Kirkkonummen kunta (jäljempänä Kunta) Ervastintie 2 PL KIRKKONUMMEN KUNTA y-tunnus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kirkkonummen kunta (jäljempänä Kunta) Ervastintie 2 PL KIRKKONUMMEN KUNTA y-tunnus"

Transkriptio

1 SOPIMUS 1 (9) Liite PatuL 2 / UUDELY/4587/2016 PIRELY/5459/ /2016 Erikoiskuljetusluvan myöntäminen Kirkkonummen katuverkolle 1 Sopimuksen toimijat 1.1 Sopijaosapuolet Kirkkonummen kunta (jäljempänä Kunta) Ervastintie 2 PL KIRKKONUMMEN KUNTA y-tunnus Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä Tienpitoviranomainen) Opastinsilta 12 B PL HELSINKI Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä Lupaviranomainen) Yliopistonkatu 38 PL TAMPERE 1.2 Yhteyshenkilöt Yhteyshenkilöt yhteystietoineen ja muutosten ilmoittaminen on esitetty liitteessä 1. 2 Erikoiskuljetuslupien myöntämiseen liittyvä toimivalta Tieliikennelain 87 :ssä, ajoneuvolain 24 a :ssä ja liikenne- ja viestintäministeriön asetuksessa erikoiskuljetuksista ja erikoiskuljetusajoneuvoista (786/2012) 36 :ssä määritetään erikoiskuljetusluvan tarve.

2 SOPIMUS 2 (9) UUDELY/4587/2016 PIRELY/5459/ /2016 Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen muuttamisesta (407/2013) 19, 20, 21, 23, 24 ja 25 määrittävät ajoneuvojen ja ajoneuvoyhdistelmien suurimmat sallitut mitat ja massat. Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus myöntää Lupaviranomaisena kaikkien elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten toimialueella erikoiskuljetusluvan (Valtioneuvoston asetus elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksista 7 ja Tieliikennelaki 87 c ). Katuverkon tai yksityistieverkon tienpitäjälle ei ole säädöksissä annettu oikeutta myöntää erikoiskuljetuslupaa katuverkolle, yksityistieverkolle tai maantieverkolle. Lupaviranomainen voi myöntää asianomaisen tienpitäjän suostumuksella erikoiskuljetusluvan myös muulla kuin maantiellä tapahtuvaa kuljetusta varten (liikenne- ja viestintäministeriön asetus erikoiskuljetuksista ja erikoiskuljetusajoneuvoista (786/2012) 38. Maantien tienpitäjä on valtio ja valtion Tienpitoviranomaisena toimii toimivaltainen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (Maantielaki 10 ja 11 ). 3 Sopimuksen kohde Tällä sopimuksella sovitaan erikoiskuljetuslupien myöntämisestä Kunnan katuverkolle. Erikoiskuljetusluvan saaja ja kuljetuksen suorittaja ovat kumpikin velvollisia noudattamaan erikoiskuljetuksia koskevaa lainsäädäntöä ja erikoiskuljetusluvan lupaehtoja. Erikoiskuljetuslupa myönnetään kuljetuksen ylikorkeuden, ylileveyden, ylipituuden tai ylimassan vuoksi. Erikoiskuljetusluvassa voi ylittyä yksi tai useampi asetuksissa sallittu mitta tai massa. Erikoiskuljetuslupa voi olla joko reittikohtainen tai reitistölupa. Lupaviranomaisella on oikeus periä Kunnan katuverkolle myönnettävästä erikoiskuljetusluvasta luvanhakijalta kulloinkin voimassaolevat maksut, jotka perustuvat valtion maksuperustelakiin (150/1992) ja valtioneuvoston vuosittaiseen asetukseen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten sekä työ- ja elinkeinotoimistojen maksullisista suoritteista. Kunnan, Tienpitoviranomaisen tai Lupaviranomaisen välillä korvauksia erikoiskuljetuslupatoiminnasta ei makseta.

3 SOPIMUS 3 (9) UUDELY/4587/2016 PIRELY/5459/ / Lupaviranomaisen oikeus myöntää erikoiskuljetuslupa katuverkolle 4.1 Sopimukseen sisältyvät kadut ja reitit Lupaviranomaisella on oikeus myöntää erikoiskuljetuslupa Kunnan suostumuksen mukaisesti liitteessä 2 esitetyille kaduille liitteissä 2 ja 3 esitettyjen mitta- ja massa-arvojen mukaisesti. Maanteinä lakkautettavat maantieverkon osat, jotka siirtyvät Kunnan katuverkoksi, kuuluvat automaattisesti tämän sopimuksen piiriin. Näillä tieosuuksilla ja niillä olevilla silloilla noudatetaan niitä erikoiskuljetusten massa- ja mittarajoja sekä siltojen kantavuusarvoja, jotka olivat käytössä ennen kaduksi muuttamista. Kunnan ja Tienpitoviranomaisen välisessä luovutussopimuksessa voidaan sopia tien massa- ja mittarajojen sekä siltojen kantavuusarvojen muutoksista. Luovutussopimuksesta tulee ilmoittaa Lupaviranomaiselle. Mikäli liitteessä 2 mainittu yksityistie (luokat A ja D) siirtyy osaksi Kunnan katuverkkoa, kuuluu kyseinen katu automaattisesti sopimuksen piiriin ympäröivien A- ja B-reittiluokkiin kuuluvien katujen massa- ja mittarajojen mukaisesti. Jos Kunnan katuverkosta katu tai sen osa siirtyy Tienpitoviranomaisen ylläpidettäväksi, on Tienpitoviranomainen velvollinen pitämään tähän sopimukseen kuuluva katu tai sen osa sopimuksen mukaisessa erikoiskuljetusten massa- ja mittarajoissa, mikäli luovutussopimuksessa ei muuta mainita. Jos erikoiskuljetuslupa on tarpeen myöntää tämän sopimuksen ulkopuolisille kaduille, ilmoitetaan yli 6 metriä leveistä tai yli 5 metriä korkeista kuljetuksista Kunnalle. Mikäli reitti kulkee sellaisten siltojen yli, joita ei ole erikseen mainittu liitteessä 3, ilmoitetaan yli 80 tonnia painavista kuljetuksista Kunnalle. Yli 120 tonnia painavista kuljetuksista sovitaan aina erikseen Kunnan kanssa. Lupaviranomainen ja Kunta sopivat tarvittaessa tapauskohtaisesti erikoiskuljetusluvan myöntämisestä. Jos erikoiskuljetus ylittää tämän sopimuksen liitteessä 2 esitetyt mittatai massarajat, Lupaviranomainen ja Kunta voivat sopia tapauskohtaisesti erikoiskuljetusluvan myöntämisestä.

4 SOPIMUS 4 (9) UUDELY/4587/2016 PIRELY/5459/ / Sillat ja siltojen kantavuusarvot Kunta ylläpitää ja päivittää siltarekisteriä sekä ilmoittaa Lupaviranomaiselle ja Tienpitoviranomaiselle siltatietoihin tehdyistä kantavuus- tai ulottumarajoitusmuutoksista sekä uusista silloista. Kunta antaa tällä sopimuksella Lupaviranomaiselle suostumuksensa tarkastella Kunnan siltarekisterissä olevia tietoja tai muiden hallussa olevia Kunnan siltoja koskevia asiakirjoja erikoiskuljetusluvan myöntämiseksi. Tarvittaessa Lupaviranomainen voi antaa siltoja koskevia tietoja sopimuksen ulkopuoliselle osapuolelle sillan kantavuuden selvittämiseksi. Jos Lupaviranomaisella ei ole kantavuustietoja käytettävissään, se voi myöntää erikoiskuljetusluvan enintään 100 t painavalle kuljetukselle. Tätä raskaamman kuljetuksen sallimisesta ja erikoiskuljetusluvan myöntämisestä Lupaviranomainen ja Kunta sopivat tapauskohtaisesti liitteessä 1 mainittujen yhteyshenkilöiden tai heidän valtuuttamiensa henkilöiden kanssa. 4.3 Sillanvalvonnan järjestäminen Kunnan omistamalla sillalla Jos ylimassainen kuljetus ylittää sillalle määritetyt yleiskuljetuksen kantavuusarvot, voidaan sillan ylitys suorittaa valvottuna sillan ylityksenä. Mikäli sillan valvotut kantavuusarvot ylittyvät, sovitaan sillan ylittämisestä tapauskohtaisesti. Lupaviranomainen ottaa yhteyttä Kunnan siltayhteyshenkilöön, jos sillan kantavuusarvoja ei ole saatavissa tai kuljetuksen massa sitä muutoin edellyttää. Erikseen sovittaessa myös kuljetusluvan saaja tai hänen valtuuttamansa henkilö voi suorittaa yhteydenoton. Lupaviranomainen vastaa sillan valvonnan järjestämisestä ja toimittaa erikoiskuljetuslupapäätöksen tiedoksi Kunnalle. Sillanvalvonnasta peritään siltakohtainen maksu kulloinkin voimassa olevien maksujen mukaisesti lupamaksun yhteydessä. Kunnan siltayhteyshenkilön yhteystiedot ovat liitteessä 1. Lupaviranomainen kirjaa myöntämäänsä erikoiskuljetuslupaan tarvittaessa siltayhteyshenkilön yhteystiedot. 4.4 Muut kuin Kunnan omistamat sillat tai muut taitorakenteet katuverkolla Kunnan katuverkolla ei sijaitse muita kuin Kunnan omistuksessa olevia siltoja.

5 SOPIMUS 5 (9) UUDELY/4587/2016 PIRELY/5459/ / Katuverkon hoito ja ylläpito erikoiskuljetusverkon osalta 5.1 Erikoiskuljetusverkon toimivuuden varmistaminen Kunta edesauttaa huomioimalla suunnittelussa, rakentamisessa, hoidossa ja ylläpidossa, että liitteessä 2 sovitut A- ja B-luokkien katuosuudet säilyvät vähintään liitteessä sovituissa mittarajoissa tai muuttuvat vähintään liitteessä 2 sovittuihin tavoitemittarajoihin käytettävissä olevien resurssien puitteissa. Katuverkon pysyvien ja tilapäisten muutosten ilmoitusmenettelyn yksityiskohdista on sovittu liitteessä Tulevaisuuden katuvaraukset, korvaavat kadut ja reitit sekä katuyhteyksien ja reittien kehittäminen Sopijapuolet sitoutuvat ottamaan huomioon erikoiskuljetusten tarvitsemat mitta- ja massarajat tulevien katuhankkeiden suunnittelussa liitteessä 2 sovituilla kaduilla. Kaduilla havaitut rajoitteet ja ongelmapaikat on lueteltu liitteessä. 4. Kunta sitoutuu mahdollisuuksien mukaan parantamaan katujen muodostaman reitin käytettävyyttä. Mikäli Kunta toimillaan estää aiemmin sovitun kaduista muodostuvan erikoiskuljetusreitin käytön, on se velvollinen osoittamaan korvaavan yhteyden yhteistyössä Lupaviranomaisen kanssa. 6 Vastuut 6.1 Vastuu tietojen oikeellisuudesta Kunta vastaa ilmoittamiensa tietojen oikeellisuudesta ja toimittaa päivitetyt tiedot niiden muuttuessa. Lupaviranomainen vastaa siitä, että erikoiskuljetuslupa myönnetään Kunnan katuverkolle tämän sopimuksen mukaisesti Kunnan ilmoittamien tietojen ja tässä sopimuksessa sovittujen menettelytapojen mukaisesti. 6.2 Vahingonkorvausvastuu Erikoiskuljetuksista ja erikoiskuljetusajoneuvoista annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen (786/2012) 40 :n mukaan erikoiskuljetusluvan saaja tai kuljetuksen suorittaja vastaa erikoiskuljetuksen aiheuttamista vahingoista tielle, liikenteenohjauslaitteille, tiemerkinnöille,

6 SOPIMUS 6 (9) UUDELY/4587/2016 PIRELY/5459/ /2016 aurausviitoille ja muille tiealueen laitteille ja rakenteille kuten esimerkiksi siltojen rakenteille. 7 Sopimuksen ja sen liitteiden muuttaminen Katuverkolla tehtävät työt voi tarkistaa kunnan Internet-sivuilla olevasta karttapalvelusta ( Kunta vastaa, että tiedot erikoiskuljetusten reitteinä käytettävän katuverkon tilapäisistä sekä pysyväisluonteisista muutoksista ilmoitetaan välittömästi jokaisen sopijapuolen yhteyshenkilölle. Sopimuksen liitteiden pysyvät muutokset ilmoitetaan kirjallisesti. Tilapäinen muutos voi koskea reitin käytettävyyttä ylimittaisiin tai -massaisiin kuljetuksiin. Yhteyshenkilöt kirjaavat tiedot katuverkon pysyvistä muutoksista sopimusliitteisiin sekä tarvittaviin rekistereihin. Sopimus liitteineen tarkistetaan vähintään kerran vuodessa yhteyshenkilöiden tai heidän valtuuttamiensa henkilöiden toimesta. Tarkistaminen tehdään vuosittain huhtikuun loppuun mennessä. Muutokset kirjataan kaikkien osapuolten sopimuskappaleisiin. Tarvittaessa sopimusliitteet uusitaan, pienet muutokset voidaan sopia ilman allekirjoituksia. 8 Erimielisyyksien ratkaiseminen Tästä sopimuksesta aiheutuneet erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti neuvottelemalla. Ellei neuvottelemalla päästä sopimukseen, kaikki tämän sopimuksen pätevyyttä, tulkintaa ja soveltamista koskevat riitaisuudet, joista asianomaiset eivät pääse yksimielisyyteen, jätetään Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden ratkaistavaksi. 9 Sopimuksen siirtäminen Tähän sopimukseen perustuvia oikeuksia ei Tienpitoviranomainen eikä Lupaviranomainen ole oikeutettu siirtämään neljännelle osapuolelle ilman Kunnan suostumusta. 10 Sopimuksen voimassaolo Tämä sopimus tulee voimaan jokaisen sopijapuolen allekirjoitettua tämän asiakirjan ja kun Kunnan viranomaisten sopimuksen hyväksymistä koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

7 SOPIMUS 7 (9) Tämä sopimus on voimassa toistaiseksi. UUDELY/4587/2016 PIRELY/5459/ /2016 Sopimus voidaan irtisanoa toisille sopijapuolille todisteellisesti tiedoksi annettavalla kirjallisella ilmoituksella. Sopimus lakkaa olemasta voimassa kuuden (6) kuukauden kuluttua siitä, kun ilmoitus annettiin tiedoksi. Kunnalla on oikeus pyydettäessä antaa tähän sopimukseen perustuvia tietoja neljännelle osapuolelle.

8 SOPIMUS 8 (9) UUDELY/4587/2016 PIRELY/5459/ / Allekirjoitukset Tätä sopimusta on tehty kolme (3) samansisältöistä kappaletta, yksi Kirkkonummen kunnalle, yksi Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle ja yksi Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle. Kirkkonummella, kuun. päivänä 2017 Kirkkonummen kunta Ervastintie 2, PL 20, KIRKKONUMMEN KUNTA y-tunnus Yhdyskuntatekniikan johtaja Anna-Kaisa Kauppinen Helsingissä, kuun. päivänä 2017 Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Opastinsilta 12 B, PL 36, HELSINKI Yksikön päällikkö Janne Kojo Liikennetalousasiantuntija Topi Ulmanen Tampereella, kuun. päivänä 2017 Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Yliopistonkatu 38, PL 376, TAMPERE Johtaja Juha Sammallahti Tiepalvelupäällikkö Sirkka Lahtinen

9 SOPIMUS 9 (9) UUDELY/4587/2016 PIRELY/5459/ /2016 LIITTEET Liite 1: Yhteystiedot ja sopimuksen tietojen ylläpito - Liite 2: Luvan myöntämisen perusteet ja tavoitemittaluokat katuverkolle - Liite 3: Sillat ja siltojen kantavuusarvot - Liite 4: Parannuskohteet ja niiden aikataulut.

10 SOPIMUKSEN LIITE 1 1 (3) Sopimus: Erikoiskuljetusluvan myöntäminen Kirkkonummen katuverkolle Liite 1: Yhteystiedot ja sopimuksen tietojen ylläpito Kunnan yhteystiedot: Tehtävä Nimi Sopimusyhteyshenkilö Sopimuksen ylläpito Katuverkon ulottumarajoitustiedot pysyvät muutokset tilapäiset muutokset Katuverkon kantavuustiedot siltojen ja maaperän kantavuustiedot Kadunnimien muutokset Suvi Kylmänen puh: Erikoiskuljetusasioista tiedottaminen Suvi Kylmänen puh: sp: suvi.kylmanen@kirkkonummi.fi Suvi Kylmänen puh: sp: suvi.kylmanen@kirkkonummi.fi Suvi Kylmänen puh: sp: suvi.kylmanen@kirkkonummi.fi Jos yhteyshenkilöä ei tavoiteta, ota yhteys sähköpostiosoitteeseen erikoiskuljetukset@kirkkonummi.fi Kirkkonummen kunta (jäljempänä Kunta) Ervastintie 2 PL KIRKKONUMMEN KUNTA y-tunnus sp: suvi.kylmanen@kirkkonummi.fi sp: erikoiskuljetukset@kirkkonummi.fi

11 SOPIMUKSEN LIITE 1 2 (3) Tienpitoviranomaisen yhteystiedot: Tehtävä Sopimusyhteyshenkilö Sopimuksen ylläpito Tierekisteriyhteyshenkilö: Katuverkon pysyvien tietojen ylläpito tierekisterissä Siltayhteyshenkilö: Siltarekisterin tiedot Nimi Topi Ulmanen puh: sp: topi.ulmanen@ely-keskus.fi Ari Tuppurainen puh: sp: ari.tuppurainen@ely-keskus.fi Olli-Pekka Aalto puh: sp: olli-pekka.aalto@ely-keskus.fi Jos yhteyshenkilöä ei tavoiteta, ota yhteyttä sähköpostiosoitteeseen kirjaamo.uusimaa@ely-keskus.fi. Uudenmaan ELY-keskus Opastinsilta 12 B PL HELSINKI Lupaviranomaisen yhteystiedot: Tehtävä Luparyhmän yhteyshenkilö Sopimusyhteyshenkilö Katuverkon ja siltojen muutostiedot Erikoiskuljetusasioista tiedottaminen Nimi Erikoiskuljetuslupaasiantuntijat puh: sp: erikoiskuljetukset@ely-keskus.fi Pirkanmaan ELY-keskus Yliopistonkatu 38 PL TAMPERE Tiedot katuverkolla tapahtuneista tai tiedossa olevista ulottumarajoitusten ja siltojen kantavuuksien pysyvistä ja tilapäisistä muutoksista ilmoitetaan Kunnan, Tienpitoviranomaisen ja Lupaviranomaisen yhteyshenkilöille. Pysyvät muutokset ilmoitetaan kirjallisesti. Liite 1 päivitetään yhteystietojen muuttuessa.

12 SOPIMUKSEN LIITE 1 3 (3) Sopimuksen liitteiden vuosittainen päivitys suoritettu: PVM Muutos / ilmoittaja Vastaanottaja

13 SOPIMUKSEN LIITE 2 1 (5) Sopimus: Erikoiskuljetusluvan myöntäminen Kirkkonummen katuverkolle Liite 2: Luvan myöntämisen perusteet ja tavoitemittaluokat katuverkolle Lupaviranomaisella on oikeus myöntää erikoiskuljetuslupa ilman Kunnan erillistä suostumusta Kunnan ylläpitämälle katuverkolle silloin, kun kuljetus ei ylitä jäljempänä ilmoitettuja mitta- ja massa-arvoja. Mitta- ja massa-arvot määritellään katuluokittain. Katuverkolla tapahtuneet tai tiedossa olevat pysyvät ja tilapäiset muutokset tulee ilmoittaa sopijapuolille välittömästi liitteen 1 mukaisesti. ERIKOISKULJETUKSILTA KIELLETYT KADUT Seuraavien katujen käyttö luvanvaraisissa erikoiskuljetuksissa on kielletty (luvasta sovitaan tarvittaessa tapauskohtaisesti): Ei kiellettyjä katuosuuksia

14 SOPIMUKSEN LIITE 2 2 (5) SOPIMUKSEEN LIITTYVÄT KADUT JA NIIDEN MITTA- JA MASSARAJAT A) Suurille erikoiskuljetuksille mitoitettava katu: Tavoitemittaluokka: korkeus 7 m, leveys 7 m ja pituus 40 m. Katu tai sen osa: o Kirkkonummentie (välillä Vanha Rantatie Paadistenkaari) o Sokeritehtaantie (välillä Yt 1191/Upinniementie Sokeritehtaantien yksityistieosuus) o Vanha Rantatie (välillä Yt 11269/Kirkkonummentie Jolkbyn joki Reittiluokkaan sisältyvät yksityistiet (Kantvikin yksityistie): o Sokeritehtaantie (välillä Satamatie Sokeritehtaantien katuosuus) o Satamatie (välillä Sokeritehtaantie Satamatien ja Båtvikintien yhdistävä yhdysosuus) Kantvikin yksityistien yhteystiedot: Toni Oravakangas toni.oravakangas@avena.fi tai Luvan myöntämiseen liittyvät ehdot: ILMOITUSEHTO MITTOJEN OSALTA: leveys yli 7m korkeus yli 7 m pituus yli 40 m ILMOITUSEHTO MASSOJEN OSALTA: yli 120 t LUPAEHTO MASSOJEN OSALTA: - Ajoneuvoyhdistelmät yli 150 t - Ajoneuvonosturit yli 96 t TAI AKSELIMASSOJEN YLITTÄESSÄ SEURAAVAT ARVOT: Massa (tonnia / akseli) Akselistorakenne Ajoneuvoyhdistelmät Ajoneuvonosturit yksittäinen akseli o akselinen teli oo akselinen teli ooo akselinen teli oooo akselinen teli 14 14

15 SOPIMUKSEN LIITE 2 3 (5) B) Erikoiskuljetusverkkoa täydentävä katu: Tavoitemittaluokka: korkeus 6 m, leveys 5 m ja pituus 35 m. Katu tai sen osa: o Munkinmäentie (välillä Luostarinrinne Purokummuntie) o Luostarinrinne o Purokummuntie o Ojangontie o Ojangonkaari o Ojangonkuja o Strömsbyntie (välillä Yt 1191/Upinniementie Kipsitie, loppuosan omistaa Helsingin kaupunki/kiinteistölautakunta) o Kiilatie o Teollisuustie o Soidentaantie o Vanhatie (välillä Turuntie (st 110) Päivärinteentie) o Päivärinteentie (välillä Vanhatie U-1563 Havurinteen risteyssilta (silta valtion omistuksessa) o Peräläntie (välillä Peräläntie 39 Lamminpääntie) o Lamminpääntie (välillä Peräläntie Napparintie) o Napparintie o Sarvvikin puistotie Reittiluokkaan sisältyvät yksityistiet: o Päivärinteentie (välillä U-1563 Havurinteen risteyssilta - Peräläntie) o Peräläntie (välillä Päivärinteentie Peräläntie 39) Luvan myöntämiseen liittyvät ehdot: ILMOITUSEHTO MITTOJEN OSALTA: leveys yli 6 m korkeus yli 6 m pituus yli 35 m ILMOITUSEHTO MASSOJEN OSALTA: yli 100 t LUPAEHTO MASSOJEN OSALTA: Ajoneuvoyhdistelmät yli 120 t Ajoneuvonosturit yli 96 t TAI AKSELIMASSOJEN YLITTÄESSÄ SEURAAVAT ARVOT: Massa (tonnia / akseli) Akselistorakenne Ajoneuvoyhdistelmät Ajoneuvonosturit yksittäinen akseli o akselinen teli oo akselinen teli ooo akselinen teli oooo akselinen teli 14 14

16 SOPIMUKSEN LIITE 2 4 (5) C) Muu katu: Luvan myöntämiseen liittyvät mitta- ja massarajat: ILMOITUSEHTO MITTOJEN OSALTA: leveys yli 6 m korkeus yli 5 m pituus yli 30 m ILMOITUSEHTO MASSOJEN OSALTA: yli 80 t LUPAEHTO MASSOJEN OSALTA: Ajoneuvoyhdistelmät Ajoneuvonosturit yli 120 t yli 96 t TAI AKSELIMASSOJEN YLITTÄESSÄ SEURAAVAT ARVOT: Massa (tonnia / akseli) Akselistorakenne Ajoneuvoyhdistelmät Ajoneuvonosturit yksittäinen akseli o akselinen teli oo akselinen teli ooo akselinen teli oooo akselinen teli 14 14

17 SOPIMUKSEN LIITE 2 5 (5) D) Yksityistiet, joiden käyttöön ei ole saatu suostumusta: Reittiluokkaan kuuluvien teiden käyttöön tulee hankkia luvan myöntämisen yhteydessä erillinen suostumus. Nokia Oyj:n yksityistiet: o Båtvikintien yksityistieosuus o Satamatie (välillä Satamatien ja Båtvikintien yhdistävä yhdysosuus Satamatien eteläpääty) o yhdysosuus (välillä Båtvikintie Satamatie) Järvelä-Rinteelän tiekunta: o Päivärinteentie (välillä Havulinnan risteyssilta (U-1563) - Peräläntie) o Peräläntie (välillä Päivärinteentie Peräläntien katuosuus) Järvelä-Rinteelän tiekunnalle kuuluvat yksityistiet ovat suunnitelmien mukaan muuttumassa kaduiksi. Mahdollisen hallinnollisen muutoksen yhteydessä tiekunnalle kuuluneet tiet siirtyvät automaattisesti reittiluokkaan B. Järvelä-Rinteelä tiekunnan yhteystiedot: Johanna Artola artolat@gmail.com LIITTEET Kartta erikoiskuljetusreiteistä, silloista ja rajoituksista

18 SOPIMUKSEN LIITE 3 1 (2) Sopimus: Erikoiskuljetusluvan myöntäminen Kirkkonummen katuverkolle Liite 3: Sillat ja siltojen kantavuusarvot Kunta ylläpitää ja päivittää siltarekisteriä sekä ilmoittaa Lupaviranomaiselle ja Tienpitoviranomaiselle siltatietoihin tehdyistä ulottuma- ja kantavuusrajoitusmuutoksista sekä uusista silloista. Mikäli kantavuustietoja ei ole käytettävissä, käytetään reittiluokan massarajoitusten mukaisia kantavuusluokkia tai muita Kunnan kanssa kirjallisesti sovittuja arvoja. Sillat joista on kantavuustiedot olemassa: 1 Sillan nimi 2 Mahdollinen vanha Tiehallinnon, TIEL:n, TVH:n aikainen nimi 3 Katuosoite 4 Sillan numero 5 Sillan kantavuustiedot Sillat joista ei ole kantavuustietoja käytettävissä: Kunta toimittaa pyydettäessä Lupaviranomaiselle käytettävissään olevat tiedot, jotka ovat kantavuuden yleistä arviointia varten tarpeellisia. 1 Sillan nimi 2 Mahdollinen vanha Tiehallinnon, TIEL:n, TVH:n aikainen nimi 3 Katuosoite 4 Sillan numero 5 Painorajoitus 6 Tehostettu tarkkailu, jos on 7 Siltatyyppi 8 Jännemitat 9 Hyötyleveys 10 (Arvioidut) suunnittelukuormat 11 Piirustukset; yleispiirustus, raudoituspiirustus, kannen mittapiirustus 12 Kuntoarvio (tietoja vaurioista, jos kartoitus on tehty)

19 SOPIMUKSEN LIITE 3 2 (2) Sillan mahdollista kantavuuslaskentaa varten voidaan tarvita myös muita tietoja, jotka selvitetään tällaisissa tapauksissa erikseen. Kunta vastaa katuverkollaan sijaitsevien siltojen kantavuusarvojen selvittämisestä ja niistä aiheutuvista kustannuksista ellei erityisestä syystä toisin sovita. Muutokset siltojen kantavuustiedoissa ilmoitetaan kirjallisesti sopijapuolille liitteen 1 mukaisesti. Liite 3 päivitetään siltojen tietojen vaihtuessa. Siltaluettelo (selite; kantavuustieto on =ok, ei ole =ek, muu omistaja esim. Liikennevirasto) Sillan nimi Nro Rak.v. Selite / kantavuustiedot Munkkullan alikulkukäytävä U Galleriakäytävän alikulkukäytävä U Saloviuksentien alikulkukäytävä U Haagantien alikulkukäytävä U Piippolanpolun alikulkukäytävä U-8454 Suunnitteluvuosi 1991 Gesterborgintien alikulkukäytävä U-8451 Suunnitteluvuosi 1972 Sillat, joiden ylitystä ylimassaisilla kuljetuksilla ei sallita ilman Kunnan suostumusta: Sillan nimi Nro Katu Selite Munkkullantien silta U-8463 Munkinmäentie Ylitys ylimassaisilla kuljetuksilla kielletty ilman kunnan suostumusta. Kirkkonummen ylikulkusilta U-978 Kirkkonummentie Ylitys ylimassaisilla kuljetuksilla kielletty ilman kunnan suostumusta.

20 SOPIMUKSEN LIITE 4 1 (1) Sopimus: Erikoiskuljetusluvan myöntäminen Kirkkonummen katuverkolle Liite 4: Parannuskohteet ja niiden aikataulut Sopijapuolet ovat sopineet parannuskohteista, niiden toteutusaikatauluista sekä kustannusvastuiden jaosta seuraavasti: Luokka 1. Ensisijaiset kiireellisimmät toimenpiteet: Vanhan Rantatien ja Knuutintien liikennevaloristeys (ELYkeskus) Kirkkonummentien ja Vanhan Rantatien portaaleiden nosto (kunta) Kirkkonummentien portaaleiden nosto (ELY-keskus) Luokka 2. Muiden hankkeiden yhteydessä tai mahdollisuuksien mukaan parannettavat kohteet: Masalantien, Vanhan Rantatien, Båtvikintien ja Ojangonkaaren ilmajohdot (operaattorit) Masalantien, Vanhan Rantatien, Båtvikintien ja Ojangonkaaren valaistuksen ilmajohdot (kunta) Masalan taajaman alueella Masalantiellä olevien keskisaarekkeellisten suojateiden reunakivien madaltaminen tarvittaessa (ELY-keskus) Strömsbyntien ja Ojangonkaaren risteyksessä olevan keskisaarekkeellisen suojatien reunakivien madaltaminen (kunta) Sokeritehtaantien keskisaarekkeellisten suojateiden reunakivien madaltaminen (kunta) Sokeritehtaantien keskisaarekkeellisten suojateiden liikennemerkkien muuttaminen irrotettaviksi (kunta) Luokka 3. Tulevaisuudessa huomioitavia kohteita: Masalantien muutostyöt Perälänjärven alueen saavutettavuus rakentamisen aikana

21 Veikkola Yksityistie, Järvelä-Rinteelän tiekunta Yksityistieosuus on muuttumassa kaduksi. Mahdollisen muutoksen jälkeen osuus siirtyy automaattisesti ympäröivien reittien mukaiseen reittiluokkaan. U-1084, h=450 U-8451 U-8454 U-8455 U-8463 U-8456 U-8457 U-978 U-1769 U-4410, h=450 Kantvikin yksityistie, suostumus teiden käyttöön saatu sopimuksen liitteen 2 A-reittiluokan mukaisilla ehdoilla. Nokia Oyj:n yksityistiet Kirkkonummen erikoiskuljetusreitit Leveys x korkeus x pituus, LUONNOS ± Katu 7 x 7 x 40 m 6 x 6 x 35 m 5 x 6 x 30 m Yksityistie 7 x 7 x 40 m, suostumus tien käyttöön saatu Yksityistie, suostumus tien käyttöön hankittava tapauskohtaisesti Ongelma- ja rajoituskohteet (! (! Silta, ulottumarajoitus Silta, kantavuus reittiluokkaa heikompi Silta, kantavuus reittiluokan mukainen 0 1,25 2,5 3,75 5 km

Tornion kaupunki (jäljempänä kunta) Suensaarenkatu TORNIO Y-tunnus

Tornion kaupunki (jäljempänä kunta) Suensaarenkatu TORNIO Y-tunnus SOPIMUS 1 (8) Erikoiskuljetuslupien myöntäminen Tornion katuverkolle 1 Sopimuksen toimijat 1.1 Sopijaosapuolet Tornion kaupunki (jäljempänä kunta) Suensaarenkatu 4 95400 TORNIO Y-tunnus 0193524-6 Lapin

Lisätiedot

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä Lupaviranomainen) Yliopistonkatu 38 PL 376 33101 TAMPERE

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä Lupaviranomainen) Yliopistonkatu 38 PL 376 33101 TAMPERE SOPIMUS 1 (9) Erikoiskuljetusluvan myöntäminen Jämsän katuverkolle 1 Sopimuksen toimijat 1.1 Sopijaosapuolet Jämsän kaupunki (jäljempänä Kunta) Seppolantie 10 42100 JÄMSÄ y-tunnus 0175622-1 Keski-Suomen

Lisätiedot

Naantalin kaupunki (jäljempänä Kunta) Käsityöläiskatu 2 PL NAANTALI y-tunnus

Naantalin kaupunki (jäljempänä Kunta) Käsityöläiskatu 2 PL NAANTALI y-tunnus SOPIMUS 1 (5) Erikoiskuljetusluvan myöntäminen Naantalin katuverkolle 1 Sopimusosapuolet Naantalin kaupunki (jäljempänä Kunta) Käsityöläiskatu 2 PL 43 21101 NAANTALI y-tunnus 0135457-2 Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Porin kaupunki (jäljempänä Kunta) Yrjönkatu 6 B PL PORI y-tunnus

Porin kaupunki (jäljempänä Kunta) Yrjönkatu 6 B PL PORI y-tunnus SOPIMUS 1 (5) Erikoiskuljetusluvan myöntäminen Porin katuverkolle 1 Sopimusosapuolet Porin kaupunki (jäljempänä Kunta) Yrjönkatu 6 B PL 95 28101 PORI y-tunnus 0137323-9 Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki (jäljempänä Kunta) Loukkurantie 1, VANHA-ULVILA PL ULVILA y-tunnus

Ulvilan kaupunki (jäljempänä Kunta) Loukkurantie 1, VANHA-ULVILA PL ULVILA y-tunnus SOPIMUS 1 (5) 1.1.2018 Kunnan diaarinumero VARELY/830/2018 PIRELY/3605/2018 Erikoiskuljetusluvan myöntäminen Ulvilan katuverkolle 1 Sopimusosapuolet Ulvilan kaupunki (jäljempänä Kunta) Loukkurantie 1,

Lisätiedot

Sopimus: Erikoiskuljetuslupien myöntäminen Tornion kaupungin katuverkolle

Sopimus: Erikoiskuljetuslupien myöntäminen Tornion kaupungin katuverkolle SOPIMUKSEN LIITE 2 1 (5) Sopimus: Erikoiskuljetuslupien myöntäminen Tornion kaupungin katuverkolle Liite 2: Sopimuksen reitit ja mitta- ja massarajat Lupaviranomaisella on oikeus tehdä erikoiskuljetuslupapäätös

Lisätiedot

Sopimus: Erikoiskuljetusluvan myöntäminen Jämsän katuverkolle. Liite 2: Luvan myöntämisen perusteet ja tavoitemittaluokat katuverkolle

Sopimus: Erikoiskuljetusluvan myöntäminen Jämsän katuverkolle. Liite 2: Luvan myöntämisen perusteet ja tavoitemittaluokat katuverkolle SOPIMUKSEN LIITE 2 (5) Sopimus: Erikoiskuljetusluvan myöntäminen Jämsän katuverkolle Liite 2: Luvan myöntämisen perusteet ja tavoitemittaluokat katuverkolle Lupaviranomaisella on oikeus myöntää erikoiskuljetuslupa

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunki (jäljempänä Kunta) Hannikaisenkatu 17 PL 233 40101 JYVÄSKYLÄ y-tunnus 0174666-4

Jyväskylän kaupunki (jäljempänä Kunta) Hannikaisenkatu 17 PL 233 40101 JYVÄSKYLÄ y-tunnus 0174666-4 SOPIMUS 1 (8) Erikoiskuljetuslupien myöntäminen katuverkolle, Jyväskylä 1 Sopimuksen toimijat 1.1 Sopijaosapuolet Jyväskylän kaupunki (jäljempänä Kunta) Hannikaisenkatu 17 PL 233 40101 JYVÄSKYLÄ y-tunnus

Lisätiedot

Liite 2: Luvan myöntämisen perusteet ja tavoitemittaluokat katuverkolle

Liite 2: Luvan myöntämisen perusteet ja tavoitemittaluokat katuverkolle SOPIMUKSEN LIITE 2 1 (8) Sopimus: Erikoiskuljetusluvan myöntäminen Porin katuverkolle Liite 2: Luvan myöntämisen perusteet ja tavoitemittaluokat katuverkolle Lupaviranomaisella on oikeus myöntää erikoiskuljetuslupa

Lisätiedot

Erikoiskuljetukset. Erikoiskuljetusluvan tarve, hakeminen ja käytännön toimenpiteet USL

Erikoiskuljetukset. Erikoiskuljetusluvan tarve, hakeminen ja käytännön toimenpiteet USL Erikoiskuljetukset Erikoiskuljetusluvan tarve, hakeminen ja käytännön toimenpiteet USL 1 Ajoneuvonosturit 2 Kuva: Havator Group Kuva: Havator Group Talopaketit, rakennukset Kaivinkoneet ja murskaimet Rautarakenteet

Lisätiedot

ERIKOISKULJETUKSET KATUVERKOLLA

ERIKOISKULJETUKSET KATUVERKOLLA ERIKOISKULJETUKSET KATUVERKOLLA Katutyökoulutus 11.3.2019 Jyväskylä Katuinsinööri Marko Korpela 10.3.2019 1 Mikä on erikoiskuljetus? Määritelmä Mittoja ja massoja Lupamäärät Lupaviranomainen 10.3.2019

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunki SOPIMUS DIGIROAD-TIETOJÄRJESTELMÄN TIETOJEN YLLÄPIDOSTA

Jyväskylän kaupunki SOPIMUS DIGIROAD-TIETOJÄRJESTELMÄN TIETOJEN YLLÄPIDOSTA Jyväskylän kaupunki SOPIMUS DIGIROAD-TIETOJÄRJESTELMÄN TIETOJEN YLLÄPIDOSTA Sopimus Digiroad-tietojärjestelmän tietojen ylläpidosta 2/6 1. Sopijapuolet Liikennevirasto Jyväskylän kaupunki Opastinsilta

Lisätiedot

XXX kaupunki / kunta SOPIMUS DIGIROAD-TIETOJÄRJESTELMÄN TIETOJEN YLLÄPIDOSTA

XXX kaupunki / kunta SOPIMUS DIGIROAD-TIETOJÄRJESTELMÄN TIETOJEN YLLÄPIDOSTA XXX kaupunki / kunta SOPIMUS DIGIROAD-TIETOJÄRJESTELMÄN TIETOJEN YLLÄPIDOSTA Sopimus Digiroad-tietojärjestelmän tietojen ylläpidosta 2/6 1. Sopijapuolet Liikennevirasto Opastinsilta 12 A XXX kaupunki /

Lisätiedot

Erikoiskuljetusten huomiominen. Liikenteen, väylien ja maankäytön suunnittelussa USL

Erikoiskuljetusten huomiominen. Liikenteen, väylien ja maankäytön suunnittelussa USL Erikoiskuljetusten huomiominen Liikenteen, väylien ja maankäytön suunnittelussa USL 1 Talopaketit, rakennukset Kaivinkoneet ja murskaimet Kuva: Havator Group Kuva: Havator Group Kuva: Ajopalvelu A.Vuori

Lisätiedot

ERIKOISKULJETUSLUVAN LUPAEHDOT 1/2013. Voimassa 15.1.2013 alkaen 1(7) Nämä lupaehdot on pidettävä kuljetuksen mukana.

ERIKOISKULJETUSLUVAN LUPAEHDOT 1/2013. Voimassa 15.1.2013 alkaen 1(7) Nämä lupaehdot on pidettävä kuljetuksen mukana. LUPAEHDOT 1/201 Voimassa 15.1.201 alkaen 1(7) Ehdot sisältävät keskeisimmät osat erikoiskuljetuksia koskevista säädöksistä ja erikoiskuljetukselle asetetuista muista ehdoista. Ennen 15.1.201 myönnetyssä

Lisätiedot

ERIKOISKULJETUKSET KATUVERKOLLA MERKITYS, HAASTEET JA RATKAISUT KAISU LAITINEN, RAMBOLL MARKO KORPELA, TAMPEREEN KAUPUNKI

ERIKOISKULJETUKSET KATUVERKOLLA MERKITYS, HAASTEET JA RATKAISUT KAISU LAITINEN, RAMBOLL MARKO KORPELA, TAMPEREEN KAUPUNKI ERIKOISKULJETUKSET KATUVERKOLLA MERKITYS, HAASTEET JA RATKAISUT KAISU LAITINEN, RAMBOLL MARKO KORPELA, TAMPEREEN KAUPUNKI KEHTO-foorumi 28.3.2019 ESITYKSEN SISÄLTÖ Merkitys: Mitä erikoiskuljetukset ovat

Lisätiedot

Maantien lakkauttaminen Kaduksi muuttaminen

Maantien lakkauttaminen Kaduksi muuttaminen Maantien lakkauttaminen Kaduksi muuttaminen Sari Lajunen, lakimies, Liikennevirasto Tiealueen ja sen osan lakkauttaminen Sari Lajunen 2 Maantielaki 88 : maantien lakkaaminen Maantielaki 89 : maantien lakkauttaminen

Lisätiedot

SOPIMUS. Euran kunnan. Sirkka Surven

SOPIMUS. Euran kunnan. Sirkka Surven SOPIMUS Euran kunnan ja Sirkka Surven välillä koskien Euran keskustan osayleiskaavasta Turun hallinto-oikeuteen jätettyä valitusta 13.9.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 TAUSTA... 3 2 VIRKISTYSALUEEKSI KAAVOITETUN

Lisätiedot

(luonnos , Asian valmistelija tekninen johtaja Jari Lämsä, p )

(luonnos , Asian valmistelija tekninen johtaja Jari Lämsä, p ) 1(5) MAANKÄYTTÖSOPIMUS/KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS (luonnos 29.9.2017, Asian valmistelija tekninen johtaja Jari Lämsä, p. 0400 646 848) 1. SOPIJAPUOLET Joutsan kunta Y-tunnus: 0174108-9 Osoite: Länsitie

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta ja. Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus. Valtori

Punkalaitumen kunta ja. Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus. Valtori Palvelusopimus 1 / 6 PALVELUSOPIMUS Asiointitili-palvelusta Punkalaitumen kunta ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus www.valtori.fi VALTORI Palvelusopimus

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä NSA-Yhtiöt Oy jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja ASEMAKAAVA-ALUE

Lisätiedot

Keskustelua Trafin erikoiskuljetusmääräyksestä

Keskustelua Trafin erikoiskuljetusmääräyksestä Keskustelua Trafin erikoiskuljetusmääräyksestä SKALS-erikoiskuljetusseminaari 15.11.2018 Juhani Puurunen Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Sisältöä Säädösperustaa Perussäännöksistä Trafin erikoiskuljetusmääräyksen

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tuomisto

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tuomisto MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Tuomisto 418 425 3 159 omistaja: Kaarina Kyllikki Salonen (xxxxxx xxxx) Lindforsinkatu

Lisätiedot

Sopimusalueella on voimassa seuraavat asemakaavat: nro nro nro

Sopimusalueella on voimassa seuraavat asemakaavat: nro nro nro MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Elisa Oyj (0116510 6) PL 1, 00061 ELISA jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja.

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä St-1 Oy (Y-tunnus: 0201124-8)

Lisätiedot

Siilinjärven kunta ja Valtion IT-palvelukeskus

Siilinjärven kunta ja Valtion IT-palvelukeskus Valtiokonttori Palvelusopimus 1 (6) Valtion IT-palvelukeskus 354/23/2009..20 PALVELUSOPIMUS Asiointitili-palvelusta Siilinjärven kunta ja Valtion IT-palvelukeskus Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki PL 14,

Lisätiedot

Erikoiskuljetusten lupapalvelun kehittäminen

Erikoiskuljetusten lupapalvelun kehittäminen Erikoiskuljetusten lupapalvelun kehittäminen Petteri Pietilä 10.8.2016 Nykytilanne Lupapäätöksiä tehdään keskimäärin 40 / pvä, riippuu reittien määrästä ja kyselyiden tarpeesta Resurssit: 8 htv + 1 määräaikainen

Lisätiedot

Erikoiskuljetusten toimintamalli moottoritieosuuden Sutela Heinlahti liikenteelle otosta 30.9.2013 alkaen

Erikoiskuljetusten toimintamalli moottoritieosuuden Sutela Heinlahti liikenteelle otosta 30.9.2013 alkaen Toimintamalli alkaen 1 (5) Erikoiskuljetusten toimintamalli moottoritieosuuden Sutela Heinlahti liikenteelle otosta alkaen Ehdot erikoiskuljetuksille käyttää E18 moottoritietä välillä Heinlahti Sutela

Lisätiedot

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 SOPIMUKSEN EHDOT... 3 4 SOPIMUKSEN MUUTOKSET... 3

Lisätiedot

Raskaat kuljetukset yksityisteillä

Raskaat kuljetukset yksityisteillä Raskaat kuljetukset yksityisteillä Lähtökohta: tien on kestettävä se liikenne, joka osakaskiinteistöille suuntautuu (YksL 7 ja 8 ). Mikäli näin ei ole, on tiekunnan asia ja vastuu ryhtyä tien parantamistoimiin.

Lisätiedot

Maantien 19514 Tulppio Ainijärvi lakkauttaminen Savukoski

Maantien 19514 Tulppio Ainijärvi lakkauttaminen Savukoski Maantien 19514 Tulppio Ainijärvi lakkauttaminen Savukoski Tiesuunnitelma Genimap Oy, Lupa L4356 Maantien 19514 Tulppio - Ainijärvi lakkauttaminen, Savukoski Tiesuunnitelman sisällysluettelo Osa A Yleiset

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja KH xx.xx.2015 xx MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä Markku Mattila jäljempänä tässä sopimuksessa

Lisätiedot

Toimintojen luovutuspäivä on kello 00:00:01 ( Luovutushetki ).

Toimintojen luovutuspäivä on kello 00:00:01 ( Luovutushetki ). LUOVUTUSSOPIMUS 1 LUOVUTTAJA Wirma Lappeenranta Oy (jäljempänä Yhtiö ) Y-tunnus: 1565217-5 Laserkatu 6 53850 Lappeenranta 2 LUOVUTUKSENSAAJA Lappeenrannan kaupunki (jäljempänä Kaupunki ) Y-tunnus 0162193-3

Lisätiedot

Vuokrakohde vuokrataan vuokralaiselle antennimaston ja siihen liittyvän laitetilan/tilojen sijoittamiseksi ja käyttämiseksi kiinteistöllä.

Vuokrakohde vuokrataan vuokralaiselle antennimaston ja siihen liittyvän laitetilan/tilojen sijoittamiseksi ja käyttämiseksi kiinteistöllä. MAANVUOKRASOPIMUS 1. Vuokranantaja Suonenjoen kaupunki PL 13 Y-tunnus: 0208061-4 77601 Suonenjoki 2. Vuokralainen Elisa Oyj PL 40 Y-tunnus 0116510-6 00061 ELISA 3. Vuokrakohde Sopimuksen liitteenä (liite

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tantere

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tantere MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Tantere 418 424 3 68 omistajat: Hanna Maria Sillanpää (xxxxxx xxxx) Sunilantie

Lisätiedot

MUISTIO 1 (3) 28.2.2007 MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI. 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa

MUISTIO 1 (3) 28.2.2007 MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI. 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa MUISTIO 1 (3) MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa Valta-, kanta- ja seututeitä sekä niitä yhdistäviä ja niiden jatkeena olevia teitä varten, jotka palvelevat pääasiassa

Lisätiedot

SOPIMUS 1/6. Viite: Asiantuntijapalvelujen puitesopimus 00I8D,241/2013/KES/1,28.5.2013. Kannonkosken kunta Opintie 2 C, 43300 Kannonkoski

SOPIMUS 1/6. Viite: Asiantuntijapalvelujen puitesopimus 00I8D,241/2013/KES/1,28.5.2013. Kannonkosken kunta Opintie 2 C, 43300 Kannonkoski SOPIMUS 1/6 16.12.2014 KESELY/563/2014/KES/2 TOIMEKSIANTOSOPIMUS Viite: Asiantuntijapalvelujen puitesopimus 00I8D,241/2013/KES/1,28.5.2013 1. SOPIJAOSAPUOLET Tilaajat: Keski-Suomen ELY-keskus, PL 250,

Lisätiedot

1. Sopimus rakennerahastotehtävien hoitamisesta, vastuunjaosta ja koordinoinnista Kestävää kasvua ja työtä rakennerahasto-ohjelmassa

1. Sopimus rakennerahastotehtävien hoitamisesta, vastuunjaosta ja koordinoinnista Kestävää kasvua ja työtä rakennerahasto-ohjelmassa 1 YHTEISTYÖN TARKENTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS RAKENNERAHASTOTEHTÄVIEN HOITAMISESSA, VASTUUJAOSSA JA KOORDINOINNINNISSA KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014-2020 RAKENNERAHASTO-OHJELMASSA Viite: 1. Sopimus rakennerahastotehtävien

Lisätiedot

KOHTEEN NIMI ADOPTOINTISOPIMUS

KOHTEEN NIMI ADOPTOINTISOPIMUS Tampereen museot, Pirkanmaan maakuntamuseo Adoptoi monumentti toiminta SOPIMUSPOHJA 19.12.2013 / mh 1. Sopimuksen tarkoitus Tällä sopimuksella sovitaan ehdoista ja yksityiskohdista, joiden mukaisesti sopimuksessa

Lisätiedot

JOENSUUN VESI LIIKELAITOKSEN JA KONTIOLAHDEN KUNNAN VÄLINEN VEDENTOIMITUSSOPIMUS. Luonnos

JOENSUUN VESI LIIKELAITOKSEN JA KONTIOLAHDEN KUNNAN VÄLINEN VEDENTOIMITUSSOPIMUS. Luonnos JOENSUUN VESI LIIKELAITOKSEN JA KONTIOLAHDEN KUNNAN VÄLINEN VEDENTOIMITUSSOPIMUS Luonnos 2.12.2015 2 Sopijapuolet Joensuun Vesi -liikelaitos Y-tunnus 0242746-2 Muuntamontie 5 80100 Joensuu Kontiolahden

Lisätiedot

Laskutusosoite: Vapo Oy / Petri Tomperi PL 22

Laskutusosoite: Vapo Oy / Petri Tomperi PL 22 Luonnos 20.3.2017 1/4 MAANVUOKRASOPIMUS SOPIJAPUOLET Vuokranantaja: Sastamalan kaupunki PL 38201 Sastamala Vuokralainen Vapo Oy, 0174817-6 PL 22 40101 Jyväskylä Laskutusosoite: Vapo Oy / Petri Tomperi

Lisätiedot

LIVI/8880/ /2017 VT-065

LIVI/8880/ /2017 VT-065 LIVI/8880/04.02.01/2017 VT-065 LIIKENNEVIRASTON JA TAMPEREEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS KOSKIEN SANTALAHDEN MELUSEINÄN SUUNNITTELUA, RAKENTAMISTA, OMISTAMISTA, KUNNOSSA- JA PUHTAANAPITOA SEKÄ MAANKÄYTTÖÄ

Lisätiedot

U R H E I L I J A S O P I M U S

U R H E I L I J A S O P I M U S U R H E I L I J A S O P I M U S Sopimuksen tausta ja tavoitteet Suomen Ilmailuliitto ry (jäljempänä SIL ) ja (SIL:n jäsenmaksun maksanut jäsen, jäljempänä Urheilija, molemmat yhdessä jäljempänä Osapuolet

Lisätiedot

vaihtoehtoinen tuote nykyisin käytössä olevalle asukaspysäköintitunnukselle.

vaihtoehtoinen tuote nykyisin käytössä olevalle asukaspysäköintitunnukselle. 1 HELSINGIN KAUPUNGIN JA YKSITYISTEN PYSÄKÖINTIOPERAATTOREIDEN VÄLINEN SOPIMUS KANTAKAUPUNGIN ASUKKAIDEN PYSÄKÖINNISTÄ PYSÄKÖINTIOPERAATTOREIDEN PYSÄKÖINTILAITOKSISSA (Asukaspysäköintilaitostunnus) 1.

Lisätiedot

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ 2 (5) Sisällys 1 Osapuolet... 3 2 Sopimuksen tausta ja tarkoitus... 3 3 Mittausalueet... 3 4 Mittausalueen ylläpitäjän

Lisätiedot

Tienvarsimainonta ja lupamenettely. Antti Pirttijoki Pirkanmaan ELY-keskus 6.3.2012

Tienvarsimainonta ja lupamenettely. Antti Pirttijoki Pirkanmaan ELY-keskus 6.3.2012 Tienvarsimainonta ja lupamenettely Antti Pirttijoki Pirkanmaan ELY-keskus 6.3.2012 Tienvarsimainonnan lainsäädännöllinen perusta Maantielain 52, tienvarsimainonta ja -ilmoittelu Asemakaava-alueen ulkopuolella

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA

OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA Tämä osakassopimus (jäljempänä Sopimus) on solmittu seuraavien osapuolten välillä: 1. Helsingin kaupunki (Y-tunnus 0201256-6),

Lisätiedot

T U O T AN T O S O P I M U S

T U O T AN T O S O P I M U S Luonnos T U O T AN T O S O P I M U S X ja Y ja Z välillä paikka.. 17307 SISÄLLYSLUETTELO 1. Osapuolet... 1 2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus... 1 3. Ohjelma... 1 4. Hinta- ja maksuehdot... 2 5. y ja Tuottajan

Lisätiedot

Ostajan ja liikennöitsijän välisen sopimussuhteen sisältö määräytyy tämän sopimuksen sekä siihen liittyvien seuraavien asiakirjojen perusteella:

Ostajan ja liikennöitsijän välisen sopimussuhteen sisältö määräytyy tämän sopimuksen sekä siihen liittyvien seuraavien asiakirjojen perusteella: KOULULAISKULJETUKSET OSTOLIIKENNESOPIMUS 1. Sopijapuolet Ostaja: Kunta............................................... Yhteystiedot:......................................... Ostajan edustaja:......................................

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Vuokraoikeudenhaltija

jäljempänä tässä sopimuksessa Vuokraoikeudenhaltija MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta SOPIMUSALUE Kiinteistö Oy Pohjolan Perusyhtiö 40 (2175827 5) Suomen Osatontti II Ky

Lisätiedot

Vt1 Veikkolan meluesteet toteutuksen edistämistä koskeva aiesopimus

Vt1 Veikkolan meluesteet toteutuksen edistämistä koskeva aiesopimus Aiesopimus 1 (4) Vt1 Veikkolan meluesteet toteutuksen edistämistä koskeva aiesopimus 1 Sopijapuolet Kirkkonummen kunta (jäljempänä kunta) Liikennevirasto Pk 33 00521 Helsinki 2 Sopimuksen tausta Aiesopimus

Lisätiedot

Merkitään, että Kolmio on Ruduksen sataprosenttisesti (100 %) omistama tytäryhtiö.

Merkitään, että Kolmio on Ruduksen sataprosenttisesti (100 %) omistama tytäryhtiö. SOPIMUS 1. OSAPUOLET 1.1 Sipoon kunta Y-tunnus 0203533-8 Iso Kylätie 18 04130 Sipoo (jäljempänä Kunta ) 1.2 Rudus Oy Y-tunnus 1628390-6 Pronssitie 1 00440 Helsinki (jäljempänä Rudus ) 1.3 Murskauskolmio

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tilat Parvis ja Kiila

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tilat Parvis ja Kiila MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilojen Parvis 418 424 9 636 ja Kiila 418 424 9 637 omistaja: THH Palvelut Oy (2128195

Lisätiedot

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus VARELY/xx/2017 LUONNOS REITTIPOHJAISESTA KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSESTA NRO

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus VARELY/xx/2017 LUONNOS REITTIPOHJAISESTA KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSESTA NRO Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus VARELY/xx/2017 LUONNOS REITTIPOHJAISESTA KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSESTA NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMAN. Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta 2014. 50/2014 (Suomen säädöskokoelman n:o 372/2014) Valtioneuvoston asetus

SÄÄDÖSKOKOELMAN. Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta 2014. 50/2014 (Suomen säädöskokoelman n:o 372/2014) Valtioneuvoston asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUS SARJA Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta 2014 (Suomen säädöskokoelman n:o 372/2014) Valtioneuvoston asetus suomalais-norjalaisesta vesienhoitoalueesta tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

Erikoiskuljetukset seminaari

Erikoiskuljetukset seminaari Erikoiskuljetukset seminaari 18.11.2017 17.11.2017 Luparyhmän ajankohtaiset Hakemustilanne 60 jonossa. Lupamäärät hyvin pitkälti samalla tasolla kuin vuonna 2016. Eriku2-lupajärjestelmä lopetetaan vuoden

Lisätiedot

Tämän sopimuksen kohteena on projekti Kulttuuripalvelujen talouden ja toiminnan vertailutiedosto IV.

Tämän sopimuksen kohteena on projekti Kulttuuripalvelujen talouden ja toiminnan vertailutiedosto IV. SOPIMUS 1(4) 15.3.2017 KULTTUURIPALVELUJEN TALOUDEN JA TOIMINNAN VERTAILUTIEDOSTO IV PROJEKTI 1 Sopimuksen kohde ja tarkoitus Tämän sopimuksen kohteena on projekti Kulttuuripalvelujen talouden ja toiminnan

Lisätiedot

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS SOPIMUS 22.2.2018 Sivu 1/5 Tilaaja: Tampereen kaupunki Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmä Frenckellinaukio 2 33100 Tampere Toteuttaja: Tampereen Tilapalvelut Oy Frenckellinaukio 2K 33100

Lisätiedot

ERIKOISKULJETUSLUVAN LUPAEHDOT 1/2005

ERIKOISKULJETUSLUVAN LUPAEHDOT 1/2005 Voimassa 1.1.2005 alkaen 1(8) Ehdot sisältävät keskeisimmät osat erikoiskuljetuksia koskevista säädöksistä ja kuljetukselle asetetuista muista ehdoista. Luvassa voi olla myös erikoisehtoja kuten sillan

Lisätiedot

Juhani Topias Tuomi (xxxxxx xxxx) Mäkikatu 12 B 11, TAMPERE

Juhani Topias Tuomi (xxxxxx xxxx) Mäkikatu 12 B 11, TAMPERE MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Niittyhaka 418 424 3 94 omistajat: Liisa Kaarina Tuomi (xxxxxx xxxx), osuus 1/4

Lisätiedot

Yhteistyösopimus. Uudenkaupungin kaupungin. Finn Sportsman Oy:n. välillä

Yhteistyösopimus. Uudenkaupungin kaupungin. Finn Sportsman Oy:n. välillä KAU Yhteistyösopimus Uudenkaupungin kaupungin ja Finn Sportsman Oy:n välillä 2 1. OSAPUOLET Tämän yhteistyösopimuksen osapuolina ovat: (1) Uudenkaupungin kaupunki (Y-tunnus: 0144036-6) Välskärintie 2 23500

Lisätiedot

POSIVIRE OY:N OSAKASSOPIMUS

POSIVIRE OY:N OSAKASSOPIMUS Luonnos 26.10.2011, muutokset 0 POSIVIRE OY:N OSAKASSOPIMUS Luonnos 26.10.2011, muutokset 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Sopijapuolet 2. Sopimuksen taustaa 3. Sopimuksen tarkoitus 4. Yhtiön osakepääoma, osakkeiden

Lisätiedot

Voimassa: Toistaiseksi

Voimassa: Toistaiseksi 1 (7) Antopäivä: 17.06.2015 Voimaantulopäivä: 01.07.2015 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Laki Liikenteen turvallisuusvirastosta 863/2009 Muutostiedot: Soveltamisala: O-luokan ajoneuvot Sisällysluettelo

Lisätiedot

1. Konserttisali 2. Konserttisalin lämpiö- ja aputilat 3. Taiteilijakahvio

1. Konserttisali 2. Konserttisalin lämpiö- ja aputilat 3. Taiteilijakahvio Salassa pidettävä kohtien 5, 6, 7 ja 8 osalta, JulkL 24 1 mom. 17 ja 20 kohta OSAKASSOPIMUS 1 Osapuolet 1.1 Helsingin kaupunki PL 1, 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus 0201256-6 1.2 Yleisradio Oy Radiokatu

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus luo edellytyksiä

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus luo edellytyksiä Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus luo edellytyksiä o Kehittyvälle elinkeinoelämälle o Toimivalle ja turvalliselle liikenteelle o Hyvälle elinympäristölle ja kestävälle kehitykselle ELY-keskus avaa

Lisätiedot

Tämä sopimus korvaa Raahen kaupungin ja Tuuliwatti Oy:n välillä 16.10.2010 allekirjoitetun maanvuokrasopimuksen.

Tämä sopimus korvaa Raahen kaupungin ja Tuuliwatti Oy:n välillä 16.10.2010 allekirjoitetun maanvuokrasopimuksen. 1(7) Liite 1 MAANVUOKRASOPIMUS Tämä sopimus korvaa Raahen kaupungin ja Tuuliwatti Oy:n välillä 16.10.2010 allekirjoitetun maanvuokrasopimuksen. 1. Osapuolet Vuokranantaja Raahen kaupunki, Y-tunnus 1791817-6

Lisätiedot

Kohde nro Reitin nimi x.x.20xx-x.x.20xx optio 1 vuotta Kohde nro Reitin nimi x.x.20xx-x.x.20xx optio 1 vuotta

Kohde nro Reitin nimi x.x.20xx-x.x.20xx optio 1 vuotta Kohde nro Reitin nimi x.x.20xx-x.x.20xx optio 1 vuotta pp.kk.2018 Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Osoite: Yliopistonkatu

Lisätiedot

ERIKOISKULJETUKSET SUURHANKESEMINAARI KALAJOKI

ERIKOISKULJETUKSET SUURHANKESEMINAARI KALAJOKI ERIKOISKULJETUKSET SUURHANKESEMINAARI KALAJOKI 26.08.2016 MIKÄ ON ERIKOISKULJETUS, LYHYESTI KULJETUS JOKA YLITTÄÄ LAINSALLIMAT MASSA JA TIELAISSA SALLITUT KULJETUSMITAT: PITUUS, LEVEYS JA KORKEUS. EDELLYTTÄÄ

Lisätiedot

OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET

OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET KOULULAISKULJETUKSET Ostoliikennesopimuksen LIITE OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa sopimussuhteeseen

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI MAANVUOKRASOPIMUS 1 Lammasluoto. 1.2 Vuokralainen Naantalin purjehdusseura ry, y-tunnus 0638337-2, PL 57, 21101 Naantali.

NAANTALIN KAUPUNKI MAANVUOKRASOPIMUS 1 Lammasluoto. 1.2 Vuokralainen Naantalin purjehdusseura ry, y-tunnus 0638337-2, PL 57, 21101 Naantali. NAANTALIN KAUPUNKI MAANVUOKRASOPIMUS 1 1 OSAPUOLET 1.1 Vuokranantaja Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2, Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali. 1.2 Vuokralainen Naantalin purjehdusseura ry, y-tunnus 0638337-2,

Lisätiedot

SOPIMUS KÄYTTÖOIKEUKSISTA SEKÄ JOHDOISTA, LAITTEISTA JA RAKENNELMISTA

SOPIMUS KÄYTTÖOIKEUKSISTA SEKÄ JOHDOISTA, LAITTEISTA JA RAKENNELMISTA SOPIMUS KÄYTTÖOIKEUKSISTA SEKÄ JOHDOISTA, LAITTEISTA JA RAKENNELMISTA Sopijapuolet A. Asunto Oy Kauniaisten Klostret Grankulla Bostads Ab (2553398-9), jäljempänä A PL 52, 02701 Kauniainen B. Kauniaisten

Lisätiedot

Tontti luovutetaan Advenille käytettäväksi maanvuokralain (258/66) 5.luvun tarkoittamalla tavalla kaukolämpölaitoksen tonttina.

Tontti luovutetaan Advenille käytettäväksi maanvuokralain (258/66) 5.luvun tarkoittamalla tavalla kaukolämpölaitoksen tonttina. Luonnos 23.4.2015 MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Sastamalan kaupunki, 0144411-3 PL 23 38201 Sastamala jäljempänä kaupunki Vuokralainen: Adven Oy Äyritie 18, 01510 Vantaa jäljempänä

Lisätiedot

LUONNOS JOENSUUN KAUPUNKI KONTIOLAHDEN KUNTA SOPIMUS VALTION JÄTEHUOLTOTYÖSTÄ

LUONNOS JOENSUUN KAUPUNKI KONTIOLAHDEN KUNTA SOPIMUS VALTION JÄTEHUOLTOTYÖSTÄ Dnro PIRELY/3620/2016?.8.2017 JOENSUUN KAUPUNKI LUONNOS KONTIOLAHDEN KUNTA SOPIMUS VALTION JÄTEHUOLTOTYÖSTÄ Pirkanmaan ELY-keskus, josta jäljempänä käytetään nimitystä valtio, Joensuun kaupunki

Lisätiedot

1) Suomen valtio, jota edustaa Senaatti-kiinteistöt, (jäljempänä Senaatti ) PL 237, Helsinki

1) Suomen valtio, jota edustaa Senaatti-kiinteistöt, (jäljempänä Senaatti ) PL 237, Helsinki VAIHTOKIRJA 1. OSAPUOLET 2. PÄÄTÖKSET 1) Suomen valtio, jota edustaa Senaatti-kiinteistöt, 1503388-4 (jäljempänä Senaatti ) PL 237, 00531 Helsinki 2) Helsingin kaupunki, jota edustaa Kaupunkiympäristöt

Lisätiedot

LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY FINGRID OYJ UUSI SOPIMUSLUONNOSMALLI 1.12.2017 LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(6) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 LIITTYMISPISTEISTÄ

Lisätiedot

Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6)

Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6) Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6) KULJETUSPALVELUT OSTOLIIKENTEEN EHDOT Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa sopimussuhteeseen

Lisätiedot

ALUEELLINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO KÄYTTÖ-XXXXXX

ALUEELLINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO KÄYTTÖ-XXXXXX UUDELY/2290/2014 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 8 ALUEELLINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO KÄYTTÖ-XXXXXX 1. Sopijapuolet Tämän sopimuksen sopijapuolina ovat Tilaaja: Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 23.3.2018 1 / 5 HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) (jäljempänä Tilaaja ) PL33, 00023 Valtioneuvosto Y-tunnus: 0244685-8

Lisätiedot

Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli)

Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli) Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli) Tämä sopimus ei ole virallinen sopimus, vaan malli, jonka pohjalle rakentaa sellainen. Huomioita; Kulttuurimatkailun viitekehyksessä on

Lisätiedot

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti:

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1 (6) Valtatien 6 parantaminen välillä Tykkimäki-Kuivala, Kouvola Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1. MAANTIET:

Lisätiedot

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa Sopimus lastensuojelulain mukaisesta ympärivuorokautisesta hoidosta. 1. Sopijapuolet Tilaaja PL 85 45101 Kouvola Y-tunnus 0161075-9 Yhteyshenkilö Palvelupäällikkö Sanna-Riitta Junnonen PL 85 45101 Kouvola

Lisätiedot

Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja

Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja ASIAKASSOPIMUS Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja virallinen nimi ja henkilötunnus (myös taiteilijanimi, jos käytät sitä), myöh. Näyttelijä

Lisätiedot

Erikoiskuljetusmääräys

Erikoiskuljetusmääräys Erikoiskuljetusmääräys Tieliikenteen säädösinfo 8.11.2016 Erityisasiantuntija Seppo Terävä Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Valmistelu Määräyksellä korvataan Liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Suositus tilapäisesti suljettua tieosuutta ohittavan kiertotien tilapäisestä viitoittamisesta vähäliikenteisellä maantieverkolla

Suositus tilapäisesti suljettua tieosuutta ohittavan kiertotien tilapäisestä viitoittamisesta vähäliikenteisellä maantieverkolla Päivitetty 16.1.2017 LIITE Poliisilaitoksen tai kunnanhallituksen päätökseen perustuva maantieverkon osien tilapäinen sulkeminen erilaisten tieverkolle sijoittuvien tapahtumien, nopeuskilpailujen, yleisötilaisuuksien

Lisätiedot

Helsingin Uusyrityskeskus ry, y-tunnus , Ensi linja 1, Helsinki / PL 4500, Helsingin kaupunki

Helsingin Uusyrityskeskus ry, y-tunnus , Ensi linja 1, Helsinki / PL 4500, Helsingin kaupunki OSAKASSOPIMUS 1. Osapuolet Tämän osakassopimuksen Osapuolia ovat: 2. 1. Helsingin kaupunki, y-tunnus 0215438-8 Pohjoisesplanadi 11-13, 00170 Helsinki / PL 1, 00099 Helsingin kaupunki (jäljempänä Helsinki)

Lisätiedot

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS. Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti)

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS. Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti) 1 (5) 1. SOPIJAOSAPUOLET OSTAJA: Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS Yhteystiedot: OSTAJAN YHTEYSHENKILÖ: Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti) (Yhteystiedot, jos poikkeavat

Lisätiedot

HELSINGIN SEUDUN ASIOIMISTULKKIKESKUS OY:N OSAKASSOPIMUS. 1.1. Vantaan kaupunki (1 008 osaketta)

HELSINGIN SEUDUN ASIOIMISTULKKIKESKUS OY:N OSAKASSOPIMUS. 1.1. Vantaan kaupunki (1 008 osaketta) HELSINGIN SEUDUN ASIOIMISTULKKIKESKUS OY:N OSAKASSOPIMUS 1. OSAPUOLET 1.1. Vantaan kaupunki (1 008 osaketta) 1.2. Helsingin kaupunki (1 osake) 1.3. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Lisätiedot

KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS

KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS 1 KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS 1. Sopijaosapuolet Tikkamäen Palvelut Oy (jäljempänä vuokranantaja) ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitoja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä, (jäljempänä vuokralainen) ovat sopineet

Lisätiedot

Käyttöehdot, videokoulutukset

Käyttöehdot, videokoulutukset Käyttöehdot, videokoulutukset Edita Publishing Oy PL 700, 00043 NORDIC MORNING www.editapublishing.fi Asiakaspalvelu www.edilexpro.fi edilexpro@edita.fi puh. 020 450 2040 (arkisin klo 9 16) 1 Yleistä Tämä

Lisätiedot

Luonnos VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET. (1) Vuokranantaja. Lappeenrannan kaupunki ( ) PL 11, Lappeenranta.

Luonnos VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET. (1) Vuokranantaja. Lappeenrannan kaupunki ( ) PL 11, Lappeenranta. VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET (1) Vuokranantaja Lappeenrannan kaupunki (0162193-3) PL 11, 53101 Lappeenranta (2) Vuokralainen Lappeenrannan Yritystila Oy (0368899-8) Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta Vuokranantaja

Lisätiedot

SOPIMUS ETSIVÄN NUORISOTYÖN PALVELUN TUOTTAMISESTA LUUMÄEN KUNNAN ALUEELLA VUONNA 2015

SOPIMUS ETSIVÄN NUORISOTYÖN PALVELUN TUOTTAMISESTA LUUMÄEN KUNNAN ALUEELLA VUONNA 2015 SOPIMUS ETSIVÄN NUORISOTYÖN PALVELUN TUOTTAMISESTA LUUMÄEN KUNNAN ALUEELLA VUONNA 2015 Yhteistyösopimus 19.11.2014 1. Sopijaosapuolet: Palvelun tilaaja: Luumäen kunta Linnalantie 33 54501 TAAVETTI Palvelun

Lisätiedot

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9)

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) 1 (4) ESIVUOKRASOPIMUS Sopimusosapuolet 1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) Kihlakangas 13, 96800 Rovaniemi (jäljempänä vuokranantaja ) 2. Lapin pelastuslaitos (Y: 0937073-7) (jäljempänä

Lisätiedot

ALUEELLINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO KÄYTTÖ-XXXXXX

ALUEELLINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO KÄYTTÖ-XXXXXX UUDELY/3926/06.10.02/2013 8.11.2013 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 8 ALUEELLINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO KÄYTTÖ-XXXXXX 1. Sopijapuolet Tämän sopimuksen sopijapuolina ovat Tilaaja: Uudenmaan elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ

SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ Kuopion kaupunki 1 (6) SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ Sopimuksen osapuolet Kuopion kaupunki Perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueet PL 227 70101 Kuopio Juankosken

Lisätiedot

SOPIMUS RAKENNUKSEN NIMI LUOVUTTAMISESTA ADOPTOITAVAKSI

SOPIMUS RAKENNUKSEN NIMI LUOVUTTAMISESTA ADOPTOITAVAKSI Tampereen museot, Pirkanmaan maakuntamuseo Adoptoi monumentti toiminta 12.11.2015 / MH SOPIMUS RAKENNUKSEN NIMI LUOVUTTAMISESTA ADOPTOITAVAKSI 1. Sopimuksen tarkoitus ja osapuolien vastuut Tällä sopimuksella

Lisätiedot

Ajoneuvoasetuksen muutos 2013

Ajoneuvoasetuksen muutos 2013 Ajoneuvoasetuksen muutos 2013 Kuntatekniikan päivät 21-22.5.2015 Turku Mikko Rauhanen SiltaExpert Oy 2.4.2015 MITÄ ON TAPAHTUNUT - 1.10.2013 raskaan liikenteen suurimmat sallitut mitat ja massat kasvoivat

Lisätiedot

LUOVUTUSSOPIMUS. KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [ ]

LUOVUTUSSOPIMUS. KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [ ] LUOVUTUSSOPIMUS KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [] SOPIMUS [1] LUOVUTUSSOPIMUS 1 Siirron osapuolet 1.1 Luovuttaja Kouvolan kaupunki (y-tunnus xxxx) (jäljempänä Kouvola)

Lisätiedot

SOPIMUS HELSINGIN JA ESPOON MERIALUEEN KALATALOUDELLISESTA YHTEISTARKKAILUSTA VUONNA 2017

SOPIMUS HELSINGIN JA ESPOON MERIALUEEN KALATALOUDELLISESTA YHTEISTARKKAILUSTA VUONNA 2017 1/5 SOPIMUS HELSINGIN JA ESPOON MERIALUEEN KALATALOUDELLISESTA YHTEISTARKKAILUSTA VUONNA 2017 Tämä sopimus tulee voimaan 1.1.2017 ja se korvaa 31.12.2017 asti voimassa olevan yhteistarkkailusopimuksen

Lisätiedot

SOPIMUS ENONKOSKEN KUNNAN SOSIAALITOIMEN TOIMIALAAN KUULUVIEN TOIMINTOJEN (sosiaalipalvelut) LUOVUTUKSESTA ITÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄLLE

SOPIMUS ENONKOSKEN KUNNAN SOSIAALITOIMEN TOIMIALAAN KUULUVIEN TOIMINTOJEN (sosiaalipalvelut) LUOVUTUKSESTA ITÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄLLE 1 SOPIMUS ENONKOSKEN KUNNAN SOSIAALITOIMEN TOIMIALAAN KUULUVIEN TOIMINTOJEN (sosiaalipalvelut) LUOVUTUKSESTA ITÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄLLE 1. Sopimuksen osapuolet 1.1.Luovuttaja: Enonkosken

Lisätiedot