KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2014. ti klo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 /2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2014. ti 7.10.2014 klo 18.00 19.09"

Transkriptio

1 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / ti klo Paikka Männistön Pyhän Johanneksen kirkon seurakuntasali Kellolahdentie 8, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo puheenjohtaja Ilkka Raninen 40 valtuutettua Kokouksen avaus Puheenjohtaja toivotti osanottajat tervetulleiksi ja avasi kokouksen. Vt. rekisterinjohtaja Mika Pulkkinen piti alkuhartauden, jonka aikana veisattiin virrestä 249: 1 2 ja KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkojärjestyksen 8 luvun 5 :n mukaan kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta sekä pidettävä ilmoitus seurakunnan ilmoitustaululla viikon ajan ennen kokousta. Yhteisen kirkkovaltuuston kokouksesta on asetettu ilmoitus keskusrekisterin ja jokaisen seurakunnan ilmoitustaululle. Kirkkovaltuuston jäsenille on lähetetty esityslista Puheenjohtaja pyysi toimittamaan nimenhuudon. Nimenhuudossa todettiin, että läsnä oli 40 valtuutettua 51:stä. Nimenhuudon aikana todettiin, että valtuutetuista olivat tilapäisesti estyneitä saapumaan kokoukseen liitteestä A ilmenevät valtuutetut. Kirkkovaltuusto hyväksyi esteet. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 58 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAIN VALINTA, PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS JA NÄHTÄVÄNÄOLO Pöytäkirjan tarkastajiksi ja tarvittaessa ääntenlaskijoiksi valittiin Taina Tammekann ja Taisto Toppinen. Pöytäkirja tarkastetaan välittömästi kokouksen jälkeen ja pidetään nähtävänä hallintovirastossa viraston aukioloaikana TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi. 60 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON SIHTEERIN VALINTA Kirkkovaltuuston työjärjestyksen 1 :n 2 momentin mukaan kirkkovaltuusto valitsee itselleen sihteerin. Puheenjohtaja ja sihteeri allekirjoittavat pöytäkirjan.

2 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / Kirkkovaltuuston sihteerinä on toiminut lukien vs. hallintosihteeri Tuulikki Kuhlman, joka on alkaen palannut hoitamaan toimistosihteerin virkaansa. Yhteinen kirkkoneuvosto valitsi hallintosihteerin työsuhteeseen alkaen Seija Rissasen. Seija Rissanen on siirtynyt hoitamaan pääkirjanpitäjän tehtäviä. Tuulikki Kuhlman on siirtynyt hoitamaan hallintosihteerin tehtäviä. Kirkkovaltuuston sihteeriksi valittiin Tuulikki Kuhlman. Valinta suoritettiin yksimielisesti ilman suljettua lippuäänestystä. 61 ERON MYÖNTÄMINEN TARJA SAHARISELLE YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON JÄSENYY- DESTÄ JA UUDEN JÄSENEN NIMEÄMINEN Tarja Saharinen on toimittanut yhteiselle kirkkovaltuustolle kirjelmän, jossa hän pyytää eroa yhteisen kirkkovaltuuston jäsenyydestä. Kirkkojärjestyksen 7 luvun 2 :n mukaan, jos seurakuntavaaleilla valittu luottamushenkilö kuolee, saa eron kirkkolain 7 luvun 3 :n 2 momentissa mainitusta tai muusta kysymyksessä olevan toimielimen hyväksymästä pätevästä syystä taikka menettää vaalikelpoisuutensa, on toimielimen, jonka jäsen hän on, todettava hänen luottamustoimensa lakanneeksi. Hänen tilalleen kutsutaan varajäsen. Siinä valitsijayhdistyksessä, josta Tarja Saharinen on valittu yhteiseen kirkkovaltuustoon, ensimmäisellä varasijalla on Mari Paukkonen. Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli asiaa että Tarja Sahariselle myönnetään ero yhteisen kirkkovaltuuston jäsenyydestä ja 2. että hänen tilalleen kutsutaan varajäsen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Tarja Sahariselle myönnettiin ero yhteisen kirkkovaltuuston jäsenyydestä. Tarja Saharisen tilalle yhteisen kirkkovaltuuston jäseneksi kutsuttiin Mari Paukkonen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Valinta suoritettiin yksimielisesti ilman suljettua lippuäänestystä. 62 ERON MYÖNTÄMINEN TARJA SAHARISELLE YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON VARAJÄ- SENYYDESTÄ JA VARAJÄSENEN KUTSUMINEN HÄNEN TILALLEEN JÄLJELLÄ OLEVAKSI TOIMIKAUDEKSI Tarja Saharinen on pyytänyt eroa yhteisen kirkkoneuvoston varajäsenyydestä seurakunnasta pois muuton vuoksi.

3 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / Kirkkojärjestyksen 7 luvun 2 :n mukaan jos muu kuin seurakuntavaaleilla valittu luottamushenkilö kuolee tai menettää vallikelpoisuutensa, kieltäytyy tai saa eron 1 momentissa mainitusta syystä, jonka hänet valinnut toimielin hyväksyy, on tämän toimielimen viivytyksettä valittava hänen sijaansa uusi jäsen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Muuttaessaan pois seurakunnan alueelta Tarja Saharinen on menettänyt vaalikelpoisuutensa. Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli asiaa että Tarja Sahariselle myönnetään ero yhteisen kirkkoneuvoston varajäsenyydestä ja 2. että hänet tilalleen yhteiseen kirkkoneuvostoon valitaan varajäsen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Tarja Sahariselle myönnettiin ero yhteisen kirkkoneuvoston varajäsenyydestä. Tarja Saharisen tilalle yhteisen kirkkoneuvoston varajäseneksi valittiin Sirkka Vuorinen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Valinta suoritettiin yksimielisesti ilman suljettua lippuäänestystä. 63 JÄSENEN VALITSEMINEN YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON VALMISTELUTYÖRYHMÄÄN TARJA SAHARISEN TILALLE JÄLJELLÄ OLEVAKSI TOIMIKAUDEKSI Tarja Saharinen on valittu Kallaveden seurakunnan edustajana yhteiseen kirkkovaltuustoon. Hänet on valittu myös yhteisen kirkkovaltuuston valmistelutyöryhmän jäseneksi. Tarja Saharinen on pyytänyt eroa yhteisen kirkkovaltuuston jäsenyydestä hänen muuttaessaan pois Kallaveden seurakunnan alueelta. Kirkkojärjestyksen 7 luvun 2 :n mukaan jos seurakuntavaaleilla valittu luottamushenkilö menettää vaalikelpoisuutensa, on sen toimielimen, jonka jäsen hän on, todettava hänen luottamustoimensa lakanneeksi. Hänen tilalleen on kutsuttava varajäsen. Tarja Saharinen muuttaa seurakuntaa ja menettää näin vaalikelpoisuutensa. Hänen tilalleen on valittava jäsen yhteisen kirkkovaltuuston valmistelutyöryhmään jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli asiaa että Tarja Sahariselle myönnetään ero yhteisen kirkkovaltuuston valmistelutyöryhmän jäsenyydestä, ja 2. että hänen tilalleen nimitetään jäsen kirkkovaltuuston valmistelutyöryhmään jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

4 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / Tarja Sahariselle myönnettiin ero yhteisen kirkkovaltuuston valmistelutyöryhmän jäsenyydestä. Tarja Saharisen tilalle yhteisen kirkkovaltuuston valmistelutyöryhmään valittiin Maarit Kosunen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Valinta suoritettiin yksimielisesti ilman suljettua lippuäänestystä. 64 ERON MYÖNTÄMINEN RIITTA KAUPPISELLE JA UUDEN JÄSENEN NIMEÄMINEN YHTEI- SEEN KIRKKONEUVOSTOON JÄLJELLÄ OLEVAKSI TOIMIKAUDEKSI Riitta Kauppinen on pyytänyt eroa yhteisen kirkkoneuvoston jäsenyydestä muutettuaan pois Kuopiosta. Kirkkolain 23 luvun 4 :n mukaan toimielimen jäsenen menettäessä vaalikelpoisuutensa kesken toimikauden hänet vapautetaan luottamustoimesta. Riitta Kauppinen on menettänyt paikkakunnalta muuton takia vallikelpoisuutensa. Hänen tilalleen on valittava jäsen yhteiseen kirkkoneuvostoon jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Seurakuntayhtymässä noudatetun käytännön mukaan yhteisen kirkkoneuvoston paikkajako on tehty seurakunnittain siten, että kullakin seurakunnilla on kaksi edustajaa. Riitta Kauppinen on valittu yhteiseen kirkkoneuvostoon Männistön seurakunnan edustajana. Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli asiaa että Riitta Kauppiselle myönnetään ero yhteisen kirkkoneuvoston jäsenyydestä ja 4. että hänen tilalleen valitaan uusi jäsen yhteiseen kirkkoneuvostoon jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Riitta Kauppiselle myönnettiin ero yhteisen kirkkoneuvoston jäsenyydestä. Riitta Kauppisen tilalle yhteiseen kirkkoneuvostoon valittiin Jussi Hakala jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Valinta suoritettiin yksimielisesti ilman suljettua lippuäänestystä. 65 TULOVEROPROSENTIN VAHVISTAMINEN VUODELLE 2015 Kirkkolain 15 luvun 2 :n 3. momentin mukaan yhteinen kirkkovaltuusto vahvistaa vuosittain tuloveroprosentin. Tuloveroprosentti vahvistetaan lähimpään 0,05 prosenttiyksikköön. Yhteinen kirkkovaltuusto nosti tuloveroprosenttia Kuopiossa vuoden 2011 alusta lukien 1,4 %:sta 1,5 %:iin. Syynä veroprosentin nostoon olivat vuoden 2011 alusta toteutetut seurakuntaliitokset. Ilman tuloveroprosentin nostoa talousarvio 2011 olisi ollut selkeästi alijäämäinen. Nil-

5 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / siän seurakunnan liittyminen Järvi-Kuopion seurakuntaan ja osaksi seurakuntayhtymää vuoden 2013 alusta kiristi myös osaltaan seurakuntayhtymän taloutta. Myös Maaningan seurakunnan liittyminen seurakuntayhtymään vuoden 2015 alusta tulee osaltaan kiristämään taloutta. Seurakuntayhtymän taloudellinen tilanne on vuodesta 2005 lähtien parantunut oleellisesti johtuen poikkeuksellisen pitkästä talouden kasvujaksosta ja määrätietoisesta talouden tasapainottamisesta hyväksytyn strategian mukaisesti. Talouden tasapainottamista on toteutettu vähentämällä henkilöstön määrää luonnollisen poistuman kautta ja luopumalla vähäisellä käytöllä olevista kiinteistöistä. Lisäksi suurehkoja peruskorjausinvestointeja on lykätty. Positiivisesta kehityksestä johtuen seurakuntayhtymän tase on vahvistunut ja maksuvalmius muutaman viime vuoden aikana oleellisesti parantunut. Viime vuosien suotuisasta taloudellisesta kehityksestä huolimatta seurakuntien taloudessa on edelleen rakenteellista epätasapainoa ja epävarmuutta talouden kehittymisestä Keskeisimmän huolen seurakuntayhtymän taloudessa muodostaa kirkosta eroaminen. Vaikka toimintakulut on viime vuosina kyetty kattamaan verotuloilla, ei vuosikatteella kyetty täysin kattamaan poistoja. Talouden tasapainottamista on välttämätöntä jatkaa myös tulevaisuudessa hyväksytyn strategian mukaisesti. Tiedossa olevien suurten peruskorjausinvestointien toteuttaminen edellyttää käyttötalousmenojen tuntuvaa karsintaa tulevina vuosina. Tuloveroprosentti on tarkoituksenmukaista säilyttää 1,5 %:ssa myös vuonna Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli asiaa Kirkkoneuvosto päätti esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle vuoden 2015 tuloveroprosentin vahvistamista 1,5 %.ksi - että vuoden 2015 tuloveroprosentiksi vahvistetaan 1,5 %. Kirkkoneuvoston ehdotus hyväksyttiin. 66 SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISET TOIMINNALLISET VIRAT JA NIIDEN SIJOITUSPAIKAT Seurakuntayhtymä huolehtii seurakuntayhtymän taloudesta, hallinnosta ja kiinteistö- ja hautaustoimesta. Varsinainen seurakunnallinen toiminta hoidetaan pääsääntöisesti paikallisseurakunnissa. Poikkeuksen tästä muodostavat eräät erityistyömuodot kuten sairaalasielunhoito, perheneuvonta, yhteinen diakonia. yhteinen lapsityö ja yhteinen nuoriso- ja oppilaitostyö. Lähes kaikki toiminnalliset virat ovat paikallisseurakuntien virkoja. Näiden lisäksi on olemassa eräitä yhteisiä toiminnallisia virkoja. Nämä virat ovat muodollisesti seurakuntayhtymän virkoja mutta ne on sijoitettu yhteisen kirkkoneuvoston päätöksellä määräajaksi paikallisseurakuntiin. Järjestelmä luotiin ja 1990 lukujen vaihteessa. Näiden virkojen sijoituspaikkoja on tarkasteltu määräajoin.

6 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / Yhteisiä virkoja on tällä hetkellä yhteensä neljätoista. Papin virkoja on neljä, kanttorin virkoja neljä, diakonian virkoja kolme ja nuorisotyöohjaan virkoja kolme. Kaikki muut virat ovat toistaiseksi perustettuja paitsi toinen Alavan seurakuntaan sijoitetuista rovastikuntapapin viroista, joka on määräaikainen ja päättyy Muut yhteiset virat on yhteisen kirkkoneuvoston päätöksellä sijoitettu ao. seurakuntiin vuoden 2016 loppuun. Lisäksi seurakuntayhtymään on perustettu yhteisen kirkkovaltuuston tekemällä päätöksellä lukien rovastikuntapapin, kanttorin, diakoniatyöntekijän ja nuorisotyönohjaajan virat. Näihin perustettuihin virkoihin on tarkoitus siirtää Maaningan seurakunnan siirtyvät viranhaltijat Maaningan seurakunnan liittyessä Kallaveden seurakuntaan osaksi seurakuntayhtymää. Nämä virat on sijoitettu Kallaveden seurakuntaan. Yhteensä yhteisiä virkoja on kahdeksantoista vuoden 2015 alussa. Yhteenveto yhteisistä viroista, niiden haltijoista ja sijoituspaikoista on esityslistan liitteenä 1. Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli asiaa Kirkkoneuvosto päätti esittää asian tiedoksi yhteiselle kirkkovaltuustolle. - että yhteiset toiminnalliset virat ja niiden sijoituspaikat merkitään tiedoksi. Kirkkoneuvoston ehdotus hyväksyttiin. 67 ROVASTIKUNTAPASTORIN VIRAN PERUSTAMINEN Kuopion seurakunnissa lähes kaikki toiminnalliset virat ovat paikallisseurakuntien virkoja. Näiden lisäksi on olemassa eräitä yhteisiä toiminnallisia virkoja. Nämä virat ovat muodollisesti seurakuntayhtymän virkoja mutta ne on sijoitettu yhteisen kirkkoneuvoston päätöksellä määräajaksi paikallisseurakuntiin. Järjestelmä luotiin ja 1990 lukujen vaihteessa. Näiden virkojen sijoituspaikkoja on tarkasteltu määräajoin. Yhteisiä virkoja on tällä hetkellä yhteensä neljätoista. Papin virkoja on neljä, kanttorin virkoja neljä, diakonian virkoja kolme ja nuorisotyöohjaan virkoja kolme. Kaikki muut virat ovat toistaiseksi perustettuja paitsi toinen Alavan seurakuntaan sijoitetuista rovastikuntapapain viroista, joka on määräaikainen ja päättyy Muut yhteiset virat on yhteisen kirkkoneuvoston päätöksellä sijoitettu ao. seurakuntiin vuoden 2016 loppuun. Lisäksi seurakuntayhtymään on perustettu yhteisen kirkkovaltuuston tekemällä päätöksellä lukien rovastikuntapapin, kanttorin, diakoniatyöntekijän ja nuorisotyönohjaajan virat. Näihin perustettuihin virkoihin on tarkoitus siirtää Maaningan seurakunnan siirtyvät vi-

7 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / ranhaltijat Maaningan seurakunnan liittyessä Kallaveden seurakuntaan osaksi seurakuntayhtymää. Nämä virat on sijoitettu Kallaveden seurakuntaan. Alavan seurakuntaan on sijoitettu rovastikuntapastorin virka, jota hoitaa pastori Anna Väätäinen. Virka on määräaikainen ja päättyy Virkaan on virkamääräys saakka. Alavan seurakunnan väestömäärän kasvusta johtuen Alavan seurakuntaneuvosto on esittänyt henkilöstösuunnitelmassa, että kyseinen rovastikuntapastorin virka täytettäisiin vuoden 2021 loppuun saakka. Kirkon uudet virkamiesoikeudelliset säännökset tulivat voimaan Kirkkolain mukaan viranhaltija otetaan pääsääntöisesti toistaiseksi voimassa olevaan palvelussuhteeseen. Määräaikaiseen virkasuhteeseen ottaminen edellyttää sellaista perustetta, josta säädetään laissa. Rovastikuntapastorin virka, jonka sijoituspaikka olisi Alava vuoden 2016 loppuun saakka, olisi syytä perustaa toistaiseksi voimassa olevana, koska määräaikaisuudelle ei ole laillista perustetta. Virkojen perustamisesta päättää yhteinen kirkkovaltuusto. Henkilöstöasiain johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle vakinaisen rovastikuntapastorin viran perustamista ja sen sijoittamista Alavan seurakuntaan vuoden 2016 loppuun. Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli asiaa Kirkkoneuvosto päätti esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle vakinaisen rovastikuntapastorin viran perustamista. Lisäksi kirkkoneuvosto päätti, että virka sijoitetaan vuoden 2016 loppuun Alavan seurakuntaan. -että seurakuntayhtymään perustetaan lukien rovastikuntapastorin vaativuusryhmän 601 kokonaispalkkausvirka. Kirkkoneuvoston ehdotus hyväksyttiin. 68 LAPSITYÖNOHJAAJAN VIRAN MUUTTAMINEN VARHAISKASVATUKSEN OHJAAJAN VIRAKSI JA JOHTOSÄÄNNÖN HYVÄKSYMINEN Kuopion ev. lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan lapsityön järjestämisestä Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymän alueella. Päätöksen mukaan Kuopion seurakuntayhtymän päiväkerhotyössä olevien lastenohjaajien sijoituspaikaksi tulee paikallisseurakunta. Lastenohjaajat säilyvät kuitenkin edelleen seurakuntayhtymän työntekijöinä. Vastuu lastenohjaajien työn suunnittelusta ja johtamisesta on paikallisseurakunnassa. Yhteisen kirkkovaltuuston päätöksellä seurakuntayhtymän perussääntöä on muutettu uuden tilanteen mukaiseksi. Lapsityön uudelleen järjestämisen vuoksi seurakuntayhtymän lapsityönjohtajan virka lakkautetaan ja seurakuntayhtymän lapsityönohjaajan vir-

8 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / ka muutetaan varhaiskasvatuksen ohjaajan viraksi, jonka tehtäviin kuuluu toimia seurakuntayhtymän iltapäiväkerhonohjaajien esimiehenä. Yhteisesti hoidettaviin tehtäviin kuuluu edelleen iltapäiväkerhotoiminnan järjestäminen, päiväkerhojen yhteisen toimintasuunnitelman laatiminen, päiväkerhojen ja kesäkerhojen ilmoittautumiset, lapsi- ja perhetyön yhteydet ja yhteiset tapahtumat, lastenohjaajien kehittämissuunnitelman mukaisen koulutuksen järjestäminen ja valtakunnallisten ja paikallisten yhteyksien hoitaminen eri sidosryhmiin. Nämä tehtävät kuuluisivat varhaiskasvatuksen ohjaajan tehtäviin. Muutokset edellyttävät seurakuntayhtymän lapsityön ohjaajan viran muuttamista varhaiskasvatuksen ohjaajan viraksi. Samalla on hyväksyttävä varhaiskasvatuksen ohjaajan viran johtosääntö. Johtosääntöä on valmisteltu työryhmässä, johon on kuulunut henkilöstöpäällikkö Arja Keränen, yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Hannu Koskelainen ja vt. lapsityön johtaja Riitta Immonen. Ehdotus varhaiskasvatuksen ohjaajan viran johtosäännöksi on esityslistan liitteenä 2. Virkojen perustamisesta, muutoksista ja lakkauttamisesta päättää yhteinen kirkkovaltuusto. Lapsityön uudelleen järjestelyn ja siirtymävaiheen ajan lapsityönohjaaja Riitta Immonen on hoitanut lapsityön johtajan virkaa. Tarkoitus on, että lapsityönohjaaja Riitta Immonen siirtyy hoitamaan varhaiskasvatuksen ohjaajan virkaa, sitten kun virka on perustettu. Yhteisen lapsityön johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää varhaiskasvatuksen ohjaajan viran johtosäännön yhteisen kirkkoneuvoston hyväksyttäväksi. Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli asiaa Kirkkoneuvosto päätti esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että lapsityön ohjaajan virka muutetaan varhaiskasvatuksen ohjaajan viraksi ja että varhaiskasvatuksen ohjaajan viran johtosääntö hyväksytään esitetyn mukaisena. Lisäksi kirkkoneuvosto päätti siirtää lapsityönohjaaja Riitta Immosen varhaiskasvatuksen ohjaajan virkaan virkaa haettavaksi julistamatta, mikäli kirkkovaltuusto perustaa viran..kirkkoneuvosto päätti myös, että Riitta Immonen hoitaa vt lapsityön johtajan virkaa siihen saakka kunnes varhaiskasvatuksen ohjaajan virka perustetaan. 1. että lapsityönohjaajan vaativuusryhmän 503 kokonaispalkkausvirka muutetaan varhaiskasvatuksen ohjaajan vaativuusryhmän 503 kokonaispalkkausviraksi viraksi alkaen ja 2. varhaiskasvatuksen ohjaajan viran johtosääntö hyväksytään liitteen 2 mukaisena. Kirkkoneuvoston ehdotukset hyväksyttiin.

9 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / TOIMITUSPALKKIOSOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN Seurakuntayhtymässä on noudatettu toimituspalkkioiden maksussa toimituspalkkiosopimusta. Sopimus koskee pappeja ja kanttoreita. Huhtikuun alussa astui voimaan uusi Kirkon Virka- ja työehtosopimus KirVESTES Sopimukseen sisältyy myös toimituspalkkiosopimus, johon on tullut muutamia materiaalisia muutoksia. Seurakuntayhtymässä sopimuksen voimaantulo edellyttää, että yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyy sen. Sopimusta sovelletaan ja toimituspalkkioita maksetaan, kun seurakunta järjestää papin tai kanttorin tehtävien hoitamisen seurakunnan ulkopuolisen työvoiman avulla sen oman henkilöstön ollessa estynyt toimitusta tai tehtävää suorittamasta ja kun seurakunta sopii etukäteen toimituksen tai tehtävän suorittamisesta toimituspalkkioperusteisesti sen suorittajan kanssa. Uusi toimituspalkkiosopimus mahdollistaa sen, että toimituspalkkiota voidaan maksaa myös seurakunnan / seurakuntayhtymän omalle henkilöstölle siinä tapauksessa, jos viranhaltija on virkavapaalla omasta tehtävästään tai osa-aikainen viranhaltija hoitaa kaikki osa-aikatyön tehtävänsä ja sen lisäksi suorittaa pyydetyn toimituksen. Suositussopimuksen papin tehtäviä koskevia palkkioita sovelletaan pappisvirkaan vihittyyn. Kanttorin tehtäviä hoitavan on oltava kelpoinen vähintään ns. muuta piispainkokouksen hyväksymää tutkintoa edellyttävään kanttorinvirkaan. Seurakunta voi vahvistaa sopimuksen palkkiota alemmat taksat toimituksen suorittajia varten, jolta sopimuksen tarkoittama kelpoisuus puuttuu. Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymässä noudatetun käytännön mukaan opiskelijoille on maksettu 75 % sopimuksen mukaisista toimituspalkkioista. Uusi suositussopimus on esityslistan liitteenä 3. Henkilöstöasian johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle toimituspalkkiosopimuksen hyväksymistä esitetyllä tavalla. Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli asiaa Kirkkoneuvosto päätti esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle toimituspalkkiosopimuksen hyväksymistä johtokunnan esittämällä tavalla. 1. että suositussopimus toimituspalkkioista hyväksytään liitteen 3 mukaisena, 2. että opiskelijoille maksetaan 75 % sopimuksen mukaisista palkkioista ja 3. että sopimuksen mukaisia palkkioita maksetaan lukien.

10 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / Kirkkoneuvoston ehdotukset hyväksyttiin. 70 SEURAKUNTARAKENNETTA KOSKEVA VALTUUSTOALOITE Joukko yhteisen kirkkovaltuuston jäseniä teki valtuustoaloitteen koskien seurakuntayhtymässä tehdyn rakenneselvityksen vaihtoehtojen syvempää tarkastelua ja jatkotyöskentelyn soveltamista koko seurakuntayhtymässä. Valtuustoaloitteen tekijät esittävät, että seurakuntayhtymässä jatketaan määrätietoisesti vuonna 2011 valmistuneen rakenneselvityksen mukaisesti rakennemuutosten valmistelua lähemmäksi käytäntöä yhdessä sovittavien linjausten mukaisesti ja että jatkoselvitykset käynnistetään alkuvuodesta 2014 siten, että selvitykset valmistuvat vuoden 2015 loppuun mennessä. Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli valtuustoaloitetta Kirkkoneuvosto totesi, että toukokuussa 2012 Pietarissa järjestetyssä seminaarissa sovittiin, että seurakuntarakenteisiin ei toistaiseksi Kuopiossa puututa vaan selvitetään, onko nykyisessä seurakuntarakenteessa mahdollista tehdä tarvittavat säästöt talouden tasapainottamiseksi, jonka jälkeen voidaan palata pohtimaan rakenteita. Kirkossa on vireillä myös oma kokonaiskirkkoa koskeva rakenneselvitys, joka ainakin tässä vaiheessa näyttää tähtäävän siihen, että kaikki seurakunnat kuuluisivat jatkossa seurakuntayhtymiin. Kokonaiskirkon rakenneselvitys valmistunee kuluvan vuoden aikana ja sen valmistumista on perusteltua odottaa ennen konkreettista päätöksentekoa. Yhteinen kirkkoneuvosto päätti pyytää seurakuntaneuvostojen lausunnot valtuustoaloitteesta. Yhteenveto lausunnoista on esityslistan liitteenä 4. Kaikki muut seurakuntaneuvostot lukuun ottamatta Kallaveden seurakuntaneuvostoa katsovat, ettei rakenneratkaisuihin ylipäätään tulisi ryhtyä eikä ainakaan ennen kuin vireillä oleva kirkon rakenneselvityksen lopputulos on selvillä. Tarvittavia säästöjä kunkin seurakunnan tulisi pohtia omasta toiminastaan. Kallaveden seurakuntaneuvosto ehdottaa uuden seurantaryhmän perustamista. Seurantaryhmän tehtävänä olisi valvoa tasapuolisen voimavarojen jakamisen kehitystä Kuopion seurakuntayhtymän säästötoimenpiteiden toteutuessa joko seurakuntien yhteistyön lisäämisen tai seurakuntarakenteiden muuttamisen avulla. Hallintojohtaja käsityksen mukaan tässä vaiheessa on syytä odottaa kirkon oman rakenneselvityksen valmistumista ja edetä asiassa muuten jo sovitulla tavalla. Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli asiaa Kirkkoneuvosto päätti esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että seurakuntaneuvostojen lausunnot merkitän tiedoksi.

11 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / että seurakuntaneuvostojen lausunnot merkitään tiedoksi. Kirkkoneuvoston ehdotus hyväksyttiin. 71 TUOMIOKIRKON PERUSKORJAUSSUUNNITELMAT Seurakuntayhtymän investointisuunnitelmassa Tuomiokirkon peruskorjaukseen on vuosille kahden miljoonan euron määrärahavaraus. Vuodelle 2014 on varattu euron määräraha ja varsinaiselle korjaukselle 2015 vuodelle euroa. Edellinen peruskorjaus on tehty vuonna Pää- / arkkitehtisuunnittelijana on arkkitehtitoimisto Arkkitehtuura Oy. Tämän hetkisenä suunnitteluvaiheena on hankesuunnitelman pohjalta laadittu L2-suunnitelmat. Kirkon peruskorjaussuunnitelma käsittää sisä- ja ulkoseinäpintojen käsittelyn sekä osin talotekniikan parannusta ja piha-alueen kunnostusta. Suunnitelman mukaan nykyinen lakkapintainen puulattia maalataan peittovärillä, sisäseinät ja katto maalataan, kultaukset uusitaan ja kirkon penkit maalataan. Värisävyt ovat lähes nykysävyn mukaisia lukuun ottamatta lattian värin muutosta. Tilakäytön muunneltavuutta parannetaan alttarialueen edessä poistamalla kolme kiinteää penkkiriviä, jotka korvataan irtotuoleilla. Muutoksella saadaan kuoro- ja esiintymistoiminnalle tarvittaessa tilaa. Kirkkosalin pohjoispuoleisen siipiosaan on suunniteltu lasten alttaritila sekä varastotiloja. Sieltä myös poistetaan kaksi kiinteää penkkiriviä tilan väljentämiseksi. Ulkoseinien osalta suunnitelmassa on julkisivupintojen korjaus ja uudelleen pinnoitus kalkkimaalilla nykyisellä värisävyllä. Ulkotasot ja portaat korjataan. Talotekniikan osalta käyttövesiputkistoja sekä viemäriputkistoja uusitaan tarvittavilta osin. Ilmanvaihtojärjestelmään tehdään perusteellinen huolto ja iv-kanavien puhdistus sekä päätelaitteiden uusiminen. Sähkökeskus ja syöttökaapeli uusitaan. Valaistuksen korjaus ja sähköjärjestelmän osittainen uusiminen on tehty n. 10 vuotta sitten. Peruskorjauksen yhteydessä huolletaan urut ja uusitaan äänentoistojärjestelmä. Tuomiokirkosta on laadittu kattava rakennushistoriaselvitys. Historiaselvitys valmistui Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto on käsitellyt kirkon suunnitteluvaiheen luonnossuunnitelmaa ja Hankkeen aikatauluksi on suunniteltu jatkosuunnitteluvaihe 2014 ja rakennustyövaihe Suunniteltu käyttöönotto olisi ensimmäisenä adventtina Tuomiokirkko täyttää 200 vuotta vuonna 2016.

12 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / Kirkkohallituksen yliarkkitehti Antti Pihkala ja Museoviraston intendentti Seija Linnanheimo tutustuivat Tuomiokirkkoon ja laadittuun luonnossuunnitelmaan Katselmuksessa olivat mukana käyttäjien edustajat ja pääsuunnittelija. Katselmuksessa suunnitelma todettiin oleelliseksi muutokseksi. Korjaussuunnitelman oleellinen muutos edellyttää yhteisen kirkkovaltuuston L2- suunnitelmasta tehdyn päätöksen alistamisen kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Kirkkolaki 14 luku 2. Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto päätti alistaa hyväksymispäätöksen kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Seurakunnan tulee pyytää Museoviraston lausunto ennen asian käsittelyä kirkkovaltuustossa. Yhteisen kirkkovaltuuston päätös joudutaan kumoamaan, koska seurakuntayhtymällä ei ollut museoviraston lausuntoa ennen päätöksen tekoa. Museoviraston tarkasteltavana olleet L2-vaiheen suunnitelmat sisältävät useita kirkkolain 14 :n tarkoittamia olennaisia muutoksia. Museoviraston uusi lausunto on päivätty Museovirasto puoltaa lausunnossaan suunnittelutyön jatkamista. Lausunto on esityslistan liitteenä 5. Lopulliset suunnitelmat tulee aikanaan toimittaa Museoviraston hyväksyttäväksi ja kirkkohallitukseen vahvistettavaksi. Arkeologisen kulttuuriperinnön osalta tulee pyytää lausunto Kuopion kulttuurihistorialliselta museolta. Laki velvoittaa lisäksi, että kirkkohallituksen päätös on alistettava opetus- ja kulttuuriministeriön vahvistettavaksi. Rakennushankkeen aikataulu: - urakka laskenta tarjouksen käsittely johtokunnassa 10/ tarjousten käsittely kirkkoneuvostossa kirkkovaltuuston päätös urakan aloitus urakka valmis Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle, että tehty kirkkovaltuuston päätös kirkkohallitukseen alistamisesta kumotaan ja että kirkkovaltuusto tekee asiassa uuden päätöksen, joka alistetaan kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli asiaa Kirkkoneuvosto päätti esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle kirkkovaltuuston tekemän päätöksen kumoamista ja muutossuunnitelmien hyväksymistä esitetyllä tavalla sekä päätöksen alistamista kirkkohallituksen vahvistettavaksi. 1. että kirkkovaltuusto kumoaa tekemänsä päätöksen alistamisesta kirkkohallitukseen, 2. että kirkkovaltuusto hyväksyy muutossuunnitelmat esitetyn mukaisena ja

13 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / että kirkkovaltuuston hyväksymispäätös alistetaan kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Kirkkoneuvoston ehdotukset hyväksyttiin. 72 NILSIÄN KIRKON SÄHKÖASENNUSTEN PERUSKORJAUS JA VALAISTUKSEN PARANTAMISEN SUUNNITELMAT Kuluvan vuoden talousarvion investointiosassa on euron määräraha Nilsiän kirkon sähköjärjestelmän uusimiseen ja sisämaalauskorjauksiin. Kirkon sähkölaitteiston määräaikaistarkastuksen yhteydessä on todettu teknisiä puutteita vahvavirtajärjestelmän kaapeleissa ja sähkö- ja ryhmäkeskuksissa. Tarkastuksen pöytäkirjassa on vaadittu järjestelmän uusimista. Korjaustyön suunnittelun on aloittanut Nilsiän seurakunta keväällä 2012 ja sitä on jatkettu Kuopion seurakuntayhtymän toimesta vuoden 2013 alussa. Sähköjärjestelmän uusimisen yhteydessä parannetaan kirkkosalin valaistusta lisäämällä valaisimia. Valaistuksen uusiminen ja valaisimien lisäys museoviraston lausunnon mukaan on olennainen muutos, joka tulee hyväksyttää kirkkohallituksessa. Kirkkolain 14 luvun 2 :n mukaan muutossuunnitelmaa koskeva päätös on alistettava kirkkohallituksen vahvistetavaksi. Järvi- Kuopion seurakuntaneuvosto on käsitellyt suunnitelmat ja päättänyt esittää niiden toteuttamista suunnitelman mukaisesti. Kirkkohallitus on hyväksynyt kirkkovaltuuston päätöksen sekä alistanut asian edelleen opetus- ja kulttuuriministeriön vahvistettavaksi. Opetus- ja kulttuuriministeriö vahvistaa kirkkohallituksen asiasta tekemän päätöksen kirkkolain 14 luvun 5 :n 4 momentin nojalla. Korjaus- ja muutostyön pääsuunnittelijana on Arkkitehtitoimisto Hannu Puurunen Oy ja sähkösuunnittelijana Insinööritoimisto Aarne Kärkkäinen Oy. Sähkösuunnitelman mukaan kaikki johdotukset ja keskukset uusitaan. Nykyiset kruunut ja seinälampetit kunnostetaan. Kirkkosalin valaistusta lisätään mm. päälaivan kahden kruunun yläpuolelle, lähelle kattopintaa asennettavilla uusilla alaspäin suunnatuilla valaisimilla (4 kpl/kruunu). Lisävalaisimet kiinnitetään kruunun kannatusketjuun. Urkulehterin loisteputkiramppi korvataan kahdella riippuvalaisimella. Samoin alttarin loisteputkirampit uusitaan ja niitä jatketaan yläpäästään, jotta alttaritaulun yläosaan saadaan parempi valaistus. Sisäänkäyntien ulkovalaisimet uusitaan. Lisäksi sähkösuunnitelmaan sisältyy turvavalo- ja paloilmoitinjärjestelmä sekä kameravalvontajärjestelmä. Hankkeesta järjestettiin tarjouskilpailu avoimen menettelyn mukaisena hankintana toukokuussa Tarjousten vähäisyyden ja määrärahan

14 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / ylityksen johdosta päätettiin hanketta siirtää ja järjestää uusi tarjouskilpailu. Hankintailmoitus julkaistiin sähköisessä ilmoitusjärjestelmässä HIL- MA:ssa uudestaan Hankinnassa noudatetaan lakia julkisista hankinnoista (348/2007). Tarjousten jättöaika päättyi klo Tarjoukset on pyydetty jaettuna urakkana eli rakennustekniset työt, LVIA- ja sähkötyöt. Rakennusteknisten töiden urakoitsija toimii pääurakoitsijana jolle alistetaan sivu-urakoitsijoina toimivat talotekniikan urakoitsijat. Seurakuntayhtymä tekee erilliset urakkasopimukset pääurakoitsijan ja sivu-urakoitsijoiden kanssa. Tarjouksia saatiin määräaikaan mennessä kaksi sähköurakasta,lviaurakasta yksi kappale ja rakennusurakasta kolme kappaletta. Kaikki tarjoukset avattiin klo Tarjouksen avaamisessa oli läsnä Pauli Niskanen, Eeva Räsänen ja Petri Rautio. Hintavertailuun otetaan mukaan ainoastaan ne tarjoukset, jotka täyttävät kaikki tarjouspyynnössä asetetut vähimmäisvaatimukset. hankintapäätös tehdään hinnan (halvimman) perusteella. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus Hankintalain 46 :n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjoamansa tavaran, palvelun tai rakennusurakan olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava tarjouskilpailusta. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen täytyy tehdä heti tarjousten avaamisen jälkeen ennen tarjousten vertailua. Tarjouspyyntöasiakirjoissa on edellytetty, että urakkatarjous on annettava käyttämällä tarjouspyynnön liitteenä olevaa tarjouslomaketta ja yksikköhintaluetteloa. Urakkatarjoushinta on jaoteltava tarjouslomakkeen nimikejaon mukaisiin osahintoihin. Tarjouksen liitteeksi on pyydetty erittelyt ja todistukset tarjoajan kelpoisuuden tarkastamiseksi. Lisäksi tarjouspyyntöasiakirjoissa on edellytetty, että tarjouksen tulee saapua rakennuttajalle suljetussa kirjekuoressa. Tarjousten käsittely ja päätöksen teko Tarjouspyyntöasiakirjojen mukaan tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa tarkastetaan tarjousten osalta kelpoisuusehtojen sekä tarjoajalle asetettujen laadullisten vähimmäisvaatimusten toteutuminen. Hintavertailuun otetaan mukaan ainoastaan ne tarjoukset, jotka täyttävät kaikki tarjouspyynnössä asetetut vähimmäisvaatimukset. Hankintapäätös tehdään hinnan perusteella. Tarjouskilpailusta voidaan poistaa hankintalain 71 :n mukaisesti sellainen tarjoaja, jolla ei voida katsoa olevan teknisiä, taloudellisia tai muita edellytyksiä hankinnan toteuttamiseksi tai joka on laiminlyönyt verojen tai lakisääteisten sosiaalimaksujen suorittamisen.

15 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / Tarjouspyyntöasiakirjoissa on mainittu, että seurakuntayhtymällä on oikeus hyväksyä tai hylätä tehdyt tarjoukset. Tässä tarjouskilpailussa tarjoajalle asetettiin seuraavia kelpoisuusvaatimuksia: 1. Tarjoajan kelpoisuuden tarkastaminen Tarjoajan tulee olla asianomaisella toimialalla Rakentamisen Laatu RALA ry:n päteväksi toteama yritys tai sen tulee toimittaa pätevyytensä toteamiseksi tarvittavat vastaavat tiedot ja todistukset yhteiskunnallisten velvoitteiden täyttämisestä. Tarjoajan on oltava rekisteröity ammatti- tai elinkeinorekisteriin sijoittautumismaansa lainsäädännön mukaisesti. Toimittajan tulee kuulua ennakkoperintärekisteriin. Ennen sopimuksen tekoa selvitetään tilaajavastuulain (1233/2006) mukaiset velvoitteet. Tarjoajien kelpoisuusehdot täyttivät kaikki tarjoajat. 2. Tarjouksen hintavertailu Hintavertailuun otetaan mukaan ainoastaan ne tarjoukset, jotka täyttävät kaikki tarjouspyynnössä asetetut vähimmäisvaatimukset. Hankintapäätös tehdään hinnan (halvin) perusteella. Rakennusurakan/pääurakan halvin hinta on Lapra Oy:llä ,68 (sis.alv 24%). LVIA-urakan halvin hinta on LVI-Tahko Oy:llä ,00 (sis.alv 24%). Sähköurakan halvin hinta on Voltage Oy:llä ,00 (sis.alv 24%). Tarjousten mukaan hankkeen kokonaiskustannus on , johon tulee lisätä vielä rakennuttajamenot: rakennuttaja kustannukset 10%, n lampettien kunnostus n kattovalaisin n vanhan alttaritaulun suojaus n virsinumerotaulujen muutostyö n Rakennushankkeen kustannusarvio on noin Talousarvion mukainen määräraha ylittyy hankkeen osalta Sähkölaitteiston määräaikaistarkastuksen yhteydessä havaittujen puutteiden johdosta hanke tulisi toteuttaa viipymättä. Rakennushankkeen aikataulu: yhteinen kirkkoneuvosto yhteinen kirkkovaltuusto urakka-aika Hankkeen toteuttaminen edellyttää tarvittavan lisämäärärahan varaamista tarkoitukseen vuoden 2015 talousarviossa. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle, että Nilsiän kirkon korjaushanke toteutetaan esitetyllä tavalla. Lisäksi johtokunta päätti esittää, että korjaus-

16 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / hankkeen urakoitsijoiksi hyväksytään rakennusurakan osalta Lapra Oy, LVI-urakan osalta LVI-Tahko Oy ja sähköurakan osalta Voltage Oy. Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli asiaa Kirkkoneuvosto päätti esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että Nilsiän kirkon korjaushanke toteutetaan kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunnan esittämällä tavalla ja että urakoitsijoiksi valitaan johtokunnan esittämät urakoitsijat. 1. että Nilsiän kirkon korjaushanke toteutetaan esitetyllä tavalla, 2. että korjaushankkeen urakoitsijoiksi hyväksytään rakennusurakan osalta Lapra Oy, LVI-urakan osalta LVI-Tahko Oy ja sähköurakan osalta Voltage Oy, 3. että urakkasopimukset tehdään em. urakoitsijoiden kanssa. Kirkkoneuvoston ehdotukset hyväksyttiin. 73 TONTIN MYYNTI Tontti sijaitsee Kuopion kaupungin kaupunginosan korttelissa 58 oleva tontti nro 1. Kiinteistötunnus Osoite on Päivärinteentie 29, Kuopio. Lainhuuto tonttiin on myönnetty selvennyslainhuutona 1/1 Kuopion evankelis-luterilainen seurakuntayhtymälle / Tonttiin kohdistuu rasituksena vuokrasopimus, joka on allekirjoitettu ja kiinnitetty erityisenä oikeutena /2052. Vuokraoikeus on siirretty ja se on kirjattu erityisenä oikeutena / Tonttiin kohdistuu rasitteina kulkuyhteys ja vesi- ja viemärijohdot, oikeutettu tontti on ( ). Muita rasituksia tonttiin ei kohdistu rasitustodistuksen mukaan. Vuokrasopimus on allekirjoitettu ja se on voimassa saakka. Vuokraoikeuden haltijana (ostaja) on siirron jälkeen Sunnen Koti Oy niminen yhtiö. Yhtiö on Vetrea Terveys Oy:n tytäryhtiö ja kuuluu Osuuskunta KPY:n konserniin. Ostaja omistaa tarjouksen kohteena olevat rakennukset. Ostaja harjoittaa rakennuksissa tehostettua asumispalvelua. Alueen asemakaava on hyväksytty ja se on tullut voimaan Erillinen sitova tonttijako on hyväksytty ja se on tullut voimaan Tontin kaavamerkintä on ALY-3. Merkintä tarkoittaa asuin-, liike- ja toimistorakennusten sekä yleisten rakennusten korttelialuetta. Olevan rakennuksen vaipan sisällä saa tehdä muutoksia kerrosluvun ja rakennusoikeuden estämättä. Tontin lounaisosan kaavamerkintä on P-2 (pysäköintipaikka), jonka olemassa oleva puusto on säilytettävä. Tontin tehokkuusluku e=0,35 ja rakennusoikeutta on 879 k-m2. Tonteista on laadittu auktorisoidun kiinteistöarvioijan arvio. Arvion tarkkuus on n. +/- 10 %. Hinta-arvio on ,00.

17 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / Sunnen Koti Oy on tehnyt ko. tontista ,00 euron ostotarjouksen. Tarjous vastaa auktorisoidun kiinteistöarvioijan arviota, joten tarjous voitaneen hyväksyä. Esityslistan liitteenä 6 on arviokirja ja kartta. Kiinteän omaisuuden myynnistä päättää yhteinen kirkkovaltuusto. Kirkkolain 14 luvun 4 :n mukaan kirkkovaltuuston päätös, joka koskee seurakunnan kiinteän omaisuuden myymistä, vaihtamista tai luovuttamista, on alistettava kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle tontin myyntiä esitetyin ehdoin. Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli asiaa Kirkkoneuvosto päätti esittää tontin myyntiä Sunnen Kotri Oy:lle johtokunnan esittämin ehdoin. 1. että tontti myydään Sunnen Koti Oy:lle euron kauppahinnalla 2. että myyntipäätös alistetaan kirkkohallituksen vahvistettavaksi ja 3. että yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja ja hallintojohtaja Timo Korhonen valtuutetaan allekirjoittamaan seurakuntayhtymän puolesta myyntiä koskeva kauppakirja. Kirkkoneuvoston ehdotukset hyväksyttiin. 74 TONTIN MYYNTI Tontti sijaitsee Kuopion kaupungin kaupunginosan 42 Vehmersalmi korttelissa 16 oleva tontti nro 4. Kiinteistötunnus Osoite Lossirannantie 38, Vehmersalmi. Kyseinen tontti on muodostunut asemakaavamuutoksessa, joka on vahvistunut vuonna Kaavamuutoksella alueesta muodostui erillispientalojen korttelialue kaavamerkinnällä AO-25, johon rakentamattomia tontteja tuli 4. Tontin nro 4 pinta-ala on 2429 m 2 ja rakennusoikeutta on 607 k-m 2. Tonteista on laadittu auktorisoidun kiinteistöarvioijan arviot. Arvion tarkkuus on n. +/- 15 %. Tonttien myynti on aloitettu Myyntiä on hoitanut välitysliike Kiinteistömaailma / Kuopion Kodit Oy LKV. Välitysliike on markkinoinut tontteja internetissä Kiinteistömaailma.fi-, etuovi.com- ja jokakoti.fi sivustoilla sekä asunto- / kiinteistökaupan Asuntotori erikoislehdessä. Myyntitapa on ollut avoin ja julkinen tarjouskauppa. Kohteessa on pidetty yleisesittelyjä ja yksittäisiä näyttöjä. Kohteesta on tullut yksi tarjous. Piia Mari Johanna ja Ari Juha Kalevi Asikainen ovat tehneet ko. tontista euron ostotarjouksen.

18 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / Tarjous vastaa auktorisoidun kiinteistöarvioijan arviota, joten tarjous voitaneen hyväksyä. Esityslistan liitteenä 7 on arviokirja ja kartta Kiinteän omaisuuden myynnistä päättää yhteinen kirkkovaltuusto. Kirkkolain 14 luvun 4 :n mukaan kirkkovaltuuston päätös, joka koskee seurakunnan kiinteän omaisuuden myymistä, vaihtamista tai luovuttamista, on alistettava kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle tontin myyntiä esitetyin ehdoin Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli asiaa Kirkkoneuvosto päätti esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle tontin myyntiä johtokunnan esittämin ehdoin. 1. että tontti myydään Pia Mari Johanna ja Ari Juha Kalevi Asikaiselle ½ omistusosuuksin euron kauppahinnalla, 2. että myyntipäätös alistetaan kirkkohallituksen vahvistettavaksi ja 3. että yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja ja hallintojohtaja Timo Korhonen valtuutetaan allekirjoittamaan seurakuntayhtymän puolesta myyntiä koskeva kauppakirja.. Kirkkoneuvoston ehdotukset hyväksyttiin. 75 TONTIN MYYNTI Tontti sijaitsee Kuopion kaupungin kaupunginosan 42 Vehmersalmi korttelissa 16 oleva tontti nro 1. Kiinteistötunnus Osoite Lossirannantie 50, Vehmersalmi Kyseinen tontti on muodostunut asemakaavamuutoksessa, joka on vahvistunut vuonna Kaavamuutoksella alueesta muodostui erillispientalojen korttelialue kaavamerkinnällä AO-25, johon rakentamattomia tontteja tuli 4. Tontin nro 1 pinta-ala on 4515 m 2 ja rakennusoikeutta on k- m 2. Tonteista on laadittu auktorisoidun kiinteistöarvioijan arviot. Arvion tarkkuus on n. +/- 15 %. Tonttien myynti on aloitettu Myyntiä on hoitanut välitysliike Kiinteistömaailma / Kuopion Kodit Oy LKV. Välitysliike on markkinoinut tontteja internetissä Kiinteistömaailma.fi-, etuovi.com- ja jokakoti.fi sivustoilla sekä asunto- / kiinteistökaupan Asuntotori erikoislehdessä. Myyntitapa on ollut avoin ja julkinen tarjouskauppa. Kohteessa on pidetty yleisesittelyjä ja yksittäisiä näyttöjä. Kohteesta on tullut yksi tarjous. Hannu ja Kaisa Ruotsalainen ovat tehneet ko. tontista euron ostotarjouksen.

19 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / Tarjous vastaa auktorisoidun kiinteistöarvioijan arviota, joten tarjous voitaneen hyväksyä. Esityslistan liitteenä 8 on arviokirja ja kartta. Kiinteän omaisuuden myynnistä päättää yhteinen kirkkovaltuusto. Kirkkolain 14 luvun 4 :n mukaan kirkkovaltuuston päätös, joka koskee seurakunnan kiinteän omaisuuden myymistä, vaihtamista tai luovuttamista, on alistettava kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle tontin myyntiä esitetyin ehdoin. Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli asiaa Kirkkoneuvosto päätti esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle tontin myyntiä johtokunnan esittämin ehdoin. 1. että tontti myydään Hannu ja Kaisa Ruotsalaiselle ½ omistusosuuksin euron kauppahinnalla, 2. että myyntipäätös alistetaan kirkkohallituksen vahvistettavaksi ja 3. että yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja ja hallintojohtaja Timo Korhonen valtuutetaan allekirjoittamaan myyntiä koskeva kauppakirja. Kirkkoneuvoston ehdotukset hyväksyttiin. 76 JÄNIKSENPOLKU 9 ASUNTOTONTIN VUOKRASOPIMUKSEN UUSIMINEN Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymä omistaa useita asuntotontteja Kettulanlahdessa ja Rahusenkankaalla. Yhteinen kirkkovaltuusto käsitteli asuntotonttien vuokrasopimusten jatkamista. Kirkkovaltuusto päätti, että vuokrasopimuksia jatketaan 50 vuodella. Samalla asuntotonttien nykyarvot arvioitiin ja jokaiselle tontille on hinnoiteltu käypä arvo. Nykyisille vuokralaisille tullaan tarjoamaan myös mahdollisuutta lunastaa tontit omikseen. Uusi vuosivuokra on määritelty 4 %:ksi tontin myyntihinnasta. Jäniksenpolku 9:n tontin hinnan on arvioinut auktorisoitu kiinteistöarvioija , arviokirja liitteenä 9. Jäniksenpolku 9 asuntotontin vuokrasopimus päättyy Asunto Oy Kuopion Jäniksenpolku/Harri Åberg on ilmoittanut, että he haluavat jatkaa vuokrasopimusta 50 vuotta. Vuokra on tarkistettu vuoden 2014 tasolle. Kirkkolain 14 luvun 4 :n mukaan seurakunnan kiinteän omaisuuden vuokraamista koskeva päätös on alistettava tuomiokapitulin vahvistettavaksi jos vuokra-aika on yli 10 vuotta.

20 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4 / Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle vuokrasopimuksen tekemistä esitetyllä tavalla. Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli asiaa Kirkkoneuvosto päätti esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle vuokrasopimuksen tekemistä johtokunnan esittämin ehdoin. 1. että seurakuntayhtymä jatkaa Asunto Oy Kuopion Jäniksenpolku 9:n kanssa tehtyä vuokrasopimusta tontista osoitteessa Jäniksenpolku 9, 2. että vuokrasopimus tehdään 50 vuodeksi ja vuosivuokra on euroa, 3. että vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin ja 4. että vuokrauspäätös alistetaan tuomiokapitulin vahvistettavaksi. 77 ILMOITUSASIAT Kirkkoneuvoston ehdotukset hyväksyttiin Seuraava yhteisen kirkkovaltuuston kokoukset: ti klo 18.00, Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, koulutussali. Ilmoitusasiat merkittiin tiedoksi. 78 VALITUSOSOITUS Annettiin kirkkolain mukainen valitusosoitus, liite :ään KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja kiitti osanottajia ja päätti kokouksen klo Ilkka Raninen puheenjohtaja Tuulikki Kuhlman sihteeri Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty Kuopiossa Taina Tammekann Taisto Toppinen

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1 /2014. Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1 /2014. Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 Aika tiistai 14.1.2014 klo 18.00 19.00 Paikka Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo puheenjohtaja Ilkka Raninen valtuutetut

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/2015 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2015

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/2015 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2015 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/2015 1 Aika Keskiviikko 7.10.2015 klo 18.00 18.25 Paikka Kaavin seurakuntatalo, Kirkkorannantie 1, Kaavi Kokoonpano ja läsnäolo Matti Jantunen puheenjohtaja

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2014

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2014 1 Aika 25.8.2014 klo 16.30 17.20 Paikka Kokoonpano ja läsnäolo Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 11/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11/2014

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 11/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11/2014 1 Aika 22.9.2014 klo 16.30 17.06 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 8/2014. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 8/2014. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika 26.5.2014 klo 16.30 17.10 Paikka Kokoonpano ja läsnäolo Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 27.06.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 04.07.2016-05.08.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Marjut Niemelä. Aira Pöllänen Marjo Ruokolainen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Marjut Niemelä. Aira Pöllänen Marjo Ruokolainen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Pauli Hujanen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63 Aika tiistaina 24.5.2016 kello 16.30 17.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.00 18.35 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013. torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo alkaen

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013. torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo alkaen 3.10.2013 33 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA JÄSENET torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo 19.00 alkaen Seurakuntatalo Eskelinen Sanna Haataja Markku Huuskonen Erkki Karppinen

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2011 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2011. Riistaveden seurakuntatalo, Keskustie 2 Riistavesi

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2011 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2011. Riistaveden seurakuntatalo, Keskustie 2 Riistavesi KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2011 1 Aika keskiviikko 16.3.2011 klo 17.30 18.00 Paikka Riistaveden seurakuntatalo, Keskustie 2 Riistavesi Kokoonpano ja läsnäolo Ilkka Raninen puheenjohtaja

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2016 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 6/2016 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2016 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 6/2016 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Tiistai 20.9.2016 klo 16.30 18.47 Paikka Alavan seurakuntasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen poissa

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 18.02.2008 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 03.03.2008

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 18.02.2008 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 03.03.2008 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.30 20.16 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Petri Jurkka

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 7/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 7/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Keskiviikko 20.9.2017 klo 16.30 18.20 Paikka Alavan seurakuntasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen poissa

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 8.12.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 11.12.2014-12.01.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Pauli Hujanen Matti Loponen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Aika tiistai 29.1.2013 klo 18.30 19.20 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 13.02.2012

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 13.02.2012 1 1 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 1 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Aika Tiistai 16.5.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 05.10.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 10.10.2016-11.11.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto 30.5.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA maanantaina 30. päivänä toukokuuta 2016 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 14.12.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 17.12.2015-18.01.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA 4/2008 KIRKKOVALTUUSTO 8.10.2008 1 ( 5 )

SYSMÄN SEURAKUNTA 4/2008 KIRKKOVALTUUSTO 8.10.2008 1 ( 5 ) 1 ( 5 ) Aika Keskiviikko klo 19.00 19.50 Paikka Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Läsnä Lauri Kirves puheenjohtaja Hannu Hyttinen Hannu Jolula Mari Kantola Pekka Koivisto Markku Kontinen Päivi

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.30 20.40 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Hannu Luostarinen Auli Pääkkönen Marjo Ruokolainen

Lisätiedot

ESITYSLISTA 2/2019 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019

ESITYSLISTA 2/2019 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019 Aika Tiistai klo 18.11 18.25 1 Paikka Kiteen seurakuntakeskus, Kappelintie 4, Kitee Läsnä Kostamo Merja puheenjohtaja Koivuniemi Suvi varapuheenjohtaja Barck Pekka jäsen Hakulinen Hannu-Heikki Hirvonen

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse AIKA 04.12.2017 klo 17:00 PAIKKA Koivuniemen leirikeskus Koivuniementie 30 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/69 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3/70 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Ulla Jokinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 9.6.2015 KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 9.6.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 09.06.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 15.06.2015-16.07.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 10.12.2009 39 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 KOKOUSAIKA torstaina 10. päivänä joulukuuta 2009 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Eino Piippo

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.30 20.10 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Petri Jurkka Marjut

Lisätiedot

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston kokous pidetään torstaina klo 18.00 Vapaaehtoiskeskus Pysäkin auditoriossa, Kirjastokatu 1, Hämeenlinna.

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Aika: 9.2.2016 klo 19.00 19.30 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Maanantaina klo 19.00 20.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Raimo Hoffren Pauli

Lisätiedot

Pöytäkirjantarkastajien nimikirjaimet /

Pöytäkirjantarkastajien nimikirjaimet / PYHÄRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 26.1.2017 1/2017 1 (6) KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Torstaina 26.1.2017 klo 18.00 18:53 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Aaltonen Sari Alhoranta Jukka puheenjohtaja 1 7 Huttela

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015 NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015 KOKOUSTIEDOT AIKA 10.8.2015 Keskiviikko klo 18 18.45 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Koivunen

Lisätiedot

Pöytäkirja Esityslista 1/2017

Pöytäkirja Esityslista 1/2017 1 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 1/2017 Aika: keskiviikko 25.1.2017 klo 18.00 18.20 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat:

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 18.07.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 24.7.2017 25.8.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2013 Kirkkoneuvosto 10.12.2013. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2013 Kirkkoneuvosto 10.12.2013. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 10.12.2013 klo 17.30 18.10 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 23.1.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.01.2017-27.02.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015 Sivu 1/4 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistai 14.04.2015 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Jarmo Arvola Leena Hafrén Timo Isotalo Pekka Kalmi Outi Leino Kaija Mäki Taina Mäkinen Eila Saari Taru Sahla

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 18.00 20.40 Paikka Kirkko, hautausmaa ja virastotalo Läsnä Petteri Hämäläinen vt. kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen tai aluesihteerille p

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen tai aluesihteerille p JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3 / 2018 1 AIKA 30.8.2018 klo 17.00- PAIKKA Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 27

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 50 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 50 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 50 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.00 20.00 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 6/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2016. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 6/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2016. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika Ma 25.4.2016 klo 16.30 17.35 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja poissa Pekka Niiranen varapuheenjohtaja läsnä Upi Heinonen

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA /2016 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA Sivu 112

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA /2016 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA Sivu 112 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 12.12.2016 Sivu 112 Kokousaika Torstai 15.12.2016 kello 16.30 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina, poissa ei varajäsentä Kallio Marja Kovanen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 21.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Matti Loponen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 6/2018 Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta 1 ( 5 ) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja.

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 6/2018 Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta 1 ( 5 ) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta 1 ( 5 ) Aika: Tiistai 11.9.2018 klo 16.30 16.54 Kahvitus klo 16.15 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja Kari Hentunen

Lisätiedot

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (6) KOKOUSAIKA 19.5.2015 klo 17 18.20 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

torstaina 13. päivänä kesäkuuta 2013 klo 19.00 alkaen

torstaina 13. päivänä kesäkuuta 2013 klo 19.00 alkaen 13.6.2013 19 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 2/2013 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA torstaina 13. päivänä kesäkuuta 2013 klo 19.00 alkaen Seurakuntatalo JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Haataja Markku Huttunen Markku Huuskonen

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 31.5.2017 1 3 25 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS Kärsämäen seurakunnan kirkkovaltuuston työjärjestyksen mukaan kirkkovaltuuston kokouksen alussa pidetään alkuhartaus. Puheenjohtaja avaa

Lisätiedot

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Aika: Keskiviikko 9.11.2016 klo 17.00 17.45 kahvitus klo 16.45 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja Kari Hentunen

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2014. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2014. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika ma 3.2.2014 klo 16.30 16.53 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti

Lisätiedot

PYHÄRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA / (5)

PYHÄRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA / (5) PYHÄRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19.01.2017 1/2017 1 (5) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika perjantaina 20.1.2017 klo 18.00 19.12 Paikka seurakuntakodilla Läsnä Petri Laitinen kirkkoherra, kirkkoneuvoston puheenjohtaja

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 32 Kirkkoneuvosto 3/2014 5.5.2014

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 32 Kirkkoneuvosto 3/2014 5.5.2014 32 29 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto 5.5.2014 29 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 27.5.2014 N:o 7/2014 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 22.5.2014 Sivu 69

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 27.5.2014 N:o 7/2014 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 22.5.2014 Sivu 69 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 22.5.2014 Sivu 69 Kokousaika Tiistai 27.5.2014 kello 16.30-17.04 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina, poissa ei varajäsentä Kallio Marja Kuokkanen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 Kirkkoneuvosto 26.10.2009 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 09.11.2009

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 Kirkkoneuvosto 26.10.2009 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 09.11.2009 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.30 20.55 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19 kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19 Kokousaika: Keskiviikko 15.4.2015 klo 16.30 18.50 Kokouspaikka: Kerimäen seurakuntakoti Saapuvilla olleet jäsenet: Lamberg Jani, puheenjohtaja Hannonen Tapani, vara puh.joht.

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 1/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 1/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Torstaina 9.2.2017 klo 16.30-18.30 Paikka Alavan kirkon alasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen läsnä

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) Kirkkoneuvosto 4/2012 28.5.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) Kirkkoneuvosto 4/2012 28.5.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) KOKOUSTIEDOT Aika 28.5.2012 klo 17 19.10 Paikka Kanttorila OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Muraja Asko kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj. x Haikonen Jukka

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 SIVU 19/2014. AIKA Keskiviikko 26.11.2014 klo 17.00 17.45

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 SIVU 19/2014. AIKA Keskiviikko 26.11.2014 klo 17.00 17.45 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 SIVU 19/2014 AIKA Keskiviikko 26.11.2014 klo 17.00 17.45 PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 Aakula Kari Haikka Juha Hjerppe Ilkka Jaakkola Riitta Jokinen Kaarina

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto 30.11.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Keskiviikko 30. päivä marraskuuta 2016, klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 9/2018 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 9/2018. Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 9/2018 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 9/2018. Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika Ma 17.9.2018 klo 16.30 16.41 Paikka Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja läsnä Pekka Niiranen varapuheenjohtaja läsnä Upi Heinonen

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 32 Kirkkovaltuusto 4/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 32 Kirkkovaltuusto 4/ 32 30 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 10.10.2016 30 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 1 / 7 KIRKKOVALTUUSTO Kirkonkylän seurakuntatalo, Pappilantie 4, Hankasalmi

HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 1 / 7 KIRKKOVALTUUSTO Kirkonkylän seurakuntatalo, Pappilantie 4, Hankasalmi HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 1 / 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 29.8.2018 klo 18.00 18.27 Paikka Kirkonkylän seurakuntatalo, Pappilantie 4, 41520 Hankasalmi Osallistujat Gustafsson

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/ YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2017

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/ YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2017 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/2017 1 Aika Ti 24.10.2017 klo 18.00 18.30 Paikka Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Matti Jantunen, puheenjohtaja

Lisätiedot

RISTIJÄRVEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/ (5) Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA 1/

RISTIJÄRVEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/ (5) Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA 1/ RISTIJÄRVEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 (5) Aika Keskiviikko 2.1.2013 klo 19.00 21.00 Paikka seurakuntakoti Kokoonpano ja läsnäolo Heikkinen Matti jäsen läsnä Heikkinen Mauno jäsen läsnä Juntunen Eino

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4 /2019 1 (5) KOKOUSAIKA 24.4.2019 klo 17.30 18.33 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Kuosmanen Seppo kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1 N:o 1/2017 Sivu 1 Aika: 18.1.2017 klo 19 19.35 Paikka: Seurakuntatalo Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Jari poissa, ei varajäsentä Leskinen Antero Muhos

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Ti klo 18.30 20.20 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen Marjut

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Aika Tiistai 30.5.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 24 Kirkkovaltuusto 3/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 24 Kirkkovaltuusto 3/ 24 23 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 13.6.2016 23 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.00 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru poistui paikalta

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2016 Kirkkovaltuusto 22.9.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA torstaina 22. päivänä syyskuuta 2016 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen Markku

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14 Aika 24.1.2017 klo 18.00 19.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Tiitinen Ilkka jäsen/puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen poissa Hänninen

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

3/7 Esteestä ilmoittaminen ja varajäsenen kutsuminen kokoukseen. 3/9 Vaajakosken alueseurakunnan toimintakertomus vuodelta 2014 työaloittain

3/7 Esteestä ilmoittaminen ja varajäsenen kutsuminen kokoukseen. 3/9 Vaajakosken alueseurakunnan toimintakertomus vuodelta 2014 työaloittain AIKA 10.02.2015 klo 17.00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 1/1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2/2 Työjärjestyksen hyväksyminen 2/3

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät 33 Aika: 2.3.2017 klo 19 20.40 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Da Conceicao Sari Sorva Valto Vaasvainio

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 21.1.2015 klo 17-18.20 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:o 2/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA Sivu 21

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:o 2/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA Sivu 21 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 12.3.2015 Sivu 21 Kokousaika Torstai 19.3.2015 kello 17.00 17.25 Kokouspaikka Päätöksen tekijät Vihtavuoren kappeli Hassel Lari Heikkilä Jaakko Hintikka Raimo Hytönen Pauliina,

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 27.10.2016 klo 18-19.25 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Kirkkoneuvosto /7. MUUT Tarja Ihamäki, talouspäällikkö, sihteeri

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Kirkkoneuvosto /7. MUUT Tarja Ihamäki, talouspäällikkö, sihteeri 1/7 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai 18.12.2014 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Mäki Kaija Lindholm Minna Isotalo Timo MUUT Tarja Ihamäki, talouspäällikkö,

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 11.11.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 16.11.2015-17.12.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

KITEEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2016 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1/7

KITEEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2016 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1/7 Sivu 1/7 Aika Tiistai 14.06.2016 klo 19.00 19.41 Paikka Kiteen seurakuntakeskus, Kappelintie 4 Läsnä Kostamo Merja puheenjohtaja Tuhkanen Pauli varapuheenjohtaja Hirvonen Kirsi Hämäläinen Maarit Kankkunen

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9 Sivu 1 Kokousaika Maanantaina 12.12.2016 klo 17 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KOKOUSAIKA 24.9.2014 klo 18-18.45 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Kuivalainen Eila varapuheenjohtaja Hassinen Arja Puhakka

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) Kirkkoneuvosto 4/2011 10.5.2011. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) Kirkkoneuvosto 4/2011 10.5.2011. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) KOKOUSTIEDOT Aika 10.5.2011 klo 17-17.52 Paikka Seurakuntakoti OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Vähäsarja Vilho vs. kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj.

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010. KOKOUSAIKA maanantaina 12. päivänä heinäkuuta 2010 kello Kyrönniemen kappeli/opetustila.

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010. KOKOUSAIKA maanantaina 12. päivänä heinäkuuta 2010 kello Kyrönniemen kappeli/opetustila. 12.7.2010 20 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010 KOKOUSAIKA maanantaina 12. päivänä heinäkuuta 2010 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET Kyrönniemen kappeli/opetustila Sanna Eskelinen Markku Haataja

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto Aika 14.6.2016 klo 17.30-18.22 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen Heikkinen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 18.30 19.33 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Aika Torstai 19.1.2017 kello 16.00 16.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä Reijo

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 14 Aika tiistai 10.12.2013 klo 18.30 19.56 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2015 Kirkkovaltuusto torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo alkaen tarjoilua

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2015 Kirkkovaltuusto torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo alkaen tarjoilua 03.12.2015 39 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo 19.00 alkaen tarjoilua 18.30 19.00 SEURAKUNTATALO JÄSENET Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5 1/5 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai 12.2.2013 klo 18.00 Paikka Läsnä Auran seurakunnan virastotalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Kalmi Pekka Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Lindholm Minna

Lisätiedot