Microsoft Apps for Symbian -käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Microsoft Apps for Symbian -käyttöohje"

Transkriptio

1 Microsoft Apps for Symbian -käyttöohje 1.0. painos

2 2 Tietoja Microsoft Apps -sovelluksesta Tietoja Microsoft Apps -sovelluksesta Microsoft Apps tuo Microsoft -yrityssovellukset ohjelmistoversiota tai uudempaa versiota käyttävään Nokia Belle -puhelimeesi. Tarkista ohjelmistoversio näppäilemällä *#0000#. Paketti sisältää seuraavat sovellukset: Microsoft Lync 2010 Mobile for Symbian Microsoft OneNote for Symbian Microsoft Office Mobile Microsoft PowerPoint -lähetys Microsoft Apps sisältää myös Nokia Neuvottelu -ominaisuuden, joka on integroitu kokouspyyntöihin ja neuvottelukutsuihin. Voit liittyä puhelinneuvotteluihin helposti kalenteria napauttamalla. Useimmissa tapauksissa Microsoft Apps -sovelluksen käyttö edellyttää datayhteyttä. Palvelun käyttäminen tai sisällön lataaminen voi vaatia suurten tietomäärien siirtämistä ja aiheuttaa tiedonsiirtomaksuja. Microsoft Apps voi olla työpaikan palvelimessa tai se voidaan hankkia Office 365 -palveluna. Microsoft Office 365 -palvelujen saatavuus voi vaihdella alueittain. Lataa ja asenna Microsoft Apps Lataa käyttämällä: puhelimen ohjelmistopäivityssovellusta Nokia Suite -tietokonesovellusta Asennuksen jälkeen puhelimen on annettava käynnistyä uudelleen tai se on pyydettäessä käynnistettävä itse uudelleen. Asenna ohjelmistopäivityssovelluksen avulla 1 Valitse >. 2 Valitse > Valitse päivitykset. 3 Valitse luettelosta Microsoft Apps. 4 Päätä päivitys ja käynnistä puhelin uudelleen valitsemalla Käynnistä. Asenna Nokia Suite -ohjelmiston avulla 1 Liitä puhelin tietokoneeseen USB-kaapelilla ja avaa sitten Nokia Suite -ohjelmisto tietokoneessa. 2 Valitse.

3 Käytön aloitus 3 3 Tuo näkyviin puhelimelle käytettävissä olevat päivitykset valitsemalla Avaa. 4 Valitse Microsoft Apps > Asenna. 5 Kirjaudu Nokia-tilille ja noudata tietokoneen näyttöön tulevia ohjeita. Käytön aloitus Määritä Microsoft Apps -asetukset 1 Valitse aloitusnäytössä. 2 Kirjoita yritystilin tai Office 365 -tilin sähköpostiosoite ja salasana. 3 Kirjoita yrityksen toimialueen nimi ja käyttäjänimi, jos käytettävissä. 4 Valitse Kirjaudu. Sovellusten määrittämisen jälkeen voit poistaa tämän widgetin aloitusnäytöstä. Muodosta Microsoft Apps -yhteys Microsoft Apps -asetukset edellyttävät Microsoft-taustajärjestelmää. Voit määrittää Exchange ActiveSync-, Lync - ja SharePoint-sovellusten asetukset seuraavasti. Saat lisätietoja työpaikkasi IT-osastolta. Kun olet määrittänyt Microsoft Apps -tilin, valitse sovellus Määritetyt palvelut - näkymässä ja valitse Avaa. Jos sovelluksen asetusten määritys epäonnistui, voit valita sovelluksen Palvelujen asetuksia ei ole määritetty -näkymässä, määrittää asetukset ja valita Yhdistä. Jos haluat synkronoida OneNote -sovelluksen ja SkyDrive-palvelun, puhelimen Windows Live -vastaavuusmääritys on asetettava erikseen OneNote -sovelluksessa. Exchange ActiveSync -sovelluksen asetukset Palvelin Työpaikan palvelimen tai Office 365 Exchange ActiveSync -palvelimen web-osoite. Toimialue Työnantajan määrittämä toimialueen nimi. Käyttäjänimi: Käyttäjänimesi työpaikan järjestelmässä. Työpaikan taustajärjestelmän mukaan voit joutua määrittämään seuraavat Lync - asetukset tai osan niistä. Lync -asetukset Lyncin kirjautumisosoite Lync -kirjautumisosoitteesi. Toimialue Työnantajan määrittämä toimialueen nimi. Käyttäjänimi: Käyttäjänimesi työpaikan järjestelmässä.

4 4 Microsoft Lync 2010 Mobile Sisäinen etsintäpalvelin Työpaikan palvelimen tai sisäisen Office 365 Lync - etsintäpalvelimen web-osoite. Ulkoinen etsintäpalvelin Työpaikan palvelimen tai ulkoisen Office 365 Lync - etsintäpalvelimen web-osoite. SharePoint -asetukset SharePoint UAG URL Työpaikan Unified Access Gateway -palvelimen web-osoite. SharePoint-sivusto Työpaikan ensisijaisen sivuston tai Office 365 SharePoint - sivuston web-osoite. Toimialue Työnantajan määrittämä toimialueen nimi. Käyttäjänimi: Käyttäjänimesi työpaikan järjestelmässä. Microsoft Lync 2010 Mobile Tietoja Microsoft Lync 2010 Mobile -sovelluksesta Valitse >. Microsoft Lync 2010 Mobile kuuluu Microsoft Apps -sovelluksiin, jotka tuovat tärkeimmät Microsoft -yrityssovellukset Nokia Belle -puhelimiin. Lync-liittymässä yhdistyvät olotilatiedot, chat (pikaviestit), äänipuhelut ja verkkokokoukset. Lync Mobile -sovellus on tarkoitettu käytettäväksi voimassa olevan käyttöoikeuden nojalla käytettävän Microsoft Lync Server 2010:n (palvelinasennus) tai Microsoft Office 365 -palvelun (Lync Online) kanssa. Palvelimeen asennettavan Lync Mobile - version käyttöä varten on asennettava Lync Server 2010 Mobility Service -päivitys. Lync Server tai Lync Online -lisenssi toimitetaan tavallisesti yrityskäyttäjille. Palvelun käyttäminen tai sisällön lataaminen voi aiheuttaa suurten tietomäärien siirtämisen, johon voi liittyä tiedonsiirtomaksuja. Kirjaudu Lync -sovellukseen 1 Valitse >. 2 Täytä Kirjautumisessa käytettävä osoite- ja Salasana-kentät. Kirjautumisosoite on tavallisesti täydellinen sähköpostiosoite. 3 Jos käytät Lync-ohjelmiston palvelimeen asennettua versiota, täytä Käyttäjänimi- ja Toimialue-kentät. Saat lisätietoja työpaikkasi IT-osastolta. 4 Valitse Kirjaudu. Jos sisäänkirjausyritys epäonnistuu verkkovirheen tai muun väliaikaisen virheen vuoksi, Lync yrittää sisäänkirjausta uudelleen. Jos virhe on pysyvä, kuten

5 Microsoft Lync 2010 Mobile 5 virheellinen käyttäjänimi, Lync näyttää ilmoituksen. Kuittaa ilmoitus, muokkaa sisäänkirjaustietoja ja yritä kirjautumista uudelleen. 5 Jos haluat käyttää matkapuhelinnumeroasi osallistuessasi kokouksiin, anna puhelinnumero maatunnuksen kera ja valitse Seuraava. 6 Valitse Valmis. Kun kirjaudut sisään ensimmäisen kerran, tilitiedot tallentuvat järjestelmään, joten niitä ei tarvitse antaa uudelleen jokaisen sisäänkirjauksen yhteydessä. Kirjaudu ulos Valitse > Kirjaudu ulos. Yhteystiedot ja tavoitettavuus Lync -sovelluksessa Valitse > ja. Kaikki yhteystiedot näkyvät Näytä yhteystiedot -välilehdessä ryhmiteltyinä luokkiin, joita kutsutaan yhteysryhmiksi. Etsi henkilön tiedot Valitse ja kirjoita henkilön nimi. Tarkastele osoitekorttia Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö. Aseta tavoitettavuustila tai kirjoita huomautus Valitse tavoitettavuustila kohdasta, jossa tavoitettavuus näkyy, tai kirjoita huomautus. Lisää nimi 1 Valitse ja kirjoita henkilön nimi. 2 Valitse henkilö ja valitse > Lisää yhteyshenkilö... sekä ryhmä, johon haluat lisätä henkilön. Poista nimi 1 Laajenna yhteysryhmä ja valitse poistettava henkilö. 2 Valitse > Poista nimi... Lähetä henkilölle sähköposti- tai tekstiviesti Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö sekä Lähetä sähköpostiviesti tai Lähetä teksti.

6 6 Microsoft Lync 2010 Mobile Lähetä pikaviesti Lync -sovelluksella Valitse > ja. 1 Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö. 2 Valitse henkilön Lync -tunnus Lähetä pikaviesti -osiosta. 3 Kirjoita viesti ja valitse. 4 Lopeta keskustelu henkilön kanssa valitsemalla > Lopeta keskustelu. Vihje: Keskustelun lopettaminen poistaa sen Näytä keskustelut -luettelosta. Jos et itse lopeta keskustelua, se säilyy Näytä keskustelut -luettelossa. Voit myöhemmin poistaa sen luettelosta. Lähetä sijaintisi 1 Valitse keskusteluikkunassa > Lähetä sijainti. 2 Tarkista sijaintisi kartasta ja valitse Lähetä. Lync lähettää pikaviestin, jossa on tieto sijainnistasi ja karttalinkki. Vihje: Voit lisätä mukautetun tekstin, esimerkiksi yrityksen nimen tai katuosoitteen, joka auttaa vastaanottajaa tunnistamaan paikan. Lisää henkilö keskusteluun Valitse keskusteluikkunassa ja haluamasi henkilö. Voit lisätä meneillään olevaan keskusteluun vain yhden henkilön kerrallaan. Siirry meneillään olevien keskustelujen välillä Valitse keskusteluikkunassa > Näytä keskustelut ja keskustelu, johon haluat siirtyä. Lähetä keskustelu sähköpostissa Valitse keskusteluikkunassa > Lähetä sähköpostiviestinä. Soita puhelu Lync -sovelluksella Valitse >. Jos Lync-tilisi tukee Enterprise Voice -järjestelmää ja Soita töistä -palvelu on otettu käyttöön, voit soittaa matkapuhelimellasi paikallis- ja kaukopuheluja Lync-palvelimen kautta. Voit käyttää Soita töistä -palvelua osoitekortilta, chat-keskusteluikkunasta tai numeronvalitsimesta. Lync-palvelin soittaa puhelun sekä sinulle että vastaanottajan numeroon ja yhdistää nämä puhelut. Soita Lync-puhelu osoitekortilta 1 Valitse.

7 Microsoft Lync 2010 Mobile 7 2 Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö, jolle haluat soittaa. 3 Valitse henkilön Lync-tunnus tai puhelinnumero Soita töistä -osiosta. 4 Hyväksy Lync-palvelimesta saapuva puhelu. Soita Lync-puhelu chat-keskusteluikkunasta 1 Valitse. 2 Hyväksy Lync-palvelimesta saapuva puhelu. Soita Lync-puhelu numeronvalitsimesta 1 Valitse. 2 Anna puhelinnumero. 3 Valitse. 4 Hyväksy Lync-palvelimesta saapuva puhelu. Jos Lync-tilisi ei tue Enterprise Voice -järjestelmää, voit soittaa matkapuhelimellasi osoitekirjan henkilöille puhelimen käyttösuunnitelman avulla. Soita matkapuhelu 1 Valitse. 2 Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö, jolle haluat soittaa. 3 Valitse henkilön puhelinnumero. Voit tarkistaa Lync-toiminnon avulla työnumerosi vastaajaan tulleet ääniviestit, jos yritysvastaaja on käytettävissä ja työnantajasi tukee sitä. Tarkista työnumeron ääniviestit Valitse >. Osallistu kokoukseen Lync -sovelluksella 1 Avaa kalenterissasi oleva Lync-kokouskutsu ja valitse Liity Lync-kokoukseen. Sen mukaan, mitä kokouksen järjestäjä on määrittänyt, joudut ehkä odottamaan hyväksyntää tai voit päästä heti osallistumaan kokoukseen. 2 Liity kokoukseen hyväksymällä Lync-palvelimesta saapuva puhelu. Voit puhua, kuunnella puhetta ja osallistua kokouksen chat-keskusteluihin, mutta et näe sisältöä, jota kokouksessa ehkä jaetaan. 3 Lopeta kokous valitsemalla > Lopeta kokous. Vaikka Lync-tilisi ei tukisikaan Enterprise Voice -järjestelmää, voit ehkä osallistua puhelimellasi kokouksiin. Saat lisätietoja työpaikkasi IT-osastolta.

8 8 Microsoft OneNote Lync -asetukset Valitse > ja > Asetukset. Vaihda kirjautumisosoite ja salasana Valitse ja muokkaa sitten kirjautumisosoitetta ja salasanaa. Lisää puhelinnumerosi kokouksiin osallistumista varten Varmista, että olet kirjautunut Lync-tilillesi, valitse ja kirjoita Oma matkapuhelinnumeroni -kenttään puhelinnumerosi maatunnuksen kera. Ota Soita töistä -toiminto käyttöön tai poista se käytöstä 1 Varmista, että olet kirjautunut Lync-tilillesi ja että tili tukee Enterprise Voice - järjestelmää ja Soita töistä -toimintoa. 2 Valitse. 3 Siirrä Soita töistä -liukusäädin oikeaan asentoon. Muokkaa Soitonsiirto-toiminnon asetuksia 1 Varmista, että olet kirjautunut Lync-tilillesi ja että tili tukee Enterprise Voice - järjestelmää ja Soitonsiirto-toimintoa. 2 Valitse ja muuta seuraavia asetuksia: Ota Soitonsiirto käyttöön tai poista se käytöstä siirtämällä Soitonsiirtoliukusäädin oikeaan asentoon. Määritä numero, johon puhelut siirretään, varmistamalla ensin, että Soitonsiirto on käytössä, ja valitsemalla sitten haluamasi vaihtoehto Siirrä puheluni numeroon -luettelosta. Asetuksen vaihtaminen edellyttää, että Soitonsiirto on käytössä. Jos haluat, että saapuva Lync-puhelu soi samanaikaisesti toisessa numerossa, varmista, että Soitonsiirto on käytössä ja valitse haluamasi vaihtoehto Samanaikainen soitto -luettelosta. Asetuksen vaihtaminen edellyttää, että Soitonsiirto on käytössä. Microsoft OneNote Tietoja Microsoft OneNote -sovelluksesta Valitse >. Microsoft OneNote -sovelluksella voit tehdä ja muokata muistiinpanoja Nokia Belle -puhelimella. Voit lisätä kuvia ja muotoilla muistiinpanojen tekstiä. Voit tallentaa muistiinpanoja paikallisesti puhelimeen sekä avata, tarkastella tai muokata Windows

9 Microsoft OneNote 9 Live SkyDrive -palvelussa olevia OneNote-muistikirjoja. Muistikirjat synkronoituvat automaattisesti. Muistiinpanojen avaaminen ja jakaminen SkyDrive-palvelussa edellyttää kirjautumista ilmaisen Windows Live ID:n avulla. Muistikirjat ja osiot helpottavat tiedostojen järjestelyä. Kukin muistikirja koostuu yhdestä tai useasta osiosta. Osiot sisältävät sivuja, jotka ovat varsinaisia OneNoteasiakirjoja. Luo Windows Live ID Voit käyttää Microsoft -palveluja, kuten Windows Live SkyDrive -palvelua, Windows Live ID:n ja salasanan avulla puhelimesta tai tietokoneesta. Siirry osoitteeseen signup.live.com ja noudata näyttöön tulevia ohjeita. Tee muistiinpanoja OneNote -sovelluksella Kun avaat OneNote -sovelluksen, Windows Live SkyDrive -palvelussa olevat muistikirjasi näkyvät puhelimen OneNote-sovelluksessa. Jos sinulla ei ole muistikirjoja SkyDrivessa, sovellus luo automaattisesti uuden Henkilökohtainen (web) -muistikirjan. Tee muistiinpanoja SkyDrivessa 1 Valitse >. 2 Kirjoita Windows Live ID ja salasana ja valitse Kirjaudu. OneNote avautuu ja muodostaa yhteyden Windows Live SkyDrive -palveluun. Jos et halua kirjautua sisään, voit luoda puhelimella muistiinpanoja uuteen Henkilökohtainen-muistikirjaan, jonka sovellus luo puhelimeen automaattisesti. Voit aloittaa heti muistiinpanojen kirjoittamisen. Tee muistiinpanoja puhelimella 1 Valitse >. 2 Valitse ohita tämä vaihe. OneNote avautuu ja luo Henkilökohtainen-muistikirjan. Kaikki luodut muistiinpanot tallentuvat puhelimeen. Tee muistiinpano nopeasti Valitse. Tee muistiinpano aiemmin luotuun muistikirjaan Avaa muistikirjan osio ja valitse.

10 10 Microsoft OneNote OneNote käyttää Henkilökohtainen (web)- ja Arkistoimattomat-osioita synkronoidessaan muistiinpanoja SkyDriveen. Älä poista tai nimeä uudelleen Henkilökohtainen (web)-muistikirjaa tai Arkistoimattomat-osiota. Poista muistiinpanoja OneNote -sovelluksella 1 Valitse >. 2 Pidä muistiinpanoa valittuna ja valitse Poista sivu. Voit poistaa muistiinpanon tai osion avaamalla Windows Live SkyDrive -palvelun muistiinpanot Windows-tietokoneen OneNote-sovelluksessa tai PC- tai Mactietokoneen selaimella käytettävässä ilmaisessa OneNote-web-sovelluksessa. Piilota jaetut muistikirjat OneNote -sovelluksessa Muistikirjat, jotka muut käyttäjät ovat jakaneet kanssasi SkyDrive-palvelussa, ovat automaattisesti näkyvissä. Jos et halua nähdä näitä muistikirjoja, voit piilottaa ne puhelimessasi. 1 Valitse > Asetukset. 2 Vaihda SkyDrive-muistikirjat-osiossa haluamasi muistikirjan arvoksi Ei. Järjestä muistiinpanoja OneNote -sovelluksella Voit järjestää Windows Live SkyDrive -palvelun muistiinpanoja Windows-tietokoneen OneNote-sovelluksessa tai PC- tai Mac-tietokoneen selaimella käytettävässä ilmaisessa OneNote-web-sovelluksessa. Voit esimerkiksi toimia seuraavasti: Arkistoi tai siirrä muistiinpanoja Lähetä muistiinpanoja Luo tai poista muistikirjoja ja osioita Vaihda muistikirjojen väriä Synkronoi muistiinpanoja OneNote -sovelluksella Kaikki muistikirjat, jotka haluat avata puhelimessasi, on tallennettava Windows Live SkyDrive -palveluun. Voit tehdä sen kahdella tavalla: Luo muistikirjat SkyDrive-palvelussa OneNote-web-sovelluksen avulla. Jaa muistikirjat SkyDrive-palveluun Windows-tietokoneen OneNotesovelluksessa.

11 Microsoft Office Mobile 11 Synkronoi SkyDrive-palvelussa olevat muistiinpanot puhelimeen Avaa SkyDrive-palvelussa olevat muistikirjasi kirjautumalla puhelimessa OneNotesovellukseen. Synkronoi puhelimessa olevat muistiinpanot SkyDrive-palveluun Jos et kirjaudu sisään avatessasi OneNote-sovelluksen ensimmäistä kertaa, muistiinpanot tallentuvat puhelimeen eivätkä synkronoidu SkyDrive-palveluun. Valitse > Synkronoi SkyDriveen. Microsoft Office Mobile Tietoja Microsoft Office Mobile -sovelluksesta Office Mobile -sovelluksen avulla voit hallita tiedostoja puhelimella. Voit tarkastella kaikkia puhelimeen paikallisesti tallennettuja tiedostoja ja sähköpostin liitetiedostoja. Office Mobile -sovelluksessa voit myös selata työpaikan verkkoon tai Microsoft Office 365 -palveluun tallennettuja Microsoft SharePoint sivustoja sekä tarkastella ja jakaa kaikkia niihin tallennettuja tiedostoja. SharePoint-sovelluksen käyttö edellyttää suojattua mobiiliyhteyttä, esimerkiksi Nokia Belle VPN- tai Unified Access Gateway -yhteyttä. Kaikki tiedostot näkyvät SharePoint-sivustossa, mutta vain seuraavat tiedostotyypit näkyvät Suosikit-näkymässä: PowerPoint Word Excel PDF 1 Valitse >. 2 Jos haluat avata SharePoint-sivuston nyt, valitse Kyllä. Jos haluat ohittaa tämän vaiheen ja avata SharePoint-sivuston myöhemmin, valitse Ei. Alareunan työkalurivillä on kaksi välilehteä, Suosikkitiedostot ja Paikat. Voit tutkia SharePoint-sivuston sisältöä valitsemalla SharePoint-sivuston Paikat-välilehdessä. Paikat-välilehdessä voit tarkastella SharePoint-suosikkisivustojasi, puhelimen muistiin tallennettujen tiedostojen sijaintia (Paikallinen), sähköpostin liitteitä ja viimeksi tarkasteltuja SharePoint-sivustoja. Suosikkitiedostot-välilehdessä voit tarkastella paikkojen kaikkia suosikkeihin lisättyjä tiedostoja.

12 12 Microsoft Office Mobile SharePoint-hallinta-näkymässä voit tarkastella kansioita, tiedostoja ja muuta sisältöä. Microsoft Office 365 -palvelujen saatavuus voi vaihdella alueittain. Järjestä ja suodata tiedostoja Office Mobile -sovelluksen avulla Voit järjestää ja suodattaa tiedostoja sekä Suosikkitiedostot- että Paikatluettelossa. Järjestä tiedostoja Valitse > > Järjestä päivämäärän mukaan, Järjestä otsikon mukaan tai Järjestä paikan mukaan. Suodata tiedostoja Valitse >, tai. Vihje: Poista suodattimet käytöstä valitsemalla. Avaa tiedosto Office Mobile -sovelluksessa 1 Valitse > >. Voit myös valita tiedoston SharePoint-hallinta-näkymästä. 2 Valitse tiedosto, jonka haluat avata. 3 Jos tiedostoluettelo on tyhjä, lisää luetteloon tiedostoja avaamalla SharePointsivusto ja lisäämällä se suosikkeihin. Avaa SharePoint-sivusto ja lisää se suosikkeihin Kun avaat SharePoint-sivuston, se lisätään Paikat-välilehteen. Voit lisätä paikan suosikkeihin, jolloin kaikki kyseisen paikan tiedostot lisätään Suosikkitiedostotluetteloon. Avaa SharePoint-sivusto Valitse >. Valitse > Avaa URL ja kirjoita SharePoint-sivuston web-osoite. Lisää paikka suosikkeihin Valitse >. Kun lisäät paikan suosikkeihin, tiedoston ominaisuudet tallentuvat Suosikkitiedostotluetteloon akkuvirran ja tiedonsiirtokustannusten säästämiseksi. Kun avaat tiedoston, se latautuu puhelimeen.

13 Microsoft Office Mobile 13 Voit päivittää SharePoint-sivuston tiedostot koska tahansa. Voit synkronoida tiedostot varmistaaksesi, että puhelimessa on tiedoston uusin versio. Synkronoi uusin tiedosto puhelimeen Valitse > Synkronointi. Jaa tiedostoja Office Mobile -sovelluksen avulla Voit jakaa tiedoston lähettämällä siihen johtavan linkin, jos tiedosto sijaitsee SharePoint-sivustossa, tai lähettämällä tiedoston liitteenä, jos tiedosto on tallennettu paikallisesti. Lähetä linkki Pidä kohdetta valittuna ja valitse Lähetä linkki. Lähetä tiedosto liitteenä Pidä tiedostoa valittuna ja valitse Lähetä liitteenä. Microsoft Word Luo ja tallenna Word -asiakirja Voit luoda ja tallentaa Word-asiakirjoja puhelimellasi. Luo uusi asiakirja 1 Valitse >. 2 Valitse > Word-asiakirja. Tallenna asiakirja 1 Valitse > Tallenna. 2 Kirjoita asiakirjalle nimi ja valitse OK. Muokkaa Word -asiakirjaa Valitse > ja haluamasi Word-tiedosto. Valitse tekstiä Kaksoisnapauta sanaa ja korosta haluamasi teksti vetämällä alueen päissä olevia kahvoja. Muotoile tekstiä 1 Valitse sana tai teksti, jonka haluat muotoilla. 2 Pidä tekstiä valittuna ja valitse sitten. 3 Valitse haluamasi muotoilu.

14 14 Microsoft Office Mobile Kopioi ja liitä tekstiä 1 Kopioi pitämällä tekstiä valittuna ja valitsemalla sitten. 2 Liitä teksti pitämällä valittuna kohtaa, johon haluat liittää tekstin, ja valitsemalla. Lisää kommentti 1 Pidä tekstiä valittuna ja valitse sitten. 2 Kirjoita kommentti. 3 Lisää kommentti napauttamalla kommenttiruudun ulkopuolista aluetta. Etsi tekstiä Word -asiakirjasta Valitse > ja haluamasi Word-tiedosto. Käytä jäsennysnäkymää 1 Valitse. 2 Siirry haluamaasi kohtaan asiakirjassa valitsemalla kohdan nimi. Etsi tekstiä 1 Valitse. 2 Kirjoita hakusana tai merkkijono ja valitse. 3 Lopeta haku valitsemalla. Lähetä Word -asiakirja sähköpostissa 1 Valitse > ja haluamasi Word-tiedosto. 2 Valitse > Lähetä. 3 Lisää vastaanottajat ja muut viestin tiedot ja valitse Lähetä. Microsoft Excel Luo ja tallenna Excel -työkirja Voit luoda ja tallentaa Excel-työkirjoja puhelimellasi. Luo uusi työkirja 1 Valitse >. 2 Valitse > Excel-työkirja. Tallenna työkirja 1 Valitse > Tiedosto > Tallenna. 2 Kirjoita työkirjalle nimi ja valitse OK.

15 Microsoft Office Mobile 15 Muokkaa Excel -työkirjaa Valitse > ja haluamasi Excel-tiedosto. 1 Lisää numeroita tai tekstiä valitsemalla solu, kirjoittamalla numerot tai teksti ja valitsemalla > Valmis. 2 Tyhjennä solun sisältö valitsemalla > Tyhjennä > Tyhjennä sisältö. 3 Kumoa muutokset tai tee ne uudelleen valitsemalla Kumoa ja tee uudelleen > Kumoa tai Tee uudelleen. Lisää kommentti 1 Valitse solu ja > Lisää kommentti. 2 Kirjoita kommentti. 3 Lisää kommentti napauttamalla kommenttiruudun ulkopuolista aluetta. Etsi tekstiä Excel -työkirjasta Valitse > ja haluamasi Excel-tiedosto. Käytä jäsennysnäkymää 1 Valitse. 2 Valitse työkirjasta laskentataulukko tai kaavio, jota haluat tarkastella. Etsi tekstiä 1 Valitse. 2 Kirjoita hakusana tai numero ja valitse. 3 Lopeta haku valitsemalla. Lähetä Excel -työkirja sähköpostissa 1 Valitse > ja haluamasi Excel-tiedosto. 2 Valitse > Tiedosto > Lähetä. 3 Lisää vastaanottajat ja muut viestin tiedot ja valitse Lähetä. Microsoft PowerPoint Muokkaa PowerPoint -esitystä Voit avata ja katsoa PowerPoint-esityksiä, muokata niitä ja lisätä niihin muistiinpanoja puhelimella. 1 Valitse > ja haluamasi PowerPoint-tiedosto. 2 Valitse dia ja. 3 Valitse muokattava teksti ja. 4 Kirjoita teksti ja valitse Valmis.

16 16 Katso Microsoft PowerPoint -lähetystä Vihje: Jos haluat luoda uuden PowerPoint-tiedoston, avaa PPT-mallitiedosto, muokkaa sitä ja tallenna se uudella nimellä. Lisää muistiinpano 1 Valitse dia ja. 2 Kirjoita muistiinpano ja valitse Valmis. Tallenna PowerPoint -esitys 1 Valitse > ja haluamasi PowerPoint-tiedosto. 2 Valitse > Tallenna. Lähetä PowerPoint -esitys sähköpostissa 1 Valitse > ja haluamasi PowerPoint-tiedosto. 2 Valitse > Lähetä. 3 Lisää vastaanottajat ja muut viestin tiedot ja valitse Lähetä. Katso Microsoft PowerPoint -lähetystä Microsoft PowerPoint -lähetyksen avulla voit katsella PowerPoint-esitystä puhelimestasi samalla, kun esityksen pitäjä ohjaa diaesitystä etätietokoneen SharePoint- tai Windows Live -sovelluksessa lähetyspalvelun avulla. Esityksen katsominen ei edellytä PowerPoint-sovellusta puhelimessa. 1 Aloita esityksen seuraaminen valitsemalla sähköpostiviestissä tai Lynckeskustelussa oleva PowerPoint-esityksen linkki. 2 Voit käyttää ohjaimia napauttamalla näyttöä. Liity puhelinneuvotteluun Kun saat puhelimen kalenteriin kokouspyynnön, jossa on puhelinneuvottelun tiedot, voit helposti liittyä kokoukseen ilman, että sinun tarvitsee erikseen kirjoittaa tietoja. 1 Avaa kokouskutsu kalenteristasi. 2 Valitse Liity neuvotteluun. 3 Tarkista neuvottelun koodit ja muokkaa tietoja valitsemalla oikea koodi avattavasta luettelosta tai kirjoittamalla se tarvittaessa itse. 4 Valitse. Voit muodostaa yhteyden kokoukseen myös Nokia Neuvottelu -ominaisuuden avulla, jos Lync-puhelu jostakin syystä epäonnistuu.

Microsoft Apps -käyttöohje

Microsoft Apps -käyttöohje Microsoft Apps -käyttöohje 1. painos 2 Tietoja Microsoft Apps -sovelluksesta Tietoja Microsoft Apps -sovelluksesta Microsoft Apps tuo Microsoft-yrityssovellukset ohjelmistoversiota 111.030.0609 käyttävään

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Pikaopas Tarkista sähköposti Määritä Android-puhelin lähettämään ja vastaanottamaan Office 365-sähköpostia. Tarkista kalenteritiedot missä liikutkin Android-puhelimeen

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa

Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa Pikaopas Tarkista sähköposti Määritä Windows Phone lähettämään ja vastaanottamaan Office 365 -sähköpostia. Tarkista kalenteritiedot missä liikutkin Windows Phoneen

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa

Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa Pikaopas Sähköpostien tarkistaminen Määritä iphone tai ipad lähettämään ja vastaanottamaan Office 365 -sähköpostia. Tarkista kalenteri missä tahansa Voit

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Haku Voit etsiä sivustoja, henkilöitä tai tiedostoja. Sivuston tai uutisviestin luominen

Pika-aloitusopas. Haku Voit etsiä sivustoja, henkilöitä tai tiedostoja. Sivuston tai uutisviestin luominen Pika-aloitusopas Saa aikaan enemmän olinpaikastasi riippumatta suojatun käytön, jakamisen ja tiedostotallennuksen avulla. Kirjaudu sisään Office 365 -tilaukseesi ja valitse SharePoint sovellusten käynnistyksestä.

Lisätiedot

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje AinaUCX 1 (6) AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje Microsoft Lync Web Scheduler on verkkopohjainen ohjelma, jolla voit luoda Lync-kokouksia, jos käytössäsi ei ole Microsoft Outlookia tai käytät käyttöjärjestelmää,

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.1 Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite yhdistettynä Microsoft Outlook -ohjelmistoon luo korkeatasoisia palveluita.

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN Sisäänkirjautuminen ja käytön aloittaminen Jos olet jo kirjautunut organisaation verkkoon, kirjaudu sisään käynnistämällä Lync. 1.Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, Microsoft

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013 Lync Attendant Lync Attendant käyttöohje 2 (12) Sisällysluettelo Yleistä... 3 Lync Attendant -ikkunan toiminnot... 3 Kirjautuminen Palvelusarja L jonoon... 4 Yhteystietoluettelon käyttäminen... 5 Puhelun

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Käyttöohje HERE Drive

Käyttöohje HERE Drive Käyttöohje HERE Drive 1.0. painos FI HERE Drive HERE Drive ohjaa sinut haluamaasi paikkaan ääniopastettujen reittiohjeiden avulla. Voit löytää kotimaassasi tai -alueellasi perille tarkkojen reittiohjeiden

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Pikaopas. Ohjeiden etsiminen Hae ohjesisältöä napsauttamalla kysymysmerkkiä.

Pikaopas. Ohjeiden etsiminen Hae ohjesisältöä napsauttamalla kysymysmerkkiä. Pikaopas Microsoft Access 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Näyttökoon muuttaminen tai tietokannan sulkeminen

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

GroupWise Calendar Publishing Host User

GroupWise Calendar Publishing Host User GroupWise 8 Calendar Publishing Host User 8 17. lokakuu 2008 Novell GroupWise Calendar Publishing Host User PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com YLEISTÄ Novell GroupWise Calendar Publishing Host User on Web-pohjainen

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Nokia Kartat -käyttöohje

Nokia Kartat -käyttöohje Nokia Kartat -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Tietoja Nokia Kartat -palvelusta 3 Tarkastele sijaintiasi ja selaa karttaa 3 Etsi paikka 4 Etsi lähialueen paikkoja 4 Lisää paikkaan valokuva 5 Tallenna

Lisätiedot

Luottamuksellinen sähköposti Trafissa

Luottamuksellinen sähköposti Trafissa OHJE 1 (8) Luottamuksellinen sähköposti Trafissa Trafi käyttää Deltagon Sec@GW -ohjelmistoa sähköpostin luottamuksellisuuden suojaamiseen. D-Envelope sovelluksen avulla viestien vastaanottaminen ei edellytä

Lisätiedot

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Datatal on kehittänyt älypuhelimellesi sovelluksen, jolla voit asettaa soitonsiirtoja, soittaa puheluita, etsiä kollegoita ja kuunnella ääniviestejä helposti.

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille OneNote OPS OHJE Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille Vinkki: Jos et löydä hakemaasi, voit painaa F1-painiketta, joka avaa OneNote-ohjeen, josta voit hakea hakusanoilla vastausta kysymyksiisi liittyen

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 4 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 6 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 14 1 Secure hubiin

Lisätiedot

Huom! Tunnuksesi pitää olla aktivoitu ennen tilin luomista ja sen yhteydessä näet sähköpostiosoitteesi tarkan muodon.

Huom! Tunnuksesi pitää olla aktivoitu ennen tilin luomista ja sen yhteydessä näet sähköpostiosoitteesi tarkan muodon. Mobiililaitteet ja TUNI-Office 365 asetukset Jotta voisit käyttää jatkossa käyttää TUNI-sähköpostiin vastaa liittyviä palveluja (Sähköposti, kalenteri, osoitekirja) tulee sinun määrittää TUNI-tunnus puhelimesi

Lisätiedot

Lync Online. Järjestelmänvalvojan perusopas

Lync Online. Järjestelmänvalvojan perusopas Järjestelmänvalvojan perusopas Sisällysluettelo Johdanto... 3 Kohdeyleisö... 3 Dokumentin sijainti... 3 Erityiset tiedot... 3 1. Lync Onlinen lataaminen ja asentaminen... 4 2. Määritä ulkoinen tietoliikenne...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite IBM Lotus Notes -integrointi

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite IBM Lotus Notes -integrointi OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.0 Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite yhdistettynä IBM Lotus Notes -ohjelmistoon luo korkeatasoisia palveluita. Integrointi

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Sisältö Chat.........4

Sisältö Chat.........4 Chat 1. painos 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Nokia tune on Nokia Oyj:n äänimerkki.

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle 3.2.2015 Esa Väistö Sisällysluettelo 2 (8) Office2013 ProPlus asennus opiskelijoille ja opettajille... 3 Asennus Windows työasemaan... 3 Asennus

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

Käyttöohje Social News

Käyttöohje Social News Käyttöohje Social News 1.1. painos FI Social News Vapauta sisäinen uutistoimittajasi ja raportoi lähiseutusi kiinnostavat tapahtumat suurelle yleisölle ammattimediakumppaneiden kautta. Lataa ja asenna

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

Uuden työtilan luonti

Uuden työtilan luonti Uuden työtilan luonti 1. Valitaan Uusi työtila vasemmanpuoleisesta valikosta 2. Valitaan Tyhjä työtila aukeavasta valikosta. Tämä toiminto luo uuden tyhjän työtilan. 3. Kun uusi työtila on luotu, aukeaa

Lisätiedot

Office365 laaja ohje. Versio Lisätty: Skype for Business -asetusten säätäminen

Office365 laaja ohje. Versio Lisätty: Skype for Business -asetusten säätäminen Office365 laaja ohje Sisällys Käytettävissä olevat Office365 palvelut... 2 Skype for Business... 2 Käyttöönotto... 2 Kokouskutsu... 3 Outlook -ohjelman kautta... 3 Selaimella... 3 Ennen kokouksen alkua...

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Käyttöohje HERE Maps. 1.0. painos FI

Käyttöohje HERE Maps. 1.0. painos FI Käyttöohje HERE Maps 1.0. painos FI HERE Maps HERE Maps näyttää lähellä olevat kohteet ja opastaa sinut perille. Voit etsiä kaupunkeja, katuja ja palveluja löytää perille tarkkojen reittiohjeiden avulla

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Musiikki

Käyttöohje Nokia Musiikki Käyttöohje Nokia Musiikki 1.0. painos FI Nokia Musiikki Windows Phone -puhelimen Nokia Musiikki -palvelusta voit ladata kappaleita puhelimeesi ja yhteensopivaan tietokoneeseesi. Pyyhkäise alkunäytössä

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundation ylläpitäjän ohjeet Sivu 1/5 SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundationin avulla voit luoda nopeasti useita erilaisia sivustoja, joissa WWW-sivuja, tiedostoja,

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut tuotteiden ja yritysten

Lisätiedot

Pikaopas. Valintanauhan näyttäminen tai piilottaminen Avaa valintanauha napsauttamalla välilehteä, tai kiinnitä se pysyvästi näkyviin.

Pikaopas. Valintanauhan näyttäminen tai piilottaminen Avaa valintanauha napsauttamalla välilehteä, tai kiinnitä se pysyvästi näkyviin. Pikaopas Microsoft Visio 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Päivitetyt mallit Mallien avulla voit nopeasti

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Portfolio OneNotessa

Portfolio OneNotessa Portfolio OneNotessa Mikä portfolio on ja miksi sitä on hyvä käyttää: Portfolio rakentuu opintojen aikana hankitun osaamisen, sen kuvaamisen ja itsereflektion kautta. Portfoliotyöskentelystä voidaan karkeasti

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut

Lisätiedot

Skype for Business ohje

Skype for Business ohje Skype for Business 2015 -ohje 7.12.2015 1 Kuvaus Skype for Business 2015 on pikaviestinohjelma ja videopuheluiden järjestämiseen suunniteltu ohjelma. Ohjelmalla voi järjestää isonkin kokouksen ja esittää

Lisätiedot

NEUVOTTELUPALVELUT NETTINEUVOTTELU PIKAOPAS

NEUVOTTELUPALVELUT NETTINEUVOTTELU PIKAOPAS 23.3.2017 1 (7) NEUVOTTELUPALVELUT NETTINEUVOTTELU PIKAOPAS Työkalurivi Työpöytäsovellus Nettineuvottelulla voit muun muassa jakaa työpöytäsi, ladata ja jakaa asiakirjojasi, tallentaa neuvottelut, osallistua

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

OFFICE 365 KOULUKÄYTÖSSÄ. TIIVISTELMÄ Tästä oppaasta löydät ohjeita Office 365 palvelun peruskäyttöön koulutyössä. Office 365 for Education

OFFICE 365 KOULUKÄYTÖSSÄ. TIIVISTELMÄ Tästä oppaasta löydät ohjeita Office 365 palvelun peruskäyttöön koulutyössä. Office 365 for Education Olen saanut opettajalta ihan oman sähköpostiosoitteen, jonka loppu on @eduouka.fi. Voin kirjautua O365 palveluun omalla tunnuksella myös kotona. Tunnus on sama, jolla kirjaudun koulun tietokoneelle. Minulla

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 5 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook iphonelle Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 6 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 8 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 16 1 Secure hubiin

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N76 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa

Lisätiedot

Valintanauhan komennot Valintanauhan välilehdissä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja.

Valintanauhan komennot Valintanauhan välilehdissä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja. Pikaopas Microsoft Project 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Pikatyökalurivi Mukauta tämä alue niin,

Lisätiedot

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, )

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, ) IT-ohjeita (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, 22.1.2015) Sisällysluettelo 1. Salasanan vaihtaminen...2 2. Puhelimiin liittyvät asiat...2 3. Verkkolevyyn yhdistäminen...3 4. Microsoft Outlook 2010 (sähköposti)...5

Lisätiedot

Nokia Navigointi 3.0 -käyttöohje

Nokia Navigointi 3.0 -käyttöohje Nokia Navigointi 3.0 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Tietoja Nokia Navigointi - sovelluksesta 3 Aja kohteeseen 3 Tallenna paikka tai tarkastele sitä 4 Ääniopastuksen käyttäminen 4 Lataa tai poista

Lisätiedot

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET...

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 2010 SISÄLLYS WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 3 MS OUTLOOK OHJE HTTP://OFFICE.MICROSOFT.COM/FI-FI/OUTLOOK-HELP/... 3 LAAJENNETTU VALINTANAUHA... 3 ASETUKSET... 4 LISÄÄ TILAA

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali iphonelle

Outlook ja Yritysportaali iphonelle Outlook ja Yritysportaali iphonelle Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 7 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

GroupWise WebAccessin perusliittymä

GroupWise WebAccessin perusliittymä GroupWise WebAccessin perusliittymän pikakäynnistysopas 8 Novell GroupWise WebAccessin perusliittymä PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com novdocx (fi) 10 July 2008 GroupWise WebAccessin perusliittymän käyttäminen

Lisätiedot

Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje

Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje Datatal on kehittänyt älypuhelimellesi sovelluksen, jolla voit asettaa soitonsiirtoja ja kuunnella ääniviestejä helposti. Voit ladata sovelluksen etsimällä

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Pikaopas. Viestitehtävien hallinta viestiluettelossa Luokittele, merkitse tai poista viestejä suoraan viestiluettelossa.

Pikaopas. Viestitehtävien hallinta viestiluettelossa Luokittele, merkitse tai poista viestejä suoraan viestiluettelossa. Pikaopas Microsoft Outlook 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot.tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Ulkoasun mukauttaminen Mukauta Outlook: Valitse

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan Google

Lisätiedot

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen Johdanto Memeo Instant Backup on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Memeo Instant Backup suojaa arvokkaat tietosi varmuuskopioimalla C-aseman tiedot automaattisesti

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto

Sähköpostitilin käyttöönotto Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 1.0 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi Sivu 1 / 16 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.2 Tietojen

Lisätiedot

Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa

Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa 7.3.2017 Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa Office 365 palveluun kuuluvat mm. Office Web Apps-sovellukset o tekstinkäsittelyohjelma Word o taulukkolaskentasovellus

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

Basware Supplier Portal

Basware Supplier Portal Basware Supplier Portal Pikaohje Toimittajille (Toukokuu 2011) Prosessin yleiskatsaus Basware Supplier Portal on tarkoitettu toimittajaorganisaatioille (joita kutsutaan jäljempänä toimittajiksi). Järjestelmän

Lisätiedot

Älä vielä sulje vanhoja

Älä vielä sulje vanhoja OneNote-muistioiden käyttöönotto TUNI OneDrivesta Sinun vanhan Office365-tilin OneDrive-kansioon tallennetut tiedostot menevät lukutilaan, kun tiedostojen kopiointi uuteen TUNI OneDrive -kansioon on tehty.

Lisätiedot

Sisällys Word Wep App... 3 Excel Web App... 7 Powerpoint Web App OneNote Web App Excel Kysely Valmiin tiedoston tuonti Skydrive Pro

Sisällys Word Wep App... 3 Excel Web App... 7 Powerpoint Web App OneNote Web App Excel Kysely Valmiin tiedoston tuonti Skydrive Pro 1 Sisällys Word Wep App... 3 Excel Web App... 7 Powerpoint Web App... 11 OneNote Web App... 17 Excel Kysely... 20 Valmiin tiedoston tuonti Skydrive Pro ohjelmaan... 25 Blogi... 27 Kansiot... 28 Skydrive

Lisätiedot

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki Elisa Ring Agentin opas Elisa Ring Agentin opas 2 Sisällys 1. Agentin tehtävät ja työkalut... 3 Elisa Ring Valikko... 3 2. Hallintakäyttöliittymä... 4 Kirjaudu sisään Hallintakäyttöliittymään... 4 Asiakaspalvelusarjojen

Lisätiedot

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Windows Phonet yleisesti Nokian Lumiat Vanhemmat WindowsPhone 7 Uudemmat WindowsPhone 8 Samsungin Windows Phone mallit HTC:n mallit www.windowsphone.com

Lisätiedot

Kirje -tasolla viestiliikenne suojataan automaattisesti SSL-salauksella, sekä viesti lukitaan Deltagon MessageLock -tekniikalla.

Kirje -tasolla viestiliikenne suojataan automaattisesti SSL-salauksella, sekä viesti lukitaan Deltagon MessageLock -tekniikalla. Luottamuksellinen sähköposti Lapin AMK:ssa Lapin AMK käyttää Deltagon Sec@GW -ohjelmistoa sähköpostin luottamuksellisuuden suojaamiseen. D-Envelope sovelluksen avulla viestien vastaanottaminen ei edellytä

Lisätiedot

Online-jako 2.0 Nokia N76-1

Online-jako 2.0 Nokia N76-1 Online-jako 2.0 Nokia N76-1 EI TAKUUTA Laitteen mukana tulevien kolmansien osapuolten sovellusten valmistajat ja omistajat voivat olla henkilöitä tai yhteisöjä, jotka eivät liity Nokiaan. Nokia ei omista

Lisätiedot

LOPPUKÄYTTÄJÄOHJE 1 (41) 5.3.2015 Luottamuksellinen. DNA Toimistoviestintä 365 loppukäyttäjälle

LOPPUKÄYTTÄJÄOHJE 1 (41) 5.3.2015 Luottamuksellinen. DNA Toimistoviestintä 365 loppukäyttäjälle LOPPUKÄYTTÄJÄOHJE 1 (41) DNA Toimistoviestintä 365 loppukäyttäjälle DNA 26.1.2015 LOPPUKÄYTTÄJÄOHJE 2 (41) Sisällys 1 Kirjautuminen... 4 1.1 Kielen valinta... 6 2 Outlook Web App... 7 2.1 Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Valintanauhan komennot Valintanauhan kussakin välilehdessä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja.

Valintanauhan komennot Valintanauhan kussakin välilehdessä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja. Pikaopas Microsoft Excel 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Komentojen lisääminen pikatyökaluriville Pidä

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto Mac -laitteella

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto Mac -laitteella F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto Mac -laitteella 1 F-Secure KEY F-Secure KEY on palvelu, joka tallentaa turvallisesti kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot, kuten salasanat ja maksukorttitiedot,

Lisätiedot

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat:

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat: NAPPULA-VARMENTEEN ASENNUSOHJE 1/17 Suosittelemme käyttämään Nappulaa uusimmalla versiolla Firefox- tai Chrome- tai Applen laitteissa Safariselaimesta. Tästä dokumentista löydät varmenteen asennusohjeet

Lisätiedot

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Digitaalisen oppimisen tiimi/ Mia Tele & Kalle Malinen 13.10.2017 Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Sisältö 1. OneDrive... 2 2. Miten voin ottaa OneDriven käyttöön?... 3 3. Mitä OneDrivella voi

Lisätiedot

ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016

ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016 ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016 Sisältö hyperlinkkeinä Miten ipad avataan ja suljetaan? Miten sovellukset avataan ja suljetaan? Kuinka luodaan kansio? Kuinka käytän

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 4 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 12 1 Secure hubiin kirjautuminen

Lisätiedot

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Liikenteen turvallisuusvirasto 27.9.2012 Sisällysluettelo Luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien

Lisätiedot