Google Appsista yrityksille suunnattuun Office 365 -palveluun. Siirtyminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Google Appsista yrityksille suunnattuun Office 365 -palveluun. Siirtyminen"

Transkriptio

1 Google Appsista yrityksille suunnattuun Office 365 -palveluun Siirtyminen Yrityksille suunnattu Office 365 on ulkoasultaan erilainen kuin Google Apps. Kun kirjaudut sisään, näyttöön avautuu oheinen näkymä, josta pääset aloittamaan Office 365:n käytön. Muutaman viikon kuluttua aloitusnäkymäksi vaihtuu sähköposti, ja se tulee näkyviin aina kirjautumisen jälkeen. Pikalinkit Siirry sähköpostiin, kalenteriin, yhteystietoihin, tiedostojen tallennustilaan tai sivustoihin. Asetukset Office 365 -asetusten hallinta, esimerkiksi salasanan vaihtaminen. Online Tutustu Office 365:n verkkotoimintoihin. PC ja Mac Asenna uusimmat Officetyöpöytäsovellukset, jotta pääset hyödyntämään lisätoimintoja ja monipuolisia offlinemuokkausominaisuuksia. Puhelin ja taulutietokone Tee töitä missä vain puhelimella tai taulutietokoneella.

2 Mikä Office 365 -tilaus yrityksille on? Yrityksille suunnattu Office 365 -tilaus ja Google Apps for Business muistuttavat paljon toisiaan, joten Office 365:een siirtyminen on varsin vaivatonta. Kun käytössäsi on Office 365, voit käyttää sähköpostia millä tahansa laitteella, jossa on Internet-yhteys säilyttää kaikkia tiedostoja verkossa, joten ne ovat aina käytettävissä toisin kuin kiintolevylle tallennettaessa Miten Office 365:een kirjaudutaan? 1. Siirry selaimessa osoitteeseen https://login.microsoftonline.com. 2. Kirjoita organisaation käyttäjätili ja salasana. Valitse sitten Kirjaudu sisään. Esimerkki: tai synkronoida tiedostot tietokoneeseen offline-käyttöä varten asentaa Office-työpöytäsovellukset ja tehostaa myös offline-työskentelyä entistä monipuolisempien ominaisuuksien avulla. Kun kirjaudut Office 365:een, pääset nopeasti käyttämään seuraavia palveluja: Henkilöt Outlook Yhteydenpito OneDrive for Business Sähköpostien lukeminen ja työtovereiden Työtiedostojen tallentaminen lähettäminen kanssa Kalenteri Uutissyöte Sivustot Verkossa tai kasvokkain Sivustojen ja Ryhmäsivustojen toteutettavien kokousten ja henkilöiden tapaamisten ajoittaminen seuraaminen käyttäminen Office 365:n käytön aloittaminen Ensimmäisillä sisäänkirjautumiskerroilla näyttöön tulee työkaluihin, koulutusmateriaaliin ja tietoihin ohjaavia linkkejä, joiden avulla pääset nopeasti alkuun. Alkuvaiheen jälkeen sähköposti avautuu ensimmäiseksi näkyviin, kun olet kirjautunut sisään.

3 Usein käytetyt toiminnot yrityskäyttöön tarkoitetuissa Office 365 -ratkaisuissa Tästä taulukosta näet, missä eri toiminnot ovat Office 365:ssä. Palvelu Google Apps for Business Office 365 -tilaus yrityksille Sähköposti Gmail Outlook Kalenteri Kalenteri Kalenteri Online-osoitteisto Yhteystiedot Henkilöt Yhteydenpito Hangouts Uutissyöte Tiedostojen tallennustila Sivustot Drive Sivustot OneDrive for Business SharePointsivustot Tiedostot Dokumentit Word Laskentataulukot Laskentataulukot Excel Esitykset Esitykset PowerPoint

4 Työskentely muiden kanssa Tiedostojen jakaminen Asiakirja, laskentataulukko tai esitys on helppo jakaa organisaation työntekijöiden tai ulkopuolisten henkilöiden käyttöön riippumatta siitä, missä tiedosto on tallennettuna. Kun jaat tiedoston tarkistettavaksi tai muokattavaksi, kyseisille henkilöille lähetetään sähköpostiviesti, jossa on tiedostoon johtava linkki. Tiedoston voi avata yhdellä napsautuksella miltei missä vain ja millä laitteella tahansa. 1. Valitse 2. Valitse tiedosto. Jaa. Office Online Office Online on suunniteltu tukemaan yhteiskäyttöä. Voit tehdä asiakirjaan, laskentataulukkoon tai esitykseen perusmuokkauksia yhtä aikaa muiden kanssa. Voit tarkistaa, ketkä ovat muokkaamassa samaa tiedostoa ja mitä muutoksia he ovat tehneet. Missä on Tallenna-painike? Sitä ei tarvita, koska Office Online -sovellukset tallentavat tekemäsi muutokset automaattisesti. Kaipaatko lisää toimintoja? Avaamalla vastaavan työpöytäsovelluksen saat käyttöösi kaikki PowerPointin, Wordin tai Excelin Jaa Muokkaa tiedostoa yhtä aikaa muiden kanssa Office Onlinessa. ominaisuudet. 3. Kirjoita tarkistajan nimi tai sähköpostiosoite. Ketkä ovat muokkaamassa? Tarkista, onko muita parhaillaan muokkaamassa samaa esitystä. 4. Valitse Jaa. Muutokset Näet kaikkien tarkistajien kommentit ja muutokset.

5 Office 365:n synkronointi laitteen kanssa Voit tarkistaa Office 365 -sähköpostin, -kalenterin ja -yhteystiedot Windows Phonella, Android-puhelimella tai -taulutietokoneella, ipadilla tai iphonella missä ja milloin vain. Voit myös synkronoida, lukea ja muokata Word-asiakirjoja, Excel-työkirjoja ja PowerPointesityksiä suoraan monissa älypuhelimissa ja taulutietokoneissa. Office 365:n määrittäminen laitteeseen Pääset hyödyntämään online-käyttöä ajasta ja paikasta riippumatta lisäämällä Office 365 -tilin omaan laitteeseesi. Toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti: Lisätietoja mobiililaitteista on artikkelissa Office 365:n käyttö mobiililaitteissa (http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=396709). Jos käytössäsi on Windows Phone, tutustu ohjeeseen Office 365:n määrittäminen Windows Phoneen(http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=396654). Jos käytössäsi on iphone tai ipad, tutustu ohjeeseen Office 365:n määrittäminen iphoneen tai ipadiin(http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=396655). Jos käytössäsi on Android-puhelin, tutustu ohjeeseen Office 365:n määrittäminen Android-puhelimeen(http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=396656). Jos käytössäsi on jonkin muu laite, tutustu ohjeeseen Office 365:n määrittäminen muihin laitteisiin(http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=272453).

6 Offline-tilassa työskenteleminen Joudutko välillä työskentelemään ilman Internet-yhteyttä? Voit sitä ennen synkronoida tiedostot tai kokonaiset kansiot omaan tietokoneeseesi paikallisesti käytettäviksi. Kun olet taas verkossa, tekemäsi muutokset synkronoituvat automaattisesti. Office työpöytäsovelluksen asentaminen Office 365:stä Jos Office 2013:a ei ole asennettu tietokoneeseen, voit asentaa sen Office 365:stä. 1. Valitse PC ja Mac. Kuinka synkronointi toimii? Kun synkronoit OneDrive for Business- tai SharePoint-sivuston ensimmäistä kertaa, laitteeseesi tulee näkyviin OneDrive for Business- tai SharePoint-niminen kansio. Tiedostot latautuvat automaattisesti kyseiseen kansioon. Tämän jälkeen voit työskennellä offlinetilassa tekemiäsi muutoksia menettämättä. Synkronointi Nouda tiedostojen uusimmat versiot. 2. Valitse Asenna. Synkronoitavat tiedot Luettelossa näkyvät OneDrive for Business - kirjaston tiedostot. 3. Valitse Suorita ja noudata asennusohjeita. Oma laitteesi Tässä sijainnissa ovat OneDrive for Business - kirjastosta synkronoitujen tiedostojen kopiot. Lisätietoja on artikkelissa Officen asentaminen PC- tai Mac-tietokoneeseen yrityskäyttöön tarkoitetun Office 365:n kanssa (http://office.microsoft.com/fi-fi/ha aspx). Pääset nopeasti alkuun tutustumalla Office pikaoppaisiin (http://office.microsoft.com/fifi/ha aspx).

7 Outlook verkossa Voit käyttää sähköpostia, kalenteria ja yhteystietoja Outlook Web Appilla. Kirjaudu Office 365:een millä tahansa tietokoneella tai laitteella, jossa on Internet-yhteys, ja valitse Outlook. Sähköpostien lukeminen ja niihin vastaaminen Uusi sähköposti näkyy Saapuneet-kansiossa ylimpänä. Vastaukset Valitse vastaustapa esikatseluruudussa. Yhteyden pitäminen muihin ja kokousten ajoittaminen Kun saat sähköpostia, voit nopeasti lisätä lähettäjän yhteystiedot osoitteistoon ja aloittaa sitten pikaviestikeskustelun, soittaa puhelun, ajoittaa kokouksen tai lähettää sähköpostiviestin suoraan henkilön yhteystietokortista käsin. Yhteystiedot Käytettävyys Lisää lähettäjän Näet yhteystiedot yhdellä lähettäjän napsautuksella. nykyisen tilan. Kalenteri Ajoita yhteyshenkilön kanssa pidettävä kokous. Uuden sähköpostin luominen ja lähettäminen Esikatseluruutu Voit nopeasti silmäillä viestin ja vastata siihen. Lync-pikaviestikeskustelun aloittaminen Jos sinulla on kiireistä asiaa, käytä Lync for Office 365:tä. Voit kirjoittaa pikaviestin, soittaa ääni- tai videopuhelun, liittyä online-kokoukseen tai jakaa tiedoston tai oman näyttösi muiden käyttöön. Uuden viestin lähettäminen käy helposti. 1. Valitse Uusi. 3. Valitse Lähetä. Pikaviesti Ota nopeasti yhteyttä kirjoittamalla pikaviesti. Äänipikaviesti Jos haluat viestiä vielä henkilökohtaisemmin, soita äänipuhelu. 2. Kirjoita viesti. Lisätietoja Lync-pikaviesteistä on artikkelissa Pikaviestin lähettäminen (http://office.microsoft.com/fi-fi/ha aspx).

8 Usein käytetyt toiminnot Outlook Web Appissa Tähän taulukkoon on koottu sähköpostissa yleisimmin käytetyt työkalut ja komennot. Tehtävä Gmail Outlook Web App Automaattisen poissaolovastauksen lähettäminen Valitse > Asetukset > Yleiset-välilehti ja vieritä alaspäin kohtaan Lomaviesti. Valitse > Aseta automaattiset vastaukset ja valitse sitten haluamasi vaihtoehdot. Viestien esitystavan ja -järjestyksen muuttaminen Valitse > Asetukset > Yleiset-välilehti, Keskustelunäkymä. Kun valitset Lajitteluperuste, voit suoraan muuttaa Saapuneet-kansion näkymää. Viestin merkitseminen tunnisteella Lisää viestiin tähti napsauttamalla tai valitse Tunnisteet ja lisää viestiin haluamasi tunniste. Valitse Saapuneet-kansiossa lippukuvake seurannan merkiksi tai napsauta viestiä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Luokittele, jotta viesti on löydettävissä luokkanimen perusteella. Allekirjoituksen luominen ja lisääminen viestiin Valitse > Asetukset > Yleiset-välilehti ja vieritä alaspäin kohtaan Allekirjoitus. Valitse > Asetukset > Asetukset > Posti.

9 OneDrive for Business OneDrive for Business on verkossa oleva tiedostojen tallennuspaikka, jonne tallennetut asiakirjat, työkirjat ja esitykset ovat yksityisiä, jollet jaa niitä muiden käyttöön. Voit avata tiedostot ja muokata niitä missä tahansa kunhan vain käytössäsi on Internet-yhteys. Tiedoston avaaminen Office 365:stä Voit nopeasti avata asiakirjan, työkirjan tai esityksen Office Onlineen tai Word-, Excel- tai PowerPoint-työpöytäsovellukseen. Tiedoston luominen OneDrive for Business -palvelussa Voit luoda tiedoston suoraan OneDrive for Business -ympäristössä. Voit tehdä perustoiminnot Office Online -ohjelmistopakettiin kuuluvilla Word Onlinella, Excel Onlinella ja PowerPoint Onlinella, minkä jälkeen tiedosto tallentuu automaattisesti omaan OneDrive-ympäristöösi. 1. Valitse OneDrive for Business. Työpöytäsovellus Käynnistä työpöytäsovellus valitsemalla tiedosto ja valitsemalla sitten Muokkaa. Online Käynnistä Office Online napsauttamalla tai napauttamalla tiedoston nimeä. Tiedoston poistaminen OneDrive for Business -palvelusta Myös tiedostojen poistaminen on helppoa. 1. Valitse poistettava tiedosto. 2. Valitse Hallinta. 3. Valitse Poista. 2. Valitse Uusi. 3. Valitse tiedoston tyyppi (asiakirja, työkirja tai esitys).

10 Usein käytetyt toiminnot OneDrive for Business -palvelussa Tähän taulukkoon on koottu OneDrive for Business -palvelussa yleisimmin käytetyt työkalut ja komennot. Tehtävä Google Drive OneDrive for Business Uuden asiakirjan, esityksen tai laskentataulukon luominen Valitse Luo ja valitse sitten, mitä haluat luoda. Valitse Uusi ja valitse sitten, mitä haluat luoda. Tiedoston lataaminen Valitse Lataa ja lisää haluamasi tiedostot. Valitse Lataa ja lisää haluamasi tiedostot. Tiedostojen synkronointi ja työskenteleminen offline-tilassa Asenna Google Drive tiedostojen latausta varten. Huomaa, ettet voi muokata tiedostoja ilman Internet-yhteyttä, ellei käytössäsi ole Chromeselainta. Valitse valittujen tiedostojen osalta Synkronoi. Tee haluamasi muutokset offline-tilassa. Tiedostot päivittyvät automaattisesti, kun muodostat uudelleen yhteyden Internetiin.

11 SharePoint-sivustot helpottavat ryhmän yhteydenpitoa ja yhteistyötä SharePoint-sivustot ovat tehokas ja monipuolinen työkalu, jonka avulla voit esimerkiksi seurata muiden työryhmien toimintoja omassa uutissyötteessäsi, luoda ryhmälle uuden intranet-sivuston, tehdä yhteistyötä ryhmäprojekteissa tai tallentaa, jakaa ja tarkistaa työryhmän tiedostoja. SharePoint-suosikkisivuston seuraaminen tai jakaminen Kun kiinnostava sivusto on avattuna, jaa se Lisää sivusto muiden ryhmäläisten uutissyötteeseesi käyttöön valitsemalla Jaa. valitsemalla Seuraa. Seuratun sivuston toimintojen näyttäminen omassa uutissyötteessä Jos suosikkisivustosi sisältää uutissyötteen, saat sivuston tärkeät päivitykset näkyviin omaan uutissyötteeseesi. Kun valitset sivustossa Seuraa, sivuston uutiset ja toiminnot tulevat näkyviin omalla Uutissyöte-sivullasi. Uuden ryhmäsivuston luominen Pääset uuden sivuston luonnissa alkuun muutamalla napautuksella tai napsautuksella. Voit luoda asiantuntijablogin tai ryhmän työskentelyä tehostavan yhteistyösivuston itse tai valmiin mallin pohjalta. Malleja on valittavissa useita eri vaihtoehtoja. Ryhdy luomaan uutta sivustoa valitsemalla Uusi. Asiakirjan, työkirjan tai esityksen luominen Voit luoda uuden tiedoston suoraan ryhmäsivuston tiedostokirjastossa. Kun teet perustoiminnot Wordin, Excelin tai PowerPointin Online-sovelluksessa, tiedosto tallentuu automaattisesti tiedostokirjastoon. Tämän jälkeen useat henkilöt voivat halutessaan muokata tiedostoa yhtä aikaa. 1. Valitse Sivustot. 2. Valitse Uusi. 3. Valitse Word-asiakirja. Voit myös luoda esimerkiksi Excel-työkirjoja ja PowerPoint-esityksiä.

12 Usein käytetyt toiminnot SharePoint-sivustossa Seuraavassa on kuvattu joitakin yleisiä Google-sivustoissa suoritettavia toimintoja sekä vastaavat SharePoint-sivustojen toiminnot. Toiminto Google-sivustot SharePoint-sivustot Sivulla tapahtuneista muutoksista ilmoittaminen Valitse millä tahansa sivulla Lisää toimintoja ja valitse sitten Tilaa sivuston muutosilmoitukset. 1. Valitse sivustossa Sivu-välilehti. 2. Valitse Ilmoita ja valitse sitten Tässä sivussa voit määrittää ilmoituksen. Uuden sivun luominen sivustoon 1. Valitse aloitussivulla Uusi sivu. 2. Luo sivu ja valitse Luo. 1. Valitse sivustossa Asetukset. 2. Valitse Lisää sivu. 3. Kirjoita uudelle sivulle nimi ja valitse Luo. 4. Luo sivu Muotoile tekstiä -välilehdessä ja valitse Tallenna. Sivuston teeman, värien ja fonttien muuttaminen 1. Valitse millä tahansa sivulla Lisää toimintoja > Ylläpidä sivustoa. 2. Valitse Teemat, värit ja kirjasimet. 3. Tee haluamasi muutokset ja valitse Tallenna. 1. Valitse sivustossa Muokkaa. 2. Tee haluamasi muutokset Muotoile tekstiä -välilehdessä ja valitse Tallenna.

13 Usein käytetyt toiminnot SharePoint-sivustossa (jatkuu) Toiminto Google-sivustot SharePoint-sivustot Tiedoston liittäminen tietokoneesta Valitse millä tahansa sivulla Lisää tiedosto. Valitse missä tahansa sivustokirjastossa Lataa. Sivuston määrittäminen yksityiseksi 1. Valitse millä tahansa sivulla Lisää toimintoja > Ylläpidä sivustoa. 2. Valitse Käyttöoikeusasetukset-kohdassa Vain yhteiskäyttäjät. 1. Valitse Office 365:ssä Uusi. 2. Valitse Tietosuoja-kohdassa Yksityinen Vain hyväksytyt jäsenet saavat nähdä sisällön. Poistetun sivun palauttaminen 1. Valitse millä tahansa sivulla Lisää toimintoja > Ylläpidä sivustoa. 2. Valitse Poistetut kohteet. 3. Valitse palautettava sivu ja valitse sitten Recover (Palauta). 1. Valitse Asetukset. 2. Valitse Sivuston sisältö. 3. Valitse Roskakori. 4. Valitse palautettava sivu ja valitse sitten Palauta valinta.

14 Word, Excel ja PowerPoint Riippumatta siitä, työskenteletkö Office 365:n työpöytäsovelluksessa vai verkkoympäristössä, voit luoda haluamasi tyyppisen tiedoston (Word-asiakirjan, Exceltyökirjan tai PowerPoint-esityksen) ja tallentaa sen OneDrive for Business- tai SharePoint-tiedostokirjastoon. Tiedoston avaaminen Office 365:stä Voit nopeasti avata tiedoston OneDrive for Business -palvelusta tai SharePointryhmäsivustosta. Tässä esimerkissä työkirja avataan Excel Onlineen. Excel Online Kun valitset työkirjan nimen, tiedosto avautuu automaattisesti Excel Onlineen. Viimeksi käytettyjen tiedostojen avaaminen työpöytäsovelluksella Kun avaat tiedoston työpöytäsovelluksella (oheisessa esimerkissä Word 2013:lla), voit noutaa sen haluamastasi tallennussijainnista: SharePoint-sivustosta, OneDrive for Business -palvelusta tai tietokoneelta. SharePoint Viimeksi käytetyt Avaa tiedosto tiedostot SharePointryhmäsivustosta. nopeasti sen Avaa tiedosto OneDrive for Business Avaa tiedosto oletusarvoisesta verkkotallennustilasta. sijainnista. Tiedoston poistaminen Office 365:stä Tiedoston poistaminen on helppoa. Oheisessa esimerkissä poistetaan esitystiedosto. 1. Valitse poistettava esitys. 2. Valitse Hallinta. 3. Valitse Poista. OneDrive.com Pääset omiin tiedostoihisi, kun kirjaudut sisään käyttämällä Microsoft-tiliä.

15 Usein käytetyt toiminnot Word Onlinessa Tähän taulukkoon on koottu Word Onlinessa yleisimmin käytetyt työkalut ja komennot. Tehtävä Google Docs Word Online Rivivälin tai tekstin muotoilun tai tyylin muuttaminen Valitse Aloitus. Taulukoiden, kuvien, hyperlinkkien, ylä- ja alatunnisteiden ja sivunumeroiden lisääminen Valitse Lisää ja valitse sitten, mitä haluat lisätä. Valitse Lisää ja valitse sitten, mitä haluat lisätä. Reunusten, sivun suunnan tai välien muuttaminen Valitse Tiedosto > Sivun asetukset ja tee haluamasi muutokset ponnahdusikkunassa. Valitse Sivun asettelu ja tee haluamasi muutokset sivun asetuksiin ja kappaleväleihin. Oikeinkirjoituksen ja kommenttien tarkistaminen Kun valitset Tarkista, voit tarkistaa oikeinkirjoituksen ja tuoda näkyviin kommentit. Jakaminen muiden kanssa Valitse Jaa.

16 Usein käytetyt toiminnot Excel Onlinessa Tähän taulukkoon on koottu joitakin Excel Onlinessa yleisesti käytettyjä työkaluja ja komentoja. Tehtävä Google Sheets Excel Online Solun tekstin rivittäminen Oletusarvoisesti poissa käytöstä. Valitse Rivitä teksti. Valitse Rivitä teksti. Kommenttien tarkistaminen Valitse Lisää ja vieritä alaspäin kohtaan Kommentti. Valitse Tarkista. Kaavioiden, taulukoiden, linkkien ja kommenttien lisääminen Valitse Lisää, vieritä alaspäin ja lisää kohde. Valitse Lisää. Muotoilun tai tyylin muuttaminen Valitse Aloitus.

17 Usein käytetyt toiminnot PowerPoint Onlinessa Tähän taulukkoon on koottu joitakin PowerPoint Onlinessa yleisesti käytettyjä työkaluja ja komentoja. Tehtävä Google Slides PowerPoint Online Diojen lisääminen, asettelun käyttäminen, fonttien muuttaminen, muotojen kohdistaminen ja pikatyylien käyttäminen Taulukoiden, kuvien, muotojen, SmartArtgrafiikan, kaavioiden, kommenttien, ylä- ja alatunnisteiden ja WordArt-objektien lisääminen Valitse Lisää. Valitse Aloitus. Valitse Lisää. Teeman lisääminen, teeman värin muuttaminen tai dian koon tai taustan muuttaminen Valitse Theme (Teema) ja tee haluamasi muutokset ponnahdusikkunassa. Valitse Rakenne. Siirtymän ajoituksen käyttäminen tai säätäminen Valitse Diat ja vieritä alaspäin kohtaan Change transition... (Muuta siirtymää). Valitse Siirtymät.

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

OFFICE 365 KOULUKÄYTÖSSÄ. TIIVISTELMÄ Tästä oppaasta löydät ohjeita Office 365 palvelun peruskäyttöön koulutyössä. Office 365 for Education

OFFICE 365 KOULUKÄYTÖSSÄ. TIIVISTELMÄ Tästä oppaasta löydät ohjeita Office 365 palvelun peruskäyttöön koulutyössä. Office 365 for Education Olen saanut opettajalta ihan oman sähköpostiosoitteen, jonka loppu on @eduouka.fi. Voin kirjautua O365 palveluun omalla tunnuksella myös kotona. Tunnus on sama, jolla kirjaudun koulun tietokoneelle. Minulla

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

GroupWise Calendar Publishing Host User

GroupWise Calendar Publishing Host User GroupWise 8 Calendar Publishing Host User 8 17. lokakuu 2008 Novell GroupWise Calendar Publishing Host User PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com YLEISTÄ Novell GroupWise Calendar Publishing Host User on Web-pohjainen

Lisätiedot

OTA KAIKKI IRTI MICROSOFT OFFICESTA

OTA KAIKKI IRTI MICROSOFT OFFICESTA MS Office 2013 Käytä työvälineohjelmia entistä tehokkaammin ja opi työtäsi helpottavia ominaisuuksia. Osallistujilta toivotaan tietokoneen peruskäytön hallintaa. Soveltuu myös Officen versioille 2007/2010.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Opiskelijoiden OneDriveohje Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Opiskelijoiden OneDrive-ohje Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi

Lisätiedot

LOPPUKÄYTTÄJÄOHJE 1 (41) 5.3.2015 Luottamuksellinen. DNA Toimistoviestintä 365 loppukäyttäjälle

LOPPUKÄYTTÄJÄOHJE 1 (41) 5.3.2015 Luottamuksellinen. DNA Toimistoviestintä 365 loppukäyttäjälle LOPPUKÄYTTÄJÄOHJE 1 (41) DNA Toimistoviestintä 365 loppukäyttäjälle DNA 26.1.2015 LOPPUKÄYTTÄJÄOHJE 2 (41) Sisällys 1 Kirjautuminen... 4 1.1 Kielen valinta... 6 2 Outlook Web App... 7 2.1 Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Office 365 palvelut. Siis: (koskee sekä opettajia että oppilaita)

Office 365 palvelut. Siis: (koskee sekä opettajia että oppilaita) Office 365 KB 2016 Office 365 palvelut Seuraavat palvelut ovat käytössä Espoossa Onedrive for Business tallennustila ( pilvi ). Tallennustilaa on 1 teratavua. Office 365 tuotteen voi asentaa 5 omalle tietokoneelle

Lisätiedot

Pidä tiedostot aina ulottuvilla

Pidä tiedostot aina ulottuvilla KÄYTÄ PILVIPALVELUA: 7 Gt ILMAISTA LEVYTILAA TIEDOSTOILLE Pidä tiedostot aina ulottuvilla TIETOJA Luo Microsoft-tili ja ota käyttöön SkyDrive-palvelu. TÄTÄ TARVITSET Internet-yhteys TARVITTAVA AIKA 0 minuuttia

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Fronter - opiskelijan opas

Fronter - opiskelijan opas Fronter - opiskelijan opas 1 2 Yleisiä ohjeita 1.1 Kielen vaihtaminen 4 1.2 Omien perustietojen muokkaaminen 6 1.3 Oman sivun ulkoasu 7 1.4 Huoneeseen siirtyminen 9 1.5 Huoneen lisääminen alasvetovalikon

Lisätiedot

Sisällys Word Wep App... 3 Excel Web App... 7 Powerpoint Web App OneNote Web App Excel Kysely Valmiin tiedoston tuonti Skydrive Pro

Sisällys Word Wep App... 3 Excel Web App... 7 Powerpoint Web App OneNote Web App Excel Kysely Valmiin tiedoston tuonti Skydrive Pro 1 Sisällys Word Wep App... 3 Excel Web App... 7 Powerpoint Web App... 11 OneNote Web App... 17 Excel Kysely... 20 Valmiin tiedoston tuonti Skydrive Pro ohjelmaan... 25 Blogi... 27 Kansiot... 28 Skydrive

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Windows Phonet yleisesti Nokian Lumiat Vanhemmat WindowsPhone 7 Uudemmat WindowsPhone 8 Samsungin Windows Phone mallit HTC:n mallit www.windowsphone.com

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIOHJE. Opiskelijoiden Office 365 for Education -palveluun

SÄHKÖPOSTIOHJE. Opiskelijoiden Office 365 for Education -palveluun SÄHKÖPOSTIOHJE Opiskelijoiden Office 365 for Education -palveluun 1 Ohjeen nimi Vastuuhenkilö Sähköpostiohje Järjestelmäasiantuntija Pekka Patrikka Voimaantulo 15.08.2013 Muutettu viimeksi 16.08.2013 Tarkistettu

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola

Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola 16.12.2017 UUDEN SIVUN LUOMINEN OMAAN TILAAN Jos haluat tallentaa omia töitäsi Peda.nettiin, sinun pitää luoda

Lisätiedot

Käyttöohje Social News

Käyttöohje Social News Käyttöohje Social News 1.1. painos FI Social News Vapauta sisäinen uutistoimittajasi ja raportoi lähiseutusi kiinnostavat tapahtumat suurelle yleisölle ammattimediakumppaneiden kautta. Lataa ja asenna

Lisätiedot

POWERPOINT. A-ajokorttivaatimukset

POWERPOINT. A-ajokorttivaatimukset POWERPOINT A-ajokorttivaatimukset Kurssin suorittaminen Tunneille osallistuminen Tehtävien teko ja palauttaminen Tämän A-ajokorttivaatimukset tehtävän täydentäminen Tuo kuvakaappauksia ja tee malleja toiminnoista

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

Webinaariin liittyminen Skype for

Webinaariin liittyminen Skype for Webinaariin liittyminen Skype for Business Web Appin kautta Ohjeet Sähköpostin Liity webinaariin tästä -linkki Kun klikkaat Osallistumisohjeet webinaariin -sähköpostiviestissä olevaa Liity webinaariin

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena tai etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

PILVIPALVELUT HYÖTYKÄYTÖSSÄ. Jarkko Muhonen TeamProg

PILVIPALVELUT HYÖTYKÄYTÖSSÄ. Jarkko Muhonen TeamProg PILVIPALVELUT HYÖTYKÄYTÖSSÄ Jarkko Muhonen TeamProg Mikä ihmeen pilvipalvelu? Pilvipalvelu tarkoittaa, että ohjelmat ja asiakirjat eivät sijaitse omalla koneella vaan jossakin internetissä sijaitsevalla

Lisätiedot

Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön

Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön Lukujärjestyspalvelun osoite: http://lukujarjestys.ucpori.fi Lukujärjestyslistalla näkyy sekä opintokokonaisuuksia, että yksittäisten kurssien lukujärjestyksiä.

Lisätiedot

ULLA SANNIKKA. SENIORIN TIETOKONEOPAS Windows 10

ULLA SANNIKKA. SENIORIN TIETOKONEOPAS Windows 10 ULLA SANNIKKA SENIORIN TIETOKONEOPAS Windows 10 TALENTUM Helsinki 2015 11., uudistettu painos Talentum Media Oy ja Ulla Sannikka ISBN 978-952-14-2582-0 ISBN 978-952-14-2583-7 (sähkökirja) ISBN 978-952-14-2584-4

Lisätiedot

Mojtaba Sohrabzade Raportti 1 (1) Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinyo Palvelutehtävissä toimiminen Viestintä- ja vuorovaikutustaidot 20.9.

Mojtaba Sohrabzade Raportti 1 (1) Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinyo Palvelutehtävissä toimiminen Viestintä- ja vuorovaikutustaidot 20.9. Mojtaba Sohrabzade Raportti 1 (1) Kun olet suorittanut ensimmäisen tehtävän, osaat seuraavat toiminnot: 1. Uuden esityksen aloittaminen 2. Otsikkodian tekeminen 3. Teeman ottaminen käyttöön 4. Tekstin

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N76 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa

Lisätiedot

Väitöskirja -mallipohja

Väitöskirja -mallipohja JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Väitöskirja -mallipohja Word 2007/2010 IT-palvelut hannele.rajaniemi@jyu.fi https://koppa.jyu.fi/avoimet/thk/vaitoskirja sovellustuki@jyu.fi Sisältö Miten toimii väitöskirja/asiakirjamallipohja?

Lisätiedot

SISÄÄNAJO KARJASILLAN KOULULLA

SISÄÄNAJO KARJASILLAN KOULULLA LIVE@EDUN SISÄÄNAJO KARJASILLAN KOULULLA Koulutusteknologia kevät 2011 Projektityö Mervi Niemimaa ja Katja Udd 2 Sisällysluettelo LIVE@EDUN SISÄÄNAJO KARJASILLAN KOULULLA... 1 1. Taustaa... 3 2. Opettajien

Lisätiedot

Win7 & Office 2010. Kouluttaja: Mikko Niskanen. Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu.

Win7 & Office 2010. Kouluttaja: Mikko Niskanen. Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu. Win7 & Office 2010 Kouluttaja: Mikko Niskanen Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu.fi Sisältö 1(2) Win7 Perustoiminnot Asetukset Pikakomennot SCCM

Lisätiedot

Nokia E5 ja Mail for Exchange

Nokia E5 ja Mail for Exchange Nokia E5 ja Mail for Exchange Uuden esiasennetun puhelinlaitteen käyttöönotto tapahtuu DataInfon käyttäjälle lähettämien ohjeiden mukaan. Ohjeistetussa käyttöönotossa puhelimeen asentuu langattoman verkon

Lisätiedot

Tärkeimmät toiminnot. Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta. Tärkeimmät toiminnot jatkuu...

Tärkeimmät toiminnot. Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta. Tärkeimmät toiminnot jatkuu... Tärkeimmät toiminnot Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta Kun hiiren jättää kuvakkeen päälle vähäksi ajaksi Word selittää toiminnon Avaa tiedosto Tallenna Kumoa, nuolesta aiemmat

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON ASENTAMINEN...2

Lisätiedot

Office 365 selainversion yhteystiedot ja ryhmät

Office 365 selainversion yhteystiedot ja ryhmät Office 365 selainversion yhteystiedot ja ryhmät Sisällysluettelo 1. Henkilöt-sivun toiminnot.2 2. Tietoa yhteistietokansioista..3 3. Yhteystietojen luominen. 3 4. Yhteystietoluettelot.6 5. Yhteystietojen

Lisätiedot

Microsoft Lync 2010 Attendee

Microsoft Lync 2010 Attendee Ohje VYVI KOKOUS Lync Attendee 2010 Ohje 1 (15) Microsoft Lync 2010 Attendee verkkokokous Ohje VYVI KOKOUS Lync Attendee 2010 Ohje 2 (15) Sisällysluettelo 1 Microsoft LYNC 2010 Attendee... 3 2 Lync 2010

Lisätiedot

Tiedostojen jakaminen Office 365:n OneDrivessa

Tiedostojen jakaminen Office 365:n OneDrivessa Tiedostojen jakaminen Office 365:n OneDrivessa OneDriven kautta voit jakaa tiedostoja ja kansioita helposti. Tiedostoja ja kansioita voi jakaa kaikille organisaation jäsenille ja ryhmille joko tarkastelu-

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut

Lisätiedot

Esitysgrafiikka. Microsoft PowerPoint 2010 PERUSMATERIAALI. Kieliversio: suomi Materiaaliversio 1.0 päivitetty 24.1.2011

Esitysgrafiikka. Microsoft PowerPoint 2010 PERUSMATERIAALI. Kieliversio: suomi Materiaaliversio 1.0 päivitetty 24.1.2011 Esitysgrafiikka PERUSMATERIAALI Microsoft PowerPoint 2010 Kieliversio: suomi Materiaaliversio 1.0 päivitetty 24.1.2011 materiaalimyynti@piuha.fi Copyright Esitysgrafiikka Microsoft PowerPoint 2010 3/32

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

Nokia Internet Modem Käyttöohje

Nokia Internet Modem Käyttöohje Nokia Internet Modem Käyttöohje 9216562 1. painos FI 1 2009 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

MOT-PALVELU OHJE MOT-SANAKIRJAN KÄYTTÖÖN

MOT-PALVELU OHJE MOT-SANAKIRJAN KÄYTTÖÖN MOT-PALVELU OHJE MOT-SANAKIRJAN KÄYTTÖÖN Seinäjoen koulutuskuntayhtymä tarjoaa opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen MOT-sanakirjapalvelun. MOT-palvelu on suomalainen Kielikone Oy: n tuottama pilvipalvelu,

Lisätiedot

zotero www.zotero.org

zotero www.zotero.org zotero www.zotero.org Viitteidenhallintajärjestelmä Zotero toimii Firefox-selaimessa. Muita ilmaisia viitteidenhallintajärjestelmiä ovat esimerkiksi EndNote ja Mendeley. Näissä ohjeissa on kuvataan Zoteron

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO 1 Kirjautuminen moodleen...1 2 Kirjautuminen ulos...2 3 Salasanan vaihtaminen...2 4 Oman kuvan lisääminen moodleen...2 5 Uutiset ja keskustelualueet...4

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

Harjoitellaan esitysgrafiikkaohjelman käyttöä Microsoftin PowerPoint ohjelmalla.

Harjoitellaan esitysgrafiikkaohjelman käyttöä Microsoftin PowerPoint ohjelmalla. Esitysgrafiikka Harjoitellaan esitysgrafiikkaohjelman käyttöä Microsoftin PowerPoint ohjelmalla. Tallenna esimerkki.pptx tiedosto tuokion kansioon. Avaa esimerkki.pptx tiedosto PowerPoint ohjelmassa. Jäsennysnäkymä

Lisätiedot

Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa

Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa Xerox QR Code -sovellus Pika-aloitusopas 702P03999 Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa Käytä QR (Quick Response) Code -sovellusta seuraavien sovellusten

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac Fujitsun mpollux DigiSign Client on kortinlukijaohjelmisto, jonka avulla voit kirjautua luotettavasti ja turvallisesti organisaation tietoverkkoon tai sähköiseen

Lisätiedot

SILMAT-INTRANET -OHJE

SILMAT-INTRANET -OHJE SILMAT-INTRANET -OHJE Sisällysluettelo 1 Intranet... 3 2 Etusivu... 3 3 Ohjelmat... 3 3.1 Kalenteri... 4 3.1.1 Tapahtuman lisääminen... 4 3.1.2 Tapahtuman muokkaaminen... 4 3.2 Kehyskysely... 5 3.3 Kirjastot...

Lisätiedot

Microsoft Office 365 / SharePoint -pilvipalvelu

Microsoft Office 365 / SharePoint -pilvipalvelu Microsoft Office 365 / SharePoint -pilvipalvelu Tämän materiaalin käyttäminen ja muokkaaminen on sallittua tietyin ehdoin. Lue tarkemmat tiedot viimeiseltä sivulta. Mikko Lammi mikko.lammi@tampere.fi 040

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Liittyminen Sovelton Online-tapahtumaan Microsoft Lync Web App -selainlaajennuksella (Windows, MAC ja ipad)

Liittyminen Sovelton Online-tapahtumaan Microsoft Lync Web App -selainlaajennuksella (Windows, MAC ja ipad) Lync WebApp -ohje 1 (13) Liittyminen Sovelton Online-tapahtumaan Microsoft Lync Web App -selainlaajennuksella (Windows, MAC ja ipad) Huom. Kaikki käyttöjärjestelmät ja selainohjelmat eivät ole tuettuja.

Lisätiedot

OPTIMAverkko-oppimisalusta KÄYTTÖOPAS OPISKELIJALLE. Riitta Tammenoksa Pertti Heikkilä 10.11.2006 Versio 0.2 (luonnos)

OPTIMAverkko-oppimisalusta KÄYTTÖOPAS OPISKELIJALLE. Riitta Tammenoksa Pertti Heikkilä 10.11.2006 Versio 0.2 (luonnos) OPTIMAverkko-oppimisalusta KÄYTTÖOPAS OPISKELIJALLE Riitta Tammenoksa Pertti Heikkilä 10.11.2006 Versio 0.2 (luonnos) 1 (18) SISÄLTÖ 1 Optimaan kirjautuminen... 2 2 Salasanan vaihto... 2 3 Optiman sivujen

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.)

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) 6. Tekstin muokkaaminen 6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) Tekstin maalaaminen onnistuu vetämällä hiirellä haluamansa tekstialueen yli (eli osoita hiiren

Lisätiedot

Novell Filr 1.2 -työpöytäsovellus Macille pika-aloitus

Novell Filr 1.2 -työpöytäsovellus Macille pika-aloitus Novell Filr 1.2 -työpöytäsovellus Macille pika-aloitus Huhtikuu 2015 Pika-aloitus Novell Filrin avulla voit helposti käyttää kaikkia tiedostojasi ja kansioitasi pöytätietokoneella, selaimella tai mobiililaitteella.

Lisätiedot

Siirtyminen OneNote versioon

Siirtyminen OneNote versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft OneNote 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin OneNote 2007. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa tietoja uuden käyttöliittymän tärkeimmistä

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys UpdateIT 2010: Uutisten päivitys Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Uutisen lisääminen... 1

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.88. Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.88. Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.88 Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON ASENTAMINEN...2 4. KÄYTÖN ALOITTAMINEN...3

Lisätiedot

Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille

Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille Tietohallintokeskus Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille Datainfon toimittamiin vakioituihin henkilökunnan Nokian puhelimiin E5, E6 ja E7 on esiasennettu tarvittavat varmenteet, joten yleensä

Lisätiedot

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten.

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. SÄHKÖPOSTIPALVELUN OMAHALLINTA-OHJE Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. Sisällysluettelo 1 Omahallintaan

Lisätiedot

VALIKON LISÄÄMINEN Moduulin lisääminen Valikon nimikkeen lisääminen Moduulien järjestyksen muuttaminen

VALIKON LISÄÄMINEN Moduulin lisääminen Valikon nimikkeen lisääminen Moduulien järjestyksen muuttaminen ETAPPI ry JOOMLA 2.5 VALIKON LISÄÄMINEN Moduulin lisääminen Valikon nimikkeen lisääminen Moduulien järjestyksen muuttaminen ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Sivu 1(13) Sisällysluettelo 1. Uuden valikon lisääminen...

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 Data@Flow ohjeet AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 1 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sisältöalueiden muokkaaminen... 4 2.1. Sisältöalueen sisällön muokkaaminen...

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Tekniikka 11.10.2015 10:45 Olavi Koistinen, Helsingin Sanomat Yhteystietojen siirto Androidista iphoneen kuin Gmail-käyttäjätunnus.

Lisätiedot

Sähköpostilla tulevien hinnastojen tallentaminen

Sähköpostilla tulevien hinnastojen tallentaminen Sivu 1/5 Sähköpostilla tulevien hinnastojen tallentaminen Yleistä Sähköposti on nykyään erittäin suosittu tapa viestiä sähköisesti. Tämä johtuu useistakin hyvistä puolista. Esim. sama viesti voidaan lähettää

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com Sisällys Editorin käyttöohje...

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

ESRC:n uusiutumassa olevat kotisivut on toteutettu WordPress-ohjelmalla (WP). Samaa ohjelmaa käyttävät menestyksellä ainakin SSql, HSRC ja JSK.

ESRC:n uusiutumassa olevat kotisivut on toteutettu WordPress-ohjelmalla (WP). Samaa ohjelmaa käyttävät menestyksellä ainakin SSql, HSRC ja JSK. PIKAOHJEET VIESTIEN KÄYTTÖÖN ESRC:N KOTISIVUILLA Versio 3, 27.12.2006 ESRC:n uusiutumassa olevat kotisivut on toteutettu WordPress-ohjelmalla (WP). Samaa ohjelmaa käyttävät menestyksellä ainakin SSql,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

Terveystasku- palveluun kirjautuminen

Terveystasku- palveluun kirjautuminen Terveystasku- palveluun kirjautuminen Terveystasku- palvelun käyttäminen edellyttää palveluun kirjautumista joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 1. Mene osoitteeseen www.terveystasku.fi 2. Aloita

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Employee Self Service

Employee Self Service Employee Self Service Työntekijät voivat nyt päivittää ja tarkistaa tärkeät henkilötietonsa: mahdollisuus päivittää henkilötietoja, kuten osoite, puhelinnumero, lähiomaisten yhteystiedot, siviilisääty

Lisätiedot