Rekisteriseloste

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rekisteriseloste"

Transkriptio

1 Rekisterinpitäjä Nimi Kansaneläkelaitos (Kela) 2 Yhteystiedot Puhelin Postiosoite Postinumero Puhelin PL HELSINKI Käyntiosoite Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki 3 Rekisterin nimi 4 Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ETUUSREKISTERI Lakisääteisen sosiaalivakuutuksen toteuttaminen, johon sisältyy eri etuuslajien hoito ja asiakaspalvelu sekä erilaisten tilastollisten suunnittelu- ja tutkimustehtävien hoitaminen. Ks. säädösluettelo sivulla 6. 5 Rekisterin tietosisältö Oheisena rekisterin sisältämät tietotyypit. 6 Säännönmukaiset tietolähteet 7 Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle. 8 Rekisterin suojauksen periaatteet Tietoja saadaan asiakkailta henkilökohtaisesti sekä eri viranomaisilta. Näitä viranomaisia ovat esim. Väestörekisterikeskus, Verohallitus, työeläkelaitokset, vakuutuslaitokset, työpaikkakassat, sosiaali- ja terveysviranomaiset sekä työvoimaviranomaiset. Lisäksi tietoja saadaan apteekeilta. Laissa määritellyissä tapauksissa Kela luovuttaa asiakkaiden tietoja esim. Verohallitukselle, työeläkelaitoksille, tapaturmavakuutuslaitoksille, sosiaalihuollon viranomaisille ja apteekeille teknisen yhteyden avulla. Yksittäistapauksissa tietoja siirretään EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle solmittujen sosiaaliturvasopimusten mukaisesti. Tietoja siirretään manuaalisesti lomakkeilla. Rekisterin tiedot on säädetty salassa pidettäviksi (laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 22, 23, ja 24 ). Kaikki Kelan toimihenkilöt antavat vaitiolositoumuksen. Etuusrekisterin tietoja käyttävät vain näitä tietoja työtehtävissään tarvitsevat käyttöoikeuksiensa mukaisesti. A. Manuaalinen aineisto: lukitut arkistotilat käsittelyohjeet B. Atk:lle tallennetut tiedostot: kulunvalvonta, käyttöoikeudet, yksilöllinen käyttäjätunnus, salasana, käytön rekisteröinti ja säännönmukainen valvonta KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN 1 (6) PL 450, Helsinki PB 450, Helsingfors Puhelin Telefon etunimi.sukunimi@kela.fi fornamn.efternamn@kela.fi

2 REKISTERIN SISÄLTÄMÄT TIETOTYYPIT 01 YLEISTIEDOT Yleistietoja voidaan käyttää eri etuuslajien käsittelyn yhteydessä. Näitä ovat henkilötiedot osoite- ja asumistiedot perhesuhdetiedot vakuuttamistiedot verotustiedot työtulo- ja omaisuustiedot ennakonpidätystiedot etuuksien viitetiedot 02 ETUUSTIEDOT Etuudet ja niissä käytettävät tiedot on lueteltu asiakkaiden elämäntilanteiden mukaisessa järjestyksessä. 1. RASKAUS, SYNNYTYS, LAPSENHOITO vanhempainpäivärahan hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja äitiysavustuksen valmistelu-, ratkaisu-, maksu-, toimitus- ja lapsilisän hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, päätös- ja maksutiedot lapsilisän liikamaksu- ja takaisinperintätiedot lapsilisän seurantatiedot lastenhoidon tuen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja elatustuen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja elatusapusaatavan maksaminen lapsikorotustiedot (työttömyysetuudet, työvoimapoliittinen koulutustuki, kansaneläke) 2. LAPSEN/OMAISEN SAIRAUS, VAMMA, AVUTTOMUUS alle 16 -vuotiaan vammaistuen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja erityishoitorahan hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja puolisolisätiedot (kansaneläke) 3. OMA SAIRAUS, VAMMA, TYÖKYVYTTÖMYYS sairaanhoitokorvausten hakemus-, ratkaisu-, maksu- ja kansainvälisten sairaanhoitoetuuksien ratkaisu-, maksu- ja lääkkeiden korvausoikeuksia koskevat hakemus-, valmistelu-, ratkaisu- ja lääkekorvausten seuranta- ja kertymätiedot sairauspäivärahan hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja kuntoutuksen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, päätös-, maksu- ja sekä toteutustiedot kuntoutuksen seurantatiedot kuntoutusrahan hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja työkyvyttömyyseläkkeen ja siihen kuuluvien eläkkeenosien ja maahanmuuttajan erityistuen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja 2 (6)

3 yksilöllisen varhaiseläkkeen ja siihen kuuluvien eläkkeenosien hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja 16 -vuotta täyttäneen vammaistuen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja eläkettä saavan hoitotuen tiedot (työkyvyttömyyseläke, yksilöllinen varhaiseläke, vanhuuseläke, varhennettu vanhuuseläke) perustoimeentulotuen maksusitoumuksella myönnettyjen lääkkeiden ostotiedot 4. OPISKELU opintotuen hakemus-, käsittely-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja päätöstiedot opintotuen takaisinperintä- ja seurantatiedot koulumatkatuen hakemus-, käsittely-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja päätöstiedot koulumatkatuen takaisinperintä- ja seurantatiedot opintolaina- ja korkoavustustiedot opintotuen opiskelijavalintatiedot opintotuen takaussaatavatiedot työvoimapoliittisen aikuiskoulutustuen hakemus-, valmistelu- ratkaisu-, maksu- ja aikuiskoulutustuen lainatakaustiedot ammatillisen kuntoutuksen tiedot (kuntoutustiedot kohdassa 3) asumista koskevat tiedot (kohdassa 8) koululaiseläketiedot (perhe-eläketiedot kohdassa 9) 5. TYÖTTÖMYYS työttömyysturvan peruspäivärahan hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja työttömyysturvan peruspäivärahan seurantatiedot työmarkkinatuen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja työmarkkinatuen seurantatiedot vuorottelukorvauksen maksutiedot vuorottelukorvauksen seurantatiedot työttömyyseläkkeen ja siihen kuuluvien eläkkeenosien hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja pitkäaikaistyöttömien eläketuen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja kotoutumistuen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja kotoutumistuen seurantatiedot vuorottelukorvauksen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja matka-avustuksen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja matka-avustuksen seurantatiedot liikkuvuusavustuksen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksuja liikkuvuusavustuksen seurantatiedot eläketuen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja 6. VETERAANIT, ASEVELVOLLISET rintamalisätiedot ja miinanraivaajille maksettavan rintamalisän tiedot (kansaneläke) ulkomaille maksettavan rintamalisän hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja sotilasavustuksen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja 3 (6)

4 7. VANHUUS eläkkeen ja siihen kuuluvien eläkkeenosien hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja maahanmuuttajan erityistuen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja takuueläkkeen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja 8. ASUMINEN JA MUU TOIMEENTULO yleisen asumistuen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, päätös-, maksu- ja yleisen asumistuen taulukko-, kunta- ja suojaustiedot opintotuen asumislisätiedot sotilasavustuksen asumisavustustiedot eläkkeensaajan asumistuen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, päätös-, maksu- ja perustoimeentulotuen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, päätös-, maksu- ja perustoimeentulotuen maksusitoumustiedot 9. PERHEENJÄSENEN KUOLEMA perhe-eläkkeen ja siihen kuuluvien eläkkeenosien hakemus-, valmistelu-, ratkaisu-, maksu- ja 10. MUUT ASIAKKAISIIN LIITTYVÄT TIEDOT eläkehakemistotiedot eläkevakuutuksen historiatiedot työeläke-, tapaturma-, sotilasvamma- ja liikennevahinkotiedot, vapaaehtoisten eläkkeiden tiedot takaisinperintätiedot (sairauspäiväraha, sairaanhoitokorvaukset, vanhempainpäiväraha, lastenhoidon tuki, lasten kotihoidon tuki, työttömyysturvan peruspäiväraha, työvoimapoliittinen aikuiskoulutus, työmarkkinatuki, kuntoutusetuudet, eläke-etuudet, maahanmuuttajan erityistuki, opintotuki, korkoavustus, koulumatkatuki, sotilasavustus ja yleinen asumistuki) elatusapusaatavan määrä ja perintä ja maksuvapautuksen hakemus-, valmistelu-, ratkaisu- ja kuvallisen Kela-kortin/sv-kortin tilaustiedot kuvattoman Kela-kortin/sv-kortin tilaustiedot vuosi-ilmoitustiedot lisäselvityspyyntötiedot yrittäjien työterveyshuollon hakemus-, ratkaisu-, maksu- ja vakuuttamiseen ja ulkomailla oleskeluun liittyvät tiedot oleskelulupatiedot lisätietotiedot henkilöaktitiedot sähköisen asiakirjahallinnan asiakirjatiedot teknisiä rekisteritietojen korjaustietoja perustoimeentulotuki kotoutumistuki matka-avustus vuorottelukorvaus liikkuvuusavustus 4 (6)

5 11. TILASTOTIEDOT eläkevakuutuksen ja maahanmuuttajan erityistuen tilastotiedot sairausvakuutusetuuksien tilastotiedot työttömyysturvaetuuksien tilastotiedot opintoetuuksien tilastotiedot perhe-etuuksien tilastotiedot kuntoutusetuuksien tilastotiedot muun sosiaaliturvan tilastotiedot vakuuttamistiedot perustoimeentulotuen tilastotiedot Näiden tilastotiedostojen tietosisältö on sama kuin edellä kunkin etuuslajin yhteydessä on eritelty. 12. MANUAALINEN AINEISTO Henkilöaktit (toimistoittain aakkosjärjestyksessä) etuushakemukset liitteineen Eräitä muita etuusasioiden hoitoon liittyviä suppeita asiakirjasarjoja. 5 (6)

6 ETUUSREKISTERIN SÄÄDÖSLUETTELO Laki Kansaneläkelaitoksesta 2 Kansaneläkelaki 3 Laki takuueläkkeestä 6 Laki eläkkeensaajan asumistuesta 3 Laki maahanmuuttajan erityistuesta 3 Laki eräiden pitkäaikaisesti työttöminä olleiden henkilöiden eläketuesta 21 Rintamasotilaseläkelaki 14 Laki ulkomaille maksettavasta rintamalisästä 8 Laki vammaisetuuksista 3 Sairausvakuutuslaki 1 luku 3 Työttömyysturvalaki 1 luku 4 Laki julkisesta työvoimapalvelusta 12 luku 3 Vuorotteluvapaalaki 16, 21 Laki maahanmuuttajien kotouttamisesta ja turvapaikanhakijoiden vastaanotosta 7, 17 Laki kuntouttavasta työtoiminnasta 4, 5 Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta 8 Lapsilisälaki 3 Laki Kansaneläkelaitoksen kuntoutusetuuksista ja kuntoutusrahaetuuksista 1 Asumistukilaki 11 Äitiysavustuslaki 4 Sotilasavustuslaki 5 Opintotukilaki 8 Elatustukilaki 3 Laki lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden koulumatkatuesta 7, 14 Laki asumiseen perustuvan sosiaaliturvalainsäädännön soveltamisesta 2 Laki aikuiskoulutustuesta 4 Asetus Kansaneläkelaitoksen tehtävistä toimeenpantaessa asetuksen (ETY) N:o 1408/71 eräitä säännöksiä 2 Sosiaaliturvasopimukset Laki toimeentulotuesta 4 Eläketukilaki 24 Laki perustulokokeilusta 2 6 (6)

Rekisteriseloste Etuusrekisteri. Kansaneläkelaitos 15.9.2011. 1 Rekisterinpitäjä Nimi Kansaneläkelaitos (Kela)

Rekisteriseloste Etuusrekisteri. Kansaneläkelaitos 15.9.2011. 1 Rekisterinpitäjä Nimi Kansaneläkelaitos (Kela) Kansaneläkelaitos Rekisteriseloste 1 Rekisterinpitäjä Nimi Kansaneläkelaitos (Kela) 15.9.2011 Postiosoite Postinumero Puhelin PL 450 00101 HELSINKI 020 634 11 Käyntiosoite Nordenskiöldinkatu 12, 00250

Lisätiedot

2 Lisätietoja ja yhteystiedot rekisteriä koskevissa asioissa. 4 Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja käsittelyn peruste

2 Lisätietoja ja yhteystiedot rekisteriä koskevissa asioissa. 4 Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja käsittelyn peruste Tietosuojaseloste 1 (4) 24.5.2018 Kelan etuusrekisterin tietosuojaseloste 1 Rekisterinpitäjä KANSANELÄKELAITOS (Kela) PL 450, 00056 HELSINKI tai Nordenskiöldinkatu 12, 00250 HELSINKI 020 634 11, http://www.kela.fi/yhteystiedot-hallinto

Lisätiedot

Taskutilasto ISÄT VANHEMPAINPÄIVÄRAHAOIKEUDEN KÄYTTÄJINÄ. Päiviä/ isä. Isät, % vanhempainpäivärahakausista. Isät, % kausista.

Taskutilasto ISÄT VANHEMPAINPÄIVÄRAHAOIKEUDEN KÄYTTÄJINÄ. Päiviä/ isä. Isät, % vanhempainpäivärahakausista. Isät, % kausista. Taskutilasto 2002 ISÄT VANHEMPAINPÄIVÄRAHAOIKEUDEN KÄYTTÄJINÄ Isät, % vanhempainpäivärahakausista 60 Päiviä/ isä 30 Isät, % kausista 40 20 20 Päiviä/isä 10 1986 1990 1995 2000 KANSANELÄKELAITOKSEN TASKU-

Lisätiedot

Päätös. Laki. tapaturmavakuutuslain 47 :n muuttamisesta

Päätös. Laki. tapaturmavakuutuslain 47 :n muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 103/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle eräiden etuuksien ja korvausten maksamista koskevien säännösten muuttamiseksi Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä eräiden etuuksien

Lisätiedot

Taskutilasto

Taskutilasto Taskutilasto 2007 taskutilasto sisältö yleistä eläkkeet 6 vammaisetuudet 0 sairausvakuutus kuntoutus 6 työttömyysturva 7 lapsiperheet 20 yleinen asumistuki 22 opiskelu 24 muut etuudet 26 talous 27 tiedustelut

Lisätiedot

Kela. 1.1 Kela vuonna 2017 ( ) 1.2 Kelan etuudet ja toimintakulut ( )

Kela. 1.1 Kela vuonna 2017 ( ) 1.2 Kelan etuudet ja toimintakulut ( ) Lisätietoja Kuviot-sarjasta: tilastot@kela.fi Kela 1.1 Kela vuonna 2017 (12.6.2017) Kuvio Aineisto 1.2 etuudet ja toimintakulut 1945 2017 (15.3.2018) Kuvio Aineisto 1.3 etuudet kansantaloudessa 1975 2016

Lisätiedot

Kelan vakuuttamispäätökset. Antti Klemola

Kelan vakuuttamispäätökset. Antti Klemola Kelan vakuuttamispäätökset Antti Klemola 18.12.2017 Tilasto Vuonna 2016 Kelassa tehtiin Suomen suuntaan tuleville yhteensä 41 000 ratkaisua, joista myönteisiä 38 000 Ulkomaan suuntaan lähteville yhteensä

Lisätiedot

Sosiaaliturvajärjestelmän keskeisimmät etuudet 2017 Maksetut etuudet ja niiden saajat etuusryhmittäin

Sosiaaliturvajärjestelmän keskeisimmät etuudet 2017 Maksetut etuudet ja niiden saajat etuusryhmittäin Sosiaaliturvajärjestelmän keskeisimmät etuudet 217 Maksetut etuudet ja niiden saajat etuusryhmittäin Maksetut etuudet Saajien lukumäärä* 5 milj. 1 5 4 milj. 1 2 3 milj. 9 2 milj. 6 1 milj. 3 Työttömyys

Lisätiedot

Taskutilasto Tiedustelut. puh Tilaukset Kela, julkaisu- ja tietopalveluryhmä PL 450, KELA

Taskutilasto Tiedustelut. puh Tilaukset Kela, julkaisu- ja tietopalveluryhmä PL 450, KELA Taskutilasto 2018 Taskutilasto 2018 Yleistä 1 Eläkkeet 8 Vammaisetuudet ja -palvelut 12 Sairausvakuutus 13 Kuntoutus 21 Työttömyysturva 22 Lapsiperheet 25 Asumistuet 29 Opiskelu 31 Perustoimeentulotuki

Lisätiedot

Kela. 1.1 Kela vuonna 2016 ( ) 1.2 Kelan etuudet ja toimintakulut ( )

Kela. 1.1 Kela vuonna 2016 ( ) 1.2 Kelan etuudet ja toimintakulut ( ) Lisätietoja Kuviot-sarjasta: tilastot@kela.fi Kela 1.1 Kela vuonna 2016 (12.6.2017) Kuvio Aineisto 1.2 etuudet ja toimintakulut 1945 2016 (21.2.2017) Kuvio Aineisto 1.3 etuudet kansantaloudessa 1975 2016

Lisätiedot

Taskutilasto. ASUMISEN TUET 2002, milj. euroa. Eläkkeensaajien asumistuki. Yleinen asumistuki. Opintotuen asumislisä. Sotilasavustuksen asumisavustus

Taskutilasto. ASUMISEN TUET 2002, milj. euroa. Eläkkeensaajien asumistuki. Yleinen asumistuki. Opintotuen asumislisä. Sotilasavustuksen asumisavustus Taskutilasto 2003 ASUMISEN TUET 2002, milj. euroa Eläkkeensaajien asumistuki 258 413 Yleinen asumistuki Opintotuen asumislisä 220 11 Sotilasavustuksen asumisavustus www.kela.fi/tilasto painettu sähköinen

Lisätiedot

Taskutilasto

Taskutilasto Taskutilasto 2006 kelan taskutilasto Kansaneläkelaitos Tilastoryhmä Helsinki 2006 ISSN 0359-528 www.kela.fi/tilasto painettu ISSN 457-8727 sähköinen sisältö yleistä eläkkeet 6 vammaisetuudet 0 sairausvakuutus

Lisätiedot

Naiset Kelan etuuksien saajina. Helena Pesola 5.6.2012

Naiset Kelan etuuksien saajina. Helena Pesola 5.6.2012 Naiset Kelan etuuksien saajina Helena Pesola 5.6.2012 2 Naiset Kelan etuuksien saajina Esityksen sisältö 1. Kelan etuudet ja toimintakulut 1945 2011 2. Naisten ja miesten keskiansiot 3. Lapsiperheiden

Lisätiedot

Vantaan kaupunki / Sivistystoimi Asematie 6 A VANTAA. Yhteyshenkilö Suunnittelija Merja Asikainen

Vantaan kaupunki / Sivistystoimi Asematie 6 A VANTAA. Yhteyshenkilö Suunnittelija Merja Asikainen 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan kaupungin opetuslautakunta Vantaan kaupunki / sivistystoimi Asematie 6 A 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläinen

Lisätiedot

Päätös. Laki. kansaneläkelain muuttamisesta

Päätös. Laki. kansaneläkelain muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 20/2004 vp Hallituksen esitys eräiden toimeentuloturvaa koskevien lakien takaisinperintäsäännösten muuttamiseksi Asia Hallitus on vuoden 2003 valtiopäivillä antanut eduskunnalle esityksensä

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 100/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle eräiden etuuksien ja korvausten maksamista koskevien säännösten muuttamiseksi ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettaviksi eräitä

Lisätiedot

Taskutilasto ISSN (painettu) ISSN (sähköinen) Helsinki: Kela,

Taskutilasto ISSN (painettu) ISSN (sähköinen) Helsinki: Kela, Taskutilasto 2019 Taskutilasto 2019 Yleistä 1 Eläkkeet 8 Vammaisetuudet 12 Sairausvakuutus 13 Kuntoutus 21 Työttömyysturva 22 Lapsiperheet 25 Asumistuet 29 Opiskelu 31 Perustoimeentulotuki 34 Muut etuudet

Lisätiedot

HE 117/2012 vp. kehitykseen sidottuihin perusturvaetuuksiin.

HE 117/2012 vp. kehitykseen sidottuihin perusturvaetuuksiin. HE 117/2012 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi eräiden kansaneläkeindeksiin sidottujen etuuksien osittain aikaistetusta indeksikorotuksesta vuonna 2013 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä

Lisätiedot

Sairausvakuutuslain perusteella korvattavien matkojen suorakorvausmenettelyä koskevan henkilötietorekisterin tietosuojaseloste

Sairausvakuutuslain perusteella korvattavien matkojen suorakorvausmenettelyä koskevan henkilötietorekisterin tietosuojaseloste Tietosuojaseloste 1 (5) 22.5.2018 Sairausvakuutuslain perusteella korvattavien matkojen suorakorvausmenettelyä koskevan henkilötietorekisterin tietosuojaseloste 1 Rekisterinpitäjä KANSANELÄKELAITOS (Kela)

Lisätiedot

Taskutilasto 2015 2015

Taskutilasto 2015 2015 Taskutilasto 2015 taskutilasto 2015 Yleistä 1 Eläkkeet 7 Vammaisetuudet ja -palvelut 12 Sairausvakuutus 13 Kuntoutus 20 Työttömyysturva 21 Lapsiperheet 24 Asumistuet 29 Opiskelu 31 Sotilasavustus 34 Asioinnit

Lisätiedot

Taskutilasto 2014 2014

Taskutilasto 2014 2014 Taskutilasto 2014 taskutilasto 2014 Yleistä 1 Eläkkeet 6 Vammaisetuudet ja -palvelut 11 Sairausvakuutus 12 Kuntoutus 18 Työttömyysturva 19 Lapsiperheet 22 Asumistuet 26 Opiskelu 28 Sotilasavustus 30 Asioinnit

Lisätiedot

Taskutilasto

Taskutilasto Taskutilasto 2012 taskutilasto 2012 Yleistä 1 Eläkkeet 5 Vammaisetuudet ja -palvelut 9 Sairausvakuutus 10 Kuntoutus 16 Työttömyysturva 17 Lapsiperheet 19 Asumistuet 22 Opiskelu 24 Muut etuudet 26 Talous

Lisätiedot

TIETOSUOJA- JA REKISTERISELOSTE JÄSENTIETO- JA MAKSUREKISTERI Tietosuojalaki (1050/2018)

TIETOSUOJA- JA REKISTERISELOSTE JÄSENTIETO- JA MAKSUREKISTERI Tietosuojalaki (1050/2018) TIETOSUOJA- JA REKISTERISELOSTE JÄSENTIETO- JA MAKSUREKISTERI Tietosuojalaki (1050/2018) 26.5.2018 1. Rekisterinpitäjä Nimi Erityisalojen Toimihenkilöiden Työttömyyskassa Postiosoite Postinumero Puhelin

Lisätiedot

Kelan palvelut henkilöasiakkaille

Kelan palvelut henkilöasiakkaille Kelan palvelut henkilöasiakkaille Susanna Sinda, Kelan Ulkomaan yksikkö 17. 18.2.2010 Kelan palvelukanavat Kelan palvelukanavia ovat posti puhelinpalvelu verkkopalvelut 1) kaikille avoimet palvelut (www.kela.fi)

Lisätiedot

TIETOSUOJA- JA REKISTERISELOSTE JÄSENTIETO- JA MAKSUREKISTERI Henkilötietolaki (523/1999) Käyntiosoite Asemamiehenkatu 4, Helsinki

TIETOSUOJA- JA REKISTERISELOSTE JÄSENTIETO- JA MAKSUREKISTERI Henkilötietolaki (523/1999) Käyntiosoite Asemamiehenkatu 4, Helsinki TIETOSUOJA- JA REKISTERISELOSTE JÄSENTIETO- JA MAKSUREKISTERI Henkilötietolaki (523/1999) 26.5.2018 1. Rekisterinpitäjä Nimi Erityisalojen Toimihenkilöiden Työttömyyskassa Postiosoite Postinumero Puhelin

Lisätiedot

HENKILÖREKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10. Laatimispäivä: 20.9.2011

HENKILÖREKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10. Laatimispäivä: 20.9.2011 HENKILÖREKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispäivä: 20.9.2011 1. Rekisterinpitäjä Nimi Pieksämäen kaupungin sosiaalilautakunta. 1.1.2009 Terveyslautakunta 1.1.2010 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

KESKINÄINEN TYÖELÄKEVAKUUTUSYHTIÖ VARMA

KESKINÄINEN TYÖELÄKEVAKUUTUSYHTIÖ VARMA Henkilötietolain (523/99) 1 (5) Nro 1 1 REKISTERINPITÄJÄ Nimi KESKINÄINEN TYÖELÄKEVAKUUTUSYHTIÖ VARMA Postiosoite PL 1 Postinumero ja -toimipaikka 00098 VARMA Puhelin 010 2440 Käyntiosoite Salmisaarenranta

Lisätiedot

Elämässä mukana muutoksissa tukena

Elämässä mukana muutoksissa tukena Elämässä mukana muutoksissa tukena Kaikkien Kela Kansaneläkelaitos (Kela) hoitaa Suomessa asuvien perusturvaa eri elämäntilanteissa. Kaikki Suomessa asuvat ovat jossakin elämänsä vaiheessa Kelan asiakkaita.

Lisätiedot

KESKINÄINEN TYÖELÄKEVAKUUTUSYHTIÖ VARMA

KESKINÄINEN TYÖELÄKEVAKUUTUSYHTIÖ VARMA 1 (5) Nro 1 1 REKISTERINPITÄJÄ Nimi KESKINÄINEN TYÖELÄKEVAKUUTUSYHTIÖ VARMA Postiosoite PL 1 Postinumero ja -toimipaikka 00098 VARMA Puhelin 010 2440 Käyntiosoite Salmisaarenranta 11, Helsinki 2 REKISTERIASIOITA

Lisätiedot

Muutoksenhakulautakunnissa ratkaistiin vuonna 2012 yli Kelan päätöstä koskevaa valitusasiaa

Muutoksenhakulautakunnissa ratkaistiin vuonna 2012 yli Kelan päätöstä koskevaa valitusasiaa Tilastokatsaus Lisätietoja: 14.03.2013 Johanna Jussila, puh. 020 634 1323, etunimi.sukunimi@kela.fi Muutoksenhakulautakunnissa ratkaistiin vuonna 2012 yli 27 000 Kelan päätöstä koskevaa valitusasiaa Muutoksenhakulautakuntiin

Lisätiedot

Taskutilasto

Taskutilasto Taskutilasto 2008 taskutilasto sisältö yleistä eläkkeet 6 vammaisetuudet 9 sairausvakuutus 0 kuntoutus 6 työttömyysturva 7 lapsiperheet 20 yleinen asumistuki 22 opiskelu 24 muut etuudet 26 talous 27 tiedustelut

Lisätiedot

Muutoksenhakuasioiden käsittely nopeutui vuonna 2011

Muutoksenhakuasioiden käsittely nopeutui vuonna 2011 Tilastokatsaus Lisätietoja: 15.03.2012 Terhi Rautesalo, puh. 020 634 1528, etunimi.sukunimi@kela.fi Muutoksenhakuasioiden käsittely nopeutui vuonna 2011 Kelan tekemään päätökseen voi hakea muutosta valittamalla.

Lisätiedot

Muutoksenhakulautakuntiin saapuneiden asioiden määrä on säilynyt lähes muuttumattomana

Muutoksenhakulautakuntiin saapuneiden asioiden määrä on säilynyt lähes muuttumattomana Tilastokatsaus Lisätietoja: 19.03.2014 Terhi Rautesalo, puh. 020 634 1528, etunimi.sukunimi@kela.fi Muutoksenhakulautakuntiin saapuneiden asioiden määrä on säilynyt lähes muuttumattomana Muutoksenhakulautakuntiin

Lisätiedot

Henkilörekisterin tiedot

Henkilörekisterin tiedot Tietosuojaseloste 1 (5) Pvm Henkilörekisterin tiedot 1. Rekisterin nimi Työllisyydenhoidon palveluyksikön asiakasrekisteri 2. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden

Lisätiedot

Työttömyysturvan etuusmenot pienenivät 10 % vuonna 2017

Työttömyysturvan etuusmenot pienenivät 10 % vuonna 2017 Tilastokatsaus Lisätietoja: 7.3.218 Heidi Kemppinen, puh. 2 634 137, etunimi.sukunimi@kela.fi Työttömyysturvan etuusmenot pienenivät 1 % vuonna 217 Työttömyyskassat ja Kela maksoivat työttömyysturvaetuuksia

Lisätiedot

EV 137/1999 vp- HE 163/1999 vp. Laki. kansaneläkelain muuttamisesta

EV 137/1999 vp- HE 163/1999 vp. Laki. kansaneläkelain muuttamisesta EV 137/1999 vp- HE 163/1999 vp Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen laeiksi kansaneläkelain, perhe-eläkelain ja eräiden muiden lakien muuttamisesta Eduskunnalle on annettu hallituksen esitys n:o 163/1999

Lisätiedot

taskutilasto 2017 PL 450 puh puh

taskutilasto 2017 PL 450 puh puh Taskutilasto 2017 taskutilasto 2017 Yleistä 1 Eläkkeet 8 Vammaisetuudet ja -palvelut 13 Sairausvakuutus 14 Kuntoutus 23 Työttömyysturva 24 Lapsiperheet 27 Asumistuet 32 Opiskelu 34 Sotilasavustus 36 Perustoimeentulotuki

Lisätiedot

Työttömyys Työttömyysajan tuet. Lyhyesti ja selkeästi 2011

Työttömyys Työttömyysajan tuet. Lyhyesti ja selkeästi 2011 Työttömyys Työttömyysajan tuet Lyhyesti ja selkeästi 2011 Sisällys Työttömyysajan tuet 1 Kelan tuet työttömälle 2 Kun jäät työttömäksi 2 Työttömyyspäiväraha 2 Työmarkkinatuki 4 Maahanmuuttajan kotoutumistuki

Lisätiedot

Muutoksenhakulautakuntiin saapuneiden asioiden määrä on kääntynyt kasvuun

Muutoksenhakulautakuntiin saapuneiden asioiden määrä on kääntynyt kasvuun Tilastokatsaus Lisätietoja: 19.03.2015 Terhi Rautesalo, puh. 020 634 1528, etunimi.sukunimi@kela.fi Muutoksenhakulautakuntiin saapuneiden asioiden määrä on kääntynyt kasvuun Muutoksenhakulautakuntiin saapui

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispäivä

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispäivä Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispäivä 25.5.2018 1a pitäjä Nimi Uudenmaan elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Brexitin vaikutukset Kelan etuuksiin. Suvi Rasimus Kansainvälisten asioiden osaamiskeskus Kela

Brexitin vaikutukset Kelan etuuksiin. Suvi Rasimus Kansainvälisten asioiden osaamiskeskus Kela Brexitin vaikutukset Kelan etuuksiin Suvi Rasimus Kansainvälisten asioiden osaamiskeskus Kela Brexitin vaikutukset Kelan etuuksien kannalta Ison-Britannian EU-eron toteutuessa EU-lainsäädännön soveltuminen

Lisätiedot

ILOSTU OY REKISTERISELOSTE

ILOSTU OY REKISTERISELOSTE ILOSTU OY REKISTERISELOSTE 20.8.2017 ILOSTU OY KOKKOKALLIONTIE 9 J 240, 00370 HELSINKI P. 010 524 9940 S. REKISTERISELOSTE Henkilötietolain (523/99) 10 :n mukainen rekisteriseloste. 1. Rekisterinpitäjä,.

Lisätiedot

Nimi: Tuomas Hujala Sähköposti: tuomas.hujala. Puhelin: Sähköposti: tietosuoja

Nimi: Tuomas Hujala Sähköposti: tuomas.hujala. Puhelin: Sähköposti: tietosuoja TIETOSUOJASELOSTE 1. Rekisterinpitäjä Nimi: Sosiaali- ja terveysalan lupa ja valvontavirasto Valvira Osoite: PL 210, 00281 HELSINKI (Mannerheimintie 103 B) Muut yhteystiedot: puh. 0295 209 111(vaihde),

Lisätiedot

VALTAKUNNALLISISTA REKISTEREISTÄ VASTAUS TERVEYS- JA HOITOTIETEELLISIIN TUTKIMUSONGELMIIN

VALTAKUNNALLISISTA REKISTEREISTÄ VASTAUS TERVEYS- JA HOITOTIETEELLISIIN TUTKIMUSONGELMIIN Turun yliopisto, hoitotieteenlaitos 8.12.2010 VALTAKUNNALLISISTA REKISTEREISTÄ VASTAUS TERVEYS- JA HOITOTIETEELLISIIN TUTKIMUSONGELMIIN TtM, erikoissuunnittelija Tarja Vainiola Rekisteritutkimuksen tukikeskus,

Lisätiedot

Kelan arvot: ihmistä arvostava osaava yhteistyökykyinen uudistuva

Kelan arvot: ihmistä arvostava osaava yhteistyökykyinen uudistuva Kelan toiminta-ajatus: Elämässä mukana muutoksissa tukena Kelan arvot: ihmistä arvostava osaava yhteistyökykyinen uudistuva Kela turvaa väestön toimeentuloa, edistää terveyttä ja tukee itsenäistä selviytymistä.

Lisätiedot

Rajat ylittävä sosiaalioikeus. Toomas Kotkas

Rajat ylittävä sosiaalioikeus. Toomas Kotkas Rajat ylittävä sosiaalioikeus Toomas Kotkas ALMA TALENT Helsinki 2019 Copyright 2019 Alma Talent Oy ja tekijä Yhteistyössä Lakimiesliiton Kustannus ISBN 978-952-14-3631-4 ISBN 978-952-14-3633-8 (verkkokirja)

Lisätiedot

Työeläkepäivät. Markku Lehto 17.11.09

Työeläkepäivät. Markku Lehto 17.11.09 Työeläkepäivät Markku Lehto 17.11.09 Mitä on perustoimeentulo Perustuslaki 19 Oikeus sosiaaliturvaan. Jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään

Lisätiedot

ETUUSOHJEET 4 PITKÄAIKAISTYÖTTÖMIEN ELÄKETUKI SISÄLLYS

ETUUSOHJEET 4 PITKÄAIKAISTYÖTTÖMIEN ELÄKETUKI SISÄLLYS SISÄLLYS 6 Pitkäaikaistyöttömien eläketuki... 1 Säädökset... 1 Tavoite... 1 6.1 Myöntämisedellytykset... 1 Ikä ja Suomessa asuminen... 1 Pitkäaikaistyöttömyys... 2 Työttömyysetuuden saaminen ja työmarkkinatukeen

Lisätiedot

YEL- vakuutettujen rekisteri - Yrittäjän eläkelain mukaan vakuutetut

YEL- vakuutettujen rekisteri - Yrittäjän eläkelain mukaan vakuutetut 1 (4) Pvm Nro 19.3.2015 4 1 REKISTERINPITÄJÄ Nimi KESKINÄINEN TYÖELÄKEVAKUUTUSYHTIÖ VARMA Postiosoite PL 1 Postinumero ja -toimipaikka 00098 VARMA Puhelin 010 2240 Käyntiosoite Salmisaarenranta 11, Helsinki

Lisätiedot

Laki. työttömyysturvalain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta

Laki. työttömyysturvalain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta Laki työttömyysturvalain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan työttömyysturvalain (1290/2002) 7 luvun 3, 4 :n 4 momentti ja 12 :n 2 momentti, sellaisina

Lisätiedot

Elämässä mukana muutoksessa tukena 9.2.2010 1

Elämässä mukana muutoksessa tukena 9.2.2010 1 Elämässä mukana muutoksessa tukena 9.2.2010 1 Elämässä mukana muutoksessa tukena Turvaamme väestön toimeentuloa, edistämme terveyttä ja tuemme itsenäistä selviytymistä. Kelan toiminta-ajatus Kaikkien Kela

Lisätiedot

Tietoisku ulkosuomalaisen sosiaaliturvasta 31.8.2010. Kansaneläke. Päivi Kiviniemi-Bruun 31.8.2010

Tietoisku ulkosuomalaisen sosiaaliturvasta 31.8.2010. Kansaneläke. Päivi Kiviniemi-Bruun 31.8.2010 Tietoisku ulkosuomalaisen sosiaaliturvasta 31.8.2010 Kansaneläke Päivi Kiviniemi-Bruun 31.8.2010 Eläkkeensaajat eläkkeen rakenteen mukaan v. 2008 Eläkkeensaajat Suomessa asuvat Ulkomailla asuvat Yhteensä,

Lisätiedot

A179/200/2016. Verohallinnon päätös ennakonpidätyksen toimittamistavoista ja määrästä

A179/200/2016. Verohallinnon päätös ennakonpidätyksen toimittamistavoista ja määrästä A179/200/2016 Verohallinnon päätös ennakonpidätyksen toimittamistavoista ja määrästä Verohallinto on ennakkoperintälain (1118/1996) 6 :n 3 momentin 2 ja 4 kohdan nojalla, sellaisina kuin ne ovat laissa

Lisätiedot

Perustoimeentulotuki Viimesijainen taloudellinen tuki. Lyhyesti ja selkeästi

Perustoimeentulotuki Viimesijainen taloudellinen tuki. Lyhyesti ja selkeästi Perustoimeentulotuki Viimesijainen taloudellinen tuki Lyhyesti ja selkeästi Sisällys Perustoimeentulotuki 1 Mihin menoihin perustoimeentulotukea voi saada? 2 Perusosa 2 Muut perusmenot 3 Miten tulot vaikuttavat

Lisätiedot

Suomen asumisperusteinen sosiaaliturva. 17.2.2010 Henna Huhtamäki

Suomen asumisperusteinen sosiaaliturva. 17.2.2010 Henna Huhtamäki Suomen asumisperusteinen sosiaaliturva 17.2.2010 Henna Huhtamäki Sisältö Säännöstausta ja Suomessa asuminen Ulkomaille muutto ja asumisperusteinen sosiaaliturva Pääsäännöt Perheenjäsenenä ulkomailla Opiskelijana

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24

TIETOSUOJASELOSTE Yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: 16.4.2018 1. Rekisterin nimi Kotouttamisen asiakasrekisteri 2. Rekisterin pitäjä Sosiaalityö 3. Vastuu- /yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa

Lisätiedot

Kelan sosiaaliturva: opiskelijana, tutkijana, apurahansaajana Yhdysvalloissa. Fulbright Center 12.5.2014

Kelan sosiaaliturva: opiskelijana, tutkijana, apurahansaajana Yhdysvalloissa. Fulbright Center 12.5.2014 Kelan sosiaaliturva: opiskelijana, tutkijana, apurahansaajana Yhdysvalloissa Fulbright Center 12.5.2014 Säännöstausta: oikeus Kelan sosiaaliturvaan Sosiaaliturvasopimus Suomen ja Yhdysvaltojen välillä

Lisätiedot

Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: , päivitetty

Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: , päivitetty Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: 17.12.2013, päivitetty 26.4.2017 1. Rekisterin nimi Optima verkko-oppimisympäristö 2. Rekisterinpitäjä Jyväskylän

Lisätiedot

MAAHANMUUTTAJA JA KELA. Tervetuloa Joensuuhun

MAAHANMUUTTAJA JA KELA. Tervetuloa Joensuuhun MAAHANMUUTTAJA JA KELA Tervetuloa Joensuuhun Maahanmuuttaja ja Kela - Tervetuloa Joensuuhun Toimittanut KOODI - Maahanmuuttajatyön koordinointiprojekti yhteistyössä Kelan Joensuun toimiston kanssa Julkaisija

Lisätiedot

Sosiaaliturva opiskelija- ja harjoittelijavaihdon aikana Korkeakoulujen Erasmus+ -yhdyshenkilöiden tapaaminen 30.1.2014

Sosiaaliturva opiskelija- ja harjoittelijavaihdon aikana Korkeakoulujen Erasmus+ -yhdyshenkilöiden tapaaminen 30.1.2014 Sosiaaliturva opiskelija- ja harjoittelijavaihdon aikana Korkeakoulujen Erasmus+ -yhdyshenkilöiden tapaaminen 30.1.2014 Tiina Rihko Kelan eläke- ja toimeentuloturvaosasto Yleistä Suomen sosiaaliturvasta

Lisätiedot

Mikko Staff

Mikko Staff 7.11.2018 7.11.2018 1 TAE 2019 SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ, PL 33 Sosiaali- ja terveysvaliokunta HE 123/2018 vp Hallituksen esitys eduskunnalle vuoden 2019 talousarvioksi Yleistä Pääluokan loppusumma

Lisätiedot

40. Eläkkeet. Vuosina maksetut eläkkeet (milj. euroa)

40. Eläkkeet. Vuosina maksetut eläkkeet (milj. euroa) 40. Eläkkeet S e l v i t y s o s a : Luvun menot aiheutuvat valtion osuuksista eläkejärjestelmien sekä osuudesta maatalousyrittäjien tapaturmavakuutuksen rahoittamiseen sekä maahanmuuttajan erityistuesta.

Lisätiedot

TOIMEENTULOTUEN REKISTERI

TOIMEENTULOTUEN REKISTERI EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) Pvm: 25.5.2018 1. Rekisterin nimi TOIMEENTULOTUEN REKISTERI 2. Rekisterinpitäjä Mäntsälän kunta, Mustijoen sosiaali- ja terveyspalvelut Heikinkuja 4 04600 MÄNTSÄLÄ

Lisätiedot

Rekisteri kuntaan sijoitetuista lapsista

Rekisteri kuntaan sijoitetuista lapsista Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelujen johtaja Anna Cantell-Forsbom

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Liperin kunnan työllisyyspalvelut Tiedonanto laadittu: 9.7.2018

Lisätiedot

40. Eläkkeet. Vuosina maksetut eläkkeet (milj. euroa)

40. Eläkkeet. Vuosina maksetut eläkkeet (milj. euroa) 40. Eläkkeet S e l v i t y s o s a : Luvun menot aiheutuvat valtion osuuksista eläkejärjestelmien sekä osuudesta maatalousyrittäjien ja apurahansaajien tapaturmavakuutuksen ja sairauspäivärahan omavastuuajan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysministeriön esitteitä 2001:6. Suomen ja Liettuan. sosiaaliturvasopimus SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ

Sosiaali- ja terveysministeriön esitteitä 2001:6. Suomen ja Liettuan. sosiaaliturvasopimus SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Sosiaali- ja terveysministeriön esitteitä 2001:6 Suomen ja Liettuan sosiaaliturvasopimus SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Helsinki 2003 Sisällys Johdanto... 3 Keitä sopimus koskee... 3 Sosiaaliturvan määräytymisen

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Liperin vanhustentaloyhdistys ry:n asuinhuoneenvuokraus Tiedonanto

Lisätiedot

TALOUS- JA VELKANEUVONNAN REKISTERI

TALOUS- JA VELKANEUVONNAN REKISTERI Tietosuojaseloste -yhdistetty rekisteriseloste ja informaatioasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 1.7.2014 1.Rekisterinpitäjä Nurmijärven kunta, sosiaalitoimi PL 7, 01901 Nurmijärvi 2. Rekisteriasioista

Lisätiedot

40. Eläkkeet. Keskimääräinen kokonaiseläke (oma eläke) euroa/kk toteutunut

40. Eläkkeet. Keskimääräinen kokonaiseläke (oma eläke) euroa/kk toteutunut Talousesitys 40. Eläkkeet S e l v i t y s o s a : Luvun menot aiheutuvat valtion osuuksista eläkejärjestelmien sekä osuudesta maatalousyrittäjien ja apurahansaajien tapaturmavakuutuksen ja sairauspäivärahan

Lisätiedot

Lapsen huolto- ja tapaamisoikeuden rekisteri

Lapsen huolto- ja tapaamisoikeuden rekisteri Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelujen johtaja Maritta Pesonen

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle eräiden toimeentuloturvaa koskevien lakien takaisinperintäsäännösten muuttamiseksi ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan täydennettäväksi toimeentuloturvaa

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvaliokunta perjantai / HE 123/2017 vp

Sosiaali- ja terveysvaliokunta perjantai / HE 123/2017 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi kansaneläkkeen ja eräiden muiden etuuksien vuoden 2018 indeksitarkistuksista sekä kansaneläkeindeksistä annetun lain 2 :n ja eräiden muiden lakien muuttamisesta

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Kiinteistö Oy Liperin vuokratalojen asuinhuoneenvuokraus Tiedonanto

Lisätiedot

Kehittämis- ja talousosasto/työllisyyspalvelut Työllisyyspäällikkö Riitta Hakala Valtakatu Kemi p

Kehittämis- ja talousosasto/työllisyyspalvelut Työllisyyspäällikkö Riitta Hakala Valtakatu Kemi p Lapin työllistymistä edistävä REKISTERISELOSTE monialainen yhteispalvelu Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 12.7.2016 1. Rekisterinpitäjä Nimi: Kemin kaupunginhallitus Lapin Työ- ja elinkeinotoimisto

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Etsivä nuorisotyö Tiedonanto laadittu: 10.7.2018 1. Rekisterinpitäjä:

Lisätiedot

KESKINÄINEN TYÖELÄKEVAKUUTUSYHTIÖ VARMA 2 REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ TAI YHTEYSHENKILÖ. TEL-L vakuutettujen rekisteri (T):

KESKINÄINEN TYÖELÄKEVAKUUTUSYHTIÖ VARMA 2 REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ TAI YHTEYSHENKILÖ. TEL-L vakuutettujen rekisteri (T): Henkilötietolain (523/99) 1 (5) Pvm Nro 19.3.2015 3 1 REKISTERINPITÄJÄ Nimi KESKINÄINEN TYÖELÄKEVAKUUTUSYHTIÖ VARMA Postiosoite PL 1 Postinumero ja -toimipaikka 00098 VARMA Puhelin 010 2440 Käyntiosoite

Lisätiedot

Sairaalan talousjohtaja. 3. Rekisterin nimi Niuvanniemen sairaalan potilaslaskutusrekisteri

Sairaalan talousjohtaja. 3. Rekisterin nimi Niuvanniemen sairaalan potilaslaskutusrekisteri REKISTERISELOSTE 1 (5) 1. Rekisterin pitäjä Nimi Niuvanniemen sairaala (valtion mielisairaala) Postiosoite Niuvankuja 65 70240 KUOPIO Puhelin 0295 242 111 (vaihde) 2. Rekisteriasioita hoitava henkilö tai

Lisätiedot

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 61/2001 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain 10 a :n ja sotilasavustuslain 11 :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi

Lisätiedot

HE 149/2016 vp. Esitys liittyy valtion vuoden 2017 talousarvioesitykseen ja on tarkoitettu käsiteltäväksi sen yhteydessä.

HE 149/2016 vp. Esitys liittyy valtion vuoden 2017 talousarvioesitykseen ja on tarkoitettu käsiteltäväksi sen yhteydessä. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kansaneläkkeen ja eräiden muiden etuuksien vuoden 2017 indeksitarkistuksista sekä laeiksi kansaneläkeindeksistä annetun lain 2 :n ja toimeentulotuesta annetun lain

Lisätiedot

1. Rekisterinpitäjä Nimi: Liperin kunta / Sosiaali- ja terveysosasto, perhekeskus

1. Rekisterinpitäjä Nimi: Liperin kunta / Sosiaali- ja terveysosasto, perhekeskus TIETOSUOJASELOSTE yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 Laatimispvm: 6.5.2011 Päivitetty: 29.3.2016 Laatija:Iija den Herder 1. Rekisterinpitäjä Nimi: Liperin

Lisätiedot

Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) artiklat

Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) artiklat 1a Rekisterinpitäjä 2 Rekisteriasioista vastaava henkilö ja tietosuojavastaava 3 Rekisterin nimi 4 Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja käsittelyn oikeusperusta Nimi Sosiaalilautakunta Osoite Keskustie

Lisätiedot

40. Eläkkeet. Keskimääräinen kokonaiseläke (oma eläke) euroa/kk toteutunut

40. Eläkkeet. Keskimääräinen kokonaiseläke (oma eläke) euroa/kk toteutunut Talousesitys 40. Eläkkeet S e l v i t y s o s a : Luvun menot aiheutuvat valtion osuuksista eläkejärjestelmien sekä osuudesta maatalousyrittäjien ja apurahansaajien tapaturmavakuutuksen ja sairauspäivärahan

Lisätiedot

sosiaalipalvelupäällikkö Arja Tolttila Heikinkuja MÄNTSÄLÄ puhelin (vaihde)

sosiaalipalvelupäällikkö Arja Tolttila Heikinkuja MÄNTSÄLÄ puhelin (vaihde) TIETOSUOJASELOSTE - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja - Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 1. Rekisterinpitäjä Mäntsälän kunta, Heikinkuja 4 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö

Lisätiedot

Nimi Tampereen kaupunki, kiinteistötoimi. Aila Taura p. 050 351 8256 Marjut Malo-Siltanen p. 040 801 6776 ja Jaana Rimpi-Muhonen p.

Nimi Tampereen kaupunki, kiinteistötoimi. Aila Taura p. 050 351 8256 Marjut Malo-Siltanen p. 040 801 6776 ja Jaana Rimpi-Muhonen p. Henkilötietolain (523/99) 10 :n mukainen REKISTERISELOSTE 1. Rekisterinpitäjä (tarvittaessa eli jos rekisterinpitäjällä ei toimipaikkaa EU:n alueella, myös edustaja) Nimi Tampereen kaupunki, kiinteistötoimi

Lisätiedot

KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN

KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN Etuuspalvelut Lakiyksikkö Toimeentuloturvaetuuksien osaamiskeskus Mäki-Jokela Anna 12.9.2016 Työ- ja elinkeinoministeriö PL 32 00023 Valtioneuvosto Lausuntopyyntönne 6.9.2016 TEM/1239/03.01.01/2016 TEM044:00/2016

Lisätiedot

Eläkkeelle jäämiseen vaikuttavat valinnat. Barbro Lillqvist Marina Sirola Anna-Stina Toivonen 2019

Eläkkeelle jäämiseen vaikuttavat valinnat. Barbro Lillqvist Marina Sirola Anna-Stina Toivonen 2019 Eläkkeelle jäämiseen vaikuttavat valinnat Barbro Lillqvist Marina Sirola Anna-Stina Toivonen 2019 Työeläkkeen karttuminen Eläkettä karttuu 17/18 68/69/70 ikävuosien välillä Eläkettä karttuu 1,5 %/v työansioista

Lisätiedot

Keskimääräinen kokonaiseläke (oma eläke) euroa/kk toteutunut

Keskimääräinen kokonaiseläke (oma eläke) euroa/kk toteutunut Talousesitys 40. Eläkkeet S e l v i t y s o s a : Luvun menot aiheutuvat valtion osuuksista eläkejärjestelmien sekä osuudesta maatalousyrittäjien ja apurahansaajien tapaturmavakuutuksen ja sairauspäivärahan

Lisätiedot

Työttömyys Työttömyysajan tuet. Lyhyesti ja selkeästi

Työttömyys Työttömyysajan tuet. Lyhyesti ja selkeästi Työttömyys Työttömyysajan tuet Lyhyesti ja selkeästi Sisällys Työttömyysajan tuet 1 Kelan tuet työttömälle 2 Kun jäät työttömäksi 2 Työttömyyspäiväraha 2 Työmarkkinatuki 4 Maahanmuuttajan kotoutumistuki

Lisätiedot

Rekisteri kuntaan yksityisesti sijoitetuista lapsista

Rekisteri kuntaan yksityisesti sijoitetuista lapsista Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelujen johtaja Maritta Pesonen

Lisätiedot

Työttömyysajan tuet LYHYESTI JA SELKEÄSTI

Työttömyysajan tuet LYHYESTI JA SELKEÄSTI Työttömyysajan tuet LYHYESTI JA SELKEÄSTI Sisällys Kelan tuet työttömälle 2 Kun jäät työttömäksi 2 Työttömyyspäiväraha 2 Työmarkkinatuki 4 Työtulot työttömyysaikana 5 Koulutusajan tuet työttömälle 6 Ikääntyvän

Lisätiedot

Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä.

Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Päiväys: 25.6.2008 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Intrum Justitia Oy Y-tunnus

Lisätiedot

Asiakasmaksun poistohakemus 1(6)

Asiakasmaksun poistohakemus 1(6) Asiakasmaksun poistohakemus 1(6) HAKEMUS ASIAKASMAKSUN VAPAUTUKSESTA Terveydenhuollon asiakasmaksu voidaan tiettyjen edellytysten täyttyessä poistaa. Vapautusmahdollisuus koskee sairaalan poliklinikkamaksua,

Lisätiedot

Toimeentulotuen rekisteri

Toimeentulotuen rekisteri Tietosuojaseloste 1/6 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö 2.a. Osarekisteriasioista vastaava

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE EU:n tietosuoja-asetuksen (679/2016) 13 ja 14 artiklan edellyttämä rekisteröidyn informointi

TIETOSUOJASELOSTE EU:n tietosuoja-asetuksen (679/2016) 13 ja 14 artiklan edellyttämä rekisteröidyn informointi TIETOSUOJASELOSTE EU:n tietosuoja-asetuksen (679/2016) 13 ja 14 artiklan edellyttämä rekisteröidyn informointi Rekisterinpitäjä Nimi Hattulan kunta, Perusturvalautakunta Postiosoite Pappilanniementie 9

Lisätiedot

20. Työttömyysturva. Toiminnan laajuus toteutunut toteutunut arvio arvio. Työttömyysaste (%) 6,4 8,2 10,2 9,6

20. Työttömyysturva. Toiminnan laajuus toteutunut toteutunut arvio arvio. Työttömyysaste (%) 6,4 8,2 10,2 9,6 20. Työttömyysturva S e l v i t y s o s a : Työttömäksi jääneen toimeentulon turvaavat työttömyysturvalain perusteella maksettava työttömyyspäiväraha sekä työmarkkinatuki. Työttömyyspäivärahaa maksetaan

Lisätiedot

Palvelutarpeen arvioinnin rekisteri

Palvelutarpeen arvioinnin rekisteri Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelut: perhepalvelujen johtaja

Lisätiedot

Well Gym rekisteriseloste

Well Gym rekisteriseloste Well Gym rekisteriseloste 1. Rekisterinpitäjä Nimi: Sporty World Oy Y-tunnus: 2749667-5 Postiosoite: Pihkanokankatu 5, 33900 Tampere 2. Rekisteriasioita hoitava henkilö Nimi: Sami Joru Postiosoite: Pihkanokankatu

Lisätiedot

Perustoimeentulotuki. Viimesijainen taloudellinen tuki

Perustoimeentulotuki. Viimesijainen taloudellinen tuki Perustoimeentulotuki Viimesijainen taloudellinen tuki LYHYESTI JA SELKEÄSTI Sisällys Mihin menoihin tukea voi saada? 2 Mitkä tulot vaikuttavat tukeen? 3 Miten tuen määrä lasketaan? 4 Hakeminen ja maksaminen

Lisätiedot

Laatimispvm: 28.1.2014. Kokkolan sosiaali- ja vammaispalveluitten Asuntokoti Hermannin asiakasrekisteri

Laatimispvm: 28.1.2014. Kokkolan sosiaali- ja vammaispalveluitten Asuntokoti Hermannin asiakasrekisteri TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 JA 24 Laatimispvm: 28.1.2014 Rekisterin nimi Rekisterinpitäjä Kokkolan sosiaali- ja vammaispalveluitten Asuntokoti Hermannin asiakasrekisteri Kokkolan kaupunki

Lisätiedot