Suomen kasvukäytävän ELINVOIMAKARTASTO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen kasvukäytävän ELINVOIMAKARTASTO"

Transkriptio

1 Suomen kasvukäytävän ELINVOIMAKARTASTO Elinvoiman indikaattoreita kasvukäytäväalueella / 2014 Osa 3 pendelöinti, asiointi Työ- ja elinkeinoministeriö Suomen kasvukäytävä -verkosto Konsultti: Suomen ympäristökeskus SYKE

2 SUOMEN KASVUKÄYTÄVÄ PENDELÖINTI Suomen ympäristökeskus 05 / 2014

3 Taajamien välinen työssäkäynti: kuvaparissa kahden vuosikymmenen muutos. Ammatillisen erikoistumisen vuoksi muutos jatkuu, matkat ja pendelöivien määrät kasvavat. Miltä kasvukäytävä näyttää kartalla?

4 Etelä-Suomen työssäkäyntialueella Suomen kasvukäytävä erottuu ympäristöstään ja muodostaa yhtenäisen työmarkkina-alueen. Pendelöinti on kasvukäytävän suuntaista. Suomen kasvukäytävällä pendelöi yli ihmistä.

5 Suuriksi kunniksi on valittu pääkaupunkiseutu, Tampere, Hämeenlinna, Hyvinkää ja Riihimäki. Pieniä kuntia ovat kaikki muut kunnat.

6 Suuriksi kunniksi on valittu pääkaupunkiseutu, Tampere, Hämeenlinna, Hyvinkää ja Riihimäki. Pieniä kuntia ovat kaikki muut kunnat. Suomen kasvukäytävän pendelöinnin ja samalla kasvukäytäväarjen kuhinan kuva on tiheä, lukemattomien kytkösten muodostama verkosto.

7 Työmatkat kahdella sellaisella toimialalla, joille pitkät työmatkat ovat tyypillisiä.

8 Kuvan kuntaryhmät on muodostettu toiminnallisen harkinnan perusteella. Ryhmät eivät noudata seuturajoja. Työmatkat v 2010 kuntaryhmien välillä. Mukana vain alle 200 km matkat : Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Tampere, Vesilahti, Ylöjärvi : Akaa, Pälkäne, Valkeakoski 3: Hattula, Hämeenlinna, Janakkala 4: Loppi, Hausjärvi, Hyvinkää, Riihimäki : Espoo, Helsinki, Vantaa, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Nurmijärvi, Tuusula

9 Työssäkäynti HHT-alueen eri osien välillä vuonna : Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Tampere, Vesilahti, Ylöjärvi 2: Akaa, Pälkäne, Valkeakoski Työpaikan kuntaryhmä 3: Hattula, Hämeenlinna, Janakkala 4: Loppi, Hausjärvi, Hyvinkää, Riihimäki 5: Espoo, Helsinki, Vantaa, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Nurmijärvi, Tuusula Asuinpaikan kuntaryhmä 1: Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Tampere, Vesilahti, Ylöjärvi : Akaa, Pälkäne, Valkeakoski : Hattula, Hämeenlinna, Janakkala : Loppi, Hausjärvi, Hyvinkää, Riihimäki : Espoo, Helsinki, Vantaa, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Nurmijärvi, Tuusula Lähde: SYKE, YKR/SYKE ja TK.

10 Kasvukäytäväalueen kunnista Hämeenlinnaan suuntautuvien työmatkojen määrä vuonna 2010.

11 Kasvukäytäväalueen kunnista Tampereelle ja Helsinkiin suuntautuvien työmatkojen määrät vuonna 2010.

12 Kasvukäytäväalueen kunnista Espooseen ja Vantaalle suuntautuvien työmatkojen määrät vuonna Huom. symbolien eri mittakaava verrattuna pienempien kuntien karttoihin.

13 Kasvukäytäväalueen kunnista Hyvinkäälle ja Riihimäelle suuntautuvien työmatkojen määrät vuonna 2010.

14 SUOMEN KASVUKÄYTÄVÄ ASIOINTI Suomen ympäristökeskus 05 / 2014

15 Asioinnin luokittelu ja tuoteryhmien/palvelujen asiointitaajuudet (lukumäärä vuodessa) TNS Gallupin Suuri Vaikutusaluetutkimus (SVT) 2011-aineiston perusteella Erikoiskauppa Alkoholi 33 Kosmetiikka 26 Naisten vaatteet 23 Kirjat 17 DVD, CD, Tietokonepelit yms. 15 Miesten vaatteet 14 Urheiluvälineet ja -asusteet 12 Lasten vaatteet 12 Naisten jalkineet 10 Rauta- rakennus- ja remonttitarvikkeet 9 Huonekalut ja sisustustarvikkeet 8 Kellot ja korut 7 Matkapuhelimet, liittymät, laajakaista 7 Miesten jalkineet 6 Kodinkoneet 6 Kodin viihde-elektroniikka 6 Kodin tietotekniikkalaitteet 6 Silmälasit, piilolasit ym. Optikkotuotteet 6 Käytetty auto 2 Uusi auto 1 Päivittäistavarakauppa Elintarvikkeet arkisin 103 Elintarvikkeet viikonloppuisin 88 Pesu- ja puhdistusaineet, paperit 54 Kaupalliset ja julkiset palvelut (pois lukien vähittäiskauppa) Kahvila- tai lounasravintolapalvelut 47 Liikuntapalvelut 33 Kirjastossa käynti 26 Ravintolapalvelut 24 Julkiset lääkäri- ja terveydenhoitopalvelut 20 Kampaamot / parturit, kauneushoitolat 20 Pankkikonttorissa asiointi 16 Kulttuuripalvelut 13 Julkiset koulutuspalvelut 11 Yksityiset lääkäri- ja terveydenhoitopalvelut 11 Kirkossa käynti, uskonnolliset tilaisuudet 10 Elokuvissa käynti 9 Vakuutusyhtiön konttorissa asiointi 5 Matkatoimistossa asiointi 4

16 Kasvukäytäväalueen vetovoimaisimmat erikoiskaupan ostopaikat. Ostopaikat ovat keskusta-alueita, alakeskuksia ja kaupan alueita. Asiointimatkat lähtevät kunkin postinumeroalueen väestökeskipisteestä.

17 Kasvukäytäväalueen vetovoimaisimmat kaupallisten ja julkisten palveluiden palvelukeskittymät. Palvelukeskittymät ovat keskustaalueita, alakeskuksia ja kaupan alueita. Asiointimatkat lähtevät kunkin postinumeroalueen väestökeskipisteestä.

18 Kasvukäytäväalueen vetovoimaisimmat päivittäistavarakaupan ostopaikat. Ostopaikat ovat keskusta-alueita, alakeskuksia ja kaupan alueita. Asiointimatkat lähtevät kunkin postinumeroalueen väestökeskipisteestä.

19 Erikoiskaupan asiointi toiminnallisten alueiden välillä. Tarkastelussa on mukana vain viiden tässä kartastossa luokitellun osaalueen välinen asiointi Suomen kasvukäytävällä. Asiointimäärä vuorokaudessa on laskennallinen arvo, joka perustuu asioinnin suuntautumiseen ja asiointitaajuuteen.

20 Erikoiskaupan asiointi HHT-alueen eri osien välillä, asiointimäärä vuorokaudessa Asuinpaikan kuntaryhmä 1: Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Tampere, Vesilahti, Ylöjärvi 2: Akaa, Pälkäne, Valkeakoski Ostopaikaikan kuntaryhmä 3: Hattula, Hämeenlinna, Janakkala 4: Loppi, Hausjärvi, Hyvinkää, Riihimäki 5: Espoo, Helsinki, Vantaa, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Nurmijärvi, Tuusula 1: Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Tampere, Vesilahti, Ylöjärvi : Akaa, Pälkäne, Valkeakoski : Hattula, Hämeenlinna, Janakkala : Loppi, Hausjärvi, Hyvinkää, Riihimäki : Espoo, Helsinki, Vantaa, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Nurmijärvi, Tuusula Lähde: SYKE, TNS Gallup, SVT2011.

21 Julkisten ja kaupallisten palveluiden (pois lukien päivittäistavarakauppa) asiointi toiminnallisten alueiden välillä. Tarkastelussa on mukana vain viiden tässä kartastossa luokitellun osaalueen välinen asiointi Suomen kasvukäytävällä. Asiointimäärä vuorokaudessa on laskennallinen arvo, joka perustuu asioinnin suuntautumiseen ja asiointitaajuuteen.

22 Päivittäistavarakaupan asiointi HHT-alueen eri osien välillä, asiointimäärä vuorokaudessa Asuinpaikan kuntaryhmä 1: Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Tampere, Vesilahti, Ylöjärvi 2: Akaa, Pälkäne, Valkeakoski Ostopaikaikan kuntaryhmä 3: Hattula, Hämeenlinna, Janakkala 4: Loppi, Hausjärvi, Hyvinkää, Riihimäki 5: Espoo, Helsinki, Vantaa, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Nurmijärvi, Tuusula kotiseutu 1: Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Tampere, Vesilahti, Ylöjärvi : Akaa, Pälkäne, Valkeakoski : Hattula, Hämeenlinna, Janakkala : Loppi, Hausjärvi, Hyvinkää, Riihimäki : Espoo, Helsinki, Vantaa, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Nurmijärvi, Tuusula Lähde: SYKE, TNS Gallup, SVT2011.

23 Päivittäistavarakaupan asiointi toiminnallisten alueiden välillä. Tarkastelussa on mukana vain viiden tässä kartastossa luokitellun osaalueen välinen asiointi Suomen kasvukäytävällä. Asiointimäärä vuorokaudessa on laskennallinen arvo, joka perustuu asioinnin suuntautumiseen ja asiointitaajuuteen.

24 Julkisten ja kaupallisten palvelujen (pois lukien vähittäiskauppa) asiointi HHTalueen eri osien välillä, asiointimäärä vuorokaudessa Asuinpaikan kuntaryhmä 1: Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Tampere, Vesilahti, Ylöjärvi 2: Akaa, Pälkäne, Valkeakoski Ostopaikaikan kuntaryhmä 3: Hattula, Hämeenlinna, Janakkala 4: Loppi, Hausjärvi, Hyvinkää, Riihimäki 5: Espoo, Helsinki, Vantaa, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Nurmijärvi, Tuusula 1: Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Tampere, Vesilahti, Ylöjärvi : Akaa, Pälkäne, Valkeakoski : Hattula, Hämeenlinna, Janakkala : Loppi, Hausjärvi, Hyvinkää, Riihimäki : Espoo, Helsinki, Vantaa, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Nurmijärvi, Tuusula Lähde: SYKE, TNS Gallup, SVT2011.

25 Pistesymbolit kuvaavat kuntaan muista kunnista tulevan asioinnin kokonaismäärää (vasemmalla) ja sen muutosta (oikealla). Mukana ei ole kunnan sisällä tapahtuvaa asiointia. Asiointivirroissa on mukana molempiin suuntiin kahden kunnan välillä tapahtuva asiointi. Vasemman ja oikeanpuolisen kartan asteikko on erilainen: muutostarkastelussa on korostettu määriä. Tarkastelussa ei erotu se, onko asiointi kasvanut tai vähentynyt kunnan sisällä. Selvimmin kartalta erottuu Ideaparkin rakentaminen Lempäälään ja sen Tampereen keskustasta viemä asiointi. Pääkaupunkiseudun kuntien välisen asioinnin vähenemiseen syynä voi olla kunnan sisäisen asioinnin kasvu, talouden taantuma tai eri vuosien kyselyiden toteuttamisen erot.

26 Pistesymbolit kuvaavat kuntaan muista kunnista tulevan asioinnin kokonaismäärää (vasemmalla) ja sen muutosta (oikealla). Mukana ei ole kunnan sisällä tapahtuvaa asiointia. Asiointivirroissa on mukana molempiin suuntiin kahden kunnan välillä tapahtuva asiointi. Vasemman ja oikeanpuolisen kartan asteikko on erilainen: muutostarkastelussa on korostettu määriä. Tarkastelussa ei erotu se, onko asiointi kasvanut tai vähentynyt kunnan sisällä.

27 Pistesymbolit kuvaavat kuntaan muista kunnista tulevan asioinnin kokonaismäärää (vasemmalla) ja sen muutosta (oikealla). Mukana ei ole kunnan sisällä tapahtuvaa asiointia. Asiointivirroissa on mukana molempiin suuntiin kahden kunnan välillä tapahtuva asiointi. Vasemman ja oikeanpuolisen kartan asteikko on erilainen: muutostarkastelussa on korostettu määriä. Tarkastelussa ei erotu se, onko asiointi kasvanut tai vähentynyt kunnan sisällä.

28 Tampereen erikoistavarakaupan vetovoima, joka on lähtöisin kasvukäytäväalueen muista kunnista.

29 Hämeenlinnan erikoistavarakaupan vetovoima, joka on lähtöisin kasvukäytäväalueen muista kunnista.

30 Helsingin erikoistavarakaupan vetovoima, joka on lähtöisin kasvukäytäväalueen muista kunnista.

31 Tampereen julkisten ja kaupallisten palveluiden vetovoima, joka on lähtöisin kasvukäytäväalueen muista kunnista.

32 Hämeenlinnan julkisten ja kaupallisten palveluiden vetovoima, joka on lähtöisin kasvukäytäväalueen muista kunnista.

33 Helsingin julkisten ja kaupallisten palveluiden vetovoima, joka on lähtöisin kasvukäytäväalueen muista kunnista. Espoon ja Vantaan asiointivirtoja Helsinkiin ei ole kuvattu viivakuvaajalla kuvaajan suuren koon vuoksi.

Suuri Vaikutusaluetutkimus 2011/ Pohjois-Savo. Lähde: TNS Gallup Oy / Pohjois-Savon liitto toukokuu 2012

Suuri Vaikutusaluetutkimus 2011/ Pohjois-Savo. Lähde: TNS Gallup Oy / Pohjois-Savon liitto toukokuu 2012 Suuri Vaikutusaluetutkimus 2011/ Pohjois-Savo Lähde: TNS Gallup Oy / Pohjois-Savon liitto toukokuu 2012 Suuri Vaikutusaluetutkimus 2011 Yleistä Valtakunnallisen Suuren Vaikutusaluetutkimuksen tarkoituksena

Lisätiedot

Salon kaupallinen vetovoima

Salon kaupallinen vetovoima Salon kaupallinen vetovoima Salon ydinkeskustan kehittämisen suuntaviivat Keskustelutilaisuus 7.6.2012 Taina Ollikainen FCG Finnish Consulting Group Oy 1 Selvityksen sisältö Selvitys väestörakenteesta,

Lisätiedot

Erikoiskaupan asiointisuuntautuminen Suuri vaikutusaluetutkimus

Erikoiskaupan asiointisuuntautuminen Suuri vaikutusaluetutkimus Erikoiskaupan asiointisuuntautuminen Suuri vaikutusaluetutkimus KAUPAN TUTKIMUSPÄIVÄ 31.1.2007 Tero Moijanen, TNS Gallup Oy Teemat Suuri Vaikutusaluetutkimus: mitä selvittää ja miten liittyy kaupan alueen

Lisätiedot

Suomen kasvukäytävän ELINVOIMAKARTASTO

Suomen kasvukäytävän ELINVOIMAKARTASTO Suomen kasvukäytävän ELINVOIMAKARTASTO Elinvoiman indikaattoreita kasvukäytäväalueella / 2014 Osa 1 muuttoliike, asuminen, rakenne Työ- ja elinkeinoministeriö Suomen kasvukäytävä -verkosto Konsultit: Suomen

Lisätiedot

Salon kaupunki SALON KAUPALLINEN VETOVOIMA

Salon kaupunki SALON KAUPALLINEN VETOVOIMA Salon kaupunki LOPPURAPORTTI 7.6.2012 Pohjakartta-aineisto Logica Suomi Oy, Maanmittauslaitos 2011 FCG Finnish Consulting Group Oy 1 SISÄLTÖ 1 JOHDANTO...2 1.1 Selvityksen tausta ja tavoitteet...2 1.2

Lisätiedot

4. Asioinnin suuntautuminen ja asiointialueet

4. Asioinnin suuntautuminen ja asiointialueet 4. Asioinnin suuntautuminen ja asiointialueet 4.1 Asiointiaineisto Asiointia on tarkasteltu SYKEssä TNS Gallup Oy:n Suuri Vaikutusaluetutkimus (SVT) 2011 - aineiston perusteella. Vaikutusaluetutkimus on

Lisätiedot

Palveluverkkojen ja maankäytön suunnittelun yhteensovittaminen kaupunkiseuduilla

Palveluverkkojen ja maankäytön suunnittelun yhteensovittaminen kaupunkiseuduilla Palveluverkkojen ja maankäytön suunnittelun yhteensovittaminen kaupunkiseuduilla KYMPPI MONI-SEURANTATAPAAMINEN 20.6.2016 Antti Rehunen, SYKE Eri mittakaavatasojen näkökulmia keskuksiin, keskustoihin ja

Lisätiedot

Kaupallisten palveluiden verkosto

Kaupallisten palveluiden verkosto Kaupallisten palveluiden verkosto Keski-Suomi 2005 Pohjois-Savo 2006 Kaksi kaupallisen palveluverkon tutkimusta Sekä Keski-Suomen että Pohjois-Savon tutkimukset on tehnyt Tuomas Santasalo. 2005 ja 2006

Lisätiedot

Pystyy tekemään elämäänsä liittyviä päätöksiä Päätöksenteko 80,7 77,3 77, ,2 83,4 86,5 81, ,4 81,8 80,2

Pystyy tekemään elämäänsä liittyviä päätöksiä Päätöksenteko 80,7 77,3 77, ,2 83,4 86,5 81, ,4 81,8 80,2 LAPE-AKATEMIA TAMPEREELLA 6.6.2019: Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan hyvinvointiympyrän taustatiedot Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kouluterveyskyselyn uusimmat luvut Kanta-Hämeestä ja Pirkanmaalta:

Lisätiedot

Tuotetunnus Hinta Alv 0%

Tuotetunnus Hinta Alv 0% ELISA ADSL HINNASTO YRITYKSILLE 1.7.2015 ALKAEN 1/7 ELISA ADSL HINNASTO YRITYKSILLE 1.7.2015 ALKAEN HINNAT ALV 0% 1M/512k 2M/512k 8M/1M Full rate 24M/1M Full rate Helsingin seutu (sis. Helsinki, Espoo,

Lisätiedot

Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä KAIKKI IKÄRYHMÄT

Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä KAIKKI IKÄRYHMÄT Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä 2013-2015 KAIKKI IKÄRYHMÄT Helsinki 329 300 404 1033 Nurmijärvi 107 93 55 255 Nurmijärvi 245 224 191 660 Tuusula 60 37 27 124 Riihimäki 217 182 184 583 Mäntsälä

Lisätiedot

Katsaus pääkaupunkiseudun työmatkavirtoihin 2015

Katsaus pääkaupunkiseudun työmatkavirtoihin 2015 Katsaus pääkaupunkiseudun työmatkavirtoihin 2015 HSY seutu- ja ympäristötieto 6.6.2015 Katsauksen sisältö: 1. Työmatkasukkuloinnin karttasarjat 2. Työmatkasukkuloinnin kehitys 3. HSY:n työmatkasukkulointia

Lisätiedot

Yhteenveto Pirkanmaan asiointi- ja vaikutusalueselvityksestä

Yhteenveto Pirkanmaan asiointi- ja vaikutusalueselvityksestä Yhteenveto Pirkanmaan asiointi- ja vaikutusalueselvityksestä 1/8 YHTEENVETO PIRKANMAAN ASIOINTI- JA VAIKUTUSALUESELVITYKSESTÄ Selvityksen taustaa TNS Gallup Oy teki valtakunnallisen Suuren Vaikutusaluetutkimuksen

Lisätiedot

Pirkanmaan asiointien suuntautuminen ja vaikutusalueet 2011. Kooste Suuren Vaikutusaluetutkimuksen 2011 aineistosta

Pirkanmaan asiointien suuntautuminen ja vaikutusalueet 2011. Kooste Suuren Vaikutusaluetutkimuksen 2011 aineistosta Pirkanmaan asiointien suuntautuminen ja vaikutusalueet 2011 Kooste Suuren Vaikutusaluetutkimuksen 2011 aineistosta 3 Selvityksen taustaa TNS Gallup Oy julkaisi Valtakunnallisen Suuren Vaikutusaluetutkimuksen

Lisätiedot

Toimintaympäristö. Muuttoliike. 6.5.2014 Jukka Tapio

Toimintaympäristö. Muuttoliike. 6.5.2014 Jukka Tapio Toimintaympäristö Muuttoliike Muuttoliike 2013 Muuttovoitto kasvanut, mutta muuttaminen vähentynyt Tampere sai vuonna 2013 muuttovoittoa yhteensä 2 366 henkilöä. Muuttovoitto kasvoi selvästi vuodesta 2012,

Lisätiedot

Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit

Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit Kaupunki/kunta Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit Tontin kiint.vero euroa/m²/kk Rakenn. kiint.vero Kaukol. Vesi/jätev. Jätehuolto Yhteensä Lappeenranta 0.21 0.27

Lisätiedot

Junapilotin hakemuksen lähtötiedot. Länsi-Uusimaa

Junapilotin hakemuksen lähtötiedot. Länsi-Uusimaa Junapilotin hakemuksen lähtötiedot Länsi-Uusimaa Sisältö Väestö 2017 ja työpaikat 2016 taulukossa Väestö 2017 paikkatietona (250m ruuduissa) Työpaikat 2015 paikkatietona (250m ruuduissa) Työmatkat taulukossa

Lisätiedot

Tampere-Pirkkala AiRRport. Seutufoorumi Tampere, 13.11.2014 Vuorineuvos Kari Neilimo

Tampere-Pirkkala AiRRport. Seutufoorumi Tampere, 13.11.2014 Vuorineuvos Kari Neilimo Tampere-Pirkkala AiRRport Seutufoorumi Tampere, 13.11.2014 Vuorineuvos Kari Neilimo 1 AiRRport suuri mahdollisuus Pirkanmaalle ja koko Länsi-Suomelle Näin kaikki alkoi ja tässä ollaan nyt Elinkeinoelämä,

Lisätiedot

Suomalaiset kuluttajina Virossa

Suomalaiset kuluttajina Virossa Suomalaiset kuluttajina Virossa Suomalaiset kuluttajina Virossa Kuluttajakyselyt Selvitys perustuu Eurostatin ja Statistics Estonian tilastoihin sekä kolmeen otospohjaiseen kuluttajakyselyyn: TNS Gallup:

Lisätiedot

Alkava ARA-tuotanto kunnittain

Alkava ARA-tuotanto kunnittain 5 Alajärvi 0 31 16 Asikkala 0 28 18 Askola 16 0 0 18 20 Akaa 0 33 0 7 49 Espoo 297 190 202 198 42 92 108 191 157 283 185 220 500 241 369 50 Eura 0 8 0 26 31 8 51 Eurajoki 0 15 61 Forssa 0 62 75 Hamina

Lisätiedot

Hattula Hämeenlinna Janakkala 27.1.2014 Heikki Miettinen

Hattula Hämeenlinna Janakkala 27.1.2014 Heikki Miettinen Hämeenlinna Hattula Janakkala MML, 2012 Toimintaympäristön muutokset ja pendelöinti Hattula Hämeenlinna Janakkala 27.1.2014 Heikki Miettinen Kunnan elinvoimaisuuden indikaattorit Työpaikat Työvoima Koulutus

Lisätiedot

Työmatkasukkulointi pääkaupunkiseudulla

Työmatkasukkulointi pääkaupunkiseudulla Työmatkasukkulointi pääkaupunkiseudulla HSY:n sukkulointiaineistot Karttasarja perustuu Tilastokeskuksen työssäkäyntitilastoon (Tilastokeskus 31.12.2014) Kartoilla tarkastellaan työmatkoja molempiin suuntiin:

Lisätiedot

Keskusta-alueet ja vähittäiskauppa kaupunkiseuduilla sekä näkökulmia asutuksen ja palveluverkon muutoksiin. Antti Rehunen ja Ville Helminen SYKE

Keskusta-alueet ja vähittäiskauppa kaupunkiseuduilla sekä näkökulmia asutuksen ja palveluverkon muutoksiin. Antti Rehunen ja Ville Helminen SYKE Keskusta-alueet ja vähittäiskauppa kaupunkiseuduilla sekä näkökulmia asutuksen ja palveluverkon muutoksiin Antti Rehunen ja Ville Helminen SYKE TÄYDENNYSRAKENTAMISEN SEMINAARI 28.5.2014 Keskusta-alueiden

Lisätiedot

SOPIMUS SUOMEN KASVUKÄYTÄVÄ VERKOSTON KEHITTÄMISYHTEISTYÖSTÄ

SOPIMUS SUOMEN KASVUKÄYTÄVÄ VERKOSTON KEHITTÄMISYHTEISTYÖSTÄ SOPIMUS SUOMEN KASVUKÄYTÄVÄ VERKOSTON KEHITTÄMISYHTEISTYÖSTÄ 1. SOPIJAOSAPUOLET 1. Organisaatio: Hämeenlinnan kaupunki Y-TUNNUS: 0146921-4 Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: PL 84, 13101 Hämeenlinna Organisaatiosta

Lisätiedot

Suomalaiset kuluttajina Virossa

Suomalaiset kuluttajina Virossa Suomalaiset kuluttajina Virossa Suomalaiset kuluttajina Virossa Selvitys perustuu Eurostatin, Statistics Estonian ja Tilastokeskuksen tilastoihin sekä kahteen otospohjaiseen kuluttajakyselyyn: TNS Gallup:

Lisätiedot

Käynnissä olevat kuntajakoselvitykset. Ville Nieminen

Käynnissä olevat kuntajakoselvitykset. Ville Nieminen Käynnissä olevat kuntajakoselvitykset Ville Nieminen Käynnistyneet kuntajakoselvitykset 33 selvitystä, joissa yhteensä 169 kuntaa mukana» n. 5 kuntaa selvitystä kohden 136 eri kuntaa 8 erityisselvitystä»

Lisätiedot

Venäläiset kuluttajat Suomessa

Venäläiset kuluttajat Suomessa Venäläiset kuluttajat Suomessa - Pietarin alueen kuluttajakyselyn alueelliset tulokset Kesä-syyskuu 2011 Kuluttajille kohdennettu kysely on toteutettu yhdessä Innolink Research Oy:n kanssa Venäläiset kuluttajat

Lisätiedot

Työmatkasukkulointi pääkaupunkiseudulla

Työmatkasukkulointi pääkaupunkiseudulla Työmatkasukkulointi pääkaupunkiseudulla Sukkulointiaineistot löytyvät osoitteesta: https://www.hsy.fi/fi/asiantuntijalle/seututieto/tyopaikat/sivut/sukkulointi.aspx Työmatkasukkuloinnin karttasarja Tuoreimman

Lisätiedot

Suomalaisten matkailu Viroon

Suomalaisten matkailu Viroon Haastattelututkimuksen tuloksia 1 2 Viron ja Suomen välinen laivaliikenne 4 laivayhtiötä TallinkSilja, VikingLine, Eckerö ja LindaLine Syyskuun 2015 ja elokuun 2016 välisenä aikana Helsingistä Tallinnan

Lisätiedot

SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN

SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN 1237-2188 Ari Laine 4/2002 15.2.2002 Asumisoikeusasunnot 1990-2001 Asumisoikeusasuntojen rakentaminen aravalainoituksen tuella alkoi vuonna 1990 ja korkotukilainoituksen

Lisätiedot

Paikkatieto vähittäiskaupan suunnittelun ja ohjauksen tukena: SYKEn aineistot ja tilastot HSY:n paikkatietoseminaari 14.3.2013

Paikkatieto vähittäiskaupan suunnittelun ja ohjauksen tukena: SYKEn aineistot ja tilastot HSY:n paikkatietoseminaari 14.3.2013 Paikkatieto vähittäiskaupan suunnittelun ja ohjauksen tukena: SYKEn aineistot ja tilastot HSY:n paikkatietoseminaari 14.3.2013 Antti Rehunen Rakennetun ympäristön yksikkö Ympäristöpolitiikkakeskus Suomen

Lisätiedot

Elisa tarjoaa tietoliikennepalveluja. tehokkaaseen ja turvalliseen viestintään. Toiminta-ajatus

Elisa tarjoaa tietoliikennepalveluja. tehokkaaseen ja turvalliseen viestintään. Toiminta-ajatus Elisa tarjoaa tietoliikennepalveluja nopeaan, tehokkaaseen ja turvalliseen viestintään. Toiminta-ajatus Elisa yhtiönä Elisa tarjoaa tietoliikennealan kokonaispalveluja Perustettu Helsingissä vuonna 1882

Lisätiedot

HS.fi Auto & Tiede -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

HS.fi Auto & Tiede -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 HS.fi Auto & Tiede -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 28 1 Mies 4 72 0 40 60 80 0 Ikä -24 vuotta 2-34 vuotta 3-44 vuotta 4-4 vuotta 21-74 vuotta 31 36 0 40 60 80 0 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu

Lisätiedot

Oikotie Työpaikat -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

Oikotie Työpaikat -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Yhteensä 1 000 viikkokävijää Nainen 51 53 Mies 47 4 0 40 60 80 0 Ikä Yhteensä 1 000 viikkokävijää -24 vuotta 25-34 vuotta 35-44 vuotta 45-54 vuotta 30 55-74 vuotta 36 0 40 60

Lisätiedot

Operaattorivertailu SELVITYS LTE VERKKOJEN KUULUVUUDESTA

Operaattorivertailu SELVITYS LTE VERKKOJEN KUULUVUUDESTA Operaattorivertailu SELVITYS LTE VERKKOJEN KUULUVUUDESTA SISÄLLYSLUETTELO TIIVISTELMÄ... 3 YLEISTÄ... 4 TAVOITE... 5 PAIKKAKUNNAT... 5 MITATUT SUUREET JA MITTAUSJÄRJESTELMÄ... 6 MITATUT SUUREET... 6 MITTAUSJÄRJESTELMÄ...

Lisätiedot

Liikenne ja autonomistajuus

Liikenne ja autonomistajuus Liikenne ja autonomistajuus Matleena Lindeqvist/ HSL matleena.lindeqvist[at]hsl.fi Päivitetty 1.3.2017 Liikenne ja autonomistajuus Liikennemäärät Henkilöauto heys Helsingin seudun kunnissa 1969 2015 Henkilöautotiheyden

Lisätiedot

Toiminnalliset alueet ja palveluverkon muutokset

Toiminnalliset alueet ja palveluverkon muutokset Toiminnalliset alueet ja palveluverkon muutokset Antti Rehunen, Kimmo Nurmio ja Ville Helminen Suomen ympäristökeskus SYKE TEM ja aluetieto Tutkimuksen agenda maakuntauudistuksen kynnyksellä 1.12.2016

Lisätiedot

IS.fi Lemmikit -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

IS.fi Lemmikit -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 1 63 käyttäjät, N=633 Mies 37 4 Ikä -24 vuotta 2-34 vuotta 18 3-44 vuotta 4-4 vuotta 18 18 käyttäjät, N=633-74 vuotta 22 36 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu

Lisätiedot

Autotie.fi -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

Autotie.fi -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen käyttäjät, N= Mies 4 Ikä -24 vuotta 2-34 vuotta 34 3-44 vuotta käyttäjät, N= 4-4 vuotta -4 vuotta 32 3 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu Ammatillinen perustutkinto,

Lisätiedot

IS.fi Taloussanomat - kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

IS.fi Taloussanomat - kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 - kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 35 51 käyttäjät, N=07 Mies 4 65 Ikä -24 vuotta 25-34 vuotta 35-44 vuotta 22 käyttäjät, N=07 45-54 vuotta 55-74 vuotta 2 36 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu

Lisätiedot

IS.fi Perhe -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

IS.fi Perhe -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 1 66 käyttäjät, N=74 Mies 34 4 Ikä -24 vuotta 2-34 vuotta 3-44 vuotta 24 käyttäjät, N=74 4-4 vuotta 18 22-74 vuotta 36 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu 12

Lisätiedot

Nyt.fi -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

Nyt.fi -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 48 1 käyttäjät, N=21 Mies 4 2 Ikä -24 vuotta 2-34 vuotta 21 3-44 vuotta 4-4 vuotta 22 käyttäjät, N=21-74 vuotta 2 36 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu 4 Ammatillinen

Lisätiedot

HS.fi Urheilu -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

HS.fi Urheilu -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 24 1 käyttäjät, N= Mies 4 6 Ikä -24 vuotta 2-34 vuotta 3-44 vuotta 4-4 vuotta käyttäjät, N= -4 vuotta 36 36 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu 6 Ammatillinen

Lisätiedot

IS.fi Urheilu -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

IS.fi Urheilu -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 30 1 käyttäjät, N=223 Mies 4 0 Ikä -24 vuotta 2-34 vuotta 3-44 vuotta 1 käyttäjät, N=223 4-4 vuotta 24-4 vuotta 36 36 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu Ammatillinen

Lisätiedot

IS.fi Autot -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

IS.fi Autot -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 51 käyttäjät, N=23 Mies 4 5 Ikä -24 vuotta 25-34 vuotta 35-44 vuotta 24 käyttäjät, N=23 45-54 vuotta 22 55-4 vuotta 30 36 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu

Lisätiedot

IS.fi Matkat -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

IS.fi Matkat -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 2 1 käyttäjät, N=26 Mies 4 4 Ikä -24 vuotta 2-34 vuotta 14 3-44 vuotta 24 käyttäjät, N=26 4-4 vuotta 21-74 vuotta 30 36 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu 6

Lisätiedot

Kuntauudistustilanne Porin seudulla ja valtakunnassa

Kuntauudistustilanne Porin seudulla ja valtakunnassa Kuntauudistustilanne Porin seudulla ja valtakunnassa Porin kaupunkiseudun erityinen kuntajakoselvitys Työvaliokunta ja ohjausryhmä 14.3.2014 Nakkila Kehitysjohtaja Jarmo Asikainen 19.3.2014 Page 1 Porin

Lisätiedot

HS.fi Koko palvelu -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

HS.fi Koko palvelu -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 HS.fi Koko palvelu -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 4 1 käyttäjät, N=33 Mies 4 3 Ikä -24 vuotta 2-34 vuotta 3-44 vuotta 4-4 vuotta 1 käyttäjät, N=33-4 vuotta 32 36 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu

Lisätiedot

Huuto.net Koko palvelu -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

Huuto.net Koko palvelu -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 Huuto.net Koko palvelu -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 38 51 käyttäjät, N=3453 Mies 4 62 Ikä -24 vuotta -34 vuotta 35-44 vuotta käyttäjät, N=3453 45-54 vuotta 55-74 vuotta 27 36 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu

Lisätiedot

Oikotie Asunnot -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

Oikotie Asunnot -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 51 51 Mies 4 4 0 20 40 60 80 0 Ikä -24 vuotta 25-34 vuotta 1 35-44 vuotta 21 45-54 vuotta 1 55-4 vuotta 33 36 0 20 40 60 80 0 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu

Lisätiedot

Oikotie.fi Koko palvelu -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

Oikotie.fi Koko palvelu -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 51 54 Mies 46 4 Ikä -24 vuotta 25-34 vuotta 35-44 vuotta 21 45-54 vuotta 1 1 55-74 vuotta 34 36 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu 6 Ammatillinen perustutkinto,

Lisätiedot

Hintaseuranta.fi Koko palvelu -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

Hintaseuranta.fi Koko palvelu -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 Hintaseuranta.fi Koko palvelu -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 29 51 käyttäjät, Mies 49 71 Ikä 15-24 vuotta 15 25-34 vuotta 23 35-44 vuotta 22 käyttäjät, 45-54 vuotta 15 55-74 vuotta 21 36 Koulutus Peruskoulu,

Lisätiedot

IS.fi Viihde -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

IS.fi Viihde -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 1 4 Mies 46 4 0 40 60 80 0 Ikä -24 vuotta 2-34 vuotta 1 3-44 vuotta 21 4-4 vuotta -74 vuotta 22 18 24 36 0 40 60 80 0 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu 12

Lisätiedot

Sanakirja.org -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

Sanakirja.org -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 1 4 Mies 46 4 0 20 40 60 80 0 Ikä -24 vuotta 2-34 vuotta 26 3-44 vuotta 4-4 vuotta -74 vuotta 26 36 0 20 40 60 80 0 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu Ammatillinen

Lisätiedot

Toimintaympäristö. Tampereen kaupunkiseudun väestö ja väestönmuutokset. 19.6.2013 Jukka Tapio

Toimintaympäristö. Tampereen kaupunkiseudun väestö ja väestönmuutokset. 19.6.2013 Jukka Tapio Toimintaympäristö Tampereen kaupunkiseudun väestö ja väestönmuutokset Tampereen kaupunkiseudun väestö ja väestönmuutokset Tampereen kaupunkiseudun väkiluku kasvaa Tampereen kaupunkiseudun väkiluku oli

Lisätiedot

Oikotie Etusivu -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

Oikotie Etusivu -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 44 51 Mies 4 56 0 40 60 80 0 Ikä 15-24 vuotta 15 25-34 vuotta 21 35-44 vuotta 21 45-54 vuotta 55-74 vuotta 26 36 0 40 60 80 0 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu

Lisätiedot

HS.fi Uutiset -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

HS.fi Uutiset -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 4 1 Mies 4 0 40 60 80 0 Ikä 1-24 vuotta 2-34 vuotta 3-44 vuotta 4-4 vuotta 1 1-4 vuotta 3 36 0 40 60 80 0 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu Ammatillinen perustutkinto,

Lisätiedot

IS.fi Uutiset -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

IS.fi Uutiset -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 4 1 Mies 49 2 0 40 60 0 0 Ikä 1-24 vuotta 2-34 vuotta 3-44 vuotta 4-4 vuotta 1 21-74 vuotta 36 36 0 40 60 0 0 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu 9 Ammatillinen

Lisätiedot

IS.fi Asuminen -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

IS.fi Asuminen -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 1 61 Mies 3 4 0 20 40 60 80 0 Ikä -24 vuotta 2-34 vuotta 20 3-44 vuotta 21 4-4 vuotta -74 vuotta 22 23 36 0 20 40 60 80 0 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu

Lisätiedot

HS.fi Etusivu -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

HS.fi Etusivu -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 43 1 Mies 4 0 40 60 80 0 Ikä 1-24 vuotta 2-34 vuotta 3-44 vuotta 4-4 vuotta 1 18-4 vuotta 3 36 0 40 60 80 0 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu 8 Ammatillinen

Lisätiedot

IS.fi Hyvä olo -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

IS.fi Hyvä olo -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 1 69 IS.fi Hyvä olo käyttäjät, N=87 Mies 31 49 0 40 60 80 0 Ikä -24 vuotta 2-34 vuotta 3-44 vuotta 21 IS.fi Hyvä olo käyttäjät, N=87 4-4 vuotta -74 vuotta 22 18 22 36 0

Lisätiedot

HS.fi Talous -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

HS.fi Talous -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 32 1 HS.fi Talous käyttäjät, N=4 Mies 4 68 0 40 60 80 0 Ikä -24 vuotta 2-34 vuotta 3-44 vuotta 4-4 vuotta 14 17 21 18 HS.fi Talous käyttäjät, N=4-74 vuotta 37 36 0 40 60

Lisätiedot

IS.fi Etusivu -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

IS.fi Etusivu -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 48 1 IS.fi Etusivu käyttäjät, N=46 Mies 4 2 0 40 60 80 0 Ikä 1-24 vuotta 2-34 vuotta 3-44 vuotta 4-4 vuotta 1 21 IS.fi Etusivu käyttäjät, N=46-74 vuotta 3 36 0 40 60 80

Lisätiedot

Hintaseuranta.fi Tietotekniikka -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

Hintaseuranta.fi Tietotekniikka -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 Hintaseuranta.fi Tietotekniikka -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen Mies 1 4 N=2 84 Ikä -24 vuotta 32 2-34 vuotta 3-44 vuotta 23 N=2 4-4 vuotta -74 vuotta 36 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu

Lisätiedot

IS.fi MyStyle -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

IS.fi MyStyle -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 1 83 Mies 17 49 0 40 60 80 0 Ikä 1-24 vuotta 2-34 vuotta 1 22 21 3-44 vuotta 4-4 vuotta 19 17-74 vuotta 21 36 0 40 60 80 0 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu

Lisätiedot

Muuttoliike 2013 Hyvinkään kaupunki Talousosasto 12.1.2015

Muuttoliike 2013 Hyvinkään kaupunki Talousosasto 12.1.2015 Muuttoliike 213 Hyvinkään kaupunki Talousosasto 12.1.215 Hyvinkään muuttoliiketilastot Muuttoliiketilastot kuvaavat henkilöiden muuttoja. Tilastoissa erotellaan Suomen aluerajojen ylittävät muutot eli

Lisätiedot

Hintaseuranta.fi Kauneus ja terveys -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

Hintaseuranta.fi Kauneus ja terveys -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 Hintaseuranta.fi Kauneus ja terveys -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 51 61 Mies 3 4 Ikä -24 vuotta 25-34 vuotta 35-44 vuotta 2 31 45-54 vuotta 55-74 vuotta 36 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu

Lisätiedot

HSTV -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017

HSTV -kävijäprofiili. TNS Atlas heinä-joulukuu 2017 -kävijäprofiili Sukupuoli Nainen 32 1 Mies 4 6 2 4 6 1 Ikä 1-24 vuotta 1 1 2-34 vuotta 3-44 vuotta 4-4 vuotta 1 2-4 vuotta 3 36 2 4 6 1 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu tai keskikoulu 4 Ammatillinen perustutkinto,

Lisätiedot

TAMPEREEN MUUTTOLIIKE 2007

TAMPEREEN MUUTTOLIIKE 2007 TILASTOTIEDOTE Sivu 1 / 7 TAMPEREEN MUUTTOLIIKE 2007 Ulkomaisen muuttoliikkeen merkitys kasvussa Tampereen vuonna 2007 saama muuttovoitto oli 927 henkilöä, mistä ulkomaisen muuttoliikkeen osuus oli peräti

Lisätiedot

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudun kunnista tammi joulukuussa 2011

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudun kunnista tammi joulukuussa 2011 Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudun kunnista tammi joulukuussa 2011 - Väkiluku on kasvanut määrältään eniten Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. - Helsingin, Espoon, Vantaan, Järvenpään,

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun työmatkavirtojen analyysi ja visualisointi HSY paikkatietoseminaari 14.3.2013

Pääkaupunkiseudun työmatkavirtojen analyysi ja visualisointi HSY paikkatietoseminaari 14.3.2013 Pääkaupunkiseudun työmatkavirtojen analyysi ja visualisointi HSY paikkatietoseminaari 14.3.2013 Kimmo Nurmio Suomen ympäristökeskus Rakennetun ympäristön yksikkö Työmatka-analyysit Useita käyttötarkoituksia:

Lisätiedot

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudun 14 kunnasta tammi-marraskuussa 2009

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudun 14 kunnasta tammi-marraskuussa 2009 Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudun 14 kunnasta tammi-marraskuussa 2009 - Väkiluku on kasvanut määrältään eniten Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Nurmijärvellä ja Kirkkonummella

Lisätiedot

Elisa Talokaapeli. Tuotetiedot, tilausohjeet ja hinnasto 1.9.2004

Elisa Talokaapeli. Tuotetiedot, tilausohjeet ja hinnasto 1.9.2004 Elisa Talokaapeli Tuotetiedot, tilausohjeet ja hinnasto 1.9.2004 Elisa Talokaapeli Elisa Talokaapeli mahdollistaa kiinteistön sisäjohtoverkon yhdistämisen maakaapelilla yleiseen televerkkoon. Yhdistämisen

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 29 päivänä tammikuuta /2013 Maa- ja metsätalousministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 29 päivänä tammikuuta /2013 Maa- ja metsätalousministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 29 päivänä tammikuuta 2013 76/2013 Maa- ja metsätalousministeriön asetus eläimistä saatavien sivutuotteiden ja niistä johdettujen tuotteiden keräämisestä, kuljetuksesta

Lisätiedot

Venäläisten matkailu Kaakkois- Suomessa

Venäläisten matkailu Kaakkois- Suomessa Venäläisten matkailu Kaakkois- Suomessa Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy 2 Venäläisten Suomen-matkailun kehitys VENÄLÄISTEN MATKAT SUOMEEN 1992-2017 6,0 5,0 4,0 Helsinki (lentokenttä ja satama) rekkakuskit

Lisätiedot

12 Pirkanmaa. 12.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

12 Pirkanmaa. 12.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 12 Pirkanmaa 12.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 12.1. PIRKANMAA Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 7 kpl Taajaan asutut: 7 kpl Maaseutumaiset: 8 kpl Pirkanmaa

Lisätiedot

Selvitys vähittäiskaupan suuryksiköiden alue- ja yhdyskuntarakenteellisista. Harri Pitkäranta, Antti Rehunen ja Joni Rantakari

Selvitys vähittäiskaupan suuryksiköiden alue- ja yhdyskuntarakenteellisista. Harri Pitkäranta, Antti Rehunen ja Joni Rantakari 1 Selvitys vähittäiskaupan suuryksiköiden alue- ja yhdyskuntarakenteellisista vaikutuksista Harri Pitkäranta, Antti Rehunen ja Joni Rantakari 2 Esipuhe Vähittäiskaupan rakenteessa ja sijainnissa on tapahtunut

Lisätiedot

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudun kunnista tammi kesäkuussa 2013

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudun kunnista tammi kesäkuussa 2013 Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudun kunnista tammi kesäkuussa 2013 Tilastoja 2013:25 Tilastoja ISSN-L 1455-7231 ISSN 1796-721X Lisätietoja: Päivi Selander Puh.09-310 36411 etunimi.sukunimi@hel.fi

Lisätiedot

Siirrettävät arkistot

Siirrettävät arkistot Siirrettävät arkistot Valtiovarainhallinto Leima- ja valmisteverokonttori Leima- ja valmisteverokonttorin arkisto 1810-1949 Verohallitus Liikevaihtoverokonttorin arkisto 1941-1970 Verohallinnon piiriviranomaiset

Lisätiedot

Indeksitalo tutkimus

Indeksitalo tutkimus Indeksitalo 2018- tutkimus Indeksitalon ominaisuudet Oma 1200 neliön tontti keskustan ruutukaava-alueella, jolla rakennusoikeutta 3000 k-m2 Tontin (keskustan toiseksi kallein alue) verotusarvo ns. tavoitearvossa

Lisätiedot

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi kesäkuussa 2016

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi kesäkuussa 2016 2016:28 Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi kesäkuussa 2016 Tilastoja ISSN L 1455 7231 ISSN 1796 721X Lisätietoja: Tea Tikkanen, Puh. 09 310 36386 Pekka Vuori, Puh. 09 310

Lisätiedot

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi maaliskuussa 2018

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi maaliskuussa 2018 2018:9 Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi maaliskuussa 2018 Tilastoja ISSN 2489 4311 Lisätietoja: Tea Tikkanen, Puh. 09 310 36386 Pekka Vuori, Puh. 09 310 36300 Etunimi.sukunimi@hel.fi

Lisätiedot

LOURA LIPPULAIVASEMINAARI POHJOINEN KASVUVYÖHYKE JA SUOMEN KASVUKÄYTÄVÄ LYÖVÄT KÄTTÄ MARJO UOTILA, PKV ANNE HORILA, SKK

LOURA LIPPULAIVASEMINAARI POHJOINEN KASVUVYÖHYKE JA SUOMEN KASVUKÄYTÄVÄ LYÖVÄT KÄTTÄ MARJO UOTILA, PKV ANNE HORILA, SKK LOURA LIPPULAIVASEMINAARI 8.2.2018 POHJOINEN KASVUVYÖHYKE JA SUOMEN KASVUKÄYTÄVÄ LYÖVÄT KÄTTÄ MARJO UOTILA, PKV ANNE HORILA, SKK Alueelliset innovaatiot ja kokeilut -kärkihankkeen yhteydessä toteutetussa

Lisätiedot

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi kesäkuussa 2017

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi kesäkuussa 2017 2017:7 Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi kesäkuussa 2017 Tilastoja ISSN 2489 4311 Lisätietoja: Tea Tikkanen, Puh. 09 310 36386 Pekka Vuori, Puh. 09 310 36300 Etunimi.sukunimi@hel.fi

Lisätiedot

P I R K A N M A A N A S I O I N T I - J A V A I K U T U S A L U E T U T K I M U S 2 0 0 0. Pirkanmaan liitto Julkaisu B 80

P I R K A N M A A N A S I O I N T I - J A V A I K U T U S A L U E T U T K I M U S 2 0 0 0. Pirkanmaan liitto Julkaisu B 80 P I R K A N M A A N A S I O I N T I - J A V A I K U T U S A L U E T U T K I M U S 2 0 0 0 Pirkanmaan liitto Julkaisu B 80 Pirkanmaan liitto Tampere 2002 Sarja B, Erillisselvitykset ja tutkimukset, julkaisu

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT ENNAKKOTIETO VUODELTA 2017

HÄMEENKYRÖN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT ENNAKKOTIETO VUODELTA 2017 HÄMEENKYRÖN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2009 2016 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2017 Päästölaskennan sektorit Kuluttajien sähkönkulutus Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Tieliikenne

Lisätiedot

Lupa yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamiseen

Lupa yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamiseen Päätös 1 (6) Terapiatelakka Oy Valajankatu 5 C 40600 Jyväskylä ASIA Lupa yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamiseen HAKIJA/PALVELUJEN TUOTTAJA Terapiatelakka Oy Valajankatu 5 C 40600 Jyväskylä Y-tunnus:

Lisätiedot

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi kesäkuussa 2018

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi kesäkuussa 2018 2018:15 Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi kesäkuussa 2018 Tilastoja ISSN 2489 4311 Lisätietoja: Tea Tikkanen, Puh. 09 310 36386 Pekka Vuori, Puh. 09 310 36300 Etunimi.sukunimi@hel.fi

Lisätiedot

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi joulukuussa 2015

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi joulukuussa 2015 2016:4 Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi joulukuussa 2015 Tilastoja ISSN L 1455 7231 ISSN 1796 721X Lisätietoja: Tea Tikkanen, Puh. 09 310 36386 Pekka Vuori, Puh. 09 310

Lisätiedot

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi syyskuussa 2017

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi syyskuussa 2017 2017:15 Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi syyskuussa 2017 Tilastoja ISSN 2489 4311 Lisätietoja: Tea Tikkanen, Puh. 09 310 36386 Pekka Vuori, Puh. 09 310 36300 Etunimi.sukunimi@hel.fi

Lisätiedot

Alueellinen Ostokäyttäytyminen kevät Uusimaa 5: Hyvinkää-Riihimäki

Alueellinen Ostokäyttäytyminen kevät Uusimaa 5: Hyvinkää-Riihimäki Alueellinen Ostokäyttäytyminen kevät 2016 Uusimaa 5: Hyvinkää-Riihimäki 1 Alueellinen Ostokäyttäytyminen kevät 2016 Toteutus Alueellinen ostokäyttäytyminen 2016 -tutkimuksen tiedot kerättiin valtakunnallisena

Lisätiedot

Helsingin seudun keskeiset tunnusluvut / Helsingin kaupungin tietokeskus

Helsingin seudun keskeiset tunnusluvut / Helsingin kaupungin tietokeskus Väestöennusteet Helsingin seudun väestöennuste Pääkaupunkiseudun ruotsinkielisen väestön ennuste Helsingin seudun vieraskielisen väestön ennuste Päivitetty 13.2.215 Helsingin seudun väestöennuste Väkiluku

Lisätiedot

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi joulukuussa 2016

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi joulukuussa 2016 2017:5 Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi joulukuussa 2016 Tilastoja ISSN L 1455 7231 ISSN 1796 721X Lisätietoja: Tea Tikkanen, Puh. 09 310 36386 Pekka Vuori, Puh. 09 310

Lisätiedot

Taloussanomat.fi Autot -kävijäprofiili. TNS Atlas tammi-kesäkuu 2013

Taloussanomat.fi Autot -kävijäprofiili. TNS Atlas tammi-kesäkuu 2013 Taloussanomat.fi Autot -kävijäprofiili TNS Atlas tammi-kesäkuu 20 Sukupuoli Nainen 50 Mies 50 0 2 Ikä 15-2 vuotta 25-3 vuotta 22 35- vuotta 25 5-5 vuotta 1 20 55- vuotta 22 30 3 Koulutus Peruskoulu, kansakoulu

Lisätiedot

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudun kunnista tammi syyskuussa 2013

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudun kunnista tammi syyskuussa 2013 Tilastoja Helsingin kaupungin tietokeskus 36 2013 Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudun kunnista tammi syyskuussa 2013 Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki 2010 Väkiluku on kasvanut

Lisätiedot

Työpaikka- ja elinkeinorakenne

Työpaikka- ja elinkeinorakenne Työpaikka- ja elinkeinorakenne Elina Parviainen / Vantaan kaupunki elina.parviainen[at]vantaa.fi Päivitetty 12.12.2017 Työpaikka- ja elinkeinorakenne Työpaikka- ja elinkeinorakenne Työvoima ja työttömyys

Lisätiedot

Asemakaavalla suojeltujen rakennusten määrä ja kerrosala sekä niiden muutokset ELY-keskuksittain vuosina

Asemakaavalla suojeltujen rakennusten määrä ja kerrosala sekä niiden muutokset ELY-keskuksittain vuosina Asemakaavalla suojeltujen rakennusten määrä ja kerrosala sekä niiden muutokset ELY-keskuksittain vuosina 2006 2011 Liite 1 Lähde: Ympäristötiedon hallintajärjestelmä Hertta, Asemakaavojen seurantalomakkeet,

Lisätiedot

kunnista tammi maaliskuussa

kunnista tammi maaliskuussa Tilastoja 2014:13 Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja etoja Helsingin seudun kunnista tammi maaliskuussa 2014 Tilastoja ISSN-L 1455-7231 ISSN 1796-721X Tiivistelmä Väkiluku on kasvanut määrältään

Lisätiedot

TILASTOJA 2015:3. Väestön ja väestönmuutosten. tammi-joulukuussa 2014. www.hel.fi/tietokeskus

TILASTOJA 2015:3. Väestön ja väestönmuutosten. tammi-joulukuussa 2014. www.hel.fi/tietokeskus TILASTOJA 2015:3 Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudulla tammi-joulukuussa 2014 Tilastoja ISSN-L 1455-7231 ISSN 1796-721X Lisätietoja: Tea Tikkanen Puh. 09 310 36386 Etunimi.sukunimi@hel.fi

Lisätiedot

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudun 14 kunnasta tammi syyskuussa 2007

Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudun 14 kunnasta tammi syyskuussa 2007 Helsingin kaupungin tietokeskus Tilastoja 35 2007 Väestön ja väestönmuutosten ennakkotietoja Helsingin seudun 14 kunnasta tammi syyskuussa 2007 Väkiluku on kasvanut määrällisesti eniten Helsingissä, Vantaalla,

Lisätiedot