Microsoft Apps -käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Microsoft Apps -käyttöohje"

Transkriptio

1 Microsoft Apps -käyttöohje 1. painos

2 2 Tietoja Microsoft Apps -sovelluksesta Tietoja Microsoft Apps -sovelluksesta Microsoft Apps tuo Microsoft-yrityssovellukset ohjelmistoversiota käyttävään Nokia Belle -puhelimeesi. Tarkista ohjelmistoversio näppäilemällä *#0000#. Paketti sisältää seuraavat sovellukset: Microsoft Lync 2010 Mobile Microsoft OneNote Microsoft Document Connection Microsoft PowerPoint -yleislähetys Microsoft Apps sisältää myös Nokia Neuvottelu -ominaisuuden, joka on integroitu kokouspyyntöihin ja neuvottelukutsuihin. Voit liittyä puhelinneuvotteluihin helposti kalenteria napauttamalla. Useimmissa tapauksissa Microsoft Apps -sovelluksen käyttö edellyttää datayhteyttä. Palvelun käyttäminen tai sisällön lataaminen voi vaatia suurten tietomäärien siirtämistä ja aiheuttaa tiedonsiirtomaksuja. Microsoft Apps voi olla yrityksen palvelimella tai se voidaan hankkia Office 365 -palveluna. Microsoft Office palvelujen saatavuus voi vaihdella alueittain. Lataa ja asenna Microsoft Apps Lataa käyttämällä: puhelimen ohjelmistopäivityssovellusta Nokia Suite -tietokonesovellusta Asennuksen jälkeen puhelimen on annettava käynnistyä uudelleen tai se on pyydettäessä käynnistettävä itse uudelleen. Asenna ohjelmistopäivityssovelluksen avulla 1 Valitse >. 2 Valitse > Valitse päivitykset. 3 Valitse luettelosta Microsoft Apps. 4 Päätä päivitys ja käynnistä puhelin uudelleen valitsemalla Käynnistä. Asenna Nokia Suite -ohjelmiston avulla 1 Liitä puhelin tietokoneeseen USB-kaapelilla ja avaa sitten Nokia Suite -ohjelmisto tietokoneessa. 2 Valitse.

3 Käytön aloitus 3 3 Tuo näkyviin puhelimelle käytettävissä olevat päivitykset valitsemalla Avaa. 4 Valitse Microsoft Apps > Asenna. 5 Kirjaudu Nokia-tilille ja noudata tietokoneen näyttöön tulevia ohjeita. Käytön aloitus Opi ottamaan Microsoft Apps -sovellus käyttöön. Määritä Microsoft Apps -asetukset 1 Valitse aloitusnäytössä. 2 Kirjoita yritystilin tai Office 365 -tilin sähköpostiosoite ja salasana. 3 Kirjoita yrityksen toimialueen nimi ja käyttäjänimi, jos käytettävissä. 4 Valitse Kirjaudu sisään. Sovellusten määrittämisen jälkeen voit poistaa tämän widgetin aloitusnäytöstä. Muodosta Microsoft Apps -yhteys Microsoft Apps -asetukset edellyttävät Microsoft-taustajärjestelmää. Voit määrittää Exchange ActiveSync-, Lync ja SharePoint-sovellusten asetukset seuraavasti. Saat lisätietoja yrityksesi IT-osastolta. Kun olet määrittänyt Microsoft Apps -tilin, valitse sovellus Määritetyt palvelut: - näkymässä ja valitse Avaa. Jos sovelluksen asetusten määritys epäonnistui, voit valita sovelluksen Palvelujen asetuksia ei ole määritetty -näkymässä, määrittää asetukset ja valita Yhdistä. Jos haluat synkronoida OneNote-sovelluksen SkyDrive-palvelun kanssa, Windows Live -tilisi vastaavuusmääritys on asetettava puhelimeen. Exchange ActiveSync -sovelluksen asetukset Palvelin: Yrityksen palvelimen tai Office 365 Exchange ActiveSync -palvelimen web-osoite. Toimialue: Yritykselle määritetty toimialueen nimi. Käyttäjänimi: Käyttäjänimesi yrityksessä. Yrityksen taustajärjestelmän mukaan voit joutua määrittämään seuraavat Lyncasetukset tai osan niistä. Lync asetukset Lyncin kirjautumisosoite: Lync-kirjautumisosoitteesi. Toimialue: Yritykselle määritetty toimialueen nimi.

4 4 Microsoft Lync 2010 Käyttäjänimi: Käyttäjänimesi yrityksessä. Sisäinen etsintäpalvelin Yrityksen palvelimen tai sisäisen Office 365 Lync - etsintäpalvelimen web-osoite. Ulkoinen etsintäpalvelin Yrityksen palvelimen tai ulkoisen Office 365 Lync - etsintäpalvelimen web-osoite. SharePoint -asetukset SharePoint UAG URL: Yrityksen Unified Access Gateway -palvelimen web-osoite. SharePoint-sivusto: Yrityksen ensisijaisen sivuston tai Office 365 SharePoint - sivuston web-osoite. Toimialue: Yritykselle määritetty toimialueen nimi. Käyttäjänimi: Käyttäjänimesi yrityksessä. Microsoft Lync 2010 Opi käyttämään Microsoft Lync sovellusta. Tietoja Microsoft Lync sovelluksesta Valitse >. Microsoft Lync 2010 on osa Microsoft Apps for Nokia Belle -sovellusta, joka tuo tärkeimmät Microsoft-yrityssovellukset Nokia Belle -älypuhelimiin. Lync-liittymässä yhdistyvät olotilatiedot, chat (pikaviestit), äänipuhelut ja verkkokokoukset. Kaikki yhteystiedot jaetaan Lync 2010-, Exchange ja Sharepoint toimintojen välillä. Kaikki tietoliikenne kulkee Lync Server palvelimen kautta. Lync-toimintoa voi käyttää seuraavin tavoin: Tietokonesovelluksen avulla Mobiilisovelluksen avulla Pöytäpuhelimella Lankapuhelimella valintayhteyden avulla Lync Mobile -sovellus on tarkoitettu käytettäväksi voimassa olevan käyttöoikeuden nojalla käytettävän Microsoft Lync Server 2010:n (palvelinasennus) tai Office palvelun (Lync Online) kanssa. Palvelimeen asennettavan Lync Mobile -version käyttöä varten on asennettava Lync Server 2010 Mobility Service -päivitys. Lync Server tai Lync Online -lisenssi toimitetaan tavallisesti yrityskäyttäjille.

5 Microsoft Lync Palvelun käyttäminen tai sisällön lataaminen voi aiheuttaa suurten tietomäärien siirtämisen, johon voi liittyä tiedonsiirtomaksuja. Kirjaudu sisään 1 Valitse >. 2 Täytä Kirjautumisessa käytettävä osoite- ja Salasana-kentät. Kirjautumisosoite on tavallisesti täydellinen sähköpostiosoite. 3 Jos käytät Lync ohjelmiston palvelimeen asennettua versiota, täytä Käyttäjänimi- ja Toimialue-kentät. Saat lisätietoja yrityksesi IT-osastolta. 4 Valitse Kirjaudu. Jos sisäänkirjausyritys epäonnistuu verkkovirheen tai muun väliaikaisen virheen vuoksi, Lync 2010 yrittää sisäänkirjausta uudelleen. Jos virhe on pysyvä, kuten virheellinen käyttäjänimi, näkyviin tulee ilmoitus. Kuittaa ilmoitus, muokkaa sisäänkirjaustietoja ja kirjaudu sisään uudelleen. 5 Jos haluat käyttää matkapuhelinnumeroasi osallistuessasi kokouksiin, kirjoita puhelinnumero maatunnuksen kera ja valitse Seuraava. Jos Lync Mobile -tilisi tukee Enterprise Voice -järjestelmää, näkyviin voi tulla järjestelmänvalvojan määrittämien asetusten mukaan Soita töistä tai Soitonsiirto tai molemmat. 6 Valitse Valmis. Kun kirjaudut sisään Lync järjestelmään ensimmäistä kertaa, tilitiedot tallentuvat järjestelmään, joten niitä ei tarvitse kirjoittaa uudelleen jokaisen sisäänkirjauksen yhteydessä. Kirjaudu ulos Lync järjestelmästä Valitse > Kirjaudu ulos. Yhteystiedot ja tavoitettavuus Valitse > ja. Kaikki yhteystiedot näkyvät Näytä yhteystiedot -välilehdessä ryhmiteltynä eri luokkiin, joita kutsutaan yhteysryhmiksi. Kun kirjaudut puhelimessa Lync toimintoon, Lync 2010 päivittää automaattisesti puhelimen osoitekirjan vastaamaan tietokoneen Lync osoitekirjaa. Voit käyttää myös yrityksesi osoitekirjaa. Etsi nimeä Valitse ja ala kirjoittaa henkilön nimeä.

6 6 Microsoft Lync 2010 Tarkastele osoitekorttia Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö. Aseta tavoitettavuustila tai kirjoita muistiinpano Valitse tavoitettavuustila tai kirjoita muistiinpano alueella, jolla tavoitettavuustilasi näkyy. Lync 2010 päivittää tilasi Microsoft Outlook -kalenterin perusteella. Lisää nimi 1 Valitse ja ala kirjoittaa henkilön nimeä. 2 Valitse henkilö ja valitse > Lisää yhteyshenkilö... sekä ryhmä, johon haluat lisätä henkilön. Poista nimi 1 Laajenna yhteysryhmä ja valitse poistettava henkilö. 2 Valitse > Poista nimi... Lähetä henkilölle sähköposti- tai tekstiviesti Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö sekä Lähetä sähköpostiviesti tai Lähetä teksti. Lähetä pikaviesti Lync toiminnon avulla voit lähettää pikaviestejä yhdelle henkilölle tai useille henkilöille. Voit lähettää viestejä kenelle tahansa puhelimen tai yrityksen osoitekirjassa olevalle henkilölle. Valitse > ja. 1 Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö. 2 Valitse henkilön Lync-tunnus Lähetä pikaviesti -osiosta. 3 Kirjoita viesti ja valitse. 4 Lopeta keskustelu henkilön kanssa valitsemalla > Lopeta keskustelu. Vihje: Keskustelun lopettaminen poistaa sen Näytä keskustelut -luettelosta. Jos et itse lopeta keskustelua, se säilyy Näytä keskustelut -luettelossa. Voit myöhemmin poistaa sen luettelosta. Lähetä sijaintisi 1 Valitse keskusteluikkunassa > Lähetä sijainti. 2 Vahvista nykyinen sijaintisi kartalla ja valitse Lähetä. Lync 2010 lähettää pikaviestin, jossa on tieto sijainnistasi ja karttalinkki.

7 Microsoft Lync Vihje: Voit lisätä mukautetun tekstin, esimerkiksi yrityksen nimen tai katuosoitteen, joka auttaa vastaanottajaa tunnistamaan paikan. Tämä toiminto ei ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Lisää henkilö keskusteluun Valitse keskusteluikkunassa ja haluamasi henkilö. Voit kutsua keskusteluun uuden osallistujan koska tahansa, mutta voit lisätä meneillään olevaan chat-keskusteluun vain yhden henkilön kerrallaan. Siirry meneillään olevien keskustelujen välillä Valitse keskusteluikkunassa > Näytä keskustelut ja keskustelu, johon haluat siirtyä. Vihje: Vastaamatta jääneet keskustelut on lueteltu aloitusnäytössä. Lähetä keskustelu sähköpostissa 1 Valitse keskusteluikkunassa > Lähetä sähköpostiviestinä. 2 Kirjoita tarvittavat tiedot ja lähetä viesti. Soita puhelu Valitse >. Jos Lync-tilisi tukee Enterprise Voice -järjestelmää ja Soita töistä -palvelu on otettu käyttöön, voit soittaa matkapuhelimellasi paikallis- ja kaukopuheluja Lync-palvelimen kautta. Voit käyttää Soita töistä -palvelua osoitekortilta, chat-keskusteluikkunasta tai numeronvalitsimesta. Soita Lync-puhelu osoitekortilta 1 Valitse. 2 Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö, jolle haluat soittaa. 3 Valitse henkilön Lync-tunnus tai puhelinnumero Soita töistä -osiosta. 4 Hyväksy Lync-palvelimesta saapuva puhelu. Soita Lync-puhelu chat-keskusteluikkunasta 1 Valitse. 2 Hyväksy Lync-palvelimesta saapuva puhelu. Soita Lync-puhelu numeronvalitsimesta 1 Valitse. 2 Kirjoita puhelinnumero maatunnuksen kera.

8 8 Microsoft Lync Valitse. 4 Hyväksy Lync-palvelimesta saapuva puhelu. Jos Lync-tilisi ei tue Enterprise Voice -järjestelmää, voit soittaa matkapuhelimellasi osoitekirjan henkilöille puhelimen käyttösuunnitelman avulla. Soita matkapuhelu 1 Valitse. 2 Laajenna yhteysryhmä ja valitse henkilö, jolle haluat soittaa. 3 Valitse henkilön puhelinnumero. Voit tarkistaa Lync toiminnon avulla yritysnumerosi vastaajaan tulleet ääniviestit, jos yritysvastaaja on käytettävissä ja yrityksesi tukee sitä. Tarkista yritysnumeron ääniviestit Valitse >. Tämä vastaaja toimii eri tavalla kuin matkapuhelimen vastaaja. Voit kuunnella suoraan matkapuhelimeesi soittaneiden henkilöiden jättämät ääniviestit noudattamalla palveluntarjoajasi antamia ohjeita. Osallistu kokoukseen 1 Avaa Lync-kokouskutsu kalenterissasi ja valitse Liity Lync-kokoukseen. Sen mukaan, mitä kokouksen järjestäjä on määrittänyt, joudut ehkä odottamaan hyväksyntää tai voit päästä heti osallistumaan kokoukseen. 2 Liity kokoukseen hyväksymällä Lync-palvelimesta saapuva puhelu. Voit puhua, kuunnella puhetta ja osallistua kokouksen chat-keskusteluihin, mutta et näe Lync-kokouksen mahdollista jaettua sisältöä. 3 Lopeta kokous valitsemalla > Lopeta kokous. Vaikka Lync-tilisi ei tukisikaan Enterprise Voice -järjestelmää, voit ehkä osallistua puhelimellasi Lync-kokouksiin. Saat lisätietoja yrityksesi IT-osastolta. Muuta asetuksia Voit muuttaa monien Lync-toimintojen asetuksia koska tahansa. Ääniasetusten käyttö edellyttää kirjautumista Lync Mobile -järjestelmään. Valitse > ja > Asetukset. Vaihda kirjautumisosoite ja salasana Valitse ja muokkaa sitten kirjautumisosoitetta ja salasanaa.

9 Microsoft OneNote 9 Muuta sovelluksen käynnistysasetuksia Valitse ja valitse sitten Käynnistä Lync puhelimen käynnistyksen yhteydessä - valintaruutu tai poista sen valinta. Tämä toiminto on käytettävissä vain Microsoft Apps for Nokia Belle -sovelluksen tulevissa päivitysversioissa. Lisää puhelinnumerosi kokouksiin osallistumista varten Varmista, että olet kirjautunut Lync-tilillesi, valitse ja kirjoita Oma matkapuhelinnumeroni -kenttään puhelinnumerosi maatunnuksen kera. Ota Soita töistä -toiminto käyttöön tai poista se käytöstä 1 Varmista, että olet kirjautunut Lync-tilillesi ja että tili tukee Enterprise Voice - järjestelmää ja Soita töistä -toimintoa. 2 Valitse. 3 Siirrä Soita töistä -liukusäädin oikeaan asentoon. Vihje: Kun Soita töistä -toiminto on käytössä, puhelin käyttää paikallis- ja ulkomaanpuheluja soittaessaan Lync Server palvelinta. Muuta Soitonsiirto asetuksia 1 Varmista, että olet kirjautunut Lync-tilillesi ja että tili tukee Enterprise Voice - järjestelmää ja Soitonsiirto -toimintoa. 2 Valitse ja muuta seuraavia asetuksia: Ota Soitonsiirto käyttöön tai poista se käytöstä siirtämällä Soitonsiirtoliukusäädin oikeaan asentoon. Kun määrität numeron, johon puhelut siirretään, varmista, että Soitonsiirto on käytössä ja valitse haluamasi vaihtoehto Siirrä puheluni numeroon -luettelosta. Asetuksen vaihtaminen edellyttää, että Soitonsiirto on käytössä. Jos haluat, että saapuva Lync-puhelu soi samanaikaisesti toisessa numerossa, varmista, että Soitonsiirto on käytössä ja valitse haluamasi vaihtoehto Samanaikainen soitto -luettelosta. Asetuksen vaihtaminen edellyttää, että Soitonsiirto on käytössä. Microsoft OneNote Opi luomaan ja muokkaamaan muistiinpanoja puhelimessa. Tietoja Microsoft OneNote -sovelluksesta Valitse >.

10 10 Microsoft OneNote Microsoft OneNote -sovelluksella voit luoda ja muokata muistiinpanoja Nokia Belle -puhelimessa. Voit lisätä kuvia ja muotoilla muistiinpanojen tekstiä. Voit tallentaa muistiinpanoja paikallisesti puhelimeen ja avata, tarkastella tai muokata OneNote muistikirjoja Windows Live SkyDrive -palvelussa. Muistikirjat synkronoituvat automaattisesti. Muistiinpanojen avaaminen ja jakaminen SkyDrive-palvelussa edellyttää kirjautumista ilmaisen Windows Live ID:n avulla. Muistikirjat ja osiot helpottavat tiedostojen järjestelyä. Kukin muistikirja koostuu yhdestä tai useasta osiosta. Osiot sisältävät sivuja, jotka ovat varsinaisia OneNoteasiakirjoja. Luo Windows Live ID Voit käyttää Microsoft-palveluja, kuten Windows Live SkyDrive -palvelua, Windows Live ID:n ja salasanan avulla puhelimessa tai tietokoneessa. Siirry osoitteeseen signup.live.com ja noudata näyttöön tulevia ohjeita. Jos käytössäsi on jokin seuraavista tileistä, sinulla on jo Windows Live ID: Hotmail Windows Live ID:ksi rekisteröity oma sähköpostiosoite Messenger SkyDrive MSN Zune Pass Xbox LIVE Luo muistiinpano Kun kirjaudut OneNote -sovellukseen, Windows Live SkyDrive -muistikirjasi näkyvät puhelimessasi. Jos sinulla ei ole muistikirjoja, sovellus luo Henkilökohtainen (web) - muistikirjan. Voit luoda ja muokata sivuja OneNote-mobiilisovelluksen avulla, mutta et voi luoda tai muokata muistikirjoja tai osioita. Voit luoda muistikirjoja ja osioita tietokoneessa tai web-sovelluksen avulla ja synkronoida ne Nokia Belle -älypuhelimeen SkyDriven kautta. Valitse >. Luo muistiinpano SkyDrive-palvelussa Kirjoita Windows Live ID ja salasana ja valitse Kirjaudu.

11 Microsoft OneNote 11 Jos haluat aloittaa muistiinpanojen tekemisen heti kirjautumatta palveluun, voit kirjoittaa järjestelmän luomaan Henkilökohtainen-muistikirjaan. Kaikki luodut muistiinpanot tallentuvat puhelimeen. Luo muistiinpano puhelimessa Valitse ohita tämä vaihe.. Luo muistiinpano nopeasti Valitse. Luo muistiinpano olemassa olevaan muistikirjaan Avaa muistikirjan osio ja valitse. OneNote käyttää Henkilökohtainen (web)- ja Arkistoimattomat-osioita synkronoidessaan muistiinpanoja SkyDrive-palveluun, joten näitä osioita ei saa poistaa tai nimetä uudelleen. Poista muistiinpano 1 Valitse >. 2 Pidä muistiinpanoa valittuna ja valitse Poista sivu. Voit poistaa muistikirjan tai osion Windows-tietokoneen Microsoft OneNote sovelluksessa tai käyttämällä OneNote-web-sovellusta. Piilota jaetut muistikirjat Muistikirjat, jotka muut käyttäjät ovat jakaneet kanssasi SkyDrive-palvelussa, näkyvät puhelimessasi. Voit piilottaa nämä muistikirjat. 1 Valitse >. 2 Valitse > Asetukset. 3 Vaihda SkyDrive-muistikirjat-osiossa haluamasi muistikirjan arvoksi Ei. Järjestä muistiinpanoja Voit järjestää Windows Live SkyDrive -palveluun tallennettuja muistiinpanoja Windows-tietokoneen Microsoft OneNote sovelluksessa tai käyttämällä OneNote-web-sovellusta. Voit esimerkiksi toimia seuraavasti: Arkistoi tai siirrä muistiinpanoja Lähetä muistiinpanoja Luo tai poista muistikirjoja ja osioita

12 12 Microsoft Document Connection Vaihda muistikirjojen väriä Synkronoi muistiinpanoja Kaikki muistikirjat, jotka haluat avata puhelimessasi, on tallennettava Windows Live SkyDrive -palveluun. Voit tehdä sen kahdella tavalla: Luo muistikirjat SkyDrive-palvelussa OneNote-web-sovelluksen avulla. Jaa muistikirjat SkyDrive-palveluun Windows-tietokoneen Microsoft OneNote sovelluksessa. Synkronoi SkyDrive-palvelussa olevat muistiinpanot puhelimeen Avaa SkyDrive-palvelussa olevat muistikirjasi kirjautumalla puhelimessa OneNotesovellukseen. Synkronoi puhelimessa olevat muistiinpanot SkyDrive-palveluun Jos et kirjaudu sisään avatessasi OneNote-sovelluksen ensimmäistä kertaa, muistiinpanot tallentuvat puhelimeen eivätkä synkronoidu SkyDrive-palveluun. Valitse > Synkronoi SkyDriveen. Microsoft Document Connection Opi hallitsemaan tiedostoja puhelimessa. Tietoja Microsoft Document Connection -sovelluksesta Document Connection -sovelluksen avulla voit hallita tiedostoja puhelimessa. Voit tarkastella kaikkia puhelimeen paikallisesti tallennettuja tiedostoja ja sähköpostin liitetiedostoja. Document Connection -sovelluksessa voit myös selata yrityksesi verkkoon tai Microsoft Office 365 -palveluun tallennettuja Microsoft SharePoint sivustoja sekä tarkastella ja jakaa kaikkia niihin tallennettuja tiedostoja. SharePointsovelluksen käyttö edellyttää suojattua mobiiliyhteyttä, esimerkiksi Nokia Belle VPNtai Unified Access Gateway -yhteyttä. Kaikki tiedostot näkyvät SharePoint-sivustossa, mutta vain seuraavat tiedostotyypit näkyvät Suosikit-näkymässä: PowerPoint Word Excel PDF 1 Valitse >.

13 Microsoft Document Connection 13 2 Jos haluat avata SharePoint-sivuston nyt, valitse Kyllä. Jos haluat ohittaa tämän vaiheen ja avata SharePoint-sivuston myöhemmin, valitse Ei. Alareunan työkalurivillä on kaksi välilehteä, Suosikkitiedostot ja Paikat. Voit tutkia SharePoint-sivuston sisältöä valitsemalla SharePoint-sivuston Paikat-välilehdessä. Paikat-välilehdessä voit tarkastella SharePoint-suosikkisivustojasi, puhelimen muistiin tallennettujen tiedostojen sijaintia (Paikallinen), sähköpostin liitteitä ja viimeksi tarkasteltuja SharePoint-sivustoja. Suosikkitiedostot-välilehdessä voit tarkastella paikkojen kaikkia suosikkeihin lisättyjä tiedostoja. SharePoint-hallinta-näkymässä voit tarkastella kansioita, tiedostoja ja muuta sisältöä. Microsoft Office 365 -palvelujen saatavuus voi vaihdella alueittain. Järjestä ja suodata tiedostoja Voit järjestää ja suodattaa tiedostoja sekä Suosikkitiedostot- että Paikatvälilehdessä. Järjestä tiedostoja Valitse > > Järjestä päivämäärän mukaan, Järjestä otsikon mukaan tai Järjestä paikan mukaan. Suodata tiedostoja Valitse >, tai. Vihje: Voit poistaa käytössä olevat suodattimet valitsemalla. Avaa asiakirja 1 Valitse > >. Voit myös valita tiedoston SharePoint-hallinta-näkymästä. 2 Valitse tiedosto, jonka haluat avata. 3 Jos tiedostoluettelo on tyhjä, lisää luetteloon tiedostoja avaamalla SharePointsivusto ja lisäämällä se suosikkeihin. Avaa SharePoint-sivusto ja lisää se suosikkeihin Kun avaat SharePoint-sivuston, se lisätään Paikat-välilehteen. Voit lisätä paikan suosikkeihin, jolloin kaikki kyseisen paikan tiedostot lisätään Suosikkitiedostotluetteloon. Valitse >.

14 14 Microsoft PowerPoint -yleislähetys Avaa SharePoint-sivusto Valitse > Avaa URL ja kirjoita SharePoint-sivuston web-osoite. Lisää paikka suosikkeihin Valitse >. Kun lisäät paikan suosikkeihin, tiedoston ominaisuudet tallentuvat Suosikkitiedostotluetteloon akkuvirran ja tiedonsiirtokustannusten säästämiseksi. Kun avaat tiedoston, se latautuu puhelimeen. Voit päivittää SharePoint-sivuston tiedostot koska tahansa. Voit synkronoida tiedostot varmistaaksesi, että puhelimessa on tiedoston uusin versio. Synkronoi uusin tiedosto puhelimeen Valitse > Synkronointi. Jaa tiedosto Voit jakaa tiedoston lähettämällä linkin tiedostoon, jos se sijaitsee SharePointsivustossa, tai lähettämällä tiedoston liitteenä, jos se on tallennettu puhelimeen. Lähetä linkki Pidä tiedostoa valittuna ja valitse Lähetä linkki. Lähetä tiedosto liitteenä Pidä tiedostoa valittuna ja valitse Lähetä liitteenä. Microsoft PowerPoint -yleislähetys Opi käyttämään Microsoft PowerPoint-yleislähetystä. Katso PowerPoint -lähetystä Microsoft PowerPoint -yleislähetyksen avulla voit katsella PowerPoint-esityksiä puhelimessasi samalla, kun esityksen pitäjä ohjaa diaesitystä PowerPointlähetyspalvelun avulla etäjärjestelmän SharePoint- tai Windows Live -sovelluksessa. Esityksen katsominen ei edellytä PowerPoint-sovellusta puhelimessa. Esityksen pitäjän on lähetettävä sinulle lähetyksen linkki verkkoyhteydellä varustetusta tietokoneesta. 1 Kun saat linkin sähköposti- tai pikaviestissä, valitse linkki. PowerPoint-lähetyssovellus avautuu. 2 Voit käyttää ohjaimia napauttamalla näyttöä.

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Pikaopas Tarkista sähköposti Määritä Android-puhelin lähettämään ja vastaanottamaan Office 365-sähköpostia. Tarkista kalenteritiedot missä liikutkin Android-puhelimeen

Lisätiedot

Nokia C3-01 -käyttöohje

Nokia C3-01 -käyttöohje Nokia C3-01 -käyttöohje 2.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku paikoilleen 6 Aseta tai irrota muistikortti 7 Lataa akku 8 Akun lataaminen

Lisätiedot

Nokia Lumia 610 -käyttöohje

Nokia Lumia 610 -käyttöohje Nokia Lumia 610 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 6 Näppäimet ja osat 6 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 7 Aseta SIM-kortti paikalleen 8 Lataa puhelin 10 Antennien

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

Nokia E6 00 -käyttöohje

Nokia E6 00 -käyttöohje Nokia E6 00 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti ja akku paikalleen 10 Aseta tai poista muistikortti 12 Lataus 14 Kytke tai katkaise

Lisätiedot

Nokia 300 -käyttöohje

Nokia 300 -käyttöohje Nokia 300 -käyttöohje 1.2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku paikoilleen 5 Aseta muistikortti paikalleen 7 Lataa akku 8 Akun lataaminen

Lisätiedot

Nokia N8 00 -käyttöohje

Nokia N8 00 -käyttöohje Nokia N8 00 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 9 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa lukitus

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 720

Käyttöohje Nokia Lumia 720 Käyttöohje Nokia Lumia 720 1.0. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Puhelimessa on käyttöohje, joka on aina mukanasi ja käytettävissä, kun sitä tarvitset. Pyyhkäise alkunäytössä

Lisätiedot

PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone. Käyttöopas. Versio: 10.2.1

PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone. Käyttöopas. Versio: 10.2.1 PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone Käyttöopas Versio: 10.2.1 Julkaistu: 2014-05-16 SWD-20140516171441342 Sisältö Määritys ja perustiedot... 7 Uutta tässä julkaisussa...7 Laitteen esittely...9 BlackBerry

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 620

Käyttöohje Nokia Lumia 620 Käyttöohje Nokia Lumia 620 1.0. painos FI Käyttöohje Nokia Lumia 620 Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 5 Antennien paikat 6 Aseta SIM-kortti

Lisätiedot

Google Appsista yrityksille suunnattuun Office 365 -palveluun. Siirtyminen

Google Appsista yrityksille suunnattuun Office 365 -palveluun. Siirtyminen Google Appsista yrityksille suunnattuun Office 365 -palveluun Siirtyminen Yrityksille suunnattu Office 365 on ulkoasultaan erilainen kuin Google Apps. Kun kirjaudut sisään, näyttöön avautuu oheinen näkymä,

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 920

Käyttöohje Nokia Lumia 920 Käyttöohje Nokia Lumia 920 1.1. painos FI Käyttöohje Nokia Lumia 920 Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 5 Antennien paikat 6 Aseta SIM-kortti

Lisätiedot

Cisco IP Phone Messenger -palvelu Cisco Unified Presence Release 6.0(1) -ohjelmaa varten

Cisco IP Phone Messenger -palvelu Cisco Unified Presence Release 6.0(1) -ohjelmaa varten Cisco IP Phone Messenger -palvelu Cisco Unified Presence Release 6.0(1) -ohjelmaa varten SISÄLTÄÄ KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSEN JA TAKUUN Yhdysvaltojen pääkonttori Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San

Lisätiedot

Laajennettu käyttöopas

Laajennettu käyttöopas X2 Laajennettu käyttöopas Sisältö Aloittaminen...5 Puhelimessa oleva käyttöohje...5 Lisäohjeita...5 Kokoaminen...5 Puhelimen käynnistäminen ja sammuttaminen...6 Kohdistaminen...7 Puhelimeen tutustuminen...8

Lisätiedot

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi Lync Pikaohje Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear www.salcom.fi here. Copyright 2011 Salcom Group Oy Lync Pikaohje 1 (20) SISÄLLYSLUETTELO Lync... 1 Yhteystietoluettelo...

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113

Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113 Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113 1.1. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Katso videoita osoitteessa www.youtube.com/nokiasupportvideos. Lisätietoja Nokian palveluehdoista ja

Lisätiedot

BlackBerry Link Windowskäyttöjärjestelmään. Versio: 1.2.3. Käyttöopas

BlackBerry Link Windowskäyttöjärjestelmään. Versio: 1.2.3. Käyttöopas BlackBerry Link Windowskäyttöjärjestelmään Versio: 1.2.3 Käyttöopas Julkaistu: 2014-01-20 SWD-20140120094016873 Sisältö Lisäresursseja...5 Aloittaminen... 6 Tietoja BlackBerry Link -ohjelmistosta... 6

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 625

Käyttöohje Nokia Lumia 625 Käyttöohje Nokia Lumia 625 4.0. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Puhelimessa on käyttöohje, joka on aina mukanasi ja käytettävissä, kun sitä tarvitset. Löydä vastauksia kysymyksiin

Lisätiedot

BlackBerry Classic Smartphone. Versio: 10.3.2. Käyttöopas

BlackBerry Classic Smartphone. Versio: 10.3.2. Käyttöopas BlackBerry Classic Smartphone Versio: 10.3.2 Käyttöopas Julkaistu: 2015-05-27 SWD-20150527101433616 Sisältö Määritys ja perustiedot...6 Uutta tässä julkaisussa...6 Johdatus BlackBerry-älypuhelimeen...

Lisätiedot

BlackBerry Q10 Smartphone. Versio: 10.1. Käyttöopas

BlackBerry Q10 Smartphone. Versio: 10.1. Käyttöopas BlackBerry Q10 Smartphone Versio: 10.1 Käyttöopas Julkaistu: 2013-05-10 SWD-20130510084510844 Sisältö Tervetuloa... 8 BlackBerry 10 -laitteen uudet sovellukset ja toiminnot... 9 Aloitus... 13 SIM-kortin,

Lisätiedot

Nokia C2 02 -käyttöohje

Nokia C2 02 -käyttöohje Nokia C2 02 -käyttöohje 1.2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku 5 Aseta muistikortti paikalleen 7 Akun lataaminen 8 Kiinnitä rannehihna

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 925

Käyttöohje Nokia Lumia 925 Käyttöohje Nokia Lumia 925 3.0. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Puhelimessa on käyttöohje, joka on aina mukanasi ja käytettävissä, kun sitä tarvitset. Pyyhkäise aloitusnäytössä

Lisätiedot

Käyttöohje. Xperia E3 D2202/D2203/D2206

Käyttöohje. Xperia E3 D2202/D2203/D2206 Käyttöohje Xperia E3 D2202/D2203/D2206 Sisältö Aloittaminen...6 Tietoja tästä käyttöoppaasta...6 Yleiskatsaus...6 Kokoaminen...7 Laitteen ensimmäinen käynnistyskerta...9 Miksi Google -tili tarvitaan?...9

Lisätiedot

Nokia C6-00 -käyttöopas

Nokia C6-00 -käyttöopas Nokia C6-00 -käyttöopas 4.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Tietoja laitteestasi 5 Toimistosovellukset 6 Verkkopalvelut 6 Jaettu muisti 6 Magneetit ja magneettiset kentät 7 Ohjeiden etsiminen

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia 515. 2.1. painos FI

Käyttöohje Nokia 515. 2.1. painos FI Käyttöohje Nokia 515 2.1. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Tämän käyttöoppaan ohjeet perustuvat uusimpaan saatavilla olevaan ohjelmistoversioon. Jos laitetta ei ole päivitetty

Lisätiedot

Nokia C5 00 -käyttöohje

Nokia C5 00 -käyttöohje Nokia C5 00 -käyttöohje 3.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Tietoja laitteestasi 5 Toimistosovellukset 6 Verkkopalvelut 6 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 SIM-kortin ja akun asentaminen 7

Lisätiedot

BlackBerry Classic Smartphone. Versio: 10.3.1. Käyttöopas

BlackBerry Classic Smartphone. Versio: 10.3.1. Käyttöopas BlackBerry Classic Smartphone Versio: 10.3.1 Käyttöopas Julkaistu: 2015-03-02 SWD-20150302133713123 Sisältö Määritys ja perustiedot...6 Uutta tässä julkaisussa...6 Johdatus BlackBerry-älypuhelimeen...

Lisätiedot

Novell Filr 1.2 -mobiilisovelluksen pika-aloitus

Novell Filr 1.2 -mobiilisovelluksen pika-aloitus Novell Filr 1.2 -mobiilisovelluksen pika-aloitus Huhtikuu 2015 Pika-aloitus Novell Filrin avulla voit helposti käyttää kaikkia tiedostojasi ja kansioitasi pöytätietokoneella, selaimella tai mobiililaitteella.

Lisätiedot

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Ring Käyttöohje Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Oyj Elisa Ring 2 (57) 1 Johdanto... 3 2 Elisa Ring salasanan hallinnointi... 4 2.1 Salasanan aktivointi (luonti)... 4 3 Elisa Ring vastaaja...

Lisätiedot