Uusi kunnantalo, kokoushuone Kohonen Tarja puheenjohtaja. Hakonen Hannu jäsen Haiko Matti jäsen. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Uusi kunnantalo, kokoushuone Kohonen Tarja puheenjohtaja. Hakonen Hannu jäsen Haiko Matti jäsen. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi."

Transkriptio

1 Käsiteltävät asiat 1. Saapuneet kirjeet Asiakirjojen käsittely ja hävitys Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen v Sivistyslautakunnan pöytäkirjojen tarkastaminen, nähtävillä pitäminen ja valitusajan alkaminen v Läsnäolo- ja puheoikeus sivistyslautakunnan kokouksissa v Kesäajan päivähoitomaksu v Koulujen ja päiväkotien tilojen käytöstä perittävät maksut - arvonlisäveron muutos Sivistyslautakunnan vuoden 2012 toimintakertomus A2 kielen (saksa) tuntijaon muuttaminen 8. luokalla ja 9. luokalla Iitiän elämysmaan työryhmä Sivistyslautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodeksi Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle koskien X.X. lapsen koulukiusaamisasiaa Erityisopettajalle eron myöntäminen ja erityisopettajan viran nro 0026 täyttämispyyntö Erityisopettajan viran työajan lisääminen ja viran numeroiminen Lukuvuoden tuntimäärät kouluille...21

2 Viranomainen PÖYTÄKIRJA 1/2013 LEMIN KUNTA 1 Sivistyslautakunta KOKOUSAIKA klo (Lautakunnan jäsenet voivat saapua kokouspaikalla jo klo vapaamuotoiseen keskustelutilaisuuteen.) KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkitä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Uusi kunnantalo, kokoushuone Kohonen Tarja puheenjohtaja Rings Mervi varapuheenjohtaja Värtö Marja jäsen Helen Ilkka jäsen Karhu Anu jäsen Hakonen Hannu jäsen Haiko Matti jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Pietiläinen Risto Sinkko Eija Vainikka Petri Liljander Sirkka Priha Leena Seppälä Tarja Tielinen Sirpa kunnanhallituksen edustaja kunnanhallituksen puheenjohtaja esittelijä, Lemin koulukeskuksen rehtori, poistuneena klo asiantuntija, vapaa-aikasihteeri asiantuntija, vs. Lappeenrannan maakuntakirjaston kirjastotoimenjohtaja, poistui klo asiantuntija, varhaiskasvatuspäällikkö, poistui klo sihteeri, sivistystoimen kanslisti LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. ASIAT :t 1-15 PÖYTÄKIRJAN TARKATUSTAPA (tarkastuspaikka ja -aika sekä tarkastajien valinta taikka merkintä edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastamisesta) PÖYTÄKIRJAN ALLE- KIRJOITUS JA VARMENNUS Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Mervi Rings ja Marja Värtö. Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme Tarja Kohonen Tarkastusaika Lemillä Allekirjoitukset Mervi Rings Petri Vainikka Marja Värtö PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Paikka ja pvm Lemillä Virka-asema Rehtori Petri Vainikka

3 Sivistyslautakunta Saapuneet kirjeet Sivistyslautakunta 1 Sivistyslautakunta merkitsee saapuneet kirjeet tiedoksi (liite 1). (valm. ST) Hyväksyttiin.

4 Sivistyslautakunta Asiakirjojen käsittely ja hävitys Sivistyslautakunta 2 Lautakunta on aiemmin kokouksessaan ( 15/ ) päättänyt allekirjoittaa ja toimia hallintaansa saaman materiaalin käsittelemisestä ja hävittämisestä Kuntaliiton yleiskirjeen 10/80/2008 mukaisesti. Lautakunnan jäsenille jaetaan oheismateriaalina Kuntaliiton yleiskirje. (valm. PV) Lautakunnan jäsenet allekirjoittavat ja toimivat Kuntaliiton yleiskirjeen 10/80/2008 mukaisesti ja allekirjoittavat salassapitositoumuksen. Poissaolevilta lautakunnan jäseniltä ja varajäseniltä sivistystoimen kanslisti pyytää salassapitositoumukset postitse. Hyväksyttiin.

5 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen v Sivistyslautakunta 3 Lemin kunnan hallintosäännön 2. luvun pykälissä 2-18 määrätään kokousmenettelystä. Toimielin päättää kokoustensa ajankohdan ja paikan. Pykälässä 4 todetaan, että kokouskutsu toimitetaan toimielimen jäsenille ja läsnäolo-oikeuden ja tai -velvollisuuden omaaville henkilöille toimielimen päättämällä tavalla. Sivistyslautakunta on kokoontunut vuonna 2012 kymmenen kertaa, noin kerran kuukaudessa. Kokouspäivä on ollut tiistai kello Kokouspaikkana on ollut yleensä kunnantalon kokoushuone ja myös sivistysosaston eri toimipaikat. (valm. PV) Sivistyslautakunta päättää, että sivistyslautakunnan 1. kokoukset pidetään pääsääntöisesti tiistaisin kello kunnantalon kokoushuoneessa tai sivistystoimen palveluyksiköissä, 2. esityslista oheismateriaaleineen toimii kokouskutsuna ja se postitetaan lautakunnan jäsenille viisi päivää ennen kokousta, 3. esityslista lähetetään lautakunnan jäsenille ja sivistystoimen yksiköiden johtajille sähköpostitse viisi päivää ennen kokousta, 4. kokouksesta ilmoitetaan kunnanhallituksen puheenjohtajalle ja kunnanhallituksen valitsemalle edustajalle, 5. kokouksen esityslista/asialista toimitetaan kunnanjohtajalle, kunnanhallituksen edustajalle ja lehdistön edustajalle, 6. esityslista pyritään julkaisemaan kunnan kotisivuilla viimeistään kokousta edeltävänä päivänä.

6 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta päätti, että sivistyslautakunnan 1. kokoukset pidetään pääsääntöisesti tiistaisin kello kunnantalon kokoushuoneessa tai sivistystoimen palveluyksiköissä, 2. esityslista oheismateriaaleineen toimii kokouskutsuna ja se postitetaan lautakunnan jäsenille viisi päivää ennen kokousta, 3. esityslista lähetetään lautakunnan jäsenille ja sivistystoimen yksiköiden johtajille sähköpostitse viisi päivää ennen kokousta, 4. kokouksesta ilmoitetaan kunnanhallituksen puheenjohtajalle ja kunnanhallituksen valitsemalle edustajalle, 5. kokouksen esityslista/asialista toimitetaan kunnanjohtajalle, kunnanhallituksen edustajalle ja lehdistön edustajalle, 6. esityslista pyritään julkaisemaan kunnan kotisivuilla viimeistään kokousta edeltävänä päivänä. Anu Karhu ehdotti, että kokoukset pidetään klo alkaen. Matti Haiko kannatti ehdotusta. Lautakunnan päätökseksi tuli, että kokoukset alkavat klo

7 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunnan pöytäkirjojen tarkastaminen, nähtävillä pitäminen ja valitusajan alkaminen v Sivistyslautakunta 4 Lemin kunnan hallintosäännön 15:nnen pykälän mukaan pöytäkirjan tarkastamisesta päättää asianomainen toimielin. Sivistyslautakunnassa on ollut tapana, että kokouksen pöytäkirjan tarkastaa kaksi sitä varten kokouksessa valittua jäsentä. Jos pöytäkirjan tarkastajaksi valittu henkilö ei hyväksy pöytäkirjaa, siirtyy pöytäkirjan tarkastaminen seuraavaan kokoukseen. Kuntalain 63:nen pykälän mukaan lautakunnan pöytäkirja oikaisuvaatimusohjeineen ja valitusoikeuksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä siten kuin siitä on ennakolta ilmoitettu. Mikäli lautakunnan päätökseen voidaan hakea muutosta, valitusaika lasketaan siitä, milloin pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä. (valm. PV) Sivistyslautakunta päättää, että lautakunnan 1. jokaisessa kokouksessa valitaan kaksi jäsentä pöytäkirjantarkastajaksi, 2. jokaisessa kokouksessa sovitaan tarkastusajankohta tai pöytäkirjantarkastajille ilmoitetaan, kun pöytäkirja on valmiina tarkastettavaksi, kuitenkin siten, että tarkastus suoritetaan viimeistään kokousta seuraavana maanantaina virka-aikana, 3. tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävillä kokousta seuraavana tiistaina sivistystoimistossa sen virka-aikana, 4. päätösten mahdollinen valitusaika alkaa seuraavasta arkipäivästä, jolloin pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävillä 5. pöytäkirja julkaistaan soveltuvin osin kunnan internet -sivuilla ja kunnan kirjastossa. 6. tarkastettu pöytäkirja lähetetään soveltuvin osin sivistystoimen palveluyksiköiden johtajille sähköpostitse edelleen henkilöstölle tiedotettavaksi Hyväksyttiin.

8 Sivistyslautakunta Läsnäolo- ja puheoikeus sivistyslautakunnan kokouksissa v Sivistyslautakunta 5 Hallintosäännön pykälissä määrätään toimielimien kokouksien läsnäolo- ja puheoikeudesta. Lautakuntien kokouksissa on jäsenten lisäksi läsnäolo- ja puheoikeus kunnanhallituksen puheenjohtajalla ja kunnanjohtajalla. Kunnanhallitus voi määrätä muihin toimielimiin edustajansa, jolla on läsnäolo- ja puheoikeus toimielimen kokouksessa. Edustajaksi voidaan määrätä myös kunnanhallituksen varajäsen tai kunnanjohtaja. Kunnanhallitus on pykälässä 45 määrännyt edustajansa lautakuntiin Sivistyslautakuntaan määrättiin Risto Pietiläinen. Muiden kuin edellä mainittujen henkilöiden läsnäolosta ja puheoikeudesta päättää asianomainen toimielin. Sivistyslautakunta päättää, että lautakunnan kokouksissa on seuraavilla viranhaltijoilla läsnäolo- ja puheoikeus asiantuntijoina heidän vastuualuetta koskevien asioiden esittelyn aikana: 1. varhaiskasvatuspäällikkö 2. osastopäällikkö 3. vapaa-aikasihteeri 4. Lappeenrannan maakuntakirjaston kirjastotoimenjohtaja Muiden asiantuntijoiden läsnäolo- ja puheoikeudesta lautakunnan kokouksissa päätetään erikseen. Hyväksyttiin.

9 Sivistyslautakunta Kesäajan päivähoitomaksu v Sivistyslautakunta 6 Päivähoitomaksujen määräämisestä ja perimistä säätelee laki sosiaalihuollon asiakasmaksuista (734/1992) ja asetus sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista (912/1992). Lähtökohtaisesti päivähoitomaksu voidaan periä enintään 11 kuukaudelta vuodessa. Pääsääntöisesti maksu peritään myös tilapäisen poissaolon ajalta. Kunta voi päättää myös tätä laajemmasta maksujen perimättä jättämisestä ja tavoitteena on vähentää tällä toimenpiteellä sijaishoidon ja -henkilöstön tarvetta kesän aikana. Kesäajalla tarkoitetaan välistä aikaa. Varhaiskasvatuspäällikkö ehdottaa, että päivähoitomaksua ei peritä kesäajan kuukaudelta mikäli lapsi on ollut poissa kaikki kalenterikuukauden hoitopäivät ja poissaolosta on ilmoitettu sitovasti viimeistään (valm. TS) Sivistyslautakunta päättää, että ajalla ei peritä päivähoitomaksua, mikäli lapsi on ollut poissa kaikki kalenterikuukauden hoitopäivät ja poissaolosta on ilmoitettu sitovasti viimeistään Hyväksyttiin.

10 Sivistyslautakunta Koulujen ja päiväkotien tilojen käytöstä perittävät maksut - arvonlisäveron muutos Sivistyslautakunta 7 Kunnan hallintosäännön mukaan (liite 3, 4/15) sivistyslautakunta päättää palvelujensa maksujen suuruudesta ja maksuvapautusten periaatteista. Sivistyslautakunta on pykälässä 27 päättänyt päiväkotien ja koulujen tiloista perittävistä maksuista. Verokanta on muuttunut vuoden 2013 alusta 23 prosentista 24 prosenttiin. Tilojen käytöstä perittäviä maksuja (alv. 0%) ei koroteta, koska hinnat tarkistettiin ja nostettiin kuluja vastaaviksi alkaen. (valm. PV) Sivistyslautakunta tarkentaa käytössä olevaa hinnastoa arvonlisäveron osalta päiväkotien ja koulujen tiloista perittävistä maksuissa liitteen 2 mukaisesti. Hyväksyttiin.

11 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunnan vuoden 2012 toimintakertomus Sivistyslautakunta 8 Sivistyslautakunnan toimintakertomus (liitteet 3-7) sisältää talousarvion 2012 mukaisesti seuraavat tulosyksiköt: - sivistystoimen hallinto - opetustoimi - varhaiskasvatus - kirjasto- ja kulttuuripalvelut - vapaa-aikatoimi Numeraalinen osa on vielä valmisteilla talousosastolla. (valm. PV) Sivistyslautakunta päättää - hyväksyä sivistyslautakunnan vuoden 2012 toimintakertomukset (liitteet 3-8) ja - esittää sen edelleen kunnanhallituksen ja -valtuuston hyväksyttäväksi. Sivistyslautakunta päätti - hyväksyä sivistyslautakunnan vuoden 2012 toimintakertomukset (liitteet 3-8 ja 8 a) - esittää sen edelleen kunnanhallituksen ja -valtuuston hyväksyttäväksi. Tarja Seppälä poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn jälkeen klo

12 Sivistyslautakunta A2 kielen (saksa) tuntijaon muuttaminen 8. luokalla ja 9. luokalla Sivistyslautakunta 9 Oppivelvollisille annettavan perusopetuksen tuntijaosta määrätään valtioneuvoston antamassa asetuksessa /1435. Sivistyslautakunnan pykälässä 55 hyväksymässä Lemin kunnan opetussuunnitelmassa on vahvistettu Lemin perusopetuksen tuntijako (oheismateriaali). Oppilaan vuosiviikkotuntimäärän tulee olla vähintään 30 vuosiluokilla 7-9. A2-kieltä opetetaan luokilla kolme vuosiviikkotuntia ja luokilla kaksi vuosiviikkotuntia. A2-kieltä opiskelevien luokkien oppilaiden vähimmäisvuosiviikkotuntimäärät ylittyvät viidestä kahteen. Nykyisen 7. -luokkalaisten huoltajat ovat yksimielisesti pyytäneet, että A2-kieli (saksa) korvaisi yhden valinnaisaineen 8. ja 9. luokilla. Oppilaat valitsevat normaalisti kolme kahden tunnin valinnaisainetta. Täten tälle oppilasryhmälle tulisi valittavaksi 8. ja 9. luokalle vain kaksi valinnaisainetta. Valintatilanteessa oppilaat ja huoltajat ovat sitoutuneet, että valinta sitoo oppilasta 9. luokan loppuun asti ja lisää oppilaan tuntimäärää. Työjärjestysteknisesti valinnaisaine voitaisiin sisällyttää samaan aikaan opetettavaksi muiden valinnaisaineiden kanssa. Nyt oppitunnit on täytynyt sijoittaa päivän seitsemänneksi tunniksi, mikä ei kaikkien oppilaiden osalta ole enää tehokasta kielen oppimisen työaikaa, johon myös osa huoltajista vetoaa. Lisäksi järjestely on lisännyt koulukuljetuskustannuksia 3863 euroa lukuvuodessa. Ryhmässä on kuusi oppilasta. Lappeenrannan kaupungin perusopetuksessa A2-kielen voi sisällyttää yhdeksi valinnaisaineeksi. Valtakunnallisesti opetussuunnitelman tavoitteita, tuntijakoa, opetussuunnitelman perusteita ollaan uudistamassa ja paikallisten opetussuunnitelmien mukainen opetus käynnistyy kaikilla vuosiluokilla syksyllä Silloin asian voisi ratkaista pysyväksi Lemin kunnan perusopetuksen tuntijaossa. Siihen asti asia ratkaistaisiin lukuvuosikohtaisesti oppilaita ja huoltajia kuunnellen. (valm. PV)

13 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta päättää, että A2-kieli (saksa) opetetaan yhtenä valinnaisaineena 8. luokalla lukuvuotena ja 9. luokalla Hyväksyttiin.

14 Tekninen lautakunta Sivistyslautakunta Iitiän elämysmaan työryhmä Tekninen lautakunta 79 Tuomelanpellon asuntoalueella Iitiässä on vanha hiekkakuoppa, jonka käyttöä on ajateltu kuntalaisten tekemien suunnitelmien mukaan toteutettavaksi. Suunnittelu vaatii koordinointia ja ajatusten yhteensovittamista. Sen johdosta on syytä muodostaa työryhmä ohjaamaan suunnittelua. Tekninen lautakunta keskustelee työryhmän kokoonpanosta kokouksessaan ja esittää teknisen puolen jäsenet työryhmään. Ehdotus ki Tekninen lautakunta esittää työryhmän jäseniksi tekniseltä puolelta Eero Henttua (varalla Markku Immonen) ja Mika Lohtanderia sekä pyytää sivistyspuolta ja kylätoimikuntaa esittämään omat jäsenensä. Ehdotus hyväksyttiin. Kokouksessa keskusteltiin ko paikan lopullisesta nimestä ja annetaan se tulevan toimikunnan päätettäväksi. Sivistyslautakunta 10 Tekninen lautakunta pyytää pykälässä 79 sivistyslautakuntaa esittämään jäsenensä Iitiän elämysmaan työryhmään. Iitiän elämysmaan toiminta on kuntalaisten vapaa-aikaan liittyvää toimintaa. Elämysmaa voisi toimia myös todennäköisesti Iitiän päiväkodin ja esiopetuksen oppimisympäristönä. Jotta elämysmaan suunnittelussa sekä myöhemmin toteuttamisessa ja kunnossapidossa edistettäisiin yhteisöllisyyttä, voisi olla tarkoituksenmukaista, että kuultaisiin myös lasten ja nuorten ääntä. Työryhmässä voisi olla sivistyslautakunnan jäsenen lisäksi esimerkiksi vapaa-aikasihteeri (varalla Iitiän päiväkodinjohtaja) ja Koulukeskuksen oppilaskunnan puheenjohtaja. Asiantuntijoina työryhmä voisi käyttää Iitiän päiväkodinjohtajaa sekä tarvittaessa Koulukeskuksen oppilaskuntaa ohjaavaa opettajaa. Sivistyslautakunta keskustelee kokouksessa työryhmän kokoonpanosta ja esittää jäsenet työryhmään. Vapaa-aikasihteeri, Iitiän päiväkodinjohtaja ja oppilaskunnan ohjaava opettaja ja puheenjohtaja ovat antaneet suostumuksensa tehtävään. (valm. PV)

15 Tekninen lautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta esittää työryhmän jäseneksi vapaa-aikasihteeriä ja Koulukeskuksen oppilaskunnan puheenjohtajaa. Sivistyslautakunta valitsee ja esittää keskuudestaan oman jäsenen. Sivistyslautakunta esittää työryhmän jäseneksi vapaa-aikasihteeriä, Koulukeskuksen oppilaskunnan puheenjohtajaa ja lautakunnan jäsentä Ilkka Heleniä.

16 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodeksi 2013 Sivistyslautakunta 11 Lemin kunnanvaltuusto on 38, hyväksynyt talousarvion vuodelle 2013 ja taloussuunnitelman vuosille Lemin kunnan hallintosäännön neljännen luvun 23 :n mukaan lautakunta tekee vuosittain talousarvioon perustuvan käyttösuunnitelman. Suunnitelmassa määritellään määrärahojen jakaminen ja vastuut tulosaluettain ja siirrot tulosyksiköittäin. (valm. PV) Sivistyslautakunta päättää 1. hyväksyä sivistyspalvelujen käyttösuunnitelman (liite 9 ja 10) vuodelle hyväksyä käyttösuunnitelmaan liittyvän vastuunjaon (liite 11) 3. hyväksyä, että tulosyksikköjen sisäisistä siirroista, lukuunottamatta henkilöstökulujen siirtoja, päättää kunkin tulosyksikön vastaavaksi nimetty viranhaltija 4. että tulosyksikön vastaavaksi nimetyn viranhaltijan ollessa estynyt voi osastopäällikkö päättää osastonsa hankinnoista talousarviossa määritellyin eurorajoin ja ohjein 5. että sivistysosaston palveluyksiköiden tositteiden hyväksyjille saatetaan tietoon kunnanjohtajan määräyksen tositteiden hyväksyjistä (liite 12). Hyväksyttiin. Leena Priha poistui kokouksesta tämän pykälän jälkeen klo

17 Sivistyslautakunta Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle koskien X.X. lapsen koulukiusaamisasiaa Sivistyslautakunta 12 Osittain salassa pidettävä JulkL 24 Etelä-Suomen aluehallintovirasto pyytää Lemin sivistyslautakuntaa antamaan lausunnon sekä Koulukeskuksen rehtoria ja asiaan liittyviä opettajia antamaan selvitykset X.X. tekemän hallintokantelun johdosta, ESAVI/69/ /2013. Kantelu koskee Lemin koulukeskuksen rehtorin ja opettajien toimintaa mm. kantelijan lapsen koulukiusaamisasiassa. Aluehallintovirasto pyytää lausuntoa ja selvityksiä mennessä. Lisäselvitykseen aluehallintovirasto pyytää hankkimaan Lemin koulukeskuksen viranhaltijoiden selvitykset mennessä. LIITTEET (salassa pidettäviä, JulkL 24, kohta 6) Opetustoimen ylitarkastaja Helena Väinämö ja sivistysosaston päällikkö Petri Vainikka ovat puhelimessa sopineet, että sivistyslautakunnan lausunnon ja viranhaltijoiden selvitykset voidaan jättää Etelä- Suomen aluehallintovirastolle mennessä. Määräajan pidennystä perustellaan kunnan viranomaisten järjestäytymisellä kuntavaalien jälkeen. Lemin uusi kunnanvaltuusto valitsi sivistyslautakunnan jäsenet. Lemin uusi sivistyslautakunta kokoontuu ensimmäisen kerran Sivistyslautakunta on hankkinut Lemin koulukeskuksen rehtorilta, apulaisrehtorilta ja asiaan liittyviltä opettajilta selvitykset ja lausuu seuraavaa: Selvityksissä ja lausunnossa vedotaan - sivistyslautakunnan tekemään päätöksen pykälän 7 liitteeseen apulaisrehtorin tehtävistä, - perusopetuslain 15 :ään opetussuunnitelmasta, - 29 :ään oikeudesta turvalliseen opiskeluympäristöön, - 31 :ään oppilashuollosta sekä - 36 :ään kurinpidosta, - 36b :ään häiritsevän ja turvallisuutta vaarantavan oppilaan poistamisesta sekä - perusopetusasetuksen 18 :ään rehtorin ja opettajan päätösvallasta eräissä tilanteissa sekä - lakiin 621/1999 viranomaisen toiminnan julkisuudesta pykälään 24 ja asiaan liittyviin muihin säädöksiin.

18 Sivistyslautakunta SALASSA PIDETTÄVÄ OSUUS ALKAA, Julkisuuslaki

19 Sivistyslautakunta SALASSA PIDETTÄVÄ OSUUS PÄÄTTYY (valm. PV) Sivistyslautakunta 1. päättää antaa tämän pykälän koko tekstin lausuntona aluehallintovirastolle 2. päättää antaa aluehallintovirastolle rehtorin selvityksen, jonka liitteissä ovat apulaisrehtorin, asianosaisten opettajien ja oppilashuoltohenkilöstön erilliset selvitykset. Rehtorin selvitys liitteineen sisältää salassa pidettävää tietoa, Julkisuuslaki toteaa, että lautakunnalle annettujen selvitysten perusteella rehtori, apulaisrehtori ja asianosaiset opettajat ovat hoitaneet kantelijan lapsen koulunkäyntiin, mm. kiusaamiseen liittyviä asioita noudattaen perusopetuslakia ja -asetusta sekä opetussuunnitelmaa, kunnanhallintosääntöä ja sivistyslautakunnan päätöksiä. Hyväksyttiin. Esittelijä ilmoitti esteellisyytensä Koulukeskuksen rehtorina ennen päätöksen tekemistä eikä ollut läsnä kokouksessa kello Asia ratkaistiin puheenjohtajan esityksestä.

20 Sivistyslautakunta Erityisopettajalle eron myöntäminen ja erityisopettajan viran nro 0026 täyttämispyyntö Sivistyslautakunta 13 Erityisopettaja Päivi Tani on ilmoittanut päivätyllä ja kuntaan saapuneella kirjeellä eroavansa Lemin kunnan erityisopettajan virasta alkaen. Liitteenä 16 on Päivi Tanin eroilmoitus. Hallintosäännön pykälän 48 mukaan lautakunta päättää viranhaltijoiden valinnasta. Kunnanvaltuusto on pykälässä 38 päättänyt, että virkojen ja työsopimussuhteiden vakinaiseen täyttämiseen on saatava kunnanhallituksen lupa. Syyslukukauden 2013 alusta alkaen tarvitaan Lemin kuntaan erityisopettaja, jonka ensisijaisiin tehtäviin kuuluu kasvatus- ja opetustyössä yleisen, tehostetun ja erityisen tuen antaminen perusopetuksen oppilaille. (valm. PV) Sivistyslautakunta 1. päättää myöntää Päivi Tanille eron erityisopettajan virasta alkaen. 2. pyytää kunnanhallitukselta luvan erityisopettajan viran (nro 0026) täyttämiseen vakinaisesti lautakunnan päättämänä aikana joko lukuvuoden 2013 tai 2014 alusta lukien. Hyväksyttiin.

21 Sivistyslautakunta Erityisopettajan viran työajan lisääminen ja viran numeroiminen Sivistyslautakunta 14 Kunnanvaltuusto on pykälässä 38 päättänyt, että virkojen ja työsopimussuhteiden vakinaiseen täyttämiseen on saatava kunnanhallituksen lupa. Valtuusto on päättänyt erityisopettajan viran työajan muutoksesta 100 prosenttiseksi alkaen. Lukuvuonna osa-aikaista virkaa hoidetaan määräaikaisesti. Syyslukukauden 2013 alusta alkaen tarvitaan kokoaikainen erityisopettaja, jonka ensisijaisiin tehtäviin kuuluu kasvatus- ja opetustyössä yleisen, tehostetun ja erityisen tuen antaminen perusopetuksen oppilaille. Osa-aikaista virkaa ei ole numeroitu. Erityisopettajan virka voitaisiin numeroida 0027:ksi toisen erityisopettajan numerointia seuraten. Virkojen ja tehtävien numerointi auttaa selventämään, mikä virka ja tehtävä kulloinkin on kyseessä. (valm. PV) Sivistyslautakunta 1. pyytää kunnanhallitukselta luvan, että osa-aikainen erityisopettajan virka saadaan täyttää vakinaisesti kokoaikaiseksi lautakunnan päättämänä aikana joko lukuvuoden 2013 tai 2014 alusta lukien. 2. päättää ehdottaa, että virasta alettaisiin käyttää tunnistenumeroa Hyväksyttiin.

22 Sivistyslautakunta Lukuvuoden tuntimäärät kouluille Sivistyslautakunta 15 Hallintosäännön mukaan sivistyslautakunnan ratkaisuvaltaan kuuluu hyväksyä koulujen vuosittaiset tuntimäärät. Tuntimäärien perustana on Lemin kunnan opetussuunnitelman mukainen tuntijako. 1-2 luokilla 21 tuntia/viikko 3-4 luokilla 24 tuntia/viikko 5-6 luokilla 26 tuntia/viikko 7-9 luokilla 30 tuntia/viikko Valinnainen A2 -kieli lisää vuosiviikkotuntimäärää luokilla kolme sekä luokilla kaksi vuosiviikkotuntia. Opetusryhmien lisäresurssointi voi olla perusteltua mm. väline- (matematiikka, äidinkieli, vieras kieli) sekä taito- (esim. tekninen ja tekstiilityö, liikunta) ja katsomusaineen opetuksessa tai missä tahansa oppilasryhmässä, johon tarvitsee kohdistaa tehostettua ja/tai erityistä tukea. Lisäksi perusopetusryhmien oppilaiden jakaminen poikkeavasti vuosiluokilla on tehtävä valinnaisten aineiden tunneilla sekä muilla tunneilla, joissa se on resurssit huomioiden ja oppiaineen opetuksen perusteella tarkoituksenmukaista. Kuluvana lukuvuonna perusopetuksen vuosiviikkotuntimäärä on 653 jakautuen seuraavasti: Kuukanniemen koulu 168 vuosiviikkotuntia Koulukeskuksen 419 jakautuen vuosiluokille luokille noin 167 vuosiviikkotuntia ja vuosiluokille noin 252 vuosiviikkotuntia koko kunnan erityisopetukseen on varattu 66 vuosiviikkotuntia,mikä sisältää osa-aikaisen, määräaikaisen, erityisopettajan tunnit sekä erityisopetuksen että koulunkäyntiavustajien työajat on vahvistettu koulujen kesken lukuvuosisuunnitelmien yhteydessä. Lemin koulukeskuksessa on kuluvana lukuvuotena 7. ja 9. vuosiluokilla kolme rinnakkaisryhmää ja 8. vuosiluokilla kaksi rinnakkaisryhmää. Valtionavustuksena opetusryhmien pienentämiseen on saatu avustusta lukuvuonna , mikä on kohdennettu 3. ja 4. jaksoihin palkkaamalla määräaikainen resurssiopettaja.

23 Sivistyslautakunta Tiedossa olevat oppilasmäärät tulevaksi lukuvuodeksi ovat seuraavat (arvio ): Kuukanniemen koulussa oppilaita Koulukeskuksen luokilla 1-6 oppilaita Koulukeskuksen luokilla 7-9 oppilaita 101 Koulutulokkaiden ilmoittautumisaika on päättynyt Koulutulokkaita on kunnassa yhteensä noin 28. Oppilaaksi ottopäätöksiä ei ole vielä tässä vaiheessa tehty. A2 -kielen opiskeleminen Lemillä jatkuu. Kuukanniemen koulusta siirtyy Koulukeskukseen 7. luokalle kuusi oppilaista, jotka jatkavat viidennellä luokalla alkanutta A2 -kielen (venäjä) opiskelua. Uusi A2 -kielen venäjän ryhmä muodostuu tulevaksi lukuvuodeksi sekä Kuukanniemen kouluun että Koulukeskukseen viidennelle luokalle. A2- venäjän on valinnut 8 Koulukeskuksen ja 9 Kuukanniemen koulun oppilaista. Koulukeskuksessa jatkuu A2 -venäjän ryhmä kuudennella luokalla tulevana lukuvuotena. Näin ollen A2 -kielen resurssia tarvitaan Koulukeskuksessa kolme vuosiviikkotuntia lisää. Lemin koulukeskuksessa tulevia 7. luokan oppilaita olisi 38, jotka jaettaisiin pääasiassa kolmeen ryhmään. Tulevat 9. -luokkalaiset (28 oppilasta) pidetään kahdessa ryhmässä ja tulevat 8. -luokkalaiset (35 oppilasta) pysyvät pääasiassa kolmena ryhmänä. Joissain oppiaineissa on tarkoituksenmukaista liittää ryhmiä oppilaita eri perusopetusryhmistä monimuotoisiin ryhmiin. Vuosiluokilla on pitkiä kahden ja lyhyitä yhden vuosiviikkotunnin valinnaisaineita. Jokaisella luokan oppilaalla on opetussuunnitelman mukaan kolme pitkää kahden vuosiviikkotunnin valintaa ja 9. -luokkalaisilla lisäksi yksi yhden vuositunnin lyhyt valinnaisaine. Valinnaisaineryhmistä sivistyslautakunta on päättänyt erikseen. Vaikka tulevana lukuvuotena vuosiluokkien oppilasmäärä vähenee yhdellä oppilaalla, valinnaisaineryhmien määrä pidetään samana tai pienempänä kuin lukuvuonna Katsomusaineen opetukseen kuuluu joko oman uskonnon tai elämänkatsomustiedon opetus. Katsomusaineen, muun kuin evankelisluterilaisen uskonnon, opetukseen on varauduttava sekä Kuukanniemen koulussa että Lemin koulukeskuksessa vähintään 2-3 vuosiviikkotunnilla lukuvuodeksi , jos ennen lukuvuoden alkua tarvetta ilmenee.

24 Sivistyslautakunta Kuukanniemen koulun johtaja esittää, että Kuukanniemen koulun tuntikehys pysyisi samana kuin , vaikka oppilasmäärä vähenee muutamilla oppilailla. Kuukanniemen koulunjohtajan ja Koulukeskuksen rehtorin neuvottelussa on keskusteltu, että Koulukeskuksen teknisen työn lehtori voisi ottaa osan koulun teknisen työn tunneista hoidettavaksi. Lemillä koko perusopetuksen lähes kaikki erityisoppilaat on integroitu perusopetusryhmiin, koska kuntaan ei ole perustettu erityisoppilaille omia erillisiä pienryhmiä. Erityisopetusresurssia on kunnanvaltuusto , 38 :ssä päättänyt lisätä osa-aikaisen erityisopettajan työaikaa 50 prosenttisella eli virasta tulisi kokoaikainen alkaen. Lisäyksen tarve johtuu lukuvuoden alussa käyttöön otetun perusopetuksen opetussuunnitelman vaatimuksista yleisen, tehostetun ja erityisen tuen antamisesta oppilaille. Kunnan toisen vakinaisen erityisopettajan tehtävänä on ollut toimia valmentajana henkilöille, joilla on AD/HD- tai muu neuropsykiatrinen oireyhtymä (esim. Aspergerin syndrooma, Touretten syndrooma, dysfasia). Valmentaja toimii opettajien avustajana ja opettajien kouluttajana sekä yhteyshenkilönä Lemin kunnan muihin palveluihin. Toimintaa on syytä jatkaa. Valmentajan viikkotuntimäärään olisi varauduttava kahdella vuosiviikkotunnilla kuten aikaisempina lukuvuosina. Kouluissa on otettu lukuvuoden aikana Kurre 7-työjärjestysohjelma ja Wilma-ohjelma kodin ja koulun yhteistyön lisäämiseksi. Niiden hyödyntämiseksi tarvitaan opettaja, joka haluaa, osaa ja on kiinnostunut sovelluksien yhteensovittamisessa ja käyttöön ottoon opastamisessa. (valm. PV) Sivistyslautakunta päättää hyväksyä lukuvuoden perusopetuksen kokonaistuntimääräksi 588 tuntia siten, että 1. Kuukanniemen koulun vuosiviikkotuntimäärä on 167, josta kerhoihin osoitetaan vähintään 2 vuosiviikkotuntia sekä vähintään 3 vuosiviikkotuntia teknisen työn lehtorin tunteihin ja 3 vuosiviikkotuntia yhteisten opettajien siirtymisiin, 2. Koulukeskuksen vuosiviikkotuntimäärä on 420 jakautuen vuosiluokille laskennallisesti noin 168 ja vuosiluokille noin 252. Kaksi vuosiviikkotuntia osoitetaan kerhoihin, 3. yksi vuosiviikkotunti osoitetaan opettajalle, joka määrätään hoitamaan ja toimimaan Primus-, Kurre- ja Wilma-ohjelmien vastaavana asiantuntijana,

25 Sivistyslautakunta erityisopetuksen tunneista päätetään erikseen, mikäli kunnanhallitus antaa erityisopettajia koskevan päätöksen täyttöluvasta, 5. koulunkäyntiavustajien työaika jaetaan oppilaiden tarpeiden mukaan sivistysosaston päällikön päätöksellä. Avustajien työaika vahvistetaan kouluittain lukuvuosisuunnitelmien vahvistamisen yhteydessä. Hyväksyttiin.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Käsiteltävät asiat 9. Saapuneet kirjeet...18 10. Sivistyslautakunnan vuoden 2011 toimintakertomus...19 11. Sivistyslautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodeksi 2012...20 12. Vapaa-aikatoimen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali 1/2010 1 Sivistyslautakunta 26.1.2010 klo 18.00 18.50 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Sivistyslautakunta 14.1.2015. 1. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen v. 2015...

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Sivistyslautakunta 14.1.2015. 1. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen v. 2015... PÖYTÄKIRJA 1/2015 Sivistyslautakunta 14.1.2015 Käsiteltävät asiat 1. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen v. 2015...2 2. Sivistyslautakunnan pöytäkirjojen tarkastaminen, nähtävillä

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Sisällysluettelo 47. Saapuneet kirjeet...88 48. Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus vuodeksi 2013 ja talous- ja henkilöstösuunnitelmat vuosiksi 2013 2015...89 49. Lasten päivähoitomaksujen määrittäminen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 3/2011 40 Sivistyslautakunta. 5.4.2011 klo 18.00 19.30. Uusi kunnantalo, kokoushuone

LEMIN KUNTA 3/2011 40 Sivistyslautakunta. 5.4.2011 klo 18.00 19.30. Uusi kunnantalo, kokoushuone 3/2011 40 Sivistyslautakunta 5.4.2011 klo 18.00 19.30 Uusi kunnantalo, kokoushuone Pietiläinen Risto Rings Mervi Värtö Minna Heikka Jari Hakonen Hannu Kohonen Tarja Alaoutinen Ari Taipale Heikki puheenjohtaja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivistyslautakunta

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivistyslautakunta Käsiteltävät asiat 49. Viranhaltijapäätökset...85 50. Lukuvuoden tehostetun ja erityisen tuen tuntimäärät kouluille...86 51. Varautuminen lukuvuoden 2013-2014 koulujen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivistyslautakunta 19.2.2014

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivistyslautakunta 19.2.2014 PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivistyslautakunta 19.2.2014 Käsiteltävät asiat 1. Saapuneet kirjeet...2 2. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen v. 2014...3 3. Sivistyslautakunnan pöytäkirjojen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2. Tekninen lautakunta 1 5.2.2015. Teknisen lautakunnan kokouspöytäkirjojen tarkastaminen vuonna 2015 2016

LEMIN KUNTA 2. Tekninen lautakunta 1 5.2.2015. Teknisen lautakunnan kokouspöytäkirjojen tarkastaminen vuonna 2015 2016 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 5.2.2015 klo 17-18 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone ESITYSLISTA Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo 17.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Henkilötiedot on poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU 20.03.18 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivistyslautakunta. 1. Viranhaltijapäätökset...2

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivistyslautakunta. 1. Viranhaltijapäätökset...2 PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivistyslautakunta Käsiteltävät asiat 1. Viranhaltijapäätökset...2 2. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta 1.1. - 10.2.2016...3 3. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1( ) VAPAA-AIKAJAOSTO Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.00-19.10. Kunnantalon takkahuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1( ) VAPAA-AIKAJAOSTO Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.00-19.10. Kunnantalon takkahuone 1 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1( ) VAPAA-AIKAJAOSTO Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.00-19.10 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Uusi kunnantalo, kokoushuone Pietiläinen Risto puheenjohtaja. Hakonen Hannu jäsen Kohonen Tarja jäsen Alaoutinen Ari jäsen

Uusi kunnantalo, kokoushuone Pietiläinen Risto puheenjohtaja. Hakonen Hannu jäsen Kohonen Tarja jäsen Alaoutinen Ari jäsen Sisällysluettelo 1. Saapuneet kirjeet...2 2. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen...3 3. Sivistyslautakunnan pöytäkirjojen tarkastaminen, nähtävillä pitäminen ja valitusajan

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Sivistyslautakunta 10.9.2013

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Sivistyslautakunta 10.9.2013 PÖYTÄKIRJA 7/2013 Sivistyslautakunta 10.9.2013 Käsiteltävät asiat 64. Saapuneet kirjeet...113 65. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus...114 66. Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus vuodeksi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010 Sivistyslautakunta 26.01.2010 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 26.01.2010 klo 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta 8/2011 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Torstaina 29.09.2011 klo 18.00 Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 2. 3. liite 1 4. liite 2-4 5. 6. 7. liite 6-8 Kokouksen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34 Tekninen lautakunta Nro 3/ 2012 KOKOUSAIKA Torstai 29.3.2012 klo 18.00-18.39 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 16.1.2014 klo 17-19 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015. Sivistyslautakunta 10.02.2015 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015. Sivistyslautakunta 10.02.2015 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015 Sivistyslautakunta 10.02.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 10.02.2015 klo 18.00 18.55 Kunnanviraston kokoushuone Pystykoski Tero

Lisätiedot

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN.

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN. MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN. ASIAT: 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 45 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 46 Luokanopettajan

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12 Viranomainen No 2/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 22 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 18.00 19.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto,

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x) KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu Nro 4 5.7.2017 26 Kokousaika 5.7.2017 klo 19-20.25 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali 2/2010 9 Sivistyslautakunta 15.2.2010 klo 18.00 19.22 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018 Sivistyslautakunta 24.01.2018 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Keskiviikko 24.01.2018 klo 17.30 Kunnanhallituksen kokoushuone Törmä Leila Jokioja

Lisätiedot

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30-18:08 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Jokioja Tiina Puheenjohtaja Annala Hanna Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa Kuusisto Kosti

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 Tekninen lautakunta Nro 3/2013 KOKOUSAIKA Torstaina 4.4.2013 klo 17 17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 11/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikko 26.10.2016

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 Tekninen lautakunta Nro 8/2012 KOKOUSAIKA Torstaina 1.11.2012 klo 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 1/2010 1 Tekninen lautakunta Torstai 14.01.2010 klo 18.00-19.55 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri Riku

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 Tekninen lautakunta Nro 6/2012 KOKOUSAIKA Torstai 2.8.2012 klo 18.00 18.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo () () () () () () () () ()

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo () () () () () () () () () KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA Sivu Nro 4 5.7.2017 26 Kokousaika 5.7.2017 klo 19- Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 8.1.2019 Kokoustiedot Aika Tiistai 15.1.2019 klo 18.00 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

2 LUKION JOHTOKUNNAN PÖYTÄKIRJOJEN TARKASTAMINEN JA NÄHTÄVÄNÄPITO VUONNA 2014

2 LUKION JOHTOKUNNAN PÖYTÄKIRJOJEN TARKASTAMINEN JA NÄHTÄVÄNÄPITO VUONNA 2014 KOKOUSKUTSU KOKOUS: Kinnulan lukion johtokunta PAIKKA: Kinnulan lukio, luokka 158 AIKA: Maanantai 26.5.2014 klo 18.30-19.35 1 LUKION JOHTOKUNNAN KOKOUSPÄIVÄT JA KOKOUSAIKA 2 LUKION JOHTOKUNNAN PÖYTÄKIRJOJEN

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Hankintapalvelut, Tullitie 7 D, LAPPEENRANTA. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä

Etelä-Karjalan Hankintapalvelut, Tullitie 7 D, LAPPEENRANTA. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä Lemin kunta 1 Aika klo 9-9.10 Paikka Etelä-Karjalan Hankintapalvelut, Tullitie 7 D, 53500 LAPPEENRANTA Saapuvilla olleet jäsenet Pylkkö Osmo Huttunen Matti Värtö Veijo puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41 Tekninen lautakunta Nro 6/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 17.9.2015 klo 17-18.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 Tekninen lautakunta Nro 3/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 8.5.2014 klo 17-18.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivistyslautakunta. 24. Viranhaltijapäätökset...33

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivistyslautakunta. 24. Viranhaltijapäätökset...33 PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivistyslautakunta Käsiteltävät asiat 24. Viranhaltijapäätökset...33 25. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta 1.1. - 3.5.2016...34 26. Muistitikun myyntihinta kirjastossa...35

Lisätiedot

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja Kokouskutsu / Esityslista Nro 1/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Törmä Leila Puheenjohtaja Jokioja Tiina 1. Varapuheenjohtaja Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 5 51

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 5 51 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 5 51 KOKOUSAIKA Perjantai 19.9.2008 klo 19.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Matkailutila Surkeenjärvi Vanhala Jari A., puheenjohtaja

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika 14.4.2015 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 12 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 18.10.2016 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 2/ Sivistyslautakunta Aki Jauhojärvi Johanna Jäntti Emma Lehtonen Markku Rauhala Katriina Sieppi

Muonion kunta Esityslista 2/ Sivistyslautakunta Aki Jauhojärvi Johanna Jäntti Emma Lehtonen Markku Rauhala Katriina Sieppi Muonion kunta Esityslista 2/2019 1 Sivistyslautakunnan kokous Aika Tiistaina 29.1.2019 klo 18.00 Paikka kunnantalon valtuustosali Läsnä Petri Sinikumpu puheenjohtaja Mikael Heikkilä varapuheenjohtaja Aki

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Sisällys

LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Sisällys LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta 4.1.2018 Sisällys Oikaisuvaatimus Juurela...2 Rakennustarkastajan virka / haastatteluryhmän valinta...3 LEMIN KUNTA Esityslista Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/2018 KOKOUSAIKA

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012 Sivistyslautakunta 17.01.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 Puumilan Taitotalo Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA Ma klo KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA Ma klo KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA Ma 23.2.2015 klo 18.30-21.10 KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu Jäsenet: paikalla: Varajäsenet: paikalla: Saukko Piia, pj. x Saukko

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 9

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 9 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 9 Tekninen lautakunta Nro 2/2015 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 1.4.2015 klo 17-18.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Sivistyslautakunta. 46. Viranhaltijapäätökset...70

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Sivistyslautakunta. 46. Viranhaltijapäätökset...70 PÖYTÄKIRJA 6/2016 Sivistyslautakunta Käsiteltävät asiat 46. Viranhaltijapäätökset...70 47. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta 1.1. - 7.9.2016...71 48. Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011 KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Aika Tiistai 21.02.2012 klo 17.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat nro Liite nro 10 3 Käyttösuunnitelma vuodelle 2012 11 4 Sivistystoimen

Lisätiedot

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander.

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander. Esityslista Nro 2/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Smolander

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2017. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2017. Sivistyslautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2017 Sivistyslautakunta 08.03.2017 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Keskiviikko 08.03.2017 klo 17.30 19.13 Yhtenäiskoulun opettajainhuone Oksanen Annika Jokioja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015. Sivistyslautakunta 05.05.2015 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015. Sivistyslautakunta 05.05.2015 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015 Sivistyslautakunta 05.05.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 05.05.2015 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Hellgren

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA ESITYSLISTA Kokousnumero 7/2015 Aika Pe 10.07.2015 klo 15.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIALISTA Perjantaina 10.07.2015 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 7/2015 ASIA LIITE 50 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15 SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15 ASIALISTA KOKOUSAIKA Keskiviikkona 23.05.2012 klo 17.00 18.08 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 11 17 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Heikki Taipale ja Mervi Rings.

Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Heikki Taipale ja Mervi Rings. Sisällysluettelo 15. Saapuneet kirjeet...28 16. Vapaa-aikatoimen järjestöavustusten ja kulttuuritoimen kohdeavustusten haettavaksi julistaminen...29 17. Iltapäivätoiminta lukuvuosi 2012-2013...31 18. Perhepäivähoidon

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2015. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2015. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2015 Sivistyslautakunta 02.06.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 02.06.2015 klo 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Hellgren Jussi

Lisätiedot

Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05. Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, varapuheenjohtaja Mustonen Annukka, jäsen

Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05. Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, varapuheenjohtaja Mustonen Annukka, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2014 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89 ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus 16.04.2012 Käsiteltävät asiat 66. Kunnanvaltuuston päätösten 10.4.2012 täytäntöönpano...89 67. Haagin yleissopimuksen mukainen kulttuuriomaisuuden luettelo...90 68.Kaavoituskatsaus

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 16.03.2015 klo 10.00 11.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2016 Kunnanhallitus Sivu 24. Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2016 Kunnanhallitus Sivu 24. Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2016 Kunnanhallitus Sivu 24 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste)

Lisätiedot

Emmi Romppainen Emmi Romppainen

Emmi Romppainen Emmi Romppainen Kokouskutsu Nro Koulutuslautakunta 21.3.2019 2 Kokousaika TORSTAI 28.3.2019 KLO 18.00 Kokouspaikka Miinan koulun opettajien huone Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 7 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kalevi Kinnunen Joonas Kinnunen Elina Harjula* Kirsti Häkkinen Tiina Kuivaniemi Tapani Pasanen Elma Tainio. (x) (-) (x) (x) (x) (x) (x)

Kalevi Kinnunen Joonas Kinnunen Elina Harjula* Kirsti Häkkinen Tiina Kuivaniemi Tapani Pasanen Elma Tainio. (x) (-) (x) (x) (x) (x) (x) KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 28.02.2017 Kokousaika Tiistai 28.02.2017 klo 17.00-17.55. Kokouspaikka Biologian luokka, Keskuskoulu, Kinnula Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 Sivistyslautakunta. 32. Viranhaltijapäätökset...52

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 Sivistyslautakunta. 32. Viranhaltijapäätökset...52 PÖYTÄKIRJA 4/2015 Sivistyslautakunta Asialista 32. Viranhaltijapäätökset...52 33. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta 1.1. - 15.4.2015...53 34. Leikkikenttätoiminta kesällä 2015...54 35.

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA ESITYSLISTA Kokousnumero 6/2019 Aika Tiistai klo 17.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU 21.05.19 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 6/2019 ASIA LIITE 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro 3/19.4.2011

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro 3/19.4.2011 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3/19.4.2011 Kokousaika 19.4.2011 klo 19.00 20.18 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä -

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 2/2019. Kisatien koulu. 14 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 2/2019. Kisatien koulu. 14 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 2/2019 KOKOUSAIKA Tiistai 5.2.2019 klo 18.00 19.11 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia n:o Liite n:o Kisatien koulu Asia 14 Kokouksen

Lisätiedot

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2 / 2017 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) 10.4.2017 klo 9.00

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009 Sivistyslautakunta 16.06.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 16.06.2009 klo 18.00 18.45 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011. Perusturvalautakunta. 18.01.2011 klo 17.30 18.10

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011. Perusturvalautakunta. 18.01.2011 klo 17.30 18.10 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet 18.01.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/2017 KOKOUSAIKA Torstaina 2.2.2017 klo 17 17.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivistyslautakunta 28.8.2014

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivistyslautakunta 28.8.2014 PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivistyslautakunta 28.8.2014 Käsiteltävät asiat 63. Viranhaltijapäätökset...88 64. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus...89 65. Päiväkotien toiminta-aika toimintavuonna 2014

Lisätiedot

Osmo Pylkkö puheenjohtaja ja pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä

Osmo Pylkkö puheenjohtaja ja pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä Lemin kunta 1 Aika klo 16.00-16.30 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanvirasto Pylkkö Osmo Huttunen Matti Pesari Markku puheenjohtaja varapuheenjohtaja varajäsen Muut saapuvilla olleet - Laillisuus

Lisätiedot

Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI

Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI PORNAISTEN KUNTA Nuorisovaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 23.3.2015 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI Halla,

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 11/ Sivistyslautakunta Aki Jauhojärvi Johanna Jäntti Emma Lehtonen Markku Rauhala Katriina Sieppi

Muonion kunta Esityslista 11/ Sivistyslautakunta Aki Jauhojärvi Johanna Jäntti Emma Lehtonen Markku Rauhala Katriina Sieppi Muonion kunta Esityslista 11/2019 1 Sivistyslautakunnan kokous Aika Maanantaina 9.9.2019 klo 18.00 Paikka Teknisen toimiston kokoustila Läsnä Petri Sinikumpu puheenjohtaja Mikael Heikkilä varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Pornaisten Yhtenäiskoulu, Yläkoulu-rakennus, K-ovi. Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Pornaisten Yhtenäiskoulu, Yläkoulu-rakennus, K-ovi. Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 2/2014 Sivistyslautakunta Lähettämispäivä 5.2.2014 KOKOUSAIKA Torstai 13.2.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Pornaisten Yhtenäiskoulu, Yläkoulu-rakennus, K-ovi KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 8.4.2011 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Laukkanen

Lisätiedot

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 4 / 2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Perjantai 7.11.2014 klo 15.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 14 15 16 17 sivu 18 18 19-20 21 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

1 (1) RUUSUTORPAN KOULU. Johtokunnan kokous. Aika klo Ruusutorpan koulun neuvotteluhuone

1 (1) RUUSUTORPAN KOULU. Johtokunnan kokous. Aika klo Ruusutorpan koulun neuvotteluhuone ESITYSLISTA PÖYTÄKIRJA 1 (1) 19.5.2014 RUUSUTORPAN KOULU Johtokunnan kokous Aika 14.5.2019 klo 18.00 Paikka Ruusutorpan koulun neuvotteluhuone Läsnä varsinaiset jäsenet varajäsenet Riku Rinta-Jouppi, pj.

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Jäsenet Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Jäsenet Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 Kokousaika Torstai klo 19.22 20.36 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan kunta, valtuustosali Jäsenet

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 1/2017 1 (15) Aika 24.01.2017, klo 18:25-18:45 Paikka Nuorisotoimisto, Rauhalantie 2 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2011. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2011. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2011 Sivistyslautakunta 25.01.2011 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 25.01.2011 klo 18.00 19.05 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 5.12.2012 KOKOUSAIKA Tiistaina 11.12.2012 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 108 75

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Siun sote neuvottelukunta Aika 24.10.2017 klo 15:00-16:12 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat :t 6-10 Otsikko Sivu 6 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Tekninen lautakunta 06/

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Tekninen lautakunta 06/ KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Tekninen lautakunta 06/2017 25 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 25.10.2017 kello 17.30 KOKOUSPAIKKA Uuden virastotalon kokoushuone, Laituritie 1, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 13.4.2012 klo 9.00-14.20 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja, pöytäkirjanpitäjä 30 34 Tuomi Vilho varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 Sivistyslautakunta. 20. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 Sivistyslautakunta. 20. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta ESITYSLISTA 3/2019 Sivistyslautakunta Käsiteltävät asiat 20. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta 1.1. - 10.4.2019...33 21. PAKKA - ehkäisevän päihdetyön maakunnallinen verkosto...34 22.

Lisätiedot