Vaihtovuosi Australiassa Queensland University of Technologyssä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vaihtovuosi Australiassa Queensland University of Technologyssä"

Transkriptio

1 Vaihtovuosi Australiassa Queensland University of Technologyssä Tämä raportti kertoo vaihto-opiskeluvuodestani Brisbanessa Australiassa aina hakemisesta suoritettujen kurssien hyväksilukemiseen asti. Hain Australiaan vaihtoon, sillä halusin maahan, jossa puhutaan englantia ja haluisin myös laadukkaaseen yliopistoon. Queensland University of Technology vaikutti hyvältä vaihtoehdolta ja sieltä löytyikin mielenkiintoinen maisterivaiheen ohjelma: Engineering Management, johon sisältyi projektijohtamista, laatu- ja ympäristöasioita, resurssisuunnittelua sekä viestintää insinöörin näkökulmasta. Lisäksi Australiassa olisi ainakin lämmin. 1 Hakuprosessi 1.1 Hakeminen Koulun (Aalto ELEC) kautta oli vain yksi paikka Australiaan Queensland University of Technologyyn, joka kuulemani mukaan jaettaisiin kahdelle opiskelijalle puolenvuoden vaihtojaksoihin. Itse olin päättänyt että jos johonkin lähden, niin olen poissa lähtökohtaisesti kokonaisen vuoden, joten hain opiskelupaikkaa samaan yliopistoon Kilroy Educationin kautta. Kilroy toimi yhteistyökumppanina siinä mielessä että kaikki paperit lähetettiin heidän kauttansa ja myös hyväksymiskirje tuli heidän kauttansa joten ei itse tarvinnut edes tietää mille taholle hakupaperit on lähetettävä.

2 Hakemiseen edellytettiin riittävä opintomenestys (keskiarvo 3 tai yli) sekä erillinen kielitesti eli Test of English as a Foreign Language (TOEFL), joka piti läpäistä riittävillä pisteillä. Kielitestejä järjestetään pari kertaa kuussa pääkaupunkiseudulla ja koe kustantaa 240 USD. Paikka kielitestiin on hyvä varata ajoissa, sillä saattavat olla yllättävän täynnä, sekä testitulosten saamisessa kestää n. kuukausi. Lisäksi Kilroyn kautta haettaessa oli otettava huomioon se, että paikalliset lukukausimaksut olisi maksettava itse. QUT:n lukukausimaksut ovat 7 500e/lukukausi eli e/lukuvuosi. 1.2 Paikan vastaanottaminen Tullessani hyväksytyksi QUT:yyn sain tarjouskirjeen, jossa oli eriteltynä kurssit, joihin minulla olisi alustava opinto-oikeus sekä lukukausimaksut. Paikan sai vastaanotettua maksamalla ensimmäisen lukukauden (Semester 1) lukukausimaksun. Itse tein tämän jo kesän 2012 lopussa ja lähtö Australiaan oli siis tiedossa 2013 alussa. Lukukausimaksun lisäksi yliopistolta tuli terveysvakuutusmaksu, Overseas Student Healthcover (OSHC), joka oli pakko maksaa kerralla koko vuodeksi kun päätti ottaa paikan vastaan. Paikan vastaanottamisen jälkeen hain myös viisumia Australiasta, joka onnistui nettisivujen kautta ja vastaus tuli viisumin hyväksymisestä noin vuorokaudessa. 1.3 Rahoitus Lukukausimaksuja varten otin erillisen lainan pankista ( euroa) ja päivittäisen elämisen kustansin Kelan opintotuella sekä korotetulla opintolainalla. Australia on kallis maa asua, joten myös elämiseen oli odotettavissa kuluvan paljon rahaa. Huomioitavat kertaluontoiset kulut: Lukukausimaksut: EUR Lentolippu: n EUR Viisumi: 360 EUR Terveysvakuutus (OSHC): 375 EUR Lukukausimaksuihin on mahdollista hakea erilaisia tukia ja stipendejä mutta etukäteen on vaikea saada tarvittavaa summaa kokoon tätä kautta, joten otin lainan ja luotin siihen että saisin suuren osan takaisin tukien kautta ja maksettavaa itselle jäisi maksimissaan puolet lainasummasta. Tahoja joista sain apurahaa: Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulu Sähköinsinööriliitto ry Elektroniikkainsinöörien seura ry Aalto-ylipiston ylioppilaskunta Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Teknologföreningen Pro tip: Isoja summia siirrellessä on hyvä ottaa huomioon AUD:n kurssin vaihtelevuus ja siirtää rahaa Suomen tililtä Australiaan sopivalla hetkellä!

3 2 Saapuminen Australiaan 2.1 Matka ja ensimmäiset yöt Hypättyäni lentokoneeseen en oikeastaan tiennyt mihin olin menossa ja missä tulisin asumaan. Olin katsonut etukäteen netistä vuokra-asuntoja mutta todennut ettei paikkaa näkemättä kannata vuokrata mitään (ja näin onkin) joten varasin itselleni B&B huoneen viikoksi saapumisestani ja toivoin, että asunto löytyisi tässä ajassa. Saavuin Brisbaneen myöhään illalla ja otin taksin majoitukseen ja päätin heti seuraavana päivänä käydä kampuksella ilmoittautumassa saapuneeksi vaihto-opiskelijaksi. 2.2 Ilmoittautuminen yliopistoon Ilmoittautuminen tapahtui QUT:n Study Abroad & Exchange officessa, joka oli juurikin vaihto-opiskelijoille suunnattu pumppu. Erikseen tutkinto-opiskelijoille oli olemassa ISS eli International Student Services mutta he hoitavat koko tutkintoaan Australiassa opiskelevien asioita. Ilmoittautumisen yhteydessä sain check listin, johon oli listattu asiat mitkä olisi syytä hoitaa ennen lukukauden alkua. Tähän liittyi opiskelijakortin hakua, bussilipun hommaamista ja tietenkin asunnon löytäminen. Study Abroad & Exchange office järjesti myös pieniä orientaatioluentoja "New to Brisbane" nimellä josta sai tärkeitä käytännön vinkkejä. 2.3 Asuminen Koulun kautta oli mahdollista hakea asuntoa mutta itse päätin löytää asuntoni itse, sillä halusin tutustua paikallisiin ihmisiin. Yliopiston kautta majoittuessa luultavasti majoittuisi muiden vaihto-opiskelijoiden kanssa ja en ollut tullut Australiaan asti viettääkseni aikaa eurooppalaisten kanssa. Australiassa kimppa-asuminen on todella yleistä ja myös valmistuneet töissä käyvät ihmiset usein asuvat yhteisesti vuokratussa talossa kämppisten kanssa, joten huoneita vuokralle on rutkasti tarjolla. Löysinkin asunnon muutamassa päivässä nettisivuston Easy Roommate kautta: au.easyroommate.com Huoneen vuokraamisen hinta vaihtelee AUD per viikko eli EUR eli halpaa lystiä ei ole tämäkään. 2.4 Orientaatioviikko Lukukauden ensimmäinen viikko on orientaatioviikko eli "O week", jolloin kurssit eivät ole vielä alkaneet vaan on mahdollista vielä ehtiä "New to Brisbane" luennoille, tutustua yliopistoon ja ilmoittautua kursseille jos ei ole vielä ehtinyt. Vaihto-opiskelijoille järjestettiin lisäksi maksullista ohjelmaa, joihin olin jo ilmoittautunut Suomessa, sillä olin saanut niistä mainossähköpostin. Näitä olivat mm. iltaristeily illallisineen Brisbane riverillä ja Island Dreaming Orientation Camp, joka oli viikonloppureissu North Stradbroke Islandille vaihtariporukalla. Näiden tapahtumien pääideana oli tutustua muihin opiskelijoihin.

4 3 Opinnot Olin saanut opinto-oikeuden ohjelmaan Engineering Management ja minulla oli mahdollisuus lukea 3-4 kurssia per lukukausi. Kolmelle kurssille oli pakko ilmoittautua, jolla opiskelijaviisumin ehdot täyttyvät (täysipäiväinen opiskelija) ja neljällä kurssilla per lukukausi olisin saanut jo tutkinnon QUT:stä, joka oli taas koulun antaman Free Mover -apurahan ehtojen vastaista joten päätin lukea kolme kurssia per lukukausi eli yhteensä kuusi kurssia vuoden aikana. Kurssit olivat kaikki 12 paikallista opintopistettä laajuudeltaan eli n. 7,5 ECTS pistettä. 3.1 Kurssit Vuoden aikana luin seuraavat kurssit: Semester 1: BEN610 Project management principles ENN515 Total Quality Management AMN435 Communication, Negotiation and Leadership Semester 2: ENN570 Enterprise Resource Planning BEN710 Sustainable Practice in Built Environment and Engineering BEN910 Integrated Project (Aihe: "The effect of group learning on academic self-efficacy")

5 Kurssit olivat lähtökohtaisesti hyviä ja luentotyyli paljon interaktiivisempi kuin Suomessa ja opiskelijat osallistuivat kurssilla ihan eri tavalla kuin Suomessa. Ryhmätöitä oli PALJON eli jokaisella kurssilla vähintään yksi mikä meinasi sitä että yhden lukukauden aikana tuli istuttua ryhmätapaamisissa hyvinkin paljon mikä toisaalta pakotti tutustumaan kurssin aiheisiin pitkin lukukautta eikä vain ennen tenttiviikkoa. Lisähuomiona mainittakoon, että kurssit olivat iltaisin ja joskus viikonloppuisin. Ideana tässä oli, että kun on kyse maisterivaiheen kursseista, on myös täyspäiväisesti työssäkäyvillä mahdollisuus osallistua opetukseen. Australiassa on yleistä kouluttautua vain kanditasolle ja mennä sitten täysipäiväisesti töihin. Maisteriksi kouluttautumien tapahtuu työn ohella eikä ole niin yleistä kuin Suomessa, jossa joka toisella vastaantulijalla on maisterin paperit. 3.2 Vapaa-ajantoiminta yliopistolla QUT:n yhteydestä löytyy paljon opiskelijayhdistyksiä, jotka toimivat paikallisen ylioppilaskunnan (QUT Guild) alaisuudessa. Itse liityin juoksukerhoon QUT Running jo orientaatioviikolla. Päädyinkin järjestöihmisenä myös juoksukerhon Running Committeehen vastaamaan juoksusessioiden järjestämisestä. Juoksukerhon kautta tapasin lisää paikallisia opiskelijoita ja sain kavereita. 4 Muu elämä Vaikka tulinkin Australiaan opiskelemaan, oli myös tavoitteenani ensisijaisesti laajentaa maailmankuvaani tutustumalla paikallisiin ja matkustamalla. Sain kämppiksieni kautta paljon uusia ystäviä ja päädyin matkustamaan Australian suurimpiin kaupunkeihin Sydneyyn, Melbourneen ja Hobartiin. Aluksi arastelin yksin isossa maassa matkustamista mutta todettuani australialaisten olevan kovin joviaalia kansaa rohkaistuin. Vinkkinä vaihtoon lähteville sanoisin kyllä että matkustamiseen sekä yleisesti vapaa-ajan viettoon kannattaa budjetoida rahaa sillä on todella ikävää jos koulunkäynti on ainoa aktiviteetti niin hienossa maassa. Kokemuksena Australia oli upea ja kaiken rahallisen panostuksen arvoinen. Uskon, että lukemani kurssit ja tuon vuoden aikana oppimani elämäntaidot tulevat olemaan olennaisessa roolissa tulevalla urallani ja muutenkin elämää suunnitellessa. 5 Back home Palattuani aloin tarkemmin miettiä mihin osaan tutkintoani hyväksilukisin ulkomailla suorittamani opinnot. Päädyin muodostamaan henkilökohtaisen erikoismoduulin (C) osasta kursseista ja loput sain mahtumaan

6 vapaavalintaisiin opintoihin (W). Paluun jälkeen kesti tovin aikaa saada virallinen opintosuoritusote QUT:stä ja vaikka toinen lukukausi oli loppunut marraskuun 2013 puolella, sain suoritusotteen tassuuni maaliskuun puolivälissä Hyväksilukemisen byrokratiaa en joutunut onneksi itse juuri opettelemaan vaan kaikki sujui mallikkaasti kahdella opintotoimistokäynnillä: Ensimmäisellä kerran kävin kysymässä mikä lomake tulee täyttää ja toisella kerralla vein lomakkeen. Helppoa! Yhteystiedot: Tel

Yleiskuvaus kohteesta

Yleiskuvaus kohteesta Koulutusohjelma: Kemian tekniikan koulutusohjelma Kohdemaa: Uusi-Seelanti Kohdeyliopisto: Victoria University of Wellington (VUW) Vaihtoaika: 11.07.2011 12.11.2011 Vaihto-ohjelma: Freemover Opetuskieli:

Lisätiedot

Queensland University of Technology

Queensland University of Technology Vaihtoraportti Queensland University of Technology Kevät 2013 Suvi Mäkinen Valmistautuminen vaihtoon Valmistautuminen Suomessa Hakuprosessi QUT:hen alkoi elokuun lopussa, jolloin yliopisto lähetti ensimmäisen

Lisätiedot

Queensland University of Technology

Queensland University of Technology Kevät 2013 // 239237 Valmistautuminen vaihtoon QUT vaatii virallisen opintosuoritusotteen toimittamista. Tämän sai Helpdeskistä ilman suurempia ongelmia. On siis hyvä huomata, että WebOodista itse tulostettu

Lisätiedot

Matkaraportti, Kevät 2012 Universidad de Navarra k87902

Matkaraportti, Kevät 2012 Universidad de Navarra k87902 Matkaraportti Pamplonan Universidad de Navarra oli aivan uusi vaihtokohde kun hain vaihtoon enkä tiennyt paikasta kuin kaksi asiaa: se sijaitsee Pohjois-Espanjassa ja Pamplonassa juostaan härkäjuoksut

Lisätiedot

Matkaraportti kevät 2013 KTM-vaihto. Rotterdam School of Management Erasmus University

Matkaraportti kevät 2013 KTM-vaihto. Rotterdam School of Management Erasmus University Matkaraportti kevät 2013 KTM-vaihto Rotterdam School of Management Erasmus University Valmistautuminen vaihtoon Hakeminen vaihtoyliopistoon Matkavalmistelut sujuivat osaltani hyvin ilman suurempia ongelmia.

Lisätiedot

Tämä kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia.

Tämä kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia. Palaako mielesi maailmalle? Käsissäsi on jo kahdeksas ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset kirjanen. Tähän on koottu Vaasan yliopiston opiskelijoiden vaihtokertomuksia akateemiselta vuodelta 2004-2005,

Lisätiedot

Kuva 1: Osa Tsinghuan kampuksesta kuvattuna viereisestä hotellista

Kuva 1: Osa Tsinghuan kampuksesta kuvattuna viereisestä hotellista Vaihtoraportti Tsinghua University, Peking, Kiina Syyslukukausi 2014-2015 Kuva 1: Osa Tsinghuan kampuksesta kuvattuna viereisestä hotellista AALTO-YLIOPISTO SÄHKÖTEKNIIKAN KORKEAKOULU Jenni Järvenpää,

Lisätiedot

MATKARAPORTTI. San Francisco, USA 18.9.2007-7.1.2008. California State University East Bay

MATKARAPORTTI. San Francisco, USA 18.9.2007-7.1.2008. California State University East Bay MATKARAPORTTI San Francisco, USA 18.9.2007-7.1.2008 California State University East Bay Thomas Bergström Tietoliikennetekniikan koulutusohjelma thomas.bergstrom(at)tkk.fi Ennen lähtöä Hakuprosessi Amerikkaan

Lisätiedot

Vaihtoraportti: Puola, Krakova, AGH University of Science and Technology

Vaihtoraportti: Puola, Krakova, AGH University of Science and Technology Vaihtoraportti: Puola, Krakova, AGH University of Science and Technology Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulu Erasmus 1.10.2013-28.2.2014 Puola, Krakova, AGH University of Science and Technology

Lisätiedot

Matkaraportti University of Adelaide Kevät 2012 k93547

Matkaraportti University of Adelaide Kevät 2012 k93547 Matkaraportti University of Adelaide Kevät 2012 k93547 Valmistautuminen vaihtoon Kun tieto vaihtoon pääsemisestä tuli maaliskuussa, alkoi pitkä odotus. University of Adelaide otti ilmoittautumisia vastaan

Lisätiedot

Minuun voi ottaa yhteyttä: elie.kopaly@aalto.fi ja raporttini voi julkaista internetissä yhteystietojen kanssa.

Minuun voi ottaa yhteyttä: elie.kopaly@aalto.fi ja raporttini voi julkaista internetissä yhteystietojen kanssa. Elie Kopaly Sähkötekniikka Mines ParisTech 1.9.2013-6.6.2014 Erasmus Kurssit ranskaksi Minuun voi ottaa yhteyttä: elie.kopaly@aalto.fi ja raporttini voi julkaista internetissä yhteystietojen kanssa. Hakuprosessi

Lisätiedot

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä?

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä? Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä? Tässä yhdeksännessä Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset 2005 2006 vihkosessa esitellään

Lisätiedot

Vaihtoraportti. Alkuvalmistelut

Vaihtoraportti. Alkuvalmistelut Vaihtoraportti Linda Eerikäinen (linda.eerikainen@aalto.fi), bioinformaatioteknologian tutkinto-ohjelma Politecnico di Milano lukuvuodet 2010-2011 ja 2011-2012 Vaihto-ohjema T.I.M.E. kaksoistutkinto italian

Lisätiedot

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä?

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Tämän vuoden Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset vihkosessa 2009-2010 esitellään

Lisätiedot

Vaihtoraportti Loughborough University Iso-Britannia Lukuvuosi 2010-2011 Sähkötekniikka. Ville Raatikainen

Vaihtoraportti Loughborough University Iso-Britannia Lukuvuosi 2010-2011 Sähkötekniikka. Ville Raatikainen Vaihtoraportti Loughborough University Iso-Britannia Lukuvuosi 2010-2011 Sähkötekniikka Ville Raatikainen Hakeminen ja alkujärjestelyt: Olin jo opintojeni alkuvaiheessa miettinyt, että jossain vaiheessa

Lisätiedot

Matkakertomus Dublin City University (DCU) Dublin, Irlanti

Matkakertomus Dublin City University (DCU) Dublin, Irlanti Matkakertomus Dublin City University (DCU) Dublin, Irlanti Syyskuu 2006-Tammikuu 2007 Mikko Salmela TTE4SN4Z 1 Johdanto... 3 2 Lähtö koittaa... 3 3 Perillä... 4 3.1 Asunto... 4 3.2 Koulu... 4 3.3 Vapaa-aika...

Lisätiedot

Vaihto Meksiko Cityssä ITESM-yliopistossa syksy 2014 - kevät 2015

Vaihto Meksiko Cityssä ITESM-yliopistossa syksy 2014 - kevät 2015 Vaihto Meksiko Cityssä ITESM-yliopistossa syksy 2014 - kevät 2015 Henry Lähteenmäki Elektroniikan ja sähkötekniikan tutkinto-ohjelma henry.lahteenmaki@aalto.fi Kansainvälinen vaihtokohde Opetuskieli: Espanja/Englanti

Lisätiedot

KOOTUT KERTOMUKSET LUKUVUODELTA 201-2011

KOOTUT KERTOMUKSET LUKUVUODELTA 201-2011 KOOTUT KERTOMUKSET LUKUVUODELTA 201-2011 Tässä Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset vihkosessa esitellään Vaasan yliopiston opiskelijoiden vaihtokokemuksia lukuvuoden 2010-2011. Mukana on kertomuksia

Lisätiedot

Vaihtoraportti Lausanne kevät 2013

Vaihtoraportti Lausanne kevät 2013 Vaihtoraportti Lausanne kevät 2013 Nimi: Outi Pönni, outi.ponni@aalto.fi Vaihto-aika: 2/2013-7/2013 Koulutusohjelma: Teknillinen fysiikka ja matematiikka Vaihtokohde: École Polytechnique Fédérale de Lausanne

Lisätiedot

Universität zu Köln, Wintersemester 2012/13

Universität zu Köln, Wintersemester 2012/13 Universität zu Köln, Wintersemester 2012/13 Saksa ja Köln eivät ole vaihtokohteista eksoottisimmat mutta hauskaa ja kodikasta siellä on. Kölniläiset ovat avointa porukkaa ja opiskelijakaupunkina Köln tarjoaa

Lisätiedot

University of San Diego

University of San Diego Matkaraportti Kevät 2012 University of San Diego Anu Koivistoinen k93581 San Diego on kaunis kaupunki Etelä-Kaliforniassa aivan Yhdysvaltojen ja Meksikon rajan tuntumassa, sitä ei turhaan kutsuta lempinimellä

Lisätiedot

Toivomme, että tämä kooste ensikäden kokemuksista opiskelusta maailmalla on sinulle avuksi, kun valitset omaa vaihtopaikkaasi!

Toivomme, että tämä kooste ensikäden kokemuksista opiskelusta maailmalla on sinulle avuksi, kun valitset omaa vaihtopaikkaasi! Käsissäsi on kolmas kooste Vaasan yliopiston opiskelijoiden kokemuksista vaihtoajalta. Tämä kirjanen sisältää kertomuksia akateemiselta vuodelta 2000-2001, ja mukana on 41 korkeakoulua 17 eri maasta. Tarinat

Lisätiedot

Kädessäsi oleva kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia.

Kädessäsi oleva kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia. Palaako mielesi maailmalle? Pidät nyt käsissäsi seitsemännettä koostetta Vaasan yliopiston vaihdossa olleiden opiskelijoiden kokemuksista. Kirjaseen on koottu akateemisen vuoden 2003 2004 vaihtokertomuksia,

Lisätiedot

AALTO YLIOPISTO. Vaihtoraportti. Bangkok, Chulalongkorn University kevät 2013. Marko Pelgonen (240996, Laskentatoimi) 18.6.2013

AALTO YLIOPISTO. Vaihtoraportti. Bangkok, Chulalongkorn University kevät 2013. Marko Pelgonen (240996, Laskentatoimi) 18.6.2013 AALTO YLIOPISTO Vaihtoraportti Bangkok, Chulalongkorn University kevät 2013 Marko Pelgonen (240996, Laskentatoimi) 18.6.2013 [Kirjoita asiakirjan tiivistelmä tähän. Tiivistelmä on yleensä lyhyt yhteenveto

Lisätiedot

ESCP Europe. Pariisi, kevät 2013. Rikumatti Forsberg Noora Tammisto

ESCP Europe. Pariisi, kevät 2013. Rikumatti Forsberg Noora Tammisto ESCP Europe Pariisi, kevät 2013 Rikumatti Forsberg Noora Tammisto 1. Valmistautuminen vaihtoon Valmistautuminen vaihtoon Ranskassa oli melko helppo prosessi ja sisälsi vain kurssien valinnan koulun intranetin

Lisätiedot

Michigan State University

Michigan State University Michigan State University Eli Broad College of Business Vaihtoraportti Kevät 2012 17.6.2012 k90269 Valmistautuminen vaihtoon Kohdemaana sanoisin, että Yhdysvallat on yksi vaikeimmista asiakirjojen osalta.

Lisätiedot

CORVINUS UNIVERSITY OF BUDAPEST

CORVINUS UNIVERSITY OF BUDAPEST CORVINUS UNIVERSITY OF BUDAPEST VAIHTORAPORTTI SYKSY 2012 Julia Kristola julia.kristola@aalto.fi Valmistautuminen vaihtoon Kun minut oli Aalto-yliopiston vaihtohaussa hyväksytty Corvinus University of

Lisätiedot

Matkaraportti maisterivaiheen vaihtoopiskelujaksosta

Matkaraportti maisterivaiheen vaihtoopiskelujaksosta Matkaraportti maisterivaiheen vaihtoopiskelujaksosta University of Queenslandiin, 2. semester 2012 Mikko Meuronen 1. Valmistautuminen vaihtoon Aallon vaihtopalveluiden valittua minut opiskelijaksi University

Lisätiedot

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä?

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Tämän vuoden Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset vihkosessa 2008-2009 esitellään

Lisätiedot

VAIHDA MAISEMAA! Perustietoa vaihto-ohjelmista 2015 2016

VAIHDA MAISEMAA! Perustietoa vaihto-ohjelmista 2015 2016 VAIHDA MAISEMAA! Perustietoa vaihto-ohjelmista 2015 2016 Kansainväliset palvelut Kesäkuu 2015 Kuvat: Kansainväliset palvelut, Janne Harpela (Uusi-Seelanti), Sanna Heikkinen (Tanska, Islanti), Kristin Davies

Lisätiedot