Kuopion yliopiston opiskelijapalautejärjestelmä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuopion yliopiston opiskelijapalautejärjestelmä"

Transkriptio

1 Kuopion yliopiston opiskelijapalautejärjestelmä Yleistä Kuopion yliopiston tavoitteena on jatkuva, syvällistä osaamista aktivoivan opetuksen parantaminen opettajien ja opiskelijoiden yhteistyönä. Tavoitteen edistämiseksi yliopistossa on otettu syksystä 2006 alkaen vaiheittain käyttöön kattava opiskelijapalautejärjestelmä. Palautejärjestelmällä vastataan myös lukuisilta tahoilta 1 tulleisiin kehittämisehdotuksiin, joilla opiskelijoiden osallisuutta opetuksen kehittämisessä voidaan selkeyttää. KUOPION YLIOPISTON OPISKELIJAPALAUTEJÄRJESTELMÄ OPINTOJAKSOPALAUTE - PASI-PALAUTEJÄRJESTELMÄ systemaattinen palautteen kerääminen ja hyödyntäminen OPINTOPOLKUPALAUTE - rekrytointikysely - miten menee fuksit? - kandikysely - maisteri-/lisensiaattivaiheen kysely - kyselyt valmistuneille OPETTAJA LUO PALAUTEKYSELYN OPINTOJAKSON JA OPETUKSEN KEHITTÄMINEN PALAUTTEEN JA SUOSITUSTEN PERUSTEELLA KOULUTUKSEN KEHITTÄMINEN PALAUTTEEN JA SUOSITUSTEN PERUSTEELLA OPINTOPOLKUKYSELYN LÄHETTÄMINEN OPISKELIJAT VASTAAVAT KYSELYYN PALAUTTEIDEN KÄSITTELY KOSTEISSA JA ARVIKESSA - TARVITTAESSA TOIMENPIDE-SUOSITUKSET OPISKELIJAT VASTAAVAT KYSELYYN OPETTAJA TARKASTELEE VASTAUKSIA JA ANTAA PALAUTTEESTA VASTINEEN OPISKELIJAT NÄKEVÄT VASTINEEN JA PALAUTTEEN YHTEENVEDON PALAUTERAPORTTI JULKISESTI KAMPUSNETIIN VASTAUSTEN ANALYSOINTI JA PALAUTERAPORTIN LAATIMINEN Kuvio 1. Kuopion yliopiston opiskelijapalautejärjestelmä. 1 Inspectan opetustoimen ulkoinen auditointi , Korkakoulujen arviointineuvoston laadunvarmistusjärjestelmän auditointi ( SYL:n ( ja KYYn ( selvitykset. Lisäksi oppimiskeskuksen järjestämissä koulutuksissa opettajat ovat toivoneet palautteen keräämisen helpottamiseksi valmista ohjelmistoa.

2 Yliopiston opiskelijapalautejärjestelmässä (Kuvio 1) on kaksi tasoa: opintojaksopalautteet ja opintopolkupalautteet. Opintojaksopalautteella tarkoitetaan opintojakson aikana tai sen jälkeen tehtävää kyselyä, johon kaikki opintojaksolla mukana olleet opiskelijat pääsevät vastaamaan. Opintopolkupalautteet taas ovat määrätyissä opintojen vaiheissa kokonaisotantana kerättäviä laajempia palautteita, joissa kartoitetaan yleisesti opiskelijoiden kokemuksia yliopiston tarjoamasta opetuksesta, opiskelijoiden ohjauksesta sekä omasta hyvinvoinnista. Opintojaksopalautteiden keräämisessä ja hyödyntämisessä vastuu on yksittäisillä opettajilla ja laitoksilla, opintopolkupalautteiden osalta keräys- ja analysointivastuu on yliopistolla. Laajempia koonteja palautteista käsitellään koulutussuunnittelutoimikunnissa ja opetuksen arviointi- ja kehittämisneuvostossa, jotka voivat antaa toimintayksiköille palautteen perusteella toimenpidesuosituksia (ks ). Palautejärjestelmän perustavoitteena on läpinäkyvä palautekulttuuri. Palauteprosessi on rakennettu kokonaisuudessaan avoimeksi ja selkeäksi, ja kaikesta kerättävästä palautteesta annetaan opiskelijoille vastine. (Ks. tarkemmin: ) Opiskelijoille on haluttu turvata mahdollisimman alhainen kynnys palautteen antamiseen. Siksi palautetta voi antaa nimettömästi. Yliopisto haluaa kuitenkin voimakkaasti kannustaa opiskelijoita antamaan palautetta ja kehittämisehdotuksia myös suullisesti opetus- ja ohjaustilanteissa. Myös palautekyselyissä opiskelijoilla on halutessaan mahdollisuus kertoa nimensä, jotta opettaja voi tarvittaessa keskustella opiskelijan kanssa suoraan tämän antamasta palautteesta. Palautejärjestelmän tarkoitus ei ole vertailla opettajia, koulutusohjelmia tai tiedekuntia keskenään vaan tuottaa palautetietoa opintojaksojen, opetuksen ja koko koulutuksen kehittämistä varten. Kuopion yliopiston opiskelijapalautejärjestelmän peruskäsitteet Opintojaksopalaute Opintopolkupalaute Vastine Opintojakson aikana tai sen jälkeen opiskelijoille tehtävä kysely opintojakson onnistumisesta. Ennalta määrätyissä opintojen vaiheissa opiskelijoilta kerättäviä laajoja palautteita. Keskiössä kyselyissä ovat opetus, ohjaus ja opiskelijoiden hyvinvointi. Opettajan opintojaksopalautteen perusteella opiskelijoille antama "palautteen palaute", jossa opettaja tuo esiin oman näkemyksensä opintojakson onnistumisesta.

3 Opintojaksopalautteet: Pasi-palautejärjestelmä Opintojaksopalautteiden keräämisen ja käsittelyn helpottamiseksi on Kampusnetin Wossikkapalvelujen ( yhteyteen rakennettu työkalu, Pasi-palautejärjestelmä. Palautejärjestelmän käyttämiseen laaditut yksityiskohtaiset käyttöohjeet löytyvät osoitteista ja 1. opettaja luo kyselyn 6. opintojakson kehittäminen palautteen ja suositusten perusteella 2. opiskelijat vastaavat kyselyyn OPINTOJAKSOKYSELYT - PALAUTEPROSESSI 5. palautekoontien käsittely kosteissa ja Arvikessa - tarvittaessa toimenpidesuositukset 3. opettaja tarkastelee vastauksia ja antaa palautteesta vastineen 4. opiskelijat näkevät vastineen ja palautteen yhteenvedon Kuvio 2: Palauteprosessi opintojaksokyselyissä. Palauteprosessi on rakennettu mahdollisimman yksinkertaiseksi ja kuormittavuudeltaan vähäiseksi (Kuvio 2). Opettajalle Pasin käytössä on kolme vaihetta: opintojakson palautelomakkeen luominen, kertyneen palautteen tarkastelu ja opiskelijoille annettavan vastineen laatiminen. Opiskelijoille käyttövaiheita on kaksi: kyselyyn vastaaminen ja kertyneen palautteen sekä opettajan antaman vastineen tarkastelu. Jokaisessa opintojaksokyselyssä on 3 vakiokysymystä 2, joiden lisäksi opettaja voi valita valmiiksi luoduista, aihealueittain jaotelluista kysymyspattereista enintään 12 kysymystä. Kysymysten määrä on rajattu 15:een opiskelijoiden liiallisen kuormittumisen ehkäisemiseksi. Kysymyksissä on sekä 2 Monivalintakysymykset: Käytin opiskeluun riittävästi aikaa syvällisen oppimisen saavuttamiseksi; Opintojaksolla kannustettiin kriittiseen ajatteluun; Opintojaksolla oli kannustava opiskeluilmapiiri.

4 monivalinta- että avoimia kysymyksiä. Myös monivalintakysymykset on pyritty muotoilemaan siten, että niistä saadaan aidosti informaatiota opintojaksojen, opetuksen ja oppimisen kehittämisen kannalta. Opettaja voi halutessaan myös itse muotoilla kysymyksiä, joita valmiista kysymyslistoista ei löydy. Opiskelijat pääsevät vastaamaan palautekyselyyn opettajan aktivoitua kyselyn. Ilmoitus vastausta odottavasta palautekyselystä lähetetään järjestelmästä opintojakson opiskelijoiden sähköpostiin. Kukin opiskelija voi vastata kyselyyn vain yhden kerran. Opettaja pystyy seuraamaan vastausten kertymistä halutessaan reaaliaikaisesti. Opettaja voi tarkastella vastauksia eri taustamuuttujilla (kaikki vastanneet, vastaukset tiedekunnittain, vastaukset koulutusohjelmittain, vastaukset sukupuolittain, vastaukset opintojen aloitusvuoden mukaan, vastaukset opetustilanteisiin osallistumisen määrän mukaan). Opiskelijoiden anonymiteetin turvaamiseksi ei taustamuuttujien mukaista tarkastelua pääse tekemään sen joukon osalta, jossa on vähemmän kuin kuusi henkilöä. Määrittämänsä vastausajan päättymisen jälkeen opettaja kirjaa opiskelijoille opintojaksosta vastineen. Vastineen eli 'palautteen palautteen' tarkoituksena on tuoda esiin opettajan näkökulma opintojakson onnistumisesta sekä vastata keskeisimpiin opiskelijoiden palautteessaan esittämiin kiitoksiin ja kehittämisajatuksiin. Opettajan kirjattua järjestelmään vastineensa, pääsevät opiskelijat tarkastelemaan opettajan antamaa vastinetta sekä opintojaksolla annetun palautteen yhteenvetoa. Opintojaksopalautteiden julkisuus Opetuksen arviointi- ja kehittämisneuvosto (Arvike) asetti kokouksessaan pitkän aikavälin tavoitteeksi, että kaikki annettu palaute olisi julkisena Kampusnetissä. Julkisuusaste Pasipalautejärjestelmässä on kuitenkin suppea tietosuojavaltuutetun kannanoton henkilötietojen kerääminen koulutuksen itsearviointiin liittyvissä kyselyissä ja Arvike:n keskustelujen pohjalta. Tietosuojavaltuutetun kannanoton myötä Pasi-palautejärjestelmään on kehitetty vuoden 2008 aikana sähköinen täppä, jonka kautta opettajat ja opiskelijat hyväksyvät kerran lukukaudessa rekisteriselosteessa mainitun henkilötietojen luovutuksen. Lisäksi Henkilötietolain (523/99) 10 :n mukaista henkilörekisteriselostetta ja opettajan sekä opiskelijan ohjeistusta on päivitetty vastaamaan tietosuojavaltuutetun kannanottoa. Pasi-palautejärjestelmän julkisuusaste: opintojakson opettaja/opettajat näkevät sekä monivalinta- että avoimiin kysymyksiin annetut vastaukset. opintojakson opiskelijat näkevät monivalintakysymyksiin annetut vastaukset sekä opettajan vastineen. kaikki vastaukset tallentuvat sähköiseen arkistoon, joten ongelmatilanteissa annettuun palautteeseen on vaivatonta palata.

5 Opintopolkupalautteet Lotta-lomakeohjelma 1. opintopolkukyselyn lähettäminen 6. koulutuksen kehittäminen palautteen ja suositusten perusteella 2. opiskelijat vastaavat kyselyyn OPINTOPOLKUKYSELYT - PALAUTEPROSESSI 5. palautteiden käsittely kosteissa ja Arvikessa - tarvittaessa toimenpidesuositukset 3. vastausten analysointi ja palauteraportin laatiminen 4. palauteraportti julkisesti Kampusnetiin Kuvio 3. Palauteprosessi opintopolkupalautteissa. Palautejärjestelmän toisen osan muodostavat opintopolkupalautteet (Kuvio 3). Opintopolkupalautteiden tarkoituksena on kerätä ennalta määrätyissä opintojen vaiheissa opiskelijoilta laajempaa palautetietoa opetuksesta, ohjauksesta sekä opiskelijoiden hyvinvoinnista. Yliopisto on kerännyt opintopolkupalautteita jo aiemmin aivan opintojen alussa (rekrytointivaiheen onnistuminen) sekä säännöllisesti maistereilta ja tohtoreilta valmistumisen jälkeen. Lisäksi tohtoriopintojen aikana on tehty vuosittain kyselyitä opintojen edistymisestä. Vuosina yliopistossa on kerätty Miten menee fuksit? -opintopolkupalautetta. Kyselyissä on haluttu selvittää, kuinka hyvin uudet opiskelijat ovat syksyn aikana integroituneet yliopistoyhteisöön. Kandidaattikyselyitä- Miten menee kandit? on toteutettu vuosina 2008 ja Kandikysely lähetettiin kaikille kolmannen vuoden opiskelijoille. Lisäksi vuonna 2009 on toteutettu maisterivaiheen kysely Miten menee maisterit? Opintopolkupalautemallia on tarkoitus jatkossa hyödyntää Itä-Suomen yliopistossa.

6 Opintopolkupalautteiden keräämisestä ja analysoinnista on vastannut oppimiskeskus. Palautteet analysoidaan koulutusohjelma-, tiedekunta- ja yliopistotasoisesti. Opintopolkupalautteista laaditaan sähköinen palauteraportti, jota käsitellään koulutussuunnittelutoimikunnissa ja opetuksen arviointija kehittämisneuvostossa. Kyseiset toimielimet voivat antaa toimintayksiköille raportin perusteella toimenpidesuosituksia (ks ). Kyselyiden tulokset ovat julkisesti nähtävissä Kampusnetissä.

LAPIN YLIOPISTON PERUSOPETUKSEN OPISKELIJAPALAUTEJÄRJESTELMÄ

LAPIN YLIOPISTON PERUSOPETUKSEN OPISKELIJAPALAUTEJÄRJESTELMÄ LAPIN YLIOPISTON PERUSOPETUKSEN OPISKELIJAPALAUTEJÄRJESTELMÄ Yhdeksi perusopetuksen laatutavoitteeksi on määritelty kattava opetuksen palautejärjestelmä, jonka keskeinen osa on opiskelijapalaute. Laadukasta

Lisätiedot

OPISKELIJAPALAUTTEEN KERUU JA KÄSITTELY Helsingin yliopiston ohje

OPISKELIJAPALAUTTEEN KERUU JA KÄSITTELY Helsingin yliopiston ohje OPISKELIJAPALAUTTEEN KERUU JA KÄSITTELY Helsingin yliopiston ohje Helsingin yliopisto 10.6.2009 Sisällys Esipuhe 1. Taustaa 4 Tietosuojavaltuutetun ohjeistus 2. Opiskelijapalautteen suunnittelu ja keruu

Lisätiedot

Opiskelijan pikaopas Opintojaksopalautejärjestelmään

Opiskelijan pikaopas Opintojaksopalautejärjestelmään Opiskelijan pikaopas Opintojaksopalautejärjestelmään Jouni Hämäläinen 11.3.2008 Johdanto... 3 Kirjautuminen suoran kirjautumislinkin avulla... 3 Kirjautuminen etusivun kautta... 4 Opintojakson etsiminen

Lisätiedot

Rekisterin käyttötarkoitus on opiskelijoiden rekisterin käyttötarkoitus

Rekisterin käyttötarkoitus on opiskelijoiden rekisterin käyttötarkoitus REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispäivämäärä: 1.3.2011 Päivitetty 13.6.2012 1. Rekisterinpitäjä Itä-Suomen yliopisto Joensuun kampus Yliopistokatu 2 PL 111 80101 Joensuu Kuopion kampus

Lisätiedot

Opintojaksopalautejärjestelmä OPISKELIJAN OPAS

Opintojaksopalautejärjestelmä OPISKELIJAN OPAS Opintojaksopalautejärjestelmä OPISKELIJAN OPAS tammikuu 2011 SISÄLLYS 1 OPINTOJAKSOPALAUTEJÄRJESTELMÄ 1 2 OPINTOJAKSOPALAUTTEEN ANTAMINEN 1 2.1 Kirjautuminen järjestelmään suoran kirjautumislinkin avulla

Lisätiedot

MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULU Terveysalan laitos 15.5.2012 Katri Ryttyläinen-Korhonen, Arja Palovaara, Ansa Iivanainen

MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULU Terveysalan laitos 15.5.2012 Katri Ryttyläinen-Korhonen, Arja Palovaara, Ansa Iivanainen MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULU Terveysalan laitos 15.5.2012 Katri Ryttyläinen-Korhonen, Arja Palovaara, Ansa Iivanainen TERVEYSALAN LAITOKSEN LAATUTYÖN KUVAUS 2012 Laatutyön tavoitteet Terveysalan laitoksen

Lisätiedot

PERUSOPETUKSEN PALAUTE JA ARVIOINTIJÄRJESTELMÄ OIKEUSTIETEIDEN TIEDEKUNNASSA. (I) Opintojaksopalaute. (E) Maistereiden uraseuranta kysely

PERUSOPETUKSEN PALAUTE JA ARVIOINTIJÄRJESTELMÄ OIKEUSTIETEIDEN TIEDEKUNNASSA. (I) Opintojaksopalaute. (E) Maistereiden uraseuranta kysely PERUSOPETUKSEN PALAUTE JA ARVIOINTIJÄRJESTELMÄ OIKEUSTIETEIDEN TIEDEKUNNASSA (A) Hops ja tuutorointikysely Jakautuu (VIII) Vaihtoopiskelu (B) Notaarikysely OPINTOPOLKUKYSELY Yleinen osa MUU PALAUTE Erityinen

Lisätiedot

Opiskelijapalaute ja tietosuoja

Opiskelijapalaute ja tietosuoja Opiskelijapalaute ja tietosuoja Laatutyöpaja opiskelijoille Tytti Tenhula Linnanmaa, PR 101 27.11.2008 Palautteen keruun virallisia perusteita Yliopistolain (L 645/97) 4 :n mukaan yliopistojen tulee järjestää

Lisätiedot

KURSSIPALAUTE KÄYTÄNNÖSSÄ: MITÄ JA MITEN?

KURSSIPALAUTE KÄYTÄNNÖSSÄ: MITÄ JA MITEN? KURSSIPALAUTE KÄYTÄNNÖSSÄ: MITÄ JA MITEN? Terhi Skaniakos Erikoissuunnittelija Strateginen kehittäminen Kurssipalautejärjestelmä Tarkoituksena on kerätä systemaattista palautetta yliopiston kaikista tutkinto-opiskelijoille

Lisätiedot

Miten (sähköiset) palautejärjestelmät vastaavat palautteenkäsittelylle asetettuihin tavoitteisiin?

Miten (sähköiset) palautejärjestelmät vastaavat palautteenkäsittelylle asetettuihin tavoitteisiin? Miten (sähköiset) palautejärjestelmät vastaavat palautteenkäsittelylle asetettuihin tavoitteisiin? Peda forum -päivät, 16-17.8.2017, Vaasa Jenni Koponen, Metropolia Ammattikorkeakoulu Eetu-Pekka Heikkinen,

Lisätiedot

Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen järjestäjät /502/2008 ASIA: NÄYTTÖTUKINNOISSA OTETAAN KÄYTTÖÖN OPISKELIJAPALAUTEJÄRJESTELMÄ.

Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen järjestäjät /502/2008 ASIA: NÄYTTÖTUKINNOISSA OTETAAN KÄYTTÖÖN OPISKELIJAPALAUTEJÄRJESTELMÄ. Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen järjestäjät 9.5.2008 7/502/2008 ASIA: NÄYTTÖTUKINNOISSA OTETAAN KÄYTTÖÖN OPISKELIJAPALAUTEJÄRJESTELMÄ Tausta Ammatillisen aikuiskoulutuksen näyttötutkintojärjestelmä

Lisätiedot

Opintojaksopalautejärjestelmä Opettajan OPAS

Opintojaksopalautejärjestelmä Opettajan OPAS Opintojaksopalautejärjestelmä Opettajan OPAS tammikuu 2011 SISÄLLYS 1 OPINTOJAKSOPALAUTEJÄRJESTELMÄ 1 2 OPINTOJAKSOPALAUTTEEN OPETTAJAN TOIMINNOT 1 2.1 Kirjautuminen järjestelmään 1 2.2 Kyselyn rakenne

Lisätiedot

OPISKELIJAN ITSEARVIOINNIN OHJAUS. Merja Rui Lehtori, opetuksen kehittäminen Koulutuskeskus Salpaus

OPISKELIJAN ITSEARVIOINNIN OHJAUS. Merja Rui Lehtori, opetuksen kehittäminen Koulutuskeskus Salpaus OPISKELIJAN ITSEARVIOINNIN OHJAUS Merja Rui Lehtori, opetuksen kehittäminen Koulutuskeskus Salpaus OPISKELIJAN ITSEARVIOINTI Itsearviointi liittyy kiinteästi elinikäisen oppimisen ajatteluun sekä opiskelijan

Lisätiedot

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet.

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet. Palaute Palaute -työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset: Nimeä palaute

Lisätiedot

Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään

Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään Yleistä... 3 Sijainti... 3 Kirjautuminen... 3 Kyselyn rakenne... 3 Opettajan toiminnot kirjautumisen jälkeen... 3 Lukuvuoden opintojaksojen listaaminen...

Lisätiedot

Haasteena palautteen tehokas hyödyntäminen

Haasteena palautteen tehokas hyödyntäminen Haasteena palautteen tehokas hyödyntäminen Tekniikan yliopistokoulutusta kehittämässä 9.5.2012 Sakari Heikkilä, Aalto yliopisto Annikka Nurkka, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Taustaa Aallossa Käytänteet

Lisätiedot

Insinöörimatematiikan tentin toteuttaminen EXAM-järjestelmällä

Insinöörimatematiikan tentin toteuttaminen EXAM-järjestelmällä Insinöörimatematiikan tentin toteuttaminen EXAM-järjestelmällä Matematiikan ja luonnontieteiden opetuksen tutkimuspäivät 27.-28.10.2016 Simo Ali-Löytty Jorma Joutsenlahti Jesse Kela Salla Koskinen Sisällys

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen ja totesi sen päätösvaltaiseksi.

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen ja totesi sen päätösvaltaiseksi. Giellagas-instituutti MUISTIO 5.5.2009 OKTR:n kokous Aika 5.5.2009 Paikka HU 316 Läsnä Outi Länsman, puheenjohtaja, sihteeri Anna-Liisa Väyrynen Joni Saijets Anni Ahlakorpi 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja

Lisätiedot

Opiskelijan ohje

Opiskelijan ohje Opintojaksopalaute p Opiskelijan ohje 19.4.2011 Opintojaksopalaute Mobiilisti ja Moodlessa toimiva sähköinen palautejärjestelmä. j t l ä Opettaja voi lähettää Moodlesta opintojaksoon osallistujille opintojaksopalautepyynnön.

Lisätiedot

Palautteet ja palautekulttuurien kehittäminen Helsingin yliopistossa

Palautteet ja palautekulttuurien kehittäminen Helsingin yliopistossa Palautteet ja palautekulttuurien kehittäminen Helsingin yliopistossa Taina Kaivola Oodi-päivät 1.4.2008 Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta Opintoasiantoimikunnalle perustettu palautejaos 2007-2009

Lisätiedot

HENKILÖTIETOJEN KERÄÄMINEN KOULUTUKSEN ITSEARVIOINTIIN LIITTYVISSÄ KYSELYISSÄ

HENKILÖTIETOJEN KERÄÄMINEN KOULUTUKSEN ITSEARVIOINTIIN LIITTYVISSÄ KYSELYISSÄ TIETOSUOJAVALTUUTETUN TOIMISTO HENKILÖTIETOJEN KERÄÄMINEN KOULUTUKSEN ITSEARVIOINTIIN LIITTYVISSÄ KYSELYISSÄ Päivitetty 27.07.2010 www.tietosuoja.fi 2 ITSEARVIOINTIIN LIITTYVÄN KYSELYN TOTEUTTAMINEN Kyselyn

Lisätiedot

Ohjatusti onnistuneisiin yliopistoopintoihin. työelämään

Ohjatusti onnistuneisiin yliopistoopintoihin. työelämään Ohjatusti onnistuneisiin yliopistoopintoihin ja osaavana oppijana työelämään Kaisa Karhu, Koulutuspalvelut, Opiskelun tuki .. Ja siitä se ajatus sitten lähti.. Opiskelun merkitys Opiskelutaidot 2 Mikä

Lisätiedot

Kauppatieteiden tutkinto-ohjelman opintojen ohjaussuunnitelma

Kauppatieteiden tutkinto-ohjelman opintojen ohjaussuunnitelma Tampereen yliopisto Johtamiskorkeakoulu Kauppatieteiden tutkinto-ohjelma Kauppatieteiden tutkinto-ohjelman opintojen ohjaussuunnitelma Tässä ohjaussuunnitelmassa kuvataan kauppatieteiden tutkinto-ohjelman

Lisätiedot

Opiskelukyvyn edistämisen suositukset korkeakouluille

Opiskelukyvyn edistämisen suositukset korkeakouluille Opiskelukyvyn edistämisen suositukset korkeakouluille Suomen ylioppilaskuntien liitto Johanna Kujala, Projektipäällikkö Kyky-projekti, Campus Conexus II johanna.kujala@syl.fi 044 7800 229 Opiskelukykysuositukset

Lisätiedot

HYVÄ TIETÄÄ HENKILÖTIETOJEN KERÄÄMINEN KOULUTUKSEN ITSEARVIOINTIIN LIITTYVISSÄ KYSELYISSÄ

HYVÄ TIETÄÄ HENKILÖTIETOJEN KERÄÄMINEN KOULUTUKSEN ITSEARVIOINTIIN LIITTYVISSÄ KYSELYISSÄ 7.2.2008 HYVÄ TIETÄÄ 1/2008 HENKILÖTIETOJEN KERÄÄMINEN KOULUTUKSEN ITSEARVIOINTIIN LIITTYVISSÄ KYSELYISSÄ Tietosuojavaltuutetun tehtävänä on antaa henkilötietojen käsittelyä koskevaa ohjausta ja neuvontaa.

Lisätiedot

OpiPalopintojaksopalautejärjestelmä

OpiPalopintojaksopalautejärjestelmä OpiPalopintojaksopalautejärjestelmä Opettajan opas Mittariryhmä Jorma Honkanen, Heikki Likitalo, Tuula Peura OpiPal- 1 / 7 Sisällys 1 Yleistä... 2 2 OpiPal-järjestelmän käyttö... 2 Kirjautuminen järjestelmään

Lisätiedot

Hyvinvointikyselyjen toteuttaminen sähköisesti oppilaitoksissa

Hyvinvointikyselyjen toteuttaminen sähköisesti oppilaitoksissa Hyvinvointikyselyjen toteuttaminen sähköisesti oppilaitoksissa - Ohjeet ryhmien ja luokkien hyvinvointikyselyjen toteuttamiseen sähköisesti - Toimintamalli kehitetty osana pääkaupunkiseudun LAPE-hanketta

Lisätiedot

VASTAVALMISTUNEIDEN PALAUTE 2014 TULOSESITTELY AALTO/ENG 3.12.2015 Pirre Hyötynen, TEK

VASTAVALMISTUNEIDEN PALAUTE 2014 TULOSESITTELY AALTO/ENG 3.12.2015 Pirre Hyötynen, TEK VASTAVALMISTUNEIDEN PALAUTE 204 TULOSESITTELY AALTO/ENG 3.2.205 Pirre Hyötynen, TEK TEKNIIKAN ALAN PALAUTEKYSELY VASTAVALMISTUNEILLE 3.2.205 2 3.2.205 204 ENG:LTÄ VALMISTUNEET, YHTEENVETO /4 Sivunumerot

Lisätiedot

SolePalautetestaus: Palautteenkeruuta ja dokumentaatiota hyödyntämisestä ei edellytetä (00043/NTA1111)

SolePalautetestaus: Palautteenkeruuta ja dokumentaatiota hyödyntämisestä ei edellytetä (00043/NTA1111) SolePalautetestaus: Palautteenkeruuta ja dokumentaatiota hyödyntämisestä ei edellytetä (00043/NTA1111) Valmistelu: 4.-7.10. Toteutus: 11.-14.10. Raportointi Hyödyntäminen Sole tunnistaa, ettei palautekyselyä

Lisätiedot

Kuntoutusohjauksen ja -suunnittelun arviointipassi

Kuntoutusohjauksen ja -suunnittelun arviointipassi Kuntoutusohjauksen ja -suunnittelun arviointipassi Sisällysluettelo JOHDANTO OSAAMISEN KEHITTYMINEN ARVIOINNIT: JAMKin yhteiset osaamiset Sosiaali- ja terveysalan yhteiset osaamiset Kuntoutusohjauksen

Lisätiedot

Erikoiskirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013

Erikoiskirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Erikoiskirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa

Lisätiedot

Opiskelijapalaute Opso ry:n kevätseminaari Oulu Riikka Vacker opetusneuvos

Opiskelijapalaute Opso ry:n kevätseminaari Oulu Riikka Vacker opetusneuvos Opiskelijapalaute 2018 Opso ry:n kevätseminaari 22.3.2018 Oulu Riikka Vacker opetusneuvos riikka.vacker@oph.fi www.oph.fi Ammatillisen koulutuksen opiskelijapalaute Valtakunnallinen opiskelijapalautejärjestelmä

Lisätiedot

Helsingin yliopiston Opettajien akatemian kriteerit

Helsingin yliopiston Opettajien akatemian kriteerit n kriteerit 1. Oman opetus- ja ohjausosaamisen jatkuva kehittäminen Erinomaisuus näkyy mm. siten, että opettaja arvioi ja kehittää systemaattisesti opettamiseen ja ohjaukseen liittyvää omaa toimintaansa

Lisätiedot

Lark työpaja

Lark työpaja Lark työpaja 21.11.2016 Osallistaminen Palautejärjestelmän kehittäminen jaksopalaute Tuuli Ovaska Hanna-Liisa Ollila Kerätyn tiedon läpikäynti KEHITTÄMISKOHTA JA OSATAVOITTEET 3.3.2015 Mitä tietoa pitäisi

Lisätiedot

VESO yläkoulun opettajat. OPS 2016 ARVIOINTI Jokivarren koululla

VESO yläkoulun opettajat. OPS 2016 ARVIOINTI Jokivarren koululla VESO yläkoulun opettajat OPS 2016 ARVIOINTI Jokivarren koululla 29.3.2017 Oppimisen arviointi Erja Vitikka 6.3.2015 Laaja-alainen osaaminen Laaja-alaisella osaamisella tarkoitetaan tietojen, taitojen,

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU AIKUISKOULUTUS

POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU AIKUISKOULUTUS AIKUISKOULUTUS OPISKELIJAPALAUTEKYSELYIDEN TULOKSET 2009 Tyytyväisyysindeksi on saatu laskemalla täysin ja osittain vastausten prosenttiosuudet yhteen. Jos tyytyväisyysindeksi on alle 50 %, se on merkitty

Lisätiedot

KOULUTUKSEN ITSEARVIOINNIT YHTEENVETO

KOULUTUKSEN ITSEARVIOINNIT YHTEENVETO KOULUTUKSEN ITSEARVIOINNIT YHTEENVETO Hyvät käytännöt jakoon -tilaisuus 10.6.2013 pirjo.halonen@jyu.fi 050 428 5315 PALAUTTEET 1/4 Pyydettiin itsearviointiraportin valmistuttua kaikilta osallistuneilta

Lisätiedot

Maisteri-info. kevät

Maisteri-info. kevät Maisteri-info kevät 2018 1.3.2018 Kevät 2018 Tarvittaessa hops-keskustelu omaopettajan kanssa Maisterivaiheen hopsin tekeminen oodihops-työkalulla Huolehdi keskeneräiset opinnot valmiiksi -kandintyö, harjoittelu,

Lisätiedot

Opetussuunnitelmista opiskelijan päivittäiseen työskentelyyn. SoleOPS ja TimeEdit koulutusorganisaation toiminnanohjauksessa

Opetussuunnitelmista opiskelijan päivittäiseen työskentelyyn. SoleOPS ja TimeEdit koulutusorganisaation toiminnanohjauksessa Opetussuunnitelmista opiskelijan päivittäiseen työskentelyyn SoleOPS ja TimeEdit koulutusorganisaation toiminnanohjauksessa Haaste Ikäluokat pienevät Aloituspaikkamääriä leikataan Käytössä olevat resurssit

Lisätiedot

WellWorks Oy. www.etaitava.fi 1. www.wellworks.fi

WellWorks Oy. www.etaitava.fi 1. www.wellworks.fi WellWorks Oy www.wellworks.fi Perustettu 1995 (konsultointi, valmennus, ohjaus) vuodesta 2003 pääpaino HR sovelluksissa ja mobiilioppimisessa patentti etaitavan käyttöliittymälle 2007 vuonna 2007 Suomen

Lisätiedot

VUODEN 2017 KURSSIARVIOINTI YHTEENVETO. Jari Paajanen

VUODEN 2017 KURSSIARVIOINTI YHTEENVETO. Jari Paajanen VUODEN 2017 KURSSIARVIOINTI YHTEENVETO Jari Paajanen Auralan kansalaisopisto Kurssiarviointi 2017 1 (7) Kyselyn vastausprosentti oli 41,1 %, joka oli ihan hyvä ja viimevuotisen kyselyn perusteella olikin

Lisätiedot

Laatu linjakkuus ja osaamisperustaisuus koulutusohjelmassa case farmasia

Laatu linjakkuus ja osaamisperustaisuus koulutusohjelmassa case farmasia Laatu linjakkuus ja osaamisperustaisuus koulutusohjelmassa case farmasia Oppimisseikkailu 8.3.2017 Nina Katajavuori, Outi Salminen, Katariina Vuorensola Farmasian tiedekunta 1 Farmasian koulutusohjelmat

Lisätiedot

Ilo kasvaa liikkuen. Nina Korhonen, Varhaiskasvattajien seminaari, Salo

Ilo kasvaa liikkuen. Nina Korhonen, Varhaiskasvattajien seminaari, Salo Ilo kasvaa liikkuen Ilo kasvaa liikkuen ohjelman tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon aktiivisessa toimintaympäristössä. Nina Korhonen,

Lisätiedot

Kauppatieteiden tutkinto-ohjelman opintojen ohjaussuunnitelma

Kauppatieteiden tutkinto-ohjelman opintojen ohjaussuunnitelma Tampereen yliopisto Johtamiskorkeakoulu Kauppatieteiden tutkinto-ohjelma Kauppatieteiden tutkinto-ohjelman opintojen ohjaussuunnitelma Tässä ohjaussuunnitelmassa kuvataan kauppatieteiden tutkinto-ohjelman

Lisätiedot

Opiskelu ja oppiminen yliopistossa kysely Helsingin yliopistossa

Opiskelu ja oppiminen yliopistossa kysely Helsingin yliopistossa Opiskelu ja oppiminen yliopistossa kysely Helsingin yliopistossa Sari Lindblom-Ylänne & Anna Parpala Yliopistopedagogiikan tutkimus- ja kehittämisyksikkö YTY Kyselyn käytön tavoitteet Tutkimusperustainen

Lisätiedot

7.3 Tehostettu tuki Pedagoginen arvio

7.3 Tehostettu tuki Pedagoginen arvio 7.3 Tehostettu tuki Oppilaalle, joka tarvitsee oppimisessaan tai koulunkäynnissään säännöllistä tukea tai samanaikaisesti useita tukimuotoja, on pedagogiseen arvioon perustuen annettava tehostettua tukea

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Palauteraportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. Alex Vinter. Opiskelijakunta JAMKO

JUPINAVIIKOT Palauteraportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. Alex Vinter. Opiskelijakunta JAMKO JUPINAVIIKOT 2019 Palauteraportti Liiketalouden ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Alex Vinter Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 Johdanto... 4 Palautteiden

Lisätiedot

Jyväskylän yliopisto Opetuksen ja opiskelun itsearviointi vs

Jyväskylän yliopisto Opetuksen ja opiskelun itsearviointi vs LAITOS Jyväskylän yliopisto Opetuksen ja opiskelun itsearviointi vs. 231105 Tämän taulukon tarkoituksena on auttaa laitoksia kuvailemaan opetus- ja opiskelukulttuuriaan ja/tai niiden tukitoimien ominaisuuksia.

Lisätiedot

HARJOITTELUOHJE OPISKELIJALLE

HARJOITTELUOHJE OPISKELIJALLE Opettajan pedagogiset opinnot yliopisto-opettajille Pilottikoulutus 2011-2013, Oulun yliopisto, kasvatustieteiden tiedekunta Harjoittelu (laaja-alainen opettaja) 7 op HARJOITTELUOHJE OPISKELIJALLE Harjoittelusta

Lisätiedot

3. Vuosikurssin info. Kaisa Leinonen 2016

3. Vuosikurssin info. Kaisa Leinonen 2016 3. Vuosikurssin info Kaisa Leinonen 2016 KANDIDAATIN TUTKINTO Millä mallilla on kandidaatin tutkielma? Huomioi ns. valmistumisprosessiin tarpeeksi aikaa! http://www.oulu.fi/ktk/opinnaytetyot MITÄ KURSSEJA

Lisätiedot

Lukiouudistus Kasvatustieteen alan dekaanien ja yliopistojen opettajankoulutusyksiköiden johtajien kokous

Lukiouudistus Kasvatustieteen alan dekaanien ja yliopistojen opettajankoulutusyksiköiden johtajien kokous Lukiouudistus Kasvatustieteen alan dekaanien ja yliopistojen opettajankoulutusyksiköiden johtajien kokous 25.10.2017 Tausta Hallituksen päätös lukiouudistuksen toteuttamisesta keväällä 2017. Lukiouudistus

Lisätiedot

Linjakas palaute TAHI Palautteen pedagogiikkaa

Linjakas palaute TAHI Palautteen pedagogiikkaa Linjakas TAHI Palautteen pedagogiikkaa Markku Ihonen 24.9.2012 markku.ihonen@uta.fi Yleistä opiskelijapalautteesta 1 arvioidaan sitä, mihin voidaan vaikuttaa kaikki muodostaa yhdessä tärkeän tietopohjan

Lisätiedot

Valmistuminen ja. maisteriopintoihin siirtyminen

Valmistuminen ja. maisteriopintoihin siirtyminen Valmistuminen ja maisteriopintoihin siirtyminen 3. vuosikurssi kevät 2019 Kevät 2019 Tarkista opinnot omasta opintorekisteristä! Tarvittaessa hops-keskustelu omaopettajan kanssa https://www.oulu.fi/sites/default/files/ects-

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto 2018 Laatupalkintokilpailun prosessi ja hakemuksen laatiminen

Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto 2018 Laatupalkintokilpailun prosessi ja hakemuksen laatiminen Informaatiotilaisuus 5.3.2018, OPH Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto 2018 Laatupalkintokilpailun prosessi ja hakemuksen laatiminen Leena Koski Opetusneuvos Leena.koski@oph.fi Laatupalkinnon tavoitteet

Lisätiedot

KOULUTUKSEN PROSESSI / DIAK KOULUTTAJANA JA OPISKELUPAIKKANA

KOULUTUKSEN PROSESSI / DIAK KOULUTTAJANA JA OPISKELUPAIKKANA KOULUTUKSEN PROSESSI / DIAK KOULUTTAJANA JA OPISKELUPAIKKANA PROSESSIN OMISTAJA TutkintoDiakin johtaja PROSESSIKUVAUKSEN HYVÄKSYJ KSYJÄ Johtoryhmä PRSESSIKUVAUS LUOTU JA PÄIVITETTY P Huhti- toukokuu 2008

Lisätiedot

OPETUSYKSIKKÖ. Pedagoginen suunnittelu OPETUS- NEUVOSTO. OPLAApro -ryhmä JR

OPETUSYKSIKKÖ. Pedagoginen suunnittelu OPETUS- NEUVOSTO. OPLAApro -ryhmä JR OPETUSYKSIKKÖ "Pedagoginen johtaja" ja opetuksen kehittämisryhmä edustus TIEDEKUNTA yhteistyö Pedagoginen suunnittelu edustus työryhmät OPETUS- NEUVOSTO OPLAApro -ryhmä tuki ja koordinaatio Opetuksen laadun

Lisätiedot

Yliopistojen kandipalaute

Yliopistojen kandipalaute Yliopistojen kandipalaute Helena Rasku-Puttonen Korkeakoulujen KOTA-seminaari 17.9.2014 Taustaa Opiskelijoiden aloitteesta v. 2008; useita työryhmiä Palautekyselyiden kartoitus: Opiskelijoiden osallistaminen

Lisätiedot

Kaksi sykliä kehittyvät ohjauksen rakenteet

Kaksi sykliä kehittyvät ohjauksen rakenteet Kaksi sykliä kehittyvät ohjauksen rakenteet Tutkinnonuudistus osana Bolognan prosessia tavoitteena eurooppalainen korkeakoulualue: yliopistojen rooli Euroopan kehittäjänä yhtenäinen tutkintorakenne ymmärrettävyys

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2013

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2013 Palaute Palaute työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset Nimeä palaute

Lisätiedot

Fysioterapeuttiopiskelijan arviointipassi

Fysioterapeuttiopiskelijan arviointipassi Fysioterapeuttiopiskelijan arviointipassi Sisällysluettelo JOHDANTO OSAAMISEN KEHITTYMINEN ARVIOINNIT: JAMKin yhteiset osaamiset Sosiaali- ja terveysalan yhteiset osaamiset Fysioterapian ammattikohtaiset

Lisätiedot

Välittämistä ja konkretiaa Nuorten ja ammattilaisten kohtaamisia koulutuksen ja työelämän rajapinnoilla. Laura Halonen & Elina Nurmikari

Välittämistä ja konkretiaa Nuorten ja ammattilaisten kohtaamisia koulutuksen ja työelämän rajapinnoilla. Laura Halonen & Elina Nurmikari Välittämistä ja konkretiaa Nuorten ja ammattilaisten kohtaamisia koulutuksen ja työelämän rajapinnoilla Laura Halonen & Elina Nurmikari Nuorisotakuun hankekokonaisuus Millaiseen tarpeeseen hanke syntyi

Lisätiedot

Ensimmäisen opiskeluvuoden merkitys Koulutuspäivä 28.5.2012 Minna Kaartinen-Koutaniemi

Ensimmäisen opiskeluvuoden merkitys Koulutuspäivä 28.5.2012 Minna Kaartinen-Koutaniemi Ensimmäisen opiskeluvuoden merkitys Koulutuspäivä 28.5.2012 Minna Kaartinen-Koutaniemi Erilaiset opiskelijaryhmät Uudet uudet Vanhat uudet, esim. alan vaihtajat Maisterivaiheen uudet Maisterivaiheen vanhat

Lisätiedot

KOULUTUKSEN LAATU JA OPINTOJAKSOMALLIT. Asiantuntija Mia Valanne, Opintokeskus Sivis

KOULUTUKSEN LAATU JA OPINTOJAKSOMALLIT. Asiantuntija Mia Valanne, Opintokeskus Sivis KOULUTUKSEN LAATU JA OPINTOJAKSOMALLIT Asiantuntija Mia Valanne, Opintokeskus Sivis MIKÄ ON OPINTOJAKSOMALLI? Kyse on järjestön koulutuksesta, jonka osaamistavoitteet, sisältö ja laajuus ovat samat toteuttajasta

Lisätiedot

06-TPAJA: Mitä hyötyä laadunhallinnasta

06-TPAJA: Mitä hyötyä laadunhallinnasta 06-TPAJA: Mitä hyötyä laadunhallinnasta on opettajan työssä? Peda-Forum 20.8.2013 Vararehtori Riitta Pyykkö, TY, Korkeakoulujen arviointineuvoston pj. Yliopettaja Sanna Nieminen, Jyväskylän AMK Pääsuunnittelija

Lisätiedot

Oppimistulostiedot osana JEDUn toiminnan kehittämistä

Oppimistulostiedot osana JEDUn toiminnan kehittämistä Oppimistulostiedot osana JEDUn toiminnan kehittämistä Laatua laivalla jatkuvan parantamisen ja innovoinnin kulttuuri Suunnittelija Ulla Mäntykangas, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä 1 Lyhyesti JEDUsta

Lisätiedot

LUONNOS OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

LUONNOS OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2013-2016 Koulutus ja tutkimus kehittämissuunnitelma 2012 2016 linjaa valtakunnalliset painopistealueet, jotka koulutuspoliittisesti on päätetty

Lisätiedot

KOMMENTTI- KIERROKSEN PALAUTE 11/2018

KOMMENTTI- KIERROKSEN PALAUTE 11/2018 KOMMENTTI- KIERROKSEN PALAUTE 11/2018 Asiakaspalautteen kansallisen keruun yhtenäistäminen Yhteenveto palautteista 21.2.2019 Peränen Niina ja Sainio Salla, THL 1 YLEISESTI Palaute pääsääntöisesti myönteistä

Lisätiedot

Välipalautejärjestelmän suunnittelu ja toteutus Teollisuuden ja luonnonvarojen osaamisalalla

Välipalautejärjestelmän suunnittelu ja toteutus Teollisuuden ja luonnonvarojen osaamisalalla Lumen 1/2017 ARTIKKELI Välipalautejärjestelmän suunnittelu ja toteutus Teollisuuden ja luonnonvarojen osaamisalalla Päivi Honka, FM, tuntiopettaja, Teollisuuden ja luonnonvarojen osaamisala, Lapin ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Yliopistojen opiskelijapalaute (Kandipalaute) Oikeustieteet. Mika Sutela Kesäkuu 2018

Yliopistojen opiskelijapalaute (Kandipalaute) Oikeustieteet. Mika Sutela Kesäkuu 2018 Yliopistojen opiskelijapalaute (Kandipalaute) Oikeustieteet Mika Sutela Kesäkuu 2018 Opiskelijapalautteet Opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen (https://vipunen.fi/fi-fi/yliopisto/sivut/opiskelijapalaute.aspx)

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri WebOodi.

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri WebOodi. Helsingin yliopisto WebOodi 1 WebOodi www.helsinki.fi/weboodi WEBOODI OPISKELIJALLE 2 OSAJÄRJESTELMÄT 5 OPEOODI 5 OPASOODI 6 PALAUTEOODI 7 EHOPS 9 TENTTITYÖKALU 9 Helsingin yliopisto WebOodi 2 WebOodi

Lisätiedot

Opetussuunnitelmauudistukseen liittyvä huoltajakysely 2014

Opetussuunnitelmauudistukseen liittyvä huoltajakysely 2014 Opetussuunnitelmauudistukseen liittyvä huoltajakysely 2014 Kysely tehtiin syyskuussa 2014 Mukana Kuopio, Siilinjärvi, Juankoski, Maaninka, Kaavi, Tuusniemi ja Rautavaara, Perusopetuksen koulut ja varhaiskasvatus

Lisätiedot

UUDET OPETUSSUUNNITELMAT 2017-

UUDET OPETUSSUUNNITELMAT 2017- UUDET OPETUSSUUNNITELMAT 2017-24.9.2015 Opetussuunnitelmatyön aikataulu Syyskuu 2015: Rehtorin päätös opetussuunnitelmatyön yhteisiksi tavoitteiksi / linjauksiksi 24.9.2015: opetussuunnitelmatyön aloitusseminaari

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO KANDIPALAUTE Tuula Maijanen

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO KANDIPALAUTE Tuula Maijanen KANDIPALAUTE 25.1.2016 Tuula Maijanen Kandipalaute -kysely Selvitetään kandidaatintutkinnon suorittaneiden tyytyväisyyttä yliopistoonsa ja kokemuksia opintojen sujumisesta. Kandidaatin tutkinnon suorittaneet

Lisätiedot

Opintojen tutkimus- ja palautetiedon hyödyntäminen ammattikorkeakoulussa

Opintojen tutkimus- ja palautetiedon hyödyntäminen ammattikorkeakoulussa Opintojen tutkimus- ja palautetiedon hyödyntäminen ammattikorkeakoulussa Korkeakoulujen KOTA -seminaari 17.9.2014 Ismo Kinnunen Oulun ammattikorkeakoulu Kehittämisen ja päätöksenteon tulee perustua tosiasioihin.

Lisätiedot

Kurssipalaute Webropolissa syksy Terhi Skaniakos Strateginen kehittäminen

Kurssipalaute Webropolissa syksy Terhi Skaniakos Strateginen kehittäminen Kurssipalaute Webropolissa syksy 2016 Terhi Skaniakos Strateginen kehittäminen terhi.skaniakos@jyu.fi 040-8053374 KURSSIPALAUTTEEN OHJEET VERKOSSA www.jyu.fi/kurssipalaute Koulutuksen kehittämisen sivu:

Lisätiedot

Kansalaisilla hyvät valmiudet sähköisiin terveyspalveluihin

Kansalaisilla hyvät valmiudet sähköisiin terveyspalveluihin ASSI-hanke - Asiakaslähtöisten omahoitoa ja etähoitoa tukevien sähköisten palvelujen ja palveluprosessien käyttöönoton innovaatiot perusterveydenhuollossa, 1.10.2012 31.12.2014 Kansalaisilla hyvät valmiudet

Lisätiedot

Opiskelijoiden lähestymistavat ja kokemukset oppimisympäristöistään Helsingin yliopistossa

Opiskelijoiden lähestymistavat ja kokemukset oppimisympäristöistään Helsingin yliopistossa OPPI -kysely Opiskelijoiden lähestymistavat ja kokemukset oppimisympäristöistään Helsingin yliopistossa Anna Parpala & Sari Lindblom-Ylänne Yliopistopedagogiikan tutkimus- ja kehittämisyksikkö Käyttäytymistieteellinen

Lisätiedot

KAKSIPORTAISEN TUTKINNON ERILAISET RAKENNEMALLIT Työpaja 24.9.2003. Paasitorni. Pj. Asko Karjalainen.

KAKSIPORTAISEN TUTKINNON ERILAISET RAKENNEMALLIT Työpaja 24.9.2003. Paasitorni. Pj. Asko Karjalainen. KAKSIPORTAISEN TUTKINNON ERILAISET RAKENNEMALLIT Työpaja 24.9.2003. Paasitorni. Pj. Asko Karjalainen. YLEISTÄ Työpajassa pohdittiin erilaisia mahdollisuuksia joita koulutusta suunnittelevilla yksiköillä

Lisätiedot

Lappeenrannan lukiokoulutuksen strateginen kehittämissuunnitelma Suomen paras lukiokoulutus 2022

Lappeenrannan lukiokoulutuksen strateginen kehittämissuunnitelma Suomen paras lukiokoulutus 2022 Lappeenrannan lukiokoulutuksen strateginen kehittämissuunnitelma Suomen paras lukiokoulutus 2022 Painopistealueet Kivijalka: Turvallinen oppisympäristö Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen Kannustava ilmapiiri

Lisätiedot

Jyväskylän yliopisto Opetuksen ja opiskelun itsearviointi vs

Jyväskylän yliopisto Opetuksen ja opiskelun itsearviointi vs LAITOS Jyväskylän yliopisto Opetuksen ja opiskelun itsearviointi vs.201004 Tämän taulukon tarkoituksena on auttaa laitoksia kuvailemaan opetus- ja opiskelukulttuuriaan ja/tai niiden tukitoimien ominaisuuksia.

Lisätiedot

Munkkiniemen ala-aste

Munkkiniemen ala-aste Munkkiniemen ala-aste Mikä on ops? Opetuksen järjestämistä ohjaava suunnitelma Määrittelee: Mitä opiskellaan Miten paljon oppitunteja käytetään Miten opiskellaan Miten arvioidaan Uusitaan n. 10v. välein

Lisätiedot

Vastausten määrä: 68 Tulostettu :23:50

Vastausten määrä: 68 Tulostettu :23:50 Vastausten määrä: 68 Tulostettu 7.5.2010 14:23:50 Poiminta 1.1 Minkä erikoiskirjaston / tutkimuslaitoksen palveluja arvioit (valitse yksi vaihtoehto) = 12 (Museoviraston kirjasto) 1.1 Minkä erikoiskirjaston

Lisätiedot

Pohjoisen puolesta maailmaa varten. l apin yliopisto Kasvatustieteiden tiedekunta

Pohjoisen puolesta maailmaa varten. l apin yliopisto Kasvatustieteiden tiedekunta Pohjoisen puolesta maailmaa varten l apin yliopisto Kasvatustieteiden tiedekunta pohjoisen puolesta Kasvatuksen ja koulutuksen pohjoiset maisemat piirtyvät eteesi Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnassa.

Lisätiedot

Mitä arvioidaan ja milloin?

Mitä arvioidaan ja milloin? Koulun nimi: Ahtialan koulu Mitä arvioidaan ja milloin? Arviointi on monialaista ja jatkuvaa, sanallista arviointia ja arvosanoja annetaan lukukausittain. OPPIMINEN > välitön palaute onnistumisista ja

Lisätiedot

Työelämää ja opintoja iltapäivä Tampere Palaute puhuu seuranta aineistojen hyödyntäminen laitoksilla Leena Ahrio Reeta Eloranta

Työelämää ja opintoja iltapäivä Tampere Palaute puhuu seuranta aineistojen hyödyntäminen laitoksilla Leena Ahrio Reeta Eloranta Työelämää ja opintoja iltapäivä Tampere 28.8.2007 Palaute puhuu seuranta aineistojen hyödyntäminen laitoksilla Leena Ahrio Reeta Eloranta Tavoitteena on luoda kuva opiskelijoilta ja valmistuneilta kerätystä

Lisätiedot

Toimintaterapeuttiopiskelijan arviointipassi

Toimintaterapeuttiopiskelijan arviointipassi Toimintaterapeuttiopiskelijan arviointipassi Kuvitus: Suvi Harvisalo Sisällysluettelo JOHDANTO OSAAMISEN KEHITTYMINEN ARVIOINNIT: JAMKin yhteiset osaamiset Sosiaali- ja terveysalan yhteiset osaamiset Toimintaterapeutin

Lisätiedot

Opiskelukysely Perustutkintokoulutus Vastaajia / Eliisa Kuorikoski Opiskelukyselyn tulokset perustutkintokoulutus

Opiskelukysely Perustutkintokoulutus Vastaajia / Eliisa Kuorikoski Opiskelukyselyn tulokset perustutkintokoulutus Opiskelukysely 2017 Perustutkintokoulutus Vastaajia 265 Opiskelukysely 2017 Opiskelukyselyn kohderyhmänä olivat perustutkinto-opiskelijat, jotka ovat aloittaneet nykyiset opintonsa 2015-2016. Kysely oli

Lisätiedot

BJ20A1700 Johdatus kemiantekniikan opiskeluun HOPS

BJ20A1700 Johdatus kemiantekniikan opiskeluun HOPS BJ20A1700 Johdatus kemiantekniikan opiskeluun HOPS 17.9.2013 Ritva Tuunila Opintojen suunnittelu - Hops HOPS eli henkilökohtainen opinto/opiskelusuunnitelma tarkoittaa opiskelijan tekemää suunnitelmaa

Lisätiedot

ICT-info opiskelijoille

ICT-info opiskelijoille ICT-info opiskelijoille 2018 BYOD on toimintamalli, joka on nopeasti yleistymässä niin yrityksissä kuin oppilaitoksissakin. BYOD-kokonaisuuteen kuuluu WLAN, tulostus, tietoturva, sovellukset, IT-luokat,

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto 2013. Erityisteema: Yrittäjyys. Opetusneuvos Tarja Riihimäki Opetusministeriö

Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto 2013. Erityisteema: Yrittäjyys. Opetusneuvos Tarja Riihimäki Opetusministeriö Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto 2013 Erityisteema: Yrittäjyys Opetusneuvos Tarja Riihimäki Opetusministeriö Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto Laatupalkinnon tavoitteena on kannustaa ammatillisen

Lisätiedot

Taitosalkku-opintokokonaisuus, 6 op Perehdytyspäivät, avoimen väylä Minna Nevala

Taitosalkku-opintokokonaisuus, 6 op Perehdytyspäivät, avoimen väylä Minna Nevala Taitosalkku-opintokokonaisuus, 6 op 29.8.2012 Perehdytyspäivät, avoimen väylä Minna Nevala MIKÄ ON TAITOSALKKU? 1/2 Taitosalkku on 6 op:n opintokokonaisuus, joka on osa liiketoimintaosaamisen perusteita

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Palauteraportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. Juho Niemelä. Opiskelijakunta JAMKO

JUPINAVIIKOT Palauteraportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. Juho Niemelä. Opiskelijakunta JAMKO JUPINAVIIKOT 2019 Palauteraportti Luonnonvara-ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Juho Niemelä Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 Johdanto... 3 Palautteiden

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Musiikin ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Musiikin ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. JUPINAVIIKOT 2018 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Musiikin ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Ville Laitinen Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2

Lisätiedot

Vältä Internet Explorer selainta WebOodin käytössä ilmenneiden ongelmien vuoksi

Vältä Internet Explorer selainta WebOodin käytössä ilmenneiden ongelmien vuoksi Versiopäivitys 4.4., versiomuutoksia WebOodissa Vältä Internet Explorer selainta WebOodin käytössä ilmenneiden ongelmien vuoksi Kirjautumisen aikakatkaisu (30 min.): selaimen kysely ja muistutukset istunnon

Lisätiedot

Koponeuvosto. Palautteen hyödyntäminen Inari ja Joni

Koponeuvosto. Palautteen hyödyntäminen Inari ja Joni Koponeuvosto Palautteen hyödyntäminen 16.2.2017 Inari ja Joni Esittäytyminen nimi, mitä tekee, ainejärjestö ja oppiaine Inari, TYYn hallituksen kopo, Fobia, psykologia Joni, TYYn kopoasiantuntija, P-klubi,

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. JUPINAVIIKOT 2017 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Veera Heinonen Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

LibQUAL- laatutyökalu. Apuna kirjastopalveluiden kehittämisessä

LibQUAL- laatutyökalu. Apuna kirjastopalveluiden kehittämisessä LibQUAL- laatutyökalu Apuna kirjastopalveluiden kehittämisessä Mikä ihmeen LibQUAL? ARL:n (Association of Research Libraries) ylläpitämä standardoitu asiakastyytyväisyyskysely Kehitetty nimenomaan kirjastojen

Lisätiedot

Strategiarahoituksen haku. Materiaalit. Hakukohde: ydinprosessien osaamisen varmistaminen. HOKS osaaminen, osaamistesti ja kriittiset pisteet

Strategiarahoituksen haku. Materiaalit. Hakukohde: ydinprosessien osaamisen varmistaminen. HOKS osaaminen, osaamistesti ja kriittiset pisteet Strategiarahoituksen haku Materiaalit Hakukohde: ydinprosessien osaamisen varmistaminen HOKS osaaminen, osaamistesti ja kriittiset pisteet HOKS-prosessi Opetus- ja ohjaushenkilöstön Uuden osaamisen oppaat

Lisätiedot

Pedagoginen johtaminen

Pedagoginen johtaminen Pedagoginen johtaminen Pedagogisten johtajien koulutus 30.10.2006 Pedagoginen johtaminen Opetustoiminnan tukeminen Yhteisöllisyyden muodostumisen tukeminen Tavoite I Tavoite II Oppimisen edistäminen Laadukas

Lisätiedot

YRKK18A Agrologi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen, Ylempi AMK-tutkinto

YRKK18A Agrologi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen, Ylempi AMK-tutkinto Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy YRKK18A Agrologi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen, Ylempi AMK-tutkinto Ruokaketjun kehittämisen koulutuksen opinnot on tarkoitettu asiantuntijoille, jotka tarvitsevat

Lisätiedot