RealParkin kakkosvaihe RealGate rakennetaan toukokuusta 2015 alkaen. RealGate on valmis keväällä 2016, lupaa rakennuspäällikkö Jari Koski.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RealParkin kakkosvaihe RealGate rakennetaan toukokuusta 2015 alkaen. RealGate on valmis keväällä 2016, lupaa rakennuspäällikkö Jari Koski."

Transkriptio

1 HUHTIKUU 2015 RealParkin kakkosvaihe RealGate rakennetaan toukokuusta 2015 alkaen. RealGate on valmis keväällä 2016, lupaa rakennuspäällikkö Jari Koski.

2 PAREMPAA PAIKKAA SAA HAKEA Samaan aikaan kun RealMachineryn kiinteistössä arkinen työ on menossa, aloitetaan Real- Parkin toisen vaiheen rakentaminen. Paraatipaikalle sisääntuloristeykseen tulee Real- Gate palvelurakennus sekä sen pihaan kevyen ja raskaan liikenteen polttoainejakelupisteet. RealPark tunnetaan hyvin. Sen loistavasta sijainnista ollaan yhtä mieltä: parempaa paikkaa saa hakea! Hankkeen valmius ottaa vastaan toimijoita on viritetty nopeita toimijoita varten tekemällä koko alueen infra- ja pohjarakentaminen kuntoon edellisen talven aikana. Kerromme tässä RealPark.fi lehdessämme samoin kuin www- ja facebook sivuillamme RealPark hankkeen konseptista ja mahdollisuuksia. Olkaa hyvä, ottakaa yhteys! RealPark.fi on UM Yhtiöiden yritysjulkaisu. Vastaava toimittaja on Heska Korhonen. Yhteydet Taitto, tekstit Heska Korhonen Kuvat Heska Korhonen, ellei toisin mainita Paino Toiprint 4/2015

3 POWERIA BISNEKSEEN

4 Tom Olli hankekehityspäällikkö

5 Hankekehityspäällikkö Tom Olli: RealParkin visioissa on voimaa! Kun alue on huippupaikalla, hankkeeseen sijoitettu riittävästi pääomaa ja konseptit ovat kohdallaan, tulee hyvää jälkeä, toteaa hankekehityspäällikkö Tom Olli UM Yhtiöistä. Hän puhuu RealParkin hankekehityksestä, jota UM Yhtiöt Oy tekee Lempäälän Marjamäessä. Sijainti, sijainti ja sijainti. Kolme tärkeää argumenttia saavat seurakseen perustellusti asiakaslähtöisen konseptin sekä erittäin nopean toteutusmahdollisuuden. Näin RealPark hanke erottuu muista tämän hetken bisnesspark hankkeista ylivoimaisesti omaan luokkaansa. SIJAINTI. RealPark sijaitsee Suomen logistisessa ja kaupallisessa keskipisteessä. Täällä kohtaavat neljä valtatietä, valtakunnan päärata, Pirkkalan lentoyhteydet, maakaasuputki, datayhteydet, sähköverkot toisensa. Olemme noin tunnin ajomatkan päässä kolmesta vientisatamasta. Olemme keskellä 7,5 miljoonan vuosittaisen kävijämäärän ja vuorokautisen ajoneuvon aluetta. Suomen Kasvukäytävä HHT johtaa Helsingistä suoraan RealParkin sydämeen. Olemme osa Suomen kakkoskeskusta. ASIAKASLÄHTÖI SYYS. RealParkin asiakaslähtöisyyden perusta on vahvistetussa asemakaavassa. Kaavamerkintä mahdollistaa alueelle sijoitettavan riittävän määrän tilaa tarvitsevan kaupan toimintoja, logistisia ja teollisia toimintoja sekä mm m 2 suuruisen päivittäistavarakaupan rakentamisen. Nämä kaikki sijoitetaan paikoilleen yhdessä alueen toimijoiden kanssa. Rakennusten ja tonttien koko, muodot ja määrät ratkaistaan ankkuriasiakkaidemme kanssa. KONSEPTI. RealParkin asiakaslähtöisyys vahvistetaan RealPark konseptilla. Sillä varmistetaan alueelle sijoittuvien yritysten palvelut sekä keskinäiset synergiat. Tätä täydentävät mm. alueelle rakennettavat koeajorata, ravintolapalvelut, showroomit jne.

6 Täytyy olla sampo, joka tuottaa elinvoimaa jaetta vaksi koko maahan. Näin kuvaa seutujohtaja Päivi Nurminen Tampereen Kaupunkiseudun kehitysvisioiden pohjaa. Tampereen Kaupunkiseutuun kuuluvat Tampereen lisäksi seitsemän kehyskuntaa, joista useimmat ovat voimakkaassa kasvussa sekä kärkisijoilla kunti en suosituimmuustilastoissa. Päivi Nurminen kertoo alueen perusasioiden olevan kunnossa: Täällä on kehittynyt osaamistalous ja edelleen vahva tuotanto talous. Näiden lisäksi luonnonvaratalous kasvaa koko maakunnan alueella. Vanha teollinen historia antaa hyvän kivijalan. Osaamistalouden perustana on mm. kaksi yliopistoa, maan suosituin ammattikorkeakoulu ja maan toiseksi suurin toisen asteen koulutuskun tayhtymä, Tredu. Yrittäjät eivät tee Päivi Nurmi sen mukaan hukkainvestointia sijoittuessaan täl le alueelle. Täällä liiketoimintaa tukevat kasvu, osaaminen ja saavutettavuus. Tampere ja seitsemän kehyskuntaa ovat yhdes sä laatineet ja vahvistaneet Tampereen Kaupunkiseutu 2040 rakennesuunnitelman. Tämä aikataulutettu suunnitelma antaa liiketoiminnalle hyvän mahdollisuuden tehdä päätöksiä pitkän aikavälin tavoitteista. Rakennesuunnitelmassa on huomioitu etelä, eli Lempäälän suunta, kasvusuuntana. Tähän vaikuttavat sekä voimakkaan Suomen Kasvukäytävän, HHT:n, mer kitys että muun ostovoiman virtaaminen etelästä pääkaupunkiseudulta. Suomen Kakkoskeskus ei ole vielä saanut pääkonttoritaloutta alueelleen kovinkaan merkittävästi. Uusilla rakenneratkai suilla, kannonotolla tulevaan hallitusohjelmaan ja mm. suorilla lentoyhteyksillä maailmalle pyritään luomaan edellytykset myös pääkonttoritaloudelle, sanoo seutujohtaja Päivi Nurminen. Tampereen Kaupunkiseutu on hyvää aluetta yritystoimin nalle. Kuntien toiminnallinen yhteistyö suosii suurten linjaratkaisujen mahdollistamista. Nurk kapatriotismi ei vaivaa käytännön elämässä. Alueella ajatellaan, että kokonaisuuden kasvatta minen kasvattaa itse kutakin omalla vuorollaan. Liikkuminen ja mahdollisuuksien hyödyntäminen tekee tästä alueesta oikean seutukunnan Päivi Nurmisen ajatuksia lainaten. Eo. asian mittarina voi käyttää mm. tietoa,

7 PERUSASIAT KUNNOSSA KASVUA AJATELLEN että ko. seutualueella yli tetään kunnan raja kertaa joka päivä. Yritysten logistiikan kustannukset vaihtelevat toimialoittain, siksi yrityksille sijaintipäätös on tärkeä. Yritykset kilpailevat myös osaavasta työvoimasta, jolloin hyvä saavutettavuus on niiden kilpailutekijä. Uuden rakentamisessa on hyvä painottaa olemassa olevaa infrastruktuuria ja rakennetun ympäristön hyödyntämistä. Näillä kriteereillä VT3:n varsi on kiinnostava työpaikka-alue valtakunnallisestikin. Sieltä ja koko kaupunkiseudun alueelta on nopeat maantieyhteydet pääkaupunkiseudulle, lentokentälle ja satamaan. Päivi Nurminen toteaa Suomen ykkös- ja kakkoskeskuksen kasvavan luonnollisella tavalla yh teen. Molemmissa päissä ovat merkittävinä ankkureina yliopis tot ja korkeakoulut. Tämä ei kuitenkaan vähennä muun Pir kanmaan arvoa, mutta se antaa perusteen Rakennesuunnitelma 2040:n ajatukselle painottua etelään. Päivi Nurminen kehottaa tutus tumaan Tampereen Kaupunki seudun tekemään hallitusohjel matavoitteet asiakirjaan (www. tampereenseutu.fi). Se on laadittu ylätason asiakirjaksi. Mennyttä hallituskautta arvioi dessaan Päivi Nurminen toteaa, että mielensä pahoittaminen saa jäädä kirjallisuuteen, nyt on aika rakentaa yhdessä tulevaisuuttamme. Seutujohtaja Päivi Nurminen

8 Näkymä tulosuunnasta. RealGate rakennus sijoitetaan niin, että molemmat pitkät julkisivut ovat hyvin näkyvissä. Julkisivuun sijoitetaan keskitetysti valomainospaikat kunkin toimijan näkyvyyden saavutatmiseksi. Pääsisäänkäynnin ja muiden sisäänkäyntien välittömässä läheisyydessä on asiakkaiden pysäköintitilat. Real- Gate rakennuksen sisäpihalla on suuri alue varatttuna esiteltävien koneiden ja ajoneuvojen esittelyyn. Koska RealGate sijaitsee aivan risteyksen tuntumassa, sen ulkoiseen ilmeeseen kiinnitetään erityistä huomiota. Rakennuksesta tulee vireän, kutsuvan ja avoimen näköinen. Tämän sivun kuvat ovat arkkitehdin hahmotelmakuvia.

9 REALGATE RAKENNETAAN REALPARKIN PARHAALLE PAIKALLE RealParkin risteyksessä liikkuu vuosittain yli viisi miljoonaa ihmistä. Ei ihme, että RealGate -kohde herättää kiinnostusta, rakennuspäällikkö Jari Koski UM Yhtiöistä sanoo. RealGaten rakennustyö alkaa toukokuusa Rakennuslupahakemus on sisällä, suunnitelmat ovat hyvin pitkällä ja ensimmäiset toimijat mukana suunnittelemassa tilojen sisustamista. Eteneminen tulee olemaan rivakkaa, onhan pohjarakentaminen tehty etukäteen. REALGATE RealGateen tulee mm. Maspart Finland Oy:n m 2 showroom, Lempäälän Autotarvike Oy:n Osaset myymälä, lounasravintola, toimistotiloja sekä rakennuksen edustalle kevyen ja raskaan liikenteen polttoainejakelupisteet. Muitakin toimijoita on jo tiedossa, mutta neuvotttelujen tässä vaiheessa heidän nimiä ei julkaista. RealGate rakennuksen kokonaispinta-ala tulee olemaan m2. L-muotoisen rakennuksen pääsisäänkäynti tulee kulmanopan kärkeen. Nopan toiseen kerrokseen rakennetaan 600 m2 toimistotiloja. Rakennuspäällikkö Jari Koski REALPARKIN RAKENTAMINEN ETENEE Rakennuspäällikkö Jari Koski toteaa, että tämän vuoden aloitukset tuskin jäävät tähän RealGate rakennukseen. RealMachineryn laajennushallin, mahdollisen vähittäiskaupan sekä autokaupan tilojen rakentamisen käynnistyspäätökset ovat mahdollisesti lähellä. Hankekehityspäällikkö Tom Olli valmistelee rakennuspäätöksiä yhdessä muun RealPark tiimin kanssa. Kun em. rakennusten ankkuriasiakkaiden kanssa neuvotettelut ovat tietyssä vaiheessa, esitämme yhtiön johdolle kulloisenkin projektin käynnistystä, Tom Olli toteaa.

10 Lähd LEHTILEIKKEIDEN Lähde: LVS Lähde: Aamulehti

11 SATOA Lähde: Lempäälä Tietopaketti 2015 e: Konepörssi Lähde: Yritysviesti Lähde: Kauppalehti

12 HANKEKEHITYS ETENEE VAIN PANOSTUKSILLA HANKEKEHITYKSEN LYHYT OP- PIMÄÄRÄ Suomessa on monia hankkeita erilaisessa kehitysvaiheessa. Lähtöajatuksena kullekin projektille on tietenkin jonkun tahon innostuminen asian johdosta. Usein tällaista innostusta seuraa alueen varaaminen tai hankkiminen omistukseen. Joka tapauksessa ilman hallintaoikeutta on vaikea tehdä projektia tai oikeastaan edes turha julkaista asiaa. RealPark hankekehitys on edennyt merkittävien panostusten myötä. UM Yhtiöt Oy:n ja Lempäälän kunnan välisissä sopimuksissa edellytettiin hyvin rivakkaa etenemistä. Tämä sopi molemmille osapuolille. Noin puolentoista vuoden aikana UM Yhtiöt on panostanut tähän kärkihankkeeseensa useita miljoonia euroja sekä valtavan määrän työtunteja. 16,7 hehtaarin ydinalue on ostettu, se on esirakennettu ja ensimmäinen m 2 hallirakennus on RealMachinery Oy:n, Kinshofer Finland Oy:n ja UM Yhtiöiden jokapäiväisessä käytössä. ALUEKOKONAISUUS RealPark hanke sisältää tällä hetkellä UM Yhtiöiden omistuksessa ja/tai hallinnassa olevat 16,7 ha:n ydinalueen ja myöhemmin ostetun 7 ha:n alueen. Lisäksi Lempäälän kunat on osoittanut hankesuunnitteluun kaksi yhteensä 18 hehtaarin aluetta, jotka liittyvät elimellisesti Real Parkin ydinalueeseen. REALPARKIN TIIMI Jotta RealPark kehityshanke menisi jouhevasti ja määrätietoisesti eteenpäin, UM Yhtiöiden palveluksessa toimii projektitiimi. Tiimi toimii RealParkin alueella ja työskentelee sekä rakennussuunnittelun että bisnessuunnittelun ydinjoukkona. RealPark hanke on UM Yhtiöt Oy:n hankekehityksen keihäänkärkikohde. Hankkeen kokonaisvastuu on hankekehityspäällikkö Tom Ollilla. Hän vie RealParkia eteenpäin muiden UM:n hankkeiden rinnalla. Rakennuspäällikkö Jari Koski huolehtii projektien rakentamisesta ja rakennuttamisesta. Markkinointipäällikkö Heska Korhonen vastaa markkinoinnista, tiedottamisesta ja asiakasyhteyksien sujumisesta. Toimitusjohtaja Mikko Uusi-Marttila edesauttaa projektia UM konsenin yhtiöiden kautta sekä omien kontaktiensa avulla. HANKKEEN ETENEMINEN Hanke on edennyt viime vuodesta alkaen pikavauhtia. Moneen kertaan tiimi on kokoontunut komentokeskukseen pohtimaan etenemistä. Määrätietoinen työ on tuottanut hedelmää. RealParkin rakentaminen jatkuu keskeytyksittä. Tämän kevään aikana starttaa kakkosvaihe RealGate rakennuksen myötä. Seuraavienkin rakennusten mahdollinen aloitus saattaa olla lähellä, sillä niiden ankkuriasiakkaiden kanssa neuvottelut ovat hyvin pitkällä, vahvistaa Tom Olli. Kuvassa vasemmalla Jari Koski, Mikko Uusi-Marttila, Heska Korhonen ja Tom Olli. Kuva: Erkki Koivisto

13 SHOWROOM ON NYKYAIKAISTA HYBRIDIKAUPAN KÄYNTIÄ Verkkokauppakin edellyttää joskus mahdollisuuden tutustua tuotteeseen käsin kosketeltavalla tavalla. Tämä onnistuu, kun verkkokaupalla on oma kivijalkamyymälä sellaisessa paikassa, jossa asiakkaiden on helppoa ja luonnollista asioida. KOY RealMachineryn tiloissa toimii Kinshofer Finland Oy:n, Maspart Finland Oy:n sekä RealMachinery Oy:n asiakkaita palveleva showroom. Esillä on maanrakennuskoneiden lisälaitteita. Ostaville asiakkaille on tärkeää nähdä tuote livenä. Maajohtaja Juha Strandberg toteaa Kinshoferin näyttelytilasta, että se on tuonut paljon lisää näkyvyyttä Kinshoferin tuotteille. Yleensä tällaiset lisälaitteet ovat jossakin koneliikkeiden kulmassa sivussa näytillä, mutta tässä tilassa ne ovat pääosassa ja antavat loppuasiakkaille kuvan, miltä nuo lisälaitteet todellisuudessa näyttävät. Uuden sijainnin ja näyttelytilan vaikutuksen näkyvät selkeästi Kinshoferin tarjoamien lisälaitteiden myynnissä ja loppuasiakkaat kontaktoivat meitä selkeästi enemmän kuin aikaisemmin. Jälleenmyyjämme myyjien osaaminen ja tietoisuus Kinshoferin lisälaiteportfoliosta on selkeästi kasvanut ja heidän myyntityönsä on selvästi helpottunut. Tottakai kyseessä on Kinshoferille myös merkittävä investointi pitää kyseisiä tuotteita varastossa, mutta parempi se on kuitenkin saada joka tapauksessa varastoitaville tuotteille maksimaalinen näkyvyys. (osa tekstistä Juha Strandberg).

14

15 VARASOSAKAUPAN MENESTYKSEN AVAIN ON SIJAINTI Bisnes on uskottavaa, kun muuttuu itse sen mukana. Kilpailuun on pystyttävä vastaamaan palvelulla, logistiikalla ja oikealla sijainnilla. Timo Salakka kertoo, että hänen tarkoitus on pitää palvelutaso hyvänä, olla kustannustehokas sekä antaa asiakkaalle edullinen ja laadukas vaihtoehto. Timo Salakka toimii Osaset-ketjun Lempäälän ja Akaan yrittäjänä. Molemmat toimipisteet ovat saaneet jalansijansa markkinoilta ja Timo toteaakin hänen bisneksensä olevan keskimääräisellä tasolla, vähän ehkä paremmallakin. Meillä oli toimipiste Valkeakoskella, mutta siinä väärä sijainti toi harmaita hiuksia, Salakka avaa markkinalogiikkaansa. Lempäälän pisteen, Lempäälän Autotarvike Oy:n myynnistä noin 40 % tulee kuluttajakaupasta, loput myynnistä korjaamoasiakkaille. Akaan Autotarvike Oy:llä on kuluttajamyyntiä 20 % liikevaihdostaan. Tarvikealan kauppa on muuttunut entistä enemmän rajuksi kilpailuksi. Palvelulla on suuri merkitys. Niin suuri, että Timo Salakka ei usko verkkokaupan vievän markkinoita. Hyvällä paikalla toimiva, hyvän logistiikan omaava liike pystyy toimimaan kannattavasti, homma vaan on yrittäjän mukaan hektisempää kuin ennen. Timo Salakka ja RealPark ovat käyneet neuvottelua varaosaliikkeen sijoittumisesta RealGate rakennukseen. Suunnitelmat ovat aiesopimustasolla, mutta Timo Salakka uskoo RealParkin konseptiin. Tärkeimpänä argumenttina hän tuo esille RealParkin erittäin keskeisen sijainnin. RealParkiin on helppo tulla ja täältä on helppo lähteä viemään tavaraa. Vieläkin tärkeämpää saattaa olla synergiakeskittymä, jota erityisesti RealGgate konsepti tuo tullessaan Osasetin pisteelle. Kun samoihin tiloihin, läheisyyteen syntyy ajoneuvoihin liittyvä keskittymä autokauppoineen, katsastusasemineen, huoltokorjaamoineen ja pesu- ja rengaspalveluineen, on autotarvikkeiden kaupan etu olla siellä keskellä. Kolmantena vahvana etuna on alueen, lähinnä Ideaparkin olemassa oleva asiakasvirta, joka kulkee aivan kyseisen RealGate rakennuksen vieritse. Hyvällä paikalla toimiva, hyvän logistiikan omaava liike pystyy toimimaan kannattavasti, homma vaan on yrittäjän mukaan hektisempää kuin ennen. Yrittäjä Timo Salakka

16 REALPARK KONSEPTI REALPARKIN KONSEPTI TUOTTAA ALUEELLE SI- JOITTUVILLE YRITYKSILLE MERKITTÄVÄÄ SYNER- GIAHYÖTYÄ. Kun alan toimijat täydentävät toistensa palvelua, asiakkaan on miellyttävä asioida alueella. Tämä tuottaa logistisia, taloudellisia sekä toiminnallisia hyötyjä. RealParkin ykkösvaiheen rakennuksessa, KOY Realmachineryssä, toimivat RealMachinery Oy:n, täyden palvelun konetalon lisäksi mm. kaivinkoneiden lisälaitteita maahantuova Kinshofer Finland Oy, konemiehen verkkokauppa Maspart Oy sekä Rinta-Joupin maansiirtokoneiden myyntipiste. Nämä toimijat hyödyntävät ko. rakennuksen tiloja, korjaamoa, huoltotilaa, logistiikkatilaa, showroomia sekä laajaa 4 hehtaarin konepihaa. RealParkin kakkosvaihe, Real Gate keskittyy teknisen kaupan toimijoiden tilojen tarjontaan. Maspartin showroom, varaosakauppa, työkalukauppa, polttoaineiden jakelupisteet sekä alueen ravintolapalvelut sijoittuvat kyseiseen rakennukseen. Muista kyseisen rakennuksen käyttäjistä neuvotellaan parhaillaan. Koko RealParkin alueen konseptia vahvistaa oleellisesti suurehkon päivittäistavarakaupan rakentaminen RealGaten vastakkaiselle puolelle, sisääntuloväylän parhaalle paikalle. Kyseinen elintarvikekauppa täydentää RealParkin kokonaistarjontaa mahdollistamalla nopean päivittäisen asioinnin niin alueen muissa tiloissa käyville asiakkaille kuin myös muille VT3:n ja Kt130:n kautta kulkeville asiakkaille. RealParkin koko suunnittelualue on noin 38 hehtaaria. RealParkin kauppapaikka-alueen lisäksi suunnitellaan rakennettavaksi logostiikkatiloja, CHP-voimalaitos sekä datakeskuskeskittymä. Arkkitehdin luonnos RealGatesta

17 Tuleva ajoneuvojen palvelukeskittymä RealParkin vaihe kolme on suunnittelupöydällä. Rakentamisen tarve on jo olemassa, toteutuspäätös tehtäneen kesän 2015 aikana. sijoittunevat ajoneuvojen palveluun keskittyävät rengasliikkeet, katsastusasema, ajoneuvokorjaamot sekä muuta samaan teemaan sopivaa toimintaa. Näitä em. palveluja hyödyntävät kaikki aueen toimijat sekä laajan markkina-alueen asiakaskunta. RealParkin kolmosvaiheessa rakennetaan lisätiloja RealMachinerylle. Samaan rakennukseen Tämän sivun kuvat ovat esimerkkikuvia mahdollisista korjaamo- ja katsastusasemaratkaisuista. Kuvat Arpre Oy:n arkistosta.

18 IHMIS- JA LIIKENNE- VIRTOJEN YTIMESSÄ Alueella yli 300 yritystä Yli asiakasta / v Yli autoa / vrk Yli kulkijaa / v Toteutetaan yhde Sinun yrityksesi t le sopiva tila Rea näiden ihmis- ja l tojen ytimeen.

19 VT3 H:ki - H:linna - T:re (HHT): -50% Suomen BKT:sta -40% Suomen yrityksistä -30% Suomen asukkaista -90% Suomen sis. muuttoliikkeestä Yli autoa / vrk ssä tähän oiminnoillparkiin iikennevir- Yli autoa / vrk Tampereen Kaupunkiseutu: -Suomen kakkoskeskus asukasta päivittäistä siirtymää -7 voimakasta kasvukuntaa -2 yliopistoa, maan suosituin AMK Ilmakuva Vallas, muokkaus Heska Korhonen

20 Sälpätie OULU Mikko Uusi-Marttila, toimitusjohtaja, , Leena Timonen, liiketoimintajohtaja, , Tom Olli, hankekehityspäällikkö, , Heska Korhonen, markkinointipäällikkö, , Jari Koski, rakennuspäällikkö, , RealParkinkatu LEMPÄÄLÄ Muuralanportti ESPOO

www.sunnycarcenter.fi

www.sunnycarcenter.fi www.sunnycarcenter.fi www.sunnycarcenter.fi Sunny Car Center Oy Vankanlähde 7 13100 Hämeenlinna Tel +358 (0)10 322 3344 Fax +358 (0)10 322 3345 www.sunnycarcenter.fi Katariina Muukka Project Coordinator

Lisätiedot

LeaseGreen ostaa TalPron

LeaseGreen ostaa TalPron Kauppalehti Keskiviikko 06.08.2014 klo 11:17 LeaseGreen ostaa TalPron KUVA: Katja Lehto EMC Talotekniikka myy TalPron LeaseGreen Groupille. Ydinliiketoimintoihinsa keskittyvä EMC Talotekniikka myy TalPron

Lisätiedot

Nopean toimitusketjun kaista Äimärautioon

Nopean toimitusketjun kaista Äimärautioon Nopean toimitusketjun kaista Äimärautioon Avaa ovet varasto- ja logistiikkatilaan osoitteessa Äimäkuja 6, Oulu. TERMINAALIT 2,5 KM KESKUSTA 3,5 KM ORITKARIN SATAMA 1 KM LIMINGANTIE 700 M POIKKIMAANTIE

Lisätiedot

Tampere-Pirkkala AiRRport. Seutufoorumi Tampere, 13.11.2014 Vuorineuvos Kari Neilimo

Tampere-Pirkkala AiRRport. Seutufoorumi Tampere, 13.11.2014 Vuorineuvos Kari Neilimo Tampere-Pirkkala AiRRport Seutufoorumi Tampere, 13.11.2014 Vuorineuvos Kari Neilimo 1 AiRRport suuri mahdollisuus Pirkanmaalle ja koko Länsi-Suomelle Näin kaikki alkoi ja tässä ollaan nyt Elinkeinoelämä,

Lisätiedot

MOREENI - RASTIKANGAS Keskellä Suomen ekosysteemiä

MOREENI - RASTIKANGAS Keskellä Suomen ekosysteemiä MOREENI - RASTIKANGAS Keskellä Suomen ekosysteemiä Moreeni-Rastikangas Moreeni-Rastikangas on uuden ajan kasvava yritysalue Hämeenlinnan kaupunkiseudulla, Suomen kasvukäytävän keskipisteessä Tampere-Hämeenlinna-Helsinki

Lisätiedot

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy + Toimiala: Rakentaminen ja remontointi Yritys: Tampereen Rakennustiimi Oy Olemme saaneet Fonectalta selkeää näyttöä

Lisätiedot

MYYNTIESITE. KALAJOEN R10 DRIVE-IN LIIKETILAT 50 m2 1500 m2

MYYNTIESITE. KALAJOEN R10 DRIVE-IN LIIKETILAT 50 m2 1500 m2 MYYNTIESITE KALAJOEN R10 DRIVE-IN LIIKETILAT 50 m2 1500 m2 VARAA UUDET TOIMITILAT KALAJOEN NÄKYVIMMÄLTÄ LIIKEPAIKALTA ONKO TÄSSÄ PAIKKA YRITYKSESI UUSILLE TOIMITILOILLE? Kalajoen keskusta Pyhäjoki Raahe

Lisätiedot

REALPARK 5 0 0 0 0 M 2 U U S I A T O I M I T I L O J A P I R K A N M A A N P A R H A I L L E P A I K O I L L E.

REALPARK 5 0 0 0 0 M 2 U U S I A T O I M I T I L O J A P I R K A N M A A N P A R H A I L L E P A I K O I L L E. REALPARK P O W E R I A B I S N E K S E E N! R E A L P A R K. F I 5 0 0 0 0 M 2 U U S I A T O I M I T I L O J A P I R K A N M A A N P A R H A I L L E P A I K O I L L E. 1 TAMPERE Pirkanmaalle, Ideaparkin

Lisätiedot

UUTTA LIIKETILAA OULUN VASARAPERÄÄN

UUTTA LIIKETILAA OULUN VASARAPERÄÄN Kuva: taiteilijan näkemys luonnosvaiheessa UUTTA LIIKETILAA OULUN VASARAPERÄÄN Perkkiöntie 7, Oulu Google, 2007 Tele Atlas VASARAPERÄN LIIKEALUE 2 VUOKRATAAN UUTTA LIIKETILAA OULUN VASARAPERÄSTÄ TONTTI-

Lisätiedot

LOOGINEN PAIKKA LOGISTIIKALLE KEHÄ III VARRELLA.

LOOGINEN PAIKKA LOGISTIIKALLE KEHÄ III VARRELLA. LOOGINEN PAIKKA LOGISTIIKALLE KEHÄ III VARRELLA. Uusi logistiikkarakennus Avialogis osoitteeseen Turvalaaksonkuja, Vantaa Kätevästi kohteeseen Kehä III kupeeseen Avialogis on tärkeä hanke, joka tukee Kehä

Lisätiedot

Liikekeskus ydinkeskustassa

Liikekeskus ydinkeskustassa LAPPEENRANTA Liikekeskus ydinkeskustassa kaupankäynnin keskipisteessä centrelappeenranta.fi Seitsemän kerrosta miljoonia asiakkaita vuodessa kivijalkatilat, myymälät, toimistot ja panoraamatoimistot keskellä

Lisätiedot

LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS

LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS Vastaanottaja Lidl Asiakirjatyyppi Asemakaavan taustaselvitys Päivämäärä 16.4.2019 Viite 1510038898 LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS 1 1. ALUEEN SIJAINTI JA NYKYTILA Lidlin asemakaavan

Lisätiedot

15.12.2014. Monien merkittävien perusteiden johdosta katson, että RealPark on hyvä kehityshanke. Kari Neilimo.

15.12.2014. Monien merkittävien perusteiden johdosta katson, että RealPark on hyvä kehityshanke. Kari Neilimo. 15.12.2014 Monien merkittävien perusteiden johdosta katson, että RealPark on hyvä kehityshanke. Kari Neilimo. TÄSSÄ NUMEROSSA 3 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS 4 REALPARK 6 TALOUS NOUSUUN 8 HHT ON VALTAVIRTA

Lisätiedot

Suomen kasvukäytävän ELINVOIMAKARTASTO

Suomen kasvukäytävän ELINVOIMAKARTASTO Suomen kasvukäytävän ELINVOIMAKARTASTO Elinvoiman indikaattoreita kasvukäytäväalueella / 2014 Osa 3 pendelöinti, asiointi Työ- ja elinkeinoministeriö Suomen kasvukäytävä -verkosto Konsultti: Suomen ympäristökeskus

Lisätiedot

Ainutlaatuinen toimitilakohde Kehäradan varrella. Pressi

Ainutlaatuinen toimitilakohde Kehäradan varrella. Pressi Ainutlaatuinen toimitilakohde Kehäradan varrella Pressi Leena Manner Markkinointipäällikkö SRV 11.12.2013 Pressi Kaikki palat kohdallaan Uutta ajattelua toimitiloihin Toimisto, tuotanto ja logistiikka

Lisätiedot

PIENNARPUISTO 22:181 TKL TKL. I/e=0,4 II-III/e=0,5 II-III/e=0,5. I/e=0,4 TKL TKL. I/e=0,4 I/e=0,4. II-III/e=0,5 TRUKKITIE TKL. I/e=0,4.

PIENNARPUISTO 22:181 TKL TKL. I/e=0,4 II-III/e=0,5 II-III/e=0,5. I/e=0,4 TKL TKL. I/e=0,4 I/e=0,4. II-III/e=0,5 TRUKKITIE TKL. I/e=0,4. 6:6 : :0 : 6:6 : : : : : :0 : : 6: : : 6: 6: :0 : 6:0 : : : : :6 : : : 6: : : : 6: : 6: :6 : : m....... 6 6 rp rp60 rp 6 60 6 6 6 0 6 6 p 0 0 0 6 0 0 6 6 0 6 6 6 0 60 6 0 6 0 6 6 6 6 0 6 66 0 6 p p p p6

Lisätiedot

UUTTA LIIKETILAA OULUN VASARAPERÄÄN

UUTTA LIIKETILAA OULUN VASARAPERÄÄN Kuva: taiteilijan näkemys luonnosvaiheessa UUTTA LIIKETILAA OULUN VASARAPERÄÄN Perkkiöntie 7, Oulu Google, 2007 Tele Atlas VASARAPERÄN LIIKEALUE 2 VUOKRATAAN UUTTA LIIKETILAA OULUN VASARAPERÄSTÄ TONTTI-

Lisätiedot

Aku Korhosentie 8 POHJOIS-HAAGA / HELSINKI. sponda.fi

Aku Korhosentie 8 POHJOIS-HAAGA / HELSINKI. sponda.fi Aku Korhosentie 8 POHJOIS-HAAGA / HELSINKI Uudiskohde luonnon lähellä sijainnista ja huipputeknologiasta tinkimättä Suunnitteilla oleva huippumoderni Estradi erottuu edukseen ulkonäöllään, tekniikallaan

Lisätiedot

Etelä-Suomen rataverkon kehittäminen, Helsinki Forssa Pori liikennekäytävän ratayhteyden esiselvitys

Etelä-Suomen rataverkon kehittäminen, Helsinki Forssa Pori liikennekäytävän ratayhteyden esiselvitys Toimitusjohtajan katsaus Etelä-Suomen rataverkon kehittäminen, Helsinki Forssa Pori liikennekäytävän ratayhteyden esiselvitys Forssan seudun kommentti 25.02.2010 Timo Lindvall Forssan Seudun Kehittämiskeskus

Lisätiedot

YRITYKSEN TOIMITILOJEN KAIKKEIN TÄRKEIN OMINAISUUS ON... Saammeko esitellä talon, jonka tärkein ominaisuus on tyytyväiset käyttäjät?

YRITYKSEN TOIMITILOJEN KAIKKEIN TÄRKEIN OMINAISUUS ON... Saammeko esitellä talon, jonka tärkein ominaisuus on tyytyväiset käyttäjät? YRITYKSEN TOIMITILOJEN KAIKKEIN TÄRKEIN OMINAISUUS ON... Saammeko esitellä talon, jonka tärkein ominaisuus on tyytyväiset käyttäjät? Tervetuloa! Atomitie 5, pitäjänmäki Suomalainen Mirasys Oy on kansainvälisesti

Lisätiedot

Megahub 02/2011. Logistiikkakeskukset. Hämeenlinna Turku Tampere Lahti Riihimäki Jyväskylä

Megahub 02/2011. Logistiikkakeskukset. Hämeenlinna Turku Tampere Lahti Riihimäki Jyväskylä Megahub Logistiikkakeskukset Hämeenlinna Turku Tampere Lahti Riihimäki Jyväskylä 02/2011 Joustava + suunnittelu vastuullisesti + johdettu strategisesti + sijoittunut yksilöllisesti + toteutettu MegaHub

Lisätiedot

Mäntsälän maankäytön visio 2040 23.3.2010 Seppo Laakso, Kaupunkitutkimus TA Oy Kilpailukyky ja yritystoiminnan muutos

Mäntsälän maankäytön visio 2040 23.3.2010 Seppo Laakso, Kaupunkitutkimus TA Oy Kilpailukyky ja yritystoiminnan muutos Mäntsälän maankäytön visio 2040 23.3.2010 Seppo Laakso, Kaupunkitutkimus TA Oy Kilpailukyky ja yritystoiminnan muutos Mäntsälän muutos maaseutupitäjästä osaksi Helsingin seutua Mäntsälän yritystoiminta

Lisätiedot

Rakennesuunnitelma 2040

Rakennesuunnitelma 2040 Rakennesuunnitelma 2040 Seutuhallituksen työpaja 28.5.2014 TYÖ- SUUNNITELMA TAVOIT- TEET VAIHTO- EHDOT LINJA- RATKAISU LUONNOS EHDOTUS Linjaratkaisu, sh. 23.4.2014 Linjaratkaisuehdotus perustuu tarkasteluun,

Lisätiedot

Hatanpään Valtatie 9 RATINA / TAMPERE. sponda.fi

Hatanpään Valtatie 9 RATINA / TAMPERE. sponda.fi Hatanpään Valtatie 9 RATINA / TAMPERE Tampereen keskustaan, Ratinan suvannon rannalle kohoaa uusi toimistotalo Näyttävä ja huippumoderni toimistorakennus valmistuu keväällä 2020 Ratinan kauppakeskuksen

Lisätiedot

LÄNSIVÄYLÄN KAUPALLISTEN PALVELUJEN NYKYTILAN SELVITYS Liite 3 (tark )

LÄNSIVÄYLÄN KAUPALLISTEN PALVELUJEN NYKYTILAN SELVITYS Liite 3 (tark ) LÄNSIVÄYLÄN KAUPALLISTEN PALVELUJEN NYKYTILAN SELVITYS Liite 3 (tark. 7.12.2016) Lähtökohdat Pieksämäen merkittävin tilaa vaativan kaupan alue on kehittynyt Pieksämäen kantakaupungin ja Naarajärven taajamakeskusten

Lisätiedot

Vauhtia tuotantoon Ruskon teollisuusalueelta

Vauhtia tuotantoon Ruskon teollisuusalueelta Vauhtia tuotantoon Ruskon teollisuusalueelta Toimiva tuotanto-, varasto- ja toimistotila/teollisuustila osoitteessa Konetie 33, Oulu. E8 5,8 KM VALTATIE 20 2 MIN LENTOASEMA 16 KM OULUN KESKUSTA 8,5 KM

Lisätiedot

Lappeenranta Itä ja länsi kohtaavat

Lappeenranta Itä ja länsi kohtaavat Lappeenranta strategia Lappeenranta Itä ja länsi kohtaavat Lappeenrannan kaupungin Kansainvälistymis- ja Venäjä 2015-16 Eloisassa, puhtaassa ja turvallisessa Lappeenrannassa on kaikenikäisten hyvä elää.

Lisätiedot

VALIMO. Parviainen Arkkitehdit Oy

VALIMO. Parviainen Arkkitehdit Oy VALIMO Parviainen Arkkitehdit Oy VALIMO s 3-5 PERUSTIEDOT s 6-8 MUUNNELTAVAT TILAT s 9-11 VIIHTYISÄ TYÖYMPÄRISTÖ 2 Yrityksesi uusi toimitila löytyy Pitäjänmäestä! Valimon uusi toimitilakokonaisuus sijoittuu

Lisätiedot

-miksi lause 'ensimmäisenä aloittaneet tienaavat kaiken rahan' ei pidä paikkaansa?

-miksi lause 'ensimmäisenä aloittaneet tienaavat kaiken rahan' ei pidä paikkaansa? Mitä on MLM! Monitasomarkkinoinnin perusasioita: -Historia -Mistä raha tulee? -mitä on 'vivuttaminen'? -miksi siitä puhutaan?(6 kk esimerkki) -organisaatimalli *binäärinen organisaatiomalli *ylivuoto -palkkiojärjestelmä

Lisätiedot

LIDL SUOMI KY KILPAILUN EDISTÄMINEN MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAISSA

LIDL SUOMI KY KILPAILUN EDISTÄMINEN MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAISSA LIDL SUOMI KY KILPAILUN EDISTÄMINEN MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAISSA 15.2.2017 MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAKI ESTÄÄ KILPAILUN TOTEUTUMISEN PÄIVITTÄISTAVARAKAUPAN ALALLA Suomen päivittäistavarakaupan markkinat

Lisätiedot

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA Liiketila 02 KAUPPAKESKUS VESKA Veskan kävijämääräennuste vuodelle 2020 on yli 3 000 000. Kauppakeskus Veska Kauppakeskus Veska on hyvässä nosteessa ja kävijämäärät ovat nousseet pelkästään viime vuonna

Lisätiedot

Kivistön vaikutusalueen väestö- ja ostovoimakehitys. Luonnos 31.3. 2014

Kivistön vaikutusalueen väestö- ja ostovoimakehitys. Luonnos 31.3. 2014 Kivistön vaikutusalueen väestö- ja ostovoimakehitys Luonnos 31.3. 2014 LÄHTÖKOHTIA Kivistön kauppakeskuksen päämarkkina-alue on Kivistön suuralue. Muu lähimarkkina-alue kattaa seuraavat alueet: Myyrmäen

Lisätiedot

Käpylän elävä keskipiste

Käpylän elävä keskipiste Käpylän elävä keskipiste Käpylän elävä keskus Amerin talona tunnettu Mäkelänkatu 91 uudistuu. Siitä tulee viihtyisä ja inhimillisen kokoinen kaupunginosan keskus. Kiinteistössä on tilaa erilaisille toimijoille:

Lisätiedot

Hopeakaivos Varisto, Vantaa. Uusi helpon asioinnin keskus! Realprojekti Oy. www.realprojekti.fi

Hopeakaivos Varisto, Vantaa. Uusi helpon asioinnin keskus! Realprojekti Oy. www.realprojekti.fi Uusi helpon asioinnin keskus! Hopeakaivos Varisto, Vantaa Realprojekti Oy Korkeavuorenkatu 34 FI-00130 Tel. +358 207 207 500 Fax +358 207 207 540 Business ID 0749176-2 Domicile Helsinki VAT Reg. LKV 5/2011

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Kulttuurikorttelin liikerakennushanke. Lausunto

Kankaanpään kaupunki. Kulttuurikorttelin liikerakennushanke. Lausunto Kankaanpään kaupunki Kulttuurikorttelin liikerakennushanke Lausunto 10.10.2014 Kankaanpään kulttuurikorttelin liikerakennushanke Kankaanpään ydinkeskustaan suunnitellaan Kulttuurikortteli 20:een liikerakennushanketta.

Lisätiedot

Oulun. Tutkijantie Teknologiakylän ytimessä

Oulun. Tutkijantie Teknologiakylän ytimessä Oulun Tutkijantie 7 8 9 Teknologiakylän ytimessä Tutkijantie 8 Toimitilaa Oulun ihmeen syntysijoilla Menestystarinoiden Teknologiakylä Oulun Linnanmaan Teknologiakylä oli lajissaan ensimmäisiä Suomessa

Lisätiedot

SÄHKÖINEN LIIKETOIMINTA

SÄHKÖINEN LIIKETOIMINTA SÄHKÖINEN LIIKETOIMINTA Verkkokauppa ja sähköinen markkinointi Nethit Oy Jani Lehtimäki 28.10.2013 SKJ Business Tämä materiaali ja kaikki siihen liittyvät oikeudet kuuluvat Nethit Oy:lle. Miksi verkkokauppa

Lisätiedot

Ainutlaatuinen toimitilakohde Kehäradan varrella. Pressi

Ainutlaatuinen toimitilakohde Kehäradan varrella. Pressi Ainutlaatuinen toimitilakohde Kehäradan varrella Pressi Jenita Kokkoniemi SRV 1.4.2014 Pressi Kaikki palat kohdallaan Uutta ajattelua toimitiloihin Toimisto ja tarpeen mukaisesti aputilat (huolto, showroom,

Lisätiedot

VETOVOIMAINEN MATKAKESKUS Matkakeskus Turkuun klinikan aloitusseminaari Saku Järvinen, projektipäällikkö, Realprojekti Oy

VETOVOIMAINEN MATKAKESKUS Matkakeskus Turkuun klinikan aloitusseminaari Saku Järvinen, projektipäällikkö, Realprojekti Oy MYLLY LÄNSIKESKUS VETOVOIMAINEN MATKAKESKUS Matkakeskus Turkuun klinikan aloitusseminaari 11.3.2016 Saku Järvinen, projektipäällikkö, Realprojekti Oy MATKAKESKUS HANSA SKANSSI Lukuisia asemanseutujen kehittämisprojekteja

Lisätiedot

Tilastotietoa päätöksenteon tueksi. Nina Vesterinen 20.3.2015

Tilastotietoa päätöksenteon tueksi. Nina Vesterinen 20.3.2015 Tilastotietoa päätöksenteon tueksi Nina Vesterinen 20.3.2015 Yhdessä enemmän kasvua ja uudistumista Suomen matkailuun Matkailun tiekartta 2015 2025 Matkailun tiekartta www.tem.fi/matkailuntiekartta Markkinat

Lisätiedot

Kotkan-Haminan seudun elinkeinostrategia

Kotkan-Haminan seudun elinkeinostrategia Cursor Oy Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Kotkan-Haminan seudun elinkeinostrategia Hyväksytty seutuvaltuustossa 18.6.2019 Tiivistelmä Tämä on Kotkan-Haminan seudun elinkeinostrategia. Strategialla

Lisätiedot

Kerca on valmis. KERCA - Kerava Cargo Center. - Logistiikkakeskittymä Keravan ja Vantaan rajalla. - Valmiiit, esirakennetut tontit

Kerca on valmis. KERCA - Kerava Cargo Center. - Logistiikkakeskittymä Keravan ja Vantaan rajalla. - Valmiiit, esirakennetut tontit Kerca on valmis. KERCA - Kerava Cargo Center - Logistiikkakeskittymä Keravan ja Vantaan rajalla - Valmiiit, esirakennetut tontit - Valmis kunnallistekniikka - Valmis palvelukeskittymä - Naapureina mm.

Lisätiedot

Mikä Eräverkko? Kaikki eräelämykset yhdestä osoitteesta.

Mikä Eräverkko? Kaikki eräelämykset yhdestä osoitteesta. Mikä Eräverkko? Eräverkko on eräihmisten ja -palveluiden kohtauspaikka, josta löydät helposti ja nopeasti metsästysmahdollisuudet sekä metsästyksen oheispalvelut. Kaikki eräelämykset yhdestä osoitteesta.

Lisätiedot

OSAVUOSI- KATSAUS Q MIKKO HELANDER

OSAVUOSI- KATSAUS Q MIKKO HELANDER OSAVUOSI- KATSAUS Q1 2016 MIKKO HELANDER 27.4.2016 1 KESKEISET ASIAT Q1 Keskon liikevaihto vakaa, vertailukelpoinen kehitys +0,2 % Kannattavuus parani, liikevoitto ilman kertaeriä 32,3 milj. (26,5 milj.

Lisätiedot

Lausunto Rajamäen kaupan mitoituksesta

Lausunto Rajamäen kaupan mitoituksesta Asemakaavan muutos Rajamäki, Kylänpää Lausunto Rajamäen kaupan mitoituksesta 29.9.2015 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Johdanto... 3 2. Kaupan nykytilanne Rajamäellä... 4 3. Kaupan liiketilatarve

Lisätiedot

Monikanavaisen verkkokaupan perustaminen, rakentaminen ja markkinointi sekä kansainvälinen kauppa

Monikanavaisen verkkokaupan perustaminen, rakentaminen ja markkinointi sekä kansainvälinen kauppa Monikanavaisen verkkokaupan perustaminen, rakentaminen ja markkinointi sekä kansainvälinen kauppa 3.11.2016 1 Kokenut ja osaava toimittaja & Toimituksia vuodesta 1991 liikevaihto 5,3 M 2015, tulos 1 MEUR

Lisätiedot

Verkostoidu Porin seudulla -hanke

Verkostoidu Porin seudulla -hanke Itämeren laaja-alaisin teollisuuspuisto Satamatoimintaa hyödyntävälle Teollisuudelle Kaupalle Logistiikka-alan yrityksille Rakentuu olemassa olevan teollisuuden ja teollisuusklustereiden ympärille Satakunta

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2015. Alueraportti, Pohjois-Pohjanmaa Toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen

Pk-yritysbarometri, syksy 2015. Alueraportti, Pohjois-Pohjanmaa Toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen Pk-yritysbarometri, syksy 2015 Alueraportti, Pohjois-Pohjanmaa Toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen 1 Liikevaihto nyt verrattuna edelliseen 12 kk takaiseen tilanteeseen, kaikki toimialat 60 50 40 30 20 10

Lisätiedot

Vähittäiskauppaa koskevien MRL:n muutosten arviointi SYKEn seurantatietojen, tutkimusten ja selvitysten perusteella

Vähittäiskauppaa koskevien MRL:n muutosten arviointi SYKEn seurantatietojen, tutkimusten ja selvitysten perusteella Vähittäiskauppaa koskevien MRL:n muutosten arviointi SYKEn seurantatietojen, tutkimusten ja selvitysten perusteella Antti Rehunen Suomen ympäristökeskus SYKE Eduskunnan ympäristövaliokunta 7.2.2017 Vähittäiskaupan

Lisätiedot

Katsaus toimialojen muutoksiin: Muoti Viihde ja elämykset Ruoka ja juoma

Katsaus toimialojen muutoksiin: Muoti Viihde ja elämykset Ruoka ja juoma Katsaus toimialojen muutoksiin: Muoti Viihde ja elämykset Ruoka ja juoma Hyvinvointi 30.11.2018 Mikko Östring Johtaja Toimitilat RAKLI ry Muutoksen suunta? Muutosajurit Miksi tilatarve muuttuu? Mitä Parhaat

Lisätiedot

AUTOSALPA RAKENTAA LAHTEEN UUDEN TOIMITALON

AUTOSALPA RAKENTAA LAHTEEN UUDEN TOIMITALON LEHDISTÖTIEDOTE Julkaisuvapaa heti AUTOSALPA RAKENTAA LAHTEEN UUDEN TOIMITALON Autosalpa Oy ja Renor Oy ovat sopineet torstaina, 19.6.2008, tonttikaupasta Lahden Asemantaustan kaupunginosassa olevasta

Lisätiedot

SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO

SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO MYYDÄÄN Tarjousten perusteella ARVOKIINTEISTÖ KIINTEISTÖN PERUSTIEDOT KIINTEISTÖTUNNUS 297-1-21-4 TONTIN PINTA-ALA 1206m² PÄÄRAKENNUS 1027m² SAUNA 160m² RAKENNUSTEN PERUSTIEDOT

Lisätiedot

TAMPEREEEN TYÖLLISYYS TAMMI KESÄKUUSSA 2008

TAMPEREEEN TYÖLLISYYS TAMMI KESÄKUUSSA 2008 TILASTOTIEDOTE Sivu 1 / 6 TAMPEREEEN TYÖLLISYYS TAMMI KESÄKUUSSA 2008 Tampereen työllisyyden kehitys jatkoi hidastumistaan Työnvälitysrekisteritietojen mukaan Tampereella oli tämän vuoden puolivälissä

Lisätiedot

Yhdyskuntarakenne ja elinvoimapolitiikka

Yhdyskuntarakenne ja elinvoimapolitiikka Yhdyskuntarakenne ja elinvoimapolitiikka MALPE 1 Tehtäväalueen kuvaus ja määrittelyt Ryhmän selvitysalueeseen kuuluivat seuraavat: kaavoitus, maapolitiikka ja maaomaisuus, maankäyttö, liikenneverkko ja

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun yritysraportti

Pääkaupunkiseudun yritysraportti Pääkaupunkiseudun yritysraportti Yritysten ja niiden toimipaikkojen rakenne, sijoittuminen ja muutostrendit 2000-luvulla Seppo Laakso & Päivi Kilpeläinen, Kaupunkitutkimus TA Oy Anna-Maria Kotala, Arja

Lisätiedot

Myydään leipomokahvilasekatavarakauppa

Myydään leipomokahvilasekatavarakauppa Myydään leipomokahvilasekatavarakauppa Juankosken keskustassa huippupaikalla Yrityksen nimi: Sepon Valinta Oy Yrityksen osoite: Juankoskentie 17, 73500 Juankoski Perustamisvuosi: 1986 Toimiala: Kauppa

Lisätiedot

Vuoreksen kaupallisten palveluiden mitoituksen päivitys 2013

Vuoreksen kaupallisten palveluiden mitoituksen päivitys 2013 Mitoituksen päivitys 2013 1 Vuoreksen kaupallisten palveluiden mitoituksen päivitys 2013 Vuoreksen kaupunginosa on lähtenyt jo rakentumaan. Vuoreskeskus on ensimmäisiltä osiltaan rakentunut ja myös muita

Lisätiedot

Kamux Osavuosikatsaus tammi syyskuu 2018

Kamux Osavuosikatsaus tammi syyskuu 2018 Kamux Osavuosikatsaus tammi syyskuu 218 22.11.218 Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Talousjohtaja Tapio Arimo Sisältö Osavuosikatsaus 218 Q3/218 lyhyesti Taloudellinen kehitys Näkymät ja taloudelliset tavoitteet

Lisätiedot

Meidän visiomme......sinun tulevaisuutesi

Meidän visiomme......sinun tulevaisuutesi Meidän visiomme... Asiakkaittemme akunvaihdon helpottaminen...sinun tulevaisuutesi Uusia asiakkaita, lisää kannattavuutta ja kehitystä markkinoiden tahdissa Synergy Battery Replacement Programme The Battery

Lisätiedot

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 12.11.2003, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9.

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 12.11.2003, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9. Julkaistu: 2003-11-12 08:00:20 CET Wulff - neljännesvuosikatsaus BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1 Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 12.11.2003, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.

Lisätiedot

Metropolipolitiikka, seutupolitiikka, aluepolitiikka- Mistä oikein on kysymys? Helsinki 15.9.2010

Metropolipolitiikka, seutupolitiikka, aluepolitiikka- Mistä oikein on kysymys? Helsinki 15.9.2010 Metropolipolitiikka, seutupolitiikka, aluepolitiikka- Mistä oikein on kysymys? Helsinki 15.9.2010 Perttu Vartiainen Monitasoinen aluepolitiikka vai kamppailu aluetasoista? Alue- ja kaupunkijärjestelmän

Lisätiedot

Ahjotie RAATEKANKAANTIE 5:218. mp-1. ajo. ajo. ajo TKL. avo RAHTIKATU. e=0.35 TELITIE. Telitie. ajo. ajo 21 RAATEKANGAS TKL. II e=0.40. avo.

Ahjotie RAATEKANKAANTIE 5:218. mp-1. ajo. ajo. ajo TKL. avo RAHTIKATU. e=0.35 TELITIE. Telitie. ajo. ajo 21 RAATEKANGAS TKL. II e=0.40. avo. 0 : : Ahjotie Telitie 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 00 0 0 0 0 0 0 TELITIE RAHTIKATU RAATEKANKAANTIE e=0.0 e=0. mp- RAATEKANGAS EV ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET EV 0000 Teollisuus-, varasto- ja liikerakennusten

Lisätiedot

Johtoryhmä. Toimitusjohtaja Pekka Laitinen. Myyntijohtaja Mikael Winqvist. Hallintopäällikkö Tapio Kuitunen. Vt. palvelujohtaja Juho Vartiainen

Johtoryhmä. Toimitusjohtaja Pekka Laitinen. Myyntijohtaja Mikael Winqvist. Hallintopäällikkö Tapio Kuitunen. Vt. palvelujohtaja Juho Vartiainen Pähkinänkuoressa Signal Partners on vuonna 2010 perustettu suomalaisessa omistuksessa oleva yritys. Toimimme pääasiallisesti Pohjoismaissa ja palvelemme kansainvälisesti toimivien asiakkaidemme koko organisaatiota

Lisätiedot

KODIN KESKUS, JOENSUU m²

KODIN KESKUS, JOENSUU m² KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI LIIKERAKENNUS VUOKRATAAN TOIMITILAA Joensuun Raatekankaalle keskeiselle kaupan alueelle Lieksaan ja Nurmekseen sekä Kontiolahdelle/Kajaaniin

Lisätiedot

ORIVEDEN KESKUSTA-ALUEEN LIIKETONTTIA KOSKEVA TARJOUSKILPAILU

ORIVEDEN KESKUSTA-ALUEEN LIIKETONTTIA KOSKEVA TARJOUSKILPAILU ORIVEDEN KESKUSTA-ALUEEN LIIKETONTTIA KOSKEVA TARJOUSKILPAILU HANKKEEN KUVAUS 09.05.2012 SISÄLLYSLUETTELO sivu 1. Yleistä... 3 2. Tarjouskilpailu... 4 2.1 Tarjouskilpailun ehdot... 4 2.2 Tarjouksessa pyydetään

Lisätiedot

Sijoitu Kempeleeseen

Sijoitu Kempeleeseen Sijoitu Kempeleeseen Kempeleessä olet Pohjois-Suomen paalupaikalla Kempele sijaitsee keskellä 250 000 asukkaan kaupunkiseutua, kymmenen kilometrin päässä Oulusta. Lähellä on matkustajamääriltään Suomen

Lisätiedot

Ihmiset ja osaaminen sujuvasti liikkeelle kasvukeskusten välillä. Maarakennuspäivä Aleksi Randell

Ihmiset ja osaaminen sujuvasti liikkeelle kasvukeskusten välillä. Maarakennuspäivä Aleksi Randell Ihmiset ja osaaminen sujuvasti liikkeelle kasvukeskusten välillä Maarakennuspäivä 2018 27.9.2018 Aleksi Randell Miksi kasvukeskusten joukkoliikenneyhteyksillä on väliä? Liikenneinfran kehittäminen ja matka-aikojen

Lisätiedot

LUOLALAN TEOLLISUUSTONTIN KAUPPAPAIKKASELVITYS

LUOLALAN TEOLLISUUSTONTIN KAUPPAPAIKKASELVITYS LUOLALAN TEOLLISUUSTONTIN KAUPPAPAIKKASELVITYS Naantalissa Luolalan kaupunginosassa on korttelissa 7 tontit 4, 5 ja 6 osoitettu liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi kaavamerkinnällä (K-1). Korttelialueelle

Lisätiedot

Uutta vetovoimaa bisnekseen.

Uutta vetovoimaa bisnekseen. Magneetti vetää uusia mahdollisuuksia Kurikkaan Kurikan Magneetti on uusi yritysalue ja kaupungin ykköshanke, joka yhdistää keskustan ja kolmostien vilkkaan valtaväylän. Uutta vetovoimaa bisnekseen. WWW.KURIKKA.FI

Lisätiedot

UTTA TUOTANTO- JA VARASTOTILAA PIRKKALAAN VESALANTIELLE!

UTTA TUOTANTO- JA VARASTOTILAA PIRKKALAAN VESALANTIELLE! UTTA TUOTANTO- JA VARASTOTILAA PIRKKALAAN VESALANTIELLE! UUTTA TOIMITILAA ERINOMAISELLA SIJAINNILLA Kiinteistö Oy Pirkkalan Punaharmaa rakennetaan moottoritien ja lentokentäntien läheisyyteen. Hyvä logistinen

Lisätiedot

Joensuun kaupunkiseudun elinkeino-ohjelman 2010 2013 yhteenveto sekä katsaus elinkeino-ohjelman 2014 2017 toteutukseen

Joensuun kaupunkiseudun elinkeino-ohjelman 2010 2013 yhteenveto sekä katsaus elinkeino-ohjelman 2014 2017 toteutukseen 1 20.11.2015 Joensuun kaupunkiseudun elinkeino-ohjelman 2010 2013 yhteenveto sekä katsaus elinkeino-ohjelman 2014 2017 toteutukseen Jarmo Kauppinen kehittämisjohtaja, varatoimitusjohtaja JOSEK Oy Mistä

Lisätiedot

The Plaza to be. PILKE ja HEHKU Plaza Business Parkin parhaat toimitilat odottavat sinua. PILKE JA HEHKU kiinteistömme yrityskeskittymässä

The Plaza to be. PILKE ja HEHKU Plaza Business Parkin parhaat toimitilat odottavat sinua. PILKE JA HEHKU kiinteistömme yrityskeskittymässä The Plaza to be. PILKE ja HEHKU Plaza Business Parkin parhaat toimitilat odottavat sinua. PILKE JA HEHKU kiinteistömme yrityskeskittymässä Naapurisi: inspiraatio ja menestys. Toteuta suunnitelmasi Kehittyvä

Lisätiedot

MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUYHTYMÄ

MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUYHTYMÄ MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUYHTYMÄ Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2015 Taloussuunnitelma vuosille 2016-2017 Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymän hallitus 20.11.2014 95 Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymän

Lisätiedot

Toimitusjohtajan katsaus

Toimitusjohtajan katsaus Liite 4 Digia Oyj Toimitusjohtajan katsaus 16.3.2011 Juha Varelius Toimitusjohtaja Katsauskauden 2010 pääkohdat Katsauskauden pääkohdat Liikevaihto kasvoi selvästi 130,8 (120,3) miljoonaa euroa, kasvua

Lisätiedot

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA Liiketila 02 KAUPPAKESKUS VESKA Veskan kävijämääräennuste vuodelle 2020 on yli 3 000 000. Kauppakeskus Veska Kauppakeskus Veska on hyvässä nosteessa ja kävijämäärät ovat nousseet pelkästään viime vuonna

Lisätiedot

Näkökulmia Helsingin seudun ja Espoon työmarkkinoihin ja talousnäkymiin

Näkökulmia Helsingin seudun ja Espoon työmarkkinoihin ja talousnäkymiin Espoo Valtuuston seminaari 22.4.2015 Seppo Laakso, Näkökulmia Helsingin seudun ja Espoon työmarkkinoihin ja talousnäkymiin Helsingin seudun kasvu 2000-luvulla Bruttokansantuote v. 2010 hinnoin, Ind.2000=100

Lisätiedot

Tampere suurkaupunki

Tampere suurkaupunki Tampere suurkaupunki Teemme yhdessä Suomen parasta ja houkuttelevinta, pohjoismaista suurkaupunkia Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala Tampereen kaupunki Alue- ja paikallishallintopäivät 17. 18.8.2016 Kaupunkiseudun

Lisätiedot

26.1.2015 Ari Hiltunen

26.1.2015 Ari Hiltunen 26.1.2015 Ari Hiltunen Kilpailukyvyn ja elinkeinopolitiikan ohjaus- ja toimintakokonaisuus Selonteko Jyväskylän valtuustolle 26.1.2015 Toimitusjohtaja Ari Hiltunen 2. Jyväskylän Yritystehdas 3. Tehokkaat

Lisätiedot

Pikku Huopalahti. Kaupallinen mitoitus

Pikku Huopalahti. Kaupallinen mitoitus Pikku Huopalahti Kaupallinen mitoitus 24.9.2014 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Pikku Huopalahden kaupallinen rakenne 2014... 3 2. Pikku Huopalahden kehittäminen... 7 3. Pikku Huopalahden markkinoiden

Lisätiedot

Tavoitteena kannattava kasvu. Yhtiökokous Repe Harmanen, toimitusjohtaja 16.3.2015

Tavoitteena kannattava kasvu. Yhtiökokous Repe Harmanen, toimitusjohtaja 16.3.2015 Tavoitteena kannattava kasvu Yhtiökokous Repe Harmanen, toimitusjohtaja 16.3.2015 Asiakaslupauksemme Takaamme jatkuvuuden ja teemme tulevaisuuden ajallaan ja rahallaan. 1. Toimintamme Merkittävin osa liiketoiminnastamme

Lisätiedot

PIRKANMAA 2025 Luvassa kirkastuvaa

PIRKANMAA 2025 Luvassa kirkastuvaa PIRKANMAA 2025 Luvassa kirkastuvaa PIRKANMAA 2025 PIRKANMAAN MAAKUNTASUUNNITELMA Pirkanmaan visio Vuonna 2025 Pirkanmaa on vauras, rohkeasti uudistumiskykyinen, osaamista hyödyntävä kasvumaakunta. Pirkanmaalla

Lisätiedot

TÄYTTÄ ELÄMÄÄ PÄIJÄNTEEN RANNALLA TULEVAISUUDEN EDELLÄKÄVIJÄ

TÄYTTÄ ELÄMÄÄ PÄIJÄNTEEN RANNALLA TULEVAISUUDEN EDELLÄKÄVIJÄ TÄYTTÄ ELÄMÄÄ PÄIJÄNTEEN RANNALLA TULEVAISUUDEN EDELLÄKÄVIJÄ JYKES KIINTEISTÖT OY:N TOIMINTA Merkittävä toimitilojen ja yrityspuistoalueiden kehittämiseen ja omistamiseen keskittynyt toimija Jyväskylän

Lisätiedot

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH 10.10.2013 Sisältö 1 Lähtökohdat... 7 2 Nykytila... 9 3 Suunnitelman sisältö... 14 3.1 Toimenpiteet... 14 3.2 Liikennejärjestelyt: nykyiset

Lisätiedot

Keskusta-alueet ja vähittäiskauppa kaupunkiseuduilla sekä näkökulmia asutuksen ja palveluverkon muutoksiin. Antti Rehunen ja Ville Helminen SYKE

Keskusta-alueet ja vähittäiskauppa kaupunkiseuduilla sekä näkökulmia asutuksen ja palveluverkon muutoksiin. Antti Rehunen ja Ville Helminen SYKE Keskusta-alueet ja vähittäiskauppa kaupunkiseuduilla sekä näkökulmia asutuksen ja palveluverkon muutoksiin Antti Rehunen ja Ville Helminen SYKE TÄYDENNYSRAKENTAMISEN SEMINAARI 28.5.2014 Keskusta-alueiden

Lisätiedot

Muuttuva vähittäiskauppa yhdyskuntarakenteessa. Antti Rehunen Urban Zone 2 -loppuseminaari 13.6.2014

Muuttuva vähittäiskauppa yhdyskuntarakenteessa. Antti Rehunen Urban Zone 2 -loppuseminaari 13.6.2014 Muuttuva vähittäiskauppa yhdyskuntarakenteessa Antti Rehunen Urban Zone 2 -loppuseminaari 13.6.2014 Näkökulmia vähittäiskauppaan ja yhdyskuntarakenteen vyöhykkeisiin 1 Vähittäiskaupan toimipaikkojen sijoittuminen

Lisätiedot

Kasvukäytävän pohjoinen keskus. Suomen kasvukäytävän elinvoimakartasto 2014.

Kasvukäytävän pohjoinen keskus. Suomen kasvukäytävän elinvoimakartasto 2014. MAL-sidosryhmäfoorumi 2.10.2015 Kasvukäytävän pohjoinen keskus Suomen kasvukäytävän elinvoimakartasto 2014. 1. Varaudumme väestön kasvuun 2. Tiivistämme yhdyskuntarakennetta 3. Kehitämme keskustoja ja

Lisätiedot

Conorin Monitoimitilat Jasperintie 270 B, Pirkkala. Varaa nyt omat tilasi ja vaikuta tilan varusteluun!

Conorin Monitoimitilat Jasperintie 270 B, Pirkkala. Varaa nyt omat tilasi ja vaikuta tilan varusteluun! Conorin Monitoimitilat Jasperintie 270 B, Pirkkala Varaa nyt omat tilasi ja vaikuta tilan varusteluun! Konsepti Conorinin luoma monitoimitilakonsepti perustuu helposti räätälöitävien ja asiakaslähtöisten

Lisätiedot

Toimintaympäristön muutokset

Toimintaympäristön muutokset Merikarvia Siikainen Pomarkku Lavia Pori Ulvila Luvia Nakkila Harjavalta Kokemäki Toimintaympäristön muutokset Porin selvitysalue 28.2.2014 Heikki Miettinen Pohjakartta MML, 2012 Harjavalta Kokemäki Lavia

Lisätiedot

10.8.2011 Wulff-Yhtiöt Oyj Sijoittaja- ja analyytikkotilaisuus

10.8.2011 Wulff-Yhtiöt Oyj Sijoittaja- ja analyytikkotilaisuus 10.8.2011 Wulff-Yhtiöt Oyj Sijoittaja- ja analyytikkotilaisuus Wulff merkittävä toimistomaailman toimija Pohjoismaissa ö 1 Wulff-Yhtiöt lukuina ö 2 Wulff-Yhtiöt Oyj liikevaihdon jakautuminen vuonna 2010

Lisätiedot

Asuntotuotantotarve 2015-2040

Asuntotuotantotarve 2015-2040 VTT TECHNICAL RESEARCH CENTRE OF FINLAND LTD Asuntotuotantotarve 2015-2040 Erikoistutkija Terttu Vainio 25.1.2016 Suomen väestökehitys 2015 ennusteen mukaan (miljoonaa henkilöä) nettomaahanmuutto omavaraisväestö

Lisätiedot

LSK Business Park Oy. Opportunities for new business

LSK Business Park Oy. Opportunities for new business LSK Business Park Oy Opportunities for new business LSK Business Park Oy Lyhyesti yhtiöstä Perustettu 2014, perustajana Kasvuyrittäjät Oy Osti 30.4.2014 Kauhavan Lentosotakoulun ja Kokkolan asevarikon

Lisätiedot

KODIN KESKUS, JOENSUU mm²

KODIN KESKUS, JOENSUU mm² VUOKRATAAN TOIMITILAA KODIN KESKUS, 80100 JOENSUU 5 000 mm² KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI KODIN KESKUS, 80100 JOENSUU 5 000 mm² LIIKERAKENNUS VUOKRATAAN

Lisätiedot

Toimitusjohtajan katsaus

Toimitusjohtajan katsaus Liite 4 Toimitusjohtajan katsaus Juha Varelius, toimitusjohtaja 12.3.2013 Lähes 1000 huippuosaajaa Kansainvälistyvä pörssiyhtiö 14 toimipistettä, seitsemässä eri maassa TUKHOLMA SUOMI (5) OSLO MOSKOVA

Lisätiedot

Yhteistyö kanssamme avain menestykseen. Satmatic Oy Sammontie 9 28400 ULVILA 02 5379 800 etunimi.sukunimi@satmatic.fi www.satmatic.

Yhteistyö kanssamme avain menestykseen. Satmatic Oy Sammontie 9 28400 ULVILA 02 5379 800 etunimi.sukunimi@satmatic.fi www.satmatic. Yhteistyö kanssamme avain menestykseen Satmatic Oy Sammontie 9 28400 ULVILA 02 5379 800 etunimi.sukunimi@satmatic.fi www.satmatic.fi 15,5 milj. asukasta Olemme osa pörssiyhtiötä AS Harju Elekter Group,

Lisätiedot

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA Liiketila B1-10 02 KAUPPAKESKUS VESKA Veskan kävijämääräennuste vuodelle 2020 on yli 3 000 000. Kauppakeskus Veska Kauppakeskus Veska on hyvässä nosteessa ja kävijämäärät ovat nousseet pelkästään viime

Lisätiedot

Monitoimitilat Tuusula Majavantie 10, Tuusula

Monitoimitilat Tuusula Majavantie 10, Tuusula Monitoimitilat Tuusula Majavantie 10, Tuusula Mitä ovat Monitoimitilat? Monitoimitilat ovat helposti räätälöitäviä ja asiakaslähtöisiä, monenlaiseen toimintaan soveltuvia toimitiloja PK-yrityksille. Monitoimitilat

Lisätiedot

Parviainen Arkkitehdit Oy HIOMO

Parviainen Arkkitehdit Oy HIOMO Parviainen Arkkitehdit Oy HIOMO HIOMO s 3-4 PERUSTIEDOT s 5-11 MUUNNELTAVAT TILAT s 12 LISÄTIEDOT 2 Yrityksesi uusi toimitila löytyy Pitäjänmäestä! Hiomon toimitilakokonaisuus sijoittuu Pitäjänmäen keskeiselle

Lisätiedot

Vantaan kaupungin Future City Challenge -haasteet

Vantaan kaupungin Future City Challenge -haasteet Vantaan kaupungin Future City Challenge -haasteet Yrittäjän sijoittumisen tukeminen Vantaalle Kilpailuhaasteena on kehittää palvelu, joka antaa yrittäjälle tärkeää tietoa toimintansa sijaintiin liittyvissä

Lisätiedot

Realgreen on kiinteistöön integroitava aurinko- ja tuulivoimaa hyödyntävä monienergiaratkaisu

Realgreen on kiinteistöön integroitava aurinko- ja tuulivoimaa hyödyntävä monienergiaratkaisu Realgreen on kiinteistöön integroitava aurinko- ja tuulivoimaa hyödyntävä ENERGIARATKAISU KIINTEISTÖN KILPAILUKYVYN SÄILYTTÄMISEKSI Osaksi kiinteistöä integroitava Realgreen- tuottaa sähköä aurinko- ja

Lisätiedot

Tekninen johtaja Korhosen ehdotus Tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen. Asemakaavaluonnos sekä kaavaselostusluonnos

Tekninen johtaja Korhosen ehdotus Tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen. Asemakaavaluonnos sekä kaavaselostusluonnos TEK 9.12.2015 Lausunto asemakaavamuutoksesta, Naistenmatkan asemakaavan muutos (nro 243) Rakennuspäällikkö Keränen 2.12.2015 Kaavaluonnoksen aineistoon on perehdytty liikenteen, katujen ja vesihuollon

Lisätiedot