MAAKUNTAUUDISTUS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO ASIAKASKYSELY

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MAAKUNTAUUDISTUS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO ASIAKASKYSELY"

Transkriptio

1 MAAKUNTAUUDISTUS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO ASIAKASKYSELY

2 Ympäristöterveydenhuollon -alatyöryhmä ASIAKASKYSELY Mitä kehittäisit nykyisissä palveluissa? Mitkä palvelut ovat olleet hankalasti saatavissa? Millaisia hyöty- tai haittatekijöitä koet valvonnan tuovan toimintaasi? Mitä tukea toivot meiltä? Minkä viranomaistehtävien yhdistäminen toisi mielestäsi eniten hyötyä oman toimintasi kannalta? Kysely lähetetty sähköpostin kautta n. 230 ympäristöterveydenhuollon asiakkaalle tai sidosryhmälle. Kyselyssä on käytetty video real työkalua.

3 asiakaskyselyn yhteenveto Kysely lähetetty 2.3. ja uusittu Vastauksia on saatu 16 kpl. Nykyiseen toimintaa on oltu suhteellisen tyytyväisiä. Toiminnan pitää olla avointa, neuvottelevaa ja ohjaavaa. Yrityksissä oleva elintarviketuvallisuusjärjestelmät tulisi ottaa huomioon enemmän valvontakäyntien määrässä ja sisällössä. Yrityksessä, jossa asiat kunnossa tarkastuskertoja tulisi harventaa. Muuttuneista käytännöistä ja erilaisista ohjeistuksista jaettava tietoa etukäteen. Ympäristöterveydenhuollon viranomaisia tulisi olla eri puolilla maakuntaa. Eläinlääkintähuolto, lähipalvelut turvattava, eläinlääkäripalveluiden yhtiöittäminen. Sähköiset palvelut, mm luvat. Tarvittavien lomakkeiden löytymistä nettisivuilta helpotettava. Kalastajarekisteritiedot vapaaseen käyttöön. (Ympäristöterv.huoltoryhmän huom : kalastajarekisteritietojen ylläpito ei ole ympterv.huollon toimintaa) Pohjavesiasiantuntemus yhdessä ympäristöterveydenhuollon kanssa. Kuntien välisen yhteistyön parantaminen, ei vaan maakunnassa, vaan koko Suomessa. Ei toiveita viranomaisten toiminnan yhdistämisessä.

4 Myönteisiä havaintoja Saan tarvittavaa tukea jo nyt, toivon sen säilyvän ennallaan - Viranomaisyhteistyö on pelannut mielestäni kohtuu hyvin, vaikka terveysvalvonnan tehtäviä onkin hoidettu toisesta kunnasta käsin jo useamman vuoden ajan Yhteistyö vanhuspalveluiden ja ympäristöterveydenhuollon kesken on toiminut hyvin Yhteistyö viranomaisten kanssa on toiminut vuosi vuodelta paremmin Olemme tyytyväisiä nykyisiin palveluihin terveydensuojelun nykyiset palvelut ovat järjestetty niin, että yhteistyö etenkin vesiasioissa (pohjavesi/talousvesi; pintavesi/uimavesi; kiinteistökohtaiset vesihuollon järjestelyt) ja meluasioissa (ulko-/sisämelu) on ollut saumatonta. Tämän kaltaisen yhteistyön soisi jatkuvan. Mielestäni yhteistyö on toiminut pääsääntöisesti hyvin. Kysymällä on saanut myös neuvoja Nykyinen toimintamalli asuntotarkastuksissa on pääosin hyvä. Tarkastuskäynnit ovat olleet hyvin järjestetyt ja yhteistyö viranomaisen kanssa on ollut hyvässä yhteishengessä asiantuntevasti. Ympäristöterveydenhuoltopalvelut ovat toimineet alueellamme hyvin ja hyvässä yhteishengessä.

5 Kriittisiä havaintoja hankalasti saatavissa? -> vanhojen lupien, jotka ovat entisen toimijan peruja hakeminen arkistosta päätökset, luvat ym. voisivat olla haettavissa sähköisesti järjestelmästä omilla tunnuksilla, Kuopion kaupungin sivut ovat hankalat, kankeat, monimutkaiset :-( -eläinlääkärit ovat olleet huolissaan, että pieneläinten hoito siirtyisi yksityisille toimijoille; kun pieneläinten vastaanottotoiminta on 40 % kunnaneläinlääkäreiden liikevaihdosta, merkitsisi tämä myös tulojen menetystä Elintarvikevalvonnan pitää tulla lähemmäs asiakkaita - oppia hyviltä, sparrata keskitason toimijoita ja neuvoa/valvoa tarkemmin heikommin suoriutuvia Välillä tuntuu, että resursseja hukataan turhaan yrityksiin, joiden toiminassa ei ole huomautettavaa. Ulkopuolisten konsulttien elättäminen pitäisi lopettaa Nykyinen toimintamalli asuntotarkastuksissa on pääosin hyvä. Tarkastajakohtaisia eroja on liikaa.

6 Toiveita rekisteröityneitä kalastajia ei toimija pysty katsomaan rekisteristä kun taas kylmäainerekisteri on sen sijaan vapaassa käytössä -> tähän järkeistystä Toivomme, että uudessa organisaatiossa saamme edelleen asiantuntevaa opastusta esim. elintarvikevalvontaan ja pakkausmerkintöihin liittyen. Ylä-Savon kuntien tulisi selvittää eläinlääkäripalvelujen yhtiöittäminen; toimenpiteellä turvattaisi 1) palvelun jatkuvuus kuntien / yhtiön omistajien omassa päätöksenteossa ja 2) pieneläinten vastaanottotoiminta (eläinlääkärit itse eivät ole torjuneet yhtiöittämisajatusta) vaikka maakunta järjestää, tuotannon täytyy olla hajautettu ja lähellä asiakkaita Kuka ottaa, missä tutkitaan, mitä maksaa? Koska palvelut siirtyvät entistä kauemmas, tulisi netissä olla selkeät ohjeet, miten yksittäisten vesinäytteiden kanssa menetellään Tarvittavien lomakkeiden löytymistä nettisivuilta voisi helpottaa. yrittäjien toive olisi että viranomaistarkastuksia pitäisi yhdistää. suunniteltuja muutoksia tulisi voida tarkastella/arvioida yhdessä., ei vaan maakunnissa, vaan koko Suomessa. asuntotarkastuksella huomioitaisiin myös asumisesta johtuvat vaikutteet sisäilmaan Pohjavesiasiantuntemus voisi olla samassa ympäristöterveydenhuollon kanssa ympäristöterveydenhuollossa ei ole päivystystä, mikä saattaisi olla esim. vesikriisitilanteessa tarpeen

7 Tehtävämme on tuottaa talousvesi Ylä-Savon alueelle. Ympäristöterveydenhuoltopalvelut ovat toimineet alueellamme hyvin ja hyvässä yhteishengessä. Nykyiset ympäristöterveydenhuollonviranomaiset tuntevat hyvin toimintamme ja toimintaympäristömme, jolloin on joustavaa keskustella asioista ja löytää yhteisymmärrys mahdollisista kysymyksistä sekä kehittää asioita yhdessä. Olisikin tärkeää, että maakuntauudistuksen jälkeenkin ympäristöterveydenhuollonviranomaisia olisi eri puolilla maakuntaa. Joskus on tullut esille, että ympäristöterveydenhuollossa ei ole päivystystä, mikä saattaisi olla esim. vesikriisitilanteessa tarpeen. Muuten tarpeelliset palvelut ovat olleet hyvin saatavissa. Ympäristöterveysviranomaisen valvonnasta ei ole mitään haittaa - päinvastoin se tukee vesilaitoksen toimintaa ja vesilaitos voi keskittyä enemmän teknisiin asioihin. Pohjavesiasiantuntemus voisi olla samassa ympäristöterveydenhuollon kanssa, jolloin vesiturvallisuuden asiantuntemus pohjavesialueelta kuluttajan hanaan olisi samassa. Pohjavesiasiantuntijaresursseja pitää olla maakuntatasolla riittävästi, että niitä riittäisi vesiturvallisuuden edistämisen lisäksi myös maakunnan vedenhankinnan kehittämiseen, lähinnä kehittämisen koordinointiin. Nykyinen toimintamalli on toiminut yrityksessämme hyvin. Tarkastuskäynnit ovat olleet hyvin järjestetyt ja yhteistyö viranomaisen kanssa on ollut hyvässä yhteishengessä asiantuntevasti.

8 Nykyinen toimintamalli asuntotarkastuksissa on pääosin hyvä. Tarkastajakohtaisia eroja on liikaa. Ulkopuolisten konsulttien elättäminen pitäisi lopettaa tiivistämällä kiinteistönomistajan ja viranomaisen välistä yhteistyötä. Sisäilma-asiantuntijan käyttäminen selvissä tapauksissa on ihan turhaa ja rahojen haaskausta, kohdistaisin varat mielummin palvelun parantamiseen. Muuttuneista käytännöistä ja erilaista ohjeistuksista haluaisimme tietoja etukäteen. Itse näkisin, että asuntotarkastuksella huomioitaisiin myös asumisesta johtuvat vaikutteet sisäilmaan. Yhdessä nämä ongelmat ratkeaa. Mielestäni yhteistyö on toiminut pääsääntöisesti hyvin. Kysymällä on saanut myös neuvoja. Jos viranomainen havaitsee, että yritys on hoitanut asian mallikkaasti, käynti/tarkastuskertoja voisi harventaa. Välillä tuntuu, että resursseja hukataan turhaan yrityksiin, joiden toiminnassa ei ole huomautettavaa.

9 Siilinjärven kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen toiminnan kannalta terveydensuojelun nykyiset palvelut ovat järjestetty niin, että yhteistyö etenkin vesiasioissa (pohjavesi/talousvesi; pintavesi/uimavesi; kiinteistökohtaiset vesihuollon järjestelyt) ja meluasioissa (ulko-/sisämelu) on ollut saumatonta. Tämän kaltaisen yhteistyön soisi jatkuvan. terveydensuojelun palvelut ovat olleet kohtuullisen hyvin saatavissa. terveydensuojelun toteuttama valvonta tukee osaltaan kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen toimintaa. suunniteltuja muutoksia tulisi voida tarkastella/arvioida yhdessä. en näe viranomaistehtävien yhdistämisen tuovan olennaista hyötyä. 1. Olemme tyytyväisiä nykyisiin palveluihin 2. Asuntotarkastukset on toimineet todella hyvin ja asiantuntevasti. 3. Valvonta ei ole haitannut mitenkään toimintaamme vaan päinvastoin tukenut ja antanut uskottavuutta asukkaisiin päin 4. Jos teillä on mahdollista järjestää koulutusta tai info-tilaisuuksia toiminnastanne, niin olisimme kiinnostuneita 5. Meillä ei ole toiveita yhdistämiselle, mutta uskoisin että yrittäjien toive olisi että viranomaistarkastuksia pitäisi yhdistää.

10 Mitä kehittäisit nykyisissä palveluissa? Kuntien välisen yhteistyön paraneminen, ei vaan maakunnissa, vaan koko Suomessa. Elintarvikevalvonnan pitää tulla lähemmäs asiakkaita - oppia hyviltä, sparrata keskitason toimijoita ja neuvoa/valvoa tarkemmin heikommin suoriutuvia. Toiminnan pitää olla avointa, neuvottelevaa ja ohjaavaa. Kuitenkin selkeät ja toistuvat virheet tulee karsia pois kovallakin kädellä. Kaikkien ei tarvitse osata/tehdä kaikkea, vaan roolittaa toimintaa tarpeiden mukaan. Meidän kaikkien elintarvikealalla toimivien etu kuitenkin on jos nyt ja tulevaisuudessa tuotamme Suomen parasta ruokaa täällä Pohjois-Savossa! Yhteistyö vanhuspalveluiden ja ympäristöterveydenhuollon kesken on toiminut hyvin. Ohjeistuksia ja apua on löytynyt työtilojen sisäilmahaasteisiin (asumispalvelut ja toimistotilat) sekä kotona asuvien asiakkaiden asumisterveyteen. Tähän asti kaikki tarvitsemamme palvelut ovat olleet helposti saatavissa. Hyötynä näen siis tavoitettavuuden helppouden ja palvelumyönteisyyden. On vaikea ennustaa, miten maakuntatasolla edellä mainitut asiat muuttuisivat ja mitkä muut asiat vaikuttaisivat palveluiden saatavuuten ja yhteistyön sujuvuuteen, kuin mahdollinen resurssien väheneminen.

11 -Viranomaisyhteistyö on pelannut mielestäni kohtuu hyvin, vaikka terveysvalvonnan tehtäviä onkin hoidettu toisesta kunnasta käsin jo useamman vuoden ajan -Yhteyttä on pidetty puhelimitse, sähköpostilla ja tehty myös yhteistarkastuksia -Tärkeä osa ympäristön- ja terveydensuojeluviranomaisen yhteistyötä on lausunnot vireillä olevista ympäristöluvista. Niitä tullaan jatkossakin pyytämään. Sähköinen asiointi tulee varmaan lisääntymään. Mutta edelleen joudutaan liikuttelemaan hakemusasiakirjanippuja, ellei kaikkia asiakirjoja saada sähköisessä muodossa. -Talousvesinäytteiden ottamisesta tiedustellaan usein ympäristönsuojeluviranomaiselta. Meillä on ollut kunnantalolla näytepulloja ja vesinäytelähetteitä, joita kuntalaiset ovat voineet itse noutaa ja ottaa näytteensä. Kuntalaisia on opastettu ottamaan yhteyttä terveystarkastajaan, joka antaa tarkemmat ohjeet näytteenotosta ja näytteen eteenpäin toimittamisesta. Koska palvelut siirtyvät entistä kauemmas, tulisi netissä olla selkeät ohjeet, miten yksittäisten vesinäytteiden kanssa menetellään. Kuka ottaa, missä tutkitaan, mitä maksaa?

12 Ympäristöterveydenhuolto -ympäristöterveydenhuolto on siirtymässä maakuntahallinnon järjestämisvastuulle , mutta ympäristönsuojelu on jäämässä kunnille; miten menetellään ja järjestetään, on neuvoteltava seudullisesti -ympäristöterveydenhuoltoon kuuluu mm. elintarvikevalvonta, tuotantotilojen valvonta ja eläinlääkintähuolto; eläinlääkärit joutuvat työskentelemään missä maakuntahallinto ohjaa heidät työskentelemään; on siis riski, että Ylä-Savon palvelutaso kärsii -eläinlääkärit ovat olleet huolissaan, että pieneläinten hoito siirtyisi yksityisille toimijoille; kun pieneläinten vastaanottotoiminta on 40 % kunnaneläinlääkäreiden liikevaihdosta, merkitsisi tämä myös tulojen menetystä -lähipalvelut on ehdottomasti turvattava => vaikka maakunta järjestää, tuotannon täytyy olla hajautettu ja lähellä asiakkaita -Ylä-Savon kuntien tulisi selvittää eläinlääkäripalvelujen yhtiöittäminen; toimenpiteellä turvattaisi 1) palvelun jatkuvuus kuntien / yhtiön omistajien omassa päätöksenteossa ja 2) pieneläinten vastaanottotoiminta (eläinlääkärit itse eivät ole torjuneet yhtiöittämisajatusta)

13 minusta Kuopion ympäristöterveydenhuollon yhteyshenkilöt ovat toimineet aktiivisesti ja reilusti meihin toimijoihin päin. lisää resursseja ja aikaa kiertää kenttää ja hoitaa myös ohjeistuspuolta. valvonta on vain hyväksi, jotta koko ala kehittyy oikeaan suuntaan ja alisuorittajat saadaan kuriin. isoissa yrityksissä henkilötason tunnistus (esim. tupas) on monesti vaikeaa koska vaihdoksia tulee ja luvat on firman nimellä ei henkilöiden. Voisiko olla joku yhteiskäyttötunnus tms, jonka alta ne luvat löytyisi kaikki esim. y- tunnuksen mukaan jaoteltuna. Toivomme, että uudessa organisaatiossa saamme edelleen asiantuntevaa opastusta esim. elintarvikevalvontaan ja pakkausmerkintöihin liittyen.

14 Mitä kehittäisit nykyisissä palveluissa? -> päätökset, luvat ym. voisivat olla haettavissa sähköisesti järjestelmästä omilla tunnuksilla, kuopion kaupungin sivut ovat hankalat, kankeat, monimutkaiset :-( Mitkä palvelut ovat olleet hankalasti saatavissa? -> vanhojen lupien, jotka ovat entisen toimijan peruja hakeminen arkistosta Millaisia hyöty- tai haittatekijöitä koet valvonnan tuovan toimintaasi? -> laatusertifikaatit voisivat tuoda helpotusta valvontaan, jotka liittyvät tuoteturvallisuusteen esim. FSSC ja ISO , ympäristöön ISO äkkiseltään en näki haittatekijöitä Mitä tukea toivot meiltä? -< saan tarvittavaa tukea jo nyt, toivon sen säilyvän ennallaan Minkä viranomaistehtävien yhdistäminen toisi mielestäsi eniten hyötyä oman toimintasi kannalta? rekisteröityneitä kalastajia ei toimija pysty katsomaan rekisteristä kun taas kylmäainerekisteri on sen sijaan vapaassa käytössä -> tähän järkeistystä (tähän ei välttämättä P-S pysty vaikuttamaan)

Ympäristöterveydenhuolto. Asiakasraadin ja -kyselyjen tulokset Terveydensuojelu, elintarvikevalvonta ja eläinlääkintä

Ympäristöterveydenhuolto. Asiakasraadin ja -kyselyjen tulokset Terveydensuojelu, elintarvikevalvonta ja eläinlääkintä Ympäristöterveydenhuolto Asiakasraadin ja -kyselyjen tulokset Terveydensuojelu, elintarvikevalvonta ja eläinlääkintä Terveydensuojelu Kysely lähetettiin 653 asiakkaalle Vastauksia 104 (16%) Asiakkaat Toimijoita

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Pohjois Karjalan Ympäristöterveys 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Elina Felin 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi

Lisätiedot

Liite 1 Mikkelin seudun ympäristölautakunta

Liite 1 Mikkelin seudun ympäristölautakunta Liite 1 Mikkelin seudun ympäristölautakunta 25.1.2017 10 Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta ja sen alaisuudessa toimiva ympäristöpalvelut -yksikkö vastaa kuntatason ympäristöterveydenhuollon ja ympäristösuojelun

Lisätiedot

Elintarvikelain muutos Hannu Miettinen RO/OKY

Elintarvikelain muutos Hannu Miettinen RO/OKY Elintarvikelain muutos 2020 Hannu Miettinen RO/OKY 1 Tilanne tällä hetkellä Maakuntauudistus ei toteutunut kokonaisuudistusta ei voinut viedä läpi Ruokaviraston perustaminen 2019 EU:n valvonta-asetus (EU)

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys POHJOIS-KARJALAN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUE Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä,

Lisätiedot

TR4 Ympäristöterveydenhuolto maakunnassa tilannekatsaus

TR4 Ympäristöterveydenhuolto maakunnassa tilannekatsaus TR4 Ympäristöterveydenhuolto maakunnassa tilannekatsaus 4.5.2017 Leena Tuuri Ympäristöjohtaja, Oulun seudun ympäristötoimi Toteutuneet ja suunnitellut kartoitukset Ympäristöterveydenhuolto Aluehallintovirasto

Lisätiedot

YMPÄRISTÖ- JA LUPAPALVELUIDEN TOIMIALAN PALVELUOHJELMA

YMPÄRISTÖ- JA LUPAPALVELUIDEN TOIMIALAN PALVELUOHJELMA YMPÄRISTÖ- JA LUPAPALVELUIDEN TOIMIALAN PALVELUOHJELMA Hyväksytty ympäristö- ja lupapalveluiden lautakunnassa 6.9.2017 122 Sisällysluettelo Tilannekuva... 2 Tavoitteet ja toimenpiteet... 2 Pitkän aikavälin

Lisätiedot

Terveellinen elinympäristö

Terveellinen elinympäristö Terveellinen elinympäristö Kuntapäivä 22.5.2018 Tarja Hartikainen Ympäristöterveys on Puhdasta vettä Terveellistä ja turvallista ravintoa Olosuhteita, joista ei aiheudu terveyshaittaa vanhimpia lakisääteisiä

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT 2015. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala. Julkinen raportti. Niina Lampi & Juha Salmi. Opiskelijakunta JAMKO

JUPINAVIIKOT 2015. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala. Julkinen raportti. Niina Lampi & Juha Salmi. Opiskelijakunta JAMKO JUPINAVIIKOT 2015 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala Julkinen raportti Niina Lampi & Juha Salmi Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO 10TUSISÄLLYSLUETTELOU10T... 2 10TUJohdantoU10T...

Lisätiedot

Perehdytystilaisuus Eila Kainulainen

Perehdytystilaisuus Eila Kainulainen Perehdytystilaisuus 14.3.2017 Eila Kainulainen 14.3.2017 Keski-Savon ympäristötoimi Keski-Savon ympäristötoimi aloitti toimintansa 1.1.2009 ja yksikkö toimii Keski-Savon ympäristölautakunnan alaisuudessa.

Lisätiedot

2 luku

2 luku Kuopion kaupunki Palvelualueiden johtosääntövertailu 1 (5) Vanha sääntö Kuopion kaupunki Palvelualueiden johtosääntö 1 Lautakuntien kokoonpano Perusturva- ja terveyslautakunnassa on 11 jäsentä ja jokaisella

Lisätiedot

Nousiaisten vesikriisi Into-päivät Dipoli Kaisa Nivola Ympäristöterveydenhuollon johtaja, Uusikaupunki

Nousiaisten vesikriisi Into-päivät Dipoli Kaisa Nivola Ympäristöterveydenhuollon johtaja, Uusikaupunki Nousiaisten vesikriisi 2018 Into-päivät 7.11.2018 Dipoli Kaisa Nivola Ympäristöterveydenhuollon johtaja, Uusikaupunki Prosessin käynnistyminen Toimittaja soittaa terveyskeskukseen pe 26.1. klo 15:00 voiko

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/2017 1 Kokousaika kello 10:00 13:33 Kokouspaikka Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

AHOT- käytäntöjen jalkauttaminen ja jalkautuminen Savoniaammattikorkeakoulussa

AHOT- käytäntöjen jalkauttaminen ja jalkautuminen Savoniaammattikorkeakoulussa AHOT- käytäntöjen jalkauttaminen ja jalkautuminen Savoniaammattikorkeakoulussa Anna-Leena Ruotsalainen AHOT:lla eli aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisella ja tunnustamisella tarkoitetaan opiskelijan

Lisätiedot

Ajankohtaista Ympäristöterveydenhuollossa/STM

Ajankohtaista Ympäristöterveydenhuollossa/STM Ajankohtaista Ympäristöterveydenhuollossa/STM Johtaja Jari Keinänen Sosiaali- ja terveysministeriö YTHn alueelliset, Oulu ja Turku Sisältö STM - uusi organisaatio Maakuntauudistus Säteilylain kokonaisuudistus

Lisätiedot

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin Asiakaspalvelukysely 2012 Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Osallistu kyselyyn ja vaikuta Jyväskylän kaupungin asiakaspalvelun kehittämiseen!

Lisätiedot

SERVICAN TIETOISKU. PSSHP:n hallitus

SERVICAN TIETOISKU. PSSHP:n hallitus SERVICAN TIETOISKU PSSHP:n hallitus 13.3.2018 SERVICA, ITÄ-SUOMEN HUOLTOPALVELUT LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ Palvelutuotanto alkoi 1.1.2012 Omistajat Kuopion kaupunki (51,5 %) ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri

Lisätiedot

Sähköinen asiointi alueen elinvoimaisuuden

Sähköinen asiointi alueen elinvoimaisuuden Sähköinen asiointi alueen elinvoimaisuuden tukena ke 20.9.2017 Toholampi sähköisten ja videoavusteisten palveluiden kehittämishanke ekeski-pohjanmaa -hanke Kehitetään Keski-Pohjanmaalle sähköisiä ja etäasiointi-palveluja

Lisätiedot

ikärajojen noudattamisen valvontaan Urpolan luontokeskuksessa järjestetyt tapahtumat ja Urpolan luontokeskuksen kävijämäärien lisääminen

ikärajojen noudattamisen valvontaan Urpolan luontokeskuksessa järjestetyt tapahtumat ja Urpolan luontokeskuksen kävijämäärien lisääminen Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta ja sen alaisuudessa toimiva ympäristöpalvelut -yksikkö vastaa kuntatason ympäristöterveydenhuollon ja ympäristösuojelun tehtävistä Mikkelissä, Hirvensalmella, Kangasniemellä

Lisätiedot

Etätyökysely henkilöstöstölle 22.1.-2.2.2015

Etätyökysely henkilöstöstölle 22.1.-2.2.2015 Etätyökysely henkilöstöstölle 22.1.-2.2.2015 Olen kokenut etätyön hyväksi työskentelytavaksi Saan etätyöpäivän aikana pääosin tehtyä suunnittelemani työt Ohjeistus etätyön tekemiseen on ollut riittävää

Lisätiedot

Ympäristönsuojelun ajankohtaispäivä

Ympäristönsuojelun ajankohtaispäivä Ympäristönsuojelun ajankohtaispäivä 11.11.2016 Risto Timonen 16.11.2016 Maakuntauudistus Valtakunnallinen aluehallintovirasto kokonaan uusi ympäristötehtäviä AVIeista ja ELYistä Maakunnat kokonaan uusi

Lisätiedot

Mitä kunnan ympäristöterveydenhuolto tekee? INTO Elintarviketurvallisuusyksikön päällikkö Riikka Åberg

Mitä kunnan ympäristöterveydenhuolto tekee? INTO Elintarviketurvallisuusyksikön päällikkö Riikka Åberg Mitä kunnan ympäristöterveydenhuolto tekee? INTO 2018 7.11. 2018 Elintarviketurvallisuusyksikön päällikkö Riikka Åberg Ympäristöterveydenhuolto Elintarvikelaki Terveydensuojelulaki (asuntojen sisäilma,

Lisätiedot

Ympäristöterveyden palvelut maakunnassa vuodesta 2020 eteenpäin

Ympäristöterveyden palvelut maakunnassa vuodesta 2020 eteenpäin Ympäristöterveyden palvelut maakunnassa vuodesta 2020 eteenpäin 1. Mitä varten ko. palvelukokonaisuus on olemassa eli mikä on sen tärkein tavoite? Ympäristöterveydenhuollon tavoitteena on varmistaa kansalaisille

Lisätiedot

Uuden Valtion lupa- ja valvontaviraston ja maakuntien ympäristötehtävät. Johtaja Kari Lehtinen Keski-Suomen ELY

Uuden Valtion lupa- ja valvontaviraston ja maakuntien ympäristötehtävät. Johtaja Kari Lehtinen Keski-Suomen ELY Uuden Valtion lupa ja valvontaviraston ja maakuntien ympäristötehtävät Johtaja Kari Lehtinen KeskiSuomen ELY 1 1.2.2018 Etunimi Sukunimi Lupa ja valvontaviraston tehtävät Opetus ja kulttuuritoimi Sosiaali

Lisätiedot

DIGITAALISUUS MAAKUNTAUUDISTUKSESSA

DIGITAALISUUS MAAKUNTAUUDISTUKSESSA DIGITAALISUUS MAAKUNTAUUDISTUKSESSA - NÄKÖKULMANA JOHTAMINEN Aija Tuimala Muutosjohtaja, Etelä-Karjala Etunimi Sukunimi etunimi.sukunimi@ekarjala.fi www.ekarjala.fi 1 2 3 DIGI- TALI- SAATIO 4 MAAKUNTAUUDISTUS

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUS ETELÄ-KARJALASSA ETELÄ-KARJALA ON EDELLÄKÄVIJÄ, JOKA TEKEE OMANLAISTAAN UUTTA MAAKUNTAA HYVÄSSÄ YHTEISTYÖSSÄ.

MAAKUNTAUUDISTUS ETELÄ-KARJALASSA ETELÄ-KARJALA ON EDELLÄKÄVIJÄ, JOKA TEKEE OMANLAISTAAN UUTTA MAAKUNTAA HYVÄSSÄ YHTEISTYÖSSÄ. MAAKUNTAUUDISTUS ETELÄ-KARJALASSA ETELÄ-KARJALA ON EDELLÄKÄVIJÄ, JOKA TEKEE OMANLAISTAAN UUTTA MAAKUNTAA HYVÄSSÄ YHTEISTYÖSSÄ. Aija Tuimala, Etelä-Karjala 1 Sote/maku esitys valtioneuvostoon 2/2017 Valinnanvapaus

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua Satakunnassa Kevät 2018

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua Satakunnassa Kevät 2018 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua Satakunnassa Kevät 2018 Mistä maakunta- ja soteuudistuksessa on kysymys? Video: www.alueuudistus.fi/viittomakieli Uuden maakunnan tehtävät sosiaali- ja terveydenhuolto

Lisätiedot

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain.

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain. Tavoita ja vaikuta Oletko koskaan ollut epätietoinen siitä, mitä tuotteita tai palveluita yritys, jonka sivuilla vierailet, oikeasti tarjoaa? Jos olet, niin on todennäköisesti asiakkaasikin. Hän voi olla

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon palkat, Sampo Kilpeläinen KTK RY 2018

Ympäristöterveydenhuollon palkat, Sampo Kilpeläinen KTK RY 2018 Ympäristöterveydenhuollon palkat, Sampo Kilpeläinen KTK RY 2018 Vastaajat ovat siirtymässä Vastaaja työskentelee Palkankorotusindeksi 2001-2016 Terveystarkastajien säännöllisen ansion muutos sekä TS sopimuskorotukset

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (240) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen

Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (240) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 30.03.2015 Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (240) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 30.03.2015 Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Itä-Savon Sairaanhoitopiirin ky / Ympäristöterveydenhuoltojaosto 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Sampsa Kinnunen 3. Vastauksen

Lisätiedot

Hallintokuviot uusiksi, mitä nyt tiedetään?

Hallintokuviot uusiksi, mitä nyt tiedetään? Hallintokuviot uusiksi, mitä nyt tiedetään? Johtaja Jari Keinänen Sosiaali- ja terveysministeriö Isot kuvioit Maakuntalailla perustetaan maakuntahallinto, jolle runsaasti tehtäviä (laki lausunnolla) Perustetaan

Lisätiedot

Maakunnan keskeiset tehtävät

Maakunnan keskeiset tehtävät Työ- ja elinkeinopalvelut Ympäristöterveydenhuolto Sosiaalija terveydenhuolto TE-toimistot ELY-keskukset AVIt Maakuntien liitot Kunnat ja kuntien yhteistoiminta-alueet Maakunnan keskeiset tehtävät Pelastustoimi

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika 20.10.2016 kello 12:00-14:15 Kokouspaikka Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Maakuntauudistus ja Kanta-Häme Henkilöstöseminaari

Maakuntauudistus ja Kanta-Häme Henkilöstöseminaari Maakuntauudistus ja Kanta-Häme Henkilöstöseminaari 25.10.2016 Hämeenlinnan Ylijohtaja Pekka Savolainen Hämeen ELY-keskus Valtiolta (ELY, AVI) maakuntaan siirtyviä tehtäviä Sosiaalisen hyvinvoinnin ja terveyden

Lisätiedot

Haastattelun suorittaja (1.kerta) Päivä Haastattelun suorittaja (2.kerta) Päivä

Haastattelun suorittaja (1.kerta) Päivä Haastattelun suorittaja (2.kerta) Päivä TULOHAASTATTELU Nimi Nuoren nro Haastattelun suorittaja (1.kerta) Päivä Haastattelun suorittaja (2.kerta) Päivä Tulohaastattelun tarkoituksena on nuoren mielipiteiden kuuleminen ja nuoren tilanteen laajempi

Lisätiedot

Kuulumisia Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen alkutaipaleelta. Katariina Serenius Ympäristövalvontapäällikkö

Kuulumisia Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen alkutaipaleelta. Katariina Serenius Ympäristövalvontapäällikkö Kuulumisia Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen alkutaipaleelta Katariina Serenius Ympäristövalvontapäällikkö Näin päädyttiin Keski-Uudenmaan ympäristökeskukseen o Valtioneuvoston periaatepäätös 30.10.2003

Lisätiedot

Eläinlääkäripalveluiden saatavuus ja kustannukset-hankkeen alustavia tuloksia

Eläinlääkäripalveluiden saatavuus ja kustannukset-hankkeen alustavia tuloksia Eläinlääkäripalveluiden saatavuus ja kustannukset-hankkeen alustavia tuloksia Eläinlääkintähuollon neuvottelupäivä, Evira, Helsinki 1.11.2016 I Kauko Koikkalainen, Timo Karhula ja Jarkko Niemi Esityksen

Lisätiedot

REKO. Suoraan tuottajalta kuluttajalle, ilman välikäsiä

REKO. Suoraan tuottajalta kuluttajalle, ilman välikäsiä REKO Suoraan tuottajalta kuluttajalle, ilman välikäsiä REKOn toiminta periaate Lähiruoan myynti- ja jakelumalli REKO:ssa (Rejäl konsumtion Reilua kuluttamista) kuluttajat tilaavat lähiruokatuottajilta

Lisätiedot

Maankäyttö, luonnonvarat ja liikenne / ehdotus jatkovalmistelulle

Maankäyttö, luonnonvarat ja liikenne / ehdotus jatkovalmistelulle Maankäyttö, luonnonvarat ja liikenne / ehdotus jatkovalmistelulle Tällä hetkellä maakuntakaavoitus on tuotettu Etelä-Pohjanmaalla ELY:n L- ja Y-vastuualueet ovat tuottaneet palvelunsa pääosin kolmen maakunnan

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Silja Mäkelä 3. Vastauksen vastuuhenkilön

Lisätiedot

Miten ratkaistaan haasteelliset tilanteet? Kristo Jokela Asiakaspalvelut osastopäällikkö

Miten ratkaistaan haasteelliset tilanteet? Kristo Jokela Asiakaspalvelut osastopäällikkö Miten ratkaistaan haasteelliset tilanteet? Kristo Jokela Asiakaspalvelut osastopäällikkö Istekki Asiakaspalvelut Palvelupiste ICMT Palvelupiste ICMT-palveluiden tuki Puhelin Sähköposti Sähköinen palvelukanava

Lisätiedot

KÄYTTÖTALOUSOSA Talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma Palvelualueen perustiedot Palvelualue ja vastuuhenkilö

KÄYTTÖTALOUSOSA Talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma Palvelualueen perustiedot Palvelualue ja vastuuhenkilö LIITE 1: perustiedot KÄYTTÖTALOUSOSA Talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma 2018-2019 perustiedot Palvelualue ja vastuuhenkilö Tekniset palvelut Markus Kannala arvot visio toiminta-ajatus Asiakaslähtöisyys,

Lisätiedot

Käyttöönoton helpottaminen yritysnäkökulmasta Kevät 2017 Ville Kivilompolo & Sanna Tuuliainen Julkisten palveluiden palvelumuotoilu Lapin yliopisto

Käyttöönoton helpottaminen yritysnäkökulmasta Kevät 2017 Ville Kivilompolo & Sanna Tuuliainen Julkisten palveluiden palvelumuotoilu Lapin yliopisto Käyttöönoton helpottaminen yritysnäkökulmasta Kevät 2017 Ville Kivilompolo & Sanna Tuuliainen Julkisten palveluiden palvelumuotoilu Lapin yliopisto Palveluseteli on valinnanvapautta lisäävä vaihtoehto

Lisätiedot

Lausunto. Ympäristöministeriö.

Lausunto. Ympäristöministeriö. Lausunto KEHA/918/2018 Etelä-Savo 20.3.2018 Ympäristöministeriö Kirjaamo@ym.fi Viite Lausuntopyyntö 6.2.2018 luonnoksesta hallituksen esityksestä laiksi eräiden ympäristöllisten lupamenettelyjen yhteensovittamisesta,

Lisätiedot

Alueiden käytön palvelut maakunnassa vuodesta 2020 eteenpäin

Alueiden käytön palvelut maakunnassa vuodesta 2020 eteenpäin Alueiden käytön palvelut maakunnassa vuodesta 2020 eteenpäin 1. Mitä varten ko. palvelukokonaisuus on olemassa eli mikä on sen tärkein tavoite? Alueiden käytön palveluihin kuuluvat maakuntakaavoitus, kuntien

Lisätiedot

Lauri Tarasti: Valtion aluehallinnon ja maakuntahallinnon uudistaminen (ei SOTE eikä rahoitus)

Lauri Tarasti: Valtion aluehallinnon ja maakuntahallinnon uudistaminen (ei SOTE eikä rahoitus) Lauri Tarasti: Valtion aluehallinnon ja maakuntahallinnon uudistaminen (ei SOTE eikä rahoitus) Lähtökohtani: asiakaslähtöisyys -ymmärrettävyys -yksinkertaistaminen -yhdenmukaistaminen Tehtävien jaosta

Lisätiedot

Lapin aluehallintovirasto

Lapin aluehallintovirasto Lapin aluehallintovirasto 1 Toimintaympäristö 3 % koko maan väestöstä - väkiluku 180 848 (joulukuu 2015) - 75-v täyttäneitä 18209, 2030 ennuste 10 800 enemmän 30 % koko Suomen maapinta-alasta - maapinta-ala

Lisätiedot

SAATEKIRJE KYSYMYKSET. Taustakysymykset. Hei!

SAATEKIRJE KYSYMYKSET. Taustakysymykset. Hei! SAATEKIRJE Hei! Olemme TAOK:in ammatillisen opettajakoulutuksen opiskelijoita ja teemme koulutukseemme liittyvän kehittämistyön yhteistyössä Tampereen seudun ammattiopisto, Tredun aikuiskoulutuksen ja

Lisätiedot

SOPIMUS VALVONTAELÄINLÄÄKÄRIYHTEISTYÖSTÄ

SOPIMUS VALVONTAELÄINLÄÄKÄRIYHTEISTYÖSTÄ 1/4 SOPIMUS VALVONTAELÄINLÄÄKÄRIYHTEISTYÖSTÄ 1. SOPIJAOSAPUOLET: SIILINJÄRVEN YMPÄRISTÖTERVEYSPALVELUT Y-tunnus: 0172718-0 etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi Yhteyshenkilö: Emilia Savolainen, ympäristöterveysjohtaja

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUS Katsaus valmisteluun. Ympäristönsuojelun ajankohtaispäivä Kaisa Äijö

MAAKUNTAUUDISTUS Katsaus valmisteluun. Ympäristönsuojelun ajankohtaispäivä Kaisa Äijö MAAKUNTAUUDISTUS Katsaus valmisteluun Ympäristönsuojelun ajankohtaispäivä 22.11.2018 Kaisa Äijö ALY -palvelukokonaisuus Alueiden suunnittelu ja käyttö Liikenne Ympäristö Epävarmuudesta huolimatta muutosorganisaatiossa

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen 07.03.2017 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen 07.03.2017 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 2/11 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen

Lisätiedot

Mikkelin YTAKE-hankkeen tilannekatsaus Marita Savo

Mikkelin YTAKE-hankkeen tilannekatsaus Marita Savo Mikkelin YTAKE-hankkeen tilannekatsaus Marita Savo - Hankkeen seurauksena viisi kuntaa teki sopimuksen Mikkelin seudun ympäristöpalveluista. - 1.1.2005 Mikkelin seudun ympäristöpalvelut yksikkö aloitti

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuolto

Ympäristöterveydenhuolto Ympäristöterveydenhuolto } Kokkola } Kannus } Kaustinen } Kruunupyy } Halsua } Toholampi } Veteli } Lestijärvi } Perho Asukkaita n. 75 000 } Kokkola } Kannus } Kaustinen } Halsua } Toholampi } Veteli

Lisätiedot

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja Tammikuussa 2012 toteutettiin valtakunnallinen Yritys- Suomi lanseerauskampanja. Mikkelin

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuolto

Ympäristöterveydenhuolto Ympäristöterveydenhuolto 1. Ensivalmistelu ympäristöterveydenhuollon tehtävien ja henkilöstön siirrosta pohjaselvitys nykytilanteesta, mm. tehtävien ja resurssien kartoitus ympäristöterveydenhuollon kehitys

Lisätiedot

Yritystietojen ilmoittaminen FairNetissa

Yritystietojen ilmoittaminen FairNetissa 1 Yritystietojen ilmoittaminen FairNetissa Messuopas on painettu messujulkaisu MessuSaitti on yrityksenne oma sivu sähköisessä messuoppaassa Sisällys Kirjautuminen FairNettiin... 2 Miten pääsen alkuun?...

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Porvoon kaupunki, Terveydensuojelu 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Tiina Tiainen 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuolto mukana muutoksessa

Ympäristöterveydenhuolto mukana muutoksessa Ympäristöterveydenhuolto mukana muutoksessa Terveellinen elinympäristö turvataan yhteistyöllä Tarja Hartikainen Tulevaisuuden kunta Osaamisen ja kulttuurin edistäminen Varhaiskasvatus Esi- ja perusopetus

Lisätiedot

Valtion aluehallinnon ja maakuntahallinnon uudistaminen (ei SOTE eikä rahoitus)

Valtion aluehallinnon ja maakuntahallinnon uudistaminen (ei SOTE eikä rahoitus) Valtion aluehallinnon ja maakuntahallinnon uudistaminen (ei SOTE eikä rahoitus) Selvityshenkilö, ministeri Lauri Tarasti 26.1.2016 26.1.2016 1 Lähtökohtani Asiakaslähtöisyys Ymmärrettävyys Yksinkertaistaminen

Lisätiedot

Lakineuvonnan näkökulma: kehitysvammaisten lasten perusopetuksen haasteita

Lakineuvonnan näkökulma: kehitysvammaisten lasten perusopetuksen haasteita Lakineuvonnan näkökulma: kehitysvammaisten lasten perusopetuksen haasteita Perusopetuksen iltapäivä, Jyväskylä 28.9.2016 Tanja Salisma, lakimies, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1 Tukiliiton neuvontapalvelut

Lisätiedot

Neuvottelu Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Lapin maakuntien välillä. Rovaniemi , Keuruu

Neuvottelu Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Lapin maakuntien välillä. Rovaniemi , Keuruu Neuvottelu Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Lapin maakuntien välillä Rovaniemi 24.4.2018, Keuruu 27.4.2018 Lähiruoan aluetaloudellinen hyöty Talous Komponenttien valmistus (Alueellisista raaka-aineista, korvaa

Lisätiedot

IMATRAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI

IMATRAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI IMATRAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2016 IMATRAN KAUPUNKI Kaupunginvaltuusto 30.5.2017 YMPÄRISTÖVALVONTA Vastuuhenkilö: Ympäristöjohtaja Sirpa Suur-Hamari 1. Tehtäväalueen kuvaus Ympäristövalvonnan

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT SYKSY 2014

JUPINAVIIKOT SYKSY 2014 JUPINAVIIKOT SYKSY 2014 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala Julkinen Iina Mustalampi Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 3 Palautteiden tiivistelmä... 4 5. Mitä

Lisätiedot

LAHDEN SEUDUN RAKENNUSVALVONTA

LAHDEN SEUDUN RAKENNUSVALVONTA LAHDEN SEUDUN RAKENNUSVALVONTA LAHDEN SEUDUN RAKENNUSVALVONTA KÄRKÖLÄ, LAHTI, NASTOLA Yhteneväinen ennakoitava lupakäsittely ja katselmusmenettely Yhteinen, kattava ohjeistus kotisivuilla ja paperimuodossa

Lisätiedot

PIRKKA STREET BASKET KEVÄT PALAUTTEET. Kysely seuroille kiertueen jälkeen 14/19 vastausta Vaihtoehdot: Lisäksi avoimet vastaukset

PIRKKA STREET BASKET KEVÄT PALAUTTEET. Kysely seuroille kiertueen jälkeen 14/19 vastausta Vaihtoehdot: Lisäksi avoimet vastaukset PIRKKA STREET BASKET KEVÄT 2019 - PALAUTTEET Kysely seuroille kiertueen jälkeen 14/19 vastausta Vaihtoehdot: Kyllä Ei Jotain siltä väliltä Lisäksi avoimet vastaukset Vastaukset on analysoinut Veera Sääski

Lisätiedot

Kysely vertaisille ja kokemusasiantuntijoille tai vastaaville

Kysely vertaisille ja kokemusasiantuntijoille tai vastaaville Kysely vertaisille ja kokemusasiantuntijoille tai vastaaville Kyselyssä käytetään jatkossa käsitettä vertainen tms., jolla tarkoitetaan kaikkia erilaisia nimikkeitä, joita eri yhteyksissä käytetään kansalaisista,

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Palauteraportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. Juho Niemelä. Opiskelijakunta JAMKO

JUPINAVIIKOT Palauteraportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. Juho Niemelä. Opiskelijakunta JAMKO JUPINAVIIKOT 2019 Palauteraportti Luonnonvara-ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Juho Niemelä Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 Johdanto... 3 Palautteiden

Lisätiedot

ASIOINTIPISTEESSÄ KAIKKI KÄY!

ASIOINTIPISTEESSÄ KAIKKI KÄY! Yhteispalvelu loikkaa digiaikaan ja palvelee entistä paremmin Kaikki mukaan yhteistyö tuo etuja. Etu 1. Palvelua asiakkaan ehdoilla kaikissa kanavissa TOIMINTA ON ASIAKASLÄHTÖISTÄ suomi.fi SÄHKÖINEN ASIOINTI

Lisätiedot

Lausunto linjauksista itsehallintoaluejaon perusteiksi

Lausunto linjauksista itsehallintoaluejaon perusteiksi Raision kaupunki Pöytäkirjaote 1 (6) Kaupunginhallitus 30 1.2.2016 Asianro 152/00.04.00/2016 10 Lausunto linjauksista itsehallintoaluejaon perusteiksi Päätöshistoria Kaupunginhallitus 1.2.2016 30 Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. JUPINAVIIKOT 2017 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Veera Heinonen Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso Kaupunginjohtajan talousarvioesitys 2018-2020 Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso Turvallisesti kotona Arvoa asiakkaalle ja hukka pois Palvelun laatu, vaikuttavuus ja turvallisuus Espoolaisten toimintakyky,

Lisätiedot

Maakuntauudistus ja Luova tulee (ehkä) Viimeisimmät uutiset

Maakuntauudistus ja Luova tulee (ehkä) Viimeisimmät uutiset Maakuntauudistus ja Luova tulee (ehkä) Viimeisimmät uutiset PIMA-päivät 5.9.2018 Satu Pääkkönen, Uudenmaan ELY-keskus Tilannekatsaus sote- ja maakuntauudistukseen Aloituksen aikataulu siirtyi vuoteen 2021

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ARVIOINTI- JA OHJAUSKÄYNTI VALVONTA- YKSIKKÖÖN

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ARVIOINTI- JA OHJAUSKÄYNTI VALVONTA- YKSIKKÖÖN Kirje 1 (6) ESAVI/3033/05.14.01/2017 Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat 13.6.2017 Ympäristöterveydenhuoltoyksikkö Lappeenrannan seudun ympäristötoimi Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302 53101

Lisätiedot

Mikä maakuntauudistus ja miksi?

Mikä maakuntauudistus ja miksi? Mikä maakuntauudistus ja miksi? 1-27.1.2017 Miksi uudistus tehdään ja mitä sillä tavoitellaan? Tehokkaamman hallinnon avulla edistetään ihmisten ja yritysten toimintaa Uudistus tehdään avoimesti, asiakaslähtöisesti

Lisätiedot

Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon valmistelun tilannekatsaus Yrittäjäfoorumi Riikka Åberg, ympäristöterveydenhuollon vastuuvalmistelija

Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon valmistelun tilannekatsaus Yrittäjäfoorumi Riikka Åberg, ympäristöterveydenhuollon vastuuvalmistelija Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon valmistelun tilannekatsaus Yrittäjäfoorumi 11.10.2018 Riikka Åberg, ympäristöterveydenhuollon vastuuvalmistelija Ympäristöterveydenhuollon valmistelu Valmistelua tehty

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

RAKENNUSVALVONNAN JA TERVEYDENSUOJELUN YHTEISTYÖ

RAKENNUSVALVONNAN JA TERVEYDENSUOJELUN YHTEISTYÖ PÄIVI KAUPPINEN-KETOJA Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå RAKENNUSVALVONNAN JA TERVEYDENSUOJELUN YHTEISTYÖ PORVOON RAKENNUSVALVONTA JA TERVEYDENSUOJELU Porvoon kaupunki, noin 50 000 asukasta Rakennusvalvonta

Lisätiedot

Vapaaehtoiset uuden kuntalaisen kotoutumisen tukena

Vapaaehtoiset uuden kuntalaisen kotoutumisen tukena Vapaaehtoiset uuden kuntalaisen kotoutumisen tukena Vapaaehtoinen Anu Arhippainen Vapaaehtoisen rooli kotoutumisessa Mikä vapaaehtoista motivoi? Vapaaehtoinen järjestön näkökulmasta Vapaaehtoisen tukena

Lisätiedot

Asiakaskysely 2011. Olemme toimineet FINASin kanssa yhteistyössä. KAIKKI VASTAAJAT Vastaajia yhteensä: 182 (61%) Sähköpostikutsujen määrä: 298

Asiakaskysely 2011. Olemme toimineet FINASin kanssa yhteistyössä. KAIKKI VASTAAJAT Vastaajia yhteensä: 182 (61%) Sähköpostikutsujen määrä: 298 Asiakaskysely 2011 FINAS-akkreditointipalvelun asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin marras-joulukuussa 2011. Kysely lähetettiin sähköisenä kaikille FINASin asiakkaille. Kyselyyn saatiin yhteensä 182

Lisätiedot

Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt

Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Vastaus%: 60 Havaintoja A (omat esimiehet ja johto): Reilu 3/7 hakee tukea omasta esimiehestään, kun tarve siihen on.

Lisätiedot

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2.

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2. Porin kaupunki Lausunto 12.06.2017 Asia: VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia koskevaksi

Lisätiedot

Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt

Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Vastaus%: 54 Havaintoja A (omat esimiehet ja johto): 5/9 hakee tukea omasta esimiehestään, kun tarve siihen on. Reilu

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja, luottamuksellinen.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja, luottamuksellinen. JUPINAVIIKOT 2016 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja, luottamuksellinen Linda Holma Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO Sisällys SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

Maakuntien talous- ja henkilöstöhallinnon ja tietohallinnon palvelukeskuksiin liittyvä nykytilakartoitus - Organisaation perustietolomake

Maakuntien talous- ja henkilöstöhallinnon ja tietohallinnon palvelukeskuksiin liittyvä nykytilakartoitus - Organisaation perustietolomake Maakuntien talous- ja henkilöstöhallinnon ja tietohallinnon palvelukeskuksiin liittyvä nykytilakartoitus - Organisaation perustietolomake Kyselyllä kartoitetaan lähtötilannetietoja SOTE- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

PK 22.8.2014. Kysely lastensuojelutarpeen selvitysvaiheen yhteistyötahoille Neuvolat ja varhaiskasvatus Päijät-Häme, kevät 2014

PK 22.8.2014. Kysely lastensuojelutarpeen selvitysvaiheen yhteistyötahoille Neuvolat ja varhaiskasvatus Päijät-Häme, kevät 2014 Kysely lastensuojelutarpeen selvitysvaiheen yhteistyötahoille Neuvolat ja varhaiskasvatus Päijät-Häme, kevät 2014 Kyselyn taustaa - Toiveet ja tarpeet yhteistyön tiivistämiseen ja yhteiseen toimintamalliin

Lisätiedot

Lausuntopyyntökysely. Ohjeet:

Lausuntopyyntökysely. Ohjeet: Lausuntopyyntökysely Ohjeet: Sähköisessä kyselylomakkeessa voi liikkua edestakaisin painamalla Edellinen- tai Seuraava - painikkeita. Kysely on mahdollista lähettää vastaamatta kaikkiin kysymyksiin, mutta

Lisätiedot

Maakuntien tehtäväaloista HE 15/2017

Maakuntien tehtäväaloista HE 15/2017 Maakuntien tehtäväaloista HE 15/2017 Maa ja metsätalousvaliokunta 5.4.2017 Valtiovarainministeriö Kunta ja aluehallintoosasto Hallitusneuvos Ilkka Turunen 1 Maakuntien tehtäväalat ja niiden hoitaminen

Lisätiedot

Mikkelin seudun ympäristölautakunta

Mikkelin seudun ympäristölautakunta Mikkelin seudun ympäristölautakunta 12.10.2017 Liite 4 28 Mikkelin seudun ympäristölautakunta Ympäristölautakunta ja sen alaisuudessa toimiva ympäristöpalvelut -yksikkö vastaa kuntatason ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen. Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi

Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen. Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi 30.5.2017 Työ- ja elinkeino Ympäristöterveydenhuolto Sosiaalija terveydenhuolto TE-toimistot ELY-keskukset AVIt

Lisätiedot

Mitkä alla olevista asioista pitävät paikkansa sinun kohdallasi? Katso lista rauhassa läpi ja rastita ne kohdat, jotka vastaavat sinun ajatuksiasi.

Mitkä alla olevista asioista pitävät paikkansa sinun kohdallasi? Katso lista rauhassa läpi ja rastita ne kohdat, jotka vastaavat sinun ajatuksiasi. SYYT ELÄÄ Tehtävän tarkoituksena on kartoittaa ja vahvistaa niitä syitä, joiden vuoksi nuori tahtoo elää. Samalla sen avulla voidaan arvioida hyvin monipuolisesti nuoren elämäntilannetta ja kokemusmaailmaa.

Lisätiedot

Mikä maakuntauudistus ja miksi?

Mikä maakuntauudistus ja miksi? Mikä maakuntauudistus ja miksi? 1-17.2.2017 Miksi uudistus tehdään ja mitä sillä tavoitellaan? Tehokkaamman hallinnon avulla edistetään ihmisten ja yritysten toimintaa Uudistus tehdään avoimesti, asiakaslähtöisesti

Lisätiedot

TOIMIVA IT TUKEE MYYNTIÄ JA TUOTANTOA

TOIMIVA IT TUKEE MYYNTIÄ JA TUOTANTOA TOIMIVA IT TUKEE MYYNTIÄ JA TUOTANTOA Kuopion Salaatti Oy valmistaa maistuvia tuotteita vain parhaista raaka-aineista Kuopion Salaatti Oy on valmiiden kolmioleipien, patonkien ja salaattien sekä palvelutiskituotteiden

Lisätiedot

Kouluyhteisön monikulttuurisuustaitojen kehittämisohjelma

Kouluyhteisön monikulttuurisuustaitojen kehittämisohjelma Kouluyhteisön monikulttuurisuustaitojen kehittämisohjelma Täydennyskoulutuksen ensimmäinen palautekysely Avovastaukset Net Effect Oy 1 Nimeä kolme asiaa, jotka opit täydennyskoulutuksessa Verkostoituminen,

Lisätiedot

Jätevesineuvonnasta hyötyä vesihuoltolaitoksille

Jätevesineuvonnasta hyötyä vesihuoltolaitoksille Jätevesineuvonnasta hyötyä vesihuoltolaitoksille Nina Pimiä Projektipäällikkö Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jätevesineuvonnan toteutus Tavoitteena on jakaa puolueetonta, oikeaa ja ajantasaista tietoa kiinteistöjen

Lisätiedot

Maankäytön ohjausryhmä #phliitto

Maankäytön ohjausryhmä #phliitto Maankäytön ohjausryhmä 4.3.2017 www.paijat-hame.fi #phliitto PHL Alatyöryhmät Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Maakunnan suunnittelu ja maakunta-kaavoitus Kuntien alueiden käytön suunnittelun ja rakennustoimen

Lisätiedot

Järjestöt mukana muutoksessa -ohjelma Maakunnallisten Järjestö 2.0 -hankkeiden lähtötilanteen kartoitus ja yleisten tavoitteiden seurantakysely

Järjestöt mukana muutoksessa -ohjelma Maakunnallisten Järjestö 2.0 -hankkeiden lähtötilanteen kartoitus ja yleisten tavoitteiden seurantakysely Järjestöt mukana muutoksessa -ohjelma Maakunnallisten Järjestö 2.0 -hankkeiden lähtötilanteen kartoitus ja yleisten tavoitteiden seurantakysely Hyvä järjestö tai viranomaistoimija, Sosiaali- ja terveysministeriö

Lisätiedot

Maakuntauudistus. Yhdistysten johdon kokous Jyväskylä, Laajavuori. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Maakuntauudistus. Yhdistysten johdon kokous Jyväskylä, Laajavuori. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Maakuntauudistus Yhdistysten johdon kokous 10.2.2018 Jyväskylä, Laajavuori Tämän pisteen toimintatapana oli, että Esa Springare kävi aluksi läpi maakuntauudistusta diojen kautta. Diat ovat erillisenä liitteenä.

Lisätiedot

3 ratkaisua perintää koskeviin haasteisiin

3 ratkaisua perintää koskeviin haasteisiin 3 ratkaisua perintää koskeviin haasteisiin Sisällys Johdanto I Eroon hitaasta kassavirrasta II Taloushallinnon kiire ja resurssivaje kuriin III Parempaa asiakaspalvelua velallisasiakkaille Lisää luettavaa

Lisätiedot

Maakuntauudistus ELY-keskuksen kannalta. Pohjois-Karjalan ELY-keskus Neuvottelukunta

Maakuntauudistus ELY-keskuksen kannalta. Pohjois-Karjalan ELY-keskus Neuvottelukunta Maakuntauudistus ELY-keskuksen kannalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus Neuvottelukunta 1.3.2017 Palvelukyky säilytetään muutoksen aikana sekä uusien maakuntien ja valtion viraston toiminnan alkuvaiheessa.

Lisätiedot