LEMIN KUNTA 3/ Sivistyslautakunta klo Uusi kunnantalo, kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LEMIN KUNTA 3/2011 40 Sivistyslautakunta. 5.4.2011 klo 18.00 19.30. Uusi kunnantalo, kokoushuone"

Transkriptio

1

2 3/ Sivistyslautakunta klo Uusi kunnantalo, kokoushuone Pietiläinen Risto Rings Mervi Värtö Minna Heikka Jari Hakonen Hannu Kohonen Tarja Alaoutinen Ari Taipale Heikki puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen varajäsen Vainikka Petri Liljander Sirkka Parviainen Päivi Seppälä Tarja Tuomi Paula Sinkko Eija esittelijä, Lemin koulukeskuksen rehtori asiantuntija, vapaa-aikasihteeri asiantuntija, Lappeenrannan maakuntakirjaston kirjastotoimenjohtaja asiantuntija, varhaiskasvatuspäällikkö, poistui klo kunnanhallituksen edustaja kunnanhallituksen puheenjohtaja Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. :t Pykälät käsiteltiin seuraavassa järjestyksessä: 23, 24, 25, 26, 35, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Minna Värtö ja Heikki Taipale. Risto Pietiläinen Petri Vainikka Lemillä Minna Värtö Heikki Taipale Lemillä Lemin koulukeskuksen rehtori Petri Vainikka

3 Sivistyslautakunta Saapuneet kirjeet Sivistyslautakunta 23 Esittelijän ehdotus Sivistyslautakunta merkitsee saapuneet kirjeet tiedoksi (liite 1). (valm. ST) Hyväksyttiin.

4 Sivistyslautakunta Lemin Eskon valinta vuosiksi Sivistyslautakunta 24 Lautakunta käsitteli Lemin Eskon valinta-asiaa. Päätöksestä tiedotetaan Uimin Wanhan ajan kisat -tapahtumassa

5 Sivistyslautakunta Päiväkotien kesäajan järjestelyt Sivistyslautakunta 25 Päiväkodit ovat kesäaikana olleet vuoroviikoin suljettuna lasten hoidon tarpeen vähenemisen sekä henkilökunnan vuosilomajärjestelyjen vuoksi. Sulkemisaikana on suunniteltu tehtäväksi päiväkodin vuosisiivoukset sekä tarvittavia kiinteistön huolto- ja kunnossapitotöitä. Päiväkodit ovat toimineet perhepäivähoidon ja päiväkodin varahoitopaikkana. Kesällä 2011 varahoidon tarve on suurempi kuin aikaisemmin ja henkilöstön lomajärjestelyjen mahdollistamiseksi toinen päiväkoti on toiminnassa koko kesän. Ruokahuolto järjestetään myös kesän aikana Kuukanniemen koulun keittiöstä. Lomakaudella 2011 ( ): Päiväkoti Pikku-Palola on suljettu Päiväkoti Oravanpesä on auki koko kesän. (valm. TS) Esittelijän ehdotus Sivistyslautakunta päättää hyväksyä päiväkotien kesäkauden järjestelyt varhaiskasvatuspäällikön esityksen mukaisesti. Hyväksyttiin.

6 Sivistyslautakunta Omassa kodissa työskentelevien perhepäivähoitajien työajan muutokset Sivistyslautakunta 26 Kunnallinen työmarkkinalaitos, yleiskirje 11/2011; KVTES; liitteenä 3 Omassa kodissaan työskentelevät perhepäivähoitajat työaikalain alaisuuteen; sovitut työaikamääräysten muutokset Muutokset tulevat voimaan Muutokset tulevat aiheuttamaan perhepäivähoidon ohjauksesta vastaavan tehtäviin merkittävän lisäyksen (työvuorojen suunnittelu) pysyvien varahoitopaikkojen järjestämisen (hoitopaikkojen lisääminen) varahoitajien palkkaamisen (henkilöstön lisäys). Muutokset tulevat voimaan kesken talousarviovuoden, joten ko. muutoksiin ei ole voitu varautua. Talousarvioon varatut määrärahat eivät tule riittämään. (valm. TS) Esittelijän ehdotus Lautakunta merkitsee tiedoksi ja antaa tehtävän varhaiskasvatuspäällikölle edelleen valmisteltavaksi. Merkittiin tiedoksi ja lautakunta päätti antaa omassa kodissa työskentelevien perhepäivähoitajien työajan muutokset varhaiskasvatuspäällikön edelleen valmisteltavaksi.

7 Sivistyslautakunta Sivistystoimen osavuosikatsaus Sivistyslautakunta 27 Sivistystoimen tehtävien hoitamiseen on käytetty määrärahoja vuoden 2011 alusta lukien seuraavasti: sivistystoimen hallinto 19,9 % perusopetus 20,3 % muut opetuspalvelut (kansalaisopisto, taiteen perusopetus) 26 % kirjasto- ja kulttuuritoimi 23,8 % yhteiset tehtävät (vapaa-aikatoimen hallinto) 23,4 % liikuntapalvelut 37,5 % nuorisotyö10,2 % varhaiskasvatus (hallinto, päiväkotihoito, esiopetus, lasten päivähoito) 22,9 % Talousosaston laatimassa väliraportoinnissa (liite 4) todetaan sivistystoimen osalta, että menopuoli on toteutunut annetuissa rajoissa. Tuloihin on kirjattu vuodelta 2010 siirtyneet käyttämättä olevat hankerahat. Muilta osin tulot ovat jäljessä, suurin osa tulee päivähoidon maksuista, jotka laskutetaan toimintakuukauden jälkeen. Investointeja on toteutunut sivistystoimen osalta vain vähäisiä määriä, joten niistä ei tässä vaiheessa ole tehty toteutumisvertailua. (valm. PV) Esittelijän ehdotus Sivistyslautakunta merkitsee osavuosikatsauksen tiedoksi. Hyväksyttiin.

8 Sivistyslautakunta Lukuvuoden tuntimäärät kouluille Sivistyslautakunta 28 Hallintosäännön mukaan sivistyslautakunnan ratkaisuvaltaan kuuluu hyväksyä koulujen vuosittaiset tuntimäärät. Tuntimäärien perustana on Lemin kunnan opetussuunnitelman mukainen tuntijako. 1-2 luokilla 21 tuntia/viikko 3-4 luokilla 24 tuntia/viikko 5-6 luokilla 26 tuntia/viikko 7-9 luokilla 30 tuntia/viikko Valinnainen A2 -kieli lisää viikkotuntimäärää 5-6 luokilla 3 viikkotuntia sekä 7-9 luokilla 2 viikkotuntia. Opetusryhmien jakaminen voi olla perusteltua mm. väline- (matematiikka, äidinkieli, vieras kieli) sekä taito- (esim. tekninen ja tekstiilityö, liikunta) ja katsomusaineen opetuksessa. Lisäksi perusopetusryhmien oppilaiden jakaminen poikkeavasti vuosiluokilla on tehtävä valinnaisten aineiden tunneilla. Lemillä koko perusopetuksen lähes kaikki erityisoppilaat on integroitu perusopetusryhmiin, koska kuntaan ei ole perustettu erityisoppilaille omia erillisiä pienryhmiä. Opetusryhmien jakaminen tulevana lukuvuotena korostuu, koska valtakunnallisesti otetaan käyttöön uudet opetussuunnitelmat. Opetussuunnitelman perusteiden lukujen 4 ja 5 mukaan on kaikille oppilaille järjestettävä tarvittaessa yleistä, tehostettua ja erityistä tukea. Kuluvana lukuvuonna perusopetuksen vuosiviikkotuntimäärä on 635 jakautuen seuraavasti: Kuukanniemen koulu 166 Koulukeskuksen vuosiluokat 166 tuntia sekä Koulukeskuksen vuosiluokat 248 tuntia ja koko kunnan erityisopetus 54 tuntia. Yläluokkien kahdeksannella vuosiluokalla on kaksi rinnakkaisryhmää. Vuosiluokilla 7 ja 9 kolme rinnakkaisryhmää. Valtionavustuksena opetusryhmien pienentämiseen saatiin yhteensä euroa lukuvuonna Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti jatkaa avustuksen käyttöaikaa asti. Avustuksella saatiin lisättyä vuosiviikkotuntimäärää noin 28:lla lukuvuodeksi palkkaamalla resurssiopettajia samanaikaisopetukseen ja lisäämällä jakotunteja.

9 Sivistyslautakunta Lukuvuoden tuntimäärät kouluille Sivistyslautakunta 28 jatkuu Oppilasmäärät tulevana lukuvuonna ovat arvioilta seuraavat (tilanne ): Kuukanniemen koululla oppilaita 114 Koulukeskuksen luokilla 1-6 oppilaita 111 Koulukeskuksen luokilla 7-9 oppilaita 99 Tehostetun ja erityisen tuen kehittämiseen on saatu valtionavustusta vuodeksi Toisen kunnan erityisopettajan tehtävänä on ollut toimia valmentajana henkilöille, joilla on AD/HD- tai muu neuropsykiatrinen oireyhtymä (esim. Aspergerin syndrooma, Touretten syndrooma, dysfasia). Valmentaja toimii opettajien avustajana ja opettajien kouluttajana sekä yhteyshenkilönä Lemin kunnan muihin palveluihin. Valmentajan viikkotuntimäärää on varattu erityisopetukseen kaksi vuosiviikkotuntia. Lemin koulukeskuksen tulevista 6. -luokkalaisista oppilaista kahdeksan jatkaa viime vuonna valitsemaansa A2 -kielen (saksa) opiskelua. Uutta A2 -kielen ryhmää ei muodostu tulevaksi lukuvuodeksi Koulukeskukseen. Kuukanniemen kouluun muodostuu viidennelle luokalle A2 -venäjän kielen ryhmä 6 7 oppilaalle. Se lisää Kuukanniemen vuosiviikkotuntien tarvetta kolmella tunnilla. Koulukeskuksessa lukuvuonna alkanutta A2 -kielen (saksa) tuntitarvetta ei huomioitu vuosiviikkotuntimäärissä ja se vähensi alaluokkien jakotuntien määrää. Katsomusaineen opetukseen kuuluu joko oman uskonnon tai elämänkatsomustiedon opetus. Katsomusaineen opetukseen on varauduttava sekä Kuukanniemen koululla että Lemin koulukeskuksessa yhteensä 2 3 vuosiviikkotunnilla lukuvuodeksi Sekä Koulukeskukseen että Kuukanniemen kouluun muodostuu rinnakkaisia katsomusaineen ryhmiä. Kuukanniemen koulunjohtajan ja Koulukeskuksen rehtorin tapaamisessa sovittiin, että koulujen perusopetuksen vuosiviikkotuntimääräksi esitetään Kuukanniemen koulun 1-6 -luokilla 169 tuntia ja Lemin koulukeskuksen 1-9 -luokilla 418 tuntia: 168 vvt luokille 1-6 ja noin 250 vvt luokille 7-9. (valm. PV)

10 Sivistyslautakunta Lukuvuoden tuntimäärät kouluille Sivistyslautakunta 28 jatkuu Esittelijän ehdotus Sivistyslautakunta päättää hyväksyä lukuvuoden perusopetuksen kokonaistuntimääräksi 641 tuntia siten, että Kuukanniemen koulun tuntimäärä on 169, Koulukeskuksen tuntimäärä on 418 jakautuen vuosiluokille noin 168 ja vuosiluokille noin 250 tuntia, erityisopetukseen varataan 54 tuntia. Hyväksyttiin.

11 Sivistyslautakunta Vieraan kielen, A2 venäjän, opetusryhmän perustaminen lukuvuonna Sivistyslautakunta 29 Sivistyslautakunta on 8 :ssä hyväksynyt venäjän kielen lisättäväksi opetussuunnitelmaan ja muuttanut alkavan A2 -kielen opetusryhmän kooksi 6 oppilasta. A1 -kieli Lemin kunnassa on englannin kieli ja sen opettaminen alkaa kolmannelta luokalta. Valinnainen A2 -kieli voi Lemillä olla joko saksa tai venäjä ja sen opetus alkaa viidenneltä vuosiluokalta alkaen. A2 -kieltä opetetaan Lemillä kolme vuosiviikkotuntia luokalla ja kaksi vuosiviikkotuntia luokalla. A2 -kielen valinta on vapaaehtoinen, mutta valinnan jälkeen opiskelua ei voi keskeyttää ja se sitoo oppilasta koko perusopetuksen ajan (liite 5). Opetusryhmä perustetaan, kun samaa kieltä on samassa koulussa valinnut 6 oppilasta. Koulukeskuksen tulevista viidesluokkalaisista on valinnut A2 -saksan 1 ja -venäjän kielen 5 oppilasta. Kuukanniemen koululta A2 -saksan valinneita on 3 ja venäjän 6 oppilasta. Syyslukukauden A2 -kielen opetuksen kulut olisivat noin euroa matkakuluineen, palkkoineen ja sivukuluineen, mikäli Koulukeskuksesta opetushenkilöstön kelpoisuusehdot täyttävä lehtori kävisi opettamassa venäjän kieltä Kuukanniemen koululla syyslukukaudella Määräaikaisten opettajien rekrytointipäätöksiä tehtäessä kevätlukukaudeksi 2011 on huomioitu, että mahdollisen yhden A2 -kielen ryhmän perustaminen onnistuisi syyslukukaudeksi (valm. PV) Esittelijän ehdotus Sivistyslautakunta päättää perustaa Kuukanniemen kouluun lukuvuonna alkavan A2 -kielen (venäjän) opetusryhmän. Sivistyslautakunta päätti perustaa Kuukanniemen kouluun lukuvuonna alkavan A2 -kielen (venäjän) opetusryhmän. A2 -venäjän kielen perustamisesta aiheutuneet kulut eivät lisää palkkamenoja vuonna Kulut saadaan tänä vuonna katettua vakinaisten opettajien palkoista. Asia on huomioitu määräaikaisten ja sijaisten palkkaamispäätöksissä.

12 Sivistyslautakunta Pykälät salassa pidettäviä, JulkL (621/1999) 24

13 Sivistyslautakunta Muut asiat Sivistyslautakunta 35 Esiopetusoppilaiden aamupuuro Keskusteltiin esioppilaiden aamupuurosta ja -palan tarjoamisesta, ostamisesta ja myymisestä. Sivistyslautakunta päätti selvittää mahdollisuuden ja tarpeen aamupalan myymiseen esiopetusoppilaille. Tarja Seppälä poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn jälkeen klo

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Käsiteltävät asiat 9. Saapuneet kirjeet...18 10. Sivistyslautakunnan vuoden 2011 toimintakertomus...19 11. Sivistyslautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodeksi 2012...20 12. Vapaa-aikatoimen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali 1/2010 1 Sivistyslautakunta 26.1.2010 klo 18.00 18.50 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Sisällysluettelo 47. Saapuneet kirjeet...88 48. Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus vuodeksi 2013 ja talous- ja henkilöstösuunnitelmat vuosiksi 2013 2015...89 49. Lasten päivähoitomaksujen määrittäminen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali 2/2010 9 Sivistyslautakunta 15.2.2010 klo 18.00 19.22 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivistyslautakunta

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivistyslautakunta Käsiteltävät asiat 49. Viranhaltijapäätökset...85 50. Lukuvuoden tehostetun ja erityisen tuen tuntimäärät kouluille...86 51. Varautuminen lukuvuoden 2013-2014 koulujen

Lisätiedot

Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Heikki Taipale ja Mervi Rings.

Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Heikki Taipale ja Mervi Rings. Sisällysluettelo 15. Saapuneet kirjeet...28 16. Vapaa-aikatoimen järjestöavustusten ja kulttuuritoimen kohdeavustusten haettavaksi julistaminen...29 17. Iltapäivätoiminta lukuvuosi 2012-2013...31 18. Perhepäivähoidon

Lisätiedot

Uusi kunnantalo, kokoushuone Kohonen Tarja puheenjohtaja. Hakonen Hannu jäsen Haiko Matti jäsen. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Uusi kunnantalo, kokoushuone Kohonen Tarja puheenjohtaja. Hakonen Hannu jäsen Haiko Matti jäsen. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Käsiteltävät asiat 1. Saapuneet kirjeet...2 2. Asiakirjojen käsittely ja hävitys...3 3. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen v. 2013...4 4. Sivistyslautakunnan pöytäkirjojen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 6/2010 81 Sivistyslautakunta. tiistai 12.10.2010 klo 18.00 19.25. Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 6/2010 81 Sivistyslautakunta. tiistai 12.10.2010 klo 18.00 19.25. Kunnanvirasto 1, valtuustosali 6/2010 81 Sivistyslautakunta tiistai 12.10.2010 klo 18.00 19.25 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Minna Värtö Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen puheenjohtaja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Sivistyslautakunta 10.9.2013

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Sivistyslautakunta 10.9.2013 PÖYTÄKIRJA 7/2013 Sivistyslautakunta 10.9.2013 Käsiteltävät asiat 64. Saapuneet kirjeet...113 65. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus...114 66. Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus vuodeksi

Lisätiedot

Käsiteltävät asiat 61. Saapuneet kirjeet...115 62. Varhaiskasvatuksen toimintasuunnitelmat toimintavuodelle 2012-2013...116 63.

Käsiteltävät asiat 61. Saapuneet kirjeet...115 62. Varhaiskasvatuksen toimintasuunnitelmat toimintavuodelle 2012-2013...116 63. Käsiteltävät asiat 61. Saapuneet kirjeet...115 62. Varhaiskasvatuksen toimintasuunnitelmat toimintavuodelle 2012-2013...116 63. Eron myöntäminen päiväkodinjohtajan virasta...118 64. Liikuntajärjestöjen

Lisätiedot

Kunnantalo, kokoushuone Pietiläinen Risto puheenjohtaja. Hakonen Hannu jäsen Kohonen Tarja jäsen Alaoutinen Ari jäsen

Kunnantalo, kokoushuone Pietiläinen Risto puheenjohtaja. Hakonen Hannu jäsen Kohonen Tarja jäsen Alaoutinen Ari jäsen Käsiteltävät asiat 51. Saapuneet kirjeet...95 52. Päivähoitomaksujen määrittäminen ja periminen 1.8.2012 alkaen...96 53. Vetoomus päivähoitomaksujen huojennuksesta...101 54. Sivistystoimen taloudellinen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 3/2010 22 Sivistyslautakunta. 23.3.2010 klo 18.00 20.40. Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 3/2010 22 Sivistyslautakunta. 23.3.2010 klo 18.00 20.40. Kunnanvirasto 1, valtuustosali 3/2010 22 Sivistyslautakunta 23.3.2010 klo 18.00 20.40 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Sivistyslautakunta 14.1.2015. 1. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen v. 2015...

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Sivistyslautakunta 14.1.2015. 1. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen v. 2015... PÖYTÄKIRJA 1/2015 Sivistyslautakunta 14.1.2015 Käsiteltävät asiat 1. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen v. 2015...2 2. Sivistyslautakunnan pöytäkirjojen tarkastaminen, nähtävillä

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 Sivistyslautakunta

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA 6/2013 Sivistyslautakunta 6.8.2013 Käsiteltävät asiat 54. Saapuneet kirjeet...95 55. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus...96 56. Sivistyslautakunnan ehdotukset investointihankkeista

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivistyslautakunta 19.2.2014

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivistyslautakunta 19.2.2014 PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivistyslautakunta 19.2.2014 Käsiteltävät asiat 1. Saapuneet kirjeet...2 2. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen v. 2014...3 3. Sivistyslautakunnan pöytäkirjojen

Lisätiedot

Emmi Romppainen Emmi Romppainen

Emmi Romppainen Emmi Romppainen Kokouskutsu Nro Koulutuslautakunta 21.3.2019 2 Kokousaika TORSTAI 28.3.2019 KLO 18.00 Kokouspaikka Miinan koulun opettajien huone Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 7 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Viranomainen PÖYTÄKIRJA 5/2011 LEMIN KUNTA 87 Sivistyslautakunta KOKOUSAIKA 14.6.2011 klo 19.00 21.03 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkitä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Päiväkoti Oravanpesä

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 28.10.2011 Kokousaika Torstai 3.11.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivistyslautakunta 28.8.2014

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivistyslautakunta 28.8.2014 PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivistyslautakunta 28.8.2014 Käsiteltävät asiat 63. Viranhaltijapäätökset...88 64. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus...89 65. Päiväkotien toiminta-aika toimintavuonna 2014

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/12 Koulutuslautakunta Aika 02.05.2017 klo 17:00-18:20 Paikka Kunnanvirasto Käsitellyt asiat Asia Sivu 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 27 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/2011 1 Sivistyslautakunta. 25.1.2011 klo 19.00 20.27. Uusi kunnantalo, kokoushuone

LEMIN KUNTA 1/2011 1 Sivistyslautakunta. 25.1.2011 klo 19.00 20.27. Uusi kunnantalo, kokoushuone 1/2011 1 Sivistyslautakunta 25.1.2011 klo 19.00 20.27 Uusi kunnantalo, kokoushuone Pietiläinen Risto Rings Mervi Värtö Minna Heikka Jari Hakonen Hannu Kohonen Tarja Alaoutinen Ari puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Uusi kunnantalo, kokoushuone Pietiläinen Risto puheenjohtaja. Hakonen Hannu jäsen Kohonen Tarja jäsen Alaoutinen Ari jäsen

Uusi kunnantalo, kokoushuone Pietiläinen Risto puheenjohtaja. Hakonen Hannu jäsen Kohonen Tarja jäsen Alaoutinen Ari jäsen Viranomainen PÖYTÄKIRJA 7/2011 LEMIN KUNTA 114 Sivistyslautakunta KOKOUSAIKA 4.10.2011 klo 18.00-19.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkitä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Uusi kunnantalo,

Lisätiedot

Käsiteltävät asiat 24. Talousarvion toteutuminen...40 25. Liikuntajärjestöjen yleisavustusten ja kyläkenttien rakentamis- ja kunnossapitoavustusten

Käsiteltävät asiat 24. Talousarvion toteutuminen...40 25. Liikuntajärjestöjen yleisavustusten ja kyläkenttien rakentamis- ja kunnossapitoavustusten PÖYTÄKIRJA 3/2014 Sivistyslautakunta 21.5.2014 Käsiteltävät asiat 24. Talousarvion toteutuminen...40 25. Liikuntajärjestöjen yleisavustusten ja kyläkenttien rakentamis- ja kunnossapitoavustusten jakaminen...41

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 Aika 29.5.2012 klo 19.18 20.29 Paikka Saran koulu Läsnä Niskala Jorma puheenjohtaja Mustasilta Timo varapuheenjohtaja Haavisto Jonna jäsen Hietikko

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 Sivistyslautakunta. 20. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 Sivistyslautakunta. 20. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta ESITYSLISTA 3/2019 Sivistyslautakunta Käsiteltävät asiat 20. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta 1.1. - 10.4.2019...33 21. PAKKA - ehkäisevän päihdetyön maakunnallinen verkosto...34 22.

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013 Aika 13.6.2013 klo 19.00 19.40 Paikka Karvian kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015. Sivistyslautakunta 05.05.2015 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015. Sivistyslautakunta 05.05.2015 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015 Sivistyslautakunta 05.05.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 05.05.2015 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Hellgren

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Nummenpään koulun johtokunta

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Nummenpään koulun johtokunta NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Nummenpään koulun johtokunta 24.09.2013 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 1 LAUANTAITYÖPÄIVÄN AJANKOHDAN HYVÄKSYMINEN 3 2 NUMMENPÄÄN KOULUN TYÖSUUNNITELMAN 2013-2014 HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 Sivistyslautakunta. 32. Viranhaltijapäätökset...52

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 Sivistyslautakunta. 32. Viranhaltijapäätökset...52 PÖYTÄKIRJA 4/2015 Sivistyslautakunta Asialista 32. Viranhaltijapäätökset...52 33. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta 1.1. - 15.4.2015...53 34. Leikkikenttätoiminta kesällä 2015...54 35.

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 4/2010 33 Sivistyslautakunta. 3.5.2010 klo 18.00 20.35. Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 4/2010 33 Sivistyslautakunta. 3.5.2010 klo 18.00 20.35. Kunnanvirasto 1, valtuustosali 4/2010 33 Sivistyslautakunta 3.5.2010 klo 18.00 20.35 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen puheenjohtaja Mervi Rings varapuheenjohtaja, poistui klo 19.52 Jari Heikka jäsen Hannu Hakonen jäsen

Lisätiedot

Keskiviikko klo

Keskiviikko klo RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 3/ 2017 Sivistyslautakunta Sivu 1 (10) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 22.3.2017 klo 16.00-17.15 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 4 41

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 4 41 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 4 41 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.6.2008 klo 19.00 21.04 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Oittilan Hirviranta Vanhala Jari A., puheenjohtaja

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2015

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2015 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2015 Aika 31.8.2015 klo 19.10 20.07 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Sivistyslautakunta. 46. Viranhaltijapäätökset...70

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Sivistyslautakunta. 46. Viranhaltijapäätökset...70 PÖYTÄKIRJA 6/2016 Sivistyslautakunta Käsiteltävät asiat 46. Viranhaltijapäätökset...70 47. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta 1.1. - 7.9.2016...71 48. Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 8/2010 113 Sivistyslautakunta. tiistai 7.12.2010 klo 18.00 19.25. Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 8/2010 113 Sivistyslautakunta. tiistai 7.12.2010 klo 18.00 19.25. Kunnanvirasto 1, valtuustosali 8/2010 113 Sivistyslautakunta tiistai 7.12.2010 klo 18.00 19.25 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen puheenjohtaja Mervi Rings varapuheenjohtaja Minna Värtö jäsen Jari Heikka jäsen Hannu Hakonen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2011 22 Sivistyslautakunta. 8.3.2011 klo 18.30 21.45. Uusi kunnantalo, kokoushuone. Pietiläinen Risto puheenjohtaja.

LEMIN KUNTA 2/2011 22 Sivistyslautakunta. 8.3.2011 klo 18.30 21.45. Uusi kunnantalo, kokoushuone. Pietiläinen Risto puheenjohtaja. 2/2011 22 Sivistyslautakunta 8.3.2011 klo 18.30 21.45 Uusi kunnantalo, kokoushuone Pietiläinen Risto puheenjohtaja Rings Mervi varapuheenjohtaja Värtö Minna jäsen Heikka Jari jäsen Hakonen Hannu jäsen

Lisätiedot

Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö Piia Uotinen, puh

Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö Piia Uotinen, puh Sivistys- ja Sivistys- ja Sivistys- ja 18 01.03.2016 39 26.04.2016 47 18.04.2017 Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 45/12.00.01/2016 Sivistys- ja 01.03.2016 18 Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö

Lisätiedot

Ensimmäisen vieraan kielen (A1-kieli) tuntijakomuutoksesta. Tiedote

Ensimmäisen vieraan kielen (A1-kieli) tuntijakomuutoksesta. Tiedote Ensimmäisen vieraan kielen (A1-kieli) tuntijakomuutoksesta Tiedote 15.4.2019 14.4.2019 1 Kaikki varhentavat 2020 Kielenopetus uudistuu kieliä pienestä pitäen Ulla Verkaman esityksen (Kalajoki 4.4.2019)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivistyslautakunta. 24. Viranhaltijapäätökset...33

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivistyslautakunta. 24. Viranhaltijapäätökset...33 PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivistyslautakunta Käsiteltävät asiat 24. Viranhaltijapäätökset...33 25. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta 1.1. - 3.5.2016...34 26. Muistitikun myyntihinta kirjastossa...35

Lisätiedot

A2-kielen valinnoista ja opetuksesta

A2-kielen valinnoista ja opetuksesta A2-kielen valinnoista ja opetuksesta Kielten nimitykset perusasteella ja lukiossa A-kieli (A1) on peruskoulun ensimmäinen vieras kieli, joka alkaa 2. luokalla. Oulun kaupungissa kaikki oppilaat opiskelevat

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Uusi kunnantalo, kokoushuone Pietiläinen Risto puheenjohtaja. Hakonen Hannu jäsen Kohonen Tarja jäsen Alaoutinen Ari jäsen

Uusi kunnantalo, kokoushuone Pietiläinen Risto puheenjohtaja. Hakonen Hannu jäsen Kohonen Tarja jäsen Alaoutinen Ari jäsen Sisällysluettelo 1. Saapuneet kirjeet...2 2. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen...3 3. Sivistyslautakunnan pöytäkirjojen tarkastaminen, nähtävillä pitäminen ja valitusajan

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 Sivistyslautakunta. 53. Viranhaltijapäätökset...85

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 Sivistyslautakunta. 53. Viranhaltijapäätökset...85 PÖYTÄKIRJA 7/2015 Sivistyslautakunta Asialista 53. Viranhaltijapäätökset...85 54. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta 1.1. - 2.9.2015...86 55. Tuntijakoesitys Lemin kunnan uuteen opetussuunnitelmaan...87

Lisätiedot

Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma

Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma Luku 16.21 Valinnaisaineet Valinnaisaineiden vuosiluokkakohtaiset tavoitteet, sisällöt, työtavat ja oppimisympäristö sekä arviointi Valmistelijat: Pasi Jolanki,

Lisätiedot

ke klo kunnanviraston kokoushuone

ke klo kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ke 17.4.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 14 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Lukuvuosi Esi- ja perusopetuksen opetustunnit (tuntikehys) SIVISTYSTOIMI, OPETUSPALVELUT rehtorit , sivistyslautakunta 27.3.

Lukuvuosi Esi- ja perusopetuksen opetustunnit (tuntikehys) SIVISTYSTOIMI, OPETUSPALVELUT rehtorit , sivistyslautakunta 27.3. Lukuvuosi 2018-2019 Esi- ja perusopetuksen opetustunnit (tuntikehys) SIVISTYSTOIMI, OPETUSPALVELUT rehtorit 14.3.2018, sivistyslautakunta 27.3.2018 TA 2018 VALMISTELU Perusopetus Toimintaa ja taloutta

Lisätiedot

Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma

Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma Luku 16.21 Valinnaisaineet Valinnaisaineiden vuosiluokkakohtaiset tavoitteet, sisällöt, työtavat ja oppimisympäristö sekä arviointi Valmistelijat: Pasi Jolanki,

Lisätiedot

Koulutuslautakunta Lisätalousarvio /12/2016. KOULTK 28 VYK Anianpelto

Koulutuslautakunta Lisätalousarvio /12/2016. KOULTK 28 VYK Anianpelto Koulutuslautakunta 28 02.05.2017 Lisätalousarvio 2017 1072/12/2016 KOULTK 28 VYK Anianpelto Lukuvuonna 2017-2018 VYK Anianpellon koulussa oli varauduttu kahteen yleisopetuksen luokkaan sekä yhteen pienryhmään.

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 3.3.2016 klo 17.00-18.10 Paikka Muonion kirjasto Asiat 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen 13 Sivistyslautakunnan vuoden 2015 toiminnallisten

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. KASKO, 19.5.2015 17:30, Pöytäkirja. 40 OPETUSSUUNNITELMA 2016 TUNTIJAKO... 1 Pykälän liite: Tuntijakoesitys 2016...

SISÄLLYSLUETTELO. KASKO, 19.5.2015 17:30, Pöytäkirja. 40 OPETUSSUUNNITELMA 2016 TUNTIJAKO... 1 Pykälän liite: Tuntijakoesitys 2016... i SISÄLLYSLUETTELO KASKO, 19.5.2015 17:30, Pöytäkirja 40 OPETUSSUUNNITELMA 2016 TUNTIJAKO... 1 Pykälän liite: Tuntijakoesitys 2016... 4 40, KASKO 19.5.2015 17:30 Sivu 2 OPETUSSUUNNITELMA 2016 TUNTIJAKO

Lisätiedot

Rauman normaalikoulu Perusopetuksen opetussuunnitelman

Rauman normaalikoulu Perusopetuksen opetussuunnitelman 2016 Rauman normaalikoulu Perusopetuksen opetussuunnitelman Muutokset luku 1 2019 perusteiden 2014 mukainen opetussuunnitelma Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan dekaanin hyväksymä 16.6.2016

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 3/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 21. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 3/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 21. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 3/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 21 KOKOUSAIKA 12.4.2013 klo 18- KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: Timo Manninen, pj Henri Hedman, vpj Jussi

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 3/2012 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 1. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 3/2012 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 1. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 3/2012 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 1 KOKOUSAIKA 19.4.2012 klo 17 17.55 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: VARAJÄSEN: Timo Manninen, pj - Marko Sasinsalmi

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1/2018 VUONIITYN PERUSKOULU JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/5 Kokousaika klo :15

HELSINGIN KAUPUNKI 1/2018 VUONIITYN PERUSKOULU JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/5 Kokousaika klo :15 JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/5 Kokousaika 3.4.2018 klo 17.40-19:15 Kokouspaikka Vuoniityn peruskoulu, Koukkusaarentie 9 Läsnä Das Bhowmik Elina, puheenjohtaja Taruvuori Teemu Luiskari Petri Tiikasalo Päivi

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista nro 3 / 2015 Sivistyslautakunta

Kosken Tl kunta Esityslista nro 3 / 2015 Sivistyslautakunta Kokousaika Keskiviikko 15.4.2015 klo 18 Kokouspaikka Kosken kunnantalo, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet varajäsenet Jalli Marja pj. :t 36- Mikkola Laura Hämäläinen Risto vpj. :t 36- Nummela

Lisätiedot

Perusopetuksen kieliohjelma

Perusopetuksen kieliohjelma Opetuslautakunta 24 12.03.2019 Perusopetuksen kieliohjelma 961/12.00.01.00/2019 Opetuslautakunta 12.03.2019 24 Valmistelija: opetuspäällikkö Inkeri Lahti p. 044 7784688, inkeri.lahti@salo.fi Perusopetuksen

Lisätiedot

KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017

KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017 KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017 Aika 27.6.2017 klo 18.07 19.07 Paikka Kunnantalo, lautakuntien huone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Ala-Korte Kalevi varajäsen Huhdanmäki

Lisätiedot

Sisällysluettelo 71. Saapuneet kirjeet...132 72. Viranhaltijapäätökset...133 73. Esiopetuksen työpäivät lukuvuonna 2013-2014...134 74.

Sisällysluettelo 71. Saapuneet kirjeet...132 72. Viranhaltijapäätökset...133 73. Esiopetuksen työpäivät lukuvuonna 2013-2014...134 74. Sisällysluettelo 71. Saapuneet kirjeet...132 72. Viranhaltijapäätökset...133 73. Esiopetuksen työpäivät lukuvuonna 2013-2014...134 74. Perusopetuksen työpäivät lukuvuonna 2013 2014...135 75. Kansainvälistymishankkeen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 5/2010 62 Sivistyslautakunta. tiistai 7.9.2010 klo 18.00 20.35. Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 5/2010 62 Sivistyslautakunta. tiistai 7.9.2010 klo 18.00 20.35. Kunnanvirasto 1, valtuustosali 5/2010 62 Sivistyslautakunta tiistai 7.9.2010 klo 18.00 20.35 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Minna Värtö Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 3/2014. KOKOUSAIKA Keskiviikko klo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE

Sivistyslautakunta 3/2014. KOKOUSAIKA Keskiviikko klo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 3/2014 KOKOUSAIKA Keskiviikko 02.04.2014 klo 18.00 19.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Kunnantalo LIITE 20 Koulujen tuntikehykset lv. 2014-2015 21 Liikunta-

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivistyslautakunta. 13. Viranhaltijapäätökset...17

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivistyslautakunta. 13. Viranhaltijapäätökset...17 PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivistyslautakunta Käsiteltävät asiat 13. Viranhaltijapäätökset...17 14. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta 1.1. - 9.3.2016...18 15. Koululaisten iltapäivätoiminta lukuvuonna

Lisätiedot

Aloite kieltenopetuksen varhentamisesta/kokoomuksen valtuustoryhmä

Aloite kieltenopetuksen varhentamisesta/kokoomuksen valtuustoryhmä Valtuusto 47 22.05.2017 Suomenkielinen 4 05.02.2019 koulutusjaosto Aloite kieltenopetuksen varhentamisesta/kokoomuksen valtuustoryhmä 1698/12.00.01/2016 KV 130 Valtuusto 5.9.2016 Kokoomuksen valtuustoryhmä

Lisätiedot

Puistolanraitin ala-asteen koulu PÖYTÄKIRJA 4/17 PL Helsingin kaupunki Johtokunta

Puistolanraitin ala-asteen koulu PÖYTÄKIRJA 4/17 PL Helsingin kaupunki Johtokunta Puistolanraitin ala-asteen koulu PÖYTÄKIRJA 4/17 PL 3513 00099 Helsingin kaupunki Johtokunta 7.12.2017 Puistolanraitin ala-asteen koulun johtokunnan kokous Aika Keskiviikko 7.12.2017 klo 18.00 Paikka Raitin

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2019

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2019 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2019 Aika Torstai 19.9.2019 klo 18.00 21.15 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

12. Valinnaisuus perusopetuksessa

12. Valinnaisuus perusopetuksessa 12. Valinnaisuus perusopetuksessa Valinnaisten opintojen yhteisenä tehtävänä on syventää oppimista, laajentaa opintoja ja vahvistaa jatkoopintovalmiuksia. Valinnaiset opinnot tarjoavat oppilaille mahdollisuuden

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017 Aika 29.8.2017 klo 18.02 19.47 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kolmiportainen tuki alakoulun arjessa. 29.3.2012 Ikaalinen

Kolmiportainen tuki alakoulun arjessa. 29.3.2012 Ikaalinen Kolmiportainen tuki alakoulun arjessa 29.3.2012 Ikaalinen Ohjelma Klo 14-14.20 Yleinen, tehostettu ja erityinen tuki opetussuunnitelman perusteissa aluekoordinaattorit Marika Korpinurmi, Mari Silvennoinen

Lisätiedot

54 Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 / opetussuunnitelman yleinen osa

54 Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 / opetussuunnitelman yleinen osa Mäntyharju Ote pöytäkirjasta 8/2015 1 (5) Sivistyslautakunta, 40, 22.09.2015 Sivistyslautakunta, 50, 13.10.2015 Sivistyslautakunta, 54, 03.11.2015 54 Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 / opetussuunnitelman

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika 14.4.2015 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 12 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

OPS-2016 kevät Juvan perusopetus

OPS-2016 kevät Juvan perusopetus PS-2016 kevät Juvan perusopetus Pedagogiset iltapäivät johtajat ja ops-koordinaattorit ma 25.1. klo 14.00-15.30 kokoushuone 301 Paikalla: Anne Haakana, Anni Koivunen, Aappo Laitinen, Hannele Penttinen,

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 7 / 2014 Sivistyslautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 7 / 2014 Sivistyslautakunta Kokousaika Keskiviikko 22.10.2014 klo 18-19.42 Kokouspaikka Kosken TL kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet varajäsenet Jalli Marja pj. :t 83-89 Tamminen Tiina Hämäläinen Risto

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2010 13 Tekninen lautakunta. Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 2/2010 13 Tekninen lautakunta. Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 2/2010 13 Tekninen lautakunta Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivistyslautakunta. 1. Viranhaltijapäätökset...2

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivistyslautakunta. 1. Viranhaltijapäätökset...2 PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivistyslautakunta Käsiteltävät asiat 1. Viranhaltijapäätökset...2 2. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta 1.1. - 10.2.2016...3 3. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 5/ Nimi Tehtävä Läsnäolo Otranen-Silvennoinen, kaupungin koulutoimi, Puheenjohtaja

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 5/ Nimi Tehtävä Läsnäolo Otranen-Silvennoinen, kaupungin koulutoimi, Puheenjohtaja Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 5/2015 1 17.12.2015 Aika 15.12.2015, 16:00-17:45 Paikka Savonlinnan normaalikoulu, opettajainhuone Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnäolo Otranen-Silvennoinen, kaupungin koulutoimi,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Sivistyslautakunta. 39. Viranhaltijapäätökset...61

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Sivistyslautakunta. 39. Viranhaltijapäätökset...61 PÖYTÄKIRJA 5/2015 Sivistyslautakunta Asialista 39. Viranhaltijapäätökset...61 40. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta 1.1. - 20.5.2015...62 41. Liikuntajärjestöjen yleisavustusten ja kyläkenttien

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 31.8.2010 57

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 31.8.2010 57 Sivistyslautakunta 31.8.2010 57 Aika: 31.8.2010 klo 17.00-18.50 Paikka Läsnä Kunnanhallituksen kokoushuone Pia Komppa, puheenjohtaja Varpu Järvinen Riikka Kiesilä Jaana Kuitunen Jorma Kuhmonen Petri Ollikainen

Lisätiedot

Sivistysjohtaja Matti Hursti kirjoitti lautakunnalle:

Sivistysjohtaja Matti Hursti kirjoitti lautakunnalle: Sivistysjohtaja Matti Hursti kirjoitti lautakunnalle: TA-esitykset pohjautuvat aina kentän tarpeisiin. Tarpeiden kartoitus on talousarviovalmistelun perusrutiini, jossa itse olen ollut osallisena niin

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 29.9.2011 Kokousaika Torstai 6.10.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

1 (1) RUUSUTORPAN KOULU. Johtokunnan kokous. Aika klo Ruusutorpan koulun neuvotteluhuone

1 (1) RUUSUTORPAN KOULU. Johtokunnan kokous. Aika klo Ruusutorpan koulun neuvotteluhuone ESITYSLISTA PÖYTÄKIRJA 1 (1) 19.5.2014 RUUSUTORPAN KOULU Johtokunnan kokous Aika 14.5.2019 klo 18.00 Paikka Ruusutorpan koulun neuvotteluhuone Läsnä varsinaiset jäsenet varajäsenet Riku Rinta-Jouppi, pj.

Lisätiedot

No 8/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Hiekkaharju, Tankolampi

No 8/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Hiekkaharju, Tankolampi KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 8/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1 KOKOUSAIKA 18.12.2017 klo 17.00 18.00 KOKOUSPAIKKA Hiekkaharju, Tankolampi JÄSEN: VARAJÄSEN: Antti Waris, pj x Heikki

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2019

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2019 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2019 Aika 16.5.2019 klo 18.08 20.30 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Halmela

Lisätiedot

Valinnaisuus luokilla A2-kieli ja muut valinnaiset aineet

Valinnaisuus luokilla A2-kieli ja muut valinnaiset aineet Valinnaisuus 5.-6. luokilla A2-kieli ja muut valinnaiset aineet Valinnaiset aineet alakoulussa Oppilaalla on yhteensä 2 vvt (vuosiviikkotuntia) valinnaisia aineita sekä 5. luokalla että 6.luokalla. Oppilas

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011 KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Aika Tiistai 21.02.2012 klo 17.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat nro Liite nro 10 3 Käyttösuunnitelma vuodelle 2012 11 4 Sivistystoimen

Lisätiedot

Aloite kieltenopetuksen varhentamisesta/kokoomuksen valtuustoryhmä

Aloite kieltenopetuksen varhentamisesta/kokoomuksen valtuustoryhmä Valtuusto 30 25.03.2019 Aloite kieltenopetuksen varhentamisesta/kokoomuksen valtuustoryhmä 1698/12.00.01/2016 KV 130 Valtuusto 5.9.2016 Kokoomuksen valtuustoryhmä jätti aloitteen, jossa ehdotetaan, että:

Lisätiedot

Erityisopetuksen kansalliset kehittämispäivät Helsinki. Eeva-Riitta Pirhonen Opetusministeriö

Erityisopetuksen kansalliset kehittämispäivät Helsinki. Eeva-Riitta Pirhonen Opetusministeriö Erityisopetuksen kansalliset kehittämispäivät 29.4.2010 Helsinki Eeva-Riitta Pirhonen Opetusministeriö HE 109/2009 laiksi perusopetuslain muuttamisesta on edelleen eduskunnan käsiteltävänä voimaantulo?

Lisätiedot

SIVISTYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

SIVISTYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 MERIKARVIAN KUNTA Hyväksytty: kv 9.11.2015 57 Voimaantulo: 11.11.2015 SIVISTYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 TOIMINTA-AJATUS Sivistystoimi vastaa opetukseen, koulutukseen, päivähoitoon ja esiopetukseen, virkistykseen

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 SISÄLLYSLUETTELO 18 ARVIOINNIN KÄYTÄNNÖN SUORITTAMINEN... 28 19 TARKASTUSLAUTAKUNNAN TALOUSARVIO JA MENOJEN HYVÄKSYMINEN... 29 20 VIRANHALTIJOIDEN KUULEMINEN... 30 21

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 3 / 2014 Sivistyslautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 3 / 2014 Sivistyslautakunta 33 Kokousaika Keskiviikko 9.4.2014 klo 18.00-20.16 (kahvitauko 19.15-19.34) Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet varajäsenet Jalli Marja pj. :t 29-38

Lisätiedot

Mäntyharjun kunnan sivistyspalveluiden palvelualue jakautuu vastuuyksiköihin seuraavasti:

Mäntyharjun kunnan sivistyspalveluiden palvelualue jakautuu vastuuyksiköihin seuraavasti: JOHTOSÄÄNTÖ / SIVISTYSPALVELUT Hyväksytty Kv 28.3.2013 6 Voimaantulo 1.1.2013 1 Luku SIVISTYSPALVELUIDEN PALVELUALUE 1 Organisaatio Mäntyharjun kunnan sivistyspalveluiden palvelualue jakautuu vastuuyksiköihin

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 2/2014 11

PÖYTÄKIRJA 2/2014 11 Sivistystoimen suomenkielinen jaosto PÖYTÄKIRJA 2/2014 11 Aika 11.03.2014 kl. 18.30 Paikka Metsäkulman koulu Käsiteltävät asiat 9 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 133 10 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2011. Sivistyslautakunta 11.10.2011 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2011. Sivistyslautakunta 11.10.2011 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2011 Sivistyslautakunta 11.10.2011 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 11.10.2011 klo 18.00 19.15 Kunnanviraston kokoushuone Räsänen Jesse Jokioja

Lisätiedot

TVA LOMAKKEET SELITYKSINEEN 2015

TVA LOMAKKEET SELITYKSINEEN 2015 TVA LOMAKKEET SELITYKSINEEN 2015 TVA-LOMAKKEET JA NIIDEN KÄYTTÖ 2015 Tämän vuoden TVA-lomakkeissa on vain pieniä muutoksia. Lomakkeiden lisäksi niistä on kirjoitettu tarkennukset erilliselle lomakkeelle.

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6.

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6. Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 1 Soveltaminen Tämä johtosääntö kattaa sivistystoimen päävastuualueen. Johtosäännön määräyksiä sovelletaan opetus- ja kulttuuritoimeen, varhaiskasvatukseen

Lisätiedot

1. Nuorisotyö, nuorisotoiminta ja nuorisopolitiikkaan liittyvät yhteydenpitotehtävät.

1. Nuorisotyö, nuorisotoiminta ja nuorisopolitiikkaan liittyvät yhteydenpitotehtävät. SIVISTYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Sivistystoimen tehtävänä on luoda edellytykset tietojen, taitojen ja myönteisten asenteiden avulla kuntalaisten henkiseen ja fyysiseen aktiivisuuteen ja kasvuun.

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1/ Käsiteltävät asiat. 1 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4

PÖYTÄKIRJA 1/ Käsiteltävät asiat. 1 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Sivistystoimen suomenkielinen jaosto PÖYTÄKIRJA 1/2012 1 Aika 13.03.2012 kl. 18.30 Paikka Metsäkulman koulu Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LUKU... 2 SIVISTYSTOIMEN YLEISET TOIMINTAPERUSTEET... 2 1 Toiminta-ajatus... 2 2 LUKU... 2 ORGANISAATIO... 2 2 Lautakunnat... 2 3 Lautakuntien

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 1 Röykän koulun johtokunta 18.09.2013 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 6 LAUANTAITYÖPÄIVÄN AJANKOHDAN HYVÄKSYMINEN 4 7 RÖYKÄN KOULUN TYÖSUUNNITELMAN 2013-2014 HYVÄKSYMINEN 8 MUUTOS

Lisätiedot

No 7/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Kunnantalo, Lautakuntien huone

No 7/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Kunnantalo, Lautakuntien huone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 7/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1 KOKOUSAIKA 1.11.2017 klo 18.00 18.35 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Lautakuntien huone JÄSEN: VARAJÄSEN: Antti Waris, pj x Heikki

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017 Aika 16.11.2017 klo 18.35-19.50 Paikka Jokipirtti Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Halmela Kari jäsen Huhdanmäki Tuire

Lisätiedot