LOPEN KUNNAN TERVEYDENHUOLLON PALVELUT JA RIIHIMÄEN SEUDUN TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN AJANKOHTAISKATSAUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOPEN KUNNAN TERVEYDENHUOLLON PALVELUT JA RIIHIMÄEN SEUDUN TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN AJANKOHTAISKATSAUS"

Transkriptio

1 LOPEN KUNNAN TERVEYDENHUOLLON PALVELUT JA RIIHIMÄEN SEUDUN TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN AJANKOHTAISKATSAUS Kunnanhallitus ( 1): Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän edustajat on kutsuttu kunnanhallituksen kuultavaksi kuntayhtymän kuluneen ja tämän vuoden talouteen ja toimintaan ja erityisesti Lopen kunnan perusterveydenhuollon palveluiden tilanteeseen, saatavuuteen, asiakaspalautteeseen ja kehittämishankkeisiin liittyen. Kunnanhallitus on linjannut ( 94), että se seuraa aktiivisesti Lopen kunnan terveydenhuoltopalveluiden riittävyyttä ja käyttöä. Lopen kunnassa tarjottavat terveydenhuollon palvelut ovat olleet aktiivisesti yllä myös paikallisessa keskustelussa. Erityisesti esillä on ollut ikäihmisten mahdollisuudet päästä ongelmitta lääkäriin. Kyseisestä asiasta on käyty keskustelua myös kunnanhallituksen pöydän ympärillä. Terveyskeskuksen kuntayhtymän edustajilta on kunnanjohtajan toimesta pyydetty ennakkoon näkemystä ja selvitystä loppilaisten ikäihmisten (+65-vuotiaiden) ja muiden erityisryhmien lääkäripalveluiden saatavuuden ja saavutettavuuden nykytilasta ja tilanteen mahdollisista parantamisvaihtoehdoista. Kunnanhallituksen kokoukseen on kutsuttu tämän asian käsittelyn ajaksi myös kuntayhtymän yhtymähallituksen loppilaiset jäsenet sekä perusturvajohtaja. (Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p ) Päätösehdotus: Kunnanhallitus merkitsee tiedokseen Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän edustajien ajankohtaiskatsauksen ja linjaa kuullun pohjalta Lopen ikäihmisten ja muiden erityisryhmien lääkäripalveluiden saatavuutta ja saavutettavuutta parantavien, vaihtoehtoisten ratkaisumallien mahdollista selvittämistä. Päätös: Kokouksessa asiaa käsiteltäessä kunnanjohtaja teki seuraavansisältöisen lisäyksen päätösehdotukseen: Kunnanhallitus edellyttää, että Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä selvittää maaliskuun 2017 loppuun mennessä loppilaisten ikäihmisten (+70 v.), päihde- ja mielenterveysasiakkaiden ja pitkäaikaistyöttömien osalta toteuttamiskelpoiset vaihtoehdot perusterveydenhuollon ei-kiireellisten lääkäripalveluiden saavutettavuuden parantamiseksi. Selvityksestä tulee käydä ilmi selvitettyjen vaihtoehtojen kustannusvaikutukset. Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotukseen tehdyn lisäyksen yksimielisesti.

2 Kunnanhallitus hyväksyi kokonaisuudessaan seuraavan sisältöisen päätöksen: Kunnanhallitus merkitsee tiedokseen Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän edustajien ajankohtaiskatsauksen ja linjaa kuullun pohjalta Lopen ikäihmisten ja muiden erityisryhmien lääkäripalveluiden saatavuutta ja saavutettavuutta parantavien, vaihtoehtoisten ratkaisumallien mahdollista selvittämistä. Kunnanhallitus edellyttää, että Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä selvittää maaliskuun 2017 loppuun mennessä loppilaisten ikäihmisten (+70 v.), päihde- ja mielenterveysasiakkaiden ja pitkäaikaistyöttömien osalta toteuttamiskelpoiset vaihtoehdot perusterveydenhuollon ei-kiireellisten lääkäripalveluiden saavutettavuuden parantamiseksi. Selvityksestä tulee käydä ilmi selvitettyjen vaihtoehtojen kustannusvaikutukset. Pöytäkirjaan merkittiin, että Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän edustajat yhtymäjohtaja Tero Pitkämäki, johtajaylilääkäri Juha Tiainen ja avoterveydenhuollon ylilääkäri Minna Mantila olivat kokouksessa kuultavina tämän asian käsittelyn ajan. Lisäksi Riihimäen seudun terveyskeskuksen yhtymähallituksen loppilaiset jäsenet Sirpa Hopearuoho ja Janne Kataja sekä varajäsen Raili Vuorinen olivat kokouksessa läsnä tämän asian käsittelyn ajan. Edellä mainitut henkilöt poistuivat kokouksesta ennen päätöksentekoa klo Tämän asian käsittelyn ajan kokouksessa oli läsnä myös perusturvajohtaja Riitta Lehtinen. Kunnanhallitus ( 59): Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä on kokouksessaan ( 45) käsitellyt Lopen kunnanhallituksen selvityspyyntöä, koskien eikiireellisten lääkäripalveluiden saavutettavuuden parantamista. Kuntayhtymän hallitus on kokouksessaan todennut seuraavaa: Terveyskeskuksen palvelurakenne ja sen muutokset on tehty kuntayhtymän yhtymähallituksen vahvistaman palvelurakennevision mukaisesti. Terveyskeskuksen lääkäreiden avovastaanotot on keskitetty Riihimäen sairaalaan vuoden 2016 keväällä. Muutoksen tavoite on ollut lääkäreiden saatavuuden parantaminen ja tätä kautta myös lääkärin vastaanottopalveluiden parantaminen. Tavoitteiden toteutumista on kuitenkin hidastanut haastava lääkäreiden rekrytointitilanne loppuvuonna 2016: lääkärivakansseista 5 oli täyttämättä. Hoitotakuun 3 kuukauden aikarajassa on pysytty, siitä huolimatta että kaikille ei ole pystytty antamaan heti kiireetöntä lääkäriaikaa hoidon tarpeen arvioinnin jälkeen. Noin 5 % jonottajista on hakenut lääkärinhoitonsa muualta.

3 Lopen kunnanhallituksen esittämä selvityspyyntö tiettyjen väestöryhmien palveluiden saatavuuden parantamisesta liittyy terveyskeskuksen näkökulmasta juuri lääkärivastaanottojen huonoon saatavuuteen, mikä heijastuu myös näihin väestöryhmiin. Palveluiden kohdistaminen kunnanhallituksen esittämille väestöryhmille edellyttäisi terveyskeskukselta asiakkaiden valikointia. Terveyskeskus ei kuitenkaan voi valikoida potilaitaan iän tai sosiaalisen aseman perusteella, vaan hoidon tarpeen arvio tehdään aina sairaanhoidollisin ja lääketieteellisin perustein. Terveyskeskuksen näkökulmasta ratkaisua tulisikin hakea palveluiden saatavuuden parantamiseen koko kuntayhtymän väestölle. Kun lääkärivastaanottojen saatavuus paranee, myös Lopen kunnanhallituksen esiin nostamien erityisryhmien ei-kiireellisten lääkäripalvelut paranevat. Seuraavassa kuntayhtymä esittää ratkaisuvaihtoehtoja lääkäripalveluiden saatavuuden parantamiseksi Lopen kunnan ja koko kuntayhtymän alueella. 1. Etälääkäripalvelun käyttöönotto Yksi lääkäri aloittaa etävastaanoton videoyhteyden avulla 2 päivää viikossa, joka toinen aika Hausjärvelle ja joka toinen aika Lopelle. Näin hoitajalle jää aikaa kutsua potilas sisään, haastatella ja etävastaanoton jälkeen tarkentaa vielä jatko-ohjeet. Laitteistotoimittajan kanssa on tehty sopimus 6 kk pilotista. Aloituspalaveri toiminnan suunnittelemiseksi on pidetty Toiminta on tarkoitus aloittaa huhtikuun ensimmäisellä viikolla. Etälääkärikokeilu kuuluu Riihimäen seudun terveyspalvelujen visioon, jonka seudun kunnat ovat hyväksyneet. 2. Hoitajan vastaanottoaikojen lisäys Lopen ja Hausjärven lähiasemilla toimii tällä hetkellä kolme sairaanhoitajaa (kahden ja puolen sairaanhoitajan työpanos) ja yksi terveyskeskusavustaja. Lopen terveysasemalla terveydenhuollon ammattihenkilöstön määrä lisääntyi vakituisen terveyskeskusavustajan valinnan seurauksena. Vastaanottoajat näyttäisivät terveyskeskuksen seurannan mukaan riittävän hyvin muuhunkin kuin ei-kiireelliseen hoitoon, silloin kun hoidon tarpeen arvion mukaan lähiasema on oikea hoitopaikka. Tilannetta seurataan kuukausittain ja tarvittaessa aikoja voidaan lisätä hoitohenkilöstöä lisäämällä, mutta tämä tarkoittaa palkkausmäärärahojen ylitystä, joka edellyttää yhtymähallituksen hyväksyntää ja lisämäärärahaa. 3. Lääkärimäärän lisäys Lääkärien saatavuus on parantunut. Kevään aikana aloittaa 7 uutta lääkäriä kuntayhtymän virassa. Kaikki lääkärin virat ovat täynnä huhtikuun alusta Uudet lääkärit ovat vastavalmistuneita, ja heidän perehdyttämisensä ja ohjaamisensa terveyskeskuslääkärin työhön vie työaikaa kokeneilta lääkäreiltä. Tästä huolimatta lääkärinaikojen saatavuus paranee.

4 4. Pitkäaikaistyöttömien asiointi TE-keskus ilmoittaa terveyskeskukselle terveystarkastusta tarvitsevasta pitkäaikaistyöttömästä. Terveyskeskus lähettää kutsun terveystarkastukseen ko. henkilölle. Jos hän jättää kaksi kertaa saapumatta tarkastukseen, terveyskeskus ilmoittaa TE-keskukselle, että terveystarkastus ei ole toteutunut. Jotta terveystarkastukset toteutuisivat paremmin, voisi toimintaa sosiaalitoimen kanssa kehittää. Esimerkiksi pitkäaikaistyöttömän asioidessa sosiaalitoimessa, se voisi olla yhteydessä terveyskeskukseen aikojen järjestämiseksi ja sen varmistamiseksi, että terveyskeskuksella on tarpeelliset esitiedot käytössään. Työttömän terveystarkastukseen kuuluu terveydenhoitajan vastaanotto ja lääkärin vastaanotto. 5. Päihde- ja mielenterveyspotilaat Yhtymähallitus perusti 50 % terveyskeskuslääkärin viran mielenterveys- ja päihdeyksikköön. Virassa on ollut lääkäri alkaen. Tämä helpottaa ko. potilasryhmän lääkärinaikojen saatavuutta. 6. Lääkärin palkkaaminen jononpurkuun Lisälääkärin palkkaaminen jonon purkuun on mahdollista joko ostopalveluna tai kuntayhtymän omana toimintana. Koska lääkärinvirat huhtikuun alusta ovat täynnä, ei lääkäreiden palkkausmäärärahojen puitteissa ole mahdollista tehdä tätä ratkaisua. Tämä keino on mahdollista toteuttaa, mutta edellyttää yhtymähallituksen hyväksyntää ja lisämäärärahan osoittamista lääkäripalkkoihin. 7. Lääkäripalveluiden lisäys Lopelle a. Lääkäripalveluiden lisääminen Lopelle siten, että kuntayhtymän oma lääkäri yhtenä päivänä viikossa työskentelisi Lopen lähiasemalla. Lääkärin työskentely edellyttäisi myös hoitajan työskentelyä lääkärin työparina. Yhden lääkärin työpanos yhtenä päivänä ei riittäisi lääkärihoidon tarpeeseen, koska potilaita ei kunnanhallituksen tarkoittamalla tavalla voi valikoida lääkärin vastaanotolle. Lisäksi tarkemmat tutkimukset on joka tapauksessa tehtävä Riihimäellä, jossa on siihen tarvittavat laitteet ja välineet (röntgen, laboratorio). Terveyskeskus ei pidä tätä vaihtoehtoa perusteltuna. b. Lääkäripalveluiden ostaminen Lopelle siten, että lääkäri/hoitaja työpari työskentelisi Lopella päätoimisesti. Kuten edellä on todettu, potilaiden valikointi lääkärin vastaanotolle ei ole mahdollista Yhden lääkäri/hoitaja työparin työpanos ei siten riittäisi vastaamaan palvelutarpeeseen. Tämä vaihtoehto sisältää myös riskin että lääkäripalveluiden tuottaja rekrytoi lääkärin ja hoitajan kuntayhtymän palveluksessa olevasta henkilöstöstä, jolloin todellisuudessa resurssi ei lisäänny. Ostopalveluna yhden lääkäri/hoitaja työparin hankinta maksaisi noin euroa/vuosi. Summa ei sisällä röntgen- ja laboratoriotutkimusten kustannuksia.

5 8. Kunnan mahdolliset toimet Yhtenä vaihtoehtona terveyskeskus esittää kunnalle asiointipalveluiden kehittämistä siten, että kunta tukisi asiointiliikennettä lääkärin ja hoitajan vastaanotoille Lopella ja Riihimäellä. Hoitajan vastaanotto sijaitsee Lopen kirkonkylällä, joten asiointimatkat kunnan muista osista kirkonkylälle ja Lopelta Riihimäen sairaalalle ovat asioita, jotka kannattaa huomioida. Kuntayhtymällä ei kuitenkaan ole toimivaltaa näissä asioissa. Kuntayhtymä esittää kantanaan, että yhtymähallituksen vahvistamien linjausten mukaisten vaihtoehtojen 1 5 käyttöönottoa jatketaan yhteistyössä kaikkien jäsenkuntien kanssa. Lisäksi vaihtoehtoa 6 voidaan tilapäisesti yhtymähallituksen niin päättäessä käyttää vastaanoton jonojen purkuun. Lääkäripalveluiden tuottamista Lopella kuntayhtymä ei kannata (vaihtoehto 7). Liikennöintiyhteyksien tukeminen kuuluu kunnan toimivaltaan, joten siihen kuntayhtymä ei voi vaikuttaa (vaihtoehto 8). Yhtymähallitus on hyväksynyt asiaa koskevan pykälän selitysosuuden vastauksekseen Lopen kunnanhallitukselle. Tämän asian käsittelyn ajaksi kunnanhallituksen kokoukseen on kutsuttu Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän edustajat yhtymäjohtaja Tero Pitkämäki, johtajaylilääkäri Juha Tiainen ja avoterveydenhuollon ylilääkäri Minna Mantila sekä yhtymähallituksen loppilaiset jäsenet Sirpa Hopearuoho, Janne Kataja ja Marianna Rautiainen. (Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p ) Päätösehdotus: Kunnanhallitus merkitsee yhtymähallituksen vastauksen tiedokseen. Kunnanhallitus toteaa, että asiakkaiden valikoiminen lääkäripalveluiden piiriin lainvastaisesti tai epäeettisin perustein ei ole kunnanhallituksen tarkoituksena tai tavoitteena eikä kunnanhallitus sitä edellytä. Kunnanhallitus toteaa, että yhtymähallituksen esittämillä keinoilla ei-kiireellisten lääkäriaikojen saatavuus todennäköisesti merkittävästi paranee kaikkien väestöryhmien osalta vuoden 2016 lopun ja vuoden 2017 alkuvuoden tilanteeseen nähden. Kunnanhallitus esittää Hausjärven kunnalle ja Riihimäen kaupungille neuvotteluiden käynnistämistä lisämäärärahan myöntämiseksi terveyskeskuksen kuntayhtymälle, kahden lisälääkärin palkkaamiseksi. Lisäresursointi helpottaisi jonojen purussa ja nopeuttaisi lääkärille pääsyä ja parantaisi siten kaikkien seudun asukkaiden tarpeellisten palveluiden piiriin pääsyä. Lisäksi kunnanhallitus velvoittaa kunnan viranhaltijajohdon selvittämään Loppi Riihimäki Loppi välisen asiointiliikenteen vaihtoehtoisia lisäämismalleja kustannusarvioineen, kesäkuun 2017 loppuun mennessä.

6 Päätös: Keskustelun kuluessa Nina Lilja esitti asian jättämistä pöydälle. Asia jätettiin pöydälle ja sitä käsitellään seuraavassa kunnanhallituksen kokouksessa. Pöytäkirjaan merkittiin, että Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän edustajat yhtymäjohtaja Tero Pitkämäki, johtajaylilääkäri Juha Tiainen ja avoterveydenhuollon ylilääkäri Minna Mantila olivat kokouksessa kuultavina tämän asian käsittelyn ajan. Lisäksi Riihimäen seudun terveyskeskuksen yhtymähallituksen loppilaiset jäsenet Sirpa Hopearuoho, Janne Kataja ja Marianna Rautiainen sekä Lopen kunnan perusturvajohtaja Riitta Lehtinen olivat kokouksessa läsnä tämän asian käsittelyn ajan. Edellä mainitut henkilöt poistuivat kokouksesta ennen päätöksentekoa klo Kunnanhallitus piti kokouksessaan neuvottelutauon klo Täytäntöönpano: Ote (sähköpostitse) Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä / yhtymähallitus Riihimäen kaupunki Hausjärven kunta

(Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p. 040 330 6002)

(Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p. 040 330 6002) LOPEN KUNNAN TERVEYSPALVELUT Kunnanhallitus 25.4.2016 ( 78): Lopen kunnanhallitus keskusteli kokouksessaan 30.3.2016 kohdassa muut asiat Lopen kunnan terveyspalveluista. Keskustelun pohjana oli kuntalaiskeskustelu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017 18.01.2017 Sivu 1 / 1 115/2017 00.02.02 15 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017 Valmistelijat / lisätiedot: Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Perusturvalautakunta Kunnanhallitus

Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Perusturvalautakunta 7 28.01.2016 Kunnanhallitus 43 15.02.2016 Kunnan vastaus aluehallintovirastolle selvityspyyntöön ESAVI/4431/05.07.03/2015, Kirkkonummen kunnan suun terveydenhuollon kuukausikohtainen

Lisätiedot

RIIHIMÄEN SEUDUN TERVEYSKESKUKSEN SAIRAANHOITAJA- LÄÄKÄRIVASTAANOTTOJEN KESKITTÄMISSUUNNITELMA

RIIHIMÄEN SEUDUN TERVEYSKESKUKSEN SAIRAANHOITAJA- LÄÄKÄRIVASTAANOTTOJEN KESKITTÄMISSUUNNITELMA RIIHIMÄEN SEUDUN TERVEYSKESKUKSEN SAIRAANHOITAJA- LÄÄKÄRIVASTAANOTTOJEN KESKITTÄMISSUUNNITELMA Perusturvalautakunta 25.11.2014 ( 111): Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä on käsitellyt Riihimäen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 25

Espoon kaupunki Pöytäkirja 25 17.02.2016 Sivu 1 / 1 259/2016 06.00.00 25 Selvitys aluehallintovirastolle hoitoonpääsyn toteutumisesta Espoon perusterveydenhuollossa ja suun terveydenhuollossa Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Kumpulainen,

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 19.02.2010 klo 9.00 15.00 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II ja Launosten päiväkoti LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela

Lisätiedot

Toimialoilta on talousarvion laatimisen yhteydessä pyydetty esitykset vir ko jen ja toimien perustamisesta,

Toimialoilta on talousarvion laatimisen yhteydessä pyydetty esitykset vir ko jen ja toimien perustamisesta, Perusturvalautakunta 50 26.09.2018 Perusturvan toimialan esitys henkilöstömuutoksista vuodelle 2019 779/01.01.00/2018 PETUR 26.09.2018 50 Toimialoilta on talousarvion laatimisen yhteydessä pyydetty esitykset

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (8) Kaupunginhallitus Stj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (8) Kaupunginhallitus Stj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2013 1 (8) 727 Opiskeluterveydenhuoltoa koskeva selvitys Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Pöydälle HEL 2012-003830 T 03 00 01 Päätös päätti panna asian pöydälle. Esittelijä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016 20.09.2016 Sivu 1 / 1 307/2016 00.01.01 115 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 6/ (7)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 6/ (7) EURAN KUNTA Pöytäkirja 6/2016 1 (7) Tarkastuslautakunta Aika 28.09.2016 klo 16:00-17:48 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Kallio Juha puheenjohtaja Kemppainen Jukka jäsen Pesonen

Lisätiedot

TYÖRYHMÄN ESITYS A-KLINIKAN JA TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN MIELENTERVEYSPALVELUJEN YHDISTYMISEN TOISESTA VAIHEESTA

TYÖRYHMÄN ESITYS A-KLINIKAN JA TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN MIELENTERVEYSPALVELUJEN YHDISTYMISEN TOISESTA VAIHEESTA TYÖRYHMÄN ESITYS A-KLINIKAN JA TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN MIELENTERVEYSPALVELUJEN YHDISTYMISEN TOISESTA VAIHEESTA Perusturvalautakunta 28.4.2015 ( 39): Riihimäen seudun terveyskeskuksen yhtymähallitus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016 15.11.2016 Sivu 1 / 1 307/2016 00.01.01 143 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 08.04.2013 Sivu 1 / 1 2713/06.00.00/2012 122 Selvitys aluehallintovirastolle hoitoon pääsyn toteutumisesta terveyskeskuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Kumpulainen, puh. (09)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Selvitys Aluehallintovirastolle hoitoon pääsyn toteutumisesta terveyskeskuksessa (KH)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Selvitys Aluehallintovirastolle hoitoon pääsyn toteutumisesta terveyskeskuksessa (KH) 20.03.2013 Sivu 1 / 1 2713/06.00.00/2012 27 Selvitys Aluehallintovirastolle hoitoon pääsyn toteutumisesta terveyskeskuksessa (KH) Valmistelijat / lisätiedot: Kumpulainen Tuija, puh. (09) 816 32264 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017 22.03.2017 Sivu 1 / 1 115/2017 00.02.02 41 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017 Valmistelijat / lisätiedot: Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Perusterveydenhuollon taso Iniön, Houtskarin, Korppoon ja Nauvon kunta-alueilla, raportti

Perusterveydenhuollon taso Iniön, Houtskarin, Korppoon ja Nauvon kunta-alueilla, raportti Sosiaali- ja terveyslautakunta 123 19.11.2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 22 10.03.2016 Kaupunginhallitus 89 25.04.2016 Perusterveydenhuollon taso Iniön, Houtskarin, Korppoon ja Nauvon kunta-alueilla,

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 65 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän alueen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelma

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän alueen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Kunnanhallitus 228 16.09.2013 Kunnanvaltuusto 47 24.09.2013 Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän alueen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelma 2014-2017 143/00.01.02/2013

Lisätiedot

(Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p )

(Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p ) SELVITYS KUNNAN JÄTEHUOLLON JÄRJESTÄMISEN VAIHTOEHDOISTA Kunnanhallitus 27.6.2016 ( 120): Lopen kunnan valtuusto päätti kokouksessaan 6.6.2016 ( 34), että Lopen kunta eroaa jätelautakunta Kolmenkierrosta.

Lisätiedot

Yhtymähallitus Liite 4 KUUKAUSIRAPORTTI

Yhtymähallitus Liite 4 KUUKAUSIRAPORTTI Yhtymähallitus 22.5.2012 63 Liite 4 KUUKAUSIRAPORTTI MAALISKUU 2012 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/35 MAALISKUU PÄHKINÄNKUORESSA Maaliskuun yhteenveto löytyy maaliskuun osavuosikatsauksesta. KUUKAUSIRAPORTTI

Lisätiedot

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014 Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (9) Aika 30.06.2015, klo 16:07-16:58 Paikka Villa Aurora, Tervaniementie 2 Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan tarkastus 14 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 2/2013 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.09.2013 klo 9.00 14.42 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

Pääsevätkö helsinkiläiset hoitoon?

Pääsevätkö helsinkiläiset hoitoon? Pääsevätkö helsinkiläiset hoitoon? Miten olemme valmistautuneet Miten seuraamme hoitoonpääsyn toteutumista Miten hoitoonpääsy toteutuu Mitä tulemme tekemään Hallintoylilääkäri Jukka Pellinen 1 Mitä olemme

Lisätiedot

PÖYTYÄN ESIYSLISTA Nro KANSANTERVEYSTYÖN 1 KUNTAYHTYMÄ Päivämäärä Sivu 1 YHTYMÄHALLITUS

PÖYTYÄN ESIYSLISTA Nro KANSANTERVEYSTYÖN 1 KUNTAYHTYMÄ Päivämäärä Sivu 1 YHTYMÄHALLITUS PÖYTYÄN ESIYSLISTA Nro KANSANTERVEYSTYÖN 1 KUNTAYHTYMÄ Päivämäärä Sivu 1 YHTYMÄHALLITUS 8.11.2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka OSALLISTUJAT Päätöksentekijät 8.11.2018 klo 18.00- Riihikosken terveysasema, taloustoimisto

Lisätiedot

ONKO PAKKO, JOS EI TAHO. Ylitarkastaja Sosiaali- ja terveysyksikön päällikkö Aija Ström

ONKO PAKKO, JOS EI TAHO. Ylitarkastaja Sosiaali- ja terveysyksikön päällikkö Aija Ström ONKO PAKKO, JOS EI TAHO Ylitarkastaja Sosiaali- ja terveysyksikön päällikkö Aija Ström 1 Terveydenhuoltolaki kansalaisen valinnanvapaus laajenee 1.1.2014 Terveydenhuoltolaki laajentaa asteittain kansalaisen

Lisätiedot

(Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p )

(Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p ) SELVITYS KUNNAN JÄTEHUOLLON JÄRJESTÄMISEN VAIHTOEHDOISTA Kunnanhallitus 27.6.2016 ( 120): Lopen kunnan valtuusto päätti kokouksessaan 6.6.2016 ( 34), että Lopen kunta eroaa jätelautakunta Kolmenkierrosta.

Lisätiedot

, klo 8.00 taloustoimisto, Riihikosken terveysasema

, klo 8.00 taloustoimisto, Riihikosken terveysasema Yhtymävaltuusto 10.12.2014 26 Kokousaika 10.12.2014 klo 17.00 18.53 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Muut osallistujat Kajander Rauno Kallio Reino Ketola

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät 20.03.2013 Sivu 1 / 1 890/00.01.01/2013 30 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät Valmistelijat / lisätiedot: Hietanen Tommi, puh. (09) 816 23001 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Lisämääräraha-anomus terveyspalvelujen avosairaanhoidon palkkausmäärärahoihin/lupa-anomus terveyskeskuslääkärien virkojen täyttämiseksi

Lisämääräraha-anomus terveyspalvelujen avosairaanhoidon palkkausmäärärahoihin/lupa-anomus terveyskeskuslääkärien virkojen täyttämiseksi Terveyslautakunta 36 28.04.2015 Kaupunginhallitus 197 11.05.2015 Kaupunginhallitus 242 08.06.2015 Terveyslautakunta 66 22.09.2015 Lisämääräraha-anomus terveyspalvelujen avosairaanhoidon palkkausmäärärahoihin/lupa-anomus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016 31.05.2017 Sivu 1 / 1 307/2016 00.01.01 15 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLTOLAIN LAAJENNUS TULEE VOIMAAN 1.1.2014

TERVEYDENHUOLTOLAIN LAAJENNUS TULEE VOIMAAN 1.1.2014 TERVEYDENHUOLTOLAIN LAAJENNUS TULEE VOIMAAN 1.1.2014 Asiakkaan valinnan mahdollisuudet laajenevat edelleen 1.5.2011 alkaen on ollut mahdollista valita hoidosta vastaava terveysasema oman kunnan tai yhteistoiminta-alueen

Lisätiedot

LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Viranomainen PÖYTÄKIRJA 4/2010 KOKOUSAIKA Torstai 10.6.2010 klo 18 20.12 KOKOUSPAIKKA Saarijärven kaupungintalo OSALLISTUJAT Kutsutut et Muut Launonen Jorma Koskinen Satu Hintikka Maija Piispanen Risto

Lisätiedot

Talousarvio & taloussuunnitelma 2015 Terveydenhuolto. Paraisten kaupunki TERVEYDENHUOLTO

Talousarvio & taloussuunnitelma 2015 Terveydenhuolto. Paraisten kaupunki TERVEYDENHUOLTO TERVEYDENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveysosasto, Paula Sundqvist, vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Katariina Korhonen, ylilääkäri Toiminta Perusterveydenhuolto ja sairaanhoito

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 65 13.3.2013 Asianro 302/00.04.02/2013 155 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä

Lisätiedot

Kokousaika klo Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat

Kokousaika klo Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat Yhtymähallitus 14.11.2017 106 Kokousaika 14.10.2017 klo 17.00 18.23 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Arvola Ulla-Riitta Autio Markku Laakso Arvo Kaurila

Lisätiedot

Ihminen edellä -valinnanvapauskokeilu Ylä-Savossa hankkeen jatkaminen

Ihminen edellä -valinnanvapauskokeilu Ylä-Savossa hankkeen jatkaminen Yhtymähallitus 88 24.05.2016 Yhtymähallitus 129 16.08.2016 Yhtymähallitus 221 07.12.2016 Ihminen edellä -valinnanvapauskokeilu Ylä-Savossa hankkeen jatkaminen 2017-2018 129/00.01.05/2016 Yhall 24.05.2016

Lisätiedot

Hyvinvoinnin palvelumalli hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto

Hyvinvoinnin palvelumalli hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto Hyvinvoinnin palvelumalli 2020 16.4.2013 hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto Hyvinvointipalveluiden talouden kokonaishaasteet Skenaariossa 1 menojen kasvuvauhti jatkuu vuoden 2012 mukaisena kantaoulun

Lisätiedot

134. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Yhtymävaltuuston kokouksessa tehtyjen päätösten täytäntöönpano 2

134. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Yhtymävaltuuston kokouksessa tehtyjen päätösten täytäntöönpano 2 1 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS KOKOUSKUTSU 9/2008 Kokousaika 11.11.2008 kello 16.00 Kokouspaikka Viipurintie 1-3, G-rakennuksen ruokala Käsiteltävät asiat 134. Kokouksen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 15/ TERVEYSLAUTAKUNTA

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 15/ TERVEYSLAUTAKUNTA HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 15/2010 1 307 LAUSUNTO MONISAIRAIDEN POTILAIDEN HOITOA JA TERVEYSASEMIEN HENKILÖSTÖÄ KOSKEVASTA ALOITTEESTA Terke 2010-2261 Esityslistan asia TJA/11 TJA Terveyslautakunta

Lisätiedot

Vastaus valtuustoaloitteeseen 2/2010: Terveyskeskuksen ajanvarauksen parantaminen. Valtuustoaloitteita koskeva sääntely

Vastaus valtuustoaloitteeseen 2/2010: Terveyskeskuksen ajanvarauksen parantaminen. Valtuustoaloitteita koskeva sääntely Perusturvalautakunta 65 4.0.03 Kunnanhallitus 488 8..03 Kunnanvaltuusto 68 9..03 Vastaus valtuustoaloitteeseen /00: Terveyskeskuksen ajanvarauksen parantaminen 04/06.0.00/0 Perusturvalautakunta 4.0.03

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 51. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 51. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 18.03.2013 Sivu 1 / 1 5100/06.00.00/2011 Sosiaali- ja terveyslautakunta 62 15.5.2012 Kaupunginhallitus 85 4.3.2013 51 Valtuustoaloite Espoon terveydenhoitopalvelujen saatavuuden ja laadun parantamiseksi

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 956/00.04.01/2016 212 Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille 2017-2018 Johtava ylilääkäri Arto

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 2.5.217] KUUKAUSIRAPORTTI MAALISKUU 217 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/17 Maaliskuu 217 MAALISKUU PÄHKINÄNKUORESSA Maaliskuun 217 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysryhmä

Sosiaali- ja terveysryhmä Porin seudun kuntarakenneuudistus TOIMEKSIANTO: Sosiaali- ja terveysryhmä Johtopäätökset sosiaali- ja terveyspalveluiden nykytilan arvioinnista Sosiaalipalvelujen visio ja tavoitteet uudessa kunnassa Sosiaali-

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 9.12.2010 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kokousaika klo Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat

Kokousaika klo Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat Yhtymähallitus 21.11.2017 114 Kokousaika 21.11.2017 klo 17.00 17.59 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Autio Markku Isotalo Heikki Aarno Toivonen Keloniemi-Hurttila

Lisätiedot

Kunnanhallitus 144 16.06.2014 193/00.04.01/2014. Kunnanhallitus 144. Valmistelija: kunnansihteeri Eeva Suomalainen

Kunnanhallitus 144 16.06.2014 193/00.04.01/2014. Kunnanhallitus 144. Valmistelija: kunnansihteeri Eeva Suomalainen Kunnanhallitus 144 16.06.2014 Lausuntopyyntö Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän jäsenkunnille kuntayhtymän vuoden 2015 ja talousarvion vuosien 2016-2017 taloussuunnitelman valmisteluperusteista 193/00.04.01/2014

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 956/00.04.01/2016 404 Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille 2017-2018 Päätöshistoria Sosiaali-

Lisätiedot

KUNNANHALLITUKSEN EDUSTUS YHTEISÖISSÄ VUOSINA

KUNNANHALLITUKSEN EDUSTUS YHTEISÖISSÄ VUOSINA KUNNANHALLITUKSEN EDUSTUS YHTEISÖISSÄ VUOSINA 2015 2016 Kunnanhallitus 23.2.2015 ( 35): Kunnanhallituksen tehtävänä on valita kunnan edustajat niihin yksityisluontoisiin yhteisöihin, joissa kunta on jäsenenä

Lisätiedot

Terveyskeskuslääkärien palkkaratkaisu ja suunnitelma vastaanottomallista

Terveyskeskuslääkärien palkkaratkaisu ja suunnitelma vastaanottomallista Yhtymähallitus 15 22.01.2013 Terveyskeskuslääkärien palkkaratkaisu ja suunnitelma vastaanottomallista 574/00.01.02.03/2012 Yhall 15 Valmistelijat: Johtava ylilääkäri Pekka Taipale, pekka.taipale(at)ylasavonsote.fi,

Lisätiedot

Hoidon saatavuus YTHS:ssä: lokakuu 2014

Hoidon saatavuus YTHS:ssä: lokakuu 2014 0% valmiina (Sivu 0 / 6) Hoidon saatavuus YTHS:ssä: lokakuu 2014 1. Toimipiste, jonka tietoja vastaukset koskevat * Espoo Helsinki Joensuu Jyväskylä Kuopio Lappeenranta Oulu Rauma Rovaniemi Savonlinna

Lisätiedot

ESIOPETUKSEN JA SIIHEN LIITTYVÄN VARHAISKASVATUKSEN SEKÄ AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN UUDELLEENJÄRJESTELYT

ESIOPETUKSEN JA SIIHEN LIITTYVÄN VARHAISKASVATUKSEN SEKÄ AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN UUDELLEENJÄRJESTELYT ESIOPETUKSEN JA SIIHEN LIITTYVÄN VARHAISKASVATUKSEN SEKÄ AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN UUDELLEENJÄRJESTELYT Kunnanhallitus 7.3.2016 ( 42): Valtuusto käsitteli kokouksessaan 29.2.2016 esiopetuksen hallinnon

Lisätiedot

Lapin sairaanhoitopiirin asiakasprosessiryhmien tulokset Lapin tuotantoalueen ohjausryhmän linjausten mukaisesti

Lapin sairaanhoitopiirin asiakasprosessiryhmien tulokset Lapin tuotantoalueen ohjausryhmän linjausten mukaisesti Lapin sairaanhoitopiirin asiakasprosessiryhmien tulokset 21.6.2016 Lapin tuotantoalueen ohjausryhmän 20.1.2015 linjausten mukaisesti TYÖRYHMÄTYÖSKENTELYN TAVOITTEET Tavoitteena on nykyisen palvelurakenteen

Lisätiedot

KUNNANHALLITUKSEN EDUSTUS YHTEISÖISSÄ VUOSINA (Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p )

KUNNANHALLITUKSEN EDUSTUS YHTEISÖISSÄ VUOSINA (Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p ) KUNNANHALLITUKSEN EDUSTUS YHTEISÖISSÄ VUOSINA 2017 2021 Kunnanhallitus 19.6.2017 ( 169): Kunnanhallituksen tehtävänä on valita kunnan edustajat niihin yksityisluontoisiin yhteisöihin, joissa kunta on jäsenenä

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysministeriön esitteitä 2004:13. Terveydenhuollon palvelu paranee. Kiireettömään hoitoon määräajassa SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ

Sosiaali- ja terveysministeriön esitteitä 2004:13. Terveydenhuollon palvelu paranee. Kiireettömään hoitoon määräajassa SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Sosiaali- ja terveysministeriön esitteitä 2004:13 Terveydenhuollon palvelu paranee Kiireettömään hoitoon määräajassa SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Helsinki 2004 ISSN 1236-2123 ISBN 952-00-1601-5 Taitto:

Lisätiedot

Hoitotakuun toteutuminen terveyskeskuksissa (ei sisällä suun terveydenhuoltoa) Kysely terveyskeskusten johtaville lääkäreille, huhtikuu 2008

Hoitotakuun toteutuminen terveyskeskuksissa (ei sisällä suun terveydenhuoltoa) Kysely terveyskeskusten johtaville lääkäreille, huhtikuu 2008 Hoitotakuun toteutuminen terveyskeskuksissa (ei sisällä suun terveydenhuoltoa) Kysely terveyskeskusten johtaville lääkäreille, huhtikuu 2008 Selvitys Kysely toteutettiin huhtikuussa 2008 Luonteeltaan selvitys:

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Vanhusneuvosto 29.05.2017 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 10 Klaukkalan terveysaseman toiminnan esittely / asiantuntijasairaanhoitaja Merja Tuominen 11 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

Talousarvio & taloussuunnitelma 2016 Terveydenhuolto. Paraisten kaupunki TERVEYDENHUOLTO

Talousarvio & taloussuunnitelma 2016 Terveydenhuolto. Paraisten kaupunki TERVEYDENHUOLTO TERVEYDENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveysosasto, Paula Sundqvist, Sosiaali- ja terveysjohtaja Katariina Korhonen, ylilääkäri Toiminta Perusterveydenhuolto ja sairaanhoito kaikille

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 06.04.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Heinilä Päivi Koivisto

Lisätiedot

Päätös. Laki. kansanterveyslain muuttamisesta

Päätös. Laki. kansanterveyslain muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 94/2004 vp Hallituksen esitys laeiksi kansanterveyslain ja erikoissairaanhoitolain sekä eräiden muiden lakien muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi

Lisätiedot

Joustava-klinikka malli suun terveydenhuollossa

Joustava-klinikka malli suun terveydenhuollossa Joustava-klinikka malli suun terveydenhuollossa Suun terveydenhuollon resurssit ja kehitystoimet saatavuuden parantamiseksi, Rovaniemen kaupunki vs. ylihammaslääkäri Eeva-Riitta Ylikärppä Taustaa 2002

Lisätiedot

Raision yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen virka-ajan ulkopuolisen päivystyksen järjestäminen

Raision yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen virka-ajan ulkopuolisen päivystyksen järjestäminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 449/00.04.01/2012 150 Raision yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen virka-ajan ulkopuolisen päivystyksen järjestäminen Tiivistelmä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Tiekartta onnistuneeseen integraatioon. Päivi Saukko sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija/e-p soteuudistus

Tiekartta onnistuneeseen integraatioon. Päivi Saukko sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija/e-p soteuudistus Tiekartta onnistuneeseen integraatioon Päivi Saukko sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija/e-p soteuudistus 25.1.2018 Parempi Arki kehittämishanke (2015-2017) Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama

Lisätiedot

KOKEMUKSIA VALINNANVAPAUDESTA RUOTSISSA

KOKEMUKSIA VALINNANVAPAUDESTA RUOTSISSA KOKEMUKSIA VALINNANVAPAUDESTA RUOTSISSA 30.1.2015 Anne Eriksson sosiaalineuvos Tukholman suurlähetystö Vammaispalvelujen valtakunnalliset neuvottelupäivät 29.-30.1.2015 Taustatietoa Ruotsista - asukkaita

Lisätiedot

Kaurila Matti Rahkala Jarko Lindgren Hilkka Pöllänen Eero Kaukinen Irma Tanner-Penttilä Hannele, poistui 35 aikana

Kaurila Matti Rahkala Jarko Lindgren Hilkka Pöllänen Eero Kaukinen Irma Tanner-Penttilä Hannele, poistui 35 aikana Yhtymähallitus 22.3.2017 33 Kokousaika 22.3.2017 klo 17.00 18.32 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Autio Markku Kaurila Matti Rahkala Jarko Lindgren Hilkka

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto 5 0.03.04 Kunnanvaltuuston 7 07.04.04 valmistelutoimikunta Perusturvalautakunta 60 5..06 Kunnanhallitus 0 09.0.07 Kunnanvaltuusto 8 06.0.07 Vastaus valtuustoaloitteeseen 3/04, Ikäihmisten

Lisätiedot

Lapin sairaanhoitopiirin asiakasprosessiryhmien työskentelyn tilanne Lapin tuotantoalueen ohjausryhmän linjausten mukaisesti

Lapin sairaanhoitopiirin asiakasprosessiryhmien työskentelyn tilanne Lapin tuotantoalueen ohjausryhmän linjausten mukaisesti Lapin sairaanhoitopiirin asiakasprosessiryhmien työskentelyn tilanne 25.04.2016 Lapin tuotantoalueen ohjausryhmän 20.1.2015 linjausten mukaisesti TYÖRYHMÄTYÖSKENTELYN TAVOITEET Tavoitteena on nykyisen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (8) Terveyslautakunta Tja/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (8) Terveyslautakunta Tja/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2012 1 (8) 176 Terveyslautakunnan lausunto aloitteesta sähköisen ajanvarausjärjestelmän kehittämisestä HEL 2012-005844 T 00 00 03 Päätös päätti antaa kaupunginhallitukselle

Lisätiedot

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014 Mäntyharju Kokouskutsu 1 (8) Aika 30.06.2015, klo 16:00 Paikka Villa Aurora, Tervaniementie 2 Käsiteltävät asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan tarkastus 14 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

Väestön mielipiteet hoitoon pääsystä ja potilaan valinnanvapaudesta

Väestön mielipiteet hoitoon pääsystä ja potilaan valinnanvapaudesta Väestön mielipiteet hoitoon pääsystä ja potilaan valinnanvapaudesta Kyselyn toteutus Lääkäriliitto selvitti marraskuussa 2014 kansalaisten käsityksiä hoitoon pääsystä ja potilaan valinnanvapaudesta. Tutkimuksen

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 81 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 1 Kokousaika T0 16.3.2017 klo 16.00 19.35 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KUUDEN SOTE JA VALINNANVAPAUSKOKEILU PIRJO LAITINEN-PARKKONEN VT. JOHTAJA, KESKI-UUDENMAAN SOTE-KUNTAYHTYMÄ

KUUDEN SOTE JA VALINNANVAPAUSKOKEILU PIRJO LAITINEN-PARKKONEN VT. JOHTAJA, KESKI-UUDENMAAN SOTE-KUNTAYHTYMÄ KUUDEN SOTE JA VALINNANVAPAUSKOKEILU PIRJO LAITINEN-PARKKONEN VT. JOHTAJA, KESKI-UUDENMAAN SOTE-KUNTAYHTYMÄ KESKI-UUDENMAAN SOTE-KUNTAYHTYMÄ Yhteinen sote- suunnittelu käynnistetty alueella 6/2013 Suunnitellaan

Lisätiedot

Kokousaika klo Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat

Kokousaika klo Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat Yhtymähallitus 17.5.2017 61 Kokousaika 17.5.2017 klo 17.00 18.40 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Autio Markku Kaurila Matti Leino Jukka Antikainen Marita

Lisätiedot

Sairauspoissaolojen omailmoitusjärjestelmän poistaminen/oikaisuvaatimus

Sairauspoissaolojen omailmoitusjärjestelmän poistaminen/oikaisuvaatimus Perusturvalautakunta 52 12.06.2014 Kunnanhallitus 180 04.08.2014 Kunnanhallitus 221 15.09.2014 Sairauspoissaolojen omailmoitusjärjestelmän poistaminen/oikaisuvaatimus Ptltk 12.06.2014 52 Oikeus sairauslomaan

Lisätiedot

Kolmannesvuosiraportti elokuu 2015 Terveydenhuolto. Paraisten kaupunki TERVEYDENHUOLTO

Kolmannesvuosiraportti elokuu 2015 Terveydenhuolto. Paraisten kaupunki TERVEYDENHUOLTO TERVEYDENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveysosasto, Paula Sundqvist, sosiaali- ja terveysjohtaja Katariina Korhonen, ylilääkäri Toiminta Perusterveydenhuolto ja sairaanhoito kaikille

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS

OSAVUOSIKATSAUS Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.4.2017 Omistajaohjausryhmä/Kuntajohto Yhtymähallitus Pyhäjoen kunnanhallitus Raahen kaupunginhallitus Siikajoen kunnanhallitus 1 Osavuosikatsaus

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 7/ ( 10) Ikäihmisten neuvosto

Tuusulan kunta Pöytäkirja 7/ ( 10) Ikäihmisten neuvosto Tuusulan kunta Pöytäkirja 7/2018 1 ( 10) Aika 27.08.2018, klo 10:04-12:39 Paikka Kokoustila Aleksis, Hyrylä n terveyskeskus 2 krs. Käsitellyt asiat 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 39 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen YHDISTYMISHALLITUS 110 28.11.2012 YHDISTYVÄN RAAHEN 23 10.12.2012 KAUPUNGINVALTUUSTO Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen 1667/06/0600/2012 YHALL 110 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän

Lisätiedot

Lapin sairaanhoitopiirin asiakasprosessiryhmien tulokset Lapin tuotantoalueen ohjausryhmän linjausten mukaisesti

Lapin sairaanhoitopiirin asiakasprosessiryhmien tulokset Lapin tuotantoalueen ohjausryhmän linjausten mukaisesti Lapin sairaanhoitopiirin asiakasprosessiryhmien tulokset 17.6.2016 Lapin tuotantoalueen ohjausryhmän 20.1.2015 linjausten mukaisesti TYÖRYHMÄTYÖSKENTELYN TAVOITTEET JA VAIHEET Asiakaslähtöisyys, yhdenvertaisuus,

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 1/2013 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 25.01.2013 klo 8.00 11.55 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 7.2.218] KUUKAUSIRAPORTTI JOULUKUU 217 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/17 Joulukuu 217 JOULUKUU PÄHKINÄNKUORESSA Joulukuun 217 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Oy Apotti Ab -nimisen osakeyhtiön perustaminen

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Oy Apotti Ab -nimisen osakeyhtiön perustaminen Kunnanhallitus 177 25.05.2015 Kunnanhallitus 200 01.06.2015 Kunnanvaltuusto 63 15.06.2015 Oy Apotti Ab -nimisen osakeyhtiön perustaminen 788/00.04.02/2014, 526/00.01.00/2015 Kunnanhallitus 25.05.2015 177

Lisätiedot

Opiskelu- ja työterveyshuollon ulkopuolelle jääneiden ennaltaehkäisevät terveyspalvelut raportti Lapin kuntien tilanteesta

Opiskelu- ja työterveyshuollon ulkopuolelle jääneiden ennaltaehkäisevät terveyspalvelut raportti Lapin kuntien tilanteesta Opiskelu- ja työterveyshuollon ulkopuolelle jääneiden ennaltaehkäisevät terveyspalvelut raportti Lapin kuntien tilanteesta Työkokous hyvinvointi- ja terveyserojen kaventamisesta 13.4.2016 Lapin aluehallintovirasto

Lisätiedot

Kokousaika 3.2.2015 klo 17.00 18.05. Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat

Kokousaika 3.2.2015 klo 17.00 18.05. Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat Yhtymähallitus 3.2.2015 14 Kokousaika 3.2.2015 klo 17.00 18.05 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Autio Markku Kaurila Matti Leino Jukka Outi Leino Lindgren

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto. Yliopiston tutkimusasema. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto. Yliopiston tutkimusasema. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto KOKOUSAIKA Torstai 27.9.2018 kello 18.00 18.13 KOKOUSPAIKKA Yliopiston tutkimusasema SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 20 valtuutettua LIITE A 1 varavaltuutettu

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 2/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 08:00-10:45. kaupunginhallituksen kokoushuone.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 2/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 08:00-10:45. kaupunginhallituksen kokoushuone. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Aika 13.02.2017 klo 08:00-10:45 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 7 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Yhtymähallituksen puheenjohtaja Juha Vasama avasi kokouksen. Vasama esitteli päivän agendan ja toivotti osallistujat tervetulleiksi.

Yhtymähallituksen puheenjohtaja Juha Vasama avasi kokouksen. Vasama esitteli päivän agendan ja toivotti osallistujat tervetulleiksi. MUISTIO 1 (3) 26.2.2014 KUNTAINFO Aika 26.2.2014 klo 13.00-15.15 Paikka Osallistujat Satakunnan keskussairaalan auditorio liite 1. Tilaisuuden avaus Yhtymähallituksen puheenjohtaja Juha Vasama avasi kokouksen.

Lisätiedot

Yhtymähallitus

Yhtymähallitus Yhtymähallitus 40 25.02.2016 Yhtymähallitus 54 16.03.2016 Uuden lääkäriviran perustaminen Yhtymähallitus 25.02.2016 40 Perusturvakuntayhtymä Akselissa on 16,5 lääkärivirkaa. Lääkärimäärä 1000 asukasta

Lisätiedot

Mikä on terveydenhuollon peruspalvelua ja mikä erikoispalvelua?

Mikä on terveydenhuollon peruspalvelua ja mikä erikoispalvelua? Mikä on terveydenhuollon peruspalvelua ja mikä erikoispalvelua? Antti Turunen 26.1.2017 Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Käsitteet ovat epämääräisiä Peruspalvelussa potilas voi

Lisätiedot

Kh Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh , johtava ylilääkäri Sari Koistinen, puh.

Kh Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh , johtava ylilääkäri Sari Koistinen, puh. Kaupunginhallitus 131 16.05.2016 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin strategia 1098/00.04.02/2016 Kh 16.05.2016 131 Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh. 02 761 1100, johtava ylilääkäri Sari

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 24. Valtuusto 28.01.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 24. Valtuusto 28.01.2013 Sivu 1 / 1 Valtuusto 28.01.2013 Sivu 1 / 1 4468/06.00.00/2012 Sosiaali- ja terveyslautakunta 116 22.11.2012 Kaupunginhallitus 375 17.12.2012 24 Valtuustokysymys reumapotilaiden hoidon turvaamisesta Valmistelijat

Lisätiedot

Teknologiaratkaisujen hyödyntäminen palvelujen kehittämisessä UULA projektin kanssa toteutetun yhteistyön loppuraportti PaKaste -hankkeen näkökulmasta

Teknologiaratkaisujen hyödyntäminen palvelujen kehittämisessä UULA projektin kanssa toteutetun yhteistyön loppuraportti PaKaste -hankkeen näkökulmasta Teknologiaratkaisujen hyödyntäminen palvelujen kehittämisessä UULA projektin kanssa toteutetun yhteistyön loppuraportti PaKaste -hankkeen näkökulmasta Sähköisen ajanvarauksen ja palvelutekstiviestin käyttöönotto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (5) 163 V 26.2.2014, Stj / Valtuutettu Yrjö Hakasen aloite työttömien ja työterveyshuollon ulkopuolella olevien terveystarkastuksista Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle,

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (6) 41 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto ammatinharjoittajamallin kokeilua terveysasemilla koskevasta valtuustoaloitteesta HEL 2012-014523 T 00 00 03 Päätös

Lisätiedot

ESPOON KESKUKSEN VASTAANOTTOTOIMINTA HYVÄ VASTAANOTTO -HANKE SAMARIAN TERVEYSASEMALLA 9.2.2010-30.11.2010

ESPOON KESKUKSEN VASTAANOTTOTOIMINTA HYVÄ VASTAANOTTO -HANKE SAMARIAN TERVEYSASEMALLA 9.2.2010-30.11.2010 LOPPURAPORTTI 5.11.2010 /JL, HMT, HL ESPOON KESKUKSEN VASTAANOTTOTOIMINTA HYVÄ VASTAANOTTO -HANKE SAMARIAN TERVEYSASEMALLA 9.2.2010-30.11.2010 Osallistujat: Helena Lappalainen, apulaisylilääkäri Liselott

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 2.6.215] KUUKAUSIRAPORTTI HUHTIKUU 215 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/21 Huhtikuu 215 HUHTIKUU PÄHKINÄNKUORESSA Huhtikuun raportin perusteella voidaan toiminnan osalta todeta seuraavaa: lastensuojelun

Lisätiedot