Microsoft Apps for Symbian -käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Microsoft Apps for Symbian -käyttöohje"

Transkriptio

1 Microsoft Apps for Symbian -käyttöohje 1.0. painos

2 2 Tietoja Microsoft Apps -sovelluksesta Tietoja Microsoft Apps -sovelluksesta Microsoft Apps tuo Microsoft -yrityssovellukset ohjelmistoversiota tai uudempaa versiota käyttävään Nokia Belle -puhelimeesi. Tarkista ohjelmistoversio näppäilemällä *#0000#. Paketti sisältää seuraavat sovellukset: Microsoft Lync 2010 Mobile for Symbian Microsoft OneNote for Symbian Microsoft Office Mobile Microsoft PowerPoint -lähetys Microsoft Apps sisältää myös Nokia Neuvottelu -ominaisuuden, joka on integroitu kokouspyyntöihin ja neuvottelukutsuihin. Voit liittyä puhelinneuvotteluihin helposti kalenteria napauttamalla. Useimmissa tapauksissa Microsoft Apps -sovelluksen käyttö edellyttää datayhteyttä. Palvelun käyttäminen tai sisällön lataaminen voi vaatia suurten tietomäärien siirtämistä ja aiheuttaa tiedonsiirtomaksuja. Microsoft Apps voi olla työpaikan palvelimessa tai se voidaan hankkia Office 365 -palveluna. Microsoft Office 365 -palvelujen saatavuus voi vaihdella alueittain. Lataa ja asenna Microsoft Apps Lataa käyttämällä: puhelimen ohjelmistopäivityssovellusta Nokia Suite -tietokonesovellusta Asennuksen jälkeen puhelimen on annettava käynnistyä uudelleen tai se on pyydettäessä käynnistettävä itse uudelleen. Asenna ohjelmistopäivityssovelluksen avulla 1 Valitse >. 2 Valitse > Valitse päivitykset. 3 Valitse luettelosta Microsoft Apps. 4 Päätä päivitys ja käynnistä puhelin uudelleen valitsemalla Käynnistä. Asenna Nokia Suite -ohjelmiston avulla 1 Liitä puhelin tietokoneeseen USB-kaapelilla ja avaa sitten Nokia Suite -ohjelmisto tietokoneessa. 2 Valitse.

3 Käytön aloitus 3 3 Tuo näkyviin puhelimelle käytettävissä olevat päivitykset valitsemalla Avaa. 4 Valitse Microsoft Apps > Asenna. 5 Kirjaudu Nokia-tilille ja noudata tietokoneen näyttöön tulevia ohjeita. Käytön aloitus Määritä Microsoft Apps -asetukset 1 Valitse aloitusnäytössä. 2 Kirjoita yritystilin tai Office 365 -tilin sähköpostiosoite ja salasana. 3 Kirjoita yrityksen toimialueen nimi ja käyttäjänimi, jos käytettävissä. 4 Valitse Kirjaudu. Sovellusten määrittämisen jälkeen voit poistaa tämän widgetin aloitusnäytöstä. Muodosta Microsoft Apps -yhteys Microsoft Apps -asetukset edellyttävät Microsoft-taustajärjestelmää. Voit määrittää Exchange ActiveSync-, Lync - ja SharePoint-sovellusten asetukset seuraavasti. Saat lisätietoja työpaikkasi IT-osastolta. Kun olet määrittänyt Microsoft Apps -tilin, valitse sovellus Määritetyt palvelut - näkymässä ja valitse Avaa. Jos sovelluksen asetusten määritys epäonnistui, voit valita sovelluksen Palvelujen asetuksia ei ole määritetty -näkymässä, määrittää asetukset ja valita Yhdistä. Jos haluat synkronoida OneNote -sovelluksen ja SkyDrive-palvelun, puhelimen Windows Live -vastaavuusmääritys on asetettava erikseen OneNote -sovelluksessa. Exchange ActiveSync -sovelluksen asetukset Palvelin Työpaikan palvelimen tai Office 365 Exchange ActiveSync -palvelimen web-osoite. Toimialue Työnantajan määrittämä toimialueen nimi. Käyttäjänimi: Käyttäjänimesi työpaikan järjestelmässä. Työpaikan taustajärjestelmän mukaan voit joutua määrittämään seuraavat Lync - asetukset tai osan niistä. Lync -asetukset Lyncin kirjautumisosoite Lync -kirjautumisosoitteesi. Toimialue Työnantajan määrittämä toimialueen nimi. Käyttäjänimi: Käyttäjänimesi työpaikan järjestelmässä.

4 4 Microsoft Lync 2010 Mobile Sisäinen etsintäpalvelin Työpaikan palvelimen tai sisäisen Office 365 Lync - etsintäpalvelimen web-osoite. Ulkoinen etsintäpalvelin Työpaikan palvelimen tai ulkoisen Office 365 Lync - etsintäpalvelimen web-osoite. SharePoint -asetukset SharePoint UAG URL Työpaikan Unified Access Gateway -palvelimen web-osoite. SharePoint-sivusto Työpaikan ensisijaisen sivuston tai Office 365 SharePoint - sivuston web-osoite. Toimialue Työnantajan määrittämä toimialueen nimi. Käyttäjänimi: Käyttäjänimesi työpaikan järjestelmässä. Microsoft Lync 2010 Mobile Tietoja Microsoft Lync 2010 Mobile -sovelluksesta Valitse >. Microsoft Lync 2010 Mobile kuuluu Microsoft Apps -sovelluksiin, jotka tuovat tärkeimmät Microsoft -yrityssovellukset Nokia Belle -puhelimiin. Lync-liittymässä yhdistyvät olotilatiedot, chat (pikaviestit), äänipuhelut ja verkkokokoukset. Lync Mobile -sovellus on tarkoitettu käytettäväksi voimassa olevan käyttöoikeuden nojalla käytettävän Microsoft Lync Server 2010:n (palvelinasennus) tai Microsoft Office 365 -palvelun (Lync Online) kanssa. Palvelimeen asennettavan Lync Mobile - version käyttöä varten on asennettava Lync Server 2010 Mobility Service -päivitys. Lync Server tai Lync Online -lisenssi toimitetaan tavallisesti yrityskäyttäjille. Palvelun käyttäminen tai sisällön lataaminen voi aiheuttaa suurten tietomäärien siirtämisen, johon voi liittyä tiedonsiirtomaksuja. Kirjaudu Lync -sovellukseen 1 Valitse >. 2 Täytä Kirjautumisessa käytettävä osoite- ja Salasana-kentät. Kirjautumisosoite on tavallisesti täydellinen sähköpostiosoite. 3 Jos käytät Lync-ohjelmiston palvelimeen asennettua versiota, täytä Käyttäjänimi- ja Toimialue-kentät. Saat lisätietoja työpaikkasi IT-osastolta. 4 Valitse Kirjaudu. Jos sisäänkirjausyritys epäonnistuu verkkovirheen tai muun väliaikaisen virheen vuoksi, Lync yrittää sisäänkirjausta uudelleen. Jos virhe on pysyvä, kuten

5 Microsoft Lync 2010 Mobile 5 virheellinen käyttäjänimi, Lync näyttää ilmoituksen. Kuittaa ilmoitus, muokkaa sisäänkirjaustietoja ja yritä kirjautumista uudelleen. 5 Jos haluat käyttää matkapuhelinnumeroasi osallistuessasi kokouksiin, anna puhelinnumero maatunnuksen kera ja valitse Seuraava. 6 Valitse Valmis. Kun kirjaudut sisään ensimmäisen kerran, tilitiedot tallentuvat järjestelmään, joten niitä ei tarvitse antaa uudelleen jokaisen sisäänkirjauksen yhteydessä. Kirjaudu ulos Valitse > Kirjaudu ulos. Yhteystiedot ja tavoitettavuus Lync -sovelluksessa Valitse > ja. Kaikki yhteystiedot näkyvät Näytä yhteystiedot -välilehdessä ryhmiteltyinä luokkiin, joita kutsutaan yhteysryhmiksi. Etsi henkilön tiedot Valitse ja kirjoita henkilön nimi. Tarkastele osoitekorttia Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö. Aseta tavoitettavuustila tai kirjoita huomautus Valitse tavoitettavuustila kohdasta, jossa tavoitettavuus näkyy, tai kirjoita huomautus. Lisää nimi 1 Valitse ja kirjoita henkilön nimi. 2 Valitse henkilö ja valitse > Lisää yhteyshenkilö... sekä ryhmä, johon haluat lisätä henkilön. Poista nimi 1 Laajenna yhteysryhmä ja valitse poistettava henkilö. 2 Valitse > Poista nimi... Lähetä henkilölle sähköposti- tai tekstiviesti Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö sekä Lähetä sähköpostiviesti tai Lähetä teksti.

6 6 Microsoft Lync 2010 Mobile Lähetä pikaviesti Lync -sovelluksella Valitse > ja. 1 Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö. 2 Valitse henkilön Lync -tunnus Lähetä pikaviesti -osiosta. 3 Kirjoita viesti ja valitse. 4 Lopeta keskustelu henkilön kanssa valitsemalla > Lopeta keskustelu. Vihje: Keskustelun lopettaminen poistaa sen Näytä keskustelut -luettelosta. Jos et itse lopeta keskustelua, se säilyy Näytä keskustelut -luettelossa. Voit myöhemmin poistaa sen luettelosta. Lähetä sijaintisi 1 Valitse keskusteluikkunassa > Lähetä sijainti. 2 Tarkista sijaintisi kartasta ja valitse Lähetä. Lync lähettää pikaviestin, jossa on tieto sijainnistasi ja karttalinkki. Vihje: Voit lisätä mukautetun tekstin, esimerkiksi yrityksen nimen tai katuosoitteen, joka auttaa vastaanottajaa tunnistamaan paikan. Lisää henkilö keskusteluun Valitse keskusteluikkunassa ja haluamasi henkilö. Voit lisätä meneillään olevaan keskusteluun vain yhden henkilön kerrallaan. Siirry meneillään olevien keskustelujen välillä Valitse keskusteluikkunassa > Näytä keskustelut ja keskustelu, johon haluat siirtyä. Lähetä keskustelu sähköpostissa Valitse keskusteluikkunassa > Lähetä sähköpostiviestinä. Soita puhelu Lync -sovelluksella Valitse >. Jos Lync-tilisi tukee Enterprise Voice -järjestelmää ja Soita töistä -palvelu on otettu käyttöön, voit soittaa matkapuhelimellasi paikallis- ja kaukopuheluja Lync-palvelimen kautta. Voit käyttää Soita töistä -palvelua osoitekortilta, chat-keskusteluikkunasta tai numeronvalitsimesta. Lync-palvelin soittaa puhelun sekä sinulle että vastaanottajan numeroon ja yhdistää nämä puhelut. Soita Lync-puhelu osoitekortilta 1 Valitse.

7 Microsoft Lync 2010 Mobile 7 2 Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö, jolle haluat soittaa. 3 Valitse henkilön Lync-tunnus tai puhelinnumero Soita töistä -osiosta. 4 Hyväksy Lync-palvelimesta saapuva puhelu. Soita Lync-puhelu chat-keskusteluikkunasta 1 Valitse. 2 Hyväksy Lync-palvelimesta saapuva puhelu. Soita Lync-puhelu numeronvalitsimesta 1 Valitse. 2 Anna puhelinnumero. 3 Valitse. 4 Hyväksy Lync-palvelimesta saapuva puhelu. Jos Lync-tilisi ei tue Enterprise Voice -järjestelmää, voit soittaa matkapuhelimellasi osoitekirjan henkilöille puhelimen käyttösuunnitelman avulla. Soita matkapuhelu 1 Valitse. 2 Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö, jolle haluat soittaa. 3 Valitse henkilön puhelinnumero. Voit tarkistaa Lync-toiminnon avulla työnumerosi vastaajaan tulleet ääniviestit, jos yritysvastaaja on käytettävissä ja työnantajasi tukee sitä. Tarkista työnumeron ääniviestit Valitse >. Osallistu kokoukseen Lync -sovelluksella 1 Avaa kalenterissasi oleva Lync-kokouskutsu ja valitse Liity Lync-kokoukseen. Sen mukaan, mitä kokouksen järjestäjä on määrittänyt, joudut ehkä odottamaan hyväksyntää tai voit päästä heti osallistumaan kokoukseen. 2 Liity kokoukseen hyväksymällä Lync-palvelimesta saapuva puhelu. Voit puhua, kuunnella puhetta ja osallistua kokouksen chat-keskusteluihin, mutta et näe sisältöä, jota kokouksessa ehkä jaetaan. 3 Lopeta kokous valitsemalla > Lopeta kokous. Vaikka Lync-tilisi ei tukisikaan Enterprise Voice -järjestelmää, voit ehkä osallistua puhelimellasi kokouksiin. Saat lisätietoja työpaikkasi IT-osastolta.

8 8 Microsoft OneNote Lync -asetukset Valitse > ja > Asetukset. Vaihda kirjautumisosoite ja salasana Valitse ja muokkaa sitten kirjautumisosoitetta ja salasanaa. Lisää puhelinnumerosi kokouksiin osallistumista varten Varmista, että olet kirjautunut Lync-tilillesi, valitse ja kirjoita Oma matkapuhelinnumeroni -kenttään puhelinnumerosi maatunnuksen kera. Ota Soita töistä -toiminto käyttöön tai poista se käytöstä 1 Varmista, että olet kirjautunut Lync-tilillesi ja että tili tukee Enterprise Voice - järjestelmää ja Soita töistä -toimintoa. 2 Valitse. 3 Siirrä Soita töistä -liukusäädin oikeaan asentoon. Muokkaa Soitonsiirto-toiminnon asetuksia 1 Varmista, että olet kirjautunut Lync-tilillesi ja että tili tukee Enterprise Voice - järjestelmää ja Soitonsiirto-toimintoa. 2 Valitse ja muuta seuraavia asetuksia: Ota Soitonsiirto käyttöön tai poista se käytöstä siirtämällä Soitonsiirtoliukusäädin oikeaan asentoon. Määritä numero, johon puhelut siirretään, varmistamalla ensin, että Soitonsiirto on käytössä, ja valitsemalla sitten haluamasi vaihtoehto Siirrä puheluni numeroon -luettelosta. Asetuksen vaihtaminen edellyttää, että Soitonsiirto on käytössä. Jos haluat, että saapuva Lync-puhelu soi samanaikaisesti toisessa numerossa, varmista, että Soitonsiirto on käytössä ja valitse haluamasi vaihtoehto Samanaikainen soitto -luettelosta. Asetuksen vaihtaminen edellyttää, että Soitonsiirto on käytössä. Microsoft OneNote Tietoja Microsoft OneNote -sovelluksesta Valitse >. Microsoft OneNote -sovelluksella voit tehdä ja muokata muistiinpanoja Nokia Belle -puhelimella. Voit lisätä kuvia ja muotoilla muistiinpanojen tekstiä. Voit tallentaa muistiinpanoja paikallisesti puhelimeen sekä avata, tarkastella tai muokata Windows

9 Microsoft OneNote 9 Live SkyDrive -palvelussa olevia OneNote-muistikirjoja. Muistikirjat synkronoituvat automaattisesti. Muistiinpanojen avaaminen ja jakaminen SkyDrive-palvelussa edellyttää kirjautumista ilmaisen Windows Live ID:n avulla. Muistikirjat ja osiot helpottavat tiedostojen järjestelyä. Kukin muistikirja koostuu yhdestä tai useasta osiosta. Osiot sisältävät sivuja, jotka ovat varsinaisia OneNoteasiakirjoja. Luo Windows Live ID Voit käyttää Microsoft -palveluja, kuten Windows Live SkyDrive -palvelua, Windows Live ID:n ja salasanan avulla puhelimesta tai tietokoneesta. Siirry osoitteeseen signup.live.com ja noudata näyttöön tulevia ohjeita. Tee muistiinpanoja OneNote -sovelluksella Kun avaat OneNote -sovelluksen, Windows Live SkyDrive -palvelussa olevat muistikirjasi näkyvät puhelimen OneNote-sovelluksessa. Jos sinulla ei ole muistikirjoja SkyDrivessa, sovellus luo automaattisesti uuden Henkilökohtainen (web) -muistikirjan. Tee muistiinpanoja SkyDrivessa 1 Valitse >. 2 Kirjoita Windows Live ID ja salasana ja valitse Kirjaudu. OneNote avautuu ja muodostaa yhteyden Windows Live SkyDrive -palveluun. Jos et halua kirjautua sisään, voit luoda puhelimella muistiinpanoja uuteen Henkilökohtainen-muistikirjaan, jonka sovellus luo puhelimeen automaattisesti. Voit aloittaa heti muistiinpanojen kirjoittamisen. Tee muistiinpanoja puhelimella 1 Valitse >. 2 Valitse ohita tämä vaihe. OneNote avautuu ja luo Henkilökohtainen-muistikirjan. Kaikki luodut muistiinpanot tallentuvat puhelimeen. Tee muistiinpano nopeasti Valitse. Tee muistiinpano aiemmin luotuun muistikirjaan Avaa muistikirjan osio ja valitse.

10 10 Microsoft OneNote OneNote käyttää Henkilökohtainen (web)- ja Arkistoimattomat-osioita synkronoidessaan muistiinpanoja SkyDriveen. Älä poista tai nimeä uudelleen Henkilökohtainen (web)-muistikirjaa tai Arkistoimattomat-osiota. Poista muistiinpanoja OneNote -sovelluksella 1 Valitse >. 2 Pidä muistiinpanoa valittuna ja valitse Poista sivu. Voit poistaa muistiinpanon tai osion avaamalla Windows Live SkyDrive -palvelun muistiinpanot Windows-tietokoneen OneNote-sovelluksessa tai PC- tai Mactietokoneen selaimella käytettävässä ilmaisessa OneNote-web-sovelluksessa. Piilota jaetut muistikirjat OneNote -sovelluksessa Muistikirjat, jotka muut käyttäjät ovat jakaneet kanssasi SkyDrive-palvelussa, ovat automaattisesti näkyvissä. Jos et halua nähdä näitä muistikirjoja, voit piilottaa ne puhelimessasi. 1 Valitse > Asetukset. 2 Vaihda SkyDrive-muistikirjat-osiossa haluamasi muistikirjan arvoksi Ei. Järjestä muistiinpanoja OneNote -sovelluksella Voit järjestää Windows Live SkyDrive -palvelun muistiinpanoja Windows-tietokoneen OneNote-sovelluksessa tai PC- tai Mac-tietokoneen selaimella käytettävässä ilmaisessa OneNote-web-sovelluksessa. Voit esimerkiksi toimia seuraavasti: Arkistoi tai siirrä muistiinpanoja Lähetä muistiinpanoja Luo tai poista muistikirjoja ja osioita Vaihda muistikirjojen väriä Synkronoi muistiinpanoja OneNote -sovelluksella Kaikki muistikirjat, jotka haluat avata puhelimessasi, on tallennettava Windows Live SkyDrive -palveluun. Voit tehdä sen kahdella tavalla: Luo muistikirjat SkyDrive-palvelussa OneNote-web-sovelluksen avulla. Jaa muistikirjat SkyDrive-palveluun Windows-tietokoneen OneNotesovelluksessa.

11 Microsoft Office Mobile 11 Synkronoi SkyDrive-palvelussa olevat muistiinpanot puhelimeen Avaa SkyDrive-palvelussa olevat muistikirjasi kirjautumalla puhelimessa OneNotesovellukseen. Synkronoi puhelimessa olevat muistiinpanot SkyDrive-palveluun Jos et kirjaudu sisään avatessasi OneNote-sovelluksen ensimmäistä kertaa, muistiinpanot tallentuvat puhelimeen eivätkä synkronoidu SkyDrive-palveluun. Valitse > Synkronoi SkyDriveen. Microsoft Office Mobile Tietoja Microsoft Office Mobile -sovelluksesta Office Mobile -sovelluksen avulla voit hallita tiedostoja puhelimella. Voit tarkastella kaikkia puhelimeen paikallisesti tallennettuja tiedostoja ja sähköpostin liitetiedostoja. Office Mobile -sovelluksessa voit myös selata työpaikan verkkoon tai Microsoft Office 365 -palveluun tallennettuja Microsoft SharePoint sivustoja sekä tarkastella ja jakaa kaikkia niihin tallennettuja tiedostoja. SharePoint-sovelluksen käyttö edellyttää suojattua mobiiliyhteyttä, esimerkiksi Nokia Belle VPN- tai Unified Access Gateway -yhteyttä. Kaikki tiedostot näkyvät SharePoint-sivustossa, mutta vain seuraavat tiedostotyypit näkyvät Suosikit-näkymässä: PowerPoint Word Excel PDF 1 Valitse >. 2 Jos haluat avata SharePoint-sivuston nyt, valitse Kyllä. Jos haluat ohittaa tämän vaiheen ja avata SharePoint-sivuston myöhemmin, valitse Ei. Alareunan työkalurivillä on kaksi välilehteä, Suosikkitiedostot ja Paikat. Voit tutkia SharePoint-sivuston sisältöä valitsemalla SharePoint-sivuston Paikat-välilehdessä. Paikat-välilehdessä voit tarkastella SharePoint-suosikkisivustojasi, puhelimen muistiin tallennettujen tiedostojen sijaintia (Paikallinen), sähköpostin liitteitä ja viimeksi tarkasteltuja SharePoint-sivustoja. Suosikkitiedostot-välilehdessä voit tarkastella paikkojen kaikkia suosikkeihin lisättyjä tiedostoja.

12 12 Microsoft Office Mobile SharePoint-hallinta-näkymässä voit tarkastella kansioita, tiedostoja ja muuta sisältöä. Microsoft Office 365 -palvelujen saatavuus voi vaihdella alueittain. Järjestä ja suodata tiedostoja Office Mobile -sovelluksen avulla Voit järjestää ja suodattaa tiedostoja sekä Suosikkitiedostot- että Paikatluettelossa. Järjestä tiedostoja Valitse > > Järjestä päivämäärän mukaan, Järjestä otsikon mukaan tai Järjestä paikan mukaan. Suodata tiedostoja Valitse >, tai. Vihje: Poista suodattimet käytöstä valitsemalla. Avaa tiedosto Office Mobile -sovelluksessa 1 Valitse > >. Voit myös valita tiedoston SharePoint-hallinta-näkymästä. 2 Valitse tiedosto, jonka haluat avata. 3 Jos tiedostoluettelo on tyhjä, lisää luetteloon tiedostoja avaamalla SharePointsivusto ja lisäämällä se suosikkeihin. Avaa SharePoint-sivusto ja lisää se suosikkeihin Kun avaat SharePoint-sivuston, se lisätään Paikat-välilehteen. Voit lisätä paikan suosikkeihin, jolloin kaikki kyseisen paikan tiedostot lisätään Suosikkitiedostotluetteloon. Avaa SharePoint-sivusto Valitse >. Valitse > Avaa URL ja kirjoita SharePoint-sivuston web-osoite. Lisää paikka suosikkeihin Valitse >. Kun lisäät paikan suosikkeihin, tiedoston ominaisuudet tallentuvat Suosikkitiedostotluetteloon akkuvirran ja tiedonsiirtokustannusten säästämiseksi. Kun avaat tiedoston, se latautuu puhelimeen.

13 Microsoft Office Mobile 13 Voit päivittää SharePoint-sivuston tiedostot koska tahansa. Voit synkronoida tiedostot varmistaaksesi, että puhelimessa on tiedoston uusin versio. Synkronoi uusin tiedosto puhelimeen Valitse > Synkronointi. Jaa tiedostoja Office Mobile -sovelluksen avulla Voit jakaa tiedoston lähettämällä siihen johtavan linkin, jos tiedosto sijaitsee SharePoint-sivustossa, tai lähettämällä tiedoston liitteenä, jos tiedosto on tallennettu paikallisesti. Lähetä linkki Pidä kohdetta valittuna ja valitse Lähetä linkki. Lähetä tiedosto liitteenä Pidä tiedostoa valittuna ja valitse Lähetä liitteenä. Microsoft Word Luo ja tallenna Word -asiakirja Voit luoda ja tallentaa Word-asiakirjoja puhelimellasi. Luo uusi asiakirja 1 Valitse >. 2 Valitse > Word-asiakirja. Tallenna asiakirja 1 Valitse > Tallenna. 2 Kirjoita asiakirjalle nimi ja valitse OK. Muokkaa Word -asiakirjaa Valitse > ja haluamasi Word-tiedosto. Valitse tekstiä Kaksoisnapauta sanaa ja korosta haluamasi teksti vetämällä alueen päissä olevia kahvoja. Muotoile tekstiä 1 Valitse sana tai teksti, jonka haluat muotoilla. 2 Pidä tekstiä valittuna ja valitse sitten. 3 Valitse haluamasi muotoilu.

14 14 Microsoft Office Mobile Kopioi ja liitä tekstiä 1 Kopioi pitämällä tekstiä valittuna ja valitsemalla sitten. 2 Liitä teksti pitämällä valittuna kohtaa, johon haluat liittää tekstin, ja valitsemalla. Lisää kommentti 1 Pidä tekstiä valittuna ja valitse sitten. 2 Kirjoita kommentti. 3 Lisää kommentti napauttamalla kommenttiruudun ulkopuolista aluetta. Etsi tekstiä Word -asiakirjasta Valitse > ja haluamasi Word-tiedosto. Käytä jäsennysnäkymää 1 Valitse. 2 Siirry haluamaasi kohtaan asiakirjassa valitsemalla kohdan nimi. Etsi tekstiä 1 Valitse. 2 Kirjoita hakusana tai merkkijono ja valitse. 3 Lopeta haku valitsemalla. Lähetä Word -asiakirja sähköpostissa 1 Valitse > ja haluamasi Word-tiedosto. 2 Valitse > Lähetä. 3 Lisää vastaanottajat ja muut viestin tiedot ja valitse Lähetä. Microsoft Excel Luo ja tallenna Excel -työkirja Voit luoda ja tallentaa Excel-työkirjoja puhelimellasi. Luo uusi työkirja 1 Valitse >. 2 Valitse > Excel-työkirja. Tallenna työkirja 1 Valitse > Tiedosto > Tallenna. 2 Kirjoita työkirjalle nimi ja valitse OK.

15 Microsoft Office Mobile 15 Muokkaa Excel -työkirjaa Valitse > ja haluamasi Excel-tiedosto. 1 Lisää numeroita tai tekstiä valitsemalla solu, kirjoittamalla numerot tai teksti ja valitsemalla > Valmis. 2 Tyhjennä solun sisältö valitsemalla > Tyhjennä > Tyhjennä sisältö. 3 Kumoa muutokset tai tee ne uudelleen valitsemalla Kumoa ja tee uudelleen > Kumoa tai Tee uudelleen. Lisää kommentti 1 Valitse solu ja > Lisää kommentti. 2 Kirjoita kommentti. 3 Lisää kommentti napauttamalla kommenttiruudun ulkopuolista aluetta. Etsi tekstiä Excel -työkirjasta Valitse > ja haluamasi Excel-tiedosto. Käytä jäsennysnäkymää 1 Valitse. 2 Valitse työkirjasta laskentataulukko tai kaavio, jota haluat tarkastella. Etsi tekstiä 1 Valitse. 2 Kirjoita hakusana tai numero ja valitse. 3 Lopeta haku valitsemalla. Lähetä Excel -työkirja sähköpostissa 1 Valitse > ja haluamasi Excel-tiedosto. 2 Valitse > Tiedosto > Lähetä. 3 Lisää vastaanottajat ja muut viestin tiedot ja valitse Lähetä. Microsoft PowerPoint Muokkaa PowerPoint -esitystä Voit avata ja katsoa PowerPoint-esityksiä, muokata niitä ja lisätä niihin muistiinpanoja puhelimella. 1 Valitse > ja haluamasi PowerPoint-tiedosto. 2 Valitse dia ja. 3 Valitse muokattava teksti ja. 4 Kirjoita teksti ja valitse Valmis.

16 16 Katso Microsoft PowerPoint -lähetystä Vihje: Jos haluat luoda uuden PowerPoint-tiedoston, avaa PPT-mallitiedosto, muokkaa sitä ja tallenna se uudella nimellä. Lisää muistiinpano 1 Valitse dia ja. 2 Kirjoita muistiinpano ja valitse Valmis. Tallenna PowerPoint -esitys 1 Valitse > ja haluamasi PowerPoint-tiedosto. 2 Valitse > Tallenna. Lähetä PowerPoint -esitys sähköpostissa 1 Valitse > ja haluamasi PowerPoint-tiedosto. 2 Valitse > Lähetä. 3 Lisää vastaanottajat ja muut viestin tiedot ja valitse Lähetä. Katso Microsoft PowerPoint -lähetystä Microsoft PowerPoint -lähetyksen avulla voit katsella PowerPoint-esitystä puhelimestasi samalla, kun esityksen pitäjä ohjaa diaesitystä etätietokoneen SharePoint- tai Windows Live -sovelluksessa lähetyspalvelun avulla. Esityksen katsominen ei edellytä PowerPoint-sovellusta puhelimessa. 1 Aloita esityksen seuraaminen valitsemalla sähköpostiviestissä tai Lynckeskustelussa oleva PowerPoint-esityksen linkki. 2 Voit käyttää ohjaimia napauttamalla näyttöä. Liity puhelinneuvotteluun Kun saat puhelimen kalenteriin kokouspyynnön, jossa on puhelinneuvottelun tiedot, voit helposti liittyä kokoukseen ilman, että sinun tarvitsee erikseen kirjoittaa tietoja. 1 Avaa kokouskutsu kalenteristasi. 2 Valitse Liity neuvotteluun. 3 Tarkista neuvottelun koodit ja muokkaa tietoja valitsemalla oikea koodi avattavasta luettelosta tai kirjoittamalla se tarvittaessa itse. 4 Valitse. Voit muodostaa yhteyden kokoukseen myös Nokia Neuvottelu -ominaisuuden avulla, jos Lync-puhelu jostakin syystä epäonnistuu.

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Pikaopas Tarkista sähköposti Määritä Android-puhelin lähettämään ja vastaanottamaan Office 365-sähköpostia. Tarkista kalenteritiedot missä liikutkin Android-puhelimeen

Lisätiedot

Google Appsista yrityksille suunnattuun Office 365 -palveluun. Siirtyminen

Google Appsista yrityksille suunnattuun Office 365 -palveluun. Siirtyminen Google Appsista yrityksille suunnattuun Office 365 -palveluun Siirtyminen Yrityksille suunnattu Office 365 on ulkoasultaan erilainen kuin Google Apps. Kun kirjaudut sisään, näyttöön avautuu oheinen näkymä,

Lisätiedot

Nokia Lumia 610 -käyttöohje

Nokia Lumia 610 -käyttöohje Nokia Lumia 610 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 6 Näppäimet ja osat 6 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 7 Aseta SIM-kortti paikalleen 8 Lataa puhelin 10 Antennien

Lisätiedot

Nokia C3-01 -käyttöohje

Nokia C3-01 -käyttöohje Nokia C3-01 -käyttöohje 2.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku paikoilleen 6 Aseta tai irrota muistikortti 7 Lataa akku 8 Akun lataaminen

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 620

Käyttöohje Nokia Lumia 620 Käyttöohje Nokia Lumia 620 1.0. painos FI Käyttöohje Nokia Lumia 620 Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 5 Antennien paikat 6 Aseta SIM-kortti

Lisätiedot

Nokia 300 -käyttöohje

Nokia 300 -käyttöohje Nokia 300 -käyttöohje 1.2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku paikoilleen 5 Aseta muistikortti paikalleen 7 Lataa akku 8 Akun lataaminen

Lisätiedot

Nokia E6 00 -käyttöohje

Nokia E6 00 -käyttöohje Nokia E6 00 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti ja akku paikalleen 10 Aseta tai poista muistikortti 12 Lataus 14 Kytke tai katkaise

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 920

Käyttöohje Nokia Lumia 920 Käyttöohje Nokia Lumia 920 1.1. painos FI Käyttöohje Nokia Lumia 920 Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 5 Antennien paikat 6 Aseta SIM-kortti

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 720

Käyttöohje Nokia Lumia 720 Käyttöohje Nokia Lumia 720 1.0. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Puhelimessa on käyttöohje, joka on aina mukanasi ja käytettävissä, kun sitä tarvitset. Pyyhkäise alkunäytössä

Lisätiedot

Nokia N8 00 -käyttöohje

Nokia N8 00 -käyttöohje Nokia N8 00 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 9 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa lukitus

Lisätiedot

PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone. Käyttöopas. Versio: 10.2.1

PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone. Käyttöopas. Versio: 10.2.1 PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone Käyttöopas Versio: 10.2.1 Julkaistu: 2014-05-16 SWD-20140516171441342 Sisältö Määritys ja perustiedot... 7 Uutta tässä julkaisussa...7 Laitteen esittely...9 BlackBerry

Lisätiedot

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi Lync Pikaohje Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear www.salcom.fi here. Copyright 2011 Salcom Group Oy Lync Pikaohje 1 (20) SISÄLLYSLUETTELO Lync... 1 Yhteystietoluettelo...

Lisätiedot

BlackBerry Link Windowskäyttöjärjestelmään. Versio: 1.2.3. Käyttöopas

BlackBerry Link Windowskäyttöjärjestelmään. Versio: 1.2.3. Käyttöopas BlackBerry Link Windowskäyttöjärjestelmään Versio: 1.2.3 Käyttöopas Julkaistu: 2014-01-20 SWD-20140120094016873 Sisältö Lisäresursseja...5 Aloittaminen... 6 Tietoja BlackBerry Link -ohjelmistosta... 6

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113

Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113 Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113 1.1. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Katso videoita osoitteessa www.youtube.com/nokiasupportvideos. Lisätietoja Nokian palveluehdoista ja

Lisätiedot

OFFICE 365 KOULUKÄYTÖSSÄ. TIIVISTELMÄ Tästä oppaasta löydät ohjeita Office 365 palvelun peruskäyttöön koulutyössä. Office 365 for Education

OFFICE 365 KOULUKÄYTÖSSÄ. TIIVISTELMÄ Tästä oppaasta löydät ohjeita Office 365 palvelun peruskäyttöön koulutyössä. Office 365 for Education Olen saanut opettajalta ihan oman sähköpostiosoitteen, jonka loppu on @eduouka.fi. Voin kirjautua O365 palveluun omalla tunnuksella myös kotona. Tunnus on sama, jolla kirjaudun koulun tietokoneelle. Minulla

Lisätiedot

Laajennettu käyttöopas

Laajennettu käyttöopas X2 Laajennettu käyttöopas Sisältö Aloittaminen...5 Puhelimessa oleva käyttöohje...5 Lisäohjeita...5 Kokoaminen...5 Puhelimen käynnistäminen ja sammuttaminen...6 Kohdistaminen...7 Puhelimeen tutustuminen...8

Lisätiedot

Cisco IP Phone Messenger -palvelu Cisco Unified Presence Release 6.0(1) -ohjelmaa varten

Cisco IP Phone Messenger -palvelu Cisco Unified Presence Release 6.0(1) -ohjelmaa varten Cisco IP Phone Messenger -palvelu Cisco Unified Presence Release 6.0(1) -ohjelmaa varten SISÄLTÄÄ KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSEN JA TAKUUN Yhdysvaltojen pääkonttori Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San

Lisätiedot

Nokia C2 02 -käyttöohje

Nokia C2 02 -käyttöohje Nokia C2 02 -käyttöohje 1.2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku 5 Aseta muistikortti paikalleen 7 Akun lataaminen 8 Kiinnitä rannehihna

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 625

Käyttöohje Nokia Lumia 625 Käyttöohje Nokia Lumia 625 4.0. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Puhelimessa on käyttöohje, joka on aina mukanasi ja käytettävissä, kun sitä tarvitset. Löydä vastauksia kysymyksiin

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia 515. 2.1. painos FI

Käyttöohje Nokia 515. 2.1. painos FI Käyttöohje Nokia 515 2.1. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Tämän käyttöoppaan ohjeet perustuvat uusimpaan saatavilla olevaan ohjelmistoversioon. Jos laitetta ei ole päivitetty

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 925

Käyttöohje Nokia Lumia 925 Käyttöohje Nokia Lumia 925 3.0. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Puhelimessa on käyttöohje, joka on aina mukanasi ja käytettävissä, kun sitä tarvitset. Pyyhkäise aloitusnäytössä

Lisätiedot

Novell Filr 1.2 -mobiilisovelluksen pika-aloitus

Novell Filr 1.2 -mobiilisovelluksen pika-aloitus Novell Filr 1.2 -mobiilisovelluksen pika-aloitus Huhtikuu 2015 Pika-aloitus Novell Filrin avulla voit helposti käyttää kaikkia tiedostojasi ja kansioitasi pöytätietokoneella, selaimella tai mobiililaitteella.

Lisätiedot

BlackBerry Classic Smartphone. Versio: 10.3.2. Käyttöopas

BlackBerry Classic Smartphone. Versio: 10.3.2. Käyttöopas BlackBerry Classic Smartphone Versio: 10.3.2 Käyttöopas Julkaistu: 2015-05-27 SWD-20150527101433616 Sisältö Määritys ja perustiedot...6 Uutta tässä julkaisussa...6 Johdatus BlackBerry-älypuhelimeen...

Lisätiedot

BlackBerry Q10 Smartphone. Versio: 10.1. Käyttöopas

BlackBerry Q10 Smartphone. Versio: 10.1. Käyttöopas BlackBerry Q10 Smartphone Versio: 10.1 Käyttöopas Julkaistu: 2013-05-10 SWD-20130510084510844 Sisältö Tervetuloa... 8 BlackBerry 10 -laitteen uudet sovellukset ja toiminnot... 9 Aloitus... 13 SIM-kortin,

Lisätiedot

Nokia C6-00 -käyttöopas

Nokia C6-00 -käyttöopas Nokia C6-00 -käyttöopas 4.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Tietoja laitteestasi 5 Toimistosovellukset 6 Verkkopalvelut 6 Jaettu muisti 6 Magneetit ja magneettiset kentät 7 Ohjeiden etsiminen

Lisätiedot

Käyttöohje. Xperia E3 D2202/D2203/D2206

Käyttöohje. Xperia E3 D2202/D2203/D2206 Käyttöohje Xperia E3 D2202/D2203/D2206 Sisältö Aloittaminen...6 Tietoja tästä käyttöoppaasta...6 Yleiskatsaus...6 Kokoaminen...7 Laitteen ensimmäinen käynnistyskerta...9 Miksi Google -tili tarvitaan?...9

Lisätiedot

Nokia C5 00 -käyttöohje

Nokia C5 00 -käyttöohje Nokia C5 00 -käyttöohje 3.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Tietoja laitteestasi 5 Toimistosovellukset 6 Verkkopalvelut 6 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 SIM-kortin ja akun asentaminen 7

Lisätiedot

Aloitusnäyttö ja sovellukset. Sähköposti

Aloitusnäyttö ja sovellukset. Sähköposti Yhdellä silmäyksellä Aloittaminen Aloitusnäyttö ja sovellukset Hallinta ja mukautus Puhelut Yhteystiedot Viestit Kirjoita Yhteisöllisyys Selaa Valokuvat ja videot Musiikki Kirjat Paikannus ja navigointi

Lisätiedot