Tarjouspyynnössä on esitetty tarjoajan soveltuvuutta koskeva vaatimus:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tarjouspyynnössä on esitetty tarjoajan soveltuvuutta koskeva vaatimus:"

Transkriptio

1 Tarjouspyynnössä on esitetty tarjoajan soveltuvuutta koskeva vaatimus: 6. Tarjoajan soveltuvuutta koskevat vaatimukset ja tarjoukseen liitettävät selvitykset Tarjoajalta edellytetään kokemusta (vähintään yksi asiakasreferenssi) tilinpäätöksen laatimisesta viimeksi kuluneen kolmen vuoden aikana kirjanpitoasetuksen 3 mukaisen järjestökaavan mukaisesti. Tarjoajalta edellytetään lisäksi kokemusta vastaavantyyppisten tilitoimistopalveluiden toimittamisesta viimeksi kuluneen kolmen vuoden aikana vähintään kahdelle (vähintään kaksi referenssiä) saman kokoluokan (liikevaihto vähintään 50 M ) asiakkaalle, joiden ei kummankaan tarvitse välttämättä olla julkinen taho. SELVITYS KAHDESTA EDELLÄ MAINITUSTA VAATIMUKSESTA: Luettelo vaadituista, viimeksi kuluneen kolmen vuoden aikana toteutetuista palveluista sisältökuvauksineen. Selvityksestä on käytävä ilmi asiakkaan nimi ja yhteystiedot, toiminnan volyymi ja toimitettu tilitoimistopalvelu ja ohjelmisto. Kyseisessä kohdassa 6. tarjoajalle on asetettu kaksi vaatimusta: kokemus järjestökaavan mukaisen tilinpäätöksen laatimisesta sekä kokemus tilitoimistopalveluiden tuottamisesta kahdelle asiakkaalle viimeisten kolmen vuoden aikana. Kumpaakin vaatimusta koskeva kokemus pyydetään osoittamaan asiakasreferensseillä Kysymys 19. Vaaditaanko tässä kohdassa kolme erillistä asiakasreferenssiä vai voiko ensimmäisen vaatimuksen todentamiseen käytettävää referenssiä käyttää myös jälkimmäisen (tilitoimistopalveluiden tuottaminen) todentamiseen? Vastaus 19: Tässä kohdassa vaaditaan sanamuotonsa mukaisesti kolme referenssiä. Tarjouspyynnössä on asetettu käyttöönotosta vastaavalle henkilöille vaatimukseksi seuraava:...kyseisellä henkilöllä ja varahenkilöllä tulee olla kokemusta vähintään kahdesta vastaavantyyppisestä tilitoimistopalveluita koskevasta käyttöönottoprojektista oppilaitoksessa, julkishallinnon organisaatiossa tai saman kokoluokan organisaatiossa (50 M liikevaihto, noin 100 käyttäjää) riippumatta siitä, onko kyse julkishallinnon asiakkaasta vai ei. Kyseisessä vaatimuksessa painotetaan, että henkilöillä tulee olla kokemusta oppilaitoksessa, julkishallinnon organisaatiossa tai saman kokoluokan organisaatiossa toteutetusta käyttöönottoprojektista. Toisaalta todetaan että kokemus ei ole sidottu julkishallintoon riippumatta siitä, onko kyse julkishallinnon asiakkaasta vai ei. Vaatimus on epäselvästi muotoiltu ja siitä ei käy ilmi viitataanko tässä henkilön kotiorganisaatioon vai asiakkuusorganisaatioon. Kysymys 20. Mitä tämä vaatimus tarkoittaa? Vastaus 20: Tässä kohdassa vaaditaan sanamuotonsa mukaisesti kokemusta käyttöönottoprojektista oppilaitoksessa tai julkishallinnon organisaatiossa tai saman kokoluokan muussa organisaatiossa riippumatta siitä, onko tämä organisaatio julkishallintoon kuuluva vai ei.

2 Tarjouspyynnön niin sanotussa laatuvertailussa on esitetty pisteytettäväksi useita erilaisia tarjouksen ja palvelun toteutukseen liittyviä osa-aluita. Seuraavassa käydään yksityiskohtaisesti läpi ne osa-alueet, joiden kohdalta tarjouspyyntöä tulee täsmentää, jotta hankintalain vaatimusten mukainen tarjojajien yhdenvertainen ja syrjimätön kohtelu toteutuu tarjousten vertailun kautta. Tämä vaatimus merkitsee sitä, että hankintayksikön tulee ennalta kuvata riittävällä tarkkuudella mihin seikkoihin se laatuvertailussa tulee kiinnittämään huomiota ja miten kutakin laatuvertailun osakokonaisuutta mitataan. Kyseisen osion a) pisteytyksestä on ilmoitettu seuraava Osion a) arvioinnissa otetaan huomioon Kokonaissuunnitelman kattavuus resursseineen ja asiantuntijoineen, painoarvo 30 % Projektin selkeä vaiheistus viikkojaksoissa, painoarvo 30 % vastuuhenkilön kokemus Taideyliopiston käyttämiin muiden järjestelmien liittymien teosta, painoarvo 30 % Esitetty koulutussuunnitelma vaaditulle koulutukselle sijoitettuna aikatauluun, painoarvo 10 % Kukin osakokonaisuus arvioidaan kouluarvosanoin asteikolla Osion a) osalta eniten pisteitä saanut tarjoaja saa 10 pistettä, jonka jälkeen muiden tarjoajien laatupisteet lasketaan kaavalla: vertailtava pistemäärä / eniten pisteitä saaneen tarjoajan pistemäärä x 10. Kunkin osakokonaisuuden pisteytyksen perusteita ei ole avattu riittävästi: Ei ole kerrottu millä kriteereillä kokonaisuunnitelman kattavuutta, resursseja ja asiantuntijoita tullaan arvioimaan. Ei ole kerrottu mitä selkeällä vaiheistuksella tarkoitetaan ja miten sitä mitataan. On myös epäselvää mitä arvostetaan vastuuhenkilön kokemuksesta liittymien teossa ja miten sitä mitataan. Myöskään koulutussuunnitelman arvioinnista ei ole esitetty kriteereitä. Kysymys 21. Miten hankintayksikkö aikoo varmistaa sen, että osion a) laatuvertailun kriteeristö takaa objektiivisen tarjousten arvioinnin? Vastaus 21: A) Arvioitaessa kokonaissuunnitelman kattavuutta resursseineen ja asiantuntijoineen otetaan huomioon esitetty työnjako tarjoajan ja tilaajan välillä. Mitä suurempi osa käyttöönottoprojektin työstä suunnitelmassa on esitetty tarjoajan tekemäksi, katsotaan se tarjoajalle eduksi ja sitä paremman kouluarvosanan tarjoaja saa. Samoin tarjoajalle katsotaan eduksi, mitä kokeneempia asiantuntijoita tarjoaja tarjouksessaan tarjoaa. B) Projektin vaiheistuksessa arvostetaan, että projekti on selkeästi vaiheistettu viikon jaksoille. Jos näin on tehty, saa tarjoaja paremman kouluarvosanan kuin vaiheistuksesta, joka on tehty karkeammalla kuin viikkotasolla.

3 C) Mitä useampia liittymiä tarjouksessa yksilöity vastuuhenkilö on tehnyt tarjouspyynnössä mainittuihin järjestelmiin, sitä paremman kouluarvosanan tarjoaja saa. D Koulutussuunnitelmaa arvioidaan tarjouksessa ilmoitetuilla tiedoilla. Arvioinnissa huomioidaan, miten hyvin koulutus on aikataulutettu käyttöönottoprojektin muihin vaiheisiin. Samoin arvioidaan, miten hyvin koulutussuunnitelmassa ja loppukäyttäjien koulutuksen ajoituksessa on huomioitu käyttöönoton ajoittuminen vuodenvaihteeseen. Laatuvertailun yleinen lähtökohta on myös se, että kutakin tarjousta vertaillaan vain ennalta asetettujen vertailukriteerien perusteella toisistaan riippumattomasti. Hankintayksikkö on tarjouspynnössään esittänyt, että tarjoajia vertaillaan varsinaisen laatupisteytyksen jälkeen keskenään. Kysymys 22. Miten hankintayksikkö aikoo korjata laatuvertailua, jotta hankintalain mukainen objektiivinen tarjousten vertailu toteutuu? Vastaus 22 Tarjouspyynnön sanamuodon mukaisesti tarjouksia arvioidaan laadun osalta kunkin vertailuperusteen perusteella ja kaikki tarjoukset pisteytetään kouluarvosanoin Tämä tarkoittaa sitä, että eri tarjoukset voivat saada myös saman kouluarvosanan eli samat laatupisteet. Lopuksi laatupisteet skaalataan siten, että maksimilaatupisteet ovat osion a) osalta 10 ja osion b) osalta 15. Palvelukuvausta käsittelevän Osion b) laatuvertailun arviointikriteereissä on vastaavia puutteita kuin osiossa a) eli vertailun alakohtien pisteytyksen kriteereitä sekä mittareita ei ole avattu riittävästi. Tarjouspyynnössä on todettu: Osion b) arvioinnissa otetaan huomioon liitteessä 3 olevia vähimmäisaikatauluvaatimuksia parempi palvelutaso, painoarvo 30 % Prosessien asiakaslähtöinen joustavuus ja muunneltavuus sopimuskauden aikana, painoarvo 30 % Tietojärjestelmään kirjautumisen yksinkertaisuus. Kirjautuminen ei kuitenkan saa perustua käyttäjän henkilökohtaisiin pankkitunnuksiin, painoarvo 20 % Vastuuhenkilön ja palvelutiimin soveltuvuusvaatimuksen ylittävä kokemus saman kokoluokan asiakkuudesta (50 M, noin 100 käyttäjää), painoarvo 10 % Käyttöomaisuuskirjanpidon järjestämisratkaisun lisäominaisuudet liitteen 3 pakollisilta vaatimuksilta ylittäviltä osin, painoarvo 10 % Tarjouspyynnöstä ei käy ilmi: Kukin osakokonaisuus arvioidaan kouluarvosanoin asteikolla Osion b) osalta eniten pisteitä saanut tarjoaja saa 15 pistettä, jonka jälkeen muiden tarjoajien laatupisteet lasketaan kaavalla: vertailtava pistemäärä / eniten pisteitä saa-neen tarjoajan pistemäärä x 15.

4 Mitä tarkoitetaan vähimmäisaikatauluvaatimuksia paremmalla palvelutasolla ja kuinka sitä mitataan. Mitä tarkoitetaan prosessien asiakaslähtöisellä joustavuudella ja muunneltavuudella. On epäselvää mitkä ovat kriteerit asiakaslähtöisyyden ja muunneltavuuden arviointiin ja kuinka niitä mitataan. Tietojärjestelmään kirjautumisen yksinkertaisuuden arviointikriteereitä ei ole kuvattu ja on epäselvää millä seikoila yksinkertaisuutta mitataan. Vastuuhenkilön ja palvelutiimin kokemuksen arvioinnin kriteereitä ja mittareita soveltuvuusvaatimuksien minimin ylittävältä osalta ei ole kuvattu. On epäselvää arvostetaanko kokemuksena ajallisesti pitkää työkokemusta, asiakkuuksien määrää vai jotakin muuta seikkaa. Käyttöomaisuuskirjanpidon järjestelmäratkaisun osalta ei ole kerrottu mitä lisäominaisuuksia arvostetaan ja kuinka niitä mitataan. Kysymys 23. Miten hankintayksikkö aikoo varmistaa sen, että tarjouspyynnön osion b) laatuvertailun kriteeristö antaa tarjoajalle riittävän kuvan kunkin alakohdan vertailukriteereistä, jotta tarjousten objektiivisen vertailu voitaisiin taata? Vastaus 23: Hankintayksikkö varmistaa asian tässä vastauksessa annettavalla selvennyksellä. A. Vähimmäisaikatauluvaatimuksia paremmalla palvelutasolla tarkoitetaan tasoa, joka ylittää liitteessä 3 esitetyt aikatauluvaatimukset. Arvioinnissa katsotaan eduksi, jos palvelu toteutetaan aikataulullisesti nopeammin kuin on vaadittu. B. Prosessin asiakaslähtöisen joustavuuden ja muunneltavuuden arvioinnissa arvostetaan mahdollisuutta pystyä tarvittaessa täsmentämään toimintatapoja sopimuskauden aikana. C. Tietojärjestelmään kirjautumisessa arvostetaan, että kirjautuminen ei ole monivaiheinen. D. Kohdassa mainitulla palvelutiimillä tarkoitetaan tarjouspyynnössä mainittuja vastuuhenkilöitä varahenkilöineen. Käyttöönottoprojektin vastuuhenkilön osalta arvostetaan kokemusta useammasta kuin kahdesta vastaavantyyppisestä käyttöönottoprojektista. Asiakasvastuullisen kirjanpitäjän osalta arvostetaan pidempää kuin kolmen vuoden kokemusta asiakasvastuusta kirjapitotehtävissä. E. Käyttöomaisuuskirjanpidon osalta arvostetaan, jos järjestelmä on osa taloushallinnon pääjärjestelmää. Laatuvertailun yleinen lähtökohta on myös se, että kutakin tarjousta vertaillaan vain ennalta asetettujen vertailukriteerien perusteella toisistaan riippumattomasti. Hankintayksikkö on tarjouspynnössään esittänyt, että tarjoajia vertaillaan varsinaisen laatupisteytyksen jälkeen keskenään. Kysymys 24. Miten hankintayksikkö aikoo korjata laatuvertailua osion b) osalta, jotta hankitalain mukainen objetiivinen tarjousten vertailu toteutuu? Vastaus 24. Tarjouspyynnön sanamuodon mukaisesti tarjouksia arvioidaan laadun osalta kunkin vertailuperusteen perusteella erikseen ja kaikki tarjoukset pisteytetään kouluarvosanoin Tämä tarkoittaa sitä, että eri tarjoukset voivat saada myös saman kouluarvosanan eli samat laa-

5 tupisteet. Lopuksi laatupisteet skaalataan siten, että maksimilaatupisteet ovat osion a) osalta 10 ja osion b) osalta 15. Tarjouspyynnöstä ja sen teknisestä sisällöstä säädetään hankintalain 40 ja 41 :ssä. Tarjouspyynnön tarkoituksena on hankinnan kohteen ja sen toteuttamiseen liittyvien seikkojen kuvaaminen siten, että sen perusteella saadaan lopullisia, yhteismitallisia ja vertailukelpoisia tarjouksia, joiden perusteella tarjouksia voidaan tasapuolisesti verrata. Hankintalain 44 :n mukaisesti hankinnan sisältöä kuvaavat tekniset eritelmät on esitettävä hankintailmoituksessa tai tarjouspyynnössä. Teknisien eritelmien tarkoituksena on kuvata ostettava palvelu niin selkeästi ja yksityiskohtaisesti, että tarjoajat voivat ymmärtää, mitä ostaja haluaa ostaa ja että tuloksena on keskenään yhteismitallisia ja vertailukelpoisia tarjouksia. Vaatimusten määrittely ei saa olla niin yleistä että hankintayksiköllä on rajoittamaton vapaus valita haluamansa tuote tai palvelu. Tarjouspyynnön on oltava riittävän kattava ja esimerkiksi markkinaoikeuden oikeuskäytäntö edellyttää tarjousten vertailuperusteiden painotuksen ilmoittamisen ohella tarkemman pisteytyksen perusteiden ilmoittamista ennakolta. Edellä esitettyihin tarjouspyynnön sisältöä koskeviin kysymyksiin viitaten katsomme, että nykyisessä muodossaan tarjouspyyntö ei täytä hankintalain ja oikeuskäytännön vaatimuksia. Tiivistettynä keskeiset puutteet ovat: Oikeuskäytännössä on katsottu, että tarjousten arvioinnissa käytettävät perusteet tulee ilmoittaa nimenomaisesti tarjouspyynnössä tai hankintailmoituksessa, joten riittävää ei ole että arviointiperusteet käyvät esimerkiksi välillisesti ilmi tarjouspyynnössä esitetyistä vaatimuksista. Tarjouspyynnön pisteytyksen osalta pisteytyksen perusteiden ilmoittamista ei ole toteutettu vallitsevan markkinaoikeuskäytännön mukaisesti o epäselvyys aiheuttaa sen, ettei läpinäkyvyys, ennustettavuus ja ennakoitavuus voi toteutua riittävällä tavalla. Osittain epäselvästi kirjoitettu tarjouspyyntö antaa liikaa harkintavaltaa hankintayksikölle. Edellä kuvatut seikat voivat johtaa siihen, että tarjouspyynnönt perusteella ei saada yhteismitallisia ja vertailukelpoisia tarjouksia epämääräisten määrittelyiden johdosta. Yhteismitattomat tarjoukset voivat johtaaa tarpeeseen täsmentää tarjouspyyntöä tai tarjouksia hankintamenettelyn aikana. Tämä saattaa vaarantaa tarjoajien tasapuolisen kohtelun. Tarjouspyyntö on lopullinen, joten tarjouspyynnössä esitetyistä edellytyksistä ei yleensä voida poiketa. Kysymys: 25. Miten aiotte varmistaa, että tarjouspyyntö on hankintalain mukainen ja että tarjoajia kohdellaan tasavertaisesti? Vastaus 25: Julkisista hankinnoista annetun lain (348/2007) 42 :n 2 momentin mukaan Hankintayksikön on avoimessa menettelyssä toimitettava tarjouspyyntöön liittyvät lisätiedot viimeistään kuusi päivää ennen tarjousajan päättymistä. Markkinaoikeus on oikeuskäytännössään (mm. MAO 49/2012 päätöksessään) todennut, että hankintayksiköllä on oikeus selventää tarjouspyyntöä ennen tarjousajan päättymistä edellyttäen, etteivät hankinnan kohde tai ehdot tämän seurauksena olennaisesti muutu. Hankintayksikön tulee tarjouspyyntöä selventäessään kohdella tarjoajia tasapuolisesti ja

6 varata näille yhtäläiset mahdollisuudet ottaa selvennykset huomioon tarjouksessaan. Hankintalain 42 :stä ilmenevällä tavalla toimittajalta edellytetään omaa aktiivisuutta tarjouspyynnön täydellisen sisällön selvittämisessä. Hankintayksikkö on tarjouspyynnössä antanut selkeän ohjeen siitä, miten tarjouspyyntöä koskevat lisätiedot ovat saatavissa. Tarjouspyynnön kohdassa 9 on ilmoitettu: Tarjoaja voi tarjouskilpailun aikana esittää tarjouspyyntöä ja tarjousmenettelyä koskevia kysymyksiä lähettämällä kysymykset sähköpostitse osoitteeseen timo.lampinen@teak.fi. Kysymykset on lähetettävä kello mennessä. Tarjousmerkintä Tilitoimistopalveluiden hankinta tulee mainita sähköpostin otsikkokentässä. Tarjoajien tasapuolisen kohtelun varmistamiseksi muihin kuten puhelimitse esitettyihin kysymyksiin tai tietopyyntöihin ei vastata, vaan tarjoajien tulee esittää kysymyksensä edellä esitetyllä tavalla. Kysymykset vastauksineen sekä muut mahdolliset tarjouskilpailuun liittyvät tiedot ovat luettavissa osoitteessa viimeistään mennessä.

Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden suunnitelmatarkastukset

Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden suunnitelmatarkastukset Tarjouspyyntö 1 (5) Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden suunnitelmatarkastukset Säteilyturvakeskus (jäljempänä STUK) (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa

Lisätiedot

TÄYDELLINEN PROSESSI

TÄYDELLINEN PROSESSI 14.11.2017 2 1 14.11.2017 3 TÄYDELLINEN PROSESSI Tarjouspyynnön läpikäynti Aiempiin tarjouksiin tutustuminen Analysointi Resurssien kartoitus Tarjouksen teko Tarjouksen lähettäminen Päätöspalaveri ja analysointi

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1 (5) Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden valmistuksen, asennuksen ja käyttöönoton valvonnan ja tarkastustoiminnan tuki

Tarjouspyyntö 1 (5) Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden valmistuksen, asennuksen ja käyttöönoton valvonnan ja tarkastustoiminnan tuki Tarjouspyyntö 1 (5) Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden valmistuksen, asennuksen ja käyttöönoton valvonnan ja tarkastustoiminnan tuki Säteilyturvakeskus (jäljempänä STUK) (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. TILINTARKASTUSPALVELUJEN HANKINTA Helsingin seurakuntayhtymä (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 09.04.2015 julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1 (5) Hankinnan kohteena ovat seuraavat asiantuntijapalvelut (kaksi osa-aluetta):

Tarjouspyyntö 1 (5) Hankinnan kohteena ovat seuraavat asiantuntijapalvelut (kaksi osa-aluetta): Tarjouspyyntö 1 (5) YDINLAITOSTEN SÄHKÖJÄRJESTELMIEN JA -LAITTEIDEN SEKÄ OHJELMISTOPOHJAISTEN AUTOMAATIOJÄRJESTELMIEN JA -LAITTEIDEN ARVIOINTIA KOSKEVAT ASIANTUNTIJAPALVELUT Säteilyturvakeskus (jäljempänä

Lisätiedot

TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ

TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ TILITOIMISTON PALVELUIDEN KILPAILUTUS MUISTILIITTO ry (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilmailmoituskanavassa julkaistun hankintailmoituksen

Lisätiedot

HAMMASHOIDON JA OIKOMISHOIDON TARVEAINEET

HAMMASHOIDON JA OIKOMISHOIDON TARVEAINEET HAMMASHOIDON JA OIKOMISHOIDON TARVEAINEET Perusturvakuntayhtymä Karviainen pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 15.10.2015 julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden

Lisätiedot

Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti seuraavissa liitteissä:

Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti seuraavissa liitteissä: HELSINGIN YHTEISLYSEON KALUSTEIDEN HANKINTA Maanviljelyslyseon osakeyhtiö/helsingin yhteislyseo (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavaan 10.3.2017 lähetetyn hankintailmoituksen

Lisätiedot

LIITE 4: TARJOUSPYYNTÖ

LIITE 4: TARJOUSPYYNTÖ Hankinta: Muistiliiton paino- ja jakelupalvelut, tilausjärjestelmä ja logistiikka Muistiliitto ry (jäljempänä tilaaja) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 23.8.2017 julkaistun hankintailmoituksen

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. VÄLINEHUOLTOPALVELUIDEN HANKINTA Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja ) pyytää Hilmailmoituskanavassa 2.10.2014 julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden

Lisätiedot

Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/ /2017

Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/ /2017 Tampere Viranhaltijapäätös 1 (5) Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/02.07.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Toimitusjohtaja Petri Mölsä, puh. 040 543 4181, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti liitteessä 1 Hankinnan kohde.

Kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti liitteessä 1 Hankinnan kohde. TERVEYSASEMAPÄIVYSTYSPALVELUT Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilmailmoituskanavassa julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti

Lisätiedot

HSL: Tietotekniikan käyttö- ja tukipalvelujen hankinta, laatupisteiden muodostuminen ja pisteytystaulukko

HSL: Tietotekniikan käyttö- ja tukipalvelujen hankinta, laatupisteiden muodostuminen ja pisteytystaulukko 28.8.2013 1 (5) HSL: tekniikan käyttö- ja tukipalvelujen hankinta, laatupisteiden muodostuminen ja pisteytystaulukko 1. Hankinnan kohde Hankinnan kohteena ovat HSL:n tietotekniikan käyttö- ja tukipalvelut

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus koskien Naantalin kaupungin kehitysvammaisten henkilöiden asumispalveluiden palveluntuottajien valintaa ajalle

Oikaisuvaatimus koskien Naantalin kaupungin kehitysvammaisten henkilöiden asumispalveluiden palveluntuottajien valintaa ajalle Sosiaali- ja terveyslautakunta 43 24.06.2015 Oikaisuvaatimus koskien Naantalin kaupungin kehitysvammaisten henkilöiden asumispalveluiden palveluntuottajien valintaa ajalle 1.8.2016 31.7.2019 Sosiaali-

Lisätiedot

ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka

ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka HUOM. Tämä on osallistumispyynnön liitteenä toimitettu alustava tarjouspyyntö, joka voi muuttua hankintamenettelyn kuluessa. Tässä ilmoitetut

Lisätiedot

Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein?

Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein? Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein? Hallitusforum 6.10.2012 Helsingin Messukeskus Elina Skarra Lakimies Suomen Kiinteistöliitto ry Suomen Kiinteistöliitto ry Taloyhtiön velvollisuus kilpailuttaa

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ AIKUISTEN PERUSOPETUKSEN E-OPPIMATERIAALIEN TOTEUTUKSESTA

TARJOUSPYYNTÖ AIKUISTEN PERUSOPETUKSEN E-OPPIMATERIAALIEN TOTEUTUKSESTA TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) TARJOUSPYYNTÖ AIKUISTEN PERUSOPETUKSEN E-OPPIMATERIAALIEN TOTEUTUKSESTA Opetushallitus (jatkossa myös hankintayksikkö ) pyytää tarjoustanne Hankintailmoitukset.fi -ilmoituskanavassa

Lisätiedot

Uuden hankintalainsäädännön tarjousten valintaa koskevat säännöt

Uuden hankintalainsäädännön tarjousten valintaa koskevat säännöt Uuden hankintalainsäädännön tarjousten valintaa koskevat säännöt Julkisten hankintojen neuvontayksikön seminaari 24.1.2017 Vanhempi hallitussihteeri Markus Ukkola Työ- ja elinkeinoministeriö Tarjouksen

Lisätiedot

Ydinlaitosten luvanhaltijoiden/luvanhakijoiden johtamisjärjestelmien arviointi ja valvonnan kehittäminen

Ydinlaitosten luvanhaltijoiden/luvanhakijoiden johtamisjärjestelmien arviointi ja valvonnan kehittäminen Tarjouspyyntö 1 (6) Ydinlaitosten luvanhaltijoiden/luvanhakijoiden johtamisjärjestelmien arviointi ja valvonnan kehittäminen Säteilyturvakeskus (jäljempänä STUK) (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö

Lisätiedot

Kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti liitteessä 1 Palvelunkuvaus.

Kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti liitteessä 1 Palvelunkuvaus. SANELUJÄRJESTELMÄ JA SANELUNPURKUPALVELU Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 10.2.2017 julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön

Lisätiedot

IPT 2. Hankinta työpaja Uusi hankintalaki valituksien välttäminen tarjousten vertailussa

IPT 2. Hankinta työpaja Uusi hankintalaki valituksien välttäminen tarjousten vertailussa IPT 2 Hankinta työpaja 8.-9.6.2017 Uusi hankintalaki valituksien välttäminen tarjousten vertailussa Neuvottelumenettelyn läpivienti Hankinnalle määritetty selkeät tavoitteet Hankintaprosessin mukainen

Lisätiedot

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMELLE 1. ASIA. Hankintaoikaisuvaatimus julkisia hankintoja koskevissa asioissa, jotka koskevat Joensuun kaupungin

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMELLE 1. ASIA. Hankintaoikaisuvaatimus julkisia hankintoja koskevissa asioissa, jotka koskevat Joensuun kaupungin JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMELLE 1. ASIA Hankintaoikaisuvaatimus julkisia hankintoja koskevissa asioissa, jotka koskevat Joensuun kaupungin Kunnallistekniikan kokonaissuunnittelun (dnro 46716); ja Liikenneselvitysten-

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto pyytää tarjoustanne työterveyspalveluiden tuottamisesta Etelä- Savon maakuntaliiton tarpeisiin.

Etelä-Savon maakuntaliitto pyytää tarjoustanne työterveyspalveluiden tuottamisesta Etelä- Savon maakuntaliiton tarpeisiin. TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSPALVELUT Etelä-Savon maakuntaliitto pyytää tarjoustanne työterveyspalveluiden tuottamisesta Etelä- Savon maakuntaliiton tarpeisiin. Etelä-Savon maakuntaliitto on 14 eteläsavolaisen

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU12963 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU12963 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö Josek Oy Asia

Lisätiedot

Asianajaja, VT Pekka Raatikainen HPP Asianajotoimisto Oy Bulevardi 1A, Helsinki Puhelin (09) Sähköposti

Asianajaja, VT Pekka Raatikainen HPP Asianajotoimisto Oy Bulevardi 1A, Helsinki Puhelin (09) Sähköposti 1 (8) Peimarin koulutuskuntayhtymälle Asia Hankintaoikaisuvaatimus Peimarin koulutuskuntayhtymälle talous- ja henkilöstöhallinnon tietojärjestelmän hankintamenettelyssä Oikaisuvaatimuksen tekijä CGI Suomi

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista varten tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista varten tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Sivu 1 / 6 Tarjouspyyntö 22.6.2015 MAARAKENNUSSIMULAATTORIN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ

TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ Pyydämme tarjoustanne Loimaan kaupungin maankäytön suunnittelupalveluista tämän tarjouspyynnön ja sen liitteenä olevien

Lisätiedot

Työajan kohdentamisen järjestelmä

Työajan kohdentamisen järjestelmä TTY-säätiö Tarjouspyyntö 1 (5) Työajan kohdentamisen järjestelmä Toimintayksiköt (TaY) 33014 TTY-säätiö sr (Tampereen teknillinen yliopisto, TTY) PL 527 33101 Tampere (TAMK) Kuntokatu 3 33520 Tampere Yhteyshenkilö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (5) 3 Hankintaoikaisuvaatimuksen hyväksyminen, nimipalvelu- ja DHCPjärjestelmän hankinta (H071-16) HEL 2016-008712 T 02 08 02 00 Päätösehdotus Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 29.9.2017 Viite: Välskärinpolun HVP/2017 Välskärinpolun hulevesipumppaamo, laitehankinta Järvenpään Vesi pyytää kokonaishintaista tarjoustanne, Välskärinpolun hulevesipumppaamosta tämän

Lisätiedot

Hankinnan kohteena on Immunologian analysaattori. Kohde ja sitä koskevat vähimmäisvaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti liitteessä 1.

Hankinnan kohteena on Immunologian analysaattori. Kohde ja sitä koskevat vähimmäisvaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti liitteessä 1. Tarjouspyyntö JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Dnro 632/2/31/2013 24. 06. 2013 HANKINNAN NIMI Hankintayksikkö Liikuntatieteellinen tiedekunta (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilma ilmoituskanavassa 24.06.2013

Lisätiedot

Pääsuunnittelija, Sakky Savilahden kampus

Pääsuunnittelija, Sakky Savilahden kampus SIVU 1 / 7 Pääsuunnittelija, Sakky Savilahden kampus 1. Hankintayksikön perustiedot Virallinen nimi Savon Koulutuskuntayhtymä Kansallinen yritys ja yhteisötunnus 1852679 9 Postiosoite Sammakkolammentie

Lisätiedot

Osa A: Vartiointipalvelu Karkkilan kaupungin alueella Osa B: Vartiointipalvelu Vihdin kunnan (pääosin Nummelan) alueella

Osa A: Vartiointipalvelu Karkkilan kaupungin alueella Osa B: Vartiointipalvelu Vihdin kunnan (pääosin Nummelan) alueella VARTOINTIPALVELUN HANKINTA Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 24.10.2017 julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (5) 266 Hankintaoikaisuvaatimus koskien tietokeskuksen johtajan päätöstä kaupunginarkiston arkistotietokannan hankinnasta HEL 2013-009044 T 02 08 01 00 Päätös päätti

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ

TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ Pyydämme tarjoustanne tarjouspyynnössä ja sen liitteenä olevissa asiakirjoissa

Lisätiedot

Työpajaharjoitus 2a. Miten markkinaoikeus alkaa purkaa asiaa?

Työpajaharjoitus 2a. Miten markkinaoikeus alkaa purkaa asiaa? Työpajaharjoitus 2a Työterveyspalvelujen hankinnassa valittaja on jättänyt 30 sivuisen valituksen, jossa on esitetty erilaisia väitteitä hankintamenettelyn virheellisyydestä: Voittaneen tarjoajan vastuullinen

Lisätiedot

Huom.: Tarjouksen tulee olla voimassa vähintään kolme kuukautta tarjousten viimeisestä jättöpäivästä.

Huom.: Tarjouksen tulee olla voimassa vähintään kolme kuukautta tarjousten viimeisestä jättöpäivästä. LIITE 2 1(8) TARJOUSLOMAKE Vertailuperusteet, niiden pisteytys ja ilmoittaminen. TARJOUS, TARJOTUT LÄÄKÄRIT Tarjoajan nimi: Y-tunnus: Yhteyshenkilö: Yhteyshenkilön osoite: Yhteyshenkilön puhelinnumero:

Lisätiedot

Tarjouspyyntö ja tarjousten tekeminen hankintalain mukaisesti

Tarjouspyyntö ja tarjousten tekeminen hankintalain mukaisesti Tarjouspyyntö ja tarjousten tekeminen hankintalain mukaisesti Markus Ukkola Lakimies, Julkisten hankintojen neuvontayksikkö Hankintalainsäädäntö ja -ohjeistus Laki julkisista hankinnoista (348/2007) Laki

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (8) Yleisten töiden lautakunta Ho/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (8) Yleisten töiden lautakunta Ho/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (8) 118 Kesälahden Maansiirto Oy:n tekemä hankintaoikaisuvaatimus yleisten töiden lautakunnan päätöksestä, 28.1.2014 40, koskien Isoisänsillan rakentamista päätti

Lisätiedot

OPPIMISVAIKEUSTUTKIMUKSET PERUSOPETUSIKÄISILLE LAPSILLE

OPPIMISVAIKEUSTUTKIMUKSET PERUSOPETUSIKÄISILLE LAPSILLE JAMSA TARJOUSPYYNTÖ 1 (7) OPPIMISVAIKEUSTUTKIMUKSET PERUSOPETUSIKÄISILLE LAPSILLE Jämsän kaupunki (myöhemmin tilaaja) järjestää tarjouskilpailun oppimisvaikeustutkimusten tekemiseen perusopetusikäisille

Lisätiedot

Tamora Oy:n hankintaoikaisu kaupunginhallituksen päätöksestä ja hankintamenettelyn keskeyttäminen; keskitetty henkilöstökoulutus

Tamora Oy:n hankintaoikaisu kaupunginhallituksen päätöksestä ja hankintamenettelyn keskeyttäminen; keskitetty henkilöstökoulutus Kaupunginhallitus 535 21.12.2015 Tamora Oy:n hankintaoikaisu kaupunginhallituksen päätöksestä 16.11.2016 466 ja hankintamenettelyn keskeyttäminen; keskitetty henkilöstökoulutus 1264/02.08.00.07/2015 KH

Lisätiedot

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Tämä osallistumispyyntö koskee Teuvan kunnan päiväkodin rakennusurakkaa. Ehdokas osallistuu hankintamenettelyyn täyttämällä osallistumispyynnön

Lisätiedot

Tarjoa oikein julkisissa tarjouskilpailuissa. Asiantuntija Jukka Lehtonen, EK. EK-päivä 31.3.2009

Tarjoa oikein julkisissa tarjouskilpailuissa. Asiantuntija Jukka Lehtonen, EK. EK-päivä 31.3.2009 Tarjoa oikein julkisissa tarjouskilpailuissa Asiantuntija Jukka Lehtonen, EK EK-päivä 31.3.2009 Esityksen sisältö Tarjouskilpailuun osallistumista harkittaessa huomioitavat seikat Ryhmittymänä tarjoaminen

Lisätiedot

Onko tarkoitus ottaa hankittava järjestelmä kerralla 350 työntekijän käyttöön?

Onko tarkoitus ottaa hankittava järjestelmä kerralla 350 työntekijän käyttöön? Onko tarkoitus ottaa hankittava järjestelmä kerralla 350 työntekijän käyttöön? Vastaus: Hankinta vaiheistetaan, kts. tarjouspyyntö kohta 7.6: Tavoitteena on suorittaa toimitus yksikkö kerrallaan, mutta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2014 1 (5) 1 Vison Alliance Partners Oy:n tekemä hankintaoikaisuvaatimus yleisten töiden lautakunnan päätöksestä, 10.12.2013 526, koskien infrahankkeiden projektinjohtopalveluiden

Lisätiedot

HAUTAUSPALVELUJEN JA VAINAJIEN SIIRTOKULJETUSTEN HANKINTA

HAUTAUSPALVELUJEN JA VAINAJIEN SIIRTOKULJETUSTEN HANKINTA HAUTAUSPALVELUJEN JA VAINAJIEN SIIRTOKULJETUSTEN HANKINTA Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 7.11.2017 julkaistun hankintailmoituksen

Lisätiedot

1. Paikkatietoalustan/infrastruktuurin tuki- ja koulutuspalveluiden järjestämisvaihtoehdot ja parhaat käytännöt

1. Paikkatietoalustan/infrastruktuurin tuki- ja koulutuspalveluiden järjestämisvaihtoehdot ja parhaat käytännöt Tarjouspyyntö Julkisen hallinnon paikkatietoalusta -digihankkeen tuki- ja koulutuspalveluja koskevan osahankkeen konsultointipalveluista - vastaukset esitettyihin kysymyksiin, 29.3.2017 1. Paikkatietoalustan/infrastruktuurin

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TERVOLAN KUNNAN JA KUNNAN TYTÄRYHTEISÖJEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA

TARJOUSPYYNTÖ TERVOLAN KUNNAN JA KUNNAN TYTÄRYHTEISÖJEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA TERVOLAN KUNTA TARJOUSPYYNTÖ 19.12.2016 TARJOUSPYYNTÖ TERVOLAN KUNNAN JA KUNNAN TYTÄRYHTEISÖJEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA Tarjous pyydetään kuntalain 14. luvun mukaisesta hallinnon ja

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKITILAOHJEEN LAATIMINEN / MINIKILPAILUTUS. A. Tuote ja / tai palvelumuotoilu sekä konseptisuunnittelu

HELSINGIN KAUPUNKITILAOHJEEN LAATIMINEN / MINIKILPAILUTUS. A. Tuote ja / tai palvelumuotoilu sekä konseptisuunnittelu Tarjouspyyntö 1 (6) 4.10.2013 Hallinto-osasto HELSINGIN KAUPUNKITILAOHJEEN LAATIMINEN / MINIKILPAILUTUS Diaarinumero: HEL 2013-005356 Hanke 1. Helsingin kaupungin rakennusvirasto pyytää Helsingin kaupunkitilaohjetta

Lisätiedot

Kilpailuta Sote-hankinnat oikein

Kilpailuta Sote-hankinnat oikein Kilpailuta Sote-hankinnat oikein Torstai 11.9.2014 klo 11.30 11.50 Helsinki, Kuntamarkkinat Kouluttaja: Asianajaja, KTM Marita Tapola 1 Esittely Työntekijät: 15 Sijainti: Erottajankatu 19 a 11 00130 Helsinki

Lisätiedot

Laurea-ammattikorkeakoulu Oy Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurea Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II

Laurea-ammattikorkeakoulu Oy Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurea Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA 1. HANKINNAN TAVOITE JA KOHDE 1.1. Tarjouspyynnön rakenne Hankintayksikkö Laurea-ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Julkista hankintaa koskeva hankintaoikaisuvaatimus

Julkista hankintaa koskeva hankintaoikaisuvaatimus HEINOLAN KAU Kr;,-sano 2 6-11- 2013 Asianume u 110.03. HEINOLAN KAUPUNKI / TEKNINEN LAUTAKUNTA ASIA Julkista hankintaa koskeva hankintaoikaisuvaatimus HAKIJA Heinolan Keskuslukko Oy ("Hakija") Rajakatu

Lisätiedot

Klaukkalan Jäähallin liikelaitoksen johtokunta Klaukkalan Jäähallin liikelaitoksen johtokunta 20 19.09.2013 24 10.10.2013 KLAUKKALAN HARJOITUSJÄÄHALLIN KYLMÄ- JA IV-KONTTIEN URAKKA KLAJÄÄ 20 Harjoitusjäähallin

Lisätiedot

Keskeisimmät kipupisteet sosiaali- ja terveyspalveluiden/ liitteen E mukaisissa hankinnoissa

Keskeisimmät kipupisteet sosiaali- ja terveyspalveluiden/ liitteen E mukaisissa hankinnoissa Keskeisimmät kipupisteet sosiaali- ja terveyspalveluiden/ liitteen E mukaisissa hankinnoissa johtava lakimies Katariina Huikko Prosentit % Virheet kansallisissa ja liitteen E hankinnoissa 50 40 30 20 10

Lisätiedot

Global Custody Kilpailutus-Case VER. Tiina Tarma

Global Custody Kilpailutus-Case VER. Tiina Tarma Global Custody Kilpailutus-Case VER Tiina Tarma 1 Organisoituminen -Back Office -Middle Office -limiittiseuranta -Tuotto- ja riskiraportointi -Arvopaperikirjanpito Säilytys- ja selvitys -Danske Bank 20.5.2015

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ HEUREKAN AV-HANKINTA sivu 1(8)

TARJOUSPYYNTÖ HEUREKAN AV-HANKINTA sivu 1(8) HEUREKAN AV-HANKINTA sivu 1(8) 1 HEUREKAN AV-HANKINTA Hankinnasta on julkaistu hankintailmoitus 23.6.2016 sähköisessä tietokannassa www.hankintailmoitukset.fi. Tiedekeskussäätiö järjestää tarjouskilpailun

Lisätiedot

Hankinnan kohde ja kohteelle asetetut vaatimukset on kuvattu tarkasti liitteessä 1.

Hankinnan kohde ja kohteelle asetetut vaatimukset on kuvattu tarkasti liitteessä 1. 10.2.2010 PL 357 02151 Espoo TARJOUSPYYNTÖ operoi Suomen tärkeimpiä viranomaisten kriittisiä tietoliikenneverkkoja ja -järjestelmiä. Operoimiemme järjestelmien käyttäjiä ovat mm. Poliisi, pelastustoimi,

Lisätiedot

PERUSTELUMUISTIO. Seuraavat tarjoajat suljetaan tarjouskilpailusta seuraavilla perusteilla:

PERUSTELUMUISTIO. Seuraavat tarjoajat suljetaan tarjouskilpailusta seuraavilla perusteilla: PERUSTELUMUISTIO Kohde 1: HANKE- JA PROJEKTIPÄÄLLIKKÖPALVELUT luonteen mukaisesti. Tarjouspyynnön lisätietokysymysten 1 ja 6 vastauksissa sanottiin, että jokainen annettu toimeksianto täytyy olla varmennettavissa

Lisätiedot

Hankinnan sisällön määrittely

Hankinnan sisällön määrittely Hankinnan sisällön määrittely lakimies Rasmus Ingman Markkinakartoitus sekä ehdokkaan tai tarjoajan osallistuminen hankinnan valmisteluun Ennen hankintamenettelyn aloittamista voi tehdä markkinakartoituksen

Lisätiedot

Terveyskeskusten vastaanottopalveluiden hankinta

Terveyskeskusten vastaanottopalveluiden hankinta 1 Infotilaisuus: Terveyskeskusten vastaanottopalveluiden hankinta Virtain terveyskeskus Neuvotteluhuone 28.11.2016 Vesa Haapamäki toimitusjohtaja Keiturin Sote Oy 2 Tilaisuuden ohjelma Tiedotustilaisuuden

Lisätiedot

OSALLISTUMISPYYNTÖ: IISALMEN TERVEYSKESKUKSEN HOITAJAKUTSUJÄRJES- TELMÄ

OSALLISTUMISPYYNTÖ: IISALMEN TERVEYSKESKUKSEN HOITAJAKUTSUJÄRJES- TELMÄ Tämä osallistumispyyntö koskee Iisalmen kaupungin terveyskeskuksen hoitajakutsujärjestelmän hankintaa. Ehdokas osallistuu hankintamenettelyyn täyttämällä osallistumispyynnön liitteenä 1 toimitetun osallistumishakemuslomakkeen

Lisätiedot

IPT-HANKKEEN 2. TYÖPAJA. Neuvottelumenettelyn kulku

IPT-HANKKEEN 2. TYÖPAJA. Neuvottelumenettelyn kulku IPT-HANKKEEN 2. TYÖPAJA Neuvottelumenettelyn kulku Helsinki 7.5.2014 Specialist Partner, asianajaja, VT, KTM Mika Pohjonen Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy 1 Neuvottelukutsut ja alustavat tarjouspyynnöt

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL)

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/206 (5) 27.0.206 3 HKL:n arkkitehti- ja pääsuunnittelutehtävien puitejärjestelyn tilaaminen HEL 206-00065 T 02 08 02 00 Päätös päätti oikeuttaa liikennelaitoksen tekemään

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL)

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Helsingin kaupunki Esityslista /016 1 (5) 7.01.016 Sähkö-, tele-, turva- ja automaatio-, sekä erityissähköjärjestelmien suunnittelutöiden tilaaminen HEL 016-000678 T 0 08 0 00 Päätösehdotus päättää oikeuttaa

Lisätiedot

79 22.11.2011. Hankinnan kuvaus

79 22.11.2011. Hankinnan kuvaus Tarkastuslautakunta 1.1.2009-30.6.2013 79 22.11.2011 ERITYISTARKASTUSPALVELUN HANKINTA TARLAU 79 Hankinnan kuvaus Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 26.9.2011 antanut tarkastuslautakunnan tehtäväksi vihreiden

Lisätiedot

Parit hyvät keissit. Avustava lakimies Sanna-Mari Suojanen. Julkisten hankintojen neuvontayksikkö Rådgivningsenheten för offentlig upphandling

Parit hyvät keissit. Avustava lakimies Sanna-Mari Suojanen. Julkisten hankintojen neuvontayksikkö Rådgivningsenheten för offentlig upphandling Parit hyvät keissit Avustava lakimies Sanna-Mari Suojanen Tarjoajan soveltuvuudelle asetettavat vaatimukset Soveltuvuutta koskevilla vaatimuksilla hankintayksikkö pyrkii varmistumaan toimittajan kyvystä

Lisätiedot

Yhtymähallitus 72 26.08.2014. Hankintaoikaisu päihdepalvelujen hankintapäätökseen 45/02.08.00/2014. Yhtymähallitus 72. 1.Taustaa

Yhtymähallitus 72 26.08.2014. Hankintaoikaisu päihdepalvelujen hankintapäätökseen 45/02.08.00/2014. Yhtymähallitus 72. 1.Taustaa Yhtymähallitus 72 26.08.2014 Hankintaoikaisu päihdepalvelujen hankintapäätökseen 45/02.08.00/2014 Yhtymähallitus 72 1.Taustaa A-Klinikkasäätiö on tehnyt markkinaoikeuteen valituksen, joka koskee Espoon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (5) 41 Hankintaoikaisuvaatimus teknisen palvelun lautakunnan päätökseen 16.2.2017 16 HEL 2016-009930 T 02 08 02 00 Päätös päätti hyväksyä esityslistatekstissä mainituin

Lisätiedot

H10 Kymppipalvelut Oy:n tarjous

H10 Kymppipalvelut Oy:n tarjous Kotihoidon hankinta Leppävesi - Vihtavuori -alueelle Perusturvalautakunta H10 Kymppipalvelut Oy:n tarjous Tarjousten avaustilaisuudessa huomioitiin, että H10 Kymppipalvelut Oy:n jättämä tarjous oli avattu

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 1 TERVEYSLAUTAKUNTA 18.1.2011. Terveyslautakunta päättänee esityslistalla esitetyin perustein hylätä

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 1 TERVEYSLAUTAKUNTA 18.1.2011. Terveyslautakunta päättänee esityslistalla esitetyin perustein hylätä HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 1 14 KUNTOKASINO KY:N OIKAISUVAATIMUS RINTAMAVETERAANIEN FYSIOTERAPIAPALVELUJEN HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ Terke 2010-181 Esityslistan asia TJA/14 TJA Terveyslautakunta päätti

Lisätiedot

Hankinnan valmistelu ja hankinnan kohde

Hankinnan valmistelu ja hankinnan kohde Hankinnan valmistelu ja hankinnan kohde Uusiutuva hankintalaki seminaari 18.5.2015 Lakimies Katariina Huikko Suomen Kuntaliitto Hankintaprosessi, nykytila Hankintasääntelyn mukainen hankintamenettely Valmistelu

Lisätiedot

MHS 7/2016 Asia nro 115

MHS 7/2016 Asia nro 115 Muistio 1 (5) 21.1.2013 179/2016 MHS 7/2016 Asia nro 115 Tarjousten arviointi ja vertailu: Uudenmaan liiton ICT-palvelujen kilpailutus vuosille 2017-2018 Tarjouskilpailuun jätettiin määräaikaan mennessä

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (7) Vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen rehtori Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (7) Vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen rehtori Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (7) KIRDno-2017-480 Musiikkiopiston pianohankinta/ tarjouskilpailun ratkaiseminen Hankinnan kohde Musiikkiopiston pianot Tarjouspyyntö ja hankintamenettely Kirkkonummen

Lisätiedot

Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät kelpoisuusehdot.

Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät kelpoisuusehdot. 1 (5) SÄHKÖISEN OPPIMISYMPÄRISTÖPALVELUN HANKINTA Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät kelpoisuusehdot. VERTAILUPERUSTEET 1.

Lisätiedot

Hankintasopimuksen tavoitteena on tilaajan tapaturma-, matkustus-, vastuu- ja laite- ja ryhmähenkivakuutusten hankinta sopimuskaudeksi.

Hankintasopimuksen tavoitteena on tilaajan tapaturma-, matkustus-, vastuu- ja laite- ja ryhmähenkivakuutusten hankinta sopimuskaudeksi. VAKUUTUSPALVELUN HANKINTA Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu Oy (jäljempänä Tilaaja tai Haaga-Helia ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön ja sen

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 13.1.2011 Taltionumero 86 Diaarinumero 2098/2/09 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija, Jyväskylä Päätös, jota valitus koske Selostus

Lisätiedot

Hankinnan tavoitteena on järjestää päihteidenkäyttäjille laadukkaat ja vaikuttavat laitosvieroitus- ja laitoskuntoutuspalvelut.

Hankinnan tavoitteena on järjestää päihteidenkäyttäjille laadukkaat ja vaikuttavat laitosvieroitus- ja laitoskuntoutuspalvelut. PÄIHDEPALVELUJEN HANKINTA / LAITOSVIEROITUS JA LAITOSKUNTOUTUS Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 7.6.2016 julkaistun hankintailmoituksen

Lisätiedot

Tuotantokeittiön laite- ja kalustohankinnat.

Tuotantokeittiön laite- ja kalustohankinnat. Sivu 1 / 5 KEITTIÖLAITEHANKINNAT 1. Hankinnan kohde 2. Tarjoushinnan ilmoittaminen Sotkamon kunta järjestää tarjouskilpailun tuotantokeittiön laite- ja kalustohankinnoista. Pyydämme tarjoustanne oheisten

Lisätiedot

Tämä hankintapäätös on toimitettu sähköpostitse tarjoajille tarjouksessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen

Tämä hankintapäätös on toimitettu sähköpostitse tarjoajille tarjouksessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen HANKINTAPÄÄTÖS KLKH1252016 HOITAJAKUTSUJÄRJESTELMÄT HOIVA-ALALLE 24.1.2017 Tämä hankintapäätös on toimitettu sähköpostitse tarjoajille tarjouksessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen 24.1.2017. Hankinnan

Lisätiedot

Liite 1. Tarjouslomake (tarjoaja palauttaa täytettynä liitteineen tarjouksensa yhteydessä)

Liite 1. Tarjouslomake (tarjoaja palauttaa täytettynä liitteineen tarjouksensa yhteydessä) Liite 1. Tarjouslomake (tarjoaja palauttaa täytettynä liitteineen tarjouksensa yhteydessä) Tarjoamme Pyhäjoen kunnalle 1.11.2013 päivätyn tarjouspyynnön mukaista lvi ja hydrauliikkatöitä ajalle 2014-2016:

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ NURMIJÄRVEN KUNNAN DYNAAMISEN MATKUSTAJAINFORMAATION OHJAUS- JA HALLINTAJÄRJESTELMÄ

TARJOUSPYYNTÖ NURMIJÄRVEN KUNNAN DYNAAMISEN MATKUSTAJAINFORMAATION OHJAUS- JA HALLINTAJÄRJESTELMÄ 1.11.2018 1 (6) TARJOUSPYYNTÖ NURMIJÄRVEN KUNNAN DYNAAMISEN MATKUSTAJAINFORMAATION OHJAUS- JA HALLINTAJÄRJESTELMÄ Hankintayksikkö Nurmijärven kunta, ympäristötoimiala Hankinnan sisältö Tilaajalla tarkoitetaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 (6) 112 Helsingin Kattopalvelu Oy:n oikaisuvaatimus rakennustekniikan yksikönjohtajan päätöksestä 12.4.2016 18 HEL 2016-002230 T 02 08 03 00 Päätös päätti hylätä

Lisätiedot

Tarjouspyyntö - Sivu 1/5 Tekniset palvelut/ Ruoka- ja siivouspalvelut

Tarjouspyyntö - Sivu 1/5 Tekniset palvelut/ Ruoka- ja siivouspalvelut Tarjouspyyntö - Sivu 1/5 TARJOUSPYYNTÖ 1 Hankinnan kohde 2 Hankintailmoitus 3 Sopimusaika 4 Hankintamuoto Mäntsälän kunta pyytää tarjoustanne puhtaanapitopalveluista ja ruokapalveluista Mäntsälän kunnan

Lisätiedot

ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA. Tarjous tulee antaa tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti.

ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA. Tarjous tulee antaa tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. TARJOUSPYYNTÖ 1(5) ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA Hankinnan kohde ja kuvaus Tarjouspyynnön liitteet Sopimuskausi Hankintapäätös Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoonlahden koulujen

Lisätiedot

Uusi hankintadirektiivi ja kansallinen hankintalaki

Uusi hankintadirektiivi ja kansallinen hankintalaki Uusi hankintadirektiivi ja kansallinen hankintalaki Rakennusfoorumi 10.6.2014 12. kesäkuuta 2014 Arkkitehtitoimistojen liitto ATL Ry 1 Nykyisiä ongelmia Edelleen silloin tällöin hankintayksiköt pyytävät

Lisätiedot

Hankinnan kohteena on jäljempänä tarkemmin määritelty hoitajatyövoima.

Hankinnan kohteena on jäljempänä tarkemmin määritelty hoitajatyövoima. HOITAJATYÖVOIMAN HANKINTA Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 29.9.2016 julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön

Lisätiedot

Tietoliikennepalvelut Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu 12083-2014 Hankintapäätöksen liite 1 27.3.2015 Osakokonaisuus 1: Internet -kapasiteetti Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden

Lisätiedot

Kotipalveluaterioiden kuljetuspalvelun hankinta

Kotipalveluaterioiden kuljetuspalvelun hankinta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 707/02.08.00/2014 127 Kotipalveluaterioiden kuljetuspalvelun hankinta Talouspäällikkö Markku Liimatainen 15.8.2014: Kotipalveluaterioiden kuljetuspalveluiden hankinnasta

Lisätiedot

Haasteiden sisällöt on kuvattu tarkemmin tämän tarjouspyynnön liitteessä.

Haasteiden sisällöt on kuvattu tarkemmin tämän tarjouspyynnön liitteessä. Tarjouspyyntö Oppimisen uusi aika Turun nopeat kokeilut yrityksille 1. Hankintayksikkö ja yhteystiedot Turun kaupungin sivistystoimiala Suunnittelu- ja kehittämispalvelut Yhteyshenkilö: Niina Salonen +358406691322

Lisätiedot

Hankintaprosessi ja sen ongelmakohdat. Tampere/ JLY Hankinnat ja kilpailutus 21.9.2011 Tiia Lehikoinen Lakimies

Hankintaprosessi ja sen ongelmakohdat. Tampere/ JLY Hankinnat ja kilpailutus 21.9.2011 Tiia Lehikoinen Lakimies Hankintaprosessi ja sen ongelmakohdat Tampere/ JLY Hankinnat ja kilpailutus 21.9.2011 Tiia Lehikoinen Lakimies Oikeuskäytäntöä jätehuollon alalta KHO:2011:14 annettu 15.2.2011 Kuntien omistama jätehuoltoyhtiö

Lisätiedot

VAKUUTUSPALVELUN HANKINTA PÄIVITETTY TARJOUSPYYNTÖ

VAKUUTUSPALVELUN HANKINTA PÄIVITETTY TARJOUSPYYNTÖ VAKUUTUSPALVELUN HANKINTA 11.10.2016 PÄIVITETTY TARJOUSPYYNTÖ Tarjouspyyntöä on päivitetty 11.10.2016 siten, että vertailuperusteita on muutettu. Vertailuperusteista on poistettu kriteeri, joka koski tarjoajan

Lisätiedot

Tarjouspyyntö (luonnos)

Tarjouspyyntö (luonnos) 6.7.2016 Sivu 1/6 Hankintayksikkö Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymä Hankinnan kohde Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymä (KTO) pyytää tarjoustanne pesulapalveluista. Vaatimukset

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Haj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Haj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2015 1 (5) 2 HKL:n metron kokonaisturvallisuuden tilannekuvajärjestelmän hankinta HEL 2014-010183 T 02 08 02 01 Päätösehdotus päättää oikeuttaa liikennelaitoksen hankkimaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 32/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/

Helsingin kaupunki Esityslista 32/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/ Helsingin kaupunki Esityslista 32/2014 1 (5) 1 Evolvit Oy:n tekemä hankintaoikaisuvaatimus palveluosaston osastopäällikön päätöksestä, 9.9.2014 9, koskien QlikViewkonsulttipalvelun hankintaa HEL 2014-007815

Lisätiedot

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut 1(5) TARJOUSPYYNTÖ: Liedon kunnan vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisten kuljetuspalveluiden sekä sotainvalidien kuljetuspalveluiden kilpailutus 1. Hankinnan kohde 2. Sopimuskausi

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Poikkitien yritysalueen esirakentaminen Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus pyytää vertailuhintatarjoustanne Poikkitien yritysalueen esirakentamiseen liittyvistä töistä tämän

Lisätiedot

Tarjouspyyntö / Liite 2. Tarjoajan kelpoisuusehdot ja vertailuperusteet Maankäytön suunnittelupalvelut (5)

Tarjouspyyntö / Liite 2. Tarjoajan kelpoisuusehdot ja vertailuperusteet Maankäytön suunnittelupalvelut (5) 1(5) Tarjoajaa koskevat kelpoisuusehdot ja vertailuperusteet TARJOUSLOMAKE Ohjeet: 1. Tarjouksen tekijän on vastattava liitteen kaikkiin kysymyksiin ja liitettävä pyydetyt asiakirjat ja selvitykset tarjoukseen.

Lisätiedot

67 14.10.2013. Hakija (jäljempänä myös tarjoaja )

67 14.10.2013. Hakija (jäljempänä myös tarjoaja ) Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk 67 14.10.2013 Hankintaoikaisua koskeva päätös lastensuojelun sijaishuollon hankinnassa/osa-alue A laitoshoito / Upphandlingsrättelse i beslut om upphandling

Lisätiedot

Kansalliset hankinnat sekä sosiaali- ja terveyspalvelut sekä muut erityiset palveluhankinnat

Kansalliset hankinnat sekä sosiaali- ja terveyspalvelut sekä muut erityiset palveluhankinnat Kansalliset hankinnat sekä sosiaali- ja terveyspalvelut sekä muut erityiset palveluhankinnat Johtava lakimies Katariina Huikko Kansalliset hankinnat OSA III, luku 11» Tavara- ja palveluhankinnat, jotka

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ HITSAUSKONE HANKINTA

TARJOUSPYYNTÖ HITSAUSKONE HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 14.10.2010 HITSAUSKONE HANKINTA Länsirannikon Koulutus Oy WinNova on Satakunnan suurin 2. asteen koulutuspalveluja tuottava ammatillinen oppilaitos. WinNova kehittää ja parantaa toimintojaan

Lisätiedot