HELSINGIN KAUPUNKI, ALPPILAN YLÄASTE HAITTA-AINEKARTOITUS

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HELSINGIN KAUPUNKI, ALPPILAN YLÄASTE HAITTA-AINEKARTOITUS"

Transkriptio

1 HELSINGIN KAUPUNKI, ALPPILAN YLÄASTE HAITTA-AINEKARTOITUS

2 HELSINGIN KAUPUNKI, ALPPILAN YLÄASTE HAITTA-AINEKARTOITUS SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT Yleistiedot Tehtävä ja lähtötilanne 3 2 ASBESTIANALYYSIN TULOKSET 4 3 PAH-TUTKIMUKSET 5 4 PCB- ANALYYSIEN TULOKSET 6 5 RASKASMETALLIANALYYSIEN TULOKSET 7 6 RAKENTEISTA TEHDYT HAVAINNOT 7 LIITTEET Liite 1 asbestianalyysi Liite 2 PAH-analyysi Liite 3 PCB- ja lyijyanalyysi Liite 4 raskasmetallianalyysi Liite 5 valokuvat Liite 6 inventointiraportti Liite 7 tutkimuskartta 2 (11)

3 HELSINGIN KAUPUNKI, ALPPILAN YLÄASTE HAITTA-AINEKARTOITUS 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 1.1 Yleistiedot Työn tilaaja: Helsingin kaupunki / Tilakeskus Jari Sivula Sörnäistenkatu 1, PL Helsinki Kohde: Alppilan yläaste Tammisaarenkatu Helsinki 1.2 Tehtävä ja lähtötilanne Kartoituksen tarkoituksena oli selvittää Alppilan yläasteen koulurakennuksen rakennusmateriaalien haitta-aineet purkutoimenpiteitä varten. Rakennuksesta otettiin materiaalinäytteitä seuraavanlaisesti: - Asbestianalyysi 35 kpl (Liite 1) - PAH-analyysi 5 kpl (Liite 2) - PCB-analyysi 5 kpl (Liite 3) - Raskasmetallianalyysi 4 kpl (Liite 4) - Lyijyanalyysi 1 kpl (Liite 3) Kartoitus ja raportti on tehty RT-kortin ohjeiden mukaan. Kenttätyön tekivät RI (AMK) Paulus Hedenstam ja Ins. (AMK) Marko Sankkinen. Asbesti-, PAH-, PCB- ja lyijynäytteet analysoitiin :n laboratoriossa. Raskasmetallinäytteet analysoitiin SGS Finland Oy:n laboratoriossa. 3 (11)

4 HELSINGIN KAUPUNKI, ALPPILAN YLÄASTE HAITTA-AINEKARTOITUS 2 ASBESTIANALYYSIN TULOKSET Materiaalinäytteitä asbestianalyysia varten otettiin yhteensä 35 kpl. Näytteenottopaikat on merkitty tutkimuskarttaan (Liite 7). Numerointi vastaa asbestianalyysiliitteen näytenumerointia (Liite 1). Asbestipitoisten materiaalien määrät on arvioitu inventointiraportissa (Liite 6). Tilojen kohdalle, joissa on asbestipitoisia materiaaleja, on tutkimuskarttaan merkitty koodeilla asbestin sijainti tilassa. Liitteessä 5 on valokuvia asbestipitoisista materiaaleista. Todetut asbestipitoiset materiaalit rakennuksessa: - Lattian vinyylilaatta, musta + musta liima + tasoite (näyte WAE 3) - Lattian vinyylilaatta, 25x25 punainen + musta liima + tasoite (näyte WAE 4) - Putkieriste, päällä pahvi ja putkea vasten massa (näyte WAE 8) - Lattiamatto (muovi), vihreän kirjava + liima + tasoite (näyte WAE 21) - Lattiamatto (muovi), harmaa + liima + tasoite (näyte WAE 24) - Lattiamatto (muovi), musta/harmaa + liima + tasoite + alla musta liima (näyte WAE 26) - Lattian vinyylilaatta, 25x25cm, sininen + musta liima + tasoite (näyte WAE 27) - Lattiamatto (muovi), punainen / kirjava + musta liima + tasoite (näyte WAE 28) - Lattian vinyylilaatta 25x25 cm, vaalean ruskea + liima + tasoite (näyte WAE 29) - Lattiamatto (muovi), punainen + liima + tasoite + alla musta liima (näyte WAE 33) Asbestipitoisia materiaaleja rakennuksessa on arviolta: - Lattian vinyylilaatta (musta, punainen, sininen & vaalean ruskea) noin 305 m² - Lattiamatto, muovi (vihreän kirjava, harmaa, musta/harmaa, punainen / kirjava & punainen) noin 6065 m² - Putkieriste, päällä pahvi ja putkea vasten massa, putkea näkyvillä 3 jm HUOM! Putkieristeen määriä ei voi arvioida. Osa putkista sijaitsee arviolta rakenteissa. Tähän määrään on laskettu vain näkyvissä olevat putket. Määrät tulee tarkastaa purun yhteydessä. 4 (11)

5 HELSINGIN KAUPUNKI, ALPPILAN YLÄASTE HAITTA-AINEKARTOITUS Palo-ovet rakennuksessa: - PO1 Tyyppi: Ei tiedossa, kilpi maalattu osin yli Valmistaja: T:mi Palo-ovi, Helsinki Valmistusvuosi: - Asbestipitoisuus: Ei varmuutta. Mahdollisesti sisältää asbestia. Ennen vuotta 1980 valmistetut palo-ovet karmeineen sisältävät yleensä asbestia. Kaikki palo-ovet on merkitty tutkimuskarttaan (liite 7). HUOM! Tilojen pintamateriaaleja on uusittu monin paikoin remonttien yhteydessä. Tehdyissä pintaremonteissa on voinut uuden materiaalin alle jäädä vanhoja asbestipitoisia materiaaleja. Jos tiloista löytyy materiaaleja, joita ei tässä raportissa ole mainittu on niiden asbestipitoisuus selvitettävä. Myös musta liima matto-/ laattakiinnityksissä voi viitata asbestiin. Asbestityön turvallisuus Valtioneuvoston päätöksen asbestityöstä (1380/1994) mukaan rakennuttajan tai muun, joka ohjaa tai valvoo rakennushanketta, on huolehdittava siitä, että asbestikartoituksen tulokset kirjataan rakennustyön turvallisuudesta annetun valtioneuvoston päätöksen (629/94) 7 :ssä tarkoitettuun asiakirjaan. Asbestipitoisten rakennusosien purkutyössä on noudatettava Valtioneuvoston päätöksessä asbestityöstä (1380/1994) annettuja määräyksiä sekä käytettävä Työsuojeluhallituksen päätöksessä (231/1990) esitettyjä hyväksyttäviä asbestityön työmenetelmiä. Asbestipurkutyön työsuunnitelma on toimitettava vähintään seitsemän päivää ennen työn aloittamista työpaikkaa tarkastavalle työsuojeluviranomaiselle. 3 PAH-TUTKIMUKSET Rakennuksen tiloista tutkittiin 5 kpl mustien eriste- ja sivelymateriaalien PAHpitoisuuksia. Näytteiden analyysitulokset on esitetty liitteessä 2. Näytteenottopaikat on merkitty tutkimuskarttaan. Todetut PAH-pitoiset materiaalit rakennuksessa - Vedeneristemassa, musta, maanvastainen seinä (näyte WAE 6) ylittää ympäristö-/terveysviranomaisten määrittelemän raja-arvon (200 mg/kg kokonaispitoisuus raja-arvo). - Vedeneriste alempi, musta pahvi, Rakenneavaus 3 WC:n lattia (näyte WAE 41) ylittää ympäristö-/terveysviranomaisten määrittelemän rajaarvon (200 mg/kg kokonaispitoisuus raja-arvo). Lisäksi yksittäisenä yhdisteenä Bentso(a)pyreenin esiintyminen on haitallista purkutyössä. - Vedeneriste ylempi, musta sively, Rakenneavaus 3 WC:n lattia (näyte WAE 42) sisältää Bentso(a)pyreeniä. Yksittäisenä yhdisteenä Bentso(a)pyreenin esiintyminen on haitallista purkutyössä. 5 (11)

6 HELSINGIN KAUPUNKI, ALPPILAN YLÄASTE HAITTA-AINEKARTOITUS PAH-pitoisia materiaaleja rakennuksessa on arviolta: - Vedeneristemassa, musta, maanvastainen seinä, näkyvillä 60 m² (HUOM! määriä ei pysty arvioida. Määrät tulee tarkastaa purun yhteydessä). - WC:n lattiarakenteen vedeneriste, alempi ja ylempi noin 2 x 220 m² (mikäli vedeneristettä kaikkien märkätilojen lattiarakenteessa). PAH- ja Bentso(a)pyreeni-pitoisten materiaalien purku suoritetaan PAH-työnä RA- TU-kortissa kuvattujen ohjeiden mukaisesti. Materiaalinäytteet joissa ei todettu PAH-yhdisteitä on lueteltu analyysiluetteloissa (Liite 2). HUOM! Jos rakenteista löytyy mustia bitumisia materiaaleja tai vastaavia, joita ei ole tässä tutkimuksessa havaittu on niiden PAH-pitoisuus selvitettävä tai ne on purettava seuraavan ohjeen mukaisesti. Purkajilla on oltava hengityssuojana nk. yhdistelmäsuodatin, jossa yhdistyy hiukkas- ja kaasusuodatin, muutoin suojaimet ovat samat kuin asbestityössä. Jäte ei saa olla ihokosketuksessa. Purkujäte on käsiteltävä ja hävitettävä ongelmajätteenä. 4 PCB- ANALYYSIEN TULOKSET Maalien ja saumamassojen PCB-pitoisuuksia analysoitiin 5 kpl. PCB-analyysin tulokset on esitetty liitteessä 3. Näytteenottopaikat on merkitty tutkimuskarttaan (Liite 7). - Tutkittujen näytteiden PCB-pitoisuus ei ylitä ympäristöviranomaisten määrittelemää raja-arvoa (50 mg/kg kokonaispitoisuus raja-arvo). Materiaalinäytteet, joissa ei todettu PCB:tä on lueteltu analyysiluetteloissa (Liite 3). 6 (11)

7 HELSINGIN KAUPUNKI, ALPPILAN YLÄASTE HAITTA-AINEKARTOITUS 5 RASKASMETALLIANALYYSIEN TULOKSET Raskasmetallipitoisuuksia maalinäytteistä analysoitiin 4 kpl ja saumamassan lyijypitoisuuksia tutkittiin 1 kpl. Raskasmetalli ja lyijyanalyysien tulokset on esitetty liitteissä 3 ja 4. Näytteenottopaikat on merkitty tutkimuskarttaan (Liite 7). Raskasmetallipitoisten materiaalien määrät on arvioitu inventointiraportissa (Liite 6). Tilojen kohdalle, joissa on raskasmetallipitoisia materiaaleja, on tutkimuskarttaan merkitty koodeilla haitta-aineen sijainti tilassa. Liitteessä 5 on valokuvia raskasmetallipitoisista materiaaleista. Todetut raskasmetallipitoiset materiaalit - Puuoven maali, vihreän harmaa, kellari (WAE 2) - Ikkunan puumaali, valkoinen (WAE 20) - Vesikaton maali, ruskea (WAE 34) Raskasmetallipitoisia materiaaleja rakennuksessa on arviolta: - Puuoven maali, vihreän harmaa, kellari (WAE 2) noin 5 kpl - Ikkunan puumaali, valkoinen (WAE 20) noin 250 kpl - Vesikaton maali, ruskea (WAE 34) noin 3800 m² Näytteiden WAE 20 ja 34 raskasmetallipitoisuus ylittää sille asetetun ongelmajäteraja-arvon (lyijy 1500 mg/kg). Näytteiden WAE 2, 20 ja 34 raskasmetallipitoisuus ylittää sille asetetun ongelmajäteraja-arvon (sinkki 2500 mg/kg). Purku ja purkujätteiden hävitys suoritetaan työterveysviranomaisten/ paikallisen ympäristökeskuksen antamien ohjeiden mukaisesti. Materiaalinäytteet joissa ei todettu raskasmetalleja on lueteltu analyysiluetteloissa (Liite 4). HUOM! Alkuperäisiä valurautaisia viemäreitä purettaessa ja purkujätettä hävitettäessä tulee huomioida että, valurautaiset viemärit on tehty lyijymuhviliitoksin. Muhviliitosten tiivisteenä on käytetty hamppua ja sulatettu lyijyä. 6 RAKENTEISTA TEHDYT HAVAINNOT Rakennuksen rakenteista etsittiin haitta-aineita tutkimuksen yhteydessä. Rakenteeseen porattiin halkaisijaltaan 50 mm reikä, joista rakennekerroksia tutkittiin. Rakenneavauskohtien sijainti on merkitty tutkimuskarttaan (Liite 7). Seuraavassa on esitelty rakennetyypit RAK1-RAK3 rakenneavauskohdista. 7 (11)

8 HELSINGIN KAUPUNKI, ALPPILAN YLÄASTE HAITTA-AINEKARTOITUS Kuva 1. Rakenneleikkaus RAK1. 8 (11)

9 HELSINGIN KAUPUNKI, ALPPILAN YLÄASTE HAITTA-AINEKARTOITUS Kuva 2. Rakenneleikkaus RAK2. 9 (11)

10 HELSINGIN KAUPUNKI, ALPPILAN YLÄASTE HAITTA-AINEKARTOITUS Kuva 3. Rakenneleikkaus RAK3. 10 (11)

11 HELSINGIN KAUPUNKI, ALPPILAN YLÄASTE HAITTA-AINEKARTOITUS Korjausrakentaminen ja Tutkimus Paulus Hedenstam rakennusinsinööri (AMK) Pasi-Pekka Immonen rakennusinsinööri (AMK) 11 (11)

12 LIITE /ASB/12 ASBESTIANALYYSI 1 (3) OULU Fax Korjausrakentaminen ja Tutkimus Paulus Hedenstam ASBESTIANALYYSI Kohde Alppilan yläaste. Analyysimenetelmä Analyysit on tehty :n ottamista näytteistä valomikroskoopilla (merkintä VM) ja läpivalaisuelektronimikroskoopilla (merkintä EM). Tulokset koskevat vain tutkittuja näytteitä. Tulokset Näyte nro Materiaali/ ottopaikka Menetelmä Asbestipitoisuus/- laatu WAE 1 Kellarin kattotasoite VM Ei sisällä asbestia. WAE 3 Lattian vinyylilaatta, musta Sisältää asbestia, VM + musta liima + tasoite krysotiili. WAE 4 Lattian vinyylilaatta, 25x25 Sisältää asbestia, punainen + musta liima + VM krysotiili. tasoite WAE 5 Lattian vinyylilaatta, 25x25 harmaa EM Ei sisällä asbestia. WAE 7 SO- tai viemäriputki VM Ei sisällä asbestia. WAE 8 Putkieriste, päällä pahvi ja Sisältää asbestia, VM putkea vasten massa antofylliitti. WAE 9 Putkimutka, villa + kangas + pintasiloite VM Ei sisällä asbestia. WAE 10 Putkieriste, suora osa, villa + kangas VM Ei sisällä asbestia. WAE 12 Kellarin uuni, sisäpuoleinen laastisauma VM Ei sisällä asbestia. Heikkiläntie HELSINKI OULU Y-tunnus

13 LIITE /ASB/12 ASBESTIANALYYSI 2 (3) OULU Fax Heikkiläntie HELSINKI Näyte Materiaali/ ottopaikka nro WAE 13 Lattiamatto (muovi), turkoosi + liima + tasoite WAE 14 Seinäkaakeli 10x20 cm, valkoinen + saumalaasti + tasoite WAE 15 Kaakeli 15x15 cm, valkoinen + saumalaasti + tasoite WAE 16 Lattiaklinkkeri 10x10 cm, musta + saumalaasti +tasoite WAE 17 Lattiaklinkkeri 10x10 cm, harmaa + saumalaasti +tasoite WAE 18 Lattiaklinkkeri 6-kulmainen, punainen + saumalaasti +tasoite WAE 19 Lattiaklinkkeri 15x15 cm, harmaan kirjava + saumalaasti +tasoite WAE 21 Lattiamatto (muovi), vihreän kirjava + liima + tasoite WAE 22 Kaakeli 15x15 cm, valkoinen + saumalaasti + tasoite WAE 23 Lattiamatto (muovi), vaalean ruskea / pilkullinen + liima + tasoite WAE 24 Lattiamatto (muovi), harmaa + liima + tasoite WAE 25 Lattiaklinkkeri 10x10 cm, punainen + saumalaasti +tasoite WAE 26 Lattiamatto (muovi), musta/harmaa + liima + tasoite + alla musta liima WAE 27 Lattian vinyylilaatta, 25x25cm, sininen + musta liima + tasoite OULU Menetelmä EM VM VM VM VM VM VM VM VM EM VM VM VM VM Asbestipitoisuus/- laatu Ei sisällä asbestia. Ei sisällä asbestia. Ei sisällä asbestia. Ei sisällä asbestia. Ei sisällä asbestia. Ei sisällä asbestia. Ei sisällä asbestia. Sisältää asbestia, krysotiili. Ei sisällä asbestia. Ei sisällä asbestia. Sisältää asbestia, antofylliitti. Ei sisällä asbestia. Sisältää asbestia, antofylliitti. Sisältää asbestia, krysotiili. Y-tunnus

14 LIITE /ASB/12 ASBESTIANALYYSI 3 (3) OULU Fax Näyte nro Materiaali/ ottopaikka Menetelmä Asbestipitoisuus/- laatu WAE 28 Lattiamatto (muovi), Sisältää asbestia, punainen / kirjava + musta VM krysotiili. liima + tasoite WAE 29 Lattian vinyylilaatta 25x25 Sisältää asbestia, cm, vaalean ruskea + liima + VM krysotiili. tasoite WAE 30 Mosaiikkilaatta 2,5x2,5 cm, punainen + saumalaasti + VM Ei sisällä asbestia. tasoite WAE 31 Lattiamatto (muovi), vihreä + liima + tasoite EM Ei sisällä asbestia. WAE 32 Seinäkaakeli 15x15 cm, valkoinen / sininen + VM Ei sisällä asbestia. saumalaasti + tasoite WAE 33 Lattiamatto (muovi), Sisältää asbestia, punainen + liima + tasoite + VM antofylliitti. alla musta liima WAE 35 Alakaton levy 50x100 cm VM Ei sisällä asbestia. WAE 36 Liikuntasalin seinälevy VM Ei sisällä asbestia. WAE 37 Kaakeli 15x15 cm, keltainen + saumalaasti + tasoite VM Ei sisällä asbestia. WAE 38 Tiililaatta, tummanruskea + laasti VM Ei sisällä asbestia. WAE 39 Vedeneriste piki, musta, Rakenneavaus 1 VM Ei sisällä asbestia. WAE 40 Vedeneriste piki, musta, Rakenneavaus 2 VM Ei sisällä asbestia. WSP FINLAND OY Jussi Myllykangas tutkija, FM Heikkiläntie HELSINKI OULU Y-tunnus

15 LIITE /PAH/12 PAH-ANALYYSI 1 (2) OULU Puh Fax Korjausrakentaminen ja Tutkimus Paulus Hedenstam PAH-ANALYYSI Kohde Menetelmä Alppilan yläaste. Tilaajan toimittaman materiaalinäytteen PAH- analyysi on tehty GC- MSD -menetelmällä. Menetelmä on sovellettu standardista ISO Tulokset koskevat vain tutkittuja näytteitä. N:\4500\ Alppilan koulu\labrat\7584, PAH-analyysi, Alppilan yläaste.doc Mall: Allmän - Stående dot ver 1.0 Tulokset Näyte Materiaali/ ottopaikka Bentso(a)pyreeni- PAH-16 kokonaismäärä nro pitoisuus [mg/kg] [mg/kg]* WAE 6 Vedeneristemassa, musta, maanvastainen seinä < 2,0 280 WAE 39 Vedeneriste piki, musta, Rakenneavaus 1 < 2,0 37 WAE 40 Vedeneriste piki, musta, Rakenneavaus 2 < 2,0 < 30 WAE 41 Vedeneriste alempi, musta pahvi, Rakenneavaus WAE 42 Vedeneriste ylempi, musta sively, Rakenneavaus * Valtioneuvoston asetuksen n:o 214/2007 mukainen PAH-yhdisteiden summapitoisuus. Menetelmän määritysraja on yhdistekohtainen ollen keskimäärin 2,0 mg/kg ja mittaepävarmuus (95 % luotettavuustasolla) keskimäärin ± 16 %. Tulokset on ilmoitettu 2 merkitsevän numeron tarkkuudella. Heikkiläntie HELSINKI OULU Y-tunnus

16 LIITE /PAH/12 PAH-ANALYYSI 2 (2) OULU Puh Fax Toimenpiteet Näytteet WAE 6, WAE 41 ja WAE 42 ylittävät ympäristö- /terveysviranomaisten määrittelemän raja-arvon (200 mg/kg kokonaispitoisuus raja-arvo). Näytettä vastaavan materiaalin purku suoritetaan PAHtyönä RATU-kortissa kuvattujen ohjeiden mukaan. Purkujäte on käsiteltävä ja hävitettävä ongelmajätteenä. Näytteet WAE 39 ja WAE 40 eivät ylitä ympäristö-/terveysviranomaisten määrittelemää raja-arvoa (200 mg/kg kokonaispitoisuus raja-arvo) eivätkä ne sisällä kivihiilipikeä. Näytettä vastaavan materiaalin purku suoritetaan rutiinimenetelmin ja jäte voidaan hävittää normaalin rakennusjätteen tavoin. WSP FINLAND OY tutkija, laboratorioanalyytikko N:\4500\ Alppilan koulu\labrat\7584, PAH-analyysi, Alppilan yläaste.doc Mall: Allmän - Stående dot ver 1.0 Heikkiläntie HELSINKI OULU Y-tunnus

17 LIITE /PCB,Pb/12 PCB- JA LYIJYANALYYSI 1 (2) OULU Puh Fax Korjausrakentaminen ja Tutkimus Hedenstam Paulus PCB- JA LYIJYANALYYSI Kohde Menetelmät Tulokset Alppilan yläaste. Tilaajan toimittamien materiaalinäytteiden PCB-analyysi on tehty GC- MSD -menetelmällä. Menetelmä on sovellettu standardista ISO Lyijypitoisuus on määritetty XRF-tekniikalla. Tulokset koskevat vain tutkittuja näytteitä. Näyte nro Materiali/näytteenottopaikka PCBpitoisuus* [mg/kg] Lyijypitoisuus [mg/kg] WAE 2 Puuoven maali, vihreän harmaa, kts. raskasmetaalit < 12 kellari WAE 11 Betonilattian maali, harmaa kts. raskasmetaalit < 12 WAE 20 Ikkunan puumaali, valkoinen kts. raskasmetaalit < 12 WAE 34 Vesikaton maali, ruskea kts. raskasmetaalit < 12 WAE 43 Ikkunakarmin tiivistemassa, < 12 < 100 valkoinen * Valtioneuvoston asetuksen n:o 214/2007 mukainen PCB-yhdisteiden summapitoisuus. Heikkiläntie HELSINKI OULU Y-tunnus

18 LIITE /PCB,Pb/12 PCB- JA LYIJYANALYYSI 2 (2) OULU Puh Fax Toimenpiteet Näytteen WAE 43 PCB- tai lyijypitoisuus ei ylitä ympäristöviranomaisten määrittelemiä raja-arvoja (PCB 50 mg/kg, lyijy 1500 mg/kg). Purku voidaan suorittaa rutiinimenetelmin ja purkujäte hävittää normaalin rakennusjätteen tavoin. Näytteiden WAE 2, WAE 11, WAE 20 ja WAE 34 PCB- pitoisuudet eivät ylitä ympäristöviranomaisten määrittelemiä raja-arvoja (PCB 50 mg/kg). Purku voidaan suorittaa rutiinimenetelmin ja purkujäte hävittää normaalin rakennusjätteen tavoin PCB-yhdisteiden osata. WSP FINLAND OY Petri Perätalo tutkija, laboratorioanalyytikko Heikkiläntie HELSINKI OULU Y-tunnus

19 LIITE /RM/12 TUTKIMUSRAPORTTI 1 (2) OULU Fax Korjausrakentaminen ja Tutkimus Hedenstam Paulus RASKASMETALLIANALYYSI Kohde Menetelmät Tulokset Alppilan yläaste. Raskasmetallipitoisuudet on määritetty XRF-tekniikalla. Tulokset koskevat vain tutkittuja näytteitä. WAE 2 WAE 11 WAE 20 WAE 34 Puuoven maali, vihreän harmaa, kellari Betonilattian maali, harmaa Ikkunan puumaali, valkoinen Vesikaton maali, ruskea Raskasmetalli Näyte WAE2 mg/kg Näyte WAE11 mg/kg Näyte WAE20 mg/kg Näyte WAE34 mg/kg Ongelmajäteraja-arvo [mg/kg]* Antimoni < 100 < 100 < 100 < Arseeni < 100 < 100 < Kadmium < 100 < 100 < 100 < Koboltti < 100 < 100 < 100 < Kromi < < Kupari < < Nikkeli < < 100 < Lyijy 280 < /2500** Vanadiini < 100 < 100 < 100 < Sinkki Elohopea < 100 < 100 < 100 < * Ympäristöhallinnon ohjeita 2/2007 ** RATU : Rakennusmateriaalien raja-arvo 1500 mg/kg Ympäristöhallinnon ohjeita 2/2007: Maa-aineksen ongelmajäteraja-arvo 2500 mg/kg Heikkiläntie HELSINKI OULU Y-tunnus

20 LIITE /RM/12 TUTKIMUSRAPORTTI 2 (2) OULU Fax Toimenpiteet Näytteiden WAE 2, WAE 20 ja WAE 34 sinkin pitoisuus ylittää sille asetetun ongelmajäteraja-arvon. Lisäksi näytteiden WAE 20 ja WAE 34 lyijyn pitoisuus ylittää sille asetetun ongelmajäteraja-arvon. Purku suoritetaan työterveysviranomaisten/ paikallisen ympäristökeskuksen antamien ohjeiden mukaisesti. Purkujäte on käsiteltävä ja hävitettävä ongelmajätteenä. WSP FINLAND OY Petri Perätalo tutkija, laboratorioanalyytikko Heikkiläntie HELSINKI OULU Y-tunnus

21 LIITE 5 ALPPILAN YLÄASTE VALOKUVAT 1 (3) TODETUT ASBESTIPITOISET MATERIAALIT Kuva 1. Lattian vinyylilaatta, musta + musta liima + tasoite (näyte WAE 3) sisältää asbestia. Kuva 4. Lattiamatto (muovi), vihreän kirjava + liima + tasoite (näyte WAE 21) sisältää asbestia. Kuva 2. Lattian vinyylilaatta, 25x25 punainen + musta liima + tasoite (näyte WAE 4) sisältää asbestia. Kuva 5. Lattiamatto (muovi), harmaa + liima + tasoite (näyte WAE 24) sisältää asbestia. Kuva 3. Putkieriste, päällä pahvi ja putkea vasten massa (näyte WAE 8) sisältää asbestia. Kuva 6. Lattiamatto (muovi), musta/harmaa + liima + tasoite + alla musta liima (näyte WAE 26) sisältää asbestia. Korjausrakentaminen ja tutkimus Heikkiläntie 7 D HELSINKI Kiviharjunlenkki 1D OULU Pinninkatu 45 A TAMPERE Sipolantie ROVANIEMI Y-tunnus

22 LIITE 5 ALPPILAN YLÄASTE VALOKUVAT 2 (3) Kuva 7. Lattian vinyylilaatta, 25x25cm, sininen + musta liima + tasoite (näyte WAE 27) sisältää asbestia. Kuva 10. Lattiamatto (muovi), punainen + liima + tasoite + alla musta liima (näyte WAE 33) sisältää asbestia. RAKENNUKSEN PALO-OVET Kuva 8. Lattiamatto (muovi), punainen / kirjava + musta liima + tasoite (näyte WAE 28) sisältää asbestia. Kuva 11. Palo-ovi PO1 sisältää mahdollisesti asbestia. TODETUT PAH-PITOISET MATERIAALIT Kuva 9. Lattian vinyylilaatta 25x25 cm, vaalean ruskea + liima + tasoite (näyte WAE 29) sisältää asbestia. Kuva 12 Maanvastaisen seinän vedeneristemassa (WAE 41 & 42) sisältää PAH-yhdisteitä Korjausrakentaminen ja tutkimus Heikkiläntie 7 D HELSINKI Kiviharjunlenkki 1D OULU Pinninkatu 45 A TAMPERE Sipolantie ROVANIEMI Y-tunnus

23 LIITE 5 ALPPILAN YLÄASTE VALOKUVAT 3 (3) Kuva 13. WC:n lattian vedeneristeet (WAE 41 & 42) sisältävät PAH-yhdisteitä Kuva 16. Vesikaton maali, ruskea (WAE 34) sisältää raskasmetalleja. TODETUT RASKASMETALLIPITOISET MATERIAALIT Kuva 14. Puuoven maali, vihreän harmaa, kellari (WAE 2) sisältää raskasmetalleja. Kuva 17. Valurautaiset viemärit on tehty lyijymuhviliitoksin Kuva 15. Ikkunan puumaali, valkoinen (WAE 20) sisältää raskasmetalleja. Korjausrakentaminen ja tutkimus Heikkiläntie 7 D HELSINKI Kiviharjunlenkki 1D OULU Pinninkatu 45 A TAMPERE Sipolantie ROVANIEMI Y-tunnus

24 ALPPILAN YLÄASTE HAITTA-AINEKARTOITUS LIITE 6 TILAKOHTAINEN INVENTOINTIRAPORTTI 1 (2) Kerros / rakennusosa Tila Asbestin (A), PAH-yhdisteiden (P) raskasmetallien (R) PCB:n (PCB) esiintyminen rakenteissa Määräarvio määrä / kpl Näyte Kunto Vaarallisuus / pölyävyys Toimenpideehdotus Huomautus ALPPILAN YLÄASTE = L2 (A) Lattian vinyylilaatta + liima + tasoite 40 m² 3, 4 & 27 B ** 6 0 krs = L1 = PO1 (A) Lattiamatto + liima + tasoite 500 m² 21, 24, 26 (A) Palo-ovi 3 kpl PO1 B - 7 B ** 6 = S4 (P) Vedeneristemassa, musta, maanvastainen seinä 60 m² 6 B ** 6 = L5 (P) WC:n lattian vedeneriste, alempi ja ylempi 150 m² 41 & 42 B ** 6 = S6 = L2 (R) Puuoven maali, vihreän harmaa 5 kpl 2 (A) Lattian vinyylilaatta + liima + tasoite 5 m² 29 B ** 6 1 krs L1 (A) Lattiamatto + liima + tasoite 1200 m² 21, 26 & 28 B ** 6 = L5 (P) WC:n lattian vedeneriste, alempi ja ylempi 30 m² 41 & 42 B ** 6 2 krs = L2 (A) Lattian vinyylilaatta + liima + tasoite 110 m² 3 B ** 6 Kunto A Hyvä B Välttävä C Heikko D Erittäin heikko Korjausrakentaminen ja tutkimus Vaarallisuus / pölyävyys (käsiteltäessä / purettaessa) * * * *** **** Vähän pölyävä Kohtalaisesti pölyävä Paljon pölyävä Sininen asbesti eli krokidoliitti Toimenpide-ehdotus 1 Ei toimenpiteitä 2 Asbestipölysiivous 3 Korjaus 4 Kotelointi 5 Pinnoitus 6 Purku osastointimenetelmällä 7 Kohdepoisto 8 Purku pussimenetelmällä 9 Purku ulkona kokonaisena 10 Märkähiekkapuhallus 11 Maalin poisto liuottamalla Heikkiläntie 7 D HELSINKI Pinninkatu TAMPERE OULU Y-tunnus

25 ALPPILAN YLÄASTE HAITTA-AINEKARTOITUS LIITE 6 TILAKOHTAINEN INVENTOINTIRAPORTTI 2 (2) 3 krs 4 krs Julkisivu Vesikatto = L1 = L5 = L2 = L1 = L5 = L2 = L1 = PO1 = S7 = K8 (A) Lattiamatto + liima + tasoite (P) WC:n lattian vedeneriste, alempi ja ylempi 2400 m² 35 m² 21, 24 26, & 42 (A) Lattian vinyylilaatta + liima + tasoite 105 m² 3 (A) Lattiamatto + liima + tasoite (P) WC:n lattian vedeneriste, alempi ja ylempi 1950 m² 5 m² 21, 26, 24, 28 & & 42 (A) Lattian vinyylilaatta + liima + tasoite 45 m² 3 (A) Lattiamatto + liima + tasoite 15 m² 28 (A) Palo-ovi 5 kpl PO1 B - 7 (R) Ikkunan puumaali, valkoinen noin 250 kpl 20 (R) Vesikaton maali, ruskea 3800 m² 34 B B B ** ** ** Kunto A Hyvä B Välttävä C Heikko D Erittäin heikko Korjausrakentaminen ja tutkimus Vaarallisuus / pölyävyys (käsiteltäessä / purettaessa) * * * *** **** Vähän pölyävä Kohtalaisesti pölyävä Paljon pölyävä Sininen asbesti eli krokidoliitti Toimenpide-ehdotus 1 Ei toimenpiteitä 2 Asbestipölysiivous 3 Korjaus 4 Kotelointi 5 Pinnoitus 6 Purku osastointimenetelmällä 7 Kohdepoisto 8 Purku pussimenetelmällä 9 Purku ulkona kokonaisena 10 Märkähiekkapuhallus 11 Maalin poisto liuottamalla Heikkiläntie 7 D HELSINKI Pinninkatu TAMPERE OULU Y-tunnus

26

27

28

29

30

PELIMANNIN ALA-ASTE: TUTKIMUSRAPORTTI HAITTA-AINEISTA

PELIMANNIN ALA-ASTE: TUTKIMUSRAPORTTI HAITTA-AINEISTA PELIMANNIN ALA-ASTE: TUTKIMUSRAPORTTI HAITTA-AINEISTA HELSINGIN KAUPUNKI Haitta-ainekartoitus Pelimannintie 16 PROJEKTI: 304164 00099 HELSINKI 16.8.2013 PELIMANNIN ALA-ASTE HAITTA-AINEKARTOITUS 2013 TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

Kisakentän päiväkoti Koskitie Oulu

Kisakentän päiväkoti Koskitie Oulu HAITTA-AINEKARTOITUS Koskitie 9 90500 Oulu Inspecta Puh. 010 521 600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fax. 010 521 6002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com Haitta-ainekartoitus 20.4.2015 2 (5)

Lisätiedot

As Oy Lummanpuisto Lummantie 3 A-B, Vaala Hanke WO /

As Oy Lummanpuisto Lummantie 3 A-B, Vaala Hanke WO / HAITTA-AINEKARTOITUS Hanke WO-00195495 / 22.10.2015 Inspecta Puh. 010 521 600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fax. 010 521 6002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com Haitta-ainekartoitus Hanke

Lisätiedot

Kartoituspöytäkirja Sivu 1 1. Smirnoffintie Vaasa Asbestin esiintyminen Tulos

Kartoituspöytäkirja Sivu 1 1. Smirnoffintie Vaasa Asbestin esiintyminen Tulos Tilaaja: Vaasan kaupunki/kiinteistötoimi Kartoituspöytäkirja 31.7.2017 Sivu 1 1 CW Consult Kohde: Kiinteistö Oy Boxi Smirnoffintie 5-9 65320 Vaasa Asbestin esiintyminen Tulos Koskisuontie 39 A Puh 0503063092

Lisätiedot

KOSKIMYLLYN PÄIVÄKOTI HAITTA-AINE-, JA KOSTEUSKARTOITUS

KOSKIMYLLYN PÄIVÄKOTI HAITTA-AINE-, JA KOSTEUSKARTOITUS HAITTA-AINE-, JA KOSTEUSKARTOITUS 4.2.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 3 1.1 Yleistiedot 3 1.2 Tehtävä ja lähtötilanne 3 1.3 Aikaisemmat korjaukset ja tutkimukset 3 2 ASBESTIANALYYSIN

Lisätiedot

ASBESTIANALYYSI 3340/ASB TUTKIMUSRAPORTTI 11.9.2014 1(2) Tilaaja: Ramboll Finland Oy / Jussi Aromaa Tilaus-/ toimituspäivä: 2.9.2014 (tilaus) Kohde/ projektinumero: Ristimäenkatu 1 ja 2 kiinteistöt, Tesoma

Lisätiedot

HAITTA- AINEKARTOITUSRAPORTTI

HAITTA- AINEKARTOITUSRAPORTTI Koy Raumanmerenkatu 11 c/o Rauman kaupungin isännöintitoimisto Ismo Timonen Valtakatu 2 26100 Rauma ismo.timonen@rauma.fi HAITTA- AINEKARTOITUSRAPORTTI Kartoituksen kohde: Koy Raumanmerenkatu 11, Rauma

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Porvoon kaupunki; Linnankosken lukio Haitta-ainetutkimus. Projekti

Tutkimusraportti. Porvoon kaupunki; Linnankosken lukio Haitta-ainetutkimus. Projekti Tutkimusraportti Porvoon kaupunki; Linnankosken lukio Haitta-ainetutkimus Projekti 307328 11.10.2016 Sisältö Sisältö... 2 1. Tutkimuskohde ja lähtötiedot... 3 1.1. Yleistiedot... 3 1.2. Tehtävä ja lähtötilanne...

Lisätiedot

AS OY ULVILANTIE 29 Ulvilantie 29 00350 HELSINKI ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS. päivitys 21.8.2014; lisänäytteiden analyysitulokset

AS OY ULVILANTIE 29 Ulvilantie 29 00350 HELSINKI ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS. päivitys 21.8.2014; lisänäytteiden analyysitulokset ASBESTI JA HAITTA-AINEKARTOITUS 6157k1201 15.8.2014 AS OY ULVILANTIE 29 Ulvilantie 29 00350 HELSINKI ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS päivitys 21.8.2014; lisänäytteiden analyysitulokset Optiplan Oy Y-tunnus

Lisätiedot

ASBESTIKARTOITUSRAPORTTI

ASBESTIKARTOITUSRAPORTTI ASBESTIKARTOITUSRAPORTTI 21.10.2016 Raudaskosken koulu 1 Aika: 21.9.-21.10.2016 Kartoittaja: Kohde: Laaksojen ilmastointityö Ay Rkm Terho Toivoniemi Rajakatu 20 85800 HAAPAJÄRVI terho.toivoniemi@gmail.com

Lisätiedot

ASBESTIKARTOITUSRAPORTTI

ASBESTIKARTOITUSRAPORTTI Koy Paranvaha, Rauma Turkoosi 11 Oy Ville Varjo Urheilutie 3 23800 Laitila ville.varjo@turkoosi11.fi ASBESTIKARTOITUSRAPORTTI Kartoituksen kohde: Kartoituksen laajuus: Koy Paranvaha, Paranvahe 1-4, Rauma

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Helsingin Medialukio. Haitta-ainetutkimus. Projekti

Tutkimusraportti. Helsingin Medialukio. Haitta-ainetutkimus. Projekti Tutkimusraportti Helsingin Medialukio Projekti 307838 31.8.2016 Sisältö Sisältö... 2 1. Tutkimuskohde ja lähtötiedot... 3 1.1. Yleistiedot... 3 1.2. Tehtävä ja lähtötilanne... 3 1.3. Tutkimuksen rajaus

Lisätiedot

ffi$ioiletr il$räfi$ffiffitryö selvitettiin haitta-aineita sisältävien materiaalien kuntoa ja määrää

ffi$ioiletr il$räfi$ffiffitryö selvitettiin haitta-aineita sisältävien materiaalien kuntoa ja määrää ffi$ioiletr il$räfi$ffiffitryö lgivokau 14, 86800 }-LqAFAJÄRVI puh.o4og738791, Fax 0&7 3 1OB YLrVr ESl(AN r(au p U N t

Lisätiedot

HAITTA-AINE KARTOITUS

HAITTA-AINE KARTOITUS HB SISÄILMATUTKIMUS OY 1(4) Hämeentie 105 A 5.1.2010 00550 HELSINKI Fax. (09) 3948 5721 HAITTA-AINE KARTOITUS Lauttasaaren ala-aste Tallbergin puistotie 12 00200 HELSINKI Menetelmiä ja laitteita terveiden

Lisätiedot

EPSHP TG-rakennuksen vesikattokorjaus Björkenheimin puistotie 5 60220 Seinäjoki Asbesti ja haitta-ainetutkimus 18.04.

EPSHP TG-rakennuksen vesikattokorjaus Björkenheimin puistotie 5 60220 Seinäjoki Asbesti ja haitta-ainetutkimus 18.04. !! EPSHP TG-rakennuksen vesikattokorjaus Björkenheimin puistotie 5 60220 Seinäjoki Asbesti ja haitta-ainetutkimus 18.04.2016 CON255110 Asbesti ja haitta-ainetutkimus 18.04.2016 1/6 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ...

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI Korsholms Kommun Funisbackvägen 8, Lärarbostaden 66530 Kvevlax 7.4.2017 2 SISÄLLYSLUETTELO: KOHDETIEDOT...3 KIINTEISTÖN TEKNISET TIEDOT...3 YHTEENVETO...4 HAITTA-AINEIDEN MASSALASKENTATAULUKKO...4 RAKENNELEIKKAUKSET...6

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI Korsholms Kommun Funisbackvägen 8, Bilmåleri 66530 Kvevlax 7.4.2017 2 SISÄLLYSLUETTELO: KOHDETIEDOT...3 KIINTEISTÖN TEKNISET TIEDOT...3 YHTEENVETO...4 HAITTA-AINEIDEN MASSALASKENTATAULUKKO...4 RAKENNELEIKKAUKSET...6

Lisätiedot

RISTIPURON PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS HAITTA-AINE-, JA KOSTEUSKARTOITUS

RISTIPURON PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS HAITTA-AINE-, JA KOSTEUSKARTOITUS HAITTA-AINE-, JA KOSTEUSKARTOITUS 3.3.2011 HAITTA-AINE- JA KOSTEUSKARTOITUS SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 3 1.1 Yleistiedot 3 1.2 Tehtävä ja lähtötilanne 3 1.3 Aikaisemmat korjaukset

Lisätiedot

HAITTA-AINE JA ASBESTITUTKIMUS Työnumero: 4840 Kohde:

HAITTA-AINE JA ASBESTITUTKIMUS Työnumero: 4840 Kohde: Vapaalantie 8A 01650 VANTAA 24H / 050-44 00 415 HAITTA-AINE JA ASBESTITUTKIMUS Työnumero: 4840 Kohde: Mäntymäen Koulu Kauniainen Osoite: Mäntymäentie 2 02700 Kauniainen Yhteyshenkilö: Ilona Lehto rakennuttajainsinööri

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS HIRVIKOSKENTIE 225 32210 LOIMAA Insinööritoimisto TähtiRanta Oy Antti Wennström Rakennusinsinööri 040 455 1855 antti.wennstrom@tahtiranta.fi 30.4.2015 INSINÖÖRITOIMISTO

Lisätiedot

HAITTA-AINE JA ASBESTIKARTOITUS- RAPORTTI 4.3.14 Raportin päivitetty painos

HAITTA-AINE JA ASBESTIKARTOITUS- RAPORTTI 4.3.14 Raportin päivitetty painos HAITTA-AINE JA ASBESTIKARTOITUS- RAPORTTI 4.3.14 Raportin päivitetty painos Kotkan keskuskoulu Keskuskatu 28 48100 Kotka Työ nro T13033-05 Kotka 14.4.2014 Oy Insinööri Studio OY INSINÖÖRI STUDIO, TORNATORINTIE

Lisätiedot

Rantatien koulu. Asbestin ja haitta-aineiden lisäkartoitus. Rantatie 4, Virrat Työnro Ins. Sami Mustajoki

Rantatien koulu. Asbestin ja haitta-aineiden lisäkartoitus. Rantatie 4, Virrat Työnro Ins. Sami Mustajoki Rantatie 4, Virrat Asbestin ja haitta-aineiden lisäkartoitus 7.3.2017 Työnro 31 11993.2 Ins. Sami Mustajoki 2 (5) Rantatie 4, Virrat SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 1.1 Tilaaja...3 1.2 Työn sisältö...3

Lisätiedot

ASBESTIN JA HAITTA-AINEIDEN ESIINTYMINEN

ASBESTIN JA HAITTA-AINEIDEN ESIINTYMINEN 4.9.2012 Sivu 1/5 LAUSUNTO AKAAN KAUPUNKI KIINTEISTÖPALVELUT jaakko.parviainen@akaa.fi ASBESTIN JA HAITTA-AINEIDEN ESIINTYMINEN PURETTAVA PAJANTIEN PÄIVÄKOTI PAJANTIE 6 37830 VIIALA YLÖ-ASBEST OY Arto

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI Korsholms Kommun Funisbackvägen 8, Gamla Skolan 66530 Kvevlax 7.4.2017 2 SISÄLLYSLUETTELO: KOHDETIEDOT...3 KIINTEISTÖN TEKNISET TIEDOT...3 YHTEENVETO...4 HAITTA-AINEIDEN MASSALASKENTATAULUKKO...4 RAKENNELEIKKAUKSET...6

Lisätiedot

RAPORTTI. Korjausrakentaminen

RAPORTTI. Korjausrakentaminen Korjausrakentaminen PÄIVÄYS PROJEKTI Haitta-ainekartoitus TILAAJA Helsingin Kaupunki KOHDE LP Omenamäki,, Helsinki 2(9) SISÄLTÖ 1. YHTEENVETO... 3 1.1 Haitta-aineet... 3 2. YHTEYSTIEDOT... 4 2.1 Kohde...

Lisätiedot

Asbestikartoitus. Läsnäolijat Nimi Rooli Matkapuhelin Sähköposti. Marko Niilimäki Kartoittaja

Asbestikartoitus. Läsnäolijat Nimi Rooli Matkapuhelin Sähköposti. Marko Niilimäki Kartoittaja Sivu: 1 (9) Asbestikartoitus Asiakas Asiakkaan työnumero Kohdeosoite Espoon Kaupunki L160002842 Kulolaakso 1, 02340 ESPOO Latokasken päiväkoti Tilaaja / Yhteyshenkilö Kartoituspäivä 21.9.2016 Espoo / Pekka

Lisätiedot

HINTAN VESILAITOS VESIKATON HAITTA- AINEKARTOITUS

HINTAN VESILAITOS VESIKATON HAITTA- AINEKARTOITUS Vastaanottaja Sara Alanärä, Oulun Vesi Asiakirjatyyppi Haitta-ainekartoitusraportti Päivämäärä 14.1.2016 HINTAN VESILAITOS VESIKATON HAITTA- AINEKARTOITUS HINTAN VESILAITOS VESIKATON HAITTA-AINEKARTOITUS

Lisätiedot

Haapaveden yläkoulu, asbesti- ja haitta-ainekartoitus

Haapaveden yläkoulu, asbesti- ja haitta-ainekartoitus Tutkimusraportti Haapaveden yläkoulu, asbesti- ja haitta-ainekartoitus Projekti 308911 10.8.2017 SISÄLTÖ Tiivistelmä... 3 Tutkimuskohde ja lähtötiedot... 4 1.1 Yleistiedot... 4 1.2 Lähtötiedot... 4 1.3

Lisätiedot

NÄYTTEENOTTO PAH-ANALYYSIÄ VARTEN

NÄYTTEENOTTO PAH-ANALYYSIÄ VARTEN HB SISÄILMATUTKIMUS OY 1 As Oy Mäkärä c/o M A Hiidenheimo Kiskontie 26 00280 Helsinki NÄYTTEENOTTO PAH-ANALYYSIÄ VARTEN 1. Yleistä Näytteenoton kohteena oli As Oy Mäkärä osoitteessa Hakamaankuja 1, Espoo.

Lisätiedot

Asbesti, kiinteistöjen vitsaus Tutkiminen ja lainsäädäntö. Seppo Suoperä, geologi FM, toimialapäällikkö, KiraLab, Tietopäivä Roadshow Oulu

Asbesti, kiinteistöjen vitsaus Tutkiminen ja lainsäädäntö. Seppo Suoperä, geologi FM, toimialapäällikkö, KiraLab, Tietopäivä Roadshow Oulu Asbesti, kiinteistöjen vitsaus Tutkiminen ja lainsäädäntö Seppo Suoperä, geologi FM, toimialapäällikkö, KiraLab, Tietopäivä Roadshow Oulu 30.11.2016 Asbesti and Concrete asbestos Laboratory Kuitumainen

Lisätiedot

HAITTA-AINE KARTOITUS

HAITTA-AINE KARTOITUS HB SISÄILMATUTKIMUS OY 1(4) Hämeentie 105 A 25.1.2010 00550 HELSINKI Fax. (09) 3948 5721 HAITTA-AINE KARTOITUS Tilaaja Helsingin kaupungin kiinteistövirasto Tilakeskus Sörnäistenkatu 1 PL 2213 000 Helsingin

Lisätiedot

ASBESTIKARTOITUS Puusuutarintie Helsinki

ASBESTIKARTOITUS Puusuutarintie Helsinki 22.11.2016 ASBESTIKARTOITUS Puusuutarintie 19 00620 Helsinki / Tutkimukset Jaakko Sireni, Insinööri (AMK) 040 6212 998 jaakko.sireni@delete.fi Asbestikartoitus Sivu 2 / 6 SISÄLTÖ 1 KOHTEEN JA TOIMEKSIANNON

Lisätiedot

YRTTITIEN PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS KOSTEUSKARTOITUS

YRTTITIEN PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS KOSTEUSKARTOITUS 3.3.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 3 1.1 Yleistiedot 3 1.2 Tehtävä ja lähtötilanne 3 1.3 Aikaisemmat korjaukset ja tutkimukset 3 2 KOSTEUSKARTOITUKSEN TULOKSET 4 2.1 Havainnot

Lisätiedot

HAITTA-AINE KARTOITUS

HAITTA-AINE KARTOITUS HB SISÄILMATUTKIMUS OY 1(4) HAITTA-AINE KARTOITUS Tilaaja Helsingin kaupungin kiinteistövirasto Tilakeskus Sörnäistenkatu 1 PL 2213 000 Helsingin Kaupunki Yhteyshenkilö Projektiarkkitehti Hilkka Salanne

Lisätiedot

Proj. nro 4307 Pylkönmäen Pitäjäntupa Rahikaisentie PYLKÖNMÄKI

Proj. nro 4307 Pylkönmäen Pitäjäntupa Rahikaisentie PYLKÖNMÄKI Proj. nro 4307 Pylkönmäen Pitäjäntupa Rahikaisentie 5 43440 PYLKÖNMÄKI Raportti Asbesti- ja haitta-ainekartoitus 16.06.2016 Laukaantie 4, 40320 JYVÄSKYLÄ Fax 010 322 0909 pts@pts.fi www.pts.fi Tekijä:

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS

ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS Korjausrakentaminen PÄIVÄYS PROJEKTI Asbesti- ja haitta-ainetutkimus TILAAJA Kårkulla Samkommun KOHDE, 21610 Parainen 2(16) SISÄLTÖ 1. YHTEENVETO... 3 1.1 Asbestit ja haitta-aineet...

Lisätiedot

HB SISÄILMATUTKIMUS OY 1 HÄMEENTIE 105 A 04.03.2009 00550 HELSINKI 09-394852 ASBESTIKARTOITUS. AS OY MÄKÄRÄ Hakamaankuja 1 02120 Espoo

HB SISÄILMATUTKIMUS OY 1 HÄMEENTIE 105 A 04.03.2009 00550 HELSINKI 09-394852 ASBESTIKARTOITUS. AS OY MÄKÄRÄ Hakamaankuja 1 02120 Espoo HB SISÄILMATUTKIMUS OY 1 HÄMEENTIE 105 A 04.03.2009 00550 HELSINKI 09-394852 ASBESTIKARTOITUS AS OY MÄKÄRÄ Hakamaankuja 1 02120 Espoo HB SISÄILMATUTKIMUS OY 2 HÄMEENTIE 105 A 04.03.2009 00550 HELSINKI

Lisätiedot

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. Iisalmen terveyskampus R2 rakennusosa Riistakatu Iisalmi

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. Iisalmen terveyskampus R2 rakennusosa Riistakatu Iisalmi Asbesti- ja haitta-ainekartoitus Iisalmen terveyskampus R2 rakennusosa Riistakatu 21-23 74100 Iisalmi Asbesti- ja haittaainekartoitus 2 (20) Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Perustiedot kohteesta... 4 3 Haitta-ainekartoitus...

Lisätiedot

PISTOKOELUONTOINEN RAKENNESELVITYS JA HAITTA AINETUTKIMUS. KANGAS, PK2, VANHEMPI OSA Kympinkatu 3 40100 Jyväskylä

PISTOKOELUONTOINEN RAKENNESELVITYS JA HAITTA AINETUTKIMUS. KANGAS, PK2, VANHEMPI OSA Kympinkatu 3 40100 Jyväskylä PISTOKOELUONTOINEN RAKENNESELVITYS JA HAITTA AINETUTKIMUS KANGAS, PK2, VANHEMPI OSA Kympinkatu 3 40100 Jyväskylä 15.5.2011 Rakenneselvitys ja haittaainetutkimus Kangas, PK2 2(12) 15.5.2011 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

LAPPIA LOUE Lihajalostus

LAPPIA LOUE Lihajalostus LAPPIA LOUE Lihajalostus ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS MUUTOSTYÖALUE 2016, RAKENNUS OPETUSTYÖPAJA 3.11.2016 PBM OY Jani Norvapalo 1 Sisällys JOHDANTO... 2 RAJAUKSET... 2 TUTKITUT HAITTA-AINEET... 2

Lisätiedot

ASBESTIKARTOITUSRAPORTTI

ASBESTIKARTOITUSRAPORTTI ASBESTIKARTOITUSRAPORTTI Koy Tarvolantie 1 Tarvolantie 1 Rauma 1. Kohteen ja toimeksiannon yleistiedot 1.1 Kohde Kohde on kolmekerroksinen kolmen porrashuoneen vuonna 1969 valmistunut betonirakenteinen

Lisätiedot

HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu

HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu Vapaalantie 8A 01650 VANTAA 24H / 050-44 00 415 HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu Osoite: Lippajärventie 1 02700 Espoo Yhteyshenkilö: Alexi Mygänen

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS 22701904 PIRKKALAN YLÄASTE PIRKKALA Sweco Rakennetekniikka Oy RS002 Liisa Keskinen Muutoslista VER. PÄIVÄYS MUUTOS KOSKEE TARKASTETTU HYVÄKSYTTY 2 (17) Sisältö 1 HANKKEEN YLEISTIEDOT... 4 1.1 KOHDE JA

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS Lukiontie 3 43100 Saarijärvi Inspecta Puh. 010 521 600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fax. 010 521 6002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com 2 (16) Sisällysluettelo

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS

ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS Sisätilojen kartoitus LUKKOILANTIE 22 42100 Jämsä 26.09.2017 Vahanen Jyväskylä Oy Ylistönmäentie 24, FI-40500 Jyväskylä, Finland www.vahanen.com y-tunnus 2063324-3 Haitta-aine-

Lisätiedot

Aarnivalkean koulu. Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. A a r n i v a l k e a n t i e 9, E s p o o Työnro Ins.

Aarnivalkean koulu. Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. A a r n i v a l k e a n t i e 9, E s p o o Työnro Ins. A a r n i v a l k e a n t i e 9, E s p o o Asbesti- ja haitta-ainekartoitus 30.12.2016 Työnro 31 9099.14 Ins. Sami Mustajoki 2 (5) Aarnivalkeantie 9, Espoo SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä... 3 1.1 Tilaaja...

Lisätiedot

Asbestipurkutyön turvallisuus ja uudet asbestisäännökset

Asbestipurkutyön turvallisuus ja uudet asbestisäännökset Asbestipurkutyön turvallisuus ja uudet asbestisäännökset 22. 23.3.2017 Jle 24.3.2017 1 Voimassa ollut lainsäädäntö Valtioneuvoston päätös asbestityöstä (1380/1994) (yleiset velvollisuudet, valtuutus, koulutus,

Lisätiedot

29.5.2013 Delete Tutkimus Oy Hämeentie 105 A 00550 Helsinki RAPORTTI ASBESTIKARTOITUS Osmola-rakennus Vanha Porvoontie 3 04600 Mäntsälä

29.5.2013 Delete Tutkimus Oy Hämeentie 105 A 00550 Helsinki RAPORTTI ASBESTIKARTOITUS Osmola-rakennus Vanha Porvoontie 3 04600 Mäntsälä 29.5.2013 00550 Helsinki RAPORTTI ASBESTIKARTOITUS Osmola-rakennus Vanha Porvoontie 3 04600 Mäntsälä 00550 Helsinki Puh. 010 656 1000 etunimi.sukunimi@delete.fi www.delete.fi Alv. rek. Y-tunnus: 1438692-8

Lisätiedot

HAUKILUOMA II ASEMAKAAVA-ALUE NRO 8360

HAUKILUOMA II ASEMAKAAVA-ALUE NRO 8360 Vastaanottaja Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti ID 1 387 178 Päivämäärä 13.8.2015 HAUKILUOMA II ASEMAKAAVA-ALUE NRO 8360 PAIKOITUSALUEEN MAAPERÄN HAITTA-AINETUTKIMUS

Lisätiedot

MAJARI ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS. 26.2.2015 PBM OY Jani Norvapalo

MAJARI ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS. 26.2.2015 PBM OY Jani Norvapalo MAJARI ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS 26.2.2015 PBM OY Jani Norvapalo 1 HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI JOHDANTO Pohjois-Suomen Betoni- ja Maalaboratorio Oy teki helmikuussa 2015 haitta-ainekartoituksen

Lisätiedot

TMI JUHA MATTINEN RAPORTTI 810 1(12) Korvenkatu 2 03600 KARKKILA 27.2.2015 ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS

TMI JUHA MATTINEN RAPORTTI 810 1(12) Korvenkatu 2 03600 KARKKILA 27.2.2015 ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS TMI JUHA MATTINEN RAPORTTI 810 1(12) ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS Kasavuoren koulukeskus toimenpidealue ja optioalueet Kasavuorentie 1 02700 KAUNIAINEN +358 451 209 208 juha.mattinen@juhamattinen.fi

Lisätiedot

Sijaintikartta. Mittakaava 1:20000 Koordinaattijärjestelmä: KKJ-yk Nurkkapisteen koordinaatit: 6829061:3219479-6832721:3223359.

Sijaintikartta. Mittakaava 1:20000 Koordinaattijärjestelmä: KKJ-yk Nurkkapisteen koordinaatit: 6829061:3219479-6832721:3223359. Sijaintikartta Tutkimuskohde Mittakaava 1:20000 0 Koordinaattijärjestelmä: KKJ-yk Nurkkapisteen koordinaatit: 6829061:3219479-6832721:3223359 Ympäristö-ELYt Kuntarajat 2 km KOHDE: Porin Veturitallit TYÖNUMERO:

Lisätiedot

Asbestikartoitus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Onkiniemenkatu 2 Voimala

Asbestikartoitus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Onkiniemenkatu 2 Voimala Asbestikartoitus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Onkiniemenkatu 2 Voimala 10.5.2017 Tampereen Tilakeskus Liikelaitos 2(7) Onkiniemenkatu 2: voimala Asbesti- ja haitta-ainekartoitus 10.05.2017 Proj. No:

Lisätiedot

ASBESTI JA HAITTA- AINEKARTOITUS LINNAJOEN KOULU PORVOO

ASBESTI JA HAITTA- AINEKARTOITUS LINNAJOEN KOULU PORVOO AHA-KARTOITUS 22.06.2017 sivu 1/4 ASBESTI JA HAITTA- AINEKARTOITUS LINNAJOEN KOULU PORVOO Delete Finland Oy /Tutkimuspalvelut sivu 2/4 Tilaaja Prvn kaupunki Timitilajht Khde Linnajen kulu Edefeldinbulevardi

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET VETURITALLIT, PORI. Porin kaupunki, TPK/OM/rt. Veturitallinkatu / Muistokatu, Pori

YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET VETURITALLIT, PORI. Porin kaupunki, TPK/OM/rt. Veturitallinkatu / Muistokatu, Pori 303037 YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET VETURITALLIT, PORI Porin kaupunki, TPK/OM/rt Veturitallinkatu / Muistokatu, Pori 21.2.2011 303037 YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET VETURITALLIT, PORI Porin kaupunki, TPK/OM/rt

Lisätiedot

Asbestikartoitus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Onkiniemenkatu 2 Tehdasrakennus

Asbestikartoitus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Onkiniemenkatu 2 Tehdasrakennus Asbestikartoitus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Onkiniemenkatu 2 Tehdasrakennus Kiinteistöjen käytönohjaus 8.5.2017 Kiinteistöjen käytönohjaus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos 2(12) Onkiniemenkatu 2:

Lisätiedot

RAJATTU ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS

RAJATTU ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS RAJATTU ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS Korjausrakentaminen PÄIVÄYS 8.5.2017 PROJEKTI Rajattu asbesti- ja haitta-ainetutkimus TILAAJA Imatran kaupunki KOHDE Kyyhkysenkatu 10, Imatra 2(12) SISÄLTÖ 1. YHTEENVETO...

Lisätiedot

Rakennusmateriaalien. haitalliset aineet. Jarno Komulainen

Rakennusmateriaalien. haitalliset aineet. Jarno Komulainen Rakennusmateriaalien haitalliset aineet Jarno Komulainen 11.10.2017 Haitta-ainetutkimukset Selvitetään, missä kiinteistön rakennusosissa ja teknisissä järjestelmissä voi olla terveydelle vaarallisia ja

Lisätiedot

Asbesti- ja Haitta-ainekartoitusseloste

Asbesti- ja Haitta-ainekartoitusseloste Asbesti- ja Haitta-ainekartoitusseloste HONKOSEN TALO TERVEYSKUJA 2 43100 SAARIJÄRVI Terveyskuja 2 HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 1.1 KOHTEEN TIEDOT... 3 1.2 TILAAJA...

Lisätiedot

OPETUSVIRASTO RAKENNUSMATERIAALIN MIKROBITUTKIMUS, PAH- JA ASBESTI- ANALYYSI, SEKÄ KOSTEUSMITTAUS

OPETUSVIRASTO RAKENNUSMATERIAALIN MIKROBITUTKIMUS, PAH- JA ASBESTI- ANALYYSI, SEKÄ KOSTEUSMITTAUS OPETUSVIRASTO RAKENNUSMATERIAALIN MIKROBITUTKIMUS, PAH- JA ASBESTI- ANALYYSI, SEKÄ KOSTEUSMITTAUS Tutkimusraportti 097905 28.9.2005 Sivu 1:22 Sisällysluettelo 1. YHTEYSTIEDOT...3 2. YHTEENVETO...3 3. TOIMENPIDESUOSITUS...4

Lisätiedot

HAITTA-AINEET: ALTISTUMISEN ARVIOINTI. Jarno Komulainen, FM Tiimipäällikkö Vahanen Rakennusfysiikka Oy

HAITTA-AINEET: ALTISTUMISEN ARVIOINTI. Jarno Komulainen, FM Tiimipäällikkö Vahanen Rakennusfysiikka Oy HAITTA-AINEET: ALTISTUMISEN ARVIOINTI Jarno Komulainen, FM Tiimipäällikkö Vahanen Rakennusfysiikka Oy HAITTA-AINETUTKIMUKSET Selvitetään, missä kiinteistön rakennusosissa ja teknisissä järjestelmissä voi

Lisätiedot

ENTINEN ÖLJYVARASTOALUE ÖLJYSATAMANTIE 90, AJOS, KEMI

ENTINEN ÖLJYVARASTOALUE ÖLJYSATAMANTIE 90, AJOS, KEMI SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY TEBOIL AB ENTINEN ÖLJYVARASTOALUE ÖLJYSATAMANTIE 90, AJOS, KEMI Pohjaveden laadun tarkkailu FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 26.6.2013 1160-P20618 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

ASBESTI JA HAITTA- AINEKARTOITUS GAMMELBACKAN KOULURAKENNUS PORVOO

ASBESTI JA HAITTA- AINEKARTOITUS GAMMELBACKAN KOULURAKENNUS PORVOO AHA-KARTOITUS 21.09.2016 sivu 1/4 ASBESTI JA HAITTA- AINEKARTOITUS GAMMELBACKAN KOULURAKENNUS PORVOO Delete Finland Oy /Tutkimuspalvelut sivu 2/4 Tilaaja Prvn Tilapalvelut Tekniikankaari 1 A 06100 Prv

Lisätiedot

ASBESTI JA HAITTA-AINEKARTOITUS

ASBESTI JA HAITTA-AINEKARTOITUS ASBESTI JA HAITTA-AINEKARTOITUS Kylmäkosken kirjasto Koulutie 3 37910 AKAA Koko rakennus Rimbo Asbest Oy 17.11.2017 Marko Kustila Rakennusinsinööri, haitta-aineasiantuntija 050 3036808, marko.kustila@rimbo.fi

Lisätiedot

2.12.2015 KOKO TOTUUS ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS. Joni Sorjonen Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija VTT-C-9437-33-13 SRTP Oy

2.12.2015 KOKO TOTUUS ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS. Joni Sorjonen Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija VTT-C-9437-33-13 SRTP Oy KOKO TOTUUS ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija VTT-C-9437-33-13 1 Asbesti -Kuitumaisten silikaattimineraalien yhteisnimi (0,03-3 μm) -Krysotiili, antofylliitti, amosiitti,

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINE- KARTOITUS

ASBESTI- JA HAITTA-AINE- KARTOITUS ASBESTI- JA HAITTA-AINE- KARTOITUS SUOMUSSALMEN KIRKONKYLÄN KOULU ASUNTOLA MANNILATIE 2A, 89800 SUOMUSSALMI KK Kartoittaja Sotkamon Erikoispuhdistus Oy sertifioitu AHA-asiantuntija Haitta-ainekartoitus

Lisätiedot

ASBESTI JA HAITTA-AINEN KARTOITUS

ASBESTI JA HAITTA-AINEN KARTOITUS Helsinki 9.4.2010 ASBESTI JA HAITTA-AINEN KARTOITUS Kannelmäen peruskoulu Kanneltie 1, HELSINKI ASB-YHTIÖT, ASB Consult Oy Ab, Helsinki Timo Salonen (040 5111 453) Rakennusarkkitehti PÄÄKONTTORI Konalankuja

Lisätiedot

RAUHALANTIE 4, KIHNIÖ KOIVIKON RIVITALO D

RAUHALANTIE 4, KIHNIÖ KOIVIKON RIVITALO D RAUHALANTIE 4, KIHNIÖ KOIVIKON RIVITALO D TEHTÄVÄ Satu Alajärvi (tekninen johtaja, Kihniön kunta) tilasi asbestikartoituksen osoitteessa Rauhalantie 4, Kihniö sijaitsevaan rivitaloon. Toimeksiannon mukainen

Lisätiedot

BETONI- JA TIILIRAKENTEIDEN HYÖTYKÄYTTÖTUTKIMUKSET

BETONI- JA TIILIRAKENTEIDEN HYÖTYKÄYTTÖTUTKIMUKSET BETONI- JA TIILIRAKENTEIDEN HYÖTYKÄYTTÖTUTKIMUKSET Lukiontie 3 43100 Helsinki Hanke WO-00335636 Inspecta Puh. 010 521 600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fax. 010 521 6002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com

Lisätiedot

Asbesti- ja Haitta-ainekartoitusseloste

Asbesti- ja Haitta-ainekartoitusseloste Asbesti- ja Haitta-ainekartoitusseloste VUOKRATALO MUSTIKKA TUULANTIE 9 43100 SAARIJÄRVI Tuulantie 9 HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI 2 (10) SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 1.1 KOHTEEN TIEDOT... 3 1.2 TILAAJA...

Lisätiedot

Kartoittaja: Toni Jokela p. 0405626050 toni.jokela@kuivaustekniikka.info. Tarkastusraportti. Vuoto siivouskomerossa rättipatterille tulevassa putkessa

Kartoittaja: Toni Jokela p. 0405626050 toni.jokela@kuivaustekniikka.info. Tarkastusraportti. Vuoto siivouskomerossa rättipatterille tulevassa putkessa Tarkastusraportti Sivu: 1 (15) Asiakas Vahinkopaikan osoite Yhteyshenkilö Läsnäolijat Pelkosenniemen kunta Koulutie 9 98500 Pelkosenniemi Jarkko Vuorela (Yhteyshenkilö) p. 0407044508 jarkko.vuorela@pelkosenniemi.

Lisätiedot

MUURUVEDEN KORJAAMORAKENNUS JA KOLME ASUNTOLARAKENNUSTA PUR- KUTYÖT

MUURUVEDEN KORJAAMORAKENNUS JA KOLME ASUNTOLARAKENNUSTA PUR- KUTYÖT LISÄKIRJE Sivu 1 / 1 Lisäkirje 1 Savon Koulutuskuntayhtymä Muuruveden purku-urakka MUURUVEDEN KORJAAMORAKENNUS JA KOLME ASUNTOLARAKENNUSTA PUR- KUTYÖT Lisäykset urakanlaskentaan 1. Asbestikartoitusraportti

Lisätiedot

Asbestikatselmuksen laajuus: Asbestikartoitus on tehty koko rakennusten osalta.

Asbestikatselmuksen laajuus: Asbestikartoitus on tehty koko rakennusten osalta. I. Tanninen Oy Kortepolku 15, 70900 TOIVALA Puh. (017) 263 3570 tai GSM 050 469 9789 Fax (017) 263 3572 ismo.tanninen@pp.inet.fi ismo.tanninen@tanninen.fi www.tanninen.fi 14.5.2013 MUISTIO Kohde: Muuruveden

Lisätiedot

Kuusakoski Oy:n rengasrouheen kaatopaikkakelpoisuus.

Kuusakoski Oy:n rengasrouheen kaatopaikkakelpoisuus. Kuusakoski Oy:n rengasrouheen kaatopaikkakelpoisuus. 2012 Envitop Oy Riihitie 5, 90240 Oulu Tel: 08375046 etunimi.sukunimi@envitop.com www.envitop.com 2/5 KUUSAKOSKI OY Janne Huovinen Oulu 1 Tausta Valtioneuvoston

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS TEHTAANPUISTON YLÄASTE JA VUOSAAREN LUKIO HAITTA-AINETUTKIMUS

TUTKIMUSSELOSTUS TEHTAANPUISTON YLÄASTE JA VUOSAAREN LUKIO HAITTA-AINETUTKIMUS TUTKIMUSSELOSTUS TEHTAANPUISTON YLÄASTE JA VUOSAAREN LUKIO HAITTA-AINETUTKIMUS VAHANEN OY Linnoitustie 5, FI-02600 Espoo +358 20 769 8698 www.vahanen.com Y-tunnus Business ID 1639563-3 Tiivistelmä Tutkimusselostus

Lisätiedot

ARVO YLPÖN KOULU ALATALO, LEIKKIMÖKKI JA SAUNA/ VARASTO KIRKKOTIE, 37800 AKAA

ARVO YLPÖN KOULU ALATALO, LEIKKIMÖKKI JA SAUNA/ VARASTO KIRKKOTIE, 37800 AKAA 25.3.2014 Sivu 1/6 LAUSUNTO AKAAN KAUPUNKI / KIINTEISTÖPALVELUT MYLLYTIE 3 PL 32 37801 AKAA jaakko.parviainen@akaa.fi AHA-KATSELMUS ARVO YLPÖN KOULU ALATALO, LEIKKIMÖKKI JA SAUNA/ VARASTO KIRKKOTIE, 37800

Lisätiedot

Sedimenttianalyysin tulokset

Sedimenttianalyysin tulokset Liite 6 Sedimenttianalyysin tulokset Sedimenttinäytteet otettiin kokoomanäytteenä ruopattavista kohdista noin 1,2 metrin syvyyteen saakka. Näytteissä on mukana siis eloperäisen aineksen lisäksi pohjan

Lisätiedot

RAPORTTI TIKKURILAN KIRKKO HAITTA-AINETUTKIMUS

RAPORTTI TIKKURILAN KIRKKO HAITTA-AINETUTKIMUS RAPORTTI TIKKURILAN KIRKKO HAITTA-AINETUTKIMUS VAHANEN OY Halsuantie 4, FI-00420 Helsinki +358 20 769 8698 Raportti 2 (17) Tiivistelmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää rakennuksen muutostöissä huomioitavien

Lisätiedot

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus Asbesti- ja haitta-ainekartoitus Villa Poppius Kulosaarentie 30 00570 Helsinki Tarkastuspäivä 12.4.2017 Raportin päiväys 26.4.2017 Viimeisin muutos 4.5.2017 Asbesti- ja haitta-ainekartoitus sivu 2 / 38

Lisätiedot

MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1

MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1 MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1 Uomarinteen koulu, Vantaa Mall: Allmän - Stående - 2003.dot ver 1.0 WSP Finland Oy 1 (3) 1. TUTKIMUKSEN KOHDE JA TEHTÄVÄ 1.1 Kohde 1.2

Lisätiedot

Suomussalmen kirkonkylän asuntola

Suomussalmen kirkonkylän asuntola Suomussalmen kirkonkylän asuntola Mannilantie 2A, 89800 Suomussalmi kk Kainuun AHA-asiantuntijat Oy Hanna Tertsunen 2 Sisällysluettelo 1. Kohteen ja toimeksiannon yleistiedot... 3 1.1. Kohde... 3 1.2.

Lisätiedot

Salaojat TV- kuvaus ja nykytilaselvitys Hiidenkiven peruskoulu 7.6.2013. WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja tutkimus

Salaojat TV- kuvaus ja nykytilaselvitys Hiidenkiven peruskoulu 7.6.2013. WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja tutkimus Salaojat TV- kuvaus ja nykytilaselvitys Hiidenkiven peruskoulu 7.6.2013 WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja tutkimus Hiidenkiven peruskoulu Salaojat TV-kuvaus ja nykytilaselvitys 1 (3) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS Nietoinkuja VIHTI

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS Nietoinkuja VIHTI Delete Finland Oy 13.9.2016 ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS Nietoinkuja 1 03400 VIHTI Delete Finland Oy / Tutkimukset Jaakko Sireni, Insinööri (AMK) 040 6212 998 jaakko.sireni@delete.fi Asbesti- ja haitta-ainekartoitus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Rakennuslautakunta 05.06.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Rakennuslautakunta 05.06.2014 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 05.06.2014 Sivu 1 / 1 2509/10.03.00/2014 80 Purkamislupa-asia, 2014-736, Lippajärventie 44 02940 ESPOO, Espoon kaupunki / Tekninen ja ympäristötoimi Päätöspäivämäärä 05.06.2014 Päätös

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Linnankosken lukio, Porvoo. Lisätutkimukset. Projekti

Tutkimusraportti. Linnankosken lukio, Porvoo. Lisätutkimukset. Projekti Tutkimusraportti Linnankosken lukio, Porvoo Projekti 307328 9.8.2016 Sisältö Sisältö... 2 1. Tutkimuskohde ja lähtötiedot... 3 1.1. Yleistiedot... 3 1.2. Tehtävä ja lähtötilanne... 3 1.3. Tutkimuksen sisältö,

Lisätiedot

Arkistokuva. VOC-näytteiden ottaminen. Seppo Rantanen, Tuukka Korhonen

Arkistokuva. VOC-näytteiden ottaminen. Seppo Rantanen, Tuukka Korhonen Vastaanottaja: Sivuja:1/12 Padasjoen kunta Seppo Rantanen Arkistokuva Tutkimusraportti Kohde: Toimeksianto: Pappilanmäen koulu Puistotie 8 17500 Padasjoki VOC-näytteiden ottaminen Tilaaja: Seppo Rantanen

Lisätiedot

ASBESTILAINSÄÄDÄNTÖ 2016 KESKELLÄ MERTA Salmi Kai Toimitusjohtaja

ASBESTILAINSÄÄDÄNTÖ 2016 KESKELLÄ MERTA Salmi Kai Toimitusjohtaja ASBESTILAINSÄÄDÄNTÖ 2016 KESKELLÄ MERTA 10.3.2016 Salmi Kai Toimitusjohtaja ASBESTIKARTOITUS Rakennuttajan tai muun, joka ohjaa tai valvoo rakennushanketta, on huolehdittava asbestikartoituksen tekemisestä.

Lisätiedot

Vastaanottaja Pieksämäen kaupunki PIEKSÄMÄEN VANHA VETURITALLI HAITTA-AINE KARTOITUS

Vastaanottaja Pieksämäen kaupunki PIEKSÄMÄEN VANHA VETURITALLI HAITTA-AINE KARTOITUS Vastaanottaja Pieksämäen kaupunki PIEKSÄMÄEN VANHA VETURITALLI HAITTA-AINE KARTOITUS VETURITALLI HAITTA-AINE KARTOITUS Päivämäärä 23.03.2012 Laatija Tarkastaja Kuvaus Juha Heikkilä, RI(AMK) Antti Oikari,

Lisätiedot

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS Hangon kaupunki - Halmstadintalo - keittiön ja päiväkotitilojen mikrobinäytteenotot 22.11.2017 1 / 11 Sisällysluettelo Yleistiedot... 3 Kohde... 3 Tilaaja... 3 Tutkimuksen

Lisätiedot

192-0330-9701 ALUSTILAN TIIVEYS- JA KUNTOSELVITYS 1 (7) Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi

192-0330-9701 ALUSTILAN TIIVEYS- JA KUNTOSELVITYS 1 (7) Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi 1 (7) K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä Rakennustoimenpide Asiakirjan nimi Juoks.nro KUNTOSELVITYS RAPORTTI Rakennuskohde Asiakirjan sisältö MYYRMÄEN AMMATTIKOULU ASUNTOLA Ojahaantie

Lisätiedot

LISÄKIRJE 1 TARJOUSPYYNTÖÖN

LISÄKIRJE 1 TARJOUSPYYNTÖÖN KAUNIAISTEN KAUPUNKI GRANKULLA STAD YHDYSKUNTATOIMI Päivämäärä Rakennuttaminen ja tekninen suunnittelu 7.3.2017 1/1 LISÄKIRJE 1 TARJOUSPYYNTÖÖN KASAVUOREN KOULUKESKUS - LIIKUNTASALIN LATTIAN SANEERAUS

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS LAUTTASAAREN KARTANO HAITTA-AINETUTKIMUS 24.11.2011

TUTKIMUSSELOSTUS LAUTTASAAREN KARTANO HAITTA-AINETUTKIMUS 24.11.2011 TUTKIMUSSELOSTUS LAUTTASAAREN KARTANO HAITTA-AINETUTKIMUS VAHANEN OY Linnoitustie 5, FI-02600 Espoo +358 20 769 8698 www.vahanen.com Y-tunnus Business ID 1639563-3 Tutkimusselostus 2 (29) Haitta-ainetutkimus

Lisätiedot

Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus

Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus 1 (4) MUISTIO 16.4.2014 KOTTBY LÅGSTADIESKOLA Pohjolankatu 45 00600 Helsinki Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus Tutkimusajankohta 19.2. 27.3.2014 Tilaaja

Lisätiedot

POHJANKARTANON KOULU, B-RAKENNUS 2752 AHA ASBESTI- JA HAITTA- AINEKARTOITUSRAPORTTI

POHJANKARTANON KOULU, B-RAKENNUS 2752 AHA ASBESTI- JA HAITTA- AINEKARTOITUSRAPORTTI POHJANKARTANON KOULU, B-RAKENNUS 2752 AHA ASBESTI- JA HAITTA- AINEKARTOITUSRAPORTTI POHJANKARTANON KOULU, B-RAKENNUS 2752 AHA ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS SISÄLTÖ: 1. TILAAJA JA KÄYTTÄJIEN EDUSTAJAT...

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Kasvihuonetontin kunnostamiseen liittyvät pilaantuneisuustutkimukset. Vanha Kylätie 7, Espoo

Tutkimusraportti. Kasvihuonetontin kunnostamiseen liittyvät pilaantuneisuustutkimukset. Vanha Kylätie 7, Espoo Tutkimusraportti Kasvihuonetontin kunnostamiseen liittyvät pilaantuneisuustutkimukset Vanha Kylätie 7, Espoo 24.09.2012 Toimeksiantonumero: 304487 Päivätty: 24.09.2012 Tarkastettu: M. Korhonen Käsittelijä:

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA- AINEKARTOITUSRAPORTTI

ASBESTI- JA HAITTA- AINEKARTOITUSRAPORTTI ASBESTI- JA HAITTA- AINEKARTOITUSRAPORTTI Siviilipalveluskeskus (sikala ja lampola) Latokartanontie 79 07810 Ingermanninkylä LAPINJÄRVI Työ nro T17022 Lahti 4.8.2017 Insinööri Studio Oy OY INSINÖÖRI STUDIO,

Lisätiedot

LIITE 4. Pintavesitarkkailutuloksia

LIITE 4. Pintavesitarkkailutuloksia LIITE 4 Pintavesitarkkailutuloksia Tutkimustodistus Nro VEJV898/2011 4.7.2011 1(2) YMPÄRISTÖLABORATORIO Toivonen Yhtiöt Oy Ruskon jätteenkäsittelykeskuksen pintavesitarkkailu Näytteenottopäivä: 11.5.2011

Lisätiedot

KK4 P25 KK2 P24 KK1 KK3 P26 KK5 P23. HP mg/kg öljy. HP mg/kg öljy. Massanvaihto 2004 (syv. 3m) Massanvaihto 2000

KK4 P25 KK2 P24 KK1 KK3 P26 KK5 P23. HP mg/kg öljy. HP mg/kg öljy. Massanvaihto 2004 (syv. 3m) Massanvaihto 2000 Kaupunginvaltuusto 25.1.2016 Liite 2 3 P25 KK4 491-2-10-111 P26 P24 KK2 KK3 KK1 Rakennenäytteet kellarikerroksesta: MHT1 (Tiiliseinä) MHT2 (Betonilattia) P23 HP 2 1100 mg/kg öljy KK5 Massanvaihto 2004

Lisätiedot

Tampereen Infra Yhdyskuntatekniikka

Tampereen Infra Yhdyskuntatekniikka Tampereen Infra Yhdyskuntatekniikka Pilaantuneisuustarkastelu tontilla Ristinarkku-4940-6 Tampereen kaupunki tekee uutta asemakaavaa (nro 8224) tontille 4940-6 Tampereen Ristinarkussa. Tilaajan pyynnöstä

Lisätiedot

!"## "$! % & $ $ " #$ " '( $&

!## $! % & $ $  #$  '( $& !"## $ "$! % & $ " #$ " ' $& !"##"$! %&$$"#$" '$& * && ) * *!"" #$$$% & #$$$% ''') ! ",-*..-" / 0.!/12.*" $ %, )-. -. 1 3 4 - $ % 5 / - 0 0. /.-.* $ 5 4 $ 3 4 $ * 4 $4 5 4 $4 65 4 $4 0-4 $4 0 $ $44 0 $

Lisätiedot