KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 14/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 14/2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 14/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 14/2014"

Transkriptio

1 1 Aika klo Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä Jussi Hakala jäsen läsnä Markku Huttunen jäsen poissa Matti Jantunen jäsen läsnä Heikki Juutinen jäsen läsnä Tuula Merjola-Partanen jäsen läsnä Mauri Pesonen jäsen poissa Marja-Sisko Pihl jäsen läsnä Taina Tammekann jäsen poissa Maija Taskinen jäsen läsnä Annikki Tiilikainen jäsen läsnä Taisto Toppinen jäsen poissa Juha Komulainen Pesosen varajäsen poissa Upi Heinonen Toppisen varajäsen läsnä kirkkovaltuuston Ilkka Raninen puheenjohtaja poissa kirkkovaltuuston Juhani Laurinkari varapuheenjohtaja poissa Reijo Leino kirkkoherra läsnä Jaana Marjanen lääninrovasti läsnä, poistui :n 231 käsittelyn ajaksi Aulikki Mäkinen kirkkoherra läsnä Matti Pentikäinen kirkkoherra läsnä Ilpo Rannankari tuomiorovasti läsnä Minna Siikaniva viestintäpäällikkö läsnä Arja Keränen henkilöstöpäällikkö läsnä Kokoukseen velvoitetut Timo Korhonen hallintojohtaja läsnä Mika Pulkkinen vt. rekisterinjohtaja läsnä, poistui :n 231 käsittelyn ajaksi Tuulikki Kuhlman hallintosihteeri läsnä Kokoukseen kutsuttu Aarne Laukkanen puistopäällikkö läsnä :t Petri Rautio kiinteistöpäällikkö läsnä :t Kokouksen avaus Puheenjohtaja toivotti osanottajat tervetulleiksi ja avasi kokouksen. Kokouksen aluksi puheenjohtaja piti alkuhartauden, jonka aikana veisattiin virsi KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Yhteiseen kirkkoneuvostoon kuuluu puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi yksitoista (11) jäsentä ja se on päätösvaltainen, kun enemmän

2 2 kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen on toimitettava vähintään kolme päivää ennen kokousta. Esityslista on postitettu hallintovirastosta Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 223 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAIN VALINTA, PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS JA NÄHTÄVÄNÄOLO Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Annikki Tiilikainen ja Upi Heinonen. Pöytäkirja tarkastetaan välittömästi kokouksen jälkeen ja pidetään nähtävänä hallintovirastossa viraston aukioloaikana. 224 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi. :ää 233 Pääkirjanpitäjän viran täyttäminen on muutettu toista lausetta. Puheenjohtaja lukee :n uuden lauseen :ää käsiteltäessä. 225 HAUTAUSTOIMEN TOIMINTASUUNNITELMA Kuntaliitoksen myötä Maaningan kunta liittyy vuoden 2015 alusta Kuopion kaupunkiin. Samalla Maaningan seurakunta liittyy Kallaveden seurakuntaan ja osaksi Kuopion ev. lut. seurakuntayhtymää. Esityslistan liitteenä 1 olevassa toimintasuunnitelmassa on selvitetty asioita, jotka pitää ottaa huomioon kun Maaningan seurakunnan hautaustoimi yhdistyy Kuopion ev. lut. seurakuntayhtymän hautaustoimeen. Lisäksi liitteessä on luettelo seurakuntayhtymän hautausmaista. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää toimintasuunnitelman yhteisen kirkkoneuvoston hyväksyttäväksi. Hallintojohtaja ehdottaa, - että hautaustoimen toimintasuunnitelma hyväksytään. Hallintojohtajan ehdotus hyväksyttiin. 226 KUOPION TUOMIOKIRKON PERUSKORJAUSHANKKEEN TOTEUTTAMINEN JA URAKOITSIJOIDEN VALINTA Kuopio ev.lut. seurakuntayhtymän investointiohjelmassa Tuomiokirkon peruskorjaukseen on vuosille kahden miljoonan euron määrärahavaraus. Vuodelle 2014 on varattu euron määräraha ja varsinaiselle korjaukselle 2015 on varattu euroa. Edellinen peruskorjaus on tehty vuonna Kirkon peruskorjaussuunnitelma käsittää sisä- ja ulkoseinäpintojen käsittelyn sekä osin talotekniikan parannusta ja piha-alueen kunnostusta.

3 3 Suunnitelman mukaan nykyinen lakkapintainen puulattia maalataan peittovärillä, sisäseinät ja katto maalataan, kultaukset uusitaan ja kirkon penkit maalataan. Värisävyt ovat lähes nykysävyn mukaisia lukuun ottamatta lattian värin muutosta. Tilakäytön muunneltavuutta parannetaan alttarialueen edessä poistamalla kolme kiinteää penkkiriviä, jotka korvataan irtotuoleilla. Muutoksella saadaan kuoro- ja esiintymistoiminnalle tarvittaessa tilaa. Kirkkosalin Kauppakadun puoleisen siipiosaan on suunniteltu varastotiloja. Ulkoseinien osalta suunnitelmassa on julkisivupintojen korjaus ja uudelleen pinnoitus kalkkimaalilla nykyisellä värisävyllä. Ulkotasot ja portaat korjataan. Talotekniikan osalta käyttövesiputkistoja sekä viemäriputkistoja uusitaan tarvittavilta osin. Ilmanvaihtojärjestelmään tehdään perusteellinen huolto ja iv-kanavien puhdistus sekä päätelaitteiden uusiminen. Sähkökeskus ja syöttökaapeli uusitaan. Valaistuksen korjaus ja sähköjärjestelmän osittainen uusiminen on tehty n. 10 vuotta sitten. Peruskorjauksen yhteydessä huolletaan urut ja uusitaan äänentoistojärjestelmä. Tuomiokirkosta on laadittu kattava rakennushistoriaselvitys. Historiaselvitys valmistui Siihen on tarkoitus päivittää myös tulevat peruskorjaukset. Hankkeen arvioitu aikataulu on Suunniteltu käyttöönotto olisi ensimmäisenä adventtina Tuomiokirkko täyttää 200 vuotta vuonna Juhlavuotta 2016 olisi tarkoitus viettää peruskorjatussa kirkossa. Hanke on hyväksytyn kiinteistöstrategian mukainen. Arkkitehti- ja pääsuunnittelijana on Arkkitehtuura Oy, LVIA-suunnittelijana Insinööritoimisto LVI-insinöörit Ky ja sähkösuunnittelijana AH- Talotekniikka. Hankkeesta järjestettiin tarjouskilpailu avoimen menettelyn mukaisena hankintana. Hankintailmoitus on julkaistu sähköisessä ilmoitusjärjestelmässä HILMAssa Hankinnassa noudatetaan lakia julkisista hankinnoista (348/2007). Tarjousten jättöaika päättyi klo Tarjoukset on pyydetty jaettuna urakkana eli rakennusurakka, LVI- ja sähkötyöt. Rakennusteknisten töiden urakoitsija toimii pääurakoitsija jolle alistetaan sivu-urakoitsijoina toimivat talotekniikan urakoitsijat. Seurakuntayhtymä tekee erilliset urakkasopimukset pääurakoitsijan ja sivu-urakoitsijoiden kanssa. Määräaikaan mennessä tarjouksen jätti rakennusteknisestä/pääurakasta seuraavat viisi rakennusliikettä: Kuopion Monirakennus Oy, Lujatalo Oy, Pinnoitus Pekka Oy, Lapiomies Oy ja Koti Rakentajat Tirkkonen Oy. LVI-urakasta tarjouksen jätti seuraavat viisi urakoitsijaa: LVI Tahko Oy, Kuopion Putkiapu Oy, Kuopion Talotekniikka Oy, A-Pipe Oy ja ISS Palvelut Oy.

4 4 Sähkötöiden urakasta tarjouksen jätti seuraavat neljä urakoitsijaa: 100 Sähkö, Juptek Oy, Sähköfinne Oy ja ARE Talotekniikka Oy. Tarjoukset avattiin klo Tarjouksen avaamisessa läsnä Pauli Niskanen, Eeva Räsänen ja Petri Rautio. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus Hankintalain 46 :n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjoamansa tavaran, palvelun tai rakennusurakan olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava tarjouskilpailusta. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen täytyy tehdä heti tarjousten avaamisen jälkeen ennen tarjousten vertailua. Tarjouspyyntöasiakirjoissa on edellytetty, että urakkatarjous on annettava käyttämällä tarjouspyynnön liitteenä olevaa tarjouslomaketta ja yksikköhintaluetteloa. Urakkatarjoushinta on jaoteltava tarjouslomakkeen nimikejaon mukaisiin osahintoihin. Tarjouksen liitteeksi on pyydetty erittelyt ja todistukset tarjoajan kelpoisuuden tarkastamiseksi. Lisäksi tarjouspyyntöasiakirjoissa on edellytetty, että tarjouksen tulee saapua rakennuttajalle suljetussa kirjekuoressa. Tarjousten käsittely ja päätöksen teko Tarjouspyyntöasiakirjojen mukaan tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa tarkastetaan tarjousten osalta kelpoisuusehtojen sekä tarjoajalle asetettujen laadullisten vähimmäisvaatimusten toteutuminen. Hintavertailuun otetaan mukaan ainoastaan ne tarjoukset, jotka täyttävät kaikki tarjouspyynnössä asetetut vähimmäisvaatimukset. Hankintapäätös tehdään hinnan perusteella. Tarjouskilpailusta voidaan poistaa hankintalain 71 :n mukaisesti sellainen tarjoaja, jolla ei voida katsoa olevan teknisiä, taloudellisia tai muita edellytyksiä hankinnan toteuttamiseksi tai joka on laiminlyönyt verojen tai lakisääteisten sosiaalimaksujen suorittamisen. Tarjouspyyntöasiakirjoissa on mainittu, että seurakuntayhtymällä on oikeus hyväksyä tai hylätä tehdyt tarjoukset. Tässä tarjouskilpailussa tarjoajalle asetettiin seuraavia kelpoisuusvaatimuksia: 1. Tarjoajan kelpoisuuden tarkastaminen Tarjoajan tulee olla asianomaisella toimialalla Rakentamisen Laatu RALA ry:n päteväksi toteama yritys tai sen tulee toimittaa pätevyytensä toteamiseksi tarvittavat vastaavat tiedot ja todistukset yhteiskunnallisten velvoitteiden täyttämisestä. Tarjoajan on oltava rekisteröity ammatti- tai elinkeinorekisteriin sijoittautumismaansa lainsäädännön mukaisesti. Toimittajan tulee kuulua ennakkoperintärekisteriin. Ennen sopimuksen tekoa selvitetään tilaajavastuulain (1233/2006) mukaiset velvoitteet. Tarjoajien kelpoisuusehdot täyttivät kaikki tarjoajat.

5 5 2. Tarjouksen hintavertailu Hintavertailuun otetaan mukaan ainoastaan ne tarjoukset, jotka täyttävät kaikki tarjouspyynnössä asetetut vähimmäisvaatimukset. Hankintapäätös tehdään hinnan (halvin) perusteella, hinnat liitteessä 2. Rakennusurakan/pääurakan halvin hinta on Pinnoitus Pekka Oy:llä, hinta ,00 euroa. LVI-urakan halvin hinta on LVI-Tahko Oy:llä, hinta ,00 euroa. Sähköurakan halvin hinta on Juptek Oy:llä, hinta ,00 euroa. Tarjoukset yhteensä ,00 euroa Urakkaneuvottelu rakennusurakasta on Urakkaneuvottelusta on laadittu muistio. Urakkaneuvottelumuistiot liitetään urakkasopimuksiin. Urakan työaikataulu on Hankkeen arvioitu kokonaiskustannus: urakat yhteensä ,00 euroa rakennus automaatio 2 500,00 euroa rakennuttajakulut ,00 euroa urkujen huolto ,00 euroa kultaukset ,00 euroa uusi audiotekniikka kirkkosaliin ,00 euroa uusi sisävarasto ,00 euroa parven kaide 6 200,00 euroa yleisö WC-tilojen pinnoitus 6 200,00 euroa mahd. lisätyöt (10%) ,00 euroa ulkovalaistuksen lisäys ,00 euroa penkkien muutostyö ,00 euroa ARVIO YHTEENSÄ euroa Hankkeen arvioitu kokonaiskustannus on määrärahan suuruusluokassa. Talousarvion määräraha vuodelle 2015 on ,00 euroa. Tarjoukset ovat nähtävillä kokouksessa. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle, että Tuomiokirkon peruskorjaushanke toteutetaan esitetyllä tavalla ja että rakennusurakoitsijaksi/pääurakoitsijaksi valitaan Pinnoitus Pekka Oy, LVI-urakoitsijaksi LVI Tahko Oy ja sähköurakoitsijaksi Juptek Oy. Lisäksi johtokunta päätti esittää, että urakkasopimukset tehdään jokaisesta urakkamuodosta hyväksytyn urakoitsijan kanssa. Hallintojohtaja ehdottaa yhteiselle kirkkovaltuustolle esitettäväksi, 1. että Tuomiokirkon peruskorjaushanke toteutetaan esitetyllä tavalla, 2. että peruskorjaushankkeen urakoitsijoiksi hyväksytään rakennusurakan osalta Pinnoitus Pekka Oy, LVI-urakan osalta LVI Tahko Oy ja sähköurakan osalta Juptek Oy,

6 6 3. että urakkasopimukset tehdään edellä esitettyjen urakoitsijoiden kanssa ja 4. että yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja ja hallintojohtaja Timo Korhonen valtuutetaan allekirjoittamaan seurakuntayhtymän puolesta urakkasopimukset. 227 SÄRKINIEMEN SEURAKUNTATALON KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi seurakuntayhtymän kiinteistöstrategian päivityksen vuosille Kiinteistöstrategia sisältää linjaukset säilytettävistä ja myytävistä kiinteistöistä sekä suunnittelujaksolla toteutettavista investoinneista. Yhteinen kirkkovaltuusto päätti, että seuraavat seurakuntayhtymän kiinteistöt laitetaan myyntiin: Kettulan seurakuntakoti, Särkiniemen seurakuntatalo, Kaavin vanha pappila, Niemenpappilan leirikeskus, Nilsiän Pikku Pappila, Syvänniemen pappila, Vehmersalmen rivitalo, Nilsiän Iso Pappila, Nilsiän Kanttorila ja Nilsiän Tiirinlahden leirikeskus. Särkiniemen seurakuntatalon kiinteistöstä on laadittu auktorisoidun kiinteistöarvioijan hinta-arvio euroa. Arvion tarkkuus on n. +/- 15 %. Arvio on esityslistan liitteenä nro 3. Kiinteistö sijaitsee Kuopion Särkiniemen kaupunginosassa. Kiinteistötunnus Osoite on Särkiniementie 20, Kuopio. Tontin pinta-ala on m2. Tontin nykyinen kaavamerkintä on Y=yleisten rakennusten korttelialue. Tontin tehokkuusluku e=0,4. Tontilla on rakennusoikeutta 2345 ke-m2, josta on käytetty 763 ke-m2. Rakennusoikeutta on jäljellä ke-m2. Seurakuntarakennus on valmistunut Rakennuksen runko ja julkisivut ovat tiiltä. Rakennuksen kerrosala on 752 ke-m2, kokonaisala 763 m2 ja tilavuus m3. Rakennus käsittää seurakuntasalin, kahvion, keittiötilat sekä sosiaali- yms. tiloja. Lämmitystapa on kaukolämpö. Ilmanvaihto on koneellinen. Kiinteistö on liitetty kunnalliseen vesi- ja viemäriverkostoon. Rakennus on tekniikkansa puolesta ikäisekseen normaalissa kunnossa. Rakennuksessa on todettu sisäilmaongelmia, jonka takia toiminta on lopetettu rakennuksessa. Kiinteistömaailma / Kuopion Kodit Oy LKV lähetti ostotarjouspyynnöt seuraaville kymmenelle rakennusliikkeelle: - YIT Rakennus Oy - NCC Rakennus Oy - Skanska Talonrakennus Oy - Lujatalo Oy - Lemminkäinen Oy - Peab Oy

7 7 - Rakennusliike Lapti Oy - Kuopion Monirakennus Oy - Rakennusliike Pekka Poutiainen Ky - PS-Tasotyö Oy Kirjalliset, suljetut tarjoukset tuli jättää syyskuun 30. päivään 2014 klo mennessä. Tarjouksia saatiin yksi kappale määräpäivään mennessä. Rakennusliike Lapti Oy jätti kohteesta tarjouksen, liite 4. Rakennusliike esittää, että tontille haetaan kaavamuutosta, joka mahdollistaa asuinkerrostalon rakentamisen. Kaavamuutos olisi pääsisällöltään; tonttimerkintä AK ja tavoitetehokkuus e= 0,8 1,0. Rakennusoikeuden määrä tulisi olla k-m2. Ostaja vastaa kaavahankkeen suunnittelemisesta ja eteenpäinviemisestä yhdessä myyjän kanssa. Kaavoitusmaksuista ja kustannuksista vastaa tontin myyjä. Tontilla sijaitsevan seurakuntatalon purkukustannuksista vastaa ostaja. Myyjä vastaa mahdollisista maaperän pilaantuneisuudesta aiheutuvista kustannuksista. Tarjoushinta edellä mainituin ehdoin ja kaavamuutoksen jälkeen on 245,00 /k-m2. Rakennusliike Lapti Oy:n hallitus on alustavasti hyväksynyt hankkeen aloittamisen yhdessä Kuopion ev. lut. seurakuntayhtymän kanssa. Hankkeesta on käyty alustavia keskusteluja eri tahojen kanssa. Näyttäisi siltä, että hankkeen toteutuminen olisi mahdollista. Kohteesta on tarkoitus laatia kiinteistökaupan esisopimus Kuopion ev. lut. seurakuntayhtymän ja rakennusliike Lapti Oy:n (tai määräämänsä taho) kesken. Esityslistan liitteenä 5 on ehdotus kiinteistökaupan esisopimukseksi. Kiinteän omaisuuden myynnistä päättää yhteinen kirkkovaltuusto. Kirkkolain 14 luvun 4 :n mukaan kirkkovaltuuston päätös, joka koskee seurakunnan kiinteän omaisuuden myymistä, vaihtamista tai luovuttamista, on alistettava kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Kiinteän omaisuuden luovuttamista koskevan esisopimuksen tekemistä koskee sama alistamismenettely kuin kiinteän omaisuuden myymistä. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle esisopimuksen tekemistä esitetyin ehdoin Hallintojohtaja ehdottaa yhteiselle kirkkovaltuustolle esitettäväksi, että tonttia ja siinä olevaa rakennusta koskeva kiinteistökaupan esisopimus hyväksytään esitetyn mukaisena - että kiinteistökaupan esisopimus alistetaan kirkkohallituksen vahvistettavaksi ja - että yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja ja hallintojohtaja Timo Korhonen valtuutetaan allekirjoittamaan seurakuntayhtymän puolesta esisopimus.

8 8 228 TONTIN MYYNTI Tontti sijaitsee Kuopion kaupungin Kettulanlahden kaupunginosan korttelissa 1 oleva tontti nro 6. Kiinteistötunnus Osoite Jäniksenpolku 2 e, Kuopio. Kyseinen tontti on muodostunut Kettulan seurakuntatalon ja sen tontin asemakaavamuutoksessa, joka on vahvistettu vuonna Kaavamuutoksella alueesta muodostui erillispientalojen korttelialue kaavamerkinnällä AO, johon rakentamattomia tontteja tuli 4 kpl ja yksi rakennettu tontti. Tontin nro 6 pinta-ala on 1022 m2 ja rakennusoikeutta on kem2. Tonteista on laadittu auktorisoidun kiinteistöarvioijan arvio euroa. Arvion tarkkuus on n. +/- 15 %. Tonttien myynti on aloitettu Myyntiä on hoitanut välitysliike Kiinteistömaailma / Kuopion Kodit Oy LKV. Välitysliike on markkinoinut tontteja internetissä Kiinteistömaailma.fi-, etuovi.com- ja jokakoti.fi sivustoilla sekä asunto- / kiinteistökaupan Asuntotori erikoislehdessä. Myyntitapa on ollut avoin ja julkinen tarjouskauppa. Lähtöhinnaksi on määritelty euroa ja tavoitehinnaksi euroa. Kohteessa on pidetty yleisesittelyjä ja yksittäisiä näyttöjä. Anssi Pietiläinen ja Jaana Kaliste-Pietikäinen ovat tehneet ko. tontista euron ostotarjouksen. Tarjous vastaa auktorisoidun kiinteistöarvioijan arviota, joten tarjous voitaneen hyväksyä. Esityslistan liitteenä 6 on arviokirja ja kartta, josta ilmenee tontin sijainti. Kiinteän omaisuuden myynnistä päättää yhteinen kirkkovaltuusto. Kirkkolain 14 luvun 4 :n mukaan kirkkovaltuuston päätös, joka koskee seurakunnan kiinteän omaisuuden myymistä, vaihtamista tai luovuttamista, on alistettava kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle tontin myyntiä esitetyin ehdoin. Hallintojohtaja ehdottaa yhteiselle kirkkovaltuustolle esitettäväksi, 1. että tontti myydään Anssi Pietiläiselle ja Jaana Kaliste- Pietiläiselle ½ omistusosuuksin euron kauppahinnalla, 2.. että myyntipäätös alistetaan kirkkohallituksen vahvistettavaksi ja 3. että yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja ja hallintojohtaja Timo Korhonen valtuutetaan seurakuntayhtymän puolesta allekirjoittamaan myyntiä koskeva kauppakirja.

9 9 229 TILAVUOKRIEN VAHVISTAMINEN VUODELLE 2015 Esityslistan liitteenä 7 on ehdotus vuonna 2015 perittäviksi tilavuokriksi sekä vuokrausohje. Hinnat on ilmoitettu sekä verollisina että verottomina. Vuokria esitetään korotettavaksi vuoden 2014 tasosta 5 %:lla kiinteistöjen ylläpitokulujen nousua vastaavasti. Ylläpitokuluja ovat lisänneet lämpö- ja sähköenergia sekä kiinteistövero. Kuopion seurakuntien nykyiset euromääräiset tilavuokrat ovat olleet käytössä vuoden 2013 alusta lukien ja nyt vuoden 2015 hinnastoon on yhdistetty Maaningan tilavuokrat. : Tilavuokra peritään tilaisuuksista, joiden järjestämisestä vastaa muu kuin seurakunta. Vuokra peritään yksityistilaisuuksista ja liiketoimintaa harjoittavilta yrityksiltä. Seurakunnallisten tilojen käytöstä kastetilaisuuksiin peritään vuokra vain keittiön käytöstä. Syntymäpäivät ym. perhejuhlat ja Kuopion seurakuntien jäsenten muistotilaisuuksista peritään vuokra kaikista tiloista. Maksuvapautuksen myöntämisestä tilavuokrista päättää ao. kirkkoherra tai hallintojohtaja. Ohje maksuvapautuksen myöntämisestä on liitteenä tilavuokraohjeessa. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle tilavuokrien vahvistamista vuodelle 2015 esitetyn mukaisesti. Hallintojohtaja ehdottaa - että seurakunta- ja leirikeskustiloista perittävät tilavuokrat sekä vuokrausohje vuodelle 2015 vahvistetaan liitteen 7 mukaisina 230 VUODEN 2015 TALOUSARVIO JA TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE Kirkkojärjestyksen 15. luvun 2.ja 3 :ien mukaan yhteisen kirkkovaltuuston on hyväksyttävä talousarvion hyväksymisen yhteydessä myös kolmea vuotta koskeva toiminta- ja taloussuunnitelma. Talousarviovuosi on kalenterivuosi ja samalla toiminta- ja taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi. Toiminta- ja taloussuunnitelmassa hyväksytään seurakunnan toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet. Talousarvio on laadittava siten, että edellytykset seurakunnan tehtävien hoitamiselle turvataan. Tulojen ja menojen on oltava tasapainossa kolmen vuoden suunnittelukauden tai perustellusta syystä tätä pitemmän, kuitenkin enintään viiden vuoden ajanjakson aikana. Kirkkojärjestyksen 15 luvun 2 :n 2. momentin mukaan talousarvion hyväksymisen yhteydessä on päätettävä toimenpiteistä, joilla edellisen vuo-

10 10 den taseen osoittama alijäämä katetaan, ottaen huomioon myös talousarvion laatimisvuonna kertyväksi arvioitu yli- tai alijäämä. Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyy toimintayksiköiden toiminnalliset tavoitteet hyväksyessään talousarvion. Talousarvion lisäksi yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyy kahta talousarviovuoden jälkeistä vuotta varten toiminta- ja taloussuunnitelman. Järjestelmä on rullaava siten, että vuosittain toiminta- ja taloussuunnitelma ensimmäinen vuosi siirtyy vuotuisen talousarviosuunnittelun piiriin ja suunnitelmaan lisätään yksi vuosi. Yhteisen kirkkoneuvoston antaman vuoden 2015 talousarvion laadintaohjeen ja talousarviokehysten mukaan talousarvioehdotus on laadittu siten, että henkilöstömenojen on arvioitu vuonna 2015 kasvavan 1,6 prosentilla vuoden 2014 maaliskuun tasosta. Muiden toimintamenojen osalta kehys on laadittu niin, että se on vuoden 2014 talousarvion tasolla. Talousarvioehdotus on laadittu perustuen kirkollisveroprosentin pitämiseen 1,5 prosentissa. Ehdotus vuoden 2015 talousarvioksi ja vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmaksi on laadittu seurakuntaneuvostojen, yhteisten työalojen johtokuntien ja yksittäisten viranhaltijoiden tekemien esitysten sekä eräiden kristillisten järjestöjen ja yhdistysten tekemien anomusten perusteella. Ehdotus vuoden 2015 talousarvioksi ja vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmaksi on esityslistan liitteenä 8. Vuoden 2015 talousarvion toimintamenojen loppusumma on euroa, mikä on euroa eli 4,0 prosenttia enemmän kuin vuoden 2014 talousarviossa. Toimintatuottoja on arvioitu kertyvän vuonna 2015 yhteensä euroa, mikä on euroa eli 3,2 prosenttia enemmän kuin vuonna Toimintatulojen ja toimintamenojen erotus eli ns. toimintakate on euroa, mikä on 4,2 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Toimintamenojen suurin yksittäinen menoerä on henkilöstömenot, joiden loppusummaksi on arvioitu euroa. Tämä on euroa eli 2,1 prosenttia enemmän kuin vuoden 2014 talousarviossa. Verotuloja on vuonna 2015 arvioitu kertyvän yhteensä euroa, josta kirkollisverotulojen osuus on euroa ja yhteisöverojen euroa. Verotuloarvio perustuu tuloveroprosentin pitämiseen 1,5 prosentissa. Kirkollisverokertymän on arvioitu pienenevän vuonna prosentilla vuoden 2013 tasosta ja 0,5 prosentilla vuonna 2015 vuoden 2014 tasosta. Yhteisöveron tuoton on arvioitu kasvavan vuonna prosentilla ja vuonna prosentilla. Vuosikate on euroa. Poistojen ja satunnaisten erien jälkeinen tilikauden tulos osoittaa euron alijäämää. Vuoden 2015 talousarvion investointiosan loppusumma on euroa ja koko suunnittelukauden investointimenojen loppusumma euroa. Lisäksi vuosien investointitarpeiksi on arvioitu tässä vaiheessa euroa. Näin mittavien investointien toteuttaminen edellyttää varsin radikaalia toimintakulujen leikkaamista tai luopumista investointien toteuttamisesta. Tarvittavien menoleikkausten aikaansaamiseksi yhteinen kirkkoneuvosto on asettanut eri toimintayksiköille säästötavoitteet.

11 11 Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli vuoden 2015 talousarviota ja vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmaa Kirkkoneuvosto päätti hyväksyä talousarvion vuodelle 2015 ja toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille liitteen 2 mukaisena. Lisäksi kirkkoneuvosto päätti pyytää talousarviosta ja toiminta- ja taloussuunnitelmasta seurakuntaneuvostojen ja yhteisten työalojen johtokuntien lausunnot mennessä. Lausunnot ovat esityslistan liitteenä 9. Hallintojohtaja ehdottaa yhteiselle kirkkovaltuustolle esitettäväksi, 1.että vuoden 2015 talousarvio hyväksytään liitteen 8 mukaisena, 2. että talousarvion käyttötalousosan sitovuustasoksi vahvistetaan yleishallinnon, seurakunnallisen toiminnan, hautatoimen ja kiinteistötoimen osalta lukutason toimintakate ja yhteisten seurakunnallisten tehtävien osalta kustannuspaikkatason toimintakate ja investointiosan osalta hanketaso, 3. että toiminta- ja taloussuunnitelma hyväksytään noudatettavaksi ohjeellisena. 231 KESKUSREKISTERINJOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN Yhteinen kirkkoneuvosto päätti julistaa rekisterinjohtajan viran haettavaksi Kirkko ja koti-lehdessä, Kotimaa-lehdessä ja kirkon rekrytointisivuilla mennessä. Samalla kirkkoneuvosto nimesi työryhmän, jonka tehtävänä on haastatella rekisterinjohtajan viran hakijat ja tehdä ehdotus rekisterinjohtajan valinnasta. Työryhmään nimettiin yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Ilkka Raninen, yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Hannu Koskelainen, yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Väinö Matti Miettinen, henkilöstöpäällikkö Arja Keränen ja hallintojohtaja Timo Korhonen. Lisäksi kirkkoneuvosto nimesi työryhmään Matti Jantusen ja Taina Tammekannin. Rekisterinjohtaja virka julistettiin haettavaksi edellä mainitulla tavalla päättyvällä hakuajalla. Hakuaikaa päätettiin ennen hakuajan päättymistä jatkaa kirkon rekrytointisivuilla olleen käyttökatkoksen takia asti. Määräaikaan mennessä rekisterinjohtajan virkaa haki kolme henkilöä. Yhteenveto hakijoista on esityslistan liitteenä 10. Yksi hakijoista Sirpa Toppinen ei täytä viran muodollisia kelpoisuusehtoja. Hakemusasiakirjat ovat nähtävinä kokouksessa. Haastattelutyöryhmä haastatteli kahta hakijaa Seppo Marjasta ja Mika Pulkkista Hakemusten ja haastattelussa saadun vaikutelman, hakijoiden konkreettisen työkokemuksen ja henkilökohtaisen osaamisen perusteella haastatteluryhmä päätti yksimielisesti esittää, että rekisterinjohtajan virkaan valittaisiin vt. rekisterinjohtaja Mika Pulkkinen ja hänen kieltäytymisensä varalle diakoniajohtaja Seppo Marjanen.

12 12 Rekisterinjohtaja viran täyttää yhteinen kirkkovaltuusto. Hakuilmoituksessa oli ilmoitettu, että virka täytetään kuuden kuukauden koeajalla ja että virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Koska virkaan esitetään valittaviksi henkilöitä, joilla on pitkä työkokemus seurakuntayhtymässä, koeajan noudattaminen ja lääkärintodistuksen toimittaminen ei ole perusteltua Hallintojohtaja ehdottaa yhteiselle kirkkovaltuustolle esitettäväksi, 1. että keskusrekisterinjohtajan virkaan valitaan vt. keskusrekisterinjohtaja Mika Pulkkinen ja 2. että hänen kieltäytymisensä varalle valitaan diakoniajohtaja Seppo Marjanen Merkittiin, että vt. keskusrekisterinjohtaja Mika Pulkkinen ja lääninrovasti Jaana Marjanen poistuivat pykälän käsittelyn ajaksi. 232 VIRKAMÄÄRÄYKSEN PYYTÄMINEN ANNA VÄÄTÄISELLE ROVASTIKUNTAPASTORIN VIRKAAN Kuopion seurakunnissa lähes kaikki toiminnalliset virat ovat paikallisseurakuntien virkoja. Näiden lisäksi on olemassa eräitä yhteisiä toiminnallisia virkoja. Nämä virat ovat muodollisesti seurakuntayhtymän virkoja mutta ne on sijoitettu yhteisen kirkkoneuvoston päätöksellä määräajaksi paikallisseurakuntiin. Järjestelmä luotiin ja 1990 lukujen vaihteessa. Näiden virkojen sijoituspaikkoja on tarkasteltu määräajoin. Yhteisiä virkoja on yhteensä kahdeksantoista. Papin virkoja on viisi, kanttorin virkoja viisi, diakonian virkoja neljä ja nuorisotyöohjaan virkoja neljä. Yhteiset virat on yhteisen kirkkoneuvoston päätöksellä sijoitettu ao. seurakuntiin vuoden 2016 loppuun, paitsi yhteisessä kirkkovaltuustossa perustetut rovastikuntapastorin, kanttorin, diakoniatyöntekijän ja nuorisotyöntekijän virat, jotka on sijoitettu Kallaveden seurakuntaan. Alavan seurakuntaan on sijoitettu rovastikuntapastorin virka, jota hoitaa pastori Anna Väätäinen. Virka on määräaikainen ja päättyy Virkaan on virkamääräys saakka. Alavan seurakunnan väestömäärän kasvusta johtuen Alavan seurakuntaneuvosto on esittänyt henkilöstösuunnitelmassa, että kyseinen rovastikuntapastorin virka täytettäisiin vuoden 2021 loppuun saakka. Kirkon uudet virkamiesoikeudelliset säännökset tulivat voimaan Kirkkolain mukaan viranhaltija otetaan pääsääntöisesti toistaiseksi voimassa olevaan palvelussuhteeseen. Määräaikaiseen virkasuhteeseen ottaminen edellyttää sellaista perustetta, josta säädetään laissa. Rovastikuntapastorin virka, jonka sijoituspaikka olisi Alava vuoden 2016 loppuun saakka, olisi syytä perustaa toistaiseksi voimassa olevana, koska määräaikaisuudelle ei ole laillista perustetta.

13 13 Yhteinen kirkkovaltuusto päätti perustaa seurakuntayhtymään rovastikuntapastorin viran lukien. Yhteinen kirkkoneuvosto oli päättänyt sijoittaa viran Alavan seurakuntaan saakka. Ko. rovastikuntapapin virkaa hoitaa pastori Anna Väätäinen. Hänen virkamääräyksensä päättyy Anna Väätäinen voitaisiin valita rovastikuntapastorin virkaan lukien ja pyytää hänelle virkamääräys rovastikuntapastorin virkaan. Hallintojohtaja ehdottaa, 1.että pastori Anna Väätäinen valitaan lukien Alavan seurakuntaan saakka sijoitettuun rovastikuntapastorin virkaan ja 2. että Anna Väätäiselle pyydetään Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulilta virkamääräys rovastikuntapastorin virkaan lukien. 233 PÄÄKIRJANPITÄJÄN VIRAN TÄYTTÄMINEN Yhteinen kirkkoneuvosto myönsi eron Heli Väätäiselle pääkirjanpitäjän virasta. Kirkkolain 6 luvun 11 :n mukaan avoimeksi tulevat virat on pääsääntöisesti julistettava haettavaksi. Virka voidaan täyttää sitä haettavaksi julistamatta, mikäli kysymys on tehtävien uudelleen järjestelystä. Hallintoviraston töitä ja työnjakoa ollaan järjestelemässä uudella tavalla johtuen seurakuntayhtymän siirtymisestä Kirkon Palvelukeskuksen asiakkaaksi vuoden 2015 alusta lukien. Pääkirjanpitäjän virka on perusteltua täyttää virkaa haettavaksi julistamatta ja nimetä siihen pääkirjanpitäjän tehtäviä lukien hoitanut Seija Rissanen. Hallintojohtaja ehdottaa, - että pääkirjanpitäjän virkaan valitaan virkaa haettavaksi julistamatta lukien yo-merkonomi Seija Rissanen. Yo-merkonomi Seija Rissanen valittiin pääkirjanpitäjän virkaan ilman suljettua lippuäänestystä. 234 KALLAVEDEN SEURAKUNTAAN SIJOITETUN YLEMPÄÄ KORKEAKOULUTUTKINTOA EDEL- LYTTÄVÄN KANTTORIN VIRAN TÄYTTÄMINEN Maaningan seurakunnan liittyessä kuntaliitoksen seurauksena vuoden 2015 alusta Kallaveden seurakuntaan ja osaksi Kuopion seurakuntayhtymää Maaningan seurakunnan viranhaltijat ja työntekijät siirtyvät Kuopion seurakuntayhtymä virkoihin ja työsuhteisiin. Maaningan seurakunnan kanttorin virka on ollut vakinaisesti täyttämättä. Kallaveden seurakuntaneuvosto päätti julistaa kanttorin viran haettavaksi mennessä. Samassa yhteydessä seurakuntaneuvosto nimesi haastatteluryhmän, jonka tehtäväksi annettiin valmistella viran täyttämistä. Työryhmään nimettiin

14 14 seurakuntaneuvoston jäsenet Pekka Huttunen ja Jaana Turunen ja viranhaltijoista kirkkoherra Matti Pentikäinen ja kanttori Richard Nicholls sekä professori Erkki Tuppurainen. Maaningan seurakunta nimesi haastatteluryhmään Maaningan kirkkoneuvoston jäsenen Marjut Niemelän. Määräaikaan mennessä virkaa haki 6 henkilöä. Virkaa hakivat seuraavat henkilöt: Talvikki Attila-Pekonen Heini Heide Eeva Kivioja Joni Poutanen Sanna Toivola Riitta Tuomola Sanna Toivola peruutti hakemuksensa puhelimitse Hakemukset ovat nähtävillä kokouksessa. Haastatteluryhmä päätti kutsua haastatteluun ja koelaulu ja - soittotilaisuuteen kolme hakijaa Talvikki Attila-Pekosen, Heini Heiden ja Eeva Kiviojan Haastatteluryhmä haastatteli ja piti koetilaisuuden em. hakijoille Maaningan kirkossa Haastatteluryhmä katsoi haastattelun ja koetilaisuuden perusteella, että Attila-Pekonen ja Heide olivat lähes tasavahvoja hakijoita. Kolme ryhmän jäsenistä oli Attila-Pekosen valinnan kannalla ja kaksi Heiden valinnan kannalla. Haastatteluryhmä ei tehnyt yksilöityä esitystä valinnasta vaan päätti jättää valinnan seurakuntaneuvoston tehtäväksi. Koska ko. virka on seurakuntayhtymän virka päätöksen sen täyttämisestä tekee yhteinen kirkkoneuvosto. Kallaveden seurakuntaneuvosto käsitteli asiaa Seurakuntaneuvosto päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle, että kanttorin virkaan valittaisiin Talvikki Attila- Pekonen ja hänen kieltäytymisensä varalle Heini Heide. Hallintojohtaja ehdottaa, 1. että Kallaveden seurakuntaan sijoitettuun ylempää korkeakoulututkintoa edellyttävän kanttorin virkaan valitaan musiikin maisteri Talvikki Attila-Pekonen, 2. että hänen kieltäytymisensä varalle valitaan musiikin maisteri Heini Heide ja 3. että valinta on ehdollinen kunnes valittu on toimittanut seurakuntayhtymälle hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. 235 RAHATILIEN KÄYTTÄJIEN NIMEÄMINEN Taloussäännön 7 :n mukaan kirkkoneuvosto päättää pankkitilien avaamisesta, lopettamisesta ja tilien käyttövaltuuksista. Rahatilien käyttäjinä ovat toimineet hallintojohtaja Timo Korhonen ja hänen estyneenä ollessa henkilöstöpäällikkö Arja Keränen sekä heidän molempien ollessa estyneinä maksuliikenteenhoitaja Tarja Pitkänen tai pääkirjanpitäjä Heli Väätäinen.

15 15 Yhteinen kirkkoneuvosto on myöntänyt Heli Väätäiselle eron pääkirjanpitäjän virasta lukien. Tätä ennen Heli Väätäinen on ollut vuosilomalla ja virkavapaalla lukien. Pääkirjanpitäjän tehtäviä on hoitanut Seija Rissanen. Hallintojohtaja ehdottaa, 1. että rahatilien käyttöoikeus perutaan Heli Väätäiseltä ja 2. että rahatilien käyttäjäksi Heli Väätäisen sijalle nimetään Seija Rissanen. 236 ERÄIDEN SAATAVIEN POISTAMINEN Seurakuntayhtymä perii maksuja useista toiminnoista. Maksuja peritään mm. rippikoululeireiltä, virkatodistuksista ja tilojen käytöstä sekä hautatoimesta. Osa näistä saatavista jää vuosittain saamatta. Periaatteessa seurakunnalla on velvollisuus periä saatavansa. Taloussäännön 12 :n mukaan kirkkoneuvosto voi kuitenkin perustellusta syystä luopua saatavan perimisestä. Seurakuntayhtymässä on noudatettu periaatetta, jonka mukaan kiinteistöjen vuokrasaatavat on poikkeuksetta laitettu perintään. Myös hautatoimen maksut voitaisiin laittaa perintään. Ne, jotka todella ovat maksukyvyttömiä, voivat saada vapautuksen hautamaksuista, mikäli sitä velallisen taloudellinen tilanne huomioon ottaen on pidetty perusteltuna. Tämä taas on selvitetty yhteistyössä paikallisseurakuntien diakoniatyön kanssa. Toiminnallisia maksuja kuten päiväkerho- ja rippikoulumaksuja ei sen sijaan ole peritty. Niiden osalta perimättä jääneet maksut onkin poistettu. Poistettaviksi esitettyjä maksuja ei ole useista karhuamisyrityksistä huolimatta saatu perityksi. Perimättä jääneet maksut on poistettu niiden erääntymistä seuraavan kalenterivuoden tilinpäätöksen yhteydessä. Näitä ns. toiminnallisia maksuja ei myöskään ole yritetty poistamisen jälkeen periä. Maksujen poistaminen kirjanpidosta ja niiden kirjaaminen luottotappioksi ei tarkoita sitä, etteikö niitä edelleen voitaisi periä. Tästä syystä myös muut kuin toiminnalliset maksut voitaisiin poistaa ja kirjata luottotappioiksi, vaikka niitä edelleen koetetaankin periä. Alla yhteenveto maksuista vuodelta 2013, joita ei ole saatu perityksi. Yksityiskohtainen erittely eri saatavista on nähtävillä kokouksessa. Perimättä olivat seuraavat maksut: Rippikoulumaksut 1 585,00 Leiri- ja retkimaksut 358,00 Virkatodistusmaksut 245,25 Tilavuokrat 700,60

16 16 Hautausmaksut 3 664,86 Yhteensä: 6 553,71 Käytännössä saatavien poistaminen tapahtuu kirjaamalla perimättä jääneet saatavat luottotappioiksi asianomaisille kustannuspaikoille. Rippikoulu- ja virkatodistusmaksujen osalta luottotappioksi kirjaaminen merkitsee myös sitä, että niitä ei enää peritä. Muiden saatavien osalta perintää jatketaan edelleen, ellei niiden perimättä jättämisestä ole tehty erillistä vapautuspäätöstä. Hallintojohtaja ehdottaa, 1. että Kuopion seurakuntayhtymän vuodelta 2013 perimättä jääneet saatavat, suuruudeltaan 6 553,71 euroa poistetaan, 2. että tilavuokrien ja hautausmaksujen osalta perintää jatketaan edelleen. 237 MUUT ASIAT 238 ILMOITUSASIAT Muita asioita ei ollut. Tämän esityslistan liitteenä jaetaan tiedoksi: - Yhteisen diakonian johtokunnan pöytäkirja 3/2014 Ilmoitusasia merkittiin tiedoksi. 239 MUUTOKSENHAKUOHJE JA VALITUSOSOITUS Annettiin kirkkolain mukainen muutoksenhakuohje ja valitusosoitus, liitteeksi :ään KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja kiitti osanottajia ja päätti kokouksen klo Hannu Koskelainen puheenjohtaja Tuulikki Kuhlman sihteeri Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty Kuopiossa Annikki Tiilikainen Upi Heinonen

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 9/2018 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 9/2018. Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 9/2018 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 9/2018. Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika Ma 17.9.2018 klo 16.30 16.41 Paikka Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja läsnä Pekka Niiranen varapuheenjohtaja läsnä Upi Heinonen

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2014. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2014. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika ma 3.2.2014 klo 16.30 16.53 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 8/2014. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 8/2014. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika 26.5.2014 klo 16.30 17.10 Paikka Kokoonpano ja läsnäolo Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1 /2014. Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1 /2014. Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 Aika tiistai 14.1.2014 klo 18.00 19.00 Paikka Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo puheenjohtaja Ilkka Raninen valtuutetut

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/2014 1 Aika tiistai 16.12.2014 klo 18.00 20.15 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo puheenjohtaja Ilkka Raninen

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/ YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 3/2018. Pyhän Johanneksen kirkko, Ampujanpolku 2, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/ YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 3/2018. Pyhän Johanneksen kirkko, Ampujanpolku 2, Kuopio KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/2018 1 Aika Ti 9.10.2018 klo 18.00 18.18 Paikka Pyhän Johanneksen kirkko, Ampujanpolku 2, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Matti Jantunen, puheenjohtaja 39 valtuutettua

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 21.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Matti Loponen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 6/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2016. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 6/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2016. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika Ma 25.4.2016 klo 16.30 17.35 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja poissa Pekka Niiranen varapuheenjohtaja läsnä Upi Heinonen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Pauli Hujanen Matti Loponen

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.30 20.10 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Petri Jurkka Marjut

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 50 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 50 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 50 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.00 20.00 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 14/2017 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 14/2017

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 14/2017 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Aika Ma 18.12.2017 klo 16.30 17.15 Paikka Hotelli Scandic, Satamakatu 1, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja läsnä Pekka Niiranen varapuheenjohtaja poissa Upi Heinonen jäsen läsnä

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2018 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2018. Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2018 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2018. Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika Ma 5.2.2018 klo 16.30 17.00 Paikka Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja läsnä Pekka Niiranen varapuheenjohtaja läsnä Upi Heinonen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Aika Tiistai 21.3.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 7/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 7/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Keskiviikko 20.9.2017 klo 16.30 18.20 Paikka Alavan seurakuntasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen poissa

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63 Aika tiistaina 24.5.2016 kello 16.30 17.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 Suokatu 22, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 Suokatu 22, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Tiistai 28.3.2017 klo 17, kahvit ennen kokousta. Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C. Kokoonpano ja läsnäolo Ilpo Rannankari puheenjohtaja läsnä Liisa Karjalainen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2014

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2014 1 Aika 25.8.2014 klo 16.30 17.20 Paikka Kokoonpano ja läsnäolo Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Ulla Jokinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 18.02.2008 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 03.03.2008

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 18.02.2008 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 03.03.2008 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.30 20.16 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Petri Jurkka

Lisätiedot

3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen. 6. Muut esille tulevat asiat

3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen. 6. Muut esille tulevat asiat VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 11.9.2017 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, toimitusten huone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2016 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 6/2016 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2016 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 6/2016 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Tiistai 20.9.2016 klo 16.30 18.47 Paikka Alavan seurakuntasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen poissa

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2013 Kirkkoneuvosto 10.12.2013. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2013 Kirkkoneuvosto 10.12.2013. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 10.12.2013 klo 17.30 18.10 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 Kirkkoneuvosto 26.10.2009 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 09.11.2009

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 Kirkkoneuvosto 26.10.2009 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 09.11.2009 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.30 20.55 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

RISTIJÄRVEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/ (5) Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA 1/

RISTIJÄRVEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/ (5) Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA 1/ RISTIJÄRVEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 (5) Aika Keskiviikko 2.1.2013 klo 19.00 21.00 Paikka seurakuntakoti Kokoonpano ja läsnäolo Heikkinen Matti jäsen läsnä Heikkinen Mauno jäsen läsnä Juntunen Eino

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Aika Tiistai 16.5.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 11/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11/2014

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 11/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11/2014 1 Aika 22.9.2014 klo 16.30 17.06 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2011 1 Kirkkoneuvosto 20.07.2011

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2011 1 Kirkkoneuvosto 20.07.2011 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2011 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.20 Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari x Kantola Pentti x Varapj Kiljunen

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 13/2013 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 13/2013. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 13/2013 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 13/2013. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio 1 Aika 25.11.2013 klo 16.30 17.55 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja poissa Väinö Matti

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Torstai klo 18.00 19.40 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

TAIPALEEN SEURAKUNNAN JÄRJESTELYTOIMIKUNTA. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Savitaipaleen seurakuntatalo, Nikkarintie 2

TAIPALEEN SEURAKUNNAN JÄRJESTELYTOIMIKUNTA. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Savitaipaleen seurakuntatalo, Nikkarintie 2 TAIPALEEN SEURAKUNNAN KOKOUSAIKA 9.1.2019 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Savitaipaleen seurakuntatalo, Nikkarintie 2 MUUTETTU ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 142 - Kokouksen avaus 143 - Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Aika Tiistai 30.5.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 24 Kirkkovaltuusto 3/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 24 Kirkkovaltuusto 3/ 24 23 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 13.6.2016 23 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/ 2013 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/ 2013. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/ 2013 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/ 2013. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio 1 Aika maanantaina 4.2.2013 klo 16.30-17.00 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KUOPION EV. LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2016

KUOPION EV. LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2016 1 Aika Maanantai 12.9.2016 klo 16.30 17.22 Paikka Kokoonpano ja läsnäolo Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Reijo Leino puheenjohtaja läsnä Pekka Niiranen varapuheenjohtaja läsnä, poistui

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke 12.12.2007 klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Ulla Jokinen Johanna Koistinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 18.00 20.40 Paikka Kirkko, hautausmaa ja virastotalo Läsnä Petteri Hämäläinen vt. kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 6/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 21.9.

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 6/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 21.9. KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1(5) Aika 19.9.2018 klo 16.30 17.55 (tarjoilu 16.00) Paikka Pyhän Johanneksen kirkon takkahuone, Ampujanpolku 2 Kokoonpano ja läsnäolo Mäkinen Aulikki puheenjohtaja

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto Aika 14.6.2016 klo 17.30-18.22 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen Heikkinen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.30 20.40 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Hannu Luostarinen Auli Pääkkönen Marjo Ruokolainen

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Tiistaina 9.2.2016 klo 16.30 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Ti klo 18.30 20.20 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen Marjut

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 1 (5) KOKOUSAIKA 23.11.2016 klo 17 19.05 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Kuosmanen Seppo kirkkoherra, puheenjohtaja Hassinen Arja Hämäläinen

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 14 Aika tiistai 10.12.2013 klo 18.30 19.56 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 27.5.2014 N:o 7/2014 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 22.5.2014 Sivu 69

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 27.5.2014 N:o 7/2014 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 22.5.2014 Sivu 69 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 22.5.2014 Sivu 69 Kokousaika Tiistai 27.5.2014 kello 16.30-17.04 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina, poissa ei varajäsentä Kallio Marja Kuokkanen

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4 /2019 1 (5) KOKOUSAIKA 24.4.2019 klo 17.30 18.33 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Kuosmanen Seppo kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 8.12.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 11.12.2014-12.01.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4 N:o 2/2016 Sivu 4 _ TILINPÄÄTÖKSEN 2015 HYVÄKSYMINEN 6.4.2016 10 Seurakunnan tilinpäätöksen laatimista ja käsittelyä koskevat säännökset ovat kirkkojärjestyksen15 luvun 9 :ssä. Seurakunnan on laadittava

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 14.12.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 17.12.2015-18.01.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9 Sivu 1 Kokousaika Maanantaina 12.12.2016 klo 17 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

ESITYSLISTA 2/2019 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019

ESITYSLISTA 2/2019 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019 Aika Tiistai klo 18.11 18.25 1 Paikka Kiteen seurakuntakeskus, Kappelintie 4, Kitee Läsnä Kostamo Merja puheenjohtaja Koivuniemi Suvi varapuheenjohtaja Barck Pekka jäsen Hakulinen Hannu-Heikki Hirvonen

Lisätiedot

Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C.

Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C. Aika Tiistai 6.6.2017 klo 17 Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C. Kokoonpano ja läsnäolo Ilpo Rannankari Liisa Karjalainen Iris Asikainen Markku Hyvärinen Merja Leppälä Matti Mänttäri

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Marjut Niemelä. Aira Pöllänen Marjo Ruokolainen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Marjut Niemelä. Aira Pöllänen Marjo Ruokolainen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Pauli Hujanen

Lisätiedot

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Aika: Keskiviikko 9.11.2016 klo 17.00 17.45 kahvitus klo 16.45 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja Kari Hentunen

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 16.4.2014 klo 17.30 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 4 / 2014 Sivu 2 71 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kirkkoneuvosto 102-116 28.10.2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kirkkoneuvosto 102-116 28.10.2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkeuvosto 102-116 28.10.2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Tiistai 28.10.2014 kello 18.00 19.45 Paikka: Rusk seurakuntakeskuksen (Vanhatie 7, 21290 Rusko) kokoustilassa Kirkkeuvost jäsenet Pasi Salminen,

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) Kirkkoneuvosto 4/2011 10.5.2011. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) Kirkkoneuvosto 4/2011 10.5.2011. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) KOKOUSTIEDOT Aika 10.5.2011 klo 17-17.52 Paikka Seurakuntakoti OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Vähäsarja Vilho vs. kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj.

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Aika Torstai 19.1.2017 kello 16.00 16.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä Reijo

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Kirkkoneuvosto Aika 14.5.2019 klo 16.45-18.25 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Taponen Auvo varapuheenjohtaja Hiidenkari Tiina Jauhiainen Juha Kiukkonen Sirpa Lamberg Juha Mylly Joona

Lisätiedot

Pöytäkirja nähtävillä: Pöytäkirja on nähtävillä Orimattilan seurakunnan kirkkoherranvirastolla

Pöytäkirja nähtävillä: Pöytäkirja on nähtävillä Orimattilan seurakunnan kirkkoherranvirastolla ARTJÄRVEN KAPPELISEURAKUNTA Kirkkotie 23 16200 Artjärvi PÖYTÄKIRJA4/2018 ARTJÄRVEN KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 6.6.2018 klo 17.00 Paikka Artjärven seurakuntakoti, Kirkkotie 23, 16200 Artjärvi

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Torstaina 11.3.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 14 - xx- Allekirjoitukset

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 10.12.2009 39 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 KOKOUSAIKA torstaina 10. päivänä joulukuuta 2009 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Eino Piippo

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kirkkoneuvosto Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kirkkoneuvosto Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 5.6.2012 klo 17.30-19.52 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Eero varajäsen Elo Veijo jäsen Kautto Kaisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Nummela Leif varajäsen Selinummi

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.00 18.35 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) Kirkkoneuvosto 4/2012 28.5.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) Kirkkoneuvosto 4/2012 28.5.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) KOKOUSTIEDOT Aika 28.5.2012 klo 17 19.10 Paikka Kanttorila OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Muraja Asko kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj. x Haikonen Jukka

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 1 16.10.2017 ARVIOINNIN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 23.10.2017 AIKA maanantaina 23.10.2017 klo 16.00 PAIKKA Innova, Piippukatu 11 JÄSENET/LÄSNÄ Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 17.01.2011 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 26.01.2011

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 17.01.2011 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 26.01.2011 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.30 20.45 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen tai aluesihteerille p

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen tai aluesihteerille p JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3 / 2018 1 AIKA 30.8.2018 klo 17.00- PAIKKA Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 27

Lisätiedot

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2018 Suokatu 22, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 2/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2018 Suokatu 22, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 2/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Tiistai 23.1.2018 klo 17 Paikka Kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C, 2 krs Kokoonpano ja läsnäolo Ilpo Rannankari Liisa Karjalainen Iris Asikainen Markku Hyvärinen Merja Leppälä Matti Mänttäri Seppo Niskanen

Lisätiedot

IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ (6) Kirkkoneuvosto

IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ (6) Kirkkoneuvosto IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 (6) A S I A L U E T T E L O: 55. Kokouksen avaus 56. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 57. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 58. Ääntenlaskijoiden valinta 59.

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto 116-125 Aika Tiistai 30.11.2016 kello 17.30 17.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poistui kokouksesta 122

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 /2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2014. ti 7.10.2014 klo 18.00 19.09

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 /2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2014. ti 7.10.2014 klo 18.00 19.09 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 /2014 1 ti 7.10.2014 klo 18.00 19.09 Paikka Männistön Pyhän Johanneksen kirkon seurakuntasali Kellolahdentie 8, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo puheenjohtaja

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 44 Kirkkoneuvosto 18.11.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 27.11.2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 44 Kirkkoneuvosto 18.11.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 27.11.2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 44 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.00 20.50 Paikka Virastotalo Läsnä Petteri Hämäläinen vt. kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Marjut

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:o 4/2014 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA Sivu 37

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:o 4/2014 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA Sivu 37 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 28.3.2014 Sivu 37 Kokousaika Keskiviikko 2.4.2014 kello 16.00 Kokouspaikka Lievestuoreen kirkko Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina, poissa ei varajäsentä Kallio Marja Kuokkanen

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 19.12.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntatalo, toimitusten huone 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 6.3.2018 KOKOUSAIKA 14.3.2018 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, toimitusten huone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Kirkkovaltuusto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Kirkkovaltuusto Aika 18.12.2018 kello 18.30 18:50 Paikka Läsnä Turengin seurakuntakeskus Ahvenjärvi Seppo Anttila Jouni Elo Irmeli Pihkala Isto Elo Joonas Poutiainen Upe, 26-34 Hakala Pentti Puistola Helena Ilmarinen

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2014 1 (5) AIKA 14.05.2014 klo 17.00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 6/2019 Sivu 1 Kirkkoneuvosto

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 6/2019 Sivu 1 Kirkkoneuvosto NRO 6/2019 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 30.7.2019 KOKOUSTIEDOT AIKA 30.7.2019 Tiistai klo 18.00 19.57 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Isotalo

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 18.30 19.33 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14 Aika 24.1.2017 klo 18.00 19.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Tiitinen Ilkka jäsen/puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen poissa Hänninen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA 3/2017 Sivu 1 / 8 Korpilahden alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA 3/2017 Sivu 1 / 8 Korpilahden alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA 3/2017 Sivu 1 / 8 AIKA To 27.4.2017 klo 17 (kahvit klo 16.45) PAIKKA Seurakuntatalo, Kirkonmäentie 1 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3/26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.00 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru poistui paikalta

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 5/15

SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 5/15 SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 5/15 Kirkkoneuvosto Laatimispäivämäärä 02.07.2015 KOKOUSTIEDOT Aika 09.07.2015 kello 16.30 (kahvi 16.00) Paikka Saarijärven seurakuntatalon kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Aika 25.3.2014 klo 17.30-18.45 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Pihkala Isto

Lisätiedot

Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.

Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi. KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1/2017 1 Aika Ti 24.1.2017 klo 18.00 18.30 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Matti Jantunen, puheenjohtaja

Lisätiedot

HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8 / 2018 Sivu 1 / 8 KIRKKONEUVOSTO Seurakuntatalon nuorisotila, Pappilantie 4, Hankasalmi

HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8 / 2018 Sivu 1 / 8 KIRKKONEUVOSTO Seurakuntatalon nuorisotila, Pappilantie 4, Hankasalmi HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8 / 2018 Sivu 1 / 8 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai 4.12.2018 klo 15-17.30 Paikka Seurakuntatalon nuorisotila, Pappilantie 4, 41520 Hankasalmi Osallistujat Jäsen Läsnä

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19 kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19 Kokousaika: Keskiviikko 15.4.2015 klo 16.30 18.50 Kokouspaikka: Kerimäen seurakuntakoti Saapuvilla olleet jäsenet: Lamberg Jani, puheenjohtaja Hannonen Tapani, vara puh.joht.

Lisätiedot

Pöytäkirja. Myllykosken seurakuntakoti. Kirkkopelto-Marttila Anita. Lehtomäki Elina. Rasi Merja jäsen. Vainio Marja-Leena Viljakainen Hannele

Pöytäkirja. Myllykosken seurakuntakoti. Kirkkopelto-Marttila Anita. Lehtomäki Elina. Rasi Merja jäsen. Vainio Marja-Leena Viljakainen Hannele Pöytäkirja 5/2019 Anjalankosken srk-neuvoston kokous Kokousaika Kokouspaikka klo 18:30 Myllykosken seurakuntakoti Osallistujat Murto Eija puheenjohtaja Suutari Tero varapuheenjohtaja, kok.pj Heino Matti

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O

A S I A L U E T T E L O IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (7) A S I A L U E T T E L O 32. Kokouksen avaus 33. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 34. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 35. Ääntenlaskijoiden valinta 36.

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 27.06.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 04.07.2016-05.08.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ Säynätsalon alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ Säynätsalon alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 1 AIKA 1.6.2017 klo 18.00 PAIKKA Sivu / Säynätsalon seurakuntakoti, Saarnatie Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 27

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Tiistaina klo 19.30 19.43 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot