Kaupunginhallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaupunginhallitus 4.5.2015"

Transkriptio

1 Kristiinankaupunki Kaupunginhallitus Esityslista

2 KRISTIINANKAUPUNKI Kaupunginhallitus Kokouksen: Ajankohta klo Paikka Raatihuone Asiat 120 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN ILMOITUSASIAT PÄÄTÖKSET ASIOISTA, JOTKA KAUPUNGINHALLITUS VOI OTTAA KÄSITELTÄVIKSEEN KIINTEISTÖN RAKENTAMISAJAN PIDENTÄMINEN KIINTEISTÖN RAKENTAMISAJAN PIDENTÄMINEN KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNGIN JA NILS SUNDÉNIN VÄLISEN JAKOSOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN TILINPÄÄTÖSASIAKIRJASSA OLEVIEN KIRJOITUSVIRHEIDEN KORJAAMINEN KRISTINESTAD SKOLA KOULUN JA TJÖCK SKOLA KOULUN OPPILAIDEN SIJOITTUMINEN KRISTINESTADS SKOLANIN PERUSKORJAUKSEN AJAKSI OIKAISUVAATIMUS RUOTSINKIELISEN KOULUTUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖKSEEN KRISTIINAKODIN LUONNOSPIIRUSTUSTEN, KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN SEKÄ JÄSENTEN VALITSEMINEN KRISTIINAKODIN PERUSKORJAUSTA JA LAAJENNUSTA VARTEN ASETETTUUN SUUNNITTELU- JA RAKENNUSTOIMIKUNTAAN KAUPUNGIN LAUSUNTO OIKEUSMINISTERIÖN TYÖRYHMÄN MIETINNÖSTÄ KÄRÄJÄOIKEUSVERKOSTON KEHITTÄMINEN TYÖTERVEYSHUOLLON HANKINNAN ALOITTAMINEN TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT 23

3 Kaupunginhallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Puheenjohtajan päätös:

4 Kaupunginhallitus PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA

5 Kaupunginhallitus ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

6 Kaupunginhallitus ILMOITUSASIAT Kutsut seuraaviin kokouksiin ja tilaisuuksiin: - Oy Kristinamedi Ab:n varsinainen yhtiökokous Vantaan asuntomessut Eskoon kehitysseminaari koulutus vähähiilisyys rakennerahastohankkeissa & LFA-metodi hankesuunnittelun apuna Vaasassa. - Kansalaisfoorumi ry:n kokous Haluamme asua kunnassa, jonka itse luomme Lähiluolassa Pöytäkirja seuraavista kokouksista: - Suupohjan koulutuskuntayhtymän yhtymähallitus ympäristöjaosto Pohjanmaan liiton maakuntahallitus Uutisia Pohjanmaan liitosta. Kuntaliiton yleiskirje uudesta kuntalaista, joka astuu voimaan Vaasan vaalipiiri, eduskuntavaalien vaalituloksen vahvistaminen Botniaroskin vuosikertomus Pohjanmaan liiton ilmoitus Senaatintorilla järjestettävän maakuntatapahtuman kustannuksista, liite. Kaupunginjohtajan ehdotus: Merkitään.

7 Kaupunginhallitus PÄÄTÖKSET ASIOISTA, JOTKA KAUPUNGINHALLITUS VOI OTTAA KÄSI- TELTÄVIKSEEN Lapväärtin rahaston hallintolautakunta , Hans Ingvesgård. Kaupunginjohtajan ehdotus: Merkitään.

8 Kaupunginhallitus KIINTEISTÖN RAKENTAMISAJAN PIDENTÄMINEN (DAS/REN) (Kaupunginhallitus ) Hallintopäällikkö päätti ( 58) myydä RA-tontin Kimmo ja Marita Salliselle allekirjoitetun kauppakirjan 8. kohtaan sisältyy ehto siitä, että tontti on rakennettava kolmen vuoden kuluessa. Kiinteistön nykyinen omistaja Marita Sallinen anoo tontin rakentamisajan pidentämistä. Marita Sallinen perustelee anomustaan mm. sillä, että tontti on alava ja että sitä on jouduttu täyttämään paljon samanaikaisesti kun maamassat vaihdetaan talon perustaa varten. Sallinen on jättänyt anomuksensa tueksi maakartoituksen. Kartoitus on saatavilla hallintokeskuksessa sekä kokouksessa. Koska Sallisen anomus poikkeaa kaupunginhallituksen hyväksymän kauppakirjan ehdosta, jonka mukaan rakentamisaika on 3 vuotta, kaupunginhallituksen tulee päättää rakentamisajan pidentämisestä. Tällä hetkellä voimassa oleva rakentamisaika päättyy Nykyinen omistaja Marita Sallinen anoo rakentamisajan pidentämistä kahdella vuodella. Kaupunginhallitus on aikaisemmin pidentänyt rakentamisaikaa paljon täyttöä vaatineille tonteille. Rakentamisajan pidentäminen jälkeen on perusteltua ottaen huomioon, että rakennusmassojen pitää ehtiä painua, jotta talolle ja tontille ei aiheutuisi vaurioita tulevaisuudessa. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päättää puoltaa allekirjoitetun kauppakirjan 8. kohdassa mainitun rakentamisajan pidentämistä koskevaa anomusta siten, että tontti tulee rakentaa mennessä. Jos tontti luovutetaan rakentamattomana, luovutusasiakirjaan tulee sisällyttää 8. kohdassa oleva ehto.

9 Kaupunginhallitus KIINTEISTÖN RAKENTAMISAJAN PIDENTÄMINEN (DAS/REN) (Kaupunginhallitus ) Hallintopäällikkö päätti ( 158) myydä RA-tontin Paula ja Sam Sandelinille allekirjoitetun kauppakirjan 8. kohtaan sisältyy ehto siitä, että tontti on rakennettava vuoden 2015 loppuun mennessä. Paula ja Sam Sandelin anovat tontin rakentamisajan pidentämistä. Sandelinit perustelevat anomustaan mm. sillä, että tontti on alava ja että sitä on jouduttu täyttämään paljon ja että maanrakennuskoneet eivät ole päässeet tontille leutojen talvien vuoksi. Koska Sandelinien anomus poikkeaa kaupunginhallituksen hyväksymän kauppakirjan ehdosta, jonka mukaan tontti on rakennettava vuoden 2015 loppuun mennessä, kaupunginhallituksen tulee päättää rakentamisajan pidentämisestä. Tällä hetkellä voimassa oleva rakentamisaika päättyy Sandelinit anovat rakentamisajan pidentämistä neljällä vuodella. Kaupunginhallitus on aikaisemmin pidentänyt rakentamisaikaa paljon täyttöä vaatineille tonteille. Rakentamisajan pidentäminen neljällä vuodella jälkeen on perusteltua ottaen huomioon, että rakennusmassojen pitää ehtiä painua, jotta talolle ja tontille ei aiheutuisi vaurioita tulevaisuudessa. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päättää puoltaa allekirjoitetun kauppakirjan 8. kohdassa mainitun rakentamisajan pidentämistä koskevaa anomusta siten, että tontti tulee rakentaa mennessä. Jos tontti luovutetaan rakentamattomana, luovutusasiakirjaan tulee sisällyttää 8. kohdassa oleva ehto.

10 Kaupunginhallitus KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNGIN JA NILS SUNDÉNIN VÄLISEN JAKO- SOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN (TÖ/DAS/REN) (Kaupunginhallitus ) Kristiinankaupungin Brunströminkadulla sijaitsevien tonttien ja määräosista Nils Sundén omistaa ¾ ja Kristiinankaupunki ¼. Jotta yhteisomistajuus voidaan purkaa ja Nils Sundénin osa voidaan lohkoa voimassa olevan asemakaavan ja parhaillaan laadittavan tonttijaon muutoksen mukaiseksi rakennuskelpoiseksi tontiksi, tulee laatia jakosopimus. Kaupungin omistama ¼ kustakin tontista on voimassa olevan asemakaavan mukaan katualuetta. Nils Sundén on tutustunut jakosopimusluonnokseen eikä hänellä ole huomautettavaa siitä. Jakosopimus sopimusehtoineen oheistetaan. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto hyväksyy oheisen Kristiinankaupungin kaupungin ja Nils Sundénin välisen jakosopimuksen.

11 Kaupunginhallitus TILINPÄÄTÖSASIAKIRJASSA OLEVIEN KIRJOITUSVIRHEIDEN KORJAAMI- NEN (RH/REN) (Kaupunginhallitus ) Korjaukset käsitellään ennen kuin vuoden 2014 tilinpäätös käsitellään kaupunginvaltuustossa. Talousarviomuutosten välisummia ja summia on korjattu 6. luvussa siten, että ne täsmäävät vuoden 2014 talousarviomuutosten kanssa. Myös käyttötalousarvion seurannan summia on korjattu siten, että molemmat kieliversiot ovat yhtäpitäviä ja summat täsmäävät tuloslaskelman summien kanssa. Konsernitilinpäätöksen 4.5. lukuun on vielä lisätty Asunto Oy Mäntyrinne. Korjaukset eivät vaikuta ulkoisen tilinpäätöksen tulokseen, keskeiset asiakirjat kuten tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja tase pysyvät muuttumattomina. Kaupunginjohtajan ehdotus: Korjaukset noteerataan ja korjattu tilinpäätösasiakirja käsitellään kaupunginvaltuuston kesäkuun kokouksessa.

12 Kaupunginhallitus KRISTINESTAD SKOLA KOULUN JA TJÖCK SKOLA KOULUN OPPILAIDEN SIJOITTUMINEN KRISTINESTADS SKOLANIN PERUSKORJAUKSEN AJAKSI (REN/JI/A-JM/EN) (Kaupunginhallitus ) Kaupunginhallitus päätti , 110, ottaa käsiteltäväkseen ruotsinkielisen koulutuslautakunnan päätöksen Kaupunginhallitus haluaa vastauksia seuraaviin kysymyksiin: 1. Taloudellisesti onko järkevää? Mitkä säästöt? Syntyvä säästö on selvitetty ruotsinkielisen koulutuslautakunnan päätöksessä, 21. Liite. Koulutoimiston laskeman mukaan yhden lukuvuoden säästö on euroa ml. myös kuljetuskustannukset ja nuorisoseuran tilojen vuokra 4000 euroa (lautakunnan kokouksen jälkeen tarvittavien tilojen määrää on lisätty siten, että vuokra on n euroa koko kouluvuosi, mikä pienentää syntyvän säästön euroon). Ei olisi järkevää olla ottamatta vastaan kiinteistöjen käytöstä syntyvää säästöä. Viimeiset kolme vuotta säästöjen on odotettu syntyvän pääsääntöisesti henkilöstökuluja alentamalla. Tuntiresursseista kaupunginhallituksessa päätettäessä peräänkuulutettiin säästöjen syntymistä mieluummin kiinteistökuluista kuin tuntiresursseista. Ks. myös kohta 4 ja 6. Samalla huomioidaan n euron säästöt Kristinestads skolanin kiinteistökuluihin kouluvuodessa (lämpö, sähkö, normaali ylläpito), mikä lisää syntyvää säästöä vastaavasti. 2. Kristinestads skolanin suunnittelu jatkuu ja museoviraston lausuntoa odotellaan. Museoviraston edustaja/maakuntamuseo toteaa sähköpostissaan , että piirustukset saatuaan museo ottaa kantaa ja tarvittaessa antaa lausunnon suunnitelmien tarkentuessa ja viimeistään/lisäksi antaa lausunnon rakennuslupavaiheessa, ja että lausunto voidaan kirjoittaa jopa kahden viikon kuluessa. Tekninen johtaja vahvistaa, että koulun piirustukset saadaan kaupunginhallituksen vahvistettavaksi vielä ennen kesälomia Arkkitehti aloitti piirustustyön alkuvuodesta 2015, ja työn alla ovat nyt vielä julkisivupiirustukset, joista nimenomaan pyydetään Museoviraston lausuntoa (suunniteltu muutos julkisivuun on sisäpihan puolella, ei ulospäin ). Kaupunginhallituksen käsiteltyä hahmokuvat kesäkuussa 2015 ja päätöksen saatua lainvoiman jatkuu prosessi tarjousten pyynnöllä rakennesuunnittelusta. Koulun peruskorjauksen on mahdollista alkaa viimeistään tammikuussa Mahdollisesti remontti siirtyy mahdollisesti ensi vuoden puolelle? Milloin olisi järkevintä remonttia aloittaa? Koulun peruskorjaus on järkevää käynnistää käsittelyjen mahdollistamassa aikataulussa. Ei ole mitään erityistä syytä pitkittää sen käynnistämistä.

13 Kaupunginhallitus Huomioidaan, että peruskorjauksen rinnalla valmistuu viereen päiväkoti, jolloin alueen olemista työmaa-alueena voidaan optimoida. 3. Onko mahdollista, että oppilaita ei siirrettäisi heti syksyllä 2015, voivatko olla koulussa syksy-kevätlukukauden? Silloin suunnittelua ei tarvitsisi kiirehtiä ja myös määrärahoja olisi enemmän vuodelle Päiväkotikin olisi valmis ja esikoululaisille olisi tilat siellä. Koulun peruskorjaustyöt käynnistyvät siis viim. tammikuussa Päiväkotirakentamisen edellyttämät perustustyöt voidaan olemassa olevalla aikataululla käynnistää syksystä 2015 lähtien siten, että itse rakentaminen on käynnissä viim. vuoden 2016 alusta lähtien. Koulun muutto kesken syyslukukautta on varmasti hankalampaa kuin että koulu siirtyy peruskorjauksen aikaiseen väliaikaisratkaisuun suoraan lukukauden alusta. Rakennustyömaa-alueelle jääminen ei ole oppilaiden turvallisuuden kannalta riskitöntä. Kaupunginvaltuusto on talousarviokokouksessaan varannut Kristinestads skolanin peruskorjaukseen kuluvalle vuodelle euroa ja tulevalle vuodelle euroa. Päiväkoti-investointiin valtuusto on varannut euroa vuodelle On järkevää, että molempien rakennusten (koulu ja päiväkoti) vaatimat rakennustyöt limitetään, jolloin alue on kerralla työmaa-alueena pikemminkin näin kuin että rakentamistyöt ketjutetaan, jolloin työmaa-alueena olo pitenee. 4. Tarkka selvitys kaikesta mikä koskee Tiukan nuorisoseuran taloa: miksi ja kuinka aiotaan käyttää, mitä vuokran sisältyy? Tiedämme, että lämmityksen kanssa on suuria ongelmia; kuka maksaa ylimääräiset kulut (lämpökustannukset jne.)= Täyttääkö nuorisoseurantalo kouluja koskevia palo- ja pelastusmääräyksiä? Rehtori Bergmanilla on alustavat suunnitelmat molempien koulujen oppilaiden asettuessa Tiukan kouluun, ja nämä suunnitelmat, alla, tarkentuvat vielä yksityiskohdiltaan. 1. Nuorisoseuran eteinen Koulun veistosali on liian pieni. Siirtämällä veistosali nuorisoseuran eteiseen saadaan oiva luokkahuone veistosalin nykyiseen tilaan. Kaupunki laittaa tilapäiset matot tai levyt lattian suojaamiseksi ja asentaa voimavirtapistorasian muutamaa konetta varten. Teknisen johtajan mukaan suojalevyjä lattian suojaamiseen on varastossa, ja voimavirtapistorasia maksaa muutaman sata euroa. 2. Nuoriseuran tarjoilutila Tarjoilutilaa käytettäisiin musiikkiluokkahuoneena. Muutoin soittimien kanssa huonetta jakava luokka joutuisi siirtymään muualle joka kerta kun toisella luokalla on musiikinopetusta.

14 Kaupunginhallitus Teknistä työtä 8 oppituntia + musiikkia 10 oppituntia = 18 oppituntia viikossa järjestettäisiin nuorisoseurantalolla. Tämä tarkentuu tuntikehyksen ja lukujärjestyksen varmistuttua. Tässä ratkaisussa koulun ruokasali toimii ruokasalina. Ruokapöytiä ei sijoiteta koulun eteiseen. Nuorisoseurantalon isoa salia ei käytettäisi ollenkaan, vain kahta tilaa tarvittaisiin: eteistä ja tarjoilutilaa. Nuorisoseuran puheenjohtajalta saatujen tietojen mukaan vuokra on 7 euroa/m 2. Rehtori Bergmanin mukaan tarvittaisiin tarjoilutilaa, eteistä ja vaatenaulakkoa. Hintaan sisältyy sähkölämmitys (ilmalämpöpumppuja), öljylämmitys ei kuitenkaan sisälly. Nuorisoseura tankkaa öljytankin täyteen kun koulu ryhtyy vuokralaiseksi ja koulu/kaupunki maksaa kulutetusta öljystä, eli täyttää öljytankin koulun muuttaessa pois tiloista. Tarjoilutilassa on ilmalämpöpumppu ja myös eteiseen asennetaan ilmalämpöpumppu, jos koulu vuokraa tilat, joten öljyä tarvitaan lämmitysapuna vain vuoden kylmimpänä jaksona. Wc:t, joihin tulee lämmintä vettä, sisältyvät. Pinta-ala on ohjeellinen, tarkka mittaus tehdään sopimusta laadittaessa: tarjoilutila 55 m 2 eteinen + vaatenaulakko 76 m = 131 m2 x 7 x 10 kk = euroa. Lisäksi siis vielä kylmimpänä aikana tarvittava öljyn käyttö, minkä kustannus riippuu ajankohtana olevasta öljyn hinnasta. Nuorisoseura toteaa, että he eivät ole tietoisia suurista ongelmista lämmityksen kanssa. Tilat tulee luovuttaa saman kuntoisina kuin ne vastaanotettiin. Palotarkastus on tehty tämän vuoden tammikuussa ja puutteet on korjattu. Uusi pelastussuunnitelma laaditaan tilojen korjauksen jälkeen. Nuorisoseuran tulee hakea rakennustarkastajalta määräaikaista toimenpidelupaa koulukäyttöä varten; tarkistetaan, että poistumistiet ja muut oleelliset turvallisuusasiat ovat kunnossa. Asiaan kuuluu tällöin myös paloviranomaisen lausunto. 5. Tuntiresurssilaskelma, joka päätetään , vaikuttaa myös jatkosuunnitelmaan. Kaupunginhallitus on päättänyt tuntiresursseista lukuvuodelle. Koulutoimistosta vahvistetaan, että säästö on laskettu kaupunginhallituksessa hyväksytyn mallin mukaan ja koulukuljetukset sisältyvät.

15 Kaupunginhallitus Opettajaresurssit; tarkka selvitys. Opettajaresurssit määrittyvät yhteistoimintaneuvotteluissa. Huomioidaan, että koulussa on lähtien yksi rehtori. Koulun johtajuudesta maksettava lisä/kuukausi on rehtori Bergmanin osalta 415,57 ja rehtori Sandgärdsin osalta 622,76 euroa. Esikoulut on tarkoitus sijoittaa kansliataloon lähtien. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että Kristinestads skolanin ja Tiukan koulun oppilaiden kouluna toimii lähtien päiväkodin rakentamisen ja Kristinestads skolanin peruskorjauksen ajan väliaikaisesti Tiukan koulu. Koulun tiloja täydennetään viereisestä Tiukan nuorisoseuran talosta vuokrattavilla lisätiloilla käsittäen Tarjoilutilan, eteisen ja vaatenaulakon. Tekninen keskus ja koulutuskeskus huolehtivat kukin omalta osaltaan väliaikaisratkaisuun liittyvistä tarpeellisista käytännön toimista.

16 Kaupunginhallitus OIKAISUVAATIMUS RUOTSINKIELISEN KOULUTUSLAUTAKUNNAN PÄÄ- TÖKSEEN (NG/REN) (Kaupunginhallitus ) Kaupunginhallitukselle on jätetty oikaisuvaatimus, jossa muun muassa johtokunnan puheenjohtaja Helena Patoranta ja Koti ja Koulu - yhdistyksen puheenjohtaja Kristian Enlund ilmaisevat tyytymättömyytensä ruotsinkielisen koulutuslautakunnan päätökseen He ilmaisevat huolensa siitä, että kahden koulun oppilaiden yhdistäminen syyslukukaudesta 2015 alkaen johtaa siihen, etteivät kaikki oppilaat saa samanlaista opetussuunnitelman mukaista opetusta, koska koulut eivät ole noudattaneet samaa työjärjestystä. He katsovat myös, että on selvitettävä voidaanko oppilaiden ja henkilökunnan turvallisuus taata Tjöck skolanin tiloissa. Lisäksi he suhtautuvat epäilevästi siihen, riittävätkö Tjöck skolanin tilat ja joudutaanko luokkia jakamaan tilanpuutteen takia ja riittääkö silloin annettu tuntikehys. Kaupunginjohtajan ehdotus: Asian valmistelu on kesken, koska oikaisuvaatimus otettiin vastaan niin myöhään kuin Asiaa valmistellaan lisää ja lähetetään myöhemmin hyvissä ajoissa ennen hallituksen kokousta.

17 Kaupunginhallitus KRISTIINAKODIN LUONNOSPIIRUSTUSTEN, KUSTANNUSARVION HYVÄK- SYMINEN SEKÄ JÄSENTEN VALITSEMINEN KRISTIINAKODIN PERUSKOR- JAUSTA JA LAAJENNUSTA VARTEN ASETETTUUN SUUNNITTELU- JA RA- KENNUSTOIMIKUNTAAN (JI/REN) (Kaupunginhallitus ) Kristiinakodin peruskorjauksen ja uudisrakennuksen luonnospiirustukset on laadittu yhteistyössä perusturvakeskuksen henkilökunnan kanssa. Luonnoksia on esitelty henkilökunnalle, joka on kommentoinut niitä. Annettujen kommenttien pohjalta on vuorostaan päivitetty piirustuksia, joiden pohjalta on myös tarkistettu kustannusarviota. Henkilökunta hyväksyy nyt luonnospiirustukset ja siten voidaan siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Kristiinakodin korjauksen ja laajennuksen kustannusarvio on Kristiinakodin peruskorjaus- ja laajennushanke on suuri, minkä vuoksi sitä varten tulee asettaa suunnittelu- ja rakennustoimikunta. Suunnittelu- ja rakennustoimikuntaan tulee valita kuusi jäsentä. Peruskorjauksen ja uudisrakennuksen suunnittelun tulee olla valmis vuonna Suunnittelu tulee laatia siten, että hankkeen toteutukselle voidaan anoa avustusta ARAlta. Rakennustyöt aloitetaan heti kun suunnittelu on valmistunut ja urakoitsijat on valittu. Kaupungin hallintosäännön mukaan kaupunginhallitus hyväksyy piirustukset ennen kuin prosessi etenee. Tässä tapauksessa kaupunginvaltuuston vahvistama investointimääräraha (2015: , 2016: , 2017: ) ei tule riittämään ja silloin luonnospiirustukset hyväksyy kaupunginvaltuusto. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto: 1. hyväksyy luonnospiirustukset 2. varaa lisämäärärahaa rakentamista varten vuosien 2016 ja 2017 investointitalousarvioissa. Lisäksi kaupunginhallitus päättää asettaa kuusijäsenisen suunnittelu- ja rakennustoimikunnan ja valita sen jäsenet.

18 Kaupunginhallitus KAUPUNGIN LAUSUNTO OIKEUSMINISTERIÖN TYÖRYHMÄN MIETINNÖS- TÄ KÄRÄJÄOIKEUSVERKOSTON KEHITTÄMINEN (Kaupunginhallitus ) Oikeusministeriö asetti työryhmän, jonka tehtävänä oli laatia ehdotus käräjäoikeusverkoston jatkokehittämiseksi (OM 17/31/2014). Files/OMML_14_2015_Karajaoik.pdf Käräjäoikeusverkostoa on arvioitu kokonaisuutena, mistä syystä työryhmä ehdottaa muutoksia lähes kaikkien käräjäoikeuksien tuomiopiireihin tai toimipaikkoihin. Työryhmä on päätynyt ehdottamaan kahta erilaista mallia käräjäoikeusverkoston jatkokehittämiseksi. Työryhmä ei ole asettanut malleja etusijajärjestykseen. Toisen mallin mukaan käräjäoikeuksia olisi17 ja toisen mallin mukaan 14. Työryhmän tavoitteena on ollut vahvistaa käräjäoikeuksia muodostamalla hallinnollisesti suurempia yksiköitä, jotta työmäärä ja resurssit voidaan jakaa nykyistä tehokkaammin ja tasaisemmin. Työryhmän tavoitteena on lisäksi ollut selkiyttää tuomiopiirijakoa ja keskittää osaamista myös niissä asiaryhmissä, jotka on keskitetty eräisiin käräjäoikeuksiin. Työryhmä on pyrkinyt huolehtimaan myös kielellisten oikeuksien toteutumisesta, vaikka tuomioistuinten yhdistäminen ja tuomiopiirien laajeneminen voivat muuttaa eräiden tuomiopiirien kielisuhteita. Työryhmä katsoo, että sekä suomen että ruotsinkieli sen väestön oikeudet kyetään jatkossakin turvaamaan sijoittamalla käräjäoikeuksiin riittävä määrä kielituomarin virkoja. Myös saamelaisten kielelliset oikeudet turvataan. Työryhmän ehdotukset käräjäoikeuksien tuomiopiireiksi ja toimipaikoiksi Käräjäoikeusverkostoa on arvioitu kokonaisuutena, mistä syystä työryhmä ehdottaa muutoksia lähes kaikkien käräjäoikeuksien tuomiopiireihin tai toimipaikkoihin. Poikkeuksena tästä olisivat Ahvenanmaan, Helsingin, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen käräjäoikeudet, joiden tuomiopiirit säilyisivät ennallaan. Työryhmä on päätynyt ehdottamaan kahta erilaista mallia käräjäoikeusverkoston jatkokehittämiseksi. Työryhmä ei ole asettanut malleja etusijajärjestykseen. Toisen mallin lähtökohtana on ollut asia- ja henkilöstömääriltään pienimpien käräjäoikeuksien sekä eräiden muiden käräjäoikeuksien yhdistäminen. Mallin mukaan käräjäoikeuksia olisi 17. Toinen malli taas vastaa pitkälti poliisin ja syyttäjän toimialueita. Joidenkin poliisi ja syyttäjäpiirien alueilla toimisi kuitenkin edelleen useampia kuin yksi käräjäoikeus. Mallin mukaan käräjäoikeuksia olisi 14.

19 Kaupunginhallitus Molemmat mallit noudattavat maakuntajakoa lukuun ottamatta Pyhtään kuntaa, joka kielellisistä syistä kuuluisi jatkossakin Itä-Uudenmaan käräjäoikeuteen. Työryhmä ehdottaa tarkistuksia myös tiettyihin käräjäoikeuksiin käsiteltäväksi keskitettyjen asiaryhmien tuomiopiirijakoon. Ehdotusten mukaan myös merioikeus-, maaoikeus-, ulosottovalitus-, yrityssaneeraus-, ryhmäkanne- ja sotilasoikeudenkäyntiasioita, käsittelevien käräjäoikeuksien määrä vähenisi nykyisestä. Työryhmän tuli arvioida käräjäoikeuksien määrää ja sijaintipaikkakuntia monista näkökulmista. Huomioon oli otettava muun muassa muiden oikeudenhoidon toimijoiden sijainti. Toimeksiannon mukaan käräjäoikeuksien sijoittuminen sinne, missä ennestään on muita oikeudenhoidon toimijoita, vahvistaa laadukkaalle lainkäytölle ja kustannustehokkaalle toiminnalle sekä tekee mahdolliseksi saavuttaa synergiaetuja toimitiloissa, turvallisuudessa, koulutuksessa, erityisosaamisen vahvistamisessa ja eri tukitoiminnoissa. Kansalaisten oikeusturva edellyttää kuitenkin riittävää maantieteellistä kattavuutta. Ilman painavia syitä käräjäoikeuksien kansliatoimintoja tai istuntoja ei toimeksiannon mukaan tullut hajauttaa useaan toimipisteeseen. Kaupunginjohtajan ehdotus: Sen perusteella, mitä yllä olevassa, käräjäoikeusverkoston kehittämisen työryhmän mietinnöstä tehdyssä yhteenvedossa on esitetty Kristiinankaupunki puoltaa 17 käräjäoikeuden vaihtoehtoa. Kristiinankaupungille on tärkeää, että oikeustoimen ruotsinkieliset palvelut voidaan taata tulevaisuudessa muutoksesta huolimatta. Muita huomioon otettavia näkökohtia, jotka myös käyvät ilmi yhteenvedosta, ovat se, että käräjäoikeuksien nykyistä erityisosaamista on hyödynnettävä parhaalla mahdollisella tavalla ja että uudelleenjärjestelyissä on otettava huomioon muiden oikeudenhoidon toimijoiden aikaisempi sijoittuminen synergiaetujen mahdollistamiseksi. Kaikki tämä puoltaa Vaasaa itsestään selvänä pääpaikkana tulevaisuuden käräjäoikeusjaossa. Vaasassa sijaitsevat jo ennestään kaikki oikeushoidon toimijat, hovioikeus, hallinto-oikeus, syyttäjävirasto, ulosottovirasto ja poliisilaitos. Myös erityisosaamisen osalta Vaasan käräjäoikeudella on hyvät edellytykset pitää pintansa kilpailussa, koska seudulla on monitahoinen ja kansainvälinen elinkeinoelämä ja alueen ympärillä on isoja vesialueita, joita koskee monitahoinen ympäristönsuojelu, kuten Natura 2000 ja Unescon maailmanperintö. Se asettaa suuria vaatimuksia tuomareille ja muulle henkilöstölle, jotka joutuvat käsittelemään mitä moninaisimpia asioita. Mitä tulee Kristiinankaupunkiin tämän tuomiopiirin yksittäisenä kaupunkina, raatihuoneella on tiloja, jotka vähin varoin voitaisiin kunnostaa täyttämään nykypäivän turvallisuusvaatimukset. Sali on jo olemassa, tarvittaisiin vain tarpeellinen kalustus ja tekninen varustus äänen- ja kuvantallennusta varten. Muun turvallisuuden osalta voidaan todeta, että poliisilaitos on lä-

20 Kaupunginhallitus hellä, mikä helpottaa oikeudenkäynnin turvallisuuden takaamista tarvittaessa. Kaikki tämä puoltaa sitä, että Kristiinankaupungissa voisi tulevaisuudessakin pitää käräjiä, jos tahto vain löytyy.

21 Kaupunginhallitus TYÖTERVEYSHUOLLON HANKINNAN ALOITTAMINEN (CL) (Perusturvalautakunta ) Työterveyshuollon nykyinen lääkäriresurssi hankitaan ostopalveluna, joka päättyy vuoden 2015 jälkeen, minkä vuoksi on tarpeen järjestää työterveydenhuollon toiminta uudelleen. Tällä hetkellä työterveyshuollon lääkäriresurssi on saatavilla perjantaisin ja muina aikoina työterveyshuollon lääkärinpalveluja tarvitsevat henkilöt ohjataan tavanomaiselle lääkärinvastaanotolle vaihtoehtoisesti terveyskeskuksen päivystysvastaanotolle. Työterveyshuollon nykyiset lääkäripalvelut hankitaan ostopalvelusopimuksen puitteissa ja lääkäri on ilmoittanut, että hänen palvelunsa loppuvat viimeistään kevättalvella Tulevaisuuden lääkäritilanne tulee tuskin paranemaan siltä osin, että työterveyshuollolle olisi mahdollista palkata virkalääkäri ja siksi joudutaan tulevaisuudessa mitä todennäköisimmin hankkimaan työterveyshuolto ostopalveluna. Työterveyshuollon toiminnan vuoden 2014 talousarviossa tulot olivat ja menot , nettovaikutus oli (liite). Työterveyshuollolla on tällä hetkellä 225 sopimusta, jotka koskevat ehkäisevän työterveyshuollon palveluja (joista säädetään terveydenhuoltolain 12 :ssä ja jotka kunnan on järjestettävä) sekä kunnassa toimiville yrityksille tuotettavia muita terveydenhuoltopalveluja (ehkäisevä työterveyshuolto) sekä lisäksi 42 sopimusta muista terveydenhuoltopalveluista. Näistä ulkopuolisista sopimuksista kertyi tuloja vuonna Kaupungilla on kaksi vaihtoehtoa. Kaupunki rekrytoi ja palkkaa työterveyshuollon lääkärin, jolloin muu henkilökunta jatkaa tehtävässään, tai hankkii työterveyshuollon ostopalveluna. Hankinta voi koskea joko lääkäripalveluja tai sekä lääkärin että muun henkilökunnan palveluja. Kunnan oma henkilökunta saisi myös työterveyshuoltonsa ulkopuoliselta taholta. Lisäksi työterveyshuollon nykyisten kahden terveydenhoitajan palkkakustannukset jäisivät keskukseen, mutta heidät sijoitettaisiin toiseen yksikköön. Työterveyshuollon lääkäripalvelujen nykyiset kustannukset pysyvät ennallaan mutta siirretään lääkärinvastaanotolle. Kunnan velvollisuus hoitaa työterveyshuollon lakisääteistä osaa järjestetään siten, että perusturvakeskus vuosittain tarkastaa hankinnan voittaneiden yritysten toiminnan. Perusturvajohtajan ehdotus: Työterveyshuollon lääkäreiden rekrytointivaikeuksista johtuen perusturvalautakunta kehottaa kaupunginhallitusta hankkimaan työterveyshuollon lääkärin ja terveydenhoitajien palvelut ostopalveluna. Perusturvalautakunnan päätös: Jäsen Helkiö ehdotti keskustelun aikana uusrekrytointia, mutta perui ehdotuksensa perusturvajohtajan selostettua, että palkattavan lääkärin tulee olla työterveyshuollon erikoislääkäri.

22 Kaupunginhallitus Ehdotuksen mukaisesti. (Kaupunginhallitus ) Perusturvalautakunta päätti siirtää työterveyshuollon hankintaa koskevan asian kaupunginhallitukselle siltä osin kuin se koskee lääkärin ja terveydenhoitajan palveluja. Tämän asian on todettu kuuluvan perusturvalautakunnan vastuualueeseen, jossa hankintapäätös tulee tehdä. Kaupunginjohtajan ehdotus: Asia palautetaan perusturvalautakunnalle lopullista käsittelyä varten.

23 Kaupunginhallitus TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT

Lausunnon antaminen oikeusministeriölle käräjäoikeusverkoston kehittämistyöryhmän mietinnöstä. Lausuntopyyntö 8.4.2015

Lausunnon antaminen oikeusministeriölle käräjäoikeusverkoston kehittämistyöryhmän mietinnöstä. Lausuntopyyntö 8.4.2015 Kaupunginhallitus 224 18.05.2015 Lausunnon antaminen oikeusministeriölle käräjäoikeusverkoston kehittämistyöryhmän mietinnöstä 489/00.04.00/2015 KH 224 Valmistelija/lisätiedot konsernihallinnon lakimies

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 12.6.2014

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 12.6.2014 Kristiinankaupunki Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 12.6.2014 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouksen: Ajankohta 12.6.2014 klo 17.00 Paikka Högåsen; Lapväärtintie 163

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 03/2016

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 03/2016 AIKA Torstai 22.9.2016 kello 16.00 PAIKKA Microkadun kampus, B-osan 2. kerroksen kokoustila B2031 käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Liite/Viite * Asia 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Toimielinten kokouskutsujen ja esityslistojen toimittaminen sähköisesti

Toimielinten kokouskutsujen ja esityslistojen toimittaminen sähköisesti Kaupunginhallitus 20 01.02.2016 Kaupunginhallitus 101 09.05.2016 Toimielinten kokouskutsujen ja esityslistojen toimittaminen sähköisesti Khall 01.02.2016 20 Haapaveden kaupunginvaltuusto on jo 2.11.2009

Lisätiedot

VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET

VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET 1. TALOUTTA JA TOIMINTAA KOSKEVAT OHJEET JA SÄÄNNÖT Kaupungin taloudenhoitoa ja sen järjestämistä ohjaavat kuntalain 8. luku, kirjanpitolaki ja asetus, kirjanpitolautakunnan

Lisätiedot

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 60 11.08.2014 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 72 29.09.2014 Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt 354/10.01.02/2013 KSJ 60 Vs. kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Toimielinten kokouskutsujen ja esityslistojen toimittaminen sähköisesti

Toimielinten kokouskutsujen ja esityslistojen toimittaminen sähköisesti Kaupunginhallitus 20 01.02.2016 Kaupunginhallitus 101 09.05.2016 Kaupunginvaltuusto 26 27.05.2016 Toimielinten kokouskutsujen ja esityslistojen toimittaminen sähköisesti Khall 01.02.2016 20 Haapaveden

Lisätiedot

Ruotsinkielisen peruskouluverkoston kehittäminen Pohjois-Kirkkonummella Oitbacka skolan lakkauttaminen (kv)

Ruotsinkielisen peruskouluverkoston kehittäminen Pohjois-Kirkkonummella Oitbacka skolan lakkauttaminen (kv) Kunnanhallitus 126 10.04.2017 Ruotsinkielisen peruskouluverkoston kehittäminen Pohjois-Kirkkonummella Oitbacka skolan lakkauttaminen (kv) Kunnanhallitus 10.04.2017 126 Ruotsinkielinen varhaiskasvatus-

Lisätiedot

Anomus lisäajasta kauppakirjan mukaisen rakentamisvelvoitteen täyttämiselle / Kiinteistö Oy Raision Kauppapuisto (NCC Property Development Oy)

Anomus lisäajasta kauppakirjan mukaisen rakentamisvelvoitteen täyttämiselle / Kiinteistö Oy Raision Kauppapuisto (NCC Property Development Oy) Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 94 10.3.2014 Kaupunginhallitus 148 14.4.2014 Kaupunginhallitus 117 11.4.2016 Asianro 244/10.00.02.03/2014 137 Anomus lisäajasta kauppakirjan mukaisen

Lisätiedot

TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN

TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 157 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 38 17.05.2017 TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN 2063/58/2014 KH

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika 22.3.2018 klo 17.00 Kokouspaikka Kirkkoherranvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 3/2014 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 25.4.2014 klo 9.00 13.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

Kokous todettaneen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todetaan laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettaneen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todetaan laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Koulumestarin koulun johtokunnan kokouksen pöytäkirja Aika 12.9.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Koulumestarin koulu henkilökunnan kahvitila 2.krs Lauri Mähönen (pj), Sari Kuurne, Mari Koskela, Matti Toivio,

Lisätiedot

Käräjäoikeusverkoston uudistaminen / lausunto

Käräjäoikeusverkoston uudistaminen / lausunto Kaupunginhallitus 306 01.06.2015 Käräjäoikeusverkoston uudistaminen / lausunto 348/00/04/00/2015 KH 306 Valmistelijat: Kaupunginlakimies Ben Weizmann ja suun nit te lu joh ta ja Seppo Kässi. Oikeusministeriö

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallituksen päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite 104

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallituksen päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite 104 48, KVSTO 11.6.2018 18:00 ST: 118/2018 SOPIMUS YHTEISEN KOULUTOIMEN JA HALLINNON JÄRJESTÄMISESTÄ JA KUS- TANNUSTEN JAOSTA KARIJOEN KUNNAN JA KRISTIINANKAUPUNGIN KESKEN (MS/NG/RH/REN) (Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2013 1 Kokoustiedot Aika Torstai 2.5.2013 klo 13.30 14.41 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2015

Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 30 Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2015 Asianro 248/02.06.01/2016 Hallintopäällikkö Anne Rantala 2.3.2016: Teknisen lautakunnan vuoden 2015 tilinpäätös on valmisteltu

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

JOKILAAKSON KOULUN LUONNOSPIIRUSTUSTEN JA URAKKATARJOUSVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN

JOKILAAKSON KOULUN LUONNOSPIIRUSTUSTEN JA URAKKATARJOUSVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 173 20.05.2019 JOKILAAKSON KOULUN LUONNOSPIIRUSTUSTEN JA URAKKATARJOUSVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN 2930/58/2019 KH 20.05.2019 173 Valmistelu ja lisätiedot: toimitilajohtaja Börje

Lisätiedot

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 6/2012 Aika: Torstai 16.8.2012 klo. 19.00-20.50 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Veijo

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

Kaukolämpötoiminta Siikalatvan kunnassa sisältää seuraavaa:

Kaukolämpötoiminta Siikalatvan kunnassa sisältää seuraavaa: Kunnanhallitus 236 08.12.2014 Kunnanhallitus 253 22.12.2014 Kunnanhallitus 18 12.01.2015 Kunnanvaltuusto 10 26.01.2015 KUNNAN KAUKOLÄMPÖTOIMINNAN YHTIÖITTÄMINEN Kunnanhallitus 08.12.2014 236 Kuntalain

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 16/2014

KUNNANHALLITUS 16/2014 KUNNANHALLITUS 16/2014 Aika Maanantai 15.12.2014 klo 21.41 22.20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Huhtaluoma Heikki Järvinen Tiina Kangas Kaija Mustajärvi Marko Mustakoski Risto Niemenmaa Jaana

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 31 25.3.2019 Tarkastuslautakunta 41 23.4.2019 4 1360/02.06.01.06/2018 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tilinpäätös ja toimintakertomus

Lisätiedot

GRÄNNÄS SKOLAN UUDISRAKENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN

GRÄNNÄS SKOLAN UUDISRAKENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 158 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 39 17.05.2017 GRÄNNÄS SKOLAN UUDISRAKENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN 345/58/2017

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

Tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä kaupungin verkkosivulla klo 9:00 lähtien

Tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä kaupungin verkkosivulla klo 9:00 lähtien Jämsän kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 22.11.2018 klo 15:30-18:40 Paikka Talouspalvelujen kokoushuone, Talvialantie 2, 2 krs Läsnäolleet Kokko Jyrki puheenjohtaja Niivee Esa varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone ESITYSLISTA Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo 17.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Henkilötiedot on poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU 20.03.18 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2013 90 Tarkastuslautakunta AIKA 09.01.2013 klo 17:00-20:30 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Lohenoja Pertti puheenjohtaja Laukas Gunnel varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Yhtiössä on erilaisia osakkeita seuraavasti:

Yhtiössä on erilaisia osakkeita seuraavasti: Y-tunnus: 0347890- Sivu JOENSUUN PYSAKOINTI OY:N YHTIOJARJESTYS 1 Yhtiön toiminimi on Joensuun Pysäköinti Oy ja kotipaikka on Joensuun kaupunki. 2 Yhtiön toimialana on maankäyttö- ja rakennuslain sekä

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) 20.45. Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 31/5. 2016

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75 10.10.2016 Sivu 1 / 1 3757/2016 10.03.02 70 5.9.2016 75 Jousenkaaren koulu (Pöydälle 5.9.2016) Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Hallintosääntö Hangon kaupunki / Kvo-asia

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON KOKOUS 3.6.2015. koulutusjohtaja Jari Kettunen, 040-5141133, jari.kettunen@porvoo.

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON KOKOUS 3.6.2015. koulutusjohtaja Jari Kettunen, 040-5141133, jari.kettunen@porvoo. Kaupunginhallitus 182 01.06.2015 ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON KOKOUS 3.6.2015 597/11.110/2015 KH 01.06.2015 182 Valmistelu ja lisätiedot: koulutusjohtaja Jari Kettunen, 040-5141133,

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 10.4.2018 0 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2014 1 (5) 386 V 23.4.2014, Eläintarhan ala-asteen koulun, Länsi-Pasilan ala-asteen koulun ja Alppilan yläasteen koulun hallinnollinen yhdistäminen esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Työnantajan ilmoitus yhteistoimintaneuvottelujen aloittamisesta Raision vesihuoltopalveluiden

Työnantajan ilmoitus yhteistoimintaneuvottelujen aloittamisesta Raision vesihuoltopalveluiden Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 56 26.4.2016 Asianro 484/01.04.00/2016 111 Työnantajan ilmoitus yhteistoimintaneuvottelujen päättämisestä Raision vesihuoltopalveluiden yhtiöittämisen

Lisätiedot

OIKEUSMINISTERIÖLLE. Asia: Lausunto arviomuistiosta Käräjäoikeuksien tuomiopiirit eräissä keskitetyissä asiaryhmissä. Viite: OM 3/31/2016

OIKEUSMINISTERIÖLLE. Asia: Lausunto arviomuistiosta Käräjäoikeuksien tuomiopiirit eräissä keskitetyissä asiaryhmissä. Viite: OM 3/31/2016 OIKEUSMINISTERIÖLLE Asia: Lausunto arviomuistiosta Käräjäoikeuksien tuomiopiirit eräissä keskitetyissä asiaryhmissä Viite: OM 3/31/2016 Suomen tuomariliitto Finlands domareförbund ry (jäjempänä Tuomariliitto)

Lisätiedot

Yrjövuori Matti Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen.

Yrjövuori Matti Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen. Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 6 / 2018 Aika keskiviikko klo 16.30 18.30 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, Kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Kokoustiedot Aika: 10.4.2014 klo 10.00 13.23 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Kunnanvaltuusto 55 20.06.2016 Vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

Pohjois-Satakunnan JÄTTEIDENKÄSITTELY OY

Pohjois-Satakunnan JÄTTEIDENKÄSITTELY OY Pohjois-Satakunnan jätteiden käsittely Oy:n varsinainen yhtiökokous Aika 29.6.2017 alkaen klo 12.00 Paikka Kankaanpään kaupungintalo, kaupunginjohtajan huone, Kuninkaanlähteenkatu 12. Kutsutut / Läsnä

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Suomenkielinen koulutuslautakunta. Olli Pursiainen, pj.

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Suomenkielinen koulutuslautakunta. Olli Pursiainen, pj. KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Suomenkielinen koulutuslautakunta KOKOUSAIKA Tiistai 8.4.2015 klo 19.00-21.26 PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163C Olli Pursiainen, pj. Teija Hautaniemi Katja

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PARGAS IDROTTSFÖRENING RF:N ANOMUS PAJBACKAN HIEKKAKENTÄN VUOKRAAMISESTA NS. KYLMÄÄ KEINONURMIKENTTÄÄ VARTEN

PARGAS IDROTTSFÖRENING RF:N ANOMUS PAJBACKAN HIEKKAKENTÄN VUOKRAAMISESTA NS. KYLMÄÄ KEINONURMIKENTTÄÄ VARTEN PARGAS IDROTTSFÖRENING RF:N ANOMUS PAJBACKAN HIEKKAKENTÄN VUOKRAAMISESTA NS. KYLMÄÄ KEINONURMIKENTTÄÄ VARTEN 1551/34.340/2006 KHALL 28.02.2007 79 Liitteet B3-6 Talousjohtaja: Pargas Idrottsförening rf

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Iitin kunta Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta 18.02.2015 Aika Keskiviikko 18.02.2015 klo 18:00-19:49 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 5/2012. Aika: Torstai 5.7.2012 klo. 18.00-18.55. Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Läsnä: Markku Koskela puh.

TEKNINEN LAUTAKUNTA 5/2012. Aika: Torstai 5.7.2012 klo. 18.00-18.55. Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Läsnä: Markku Koskela puh. 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 5/2012 Aika: Torstai 5.7.2012 klo. 18.00-18.55 Paikka: Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Tarja Haapaniemi

Lisätiedot

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6. JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE Kh 25.6.2012 306 Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.2012: Liite 306 Jakobstads skytteförening r.f. anoo, että kaupunginhallitus valitsee

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

TOIMIJAT JA KOKOUSTEKNIIKKA

TOIMIJAT JA KOKOUSTEKNIIKKA TOIMIJAT JA KOKOUSTEKNIIKKA Toimijat, kokoukset ja kokoustekniikka Toimijoiden roolit Jäsenet Hallitus ja toimihenkilöt Sihteeri Puheenjohtaja taloudenhoitaja Kts. YHTALO Ryhmätyö Millainen on hyvä kokous?

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 19.02.2010 klo 9.00 15.00 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II ja Launosten päiväkoti LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela

Lisätiedot

Vuoden 2011 Khn talousarviovalmistelua

Vuoden 2011 Khn talousarviovalmistelua Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 5072-2010 (059) Vuoden 2011 Khn talousarviovalmistelua Tiivistelmä: - Avustk 202 Toimikunta keskusteli sille tulleista avustusanomuksista ja avustamisen linjauksista. Joidenkin

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

Yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 17. :ssä mainitut asiat.

Yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 17. :ssä mainitut asiat. Katinkullan Pallohalli Oy Co / Holiday Club Isännöinti Katinkulta, 88610 Vuokatti puh. 0306 870 200 www.holidayclub.fi/isannointi YHTIÖKOKOUSKUTSU Katinkullan Pallohalli Oy:n osakkeenomistajat kutsutaan

Lisätiedot

Näytesivut HALLITUS. 4.1 Hallituksen tehtävät

Näytesivut HALLITUS. 4.1 Hallituksen tehtävät ut iv es yt Nä 4 HALLITUS 4.1 Hallituksen tehtävät Hallitus huolehtii yhtiön hallinnosta ja muun toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Hallinnon lisäksi yhtiön hallituksen tulee huolehtia yhtiön rakennusten

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 16.2.2015

Kaupunginhallitus 16.2.2015 Kristiinankaupunki Kaupunginhallitus 16.2.2015 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Kaupunginhallitus Kokouksen: Ajankohta 16.2.2015 klo 18.00 Paikka Pyhävuori, Ravintola Lähiluola Asiat 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017. Vammaisneuvosto

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017. Vammaisneuvosto Vammaisneuvosto 27.09.2017 1 Aika 27.09.2017 kello 16:30-17:50 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Läsnä Kokkonen Jorma jäsen Kokkonen Tanja puheenjohtaja Sairanen Kati jäsen Juuti Pirkko KH:n edustaja

Lisätiedot

VALTUUSTOALOITE SIIRTOLAPUUTARHATOIMINNAN MAHDOLLISUUKSIEN SELVITTÄMISESTÄ

VALTUUSTOALOITE SIIRTOLAPUUTARHATOIMINNAN MAHDOLLISUUKSIEN SELVITTÄMISESTÄ Kaupunginvaltuusto 92 01.07.2013 Kaupunginhallitus 275 19.08.2013 Kaupunginhallitus 88 16.03.2015 Tekninen lautakunta 94 28.10.2015 Kaupunginhallitus 80 29.03.2016 Kaupunginvaltuusto 18 25.04.2016 VALTUUSTOALOITE

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 13.4.2012 klo 9.00-14.20 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja, pöytäkirjanpitäjä 30 34 Tuomi Vilho varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Luolalan teollisuusalueen louhinnat

Luolalan teollisuusalueen louhinnat Tekninen lautakunta 42 11.03.2009 Tekninen lautakunta 26 27.02.2013 Tekninen lautakunta 99 29.10.2014 Luolalan teollisuusalueen louhinnat 307/10.05.00/2013 Tekninen lautakunta 15.11.2005 127 Tekninen lautakunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/1 22.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/1 22.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) 441 V Lainan myöntäminen Tuomarinkylän Talli Oy:lle HEL 2013-003007 T 02 05 03 00 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous 2017 Selkeä esityslista lista on kokouksen ohjelma. Siinä kerrotaan kokouksessa päätettävät asiat. esityslista 1. Kokouksen avaus Liittokokous

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 AIKA 01.04.2015 kello 17:00-18:00 PAIKKA Loimaan Veden kokoustila, Kanta-Loimaantie 2 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 12

Lisätiedot

Y h t y m ä v a l t u u s t o

Y h t y m ä v a l t u u s t o LIITE 2 Y h t y m ä v a l t u u s t o KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA 1/2016 Kokousaika Tiistai 24.5.2016 klo 16.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastian auditorio, Hattelmalantie 8 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Yhtymävaltuuston

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.06.2017 klo 17:35-18:36 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

3 Hangon tenniskerho ry- Hangö tennisklubb rf:n vuokrasopimuksen jatkaminen ja muuttaminen

3 Hangon tenniskerho ry- Hangö tennisklubb rf:n vuokrasopimuksen jatkaminen ja muuttaminen Kaupunginhallitus 200 06.10.2014 Kaupunginhallitus 103 24.04.2017 Kaupunginhallitus 126 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 28 23.05.2017 Kaupunginhallitus 175 12.06.2017 Kaupunginhallitus 237 25.09.2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2013 Tarkastuslautakunta

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2013 Tarkastuslautakunta NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2013 Tarkastuslautakunta 2013 2016 KOKOUSTIEDOT Jatkokokousaika Maanantai 2.12.2013 klo 13.00 15.22 Jatkokokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Olen edelleen esteellinen kirkonkylän kaava-asiassa, joten varahenkilöni hoitaa osuuteni tältä osin.

Olen edelleen esteellinen kirkonkylän kaava-asiassa, joten varahenkilöni hoitaa osuuteni tältä osin. Minna Siltala Lähettäjä: Juha Juusela Lähetetty: 4. huhtikuuta 2018 15:58 Vastaanottaja: Minna Siltala; Jenni Jauhiainen; Juha Hiekkanen; Kari Parviainen; Lauri Jaatinen; Paula Keteli; Sakari Ainali; Terhi

Lisätiedot

Yleisötilaisuus 2.12.2013 - Porlammin koulukeskus

Yleisötilaisuus 2.12.2013 - Porlammin koulukeskus Yleisötilaisuus 2.12.2013 - Porlammin koulukeskus Miten asioissa edetty Kattopalkista löydetty ongelmia alkukesästä 2013 Kuntotutkimus valmistunut 27.8.2013 Raportti lähetetty terveydensuojelulle 27.8.2013

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 1/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.1.2012 klo 9.00 13.35 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN VUODELTA 2007

TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN VUODELTA 2007 Kaupunginhallitus 87 08.04.2008 Kaupunginhallitus 123 06.05.2008 Kaupunginvaltuusto 43 04.06.2008 TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN VUODELTA 2007 918/02/021/2008 KHALL 87 Liite

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 34 KIINTEISTÖKANNAN SALKUTUS (LIITE) 2 35 TEOLLISUUSTONTIN MYYMINEN LISÄMAAKSI (LIITE) 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 34 KIINTEISTÖKANNAN SALKUTUS (LIITE) 2 35 TEOLLISUUSTONTIN MYYMINEN LISÄMAAKSI (LIITE) 5 KUNNANVALTUUSTO ESITYSLISTA 8/2014 Kokousaika 27.8.2014 klo 18.30 Kokouspaikka Kapellby skola, Lapinjärventie 45 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 10 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 14 TILANNE KIRKONKYLÄN ALA-ASTEELLA JA JATKOTOIMENPITEET

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 10 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 14 TILANNE KIRKONKYLÄN ALA-ASTEELLA JA JATKOTOIMENPITEET Tekninen lautakunta 18.02.2014 AIKA Tiistaina 18.2.2014 klo 18.00-19.45 PAIKKA Teknisen toimiston kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko 10 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 11 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 224 16.12.2015. 224 Asianro 8457/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 224 16.12.2015. 224 Asianro 8457/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) 224 Asianro 8457/10.00.02.01/2015 Tonttien 297-25-80-1 (Jynkän koulu) ja 297-43-17-1 (Karttulan koulu) vuokraaminen / Kiinteistö Oy Kuopion Koulutilat Kiinteistöjohtaja

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous 2018 Selkeä esityslista Esityslista on kokouksen ohjelma. Siinä kerrotaan kokouksessa päätettävät asiat. esityslista 1. Kokouksen avaus Liittokokous

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 11.5.2015 päivitetty: 4.2.2016 on lakisääteinen

Lisätiedot

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Viikinkiajan Laiva ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

Kunnallinen Asetuskokoelma

Kunnallinen Asetuskokoelma N:o 490/2012 Pietarsaaren kaupungin Kunnallinen Asetuskokoelma TALOUS JA TILINTARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä 16.12.1996 9 muutettu kaupunginvaltuuston kokouksessa 30.1.2001 12 muutettu kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta 1(5) VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA (yhdistyksen nimi) ESITYSLISTA RANTAMÄEN MARTTAYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS Aika: Paikka: KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN AVAUS JA JÄRJESTÄYTYMINEN 1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (8) 41 Kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimen toimialaan kuuluvien asuntoyhtiöiden edustajien nimeäminen HEL 2017-001827 T 00 01 05 Päätös päätti kehottaa 1 kaupunginkanslian

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 369. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 369. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 28..206 Sivu / 3757/206 0.03.02 369 Jousenkaaren koulu Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 24.5.2013 klo 10.00 12.15 Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23, 2. kerros OSALLISTUJAT Kalevi

Lisätiedot

Mielenterveyskuntoutujien asunto- ja palvelutalohanke; Kiinteistöosakeyhtiö Riihimäen Inkilänrinteen

Mielenterveyskuntoutujien asunto- ja palvelutalohanke; Kiinteistöosakeyhtiö Riihimäen Inkilänrinteen Mielenterveyskuntoutujien asunto- ja palvelutalohanke; Kiinteistöosakeyhtiö Riihimäen Inkilänrinteen osakkeiden ostaminen Tekla 14.2.2012 58 Khall. 27.2.2012 90 Khall. 3.6.2013 292 Khall. 19.6.2013 316

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 9

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 9 KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 9 Kaavoituspalvelut 05.10.2011 ¹) Täydennetty 29.9.2015 PERUSTIEDOT ALOITE TAI ASEMAKAAVATYÖN

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

9.45. lakimiessihteeri

9.45. lakimiessihteeri tark. Sun Jomppanen saamen kieliturvasihteeri/ x Aika ke 26. pnä kesäkuuta 2013 klo 9.00 pci Tiina Sanila-Aikio 1 varapuh. joht. x k Paikka puhelinkokous 9.45 Hallitus sivu 1 (8) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN

Lisätiedot

Yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 16. :ssä mainitut asiat.

Yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 16. :ssä mainitut asiat. Co / Holiday Club Isännöinti Katinkulta, 88610 Vuokatti puh. 0306 870 200 www.holidayclub.fi/isannointi YHTIÖKOKOUSKUTSU Kiinteistö Oy Katinkullan Golfharjun osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen,

Lisätiedot

Yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 16. :ssä mainitut asiat.

Yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 16. :ssä mainitut asiat. Kiinteistö Oy Katinkultaranta Co / Holiday Club Isännöinti Katinkulta, 88610 Vuokatti puh. 0306 870 200 www.holidayclub.fi/isannointi YHTIÖKOKOUSKUTSU Kiinteistö Oy Katinkultarannan osakkeenomistajat kutsutaan

Lisätiedot

LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2016 päivitetty: 16.12.2016 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

LENKKITIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 1203 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LENKKITIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 1203 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus LENKKITIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 1203 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 2.12.2014 päivitetty: 4.5.2015 on lakisääteinen

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 3/2012 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 3/2012 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KRISTIINANKAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 3/2012 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta KOKOUSAIKA Tiistai 24.5.2012 klo 18.30-19.30 PAIKKA LÄSNÄ Högåsen, Lapväärtintie 163 C Peter Grannas, puh.joht. Jari Hakala Helena

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/ Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/ Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/2018 1 Ympäristölautakunta Aika 19.12.2018 16:00-17:37 Paikka Sivistystoimen pommisuoja Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 3

Lisätiedot