NIKKEN-RUOKAOHJEET: VIIKKO 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NIKKEN-RUOKAOHJEET: VIIKKO 1"

Transkriptio

1 NIKKEN-RUOKAOHJEET: VIIKKO 1

2 Seuraavat herkulliset ruokaohjeet on tarkoitettu auttamaan sinua matkallasi kohti kevyempää elämää. Ne on tarkoitettu nautittavaksi yhdessä ateriaa korvaavien Complete Balance -pirtelöiden kanssa ja sopivat myös muille perheenjäsenille. Reseptit on tarkoitettu ainoastaan ohjeiksi ja Nikken ei voi taata kuinka paljon voit pudottaa/nostaa painoasi Complete Balance -ohjelman avulla. Jos lisäät muita aineksia Complete Balance -pirtelöihin, juoman kalorimäärä nousee paketissa ilmoitettua määrää korkeammaksi. Se vähentää Complete Balance -ohjelman tehokkuutta. NIKKENIN RUOKAOHJEIDEN PERUSTEET 1. Ei sisällä vehnää 2. Ei sisällä maitotuotteita 3. Ei sisällä jalostettua sokeria, suolaa ja keinotekoisia aineksia 4. Monipuolinen. Tähtää sataan eri ruokalajikkeeseen yhden kuun aikana. 5. Nauti satokauden tuotteita. Tutustu satokausi-listaamme ENSIMMÄISEKSI: Laita keittiö kuntoon: Tutustu Nikkenin maustesekoitusohjeeseen, valmista omasi ja käytä sitä lisäämään makua aterioihisi. Siivoa kotisi kaikesta ylimääräisestä. Anna pois kaikki houkuttelevat välipalat ja roskaruoka. Värvää perheesi ja ystäväsi mukaan uuteen elämäntapaan. Kerro heille, että aiot antaa makunystyröillesi kokonaan uusia kokemuksia ja opetella uuden terveellisen tavan syödä. Kun he näkevät saavuttamasi upeat tulokset, auta heitä saavuttamaan sama. Kaveri on hyvä asia! Uudet asiat ovat hauskempia ja helpompia kaverin kanssa. Voitte pitää toisianne silmällä, auttaa toista kovan paikan tullessa ja nauttia menestyksestä yhdessä. Varmista, että kaikki tarvittavat välineet ovat valmiina ja käyttökunnossa. Vesipullo, Complete Balance -sekoitinmuki, ruoanlaittovälineet, sekoitin, termospullo ja säilytysrasiat ovat tarpeellisia, kun otat ruokaa mukaasi.

3 MAANANTAI AAMIAINEN Complete Balance -pirtelö. Sekoita se veteen tai eläinmaidottomaan maitoon pussissa olevien ohjeiden mukaisesti. LOUNAS: Bataatti minestrone -keitto (4 annosta) 1 bataatti kuutioina 2 kuutioitua porkkanaa 2 kuutioitua palsternakkaa 1 kuutioitu punasipuli 1 kuutioitu lanttu 1 tomaattitölkki 1 rkl tomaattipyreeta 50 g gluteiinitonta pastaa 1 murskattu valkosipulinkynsi 2 basilikan lehteä hienonnettuna ¼ tl kurkumaa Vihannesliemikuutio (1 kuutio 0,5 l. vettä kohti) Leikkaa kaikki vihannekset kuutioiksi ja lisää kattilaan, jossa on 0,5 litraa vettä ja siihen murennettu vihanneskuutio. Lisää yrtit ja mausteet, tomaattitölkki ja tomaattipyree. Anna sekoituksen kiehahtaa ja lisää gluteiiniton pasta. Sekoita kunnes gluteiiniton pasta on al dente -pehmeä. Tarvitsetko lisää proteiinia? Lisää lampaan jauhelihaa, kanan paloja, kik- tai tarhapapuja tai tofua.

4 ILLALLINEN: Appelsiinimehulla kuorrutettuja kanan rintapaloja (4 annosta) 4 kanan rintapalaa 2 appelsiinin mehu 1 appelsiinin kuori raastettuna 2 rkl tamaria (vehnää sisältämätön soijakastike) 1 tl raastettua inkivääriä 1 rkl oliiviöljyä kananpalojen paistamiseen 1 dl kanalientä (käytä kanaliemikuutiota) Mausteita (pippuria ja Himalajan kristallisuolaa) tarpeen mukaan Purista appelsiinit ja jätä ne odottamaan käyttöä yhdessä raastetun appelsiinin kuoren kanssa. Raasta 1 rl tuoretta inkivääriä. Aseta kanan rintapalat paistinpannuun, jossa on jo 1 rkl oliiviöljyä. Kaada niiden päälle tamari, appelsiinimehu ja kanaliemi ja ripottele lopuksi applelsiinin kuori ja raastettu inkivääri. Hämmennä kunnes kanapalojen neste on kirkasta (n min.). Lisää sekoitukseen hieman vettä, jos se haituu liian nopeasti. Tarjoile haluamiesi vihannesten kanssa.

5 Kasvisruoka vaihtoehto Sienistroganoffi (4 annosta) 150 g viipaloituja shiitakesieniä 2 kuutioitua punasipulia 1 kikhernetölkki 1 rkl oliiviöljyä 1 tl paprikajauhetta 1 valkosipulin kynsi 0,5 l. kasviliemikuutiosta valmistettua lientä 1 rkl kasvissyöjän Worcesterkastiketta 1 tölkki soijakermaa (Alpro) 1 pieni nippu persiljaa pilkottuna Viipaloi shiitakesienet ja sipulit. Paista punaiset sipulit oliiviöljyssä ja lisää valkosipuli ja shiitakesienet. Sekoita muutaman minuutin ajan. Lisää vihannesliemi, paprikajauhe ja Worcester-kastike ja sekoita kunnes sienet ovat imeneet itseensä osan kastikkeesta. Sekoita mukaan soijakerma ja ripottele persiljaa päälle. Tarjoile yksistään tai höyrytettyjen vihannesten kanssa.

6 TIISTAI AAMIAINEN Complete Balance -velli ( yksi suuri annos aamiaiseksi tai säästä puolet lounaalle) Complete Balance -pirtelö 1 dl eläinmaidotonta jogurttia 1 dl eläinmaidotonta maitoa (esim. manteli-, riisi-, soija-, hemppu-, kookostai mantelimaito) 1 Complete Balance -pussi 1 kuppi (100g) kauraa Yhdistä kaikki muut ainekset paitsi kaura. Lisää kaura sekoiteeseen ja odota kunnes neste on imeytynyt niihin. Nauti! Tarvitsetko lisää proteiinia? Lisää sekoitteeseen siemeniä ja pähkinöitä. Siemenet ja pähkinät: 20 g saksanpähkinöitä 20 g parapähkinöitä 20 g mantelia 20 g cashewpähkinöitä 20 g pistaasipähkinöitä 20 g kurpitsansiemeniä 20 g auringonkukan siemeniä 20 g seesaminsiemeniä Jauhaa siemenet ja pähkinät hienoksi jauheeksi. Säilytä jääkaapissa rasiassa tai suljettavassa muovisessa pussissa. LOUNAS: Complete Balance -pirtelö. Sekoita se veteen tai eläinmaidottomaan maitoon pussissa olevien ohjeiden mukaisesti.

7 ILLALLINEN: Lohta vesikrassikastikkeessa (4 annosta) Lohipalat Vesikrassikastike 100 g vesikrassia 1 kuutioitu sipuli 1 tl öljyä sipulin paistoon 1 tölkki soijakermaa tai 1 dl riisimaitoa, jos haluat keventää kastiketta 1 rkl Dijon-sinappia 1 dl vihanneslientä (1 kuutio 0,5 l. vettä kohti) Grillaa lohi Kastike: Kuullota sipuli. Sekoita soijakerma, sinappi, vihannesliemi, sipulit ja vesikrassi sekoittimessa kunnes kaikki on sekoittunut kunnolla. Kaada kastike kattilaan ja lämmitä. Kaada kastike lohipalojen päälle. Tarjoile halutessasi hernepalkojen ja muiden höyrystettyjen vihannesten kanssa.

8 KESKIVIIKKO AAMIAINEN Complete Balance -pirtelö tuoreiden hedelmien kanssa (1 annos) 1/8 osa tuoretta, kuutioitua ananasta 5 tummaa viinirypälettä puolitettuna Puolikas viipaloitu punainen omena 1 Complete Balance -pirtelö. Sekoita se veteen tai eläinmaidottomaan maitoon pussissa olevien ohjeiden mukaisesti. Kaada pirtelö hedelmien päälle. HUOM: Voit käyttä kolmea suosikki hedelmääsi tässä annoksessa. Tarvitsetko lisää proteiinia? Lisää sekoitteeseen siemeniä ja pähkinöitä. Siemenet ja pähkinät: 20 g saksanpähkinöitä 20 g parapähkinöitä 20 g mantelia 20 g cashewpähkinöitä 20 g pistaasipähkinöitä 20 g kurpitsansiemeniä 20 g auringonkukan siemeniä 20 g seesaminsiemeniä Jauhaa siemenet ja pähkinät hienoksi jauheeksi. Säilytä jääkaapissa rasiassa tai suljettavassa muovisessa pussissa.

9 LOUNAS: Ohrakeitto (2 annosta) 1 kuutioitu punainen sipuli 1 kuutioitu porkkana Puolikas kuutioitu lanttu 1 ohuesti leikattu purjo 1 pieni kuutioitu nauris 1 rkl oliiviöljyä 50 g ohraryynejä (gluteiiniton vaihtoehto on riisi) 150 g tuoretta pinaattia 0,5 l. vihanneslientä (1 kuutio 0,5 l. vettä kohti) Kuullota sipuli ja purjo ja lisää paistinpannuun porkkana, nauris ja lanttu. Lisää vihannesliemi ja ohraryynit (tai riisi) ja hämmennä kunnes vihannekset ovat al dente - pehmeitä. Lisää viimeksi pinaatti. Varmista, että ruoka on kuumaa ja tarjoile.

10 ILLALLINEN: Lammaspata (4 annosta) 250 g kuutioitua lammasta Jauhota lammas spelttivehnällä tai riisijauholla 1 selleri 4 kuutioitua perunaa 2 kuutioitua porkkanaa 1 valkosipulin kynsi 1 hienonnettu rosmariinin oksa 1 rkl punaviinietikkaa 0,5 l.ammaslientä (1 kuutio 0,5 l. vettä kohti) 1 dl tomaattipassataa 1 rkl tomaattipyreeta Jauhota lammas ja aseta sivuun. Kuutioi kaikki vihannekset ja aseta uuninkestävään vuokaan. Hienonna valkosipuli ja rosmariini ja ripottele vihannesten päälle. Sekoita lammasliemi, punaviinietikka, tomaattipassata ja -pyree ja kaada vihannesten päälle. Aseta lammas vihannesten päälle ja peitä vuoka. Hauduta 180 ⁰C-asteisessa uunissa tunnin.

11 Kasvisruoka vaihtoehto Palsternakka ja papupata (4 annosta) 2 kuutioitua palsternakkaa 4 kuutioitua porkkanaa 2 kuutioitua bataattia 1 tölkki limanpapuja (valutettu) 1 tölkki mustapapuja (valutettu) 1 valkosipulin kynsi 1 hienonnettu rosmariinin oksa 1 dl tomaattipassataa 1 rkl tomaattipyreeta 0,5 l. kasviliemikuutiosta valmistettua lientä ¼ tl kurkumaa 1 tl paprikajauhetta Kuutioi kaikki vihannekset ja aseta uuninkestävään vuokaan. Lisää pavut ja sekoita. Hienonna valkosipuli ja rosmariini ja ripottele vihannesten päälle. Sekoita kasviliemi, tomaattipassata ja -pyree yhteen. Lisää kurkumaa, paprikajauhetta ja kaada vihannesten päälle. Peitä vuoka. Hauduta 180 ⁰C-asteisessa uunissa tunnin. Tarvitsetko lisää proteiinia? Lisää kalkkunan paloja tai haudutettu ahven filee. Voit myös ripotella teelusikallisen pähkinäja siemensekoitusta tuomaan lisäproteiinia.

12 TORSTAI AAMIAINEN Kulhollinen tuoreita marjoja ja banaani (1 annos) 10 kokonaista vadelmaa 5 paloteltua mansikkaa 10 kokonaista mustikkaa 1 paloteltu banaani 3 rkl eläinmaidotonta jogurttia (maustamaton tai vaniljan makuinen) 1 appelsiini (kuori ja mehu) Ohjeet: Purista appelsiini ja raasta puolet kuoresta. Lisää ne jogurttiin. Sekoita hedelmät ja jogurtti ja nauti. Tarvitsetko lisää proteiinia? Ripottele pähkinä- ja siemensekoitetta tai kokonaisia pähkinöitä ja siemeniä. LOUNAS: Complete Balance -pirtelö. Sekoita se veteen tai eläinmaidottomaan maitoon pussissa olevien ohjeiden mukaisesti.

13 ILLALLINEN: Cashewpähkinöillä päällystetty kolja (4 annosta) 4 pientä koljan filettä (n. kämmenen kokoinen pala) Kuorrute: 1 rkl limetin mehua 1 chili tuomaan lisämakua (halutessa 1 tl raastettua inkivääriä vähemmän) 100g cashewpähkinöitä Kookosöljyä (n. 1 rkl) 1 tl kuminajauhetta Valmistusohje Sekoita limetin mehu, cashew-pähkinät, inkivääri, kuminajauhe ja lisää haluamasi määrä chiliä. Lisää kookosöljyä pieni määrä kerralla sekoittaessasi tahnaa. Laita jääkaappiin jähmettymään. Aseta koljafileet leivinpellille ja levitä tahna niiden päälle. Peitä foliolla. Paista 180 ⁰C-asteessa kunnes kolja on kypsä. Voit laittaa kalat uunin grilliin muutamaksi minuutiksi, jotta kuorrutus muuttuu kullanväriseksi. Tarjoile haluamiesi vihannesten kanssa.

14 Kasvisruoka Kastanjahampurilainen (4-6 annosta koosta riippuen) 1 kuutioitu sipuli 1 valkosipulin kynsi 250g cashewpähkinöitä 1 tölkki kokonaisia kastanjoita (250g) 1 rkl Dijon-sinappia 1 kananmuna Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa kananmunaa lukuun ottamatta. Lisää kananmuna sekoitukseen ja muotoile se pyöreiksi kiekoiksi. Aseta kiekot uunipellille ja paista 180 ⁰C-asteisessa uunissa minuuttia tai kunnes ne ovat kullanvärisiä.

15 PERJANTAI AAMIAINEN Complete Balance -pirtelö. Sekoita se veteen tai eläinmaidottomaan maitoon pussissa olevien ohjeiden mukaisesti. LOUNAS: Appelsiini ja linssikeitto (2 annosta) 1 kuutioitu sipuli 100 g punaisia linssejä 1 dl appelsiinimehua 1 viipaloitu selleri 2 kuutioitua porkkanaa 1 laakerinlehti (poista ennen tehosekoittimeen laittamista) 1 rkl tuoretta tinjamiinia Pippuria mausteeksi 0,5 l. vihanneslientä (1 kuutio 0,5 l. vettä kohti) Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kunnes linssit ovat pehmentyneet. Poista laakerinlehti. Sekoita tehosekoittimessa tahnamaiseksi. Lisää pippuria mausteeksi. Tarvitsetko lisää proteiinia? Lisää kämmenellisen verran cashewpähkinöitä kiehumassa olevaan keittoon.

16 ILLALLINEN: Punakampelaa PiriPiri-kastikkeessa (4 annosta) 4 punakampela- tai muuta kalafilettä (käytä halutessasi kanaa) PiriPiri-kastike 1 rkl limetin mehua 1 ts oliiviöljyä ½ rkl cayennepippuria 1 valkosipulin kynsi 1 tl paprikajauhetta 1 dl tomaattipassataa 1 tuore chili maustamaan Sekoita ainekset ja haluamasi määrä chiliä tahnaksi. Yhdistä se tomaattipassatan kanssa. Aseta kalapalat uuninkestävään astiaan. Kaada kastike kalojen päälle. Peitä astia ja paista 180 ⁰C-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes kala on kypsä ja murenee. Tarjoile haluamiesi vihannesten kanssa.

17 Kasvisruoka Kolmen papun pata (4 annosta) 1 tölkki adzukipapuja (valutettu) 1 tölkki kikherneitä (valutettu) 1 tölkki mustapapuja (valutettu) 4 kuutioitua porkkanaa 2 kuutioitua punasipulia 2 tomaattitölkki 1 tl kuminajauhetta 1 tl kurkumajauhetta 1 nippu parsiljaa Laita kaikki ainekset uuninkestävään astiaan, peitä ja paista 150 ⁰C-asteisessa uunissa tunnin. Tarvitsetko lisää proteiinia? Lisää mukaan lampaan lihaa kuutioituna ja ennen tarjoilua ripottele pähkinä ja siemensekoitusta

18 LAUANTAI AAMIAINEN Complete Balance -pirtelö tuoreiden hedelmien kanssa (1 annos) ½ papaya 1 kaki hedelmä 1 tuore viikuna Complete Balance -pirtelö. Sekoita se veteen tai eläinmaidottomaan maitoon pussissa olevien ohjeiden mukaisesti ja kaada hedelmien päälle. HUOM: Voit käyttä kolmea suosikki hedelmääsi tässä annoksessa. Tarvitsetko lisää proteiinia? Lisää sekoitteeseen siemeniä ja pähkinöitä. Siemenet ja pähkinät: 20 g saksanpähkinöitä 20 g parapähkinöitä 20 g mantelia 20 g cashewpähkinöitä 20 g pistaasipähkinöitä 20 g kurpitsansiemeniä 20 g auringonkukan siemeniä 20 g seesamisiemeniä Jauhaa kunnes kaikki siemenet ja pähkinät ovat hienoa jauhetta. Säilytä jääkaapissa rasiassa tai suljettavassa muovisessa pussissa.

19 LOUNAS: Vihanneskeitto (2 annosta) 1 viipaloitu selleri 1 kuutioitu punasipuli Kourallinen kokonaisia sokeriherneitä 1 kuutioitu punasipuli 2 kuutioitua porkkanaa 1 kuutioitu peruna 0,4 l. vihanneslientä (1 kuutio 0,5 l. vettä kohti) Lisää kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna vesi. Hauduta kunnes vihannekset ovat al dente -pehmeitä. Tarvitsetko lisää proteiinia? Voit lisätä linssejä, quinoa, paloteltua kanaa tai kalkkunaa.

20 ILLALLINEN: Thai kurpitsa curry (4 annosta) 1 pieni kurpitsa (tai myskikurpitsa) isoiksi kuutioiksi paloiteltuna 2 kuutioitua punaista paprikaa Kastike: 50 g tuoretta pinaattia hienoksi pilkottuna 1 viipaloitu punasipuli 1 tölkki kookosmaitoa (250ml) 1-3 rkl punaista Thai-tahnaa, riippuen haluamastasi voimakkuudesta 2 dl vettä riippuen haluamastasi sakeudesta 2 basilikan lehteä hienonnettuna 1 tl tamarikastiketta Höyrytä kurpitsan ja paprikan kuutiot kunnes ne ovat al dente -pehmeitä. Lisää kaikki kastikkeen ainekset paistinpannuun ja sekoita hyvin. Käytä halutessasi käsisekoitinta aineksien hienontamiseen ja kaada ne kurpitsa- ja paprikapalojen päälle. Tarjoile pienen basmati-riisi annoksen tai höyrystettyjen vihannesten kanssa.

21 SUNNUNTAI AAMIAINEN Complete Balance -marjavelli 1 dl eläinmaidotonta jogurttia 1 dl eläinmaidotonta maitoa (esim. manteli-, riisi-, soija-, hemppu-, kookostai mantelimaito) 1 Complete Balance -pirtelö. Sekoita se veteen tai eläinmaidottomaan maitoon pussissa olevien ohjeiden mukaisesti. Haluamaasi marjaa (mustikka, mansikka, vadelma) 1 kuppi (100g) kauraa Sekoita ainekset paksuksi pirtelöksi. Tarvitsetko lisää proteiinia? Lisää sekoitteeseen siemeniä ja pähkinöitä. Siemenet ja pähkinät: 20 g saksanpähkinöitä 20 g parapähkinöitä 20 g mantelia 20 g cashewpähkinöitä 20 g pistaasipähkinöitä 20 g kurpitsansiemeniä 20 g auringonkukan siemeniä 20 g seesaminsiemeniä Jauhaa siemenet ja pähkinät hienoksi jauheeksi. Säilytä jääkaapissa rasiassa tai suljettavassa muovisessa pussissa.

22 LOUNAS: vesikrassikeitto (2 annosta) 1 kuutioitu sipuli 1 kuutioitua bataattia 150g vesikrassia 0,4 l. vihanneslientä (1 kuutio 0,5 l. vettä kohti) 1 dl riisimaitoa tai muuta eläinmaidotonta maitoa Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä. Sekoita tehosekoittimessa kunnes keitto on tasaista. Nauti! Tarvitsetko lisää proteiinia? Lisää tehosekoittimessa sekoittamisen jälkeen tölkki kikherneitä tai silputtua keitettyjä kanan rintapaloja.

23 ILLALLINEN: Seesamisiemenillä päällystettyä tofua paistetulla mangolla (4 annosta) 2 paksuiksi siivuiksi leikattua mangoa 1 isohkoiksi kuutioiksi leikattu tofupakkaus (250g) Seesaminsiemeniä tofupalojen päälle 2 rkl maissijauhoa (yhdistä jauho pieneen määrään vettä ja kasta tofupalat sekoitukseen ennen seesaminsiemenillä kuoruttamista) seesamiöljyä 2 kuutioitua punasipulia tamaria Leikkaa tofu kuutioiksi ja kasta ne maissijauhon ja veden sekoitukseen ja kuorruta ne seesaminsiemenillä. Jätä odottamaan käyttöä. Paita sipuli tamarikastikkeessa ja seesamiöljyssä ja lisää mango. Varmista, että mangon siivut eivät murru. Paista tofu seesamiöljyssä toisessa paistinpannussa kunnes palat ovat kullan värisiä kaikilta puolilta ja tarjoile yhdessä mango stir-fry-paistoksen kanssa. Lisää vierelle tuoretta pinaattia tai haudutettuja vihanneksia. Tarvitsetko lisää proteiinia? Ripottele pähkinä- ja siemenrouheta päälle tai päällystä kananpaloja seesaminsiemenillä ja grillaa ne.

NIKKEN-RUOKAOHJEET: VIIKKO 2

NIKKEN-RUOKAOHJEET: VIIKKO 2 NIKKEN-RUOKAOHJEET: VIIKKO 2 Ensimmäinen viikko on ohi menestyksellisesti. Tässä on lisää herkullisia ruokaohjeita, joista voit nauttia toisella viikolla. Ne on luotu auttamaan sinua painonpudotuksessa

Lisätiedot

Lihattomat reseptit, viikko 3

Lihattomat reseptit, viikko 3 Lihattomat reseptit, viikko 3 Mausteinen kasvisrisotto...2 Bataattimuusi...3 Soijamuhennos...4 Soijasuikalekastike...5 Kookoksinen tofu kaaliwokki...6 Meksikolainen papukeitto...7 Lämmin lounassalaatti

Lisätiedot

espanjalainen kikherne -chorizokeitto

espanjalainen kikherne -chorizokeitto espanjalainen kikherne -chorizokeitto aineet 40 ml oliiviöljyä 150 g chorizomakkaraa, hienonnettuna 175 g sipulia, hienonnettuna 50 g lehtiselleriä, hienonnettuna 100 g tuoretta pinaattia, pestynä ja hienonnettuna

Lisätiedot

Keitetty Quinoa / Kvinoa

Keitetty Quinoa / Kvinoa Keitetty Quinoa / Kvinoa 1. Huuhtele ja valuta quinoa huolella. 2. Laita quinoa kattilaan ja lisää vettä suhteessa 1 osa quinoaa ja 2 osaa vettä. 3. Kuumenna kiehuvaksi, lisää ripaus suolaa ja anna kypsyä

Lisätiedot

MONITOIMIKEITIN RESEPTEJÄ. Lisää resepti-inspiraatioita: www.kitchenaid.eu

MONITOIMIKEITIN RESEPTEJÄ. Lisää resepti-inspiraatioita: www.kitchenaid.eu MONITOIMIKEITIN RESEPTEJÄ Lisää resepti-inspiraatioita: www.kitchenaid.eu RANSKALAINEN KANAVUOKA 4 pekoniviipaletta, karkeasti pilkottuna 2 broilerimakkaraa 1 rkl oliiviöljyä 35 g karkeita vehnäjauhoja

Lisätiedot

Punajuurikeitto. (tämä ohje on 4:lle hengelle)

Punajuurikeitto. (tämä ohje on 4:lle hengelle) Punajuurikeitto (tämä ohje on 4:lle hengelle) 1 l kasvislientä runsas 1/2 l punajuuria (runsas 1/2 l perunoita) 1 palsternakka 1 sipuli (suolaa) 1 tl timjamia Kuori ja paloittele punajuuret, (perunat)

Lisätiedot

Viipurilaisen Asikkalan Ratas- ruisleipää, porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä

Viipurilaisen Asikkalan Ratas- ruisleipää, porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä VOITTAJAMENU: Viipurilaisen Asikkalan Ratas- ruisleipää, porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä Ohjeet ovat 4 :lle Ruisleipää porkkanapestolla,

Lisätiedot

MARINADEJA SALAATEILLE

MARINADEJA SALAATEILLE MARINADEJA SALAATEILLE 1. Perusmarinadi 3,5 dl sokeria 3,5 dl omenaviinietikkaa 3 dl öljyä - keitä marinadin aineksia muutama minuutti. Kaada kuuma liemi salaatin päälle. Anna maustua n. 1 vrk - voit myös

Lisätiedot

Paahda ruisleipäviipaleita ja laita porkkanapestotahnaa leivän päälle, koristele persiljalla.

Paahda ruisleipäviipaleita ja laita porkkanapestotahnaa leivän päälle, koristele persiljalla. MENU 2 Ruisleipää porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä Ohjeet ovat 4 :lle Ruisleipää porkkanapestolla Paahda ruisleipäviipaleita ja laita

Lisätiedot

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ Resepti 104-110 150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ 1 CHILI SIN CARNE 4 annosta Ainesosat 1 paketti Hälsans Kök Soijarouhetta 1 purkki murskattuja tomaatteja 1 pilkottu sipuli 2 pilkottua paprikaa 1 purkki kidneypapuja

Lisätiedot

Päivän menu neljälle noin 16 eurolla

Päivän menu neljälle noin 16 eurolla Päivän menu neljälle noin 16 eurolla Aamiainen Banaaniletut 8 kananmunaa 4 kypsää banaania ripaus suolaa, kanelia tai kardemummaa halutessa 1 dl kaurahiutaleita paistamiseen 4 tl öljyä 4 porkkanaa tikuiksi

Lisätiedot

Vähimmäiskastike ruiskuttele salaatin joukkoon: oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, omenaviinietikkaa

Vähimmäiskastike ruiskuttele salaatin joukkoon: oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, omenaviinietikkaa Salaatinkastikkeita Vähimmäiskastike ruiskuttele salaatin joukkoon: oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, omenaviinietikkaa Salaatinkastikkeita Sitruunakastike ½ dl sitruunamehua 1,5 tl dijonin-sinappia ¼

Lisätiedot

Esimerkkiateriat. Aamiainen

Esimerkkiateriat. Aamiainen Esimerkkiateriat Aamiainen 1) Muroaamiainen All Bran murot (1dl) + marjoja, rasvaton maito 2dl muroihin + ruisleipä, jonka päälle keittokinkkua (3 siivua), tomaattia ja lehtisalaattia 365kcal, kuituja

Lisätiedot

Korvaa riisi kotimaisella viljalla!

Korvaa riisi kotimaisella viljalla! Korvaa riisi kotimaisella viljalla! UUTUUS! NOPEASTI JA HELPOSTI HERKULLISTA Kahdeksan hyvää reseptiä SUOMALAINEN VILJA ON EKOLOGINEN VALINTA Suomalaiset viljat ovat oikeaa, ekologista lähiruokaa. Riisin

Lisätiedot

NÄIN KÄYTÄT RESEPTEJÄ

NÄIN KÄYTÄT RESEPTEJÄ NÄIN KÄYTÄT RESEPTEJÄ Jokaiseen ohjeeseen on merkattu rinnakkain naisen annos ja miehen annos. Naisen annos on vasemmalla ja sinisellä, miehen oikealla ja vihreällä. Ota tämä huomioon laittaessasi ruokaa.

Lisätiedot

Porkkanacocktail. 1 annos. 1 keskikokoinen porkkana karkeasti raastettuna 1ananasviipale karkeasti viipaloituna 1 tl sitruunamehua

Porkkanacocktail. 1 annos. 1 keskikokoinen porkkana karkeasti raastettuna 1ananasviipale karkeasti viipaloituna 1 tl sitruunamehua Porkkanacocktail 1 annos 1 keskikokoinen porkkana karkeasti raastettuna 1ananasviipale karkeasti viipaloituna 1 tl sitruunamehua Aamunavaus 1 annos ½ avokado 3 pientä tomaattia lohkottuna (poista puinen

Lisätiedot

Reseptejä. Kalaruokahetkiin... Reseptit Michael Björklund ja Markku Luola. www.prokala.fi

Reseptejä. Kalaruokahetkiin... Reseptit Michael Björklund ja Markku Luola. www.prokala.fi Reseptejä Kalaruokahetkiin... Reseptit Michael Björklund ja Markku Luola www.prokala.fi Valkoinen on punaista Resepti: Michael Björklund Oliivi-tuorejuustogratinoitua lipeäkalaa Tomaatti-äyriäiskastiketta

Lisätiedot

Ruisleipää porkkanarakuunatäytteellä

Ruisleipää porkkanarakuunatäytteellä Ruisleipää porkkanarakuunatäytteellä 2 Fazer Puikula -ruisleipää 500 g kypsää porkkanaa, soseena (5 dl) 1 dl creme bonjour -tuorejuustoa, valkosipulilla maustettua tuoretta rakuunaa suolaa ja mustapippuria

Lisätiedot

1800 kcal ruokavalio

1800 kcal ruokavalio 1800 kcal ruokavalio Ruokavaliosuositukset: Energiasisältö: 1800 kcal Proteiinipitoisuus: n. 20 % päivittäisestä energiansaannista, eli 81 90 g Rasvapitoisuus: n. 30 % päivittäisestä energiansaannista,

Lisätiedot

Sekoita pohjaksi kahta erilaista salaattia Lisäksi muita kasviksia makusi mukaan; Ruokaisassa salaatissa voi olla lisäksi osana;

Sekoita pohjaksi kahta erilaista salaattia Lisäksi muita kasviksia makusi mukaan; Ruokaisassa salaatissa voi olla lisäksi osana; Sekoita pohjaksi kahta erilaista salaattia Lisäksi muita kasviksia makusi mukaan; avocadoa ituja auringonkukan versoja mungpapuja idätettyinä kaalia raakana, tai höyrytettynä kukkakaalia, parsakaalia kurkkua

Lisätiedot

Huevos rancheros 2 annosta. 1 prk (285/170g eli noin 2 dl) keitettyjä mustapapuja 1 pieni sipuli 1 pieni valkosipulinkynsi tilkka öljyä suolaa

Huevos rancheros 2 annosta. 1 prk (285/170g eli noin 2 dl) keitettyjä mustapapuja 1 pieni sipuli 1 pieni valkosipulinkynsi tilkka öljyä suolaa Huevos rancheros 2 annosta 1 prk (285/170g eli noin 2 dl) keitettyjä mustapapuja 1 pieni sipuli 1 pieni valkosipulinkynsi tilkka öljyä suolaa 1 avokado hieman limetin mehua suolaa 2 tuoretta kananmunaa

Lisätiedot

Takuuvarma resepti jokaiselle päivälle! Max 12 v.

Takuuvarma resepti jokaiselle päivälle! Max 12 v. Nappaa mukaan! Helposti makua teidänkin perheen lempiruokiin. Takuuvarma resepti jokaiselle päivälle! Max 12 v. MAANANTAI Nam! Perunasoseen kanssa tosi hyvää. Tällä lähtee viikko hyvin käyntiin! Pehmeä

Lisätiedot

1800 kcal ruokavalio

1800 kcal ruokavalio 1800 kcal ruokavalio Ruokavaliosuositukset: Energiasisältö: 1800 kcal Proteiinipitoisuus: n. 20 % päivittäisestä energiansaannista, eli 81 90 g Rasvapitoisuus: n. 30 % päivittäisestä energiansaannista,

Lisätiedot

Tomaattinen kasviskeitto ja paahdetut ruislastut *** Härkispihvit sipulirenkailla ja bataattiranskalaiset *** Kuningatarsmoothie

Tomaattinen kasviskeitto ja paahdetut ruislastut *** Härkispihvit sipulirenkailla ja bataattiranskalaiset *** Kuningatarsmoothie Maailman suurin kynttiläillallinen 2019 finalistimenut saivat molemmat ylistystä tuomareilta, mutta tiukan kisan voitti menu: Tomaattinen kasviskeitto ja paahdetut ruislastut Härkispihvit sipulirenkailla

Lisätiedot

TOFU BOWL 2 ANNOSTA. VINKKI! Saat porkkanasta ohuita siivuja kuorimaveitsellä.

TOFU BOWL 2 ANNOSTA. VINKKI! Saat porkkanasta ohuita siivuja kuorimaveitsellä. RESEPTIT & VINKIT TOFU BOWL 2 ANNOSTA 100 g leveää riisinuudelia ½ rkl seesamiöljyä tilkka soijakastiketta 1 pkt SoFine Tofu Luomu Tomaatti-Basilika (250 g) 3/4 dl vehnäjauhoa tai (gluteenitonta) korppujauhoa

Lisätiedot

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ Resepti 33-40 150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ 18 FITNESS AAMIAISSMOOTHIE Ainesosat - 2 dl pakastevadelmia - Puolikas banaani - Vaniljan makuinen juotava jogurtti - Vähän hedelmätuoremehua - 3-5 rkl FITNESS-muroja

Lisätiedot

LOS MONTEROS. Espanjalainen ilta RESEPTIKIRJA

LOS MONTEROS. Espanjalainen ilta RESEPTIKIRJA LOS MONTEROS Espanjalainen ilta RESEPTIKIRJA Tumma gazpacho 500 g Kumato-tomaatteja 1 valkosipulin kynsi 1 rkl valkoviinietikkaa 1 dl maalaispatongin pehmeää sisusta 1 tl suolaa 1 tl sokeria Koristeiksi

Lisätiedot

Tee ruokaa Millen kanssa

Tee ruokaa Millen kanssa Suklaan- ja maissinmakuiset muffinssit (n. 9-6 muffinssia) 75 g voita 75 g sokeria 2 kananmunaa 1 dl jogurttia esim. kreikkalaista jogurttia Käsittelemättömän appelsiinin raastettu kuori 180 g vehnäjauhoja

Lisätiedot

Pohjoismainen kouluruokaviikko (viikko 12)

Pohjoismainen kouluruokaviikko (viikko 12) Pohjoismainen kouluruokaviikko (viikko 12) SUOMI Jauhelihakeitto 10 hengelle 800 g jauhelihaa suolaa 2,5 l lihalientä 2 laakerinlehteä 10 maustepippuria 0,2 kg porkkanoita 0,2 kg purjoa 0,2 kg selleriä

Lisätiedot

En ole erityisen hyvä ruuanlaittaja.

En ole erityisen hyvä ruuanlaittaja. Oraksen soppavihko En ole erityisen hyvä ruuanlaittaja. Miksi siis kukaan lukisi ruokaohjeitani? No juuri siksi! Jos minä osaan laittaa nämä ruuat, sitten osaa kyllä lähes kuka tahansa. Tässä vihkosessa

Lisätiedot

Juustoinen katkarapusalaatti. Kastike 1/2 prk (à 400 g) Valio turkkilaista jogurttia 2 1/2 rkl makeaa chilikastiketta

Juustoinen katkarapusalaatti. Kastike 1/2 prk (à 400 g) Valio turkkilaista jogurttia 2 1/2 rkl makeaa chilikastiketta Juustoinen katkarapusalaatti 5-6 annosta 150 g katkarapuja 1/2 pak (à 350 g) Valio Polar täyteläinen juustoa 400 g makeaa melonia 1/2 pak kevätsipulia tai n. 1 dl ruohosipulia 1 ruukku jääsalaattia Kastike

Lisätiedot

LOS MONTEROS. Espanjalainen ilta RESEPTIKIRJA

LOS MONTEROS. Espanjalainen ilta RESEPTIKIRJA LOS MONTEROS Espanjalainen ilta RESEPTIKIRJA Tumma gazpacho 500 g Kumato-tomaatteja 1 valkosipulin kynsi 1 rkl valkoviinietikkaa 1 dl maalaispatongin pehmeää sisusta 1 tl suolaa 1 tl sokeria Koristeiksi

Lisätiedot

VIIKKO 1. PUHDISTAVA RUOKAVALIO Päivät 1-3

VIIKKO 1. PUHDISTAVA RUOKAVALIO Päivät 1-3 1 VIIKKO 1. PUHDISTAVA RUOKAVALIO Päivät 1-3 Mikäli jokin raaka-aine ei sovi sinulle tai et halua muuten sitä käyttää, käy lukemassa sivulta: http://newbeginning.fi/ravinto-ja-ruokavalio-ohjeet-viikko-1/

Lisätiedot

fondi IIVISTE SIMPUKKAFONDI

fondi IIVISTE SIMPUKKAFONDI fondi IIVISTE SIMPUKKAFONDI iiviste IMPUKK ONDI Autenttista simpukan makua OSCAR Simpukkafondin maku on mieto, makea ja autenttinen kuin klassinen moules marinières. Helpompaa ja taloudellisempaa Fondia

Lisätiedot

Eli leivät paahdetaan tilkan oliiviöljyn kanssa ja päälle tuoretta tomaattia sekä punasipulia.

Eli leivät paahdetaan tilkan oliiviöljyn kanssa ja päälle tuoretta tomaattia sekä punasipulia. RESEPTIKIRJA AAMIAISET KREIKKALAISET LEIVÄT Täysjyväleipää Oliiviöljyä Tomaattia Punasipulia ohuina viipaleina Eli leivät paahdetaan tilkan oliiviöljyn kanssa ja päälle tuoretta tomaattia sekä punasipulia.

Lisätiedot

Grillikesän parhaat marinadit, kastikkeet ja dipit

Grillikesän parhaat marinadit, kastikkeet ja dipit (Etusivu) Marinoi maistuvaksi! Marinadi mureuttaa grillattavan lihan sekä antaa täyteläisen maun ja värin myös kanalle, kalalle ja kasviksille. Touch of Taste - fondiperheen avulla loihdit helposti esimerkiksi

Lisätiedot

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ Resepti 80-87 150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ 1 LAURAN BANAANIOHUKAISIA, GLUTEENITTOMIA MUROJA JA MUSTIKOITA 6 annosta 3 banaania 6 munaa 40 g murskattuja gluteenittomia muroja 200 g mustikoita 1 tl vaniljajauhetta

Lisätiedot

1 800 kcal ruokavalio

1 800 kcal ruokavalio 1 800 kcal ruokavalio Ruokavaliosuositukset: Energiasisältö: 1 800 kcal Proteiinipitoisuus: n. 20 % päivittäisestä energiansaannista, eli 81 90 g Rasvapitoisuus: n. 30 % päivittäisestä energiansaannista,

Lisätiedot

VOIT PYÖRITELLÄ OHJEITA MIELESI MUKAAN JA MUUTELLA ATERIOIDEN JÄRJESTYSTÄ, PÄÄASIA ON ETTÄ VALMISTAT RUOAT ILMAN MAITOTUOTTEITA SEKÄ VILJOJA.

VOIT PYÖRITELLÄ OHJEITA MIELESI MUKAAN JA MUUTELLA ATERIOIDEN JÄRJESTYSTÄ, PÄÄASIA ON ETTÄ VALMISTAT RUOAT ILMAN MAITOTUOTTEITA SEKÄ VILJOJA. MAIDOTON JA VILJATON RUOKAVIIKKO 2 (reseptit seuraava sivu) Muutama yleisohje suositus ruoanlaittoon (eli ei ole pakollista mikään): Pyri suosimaan luomulaatuisia, kotimaisia ruoka-aineita tai ainakin

Lisätiedot

7 Day Simplifying Detox

7 Day Simplifying Detox 7 Day Simplifying Detox 7 day Simplifying Detoxin reseptit ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Suurin osa resepteistä valmistuu noin puolessa tunnissa. Lisäksi ne ovat herkullisia, mutta saavat olon keventymään

Lisätiedot

FINGER FOOD eli sampivartaat

FINGER FOOD eli sampivartaat Kalaryssäys reseptit 2008 Sampiruokien kanssa sopivia viinejä ovat mm. ranskalainen Clos des Amandiers Pinot Gris 2004, saksalainen Kendermanns Pinot Noir sekä italialainen Chardonnay dei Sassi Cavi. FINGER

Lisätiedot

Helppoja reseptejä Fortini Multi Fibrellä

Helppoja reseptejä Fortini Multi Fibrellä Helppoja reseptejä Fortini Multi Fibrellä Fortini täydennysravintojuoma Fortini Multi Fibre -täydennysravintojuomia voi nauttia jääkaappikylminä raikkaina pirtelöinä sellaisenaan. Joskus tarvitaan kuitenkin

Lisätiedot

LINSEED VALO 24 H. Kastike: 1 dl Rypsiöljyä 1 rkl Vaaleaa balsamicoetikkaa 0,5 dl 24h tyrni-pellavarouhe

LINSEED VALO 24 H. Kastike: 1 dl Rypsiöljyä 1 rkl Vaaleaa balsamicoetikkaa 0,5 dl 24h tyrni-pellavarouhe LINSEED VALO 24 H Salaatti grillatusta halloumijuustosta ja paahdettua tyrni pellavaa 200 g Halloumijuustoa 2 Avomaankurkkua valkosipulinkynsi rypsiöljyä persiljaa ½ cantaloupe meloni Sydänsalaattia tai

Lisätiedot

Keittiömestari kalalla

Keittiömestari kalalla Keittiömestari kalalla Jukka Kyllösen kalaruokareseptejä Kuha Lehtipinaatilla ja vihanneksilla täytetty kuhakääryle, kevätsipulikastiketta 600 g kuhafileetä n. 150 g kpl 100 g porkkanaa suikaloituna 50

Lisätiedot

Kalkkunan sisäfileetä appelsiinirosmariinikastikkeessa,

Kalkkunan sisäfileetä appelsiinirosmariinikastikkeessa, Kalkkunan sisäfileetä appelsiinirosmariinikastikkeessa, vihannespaistos Saanto 7,38 kg Käytetty hävikki 5 % Annosmäärä 20 annosta Annoskoko 0,37 kg 2,600 kg Atria n3kg Kalkkunan sisäfilee 0,030 kg Rypsiöljy

Lisätiedot

VIIKKO 4. MONIPUOLISUUTTA RUOKAVALIOON!

VIIKKO 4. MONIPUOLISUUTTA RUOKAVALIOON! 1 VIIKKO 4. MONIPUOLISUUTTA RUOKAVALIOON! Katso sivulta: http://newbeginning.fi/fat-burn-detox-valmennus-ravinto-ja-ruokavalioohjeet-viikko-4/ ohjeita ruokavalion muokkaamiseen. Muista kirjautua valmennussivuille

Lisätiedot

Pinnalle: persiljaa tai korianteria

Pinnalle: persiljaa tai korianteria Nepalilaisten ateria daalbhat koostuu keitetystä riisistä, linssikastikkeesta ja joko kasvi- tai lihacurrysta. Lisukkeena tarjotaan usein tomaattipikkelsiä (atsaria). Ateriaa voi täydentää kurkkuraidalla.

Lisätiedot

Reseptit Likkojen lenkki 2015

Reseptit Likkojen lenkki 2015 Grillattua Hk:n rypsipossua 600 g HK:n rypsiporsaan sisäfilettä 2 tl korianterin siemeniä 1 tl kuminaa 1 tl fenkolinsiemeniä 1 dl hunajaa 1. Puhdista filee kalvoista. 2. Sekoita loput ainekset keskenään

Lisätiedot

Kasvisrisotto. (tämä ohje 4:lle henkilölle)

Kasvisrisotto. (tämä ohje 4:lle henkilölle) Kasvisrisotto (tämä ohje 4:lle henkilölle) kokojyväriisiä riisiä 2 dl vettä 1/2 litraa porkkanoita 2-3 sipuleita 2 kaalia voita kasvisliemikuutio (ei saa sisältää E621 lisäainetta!) currya 1 tl mustapippuria

Lisätiedot

Menu. Savuporopiiras Lohta Valkoviinikastikkeella Uuniperunat. Valkosuklaa-karpalo pannacotta

Menu. Savuporopiiras Lohta Valkoviinikastikkeella Uuniperunat. Valkosuklaa-karpalo pannacotta Menu Savuporopiiras Lohta Valkoviinikastikkeella Uuniperunat Valkosuklaa-karpalo pannacotta 8 Savuporopiirakka Pohja: 150 g pehmeää margariinia 1½ dl kaurahiutaleita 2½ dl vehnäjauhoja 1 dl juustoraastetta

Lisätiedot

Silliä turkin alla (Aleksander)

Silliä turkin alla (Aleksander) Silliä turkin alla (Aleksander) Ainekset: 2 perunaa 2 punajuurta 2 porkkanaa 1 silli 2 omenaa 2 keitettyä munaa 1 purkki majoneesia 1 sipuli nippu tilliä 1. Keitä perunat, porkkanat ja punajuuret kypsiksi

Lisätiedot

Saaristolaisleipä ja jääkellarin lohi

Saaristolaisleipä ja jääkellarin lohi Saaristolaisleipä ja jääkellarin lohi Jääkellarin lohi n. 500 g lohifile 1 litra vettä 1 dl merisuolaa 1 rkl sokeria Kiehauta vesi. Lisää suola ja sokeri, sekoita kunnes ne ovat täysin liuenneet. Jäähdytä

Lisätiedot

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ Resepti 49-56 150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ 1 FITNESS-GRANOLA Ainesosat - 3 dl kaurahiutaleita - 0,5 dl pellavansiemenrouhetta - 2 dl FITNESS-muroja - 1 dl mantelirouhetta - 0,5 dl rusinoita - 0,5 dl auringonkukansiemeniä

Lisätiedot

ESPANJALAISIA TAPAKSIA

ESPANJALAISIA TAPAKSIA ESPANJALAISIA TAPAKSIA Malmin Martat 17.10.2016 TOMAATTILEIPÄ PERUNAMUNAKAS FRITEERATUT MUSTEKALARENKAAT MELONIA ILMAKUIVATUN KINKUN KERA MARINOIDUT OLIIVIT MANTELIKEKSIT KAHVI / TEE --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Aiemmin ajattelin, että kasvisruoka tarkoittaa usein tylsän makuista ja ravintoarvoiltaan heikkolaatuista.

Aiemmin ajattelin, että kasvisruoka tarkoittaa usein tylsän makuista ja ravintoarvoiltaan heikkolaatuista. Aiemmin ajattelin, että kasvisruoka tarkoittaa usein tylsän makuista ja ravintoarvoiltaan heikkolaatuista. Ryhtyessäni kokeilumielellä vegaaniksi tammikuussa 2017, huomasin että ruokailun makumaailma muuttui

Lisätiedot

KYLMÄT A LKUPALAT 18 19

KYLMÄT A LKUPALAT 18 19 KYLMÄT ALKUPALAT 18 19 Okroška eli kotikaljakeitto Kuudelle Salaatti 4 suurta keitettyä perunaa 1 avomaankurkku 6 suurta retiisiä 200 g keitettyä kieltä tai keittokinkkua 4 keitettyä munaa nippu tilliä

Lisätiedot

1. Erottele keltuaiset kulhoon, sekoita joukkoon sinappi, sitruunamehu, suola ja pippuri 2. Kaada öljy joukkoon ohuena nauhan, samalla sekoittaen.

1. Erottele keltuaiset kulhoon, sekoita joukkoon sinappi, sitruunamehu, suola ja pippuri 2. Kaada öljy joukkoon ohuena nauhan, samalla sekoittaen. Hirvi tartar: - Hirven jauhelihaa - Oliiviöljyä - Suolaa ja mustapippuria 1. Sekoita lihaan öljyä, mausta suolalla ja pippurilla Pikkelöintiliemi: - 1 dl etikka - 2 dl sokeria - 3 dl vettä - Punasipulia

Lisätiedot

KEKRILAUTA. Kekrilaudan isäntä ohukainen

KEKRILAUTA. Kekrilaudan isäntä ohukainen KEKRILAUTA Kekrilaudan ajatuksena on yhteinen pöytä ja jakaminen. Laudalle tai pöydälle katetaan tarjoilukulhoissa laudan vieraat. Isäntänä toimii ohukainen, jonka päälle kekrilaudan antimia laitetaan.

Lisätiedot

Pieniä ihmeitä keittiössä

Pieniä ihmeitä keittiössä Pieniä ihmeitä keittiössä SAGAn & Vappu Pimiän reseptivinkit MARINOIDUT MUNAKOISOT SAGAN & VAPPU PIMIÄN reseptivinkit KUHAA KAPRIS-SITRUUNAVOISSA Leikkaa munakoiso reiluiksi viipaleiksi (paksuus noin ½

Lisätiedot

Lihakeitto. 500 g naudanlihaa 2 l vettä 10 maustepippuria 1 tl suolaa 2 porkkanaa 100 g lanttua tai naurista 1 sipuli 1 nippu lipstikkaa 8 perunaa

Lihakeitto. 500 g naudanlihaa 2 l vettä 10 maustepippuria 1 tl suolaa 2 porkkanaa 100 g lanttua tai naurista 1 sipuli 1 nippu lipstikkaa 8 perunaa Lihakeitto 500 g naudanlihaa 2 l vettä 10 maustepippuria 2 porkkanaa 100 g lanttua tai naurista 1 sipuli 1 nippu lipstikkaa 8 perunaa Pane liha veteen kiehumaan. Kuori pintaan muodostuva vaahto ja lisää

Lisätiedot

Garage Girl Club. Hyvän olon reseptit

Garage Girl Club. Hyvän olon reseptit Garage Girl Club Hyvän olon reseptit Hyvän olon reseptit Tähän vihkoseen on kerätty hyvän olon reseptejä Sinulle, Garage Girl! Avaa tämä vihkonen aina, kun haluat hakea ideoita itsellesi hyvää tekevään

Lisätiedot

Vihreä. pöytä. Kaskinauriista karviaiseen. Sasu Laukkonen Mariaana Nelimarkka

Vihreä. pöytä. Kaskinauriista karviaiseen. Sasu Laukkonen Mariaana Nelimarkka Vihreä Sasu Laukkonen Mariaana Nelimarkka pöytä Kaskinauriista karviaiseen Kaskinaurispasta Neljälle 12 kaskinaurista ½ punttia salviaa 100 g voita 1 dl parmesaania raastettuna Kuori nauriit ja kiinnitä

Lisätiedot

Naudan-, poronja karitsanlihatalo MERI-LAPIN KARITSA

Naudan-, poronja karitsanlihatalo MERI-LAPIN KARITSA Naudan-, poronja karitsanlihatalo MERI-LAPIN KARITSA Meri-Lapin Karitsa on pohjoinen karitsanlihatuotevalikoima, jonka liha tuotetaan Pohjois-Suomen lammastiloilla. Maultaan mieto, murea ja vähärasvainen

Lisätiedot

Lihattomat reseptit vk 2

Lihattomat reseptit vk 2 Lihattomat reseptit vk 2 Parsakaali savutofupiirakka... 2 Hummus... 3 Minestronekeitto... 4 Linssimureke... 5 Sienipasta... 6 Chili sin carne... 7 Punajuurisosekeitto... 8 Kullankeltainen hernekeitto...

Lisätiedot

Tattari-hirssi-viikunatuorepuuro

Tattari-hirssi-viikunatuorepuuro Tattari-hirssi-viikunatuorepuuro Tätä tuorepuuron reseptiä voi pitää pohjana & vaihdella hedelmiä. Esim. raasta omenaa & lisää vasta kun puuro on valmis, sekaan voi laittaa myös kanelia. 2-3 annosta: tuorepuuro

Lisätiedot

RUOKAISA BLOODY MARY. Varsiselleri on perinteinen sekoitustikku.

RUOKAISA BLOODY MARY. Varsiselleri on perinteinen sekoitustikku. RUOKAISA BLOODY MARY Bloody Mary on tomaattimehusta, vodkasta ja erilaisista mausteista sekoitettu alkoholijuoma. Drinkin mausteista yleisimpiä ovat worcesterinkastike, tabasco, lihaliemi, retikka, varsiselleri,

Lisätiedot

Afrikkailta. PÄHKINÄKEITTO (5 hengelle)

Afrikkailta. PÄHKINÄKEITTO (5 hengelle) Afrikkailta PÄHKINÄKEITTO (5 hengelle) 200 g maapähkinöitä, muutama kourallinen Neem-puun lehtiä (bitter leaf), palmuöljyä, jauhettua pippuria, 150 g kalaa (valkoista kalaa esim. siikaa), kanaliemikuutioita,

Lisätiedot

Väinön reseptit. Kala- ja kasvisruuat. Väinö Niskanen/Amiedu

Väinön reseptit. Kala- ja kasvisruuat. Väinö Niskanen/Amiedu Väinön reseptit Kala- ja kasvisruuat Väinö Niskanen/Amiedu Sisältö Janssonin kiusaus Kirjolohikeitto Lohiperhonen Paprika-purjosipulitäyte uuniperunalle Porkkana- ja lanttulaatikot Savustettu kala Täytetyt

Lisätiedot

XL-S MEDICAL RUOKAILUSUUNNITELMA C

XL-S MEDICAL RUOKAILUSUUNNITELMA C XL-S MEDICAL RUOKAILUSUUNNITELMA C 3 VIIKKOA AAMIAINEN 1. TROOPPINEN SMOOTHIE 1 dl mangoa viipaleina (voi ostaa pakasteena) 1 dl ananasta (pakastettu käy) 1 appelsiini 1 tl kookosöljyä (saatavilla luontaistuotekaupoista)

Lisätiedot

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ Resepti 17-24 150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ 1 UUNIPASTA SOIJAROUHEEN, KURPITSAN JA VUOHENJUUSTON KERA Ainesosat Neljälle 750 g kuutioitua kurpitsaa oliiviöljyä suolaa, pippuria 300 g rigatoni- tai pennepastaa

Lisätiedot

PASTAKOULUN. Keittokirjanen

PASTAKOULUN. Keittokirjanen PASTAKOULUN Keittokirjanen PENNE BOLOGNESE 3-4 rkl öljyä 1-2 kpl hienonnettua sipulia 2-3 kpl valkosipulia kuorittuna ja murskattuna 1 dl selleriä hienoksi leikattuna 1-2 kpl porkkanaa kuorittuna ja hienoksi

Lisätiedot

Kasvis-juustopiirakka ( 1 uunipellillinen) Pohja 150-200g margariinia 7 dl vehnäjauhoja 2 ½ dl vettä 40 g hiivaa 1 tl suolaa

Kasvis-juustopiirakka ( 1 uunipellillinen) Pohja 150-200g margariinia 7 dl vehnäjauhoja 2 ½ dl vettä 40 g hiivaa 1 tl suolaa Kasvis-juustopiirakka ( 1 uunipellillinen) Pohja 150-200g margariinia 7 dl vehnäjauhoja 2 ½ dl vettä 40 g hiivaa 1 sipuli 1 valkosipulin kynsi 3 porkkanaa 200 g vihreää papua (pakaste) 2 rkl margariinia

Lisätiedot

Energiaa iltapäivään

Energiaa iltapäivään Energiaa iltapäivään Herkullisia välipaloja koululaisille 1 Energiaa iltapa iva a n.indd 1 2.5.2006 07:46:37 Herkullisia välipaloja koululaisille Välipalat kuuluvat oleellisena osana lapsen päivään. Lapsi

Lisätiedot

MEIRA. mausteet. Katso herkulliset ruokaohjeet

MEIRA. mausteet. Katso herkulliset ruokaohjeet MEIRA mausteet Katso herkulliset ruokaohjeet Chili sin carnella täytetyt suippopaprikat Pustan lammaspata, kasvisruoka 1,000 kg (10 kpl) makeita suippopaprikoita Täyte 0,200 kg sipulia 0,020 kg valkosipulia

Lisätiedot

Helppo Härkis pastakastike 4 annosta

Helppo Härkis pastakastike 4 annosta Helppo Härkis pastakastike 1 pkt (250 g) HÄRKIS härkäpapuvalmistetta 2 tl öljyä 1 prk (400 g) tomaattimurskaa 2 dl vettä 2 rkl tomaattisosetta 2 tl kuivattua yrttiseosta 1/2 tl suolaa ja sokeria ripaus

Lisätiedot

TIKISreseptit. Varoitus! Saattaa sisältää herkullisia reseptejä

TIKISreseptit. Varoitus! Saattaa sisältää herkullisia reseptejä TIKISreseptit Varoitus! Saattaa sisältää herkullisia reseptejä 1 2 KATKARAPUNUUDELI-WOK neljä annosta 4 kerää täysjyvänuudeleita 200 g pakastekatkarapuja 500 g wok-kasviksia (pakaste sopii myös) 2 rkl

Lisätiedot

3. Proteiinipitoista, esim. maitoa, jogurttia, rahkaa, juustoa tai leikkelettä.

3. Proteiinipitoista, esim. maitoa, jogurttia, rahkaa, juustoa tai leikkelettä. Välipalavinkkejä Lue, lataa tai tulosta kaikki välipalavinkit ja -reseptit tästä (pdf) Säännöllinen ateriarytmi on tärkeä, jotta energiaa riittää tasaisesti koko päiväksi. Sopiva ateriarytmi on yksilöllinen.

Lisätiedot

VOIT PYÖRITELLÄ OHJEITA MIELESI MUKAAN JA MUUTELLA ATERIOIDEN JÄRJESTYSTÄ, PÄÄASIA ON ETTÄ VALMISTAT RUOAT ILMAN MAITOTUOTTEITA SEKÄ VILJOJA.

VOIT PYÖRITELLÄ OHJEITA MIELESI MUKAAN JA MUUTELLA ATERIOIDEN JÄRJESTYSTÄ, PÄÄASIA ON ETTÄ VALMISTAT RUOAT ILMAN MAITOTUOTTEITA SEKÄ VILJOJA. MAIDOTON JA VILJATON RUOKAVIIKKO 4 Muutama yleisohje suositus ruoanlaittoon (eli ei ole pakollista mikään): Pyri suosimaan luomulaatuisia, kotimaisia ruoka-aineita tai ainakin lähellä tuotettua lähiruokaa,

Lisätiedot

Good Vibes. Kas isruokareseptejä MENU. kotimainen JaloTempe on runsaasti proteiinia sisältävä, helppokäyttöinen vegaaninen kasvisruokavalmiste.

Good Vibes. Kas isruokareseptejä MENU. kotimainen JaloTempe on runsaasti proteiinia sisältävä, helppokäyttöinen vegaaninen kasvisruokavalmiste. JALOFOODS TEMPE-EDITION Good Vibes VEGE Kas isruokareseptejä MENU Härkäpaputempe-käristys Chili con Härkäpaputempe Lupiinitempe-bolognese Lupiinitempe-bowl Hernetempe-curry Hernetempe-pestopasta Jalotempe-yleisresepti

Lisätiedot

syö hyvin, voi hyvin!

syö hyvin, voi hyvin! syö hyvin, voi hyvin! vinkkejä maistuvaan salaattipöytään SNELLMAN KOSKAAN EI VOI SYÖDÄ LIIKAA VIHANNEKSIA Monipuolisella IceCool vihannes- ja hedelmävalikoimalla lisäät kustannustehokkaasti terveellisempiä

Lisätiedot

MAINIOT MARINOINTI- VINKIT

MAINIOT MARINOINTI- VINKIT MAINIOT MARINOINTI- VINKIT OBH Nordica Food Sealer Säilyttää elintarvikkeet tuoreina jopa viisi kertaa pidempään Tyhjiöpakkaamisessa elintarvikkeet säilötään ilmattomaan tilaan eli vakuumiin. Käytännössä

Lisätiedot

Maukasta luomunaudasta! Mikko Härkönen

Maukasta luomunaudasta! Mikko Härkönen Maukasta luomunaudasta! Mikko Härkönen Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maatalousalueisiin Maukasta luomunaudasta Keittiömestari Mikko Härkönen Olen 45-vuotias keittiömestari

Lisätiedot

MAANANTAI. auhelihakeitto 4 annosta

MAANANTAI. auhelihakeitto 4 annosta ti su ma Kotikeittiön lihaviikko la pe ke LIHA ON MONIPUOLINEN ATERIAN PERUSTA to MAANANTAI SELEENIÄ, SINKKIÄ JA FOSFORIA LIHASTA J auhelihakeitto 250 g jauhelihaa pss pakastesipulia 2 l kasviksia, esim.

Lisätiedot

moneen makuun k i r j o l o h i s i i k a s a i m a a n n i e r i ä s a m p i

moneen makuun k i r j o l o h i s i i k a s a i m a a n n i e r i ä s a m p i Kalaherkkuja moneen makuun k i r j o l o h i s i i k a s a i m a a n n i e r i ä s a m p i kirjolohi kirjolohi-lehikäinen 6 kirjolohiviipaletta (yht. 350 g) 200 g voitaikinaa 100 g piparjuurituorejuustoa

Lisätiedot

NUTRIDRINK RESEPTIT. Kermainen rakuunakana riisillä (SE: Krämig dragonkyckling serveras med ris) Valmistusaika: 40 min (2 annosta)

NUTRIDRINK RESEPTIT. Kermainen rakuunakana riisillä (SE: Krämig dragonkyckling serveras med ris) Valmistusaika: 40 min (2 annosta) NUTRIDRINK RESEPTIT 1. Kermainen rakuunakana riisillä 2. Tilli-tomaattilohi 3. Marjainen mannapuuro 4. Riisipuuro 5. Suklaamousse 6. Mokka-suklaapalat 7. Ananas-banaanismoothie 8. Banaanipannukakku 9.

Lisätiedot

maistuvan KESÄn reseptit

maistuvan KESÄn reseptit maistuvan KESÄn reseptit kevyemmin salaatilla naudanrintasalaatti 10 hlö 450 g Snellman ylikypsä naudanrinta (30902) 800 g erilaisia salaatteja 600 g uusia perunoita 350 g IceCool papu, pitkä (33037) 50

Lisätiedot

Jarlsberg. kun haluat jotain ainutlaatuista

Jarlsberg. kun haluat jotain ainutlaatuista Jarlsberg kun haluat jotain ainutlaatuista Miksi Jarlsberg juuston täyteläinen maku on niin ainutlaatuinen? Miten juustoon syntyy sille tyypillinen rakenne? Jarlsberg juustoa on valmistettu salaisen ja

Lisätiedot

Salviapossu (3 ann.) 20-30 min

Salviapossu (3 ann.) 20-30 min Salviapossu (3 ann.) 20-30 min 1 ps Findus Uuni- ja grillikasvikset Toscana n. 500 g maustamatonta porsaan sisäfileetä voita tai margariinia paistamiseen (tuoretta salviaa) Marinadi: ¾ dl rypsiöljyä 1

Lisätiedot

Marttailua - toukokuussa perunaa

Marttailua - toukokuussa perunaa Sivu 1 / 5 Marttailua - toukokuussa perunaa Täytettyjä uuniperunoita Juusto-munatäytteellä 8 isoa perunaa (esimerkiksi Rosamunda),oliiviöljy 100 g voita 2 sipulia hakattuna, ruskistettuna suolaa, pippuria,cayennepippuria

Lisätiedot

Butter chicken. Tikka masala. Jalfrezi. korma. 4 uu tta M AU ST ETAHNA A. ufs.com

Butter chicken. Tikka masala. Jalfrezi. korma. 4 uu tta M AU ST ETAHNA A. ufs.com Butter chicken Tikka masala 4 uu tta Jalfrezi korma M AU ST ETAHNA A ufs.com LAMMASLIHAPULLAT KORMA Korma on mausteinen Pohjois-Intiasta peräisin oleva currysekoitus, jota käytetään tässä kastikkeessa.

Lisätiedot

Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat reseptit JOULU. Ota mukaan, Ole hyvä!

Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat reseptit JOULU. Ota mukaan, Ole hyvä! Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat reseptit JOULU Ota mukaan, Ole hyvä! Jouluruoka maistuu parhaalta suoraan omasta uunista. PERINTEISET JOULUPÖYDÄN HERKUT JA MUUTAMA UUSI TUTTAVUUS: LANTTULAATIKKO

Lisätiedot

syö hyvin, voi hyvin! vinkkejä maistuvaan salaattipöytään

syö hyvin, voi hyvin! vinkkejä maistuvaan salaattipöytään syö hyvin, voi hyvin! vinkkejä maistuvaan salaattipöytään S NE LLMA N KOSKAAN EI VOI SYÖDÄ LIIKAA VIHANNEKSIA Monipuolisella IceCool vihannes- ja hedelmävalikoimalla lisäät kustannustehokkaasti terveellisempiä

Lisätiedot

Mifu-pinaattikiusaus. Valio Oy

Mifu-pinaattikiusaus. Valio Oy Mifu-pinaattikiusaus 2,500 kg Valio perunasuikaleita sulatettuna 1,000 kg Valio MiFU suikaleita Original 0,300 kg Valio AURA murua 0,250 kg Food Service sipulikuutioita Liemi: 1,000 kg Valio Hyvä suomalainen

Lisätiedot

2,5dl 1kpl / 3,75dl 1,5kpl

2,5dl 1kpl / 3,75dl 1,5kpl Määrät 10kg / 20kg tavoitteen mukaan. Jos määrää ei ilmoitettu, syö vapaasti. * katso lista vaiheeseen sopivista tuotteista MAANANTAI Aamupala: Kaurapuuro Välipala: 2,5dl tai 1kpl / 3,75dl tai 1,5kpl Lounas:

Lisätiedot

FUSILLIA JA BARILLAN ARRABBIATA-KASTIKETTA, TURSKAA JA MUSTIA OLIIVEJA

FUSILLIA JA BARILLAN ARRABBIATA-KASTIKETTA, TURSKAA JA MUSTIA OLIIVEJA FUSILLIA JA BARILLAN ARRABBIATA-KASTIKETTA, TURSKAA JA MUSTIA OLIIVEJA Ainekset 4 5 henkilölle 400 g Barillan Fusilli-pastaa 400 g Barillan Arrabbiata-kastiketta 200 g turskaa 50 g kivettömiä mustia oliiveja

Lisätiedot

Sikahyvää ruokaa villisiasta!

Sikahyvää ruokaa villisiasta! à la Tapio Kangas Laatutyö pohjoiskarjalaisessa elintarvikeketjussa -hanke Elintarvikealan koordinointihanke Pohjois-Karjalassa 2010 2012 Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi

Lisätiedot

Kalaryssäys reseptit 2007

Kalaryssäys reseptit 2007 Kalaryssäys reseptit 2007 Kuharuokien kanssa sopivia viinejä ovat mm. itävaltalainen Gobelsburger Riesling, uusiseelantilainen Sileni Cellar Selection Pinot Gris ja ranskalainen La Sancive Muscadet Se`vre

Lisätiedot

Training With Ilona Basic: Ruokavalio

Training With Ilona Basic: Ruokavalio Training With Ilona Basic: Ruokavalio Aamupala (kokoa alta, tai valitse smoothie tai pannarit) Valitse hedelmä: Puurohiutale 40 g Ruisleipä 50 g Sokeroimaton mysli 40 g 4 valkuaista (munakas tai lisää

Lisätiedot

Sadonkorjuu HK LIHANTAITAJIEN TAPAAN

Sadonkorjuu HK LIHANTAITAJIEN TAPAAN Sadonkorjuu HK LIHANTAITAJIEN TAPAAN broilerikurpitsacurry Annosmäärä: 20 2 kg Kariniemen Kananpojan Kypsä miedosti suolattu paistileike (7636) 0,1 l rypsiöljy 0,75 kg sipulikuutio 0,05 kg valkosipuli,

Lisätiedot

SOPPASUNNUNTAI. Soppasunnuntain RESEPTIT. KASVISKEITTORESEPTEJÄ [Sivupalkeilla voit korostaa tärkeitä kohtia tekstissäsi

SOPPASUNNUNTAI. Soppasunnuntain RESEPTIT. KASVISKEITTORESEPTEJÄ [Sivupalkeilla voit korostaa tärkeitä kohtia tekstissäsi Soppasunnuntain RESEPTIT Tuomasyhteisö ja HelsinkiMissio 2014 KASVISKEITTORESEPTEJÄ [Sivupalkeilla voit korostaa tärkeitä kohtia tekstissäsi SOPPASUNNUNTAI 1 2 Taitto ja kuvat: Mikko Paloniitty sisällys

Lisätiedot