Ota huomioon nämä 5 asiaa, ennen kuin panostat uusiin nettisivuihin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ota huomioon nämä 5 asiaa, ennen kuin panostat uusiin nettisivuihin"

Transkriptio

1 Ota huomioon nämä 5 asiaa, ennen kuin panostat uusiin nettisivuihin

2 Ota huomioon nämä 5 asiaa, ennen kuin panostat uusiin nettisivuihin Liian monet yritykset tekevät kokemuksemme mukaan hätiköityjä ratkaisuja uusien nettisivujensa suhteen. Yritykset aloittavat suunnittelun usein nettisivujen ulkoasusta ja unohtavat miettiä sitä kaikkein tärkeintä kysymystä: tukevatko nettisivut parhaalla mahdollisella tavalla yrityksen liiketoimintaa ja myyntiä? Tämän päivän nettisivusto kannattaa suunnitella niin, että sivusto tukee ennen kaikkea yrityksesi myyntiä ja uusien potentiaalisten asiakkaiden eli liidien tuottamista. Hyvällä suunnittelutyöllä saat nettisivuistasi myyvät. Mieti siksi tarkkaan, saavutatko uusilla nettisivuillasi yrityksesi tavoitteet? Kysymys on erittäin relevantti, sillä pahimmassa tapauksessa saatat joutua uusimaan nettisivusi jo heti vuoden päästä. Et varmasti halua aloittaa uudistusrumbaa heti uudelleen! Tämä opas kertoo, mitä kaikkea sinun kannattaa harkita, ennen kuin uudistat nettisivusi. Toivomme, että saat ohjeidemme avulla generoitua yrityksellesi lisää myyntiä nettisivujesi avulla. Käymme tässä oppaassa läpi, miksi nettisivustolle on tärkeää asettaa selkeät tavoitteet ja kuinka kehität toimivan, hakukoneoptimoidun sivustorakenteen. Kerromme myös, mitä kaikkea sinun kannattaa pohtia netti sivujen sisällön, ulkoasun ja julkaisujärjestelmän suhteen. Lisäksi kerromme, paljonko liiketoimintaa tukeva uusi netti sivusto maksaa ja kuinka nopeasti investointisi maksaa itsensä takaisin. Me täällä growth marketing -toimisto Generolla suunnittelemme nettisivustoja, jotka tuovat lisää konversioita, liidejä ja myyntiä asiakasyrityksillemme. Meillä on vahva fokus yrityksesi myynnin kasvatta misessa, sillä uskomme, että nettisivujen tavoitteena on tukea liiketoimintaasi. Ole yhteydessä meihin, mikäli haluat osaavan yhteistyökumppanin, joka toteuttaa myynnillisiä nettisivustoja WordPress- ja Drupal-alustoilla!

3 Sisältö 1. Tavoitteet & konsepti Mitä, kuinka ja kenelle nettisivusi viestivät? 2. Rakenne & hakukoneoptimointi (SEO) Mistä tietää, toimiiko verkkosivuston rakenne? Miksi nettisivut kannattaa optimoida? 3. Sisältö & ulkoasu Miten sivustouudistus kannattaa toteuttaa? 4. Julkaisujärjestelmä/alusta Kuinka valita toimiva julkaisualusta? Mikä julkaisujärjestelmä on helppokäyttöinen? 5. Hinta Paljonko myyntiä tukeva nettisivusto maksaa?

4 1. Tavoitteet & konsepti Mieti: miksi haluat yrityksellesi nettisivut? Vastauksesi tulisi useimmiten olla myynnin kasvattamiseksi. Asiakaskunnan kasvattaminen ja liidien generointi tähtäävät viime kädessä myös myynnin kasvattamiseen. Vastauksesi voisi myös olla esimerkiksi yrityksesi imagon parantaminen, ihmisten innostaminen, tiedon jakaminen tai jokin aivan muu. Kun tiedät, mitä tarkoitusta nettisivustosi palvelevat, voit ryhtyä työstämään konseptia. Konsepti auttaa sinua ja yritystäsi saavuttamaan asettamanne tavoitteet. Mieti seuraavaksi: mitä yrityksesi myy? Kuinka yrityksesi eroaa kilpailijoista? Kuinka aiot viestiä yrityksestäsi, tuotteistasi tai palveluistasi? Mille kohderyhmille haluat viestiä? Näiden vastausten avulla voit luoda konkreettisen ja kirjallisen konseptin, jossa todetaan: mitä, kuinka ja kenelle nettisivustosi viestivät. Kun me Generolla itse ryhdymme pohtimaan uuden sivuston tavoitteita ja konseptia, aloitamme taustatutkimuksen tekemisestä ja järjestämme workshopin yhdessä asiakkaamme kanssa.

5 2. Rakenne & hakukoneoptimointi (SEO) Kun nettisivujesi tavoitteet ja konsepti ovat selvillä, voit suunnitella sivustosi rakenteen. Varmista myös, että sivusto löytyy Google-hauilla. Hyvä sivustorakenne parantaa nettisivujesi käytettävyyttä ja tarjoaa vierailijalleen paremman käyttö kokemuksen. Kun kävijä saapuu verkkosivulle, tulisi hänen heti löytää etsimänsä ja nähdä, mistä saa tarvittaessa lisätietoa. Tarjoa siksi oikeaa tietoa oikeassa paikassa! Fiksu sivustorakenne ohjaa käyttäjää kohti asettamiasi tavoitteita. Tavoite voisi esimerkiksi olla oppaan lataaminen, tapahtumaan ilmoittautuminen tai tuotteen osto. Kuinka suunnittelet sivustorakenteen niin, että nettisivusi tuottavat tulosta? Asetu nettisivujasi käyttävän henkilön asemaan! Tee taustatyösi kunnolla. Mieti: mitä vierailija, potentiaalinen ja nykyinen asiakkaasi pitää tärkeänä? Mitkä asiat voisivat auttaa sinua saamaan nettisivuilla vierailevasta myös asiakkaan?

6 2. Rakenne & hakukoneoptimointi (SEO) Näin me Generolla itse toimimme nettisivuprojekteissa Aloitamme työn analysoimalla vanhan netti sivuston käyttäjätietoa. Tutkimme aluksi, mitä tietoa sivuilta etsitään ja mitä toimintoja sivuilla käytetään. Katsotaanko videoita, luetaanko blogeja, ladataanko tietoa, ostetaanko jotain vai jätetäänkö yhteydenottopyyntöjä? Mitkä tuotteet tai palvelut kiinnostavat eniten? Etsitäänkö sivusto googlaamalla? Jos etsitään, niin millä hakusanoilla? Vai löytävätkö vierailijat tiensä suoraan sivuille? Tarkastamme myös sen, missä kohtaa käyttäjät lähtevät nettisivuilta. Tällaisen tiedon perusteella pystymme suunnittelemaan nettisivuille toimivan sivustorakenteen, joka auttaa asiakas tamme saavuttamaan omat liiketoimintatavoitteensa. Onnistuneen rakenteen luominen vaatii taustatyötä ja käytettävissä olevan datan analysointia.

7 2. Rakenne & hakukoneoptimointi (SEO) Hakukoneoptimointi (SEO) Hakukoneoptimointi on tässä vaiheessa myös erittäin tärkeässä asemassa. Hakukoneoptimoinnissa analysoidaan yksinkertaisesti sitä, millä hakusanoilla potentiaaliset asiakkaat hakevat tietoja Googlesta. Nettisivuille luodaan hakusanaanalyysin pohjalta sisältöä, joka tuo lisää liikennettä hakusanojen avulla. Jokaiselle nettisivuston yksittäiselle sivulle annetaan oma avainsana. Saadaksesi oikeanlaisia vierailijoita tulisi nettisivustosi saada sijoittumaan Google-hauissa sijoille 1 5, kaikkein mieluiten kuitenkin sijoille 1 3. Vain 5 prosenttia meistä jaksaa seuloa hakutuloksia Googlen toiselta sivulta, joten sinne et halua jämähtää. Googlesta saatava orgaaninen eli ilmainen liikenne on erittäin arvokasta yrityksellesi! Tähtää siksi mahdollisimman hyvään sijaan Googlessa. Miksi hakukoneoptimointiin kannattaa panostaa? Uuden nettisivuston kehittäminen on yrityksellesi suuri investointi. Siksi sivustosi on erittäin tärkeä optimoida ennen kaikkea käyttäjiäsi, mutta myös haku koneita varten. Hakukoneoptimoinnilla saat kustannustehokkaasti lisää ilmaista liikennettä sivustollesi. Hakukoneoptimointi on mainontaan verrattuna pysyvämpi ratkaisu. Mainokset tuovat liikennettä vain niin kauan kuin maksat mainoksista, mutta hakukoneoptimointi tuo liikennettä pitkälle tulevaisuuteen. Nettisivustolle rakennusvaiheessa tehtävä perusteellinen hakukoneoptimointi on erittäin fiksua. Toiminta tehostuu, kun hyvä pohjatyö on tehty valmiiksi, jo ennen sivustosi lanseerausta. Jatkossa voit hyödyntää hakukoneoptimointia sitten ennen kaikkea markkinoinnin välineenä.

8 3. Sisältö & ulkoasu Vasta nyt kun olet luonut tavoitteet, konseptin ja selkeän rakenteen nettisivuillesi, on aika miettiä sisältöä ja ulkoasua. Moni tekee sen virheen, että aloittaa tästä vaiheesta. Ole sinä fiksumpi! Olet toivottavasti jo kehittänyt selkeän viestintäkonseptin, joten tiedät, mitä haluat viestiä nettisivujesi ulkoasulla sekä sisällöllä. Nettisivuston tulee kuvastaa brändisi persoonallisuutta ja visuaalista ilmettä. Luo nettisivuillesi sisältöä, joka on samaan aikaan sekä myyvää että hakukoneoptimoitua. Jos et itse ole taidokas viestijä tai hallitse hakukone optimointia, niin suosittelemme, että otat avuksesi kumppanin, esimerkiksi growth marketing -toimisto Generon. Ammattilaisen apu tulee kokemuksemme mukaan lopulta edullisemmaksi ja johtaa merkittävästi parempaan lopputulokseen. Tavoitteenamme on luoda sisältöä, joka tähtää yrityksesi myynnin kasvuun.

9 3. Sisältö & ulkoasu Näin me Generolla suunnittelemme nettisivuja Olemme täällä Generolla kehittäneet tehokkaan prosessin nettisivujen suunnitteluun. Prosessin avulla ehkäisemme ylimääräistä ja turhaa työtä, jota normaalisti saattaa syntyä nettisivujen kehityksessä. Tältä Generon nettisivujen kehitysprosessi näyttää: Rautalankamallinnuksella nettisivujen ensimmäinen versio UX-suunnittelulla parempaa käytettävyyttä Brändiä kuvastava visuaalinen konsepti UI-suunnittelulla ilme eri laitteille Prototyypin rakentaminen ja testaus

10 3. Sisältö & ulkoasu Rautalankamallinnuksella nettisivujen ensimmäinen versio Tähän vaiheeseen mennessä olemme keränneet runsaasti tietoa nettisivuston kohderyhmästä sekä siitä, mitä kohderyhmään kuuluvat nettisivuilta odottavat, ja kuinka he käyttävät sivuja. Tämän pohjalta voimme päätellä, minkä tyyppisiä elementtejä sivuilta tulisi löytyä. Aloitamme asiakkaidemme nettisivujen kehityksen suunnittelemalla nettisivujen eri elementit. Teemme yksinkertaisen suunnitelman siitä, miltä nettisivuston kaikki erilliset sivut tulevat näyttämään ja mitä toimintoja niille tulee. Kutsumme tätä rautalankamallinnukseksi.

11 3. Sisältö & ulkoasu UX-suunnittelulla parempaa käytettävyyttä UX (user experience) -suunnittelu tarkoittaa nettisivuston helppokäyttöisyyden suunnittelua. Suunnittelussa huomioidaan, että kaikki halutut t oiminnot löytyvät sivustolta, ja että ne tuottavat netti sivuilla vierailevalle aitoa ja ainutlaatuista lisäarvoa. UX-suunnittelun perustana on taustatutkimus kohde ryhmästä, ja siitä, kuinka käyttäjä kokee tietyn tyyppiset sivustot tai palvelut. Lisäksi UXsuunnittelussa huomioidaan, että kohderyhmän tarpeet sekä odotukset toimintojen ja tekniikan suhteen muuttuvat ajan saatossa.

12 3. Sisältö & ulkoasu Brändiä kuvastava visuaalinen konsepti Seuraavaksi luomme nettisivuston visuaalisen konseptin. Määrittelemme kuinka nettisivusto kuvastaa yritystä sekä sen brändiä. Tuloksena on visuaalinen konsepti, joka kiinnittää nettisivuilla vierailevan huomion ja on helposti muistettava, ymmärrettävä ja samaistuttava. UI-suunnittelulla ilme eri laitteille UI (user interface) -suunnittelussa luomme visuaalisen konseptin pohjalta nettisivun ilmeen eri laitteille. Lisäksi värit, fontit, kuvat ja toiminnalli suudet asetellaan paikoilleen.

13 3. Sisältö & ulkoasu Prototyypin rakentaminen ja testaus Lopuksi luomme nettisivuista prototyypin, jolla testaamme sivuston visuaalista ilmettä ja käytettävyyttä. Prototyypin luominen säästää kustannuksia ja aikaa, sillä voimme tehdä muutoksia sivustoon ennen varsinaisen teknisen kehitysvaiheen aloittamista. Tässä vaiheessa asiakassiakas pääsee testaamaan nettisivustoa ja saa täyden kuvan siitä, millainen lopullisesta nettisivusta tulee.

14 4. Julkaisujärjestelmä/alusta Julkaisualustan tai julkaisujärjestelmän valinta on yksi tärkeimmistä päätöksistä. Valitusta alustasta riippuu suuresti, millaisia mahdollisuuksia ja rajoituksia nettisivustolla on. Joskus kyseessä on puhtaasti tekninen valinta, toisinaan tulee huomioida esimerkiksi nettisivuston kehitys- ja ylläpitokustannukset useita vuosia eteenpäin. Kuinka valita julkaisualusta? Generolla me työskentelemme pääasiassa WordPress- ja Drupal-alustoilla. Molemmat ovat niin kutsuttuja avoimen lähdekoodin alustoja. Se tarkoittaa, että et ole näiden alustojen myötä sidottu nettisivuja kehittäneeseen toimistoon, etkä maksa vuosittaisia tai kuukausittaisia lisenssimaksuja. Avoimen lähdekoodin alusta on pidemmällä aikavälillä turvallisempi vaihtoehto kuin suljettu alusta, jonka kehittäminen saattaa loppua ja joka ei mahdollista jatkokehitystä toisen toimiston kanssa.

15 4. Julkaisujärjestelmä/alusta Helpot WordPress-nettisivut Suosittelemme WordPress-alustaa etenkin pienelle tai keskisuurelle yritykselle, joka haluaa itse tuottaa sisältöä ja jolla ei ole monimutkaisia teknisiä vaatimuksia. WordPress sopii erinomaisesti sekä nettisivu- tai verkkokauppaalustaksi. Kaikkein parasta WordPressissä on helppokäyttöisyys. Voit muokata ja päivittää yrityksesi sisältöä itse helpolla julkaisujärjestelmällä, ilman teknistä osaamista. Lisäksi WordPress mukautuu ja kasvaa yrityksesi tarpeiden mukana. Ja jos blogin pitäminen on tärkeää yrityksellesi, on WordPress erinomainen valinta. Tänä päivänä jo lähes 30 % kaikista nettisivuista on tehty WordPressillä. Tässä hieman esimerkkejä maailmalta: The New Yorker, Bloomberg, Facebook Newsroom, Microsoft News Center, Sony Music, Mercedes-Benz sekä Ruotsin valtio ovat käyttäneet nettisivujensa toteuttamiseen WordPress-alustaa. Generon asiakkaista esimerkiksi Teri-Talot ja Mush ovat valinneet WordPressin. WordPress-nettisivut ovat helposti muokattavissa, yksinkertaiset ylläpitää, latautuvat nopeasti ja niiden kehitysaika on verrattain lyhyt. WordPressille on kehitetty tuhansia valmiita toimintoja, jotka ovat helposti asennettavissa.

16 4. Julkaisujärjestelmä/alusta Monimutkaiset nettisivut Drupal -alustalla Suosittelemme Drupalia ennen kaikkea yritykselle, jolla on tarve jakaa nettisivustonsa sisältöä eri käyttäjäoikeuksien haltijoille tai jonka sivustolla tarvitaan monimutkaisia turvallisuusvaatimuksia, toimintoja tai integraatioita. Drupal on hyvä valinta myös silloin, jos sivustoasi kehitetään ja muutetaan merkittävästi ajan saatossa. Drupalilla tehty ensimmäinen kehityskerta vaatii yritykseltä suurempaa rahallista investointia kuin WordPressillä tehty kehitys. Jatkokehitykset ovat kuitenkin teknisesti helpompia kuin WordPressissä. Drupal toimii Wordpressin tavoin hyvin monen kokoisille verkkosivustoille ja verkkokaupoille. Suurin ero WordPressiin on se, että Drupalia kehitetään rakennuspalikkamaisesti, mikä mahdollistaa monimutkaisempia ratkaisuja. Tässä hieman esimerkkejä maailmalta: The Economist, Weather.com, Valkoinen talo, NBA, Warner Music Group, Puma sekä London.gov.uk ovat valinneet Drupalin netti sivualustakseen. Generon asiakkaista esimerkiksi Snellman, OK Perintä sekä SLS ovat valinneet itselleen Drupal-alustan.

17 5. Hinta Uuden nettisivuston hintahaitari on suuri. Rakentaminen voi maksaa muutamasta tuhannesta eurosta useaan sataan tuhanteen euroon asti riippuen sivuston laajuudesta, toiminnoista ja tarvittavasta työmäärästä. Prosessiin kuuluu monia erilaisia vaiheita, jotka vaikuttavat lopputulokseen ja hintaan. Mitä uuden nettisivuston luominen maksaa? Noin eurolla saat nettisivut, joiden toteutuksessa ei ole hyödynnetty teknisiä erityisr atkaisuja. Joudut todennäköisesti kuitenkin uudistamaan sivustosi lähivuosina, vähintään visuaalisista syistä. Jos yritykselläsi on mahdollisuus investoida nettisivujen kehittämiseen hieman enemmän, niin suosittelemme sitä lämpimästi. Saat näin luotua sivuston, joka kuvastaa brändiäsi ja auttaa yritystäsi saavuttamaan liiketoimintatavoitteensa tehokkaammin.

18 5. Hinta Hyvällä nettisivustolla on selvästi parempi konversio, minkä johdosta investointi maksaa nopeammin itsensä takaisin. Jos investoit nettisivuihin esimerkiksi euroa, ja keräät euron arvoisia liidejä, et tarvitse kuin 12 liidiä kattaaksesi nettisivujesi kulut. Näin lasket liidisi arvon: (Työn keskimääräinen arvo * konversioaste) * (1 - myyjän provisio prosenteissa) Esimerkki: ( x 25 %) x (1-10 %) = 2500 x 0,9 = 2250

19 Etsitkö kumppania nettisivujesi uudistusprojektiin? Kiitos, että luit oppaamme! Toivottavasti vinkkimme auttavat sinua tekemään oikean laisen investoinnin uuteen nettisivustoon, joka luo kon versioita ja kasvattaa yrityksesi myyntiä pitkälle tulevaisuuteen. Genero on yrityksesi apuna nettisivujen uusimisessa, mikäli kaipaat ammattilaisen apua! Suunnittelemme asiakasyrityksillemme myyntiä kasvattavia ja uusia liidejä generoivia nettisivuja WordPress- ja Drupal-alustoille. Ole yhteydessä meihin, mikäli kaipaat designnäkemystä omaavan yhteistyökumppanin, jolle tärkeintä ovat hyvät tulokset! Ystävällisin terveisin Sebastian Östman COO, Co-founder Genero Itälahdenkatu 22B, Helsinki, Finland

5 asiaa, jotka sinun täytyy tietää ennen kuin investoit uuteen verkkosivuun

5 asiaa, jotka sinun täytyy tietää ennen kuin investoit uuteen verkkosivuun 5 asiaa, jotka sinun täytyy tietää ennen kuin investoit uuteen verkkosivuun 5 asiaa, jotka sinun täytyy tietää ennen kuin investoit uuteen verkkosivuun Digitaalinen maailma kehittyy nopeasti. Keväällä

Lisätiedot

10 helppoa SEO-ohjetta

10 helppoa SEO-ohjetta 10 helppoa SEO-ohjetta 10 helppoa SEO-ohjetta On-page SEO tarkoittaa sivuston sisällölle tehtäviä muutoksia, joilla on merkittävä vaikutus siihen kuinka korkealla sivusto hakukoneiden tuloksissa näkyy.

Lisätiedot

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi?

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mitä teet ensimmäiseksi, kun etsit tietoa jostain asiasta? Luultavimmin Google- haun, etkä ole ainut: ihmiset ovat siirtyneet yhä enemmän nettiin käyttämään sähköisiä

Lisätiedot

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Monikanavainen markkinointi A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Markkinoinnin karkkikauppa Mikä minun yritykselle sopii parhaiten Potentiaalisten asiakkaiden määrä Konversiohinta

Lisätiedot

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen Klikit Myynniksi Raahe 31.10.2016 Jaakko Suojanen Sisältö Verkossa myyminen Tehokas verkkosivu Liikennemäärän kehittäminen Hakukoneoptimointi Google Adwords Facebook Konversion kehittäminen Jaakko Suojanen

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Markkinoinnin automaatio Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Markkinoinnin automaatio on tämän hetken kuumimpia termejä digitaalisessa markkinoinnissa.

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy CEO at LumoLink Verkkokaupan ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Yli 13 vuoden kokemus webkehityksestä Yli 10 vuoden

Lisätiedot

Tavallista fiksumpaa markkinointia

Tavallista fiksumpaa markkinointia Tavallista fiksumpaa markkinointia Päivän agenda Hakukonemarkkinoinnin koulutus Ainoastaan hakukone- ja mobiilioptimoitu www-sivu toimii ja tehoaa Hakukonemarkkinointi: miksi ja miten? Mobiilimarkkinoinnin

Lisätiedot

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön Google AdWords mainonta tehokäyttöön Opi tekemään hakukonemainontaa kuin ammattilaiset. Opas antaa sinulle vinkkejä, kuinka vältät sudenkuopat ja säästät mainoseurojasi sekä kuinka tavoitat asiakkaasi

Lisätiedot

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla?

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? 29.10.2014 Digiaamiainen Markkinointi lukijan näkökulmasta Lukija seuraa itseään kiinnostavia aiheita eri kanavista joukkoon

Lisätiedot

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Digizer Oy - Asiantuntijapalveluita toteuttava kumppani verkkokaupoille sekä muille digitaalista liiketoimintaa harjoittaville yrityksille - Palvelumme: - Varastointi-

Lisätiedot

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy + Toimiala: Rakentaminen ja remontointi Yritys: Tampereen Rakennustiimi Oy Olemme saaneet Fonectalta selkeää näyttöä

Lisätiedot

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä 10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä Markus Ossi SEO Technician Klikkicom 2011-05-26 2 Henkilökuva Markus Ossi 32 vuotias ekonomi Tehnyt hakukoneoptimointia vuodesta 1998 Hakukoneoptimointiteknikk o Klikkicomissa

Lisätiedot

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinoinnin tehtävät 1. Liidien tuottaminen 2. Liidien laadullistaminen 3. Tuotteiden ja palveluiden tunnettuuden kehittäminen

Lisätiedot

MARKKINOINTISI. Verkkosivut tuloskuntoon

MARKKINOINTISI. Verkkosivut tuloskuntoon MARKKINOINTISI Verkkosivut tuloskuntoon KEITÄ ME OLEMME? Markkinointia myynnin tueksi tarkoittaa markkinointistrategiaa jonka mittareina toimivat eurot eivätkä pelkät kävijämäärät. Olemme molemmat yrittäjäperheistä

Lisätiedot

hakukoneoptimointiin

hakukoneoptimointiin Askeleet onnistuneeseen hakukoneoptimointiin Hakukoneoptimoinnin perusaskeleet ja tuoreimmat optimointivinkit vuodelle 2017! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystäväni, Hakukoneoptimoinnin

Lisätiedot

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta?

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? OSA 1 /2 idealmainos.fi Miten verkkosivut toimivat myynnin käynnistäjänä? Miten mittaamme Digitaalisen markkinoinnin tuloksia? Voiko digitaalinen markkinointi

Lisätiedot

PALVELUT YRITYSTEN KASVUN JA KEHITTÄMISEN EDISTÄMISEEN

PALVELUT YRITYSTEN KASVUN JA KEHITTÄMISEN EDISTÄMISEEN PALVELUT YRITYSTEN KASVUN JA KEHITTÄMISEN EDISTÄMISEEN Järkevää, osaavaa ja luovaa palvelua jo vuodesta 1989 Myynnin ja markkinoinnin kehittämissuunnitelma Käynnistämme myynnin ja markkinoinnin kehittämissuunnitelman

Lisätiedot

Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista

Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista suunnitteleville sekä kaikille verkkosivujen kehittämisestä kiinnostuneille. Tässä oppaassa keskitytään perusasioihin, joiden korjaaminen

Lisätiedot

TYÖKALUT HAKUKONEOPTIMOINTIIN

TYÖKALUT HAKUKONEOPTIMOINTIIN TYÖKALUT HAKUKONEOPTIMOINTIIN 1 GOOGLE ANALYTICS Google Analytics on työkalu sivustosi kävijöiden analysoimiseen. Saat sen avulla helposti tietoja kävijöistäsi, joita muuten joutuisit vain arvailemaan.

Lisätiedot

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Teemu Leppänen Puhujan esittely Verkkosivuja vuodesta 1999 Tietoliikennealan koulutus Kouluttajana noin 10 vuotta Asunut Englannissa ja Australiassa Oma yritys vuodesta

Lisätiedot

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Toimiala: Kansainvälinen viestintä, sen koulutus ja konsultointi Yritys: AAC Global Lähdimme testaamaan LinkedIn-markkinoinnin

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt 2018 WWW.PITKOSPUU.FI Sosiaalisen median mahdollisuudet Sosiaalinen media eli some, on tuonut tulleessaan muutoksen markkinointiin niin suunnittelussa kuin toteutuksessa.

Lisätiedot

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Kuinka teet ÄLYKÄSTÄ sähköpostimarkkinointia ja onnistut? Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Tiina Räisänen Toimitusjohtaja

Lisätiedot

SoteNavi. Alkuun digimarkkinoinnissa Heli Leskinen. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke

SoteNavi. Alkuun digimarkkinoinnissa Heli Leskinen. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke SoteNavi - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke Alkuun digimarkkinoinnissa 11.10.2018 Heli Leskinen Mitä on digimarkkinointi? Markkinointi, jota toteutetaan sähköisesti => laaja

Lisätiedot

Verkkopalveluuudistus

Verkkopalveluuudistus Verkkopalveluuudistus Johdanto Yliopiston verkkosivustoille toteutetaan parhaillaan uutta yliopiston strategiaa sekä uutta brändi-ilmettä tukevaa verkkopalvelun uudistusta. Samalla uudistetaan myös sisällön

Lisätiedot

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Toimiva verkkosivusto lehdelle Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Miksi? Tavoitteet Mitä myyt? Mitä ja miten haluat asiakkaillesi

Lisätiedot

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Verkkosivut ja hakukoneoptimointi Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Digipolku tukee Keski-Suomen digitalisoitumista. Kuva: http://thinkoutloudclub.com/digital-transformation-machine/ 2 Verkkosivut

Lisätiedot

Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin. Työkirja. TiiaKonttinen

Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin. Työkirja. TiiaKonttinen Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin Työkirja TiiaKonttinen Hei, ihan huippua, että latasit tämän oppaan ja haluat oppia, miten voit suunnitella ja tehdä oman verkkokurssisi. Tämän työkirjan

Lisätiedot

Tärkeimmät palvelut hakutulosten kärjessä CASE MM-KONEURAKOINTI

Tärkeimmät palvelut hakutulosten kärjessä CASE MM-KONEURAKOINTI Tärkeimmät palvelut hakutulosten kärjessä CASE MM-KONEURAKOINTI Toimiala: Rakennuspaikan valmistelutyöt Yritys: MM-Koneurakointi Oy Olen saanut rahoilleni vastinetta ja olen tyytyväinen yhteistyöhön 45

Lisätiedot

Kotisivutyöpaja -Kylien Salo-

Kotisivutyöpaja -Kylien Salo- Kotisivutyöpaja -Kylien Salo- 13.2.2017 Eija Eloranta puh. 044 972 6146 eija.eloranta@vskylat.fi Miksi? Kotisivut kuntoon: miksi? Suomessa esim. matkailun hauista jo yli kolmannes mobiililaitteilla Googlen

Lisätiedot

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Agenda Myynnin suurin ongelma Ongelman ratkaiseminen, ensimmäiset vaiheet Jari Juslén

Lisätiedot

Useasti Kysyttyä ja Vastattua

Useasti Kysyttyä ja Vastattua 1. Miksen ostaisi tykkääjiä, seuraajia tai katsojia? Sinun ei kannata ostaa palveluitamme mikäli koet että rahasi kuuluvat oikeastaan kilpailijoidesi taskuun. 2. Miksi ostaisin tykkääjiä, seuraajia tai

Lisätiedot

Muistitko soittaa asiakkaallesi?

Muistitko soittaa asiakkaallesi? webcrm Finland 1 webcrm Finland Muistitko soittaa asiakkaallesi? Riippumatta siitä, oletko myyntipäällikkö, markkinoija vai työskenteletkö HR tehtävissä, voit käyttää CRM ratkaisua erilaisiin tarpeisiin.

Lisätiedot

Sosiaalinen media markkinointivälineenä

Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media on hyvä apuväline brändin kannatuksen kasvattamiseksi ja tietoisuuden levittämiseksi. B2B-yrityksessä, jossa sosiaalista mediaa edelleen vain ihmetellään

Lisätiedot

(2) Päätä päivä milloin lähetät viestit. Halutessasi voit myös miettiä kellonajan mutta tämä ei ole välttämätöntä.

(2) Päätä päivä milloin lähetät viestit. Halutessasi voit myös miettiä kellonajan mutta tämä ei ole välttämätöntä. Tämä työkirja on tarkoitettu täydentämään blogipostausta, joka löytyy www.tiiakonttinen.fi sivustolta. Suosittelen lämpimästi lukemaan postauksen ensin ja hyödyntämään tätä työkirjaa sen jälkeen https://www.tiiakonttinen.fi/asiakaspohjan-kasvattaminen/

Lisätiedot

Mistä kannattaa aloittaa?

Mistä kannattaa aloittaa? Olet saanut yritysidean ja päättänyt perustaa yrityksen. Yhtä aikaa muiden perustamistoimenpiteiden kanssa täytyy alkaa miettimään yrityksen markkinointia. Ilman markkinointia yrityksellä ei ole yhtään

Lisätiedot

Lataa strategiset työkalut

Lataa strategiset työkalut Lataa strategiset työkalut Joiden avulla saavutat taloudellisen riippumattomuuden. Mitä sinä tekisit, jos pystyisit rakentamaan jopa 4.000,00 kuukaudessa tuottavan tulovirran? Entä miten pitkään olet valmis

Lisätiedot

Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla. Anton Luhtala, Digisome

Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla. Anton Luhtala, Digisome Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla 1 Kannattavan lisämyynnin resepti 1. Hyvä kampanjarakenne 2. Hyvät hakusanat 3. Datan kerääminen 4. Datan seuranta ja tavoitteiden määrittäminen 5.

Lisätiedot

Videomarkkinoinnin opas

Videomarkkinoinnin opas Videomarkkinoinnin opas Hei! Kiitos, että latasit Go:groupin videomarkkinointioppaan. Näiden vinkkien avulla saat uusia ideoita ja tehoa videomarkkinointiisi. Kysyttävää? Autamme mielellämme! Lähetä sähköpostia

Lisätiedot

Hakukoneoptimoinnilla hyöty irti verkkosivuista

Hakukoneoptimoinnilla hyöty irti verkkosivuista hakutulosten kärkeen Hakukoneoptimoinnilla hyöty irti verkkosivuista Hakukoneiden merkitys on viime vuosina kasvanut huimasti. Kasvun myötä myös niiden merkitys ja rooli markkinoinnissa on muuttunut. Niin

Lisätiedot

Markkinoinnin ja myynnin kehittämissuunnitelma digitaalisella ja käytännöllisellä otteella

Markkinoinnin ja myynnin kehittämissuunnitelma digitaalisella ja käytännöllisellä otteella Markkinoinnin ja myynnin kehittämissuunnitelma digitaalisella ja käytännöllisellä otteella Markkinoinnin suunnittelussa keskitytään asiakkaan tavoitteiden purkamiseen pieniin osiin. Tavoitteena on saada

Lisätiedot

LISÄTEHOJA ASIAKASHANKINTAAN. MicroMedia auttaa asiakkaiden hankinnassa ja lisämyynnin tekemisessä

LISÄTEHOJA ASIAKASHANKINTAAN. MicroMedia auttaa asiakkaiden hankinnassa ja lisämyynnin tekemisessä LISÄTEHOJA ASIAKASHANKINTAAN MicroMedia auttaa asiakkaiden hankinnassa ja lisämyynnin tekemisessä Timo Häkkinen @HakkinenTimo Timo Häkkinen www.micromedia.fi www.liidijalostamo.fi www.renable.fi/blogi

Lisätiedot

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen Digimarkkinointi Ari Tenhunen Sosiaalinen media 2 Myyntisykli digimarkkinoinnin kehyksenä Ei tietoa Tietoinen Kiinnostunut Käyttö Omistautuminen Ostoaikomus Sisäänajo Muistuttaminen Tutustuminen Suostuttelu

Lisätiedot

Ohjeistus maailman asiakasystävällisimpään myyntiin. Oskari Lammi

Ohjeistus maailman asiakasystävällisimpään myyntiin. Oskari Lammi Ohjeistus maailman asiakasystävällisimpään myyntiin Oskari Lammi 1 Asiakastyytyväisyys mitä ja miksi Asiakas määrittelee hyvän ja huonon palvelun laadun. Jos palvelun laatu ei tyydytä asiakasta, on hänen

Lisätiedot

TAMPERE3 TÄYDENTÄVÄ KOULUTUS: VERKKOPALVELU

TAMPERE3 TÄYDENTÄVÄ KOULUTUS: VERKKOPALVELU TAMPERE3 TÄYDENTÄVÄ KOULUTUS: VERKKOPALVELU NDE-verkkopalvelun toiminnot (tahtotila) OSAAMISYHTEISÖ KAUPPAPAIKKA Markkinointi & myynti Kehittynyt hakutoiminto Koulutustuotteet (sis. videot) Räätälöity

Lisätiedot

TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus

TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN 14.4.2016 Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus Viestintämme vaikuttaa suoraan siihen miten toimintamme nähdään, miten se kiinnostaa, herättää halun tulla mukaan!

Lisätiedot

MITEN RAKENTAA MENESTYVÄ VERKKOKAUPPA? Keskiviikko 4.12.2013 klo 12.00 15.00 MITÄ YRITYKSESI TULEE TIETÄÄ VERKKOKAUPPAA PERUSTETTAESSA?

MITEN RAKENTAA MENESTYVÄ VERKKOKAUPPA? Keskiviikko 4.12.2013 klo 12.00 15.00 MITÄ YRITYKSESI TULEE TIETÄÄ VERKKOKAUPPAA PERUSTETTAESSA? MITEN RAKENTAA MENESTYVÄ VERKKOKAUPPA? Keskiviikko 4.12.2013 klo 12.00 15.00 MITÄ YRITYKSESI TULEE TIETÄÄ VERKKOKAUPPAA PERUSTETTAESSA? Toimitusjohtaja Petri Luukkonen, BusinessVercco Oy Taustaa BusinessVERCCO

Lisätiedot

Mitä on markkinointiviestintä?

Mitä on markkinointiviestintä? Mitä on markkinointiviestintä? Tiina Karppinen 17.3.2011 Markkinointiviestintä on yrityksen ulkoisiin sidosryhmiin kohdistuvaa viestintää, jonka tarkoituksena on välillisesti tai suoraan saada aikaan kysyntää

Lisätiedot

Sosiaalinen media, markkinoinnin konseptointi, inbound-markkinoinnin kehitys, tekstisisällöt digiympäristöihin

Sosiaalinen media, markkinoinnin konseptointi, inbound-markkinoinnin kehitys, tekstisisällöt digiympäristöihin SIIRI SALO SISÄLTÖSPESIALISTI, MAINOSTOIMISTO ILME Sosiaalinen media, markkinoinnin konseptointi, inbound-markkinoinnin kehitys, tekstisisällöt digiympäristöihin AIEMMIN MM. COMMUNICATIONS SPECIALIST,

Lisätiedot

Mikä on WordPress? itse ylläpidettävä (self-hosted) WordPress.com: ilmainen 3. osapuolen ylläpitämä pilvipalvelu (Cloud-hosted)

Mikä on WordPress? itse ylläpidettävä (self-hosted) WordPress.com: ilmainen 3. osapuolen ylläpitämä pilvipalvelu (Cloud-hosted) WordPress.com Mikä on WordPress? Tällä hetkellä maailman suosituin ns. julkaisujärjestelmä (CMS) Rakennettu blogialustaksi, nykyään myös muussa käytössä ilmainen ns. avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä

Lisätiedot

AXESSION ASIANTUNTIJAMYYNNIN YKKÖNEN

AXESSION ASIANTUNTIJAMYYNNIN YKKÖNEN AXESSION ASIANTUNTIJAMYYNNIN YKKÖNEN WEBINAARI 3.4.2014 10 SYYTÄ MIKSI TARVITSET MARKKINOINTIIN AUTOMATIIKKAA 30 Kysymykset chattiin POLLS huhtikuu toukokuu kesäkuu heinäkuu 0 25 50 75 100 Jani Aaltonen

Lisätiedot

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!!

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Riikka Räisänen Projektipäällikkö, digitaalinen markkinointi Google AdWords Qualified riikka.raisanen@verkkoasema.fi +358 40 195 8650 Valitse sinun yrityksellesi

Lisätiedot

B U S I N E S S O U L U

B U S I N E S S O U L U S I S Ä L L Ö N T U O T T A M I N E N, T Y Ö K A L U T J A V I N K I T 8. 1 0. 2 0 1 9 V E R K K O J A L A N J Ä L K I B U S I N E S S O U L U K I R S I M I K KO L A & I L K K A K A U P P I N E N 8.10.2019

Lisätiedot

Kiipulan ammattiopisto. Liiketalous ja tietojenkäsittely. Erja Saarinen

Kiipulan ammattiopisto. Liiketalous ja tietojenkäsittely. Erja Saarinen Kiipulan ammattiopisto Liiketalous ja tietojenkäsittely Erja Saarinen 2 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Hyvät internetsivut... 3 3. Kuvien koko... 4 4. Sivujen lataus... 4 5. Sivukartta... 5 6. Sisältö...

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen 9.9.2016 www.hamk.fi TIETOISKUN SISÄLTÖ 1. Markkinoinnin perusperiaatteet 2. Verkkomarkkinoinnin kolme teemaa

Lisätiedot

Liikevaihto kasvuun paremmalla näkyvyydellä ja palvelulla verkossa CASE Hormex

Liikevaihto kasvuun paremmalla näkyvyydellä ja palvelulla verkossa CASE Hormex Liikevaihto kasvuun paremmalla näkyvyydellä ja palvelulla verkossa CASE Hormex Toimiala: Savupiippuja ja korjaustöitä Yritys: Hormex Oy Verkkomainonta ja -näkyvyys tuo paljon etua meille. Ilman palveluita

Lisätiedot

Google Adwords pikaohje

Google Adwords pikaohje Google Adwords pikaohje Suunnittele loistava verkkokaupan mainoskampanja Perustaomaverkkokauppa.fi Ville Kinanen 1 1. Avainsanojen valinta Verkkomainonnan suunnittelu aloitetaan avainsanojen kartoittamisella,

Lisätiedot

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen?

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? 1 Olet päättänyt perustaa yrityksen tai olet sen jo perustanut. Kertoaksesi potentiaalisille asiakkaillesi, että olet olemassa,

Lisätiedot

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI SÄHKÖINEN MARKKINOINTI Kuka Teemu Korpi? Sähköisen markkinoinnin ala Hakusanamainonta Display-mainonta Facebookmainonta Hakukoneoptimointi Affiliate-markkinointi Sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Mobiilimarkkinointi

Lisätiedot

Aikataulu Bloggaajasta Ammattilaiseksi Pro opiskelijoille

Aikataulu Bloggaajasta Ammattilaiseksi Pro opiskelijoille Hei ja mahtavaa, kun tulit mukaan Bloggaajasta Ammattilaiseksi valmennukseen. Valmennuksen ensimmäisen viikon materiaali on jo julkaistu. Tästä pääset katsomaan tarkemmin moduulien sisällöt. Aikataulu

Lisätiedot

Ostavia asiakkaita Facebookista. Verkkoseminaari 20.4.2012

Ostavia asiakkaita Facebookista. Verkkoseminaari 20.4.2012 Ostavia asiakkaita Facebookista Verkkoseminaari 20.4.2012 Tilaisuuden järjestäjä FBO Facebook-opas Facebook-markkinoinnin käsikirja ja valmennus-ohjelma verkossa http://facebook-opas.akatemia.fi Facebook.com/markkinointiopas

Lisätiedot

Aikataulu Bloggaajasta Ammattilaiseksi Pro opiskelijoille

Aikataulu Bloggaajasta Ammattilaiseksi Pro opiskelijoille Hei ja mahtavaa, kun tulit mukaan Bloggaajasta Ammattilaiseksi valmennukseen. Aloitamme valmennuksen yhteisesti 20.11. Tästä pääset katsomaan valmennuksen tarkemman aikataulun ja moduulien sisällöt Aikataulu

Lisätiedot

01. MÄÄRITTELE UNELMASI

01. MÄÄRITTELE UNELMASI BRÄNDISI PERUSTA 01. MÄÄRITTELE UNELMASI Monesti suurin syy miksi päädytään uudelleen brändäämiseen on toiminnan sekavuus ja epäröinti. Ei olla riittävästi ajateltu miltä oma unelma elämäänsä ja liiketoimintaansa

Lisätiedot

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST Käytä ottelutapahtumaa rakentaaksesi pysyviä SUHTEITA katsojien kanssa Ottelut eivät ole vain hetkiä ajassa, ne ovat SISÄLTÖÄ, joita voidaan hyödyntää monella

Lisätiedot

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi Artem Daniliants / LumoLink CEO at LumoLink Verkkokauppa & Web teknologian asiantuntija 13+ vuotta kokemusta Internet liiketoiminnasta 10+ vuotta kokemusta

Lisätiedot

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN Marko Pyhäjärvi PUHEENVUORON TAVOITE On olemassa miljoonia eri keinoja vauhdittaa matkailuyrityksen myyntiä, ja Facebookmarkkinointi on

Lisätiedot

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA?

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? SISÄLTÖMARKKINOINTI HELPOTTAA LIIDIEN LAPIOINTIA Eroon kylmäsoitoista. Yritysten välisessä kaupassa hyvien liidien löytäminen on usein kovan työn takana. Joskus voi tuntua siltä,

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

Brändäystä lyhyesti. Esittelykappale, lisää: www.helsinkibranding.com/kurssit

Brändäystä lyhyesti. Esittelykappale, lisää: www.helsinkibranding.com/kurssit Brändäystä lyhyesti Esittelykappale, lisää: www.helsinkibranding.com/kurssit BRÄNDÄYSTÄ HELPOSTI -KURSSIN SISÄLTÖ Päivä 1 Päivä 2 PERUSTEET Mitä kurssi sisältää? Mitä on luova ajattelu brändäyksessä? Brändi-aakkoset

Lisätiedot

PDF-tiedostojen optimointi hakukoneille

PDF-tiedostojen optimointi hakukoneille PDF-tiedostojen optimointi hakukoneille PDF-tiedostojen optimointi herättää ristiriitaisia tunteita. Jotkut väittävät, että PDF:illä ei ole mitään arvoa hakukoneoptimointimielessä, toiset taas puhuvat

Lisätiedot

Rakenna onnistunut sisältökampanja

Rakenna onnistunut sisältökampanja sisältökampanja Kun sisältömarkkinointiin tuodaan kampanjalle ominaisia piirteitä, helpottaa se suunnittelua ja mittaamista. Opas tarjoaa apua ja käytännön työkaluja sisältömarkkinointikampanjan suunnitteluun.

Lisätiedot

Maksa vain tuloksista - Näin affiliatemarkkinointi toimii

Maksa vain tuloksista - Näin affiliatemarkkinointi toimii Maksa vain tuloksista - Näin affiliatemarkkinointi toimii Affiliatemarkkinointi on tulospohjainen verkossa toimiva markkinointimuoto, jossa julkaisijat välittävät mainostajan sivuille kävijöitä, joista

Lisätiedot

TUNNE ITSESI TYÖNHAKIJANA

TUNNE ITSESI TYÖNHAKIJANA TUNNE ITSESI TYÖNHAKIJANA Sisällysluettelo: 1. Johdanto 2. Omien taitojen tunnistaminen 3. Omista taidoista kertominen 4. Työnhaun viidakko 5. Miten ylläpitää motivaatiota? 6. Työntekijöiden terveisiä

Lisätiedot

Kaupan liitto 26.10.2011

Kaupan liitto 26.10.2011 Kaupan liitto 26.10.2011 MIKKO KNUUTTILA TOIMINUT DIGITAALISEN MARKKINOINNIN JA SÄHKÖISEN KAUPANKÄYNNIN KEHITYS- JA JOHTOTEHTÄVISSÄ YLI 10 VUOTTA VIIMEISIMPÄNÄ VASTANNUT DNA:N DIGIMARKKINOINNISTA JA 1.

Lisätiedot

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain.

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain. Tavoita ja vaikuta Oletko koskaan ollut epätietoinen siitä, mitä tuotteita tai palveluita yritys, jonka sivuilla vierailet, oikeasti tarjoaa? Jos olet, niin on todennäköisesti asiakkaasikin. Hän voi olla

Lisätiedot

Monikanavaisen verkkokaupan perustaminen, rakentaminen ja markkinointi sekä kansainvälinen kauppa

Monikanavaisen verkkokaupan perustaminen, rakentaminen ja markkinointi sekä kansainvälinen kauppa Monikanavaisen verkkokaupan perustaminen, rakentaminen ja markkinointi sekä kansainvälinen kauppa 3.11.2016 1 Kokenut ja osaava toimittaja & Toimituksia vuodesta 1991 liikevaihto 5,3 M 2015, tulos 1 MEUR

Lisätiedot

Kilpailija-analyysi - markkinatilanne

Kilpailija-analyysi - markkinatilanne Kilpailija-analyysi - markkinatilanne Tässä modulissa kyse on siitä, että kirkastetaan ja haetaan faktoja markkinatilanteesta, jotta tiedämme, missä olemme suhteessa muihin sekä miten voisimme sitten erottua

Lisätiedot

Huomioi nämä 8 asiaa valitessasi affiliateverkostoa

Huomioi nämä 8 asiaa valitessasi affiliateverkostoa Huomioi nämä 8 asiaa valitessasi affiliateverkostoa Affiliate- eli kumppanuusmarkkinointi on tulospohjaista, verkossa tapahtuvaa markkinointia, jossa ns. julkaisijat välittävät kävijöitä mainostajan sivustolle.

Lisätiedot

Verkkokaupan perustaminen ja verkkokauppa-alustan valinta

Verkkokaupan perustaminen ja verkkokauppa-alustan valinta Verkkokaupan perustaminen ja verkkokauppa-alustan valinta PIKAOPAS 2016 JUHO KEINÄ SUNDIGI.FI 1 Huomioonotettavia seikkoja ennen verkkokaupan perustamista ja alustan valinta Perustuu Nicole Kohlerin kirjoituksiin

Lisätiedot

OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN KÄÄNNÄ SIVUA

OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN KÄÄNNÄ SIVUA OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN OSTOT TUKEVAT KASVUA Kasvuyrittäjänä tiedät, että kasvu on ennen muuta tekemistä. Millaisia tekoja tarvitaan tuloksekkaaseen ostamiseen? Tässä Esan seitsemän steppiä, joilla

Lisätiedot

Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT

Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT 2 Projektin alkutilanne Suomalaiset tilaavat painotuotteita yhä enemmän ulkomaisista verkkokaupoista kaikkien

Lisätiedot

Hakukoneoptimointi. DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework. Digityöpaja, Outi Mertamo.

Hakukoneoptimointi. DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework. Digityöpaja, Outi Mertamo. Hakukoneoptimointi Digityöpaja, 16.1.2018 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana kolmessa matkailuhankkeessa

Lisätiedot

MILGEAR SUOMEN ERIKOISVARUSTE OY. Petri Kostama. Pk-yrityksen haasteita ja ratkaisuja

MILGEAR SUOMEN ERIKOISVARUSTE OY. Petri Kostama. Pk-yrityksen haasteita ja ratkaisuja MILGEAR SUOMEN ERIKOISVARUSTE OY Petri Kostama Pk-yrityksen haasteita ja ratkaisuja Suomen Erikoisvaruste Oy perustettu keväällä 2006 firma syntyi harrastuksien kautta tuotteet tuttuja nettikaupat, kivijalkamyymälä

Lisätiedot

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA Markkinatehdas on ryhmä nuoria markkinoijia, joiden tavoitteena on parantaa Keski-Suomen yritysten markkinoinnin suunnitelmallisuutta ja auttaa käytännön toteutuksessa.

Lisätiedot

INTERNET-SIVUT. Intercity Uusikaupunki H. Cavén

INTERNET-SIVUT. Intercity Uusikaupunki H. Cavén INTERNET-SIVUT Intercity Uusikaupunki H. Cavén 12.2.2015 SISÄLTÖ SIVUSTO DOMAIN-NIMI NIMIPALVELIN PALVELUNTARJOAJAT SIVUSTON RAKENNE VERTAILU ETENEMINEN ESIMERKKI LASKELMIA TITLE 2 ISÄNNÄT Laitila, Mynämäki,

Lisätiedot

Social Media Newsroom Olet jo sosiaalisessa mediassa, halusit tai et. Ota keskustelun ohjat omiin käsiisi.

Social Media Newsroom Olet jo sosiaalisessa mediassa, halusit tai et. Ota keskustelun ohjat omiin käsiisi. Social Media Newsroom Olet jo sosiaalisessa mediassa, halusit tai et. Ota keskustelun ohjat omiin käsiisi. MAINEENHALLINTA KUNTOON SOSIAALISESSA MEDIASSA. OSALLISTU JA JOHDA KESKUSTELUA BRÄNDISI YMPÄRILLÄ.

Lisätiedot

Verkkokaupan perusteet Timo Töyrylä

Verkkokaupan perusteet Timo Töyrylä Verkkokaupan perusteet Timo Töyrylä Lyhyt esittely Kuka ja mistä? Mitä teet nyt? Miksi mietit verkkokauppaa? Haluaisitko myydä fyysisiä tuotteita vai palveluja? Onko edustamasi alan verkkokauppoja jo olemassa?

Lisätiedot

4 ASKELTA Laadukkaampiin liideihin. Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä. Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

4 ASKELTA Laadukkaampiin liideihin. Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä. Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. 4 ASKELTA Laadukkaampiin liideihin Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystäväni, Myyntityö on murroksessa ja erityisesti b2b-myynnin

Lisätiedot

Verkkopalvelut ja konversio

Verkkopalvelut ja konversio Verkkopalvelut ja konversio Tommi Perälä CEO & Partner Yellou Oy Twitter: atommic LinkedIn: fi.linkedin.com/in/tommiperala Lähes 20 vuoden kokemus digitaalisten palveluiden kehittämisestä. Aiemmin mm.

Lisätiedot

FACE TO FACE -SEMINAARI

FACE TO FACE -SEMINAARI FACE TO FACE -SEMINAARI Menesty messuilla Forma Messut 24.5.2010 Tämän hetken ilmiöitä messuilla Huomiotalous Ihan jotakin muuta mania Viihdyttämiskilpailu Ilmaisen himo Moniaistillisuus Paljon viestejä

Lisätiedot

PIENI KAMPANJAKOULU. Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU

PIENI KAMPANJAKOULU. Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU PIENI KAMPANJAKOULU Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU PIENI KAMPANJAKOULU Sana kampanja on peräisin ranskalaisesta sanasta campagne ja tarkoittaa että, pyritään vaikuttamaan

Lisätiedot

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä 10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä Petteri Erkintalo Kehitysjohtaja Klikkicom Oy 2011-09-27 2 1. Hakukoneiden pääsy sivustolle on estetty Hakukoneiden pääsyn sivustolle voi estää usein eri keinoin Yllättävän

Lisätiedot

Lisää kauppaa. - Kävijästä ostava asiakas - Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta

Lisää kauppaa. - Kävijästä ostava asiakas - Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta Lisää kauppaa - Kävijästä ostava asiakas - Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta Aiheet: 1. Mitä kaupassa oikein tapahtuu? 2. Verkkokaupan haasteet ja mahdollisuudet 3. Kuinka onnistut verkkokaupassa?

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN MAHDOLLISUUDET MATKAILUALALLA. Helsinki Sirkku Laine

SOSIAALISEN MEDIAN MAHDOLLISUUDET MATKAILUALALLA. Helsinki Sirkku Laine SOSIAALISEN MEDIAN MAHDOLLISUUDET MATKAILUALALLA Helsinki 4.11.2010 Sirkku Laine Luvassa... Katsahdus matkailijan näkökulmaan Paljon käytännön esimerkkejä Arviointia, onko sosiaalisesta mediasta oikeasti

Lisätiedot

Eveliina Koivula Tiski piste fi http://tiski.fi puhelin 0400 230 612 Skypessä themarketinglady Twiittaa @evekoivulan

Eveliina Koivula Tiski piste fi http://tiski.fi puhelin 0400 230 612 Skypessä themarketinglady Twiittaa @evekoivulan 1. Asiakkaasi voi helposti levittää sanaa ja suositella palveluitasi eteenpäin omassa verkostossaan. Aktiivi-ikäisistä suomalaisista lähes kaikki käyttävät jotakin some-palvelua vähintään viikottain. 2.

Lisätiedot

KARJALAN TASAVALTA BISNESFOKUKSESSA

KARJALAN TASAVALTA BISNESFOKUKSESSA KARJALAN TASAVALTA BISNESFOKUKSESSA Venäjän-kaupan huippuseminaari Lahdessa 3.10.2013 Markinvest Oy, Karjalankatu 35A 15150 LAHTI 03 752 1810 www.markinvest.fi Tehdään oikeita asioita oikein. Asiakkaistamme

Lisätiedot

Verkosta virtaa bisnekseen!

Verkosta virtaa bisnekseen! Verkkomarkkinointikoulutus 10.12.2015 Kerava Verkosta virtaa bisnekseen! Tuotteiden ja palveluiden markkinointi verkossa Asiakaslähtöinen tuotteistaminen verkossa: oma tuotepalettini Keinot asiakkaiden

Lisätiedot