Pikaopas. Verkkotilien näyttäminen tai vaihtaminen Napsauta tilisi tunnusta, jos haluat muuttaa sen asetuksia tai vaihtaa tilejä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pikaopas. Verkkotilien näyttäminen tai vaihtaminen Napsauta tilisi tunnusta, jos haluat muuttaa sen asetuksia tai vaihtaa tilejä."

Transkriptio

1 Pikaopas Microsoft OneNote 2013 näyttää erilaiselta aiempiin versioihin verrattuna, joten laadimme tämän oppaan avuksi uusien ominaisuuksien opetteluun. Vaihtele kosketusnäytön ja hiiren välillä Jos käytät OneNotea kosketuslaitteessa, voit lisätä tämän valitsimen pikatyökaluriville. Valintanauhan näyttäminen tai piilottaminen Saat valintanauhan välilehden komennot näkyviin napsauttamalla sitä. Napsauttamalla oikean alareunan lähellä olevaa kiinnityskuvaketta saat pidettyä valintanauhan näkyvissä. Verkkotilien näyttäminen tai vaihtaminen Napsauta tilisi tunnusta, jos haluat muuttaa sen asetuksia tai vaihtaa tilejä. Tiedostojen hallinta Avaa, luo, jaa ja tulosta muistiinpanosi. Täällä voit myös muuttaa tilisi asetuksia. Muistiinpanojen etsiminen Voit etsiä muistikirjoistasi mitä tahansa käyttämällä hakukenttää tai painamalla näppäinyhdistelmää CTRL+E. Muistikirjojen näyttäminen Näytä kaikki avoinna olevat muistikirjat napsauttamalla muistikirjakuvaketta. Sivujen luominen Lisää uusi sivu valitsemalla Lisää sivu. Muistiinpanosäilöjen näyttäminen Saat tekstin säilön näkyviin pitämällä hiirtä tekstin päällä. Voit siirrellä yläpalkkia tarttumalla siihen. Koko sivun näyttö Avaa koko sivun näkymä napsauttamalla kaksipäistä nuolta. Lisää tärkeisiin tietoihin tunnisteita Voit priorisoida ja järjestää muistiinpanoja nopeasti haettavilla tunnisteilla. Käsinkirjoitus, piirtäminen ja luonnostelu Voit kirjoittaa muistiinpanoja omalla käsialallasi kosketusnäytöllisessä tietokoneessa.

2 Säilytä muistiinpanosi pilvessä Jos olet uusi OneNote-käyttäjä, saat kehotteen muodostaa yhteyden pilveen, jonne OneNote luo ensimmäisen muistikirjasi. Voit käyttää OneNoten kanssa Microsoft-tiliäsi (esimerkiksi MSN, Hotmail tai Messenger). Ellei sinulla vielä ole tiliä, voit luoda sen ilmaiseksi. Mitä on tapahtunut Jaa-välilehdelle? Jos siirryt OneNote 2013:een vanhemmasta versiosta, tietokoneessasi on luultavasti ainakin yksi muistikirja. Voit siirtää nämä muistiinpanot helposti verkkoon ja käyttää niitä mistä tahansa. Aloita valitsemalla Tiedosto > Jaa. Kun säilytät muistikirjojasi pilvessä, pääset käyttämään niitä missä tahansa, kuten muista käyttämistäsi tietokoneista, puhelimestasi, taulutietokoneesta tai verkkoselaimesta. SkyDrive on paras ja helpoin tapa tallentaa henkilökohtaiset muistiinpanot. Jos työskentelet organisaatiossa, joka käyttää online-yhteistyössä SharePointia, voit määrittää SharePoint-tilisi napsauttamalla tämän näytön Lisää paikka -painiketta. Kaikki verkkoon tallentamasi OneNote-muistikirjat ovat yksityisiä, ellet anna muille oikeuksia tarkastella kansioita, joihin muistikirjasi on tallennettu.

3 Haettavia asioita Käytä alla olevaa luetteloa etsiessäsi yleisimpiä työkaluja ja komentoja OneNote 2013:ssa. Toiminto Valitse Valitse sitten Avaa, luo, jaa, muunna, vie, lähetä tai tulosta muistiinpanoja Tiedosto Backstage-näkymä (napsauta vasemmanpuoleisessa ruudussa olevia komentoja). Lisää tekstiin muotoiluja, käytä muistiinpanotunnisteita ja lähetä muistikirjan sivu sähköpostina Aloitus Perusteksti-, Tyylit-, Tunnisteet- tai Sähköposti-ryhmä. Lisää taulukoita, kuvia, linkkejä, tiedostoja sekä ääni- ja videoleikkeitä tai käytä sivumalleja Lisää Taulukot-, Tiedostot-, Kuvat-, Linkit-, Tallentaminen- tai Sivut-ryhmä. Piirrä luonnoksia tai muotoja, tee muistiinpanoja omalla käsialallasi, mukauta kyniä, kierrä objekteja tai muunna linkki tekstiksi Piirrä Työkalut-, Muodot- tai Muokkaa-ryhmä. Merkitse muistiinpanoja luetuiksi tai lukemattomiksi, etsi muistiinpanoja tekijän mukaan, näytä sivuversiot ja -historia tai tyhjennä muistikirjan roskakori Historia Lukemattomat-, Tekijät- tai Historia-ryhmä. Tarkista oikeinkirjoitus, tee taustatutkimusta verkossa, käännä teksti, suojaa muistiinpanot salasanalla tai tee linkitettyjä muistiinpanoja Tarkista Oikeinkirjoitus-, Kieli-, Osa- tai Muistiinpanot-ryhmä. Suurenna näytön tilaa, ota apuviivat ja sivujen otsikot käyttöön tai poista ne käytöstä, määritä sivun reunukset, zoomaa sivua tai luo pikamuistiinpanoja Näytä Näkymät-, Sivun asetukset, Zoomaus- tai Ikkuna-ryhmä.

4 Ajan säästäminen mallien avulla Missä Tallenna-painike on? OneNote-malleilla luot muistikirjasi sivuille yhtenäisen ulkoasun käyttämällä värikkäitä, koristeellisia taustoja. Mallien avulla säästät aikaa, kun lisäät sivuille toiminnallista sisältöä, kuten tehtäväluetteloita, kalenteri- ja suunnittelusivuja sekä täytettäviä ja mukautettavia lomakkeita. OneNotessa ei ole Tallenna-komentoa, koska ohjelma tallentaa automaattisesti niin pienet kuin suuretkin muutokset. Näin sinulle jää enemmän aikaa keskittyä ajatuksiisi ja ideoihisi tiedostojen sijaan. Vie muistiinpanot milloin tahansa Voit selata valmiiden mallien kokoelmaa valitsemalla Lisää > Sivumallit. Jos sinun tarvitsee lähettää muistiinpanosivusta (tai koko muistikirjan osasta) tilannevedos henkilölle, jolla ei ole OneNote-ohjelmaa, voit viedä muistiinpanoista staattisen tilannevedoksen helposti valitsemalla Tiedosto > Vie ja valitsemalla sitten haluamasi muodon. Laajenna Mallit-tehtäväruudussa luokka napsauttamalla sitä ja tarkastele kutakin mallia napsauttamalla sitä. Löydettyäsi sopivan mallin voit alkaa tehdä muistiinpanoja sen sivulle. Voit muokata jokaista valmista mallia tarpeisiisi sopivaksi tai ladata lisää ilmaisia malleja Office.com-sivuston OneNote-sivustosta. Halutessasi voit myös luoda omia malleja mistä tahansa muistikirjan sivusta.

5 Tallenna mitä tahansa näyttöleikkeiden avulla Helpoin tapa lisätä sisältöä OneNoteen on lisätä näyttöleike, jonka avulla voit tallentaa mitä tahansa tietokoneesi näytöstä osaksi muistiinpanojasi. Uusi Lähetä OneNoteen -työkalu Pidä näppäimistösi Windows-näppäintä painettuna ja paina N-näppäintä. Uudistettu Lähetä OneNoteen -työkalu käynnistyy. Tällä uudella työkalulla muistiinpanojen tekeminen muiden ohjelmien ja tiedostojen sekalaisista tiedoista käy entistä helpommin. Voit luoda näyttöleikkeen vaihtamatta sovelluksesta toiseen, tuoda kokonaisia verkkosivuja tai asiakirjoja muistiinpanoihin tai luoda nopeasti muistilappuja, joista tulee automaattisesti osa muistikirjaasi. Tuo aluksi näkymään sisältö, jonka haluat tallentaa, kuten matkasuunnitelma Internet Explorerista tai kaavio Excel-laskentataulukosta. Siirry OneNoteen ja valitse Lisää > Näyttöleike. Kun näyttö himmenee ja OneNote katoaa näkyvistä, vedä valintatyökalu sen alueen päälle, jonka haluat tallentaa. Kun vapautat hiiren painikkeen, valitun näyttöalueen kuva lähetetään OneNoteen. Siellä voit siirtää kuvaa ja muuttaa sen kokoa muistiinpanoihisi sopivalla tavalla. Voit napsauttaa Lähetä OneNoteen -työkalun komentopainikkeita tai käyttää pikanäppäimiä, jotka näkyvät sulkeissa kunkin komennon vieressä (esimerkiksi S-näppäintä painamalla saat luotua näyttöleikkeen). Lähetä OneNoteen -työkalu on valinnainen, eli voit pitää sen käynnissä tutkimusprojektin aikana ja poistaa sen käytöstä, kun et enää tarvitse sitä.

6 Yhteistyö sellaisten henkilöiden kanssa, joilla ei ole OneNote 2013:a Taulukkoon on koottu joitakin seikkoja, jotka tulee ottaa huomioon jaettaessa tai vaihdettaessa tiedostoja sellaisten henkilöiden kanssa, jotka käyttävät OneNoten vanhempaa versiota. OneNote Mitä tapahtuu? Mitä minun pitää tehdä? Avaat muistikirjan, joka on luotu OneNote 2007:llä. Muistikirja avautuu OneNote 2013:ssa, mutta otsikkorivillä lukee [Yhteensopivuustila]. Teksti ilmaisee, että muistikirja on tallennettu vanhemmassa tiedostomuodossa, joka ei tunnista uudempia ominaisuuksia, kuten matemaattisia kaavoja, linkitettyjä muistiinpanoja, monitasoisia alisivuja, versiointia ja muistikirjan roskakoria. Jos haluat käyttää kaikkia OneNote 2013:n ominaisuuksia, muistikirja on muunnettava uusimpaan tiedostomuotoon. Pohdi ennen vanhan muistikirjan muuntamista uusimpaan tiedostomuotoon, teetkö yhteistyötä henkilöiden kanssa, jotka käyttävät edelleen OneNote versiota. Jos vastaus on kyllä, jatka työskentelyä yhteensopivuustilassa. Jos OneNote 2007 ei ole käytössä kenelläkään käyttäjällä, joiden kanssa jaat muistiinpanosi, muistikirja kannattaa muuntaa uusimpaan muotoon. Tämä tehdään valitsemalla Tiedosto > Tiedot ja napsauttamalla sitten muunnettavan muistikirjan Asetukset-painiketta. Valitse Ominaisuudet ja Muunna muotoon. Avaat muistikirjan, joka on luotu OneNote 2010:llä. Muistikirja aukeaa OneNote 2013:ssa ilman ominaisuuksien rajoituksia. Tiedostomuotoa ei tarvitse muuntaa. OneNote ja OneNote muotoon luotuja muistikirjoja voidaan jakaa ja käyttää ilman muuntoa. Muunnat muistikirjasi OneNote muotoon. Jos tallennat muistikirjan OneNote muotoon, OneNote 2013:n uudet ominaisuudet (kuten matemaattiset kaavat, linkitetyt muistiinpanot, monitasoiset alisivut, versiointi ja muistikirjan roskakori) eivät ole käytettävissä. Samalla muistikirja kuitenkin on yhteensopiva jaettavaksi henkilöiden kanssa, jotka käyttävät edelleen OneNote 2007:ää. Kun olet muuntanut muistikirjan OneNote 2013:sta vanhempaan OneNote muotoon, muista tarkistaa sivut, joilla olet saattanut käyttää uudempia ominaisuuksia, kuten matemaattisia kaavoja, linkitettyjä muistiinpanoja ja monitasoisia alisivuja. Uudempien ominaisuuksien avulla luotu sisältö ei ehkä näy tai ole muokattavissa, kun muistikirja tallennetaan OneNote muotoon.

OFFICE 365 KOULUKÄYTÖSSÄ. TIIVISTELMÄ Tästä oppaasta löydät ohjeita Office 365 palvelun peruskäyttöön koulutyössä. Office 365 for Education

OFFICE 365 KOULUKÄYTÖSSÄ. TIIVISTELMÄ Tästä oppaasta löydät ohjeita Office 365 palvelun peruskäyttöön koulutyössä. Office 365 for Education Olen saanut opettajalta ihan oman sähköpostiosoitteen, jonka loppu on @eduouka.fi. Voin kirjautua O365 palveluun omalla tunnuksella myös kotona. Tunnus on sama, jolla kirjaudun koulun tietokoneelle. Minulla

Lisätiedot

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundation ylläpitäjän ohjeet Sivu 1/5 SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundationin avulla voit luoda nopeasti useita erilaisia sivustoja, joissa WWW-sivuja, tiedostoja,

Lisätiedot

Word 2010 Perusteet Hannu Matikainen

Word 2010 Perusteet Hannu Matikainen Word 2010 Perusteet Päivitetty 3.10.2012 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Ohjelmaikkunan osat ja asetukset... 1 3 Asiakirjanäkymät... 3 4 Uusi asiakirja... 4 5 Asiakirjan hallinta... 5 5.1 Tallentaminen...

Lisätiedot

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014 Windows 7 Hannu Matikainen Päivitetty 4.7.2014 Sisältö WINDOWS-VERSIOT... 1 TYÖPÖYTÄ... 1 KUVAKKEET... 2 Kuvakkeiden ominaisuudet... 3 Pikakuvakkeet... 3 TEHTÄVÄPALKKI... 4 Tehtäväpalkin kuvakkeet... 5

Lisätiedot

Excel 2010 KJK. Microsoft Excel 2010 EDISTYNYT KÄYTTÖ. Kari J Keinonen KJK. Kari J Keinonen 1

Excel 2010 KJK. Microsoft Excel 2010 EDISTYNYT KÄYTTÖ. Kari J Keinonen KJK. Kari J Keinonen 1 Microsoft Excel 2010 EDISTYNYT KÄYTTÖ Kari J Keinonen Kari J Keinonen 1 Käyttöoikeustiedot Ornanet Koulutuksen e-kirjat Apu- ja harjoitustiedostot Excel 2010 Tämän e-kirjan sisältö on suojattu tekijänoikeuslain,

Lisätiedot

Word 2010 Tehokas käyttö Hannu Matikainen

Word 2010 Tehokas käyttö Hannu Matikainen Word 2010 Tehokas käyttö Päivitetty 2.11.2012 2000-2012 Sisällysluettelo: 1 Johdanto... 1 2 Asetukset... 1 2.1 Oletusasetukset... 1 2.2 Riviväli ja välistys... 1 3 Tyylit asiakirjassa... 4 3.1 Yleistä

Lisätiedot

Kari J Keinonen Microsoft Excel 2013 Eng EDISTYNYT KÄYTTÖ

Kari J Keinonen Microsoft Excel 2013 Eng EDISTYNYT KÄYTTÖ Kari J Keinonen Microsoft Excel 2013 Eng EDISTYNYT KÄYTTÖ Käyttöoikeustiedot Tämän e-kirjan sisältö on suojattu tekijänoikeuslain, muiden asiaa käsittelevien lakien ja kansainvälisten sopimusten mukaisesti.

Lisätiedot

Tervetuloa Pantheriin Tietoja siitä, mitä kaikkea voit tehdä Mac OS X:n ja Mac OS X -ohjelmien avulla

Tervetuloa Pantheriin Tietoja siitä, mitä kaikkea voit tehdä Mac OS X:n ja Mac OS X -ohjelmien avulla Tervetuloa Pantheriin Tietoja siitä, mitä kaikkea voit tehdä Mac OS X:n ja Mac OS X -ohjelmien avulla appleapple Computer, Inc. 2004 Apple Computer, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple-logo on Apple

Lisätiedot

WORD 2007/2010 pikaohje. Kajaanin AMK. Mervi Ruotsalainen 29.8.2010

WORD 2007/2010 pikaohje. Kajaanin AMK. Mervi Ruotsalainen 29.8.2010 1 WORD 2007/2010 pikaohje. Kajaanin AMK Mervi Ruotsalainen 29.8.2010 2 Sisällys 1. YLEISTÄ... 3 1.1 OFFICE- OHJELMIEN MUUTTAMINEN SUOMEN KIELELLE... 3 1.2 WORDIN OMA OHJETOIMINTO... 3 1.3 WORDIN IKKUNAN

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot

Microsoft PowerPoint 2010 Opas

Microsoft PowerPoint 2010 Opas Microsoft PowerPoint 2010 Opas PowerPoint on Microsoftin esitysgrafiikkaohjelma jolla on helppo laatia esityksiä eri tarpeisiin, kuten vaikkapa esitelmien pitoon tai opetukseen. PowerPoint esitys koostuu

Lisätiedot

Pinnacle Studio. Elämäsi elokuvina. Versio 17. Mukaan lukien Pinnacle Studio Plus ja Pinnacle Studio Ultimate

Pinnacle Studio. Elämäsi elokuvina. Versio 17. Mukaan lukien Pinnacle Studio Plus ja Pinnacle Studio Ultimate Pinnacle Studio Versio 17 Mukaan lukien Pinnacle Studio Plus ja Pinnacle Studio Ultimate Elämäsi elokuvina Copyright 2013 Corel Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Kunnioita taiteilijoiden ja muiden

Lisätiedot

tervetuloa internetiin:

tervetuloa internetiin: Tässä osassa opit rakentamaan omat kotisivut lisäämään tekstiä ja kuvia valitsemaan teeman liittämään taustan kotisivuille Toinen osa antaa apua kotisivujen rakentamisessa yhdistyksen tai kerhon käyttöön.

Lisätiedot

Ohjeiden käyttäminen

Ohjeiden käyttäminen Ohjeiden käyttäminen Tietoja online-ohjeiden ominaisuuksista Ohjeiden käyttäminen: näkö- tai liikuntarajoitteiset Ohjedokumentaation avaaminen Miten-sivujen käyttäminen Tietoja online-ohjeiden ominaisuuksista

Lisätiedot

EXCEL - TAULUKKOLASKENTA...2 ALOITUS...2 PERUSTAULUKKO...3 TYÖKIRJA...3

EXCEL - TAULUKKOLASKENTA...2 ALOITUS...2 PERUSTAULUKKO...3 TYÖKIRJA...3 EXCEL - TAULUKKOLASKENTA...2 ALOITUS...2 PERUSTAULUKKO...3 TYÖKIRJA...3 SOLUJEN TÄYTTÄMINEN JA MUOKKAAMINEN...4 SOLUUN KIRJOITTAMINEN...4 TEKSTIEN JA LUKUJEN KORJAUS...5 TEKSTIEN JA LUKUJEN MUOKKAUS...5

Lisätiedot

Kotiope Aarno Hyvönen p. 045 349 05 99 1/13. Ohjelma löytyy Microsoft Office -ohjelmaryhmästä

Kotiope Aarno Hyvönen p. 045 349 05 99 1/13. Ohjelma löytyy Microsoft Office -ohjelmaryhmästä Kotiope Aarno Hyvönen p. 045 349 05 99 1/13 PowerPoint 2010 Ohjelman käynnistäminen Ohjelma löytyy Microsoft Office -ohjelmaryhmästä Kirjoita otsikko ja alaotsikko. Alaotsikkona voi olla myös oma nimi.

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere. FACEBOOK-KURSSI Edistyneille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Aluksi... 2 Asetukset... 3 Käyttäjätilin asetukset...

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 625

Käyttöohje Nokia Lumia 625 Käyttöohje Nokia Lumia 625 4.0. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Puhelimessa on käyttöohje, joka on aina mukanasi ja käytettävissä, kun sitä tarvitset. Löydä vastauksia kysymyksiin

Lisätiedot

LotusLive. LotusLive Engage ja LotusLive Connections. Käyttöopas

LotusLive. LotusLive Engage ja LotusLive Connections. Käyttöopas LotusLie LotusLie Engage ja LotusLie Connections Käyttöopas LotusLie LotusLie Engage ja LotusLie Connections Käyttöopas Huomautus Ennen näiden tietojen ja niihin liittyän tuotteen käyttöä tutustu julkaisuun

Lisätiedot

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1 MIKÄ ON SKYPE?... 2 Mitä tarvitset Skypen käyttöä varten?... 2 KUVALLISET OHJEET SKYPEN LATAUKSEEN JA KÄYTTÖÖN... 4 Tunnuksen luominen ja Skypen lataaminen... 4 Sisäänkirjautuminen...

Lisätiedot

Kuvakirja-opas II. Vinkkejä ja niksejä Ifolorkirjan tekijälle

Kuvakirja-opas II. Vinkkejä ja niksejä Ifolorkirjan tekijälle Kuvakirja-opas II Vinkkejä ja niksejä Ifolorkirjan tekijälle 08/2012 Saatteeksi Olet jo tehnyt yhden tai useamman Ifolorkirjan, joten kuvakirjan tekemisen perusteet ovat sinulle tuttu asia. Olet jo ladannut

Lisätiedot

Nokia E6 00 -käyttöohje

Nokia E6 00 -käyttöohje Nokia E6 00 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti ja akku paikalleen 10 Aseta tai poista muistikortti 12 Lataus 14 Kytke tai katkaise

Lisätiedot

CD-ROM-levyn ohjelmien opas

CD-ROM-levyn ohjelmien opas Issue 1 FI CD-ROM-levyn ohjelmien opas Tämän ohjeen sähköistä versiota koskee Nokian käyttöohjeiden ehdot 7.6.1998 ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Copyright Nokia Mobile Phones

Lisätiedot

Nokia C5 00 -käyttöohje

Nokia C5 00 -käyttöohje Nokia C5 00 -käyttöohje 3.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Tietoja laitteestasi 5 Toimistosovellukset 6 Verkkopalvelut 6 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 SIM-kortin ja akun asentaminen 7

Lisätiedot

GIMP ohjelmaopas (Lähde:Wikikirjasto)

GIMP ohjelmaopas (Lähde:Wikikirjasto) GIMP ohjelmaopas (Lähde:Wikikirjasto) Tämä on Wikikirjaston GIMP-kirjan (http://fi.wikibooks.org/wiki/gimp) tulostettava versio. GIMP on avoimeen lähdekoodiin perustuva ilmainen kuvankäsittelyohjelma.

Lisätiedot

Nokia Lumia 610 -käyttöohje

Nokia Lumia 610 -käyttöohje Nokia Lumia 610 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 6 Näppäimet ja osat 6 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 7 Aseta SIM-kortti paikalleen 8 Lataa puhelin 10 Antennien

Lisätiedot

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä. Kurssin sisältö: 1 Johdanto... 3 2 Internet... 4 2.1 Internetin peruskäyttö... 4

Lisätiedot

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 Käyttöopas Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1 Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 HUAWEI MediaPad ulkoiset osat...2 SIM- ja microsd-korttien

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 IVUT SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI TALKOISSA 5 NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 YLLÄPITOTILANÄKYMÄN TYÖKALUT 8 Valikkorivi 8 Palkki sivujen järjestyksen vaihtamiseen 8 SIVUJEN LUOMINEN

Lisätiedot