5 asiaa, jotka sinun täytyy tietää ennen kuin investoit uuteen verkkosivuun

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "5 asiaa, jotka sinun täytyy tietää ennen kuin investoit uuteen verkkosivuun"

Transkriptio

1 5 asiaa, jotka sinun täytyy tietää ennen kuin investoit uuteen verkkosivuun

2 5 asiaa, jotka sinun täytyy tietää ennen kuin investoit uuteen verkkosivuun Digitaalinen maailma kehittyy nopeasti. Keväällä 2015 Google julkaisi tiedon, että mobiiliystävälliset sivut ovat vaatimus puhelimella tehtyjen hakujen tuloksissa näkymiselle. Se laukaisi nettisivunsa mobiiliystävällisiksi päivittämään pyrkivien yritysten vyöryn. Hyvä verkkosivu tai -palvelu voi olla lähde isolle osalle yrityksen myyntiä, vaikka kyseessä ei olisikaan varsinainen verkkokauppa. Onnistuakseen tässä verkkosivuston täytyy olla hyvin suunniteltu. Investoidessaan uuteen verkkosivuun monet tekevät hätiköityjä johtopäätöksiä ja tilaavat verkkosivun, joka ei aina ole sopivin mahdollinen kyseessä olevalle yritykselle. Sanonta sitä saa, mitä tilaa sopii tähänkin erittäin hyvin. Uuden verkkosivuston saa eurolla, mutta kysymys kuuluu, saavutetaanko sen avulla toivotut tulokset. Pahimmassa tapauksessa yritys joutuu investoimaan taas uusiin verkkosivuihin vuoden päästä. Jos aiot investoida yrityksesi uuteen verkkosivuun, kannattaa miettiä asioita, joita nostamme esiin tässä oppaassa. Niiden avulla verkkosivustosi voi generoida yrityksesi tarvitsemaa lisämyyntiä. Tämä opas kertoo, mitä sinun kannattaa harkita ennen uuden verkkosivun tilaamista. Käymme läpi, miksi on tärkeää asettaa selkeät tavoitteet verkkosivustolle, kuinka kehität konseptin ja kuinka luodaan verkkosivuston rakenne käyttäen apuna mm. hakukoneoptimointia. Kerromme myös, mitä sinun kannattaa miettiä koskien verkkosivun sisältöä ja ulkoasua, minkä julkaisujärjestelmän tai alustan valitset verkkosivuillesi sekä lopuksi kuinka paljon uusi verkkosivusto maksaa ja kuinka nopeasti investointi maksaa itsensä takaisin.

3 Sisältö 1. Tavoitteet ja konsepti 2. Verkkosivuston rakenteen suunnittelu ja hakukoneoptimointi (SEO) Mistä tietää, toimiiko verkkosivuston rakenne? Miksi verkkosivuille kannattaa tehdä hakukoneoptimointia? 3. Sisältö ja ulkoasu Kenet palkkaat muotoilemaan sisällön ja ulkoasun? Generon verkkosivujen suunnitteluprosessi 4. Julkaisujärjestelmä/alusta Kuinka valitsen oikean alustan? 5. Uuden verkkosivun kustannukset

4 1. Tavoitteet ja konsepti Ensimmäinen kysymys, joka sinun täytyy kysyä itseltäsi miksi yritykselläsi pitäisi olla verkkosivu? Vastaus ei aina ole myynnin kasvattamiseksi. Vaikka tavoite onkin loppukädessä aina kasvattaa myyntiä, verkkosivun suora tavoite voi olla jokin muu, esimerkiksi asiakaskunnan kasvattaminen, yhtiön imagon parantaminen, liidien hankkiminen, ihmisten inspiroiminen ja informoiminen tai jokin aivan muu. Kun tiedät, mitä tarkoitusta verkkosivusto palvelee, on aika alkaa työstää konseptia. Konsepti puolestaan auttaa sinua saavuttamaan asetetut tavoitteet. Kysymyksiä, joihin on tärkeää löytää vastaus: Mitä yritys täsmälleen myy? Kuinka yrityksen tuote tai palvelu eroaa kilpailijoista? Kuinka aiot viestiä näistä asioista? Mille kohderyhmälle? Näiden vastausten avulla voidaan luoda hyvin muotoiltu konsepti, jossa selkeästi todetaan, mitä, kuinka ja kenelle verkkosivu viestii. Kun me Generolla alamme pohtia tavoitteita ja konseptia, aloitamme tekemällä taustatutkimusta ja pitämällä workshoppeja yhdessä asiakkaan kanssa.

5 2. Verkkosivuston rakenteen suunnittelu ja hakukoneoptimointi (SEO) Kun tavoite ja konsepti ovat selvillä, on aika suunnitella verkkosivun rakenne ja varmistaa, että se löytyy Googlella ja muilla hakukoneilla. Hyvä rakenne auttaa käyttäjää saamaan paremman käyttökokemuksen verkkosivulla. Kun vierailija saapuu verkkosivulle, hänen pitäisi löytää etsimänsä helposti ja nähdä, mistä saa lisätietoa. Sinun pitää yksinkertaisesti tarjota oikeaa tuotetta oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Rakenne ohjaa käyttäjää kohti sinun asettamaasi tavoitetta. Kuinka suunnittelet rakenteen niin, että kotisivusi tuottaa tuloksia? Tekemällä taustatutkimusta ja asettamalla itsesi käyttäjän asemaan. Mitä asiakas pitää tärkeänä tietää ennen tavoitteen saavuttamista? Mitkä asiat voisivat auttaa ostoprosessissa?

6 2. Verkkosivuston rakenteen suunnittelu ja hakukoneoptimointi (SEO) Selvennetäänpä asiaa esimerkin voimalla Me Generolla saimme tilauksen uuden verkkokaupan rakentamisesta asiakkaallemme. Aloitimme työn analysoimalla dataa vanhasta verkkokaupasta ja tutkimme, mitä käyttäjät ja asiakkaat todellisuudessa etsivät verkkokaupasta. Mitkä tuotteet olivat tärkeitä, etsivätkö käyttäjät tuotteita vai tuotekategorioita ja mitä sanoja he käyttivät tehdessään hakuja verkkokaupassa? Ostivatko palaavat asiakkaat aina samoja tuotteita? Jos ostivat, kuinka voisimme helpottaa samansisältöisen ostoskorin uudelleenluomista? Tarkastelimme myös sitä, missä kohtaa käyttäjät lähtivät verkkokaupasta ostamatta mitään. Onnistuneen rakenteen luominen vaatii siis taustatutkimusta ja käytettävissä olevan datan analysoimista. Samanaikaisesti tulisi ottaa huomioon hakukoneista tuleva orgaaninen liikenne. Siksi hakukoneoptimointi on erittäin tärkeässä osassa. Tämän tiedon perusteella pystyimme suunnittelemaan rakenteen, joka auttoi asiakastamme saavuttamaan tavoitteensa myymään tuotteitaan.

7 2. Verkkosivuston rakenteen suunnittelu ja hakukoneoptimointi (SEO) Hakukoneoptimointi (SEO) Hakukoneoptimointi on yksinkertaisesti sitä, että analysoidaan millä hakusanoilla potentiaaliset asiakkaasi tekevät hakuja esim. Googlessa. Sen jälkeen sivuille luodaan sisältöä, joka varmistaa, että Google löytää sivuston kyseisillä hakusanoilla. Verkkosivuston jokaiselle sivulle annetaan yksi tai useampia avainsanoja. Tätä työvaihetta, jossa jokaiselle sivulle jaetaan omat avainsanansa ja sen mukainen sisältö, kutsutaan keyword mappingiksi. Perusteellinen On page -hakukoneoptimointi (itse sivuston sisällön optimointi) jo sivuston rakennusvaiheessa helpottaa jatkossa tehtävää hakukoneoptimointia. Jos tulevaisuudessa käytät hakukoneoptimointia markkinoinnin välineenä, työskentely on paljon tehokkaampaa, kun itse pohjatyö on tehty jo ennen sivun lanseerausta. Saadaksesi relevantteja vierailijoita verkkosivustollesi sinun pitäisi saada se sijoittumaan sijoille 1 5 (mieluiten 1 3) Google-haussa. Vain 5 % kaikista hakijoista etsii tuloksia myös Googlen toiselta sivulta. Miksi verkkosivulle kannattaa tehdä hakukoneoptimointia? Uuteen verkkosivustoon investoitaessa on todella tärkeää optimoida se hakukoneita varten, sillä se tuo kustannustehokkaasti liikennettä hakukoneista pitkällä aikavälillä. Mainontaan verrattuna se on pysyvämpi ratkaisu, sillä mainokset tuovat liikennettä vain niin kauan kuin maksat niistä.

8 3. Sisältö ja ulkoasu Tähän mennessä olet luonut tavoitteen, konseptin ja selkeän rakenteen verkkosivulle. Nyt on aika alkaa työskennellä sen vaiheen parissa, josta monet itse asiassa aloittavat, nimittäin sisällön ja ulkoasun. Koska olet kehittänyt selkeän viestintäkonseptin, tiedät mitä haluat viestiä verkkosivun ulkoasulla ja sisällöllä. Verkkosivusto kuvastaa brändin persoonallisuutta ja visuaalista ilmettä. Sen tulisi tuntua turvalliselta ja varmalta ja herättää tunteita. Kenet palkkaat suunnittelemaan sisällön ja ulkoasun? Jotta verkkosivuillesi luotava tekstisisältö olisi sekä myyvää että hakukoneoptimoitua, on usein kannattavaa käyttää copywriterin palveluksia. Kokemuksemme mukaan se tulee lopulta edullisemmaksi ja johtaa ehdottomasti parempaan lopputulokseen. Asiakkaana sinulla on tietenkin tärkeä rooli perustiedon tarjoamisessa, mikä varmistaa, että sisällöllä on myös substanssia.

9 3. Sisältö ja ulkoasu Mitä tulee verkkosivuston ulkoasun suunnitteluun, me Generolla olemme kehittäneet tehokkaan prosessin, joka ehkäisee ylimääräistä työtä teknisessä vaiheessa. Generon web design -prosessi: Rautalankamallinnus UX-suunnittelu Visuaalinen konsepti UI-suunnittelu InVision-prototyyppi

10 3. Sisältö ja ulkoasu Rautalankamallinnus Aloitamme suunnittelemalla verkkosivun eri elementit. Tätä voi kutsua verkkosivun ensimmäiseksi luonnokseksi. Kyseessä on yksinkertainen suunnitelma siitä, miltä kaikki verkkosivuston erilaiset sivut tulevat näyttämään ja mitä toimintoja niiltä löytyy. Tässä vaiheessa olemme jo keränneet runsaasti tietoa kohderyhmästä sekä siitä, mitä se haluaa ja kuinka se käyttää verkkosivuja. Näiden tietojen avulla voimme päätellä, minkä tyyppisiä elementtejä sivulta pitäisi löytyä.

11 3. Sisältö ja ulkoasu UX-suunnittelu UX-suunnittelu tarkoittaa verkkosivuston suunnittelemista niin, että se on helppokäyttöinen, sillä on kaikki halutut toiminnot ja se tuottaa lisäarvoa käyttäjälle. UX-suunnittelun perustana on taustatutkimus kohderyhmästä ja siitä, kuinka käyttäjä kokee tietyntyyppiset sivustot tai palvelut. UX-suunnittelun tavoite on luoda jotain ainutlaatuista ja käyttäjälleen lisäarvoa tuottavaa. Lisäksi on huomioitava, että kohderyhmän tarpeet kehittyvät ja heidän odotuksensa toimintojen ja tekniikan suhteen kasvavat jatkuvasti.

12 3. Sisältö ja ulkoasu Visuaalinen konsepti Prosessin kolmas vaihe on verkkosivun visuaalisen konseptin luominen. Siinä määritellään, kuinka verkkosivusto kuvastaa yritystä ja sen brändiä. Tuloksena on visuaalinen konsepti, joka kiinnittää huomion, on helposti muistettava ja jonka asiakkaat ymmärtävät ja johon he voivat samaistua. UI-suunnittelu UI-suunnitteluvaiheessa luomme visuaalisen konseptin pohjalta verkkosivun designin sekä mobiililaitteille että pöytäkoneille. Värit, fontit, kuvat jne. asetellaan paikoilleen, ja alamme lähestyä suunniteltua lopputuotetta.

13 3. Sisältö ja ulkoasu InVision-prototyyppi Suunnittelun viimeinen vaihe on prototyypin luominen kotisivusta, jotta voimme testata designia ja käytettävyyttä. Me Generolla käytämme tarkoitukseen InVision-työkalua, johon olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Se säästää aikaa ja kustannuksia mahdollistamalla muutosten tekemisen ennen varsinaisten teknisen kehittämisen aloittamista. Tuloksena on interaktiivinen mockup, joka näyttää samalta ja omaa samat toiminnot kuin tuleva lopputuote. Siten myös asiakas voi testata verkkosivua ja saada täyden kuvan siitä, millainen sivusta tulee ja kuinka se toimii.

14 4. Julkaisujärjestelmä/alusta Yksi tärkeimpiä päätöksiä ennen kuin verkkosivun tekninenkehitysvaihe voidaan aloittaa, on käytettävän alustan valinta. Valitusta alustasta riippuu suuresti, millaisia mahdollisuuksia ja rajoituksia verkkosivustolla on. Joskus kyseessä on puhtaasti tekninen valinta, kun taas toisinaan täytyy ottaa huomioon esim. verkkosivun rakennuskustannukset ja ylläpitokustannukset useita vuosia eteenpäin. Kuinka valitset oikean alustan? Me Generolla työskentelemme pääasiassa kahdella eri alustalla: Drupal ja Wordpress. Molemmat ovat niin sanottuja open source -alustoja, mikä tarkoittaa, ettet sitoudu tiettyyn, verkkosivun rakentaneeseen toimistoon tai mihinkään vuosittaiseen tai kuukausittaiseen lisenssimaksuun. Pitkällä aikavälillä se on turvallisempi vaihtoehto kuin suljettu alusta, jonka kehittäminen saatetaan lopettaa ja joka ei anna mahdollisuutta jatkaa kehittämistä toisen toimiston kanssa.

15 4. Julkaisujärjestelmä/alusta Wordpress Wordpress on mukautuva ja jatkuvasti kasvava alusta sekä verkkosivuille että verkkokaupoille. Se on täydellinen valinta, kun haluat helppokäyttöisyyttä ja mahdollisuutta muokata helposti sisältöä ilman sen enempää teknistä tietämystä. Suosittelemme Worpressiä pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka yksinkertaisesti tarvitsevat verkkosivun, jota voivat itse päivittää ja joilla ei ole monimutkaisia teknisiä vaatimuksia. Jos blogit ovat tärkeitä yritykselle, on Wordpress itsestäänselvä valinta. Hyviä esimerkkejä tästä ovat suuret blogiverkostot kuten New York Times, Wordpress.org, CNN, Mashable yms. Wordpressillä rakennetut sivut ovat tehokkaasti muokattavissa, yksinkertaiset ylläpitää, latautuvat nopeasti ja niiden kehitysaika lanseerausvalmiiksi on lyhyt. Noin 25 % internetistä käyttää Wordpressiä alustanaan, ja sitä varten on olemassa tuhansia valmiita toimintoja, plugineita, joita voidaan asentaa helposti ja nopeasti. Esimerkkejä yrityksistä, jotka ovat valinneet Wordpressin ovat The New Yorker, BBC America, Sony Music, Mr. Panini, Friends & Brgrs ja monet muut.

16 4. Julkaisujärjestelmä/alusta Drupal Drupal toimii Wordpressin tavoin hyvin monen kokoisille verkkosivustoille ja verkkokaupoille. Suurin ero on, että Drupal käsittelee paremmin monimutkaisia vaatimuksia ja integraatioita. Verkkosivuston ensimmäinen kehitys Drupalilla on suurempi investointi kuin Wordpressillä, mutta koska se on enemmän rakennuspalikkasarjan kaltainen kokonaisuus, siihen on helpompi tehdä isoja tai pienempiä muutoksia kun verkkosivu vaatii edelleenkehittämistä. Me suosittelemme usein Drupalia verkkosivuille, joilla on monenlaista sisältöä, tarvetta erilaisille käyttöoikeuksille tai yleensä monimutkaisempia turvallisuusvaatimuksia, toimintoja tai integraatioita. Myös jos on todennäköistä, että sivua tullaan kehittämään ja muuttamaan paljon ajan myötä, on Drupal suositeltava valinta. Joitain esimerkkejä yrityksistä, jotka ovat valinneet Drupalin ovat The Weather Channel, The Economist, Whitehouse, MUSH ja Snellman.

17 5. Uuden verkkosivun kustannukset Vad kostar det egentligen att skapa en webbsida? Mitä uuden verkkosivun luominen sitten maksaa? Verkkosivu voi maksaa mitä tahansa muutamasta tuhannesta useaan sataan tuhanteen euroon riippuen toiminnoista ja muista tekijöistä. Uuden verkkokaupan työprosessiin kuuluu monia erilaisia vaiheita, jotka vaikuttavat lopputulokseen. Mutta kuten sanottu, monet hyppäävät tärkeiden vaiheiden yli suoraan ulkoasun suunnitteluun ja luovat sivun, joka julkaistaan uhraamatta ajatusta konseptille, käytettävyydelle jne. Noin eurolla saat useimmiten verkkosivun, jonka taustalla ei ole mitään suurempaa perusajatusta. Verkkosivun, jota joudut todennäköisesti uudistamaan lähivuosina. Mutta jos sinulla on mahdollisuus investoida verkkosivuun, joka toimii varmasti, se kannattaa tehdä. Vaikka investointi on suurempi, luot jotain, joka kuvastaa yritystäsi ja auttaa sitä saavuttamaan tavoitteensa tehokkaalla tavalla.

18 5. Uuden verkkosivun kustannukset Muista, että hyvällä verkkosivulla on selvästi parempi konversio ja se maksaa siten investoinnin takaisin nopeammin tuottamalla enemmän tuloja. Jos esimerkiksi investoit uuteen verkkosivuun, joka maksaa ja keskityt keräämään liidejä, joista jokainen on 2250 euron arvoinen, tarvitset vain 12 liidiä kattaaksesi verkkosivun kustannukset. Liidin arvo lasketaan näin: (Työn keskimääräinen arvo * konversioaste) * (1 - myyjän provisio prosenteissa) Esimerkin tapauksessa ( x 25 %) x (1-10 %) = 2500 x 0,9 = 2250

19 Kiitos, että luit oppaamme! Toivottavasti se auttaa sinua investoimaan oikeanlaiseen verkkosivuun, joka luo konversiota ja kasvattaa myyntiä tulevaisuudessa. / Genero Onko sinulla kysymyksiä? Älä epäröi ottaa yhteyttä asiakasjohtajaamme ja perustajajäseneemme Sebastianiin. Sebastian Östman Asiakkuus johtaja sebastian@genero.fi GENERO HQ: Itälahdenkatu 22B, Helsinki, Finland

Ota huomioon nämä 5 asiaa, ennen kuin panostat uusiin nettisivuihin

Ota huomioon nämä 5 asiaa, ennen kuin panostat uusiin nettisivuihin Ota huomioon nämä 5 asiaa, ennen kuin panostat uusiin nettisivuihin Ota huomioon nämä 5 asiaa, ennen kuin panostat uusiin nettisivuihin Liian monet yritykset tekevät kokemuksemme mukaan hätiköityjä ratkaisuja

Lisätiedot

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Monikanavainen markkinointi A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Markkinoinnin karkkikauppa Mikä minun yritykselle sopii parhaiten Potentiaalisten asiakkaiden määrä Konversiohinta

Lisätiedot

10 helppoa SEO-ohjetta

10 helppoa SEO-ohjetta 10 helppoa SEO-ohjetta 10 helppoa SEO-ohjetta On-page SEO tarkoittaa sivuston sisällölle tehtäviä muutoksia, joilla on merkittävä vaikutus siihen kuinka korkealla sivusto hakukoneiden tuloksissa näkyy.

Lisätiedot

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Digizer Oy - Asiantuntijapalveluita toteuttava kumppani verkkokaupoille sekä muille digitaalista liiketoimintaa harjoittaville yrityksille - Palvelumme: - Varastointi-

Lisätiedot

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Agenda Myynnin suurin ongelma Ongelman ratkaiseminen, ensimmäiset vaiheet Jari Juslén

Lisätiedot

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen Klikit Myynniksi Raahe 31.10.2016 Jaakko Suojanen Sisältö Verkossa myyminen Tehokas verkkosivu Liikennemäärän kehittäminen Hakukoneoptimointi Google Adwords Facebook Konversion kehittäminen Jaakko Suojanen

Lisätiedot

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Toimiva verkkosivusto lehdelle Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Miksi? Tavoitteet Mitä myyt? Mitä ja miten haluat asiakkaillesi

Lisätiedot

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Teemu Leppänen Puhujan esittely Verkkosivuja vuodesta 1999 Tietoliikennealan koulutus Kouluttajana noin 10 vuotta Asunut Englannissa ja Australiassa Oma yritys vuodesta

Lisätiedot

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön Google AdWords mainonta tehokäyttöön Opi tekemään hakukonemainontaa kuin ammattilaiset. Opas antaa sinulle vinkkejä, kuinka vältät sudenkuopat ja säästät mainoseurojasi sekä kuinka tavoitat asiakkaasi

Lisätiedot

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Verkkosivut ja hakukoneoptimointi Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Digipolku tukee Keski-Suomen digitalisoitumista. Kuva: http://thinkoutloudclub.com/digital-transformation-machine/ 2 Verkkosivut

Lisätiedot

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi?

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mitä teet ensimmäiseksi, kun etsit tietoa jostain asiasta? Luultavimmin Google- haun, etkä ole ainut: ihmiset ovat siirtyneet yhä enemmän nettiin käyttämään sähköisiä

Lisätiedot

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta?

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? OSA 1 /2 idealmainos.fi Miten verkkosivut toimivat myynnin käynnistäjänä? Miten mittaamme Digitaalisen markkinoinnin tuloksia? Voiko digitaalinen markkinointi

Lisätiedot

Asiakas ja tavoite. Tekninen toteutus

Asiakas ja tavoite. Tekninen toteutus Asiakas ja tavoite Heikieli on vuonna 2015 perustettu yhden hengen asiantuntijayritys, joka tarjoaa käännös- ja oikolukupalveluita englannista ja saksasta suomeksi. Freelance-kääntäjiä on Suomessa paljon,

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt 2018 WWW.PITKOSPUU.FI Sosiaalisen median mahdollisuudet Sosiaalinen media eli some, on tuonut tulleessaan muutoksen markkinointiin niin suunnittelussa kuin toteutuksessa.

Lisätiedot

AXESSION ASIANTUNTIJAMYYNNIN YKKÖNEN

AXESSION ASIANTUNTIJAMYYNNIN YKKÖNEN AXESSION ASIANTUNTIJAMYYNNIN YKKÖNEN WEBINAARI 3.4.2014 10 SYYTÄ MIKSI TARVITSET MARKKINOINTIIN AUTOMATIIKKAA 30 Kysymykset chattiin POLLS huhtikuu toukokuu kesäkuu heinäkuu 0 25 50 75 100 Jani Aaltonen

Lisätiedot

B U S I N E S S O U L U

B U S I N E S S O U L U S I S Ä L L Ö N T U O T T A M I N E N, T Y Ö K A L U T J A V I N K I T 8. 1 0. 2 0 1 9 V E R K K O J A L A N J Ä L K I B U S I N E S S O U L U K I R S I M I K KO L A & I L K K A K A U P P I N E N 8.10.2019

Lisätiedot

PALVELUT YRITYSTEN KASVUN JA KEHITTÄMISEN EDISTÄMISEEN

PALVELUT YRITYSTEN KASVUN JA KEHITTÄMISEN EDISTÄMISEEN PALVELUT YRITYSTEN KASVUN JA KEHITTÄMISEN EDISTÄMISEEN Järkevää, osaavaa ja luovaa palvelua jo vuodesta 1989 Myynnin ja markkinoinnin kehittämissuunnitelma Käynnistämme myynnin ja markkinoinnin kehittämissuunnitelman

Lisätiedot

Huomioi nämä 8 asiaa valitessasi affiliateverkostoa

Huomioi nämä 8 asiaa valitessasi affiliateverkostoa Huomioi nämä 8 asiaa valitessasi affiliateverkostoa Affiliate- eli kumppanuusmarkkinointi on tulospohjaista, verkossa tapahtuvaa markkinointia, jossa ns. julkaisijat välittävät kävijöitä mainostajan sivustolle.

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Markkinoinnin automaatio Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Markkinoinnin automaatio on tämän hetken kuumimpia termejä digitaalisessa markkinoinnissa.

Lisätiedot

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain.

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain. Tavoita ja vaikuta Oletko koskaan ollut epätietoinen siitä, mitä tuotteita tai palveluita yritys, jonka sivuilla vierailet, oikeasti tarjoaa? Jos olet, niin on todennäköisesti asiakkaasikin. Hän voi olla

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Tavallista fiksumpaa markkinointia

Tavallista fiksumpaa markkinointia Tavallista fiksumpaa markkinointia Päivän agenda Hakukonemarkkinoinnin koulutus Ainoastaan hakukone- ja mobiilioptimoitu www-sivu toimii ja tehoaa Hakukonemarkkinointi: miksi ja miten? Mobiilimarkkinoinnin

Lisätiedot

Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia. Webinaari Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko

Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia. Webinaari Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia Webinaari 24.5.2017 Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko 1 Keitä me olemme? Juho Putkonen @juhoputkonen linkedin.com/in/juhoputkonen Jarkko Anttiroiko

Lisätiedot

PDF-tiedostojen optimointi hakukoneille

PDF-tiedostojen optimointi hakukoneille PDF-tiedostojen optimointi hakukoneille PDF-tiedostojen optimointi herättää ristiriitaisia tunteita. Jotkut väittävät, että PDF:illä ei ole mitään arvoa hakukoneoptimointimielessä, toiset taas puhuvat

Lisätiedot

Kiipulan ammattiopisto. Liiketalous ja tietojenkäsittely. Erja Saarinen

Kiipulan ammattiopisto. Liiketalous ja tietojenkäsittely. Erja Saarinen Kiipulan ammattiopisto Liiketalous ja tietojenkäsittely Erja Saarinen 2 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Hyvät internetsivut... 3 3. Kuvien koko... 4 4. Sivujen lataus... 4 5. Sivukartta... 5 6. Sisältö...

Lisätiedot

Useasti Kysyttyä ja Vastattua

Useasti Kysyttyä ja Vastattua 1. Miksen ostaisi tykkääjiä, seuraajia tai katsojia? Sinun ei kannata ostaa palveluitamme mikäli koet että rahasi kuuluvat oikeastaan kilpailijoidesi taskuun. 2. Miksi ostaisin tykkääjiä, seuraajia tai

Lisätiedot

TYÖKALUT HAKUKONEOPTIMOINTIIN

TYÖKALUT HAKUKONEOPTIMOINTIIN TYÖKALUT HAKUKONEOPTIMOINTIIN 1 GOOGLE ANALYTICS Google Analytics on työkalu sivustosi kävijöiden analysoimiseen. Saat sen avulla helposti tietoja kävijöistäsi, joita muuten joutuisit vain arvailemaan.

Lisätiedot

OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN KÄÄNNÄ SIVUA

OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN KÄÄNNÄ SIVUA OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN OSTOT TUKEVAT KASVUA Kasvuyrittäjänä tiedät, että kasvu on ennen muuta tekemistä. Millaisia tekoja tarvitaan tuloksekkaaseen ostamiseen? Tässä Esan seitsemän steppiä, joilla

Lisätiedot

Web Data Collector TIETO LISÄÄ TULOSTA.

Web Data Collector TIETO LISÄÄ TULOSTA. . Hei Sinä! Meiltä löytyy lähes kaikkea. Toivottavasti sinulla on kärsivällisyyttä etsiä, mikä sopii sinulle parhaiten. Tällaista on usein asiakaspalvelu verkkokaupoissa. Yksi suurimmista eroista kivijalkakaupan

Lisätiedot

Markkinoinnin ja myynnin kehittämissuunnitelma digitaalisella ja käytännöllisellä otteella

Markkinoinnin ja myynnin kehittämissuunnitelma digitaalisella ja käytännöllisellä otteella Markkinoinnin ja myynnin kehittämissuunnitelma digitaalisella ja käytännöllisellä otteella Markkinoinnin suunnittelussa keskitytään asiakkaan tavoitteiden purkamiseen pieniin osiin. Tavoitteena on saada

Lisätiedot

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO Alla oleva kaavio kuvastaa tehdyn testin tuloksia eri osa-alueilla. Kaavion alla on arviot tilanteestasi koskien henkilökohtaisia ominaisuuksiasi, kokemusta ja osaamista, markkinoita

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy CEO at LumoLink Verkkokaupan ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Yli 13 vuoden kokemus webkehityksestä Yli 10 vuoden

Lisätiedot

Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy Suomessa tehdään joka päivä 30 yli miljoonaa Google-hakua KILPAILUETU Sen pitää olla

Lisätiedot

Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio

Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio Koodiviidakko Oy Juho Mattila Account Manager Wait,... Codejungle,... whaaat! Suomen suurin digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän ohjelmistopalveluihin erikoistunut

Lisätiedot

Digitaalinen saavutettavuus kuntoon! markkinoinnin automatisointi

Digitaalinen saavutettavuus kuntoon! markkinoinnin automatisointi 28.9.2016 Digitaalinen saavutettavuus kuntoon! markkinoinnin automatisointi Ilkka Kauppinen 28.9.2016 Rovaniemi Kouluttajan lyhyt esittely 30.4.2017 SIVU 2 Ilkka Kauppinen on Rovaniemeläinen matkailun

Lisätiedot

MAINOSTAJIEN LIITTO M a r k k i n o i nt i ka n av i e n m u u to ks e t j a re - ta rge to i n n i n vo i m a

MAINOSTAJIEN LIITTO M a r k k i n o i nt i ka n av i e n m u u to ks e t j a re - ta rge to i n n i n vo i m a MAINOSTAJIEN LIITTO Markkinointikanavien muutokset ja re-targetoinnin voima Riikka-Maria Lemminki @riikkale 2017/09 -> Mainostajien Liitto, toimitusjohtaja 2015-2017 Alma Media, johtava konsultti 2007-2015

Lisätiedot

Kaupan liitto 26.10.2011

Kaupan liitto 26.10.2011 Kaupan liitto 26.10.2011 MIKKO KNUUTTILA TOIMINUT DIGITAALISEN MARKKINOINNIN JA SÄHKÖISEN KAUPANKÄYNNIN KEHITYS- JA JOHTOTEHTÄVISSÄ YLI 10 VUOTTA VIIMEISIMPÄNÄ VASTANNUT DNA:N DIGIMARKKINOINNISTA JA 1.

Lisätiedot

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä 10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä Markus Ossi SEO Technician Klikkicom 2011-05-26 2 Henkilökuva Markus Ossi 32 vuotias ekonomi Tehnyt hakukoneoptimointia vuodesta 1998 Hakukoneoptimointiteknikk o Klikkicomissa

Lisätiedot

Sähköisen markkinoinnin koulutusohjelma, Markkinointiviestinnän ammattitutkinto markkinointiassistentin osaamisala

Sähköisen markkinoinnin koulutusohjelma, Markkinointiviestinnän ammattitutkinto markkinointiassistentin osaamisala Sähköisen markkinoinnin koulutusohjelma, Markkinointiviestinnän ammattitutkinto markkinointiassistentin osaamisala 24.4.2018 14.5.2019 Oppilaitos: Ajankohta: Aikuiskoulutusosasto ja oppisopimustoimisto

Lisätiedot

Hakukoneoptimoinnilla hyöty irti verkkosivuista

Hakukoneoptimoinnilla hyöty irti verkkosivuista hakutulosten kärkeen Hakukoneoptimoinnilla hyöty irti verkkosivuista Hakukoneiden merkitys on viime vuosina kasvanut huimasti. Kasvun myötä myös niiden merkitys ja rooli markkinoinnissa on muuttunut. Niin

Lisätiedot

Google Adwords pikaohje

Google Adwords pikaohje Google Adwords pikaohje Suunnittele loistava verkkokaupan mainoskampanja Perustaomaverkkokauppa.fi Ville Kinanen 1 1. Avainsanojen valinta Verkkomainonnan suunnittelu aloitetaan avainsanojen kartoittamisella,

Lisätiedot

Verkkokaupan perustaminen ja verkkokauppa-alustan valinta

Verkkokaupan perustaminen ja verkkokauppa-alustan valinta Verkkokaupan perustaminen ja verkkokauppa-alustan valinta PIKAOPAS 2016 JUHO KEINÄ SUNDIGI.FI 1 Huomioonotettavia seikkoja ennen verkkokaupan perustamista ja alustan valinta Perustuu Nicole Kohlerin kirjoituksiin

Lisätiedot

Muistitko soittaa asiakkaallesi?

Muistitko soittaa asiakkaallesi? webcrm Finland 1 webcrm Finland Muistitko soittaa asiakkaallesi? Riippumatta siitä, oletko myyntipäällikkö, markkinoija vai työskenteletkö HR tehtävissä, voit käyttää CRM ratkaisua erilaisiin tarpeisiin.

Lisätiedot

Sosiaalinen media markkinointivälineenä

Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media on hyvä apuväline brändin kannatuksen kasvattamiseksi ja tietoisuuden levittämiseksi. B2B-yrityksessä, jossa sosiaalista mediaa edelleen vain ihmetellään

Lisätiedot

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinoinnin tehtävät 1. Liidien tuottaminen 2. Liidien laadullistaminen 3. Tuotteiden ja palveluiden tunnettuuden kehittäminen

Lisätiedot

Tärkeimmät palvelut hakutulosten kärjessä CASE MM-KONEURAKOINTI

Tärkeimmät palvelut hakutulosten kärjessä CASE MM-KONEURAKOINTI Tärkeimmät palvelut hakutulosten kärjessä CASE MM-KONEURAKOINTI Toimiala: Rakennuspaikan valmistelutyöt Yritys: MM-Koneurakointi Oy Olen saanut rahoilleni vastinetta ja olen tyytyväinen yhteistyöhön 45

Lisätiedot

6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA MIKSI GOOGLE ADWORDS?

6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA MIKSI GOOGLE ADWORDS? 6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA Google AdWords on loistava mainosalusta, jota käyttävät niin pienet kuin maailmanlaajuisetkin yritykset. Sen menestyksellinen hyödyntäminen voi olla ensikertalaiselle haastavaa,

Lisätiedot

Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016

Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016 Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016 #ässäthihasta #tuloslove Verkkokaupan hakukoneoptimointi 1. Löydettävyys 2. Mitä on hakukoneoptimointi? 3. Avainsanatutkimus 4. Asiakaspalvelu

Lisätiedot

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla?

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? 29.10.2014 Digiaamiainen Markkinointi lukijan näkökulmasta Lukija seuraa itseään kiinnostavia aiheita eri kanavista joukkoon

Lisätiedot

Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla. Anton Luhtala, Digisome

Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla. Anton Luhtala, Digisome Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla 1 Kannattavan lisämyynnin resepti 1. Hyvä kampanjarakenne 2. Hyvät hakusanat 3. Datan kerääminen 4. Datan seuranta ja tavoitteiden määrittäminen 5.

Lisätiedot

Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT

Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT 2 Projektin alkutilanne Suomalaiset tilaavat painotuotteita yhä enemmän ulkomaisista verkkokaupoista kaikkien

Lisätiedot

Ostoprosessi eri roolien silmin

Ostoprosessi eri roolien silmin Ostoprosessi eri roolien silmin Mika Mäki Senior SEM/SEO Analyst Verkkoliiketoiminnan kehittäminen Sisällön kehittäminen Käytettävyyden kehittäminen Liidigenerointi Verkkoliiketoiminnan mittaristot Digimarkkinointi

Lisätiedot

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Toimiala: Kansainvälinen viestintä, sen koulutus ja konsultointi Yritys: AAC Global Lähdimme testaamaan LinkedIn-markkinoinnin

Lisätiedot

Maksa vain tuloksista - Näin affiliatemarkkinointi toimii

Maksa vain tuloksista - Näin affiliatemarkkinointi toimii Maksa vain tuloksista - Näin affiliatemarkkinointi toimii Affiliatemarkkinointi on tulospohjainen verkossa toimiva markkinointimuoto, jossa julkaisijat välittävät mainostajan sivuille kävijöitä, joista

Lisätiedot

Mitä on markkinointiviestintä?

Mitä on markkinointiviestintä? Mitä on markkinointiviestintä? Tiina Karppinen 17.3.2011 Markkinointiviestintä on yrityksen ulkoisiin sidosryhmiin kohdistuvaa viestintää, jonka tarkoituksena on välillisesti tai suoraan saada aikaan kysyntää

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen 9.9.2016 www.hamk.fi TIETOISKUN SISÄLTÖ 1. Markkinoinnin perusperiaatteet 2. Verkkomarkkinoinnin kolme teemaa

Lisätiedot

Brändäystä lyhyesti. Esittelykappale, lisää: www.helsinkibranding.com/kurssit

Brändäystä lyhyesti. Esittelykappale, lisää: www.helsinkibranding.com/kurssit Brändäystä lyhyesti Esittelykappale, lisää: www.helsinkibranding.com/kurssit BRÄNDÄYSTÄ HELPOSTI -KURSSIN SISÄLTÖ Päivä 1 Päivä 2 PERUSTEET Mitä kurssi sisältää? Mitä on luova ajattelu brändäyksessä? Brändi-aakkoset

Lisätiedot

Enjoy Online Shopping.

Enjoy Online Shopping. Enjoy Online Shopping. Nosto parantaa verkkokaupan Enjoy Online Shopping. tulosta tuottamalla asiakkaille henkilökohtaisen ostokokemuksen Nosto vaikuttaa positiivisesti Verkkokaupan konversioon Tilauksen

Lisätiedot

POTENTTIAALISET ASIAKKAAT ASIAKASOPISKELIJAT MAKSULIIKENNE VERKKOKAUPPA VERKKOKOULUTUS MARKKINOINTIAUTOMAATIO SISÄLTÖMARKKINOINTI WWW-SIVUSTO

POTENTTIAALISET ASIAKKAAT ASIAKASOPISKELIJAT MAKSULIIKENNE VERKKOKAUPPA VERKKOKOULUTUS MARKKINOINTIAUTOMAATIO SISÄLTÖMARKKINOINTI WWW-SIVUSTO VERKKOKURSSIKONE.FI NÄIN SE TOIMII POTENTTIAALISET ASIAKKAAT ASIAKASOPISKELIJAT JÄLLEENMYYJÄT $ $ $ $ MAKSULIIKENNE BIOACADEMY.FI MUKSUOPPIAKATEMIA.FI KOIRUUKSIENKLUBI.FI KIDSSKILSACADEMY.COM UUSI KOULUTUSTA

Lisätiedot

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN Marko Pyhäjärvi PUHEENVUORON TAVOITE On olemassa miljoonia eri keinoja vauhdittaa matkailuyrityksen myyntiä, ja Facebookmarkkinointi on

Lisätiedot

Suomalaisen verkkokaupan tila EPiServerAscend 15. Mikko Jokela, North Patrol Oy, 19.11.2015

Suomalaisen verkkokaupan tila EPiServerAscend 15. Mikko Jokela, North Patrol Oy, 19.11.2015 Suomalaisen verkkokaupan tila EPiServerAscend 15 Mikko Jokela, North Patrol Oy, 19.11.2015 PÄÄTEEMAT 1. Organisoituminen ja työnjako käytännössä 2. Johtaminen ja liiketoimintaprosessit 3. Asiakkaat 4.

Lisätiedot

Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista

Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista suunnitteleville sekä kaikille verkkosivujen kehittämisestä kiinnostuneille. Tässä oppaassa keskitytään perusasioihin, joiden korjaaminen

Lisätiedot

01. MÄÄRITTELE UNELMASI

01. MÄÄRITTELE UNELMASI BRÄNDISI PERUSTA 01. MÄÄRITTELE UNELMASI Monesti suurin syy miksi päädytään uudelleen brändäämiseen on toiminnan sekavuus ja epäröinti. Ei olla riittävästi ajateltu miltä oma unelma elämäänsä ja liiketoimintaansa

Lisätiedot

Arvoa tuottava IPR-salkku ei synny sattumalta

Arvoa tuottava IPR-salkku ei synny sattumalta Arvoa tuottava IPR-salkku ei synny sattumalta IPR-lakimies Ari-Pekka Launne Helsinki 3.6.2015 Oikeuksien varmistaminen Tuotekehitys Markkinoilletulo Brändi TUOTE ja sen SUOJAUS Kartoitus Seuranta Palaute

Lisätiedot

2017 HINNASTO MEDIA-ASSARI

2017 HINNASTO MEDIA-ASSARI 2017 HINNASTO MEDIA-ASSARI SANNA@MEDIA-ASSARI.FI WWW.MEDIA-ASSARI.FI 040 930 58 22 SISÄLLYS Esittely 3 PALVELUT Brändääminen Verkkosivusuunnittelu Painotuotteet 4 5 6 Yhteystiedot 7 Welcome Sanna Döbert

Lisätiedot

MENESTYSTÄ sinulle FÜR DEN GEMEINSAMEN ERFOLG WELTWEIT

MENESTYSTÄ sinulle FÜR DEN GEMEINSAMEN ERFOLG WELTWEIT MENESTYSTÄ sinulle FÜR DEN GEMEINSAMEN ERFOLG WELTWEIT YRITYS EIN UNTERNHEMEN AUF sinulle ERFOLGSKURS. Noin 10 vuotta sitten perustettu GGM Gastro International GmbH on tullut maailmanlaajuisesti tunnetuksi

Lisätiedot

Videomarkkinoinnin opas

Videomarkkinoinnin opas Videomarkkinoinnin opas Hei! Kiitos, että latasit Go:groupin videomarkkinointioppaan. Näiden vinkkien avulla saat uusia ideoita ja tehoa videomarkkinointiisi. Kysyttävää? Autamme mielellämme! Lähetä sähköpostia

Lisätiedot

Uudet digitaaliset keinot toivat Pizzataxin takaisin kartalle CASE Pizzataxi

Uudet digitaaliset keinot toivat Pizzataxin takaisin kartalle CASE Pizzataxi Uudet digitaaliset keinot toivat Pizzataxin takaisin kartalle CASE Pizzataxi Toimiala: Kahvila- ja ravintolapalvelut Yritys: Helsingin Pizzapalvelu Oy / Pizzataxi Investointi maksoi itsensä takaisin jo

Lisätiedot

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti!

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti! Sosiaalinen media muuttaa maailman Nyt! Heti! Nopeasti! Sara-Maria Forsberg Syyskuu 2014: 2 elokuvaa ja kansainvälinen levytys-sopimus Maaliskuu 2014: Kassaneiti Sosiaalinen Media YouTube Tuotetaan sisältöä

Lisätiedot

SÄHKÖINEN MYYNTIMIES

SÄHKÖINEN MYYNTIMIES SÄHKÖINEN MYYNTIMIES Yritys Henkilöstö 25+ Asiakkaita 700+ Palvelut: Sähköinen myyntimies Livezhat Perustettu Suomalainen Patentoitu USA:ssa ZEF Arviointikone ZEF Vaalikone Kannattava kasvuyritys Suomen

Lisätiedot

Kilpailija-analyysi - markkinatilanne

Kilpailija-analyysi - markkinatilanne Kilpailija-analyysi - markkinatilanne Tässä modulissa kyse on siitä, että kirkastetaan ja haetaan faktoja markkinatilanteesta, jotta tiedämme, missä olemme suhteessa muihin sekä miten voisimme sitten erottua

Lisätiedot

Verkkonäkyvyys ja asiakaspalvelu palauttivat asiakasvirrat CASE Airport Hotel Bonus Inn

Verkkonäkyvyys ja asiakaspalvelu palauttivat asiakasvirrat CASE Airport Hotel Bonus Inn Verkkonäkyvyys ja asiakaspalvelu palauttivat asiakasvirrat CASE Airport Hotel Bonus Inn Toimiala: Hotelli- ja ravintolapalvelut Yritys: Airport Hotel Bonus Inn Tavoitteena on olla netissä oikealla hinnalla

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen www.hamk.fi TYÖPAJAN SISÄLTÖ 1. Kuulumiset 2. Kertaus aiemmasta tietoiskusta 3. Uusia ideoita 4. Tärpit

Lisätiedot

Digitaalinen markkinointi ja myynti Mitä DIVA meille kertoi?

Digitaalinen markkinointi ja myynti Mitä DIVA meille kertoi? Digitaalinen markkinointi ja myynti Mitä DIVA meille kertoi? Myynnin Digiloikka, 11/5/2017 Tommi Laukkanen UEF // University of Eastern Finland Asiakkaan ostopäätösprosessi TARPEEN TUNNISTAMINEN INFORMAATION

Lisätiedot

Ohjeistus verkkoprojektiin

Ohjeistus verkkoprojektiin Ohjeistus verkkoprojektiin Luomuyrityksen web design brief -työkirjamalli HELSINGIN YLIOPISTO HELSINGFORS UNIVERSITET UNIVERSITY OF HELSINKI Projektin RAAMIT JA RAJAUKSET Onko sinulla toiveita julkaisujärjestelmästä

Lisätiedot

Hankeviestijä hakukoneiden ihmeellisessä maailmassa. Joonas Jukkara, SEOSEON Ltd. https://seoseon.fi

Hankeviestijä hakukoneiden ihmeellisessä maailmassa. Joonas Jukkara, SEOSEON Ltd. https://seoseon.fi Hankeviestijä hakukoneiden ihmeellisessä maailmassa Joonas Jukkara, SEOSEON Ltd. https://seoseon.fi Kuka, mitä, häh? Kuka? Joonas Jukkara, ikä 30v, digimarkkinointia ja hakukoneoptimointia viimeiset 4+

Lisätiedot

Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla. Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi!

Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla. Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Kokonaisuus Sähköisen markkinoinnin kehittäminen pitää sisällään kohderyhmän määrittelyn, selkeän

Lisätiedot

MILGEAR SUOMEN ERIKOISVARUSTE OY. Petri Kostama. Pk-yrityksen haasteita ja ratkaisuja

MILGEAR SUOMEN ERIKOISVARUSTE OY. Petri Kostama. Pk-yrityksen haasteita ja ratkaisuja MILGEAR SUOMEN ERIKOISVARUSTE OY Petri Kostama Pk-yrityksen haasteita ja ratkaisuja Suomen Erikoisvaruste Oy perustettu keväällä 2006 firma syntyi harrastuksien kautta tuotteet tuttuja nettikaupat, kivijalkamyymälä

Lisätiedot

PIENI KAMPANJAKOULU. Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU

PIENI KAMPANJAKOULU. Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU PIENI KAMPANJAKOULU Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU PIENI KAMPANJAKOULU Sana kampanja on peräisin ranskalaisesta sanasta campagne ja tarkoittaa että, pyritään vaikuttamaan

Lisätiedot

15 askelta kohti. Parempia kyselyitä ja tutkimuksia

15 askelta kohti. Parempia kyselyitä ja tutkimuksia 15 askelta kohti Parempia kyselyitä ja tutkimuksia Onnittelut! Lataamalla Webropol-tutkimusoppaan olet ottanut ensimmäisen askeleen kohti entistä parempien kyselyiden ja tutkimusten tekoa. Tämä opas tarjoaa

Lisätiedot

TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus

TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN 14.4.2016 Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus Viestintämme vaikuttaa suoraan siihen miten toimintamme nähdään, miten se kiinnostaa, herättää halun tulla mukaan!

Lisätiedot

MARKKINOINTISI. Verkkosivut tuloskuntoon

MARKKINOINTISI. Verkkosivut tuloskuntoon MARKKINOINTISI Verkkosivut tuloskuntoon KEITÄ ME OLEMME? Markkinointia myynnin tueksi tarkoittaa markkinointistrategiaa jonka mittareina toimivat eurot eivätkä pelkät kävijämäärät. Olemme molemmat yrittäjäperheistä

Lisätiedot

PERUSTA VERKKOKAUPPA. info@cimacuu.net 044 0122 296 www.cimacuu.net

PERUSTA VERKKOKAUPPA. info@cimacuu.net 044 0122 296 www.cimacuu.net info@cimacuu.net 044 0122 296 www.cimacuu.net Valitse sopivin verkkokauppa. Postin ja Matkahuollon toimitusintegraatiot* *Postin ja Matkahuollon toimitusintegraatiot tekevät osoitekorttien ja seurantatunnusten

Lisätiedot

SoteNavi. Alkuun digimarkkinoinnissa Heli Leskinen. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke

SoteNavi. Alkuun digimarkkinoinnissa Heli Leskinen. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke SoteNavi - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke Alkuun digimarkkinoinnissa 11.10.2018 Heli Leskinen Mitä on digimarkkinointi? Markkinointi, jota toteutetaan sähköisesti => laaja

Lisätiedot

HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA

HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA Timo Häkkinen Technopolis Tampere 21.11.2014!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 MicroMedia Palvelut PÄÄTTÄJÄ- TIEDOT TÄSMÄ- MARKKINOINTI ASIAKAS- DIALOGI MARKKINOINTI- KONSULTOINTI MARKKINOINTI-

Lisätiedot

Meidän visiomme......sinun tulevaisuutesi

Meidän visiomme......sinun tulevaisuutesi Meidän visiomme... Asiakkaittemme akunvaihdon helpottaminen...sinun tulevaisuutesi Uusia asiakkaita, lisää kannattavuutta ja kehitystä markkinoiden tahdissa Synergy Battery Replacement Programme The Battery

Lisätiedot

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto HINTAVASTAVÄITTEE T TYÖKIRJA.docx UUSASIAKASHANKINTA Johdanto Laatu on paras liiketoimintasuunnitelma M iten löytää enemmän ja parempia uusia asiakkaita, on yksi myyjän ydintaidoista. Millainen strategia

Lisätiedot

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy + Toimiala: Rakentaminen ja remontointi Yritys: Tampereen Rakennustiimi Oy Olemme saaneet Fonectalta selkeää näyttöä

Lisätiedot

MITÄ JA MIKSI IHMISET OSTAVAT

MITÄ JA MIKSI IHMISET OSTAVAT MITÄ JA MIKSI IHMISET OSTAVAT Johdanto Mahdollisuus koputtaa harvoin ovellesi. Koputa sen sijaan mahdollisuuden ovea, jos toivot pääseväsi sisään. J okaisen myyjän on hyvä tiedostaa miten ja miksi pitää

Lisätiedot

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi Artem Daniliants / LumoLink CEO at LumoLink Verkkokauppa & Web teknologian asiantuntija 13+ vuotta kokemusta Internet liiketoiminnasta 10+ vuotta kokemusta

Lisätiedot

Lisää asiakkaita. - Näin ohjaat kävijävirtoja -

Lisää asiakkaita. - Näin ohjaat kävijävirtoja - Lisää asiakkaita - Näin ohjaat kävijävirtoja - Theodor Arhio Sisältöjohtaja, TBWA\Helsinki Pari sanaa dinosauruksista MUUTOS. (on hyväksi jos sen hyödyntää) Tietokoneet Sisällön organisointi Uutiset

Lisätiedot

Toimialakohtaisen verkkomarkkinoinnin vaikutus asiakashankinnan tehokkuuteen

Toimialakohtaisen verkkomarkkinoinnin vaikutus asiakashankinnan tehokkuuteen Tatu Mäkijärvi 28.4.2015 Espoo Ohjaaja: Mikko Lehmuskoski Valvoja: Heikki Hämmäinen Sisältö Tausta Tavoitteet Toimenpiteet Tulokset Johtopäätökset Jatkotutkimus Oppex 2011 perustettu kasvuyritys 5 työntekijää

Lisätiedot

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen Digimarkkinointi Ari Tenhunen Sosiaalinen media 2 Myyntisykli digimarkkinoinnin kehyksenä Ei tietoa Tietoinen Kiinnostunut Käyttö Omistautuminen Ostoaikomus Sisäänajo Muistuttaminen Tutustuminen Suostuttelu

Lisätiedot

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!!

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Riikka Räisänen Projektipäällikkö, digitaalinen markkinointi Google AdWords Qualified riikka.raisanen@verkkoasema.fi +358 40 195 8650 Valitse sinun yrityksellesi

Lisätiedot

Monitoimilaitteen osto-opas

Monitoimilaitteen osto-opas Monitoimilaitteen osto-opas Kiitos, kun latasit monitoimilaitteen osto-oppaan www.sharp.fi 02 Millainen on juuri oikea monitoimilaite? Monitoimilaitteen uusiminen tulee ajankohtaiseksi muutaman vuoden

Lisätiedot

VERKKOKAUPPA. Antero Riihimäki // Boaz Marketing Oy

VERKKOKAUPPA. Antero Riihimäki // Boaz Marketing Oy VERKKOKAUPPA Antero Riihimäki // Boaz Marketing Oy Antero Riihimäki Kaapelikauppa.fi Perustettu keväällä 2010 Myytiin syksyllä 2015 Tanskalaiselle DerkeTek Aps:lle Kodinelektroniikan kaapeleiden, adapterien

Lisätiedot

TYPO3 - Open Source Enterprise CMS

TYPO3 - Open Source Enterprise CMS TYPO3 - Open Source Enterprise CMS TYPO3 on yritysten tarpeisiin suunniteltu avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä. Verkkopalvelutoteutusten lisäksi TYPO3 toimii skaalautuvana web-sovellusten kehitysalustana.

Lisätiedot