SELVITYSTYÖ LOPEN YLÄKOULUN JA KIRKONKYLÄN KOULUN YHDISTÄMISEKSI LOPEN YHTENÄISKOULUKSI. Kasvatus- ja koulutuslautakunta 28.5.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SELVITYSTYÖ LOPEN YLÄKOULUN JA KIRKONKYLÄN KOULUN YHDISTÄMISEKSI LOPEN YHTENÄISKOULUKSI. Kasvatus- ja koulutuslautakunta 28.5."

Transkriptio

1 SELVITYSTYÖ LOPEN YLÄKOULUN JA KIRKONKYLÄN KOULUN YHDISTÄMISEKSI LOPEN YHTENÄISKOULUKSI Kasvatus- ja koulutuslautakunta ( 53): Selvitystyötä varten perustettiin työryhmä, jonka puheenjohtajaksi kasvatus- ja koulutusjohtaja kutsui Lopen kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen Anne Hakkaraisen ja nimesi muiksi jäseniksi yläkoulu-lukion rehtori Vilho Ylösen, Kirkonkylän koulun rehtori Erika Kauppi-Nykäsen, Kirkonkylän koulun luokanopettaja ja apulaisrehtori Milla Määttä-Pulkkisen, koulunkäyntiavustaja Jaana Rannanmaan, kuvataiteen lehtori Petri Vasen, lehtori ja työsuojeluvaltuutettu Tiina Vuotilan sekä lehtori ja JUKO:n pääluottamusmies Anja Mäkelän. Kasvatus- ja koulutusjohtaja Kuusisto kuuluu työryhmään vastuualueensa johtavana viranhaltijana ja toimii sihteerinä. Asiantuntijoiksi kutsuttiin Lopen erityisopetuksen koordinaattorit Kirsi Ilmonen ja Tuula Honkala kahteen kokoukseen. Yhtenäiskoulun selvitystyöryhmällä oli 5 kokousta (muistiot oheisena A). Työryhmä vieraili myös Hyvinkään Puolimatkan luokkien yhtenäiskoulussa. Seuraavissa kohdissa esittelemme ja otamme kantaa selvitystyön eri aihealueisiin tiivistetysti: YHTEINEN OPETUSSUUNNITELMA Valtakunnalliset opetussuunnitelman perusteet julkistettiin vuoden 2014 lopulla. Lopen paikallinen opetussuunnitelmatyö on edennyt siten, että oppiaineryhmät aloittavat työskentelynsä OPS-veson jälkeen ja työ on valmiina kasvatus- ja koulutuslautakunnan käsiteltäväksi tammikuussa Ajankohta mahdollistaa hyvin yhtenäisen perusopetuksen huomioimisen. OPPILASHUOLTO tuli voimaan uusi oppilas- ja opiskelijahuoltolaki, jota toteutetaan suunnitelmien mukaisesti Lopen perusopetuksessa. Se on jo ollut tärkeä osa parhaillaan tehtävää opetussuunnitelmatyötä. Oppilashuollon onnistumisen, resurssien oikeudenmukaisen kohdentamisen ja oppilaan edun vuoksi on tärkeätä suunnitella oppilashuolto toimimaan perusopetuksen sisällä samojen periaatteiden mukaisesti. Oppilashuoltotyöryhmään kuuluisivat kaikissa Lopen kunnan kouluissa aina tarvittaessa samat asiantuntijat. OPPILAANOHJAUS Työryhmän mielestä oppilaanohjauksella olisi keskeinen osa uudessa koulussa. Oppilaanohjaaja olisi mukana mm. yhtenäiskoulun luokkien toiminnassa.

2 OPPILAIDEN KOLMIPORTAINEN TUKI Mahdollisessa yhtenäiskoulussa kolmiportaisen tuen toteuttaminen olisi suunnitelmallisempaa erityisesti tehostetun tuen oppilaiden kohdalla (kts. muistio 4). Nykyisessä kahden erillisen koulun mallissa on kehittämisen tarvetta erityisesti tiedonsiirrossa ja rakenteissa. Vaikka Lopen yläkoulun erityisopetuksen voimavaroja voidaan pitää nykyisellään varsin riittävinä, koetaan silti, että tuen muodot eivät tavoita kaikkia oppilaita. Erityisopetukseen perustettava asiantuntijatiimi tukisi yhtenäiskoulun koko yleisopetusta. HENKILÖSTÖN JOUSTAVA KÄYTTÖ Yhtenäinen perusopetus ja mahdollinen yhtenäiskoulu korostaisivat henkilöstön kierrättämistä ja joustavaa käyttöä. Oman kunnan sisällä tapahtuvaa opettajavaihtoa ja opettajien työskentelyä myös muilla kouluilla olisi helpompaa toteuttaa. Yhtenäiskoulua edeltävään sopeutumisvaiheeseen suunniteltaisiin yhteistyökuntien kanssa opettajien vapaaehtoista kierrättämistä kokemuksien kartuttamiseksi. Koulunkäyntiavustajien suunnitelmallinen työskentely luokilla tukisi oppilaita hyvin pidemmällä aikavälillä. Työryhmä kokee, että henkilöstön joustavaan käyttöön löytyisi hyvin mahdollisuuksia uudessa yhtenäiskoulussa aiempaan tilanteeseen verrattuna. TILOJEN KÄYTTÖ Tavoitteena on tilojen joustava ja hyvin hyödynnetty käyttö. Työryhmämme ajatus oli, että kaikki tilat olisivat periaatteessa kaikkien yhteisessä käytössä. Tämä on ainakin alkuvuosina haasteellista, koska aineluokkien säilyttämistäkin pidettiin tärkeänä. Yhteisen opettajanhuoneen toteuttamiseen ei ainakaan selvitystyövaiheessa löytynyt yhteistä kantaa. A-rakennuksen mahdollisten muutostöiden kautta saattaisi löytyä ratkaisu opettajanhuoneeseenkin. HALLINTOMALLI YHTENÄISKOULUN JOHTAMISESTA JA HALLINNOSTA Hallintotiimiin kuuluisivat rehtori, apulaisvirkarehtori ja koulusihteeri. Jaetun johtajuuden kautta hyödynnetään koulun johtoryhmän jäseniä omilla vastuualueilla. Joentaan ja Länsi-Lopen koulut olisivat edelleen oma osansa Lopen yhtenäiskoulussa. Apulaisrehtoreiden tehtävät säilytettäisiin molemmissa kouluissa. Lähtökohtana uuden koulun johtamisessa ja hallinnossa olisi, että nykyisten rehtoreiden, apulaisrehtoreiden ja koulusihteerin tehtävät arvioidaan uudelleen suhteessa valmisteltavan yhtenäiskoulun hallintomalliin. Lopen lukion osalta edetään mahdollisesti koulutuskokeilun kautta Riihimäen seutulukioon, jolloin esimiestyöstä sovitaan erikseen Riihimäen lukion Lopen toimipisteessä. KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ Selvitystyössä on käsitelty molempien koulujen nykyisiä toimintakulttuureja. Tavoitteena olisi, että jatkossa luotaisiin yhteisiä uusia periaatteita yhteistyön kautta. Tätä auttaa henkilökunnan koulutus, jonka avulla luodaan ohjelmallisia perusteita. Esimerkkinä yhtenäiskoulun yhteinen kriisisuunnitelma, laatukriteeristön luominen ja mahdollinen profiloituminen myös johonkin erityisalueeseen.

3 Yhtenä ajatuksena esitettiin, että Lopen perusopetuksen koulujen vanhempainyhdistyksille esitettäisiin yhdessä luotavia toimintalinjoja, joita tukisivat yhdessä sovitut toimintasäännöt mahdollisen Lopen yhtenäiskoulun, muiden perusopetuksemme koulujen ja kotien kesken. SELVITYSTYÖRYHMÄLÄISTEN HENKILÖKOHTAINEN MIELIPIDE YHTENÄISKOULUSTA Viimeisessä kokouksessa jokainen osallistuja sai henkilökohtaisesti vastattavakseen kysymyksen: Selvitystyön jälkeen tulee jatkaa valmistelua Kirkonkylän koulun ja Lopen yläkoulun yhdistämiseksi uudeksi Lopen yhtenäiskouluksi. Vaihtoehtoina olivat KYLLÄ, EOS JA EI. Tämän lisäksi mukana oli myös vapaa perusteluosio. Tuloksena oli 8 kyllä-ääntä ja 2 ei-ääntä. (TK) Päätösehdotus: Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että selvitystyötä jatketaan valmistelutyönä Kirkonkylän koulun ja Lopen yläkoulun yhdistämiseksi uudeksi Lopen yhtenäiskouluksi niin, että uusi koulu voisi aloittaa toimintansa ja valtuuttaa kasvatus- ja koulutusjohtajan aloittamaan valmistelutyön. Lopullisen päätöksen yhtenäiskoulusta tekee Lopen valtuusto valmistelutyön pohjalta. Lautakunnan jäsen Anne Hakkarainen jääväsi itsensä asian käsittelystä, koska hän toimi työryhmän puheenjohtajana. Jäsen Toni Rajamäki ehdotti Kasvatus- ja koulutuslautakunnan esityksen hylkäämistä. Ehdotus raukesi kannattamattomana. Keskustelun kuluessa jäsen Leila Ahlqvist teki seuraavan muutosesityksen: Selvitystyötä jatketaan valmistelutyönä Kirkonkylän koulun ja Lopen yläkoulun yhdistämiseksi uudeksi Lopen yhtenäiskouluksi niin, että uusi koulu voisi aloittaa toimintansa aikaisintaan ja valtuuttaa kasvatus- ja koulutusjohtajan aloittamaan valmistelutyön. Lopullisen päätöksen yhtenäiskoulusta tekee Lopen valtuusto valmistelutyön pohjalta. Jäsen Antti Aro kannatti esitystä. Lautakunta on yksimielisesti Leila Ahlqvistin muutetun päätösesityksen kannalla.

4 Kunnanhallitus ( 142): (Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Viitanen, p ) Päätösehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy kasvatus- ja koulutuslautakunnan esityksen ja päättää lisäksi, että yhtenäiskoulua koskeva suunnitelma tulee olla valmis viimeistään elokuussa 2016, jotta yhtenäiskoulusta voidaan tehdä päätös ennen vuoden 2017 talousarvion hyväksymistä. Kunnanhallitus nimeää kasvatus- ja koulutusjohtajan vastuuhenkilöksi yhtenäiskoulun valmistelua koskien. Hyväksyttiin. Pöytäkirjaan merkittiin, että kasvatus- ja koulutusjohtaja Tero Kuusisto oli kokouksessa läsnä asiantuntijana tämän pykälän käsittelyn ajan. Kasvatus- ja koulutuslautakunta ( 63): Yhtenäiskoululla tarkoitetaan koulua, jossa oppilaalle muodostuu yhtenäinen oppimispolku perusopetuksen ensimmäiseltä luokalta yhdeksännelle vuosiluokalle asti. Kyse on perustaltaan pedagogisesta muutoksesta, jonka tavoitteena on johdonmukainen ja eheä polku oppilaalle ja toisaalta kokonaisvaltainen kasvatus- ja opetustyön mahdollistuminen opettajille. Koulukeskuksessa samalla tontilla sijaitsevat Kirkonkylän koulu, yläkoulu, lukio ja Muksumäen päiväkoti. Kirkonkylän koulussa opiskelevat vuosiluokkien 1-6 oppilaat sekä lisäksi kaikille perusopetuksen vuosiluokille sijoittuvia erityisoppilaita (yhteensä 223 oppilasta). Lopen yläkoulussa opiskelevat vuosiluokkien 7-9 oppilaat koko kunnan alueelta (309 oppilasta). Kirkonkylän kasvatusalueen Länsi-Lopen koulussa on vuosiluokkien 0-6 oppilaita (42 oppilasta) ja Joentaan koulussa vuosiluokkien 1-6 oppilaita (54 oppilasta). Noin puolet yläkoulumme oppilaista on lähtöisin Kirkonkylän kasvatusalueen kouluista. Kaikissa kunnan kouluissa noudatetaan uutta käyttöön otettua yhteistä perusopetuksen opetussuunnitelmaa, joka on tehty perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden 2014 pohjalta. Opetussuunnitelmassa korostetaan perusopetuksen yhtenäisyyttä, kuten oli jo edellisessäkin vuoden 2004 perusteiden pohjassa. Valtuusto päätti talousarviokäsittelyn yhteydessä, että Lopen uuden yhtenäiskoulun valmistelutyö aloitetaan ja päätös koulukeskuksen tulevaisuuden hallintorakenteesta on tehty vuoden 2016 loppuun mennessä. Valmistelutyön aloittamispäätöstä oli edeltänyt selvitystyö yläkoulun ja Kirkonkylän koulun yhdistymisestä Lopen yhtenäiskouluksi. Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti , että yhtenäiskouluselvitys aloitetaan. Valtuusto oli talousarvion 2015 käsittelykokouksessa päättänyt, että yhtenäiskouluselvitys tehdään mennessä, jonka pohjana on yhtenäisen perusopetuksen suunnitelma.

5 Kasvatus- ja koulutuslautakunta käsitteli yhtenäiskoulun selvitystyöryhmän tuotoksia. Lautakunta päätti esittää kunnanhallitukselle, että selvitystyötä jatketaan valmistelutyönä Kirkonkylän koulun ja Lopen yläkoulun yhdistämiseksi niin, että uusi koulu voisi aloittaa toimintansa aikaisintaan ja valtuutti kasvatus- ja koulutusjohtajan aloittamaan valmistelutyön. Kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan kasvatus- ja koulutuslautakunnan esityksen ja päätti lisäksi, että yhtenäiskoulua koskeva suunnitelma tulee olla valmis viimeistään elokuussa 2016, jotta yhtenäiskoulusta voidaan tehdä päätös ennen vuoden 2017 talousarvion hyväksymistä. Vuoden 2015 talousarviokäsittelyn yhteydessä tehdyn yhtenäiskouluvalmistelupäätöksen jälkeen kasvatus- ja koulutusjohtaja asetti työryhmän. Työryhmä koostui suurimmilta osin jo selvitystyövaiheeseen osallistuneista molempien koulujen henkilökunnan jäsenistä, ammattijärjestöjen ja työsuojelun edustajista, kasvatus- ja koulutuslautakunnan edustajasta sekä Lopen kasvatus- ja sivistyspalvelujen hallinnosta. Selvitystyövaiheen vetäjänä oli toiminut kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen, Hyvinkään Vehkojan koulu apulaisjohtaja, luokanopettaja Anne Hakkarainen. Valmistelutyövaiheen vetäjäksi kutsuttiin Lopen opiston rehtori Erja Karvinen, kun Anne Hakkarainen toiveensa mukaisesti jatkoi työtään työryhmän jäsenenä. Yhtenäiskoulun valmistelutyöryhmän loppuraportti valmistui (oheinen D). Valmistelutyössä huomioitiin julkistettu väliraportti, jonka esityksen mukaisesti uusi yhtenäiskoulu voisi aloittaa aikaisintaan Valmistelutyötä jatkettiinkin tältä pohjalta. Valmistelutyön ohella työryhmä teki useita vierailuja lähiseudulla toimiviin yhtenäiskouluihin, joissa kaikissa oli jossakin määrin erilaiset toimintakulttuurit, tilajärjestelyt ja hallintomallit. Yhtenäiskouluja on monenlaisia, joten erityisiä rajoituksia suunnittelulle ei näytä olevan. Työryhmä saikin hyvän tilaisuuden vertailla erilaisia jo toteutettuja yhtenäiskouluratkaisuja, ja siten huomioida ennalta haasteellisimpia kohtia. Lähtökohta koulujen yhdistämiselle pitäisi olla pedagoginen ja oppilashuollollinen. Selvitystyössä vuonna 2015 esiteltiin ja otettiin kantaa yhteiseen opetussuunnitelmaan, oppilashuollon järjestämiseen, oppilaanohjaukseen, oppilaiden kolmiportaisen tuen suunnitelmallisempaan toteuttamiseen, henkilöstön joustavampaan käyttöön ja kierrättämisen etuihin, koulukeskuksen tilojen paremmin hyödynnettävään käyttöön ja hallintomalliin yhtenäiskoulun johtamisesta sekä hallinnosta. Uusi valmistelutyöryhmä käsitteli useita hallintomallien vaihtoehtoja, joissa kaikissa nähtiin tärkeäksi henkilökunnan osallistuminen. Pohjana tulisi uudessa yhtenäiskoulussa olemaan, että kaikki opettajat, jotkut koulunkäyntiavustajista työtehtävien sallimien mahdollisuuksien mukaan sekä kahden sivukoulun vastuuopettajat kuuluisivat nimettyinä myös johonkin tiimeistä. Tiimien vetäjät olisivat Lopen yhtenäiskoulun johtoryhmän jäseniä.

6 Työryhmän mielestä eniten kannatusta saaneessa mallissa olisivat virkatyöajassa työskentelevänä työparina hallinnollinen rehtori ja pedagoginen rehtori. Rehtoriparin lisäksi yhtenäiskoulussa toimisi opettajaviranhaltija, jolla on apulaisrehtorin tehtävä. Tämän lisäksi nykyinen palvelusihteerin (=koulusihteeri) toimi säilyisi yhtenäiskoulun ja lukion yhteisenä. Lukiovastuu olisi hallinnollisella rehtorilla, jolle alustavasti suunniteltu tehtäväsisältö huomioi myös tähän riittävän aikaresurssin. Rehtorit aloittaisivat työnsä alkaen. Nykyisten rehtorin viranhaltijoiden kanssa käytäisiin tammikuussa 2017 henkilökohtaiset keskustelut, joissa arvioidaan nykyisten virkatehtävien vastaavuutta suhteessa uusien rehtorivirkojen vastuualueisiin. Apulaisrehtorin tehtävä tulisi sisäisesti haettavaksi. Yhtenäiskoulun keskeiset tavoitteet saavutettaisiin eri vaiheissa. Yhteiset tilat ja hallinto tuovat synergiaa, opettajien osaamista pystytään hyödyntämään eri luokka-asteilla, ala- ja yläkoulun raja saadaan häivytettyä ja oppilaiden hyvinvointikin tulee huomioitavaksi eri tavalla yhtenäiskoulussa. Vaikka yhtenäiskoulu tuo mukanaan positiivista muutosta, myös taloudellisia säästöjä voidaan ennakoida uusien ratkaisujen ja toiminnan tehostamisen kautta. (Valmistelija: Kasvatus- ja koulutusjohtaja Tero Kuusisto, p ) Päätösehdotus: Kasvatus- ja koulutuslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että valtuusto perustaa alkaen Lopen yhtenäiskoulun, joka muodostuu Kirkonkylän kasvatusalueen Länsi-Lopen koulusta, Joentaan koulusta ja Kirkonkylän koulusta sekä yläkoulusta. Yhtenäiskoulun käytännön täytäntöönpanotoimet aloitetaan jo vuoden 2016 lopulla, valtuuston päätöksen saavutettua lainvoiman. Kasvatus- ja koulutuslautakunta vastaa yhtenäiskoulun täytäntöönpanoon liittyvästä koordinoinnista ja päätöksenteosta talousarvion puitteissa. Suunniteltu yhtenäiskoulu muodostettaisiin monesta yksiköstä (Kirkonkylä, Joentaka, Länsi-Loppi ja yläkoulu), mikä hankaloittaa entisestään ajatusta yhdestä yhtenäisestä koulusta. Yhtenäiskoulun ollessa näin laajalla alueella esimiestyöskentely karkaa yhä kauemmas oppilaiden ja työntekijöiden arjesta. Yhteistyötä koulujen välillä tulee toteuttaa ilman yhtenäiskouluakin. Kirkonkylän kasvatusalueen tulee voida käyttää voimassa olevia resursseja joustavasti yhteistyössä. Alkuperäinen päätösehdotus ei myöskään esitä minkäänlaisia taloudellisia hyötyjä. Kasvatus- ja koulutuslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että valtuusto ei perusta alkaen Lopen yhtenäiskoulua. Lautakunnan jäsen Anne Hakkarainen jääväsi itsensä asian käsittelystä.

7 Kunnanhallitus ( 169): Yhtenäiskoulun valmistelutyöryhmän loppuraportti on liitteenä 4. (Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p ) Päätösehdotus: Kunnanhallitus merkitsee kasvatus- ja koulutuslautakunnan esityksen tiedokseen ja esittää edelleen valtuustolle, että Lopen kuntaan ei perusteta yhtenäiskoulua. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Lopen kuntaan perustetaan alkaen virkamiehistä koostuva pysyväisluonteinen koulukeskuksen kehittämistyöryhmä, jonka tehtävänä on koordinoida koulukeskuksen eri yksiköiden yhteistyötä niin, että koulukeskuksen resurssit (henkilöstö, tilat, välineet) ovat tulevaisuudessa nykyistä paremmin koko koulukeskuksen käytössä. Koulukeskuksen kehittämistyöryhmän nimeäminen delegoidaan kasvatus- ja koulutusjohtajalle. Keskustelun päätteeksi Marja Peltomäki teki seuraavan muutosesityksen: Kunnanhallituksen näkemyksen mukaan Lopen koulujen hallintomallin tulee edistää Lopen koulujen resurssien tasapuolista käyttöä, edistää hallinnollisten raja-aitojen poistamista ja mahdollistaa panostamisen opetuksen laatuun. Hallinnon rakenteiden purkaminen mahdollistaa resurssien kohdentamisen hallintotyön sijaan koulujen perustehtävään, opetukseen. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto perustaa alkaen Lopen yhtenäiskoulun, joka muodostuu Kirkonkylän kasvatusalueen Länsi- Lopen koulusta, Joentaan koulusta ja Kirkonkylän koulusta sekä yläkoulusta. Yhtenäiskoulun käytännön täytäntöönpanotoimet aloitetaan jo vuoden 2016 lopulla, valtuuston päätöksen saavutettua lainvoiman. Kasvatus- ja koulutuslautakunta vastaa yhtenäiskoulun täytäntöönpanoon liittyvästä koordinoinnista ja päätöksenteosta talousarvion puitteissa. Asko Niemelä ja Seppo Kuparinen kannattivat Marja Peltomäen tekemää esitystä. Koska Marja Peltomäen tekemää muutosesitystä oli kannatettu, puheenjohtaja totesi, että asia on ratkaistava äänestyksellä ja teki seuraavan äänestysehdotuksen: Ne, jotka ovat käsittelyn pohjana olevan ehdotuksen kannalla, äänestävät JAA, ja ne, jotka ovat Marja Peltomäen tekemän esityksen kannalla, äänestävät EI. Äänestysesitys ja -tapa hyväksyttiin. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 3 JAA-ääntä ja 6 EI-ääntä. Äänestysluettelo on liitteenä 2a. Puheenjohtaja totesi muutosesityksen tulleen päätökseksi. Pöytäkirjaan merkittiin, että kasvatus- ja koulutusjohtaja Tero Kuusisto oli kokouksessa läsnä asiantuntijana tämän asian käsittelyn ajan ja poistui kokouksesta klo

8 Pöytäkirjaan merkittiin, että tämä asia käsiteltiin kokouksen viidentenä asiana pykälän 160 jälkeen ja tämän jälkeen siirryttiin käsittelemään pykälää 161. Valtuusto ( 45): Yhtenäiskoulun valmistelutyöryhmän loppuraportti on liitteenä 2. Kunnanhallituksen päätösehdotus: Kunnanhallituksen näkemyksen mukaan Lopen koulujen hallintomallin tulee edistää Lopen koulujen resurssien tasapuolista käyttöä, edistää hallinnollisten raja-aitojen poistamista ja mahdollistaa panostamisen opetuksen laatuun. Hallinnon rakenteiden purkaminen mahdollistaa resurssien kohdentamisen hallintotyön sijaan koulujen perustehtävään, opetukseen. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto perustaa alkaen Lopen yhtenäiskoulun, joka muodostuu Kirkonkylän kasvatusalueen Länsi- Lopen koulusta, Joentaan koulusta ja Kirkonkylän koulusta sekä yläkoulusta. Yhtenäiskoulun käytännön täytäntöönpanotoimet aloitetaan jo vuoden 2016 lopulla, valtuuston päätöksen saavutettua lainvoiman. Kasvatus- ja koulutuslautakunta vastaa yhtenäiskoulun täytäntöönpanoon liittyvästä koordinoinnista ja päätöksenteosta talousarvion puitteissa. Täytäntöönpano: Ote kasvatus- ja koulutuslautakunta

SELVITYSTYÖ LOPEN YLÄKOULUN JA KIRKONKYLÄN KOULUN YHDISTÄMISEKSI LOPEN YHTENÄISKOULUKSI. Kasvatus- ja koulutuslautakunta 28.5.

SELVITYSTYÖ LOPEN YLÄKOULUN JA KIRKONKYLÄN KOULUN YHDISTÄMISEKSI LOPEN YHTENÄISKOULUKSI. Kasvatus- ja koulutuslautakunta 28.5. SELVITYSTYÖ LOPEN YLÄKOULUN JA KIRKONKYLÄN KOULUN YHDISTÄMISEKSI LOPEN YHTENÄISKOULUKSI Kasvatus- ja koulutuslautakunta 28.5.2015 ( 53): Selvitystyötä varten perustettiin työryhmä, jonka puheenjohtajaksi

Lisätiedot

ESIOPETUKSEN HALLINNON JA JOHTAMISEN JÄRJESTÄMINEN. Kasvatus- ja koulutuslautakunta ( 98):

ESIOPETUKSEN HALLINNON JA JOHTAMISEN JÄRJESTÄMINEN. Kasvatus- ja koulutuslautakunta ( 98): ESIOPETUKSEN HALLINNON JA JOHTAMISEN JÄRJESTÄMINEN Kasvatus- ja koulutuslautakunta 10.12.2015 ( 98): Esiopetusta järjestetään Lopella tällä hetkellä varhaiskasvatuksen yhteydessä päiväkodeissa päiväkodinjohtajien

Lisätiedot

ESIOPETUKSEN HALLINNON JA JOHTAMISEN JÄRJESTÄMINEN. Kasvatus- ja koulutuslautakunta 10.12.2015 ( 98):

ESIOPETUKSEN HALLINNON JA JOHTAMISEN JÄRJESTÄMINEN. Kasvatus- ja koulutuslautakunta 10.12.2015 ( 98): ESIOPETUKSEN HALLINNON JA JOHTAMISEN JÄRJESTÄMINEN Kasvatus- ja koulutuslautakunta 10.12.2015 ( 98): Esiopetusta järjestetään Lopella tällä hetkellä varhaiskasvatuksen yhteydessä päiväkodeissa päiväkodinjohtajien

Lisätiedot

JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN TOIMINNAN JATKAMINEN. Kasvatus- ja koulutuslautakunta ( 43):

JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN TOIMINNAN JATKAMINEN. Kasvatus- ja koulutuslautakunta ( 43): JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN TOIMINNAN JATKAMINEN Kasvatus- ja koulutuslautakunta 10.4.2014 ( 43): Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää, että syyslukukaudella 2014 edellä kuvatun kaltaisen (oheinen C) JOPO-opetuksen

Lisätiedot

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 754/01.00.01/2016 345 Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen 5.10.2016 93 koskien Kaanaan koulun ja päiväkodin sekä Tahvion ja Tikanmaan koulujen

Lisätiedot

ESIOPETUKSEN JA SIIHEN LIITTYVÄN VARHAISKASVATUKSEN SEKÄ AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN UUDELLEENJÄRJESTELYT

ESIOPETUKSEN JA SIIHEN LIITTYVÄN VARHAISKASVATUKSEN SEKÄ AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN UUDELLEENJÄRJESTELYT ESIOPETUKSEN JA SIIHEN LIITTYVÄN VARHAISKASVATUKSEN SEKÄ AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN UUDELLEENJÄRJESTELYT Kunnanhallitus 7.3.2016 ( 42): Valtuusto käsitteli kokouksessaan 29.2.2016 esiopetuksen hallinnon

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne Kaupunginhallitus 195 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 59 15.06.2015 Kaupunginhallitus 278 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 21.09.2015 Kaupunginhallitus 232 06.06.2016 Kemijärven kaupungin organisaatio- ja

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 28.1.2011 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II (klo 9-9.40) Kirkonkylän koulukeskus (klo 10 14) LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

ESIOPETUKSEN JA SIIHEN LIITTYVÄN VARHAISKASVATUKSEN SEKÄ AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN UUDELLEENJÄRJESTELYT

ESIOPETUKSEN JA SIIHEN LIITTYVÄN VARHAISKASVATUKSEN SEKÄ AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN UUDELLEENJÄRJESTELYT ESIOPETUKSEN JA SIIHEN LIITTYVÄN VARHAISKASVATUKSEN SEKÄ AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN UUDELLEENJÄRJESTELYT Kunnanhallitus 7.3.2016 ( 42): Valtuusto käsitteli kokouksessaan 29.2.2016 esiopetuksen hallinnon

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2018 1 (1) 67 18.9.2018 75 9.10.2018 80 Asianro 3997/02.02.00/2018 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2019 talousarvion laadinnan valmistelutilanne historia 18.9.2018

Lisätiedot

(Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p )

(Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p ) SELVITYS KUNNAN JÄTEHUOLLON JÄRJESTÄMISEN VAIHTOEHDOISTA Kunnanhallitus 27.6.2016 ( 120): Lopen kunnan valtuusto päätti kokouksessaan 6.6.2016 ( 34), että Lopen kunta eroaa jätelautakunta Kolmenkierrosta.

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne Kaupunginhallitus 195 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 59 15.06.2015 Kaupunginhallitus 278 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 21.09.2015 Kaupunginhallitus 232 06.06.2016 Kaupunginvaltuusto 63 13.06.2016 Kemijärven

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2138/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2138/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta 15 22.8.2017 Kaupunginhallitus 110 25.9.2017 35 23.10.2017 57 Asianro 2138/12.00.01.00/2017 Kuopiolainen opetus - lupa innostua /

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) 30 Asianro 459/10.03.02.04/2017 Eteneminen Melalahden koulun tilaratkaisussa Opetusjohtaja Leena Auvinen Perusopetus ja nuorisopalvelut sekä lukiokoulutus ja toisen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 13.4.2012 klo 9.00-14.20 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja, pöytäkirjanpitäjä 30 34 Tuomi Vilho varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

JOROISTEN YHTENÄISKOULU - HANKEPROSESSI

JOROISTEN YHTENÄISKOULU - HANKEPROSESSI 7.4.2014 JOROISTEN YHTENÄISKOULU - HANKEPROSESSI PVM LOPULLINEN MÄÄRÄAIKA PÄÄMÄÄRÄ SAAVUTETTU Joroisten sivistystoimi/ Perusopetus Joroisten perusopetus kokonaan yhtenäiskoulussa lukuvuoden 2015-2016 alussa

Lisätiedot

Vs. stj:n esitys: Lautakunta käy lähetekeskustelun Sivistystoimen strategian toimeenpanon suunnittelua varten.

Vs. stj:n esitys: Lautakunta käy lähetekeskustelun Sivistystoimen strategian toimeenpanon suunnittelua varten. Sivistyslautakunta 22 26.02.2015 Sivistyslautakunta 52 28.04.2015 Sivistyslautakunta 66 28.05.2015 Sivistyslautakunta 78 27.08.2015 Sivistystoimen strategian toimeenpano 3356/01.017/2014 SIVLK 22 Siikajoen

Lisätiedot

Euran yhteiskoulujen hallinnollinen yhdistäminen

Euran yhteiskoulujen hallinnollinen yhdistäminen Kasvatus- ja opetuslautakunta 2 29.01.2015 Kasvatus- ja opetuslautakunta 9 26.02.2015 Kasvatus- ja opetuslautakunta 39 06.04.2016 Euran yhteiskoulujen hallinnollinen yhdistäminen 23/01.01.00/2015 Kasvope

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/12 Koulutuslautakunta Aika 02.05.2017 klo 17:00-18:20 Paikka Kunnanvirasto Käsitellyt asiat Asia Sivu 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 27 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Kasvatus- ja opetuslautakunta 17.01.2017 AIKA 17.01.2017 klo 18:00 19.41 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

Kouluverkon tiivistäminen alkaen

Kouluverkon tiivistäminen alkaen Kunnanhallitus 295 02.12.2013 Kunnanvaltuusto 63 10.12.2013 Kouluverkon tiivistäminen 1.8.2014 alkaen Kunnanhallitus 02.12.2013 295 303/12.00.00/2013 Kunnanhallitus antoi elokuussa 2013 asettamassaan raamissa

Lisätiedot

54 Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 / opetussuunnitelman yleinen osa

54 Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 / opetussuunnitelman yleinen osa Mäntyharju Ote pöytäkirjasta 8/2015 1 (5) Sivistyslautakunta, 40, 22.09.2015 Sivistyslautakunta, 50, 13.10.2015 Sivistyslautakunta, 54, 03.11.2015 54 Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 / opetussuunnitelman

Lisätiedot

(Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p )

(Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p ) SELVITYS KUNNAN JÄTEHUOLLON JÄRJESTÄMISEN VAIHTOEHDOISTA Kunnanhallitus 27.6.2016 ( 120): Lopen kunnan valtuusto päätti kokouksessaan 6.6.2016 ( 34), että Lopen kunta eroaa jätelautakunta Kolmenkierrosta.

Lisätiedot

Kaanaan koulun ja päiväkodin sekä Tahvion ja Tikanmaan koulujen johtaja järjestelyt

Kaanaan koulun ja päiväkodin sekä Tahvion ja Tikanmaan koulujen johtaja järjestelyt Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sivistyslautakunta 75 31.8.2016 Asianro 754/01.00.01/2016 93 Kaanaan koulun ja päiväkodin sekä Tahvion ja Tikanmaan koulujen johtaja järjestelyt Päätöshistoria Sivistyslautakunta

Lisätiedot

Koulutuslautakunta Lisätalousarvio /12/2016. KOULTK 28 VYK Anianpelto

Koulutuslautakunta Lisätalousarvio /12/2016. KOULTK 28 VYK Anianpelto Koulutuslautakunta 28 02.05.2017 Lisätalousarvio 2017 1072/12/2016 KOULTK 28 VYK Anianpelto Lukuvuonna 2017-2018 VYK Anianpellon koulussa oli varauduttu kahteen yleisopetuksen luokkaan sekä yhteen pienryhmään.

Lisätiedot

Eteläisen alueen koulujen hallinto-ja tilakysymyksiä,

Eteläisen alueen koulujen hallinto-ja tilakysymyksiä, Eteläisen alueen koulujen hallinto-ja tilakysymyksiä, Taustaa Launeen ja Liipolan peruskoulujen hallinnolliselle yhdistämiselle aluepäällikkö Mika Silvennoinen mika.silvennoinen@lahti.fi Lähtökohtana Talousohjelma

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE. Khall Kunnanhallitus 311 13.11.2017 Kunnanvaltuusto 97 15.11.2017 PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE Khall 13.11.2017 311 Kunnanvaltuusto on 9.10.2017 84 päättänyt selvittää mahdollisuutta kunnan

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti Kunnanhallitus 208 31.10.2016 Kunnanvaltuusto 39 07.11.2016 Kunnanhallitus 5 09.01.2017 Kunnanvaltuusto 6 30.01.2017 6 Tillolan koulun myynti 738/02.05.00/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016 208 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Mitä yhtenäiskoululla tarkoitetaan ja tavoitellaan Ehnroos / Myllymäki

Mitä yhtenäiskoululla tarkoitetaan ja tavoitellaan Ehnroos / Myllymäki Mitä yhtenäiskoululla tarkoitetaan ja tavoitellaan Ehnroos / Myllymäki 3.5.2016 Janne Mäkinen opetuspäällikkö kunnan turvallisuuspäällikkö (oto) 1 Mitä yhtenäiskoululla tarkoitetaan ja tavoitellaan Tässä

Lisätiedot

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 104 13.6.2018 Kaupunginhallitus 236 25.6.2018 Asianro 471/05.11.00/2018 104 Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 2/2013 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.09.2013 klo 9.00 14.42 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 18.2.2011 klo 9.00 13.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Laukkanen

Lisätiedot

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006):

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 9 18.03.2014 Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 14 24.04.2014 Kunnanhallitus 216 12.05.2014 Valtuusto 36 26.05.2014 YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET 417/0/09/092/2014

Lisätiedot

57 Valmistavan opetuksen ja islamin opetussuunnitelman hyväksyminen osaksi perusopetuksen opetussuunnitelmaa alkaen

57 Valmistavan opetuksen ja islamin opetussuunnitelman hyväksyminen osaksi perusopetuksen opetussuunnitelmaa alkaen Mikkeli Ote pöytäkirjasta 6/2016 1 (5) Kasvatus- ja opetuslautakunta, 46, 26.05.2016 Kasvatus- ja opetuslautakunta, 57, 16.06.2016 57 Valmistavan opetuksen ja islamin opetussuunnitelman hyväksyminen osaksi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 15

Espoon kaupunki Pöytäkirja 15 25.02.2015 Sivu 1 / 1 827/12.01.00/2015 15 Suomenkielisen perusopetuksen tuntijako 1.8.2016 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Ilpo Salonen, puh. 050 354 6840 Elina Rönkkö, puh. 050 320 0607 Leena Lemiläinen-Honkanen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016 Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) 3 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätösehdotus päättää 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) 213 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätös päätti 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 6.9.2018 140 Kokousaika Torstai 6.9.2018 klo 15.30 16.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 27.02.2017 Sivu 1 / 1 607/2017 00.01.02.02 Kaupunginhallitus 41 13.2.2017 23 Valtuustokauden 2013-2017 poikkihallinnollisten kehitysohjelmien päättyminen ja valtuustokauden 2017-2021 poikkihallinnollisten

Lisätiedot

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 298 08.12.2014 Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/12.00.00/2014 Kunnanhallitus 298 Kunnanhallitus 20.10.2014 247 Koulutuslautakunta on kokouksissaan 8.9. ja 23.9.2014 valmistellut

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

KELPO- muutosta kaivataan

KELPO- muutosta kaivataan KELPO- muutosta kaivataan Erityisopetukseen otettujen tai siirrettyjen oppilaiden määrän kasvu Yleisten tuen muotojen käyttäminen niukahkoa Sosio- emotionaalisen oirehtimisen lisääntyminen Kuntien toisistaan

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 8.4.2011 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Laukkanen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 6.9.2018 131 Kokousaika Torstai 6.9.2018 klo 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan suomenkielinen Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Sivistyslautakunnan suomenkielinen Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Sivistyslautakunnan suomenkielinen 14 13.03.2017 jaosto Sivistyslautakunta 29 11.04.2017 Kaupunginhallitus 96 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 38 09.05.2017 Storgårdin koulun ja Paraistenseudun koulun yhdistäminen

Lisätiedot

TEKSTIILITYÖN OPETTAJAN NIMITTÄMINEN MÄÄRÄAIKAISESTI PUULAN SEUTUOPISTOON / VAKINAISESTI NIMITTÄMINEN

TEKSTIILITYÖN OPETTAJAN NIMITTÄMINEN MÄÄRÄAIKAISESTI PUULAN SEUTUOPISTOON / VAKINAISESTI NIMITTÄMINEN Kunnanhallitus 97 08.05.2006 Kunnanhallitus 99 28.03.2007 Kunnanhallitus 118 16.04.2007 TEKSTIILITYÖN OPETTAJAN NIMITTÄMINEN MÄÄRÄAIKAISESTI PUULAN SEUTUOPISTOON / VAKINAISESTI NIMITTÄMINEN 86//2006 Opistolautakunta

Lisätiedot

Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti

Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti Yhdyskuntatekniikan lautakunta 17 16.02.2017 Kunnanhallitus 61 27.02.2017 Kunnanvaltuusto 12 13.03.2017 Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti

Lisätiedot

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006):

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 33 28.11.2013 Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 2 03.02.2014 Kunnanhallitus 67 10.02.2014 Valtuusto 19 24.02.2014 YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET 417/0/09/092/2014

Lisätiedot

Päätösehdotus (kunnanjohtaja): Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. Täytäntöönpano: lautakunnat

Päätösehdotus (kunnanjohtaja): Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. Täytäntöönpano: lautakunnat Kunnanhallitus 106 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 08.06.2015 Kunnanvaltuusto 19 17.06.2015 TALOUSARVIORAAMI VUODELLE 2016 KHALL 106 Valmistelija: controller Kari Jahnsson Johtoryhmässä on päätetty esittää

Lisätiedot

Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi

Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi Rakennus- ja 111 09.06.015 ympäristölautakunta Kunnanhallitus 346 0.11.015 Rakennusjärjestys 5 ja 6 uusiminen ja muuttaminen (kv) 605/00.01.01/01 Rakennus- ja ympäristölautakunta 09.06.015 111 Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

LUKU 15 VUOSILUOKAT 7-9

LUKU 15 VUOSILUOKAT 7-9 LUKU 15 VUOSILUOKAT 7-9 Normaalikoulun paikallinen sisältö 1 SISÄLLYSLUETTELO: LUKU 15 VUOSILUOKAT 7-9 15.3 Vuosiluokkien 7-9 opetus Rauman normaalikoulussa... 3 15.3.1 Siirtyminen kuudennelta luokalta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 5638/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 5638/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) 47 19.8.2015 59 7.10.2015 65 Asianro 5638/02.02.00/2015 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2016 talousarvion laadinnan tilannekatsaus historia 19.8.2015 47

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Sivistyslautakunta 16.06.2015. Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30. Kunnantalo, kokoushuone Lahna.

Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Sivistyslautakunta 16.06.2015. Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30. Kunnantalo, kokoushuone Lahna. Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjan tarkastus 24 Rehtorin

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 105 10.6.2013 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 218 6.11.2013 Kaupunginhallitus 84 29.3.2016 Asianro 677/04.03.01/2013 33 Valtuutettu Mika Koiviston

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 12 20.9.2018 140 Kokousaika Torstai 20.9.2018 klo 17.00 18.28 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja konserniohjeen tarkistaminen

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja konserniohjeen tarkistaminen Kunnanhallitus 57 09.03.2015 Valtuusto 8 30.03.2015 Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja konserniohjeen tarkistaminen 477/00.01.01/2012 Kunnanhallitus 09.03.2015 57 Valmistelija: vs. hallintojohtaja

Lisätiedot

SIVISTYSTOIMENJOHTAJA-HALLINTOJOHTAJAN VIRAN HOITO MÄÄRÄAIKAISELLA SIJAISJÄRJESTELYLLÄ/UUDELLEEN KÄSITTELY

SIVISTYSTOIMENJOHTAJA-HALLINTOJOHTAJAN VIRAN HOITO MÄÄRÄAIKAISELLA SIJAISJÄRJESTELYLLÄ/UUDELLEEN KÄSITTELY Kunnanhallitus 311 11.11.2014 Kunnanhallitus 314 17.11.2014 Kunnanhallitus 329 01.12.2014 Kunnanvaltuusto 64 15.12.2014 Kunnanhallitus 41 26.01.2015 SIVISTYSTOIMENJOHTAJA-HALLINTOJOHTAJAN VIRAN HOITO MÄÄRÄAIKAISELLA

Lisätiedot

Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi. Asiat Pöytäkirjan Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan sivistyslautakunnan jäsenet:

Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi. Asiat Pöytäkirjan Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan sivistyslautakunnan jäsenet: KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11/19.11.2013 Kokousaika Tiistai 19.11.2013 klo 19.00 21.46 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 HYVINVOINTILAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 HYVINVOINTILAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 SISÄLLYSLUETTELO 19 PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN... 39 20 VUODEN 2016 TALOUSARVIO / TALOUDEN RAPORTTI AJ. 1.1.2016-30.6.2016 / SIVISTYSTOIMEN VASTUUALUE...

Lisätiedot

Koulun rooli verkostomaisessa yhteistyössä

Koulun rooli verkostomaisessa yhteistyössä Koulun rooli verkostomaisessa yhteistyössä Esittely Virve Jämsén Opetuspäällikkö, Sivistys ja hyvinvointi / Riihimäen kaupunki Vastuualue Perusopetus Lukiokoulutus Nuorisopalvelut Opiskeluhuolto (esi-,

Lisätiedot

Ruokapalvelun rakennemuutos

Ruokapalvelun rakennemuutos Valtuusto 43 23.05.2016 Ruokapalvelun rakennemuutos 700/00.01.02/2016 Valt 43 Khall 04.04.2016 104 Osana kunnan talouden tasapainotusohjelmaa selvitetään valmistuskeittiöiden verkko. Tasapainotusohjelmassa

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 2 / 2014 Sivistyslautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 2 / 2014 Sivistyslautakunta Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 2 / 2014 21 Kokousaika Keskiviikko 5.3.2014 klo 18-19.40 Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet varajäsenet Jalli Marja pj.

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty:

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 12.3.2012 Voimaantulo: johtosääntö muilta osin tulee voimaan 1.4.2012, mutta luottamushenkilöorganisaatiota koskevat muutokset

Lisätiedot

(Kaupunginvaltuuston hyväksymä , voimassa alkaen.)

(Kaupunginvaltuuston hyväksymä , voimassa alkaen.) PORIN KAUPUNGIN KOULUTOIMEN J O H T O S Ä Ä N T Ö (Kaupunginvaltuuston hyväksymä 31.1.2011, voimassa 1.2.2011 alkaen.) I LUKU SOVELTAMISALA 1 Toimiala Koulutuslautakunnan alaisen toiminnan järjestämisessä

Lisätiedot

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen kunnanjohtaja koulutusjohtaja fil.maist. kouluneuvos vanh.huollon pääll.

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen kunnanjohtaja koulutusjohtaja fil.maist. kouluneuvos vanh.huollon pääll. sivu 1(9) nro 3/2009 Elin: Hallitus Aika: 16.2.2009 klo 9.00 10.35 Paikka: Päätöksentekijät Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone, R 0, Vaasan keskussairaala Gun Kapténs Per Hellman, varapj. Jan Erik Granö

Lisätiedot

Oppilaan yleinen, tehostettu, erityinen tuki. Tea Kiviluoma

Oppilaan yleinen, tehostettu, erityinen tuki. Tea Kiviluoma Oppilaan yleinen, tehostettu, erityinen tuki Tea Kiviluoma 7.2.2018 Kolmiportainen tuki lakiin 2010. Tuki on määritelty asteittain muuttuvaksi, mitä kuvataan yleisen, tehostetun (POL 16a ) ja erityisen

Lisätiedot

KYSELY KYMENLAAKSON SÄHKÖ OY:N OMISTAJAKUNNILLE YHTIÖN OMIEN OSAKKEIDEN HANKKIMISESTA. Valmistelija: vt. kunnanjohtaja Jouni Martikainen

KYSELY KYMENLAAKSON SÄHKÖ OY:N OMISTAJAKUNNILLE YHTIÖN OMIEN OSAKKEIDEN HANKKIMISESTA. Valmistelija: vt. kunnanjohtaja Jouni Martikainen Kunnanhallitus 119 11.05.2016 Kunnanhallitus 162 10.08.2016 Kunnanhallitus 172 22.08.2016 Kunnanhallitus 177 31.08.2016 KYSELY KYMENLAAKSON SÄHKÖ OY:N OMISTAJAKUNNILLE YHTIÖN OMIEN OSAKKEIDEN HANKKIMISESTA

Lisätiedot

Kunnanhallitus on kokouksessaan antanut talousarvion 2016 laadintaohjeet. Ohjeen mukaan

Kunnanhallitus on kokouksessaan antanut talousarvion 2016 laadintaohjeet. Ohjeen mukaan Mäntyharju Ote pöytäkirjasta 8/2015 1 (5) 55 Sivistyslautakunnan talousarvio vuodelle 2016 MjuDno-2015-1252 Valmistelija / lisätiedot: Suvi Pirnes-Toivanen suvi.pirnes-toivanen@mantyharju.fi Liitteet 1

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 29.4.2011 klo 9.00 12.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila Laukkanen Jarmo

Lisätiedot

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh )

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh ) Tekninen lautakunta 78 09.08.2016 Kunnanhallitus 267 22.08.2016 Valtuusto 55 29.08.2016 Valtuusto 2 30.01.2017 MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE 494-403-155-46 429/6/63/631/2016 Teknltk 09.08.2016

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017 Aika 16.11.2017 klo 18.35-19.50 Paikka Jokipirtti Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Halmela Kari jäsen Huhdanmäki Tuire

Lisätiedot

Koulutulokasinfo Kolmiportainen tuki ja oppilashuolto Arja Korhonen

Koulutulokasinfo Kolmiportainen tuki ja oppilashuolto Arja Korhonen Koulutulokasinfo Kolmiportainen tuki ja oppilashuolto 11.2.2013 Arja Korhonen Järvenpään kaupunki Arja Korhonen 1 Kolmiportaisen tuen tavoitteena: Oppilaita tuetaan suunnitelmallisesti etenevän ja vahvistuvan

Lisätiedot

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs. 10 Mikkelin kaupungin taidemuseokiinteistön ns. graniittitalon myyminen

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs. 10 Mikkelin kaupungin taidemuseokiinteistön ns. graniittitalon myyminen Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Aika 09.03.2017, klo 16:30-17:18 Paikka Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Perusopetus

Perusopetus Perusopetus 219-22 1 2 3 4 TVA:t 219-22 ehdotus lisätietoja Opettajat 1.lkn opettajat (laskennallisten 1lk:n mukaan) 9 ok 24 216 Suuri luokkakoko yli laskennallisesti 24 tai yli oppilasta 7 ok 34 238 Oppilaskuntaa

Lisätiedot

Opettajien tehtäväkohtaisen palkan TVA-perusteet 1.8.2011 lukien

Opettajien tehtäväkohtaisen palkan TVA-perusteet 1.8.2011 lukien Ylöjärven kaupunki Opettajien tehtäväkohtaisen palkan TVA-perusteet 1.8.2011 lukien 1. Laaja-alainen pedagoginen ja/tai muu kunnallinen kehittämistehtävä 1.1. Erityisopetuksen ja/tai oppilashuollon kunnallinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6246/03.00/2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6246/03.00/2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (1) Kaupunginhallitus 315 24.10.2016 24 Asianro 6246/03.00/2016 Lausunto sote- ja maakuntauudistusta koskevaan hallituksen esitysluonnokseen Päätöshistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 5/2008. Sivistyslautakunta 11.08.2008

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 5/2008. Sivistyslautakunta 11.08.2008 ASIALISTA 5/2008 Sivistyslautakunta 11.08.2008 **************************************************************************************** Kokousaika Ma 11.08.2008 klo 16:30 Kokouspaikka Paloaseman johtokeskus

Lisätiedot

Erityisopetuksen kansalliset kehittämispäivät Helsinki. Eeva-Riitta Pirhonen Opetusministeriö

Erityisopetuksen kansalliset kehittämispäivät Helsinki. Eeva-Riitta Pirhonen Opetusministeriö Erityisopetuksen kansalliset kehittämispäivät 29.4.2010 Helsinki Eeva-Riitta Pirhonen Opetusministeriö HE 109/2009 laiksi perusopetuslain muuttamisesta on edelleen eduskunnan käsiteltävänä voimaantulo?

Lisätiedot

Kunnanhallitus 55 05.02.2013 Keskusvaalilautakunta 4 04.03.2013 Kunnanhallitus 101 12.03.2013 Kunnanvaltuusto 27 25.03.2013

Kunnanhallitus 55 05.02.2013 Keskusvaalilautakunta 4 04.03.2013 Kunnanhallitus 101 12.03.2013 Kunnanvaltuusto 27 25.03.2013 Kunnanhallitus 55 05.02.2013 4 04.03.2013 Kunnanhallitus 101 12.03.2013 Kunnanvaltuusto 27 25.03.2013 Äänestysaluejaon muuttaminen // KHALL 55 KESKV 54 sihteeri Seuraavat vaalit ovat Euroopan parlamentin

Lisätiedot

POP Ajankohtaista yleissivistävässä koulutuksessa Yleissivistävän koulutuksen kehittäminen Yksikön päällikkö, opetusneuvos Ritva Järvinen

POP Ajankohtaista yleissivistävässä koulutuksessa Yleissivistävän koulutuksen kehittäminen Yksikön päällikkö, opetusneuvos Ritva Järvinen POP Ajankohtaista yleissivistävässä koulutuksessa 15.3.2010 Yleissivistävän koulutuksen kehittäminen Yksikön päällikkö, opetusneuvos Ritva Järvinen Opetushallituksen koordinoimat POP ohjelman kehittämisalueet

Lisätiedot

LUKU 14 VUOSILUOKAT 3-6

LUKU 14 VUOSILUOKAT 3-6 LUKU 14 VUOSILUOKAT 3-6 Normaalikoulun paikallinen sisältö 1 SISÄLLYSLUETTELO: LUKU 14 VUOSILUOKAT 3-6 14.3 Vuosiluokkien 3-6 opetus Rauman normaalikoulussa... 3 14.3.1 Siirtyminen kuudennelta luokalta

Lisätiedot

Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen ratkaisuvalta ja keskeiset vastuualueet

Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen ratkaisuvalta ja keskeiset vastuualueet Kaupunginhallitus 373 19.09.2016 Kaupunginhallitus 408 11.10.2016 Kaupunginvaltuusto 99 17.10.2016 Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen

Lisätiedot

Tuettu oppimispolku. Tietoa kasvun ja oppimisen tuesta huoltajille ja oppilaiden kanssa työskenteleville

Tuettu oppimispolku. Tietoa kasvun ja oppimisen tuesta huoltajille ja oppilaiden kanssa työskenteleville Porvoo - Borgå Tuettu oppimispolku Tietoa kasvun ja oppimisen tuesta huoltajille ja oppilaiden kanssa työskenteleville Porvoo - Borgå Turvallinen ja yhtenäinen oppimispolku Porvoossa halutaan turvata lapsen

Lisätiedot

Kolmiportainen oppilaan tuki opetussuunnitelman perusteissa. Aija Rinkinen opetusneuvos Yleissivistävän koulutuksen kehittäminen Opetushallitus

Kolmiportainen oppilaan tuki opetussuunnitelman perusteissa. Aija Rinkinen opetusneuvos Yleissivistävän koulutuksen kehittäminen Opetushallitus Kolmiportainen oppilaan tuki opetussuunnitelman perusteissa Aija Rinkinen opetusneuvos Yleissivistävän koulutuksen kehittäminen Opetushallitus Laki perusopetuslain muuttamisesta 642/2010 Erityisopetusta

Lisätiedot

TYÖTERVEYSHUOLLON JÄRJESTÄMINEN MUHOKSEN KUNNASSA ALKAEN

TYÖTERVEYSHUOLLON JÄRJESTÄMINEN MUHOKSEN KUNNASSA ALKAEN Konsernijaosto 18 28.09.2017 Konsernijaosto 24 18.10.2017 Kunnanhallitus 376 30.10.2017 Valtuusto 88 06.11.2017 TYÖTERVEYSHUOLLON JÄRJESTÄMINEN MUHOKSEN KUNNASSA 1.1.2018 ALKAEN 587/2.23.232/2014, 192/3.32.336/2015

Lisätiedot

H 72 VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAPA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI - MAHNALA - KYRÖSPOHJA - HEINIJÄRVI

H 72 VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAPA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI - MAHNALA - KYRÖSPOHJA - HEINIJÄRVI H 72 VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAPA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI - MAHNALA - KYRÖSPOHJA - HEINIJÄRVI Tekninen lautakunta 29.6.2016, 46 Vs. tekninen johtaja Hannu Niemelä: Kunta on perustanut toiminta-alueen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1761/00.01/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1761/00.01/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (1) 133 Asianro 1761/00.01/2013 Ylimääräinen asia / Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n perustaminen Kaupunginhallitus / suunnitteluasiat 9.12.2013 50: Palvelualuejohtaja

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo:

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo: KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 14.4.2014 Voimaantulo: 1.6.2014 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. LUKU, LAUTAKUNTA... 3 1 Toimiala... 3 2 Lautakunnan kokoonpano ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2014 1 (5) 386 V 23.4.2014, Eläintarhan ala-asteen koulun, Länsi-Pasilan ala-asteen koulun ja Alppilan yläasteen koulun hallinnollinen yhdistäminen esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 139. Otsikko Sivu 107 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 141 108 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 142

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 139. Otsikko Sivu 107 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 141 108 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 142 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 139 Kasvatus- ja opetuslautakunta 15.12.2015 AIKA 15.12.2015 klo 18:00 20.55 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 107 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

Selvitys toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistämisestä

Selvitys toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistämisestä Koulutuslautakunta 86 23.10.2014 Koulutuslautakunta 94 27.11.2014 Koulutuslautakunta 108 18.12.2014 Kaupunginhallitus 6 19.01.2015 Kaupunginhallitus 114 30.03.2015 Selvitys toisen asteen ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

Talousarvion lisämääräraha-anomus kunnanhallituksen etuosto-oikeuden käyttämistä koskevan päätöksen tultua voimaan

Talousarvion lisämääräraha-anomus kunnanhallituksen etuosto-oikeuden käyttämistä koskevan päätöksen tultua voimaan Kunnanhallitus 49 24.02.2014 Kunnanvaltuusto 19 10.03.2014 Talousarvion lisämääräraha-anomus kunnanhallituksen 19.12.2011 454 etuosto-oikeuden käyttämistä koskevan päätöksen tultua voimaan 1710/10.00.01/2011

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Koulu- ja varhaiskasvatuspalveluverkkotyöryhmän perustaminen 489/40.400/2017 KH 498 Selostus: Sivistyslautakunta on 5.10.2017 154 päättänyt, että sivistyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle koulu-

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE

TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE Kunnanhallitus 355 19.10.2015 Kunnanhallitus 404 01.12.2015 TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2017-2018 157/2/20/200/2015 Khall 19.10.2015 355 Valtuusto hyväksyi vuoden 2016 talousarvion raamin

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/ KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 10/ 2009 143 Kokousaika 12.11.2009 klo 19.00 19.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Valtuutettu Paikalla Paikalla jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

Nivelvaiheen tiedonsiirtopalaverit (kolmikantakeskustelut)

Nivelvaiheen tiedonsiirtopalaverit (kolmikantakeskustelut) Hyvinkään varhaiskasvatus ja perusopetus Lapsi Kasvun ja oppimisen asiantuntijat Luokanopettaja Nivelvaiheen tiedonsiirtopalaverit (kolmikantakeskustelut) Esiopetuksesta perusopetukseen lastentarhanopettajan,

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi

Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi Koulutuslautakunta 60 13.08.2014 Koulutuslautakunta 65 08.09.2014 Koulutuslautakunta 76 23.09.2014 Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi 395/02.01.00/2014 Koulutuslautakunta

Lisätiedot