University of Queensland - Kevät 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "University of Queensland - Kevät 2013"

Transkriptio

1 University of Queensland - Kevät 2013 k93594 Brisbanen keskusta, näkymä Kangaroo Pointin kallioilta Vaihtoon valmistautuminen Vaihtoon valmistautuminen lähti virallisesti käyntiin vaihto-paikan vahvistamisesta maaliskuussa. Seuraavaksi elokuussa kv-opiskelijapalvelut välittivät tiedot UQ:n omasta hakemuksesta, joka tuli täyttää ja lähettää kv-toimiston kautta UQ:lle. Hakemukseen tuli liittää englannin kielitaidon todistus (englanniksi käännetty yo-todistus Englannin kielen arvosanalla 8 tai parempi oli riittävä). Deadline hakemukselle oli syyskuun lopussa. Hakemuksen yhteydessä piti myös valita jo alustavasti kurssit. Valitsin kurssit niiden sisältökuvausten perusteella selailtuani jonkin verran kurssivalikoimaa UQ:n kotisivuilla. Kursseja pystyi tarvittaessa myös suhteellisen helposti vaihtamaan myöhemmin.

2 Hakemuksen lähettämisen jälkeen saapui melko pian UQ:lta virallinen hyväksymiskirje ja lisäinfopaketti, joka sisälsi tunnukset UQ:n Oodin vastineeseen mysinetiin. Tunnusten avulla voi helpommin selailla kurssiaikatauluja sekä ilmoittautua kursseille, kun ilmoittautumisaika on alkanut joulukuussa. Ostin lentoliput syyskuussa samoihin aikoihin hakemuksen lähettämisen kanssa. Päädyin ostamaan yhdensuuntaiset lennot, sillä menomatkani taittui Kaakkois-Aasian kautta ensin. Suosittelen kuitenkin harkitsemaan joustavan menopaluulipun ostoa, esimerkiksi Kilroyn muutettavia lippuja, sillä yhdensuuntaiset lennot ovat yleensä huomattavan paljon kalliimpia ja jouduin itse maksamaan paluulennostani suhteellisen kovan hinnan. Viisumin hankkiminen on hyvin nopea prosessi. Viisumihakemus täytetään elektronisesti ja hyväksyntä tuli heti seuraavana päivänä. Opiskelijaviisumi on melko hintava (reilu 500 AUD) ja voimassa 6 kuukautta. Ennen lähtöä kannattaa myös hoitaa matkavakuutus kuntoon ajoissa. Aloitin jo ennen lähtöäni tutustumaan Brisbaneen kaupunkina sekä paikalliseen kämppätarjontaan. Hyviä sivustoja kämpän etsimiseen ovat UQ:n ja QUT:n omat sivustot sekä yksityinen Gumtreesivusto: Asunnon suhteen ei kannata silti hätäillä etukäteen. Yleisin käytäntö oli, että vaihtarit saapuivat Brisbaneen viikko-pari ennen orientaation alkua ja etsivät vasta paikanpäällä majoituksen. Kuitenkin on hyvä ainakin vähän tutustua etukäteen tarjontaan, hintatasoon sekä eri alueisiin, jotta Brisbaneen saapuessa löytäisi mahdollisimman pian mieluisan kämpän. Brisbanen lähiöt vaihtelevat yleisilmeeltään ja ilmapiiriltään, joten suosittelen katsastamaan myös asunnon ympäristön kämppää etsiessä. Brisbanen julkinen liikenne toimii kohtuullisen hyvin, joten asunnon ei tarvitse olla aivan kampuksen vieressä. Kaupunki on myös pyöräystävällinen ja pyöräreitit ovat hyvin

3 suunniteltuja. Itse kuljin kampukselle pyörällä tai vaihtoehtoisesti julkisilla huonommalla säällä eli CityCat lautalla tai bussilla. Ennen Brisbaneen saapumista UQ:lta voi tilata ilmaisen kuljetuksen Brisbanen lentokentältä. Jos saavut Brisbaneen ennen orientaatioviikon alkamista, kampuksella voi käydä jo ennen koulun alkua hankkimassa opiskelijakortin, joka oikeuttaa paikalliseen opiskelijahintaiseen matkakorttiin GoCardiin. Koululla pyörii myös jo ennen orientaatioviikkoa useamman kerran viikossa uusille opiskelijoille suunnattu Getting Started seminaari ja erillinen asumisasioihin perehtyvä seminaari. Kampuksella käynnin ja asunnon etsimisen lisäksi ensimmäisiä käytännön asioita joita hoidin olivat paikallisen liittymän sekä pankkitilin hankkiminen. Paikallisilta operaattoreilta saa ihan toimivia Prepaid-paketteja, joihin kuuluu myös data. Australialainen asiakaspalvelu on yleensä erittäin hyvää ja pankkitilin avaaminenkin on tehty mahdollisimman vaivattomaksi. Opiskelu vaihtokohteessa Vuonna 2013 lukukausi alkoi orientaatioviikosta ja päättyi viimeisenä tenttipäivänä Viimeiset luennot pidettiin 31.5., jonka jälkeen seurasi viikon lukutauko ja kaksi tenttiviikkoa. Tenttiaikataulut selviävät vasta muutama viikkoa ennen tenttiviikkojen alkua, joten on hyvä lähtökohtaisesti varautua olemaan paikalla Brisbanessa ihan viimeiseen päivään asti. UQ on iso koulu ja kurssitarjonta on laaja. Osa kandikursseista on UQ:n etukäteen hyväksyttyjä vaihto-opiskelijoille ja ihan muutama maisterikursseista. Itselläni ei ollut kuitenkaan vaikeuksia saada muitakin valittuja kursseja hyväksyttyä ja pääsin osallistumaan haluamilleni kursseille. Kursseja saa käydä sekaisin eri laitoksilta, eikä tarvitse seurata tiettyä ohjelmaa. Suoritin maisterivaihdon, joten päädyin käymään sekaisin sekä maisteri-, että kanditasoisia kursseja. UQ:ssa valitaan neljä kurssia yhteensä 8 paikallisen unitin edestä. Tämä vastaa 30 opintopistettä, mutta vähempää ei voi käydä saadakseen maisterivaihdon vaadittavat 24 opintopistettä täyteen. Päädyin vaihtamaan kaksi alun perin valitsemastani neljästä kurssista. Muutoksia voi vielä tehdä pari viikkoa kurssien alkamisesta, joten jos et ole varma valinnoistasi voit halutessasi käydä useamman kurssin ensimmäisillä luennoilla ja päättää sen jälkeen. Kurssit, jotka päädyin itse lopulta käymään olivat:

4 Business Management in a Carbon Constrained World - ENVM2534, undergraduate, 2 units Tämä oli mielestäni omista kursseistani paras. Odotukseni eivät olleet kovin korkealla ja odotinkin enemmän epämääräistä ja pehmeämpää puunhalailua. Kurssi oli kuitenkin hyvin järjestetty ja kurssin vetäjät päteviä. Kurssilla käsiteltiin ilmaston muutoksen aiheuttamia haasteita yrityksen näkökulmasta. Luennoilla käsitellään laajojen aiheiden lisäksi useita yksittäisiä caseja, joita vierailevat asiantuntijat esittelivät. Ryhmä oli suhteellisen pieni, joten tunnit olivat interaktiivisempia kuin massaluennot. Kurssiin ei sisältynyt lainkaan tenttiä, vaan arvostelu suoritettiin kahden laajemman tutkimusesseen (kumpikin 40%) ja yhden ryhmätyön (20%) perusteella. Economics of Social Issues - ECON1120, undergraduate, 2 units Kurssi oli perustason taloustieteen kurssi, jossa käsiteltiin eri yhteiskunnallisia aiheita kuten terveydenhuolto- ja koulutusjärjestelmiä kansisnäkökulmasta. Suurin osa kurssista koostui eri koulukuntien ja kuuluisimpien ekonomistien teorioihin ja kantoihin tutustumisesta. Luennot olivat suuren koon massaluentoja mutta yleensä mielenkiintoisia ja luennoitsijaa oli miellyttävä kuunnella. Kurssi luonnollisesti käsitti paljon asioita paikallisesta näkökulmasta, joten luennoilla oppi myös paljon australialaisesta yhteiskunnasta. Luennot myös videoitiin, joten tarvittaessa ne pystyi kätevästi katsomaan kurssin kotisivulta. Kurssin arvostelu koostui välitentistä (25%), esseestä (25%) sekä lopputentistä (50%). Contemporary Australia - AUST1000, undergraduate, 2 units Tämän kurssin olisin voinut jälkikäteen katsottuna vaihtaa johonkin muuhun. Kurssilla käsiteltiin Australian yhteiskuntaa ja kulttuuria eri näkökulmista ja olisi voinut lähtökohdiltaan olla mielenkiintoinen. Kurssi ei kuitenkaan vastannut ihan odotuksiani ja luennot tuntuivat usein junnaavan paikallaan ilman tarpeeksi asiasisältöä. Sisällön puutteesta huolimatta kurssi oli kuitenkin vaihto-opiskelijoille suunnatuksi kulttuurikurssiksi yllättävän työläs. Kurssiin ei sisältynyt tenttiä, vaan se arvioitiin useamman pienen seminaariesseen, luokkaosallistumisen sekä laajemman tutkimusesseen perusteella. Luokkaosallistuminen käsitti tuntiaktiivisuuden ja viikottaiset tiivistelmät kirjan kappaleista.

5 Managing Organisational Behaviour - MGTS7601, graduate, 2 units MGTS7601 oli maisteritason johtamisen kurssi, jossa käsiteltiin laajalti organisaatioteorian eri aiheita organisaatiorakenteesta muutosjohtamiseen. Mahdollisesti kurssin laajuuden takia osa aiheista tuntui jäävän vähän pinnallisiksi. Ryhmä koostui suurimmaksi osaksi ulkomaalaisista opiskelijoista, sillä suhteellisen harva paikallisista suorittaa maisteritutkintoa ollenkaan. Arvostelu koostui viidestä pienestä casesta (10%), ryhmätyöstä (25%), yksilötyöstä (30%) sekä lopputentistä (35%). Työmäärästä huolimatta arvostelukriteerit eivät olleet kovin korkealla ja töistä sai helposti hyviä arvosanoja. Vapaa-aika ja muuta UQ vaihtokohteena tarjoaa laajan mahdollisuuden harrastaa ja tehdä kaikkea, joten vaihtoaika hujahtaa ohi erittäin nopeasti. Koululla on hyvät harrastusmahdollisuudet moneen lajiin ja lukukauden alussa kannattaa liittyä eri kerhoihin. Kerhot ja järjestöt esittäytyvät kaikki orientaatioviikon Market Daylla, jolloin voi tutustua niiden toimintaan ja löytää omien kiinnostusten mukaisesti sopivia kohteita. Itse pelasin tennistä koulun tenniskeskuksessa ja kävin myös purjehtimassa koulun purjehdusklubin retkillä. Paikallinen ilmasto on ideaali erilaisten ulkoaktiviteettien harrastamiseen.

6 Jos musiikki kiinnostaa, voi hyödyntää Brisbanen laajaa valikoimaa keikkoja ja konsertteja. Koulun kansainvälisten opiskelijoiden järjestö Quest järjestää myös paljon tapahtumia ja reissuja vaihtareille. Hintataso Australiassa on suurin piirtein sama kuin Suomessa tai vähän korkeampi riippuen myös dollarin kurssista. Jotkut asiat ovat halvempia (esim. sushi) ja taas jotkut selkeästi kalliimpia kuten asuminen. Asuminen onkin melko kallista Helsinkiin verrattuna ja opiskelijat asuvat yleensä erikokoisissa kimppakämpissä. Useimmat vuokrat huoneista liikkuivat haitarilla AUD viikossa ja usein käytäntönä oli 4 viikon vuokravakuuden maksaminen. Koulukirjojen suhteen kannattaa hyödyntää koulun kirjastoa jos mahdollista. Itse jouduin ostamaan vain yhden kirjan, joka ei ollut kirjastosta saatavilla. Brisbanen ilmasto on lämmin - kesät ovat kuumia ja kosteita, talvet lauhkeita ja kuivia. Saapuessani helmikuussa sää oli ainakin omasta mielestäni täydellisen aurinkoinen ja lämmin. Parin viikon päästä Brisbane koki kuitenkin rankkoja sateita ja ennen tuloani kaupunki oli kärsinyt lähes vuosittaisista tulvista. Vettä voi siis kesäkuukausina tulla paljonkin. Talvea kohti mennessä sateet vähenevät ja lämpötilat vähän tippuvat. Paikallinen talvi ei ole kuitenkaan verrattavissa Suomen talveen vaan lämpötilat pysyvät usein 20 asteen lähettyvillä. Talon sisällä voi olla silti erityisesti viileämpinä öinä yllättävän kylmä, sillä suurimmassa osassa taloista eristys ei oikein toimi tai sitä ei ole. Burleigh Beach, Gold Coast

7 Brisbanen lähellä löytyy paljon nähtävää ja koettavaa. Varsinkin jos on auto käytössä, pääsee helposti kulkemaan, mutta julkisilla kulkuneuvoilla myös pärjää. Surffi-intoilijoille lähimmät kunnon rannat löytyvät Gold Coastilta ja Sunshine Coastilta. Junalla liikkuessa Gold Coastille kestää n. 1,5 h ja Sunshine Coastille n. 2h. Brisbanen lähellä on myös muun muassa rantakylä Byron Bay ja useita saaria, joista North Stradbroke Island ja Moreton Island ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Moreton Islandilla voi muun muassa harrastaa sand boarding/surfingia ja syöttää käsin villidelfiinejä. Muualla Australiassa kannattaa myös matkustaa niin paljon kuin mahdollista. Auton vuokraus toimii hyvin ja lähialueilla se on toimiva ratkaisu. Pidemmälle lähtiessä kuitenkin lentäminen on yleensä paras vaihtoehto, sillä välimatkat ovat todellisuudessa hyvin pitkiä. Maan sisäiset lennot vaihtelevat tietenkin hintatasoltaan, mutta esimerkiksi Brisbane-Sydney menopaluulennot maksavat n AUD. Päällimmäiseksi mieleen jääneitä omista reissuistani ovat kaupunkilomina Sydney ja Melbourne sekä Melbournesta lähtevän Great Ocean Roadin ajaminen ja Brisbanesta pohjoiseen sijaitsevien Whitsundayn saarien ympäri purjehtiminen. Suosittelen myös ehdottomasti Kaakkois-Aasian visiittiä joko meno- tai paluumatkalla Australiaan. Whitehaven, Whitsundays

8 Loppukommentit Voin ehdottomasti suositella UQ:ta ja Brisbanea vaihtokohteena. Brisbane on kaupunkina todella asuttava, ilmasto on hyvä ja kaikki yleisesti toimii. Vaihto-aikani oli yksi elämäni parhaista kokemuksista. Vaihdon aikana opin paljon eri kulttuureista, myös muista kuin australialaisesta. Australia on kulttuurillisesti hyvin moniulotteinen ja erityisesti Aasian läheisyys näkyy vahvasti. Paikallinen diversiteetti kehitti kommunikaatio- ja vuorovaikutustaitojani ja avarsi maailmankatsomustani. Vaihto on ehdottomasti monella tavalla arvokas kokemus, jonka aikana oppii paljon itsestään. Vieraassa ympäristössä pärjääminen antaa itseluottamusta ja rohkeutta lähteä kokeilemaan uusia asioita. Koala Great Ocean Roadin varrelta

Vaihtoraportti lukuvuosi 2010-2011. Bond University KTA

Vaihtoraportti lukuvuosi 2010-2011. Bond University KTA Vaihtoraportti lukuvuosi 2010-2011 Bond University KTA Henkilötiedot Koulutusohjelma: Kiinteistötalous Vaihtoyliopisto: Bond University Sijainti: Gold Coast, Queensland, Australia Ajankohta: 1.9.2010 30.4.2011

Lisätiedot

MATKARAPORTTI Sheffield Hallam University Syksy 2017

MATKARAPORTTI Sheffield Hallam University Syksy 2017 MATKARAPORTTI Sheffield Hallam University Syksy 2017 Sanna Ruusunen Sheffield Sheffield on Englannin viidenneksi suurin teollisuuskaupunki Pohjois-Englannissa, Etelä- Yorkshiressä. Asukkaita mäkisessä

Lisätiedot

Athens University of Economics and Business Matkaraportti

Athens University of Economics and Business Matkaraportti Athens University of Economics and Business Matkaraportti Eero Kuiri 0421378 1. Johdanto Vietin vaihtokauteni Ateenassa keväällä 2017. Vaihtoyliopistonani toimi Athens University of Economics and Business,

Lisätiedot

North2north Winnipeg Kanada

North2north Winnipeg Kanada North2north Winnipeg Kanada WINNIPEG Manitoba provinssin pääkaupunki Kanadan 7. suurin kaupunki Väkiluku 634 000 asukasta Kaupungissa on kaksi yliopistoa University of Winnipeg (n. 9000 opiskelijaa) ja

Lisätiedot

Vaihtopaikasta kiinnostuneet saavat ottaa minuun yhteyttä (pietari pellinen ät aalto fi).

Vaihtopaikasta kiinnostuneet saavat ottaa minuun yhteyttä (pietari pellinen ät aalto fi). Vaihtoraportti Koulutusohjelma: Rakenne- ja rakennustuotantotekniikka Vaihtoyliopisto: KAIST Korean Advanced Institute of Science and Technology Vaihto-ohjelma: Kahdenvälinen vaihtokohde Opetuskieli: Englanti

Lisätiedot

Vaihtoraportti. Yleiskuvaus kohteesta. Järjestelyt Suomessa ja kohdemaassa. Käytännön asiat vaihtokohteessa. Opinnot

Vaihtoraportti. Yleiskuvaus kohteesta. Järjestelyt Suomessa ja kohdemaassa. Käytännön asiat vaihtokohteessa. Opinnot Vaihtoraportti Koulutusohjelma: Materiaalitekniikka Vaihtoyliopisto: KU Leuven Ajankohta: 15.9.2014-8.2.2015 Vaihto-ohjelma: Erasmus Opetuskieli: englanti S-posti: michael.saulny@aalto.fi Julkaisuoikeus:

Lisätiedot

Vaihto-opiskelujakso Ateenassa keväällä 2018

Vaihto-opiskelujakso Ateenassa keväällä 2018 Vaihto-opiskelujakso Ateenassa keväällä 2018 Miska Konttinen 1 1. JOHDANTO Vietin kevään 2018 Ateenassa vaihto-opiskelujen merkeissä. Yliopistona toimi Athens University of Economics and Business (AUEB).

Lisätiedot

Groningen sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Bremenistä (Saksa), joten halvin vaihtoehto on lentää Tampereelta Bremeniin (Ryanair) ja ottaa

Groningen sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Bremenistä (Saksa), joten halvin vaihtoehto on lentää Tampereelta Bremeniin (Ryanair) ja ottaa Groningen sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Bremenistä (Saksa), joten halvin vaihtoehto on lentää Tampereelta Bremeniin (Ryanair) ja ottaa Bremenistä bussi Groningeniin (Public Express), joka maksaa

Lisätiedot

University of Queensland

University of Queensland AALTO YLIOPISTON KAUPPAKORKEAKOULU University of Queensland Kevät 2013 k87269 2.7.2013 Vietin kevätlukukauden 2013 opiskellen Australian Brisbanessa University of Queensland -nimisessä yliopistossa, joka

Lisätiedot

Matkaraportti. University of Adelaide Timopekka Hakola Kevät 2013

Matkaraportti. University of Adelaide Timopekka Hakola Kevät 2013 Matkaraportti University of Adelaide Timopekka Hakola Kevät 2013 Valmistautuminen vaihtoon Suoritin vaihtoni University of Adelaidessa (UoA), Australiassa kevätlukukaudella 2013. Adelaide on Australian

Lisätiedot

ITALIA, Torino. Syksy 2009

ITALIA, Torino. Syksy 2009 ITALIA, Torino Harri Aaltonen Ville Veijola Syksy 2009 KOT7SN2 KOT7SN2 Torino Asukkaita 909 000 Sijaitsee Po-joen varrella Piemonten maakunnassa Pohjois- Italiassa. Torino tunnetaan erityisesti Fiat-autotehtaasta.

Lisätiedot

MATKARAPORTTI: Swinburne University of Technology, kevät 2010

MATKARAPORTTI: Swinburne University of Technology, kevät 2010 MATKARAPORTTI: Swinburne University of Technology, kevät 2010 Minna Airola, KATI 4 Inka Pantzar, KATI 4 0 1.0 Johdanto... 1 2.0 Lähtövalmistelut... 1 2.1 Hakeminen... 1 2.2 Viisumi... 2 2.3 Vakuutukset...

Lisätiedot

Matkaraportti SKEMA Business School Sophia Antipolis Campus. Keva t Elsa Honkanen

Matkaraportti SKEMA Business School Sophia Antipolis Campus. Keva t Elsa Honkanen Matkaraportti SKEMA Business School Sophia Antipolis Campus Keva t 2019 Elsa Honkanen 1. Johdanto Valitsin vaihtokohteekseni Ranskan Rivieralla sijaitsevan SKEMA Business Schoolin pääosin sen sijainnin

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Kansainväliset palvelut. MATKARAPORTTI Institute of Chemical Technology, Praha Kevät 2014

LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Kansainväliset palvelut. MATKARAPORTTI Institute of Chemical Technology, Praha Kevät 2014 LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Kansainväliset palvelut MATKARAPORTTI Institute of Chemical Technology, Praha Kevät 2014 Ville Rantanen Kemiantekniikka Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Lähtövalmistelut ja

Lisätiedot

MATKARAPORTTI. Vaihto- oppilaana Mannheimin yliopistossa Saksassa Ilari Lyytikäinen. Kati 4

MATKARAPORTTI. Vaihto- oppilaana Mannheimin yliopistossa Saksassa Ilari Lyytikäinen. Kati 4 LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO MATKARAPORTTI Vaihto- oppilaana Mannheimin yliopistossa Saksassa 1.2.2013-14.6.2013 Ilari Lyytikäinen Kati 4 Mannheim ja yliopisto Mannheim sijaitsee Saksan Baden- Würtembergin

Lisätiedot

Vaihtoraportti Singapore NTU

Vaihtoraportti Singapore NTU Vaihtoraportti Singapore NTU Kemian, bio- ja materiaalitekniikka Nanyang Technological University Kahdenvälinen vaihtokohde 07.01.2016 06.05.2016 SINGAPORE Singapore on hyvin pieni ja tiheästi asuttu viisikymmentä

Lisätiedot

Universität Liechtenstein Vaduz, Liechtenstein Kevätlukukausi 2013 Laura Rämä

Universität Liechtenstein Vaduz, Liechtenstein Kevätlukukausi 2013 Laura Rämä Universität Liechtenstein Vaduz, Liechtenstein Kevätlukukausi 2013 Laura Rämä SISÄLLYS 1. Saapuminen... 3 2. Orientaatioviikko... 3 3. Koulunkäynti ja kurssit... 4 3.1. Innovation and Technology Management...

Lisätiedot

Matkaraportti. Semester 1, 2013 (25.2.-22.6.2013) Antti Tervo k90509

Matkaraportti. Semester 1, 2013 (25.2.-22.6.2013) Antti Tervo k90509 Matkaraportti Semester 1, 2013 (25.2.-22.6.2013) Antti Tervo k90509 Tässä matkaraportissa kerron maisterivaihtolukukaudestani University of Queenslandissa, Australian Brisbanessa keväällä (tai eteläisen

Lisätiedot

Mikko Niemelä & Jonne Roppola

Mikko Niemelä & Jonne Roppola Mikko Niemelä & Jonne Roppola Tietoa Japanin vaihtokohteista Kv- toimistosta. Kumamoto National College Of Technologyyn voi hakea Tietotekniikan, Automaatiotekniikan ja Hyvinvointitekniikan opiskelijat.

Lisätiedot

Queensland University of Technology

Queensland University of Technology Kevät 2013 // 239237 Valmistautuminen vaihtoon QUT vaatii virallisen opintosuoritusotteen toimittamista. Tämän sai Helpdeskistä ilman suurempia ongelmia. On siis hyvä huomata, että WebOodista itse tulostettu

Lisätiedot

Alankomaat, Groningen. Selviytymisopas vaihtoon lähteville

Alankomaat, Groningen. Selviytymisopas vaihtoon lähteville Alankomaat, Groningen Selviytymisopas vaihtoon lähteville Topi Dahlström & Janne Väänänen (LVI4SN) 2007 Matkat Helpoiten pääsee lentämällä Amsterdamiin ja sieltä junalla (n.2h) Groningeniin. Halvimmalla

Lisätiedot

Hyvä tietää. Australia. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Australia. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Australia Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyva tietää Australiasta Pääkaupunki Asukasluku Kieli Canberra n. 19,9 miljoonaa Kristinusko Australian dollari Tällä sivulla on tärkeää tietoa ennen

Lisätiedot

Matkaraportti Kevät 2013

Matkaraportti Kevät 2013 Matkaraportti Kevät 2013 University of Strathclyde Business School Duke of Wellington - patsas K93614 1 Sisällysluettelo 1. Valmistautuminen vaihtoon.... 3 2. Opiskelu vaihtokohteessa...4 2.1 Yleistä kursseista

Lisätiedot

MATKARAPORTTI. Griffith University Gold Coast, Australia Syksy 2009. sari.pakkanen at tkk.fi

MATKARAPORTTI. Griffith University Gold Coast, Australia Syksy 2009. sari.pakkanen at tkk.fi MATKARAPORTTI Griffith University Gold Coast, Australia Syksy 2009 sari.pakkanen at tkk.fi Opiskelen Aalto yliopiston teknillisessä korkeakoulussa kemian tekniikan koulutusohjelmassa neljättä vuotta. Olin

Lisätiedot

MATKARAPORTTI INSTITUT TEKNOLOGI BANDUNG. Kevätlukukausi 2013. Eero Salenius

MATKARAPORTTI INSTITUT TEKNOLOGI BANDUNG. Kevätlukukausi 2013. Eero Salenius MATKARAPORTTI INSTITUT TEKNOLOGI BANDUNG Kevätlukukausi 2013 Eero Salenius 1. Valmistautuminen vaihtoon Ei voi muuta kuin onnitella, jos sinut on valittu Bandungiin vaihtoon. Jos kaipaat vaihdoltasi muutakin

Lisätiedot

BI Norwegian Business School Oslo Norja Kevät 2017

BI Norwegian Business School Oslo Norja Kevät 2017 BI Norwegian Business School Oslo Norja Kevät 2017 Elisa Pohjola, KTM 1 SISÄLLYS 1 Johdanto... 3 1.1 Orientaatioviikot... 3 1.2 Academic Calender... 4 1.3 Lomat... 4 1.4 Tentit... 4 2 Opiskelu vaihtokohteessa...

Lisätiedot

Vaihtoraportti Massey University Auckland / Wellington, Uusi-Seelanti 07/2006 06/2007 Antti Maunula Informaatioverkostot

Vaihtoraportti Massey University Auckland / Wellington, Uusi-Seelanti 07/2006 06/2007 Antti Maunula Informaatioverkostot Vaihtoraportti Massey University Auckland / Wellington, Uusi-Seelanti 07/2006 06/2007 Antti Maunula Informaatioverkostot Sisällysluettelo 1 Yleiskuvaus...2 2 Järjestelyt Suomessa ja kohdemaassa...4 3 Opinnot...5

Lisätiedot

Suomen suurlähetystö Astana

Suomen suurlähetystö Astana LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Kauppakorkeakoulu Talousjohtaminen Suomen suurlähetystö Astana Harjoitteluraportti Elina Hämäläinen 0372524 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 1 2. Lähtövalmistelut...

Lisätiedot

Lappeenrannan teknillinen yliopisto Kansainväliset palvelut. Matkaraportti. Ateena - Syksy Janne Neuvonen Tuta 5

Lappeenrannan teknillinen yliopisto Kansainväliset palvelut. Matkaraportti. Ateena - Syksy Janne Neuvonen Tuta 5 Lappeenrannan teknillinen yliopisto 17.3.2013 Kansainväliset palvelut Matkaraportti Ateena - Syksy 2012 Janne Neuvonen Tuta 5 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Hakeminen vaihto-oppilaaksi... 3 3. Vaihto-opiskelun

Lisätiedot

Vaihtoraportti: National University of Ireland Maynooth, syksy 2017

Vaihtoraportti: National University of Ireland Maynooth, syksy 2017 Vaihtoraportti: National University of Ireland Maynooth, syksy 2017 Erasmus-vaihto Irlannissa 12.9-17.12.2017 Miro Saarenmaa Aalto-yliopisto, Sähkötekniikan korkeakoulu Sähkötekniikan kandidaattiohjelma,

Lisätiedot

Raportti vaihto-opiskelusta

Raportti vaihto-opiskelusta Raportti vaihto-opiskelusta Alexis Troberg, alexistroberg@gmail.com Tietotekniikka Ajankohta: Syyskuu 2013 kesäkuu 2014 Vaihto ohjelma: Eurecom Opintojen opetuskieli: englanti Kohde: Eurecom, Sophia Antipolis,

Lisätiedot

Vaihtoraportti. Kemian tekniikan koulutusohjelma. Queensland University of Technology. Kevät Kahden välinen kohde. Raporttini saa julkaista

Vaihtoraportti. Kemian tekniikan koulutusohjelma. Queensland University of Technology. Kevät Kahden välinen kohde. Raporttini saa julkaista Kemian tekniikan koulutusohjelma Vaihtoraportti Queensland University of Technology Kevät 2014 Kahden välinen kohde Raporttini saa julkaista Valitsin vaihtokohteekseni Australian koska isäni on kotoisin

Lisätiedot

Coventry Tuomas Fordell AUT3SN

Coventry Tuomas Fordell AUT3SN Coventry 2007-2008 Tuomas Fordell AUT3SN Yleistä Coventry on Englannin keskiosassa sijaitseva noin 300 000 asukkaan kaupunki Perinteinen teollisuuskaupunki. Lähialueella mm. Jaguarin, Aston Martinin sekä

Lisätiedot

Vaihtoraportti. Universidad Politécnica de Madrid/E.T.S.I.I. Syyslukukausi 2007, ERASMUS Puunjalostustekniikka. sampsa.t.veijalainen@tkk.

Vaihtoraportti. Universidad Politécnica de Madrid/E.T.S.I.I. Syyslukukausi 2007, ERASMUS Puunjalostustekniikka. sampsa.t.veijalainen@tkk. Vaihtoraportti Universidad Politécnica de Madrid/E.T.S.I.I. Syyslukukausi 2007, ERASMUS Puunjalostustekniikka sampsa.t.veijalainen@tkk.fi Miksi ja minne? Itselleni vaihtoon lähtö oli oikeastaan jonkinlainen

Lisätiedot

VAIHTORAPORTTI. Ranska. ESC Rennes School of Business

VAIHTORAPORTTI. Ranska. ESC Rennes School of Business VAIHTORAPORTTI Ranska ESC Rennes School of Business Emmi Mahlamäki 25.5.2018 Sisällys 1. Valmistelut... 3 2. Orientaatio... 3 3. Kielikurssi... 3 4. Academic calendar... 3 5. Maahantuolomuodollisuudet...

Lisätiedot

Vaihtoraportti Griffith University, Gold Coast, Australia, 7/2008-6/2009

Vaihtoraportti Griffith University, Gold Coast, Australia, 7/2008-6/2009 Vaihtoraportti Griffith University, Gold Coast, Australia, 7/2008-6/2009 ilari.vaisanen at tkk.fi Kiinteistötalouden tutkinto-ohjelma Maanmittaustieteiden laitos Vaihto-ohjelma Olin vaihto-opiskelemassa

Lisätiedot

Matkaraportti. Noora Äijälä

Matkaraportti. Noora Äijälä Matkaraportti Noora Äijälä Vietin syyslukukauden 2012 Copenhagen Business School:ssa. CBS on yksi Euroopan suurimmista yliopistoista yli 19 000 opiskelijan määrällä ja yliopistolla on pitkä historia aina

Lisätiedot

Kevät 2011, Etelä-Tanskan yliopisto, Odense. Reetta-Mari Tammela RAT8SN2B

Kevät 2011, Etelä-Tanskan yliopisto, Odense. Reetta-Mari Tammela RAT8SN2B Kevät 2011, Etelä-Tanskan yliopisto, Odense Reetta-Mari Tammela RAT8SN2B Valmistelut ja hakeminen Haku Etelä-Tanskan yksikköön tehtiin kokonaisuudessaan yliopistosivuilta löytyvällä lomakkeella kv-toimiston

Lisätiedot

MATKARAPORTTI University of Surrey Syyslukukausi 1.10.2013-31.1.2014

MATKARAPORTTI University of Surrey Syyslukukausi 1.10.2013-31.1.2014 MATKARAPORTTI University of Surrey Syyslukukausi 1.10.2013-31.1.2014 Joonas Remes SäTe 5 23.3.2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. LÄHTÖVALMISTELUT... 4 2.1. Hakeminen... 4 2.2. Muut valmistelut...

Lisätiedot

Vaihtokohde. Vaihtoon lähtö

Vaihtokohde. Vaihtoon lähtö Erasmus Vaihtoraportti Grazin teknillinen yliopisto, Graz, Itävalta Syyslukukausi 2011/2012 Opetuskielet: saksa ja englanti Opiskelen Kemian tekniikan korkeakoulussa. Vaihtoon lähtiessäni olin opiskellut

Lisätiedot

Vaihtovuosi Australiassa Queensland University of Technologyssä

Vaihtovuosi Australiassa Queensland University of Technologyssä Vaihtovuosi Australiassa Queensland University of Technologyssä Tämä raportti kertoo vaihto-opiskeluvuodestani Brisbanessa Australiassa aina hakemisesta suoritettujen kurssien hyväksilukemiseen asti. Hain

Lisätiedot

Kari Kammonen

Kari Kammonen 1 6.8.2012 MATKARAPORTTI KEVÄT 2012 Kari Kammonen 2 Sisällysluettelo 1.Miksi Linköping kannattaa valita vaihto-oppilas paikaksi?...3 2.Alkuvalmistelut, kun opiskelupaikka on varmistunut...3 3.Opintojen

Lisätiedot

Vaihtoraportti The University of Adelaide Kevät 2013 Iida Lehikoinen

Vaihtoraportti The University of Adelaide Kevät 2013 Iida Lehikoinen Vaihtoraportti The University of Adelaide Kevät 2013 Iida Lehikoinen 1. Valmistautuminen vaihtoon Tieto vaihtopaikan saamisesta tulee Aallolta jo maaliskuun alussa, mutta valmisteluja ei voi käytännössä

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

Matkaraportti SGH Warsaw School of Economics Syyslukukausi

Matkaraportti SGH Warsaw School of Economics Syyslukukausi Matkaraportti SGH Warsaw School of Economics Syyslukukausi 8.9.2017-2.2.2018 Ville Laitinen LUT School of Business and Management 1. Lukukauden aloitus Opiskelin syyslukukauden Puolassa SGH Warsaw School

Lisätiedot

Kingston 05/06. Vuosi Erasmus-opiskelijana

Kingston 05/06. Vuosi Erasmus-opiskelijana Kingston 05/06 Vuosi Erasmus-opiskelijana Sisält ltö Johdanto (Erasmus-ohjelma) Yleistä Valmistelut Rahoitus Ennen lähtl htöä Asuminen Opiskelu Vapaa-aika aika Loppusanat Johdanto Socrates Erasmus on Euroopan

Lisätiedot

ERASMUS 2008 BRNO CZECH REPUBLIC. Suvi-Mari Knuutti Mari Alasalmi

ERASMUS 2008 BRNO CZECH REPUBLIC. Suvi-Mari Knuutti Mari Alasalmi ERASMUS 2008 BRNO CZECH REPUBLIC Suvi-Mari Knuutti Mari Alasalmi Brno Tsekin 2. suurin kaupunki, noin 400 000 asukasta Opiskelijoita lähes neljäsosa asukkaista (80 000) Kaupungissa kolme yliopistoa: Masaryk

Lisätiedot

MATKARAPORTTI Brno University of Technology Faculty of Business and Management (http://www.vutbr.cz)

MATKARAPORTTI Brno University of Technology Faculty of Business and Management (http://www.vutbr.cz) MATKARAPORTTI Brno University of Technology 1.2.2006 30.6.2006 Faculty of Business and Management (http://www.vutbr.cz) Kimmo K. kimmo.kokkila (at) tkk.fi K Opiskelu Vaihto-opiskelijoiden lukukausi Brnossa

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN (YLEINEN JA AIKUISKASVATUSTIEDE) PERUSOPINTOJEN 25 OP OPINTOPOLUT LUKUVUONNA 2015-2016 AVOIMESSA YLIOPISTOSSA VERKKO-OPETUS

KASVATUSTIETEIDEN (YLEINEN JA AIKUISKASVATUSTIEDE) PERUSOPINTOJEN 25 OP OPINTOPOLUT LUKUVUONNA 2015-2016 AVOIMESSA YLIOPISTOSSA VERKKO-OPETUS KASVATUSTIETEIDEN (YLEINEN JA AIKUISKASVATUSTIEDE) PERUSOPINTOJEN 25 OP OPINTOPOLUT LUKUVUONNA 2015- AVOIMESSA YLIOPISTOSSA VERKKO-OPETUS Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) perusopinnot

Lisätiedot

Matkaraportti, Kevät 2012 Universidad de Navarra k87902

Matkaraportti, Kevät 2012 Universidad de Navarra k87902 Matkaraportti Pamplonan Universidad de Navarra oli aivan uusi vaihtokohde kun hain vaihtoon enkä tiennyt paikasta kuin kaksi asiaa: se sijaitsee Pohjois-Espanjassa ja Pamplonassa juostaan härkäjuoksut

Lisätiedot

Matkaraportti. Malta 4.1.-13.2.2013. Anniina Yli-Lahti Iida Toropainen

Matkaraportti. Malta 4.1.-13.2.2013. Anniina Yli-Lahti Iida Toropainen Matkaraportti Malta 4.1.-13.2.2013 Anniina Yli-Lahti Iida Toropainen Johdanto Anniina oli miettinyt jo ensimmäisestä opiskeluvuodesta lähtien ulkomailla työssäoppimista ja viime hetkellä sai myös Iidan

Lisätiedot

AALTO UNIVERSITY. Matkaraportti. Carleton University - kevät 2013. k93549

AALTO UNIVERSITY. Matkaraportti. Carleton University - kevät 2013. k93549 AALTO UNIVERSITY Matkaraportti Carleton University - kevät 2013 k93549 Contents Johdanto... 2 Vaihtoon valmistautuminen... 2 Opiskelu Kanadassa... 3 ECON 2020 Intermediate Microeconomics I: Producers and

Lisätiedot

Vaihtoraportti Aalto-yliopisto Kauppakorkeakoulu Entrepreneurship maisteriohjelma Erasmus-vaihto: syksy 2012-13 Universität zu Köln Saksa k239538

Vaihtoraportti Aalto-yliopisto Kauppakorkeakoulu Entrepreneurship maisteriohjelma Erasmus-vaihto: syksy 2012-13 Universität zu Köln Saksa k239538 Vaihtoraportti Aalto-yliopisto Kauppakorkeakoulu Entrepreneurship maisteriohjelma Erasmus-vaihto: syksy 2012-13 Universität zu Köln Saksa k239538 1 VAIHTOPAIKAN VALINTA... 3 JÄRJESTELYT... 3 Viralliset

Lisätiedot

Savonian suomen opinnot

Savonian suomen opinnot Savonian suomen opinnot Mavasuomi B1.2 Muut suomen kurssit suomi Työelämän suomi B1.1 Suullinen suomi suomi B1.2 Pääsykoevalmennus suomi B2 Työkokeilu Suullinen suomi B2 suomi C1 Sairaanhoitajan suomi

Lisätiedot

Tulokaskoulutus

Tulokaskoulutus Tulokaskoulutus 9.9.2009 Saapuvan vaihto-opiskelijan prosessi Sari Hyttinen Kansainväliset asiat Opiskelijastatus VAIHTO-OPISKELIJAT (exchange students) saapuvat seuraavien vaihto-ohjelmien tai - sopimusten

Lisätiedot

1. Valmistautuminen vaihtoon

1. Valmistautuminen vaihtoon 1. Valmistautuminen vaihtoon Vaihtoon valmistautuminen meni omalta osaltani melko kepeästi jo senkin vuoksi, että mitään viisumeja tms. ei tarvinnut, kun kyseessä oli EU-maa. Koulu pyysi lähettämään ennakkoon

Lisätiedot

Bond University, Gold Coast

Bond University, Gold Coast AALTO UNIVERSITY Bond University, Gold Coast Vaihtoraportti 2011-2012 6/13/2012 Contents 1. Tiedot... 3 2. Palaute opiskelijapalveluista vaihtoon lähdettäessä... Error! Bookmark not defined. 3. Kohde...

Lisätiedot

University of Queensland, Australia

University of Queensland, Australia University of Queensland, Australia Kevätlukukausi 2012 Juho Multanen k90378 1 1) Valmistautuminen vaihtoon Kuten jokaisella muullakin vaihtoon lähtijällä, positiivinen odotusjännitys eskaloitui järkälemäisiin

Lisätiedot

University of Stellenbosch Business School, Etelä-Afrikka, Kapkaupunki Syksy 2012

University of Stellenbosch Business School, Etelä-Afrikka, Kapkaupunki Syksy 2012 Vaihtoraportti Juho Savola, k90476 University of Stellenbosch Business School, Etelä-Afrikka, Kapkaupunki Syksy 2012 Raportissa tulen kertomaan omia kokemuksia Etelä-Afrikasta ja USB:sta vaihtokohteena.

Lisätiedot

SAKSA HOCHSCHULE OFFENBURG. Heikki Lauronen kevät-kesä 2010

SAKSA HOCHSCHULE OFFENBURG. Heikki Lauronen kevät-kesä 2010 SAKSA HOCHSCHULE OFFENBURG Heikki Lauronen kevät-kesä 2010 Valmistelut Hochschule Offenburg Offenburg Gengenbach Asuminen Opiskelut Yhteydenpito kotimaahan Vapaa-aika Mietteitä vaihdosta Kuvia reissusta

Lisätiedot

Queensland University of Technology

Queensland University of Technology Vaihtoraportti Queensland University of Technology Kevät 2013 Suvi Mäkinen Valmistautuminen vaihtoon Valmistautuminen Suomessa Hakuprosessi QUT:hen alkoi elokuun lopussa, jolloin yliopisto lähetti ensimmäisen

Lisätiedot

Vaihtoraportti University of Economics, Prague (VŠE) Vaihtoraportti

Vaihtoraportti University of Economics, Prague (VŠE) Vaihtoraportti Vaihtoraportti University of Economics, Prague (VŠE) Vaihtoraportti University of Economics, Prague Vysoká škola ekonomická v Praze Kevät 2018 Joni Rönkkö 23.7.2018 1. Ennakkovalmistelut Hain syksyllä

Lisätiedot

Matkaraportti Augsburg, kesä 2017

Matkaraportti Augsburg, kesä 2017 Matkaraportti Augsburg, kesä 2017 Pauliina Poso Asuminen ja orientaatio Jo hakuprosessin aikana pystyin laittamaan Augsburgiin, muiden tarvittavien dokumenttien ohella, asuntohakemuksen opiskelija-asuntoon.

Lisätiedot

The Roles and Responsibilities of the Fulbright Center and the Grantee. Karoliina Kokko September 28, 2016

The Roles and Responsibilities of the Fulbright Center and the Grantee. Karoliina Kokko September 28, 2016 The Roles and Responsibilities of the Fulbright Center and the Grantee Karoliina Kokko September 28, 2016 Syys-lokakuu 2016 Tutki ja pohdi yliopistovaihtoehtoja Keskustele tarvittaessa hakuun liittyvistä

Lisätiedot

Vaihtoraportti. National University of Singapore, NUS Syksy Evelina Bäck. Kemian tekniikan koulutusohjelma

Vaihtoraportti. National University of Singapore, NUS Syksy Evelina Bäck. Kemian tekniikan koulutusohjelma Vaihtoraportti National University of Singapore, NUS Syksy 2015 Evelina Bäck Kemian tekniikan koulutusohjelma Kahdenva linen vaihtosopimus, opetuskielena englanti. Raportin saa julkaista www-sivuilla.

Lisätiedot

Vaihtoraportti Nanyang Technological University (NTU)

Vaihtoraportti Nanyang Technological University (NTU) Opiskelijan tiedot Koulutusohjelma: Kemian kandidaattiohjelma Vaihdon ajanjakso: Syksy 2016 Raportin saa julkaista www-sivuilla ilman yhteystietoja. Vaihtoraportti Nanyang Technological University (NTU)

Lisätiedot

Matkaraportti: Monash University (www.monash.edu.au) Melbourne, Australia Kevät 2011. Emilia Dermedesiotis k84024 Heidi Jalonen k87069

Matkaraportti: Monash University (www.monash.edu.au) Melbourne, Australia Kevät 2011. Emilia Dermedesiotis k84024 Heidi Jalonen k87069 Matkaraportti: Monash University (www.monash.edu.au) Melbourne, Australia Kevät 2011 Emilia Dermedesiotis k84024 Heidi Jalonen k87069 1. Valmistautuminen vaihtoon Valmistautuminen vaihtoon lähtöä varten

Lisätiedot

Vaihto-opiskelu Eindhoven Syksy 2007. Matti Talala& Jarkko Jakkula

Vaihto-opiskelu Eindhoven Syksy 2007. Matti Talala& Jarkko Jakkula Vaihto-opiskelu Eindhoven Syksy 2007 Matti Talala& Jarkko Jakkula MIKSI? Hollannin menestyneet kamppailu-urheilijat saivat meidän kiinnostuksen heräämään Eindhovenia kohtaan. Olisihan se hienoa mennä opiskelijavaihtoon

Lisätiedot

KYSELYLOMAKE VAIHTO-OPISKELIJOIDEN KOKEMUKSIA OPISKELUSTA ISÄNTÄYLIOPISTOSSA

KYSELYLOMAKE VAIHTO-OPISKELIJOIDEN KOKEMUKSIA OPISKELUSTA ISÄNTÄYLIOPISTOSSA KYSELYLOMAKE VAIHTO-OPISKELIJOIDEN KOKEMUKSIA OPISKELUSTA ISÄNTÄYLIOPISTOSSA A. Taustakysymyksiä 1. Sukupuoli 2. Ikä Nainen Mies 3. Kotimaa 4. Äidinkieli 5. Mitä muita kieliä osaat? Arvioi näiden kielten

Lisätiedot

MATKARAPORTTI. Curtin University of Technology Perth, WA. Semester 1, 2010

MATKARAPORTTI. Curtin University of Technology Perth, WA. Semester 1, 2010 Lappeenranta University of Technology 09/2010 MATKARAPORTTI Curtin University of Technology Perth, WA Semester 1, 2010 Markus Jääskeläinen TUTA markus.jaaskelainen@lut.fi SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO...1

Lisätiedot

Vaihtoraportti. Rotterdam School of Management. Tuomas Tomunen 1/1/2013

Vaihtoraportti. Rotterdam School of Management. Tuomas Tomunen 1/1/2013 Vaihtoraportti Rotterdam School of Management Tuomas Tomunen 1/1/2013 Rotterdam School of Management (RSM) on Hollannin johtava kauppakorkeakoulu, jonne ASE tarjoaa sekä kandidaatti- että maisteritason

Lisätiedot

VAIHTORAPORTTI Tuulia Talvio Université de Lausanne syksy 2012

VAIHTORAPORTTI Tuulia Talvio Université de Lausanne syksy 2012 PERUSTIETEIDENKORKEAKOULU VAIHTORAPORTTI Tuulia Talvio Université de Lausanne syksy 2012 Sisällysluettelo 1.JOHDANTO 2.JÄRJESTELYTSUOMESSAJAKOHDEMAASSA 2.1MATKAT 2.2HAKUPROSESSI 2.3VAKUUTUKSET 2.4ASUMINEN

Lisätiedot

Tervetuloa LUT:hen! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille

Tervetuloa LUT:hen! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille Tervetuloa LUT:hen! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille SISÄLTÖ Opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen Opintoportaali Uni Opetuksen alkaminen ja orientaatioviikko LOAS ja opiskelijakortti Opintotuki

Lisätiedot

Raportti TESP 2013 kurssista Sendaissa Elektroniikan ja sähkötekniikan koulutusohjelma Olli Törmänen, olli.tormanen@aalto.fi, 07.10.

Raportti TESP 2013 kurssista Sendaissa Elektroniikan ja sähkötekniikan koulutusohjelma Olli Törmänen, olli.tormanen@aalto.fi, 07.10. Raportti TESP 2013 kurssista Sendaissa Elektroniikan ja sähkötekniikan koulutusohjelma Olli Törmänen, olli.tormanen@aalto.fi, 07.10.2013 Osallistuin Tohokun yliopiston järjestämälle TESP-kurssille (Tohoku

Lisätiedot

Universität zu Köln, Wintersemester 2012/13

Universität zu Köln, Wintersemester 2012/13 Universität zu Köln, Wintersemester 2012/13 Saksa ja Köln eivät ole vaihtokohteista eksoottisimmat mutta hauskaa ja kodikasta siellä on. Kölniläiset ovat avointa porukkaa ja opiskelijakaupunkina Köln tarjoaa

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

MATKARAPORTTI SYKSY 2016 KASETSART UNIVERSITY OF TECHNOLOGY. Toni Leppänen

MATKARAPORTTI SYKSY 2016 KASETSART UNIVERSITY OF TECHNOLOGY. Toni Leppänen MATKARAPORTTI SYKSY 2016 KASETSART UNIVERSITY OF TECHNOLOGY Toni Leppänen 1. Hakeminen ja valmistautuminen matkaan Hain vaihto-opiskelemaan Aasiaan, sillä olin aikaisemmin kiertänyt vain Eurooppaa, ja

Lisätiedot

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mari Trinidad & opintojen ohjaajat Info

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mari Trinidad & opintojen ohjaajat Info Vaihto-opinnot ulkomailla Mari Trinidad & opintojen ohjaajat Info 10.4.2019 Vaihto-opinnoista yleisesti Vaihdossa suoritetut opinnot hyväksytään joko kandidaatin tai maisterin tutkintoihin (ainakin vähintään

Lisätiedot

Matkaraportti. Auckland University of Tecnology, Kevät 2013. k93548

Matkaraportti. Auckland University of Tecnology, Kevät 2013. k93548 Matkaraportti Auckland University of Tecnology, Kevät 2013 k93548 1. Aluksi Olin kandivaihdossa keväällä 2013 Aucklandissa, Uudessa-Seelannissa. Kouluni oli AUT, Auckland University of Technology, jonka

Lisätiedot

STOCKHOLM UNIVERSITY SCHOOL OF BUSINESS

STOCKHOLM UNIVERSITY SCHOOL OF BUSINESS STOCKHOLM UNIVERSITY SCHOOL OF BUSINESS Syyslukukausi 2013 Raportti NOREK-vaihdosta Tukholman yliopistossa. Jessica Salminen KTM2 0 Sisällysluettelo 1. Lähtövalmistelut... 2 Hakuprosessi... 2 Asunnon etsiminen...

Lisätiedot

Stockholm University School of Business. Kevät 2013 Jenni Kentta

Stockholm University School of Business. Kevät 2013 Jenni Kentta Stockholm University School of Business Kevät 2013 Jenni Kentta 1. Valmistautuminen vaihtoon 1.1 Alkuvalmistelut Valmistautuminen vaihtolukuvuoteen sujui suoraan sanottuna niin helposti kuin mahdollista,

Lisätiedot

Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla

Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla 1. Perustiedot a. Roosa Haapa, Hotelli-, ravintola-, cateringala, b. The Sandwich Company, The Diamond, Derry, Northern Ireland, http://www.thesandwichco.com/stores/thediamond.php

Lisätiedot

ESSCA Budapest Kevät 2011

ESSCA Budapest Kevät 2011 1.8.2011 ESSCA Budapest Kevät 2011 Teuvo Heikkinen TUTA Sisältö 1 JOHDANTO... 3 2 UNKARI, BUDAPEST & ESSCA... 4 3 OPISKELU... 5 4 YHTEENVETO... 6 1 JOHDANTO Lähdin opiskelijavaihtoon aikaisemman vaihtokokemukseni

Lisätiedot

Vaihtoraportti Sheffield Hallam University Sheffield, Iso-Britannia Syyslukukausi

Vaihtoraportti Sheffield Hallam University Sheffield, Iso-Britannia Syyslukukausi Lappeenrannan teknillinen yliopisto Vaihtoraportti Sheffield Hallam University Sheffield, Iso-Britannia Syyslukukausi 2017-18 Aleksi Luukkanen 1. Johdanto Suoritin opiskelijavaihtoni Sheffield Hallam Universityssa,

Lisätiedot

Queensland University of Technology. Liina Mikola, tuotantotalous Raportin saa julkaista www-sivuilla.

Queensland University of Technology. Liina Mikola, tuotantotalous Raportin saa julkaista www-sivuilla. Liina Mikola, tuotantotalous liina.mikola@aalto.fi Raportin saa julkaista www-sivuilla. Queensland University of Technology Semester 1 = Kevätlukukausi 2016 Vaihtokohde Vaihtoyliopistoni Queensland University

Lisätiedot

Vaihtoraportti. Juulia Jäppinen. Tuotantotalous. Queensland University of Technology. Syksy 2015 (heinäkuu marraskuu) Kahdenvälinen vaihtokohde

Vaihtoraportti. Juulia Jäppinen. Tuotantotalous. Queensland University of Technology. Syksy 2015 (heinäkuu marraskuu) Kahdenvälinen vaihtokohde Vaihtoraportti Juulia Jäppinen Tuotantotalous Queensland University of Technology Syksy 2015 (heinäkuu marraskuu) Kahdenvälinen vaihtokohde Opetuskieli: englanti juulia.jappinen@aalto.fi Raportin saa julkaista

Lisätiedot

Kansainvälisen vaihdon info Ohjelma

Kansainvälisen vaihdon info Ohjelma Kansainvälisen vaihdon info 3.12.2012 Ohjelma Tervetuloa kv-infoon Maarit Haukka: kv-vaihdon mahdollisuudet HY:ssä Jussi Mäkinen: Erasmus-vaihtokokemuksia Berliinistä, Saksasta Mia Kotilainen: laitoksen

Lisätiedot

Miksi lähtisin vaihtoon? Miksi en lähtisi vaihtoon?

Miksi lähtisin vaihtoon? Miksi en lähtisi vaihtoon? Miksi en lähtisi vaihtoon? Kysely Bastian Fähnrich Kansainvälisyys- ja kulttuurisihteeri 2008: N = 35 opiskelijaa (Oulainen) 2007: N = 66 opiskelijaa (Oulainen) + 29 (Oulu) yhteensä = 95 - uusia kokemuksia

Lisätiedot

Hyvä tietää. Australia. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Australia. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Australia Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyva tietää Australiasta Pääkaupunki Asukasluku Kieli Canberra 23 miljoonaa Englanti Uskonto Valuutta Pinta-ala Kristinusko Australian dollari Tällä

Lisätiedot

Elie Kopaly, Automation and Electrical Engineering. University of Wisconsin-Madison, Syksy Kahdenvälinen vaihtokohde

Elie Kopaly, Automation and Electrical Engineering. University of Wisconsin-Madison, Syksy Kahdenvälinen vaihtokohde Elie Kopaly, elie.kopaly@aalto.fi Automation and Electrical Engineering University of Wisconsin-Madison, Syksy 2015 Kahdenvälinen vaihtokohde Valitsin UW-Madisonin, koska halusin parantaa englannin kielen

Lisätiedot

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mari Trinidad Info

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mari Trinidad Info Vaihto-opinnot ulkomailla Mari Trinidad Info 20.4.2017 Vaihto-opinnoista yleisesti Vaihdossa suoritetut opinnot hyväksytään joko kandidaatin tai maisterin tutkintoihin (ainakin vähintään vapaasti valittaviin

Lisätiedot

Maahanmuutto Opiskelu

Maahanmuutto Opiskelu - Yliopisto Haluaisin hakea yliopistoon. Kerrot, että haluat hakea yliopistoon Haluan hakea. Kerrot, että haluat hakea johonkin tutkinto-ohjelmaan kandidaatin ohjelmaan jatko-opintoihin tohtorin ohjelmaan

Lisätiedot

Kansainvälinen harjoittelu. Jukka Inget TTE8SN2 Jaakko Hartikka TTE9SNL

Kansainvälinen harjoittelu. Jukka Inget TTE8SN2 Jaakko Hartikka TTE9SNL Kansainvälinen harjoittelu Jaakko Hartikka TTE9SNL Vaihtoon hakeminen ja alkujärjestelyt Minulla oli kauan ollut sellainen etäinen haave vaihdosta ja usein ajattelin, että olisi mukava lähteä mutta se

Lisätiedot

Vaihtoraportti NTU Singapore

Vaihtoraportti NTU Singapore Vaihtoraportti NTU Singapore Mikko Poranen, Aalto-yliopisto, Sähkötekniikan Korkeakoulu mikko.poranen@aalto.fi Lukuvuosi 2015/2016 Minun kriteerini vaihtokohteelle oli päästä jonnekin lämpimään, suurempaan

Lisätiedot

Kevät 2013. University of Otago. Matkaraportti Emma Mäenpää

Kevät 2013. University of Otago. Matkaraportti Emma Mäenpää Kevät 2013 University of Otago Matkaraportti Emma Mäenpää Aluksi Olin maisterivaihdossa University of Otagossa Uudessa-Seelannissa kevätlukukauden 2013. Vaihtoopiskelut Dunedinissa olivat mieleenpainuvat.

Lisätiedot

LUKUJÄRJESTYKSEN SUUNNITTELU

LUKUJÄRJESTYKSEN SUUNNITTELU LUKUJÄRJESTYKSEN SUUNNITTELU Kieli- ja viestintätieteiden laitos Englannin kieli JYU. Since 1863. 4.9.2018 1 Opintojen työmäärä 1 op vastaa n. 27 tunnin työpanosta, johon sisältyvät sekä kontaktiopetuksen

Lisätiedot

Dornbirn, Itävalta. Matkaraportti kevät Essi Halttula

Dornbirn, Itävalta. Matkaraportti kevät Essi Halttula Dornbirn, Itävalta Matkaraportti kevät 2018 Essi Halttula Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 1.1 Muutto ja orientaatioviikko... 1 2 Asuminen ja eläminen... 2 2.1 Alue... 3 3 Opiskelu... 4 3.1 Kurssit...

Lisätiedot

TUUTOROINTI. Järjestökoulutus

TUUTOROINTI. Järjestökoulutus TUUTOROINTI Järjestökoulutus 11.2.2014 SESSION KUVAUS Mitä tuutorointi on? Miksi tuutorointiin ja tuutoreihin kannattaa panostaa? Miten tuutorointi liittyy ainejärjestöihin? Mitä tuutorivastaavien tulee

Lisätiedot

Vaihtoraportti TALVILUKUKAUSI

Vaihtoraportti TALVILUKUKAUSI Vaihtoraportti TALVILUKUKAUSI 2015-2016 Perustiedot Tutkinto-ohjelma: Tuotantotalous Vaihtoyliopisto: Technische Universität München Vaihdon ajankohta: Talvilukukausi 2015-2016 Vaihto-ohjelma: Erasmus

Lisätiedot

Suuntana Kaukokohteet

Suuntana Kaukokohteet JAANA SEVERIDT 19.11.2015 Suuntana Kaukokohteet Kv viikko 2015 Miksi kansainvälistyä? Lähde: World Economic Forum, Why studying abroad could help you get hired Miksi kansainvälistyä? Laajenettu kansainvälinen

Lisätiedot