BIOTHERM WATER LOVERS JA SANNA ANNUKKA YHDISTIVÄT VOIMANSA MISSION BLUE -PROJEKTIN TUKEMISEKSI ARKTISELLA ALUEELLA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "BIOTHERM WATER LOVERS JA SANNA ANNUKKA YHDISTIVÄT VOIMANSA MISSION BLUE -PROJEKTIN TUKEMISEKSI ARKTISELLA ALUEELLA"

Transkriptio

1 BIOTHERM WATER LOVERS JA SANNA ANNUKKA YHDISTIVÄT VOIMANSA MISSION BLUE -PROJEKTIN TUKEMISEKSI ARKTISELLA ALUEELLA BIOTHERM WATER LOVERS -HYVÄNTEKEVÄISYYSTUOTTEET 2014 Toimitus vko 42/ vain Sokos tavaratalot ja Emotion myymälät sekä Sokos.fi Aquasource Creme Limited Edition 125 ml 49,00 Aquasource Gel Limited Edition 125 ml 49,00 Lait Corporel Limited Edition 400 ml 29,90 LISÄTIETOA: L Oréal Finland Oy Luxe Division Biotherm Lehdistökontaktit: Sabina Nerdrum sabina.nerdrum@loreal.com

2 SUOJELE IHOASI SUOJELE POHJOISTA JÄÄMERTA BIOTHERM WATER LOVERS LANSEERAA SANNA ANNUKAN KUVITTAMAT VUODEN 2014 HYVÄNTEKEVÄISYYSTUOTTEET MISSION BLUE -PROJEKTIN HYVÄKSI Biotherm Water Lovers -ohjelma jatkaa työtään vesiensuojelun hyväksi lanseeraamalla vuoden 2014 hyväntekeväisyystuotteet, joiden pakkaukset on kuvittanut englantilais-suomalainen graafinen suunnittelija ja kuvittaja Sanna Annukka. Kyseessä on Biothermin kolmas taiteilijayhteistyö, jonka avulla kerätään varoja Mission Blue -projektille. Hyväntekeväisyystuotteiden myynnistä saadun tuoton avulla rahoitetaan tärkeää tutkimusprojektia arktisella alueella, yhdellä Mission Bluen 50:stä merensuojelualueesta, joita kutsutaan Hope Spot -alueiksi. Tämänvuotinen yhteistyö on jatkoa aiemmille menestyksekkäille hyväntekeväisyyskampanjoille, joihin osallistuivat ruotsalaiset taiteilijat Kari Moden ja Ingela P. Arrhenius ja joiden avulla kerättiin yli euroa Mission Blue -projektille Biothermin pitkäaikaiselle kansainväliselle meriyhteistyökumppanille. BIOTHERM WATER LOVERS TOIMII ARKTISEN ALUEEN HYVÄKSI Hyväntekeväisyystuotteidemme tuotoilla rahoitetaan merkittävää tutkimusprojektia, jossa tutkitaan ilmaston lämpenemisen vaikutuksia jääkarhuihin arktisen alueen majesteettisimpiin eläimiin. Koska arktinen merijää sulaa jatkuvasti ja liikakalastus ja saastuminen aiheuttavat uhkia arktiselle alueelle, tällaiset tutkimukset tuottavat tärkeää tietoa, jonka avulla voidaan edistää jääkarhujen ja koko arktisen ekosysteemin hyvinvointia. BIOTHERM WATER LOVERS JATKAA PITKÄAIKAISTA YHTEISTYÖTÄÄN MISSION BLUE - PROJEKTIN KANSSA Nyt lanseerattavat hyväntekeväisyystuotteet ovat Biothermin toinen kampanja Mission Blue - projektin hyväksi tänä vuonna projektille kerättiin varoja menestyksekkäästi myös maailman merien päivänä 8. kesäkuuta. Vuonna 2012 perustettu Water Lovers on Biothermin maailmanlaajuinen ohjelma, joka tukee maailman vesien suojelemista edistäviä projekteja. Asiakkaidemme ansiosta olemme tähän mennessä keränneet jo euroa Mission Blue - projektille pitkäaikaiselle meriyhteistyökumppanillemme. Tuotteiden myynnin ja nettikampanjoiden avulla olemme rahoittaneet monenlaista toimintaa, kuten arktisen alueen happamoitumiseen liittyvää tutkimusta ja kampanjointia antarktisen alueen Hope Spotin, Rossinmeren, puolesta.

3 SANNA ANNUKKA SANNA ANNUKAN SUUNNITTELEMAT FOLKLORISTISET, SKANDINAAVISET KUVIOT KORISTAVAT VUODEN 2014 HYVÄNTEKEVÄISYYSTUOTTEITA KUVITTELE MATKA KESKIYÖN AURINGON, YÖTTÖMIEN ÖIDEN, VEHREIDEN METSIEN JA SAAMELAISTEN MAAILMAAN, JOSSA KALASTETAAN TUORETTA LOHTA JA POIMITAAN LUONNOSTA MARJOJA TÄMÄ MAAGINEN MILJÖÖ TOIMII SANNA ANNUKAN TÖIDEN INSPIRAATIONLÄHTEENÄ. Muun muassa Lapin luonnosta ja eri maiden perinteisistä kansallisasuista inspiraatiota ammentavan Sanna Annukan leikkisissä, retrohenkisissä kuvissa yhdistyvät kansanperinteet ja moderni skandinaavisuus. Nyt Sanna Annukan tunnusomaiset värikkäät kuviot koristavat kahta Biothermin kulttituotetta. Meriaiheisissa kuvissa on graafisia aaltoja ja kirkkaita kontrastivärejä.

4 TAITEILIJAN MUOTOKUVA: SANNA ANNUKKA Puoliksi suomalainen ja puoliksi englantilainen Sanna Annukka on Brightonissa asuva graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka saa inspiraatiota töihinsä suomalaisesta maisemasta. Tämä juontaa juurensa Suomessa vietetyistä lapsuuden kesistä, joihin kuului marjojen poimintaa ja telttailua metsässä. Sanna Annukan urakehitys on ollut huikeaa. Valmistumisensa jälkeen hän pääsi onnekkaan sattuman kautta suunnittelemaan brittiläisen Keane-yhtyeen toisen levyn, Under the Iron Sea, kannen, mikä johdatti hänet kaupallisten kuvitusten maailmaan. Hänen kädenjälkeään on sittemmin nähty muun muassa kasseissa, Topshopin T-paidoissa ja Hans Christian Andersenin satujen kuvituksissa, ja hän on myös tehnyt sesonkimallistoja Marimekolle. Tällä hetkellä hän työstää omaa mallistoaan, johon kuuluu käsinpainettuja silkkipainotöitä ja muita käsintehtyjä tuotteita.

5 MERIEN HYVÄKSI SANNA ANNUKKA FOR BIOTHERM WATER LOVERS Nämä limited edition -tuotteet eivät ole hyväksi vain sinun ihollesi. Tuotteiden myynnistä saadut tuotot lahjoitetaan Mission Blue -projektille Pohjoisen jäämeren Hope Spot -alueen suojelemiseksi. Valitse Lait Corporel -vartaloemulsio tai Aquasource-voide normaalille tai kuivalle iholle nämä tuotteet ovat nyt saatavana Sanna Annukan kuvittamissa pakkauksissa. LAIT CORPOREL Luotu: 1972 Menestys: yksi pullo myydään joka 20. sekunti 1 Vaikutukset: kosteuttaa 48 h 2, ehkäisee vartalon ihon kuivumista Keskeiset aineosat: Life Plankton ja kosteuttavat ja ravitsevat aineosat Koostumus: raikas ja nopeasti imeytyvä emulsio, jossa on luonnollinen sitrustuoksu AQUASOURCE Luotu: 1998 Menestys: yksi Aquasource-tuote myydään joka 7. sekunti 3 Vaikutukset: kosteuttaa ihoa 48 h 4, antaa iholle tervettä hehkua, lisää ihon kimmoisuutta ja jättää sen silkinpehmeäksi. Keskeiset aineosat: Life Plankton ja mannoosi Koostumus: ainutlaatuinen raikas ja kevyt geelikoostumus 1 Lähde: DIM L Oréal selling Instrumentaalinen testi, 24 henkilöä 3 Lähde: DIM 2013, Aquasource franchise 4 Epidermiksen ylimmät kerrokset, instrumentaaliset testit

6 HOPE SPOT -ALUEET TAVOITE: SUOJELUN KOHTEEKSI VIIDESOSA MERISTÄ Noin 12 % maailman maa-alueista on tänä päivänä suojeltu jollain tavalla, mutta merialueiden osalta vastaava luku on alle 3 %. Mission Bluen maailmanlaajuinen tavoite on lisätä suojeltujen merialueiden osuutta 20 %:iin vuoteen 2020 mennessä Hope Spot -alueiden verkoston avulla. Hope Spot -alueiden avulla pyritään varmistamaan luonnon monimuotoisuuden säilyminen. Tavoitteena on suojella meriympäristöä, tarjota hiilinielu ja tuottaa näin happea ja edistää ympäristöä mahdollisimman vähän rasittavaa ekoturismia. VUODEN 2015 KOHDE: KESKINEN POHJOINEN JÄÄMERI Tällä hetkellä Mission Blue -projektiin kuuluu 50 Hope Spot -aluetta merien hyvinvoinnille tärkeää aluetta, jollainen on myös keskinen Pohjoinen jäämeri. Meillä on vielä aikaa muuttaa ajattelu- ja toimintatapojamme arktisen alueen suojelemiseksi, mutta aikaa ei kuitenkaan ole hukattavaksi, sillä elämämme riippuu arktisesta alueesta. Sylvia Earle LÄMPENEVÄ ARKTINEN ALUE: MIKSI SE ON HOPE SPOT -ALUE Keskinen Pohjoinen jäämeri on viimeinen kalastamaton arktinen avomerialue. Pitkään jään ja kaukaisen sijaintinsa suojaamana olleella keskisellä Pohjoisella jäämerellä elää ainutlaatuinen kirjo eläimiä, joita tänä päivänä uhkaavat kiihtyvä ilmaston lämpeneminen, happamoituminen ja saasteet. Jään häviäminen ja muut ilmastosta johtuvat vaikutukset saattavat johtaa liikakalastukseen alueella, mikä aiheuttaa uhkia kaloista riippuvaisille lajeille, kuten norpille, maitovalaille ja jääkarhuille. Alueen suojelun avulla voidaan ehkäistä kalakantojen ehtymistä. POHJOINEN JÄÄMERI NUMEROINA 0,1 % Pohjoisesta jäämerestä on suojeltu kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) toimesta. 8 % arktisesta maa-alueesta on suojeltu jollain tavalla. 2,8 miljoonaa km2 keskinen Pohjoinen jäämeri on pinta-alaltaan suunnilleen Välimeren kokoinen. 1/3 maailman jääkarhukannasta noin jääkarhua elää Pohjoisen jäämeren yksivuotisen merijään alueella.

7 VUODEN 2014 MISSIO KUN MERIJÄÄ SULAA MISSION BLUEN JÄÄKARHUOHJELMA Kolmannes maailman jääkarhuista, noin jääkarhua, elää arktisen alueen yksivuotisen merijään alueella. Merijään sulaminen kesäksi pakottaa jääkarhut siirtymään maihin, mutta syksyn tullen ne palaavat taas merijäälle. Koska merijää hupenee ilmaston lämpenemisen vaikutuksesta, Biotherm Water Lovers apunaan Biothermin asiakkaat ympäri maailmaa auttaa rahoittamaan jääkarhuihin kohdistuvaa tutkimusta arktisella alueella. Mission Blue -projektin ja kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) koordinoima tutkimus tarjoaa tärkeää tietoa, jonka avulla voidaan lisätä jääkarhujen ja arktisen alueen hyvinvointia.

8 MIKSI WATER LOVERS? Water Lovers on Biothermin maailmanlaajuinen vesiensuojelua edistävä ohjelma. Koostumuksista pakkauksiin ja viestinnästä hyväntekeväisyyteen Biotherm Water Lovers on kokonaisvaltainen ohjelma, johon kuuluu sekä sisäistä että ulkoista toimintaa. Ohjelman tarkoitus on auttaa suojelemaan maapallon vesistöjä, jotka ovat elintärkeitä kaikelle elämälle ja jotka toimivat sekä raaka-aineiden että inspiraation lähteinä Biothermin ihonhoitotuotteille. Tähän mennessä Water Lovers on kerännyt yli euroa Mission Blue -projektille. MIKSI MISSION BLUE? Mission Blue -projektin tavoite on kasvattaa merensuojelualueiden osuutta 20 %:iin vuoteen 2020 mennessä. Mission Blue on globaali yhteistyöhanke, jonka avulla pyritään luomaan maailmanlaajuinen merensuojelualueiden (Hope Spots) verkosto, joka on tarpeeksi suuri maapallon merien pelastamiseksi. Perustamisensa jälkeen Mission Blue on laajentunut kansainväliseksi sidosryhmien yhteisöksi, joka pyrkii muuttamaan merien tämänhetkisen huolestuttavan tilanteen paremmaksi. SYLVIA EARLE Sylvia Earle Alliance -järjestön perustaja ja puheenjohtaja Sylvia A. Earle, jolle New York Times on antanut lempinimen Her Deepness ja Time Magazine tittelin first Hero for the Planet, on meritutkija, tutkimusmatkailija, kirjailija ja luennoitsija. Hän on toiminut kenttätutkijana, virkamiehenä ja yritysten ja kansalaisjärjestöjen johtotehtävissä, ja hän on NOAA:n (National Oceanic and Atmospheric Administration) entinen Chief Scientist, National Geographicin Explorer in Residence ja Sylvia Earle Alliance -järjestön, Mission Blue -projektin ja Deep Ocean Exploration and Research -yrityksen perustaja. Tohtori Earle on johtanut yli 100:aa tutkimusmatkaa, viettänyt lähes tuntia veden alla ja tehnyt ennätyssukelluksen metrin syvyyteen. Hänen tutkimuskohteitaan ovat merilevät ja syvänmeren ekosysteemit, ja hän on keskittynyt erityisesti tutkimukseen, suojeluun ja uusien teknologioiden kehittämiseen käytettäväksi avomerellä ja muissa syrjäisissä ympäristöissä. Hän on saanut yli 100 kansallista ja kansainvälistä palkintoa, mukaan lukien vuoden 2009 TED Prize. KANSAINVÄLINEN LUONNONSUOJELULIITTO Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto (International Union for Conservation of Nature, IUCN) on maailman suurin ja vanhin ympäristöjärjestö, jonka keskeisenä tavoitteena on suojella luonnon monimuotoisuutta. IUCN korostaa luonnon monimuotoisuuden merkitystä ilmastonmuutoksen ja kestävän kehityksen kaltaisten suurten haasteiden ratkaisemisessa. Järjestöön kuuluu yli 200 valtion organisaatiota ja yli 900 kansalaisjärjestöä sekä vapaaehtoista tutkijaa ja asiantuntijaa. Global Marine and Polar Program -ohjelma kannustaa ja auttaa valtioita, instituutioita ja yksityistä sektoria suojelemaan arktisten ja antarktisten ekosysteemien koskemattomuutta ja monimuotoisuutta.

MITÄ YHTEISTÄ ON PIKKULEIJONALLA JA ITÄMEREN KUUTILLA?

MITÄ YHTEISTÄ ON PIKKULEIJONALLA JA ITÄMEREN KUUTILLA? Ukko-Pekka Luukkonen Pikkuleijona maailmanmestari maalivahti JARI LUUKKONEN / WWF, SEPPO KERÄNEN / WWF, ERIC ISSELEE / SHUTTERSTOCK, MARKUS TRIENKE / FLICKR MITÄ YHTEISTÄ ON PIKKULEIJONALLA JA ITÄMEREN

Lisätiedot

LIFE PLANKTON. SENSITIVE EMULSION Kosteuttava ja rauhoittava emulsio herkälle iholle. #SensitiveCanBeStrong ARVIOITU KULUTTAJAHINTA

LIFE PLANKTON. SENSITIVE EMULSION Kosteuttava ja rauhoittava emulsio herkälle iholle. #SensitiveCanBeStrong ARVIOITU KULUTTAJAHINTA L e h d i s t ö t i e d o t e j o u l u k u u 2016 LIFE PLANKTON SENSITIVE EMULSION Kosteuttava ja rauhoittava emulsio herkälle iholle ARVIOITU KULUTTAJAHINTA BIOTHERM LIFE PLANKTON TM SENSITIVE EMULSION

Lisätiedot

L I Q U I D G L O W SKIN BEST

L I Q U I D G L O W SKIN BEST TAISTELE IHON HELEYDEN 3 VIHOLLISTA VASTAAN: KUIVUUS, SAMEUS & ENNENAIKAINEN IKÄÄNTYMINEN L I Q U I D G L O W SKIN BEST Ravitsevan öljyn ja antioksidanttisen astaksantiini leväuutteen yhdistelmä heleyttää-

Lisätiedot

ANNA IHOSI HENGITTÄÄ SKIN OXYGEN -IHONHOITOLINJA HÄIVYTTÄÄ NÄKYVIÄ URBAANIN ELÄMÄN JÄLKIÄ PUHDISTETTU, SILEÄMPI, TASAISEMPI, HELEÄMPI IHO

ANNA IHOSI HENGITTÄÄ SKIN OXYGEN -IHONHOITOLINJA HÄIVYTTÄÄ NÄKYVIÄ URBAANIN ELÄMÄN JÄLKIÄ PUHDISTETTU, SILEÄMPI, TASAISEMPI, HELEÄMPI IHO Lehdistötiedote kesäkuu 2017 ANNA IHOSI HENGITTÄÄ SKIN OXYGEN -IHONHOITOLINJA HÄIVYTTÄÄ NÄKYVIÄ URBAANIN ELÄMÄN JÄLKIÄ PUHDISTETTU, SILEÄMPI, TASAISEMPI, HELEÄMPI IHO Arvioidut kuluttajahinnat: Skin Oxygen

Lisätiedot

Hiiltä varastoituu ekosysteemeihin

Hiiltä varastoituu ekosysteemeihin Hiiltä varastoituu ekosysteemeihin BIOS 3 jakso 3 Hiili esiintyy ilmakehässä epäorgaanisena hiilidioksidina ja eliöissä orgaanisena hiiliyhdisteinä. Hiili siirtyy ilmakehästä eliöihin ja eliöistä ilmakehään:

Lisätiedot

FLORIAN SCHULZ / VISIONSOFTHEWILD.COM PÄIVÄTYÖKERÄYS että jää sulaa. together possible TM

FLORIAN SCHULZ / VISIONSOFTHEWILD.COM PÄIVÄTYÖKERÄYS että jää sulaa. together possible TM FLORIAN SCHULZ / VISIONSOFTHEWILD.COM...että jää sulaa together possible TM ORAN VIRIYINCY / FLICKR Ilmastonmuutos Ihmisten toiminta lisää kasvihuonekaasujen pitoisuutta ilmakehässä. Kasvihuonekaasut lämmittävät

Lisätiedot

Staffan Widstrand / WWF. WWF:n opetusmateriaali yläkouluille ja lukioille

Staffan Widstrand / WWF. WWF:n opetusmateriaali yläkouluille ja lukioille Staffan Widstrand / WWF WWF:n opetusmateriaali yläkouluille ja lukioille Steve Morello / WWF-Canon Maapallon keskilämpötila on kohonnut + 0,85 C (1880 2012) IPCC Lähde: Ilmatieteen laitos ja Ympäristöministeriö

Lisätiedot

Luonnonympäristön suojelu arktisella alueella

Luonnonympäristön suojelu arktisella alueella Luonnonympäristön suojelu arktisella alueella Hannele Pokka Ympäristöministeriö 19.1.2015 LEVI, Kestävä kaivannaisteollisuus arktisilla alueilla Kes Luonnonsuojelusta luonnon monimuotoisuuden suojeluun

Lisätiedot

MAESTRO UV SKIN DEFENSE PRIMER SPF 50 PA ++ Kumouksellinen ihoa tehokkaasti suojaava pohjustusvoide. Arvioitu kuluttajahinta: 69,50 e.

MAESTRO UV SKIN DEFENSE PRIMER SPF 50 PA ++ Kumouksellinen ihoa tehokkaasti suojaava pohjustusvoide. Arvioitu kuluttajahinta: 69,50 e. Lehdistötiedote huhtikuu 2016 MAESTRO UV SKIN DEFENSE PRIMER SPF 50 PA ++ Kumouksellinen ihoa tehokkaasti suojaava pohjustusvoide Arvioitu kuluttajahinta: 69,50 e Lisätiedot: L Oréal Finland Oy L Oréal

Lisätiedot

BIOTHERM SKIN FITNESS Vartalonhoitolinja, joka täydentää treenien tuloksia

BIOTHERM SKIN FITNESS Vartalonhoitolinja, joka täydentää treenien tuloksia L e h d i s t ö t i e d o t e 2017 BIOTHERM SKIN FITNESS Vartalonhoitolinja, joka täydentää treenien tuloksia Skin Fitness Instant Smoothing & Moisturizing Body Treatment 200ml 49,00 Skin Fitness Purifying

Lisätiedot

hyödyntäminen ilmastonmuutoksen t seurannassa

hyödyntäminen ilmastonmuutoksen t seurannassa Selkämeren kansallispuisto i ja sen hyödyntäminen ilmastonmuutoksen t seurannassa Mikael Nordström Puh. 0400-445234, sähköposti: mikael.nordstrom@metsa.fi t 25.5.2011 Rauma Mikä on Metsähallitus? Metsähallituksen

Lisätiedot

Valoa pakolaisleirien asukkaille

Valoa pakolaisleirien asukkaille UUTISKIRJE Valoa pakolaisleirien asukkaille Brighter Lives for Refugees -kampanjan myötä IKEA Foundation lahjoittaa jokaisesta 3.2. 29.3.2014 myydystä led-lampusta yhden euron pakolaisleirien valaisemiseen.

Lisätiedot

Vastuullisuus ei ole makuasia - Paulig. Inspectan asiakastilaisuus 02092014 /Leena Miettinen

Vastuullisuus ei ole makuasia - Paulig. Inspectan asiakastilaisuus 02092014 /Leena Miettinen Vastuullisuus ei ole makuasia - Paulig Inspectan asiakastilaisuus 02092014 /Leena Miettinen 2014 PAULIG GROUP 2014 PAULIG GROUP Niin Pauligin perhe kuin yrityskin ovat läpi historiansa olleet maailmalla

Lisätiedot

Meriympäristöön kohdistuvat uhat ja niiden edellyttämät torjunta- ja sopeutumisstrategiat vaativat yhteiskunnan, päättäjien ja tutkijoiden

Meriympäristöön kohdistuvat uhat ja niiden edellyttämät torjunta- ja sopeutumisstrategiat vaativat yhteiskunnan, päättäjien ja tutkijoiden Suomenlahti-vuoden visio Miksi Suomenlahti-vuosi? Meriympäristöön kohdistuvat uhat ja niiden edellyttämät torjunta- ja sopeutumisstrategiat vaativat yhteiskunnan, päättäjien ja tutkijoiden aktiivista vuorovaikutusta

Lisätiedot

Onko päästötön energiantuotanto kilpailuetu?

Onko päästötön energiantuotanto kilpailuetu? Onko päästötön energiantuotanto kilpailuetu? ClimBus päätösseminaari Finlandia-talo, 9.6.2009 Timo Karttinen Kehitysjohtaja, Fortum Oyj 1 Rakenne Kilpailuedusta ja päästöttömyydestä Energiantarpeesta ja

Lisätiedot

Lataa Jälkeemme vedenpaisumus? - Jari Lyytimäki. Lataa

Lataa Jälkeemme vedenpaisumus? - Jari Lyytimäki. Lataa Lataa Jälkeemme vedenpaisumus? - Jari Lyytimäki Lataa Kirjailija: Jari Lyytimäki ISBN: 9789524951227 Sivumäärä: 271 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 12.99 Mb Johtaako ilmaston lämpeneminen peruuttamattomiin

Lisätiedot

ympäristöhaasteissa on kyse? Sirpa Pietikäinen

ympäristöhaasteissa on kyse? Sirpa Pietikäinen Mistä ympäristöhaasteissa on kyse? Sirpa Pietikäinen Oireet ympäristöhaasteet äi t t Luonnon monimuotoisuuden katoaminen Ilmastonmuutos Vesi Metsäkato Aavikoituminen Kemikalisoituminen Raaka-aineiden riittävyys,

Lisätiedot

Itämeri pähkinänkuoressa

Itämeri pähkinänkuoressa Itämeri pähkinänkuoressa www.itamerihaaste.net www.ostersjoutmaningen.net www.balticseachallenge.net 12.2.2012 1 Itämeri on ainutlaatuinen, koska sen on: Suhteellisen nuori meri. Jääkauden jälkeen alkanut

Lisätiedot

Luvun 15 tehtävät: 1. Mitä tarkoittaa biodiversiteetti? Mitä eri tasoja siinä tavataan?

Luvun 15 tehtävät: 1. Mitä tarkoittaa biodiversiteetti? Mitä eri tasoja siinä tavataan? Luvun 15 tehtävät: 1. Mitä tarkoittaa biodiversiteetti? Mitä eri tasoja siinä tavataan? Tarkoittaa maapallon tai jonkun sen osan monimuotoisuutta. Lajin sisäinen monimuotoisuus; Biodiversiteetti on elävän

Lisätiedot

Luku 8. Ilmastonmuutos ja ENSO. Manner 2

Luku 8. Ilmastonmuutos ja ENSO. Manner 2 Luku 8 Ilmastonmuutos ja ENSO Manner 2 Sisällys ENSO NAO Manner 2 ENSO El Niño ja La Niña (ENSO) ovat normaalista säätilanteesta poikkeavia ilmastohäiriöitä. Ilmiöt aiheutuvat syvänveden hitaista virtauksista

Lisätiedot

Merentutkimuksen kansalliskomitea Finnish National SCOR Committee

Merentutkimuksen kansalliskomitea Finnish National SCOR Committee Merentutkimuksen kansalliskomitea toimii Kansainvälisen tieteellisen neuvoston ICSU:n asettaman Merentutkimuksen komitean (Scientific Committee on Oceanic Research, SCOR) kansallisena yhteistyötahona.

Lisätiedot

TAVOITE 1: Tavoitteena on poistaa köyhyys kaikissa muodoissa kaikkialta.

TAVOITE 1: Tavoitteena on poistaa köyhyys kaikissa muodoissa kaikkialta. TAVOITE 1: Tavoitteena on poistaa köyhyys kaikissa muodoissa kaikkialta. Ei köyhyyttä! Tarkoittaa esimerkiksi: Äärimmäinen köyhyys poistuu ja köyhyydessä elävien määrä vähenee ainakin puolella joka maassa.

Lisätiedot

Suomi ja kestävän kehityksen haasteet

Suomi ja kestävän kehityksen haasteet Suomi ja kestävän kehityksen haasteet Maailmanpolitiikka ja tulevaisuuden kehityslinjat Paula Lehtomäki Ympäristöministeri 11.5.2010 Mitä on kestävä kehitys? Taloudellinen, sosiaalinen ja ympäristöllinen

Lisätiedot

IPCC 5. ilmastonmuutoksen tieteellinen tausta

IPCC 5. ilmastonmuutoksen tieteellinen tausta IPCC 5. arviointiraportti osaraportti 1: ilmastonmuutoksen tieteellinen tausta Sisällysluettelo 1. Havaitut muutokset Muutokset ilmakehässä Säteilypakote Muutokset merissä Muutokset lumi- ja jääpeitteessä

Lisätiedot

RAKKAUDESTA MEREEN. Tulkaa mukaan! WWF:n päivätyökeräys Itämeren ja Ison valliriutan puolesta 2015-2016 2015-2016 PÄIVÄTYÖKERÄYS

RAKKAUDESTA MEREEN. Tulkaa mukaan! WWF:n päivätyökeräys Itämeren ja Ison valliriutan puolesta 2015-2016 2015-2016 PÄIVÄTYÖKERÄYS CAT HOLLOWAY / WWF-CANON TROY MAYNE Tulkaa mukaan! LUNAZUL SURF SCHOOL CHRISTOFFER BOSTRÖM / WWF TERICA / FLICKR RAKKAUDESTA MEREEN WWF:n päivätyökeräys Itämeren ja Ison valliriutan puolesta Mitä yhteistä

Lisätiedot

Kaupoissa tammikuussa 2010! Age Re-Perfect Intense Nutrition -päivävoide 50ml EAN suosituskuluttajahinta noin 19,30

Kaupoissa tammikuussa 2010! Age Re-Perfect Intense Nutrition -päivävoide 50ml EAN suosituskuluttajahinta noin 19,30 Intense Nutrition Erittäin tehokkaasti kosteuttava ja ravitseva päivävoide Kaupoissa tammikuussa 2010! Age Re-Perfect Intense Nutrition -päivävoide 50ml EAN 3600521674901 suosituskuluttajahinta noin 19,30

Lisätiedot

Luonnonsuojelu on ilmastonsuojelua

Luonnonsuojelu on ilmastonsuojelua Luonnonsuojelu on ilmastonsuojelua MATTI SNELLMAN Suomessa erityisesti metsät ja suot varastoivat suuria määriä hiiltä. Luonnon omista hiilivarastoista huolehtimalla suojelemme sekä luonnon monimuotoisuutta

Lisätiedot

ZA4735. Flash Eurobarometer 219 (Biodiversity) Country Specific Questionnaire Finland

ZA4735. Flash Eurobarometer 219 (Biodiversity) Country Specific Questionnaire Finland ZA4735 Flash Eurobarometer 219 (Biodiversity) Country Specific Questionnaire Finland Flash Eurobarometer on biodiversity Flash 219 questionnaire Q1. Oletteko tietoinen ilmaisusta biologinen monimuotoisuus?

Lisätiedot

IHMISTOIMINNAN JA SUOJELUN VAIKUTUKSET SUOMEN JA RUOTSIN VÄLISEEN SAARISTOON

IHMISTOIMINNAN JA SUOJELUN VAIKUTUKSET SUOMEN JA RUOTSIN VÄLISEEN SAARISTOON IHMISTOIMINNAN JA SUOJELUN VAIKUTUKSET SUOMEN JA RUOTSIN VÄLISEEN SAARISTOON MITÄ MIELTÄ OLET? Helsingin yliopisto, Göteborg University, Suomen Ympäristökeskus, Coastal Research and Planning Institute,

Lisätiedot

ryhmä / myyjä Kiitos! Ostaessasi Mosho-tuotteita tuet samalla hyvää asiaa KORKEALAATUISIA IHONHOITOTUOTTEITA KOKO PERHEELLE

ryhmä / myyjä Kiitos! Ostaessasi Mosho-tuotteita tuet samalla hyvää asiaa KORKEALAATUISIA IHONHOITOTUOTTEITA KOKO PERHEELLE varainhankintaa medelanskaffning Tue toimintaamme ryhmä / myyjä Kiitos! Ostaessasi Mosho-tuotteita tuet samalla hyvää asiaa KORKEALAATUISIA IHONHOITOTUOTTEITA KOKO PERHEELLE Yhteisen päämäärän hyväksi

Lisätiedot

Suomenlahden kansallispuistojen kehittäminen

Suomenlahden kansallispuistojen kehittäminen Suomenlahden kansallispuistojen kehittäminen Petteri Tolvanen, WWF 19.3.2015 Petteri Tolvanen WWF:n esitys toukokuu 2014 Porkkalan uudelleenperustaminen; erittäin monipuolinen luontokokonaisuus vanhoista

Lisätiedot

BIOTHERM SKIN BEST WONDER MUD

BIOTHERM SKIN BEST WONDER MUD Lehdistötiedote helmikuu BIOTHERM SKIN BEST WONDER MUD BIOTHERM SKIN BEST WONDER MUD Ihmeitä tekevä naamio Iho saa uutta hehkua välittömästi. Ihohuokoset supistuvat näkyvästi. Arvioitu kuluttajahinta:

Lisätiedot

BLUE THERAPY MULTI-DEFENDER SPF 25 BIOTHERM BLUE THERAPY MULTI-DEFENDER SPF 25

BLUE THERAPY MULTI-DEFENDER SPF 25 BIOTHERM BLUE THERAPY MULTI-DEFENDER SPF 25 BLUE THERAPY MULTI-DEFENDER SPF 25 BIOTHERM BLUE THERAPY MULTI-DEFENDER SPF 25 Suojaava hoitovoide, joka auttaa häivyttämään ikääntymisen merkkejä. Juonteet, kiinteyden puute, maksaläiskät. Normaali- ja

Lisätiedot

Tuotamme vuosittain myös yli 90 miljardia kiloa muovia, josta arviolta kymmenesosa päätyy meriin.

Tuotamme vuosittain myös yli 90 miljardia kiloa muovia, josta arviolta kymmenesosa päätyy meriin. MERTEN MONET UHAT 10.11.2016 TEKSTI: SANNA ORAVA / KUVAT: MIRVA KARKINEN Tuotamme vuosittain myös yli 90 miljardia kiloa muovia, josta arviolta kymmenesosa päätyy meriin. MERTEN MONET UHAT Liikakalastus

Lisätiedot

UUSI AQUASOURCE EVERPLUMP Ihon täyteläisyyttä lisäävä, silottava kosteuttaja

UUSI AQUASOURCE EVERPLUMP Ihon täyteläisyyttä lisäävä, silottava kosteuttaja Lehdistötiedote helmikuu UUSI AQUASOURCE EVERPLUMP Ihon täyteläisyyttä lisäävä, silottava kosteuttaja Verraton uusi kosteusvoide päivittäiseen käyttöön. Tehokkaasti kosteuttava uutuustuote, joka silottaa

Lisätiedot

Luonnontuotteet vientivaltteina & Luonnonyrttioppaan esittely. FT Anni Koskela Arktiset Aromit ry

Luonnontuotteet vientivaltteina & Luonnonyrttioppaan esittely. FT Anni Koskela Arktiset Aromit ry Luonnontuotteet vientivaltteina & Luonnonyrttioppaan esittely FT Anni Koskela Arktiset Aromit ry Arktiset Aromit ry Luonnontuotealan valtakunnallinen toimialajärjestö, perustettu v. 1993 Tavoitteena edistää

Lisätiedot

MONIKÄYTTÖINEN YÖVOIDE/ NAAMIO

MONIKÄYTTÖINEN YÖVOIDE/ NAAMIO MONIKÄYTTÖINEN YÖVOIDE/ NAAMIO INTENSIIVISTÄ KOSTEUTTA JA ENERGIAA KUIVALLE JA VÄSYNEELLE IHOLLE YHDISTIMME KASVONAAMION JAYÖVOITEEN PARHAAT PUOLET Monivaikutteinen MOSSA ENERGY BOOST yhdistää naamioiden

Lisätiedot

Lataa Euroopan luonto - Milos Andera. Lataa

Lataa Euroopan luonto - Milos Andera. Lataa Lataa Euroopan luonto - Milos Andera Lataa Kirjailija: Milos Andera ISBN: 9783833147357 Sivumäärä: 240 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 12.57 Mb Esittelyssä 37 eurooppalaista luontovyöhykettä eläin- ja kasvikuntineen.

Lisätiedot

Lataa Metsät ja kosteikot. Lataa

Lataa Metsät ja kosteikot. Lataa Lataa Metsät ja kosteikot Lataa ISBN: 9789524943888 Sivumäärä: 64 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 31.13 Mb Niin metsät kuin kosteikotkin tuottavat ihmisille suuria hyötyjä raikkaasta ilmasta aina lääkkeisiin

Lisätiedot

Suomen Metsäsäätiö Kansalaiskysely. Pohjoisranta Burson-Marsteller 08/2018

Suomen Metsäsäätiö Kansalaiskysely. Pohjoisranta Burson-Marsteller 08/2018 Suomen Metsäsäätiö Kansalaiskysely Pohjoisranta Burson-Marsteller 0/0 Kyselyn taustat / Kansalaiskysely toteutettiin Bilendi Oy:n verkkopaneelissa kesäkuussa 0. Kansalaiskyselyyn vastasi 000 suomalaista

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta Metsähallituksen luontopalveluiden strategioissa

Vapaaehtoistoiminta Metsähallituksen luontopalveluiden strategioissa Vapaaehtoistoiminta Metsähallituksen luontopalveluiden strategioissa Kehitysjohtaja Arto Ahokumpu Vapaaehtoistoiminnan tulevaisuus seminaari Vanha ylioppilastalo 28.11.2012 1 Esityksen sisältö Mikä on

Lisätiedot

ZA5853. Flash Eurobarometer 379 (Attitudes of Europeans Towards the Issue of Biodiversity, wave 3) Country Questionnaire Finland (Finnish)

ZA5853. Flash Eurobarometer 379 (Attitudes of Europeans Towards the Issue of Biodiversity, wave 3) Country Questionnaire Finland (Finnish) ZA8 Flash Eurobarometer 79 (Attitudes of Europeans Towards the Issue of Biodiversity, wave ) Country Questionnaire Finland (Finnish) FL 79 Biodiversity - FIF D Minkä ikäinen olette? (KIRJOITA IKÄ JOS KIELTÄYTYI,

Lisätiedot

ANNA LUONNON SUOJATA IHOASI

ANNA LUONNON SUOJATA IHOASI ANNA LUONNON SUOJATA IHOASI Enismmäinen täydellinen aurinkosarja, joka sisältää luonnollisia filttereitä, innovatiivisia tuotteita, läpinäkyviä ja miellyttäviä koostumuksia. UUSI ERILAINEN PAREMPI 100%

Lisätiedot

Lehdistötiedote maaliskuu 2016

Lehdistötiedote maaliskuu 2016 Lehdistötiedote maaliskuu 2016 KEVÄT/KESÄ 2016 SEPIA -KOKOELMA SEPIA puuteripaletti Arvioitu kuluttajahinta: 79 e ROUGE D'ARMANI SHEERS huulipunat Arvioitu kuluttajahinta: 41e Kynsilakat Arvioitu kuluttajahinta:

Lisätiedot

ZA5223. Flash Eurobarometer 290 (Attitudes of Europeans Towards the Issue of Biodiversity, wave 2) Country Specific Questionnaire Finland

ZA5223. Flash Eurobarometer 290 (Attitudes of Europeans Towards the Issue of Biodiversity, wave 2) Country Specific Questionnaire Finland ZA5223 Flash Eurobarometer 290 (Attitudes of Europeans Towards the Issue of Biodiversity, wave 2) Country Specific Questionnaire Finland FLASH 290 BIODIVERSITY Q1. Oletteko koskaan kuullut ilmaisua biologinen

Lisätiedot

KAIKKI MUUTTUU - RUOKAJÄRJESTELMÄKIN. VAI MUUTTUUKO?

KAIKKI MUUTTUU - RUOKAJÄRJESTELMÄKIN. VAI MUUTTUUKO? KAIKKI MUUTTUU - RUOKAJÄRJESTELMÄKIN. VAI MUUTTUUKO? 28.8.2019 Dos. Mari Pantsar Johtaja, Sitra 1,5 C polku? Nykypäästöillä hiilibudjetti kuluu 10 vuodessa 42 GtCO2 Nykyiset vuosittaiset päästöt Jäljellä

Lisätiedot

Arktinen kansainvälinen luonnonvarapolitiikka; suositukset toimenpidealueiksi

Arktinen kansainvälinen luonnonvarapolitiikka; suositukset toimenpidealueiksi Arktinen kansainvälinen luonnonvarapolitiikka; suositukset toimenpidealueiksi Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkoston 14.3.2017 tilaisuuden pohjalta laadittu kooste 2.6.2017 1 Kv. luonnonvarapolitiikan

Lisätiedot

Yli. miljoonaa. vuodessa suomalaisille

Yli. miljoonaa. vuodessa suomalaisille Yli 100 miljoonaa vuodessa suomalaisille Monikäyttö hyvinvointia 55 milj. 55 miljoonaa euroa metsien monimuotoisuuden, virkistyskäytön, porotalouden, saamelaiskulttuurin sekä työllisyyden edistämiseen

Lisätiedot

NaturEpic Stories of our nature

NaturEpic Stories of our nature NaturEpic Stories of our nature Maria Lehtman Valokuvataiteilija Dip. EMC Hiljainen lampi katselee taivasta - odottaa talven väistymistä. Hetkeksi pysähdyn minäkin ja annan verhon väistyä mielestäni Ehkä

Lisätiedot

Lataa Vesi - Julian Caldecott. Lataa

Lataa Vesi - Julian Caldecott. Lataa Lataa Vesi - Julian Caldecott Lataa Kirjailija: Julian Caldecott ISBN: 9789525557336 Sivumäärä: 242 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 36.67 Mb Kaikki tunnetut elämän muodot ovat riippuvaisia vedestä. Vesi

Lisätiedot

Lapin alueellinen metsäohjelma, toimenpiteiden päivitys. Käsitelty metsäneuvoston kokouksessa

Lapin alueellinen metsäohjelma, toimenpiteiden päivitys. Käsitelty metsäneuvoston kokouksessa Lapin alueellinen metsäohjelma, toimenpiteiden päivitys Käsitelty metsäneuvoston kokouksessa 5.2.2018 AMO toimenpiteiden päivitys Tehtävä AMOjen toimenpiteiden tarkastaminen vastaamaan mahdollisimman hyvin

Lisätiedot

Ekosysteemipalveluiden merkitys ja arvo. Matleena Kniivilä, metsäekonomisti, MMT matleena.kniivila@ptt.fi

Ekosysteemipalveluiden merkitys ja arvo. Matleena Kniivilä, metsäekonomisti, MMT matleena.kniivila@ptt.fi Ekosysteemipalveluiden merkitys ja arvo Matleena Kniivilä, metsäekonomisti, MMT matleena.kniivila@ptt.fi Esityksen sisältö 1) Mitä metsien ekosysteemipalvelut ovat? 2) Mikä ekosysteemipalveluiden arvo

Lisätiedot

Johtamisen haasteet ympäristöpolitiikan toteuttamisessa

Johtamisen haasteet ympäristöpolitiikan toteuttamisessa Johtamisen haasteet ympäristöpolitiikan toteuttamisessa Ulla Koivusaari 29.11.2007 Studia Generalia - luentotilaisuus Työelämäosaamisen edistäminen Pirkanmaalla 1 Sisältö Kestävä kehitys ja sen uhkatekijät

Lisätiedot

Way of Life- sertifikaatti kriteerit

Way of Life- sertifikaatti kriteerit Way of Life- sertifikaatti kriteerit Vähimmäisvaatimukset jotka on täytettävä luonnollisten aineiden osalta, luonnollisten aineden, joissa orgaanisia osia, osalta ja enimmäismäärät luonnollisissa aineissa.

Lisätiedot

Ilmastonmuutos tilannekatsaus vuonna 2013

Ilmastonmuutos tilannekatsaus vuonna 2013 Ilmastonmuutos tilannekatsaus vuonna 2013 Kirsti Jylhä Ilmatieteen laitos Ilmastonmuutos AurinkoATLAS Sää- ja ilmastotietoisuudella innovaatioita ja uutta liiketoimintaa Helsinki 20.11.2013 Esityksen pääviestit

Lisätiedot

EQOLOGYSSA ASIAKAS: LIIKEKUMPPANI: voit olla joko asiakas tai liikekumppani

EQOLOGYSSA ASIAKAS: LIIKEKUMPPANI: voit olla joko asiakas tai liikekumppani EQOLOGYSSA voit olla joko asiakas tai liikekumppani ASIAKAS: Ainutlaatuisia tuotteita Ilmainen asiakaslehti Hyviä tarjouksia LIIKEKUMPPANI: Olet oma pomosi Tiimityöskentelyä Henkilökohtaista kehittymistä

Lisätiedot

Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista. Sapuska

Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista. Sapuska Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista Sapuska Tekesin ohjelma 2009 2012 Miksi Sapuska? Tekesin Sapuska Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista -ohjelma on suunnattu Suomessa toimiville

Lisätiedot

Säätietopalvelut lisäävät turvallisuutta arktisessa ympäristössä

Säätietopalvelut lisäävät turvallisuutta arktisessa ympäristössä Säätietopalvelut lisäävät turvallisuutta arktisessa ympäristössä 21.11.2012 Sauli Majaniemi Ilmatieteenlaitos/PowerPoint-ohjeistus/N.N 22.11.2012 Arktisen alueen haasteita Arktiset olosuhteet: kylmyys,

Lisätiedot

Miltä elinympäristöjen heikkeneminen näyttää Suomen kannalta? Viestejä päätöksentekoon?

Miltä elinympäristöjen heikkeneminen näyttää Suomen kannalta? Viestejä päätöksentekoon? Miltä elinympäristöjen heikkeneminen näyttää Suomen kannalta? Viestejä päätöksentekoon? Luontopaneelin ja Ympäristötiedon foorumin seminaari 28.5.2018 Johanna Niemivuo-Lahti, maa- ja metsätalousministeriö

Lisätiedot

FSC-SERTIFIOINTI YHDISTÄÄ KANNATTAVAN JA VASTUULLISEN METSÄNHOIDON

FSC-SERTIFIOINTI YHDISTÄÄ KANNATTAVAN JA VASTUULLISEN METSÄNHOIDON FSC-SERTIFIOINTI YHDISTÄÄ KANNATTAVAN JA VASTUULLISEN METSÄNHOIDON Oletko kiinnostunut taloudellisesti kannattavasta metsänhoidosta, joka huomioi monipuolisesti myös ympäristöarvot ja sosiaaliset näkökulmat?

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Kutsu KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Kutsu kuulemaan niitä julkisia esitelmiä, jotka Oulun yliopiston nimitetyt professorit pitävät Linnanmaalla Yliopistokatu 9 (KTK122), 10. toukokuuta 2016 klo 12.15 alkaen.

Lisätiedot

Finpro Foresight. Toimitusjohtaja Kari Häyrinen Finpro ry 9-11-2010

Finpro Foresight. Toimitusjohtaja Kari Häyrinen Finpro ry 9-11-2010 Finpro Foresight Toimitusjohtaja Kari Häyrinen Finpro ry 9-11-2010 Finpron Missio Rakentamassa kansainvälisesti menestyvää Suomea Strategy 2010-2012 / Finpro ry 2 Finpron toiminnan perusta Kilpailukykyä

Lisätiedot

Ajankohtaista kalaterveyspalvelusta ja Evirasta

Ajankohtaista kalaterveyspalvelusta ja Evirasta Ajankohtaista kalaterveyspalvelusta ja Evirasta Satu Viljamaa-Dirks Villi- ja vesieläinpatologia Kalaterveyspäivä 23.3.2017 Elintarviketurvallisuusvirasto Tutkii ja valvoo elintarvikeketjun turvallisuutta

Lisätiedot

Antti Lappo / WWF Finland. Green Office A WWF Initiative to Reduce Ecological Footprint

Antti Lappo / WWF Finland. Green Office A WWF Initiative to Reduce Ecological Footprint Antti Lappo / WWF Finland Green Office A WWF Initiative to Reduce Ecological Footprint Juan Carlos Munez / WWF-Canon WWF:n tavoitteena on rakentaa tulevaisuus, jossa ihmiset ja luonto elävät tasapainossa

Lisätiedot

WWF-Hong Kong / WWF-Canon. WWF:n opetusmateriaali alakouluille

WWF-Hong Kong / WWF-Canon. WWF:n opetusmateriaali alakouluille WWF-Hong Kong / WWF-Canon WWF:n opetusmateriaali alakouluille Robert Van Waarden / WWF-Canon Arktinen alue kartalla Wikimedia Commons / Heraldry Emilia Moisio / WWF Suomi Tiesitkö, että monet eläimet tarvitsevat

Lisätiedot

ILMASTONMUUTOS ARKTISILLA ALUEILLA

ILMASTONMUUTOS ARKTISILLA ALUEILLA YK:n Polaari-vuosi ILMASTONMUUTOS ARKTISILLA ALUEILLA Ilmastonmuutos on vakavin ihmiskuntaa koskaan kohdannut ympärist ristöuhka. Ilmastonmuutos vaikuttaa erityisen voimakkaasti arktisilla alueilla. Vaikutus

Lisätiedot

Värriön Sub-arktisen tutkimusaseman tulokset paikallisen elinkeinoelämän käyttöön (VÄRI-hanke)

Värriön Sub-arktisen tutkimusaseman tulokset paikallisen elinkeinoelämän käyttöön (VÄRI-hanke) Värriön Sub-arktisen tutkimusaseman tulokset paikallisen elinkeinoelämän käyttöön (VÄRI-hanke) Kimmo Neitola kimmo.neitola@helsinki.fi INAR Fysiikan laitos, Metsätieteiden osasto, Helsingin yliopisto Yhteistyöhanke:

Lisätiedot

Arla ja Luomu. Nnenna Liljeroos

Arla ja Luomu. Nnenna Liljeroos Arla ja Luomu Nnenna Liljeroos 24-11-2014 Arla on kansainvälinen ja paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä. Kannustamme ihmisiä ympäri maailman elämään terveellisesti tarjoamalla ravitsevia ja turvallisia

Lisätiedot

Digitalisaatio, kyberturvallisuus ja Euroopan pohjoisten alueiden erityiskysymykset

Digitalisaatio, kyberturvallisuus ja Euroopan pohjoisten alueiden erityiskysymykset M I R V A S A L M I N E N K u n t i e n k y b e r t u r v a l l i s u u s p ä i v ä t, H e l s i n k i 1 2. 1 0. 2 0 1 7 Digitalisaatio, kyberturvallisuus ja Euroopan pohjoisten alueiden erityiskysymykset

Lisätiedot

Laura Riuttanen, Helsingin yliopisto

Laura Riuttanen, Helsingin yliopisto Laura Riuttanen, Helsingin yliopisto 2 3 4 Hiilineutraaliustavoitteita: Suomi 2035 Helsinki 2035 Espoo 2030 Tampere 2030 Vantaa 2030 Oulu 2040 Turku 2029 Kuva: Hinku-kunnat, yli 50 kpl 5 Kirkon energia-

Lisätiedot

PLANEETTAMME MAA Englanti, 2009

PLANEETTAMME MAA Englanti, 2009 PLANEETTAMME MAA Englanti, 2009 Ohjaaja: Alastair Fothergill; Mark Linfield Käsikirjoittaja: Lesley Megahey; Alastair Fothergill; Mark Linfield Näyttelijät: Planeettamme Maa elokuvan kertojana kuullaan

Lisätiedot

E.O. WILSON. Miksi metsien suojelu on ajankohtaisempaa kuin koskaan? Ilkka Hanski Helsingin yliopisto

E.O. WILSON. Miksi metsien suojelu on ajankohtaisempaa kuin koskaan? Ilkka Hanski Helsingin yliopisto Miksi metsien suojelu on ajankohtaisempaa kuin koskaan? Ilkka Hanski Helsingin yliopisto E.O. WILSON Rate of extinctions Global threats to biodiversity percentage of species going extinct in 100 years

Lisätiedot

EU:n metsästrategia - metsäteollisuuden näkökulma

EU:n metsästrategia - metsäteollisuuden näkökulma EU:n metsästrategia - metsäteollisuuden näkökulma Robinwood Plus Workshop, Metsäteollisuus ry 2 EU:n metsät osana globaalia metsätaloutta Metsien peittävyys n. 4 miljardia ha = 30 % maapallon maapinta-alasta

Lisätiedot

Mitä kuuluu ilmastonmuutokselle?

Mitä kuuluu ilmastonmuutokselle? Mitä kuuluu ilmastonmuutokselle? IPCC AR5 WG1 SPM Heikki Tuomenvirta Erikoistutkija Ilmatieteen laitos Sisältö Taustaa IPCC:n 5. arviointiraportista (AR5) Working Group 1 (WG1): Tieteellinen perusta Havainnot

Lisätiedot

ILMASTONMUUTOS JA ARKTISET ELÄIMET

ILMASTONMUUTOS JA ARKTISET ELÄIMET Staffan Widstrand / WWF ILMASTONMUUTOS JA ARKTISET ELÄIMET Opetusmateriaali yläkouluille ja lukioille ILMASTONMUUTOS Maapallon keskilämpötila on kohonnut + 0,85 C (1880 2012) IPCC Steve Morello / WWF-Canon

Lisätiedot

FIRST LOOK. 1 It s in our nature

FIRST LOOK. 1 It s in our nature FIRST LOOK 1 It s in our nature EQOLOGYSSA VOIT OLLA JOKO ASIAKAS TAI LIIKEKUMPPANI ASIAKAS: Ainutlaatuisia tuotteita Ilmainen asiakaslehti Hyviä tarjouksia LIIKEKUMPPANI: Olet oma pomosi Tiimityöskentelyä

Lisätiedot

MAA ILMASTA YANN ARTHUS-BERTRAND OPPIMATERIAALI: TEHTÄVÄT

MAA ILMASTA YANN ARTHUS-BERTRAND OPPIMATERIAALI: TEHTÄVÄT MAA ILMASTA YANN ARTHUS-BERTRAND OPPIMATERIAALI: TEHTÄVÄT I LUONNONYMPÄRISTÖT II LUONNONVARAT 1) MAKEA VESI 2) MAAPERÄ 3) METSÄ 4) MERET JA VALTAMERET III IHMISET IV ILMASTONMUUTOS JA LUONNONKATASTROFIT

Lisätiedot

Lehdistömateriaali Julkaisuvapaa 5. kesäkuuta 2013 klo 18.00

Lehdistömateriaali Julkaisuvapaa 5. kesäkuuta 2013 klo 18.00 Lehdistömateriaali Julkaisuvapaa 5. kesäkuuta 2013 klo 18.00 The Veuve Clicquot Business Woman Award 2013 Catharina Stackelberg Toimitusjohtaja ja perustaja Marketing Clinic Oy Valintalautakunnan lausunto

Lisätiedot

Lataa Arktinen murros - Eero Yrjö-Koskinen. Lataa

Lataa Arktinen murros - Eero Yrjö-Koskinen. Lataa Lataa Arktinen murros - Eero Yrjö-Koskinen Lataa Kirjailija: Eero Yrjö-Koskinen ISBN: 9789522648259 Sivumäärä: 260 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 26.80 Mb Ilmastonmuutos ja siitä johtuva meriveden lämpeneminen

Lisätiedot

Lehdistötiedote kesäkuu 2014

Lehdistötiedote kesäkuu 2014 Lehdistötiedote kesäkuu 2014 Saho: ainutlaatuinen ihonhoitorituaali kauniin, hyväkuntoisen ihon saavuttamiseksi. Kaunis ihon näyttää virheettömältä ja silkinpehmeältä. SENSAIn ainutlaatuinen ihonhoitorituaali,

Lisätiedot

Ajankohtaista merenhoidossa ja merten suojelussa

Ajankohtaista merenhoidossa ja merten suojelussa Ajankohtaista merenhoidossa ja merten suojelussa Maria Laamanen (YM) yhteistyössä Jan Ekebomin, Sara Viljasen ja Vilja Klemolan kanssa Vaikuta vesiin päivät, 27.8.2019 Helsinki Merenhoitoa ja -suojelua

Lisätiedot

Pioneeribloggaaja Noora Shinglerin ja luonnonkosmetiikkatalo Mádaran yhteistyö jatkuu suositut Nokkonen- ja Pihlaja -tuoteperheet kasvavat

Pioneeribloggaaja Noora Shinglerin ja luonnonkosmetiikkatalo Mádaran yhteistyö jatkuu suositut Nokkonen- ja Pihlaja -tuoteperheet kasvavat Pioneeribloggaaja Noora Shinglerin ja luonnonkosmetiikkatalo Mádaran yhteistyö jatkuu suositut Nokkonen- ja Pihlaja -tuoteperheet kasvavat Luonnonkosmetiikkatalo Mádaran ja Noora Shinglerin jo viisi vuotta

Lisätiedot

Lataa Luonnon poluilla. Lataa

Lataa Luonnon poluilla. Lataa Lataa Luonnon poluilla Lataa ISBN: 9789187841057 Sivumäärä: 192 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 29.42 Mb Aineellinen elintasomme perustuu luonnon antimien varaan, mutta luonto tarjoaa meille monia muitakin

Lisätiedot

Kestävyys tuotteiden suunnittelun ja teknologian haasteena. Antero Honkasalo Ympäristöministeriö

Kestävyys tuotteiden suunnittelun ja teknologian haasteena. Antero Honkasalo Ympäristöministeriö Kestävyys tuotteiden suunnittelun ja teknologian haasteena Antero Honkasalo Ympäristöministeriö Ekologinen jalanjälki Ekosysteempipalvelut ovat vakavasti uhattuna Erilaiset arviot päätyvät aina samaan

Lisätiedot

Tiivistelmä ostamisesta ja Suomalaisen Työn Liiton merkeistä. 27.3.2015 Jokke Eljala

Tiivistelmä ostamisesta ja Suomalaisen Työn Liiton merkeistä. 27.3.2015 Jokke Eljala Tiivistelmä ostamisesta ja Suomalaisen Työn Liiton merkeistä 27.3.2015 Jokke Eljala Esityksen sisältö 1. Tutkimuksen tausta ja keskeisimmät löydökset 2. Mitä tuotteissa ja palveluissa arvostetaan ja ollaanko

Lisätiedot

Metsiin perustuvat ekosysteemipalvelut. Paula Horne

Metsiin perustuvat ekosysteemipalvelut. Paula Horne Metsiin perustuvat ekosysteemipalvelut Paula Horne Päättäjien metsäakatemia 12.9.2012 Mitä ekosysteemipalvelut ovat? Tulvasäätely Eroosion esto Ekosysteemin prosessit Hiilensidonta Virkistys Maisema Ainespuu

Lisätiedot

Tiivistelmä ostamisesta ja Suomalaisen Työn Liiton merkeistä. 23.3.2015 Jokke Eljala

Tiivistelmä ostamisesta ja Suomalaisen Työn Liiton merkeistä. 23.3.2015 Jokke Eljala Tiivistelmä ostamisesta ja Suomalaisen Työn Liiton merkeistä 23.3.2015 Jokke Eljala Esityksen sisältö 1. Tutkimuksen tausta ja keskeisimmät löydökset 2. Mitä tuotteissa ja palveluissa arvostetaan ja ollaanko

Lisätiedot

Arktinen alue. Pohjois-Eurooppa

Arktinen alue. Pohjois-Eurooppa Euroopan ilmasto muuttuu Muuttuva ilmasto vaikuttaa lähes kaikkiin elämämme osa-alueisiin. Sateiden yhä suurempi intensiteetti ja toistuvuus eri puolilla Eurooppaa merkitsee jatkossa sitä, että tulvia

Lisätiedot

Innovatiiviset julkiset hankinnat yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan. Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi 12.5.2015

Innovatiiviset julkiset hankinnat yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan. Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi 12.5.2015 Innovatiiviset julkiset hankinnat yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi 12.5.2015 Haasteet vesialalla Monet yritykset pieniä kansainvälisen kasvun kynnyksellä

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 1.7.2016 COM(2016) 437 final 2016/0200 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS luonnonvaraisen eläimistön ja kasviston uhanalaisten lajien kansainvälistä kauppaa koskevan yleissopimuksen

Lisätiedot

Lataa Tutkimusmatkoja saarille - Ilkka Hanski. Lataa

Lataa Tutkimusmatkoja saarille - Ilkka Hanski. Lataa Lataa Tutkimusmatkoja saarille - Ilkka Hanski Lataa Kirjailija: Ilkka Hanski ISBN: 9789524953993 Sivumäärä: 351 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 36.78 Mb Elämän valtava kirjo on planeettamme hämmästyttävimpiä

Lisätiedot

kansallinen metsäohjelma Metsäalasta biotalouden vastuullinen edelläkävijä

kansallinen metsäohjelma Metsäalasta biotalouden vastuullinen edelläkävijä kansallinen metsäohjelma 2015 Metsäalasta biotalouden vastuullinen edelläkävijä Hyvinvointia metsistä Metsät ja niiden kestävä käyttö ovat Suomen biotalouden kasvun perusta. Metsät ovat Suomen merkittävin

Lisätiedot

Tyydytä ihosi tarpeet UUSILLA ainutlaatuisilla ihonhoitotuotteilla!

Tyydytä ihosi tarpeet UUSILLA ainutlaatuisilla ihonhoitotuotteilla! Tyydytä ihosi tarpeet UUSILLA ainutlaatuisilla ihonhoitotuotteilla! Esittelyssä Sisältää A-, C- ja E-vitamiineja Luonnon ja tieteen onnistunut liitto NouriFusion Uusi monivitamiini-ihonhoitosarja Nuorekas,

Lisätiedot

Omevio. Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen. UUTUUS iholle ja turkille. Lemmikin hyvinvoinnin tueksi

Omevio. Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen. UUTUUS iholle ja turkille. Lemmikin hyvinvoinnin tueksi Omevio Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen UUTUUS iholle ja turkille Mitä välttämättömät rasvahapot ovat? Välttämättömät rasvahapot ovat koirien ja kissojen ihon terveyttä

Lisätiedot

Puutarhakalusteita tropiikista?

Puutarhakalusteita tropiikista? Puutarhakalusteita tropiikista? Tietoa kuluttajille Suomen luonnonsuojeluliitto ry Oletko aikeissa ostaa uudet puutarhakalusteet, ja viehättäkö sinua tummasta puusta tehdyt aurinkotuolit, joita mainoslehtiset

Lisätiedot

LEHDISTÖTIEDOTE L'ORÉAL PARIS

LEHDISTÖTIEDOTE L'ORÉAL PARIS LEHDISTÖTIEDOTE L'ORÉAL PARIS Uuden sukupolven kosmetiikkatuote: Colour Correction -voide Mikä on CC-voide? Uuden sukupolven hybridivoide. BB-voiteet olivat ensimmäisiä vastaavanlaisia ihonhoito- ja meikkituotteen

Lisätiedot

TEINT IDOLE ULTRA CUSHION, Peittävä ja pitkäkestoinen cushion -meikkivoide

TEINT IDOLE ULTRA CUSHION, Peittävä ja pitkäkestoinen cushion -meikkivoide Lehdistötiedote Lehdistötiedote maaliskuu maaliskuu 2016 2016 TEINT IDOLE ULTRA CUSHION, Peittävä ja pitkäkestoinen cushion -meikkivoide TEINT IDOLE ULTRA CUSHION meikkivoide Kuusi sävyä: 010 Albatre 01

Lisätiedot

Norjalaiset katkaravut. Pandalus borealis

Norjalaiset katkaravut. Pandalus borealis Norjalaiset katkaravut Pandalus borealis Norjalainen aarre Puhdas kylmä merivesi ja Pohjoisen jäämeren hyinen ilmasto tuottavat maailman parhaat katkaravut. Herkkuja luonnosta Norjalaiset katkaravut elävät

Lisätiedot

Lataa Tutkimusmatkoja saarille: Luonnon monimuotoisuutta kartoittamassa - Ilkka Hanski. Lataa

Lataa Tutkimusmatkoja saarille: Luonnon monimuotoisuutta kartoittamassa - Ilkka Hanski. Lataa Lataa Tutkimusmatkoja saarille: Luonnon monimuotoisuutta kartoittamassa - Ilkka Hanski Lataa Kirjailija: Ilkka Hanski ISBN: 9789524959247 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 20.87 Mb Elämän valtava kirjo on

Lisätiedot

Voiko teknologia hillitä ilmastonmuutosta? Climbus-päättöseminaari 9.6.2009 Jorma Eloranta Toimitusjohtaja, Metso-konserni

Voiko teknologia hillitä ilmastonmuutosta? Climbus-päättöseminaari 9.6.2009 Jorma Eloranta Toimitusjohtaja, Metso-konserni Voiko teknologia hillitä ilmastonmuutosta? Climbus-päättöseminaari 9.6.2009 Jorma Eloranta Toimitusjohtaja, Metso-konserni Voiko teknologia hillitä ilmastonmuutosta? Esityksen sisältö: Megatrendit ja ympäristö

Lisätiedot