INVESTOINNIT. Tekla Liite nro 2. Talonrakennus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "INVESTOINNIT. Tekla Liite nro 2. Talonrakennus"

Transkriptio

1 Tekla Liite nro 2 INVESTOINNIT Talonrakennus Talousarviovuonna 2018 talonrakennuksen osuus kokonaisinvestointimäärärahasta on noin 38 % eli 14,4 miljoonaa euroa. Sosiaali- ja terveyspalveluihin kohdistuviin hankkeisiin on varattu määrärahaa 0,65 miljoonaa euroa ja päiväkotien suunnitteluun 0,3 miljoonaa euroa. Koulujen peruskorjauksiin on varattu 7,4 miljoonaa euroa. Pääkirjaston ja Taaborin kahvioiden hankkeisiin on varattu 0,6 miljoonaa euroa. Toimialojen yhteisiin hankkeisiin on varattu 3,6 miljoonaa euroa. Talonrakennushankkeet ovat palveluverkkosuunnitelman mukaisia. Hankkeiden suunnittelutyön käynnistämistä edeltää hankesuunnitelman laatiminen ja hyväksyttäminen. Vuodelle 2018 keskittyy merkittäviä peruskorjauskohteita kuten NYK, Lepsämän koulu ja Syrjälän koulu. Kunnanviraston vanhentunutta talotekniikkaa uusitaan ja tilankäyttöä tehostetaan. Vuodelle 2019 ajoittuu Kylänpään uuden päiväkodin rakentaminen. Vuosille 2019 ja 2020 ajoittuvat suurista peruskorjauksista terveyskeskuksen osan C, Maaniitun koulun ja pääkirjaston peruskorjaukset. Aluekeittiömuutosten toteutus alkaa vuonna 2018 ja kestää seuraavat kuusi vuotta.

2 Terveyspalvelut 2 (kokonaisbudjetti ja rakennusaika) Terveyskeskuksen peruskorjaus, osa C , aloitus: 2020 käyttötalousvaikutus: /v Hankkeen laajuus on noin brm 2. Hanke on tarkentunut käsittäen koko 1990-luvulla rakennetun C- osan potilaskerrosten tilamuutokset ja kellarikerroksen tilojen käyttötarkoituksen muutokset sekä talotekniikkajärjestelmien peruskorjaukset. Suunnittelu käynnistyy Rakentaminen ajoittuu pääosin vuodelle Pitkäaikaisosastot 5 ja , aloitus: 2017 käyttötalousvaikutus : /v Muutostöiden laajuus kasvanut, nyt noin brm 2. Laitospaikkojen muutos tilapäishoidon tarpeisiin. Asukkaiden yhteisten tilojen suurentaminen ja henkilökunnan tilojen lisääminen. Jäähdytyksen lisääminen iv-koneisiin. Hankkeen toteutus vaiheittain pienemmissä osissa. Suunnittelu ja töiden aloitus Valmistuu Päiväkodit Kylänpään uusi päiväkoti, uudisrakennus , aloitus: 2019 käyttötalousvaikutus: /v Laajuus uusien suunnitteluohjeiden mukaan brm 2. Palveluverkkosuunnitelmassa on esitetty pienistä päiväkotiyksiköistä luopumista ja uuden päiväkodin rakentamista. Uuteen 6-osastoiseen päiväkotiin keskitetään Rajamäen alueen esikoulutoiminta. Hankesuunnitelma ja luonnossuunnittelu Rakennussuunnittelu 2018 ja rakennustyöt 2019.

3 3 Riihipuiston päiväkodin laajennus, uudisrakennus , aloitus: 2022 käyttötalousvaikutus: /v Laajuus uusien suunnitteluohjeiden mukaan brm 2. Kahdeksanosastoinen päiväkoti. Korvaa Isosuon kolmiosastoisen päiväkodin ja Huitin kaksiosastoisen päiväkodin. Edellyttää tarkempaa hankesuunnitelmaa Suunnittelu alkaa 2020 ja rakentaminen pääosin Maaniitun päiväkoti campus, uudisrakennus , aloitus: 2023 käyttötalousvaikutus: /v Laajuus uusien suunnitteluohjeiden mukaan brm 2. Kuusiosastoinen päiväkoti, kerhotilat, ja ennaltaehkäisevä toiminta. Lisäksi avoimelle päiväkodille keittiö- ja seurustelutilat perheille. Korvaa Kirkonkylän kolmiosastoisen päiväkodin ja Maaniitun avoimen puistopäiväkodin. Edellyttää tarkempaa hankesuunnitelmaa ja tilaohjelmaa Suunnittelu alkaa 2021 ja rakentaminen Mutkapolun päiväkodin laajennus, uudisrakennus , aloitus: 2023 käyttötalousvaikutus: /v Laajuus uusien suunnitteluohjeiden mukaan brm 2. Kahdeksanosastoinen päiväkoti. Korvaa Tornitien neliosastoisen päiväkodin ja Isokallion kaksiosastoisen päiväkodin. Edellyttää tarkempaa hankesuunnitelmaa ja tilaohjelmaa Suunnittelu alkaa 2021 ja rakentaminen 2023.

4 4 Mäntysalon päiväkoti, peruskorjaus , aloitus: 2020 käyttötalousvaikutus: /v Uusi hanke. Laajuus 943 brm 2. Rakennustekninen peruskorjaus: pintarakenteiden uusiminen, talotekniikkajärjestelmien päivitys. Pieniä tilamuutoksia sekä toiminnallisia muutoksia. Edellyttää tarkempaa hankesuunnitelmaa Suunnittelu alkaa 2019 ja rakentaminen Suopolun päiväkoti, peruskorjaus , aloitus: 2019 käyttötalousvaikutus: /v Uusi hanke. Laajuus noin brm 2. Rakennustekninen peruskorjaus: huoltopihan korjaus, pintarakenteiden uusiminen, talotekniikkajärjestelmien päivitys. Pieniä tilamuutoksia sekä toiminnallisia muutoksia. Hankesuunnitelma syksyllä Suunnittelu alkaa 2018 ja rakentaminen Aitohelmen päiväkoti, peruskorjaus , aloitus: 2021 käyttötalousvaikutus: /v Uusi hanke. Laajuus noin 500 brm 2. Päivähoitotoiminnan edellyttämät rakennus- ja talotekniset muutokset Aitohelmen liikehuoneistoissa. Leikkipihan uudelleen järjestely. Edellyttää hankesuunnitelmaa Suunnittelu alkaa 2020 ja rakentaminen 2021.

5 5 Koulut Maaniitun koulu, peruskorjaus , aloitus: 2019 käyttötalousvaikutus: /v Hankkeen laajuus on noin brm 2. Rakennustekninen peruskorjaus ja talojärjestelmien uusiminen vuonna 1990 valmistuneeseen koulurakennukseen. Hankkeen vaiheistus Kirkonkylän muiden koulujen mahdollisiin laajennushankkeisiin on selvitettävä. Hankesuunnitelma on valmis. Luonnossuunnittelu Rakennussuunnittelu Rakentaminen vuosilla Nurmijärven Yhteiskoulu, peruskorjaus , aloitus: 2017 Muutos hankkeen laajuuteen. Hankkeen laajuus brm2. Lisätty sisäilmatutkimuksen edellyttämät korjaukset. Lisäksi vuonna 1991 valmistuneen laajennusosan taloteknisten järjestelmien peruskorjaus, rakennustekninen pintaremontin sekä tilamuutokset. Korjaussuunnittelu on käynnissä. Rakennustyöt ajoittuvat vuosille Nurmijärven Yhteiskoulu, liikuntatila , aloitus: 2021 käyttötalousvaikutus: /v Uusi hanke. Hankkeen laajuus 1000 brm 2. Hanke käsittää uudet liikuntatilat aputiloineen. Hankesuunnittelu alkaa vuonna 2018, luonnossuunnittelu 2019 ja rakennussuunnittelu Rakennustyöt ajoittuvat vuodelle Selvitettävä Kirjonkylän rakennushankkeisiin sisältyvien liikuntatilojen kokonaistarve.

6 6 Lepsämän koulu, peruskorjaus , aloitus: 2018 Laajuus noin 600 brm 2. Vuonna 1980 valmistuneen tiilikoulun peruskorjaus ja sisäilmakorjauksia. Hankesuunnitelma valmis. Talotekniikan päivitys, liikuntasalin poistumisteiden lisäys, teknisen työn purunpoistojärjestelmä ja tilojen pintaremonttia. Suunnittelu aloitettu keväällä Rakentaminen Lepsämän koulu, laajennus , aloitus: 2021 käyttötalousvaikutus: /v Uusi hanke. Laajuus noin brm 2. Vanha liikuntasali korvataan uudella suuremmalla liikuntasalilla ja siihen liittyvillä aputiloilla. Vanha sali muutetaan opetustilaksi. Lisäksi rakennetaan 40 lapsen esikoulutilat. Hankesuunnittelu Luonnossuunnittelu 2019, rakennussuunnittelu 2020 ja rakentaminen Palojoen koulu, peruskorjaus , aloitus 2023 Uusi hanke. Laajuus noin brm 2. Sisätilojen peruskorjaus, edellinen peruskorjaus ja laajennus vuodelta Lvis-järjestelmien päivitys. Selvitetään Sähkölaitoksen kanssa mahdollisuus siirtyä maalämpöön, jolla korvataan vanha öljylämmitys. Huonokuntoisen asuinrakennuksen jatkokäytön selvitys. Hankesuunnittelu 2021.

7 7 Länsikaaren koulu, laajennus , aloitus: 2023 käyttötalousvaikutus: /v Hankkeen laajuus on kasvanut ja on nyt noin brm 2. Nykyisten tilojen laajuus on brm 2. Edellyttää perusteellista hankeselvitystä ja ahtaan tontin tarkkaa käyttösuunnitelmaa. Koulu kasvaa 6 luokalla ja kahdella esiopetusryhmällä ja yhdellä iltapäiväkerholla sekä näiden tarvitsemilla aputiloilla. Hankesuunnittelu alkaa 2021, luonnossuunnittelu 2022 ja rakentaminen vuosina Lukkarin yhtenäiskoulu ja päiväkoti, laajennus ja uudisrakennus , aloitus: 2023 käyttötalousvaikutus: /v Hanke sisältää entisen Rantapuiston 6-osastoisen päiväkodin (1.850 brm 2 ), 3-sarjaisen yläkoulun (2.793 brm 2 ) sekä liikunta- ja ruokailutilat (1.365 brm 2 ). Kokonaislaajuus noin brm 2. Mahdollistaa Palojoen koulun korvaamisen. Edellyttää tarkempia tarveselvityksiä kaikilta toiminnan osa-alueilta. Hankesuunnitelma 2020, suunnittelu alkaa 2021 ja rakentaminen Syrjälän koulu, lvi-ja sisäilmakorjaus , aloitus: 2018 käyttötalousvaikutus: /v Hankkeen laajuus on brm 2. Syrjälän koulun lämmitysjärjestelmät muutetaan suorasta sähkölämmityksestä kaukolämpöön ja vesikiertopattereihin. Kaukolämpölinja on tuotu tontille ja piha-alueen liikennejärjestelyt uusittu kesällä Päiväkodin osuus tehdään Hankkeeseen on lisätty sisäilmatutkimuksen esittämät korjaukset. Rakentaminen 2018.

8 8 Nukarin koulu, peruskorjaus , aloitus: 2019 Hankkeen laajuus on brm 2 (rakennus A 1104 brm 2 + rakennus B 404 brm 2 ). Vuonna 1989 laajennetun ja peruskorjatun rakennuksen A viemärikorjaus, pintaremontti ja kellaritilojen muutokset. Rakennuksen B ilmanvaihtojärjestelmän päivitys ja sadevesijärjestelmä, pihan valaistus. Hankesuunnittelu alkaa syksyllä 2017, rakennussuunnittelu 2018 ja rakentaminen Röykän koulun vanha osa, peruskorjaus , aloitus: 2020 Laajuus tarkentunut ja on nyt 884 brm 2. Vuonna 1980 valmistuneen tiilikoulun peruskorjaus. Talotekniikan päivitys, liikuntasalin poistumistiet, teknisen työn purunpoistojärjestelmä, rakenteiden tiivistyksiä, ääneneristyksiä ja tilojen pintaremonttia. Vesikalusteiden uusimisia. Suunnittelu alkaa 2019, rakentaminen Kirjasto- ja kulttuuripalvelut Pääkirjasto, peruskorjaus ja laajennus , aloitus: 2019 käyttötalousvaikutus: /v Hankkeen peruskorjausosan laajuus on brm 2, mikä sisältää pääkirjaston pienet tilamuutokset, rakennusteknisen pintaremontin ja talojärjestelmien uusimisen. Laajennusosa on 490 brm 2 ja sisältää mm. toimisto-, varasto- ja näyttelytiloja. Hanke sidottu lukioselvitykseen. Suunnittelu , rakentaminen

9 9 Taaborin museoalue, kahvioiden peruskorjaus , aloitus: 2018 Hankkeen laajuus on noin 300 brm 2. Taaborinvuoren museoalueelle on esitetty kahta uudisrakennusta kunnan omistaman Puolimatkan Krouvin ja Kivi-juhlat Ry:n omistaman Kahvila Taaborin tilalle. Selvitettävä, voidaanko toimintoja yhdistää. Hankeselvitys 2017, suunnittelu alkaa vuonna 2017 ja rakentaminen vuonna Toimialojen yhteiset hankkeet Omppulinna, julkisivukorjaus , aloitus: 2019 Hankkeen laajuus on noin 1150 brm 2. Hanke on rajattu julkisivukorjaukseksi. Julkisivurappaus ja ikkunat uusitaan. Suunnittelu käynnistyy 2018 ja rakentaminen ajoittuu vuodelle Koko rakennuksen käyttötarkoitus on selvitettävä erikseen. Kunnanvirasto, peruskorjaus ja muutostyöt , aloitus: 2016 käyttötalousvaikutus: /v Hankkeen laajuus on noin brm 2. Kunnanviraston jatkuvaan tilanahtauteen haetaan ratkaisua toimistotilojen tyyppimuutoksella. Yleisöpalvelutilojen uudelleenjärjestelyt. Lisäksi kunnanviraston lvijärjestelmiä uusitaan ja jäähdytys lisätään. Suunnittelu käynnissä. Rakentaminen vuosina

10 10 Varikko, peruskorjaus ja laajennus , aloitus: 2022 Hankesuunnitelma tehty. Sisältää mm maastomittausyksikön siirron Punamullantieltä Varikolle. Rakennusten peruskorjaus tai uusiminen, varastoalueiden uudelleen järjestelyt. Päärakennus 2240 brm 2, hallirakennus 1150 brm 2. Rakennussuunnittelu alkaa Rakentaminen voidaan toteuttaa vaiheittain Rajamäen yläaste, aluekeittiö, muutostyöt , aloitus: 2018 käyttötalousvaikutus: /v Hankkeen peruskorjausosan laajuus on 250 brm 2 ja laajennusosan 100 brm 2. Keittiöverkkoselvitys hyväksytty. Rajamäen yläasteen valmistuskeittiö muutetaan aluekeittiöksi. Tilajärjestelyt ja laitekanta uusitaan. Suunnittelu aloitetaan 2017 kesällä. Rakennustyöt Mäntysalon koulu, aluekeittiö, muutostyöt , aloitus 2020 käyttötalousvaikutus: /v Hankkeen peruskorjausosan laajuus on 200 brm 2 ja laajennusosan 100 brm 2. Keittiöverkkoselvitys hyväksytty. Tilajärjestelyt ja laitekanta uusitaan. Suunnittelu aloitetaan Rakennustyöt 2020.

11 11 Toreeninhovi, aluekeittiö, muutostyöt , aloitus 2021 käyttötalousvaikutus: /v Hankkeen peruskorjausosan laajuus on 500 brm 2. Keittiöverkkoselvitys hyväksytty. Tilajärjestelyt ja laitekanta uusitaan. Suunnittelu aloitetaan Rakennustyöt Ennen suunnittelun käynnistämistä on selvitettävä sote-uudistuksen vaikutukset hankkeeseen. Keittiöiden muutostyöt 3 x , aloitus: 2018 käyttötalousvaikutus: /v Aleksian Iso Pata -projektin toteutus vaiheittain järjestyksessä Rajamäki - Klaukkala - Kirkonkylä. Uusien aluekeittiöiden rakentaminen edellyttää muutoksia palvelukeittiöihin samassa järjestyksessä kuin aluekeittiöt valmistuvat. Suunnittelu aloitettu rinnan aluekeittiöiden kanssa Toteutus vuosina Työterveyshuollon tilat, peruskorjaus , aloitus: 2018 käyttötalousvaikutus: /v Hankkeen laajuus on noin 500 brm 2. Hanke käsittää osoitteessa Rajamäentie 9 C olevan rakennuksen toisen kerroksen vapautuneiden asuintilojen muuttamisen työterveyshuollon tiloiksi. Osa tiloista on jo otettu käyttöön. Pieniä muutoksia myös nykyisissä tiloissa ja kellarikerroksessa. Ikkunoiden uusiminen. Luonnossuunnitelmat valmistuivat syksyllä 2014, mutta ne on päivitettävä Rakentaminen vuonna 2018.

12 12 Toreenin liikennejärjestelyt , aloitus: 2018 Sisältyi aiemmin Omppulinnan hankkeeseen. Liikenneturvallisuuden parantaminen, jalankulku- ja ajoneuvoliikenteen eriyttäminen. Työterveyshuollon pysäköintialueen laajennus ja puuttuvan jalankulkuväylän rakentaminen Rajamäentieltä ylös Toreeninmäkeen. Luonnos valmis. Suunnittelu 2017 ja rakentaminen Muut pienet hankkeet 5 x , vuodet Pienet investointiluonteiset hankkeet tarkemman erillisohjelman mukaan.

Investointiohjelman hankekortit vuosille

Investointiohjelman hankekortit vuosille 1 Investointiohjelman hankekortit vuosille 2020-2024 Terveyspalvelut (kokonaisbudjetti ja rakennusaika) Terveyskeskuksen peruskorjaus, osa C 4.510.000, aloitus: 2021 käyttötalousvaikutus: +12.000 /v Hankkeen

Lisätiedot

Rajamäen terveysasema, uudisrakennus , aloitus: 2016 käyttötalousvaikutus: /v

Rajamäen terveysasema, uudisrakennus , aloitus: 2016 käyttötalousvaikutus: /v Terveyspalvelut Tekla 11.8.2016 57, liite nro 2 (kokonaisbudjetti ja rakentamisen aloitus) Rajamäen terveysasema, uudisrakennus 3.250.000, aloitus: 2016 Laajuus 1.400 brm 2. Rakennustyöt alkoivat helmikuussa

Lisätiedot

Tekla Liite nro 5 INVESTOINNIT. Investointilaskelmat sisältävät investointisuunnitelmat talousarviovuodelle 2019 sekä suunnitelmavuosille

Tekla Liite nro 5 INVESTOINNIT. Investointilaskelmat sisältävät investointisuunnitelmat talousarviovuodelle 2019 sekä suunnitelmavuosille Tekla 9.8.2018 59 Liite nro 5 INVESTOINNIT Investointilaskelmat sisältävät investointisuunnitelmat talousarviovuodelle 2019 sekä suunnitelmavuosille 2020-2023. Investoinnit ovat pääsääntöisesti nettomäärärahoilta

Lisätiedot

INVESTOINNIT. Tekla Liite nro 5

INVESTOINNIT. Tekla Liite nro 5 INVESTOINNIT Tekla 9.8.2018 59 Liite nro 5 Tekla 9.8.2018 59 Liite nro 5 Investointilaskelmat sisältävät investointisuunnitelmat talousarviovuodelle 2019 sekä suunnitelmavuosille 2020-2023. Investoinnit

Lisätiedot

(kokonaisbudjetti ja rakennusaika) Klaukkalan terveysasema, vanhan osan peruskorjaus 1.305.000, aloitus: 2014 käyttötalousvaikutus: /vuosi

(kokonaisbudjetti ja rakennusaika) Klaukkalan terveysasema, vanhan osan peruskorjaus 1.305.000, aloitus: 2014 käyttötalousvaikutus: /vuosi Terveyspalvelut Tekla 9.6.2015 80 (kokonaisbudjetti ja rakennusaika) n terveysasema, vanhan osan peruskorjaus 1.305.000, aloitus: 2014 käyttötalousvaikutus: /vuosi Hankkeen on kaksiosainen, hammashoitola

Lisätiedot

KH:n päätöksen mukaan korjatut osiot: Investointiosa. Rahoitusosa

KH:n päätöksen mukaan korjatut osiot: Investointiosa. Rahoitusosa KH:n päätöksen 2.11.2015 276 mukaan korjatut osiot: Investointiosa sivut 107-120 Rahoitusosa sivut 121-125 INVESTOINTIOSA 107 INVESTOINNIT 2016 2020 Hinnat x 1000 eur, alv 0% Investointiryhmä 28.5.2015

Lisätiedot

Terveyspalvelut kokonaisbudjetti + rakennusaika Klaukkalan terveysasema, vanhan osan peruskorjaus 550.000, aloitus: 2014

Terveyspalvelut kokonaisbudjetti + rakennusaika Klaukkalan terveysasema, vanhan osan peruskorjaus 550.000, aloitus: 2014 Nurmijärven kunta Investointiohjelman 2014-2018 hankekortit Tekla 29.8.2013 Ympäristötoimiala (sis. pienet hankkeet) Terveyspalvelut kokonaisbudjetti + rakennusaika Klaukkalan terveysasema, vanhan osan

Lisätiedot

Täyttöprosentti. Oppilasennuste (vuosiluokat

Täyttöprosentti. Oppilasennuste (vuosiluokat Tekninen Sisäinen Täyttöprosentti Oppilasennuste Hyötyala kunto 21 vuokra 21 Maksimilapsi Oppilaita (vuosiluokat Koulun nimi Rakennusvuosi (hm 2 ) (1 ) ( /hum 2 ) määrä 21 /21 21 yht.) 21 226 Hm 2 /lapsi

Lisätiedot

Lausunto talonrakennushankkeista ja investointiohjelmasta

Lausunto talonrakennushankkeista ja investointiohjelmasta Sivistyslautakunta 59 24.08.2017 Lausunto talonrakennushankkeista ja investointiohjelmasta 2018-2022 SIVIS 59 Talonrakennusinvestointien lähtökohtana on ollut yksiköiden tar vesel vi tyk set, jotka on

Lisätiedot

Talousarvio sekä taloussuunnitelma 2018 ja Aleksia

Talousarvio sekä taloussuunnitelma 2018 ja Aleksia Talousarvio sekä taloussuunnitelma ja 2019 Aleksia Aleksia Tuloslaskelma TP 2015 TA+muutokset 2016 TA TS TS 2019 Liikevaihto 10 204 536 10 352 491 10 042 607 10 046 056 10 046 056 Liiketoiminnan muut tuotot

Lisätiedot

Rajamäen ja kirkonkylän päiväkotien ja koulujen sekä Lepsämän päiväkodin palvelukeittiöiden luonnossuunnitelmien hyväksyminen

Rajamäen ja kirkonkylän päiväkotien ja koulujen sekä Lepsämän päiväkodin palvelukeittiöiden luonnossuunnitelmien hyväksyminen Aleksia -liikelaitoksen johtokunta 8 10.04.2018 Rajamäen ja kirkonkylän päiväkotien ja koulujen sekä Lepsämän päiväkodin palvelukeittiöiden luonnossuunnitelmien hyväksyminen ALEK 8 Valtuusto on tehnyt

Lisätiedot

Palveluverkkotoimikunnan esitys Nurmijärven palveluverkon tiivistämiseksi. Palveluverkkotoimikunnan raportin tiivistelmä

Palveluverkkotoimikunnan esitys Nurmijärven palveluverkon tiivistämiseksi. Palveluverkkotoimikunnan raportin tiivistelmä Palveluverkkotoimikunnan esitys Nurmijärven palveluverkon tiivistämiseksi Palveluverkkotoimikunnan raportin 29.2.2016 tiivistelmä Nurmijärven palveluverkon tiivistäminen: yhteenveto Lähtökohtana ehdotuksille

Lisätiedot

Aleksia- liikelaitoksen lausunto talonrakennusinvestoinneista vuosille

Aleksia- liikelaitoksen lausunto talonrakennusinvestoinneista vuosille 29.8.2018 Aleksia- liikelaitoksen lausunto talonrakennusinvestoinneista vuosille 2019-2023 Aleksia- liikelaitoksen johtokunta kokoontuu 6.9. ja lausunto tulee lähettää elinvoimalautakunnalle 31.8.2018

Lisätiedot

Hankenumero Ahmon koulu Irtaimiston kustannusarvio. Kustannukset yhteensä suunnitelmavuosina

Hankenumero Ahmon koulu Irtaimiston kustannusarvio. Kustannukset yhteensä suunnitelmavuosina TALOUSARVIOESITYKSET Ahmon koulu 63242 Ahmontie 1 800 000 Hankkeeseen liittyvä henkilöstö eriteltynä 100 000 500 000 200 000 Ahmon koulun A-osan korjaussuunnittelu ja muiden tilojen sisäilmaongelmien selvittelyä

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Vammaisneuvosto 07.04.2016 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 7 Monipalvelukeskuksen johtaja Carita Turusen puheenvuoro 4 8 Tilakeskuksen päällikkö Markku Iivanaisen puheenvuoro

Lisätiedot

Toimitilainvestoinnit TS 2016-2019

Toimitilainvestoinnit TS 2016-2019 Toimitilainvestoinnit TS 2016-2019 Valtuustoinfo 17.9.2015 Hannu Penttilä Toimitilarakentamisen 10-vuoden rahoitustarve hankeryhmittäin 2016- ts -16 ts -17 ts -18 ts -19 ts-20 ts -21 ts-22 ts-23 ts-24

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA. Haapajärven yläasteen korjaustyöt

HANKESUUNNITELMA. Haapajärven yläasteen korjaustyöt HANKESUUNNITELMA Haapajärven yläasteen korjaustyöt Haapajärven yläasteen korjaustöiden hankesuunnitelma Sisällysluettelo 1. Tarveselvitys... 2 2. Hankesuunnitelma... 2 2.1. Yleistä ja suunnittelun organisointi...

Lisätiedot

SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU

SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU UUDEN KOULURAKENNUKSEN TAUSTAT JA LÄHTÖKOHDAT Timo Juolevi rakennuttajapäällikkö 20.11.2018 PERUSKORJAUKSEN SELVITYS 10/2013-> Lähtötilanne Koulun sisäilma on koettu huonoksi

Lisätiedot

LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10 Rakennetekniset korjaukset Hanke 8081470 11.6.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

Kiinteistökatsaus KYS uudistuu hanke Hallituksen seminaari

Kiinteistökatsaus KYS uudistuu hanke Hallituksen seminaari Kiinteistökatsaus KYS uudistuu hanke Hallituksen seminaari 26.-27.2.2019 P-Savon sairaanhoitopiiri, Kiinteistöhallinto Pekka Turunen, vs. kiinteistöjohtaja 1 KYSin Masterplan hankekartta KYS Uudistuu -hanke

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Taucher-Talo Nilsiänkatu 3. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

Stadin ammattiopisto Taucher-Talo Nilsiänkatu 3. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Stadin ammattiopisto Taucher-Talo Nilsiänkatu 3 Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010146 27.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus

Lisätiedot

Ruununmyllyn koulu. Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta

Ruununmyllyn koulu. Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta Ruununmyllyn koulu Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta SIHY-lautakunnan iltakoulu 5.9.2018 Päätökset ja nykytilanne Sivistys- ja hyvinvointitoimialan ja lukiokoulutuksen palveluverkkopykälään Ruununmyllyn

Lisätiedot

LAUKAAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 14.10.2014

LAUKAAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 14.10.2014 LAUKAAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 14.10.2014 KIRKONKYLÄN KOULU JA KESKUSPÄIVÄKOTI UUDISRAKENNUS, VAIHE 1 LOPPURAPORTTI KUVA HANKKEEN LÄHTÖKOHDAT Tarveselvitys Kouluverkko ja tarveselvityksen lähtökohta

Lisätiedot

MONITOIMITALO UUDISRAKENNUS

MONITOIMITALO UUDISRAKENNUS HANKESELVITYS 1 / 5 RANUAN KUNTA MONITOIMITALO UUDISRAKENNUS 1 HANKESELVITYKSEN TARKOITUS Tämän hankeselvityksen tarkoituksena oli selvittää eri rakennuspaikkavaihtoehtojen eroavuudet toisiinsa nähden.

Lisätiedot

INVESTOINTIOHJELMA 2016

INVESTOINTIOHJELMA 2016 INVESTOINTIOHJELMA 2016 Valtuuston 30.11.2015 hyväksymässä vuoden 2016 talousarviossa on teknisen lautakunnan toimialueen alle hyväksytty seuraavat investointihankkeet. Investointimääräraha maankäyttö

Lisätiedot

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA hankenumero 8010159 9.12.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen hankesuunnitelma, Asko Rintamäki 2 Tekninen hankesuunnitelma,

Lisätiedot

Tekniset palvelut / tekninen johtaja Hannu Seppälä. Sivistyspalvelut/ Pekka Lintonen, Janne Mäkinen

Tekniset palvelut / tekninen johtaja Hannu Seppälä. Sivistyspalvelut/ Pekka Lintonen, Janne Mäkinen TOIMITILAT Riihenmäen yhtenäiskoulu Sivistyspalvelut/ Pekka Lintonen, Janne Mäkinen Aikataulu: Rakentamisen aloitus 11/2015 Budjetti: 15 300 000 Nykyisen koulurakennuksen yhteyteen rakennetaan laajennusosa,

Lisätiedot

PÄIVÄKOTIEN KUNNOSSAPITOTARPEET

PÄIVÄKOTIEN KUNNOSSAPITOTARPEET PÄIVÄKOTIEN KUNNOSSAPITOTARPEET PÄIVÄKOTI m2 /m2/a Otan päiväkoti 1.700 1.6 M 92,22 Onnelan päiväkoti 466 200.800 43,09 Nummen päiväkoti 1.070 270.300 25,26 Heinon talo 80 146.400 183,00 Sampaanalan päiväkoti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (5) 586 Karviaismäen toimintakeskuksen peruskorjaus, tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2015-006654 T 10 06 00 Kiinteistökartta 117/681500 Päätös

Lisätiedot

Röykän sairaala / Nummela Sanatorium

Röykän sairaala / Nummela Sanatorium Tilakeskus Röykän sairaala / Nummela Sanatorium Käytöstä poistetun sairaalarakennuksen kunnostaminen vastaanottokeskukseksi Hankenumero 8037276 Tilakeskus Sijainti Tilakeskus Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero

Lisätiedot

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto Kiinteistöjen myynnit Tulot 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Menot 0 0 0 Netto 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Kiinteistöomaisuuden myyntitulot, toteutuneita kauppoja 5. UUDISRAKENTAMINEN Nilsiän terveys- ja

Lisätiedot

RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 UUDISRAKENNUS. HANKESUUNNITELMA päivitetty Nykyinen liikuntahalli

RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 UUDISRAKENNUS. HANKESUUNNITELMA päivitetty Nykyinen liikuntahalli Nykyinen liikuntahalli RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 HANKESUUNNITELMA päivitetty 14.06.2016 JOENSUUN TILAKESKUS Länsikatu 15, rakennus 2 80100 Joensuu puh. (013) 267 7111 faksi

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS. Naulakallion hoitokoti KASTELLI Naulakalliontie 11. TEKNINEN PERUSKORJAUS Hanke 8085203 16.4.2013

HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS. Naulakallion hoitokoti KASTELLI Naulakalliontie 11. TEKNINEN PERUSKORJAUS Hanke 8085203 16.4.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Naulakallion hoitokoti KASTELLI Naulakalliontie 11 TEKNINEN PERUSKORJAUS Hanke 8085203 16.4.2013 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20 Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus 3 eri vaihtoehtoa VE1 koulun laajennus ja säilytettävien osien (2007-siipi ja liikuntasali) peruskorjaus VE2 koulun laajennus ja

Lisätiedot

KANNELMÄEN PERUSKOULU, PERUSKORJAUS

KANNELMÄEN PERUSKOULU, PERUSKORJAUS KANNELMÄEN PERUSKOULU, PERUSKORJAUS RUNONLAULAJANTIE 40 00420 HELSINKI Bruttoala 5410 Valmistunut 2009 KOULUN PÄÄSISÄÄNKÄYNTI KOHDE Koulu on rakennettu vuonna 1966 Etelä-Kaarelan Yhteiskouluksi. Rakennuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 213 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Ressun lukion perusparannuksen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-004435 T 10 06 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen 29.09.2011 Sivu 1 / 1 4977/10.03.02/2011 123 Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. (09) 816 52137 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

PALVELUVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2011 2030 ja toimenpideohjelma 2011-2015. Liite 3: Kustannus- ja säästölaskelmat

PALVELUVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2011 2030 ja toimenpideohjelma 2011-2015. Liite 3: Kustannus- ja säästölaskelmat PALVELUVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2011 2030 ja toimenpideohjelma 2011-2015 Liite 3: Kustannus- ja säästölaskelmat KOULUT Sariolan koulu laajennus Vilpeilä 2010 Investoinnit 690 000 Tulevat korjauskulut

Lisätiedot

Pääkirjaston laajennushanke ALUSTAVAA - Hankesuunnittelun tilanne 5/2015. ^'^'y^ic^"' ROVASTIN-<%^1' l.^^ ^ ^ 1i^l y4825<yht675,:l^^'

Pääkirjaston laajennushanke ALUSTAVAA - Hankesuunnittelun tilanne 5/2015. ^'^'y^ic^' ROVASTIN-<%^1' l.^^ ^ ^ 1i^l y4825<yht675,:l^^' Oheismateriaali PatuL 28.5.2015 19.5.2015 Pääkirjaston laajennushanke ALUSTAVAA - Hankesuunnittelun tilanne 5/2015 ^'^'y^ic^"' ^t ^^Jlf^^ '^^^^w^ ROVASTIN-

Lisätiedot

Nurmijärven palveluverkon kehittämislinjaukset ja -vaihtoehdot

Nurmijärven palveluverkon kehittämislinjaukset ja -vaihtoehdot Nurmijärven palveluverkon kehittämislinjaukset ja -vaihtoehdot Palveluverkkotoimikunta 29.2.2016 LUONNOS 23.2.2016 Palveluverkkotyöryhmän toimeksianto ja tavoitteet 1/2 Kunnanhallitus perusti kokouksessaan

Lisätiedot

MEILAHDEN ALA-ASTE Jalavatie 6, Helsinki PERUSPARANNUS LISÄLEHTI PÄIVÄTTYYN HANKESUUNNITELMAAN

MEILAHDEN ALA-ASTE Jalavatie 6, Helsinki PERUSPARANNUS LISÄLEHTI PÄIVÄTTYYN HANKESUUNNITELMAAN MEILAHDEN ALA-ASTE Jalavatie 6, 00270 Helsinki PERUSPARANNUS LISÄLEHTI 12.8.2010 PÄIVÄTTYYN HANKESUUNNITELMAAN 17.11.2011 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3

Lisätiedot

HEKA LÄNSI-HERTTONIEMI SUSITIE 2-6 PERUSKORJAUS / hnro /

HEKA LÄNSI-HERTTONIEMI SUSITIE 2-6 PERUSKORJAUS / hnro / 2 SIJAINTIKARTTA C-TALON PIHAJULKISIVU 3 SUUNNITTELUKOHDE: KAUPUNGINOSA 42 / KORTTELI 101 / TONTTI 5 HELSINGIN ASUNTOTUOTANTOKOMITEAN HANKE V. 1950-1951 OHJELMASSA RAKENNUKSET OVAT VALMISTUNEET 1950-52

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA

Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA 4.4.2016 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen peruskorjaus, Nilsiänkatu 3, Taucher-talo,

Lisätiedot

KUSTANNUSSELVITYS. LOVISA SSC Loviisa ruotsinkielinen koulukeskus LOVIISA

KUSTANNUSSELVITYS. LOVISA SSC Loviisa ruotsinkielinen koulukeskus LOVIISA KUSTANNUSSELVITYS LOVISA SSC Loviisa ruotsinkielinen koulukeskus LOVIISA 28.11.2016 Sisällysluettelo Sisällysluettelo 2 Dokumentin tiedot 2 Hankekuvaus 3 Lähtökohdat 3 Laskentaperusteet 4 Erillishinnat

Lisätiedot

Aiempi käyttö: ed. vuodet yht.

Aiempi käyttö: ed. vuodet yht. Kaupungintalo joko vuosi- tai kokonaismr VUOSIMÄÄRÄRAHA KOKONAISMÄÄRÄRAHA 288 000 hyväksytty muutos hyväksytty TA2014 TA2017 Hankeen ajoitus taloussuunnitelmaan 2016-2018 2018-2019 kuvaus Kaupungintalon

Lisätiedot

INVESTOINNIT

INVESTOINNIT Kunnanjohtajainfo 30.8.2018 INVESTOINNIT 2019-2024 SATAKUNNAN KESKUSSAIRAALA SAIRAALA-ALUEEN MASTERPLAN INVESTOINNIT 2019-2024 v.2019 v.2020 v.2021 v.2022 v.2023 v.2024 Laitehankinnat -sairaanhoito 1,50

Lisätiedot

LAUTTASAAREN ALA-ASTE MYLLYKALLIONTIE 3 TEKNINEN PERUSKORJAUS

LAUTTASAAREN ALA-ASTE MYLLYKALLIONTIE 3 TEKNINEN PERUSKORJAUS LAUTTASAAREN ALA-ASTE MYLLYKALLIONTIE 3 TEKNINEN PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 5.9.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Lauttasaaren ala-aste, vesikatteen uusiminen, hankesuunnitelma, 5.9.2013 2 TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

INVESTOINTIEN HANKEKORTIT v TEK

INVESTOINTIEN HANKEKORTIT v TEK 1 INVESTOINTIEN HANKEKORTIT v. 2010 TEK 9.9.2009 120 6032 1101 Teknisen toimen irtain omaisuus Menot 100 000 40 000 50 000 50 000 50 000 Tilapalvelun irtaimistohankinnat teknisen lautakunnan päätösten

Lisätiedot

Ammattikeittiöiden Suunnittelutoimisto Design LiMe Oy NURMIJÄRVEN KUNTA. Aleksia ruokapalvelut, keittiöverkostoselvitys

Ammattikeittiöiden Suunnittelutoimisto Design LiMe Oy NURMIJÄRVEN KUNTA. Aleksia ruokapalvelut, keittiöverkostoselvitys NURMIJÄRVEN KUNTA Aleksia ruokapalvelut, keittiöverkostoselvitys 29.12.2011, päivitetty 30.1.2017 3 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 5 NYKYTILA-ANALYYSI... 7 1 Aleksia liikelaitos, ruokapalvelut... 7 1.1 Valmistus-,

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN ALUEEN KOULUJEN OHR- TILAT

KIRKONKYLÄN ALUEEN KOULUJEN OHR- TILAT KIRKONKYLÄN ALUEEN KOULUJEN OHR- TILAT Karhunkorpi Kivenpuisto Lukkari Maaniittu Nummenpää Paikalla 2 h/joka toinen viikko, Paikalla pv/joka toinen vko, Paikalla,5 pv/vko, yhteinen tila kuraattorin ja

Lisätiedot

INVESTOINNIT

INVESTOINNIT INVESTOINNIT 2019---- INVESTOINNIT toiminnan tarpeisiin perustuva yhtymävaltuuston hyväksymään investointisuunnitelmaan perustuva keskussairaalan yleissuunnitelmaan pohjautuva masterplan hyväksytty keväällä

Lisätiedot

Sivistystoimen tilajärjestelyt 2016

Sivistystoimen tilajärjestelyt 2016 Sivistystoimen tilajärjestelyt 2016 Tiedotus- ja keskustelutilaisuus 31.3.2016 Usean vuoden vireillä ollut yhtenäiskouluhanke saadaan päätökseen kesällä 2016. Kivijärven koulun vuosiluokan 1-6 ja Simpeleen

Lisätiedot

Palveluverkkotoimikunnan esitys - kuntalaiskyselyn tuloksia

Palveluverkkotoimikunnan esitys - kuntalaiskyselyn tuloksia Palveluverkkotoimikunnan esitys - kuntalaiskyselyn tuloksia Risto Nikunlaakso 16.5.2016 1 Kuntalaiskysely palveluverkkotoimikunnan esityksestä Kuntalaisille varattiin mahdollisuus kommentoida palveluverkkotoimikunnan

Lisätiedot

TA 2014 TA Käsityöläiskatu 2, Naantali

TA 2014 TA Käsityöläiskatu 2, Naantali Kaupungintalo 2 KOKONAISMÄÄRÄRAHA 45 000 63 000 muutos TA 2014 TA 2016 2017 2017-2018 2017: Hulevesijärjestelmän peruskorjaukset, hissikuilun ja varapoistumistien ympäristöt (45 000) 2018: ruokasalin ikkunaseinän

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Aleksia -liikelaitoksen johtokunta 10.04.2018 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 8 Rajamäen ja kirkonkylän päiväkotien ja koulujen sekä Lepsämän päiväkodin palvelukeittiöiden luonnossuunnitelmien

Lisätiedot

Ajankohtaiset sisäilma-asiat. Tila- ja asuntojaos Maija Lehtinen

Ajankohtaiset sisäilma-asiat. Tila- ja asuntojaos Maija Lehtinen Ajankohtaiset sisäilma-asiat Tila- ja asuntojaos 14.11.2016 Maija Lehtinen Aarnivalkean koulu 14.11.2016 Aarnivalkean koulu 14.11.2016 Kohdekohtaisia sisäilmakokouksia on pidetty kaksi Seuraava kohdekohtainen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (5) 123 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Lasten päiväkoti Yliskylän uudisrakennuksen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-002292

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2016 1 (6) 554 Lasten päiväkoti Yliskylän uudisrakennuksen hankesuunnitelma HEL 2016-002292 T 10 06 00 Päätös päätti hyväksyä 10.2.2016 päivätyn Lasten päiväkoti Yliskylän

Lisätiedot

TUUSULAN PERHETUKIKESKUS

TUUSULAN PERHETUKIKESKUS TUUSULAN PERHETUKIKESKUS Päärakennus Koivukujan vastaanottokoti Kotorannan lastenkoti NÄKYMÄ TUUSULANJÄRVEN PUOLELTA RAKENTAMISEN JÄLKEEN Kotorannankuja 2 00430 Tuusula Nykyiset rakennukset: Päärakennus

Lisätiedot

Sääksjärven seurakuntakeskus Hankeohjelma

Sääksjärven seurakuntakeskus Hankeohjelma Sääksjärven seurakuntakeskus Hankeohjelma 1. Tausta Sääksjärven seurakuntakeskuksen tulevaisuutta pohtinut hanketyöryhmä kokoontui vuoden 2009 aikana kaksi kertaa. Hanketyöryhmän käytössä ja merkittävänä

Lisätiedot

ARKKITEHTITOIMISTO HEIKKI KIRJALAINEN OY

ARKKITEHTITOIMISTO HEIKKI KIRJALAINEN OY ARKKITEHTITOIMISTO HEIKKI KIRJALAINEN OY 1/5 20.09.2011 TOIMISTOMME SUUNNITTELEMAT SEKÄ TYÖN ALLA OLEVAT TOIMISTOTALOTYYPPISET REFERENSSIKOHTEET Tässä luettelossa olevat kohteet ovat toimistomme koulu-/

Lisätiedot

INVESTOINTIOSA KOKKOLAN KAUPUNKI SIVISTYSLAUTAKUNTA PÄIVÄKODIT KOULUT. TOIMIELIN VASTUUALUE TA 2019 tae

INVESTOINTIOSA KOKKOLAN KAUPUNKI SIVISTYSLAUTAKUNTA PÄIVÄKODIT KOULUT. TOIMIELIN VASTUUALUE TA 2019 tae INVESTOINTIOSA KOKKOLAN KAUPUNKI SIVISTYSLAUTAKUNTA 9130/ ULKO/SISÄLEIKKIVÄLINEET 90300 Menot -30 000-30 000-30 -30 Netto -30 000-30 000-30 -30 9130/ PÄIVÄKOTIEN KALUSTUS / UUSIEN TILOJEN KALUSTAMINEN

Lisätiedot

Netto Varaudutaan asemakaavoitettavien maa-alueiden hankintoihin. Tuotot koostuvat maa-alueiden myynnistä.

Netto Varaudutaan asemakaavoitettavien maa-alueiden hankintoihin. Tuotot koostuvat maa-alueiden myynnistä. Investoinnit KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT Kiinteä omaisuus Kiinteistö- ja ympäristötekniikka (6411) Maa- ja metsätilat Kulut Tuotot -20 +27 0 +11-20 +27 Netto +7 +11 +7 Varaudutaan asemakaavoitettavien maa-alueiden

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS; yht KUNNANTALON TOIMITILOJEN KEHITTÄMINEN ,8

KUNNANHALLITUS; yht KUNNANTALON TOIMITILOJEN KEHITTÄMINEN ,8 1 TUUSULAN KUNTA KOHDESEURANTA-RAPORTTI, TILAKESKUS 1.1. 31.8. Toteuma Jäljellä Tot-% KUNNANHALLITUS; yht. 60 000 18310064 KUNNANTALON TOIMITILOJEN KEHITTÄMINEN 60 000 140 000 200 000 59 634 140 366 29,8

Lisätiedot

KOULUJEN KORJAUSVELKA ja kunto TULOSSA OLEVIA KORJAUSTOIMIA. Peruskorjauksen kustannusarvio,

KOULUJEN KORJAUSVELKA ja kunto TULOSSA OLEVIA KORJAUSTOIMIA. Peruskorjauksen kustannusarvio, KOULUJEN KORJAUSVELKA ja kunto Kohde Rakennus Sijainti Hum2 Hum2 JHA /m2 JHA Kulum. TeknA TA /m2 Kla Kvelka Pktarve Pptarve 6140 Hajalan koulu ja pv-koti, koulurakennus Halikko 734 380 2 180 828 400 14

Lisätiedot

Pakilan yläaste Pakilantie 67. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

Pakilan yläaste Pakilantie 67. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Pakilan yläaste Pakilantie 67 Rakennetekniset korjaukset Hanke 8081401 9.12.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus ja aikataulu

Lisätiedot

Aninkaisten alueen kehittäminen ja konserttitalon peruskorjaus ja laajennus

Aninkaisten alueen kehittäminen ja konserttitalon peruskorjaus ja laajennus Aninkaisten alueen kehittäminen ja konserttitalon peruskorjaus ja laajennus 23.10.2017 kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen va. tilajohtaja Tuomas Koskiniemi Sisällysluettelo 1. Aninkainen osana kaupunkikehitystä

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan ROIHUVUOREN ALA-ASTE VUORENPEIKONTIE 7 00820 HELSINKI PERUSPARANNUS HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI 12.4.2013 Liittyy hankesuunnitelmaan 18.3.2010 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Roihuvuoren ala-aste, perusparannushankkeen

Lisätiedot

Kust Ennuste HUOM. ltk

Kust Ennuste HUOM. ltk RAKENNUSTEN PERUSKORJAUSTEN TYÖOHJELMA VUODELLE 2016 TILAKESKUS TELA 8.12.2015 Merkintöjen selitykset: 30.11.2015 Tavoite tarveselvitys, hankesuunnittelu (lisäksi hyväksymisen vaatima aika) suunnittelu

Lisätiedot

HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6. HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus

HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6. HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6 HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus 28.05.2012 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3 1.2 Hankkeen tarpeellisuus... 3 1.3

Lisätiedot

TA 2016 TS 2017 TS 2018 TS myöh. 590 000 350 000

TA 2016 TS 2017 TS 2018 TS myöh. 590 000 350 000 D. Investointiohjelmaesitys 90150 Teollisuusalueen laajentaminen 590 000 350 000 - Tonttien ja infran rakentaminen Kuparitie, Kuparikuja, Messinkitie, Messinkikuja Myöhemmin: - Tonttien ja infran rakentaminen

Lisätiedot

INVESTOINTISUUNNITELMA VUOTEEN T Kallio

INVESTOINTISUUNNITELMA VUOTEEN T Kallio INVESTOINTISUUNNITELMA VUOTEEN 2020 INVESTOINNIT tarve toiminnallinen tekninen omistuksellinen esitykset perusteltu johtopäätökset ellei toteudu päätökset monessa eri vaiheessa toimeenpano alkaa vuosia

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan kameravalvonnan rekisteri. Muut yhteystiedot (esim. puhelin virka-aikana, sähköpostiosoite) puhelin ,

Nurmijärven kunnan kameravalvonnan rekisteri. Muut yhteystiedot (esim. puhelin virka-aikana, sähköpostiosoite) puhelin , TIETOSUOJASELOSTE EU:n tietosuoja-asetus 2016/679 Tietosuojalaki 1.1.2019 Muokkaamispäivä 3.12.2018 Sisällys 1. Rekisterin nimi 2. Rekisterinpitäjä 3. Rekisterin vastuuhenkilö 4. Yhteyshenkilö rekisteriä

Lisätiedot

TILAHALLINTO Liite Patu 7 / 26.02.2015 KORJAUSOHJELMA 2015

TILAHALLINTO Liite Patu 7 / 26.02.2015 KORJAUSOHJELMA 2015 TILAHALLINTO Liite Patu 7 / 26.02.2015 KORJAUSOHJELMA 2015 Kustannukset ylläpitoluokittain Uusi korjausohjelma Vanha korjausohjelma A1 1 606 500 1 475 000 A2 338 500 429 000 B 175 000 233 000 C 23 000

Lisätiedot

VAASAN TALOTOIMI VASA HUSSEKTOR 26.2.2009 VAASAN TALOTOIMEN INVESTOINTIKOHTEITA VUOSINA 2009-2011

VAASAN TALOTOIMI VASA HUSSEKTOR 26.2.2009 VAASAN TALOTOIMEN INVESTOINTIKOHTEITA VUOSINA 2009-2011 1/9 VAASAN TALOTOIMI VASA HUSSEKTOR 26.2.2009 VAASAN TALOTOIMEN INVESTOINTIKOHTEITA VUOSINA 2009-2011 Vaasan Talotoimi muuttui vuoden 2009 alussa kaupunginvaltuuston päätöksellä kunnalliseksi liikelaitokseksi,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) 128 Virastotalo K31:n uuden panimoravintolan hankehinnan korotuksen hyväksyminen HEL 2012-012430 T 10 06 00 Päätös päätti myöntää Panimoravintolan toteuttamisen

Lisätiedot

Kyllön terveysaseman peruskorjaus 2004-2012

Kyllön terveysaseman peruskorjaus 2004-2012 Kyllön terveysaseman peruskorjaus 2004-2012 14.12.2012 Asemapiirros vuoden 2010 hankesuunnitelmasta Yhteenveto Rakentamiskustannukset yhteensä 24 400 000 euroa (alv 0 %) Suunnittelu ja rakentaminen vuosina

Lisätiedot

EUR Kustannus- Ed. vuosien Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Alitus-/ Käyttö Tot. yhteensä

EUR Kustannus- Ed. vuosien Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Alitus-/ Käyttö Tot. yhteensä INVESTOINTIEN TOTEUTUMINEN 31.12.2013 008110 Inv/Kiinteä omaisuus 7010 INVESTOINTIMENOT -550.000-550.000-539 258,53-10 741,47 98,0 7020 INVESTOINTITULOT 490.000 490.000 181 292,87 308 707,13 37,0 7030

Lisätiedot

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p Yhtymähallitus 80 17.09.2014 Yhtymävaltuusto 18 17.12.2014 Yhtymähallitus 83 07.10.2015 Yhtymävaltuusto 14 27.10.2015 ASEVELIKATU 4:N PERUSKORJAUS- JA UUDISRAKENNUSHANKE YHALL 17.09.2014 80 Valmistelija:

Lisätiedot

Lausunto talonrakennushankkeista ja investointiohjelmasta

Lausunto talonrakennushankkeista ja investointiohjelmasta Sivistyslautakunta 62 23.08.2018 Lausunto talonrakennushankkeista ja investointiohjelmasta 2019-2021 SIVIS 62 Investointiohjelma käsittää koko kunnan investoinnit ta lous suun nit telu kau del le. Tekninen

Lisätiedot

Tekninen lautakunta

Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta 30 19.10.2016 30.9.2016 VALMISTUNEIDEN KOULUKESKUKSEN D-OSAN TUTKIMUSRAPORTIN SEKÄ KUKKOKOULUN KÄYTTÖTARKOITUSARVIOINTISELVITYKSEN PERUSTEILLA TEHTÄVISTÄ JATKOTOIMENPITEISTÄ PÄÄTTÄMINEN

Lisätiedot

1000 Arvopaperit Menot , Rahoitusosuudet 0, Käyttöomaisuuden myynti 0, Netto ,

1000 Arvopaperit Menot , Rahoitusosuudet 0, Käyttöomaisuuden myynti 0, Netto , TP TA TA TS TS 2015 2_2016 2017 2018 2019 1000 Arvopaperit Menot -23 211,44-890 000 0 0 0 Netto -23 211,44-890 000 0 0 0 2000 Kiinteä omaisuus Menot -77 000,00 0-500 000-500 000-500 000 Käyttöomaisuuden

Lisätiedot

JOKILAAKSON KOULUN LUONNOSPIIRUSTUSTEN JA URAKKATARJOUSVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN

JOKILAAKSON KOULUN LUONNOSPIIRUSTUSTEN JA URAKKATARJOUSVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 173 20.05.2019 JOKILAAKSON KOULUN LUONNOSPIIRUSTUSTEN JA URAKKATARJOUSVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN 2930/58/2019 KH 20.05.2019 173 Valmistelu ja lisätiedot: toimitilajohtaja Börje

Lisätiedot

Pöytäkirja

Pöytäkirja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1(6) 128 Botby grundskola -koulun perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelma Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä Botby grundskola

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (5) 249 Teollisuuskatu 23-25:n muutos- ja perusparannustyön hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 29.1.2014 päivätyn Teollisuuskatu

Lisätiedot

2 Tekpa / Maan osto 150 150 200 200 2 Kiinteä omaisuus yhteensä 150 150 200 200

2 Tekpa / Maan osto 150 150 200 200 2 Kiinteä omaisuus yhteensä 150 150 200 200 INVESTOINNIT 115 13. INVESTOINNIT Menot Inv:n Luvut 1000 eurona laatu Kohteen nimi 2014 2015 2016 2017 1 Keskusvirasto/Teollisuuskylän osakepääoma 0 100 0 0 1 Keskusvirasto/Terveysasema osakepääoma 0 0

Lisätiedot

Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus

Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus Tiivistyskorjaukset 2015-2016 Koulusiiven julkisivukorjaukset 2017 Kysymykset ja vastaukset Tiivistystyöt

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi (Kh-Kv-asia)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi (Kh-Kv-asia) 03.04.2017 Sivu 1 / 1 4446/2016 10.03.02 30 Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi (Kh-Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA Helsingin Uusi Yhteiskoulu Oy Julkisivujen ja vesikaton peruskorjaus

HANKESUUNNITELMA Helsingin Uusi Yhteiskoulu Oy Julkisivujen ja vesikaton peruskorjaus 1(6) HANKESUUNNITELMA Helsingin Uusi Yhteiskoulu Oy Julkisivujen ja vesikaton peruskorjaus 2(6) Sisällysluettelo 1. YHTEENVETO... 3 1.1 Tiivistelmä... 3 1.2 Yhteenveto... 3 1.3 Hankesuunnittelutyöryhmä...

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Valtuusto Sivu 1 / Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Valtuusto Sivu 1 / Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi Valtuusto 24.04.2017 Sivu 1 / 1 4446/2016 10.03.02 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 30 3.4.2017 Kaupunginhallitus 118 10.4.2017 54 Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen

Lisätiedot

Varaudutaan asemakaavoitettavien maa-alueiden hankintoihin. Tuotot koostuvat maa-alueiden myynnistä.

Varaudutaan asemakaavoitettavien maa-alueiden hankintoihin. Tuotot koostuvat maa-alueiden myynnistä. INVESTOINNIT 2017 TEKNINEN TOIMI Kiinteä omaisuus Kiinteistö- ja ympäristötekniikka (6411) Maa- ja metsätilat Kulut Tuotot +27 +20 +20 Netto +7 0 0 Varaudutaan asemakaavoitettavien maa-alueiden hankintoihin.

Lisätiedot

AURORAN SAIRAALA, RAKENNUS 22 NORDENSKIÖLDINKATU 20. HANKESUUNNITELMA Vesikaton kunnostus

AURORAN SAIRAALA, RAKENNUS 22 NORDENSKIÖLDINKATU 20. HANKESUUNNITELMA Vesikaton kunnostus AURORAN SAIRAALA, RAKENNUS 22 NORDENSKIÖLDINKATU 20 HANKESUUNNITELMA Vesikaton kunnostus 23.3.2012 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3 1.2 Hankkeen tarpeellisuus...

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 118. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 118. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 10.04.2017 Sivu 1 / 1 4446/2016 10.03.02 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 30 3.4.2017 118 Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi (Kvasia)

Lisätiedot

VIRTAIN YHTENÄISKOULU HANKESUUNNITELMAN TIIVISTELMÄ

VIRTAIN YHTENÄISKOULU HANKESUUNNITELMAN TIIVISTELMÄ VIRTAIN YHTENÄISKOULU HANKESUUNNITELMAN TIIVISTELMÄ VALTUUSTOSEMINAARI 17.8.2017 Suunnittelutalo PPG Oy Työryhmä Hankesuunnitelman laatimiseen ovat osallistuneet: Rehtori Heikki Kangasluoma Rantatien koulu

Lisätiedot

Kaupungin painopistealue peruskorjauksissa on tulevina vuosina peruskouluissa ja päiväkodeissa.

Kaupungin painopistealue peruskorjauksissa on tulevina vuosina peruskouluissa ja päiväkodeissa. 5 INVESTOINTIOSA 5.1.2 RAKENNUKSET (peruskorjaus ja uudisrakentaminen) Kaupungin painopistealue peruskorjauksissa on tulevina vuosina peruskouluissa ja päiväkodeissa. 5.1.2.1 Kainuun maakunta -kuntayhtymä

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNGIN PÄIVÄHOIDON PALVELUVERKKOSELVITYS 2009-2010 -> VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUSTOIMEN PALVELUVERKKOSELVITYS

JOENSUUN KAUPUNGIN PÄIVÄHOIDON PALVELUVERKKOSELVITYS 2009-2010 -> VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUSTOIMEN PALVELUVERKKOSELVITYS 2.11.2010 JOENSUUN KAUPUNGIN PÄIVÄHOIDON PALVELUVERKKOSELVITYS 2009-2010 -> VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUSTOIMEN PALVELUVERKKOSELVITYS Tarve selvitykselle kuntaliitoksista -> Tietoa kokonaisuudesta Muuttunut

Lisätiedot

Porolahden peruskoulu, kirjasto, hammash

Porolahden peruskoulu, kirjasto, hammash Helsinki Kaupunkiympäristön tomiala Porolahden peruskoulu, kirjasto, hammash Tutkimuksessa tod.vaurioiden korjaus Hankenro2821P20495 Kaupunkiympäristö Sijainti N- c,v on^ ^ 9 «OS." % IVIaJTcj f* -^ Hamma-

Lisätiedot

INVESTOINNIT JA POIKKEUSLUVAT

INVESTOINNIT JA POIKKEUSLUVAT Kansanedustajat 3.12.2018 INVESTOINNIT JA POIKKEUSLUVAT 1 SAIRAALA-ALUEEN MASTERPLAN 2 UUSI H-RAKENNUS vastaanottotarkastus 3.12.2018 apteekki, obduktio, tekninen keskus, hallinnollisia tiloja rakennuksen

Lisätiedot

Työpaja I : Toiveet Vehmaisten koulun ja kentän toiminnallisuudesta ja yhteiskäytöstä

Työpaja I : Toiveet Vehmaisten koulun ja kentän toiminnallisuudesta ja yhteiskäytöstä Prosessin aikataulu Työpaja I 24.4.2014: Toiveet Vehmaisten koulun ja kentän toiminnallisuudesta ja yhteiskäytöstä Hankesuunnitelman jatkotyöstäminen Työpaja II 26.5.2014: Hankesuunnitelman esittely ja

Lisätiedot