LEMIN KUNTA 4/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LEMIN KUNTA 4/2010 33 Sivistyslautakunta. 3.5.2010 klo 18.00 20.35. Kunnanvirasto 1, valtuustosali"

Transkriptio

1

2

3 4/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen puheenjohtaja Mervi Rings varapuheenjohtaja, poistui klo Jari Heikka jäsen Hannu Hakonen jäsen Tarja Kohonen jäsen Ari Alaoutinen jäsen, saapui klo Raija Liisa Tikka varajäsen Petri Vainikka esittelijä, Lemin koulukeskuksen rehtori Sirkka Liljander asiantuntija, vapaa-aikasihteeri, paikalla klo ja klo Päivi Parviainen asiantuntija, Lappeenrannan maakuntakirjaston kirjastotoimenjohtaja Tarja Seppälä asiantuntija, päiväkodin johtaja, poistui klo Sonja Laitinen kunnanhallituksen edustaja Eija Sinkko kunnanhallituksen puheenjohtaja Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. :t Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Raija Liisa Tikka ja Mervi Rings ( :t 23 32) ja Ari Alaoutinen ( :t 33 38). Risto Pietiläinen Petri Vainikka Lemillä Raija Liisa Tikka Mervi Rings Ari Alaoutinen Lemillä Lemin koulukeskuksen rehtori Petri Vainikka

4 Sivistyslautakunta Saapuneet kirjeet Sivistyslautakunta 23 Sivistyslautakunta merkitsee saapuneet kirjeet tiedoksi (liite 1). (valm. ST) Merkittiin tiedoksi.

5 Sivistyslautakunta Päiväkoti Oravanpesän sisäilma-asia Sivistyslautakunta 24 Päiväkoti Oravanpesän sisäilma-asiasta huolestuttaa kuntalaisia, päiväkoti-ikäisten huoltajia ja päiväkodin henkilöstöä. Lautakunnan puheenjohtaja on pyytänyt, että lautakuntaa tiedotetaan Oravanpesän sisäilmaongelmista ja toimenpiteistä, jotka ovat vireillä. (valm. PV) Esittelijä tekee esityksen kokouksessa. Esittelijän kokouksessa tekemä ehdotus Esittelijä ehdottaa Päiväkoti Oravanpesän sisäilmatiedotteen lisäämistä saapuneisiin kirjeisiin ja päiväkodin johtajan kuulemista sisäilma-asiassa. Ehdotus hyväksyttiin.

6 Sivistyslautakunta Viranhaltijapäätökset Sivistyslautakunta 25 Sivistysosaston päällikön, koulukeskuksen rehtorin, Kuukanniemen koulunjohtajan, kirjastotoimenjohtajan, päiväkodin johtajan, päiväkodin opettajan ja vapaa-aikasihteerin viranhaltijapäätösluettelot tammihuhtikuulta 2010 ovat nähtävillä kokouksessa. (valm. PV) Sivistyslautakunta päättää merkitä tiedoksi tammi-huhtikuulta sivistysosaston päällikön tekemät viranhaltijapäätökset, 2. Koulukeskuksen rehtorin viranhaltijapäätökset, 3. Kuukanniemen koulunjohtajan viranhaltijapäätökset, 4. kirjastotoimenjohtajan viranhaltijapäätökset, 5. päiväkodin johtajan viranhaltijapäätökset, 6. päiväkodin opettajan viranhaltijapäätökset ja 7. vapaa-aikasihteerin viranhaltijapäätökset. Esittelijän muutettu ehdotus Sivistyslautakunta päättää merkitä tiedoksi tammi-huhtikuulta sivistysosaston päällikön tekemät viranhaltijapäätökset, 2. Koulukeskuksen rehtorin viranhaltijapäätökset, 3. Kuukanniemen koulunjohtajan viranhaltijapäätökset, 4. kirjastotoimenjohtajan viranhaltijapäätökset, 5. päiväkodin johtajan viranhaltijapäätökset, 6. päiväkodin opettajan viranhaltijapäätökset ja 7. vapaa-aikasihteerin viranhaltijapäätökset 8. Koulukeskuksen apulaisjohtajan viranhaltijapäätökset. Merkittiin tiedoksi.

7 Sivistyslautakunta Seutukirjastoselvitystyön päättäminen Sivistyslautakunta 26 Seutukirjastoselvitystyön ohjausryhmä on kokoontunut ja todennut, että seutukirjastoselvitys on tehty ja raportti lähetetty kuntiin lausunnon antamista varten. Etelä-Karjalan kaupungin- ja kunnanhallitukset ovat todenneet, ettei seutukirjaston perustamiseen ole tässä vaiheessa valmiuksia. Mikäli asia tulee ajankohtaiseksi myöhemmin, toteuttamistapa olisi ohjausryhmän mukaan isäntäkuntamalli. Jatkossa kirjastot tiivistävät yhteistyötään erityisesti atk -järjestelmän ja aineistokuljetusten osalta. (valm. PV) Lautakunta merkitsee tiedoksi seutukirjastoselvitystyön päättymisen. Merkittiin tiedoksi.

8 Perusturvalautakunta Sivistyslautakunta Etelä-Karjalan alueellinen lastensuojelusuunnitelma Perusturvalautakunta 43 Vuoden 2008 alusta tuli voimaan uusi lastensuojelulaki, jossa velvoitetaan kuntaa laatimaan lastensuojelulain 12 :n mukainen suunnitelma lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi sekä lastensuojelun järjestämiseksi ja kehittämiseksi. Suunnitelman tulee ylittää hallintokuntien rajat ja kattaa laajasti lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä hyvinvointiin liittyvät palvelut. Kunta voi laatia suunnitelman yksin tai yhdessä muiden kuntien kanssa. Suunnitelman hyväksyy kunnanvaltuusto ja se on tarkistettava vähintään neljän vuoden välein. Suunnitelma tulee ottaa huomioon kunnan vuosittaisissa talous- ja toimintasuunnitelmissa. Suunnitelman laatimiseksi kunnanhallituksia pyydettiin nimeämään edustajansa poliittista päätöksentekoa edustavaan ohjausryhmään sekä viranhaltijoista koostuvaan asiantuntijaryhmään. Etelä-Karjalan alueella on valmisteltu kuntien yhteistyönä lastensuojelulain edellyttämää lastensuojelusuunnitelmaa, joka on valmistunut lausuntokierrokselle. Lausunnot pyydetään mennessä. Perusturvajohtaja esittelee suunnitelman. (valm. hp). Ehdotus ptj Annetaan lastensuojelusuunnitelmasta lausuntoehdotus kunnanvaltuustolle. Esitetään, että annettavassa lausunnossa todettaisiin, että valmisteltu suunnitelma saatetaan loppuun esitetyssä muodossa ja todetaan, että Lemillä korostuu yhteisöllisyyden toimivuus ja harrastusten saatavuus. Toimijoiden yhteistyön edelleen kehittämiseen paneudutaan suunnitelman jalkauttamisvaiheessa, jotta toimijat näkisivät asioita toisen näkökulmasta ja perheiden todellisuuden kohtaaminen palvelujärjestelmässä toteutuisi.

9 Sivistyslautakunta Etelä-Karjalan seudullinen lastensuojelusuunnitelma Sivistyslautakunta 27 Etelä-Karjalan seudullinen suunnitelma lastensuojelun järjestämisestä ja kehittämisestä on saatettu loppuun (liite 2). Tehdyn suunnitelman vieminen käytäntöön edellyttää eri hallintokuntien ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin välistä hyvää yhteistyötä sekä suunnitelman toteutus tulee esille myös seuraavaa budjettia rakentaessa. Lastensuojeluun liittyvistä asioista on suunnitteilla yhteinen koulutustilaisuus syyslukukaudella 2010 yhteistyössä Savitaipaleen kunnan kanssa. (valm. PV) Lautakunta merkitsee tiedoksi, että Etelä-Karjalan seudullinen suunnitelma lastensuojelun järjestämisestä ja kehittämisestä on saatettu loppuun. Merkittiin tiedoksi.

10 Sivistyslautakunta Uskonnon ja katsomusaineiden opetus Sivistyslautakunta 28 Uskonnon opetuksesta säädetään perusopetuslain 13 :ssä (454/ 2003), jossa todetaan, että vähintään kolmelle evankelis-luterilaiseen tai vähintään kolmelle ortodoksiseen kirkkokuntaan kuuluvalle oppilaalle, jotka eivät osallistu oppilaiden enemmistön uskonnon mukaiseen uskonnon opetukseen, järjestetään heidän oman uskontonsa opetusta. Muuhun kuin mainittuihin uskonnollisiin yhdyskuntiin kuuluvalle vähintään kolmelle oppilaalle, jotka eivät osallistu perusopetuslain 13 :n 1. mom. tarkoitettuun uskonnon opetukseen, järjestetään heidän oman uskontonsa opetusta, jos heidän huoltajansa sitä pyytävät. Lemin kunnan perusopetuksen opetussuunnitelman luvun 7.11 mukaan ortodoksisen uskonnon opetuksesta vastaa Lappeenrannan ortodoksinen seurakunta. Opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista säädetään asetuksessa 693/2003, 21 a :ssä. Sen mukaan luokanopettajalla on oltava aineenhallinnan osoittamiseksi opetettavan aineen opinnot osana ns. monialaisia opintoja ollakseen kelpoinen opettamaan opetettavaa ainetta. Samoin aineenopetuksessa tulee olla säädetty pätevyys juuri sen uskonnon opettamiseen, jota opettaa. Hallintosäännön mukaan sivistyslautakunnan ratkaisuvaltaan kuuluu hyväksyä perusopetuksen opetussuunnitelma ja esiopetuksen opetussuunnitelma alkaen. (valm. PV) Sivistyslautakunta päättää 1. poistaa perusopetuksen opetussuunnitelman luvun 7.11 kohdasta ortodoksisen uskonnon opettamisen järjestämiseen liittyvän kohdan 2. järjestää kaikki uskonnon ja katsomusaineisiin liittyvän opetuksen ensisijaisesti omassa kunnassa tai tarvittaessa yhteistyössä naapurikuntien koulutuksen järjestäjien kanssa. Ehdotus hyväksyttiin.

11 Sivistyslautakunta Sivistystoimen työpaikkojen työturvallisuus Sivistyslautakunta 29 Työturvallisuuslain 738/2002 tarkoituksena on parantaa työympäristöä ja työolosuhteita työntekijöiden työkyvyn turvaamiseksi ja ylläpitämiseksi sekä ennalta ehkäistä ja torjua työtapaturmia, ammattitauteja ja muita työstä ja työympäristöstä johtuvia työntekijöiden fyysisen ja henkisen terveyden haittoja. Sivistystoimi on selvittänyt toimialansa työntekijät, jotka tekevät työturvallisuuslain 738/2002, :n mukaista työtä (väkivallan uhka, häirintä, yksintyöskentely). Saadun selvityksen mukaan (liite 3) tällaista työtä tehdään päivähoidossa, esi- ja perusopetuksessa, iltapäivätoiminnassa ja vapaa-aikatoimessa sekä kirjastoissa. Samalla kartoitettiin tiedot myös sellaisilta muiden hallintokuntien työntekijöiltä, jotka työskentelevät sivistystoimen toimipaikoissa. Väkivallan uhkaa ja häirintää on esiintynyt seuraavilla sivistystoimen toimialoilla: varhaiskasvatus, esi- ja perusopetus, kirjastotoimi sekä vapaa-aikatoimi. Yksintyöskentely ja yllättävät tilanteet, joihin voi liittyä väkivallan uhkatilanteita ja häirintää, voi liittyä usein työntekijän tehtäväkuvaan, jossa asiakaskunnan ikä ja kehitystaso on huomioitava sivistystoimen eri yksiköissä. Videovalvonnalla voidaan vähentää ja taltioida uhkaavia tilanteita, häirintää ja ilkivaltaa. Kameravalvonnan edellytyksistä säädetään laissa 759/2004 pykälissä 16 ja 17. (valm. PV) Lautakunta päättää ryhtyä toimenpiteisiin parantaakseen työntekijöiden työturvallisuutta ja torjuakseen ilkivaltaa Lemin koulukeskuksessa ja pääkirjastossa asennuttamalla Lemin koulukeskukseen 2 3 lisäkameraa ja pääkirjastoon 1 2. Ehdotus hyväksyttiin.

12 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sopimus taiteen perusopetuksen järjestämisestä Savitaipaleen Musiikinystävät ry:n kanssa Sivistyslautakunta 24 Taiteen perusopetus on koulun ulkopuolista ensisijaisesti lapsille ja nuorille tarkoitettua taidekasvatusta. Taiteen perusopetusta annetaan mm. musiikkioppilaitoksissa, kuvataidekouluissa, tanssioppilaitoksissa, käsityökouluissa ja muissa oppilaitoksissa. Eri taiteenaloilla annettava taiteen perusopetus etenee tavoitteellisesti tasolta toiselle ja antaa oppilaalle valmiuksia ilmaista itseään sekä hakeutua alan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen. Opetukseen osallistuvilta oppilailta voidaan periä kohtuullisia maksuja, joista päättävät koulutuksen järjestäjät. Taiteen perusopetuksesta annetun lain mukaan opetusta ei saa järjestää taloudellisen voiton tavoittelemiseksi. Liitteenä 3 laki taiteen perusopetuksesta. Lemin kunta ostaa taiteen perusopetuksen opetusta Savitaipaleen Musiikinystävät ry:ltä. Liitteenä 4 on esitys sopimukseksi Lemin kunnan ja Savitaipaleen Musiikinystävät ry:n välille. (valm. RL) Ehdotus Lautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen Lemin kunnan ja Savitaipaleen Musiikinystävät ry:n välille taiteenperusopetuksen palvelujen ostamisesta. Lautakunta päätti hyväksyä esittelijä ehdotuksen seuraavin muutoksin: lukuvuodessa maksettava summa korotetaan 3000 euroon ja oppilasmäärä nostetaan 15 oppilaaseen.

13 Sivistyslautakunta Sopimus taiteen perusopetuksen järjestämisestä Savitaipaleen Musiikinystävät ry:n kanssa Sivistyslautakunta 30 jatkuu Savitaipaleen Musiikinystävät ry ei ole hyväksynyt eikä allekirjoittanut Lemin sivistyslautakunnan päätöksen 24 mukaista sopimusta taiteen perusopetuksen järjestämiseksi Lemin kunnan ja Savitaipaleen Musiikinystävät ry:n välillä (liite 4). Savitaipaleen Musiikinystävät ry on lähestynyt uudelleen sivistyslautakuntaa uudella sopimusluonnoksella (liite 5) sekä vuoden 2009 tasekirjalla ja toimintakertomuksella (liite 6). Hallintosäännön mukaan sivistyslautakunnan ratkaisuvaltaan kuuluu päättää toimialueen sopimuksista ja sitoumuksista. (valm. PV) Lautakunta päättää esittää Savitaipaleen Musiikinystävät ry:n kanssa sopimuksen solmimista (liitteen 7) korostetuin muutoksin. Ehdotus hyväksyttiin.

14 Sivistyslautakunta Kuntalaisaloite koulukyytiperusteiden uudelleen harkitsemiseksi Juvolantietä koskien Sivistyslautakunta 31 Kuukanniemen Vanhempainyhdistys ry:ltä on saapunut sivistyslautakunnalle päivätty kuntalaisaloite (liite 8). Aloitteessa pyydetään sivistyslautakuntaa harkitsemaan Juvolantietä koulumatkanaan kulkevien lasten koulukyytiperusteita uudelleen. Yhdistyksen mielestä Juvolantietä koulutienään käyttävien lasten tulisi saada kunnan tarjoama koulukyyti siihen asti, että Juvolantien turvallisuus on merkittävästi parantunut. Aloitteessa tuodaan esille, että Juvolantien liikenne on aamuisin ja iltapäivisin melko vilkasta: linja-autoliikenne Lemi kirkonkylän ja Kuukanniemen välillä, melko runsas henkilöautoliikenne osin läpiajoliikennettä, tiellä liikkuva maatalous-, auraus- ja tien kunnossapitokalusto, rekkaliikennettä (mm. kauppojen täydennyskuljetukset). Talvikelillä vain ajorata on aurattu, eikä pientareilla ole tilaa. Lemin sivistyslautakunta on hyväksynyt Oppilaskuljetuksissa noudatettavat periaatteet (liite 9), jotka otettiin käyttöön lukien. Koulukyytioikeudesta on koulukuljetusperiaatteissa seuraavasti: 4.1 Maksuton koulukuljetus Maksuton koulukuljetus myönnetään, kun luokan oppilaan matka on yli kolme (3) kilometriä ja luokan oppilaan matka on yli viisi (5) kilometriä pitkä. 4. Harkinnanvaraisen maksuttoman koulukuljetuksen hakeminen ja myöntäminen Maksuton koulukuljetus voidaan huoltajien hakemuksesta myöntää, kun oppilaan koulumatka on vaarallinen, kun koulumatka on oppilaalle liian vaikea, kun koulumatka on liian rasittava, oppilaalle, joille lain tai Lemin kunnan säännösten mukaisesti ei ole oikeutta koulukuljetukseen, mutta mikäli autossa on tilaa ja reitti on jo olemassa. Koulumatkan turvallisuuden arviointiperusteina käytetään tielaitoksen määrittelemiä koulumatkan turvallisuuden arviointiohjeita, jotka perustuvat liikennemäärien, nopeusrajoitusten, piennarleveyden/ ajoradan leveyden, tien päällysten, asutuksen, tien toiminnallisen luokan sekä mahdollisen valaistuksen, kevyen liikenteen väylän ja tien kunnossapidon toiminnallisen luokan tarkasteluun. Tien vaarallisuudesta voi myös poliisi antaa lausunnon. Ellei kyseisiä lausuntoja ole toimitettu hakemuksen liitteenä, pyytää sen

15 Sivistyslautakunta Kuntalaisaloite koulukyytiperusteiden uudelleen harkitsemiseksi Juvolantietä koskien Sivistyslautakunta 31 jatkuu sivistysjohtaja. Asiakirjojen perusteella arvioinnin suorittaa sivistyslautakunta. Saadut lausunnot liitetään osaksi tätä periaateasiakirjaa. Kuljetuksen järjestäminen koulumatkan vaikeuden perusteella edellyttää lääkärin tai vastaavan asiantuntijan lausuntoa, jossa kuljetustarve on todettu. Huoltajien tulee liittää lausunto hakemukseensa. Sivistysjohtaja Raila Oksanen lähetti päivätyn lausuntopyynnön Lappeenrannan kihlakunnan poliisilaitokselle. Siinä hän pyysi poliisin lausuntoa koulumatkojen vaarallisuudesta mm. Juvolantien osalta. Lausunnon antoivat vanhempi konstaapeli Timo Kurki ja ylikomisario Leo Peuha. Leo Peuha totesi lausunnossaan mm. seuraavaa 1-3 luokkalaiselle koululaiselle valaisemattomat, kevyen liikenteenväylättömät tiet, joilla ajetaan erilaisilla ajoneuvoilla yli taajamarajoituksen nopeudella ovat vaaran paikkoja. Lemin osalta voidaan todeta lukuun ottamatta Mikkelintietä, että ajoneuvojen kuljettajien hyvin suuri enemmistö muodostuu oman kylän väestä, joka tuntee paikalliset olosuhteet koululaisliikenteineen ja joka samalla vastuuntuntoisella liikennekäyttäytymisellään voi turvata koululaisten liikenneturvallisuutta. Timo Kurki totesi lausunnossaan seuraavasti: Juvolantie on koko matkaltaan kapea ja huonokuntoinen, joten koko tien nopeusrajoitus voisi olla 50 km/h. Lisäksi tärkeimpiin risteyksiin tulisi saada katuvalot (Juvolantie-Iitiäntien risteys). Juvolantien varrella asuvat Lemin koulukeskuksessa käyvät oppilaat kulkevat sekä aamuisin että paluukuljetuksissa linjaliikenteen linjaautolla. Juuresahon, Mikonharjun, Tuomelanpellon ja Turkkilantien alueiden Kuukanniemen koulua ja esikoulua käyvät oppilaat ovat pääosin kulkeneet aamuisin linjaliikenteen linja-autolla. Vain linja-autoreitin ulkopuolelle jäävät Iitiänkujan ja Mikkelintien varrella asuvat oppilaat ovat aamuisin kulkeneet ostoliikenteen linja-autolla, joka on palannut koulukeskuksen oppilaiden aamukuljetuksista takaisin asemapaikalleen Kuukanniemeen. Haittaamiskielto esti aikaisemmin lasten siirtämisen Autolinjojen linja-autoreitin varrelta kunnan järjestämään ostoliikenteen kuljetukseen, vaikka se olisi ollut kunnan kannalta taloudellisempaa.

16 Sivistyslautakunta Kuntalaisaloite koulukyytiperusteiden uudelleen harkitsemiseksi Juvolantietä koskien Sivistyslautakunta 31 jatkuu Nyt henkilöliikennelain mukaista haittaamiskieltopykälää (14 ) ei enää ole. Edellä mainittujen asuinalueiden oppilaiden paluukuljetukset on hoidettu ostoliikenteen pikkubussilla tai linja-autolla. Välikankaalla asuvien oppilaiden koulumatkan pituus on n. 1,7-2,4 km. Kuljetusperiaatteiden mukaisesti Välikankaalla asuvien oppilaiden huoltajat ovat voineet hakea huhtikuun loppuun mennessä lapselleen oikeutta käyttää kunnan järjestämää maksutonta koulukuljetusta seuraavana lukuvuonna. Osastopäällikkö on tehnyt päätöksen. Päätöksessä on ilmoitettu, että koululaisella on mahdollisuus käyttää linjaliikenteen linja-autoa aamukuljetuksissa, mutta vanhemmat ovat joutuneet kustantamaan matkat. Paluukuljetukset olemme usein pystyneet järjestämään niin, että Välikankaan oppilaat ovat voineet tulla mukaan kunnan järjestämiin koulukuljetuksiin. Paluukuljetuksiin osallistumisesta ei olla laskutettu vanhempia, koska autossa on ollut tilaa ja reitti on ollut jo olemassa. Lisäksi liikennöitsijä on laskuttanut saman km-hinnan riippumatta siitä kuinka monta koululaista kyydissä on. Päätöksessä tulee huomioida koululaisten tasa-arvoisen kohtelun. Joten jos Välikankaan alueen Kuukanniemen koulun oppilaille myönnetään kunnan järjestämä maksuton koulukuljetus, tulisi miettiä hyväksymmekö myös Iitiäntien varrella asuvat koulukeskuksen oppilaat, joiden koulumatkan pituus jää alle 3 km, kunnan järjestämään maksuttomaan koulukuljetukseen. (valm. ST) Sivistyslautakunta päättää esittää tekniselle osastolle, että Juvolantien nopeusrajoitusta alennetaan koululaisten turvallisuuden lisäämiseksi. Puheenjohtaja ehdotti, että sivistyslautakunta esittää tekniselle osastolle Juvolantien nopeusrajoituksen alentamista 50 km/h koululaisten turvallisuuden lisäämiseksi ja pyytää esittelijän selvittämään oppilaiden lukumäärän ja koulukuljetuskustannukset, joihin kuntalaisaloitteen koulukyyti kohdistuu. Hannu Hakonen ja Ari Alaoutinen kannattivat puheenjohtajan ehdotusta. Mervi Rings kannatti esittelijän ehdotusta. Äänestyksessä esittelijän ehdotus sai 1 äänen (Rings) ja puheenjohtajan esitys sai 5 ääntä (Pietiläinen, Alaoutinen, Kohonen, Tikka ja Hakonen).

17 Sivistyslautakunta Kuntalaisaloite koulukyytiperusteiden uudelleen harkitsemiseksi Juvolantietä koskien Sivistyslautakunta 31 jatkuu Sivistyslautakunnan päätökseksi tuli puheenjohtajan ehdotus 1. sivistyslautakunta esittää tekniselle osastolle, että Juvolantien nopeusrajoitusta alennetaan 50 km/h koululaisten turvallisuuden lisäämiseksi. 2. pyytää esittelijän selvittämään oppilaiden lukumäärän ja koulukuljetuskustannukset, joihin kuntalaisaloitteen koulukyyti kohdistuu.

18 Sivistyslautakunta Lukuvuoden tuntimäärät kouluille Sivistyslautakunta 32 Hallintosäännön mukaan sivistyslautakunnan ratkaisuvaltaan kuuluu hyväksyä koulujen vuosittaiset tuntimäärät. Tuntimäärien perustana on Lemin kunnan opetussuunnitelman mukainen tuntijako. 1-2 luokilla 21 tuntia/viikko 3-4 luokilla 24 tuntia/viikko 5-6 luokilla 26 tuntia/viikko 7-9 luokilla 30 tuntia/viikko Valinnainen A2 -kieli lisää viikkotuntimäärää 5-6 luokilla 3 viikkotuntia sekä 7-9 luokilla 2 viikkotuntia. Opetusryhmien jakaminen voi olla perusteltua esimerkiksi teknisen, tekstiilityön tunneilla ja liikunnassa sekä luokilla 7-9 valinnaisten aineiden tunneilla opetusryhmän oppimäärän sekä integroitujen erityisoppilaiden takia. Lukuvuoden kokonaistuntimäärä on 628 tuntia: Kuukanniemen koulu 164, koulukeskuksen vuosiluokat 162 tuntia, vuosiluokat 248 tuntia ja erityisopetus 54 tuntia. 7. luokalla on kaksi rinnakkaisryhmää ja luokilla 8 ja 9 kolme rinnakkaisryhmää. Oppilasmäärät lukuvuonna ovat seuraavat (tilanne ): Kuukanniemen koululla oppilaita 105 Koulukeskuksen luokilla 1-6 oppilaita 115 Koulukeskuksen luokilla 7-9 oppilaita 103 Lemin kunnassa on valittu opettaja neuropsykiatrinen valmentaja -koulutukseen. Neuropsykiatrisen valmentajan tehtävänä on toimia valmentajana henkilöille, joilla on AD/HD- tai muu neuropsykiatrinen oireyhtymä (esim. Aspergerin syndrooma, Touretten syndrooma, dysfasia). Valmentaja toimii opettajien avustajana ja opettajien kouluttajana sekä yhteyshenkilönä Lemin kunnan muihin palveluihin. Valmentajan viikkotuntimäärää varten varataan erityisopetukseen kaksi vuosiviikkotuntia. Lemin koulukeskuksen tulevista 5. -luokkalaisista oppilaista kahdeksan on valinnut A2 -kieleksi saksan kielen alkavaksi lukuvuonna A2 -kieli lisää viikkotuntimäärää kolmella. Kuukanniemen kouluun ei ole muodostumassa A2 -kielen ryhmää. Uskonnon opetukseen on varauduttava sekä Kuukanniemen että Lemin koulukeskuksessa 1-2 vuosiviikkotunnilla lukuvuodeksi

19 Sivistyslautakunta Lukuvuoden tuntimäärät kouluille Sivistyslautakunta 32 jatkuu Opetusministeriö on myöntänyt Lemin kunnalle Opetus- ja kulttuuritoimenrahoituksesta annetun lain 44 1 mom. mukaisesti valtion erityisavustusta perusopetuksen opetusryhmäkoon pienentämiseen euroa (liite 10). Opetusryhmien pienentäminen lisää palkkakuluja. Mahdollisesti tulee tarvetta palkata myös määräaikaisesti lisää opetushenkilöstöä Opetusministeriön edellyttämällä tavalla, sillä erityisavustuksen myöntämiseen on annettu tarkat kriteerit. Koska kunnan tuloista ja menoista päätetään erikseen, palkkakulujen ylittämiseen tarvitaan kunnanhallituksen kautta kunnanvaltuustolta lupa. Kuukanniemen koulunjohtaja esittää vuoden tuntimääräksi 167 tuntia ja Lemin koulukeskuksen rehtori 1-6 -vuosiluokilla 166 tuntia ja 7-9 -luokilla 248 tuntia. Sivistyslautakunta päättää 1. hyväksyä lukuvuoden perusopetuksen kokonaistuntimääräksi 635 tuntia siten, että Kuukanniemen koulun tuntimäärä on 166, Koulukeskuksen tuntimäärä on 415 jakautuen vuosiluokille noin 167 ja vuosiluokille noin 248 tuntia, Erityisopetukseen varataan 54 tuntia. 2. esittää kunnanhallitukselle, että se pyytää palkkamenojen ylitysoikeutta kunnanvaltuustolta niihin palkkamenoihin, jotka katetaan Opetusministeriön myöntämällä opetusryhmien pienentämiseen myönnetyllä erityisavustuksella ja mahdollisen määräaikaisen opetushenkilöstön palkkaamiseen Opetusministeriön edellyttämällä tavalla. Ehdotus hyväksyttiin.

20 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Vapaa-aikatoimen järjestöavustusten ja kulttuuritoimen kohdeavustusten haettavaksi julistaminen Sivistyslautakunta 12 Vapaa-aikatoimen talousarvioon on varattu järjestöille myönnettäviin avustuksiin rahaa seuraavasti: liikuntajärjestöille 6.400, nuorisojärjestöille ja muun nuorten itsensä järjestämän toiminnan tukemiseen 6.400, kyläkenttien rakentamis- ja kunnossapitoavustuksiin 2.300, kulttuuritoimen kohdeavustuksiin Lisäksi :n avustus kohdeavustuksina järjestöille, jotka tekevät ohjattua nuorisotyötä alle 18 -vuotiaille. Tässä vaiheessa lautakunnan tulee tehdä päätös siitä, paljonko, mihin tarkoituksiin ja mihin mennessä avustukset ovat haettavissa sekä missä avustusten hakemisesta ilmoitetaan. (valm. SL) Lautakunta julistaa haettavaksi (suluissa %-osuus koko avustussummasta) liikuntajärjestöjen yleisavustus (78,2 %) kyläkenttien rakentamis- ja kunnossapitoavustus (100 %) nuorisojärjestöjen yleisavustus (65,6 %) avustus nuorten itsensä järjestämään toimintaan (15,6 %) kulttuuritoimen kohdeavustus (100 %) ohjattua nuorisotyötä alle 18 -vuotiaille tekevien järjestöjen kohdeavustus Myöhemmin jaettavaksi jää: liikuntajärjestöjen kohdeavustus (21,8 %) nuorisojärjestöjen kohdeavustus (18,8 %) ohjattua nuorisotyötä alle 18 -vuotiaille tekevien järjestöjen kohdeavustus Hakemukset tulee osoittaa Lemin sivistyslautakunnalle mennessä osoitteella Toukkalantie 2, Lemi. Hakulomakkeita ja lisätietoja saa vapaa-aikatoimistosta sekä kunnan nettikotisivuilta. Hakemisesta ilmoitetaan Länsi-Saimaan Sanomissa, kunnan ilmoitustaululla ja tiedotteena järjestökirjeessä.

21 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Vapaa-aikatoimen järjestöavustusten ja kulttuuritoimen kohdeavustusten haettavaksi julistaminen Sivistyslautakunta 12 jatkuu Esittelijän muutettu ehdotus Lautakunta julistaa haettavaksi (suluissa %-osuus koko avustussummasta) liikuntajärjestöjen yleisavustus (78,2 %) kyläkenttien rakentamis- ja kunnossapitoavustus (100 %) nuorisojärjestöjen yleisavustus (65,6 %) avustus nuorten itsensä järjestämään toimintaan (15,6 %) kulttuuritoimen kohdeavustus (100 %) ohjattua nuorisotyötä alle 18 -vuotiaille tekevien järjestöjen kohdeavustus Myöhemmin jaettavaksi jää: liikuntajärjestöjen kohdeavustus (21,8 %) nuorisojärjestöjen kohdeavustus (18,8 %) ohjattua nuorisotyötä alle 18 -vuotiaille tekevien järjestöjen kohdeavustus Hakemukset liitteineen tulee osoittaa Lemin sivistyslautakunnalle mennessä osoitteella Toukkalantie 2, Lemi. Hakulomakkeita ja lisätietoja saa vapaa-aikatoimistosta sekä kunnan nettikotisivuilta. Hakemisesta ilmoitetaan Länsi-Saimaan Sanomissa, kunnan ilmoitustaululla, tiedotteena järjestökirjeessä, nuorisotiloissa, koulujen ilmoitustaululla ja kunnan nettisivuilla. Myöntämisperusteet laitetaan nähtäviksi kunnan kotisivuille. Muutettu esitys hyväksyttiin.

22 Sivistyslautakunta Liikuntajärjestöjen yleisavustusten ja kyläkenttien rakentamis- ja kunnossapitoavustusten jakaminen Sivistyslautakunta 33 Vapaa-aikasihteeri on valmistellut liikuntajärjestöjen avustukset (liite 11). Yleisavustusten jaossa tulee ottaa huomioon varsinaiset liikuntajärjestöt. Kohdeavustuksia voidaan jakaa laajemmallekin järjestöryhmälle. (valm. SL) Asian käsittelyssä jäävien lautakunnan jäsenten on etukäteen varmistettava varajäsenensä läsnäolo avustusten käsittelyn ajaksi. Sivistyslautakunta päättää myöntää seuraavat liikuntajärjestöjen yleisavustukset ja kyläkenttien rakentamis- ja kunnossapitoavustukset: 1. liikuntajärjestöjen yleisavustukset: Lemin Punanen Kaivinkone ry 250 Lemin Säräsiskot ry 250 Kotajärven Pallo ry Lemin Eskot ry Kopa Juniorit ry Team Ratsuniemi TRN ry kyläkenttien rakentamis- ja kunnossapitoavustukset: LE Järvenpään osasto 340 Iitiän kenttätoimikunta 360 Kotajärven Pallo ry 900 Huttulan Seudun kyläyhdistys ry 360 Juuresahon kenttä 340 Esittelijän muutettu ehdotus Sivistyslautakunta päättää myöntää seuraavat liikuntajärjestöjen yleisavustukset ja kyläkenttien rakentamis- ja kunnossapitoavustukset: 1. liikuntajärjestöjen yleisavustukset: Lemin Punanen Kaivinkone ry 250 Lemin Säräsiskot ry 250 Kotajärven Pallo ry Lemin Eskot ry Kopa Juniorit ry 2.000

23 Sivistyslautakunta Liikuntajärjestöjen yleisavustusten ja kyläkenttien rakentamis- ja kunnossapitoavustusten jakaminen Sivistyslautakunta 33 jatkuu Team Ratsuniemi TRN ry - Yleisavustus jätetään myöntämättä, koska hakemuksesta puuttuivat liitteet. 300 siirretään myöhemmin jaettaviin kohdeavustuksiin. 2. kyläkenttien rakentamis- ja kunnossapitoavustukset: LE Järvenpään osasto 340 Iitiän kenttätoimikunta 360 Kotajärven Pallo ry 900 Huttulan Seudun kyläyhdistys ry 360 Juuresahon kenttä 340 Muutettu ehdotus hyväksyttiin.

24 Sivistyslautakunta Nuorisojärjestöjen yleisavustukset ja avustus nuorten itsensä järjestämään toimintaan Sivistyslautakunta 34 Vapaa-aikasihteeri on valmistellut nuorisojärjestöjen ja nuorten itsensä järjestämään toimintaan myönnettävät avustukset (liite 12). Yleisavustusten jaossa tulee ottaa huomioon varsinaiset nuorisojärjestöt. Kohdeavustuksia voidaan jakaa laajemmallekin järjestöryhmälle. (valm. SL) Asian käsittelyssä jäävien lautakunnan jäsenten on etukäteen varmistettava varajäsenensä läsnäolo avustusten käsittelyn ajaksi. Sivistyslautakunta päättää myöntää seuraavat nuorisojärjestöjen yleisavustukset ja avustukset nuorten itsensä järjestämään toimintaan: 3. nuorisojärjestöjen yleisavustukset: Lemin VPK:n nuoriso-osasto 700 Lemin Nuorisoseura ry 700 Lemin Erävä ry 600 Lemin 4 H -yhdistys ry MLL:n Lemin paikallisyhdistys ry/nuoriso-osasto avustus nuorten itsensä järjestämään toimintaan: Bloodoath (ent. Allergiaoire) Esittelijän muutettu ehdotus Sivistyslautakunta päättää myöntää seuraavat nuorisojärjestöjen yleisavustukset ja avustukset nuorten itsensä järjestämään toimintaan: 3. nuorisojärjestöjen yleisavustukset: Lemin VPK:n nuoriso-osasto 700 Lemin Nuorisoseura ry 700 Lemin Erävä ry 600 Lemin 4 H -yhdistys ry MLL:n Lemin paikallisyhdistys ry/nuoriso-osasto 400

25 Sivistyslautakunta Nuorisojärjestöjen yleisavustukset ja avustus nuorten itsensä järjestämään toimintaan Sivistyslautakunta 34 jatkuu 4. avustus nuorten itsensä järjestämään toimintaan: Bloodoath (ent. Allergiaoire) 500 Muutettu ehdotus hyväksyttiin. Tarja Kohonen ehdotti nuorten itsensä järjestämään toimintaan Bloodoathille (ent. Allergiaoire) 1000 :n avustusta. Ehdotusta ei kannatettu.

26 Sivistyslautakunta Ohjattua nuorisotyötä alle 18 -vuotiaille tekevien järjestöjen kohdeavustus Sivistyslautakunta 35 Vapaa-aikasihteeri on valmistellut ohjattua nuorisotyötä alle 18 -vuotiaille tekevien järjestöjen kohdeavustukset (liite 13). (valm. SL) Asian käsittelyssä jäävien lautakunnan jäsenten on etukäteen varmistettava varajäsenensä läsnäolo avustusten käsittelyn ajaksi. Sivistyslautakunta päättää myöntää seuraavat ohjattua nuorisotyötä alle 18 -vuotiaille tekevien järjestöjen kohdeavustukset: Lemin Nuorisoseura ry 300 Lemin 4 H -yhdistys ry 500 Kuukanniemen Vanhempainyhdistys ry 300 Kopa juniorit ry 800 MLL:n Lemin paikallisyhdistys ry 600 Ehdotus hyväksyttiin. Tarja Kohonen ilmoitti esteellisyytensä ja poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi.

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali 2/2010 9 Sivistyslautakunta 15.2.2010 klo 18.00 19.22 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Heikki Taipale ja Mervi Rings.

Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Heikki Taipale ja Mervi Rings. Sisällysluettelo 15. Saapuneet kirjeet...28 16. Vapaa-aikatoimen järjestöavustusten ja kulttuuritoimen kohdeavustusten haettavaksi julistaminen...29 17. Iltapäivätoiminta lukuvuosi 2012-2013...31 18. Perhepäivähoidon

Lisätiedot

Käsiteltävät asiat 24. Talousarvion toteutuminen...40 25. Liikuntajärjestöjen yleisavustusten ja kyläkenttien rakentamis- ja kunnossapitoavustusten

Käsiteltävät asiat 24. Talousarvion toteutuminen...40 25. Liikuntajärjestöjen yleisavustusten ja kyläkenttien rakentamis- ja kunnossapitoavustusten PÖYTÄKIRJA 3/2014 Sivistyslautakunta 21.5.2014 Käsiteltävät asiat 24. Talousarvion toteutuminen...40 25. Liikuntajärjestöjen yleisavustusten ja kyläkenttien rakentamis- ja kunnossapitoavustusten jakaminen...41

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 3/2011 40 Sivistyslautakunta. 5.4.2011 klo 18.00 19.30. Uusi kunnantalo, kokoushuone

LEMIN KUNTA 3/2011 40 Sivistyslautakunta. 5.4.2011 klo 18.00 19.30. Uusi kunnantalo, kokoushuone 3/2011 40 Sivistyslautakunta 5.4.2011 klo 18.00 19.30 Uusi kunnantalo, kokoushuone Pietiläinen Risto Rings Mervi Värtö Minna Heikka Jari Hakonen Hannu Kohonen Tarja Alaoutinen Ari Taipale Heikki puheenjohtaja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali 1/2010 1 Sivistyslautakunta 26.1.2010 klo 18.00 18.50 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Käsiteltävät asiat 9. Saapuneet kirjeet...18 10. Sivistyslautakunnan vuoden 2011 toimintakertomus...19 11. Sivistyslautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodeksi 2012...20 12. Vapaa-aikatoimen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Käsiteltävät asiat 61. Saapuneet kirjeet...115 62. Varhaiskasvatuksen toimintasuunnitelmat toimintavuodelle 2012-2013...116 63.

Käsiteltävät asiat 61. Saapuneet kirjeet...115 62. Varhaiskasvatuksen toimintasuunnitelmat toimintavuodelle 2012-2013...116 63. Käsiteltävät asiat 61. Saapuneet kirjeet...115 62. Varhaiskasvatuksen toimintasuunnitelmat toimintavuodelle 2012-2013...116 63. Eron myöntäminen päiväkodinjohtajan virasta...118 64. Liikuntajärjestöjen

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Sisällysluettelo 47. Saapuneet kirjeet...88 48. Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus vuodeksi 2013 ja talous- ja henkilöstösuunnitelmat vuosiksi 2013 2015...89 49. Lasten päivähoitomaksujen määrittäminen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Sivistyslautakunta. 39. Viranhaltijapäätökset...61

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Sivistyslautakunta. 39. Viranhaltijapäätökset...61 PÖYTÄKIRJA 5/2015 Sivistyslautakunta Asialista 39. Viranhaltijapäätökset...61 40. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta 1.1. - 20.5.2015...62 41. Liikuntajärjestöjen yleisavustusten ja kyläkenttien

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivistyslautakunta. 24. Viranhaltijapäätökset...33

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivistyslautakunta. 24. Viranhaltijapäätökset...33 PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivistyslautakunta Käsiteltävät asiat 24. Viranhaltijapäätökset...33 25. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta 1.1. - 3.5.2016...34 26. Muistitikun myyntihinta kirjastossa...35

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 3/2010 22 Sivistyslautakunta. 23.3.2010 klo 18.00 20.40. Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 3/2010 22 Sivistyslautakunta. 23.3.2010 klo 18.00 20.40. Kunnanvirasto 1, valtuustosali 3/2010 22 Sivistyslautakunta 23.3.2010 klo 18.00 20.40 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LUKU...2 TOIMINNAN YLEISET PERUSTEET...2 1 Toiminta-ajatus...2 2 LUKU...2 ORGANISAATIO...2 2 Lautakunnat...2 3 Lautakunnan kokoonpano...3

Lisätiedot

Uusi kunnantalo, kokoushuone Pietiläinen Risto puheenjohtaja. Hakonen Hannu jäsen Kohonen Tarja jäsen Alaoutinen Ari jäsen

Uusi kunnantalo, kokoushuone Pietiläinen Risto puheenjohtaja. Hakonen Hannu jäsen Kohonen Tarja jäsen Alaoutinen Ari jäsen Viranomainen PÖYTÄKIRJA 4/2011 LEMIN KUNTA 62 Sivistyslautakunta KOKOUSAIKA 10.5.2011 klo 18.00 19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkitä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Uusi kunnantalo,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 6/2010 81 Sivistyslautakunta. tiistai 12.10.2010 klo 18.00 19.25. Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 6/2010 81 Sivistyslautakunta. tiistai 12.10.2010 klo 18.00 19.25. Kunnanvirasto 1, valtuustosali 6/2010 81 Sivistyslautakunta tiistai 12.10.2010 klo 18.00 19.25 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Minna Värtö Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen puheenjohtaja

Lisätiedot

TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LUKU... 2 SIVISTYSTOIMEN YLEISET TOIMINTAPERUSTEET... 2 1 Toiminta-ajatus... 2 2 LUKU... 2 ORGANISAATIO... 2 2 Lautakunnat... 2 3 Lautakuntien

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Viranomainen PÖYTÄKIRJA 5/2011 LEMIN KUNTA 87 Sivistyslautakunta KOKOUSAIKA 14.6.2011 klo 19.00 21.03 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkitä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Päiväkoti Oravanpesä

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivistyslautakunta

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivistyslautakunta Käsiteltävät asiat 49. Viranhaltijapäätökset...85 50. Lukuvuoden tehostetun ja erityisen tuen tuntimäärät kouluille...86 51. Varautuminen lukuvuoden 2013-2014 koulujen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2011 22 Sivistyslautakunta. 8.3.2011 klo 18.30 21.45. Uusi kunnantalo, kokoushuone. Pietiläinen Risto puheenjohtaja.

LEMIN KUNTA 2/2011 22 Sivistyslautakunta. 8.3.2011 klo 18.30 21.45. Uusi kunnantalo, kokoushuone. Pietiläinen Risto puheenjohtaja. 2/2011 22 Sivistyslautakunta 8.3.2011 klo 18.30 21.45 Uusi kunnantalo, kokoushuone Pietiläinen Risto puheenjohtaja Rings Mervi varapuheenjohtaja Värtö Minna jäsen Heikka Jari jäsen Hakonen Hannu jäsen

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen 1 2 KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET 1.8.2011 alkaen Perusopetuslain 6 :n mukaan opetus tulee kunnassa järjestää siten, että oppilaiden koulumatkat ovat

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivistyslautakunta. 13. Viranhaltijapäätökset...17

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivistyslautakunta. 13. Viranhaltijapäätökset...17 PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivistyslautakunta Käsiteltävät asiat 13. Viranhaltijapäätökset...17 14. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta 1.1. - 9.3.2016...18 15. Koululaisten iltapäivätoiminta lukuvuonna

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET 1.8.2013 alkaen 1. Lainsäädäntöä 2. Oppilaan vakituinen asuinpaikka 3. Koulumatka 4. Tien vaarallisuus 5. Yksittäinen taksikuljetus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Sivistyslautakunta 14.1.2015. 1. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen v. 2015...

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Sivistyslautakunta 14.1.2015. 1. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen v. 2015... PÖYTÄKIRJA 1/2015 Sivistyslautakunta 14.1.2015 Käsiteltävät asiat 1. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen v. 2015...2 2. Sivistyslautakunnan pöytäkirjojen tarkastaminen, nähtävillä

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6.

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6. Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 1 Soveltaminen Tämä johtosääntö kattaa sivistystoimen päävastuualueen. Johtosäännön määräyksiä sovelletaan opetus- ja kulttuuritoimeen, varhaiskasvatukseen

Lisätiedot

Hakonen Hannu jäsen Kohonen Tarja jäsen. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Hakonen Hannu jäsen Kohonen Tarja jäsen. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Käsiteltävät asiat 32. Saapuneet kirjeet...64 33. Viranhaltijapäätökset...65 34. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus...66 35. Sivistyslautakunnan ehdotukset investointihankkeista talousarviovuodeksi

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Sivistyslautakunta 10.9.2013

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Sivistyslautakunta 10.9.2013 PÖYTÄKIRJA 7/2013 Sivistyslautakunta 10.9.2013 Käsiteltävät asiat 64. Saapuneet kirjeet...113 65. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus...114 66. Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus vuodeksi

Lisätiedot

Kulttuurilautakunnan päätös

Kulttuurilautakunnan päätös IISALMEN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN AVUSTUSSÄÄNTÖ Kulttuurilautakunnan päätös 20.1.2011 7 1. YLEISPERIAATTEET Kulttuurilautakunta esittää vuosittain kaupungin talousarvioon määrärahan käytettäväksi paikallisten

Lisätiedot

LIITE 2. Esi- ja perusopetuksen koulukuljetusopas

LIITE 2. Esi- ja perusopetuksen koulukuljetusopas LIITE 2 Esi- ja perusopetuksen koulukuljetusopas Palveluvaliokunta 2.4.2014 2 JOHDANTO Tässä asiakirjassa määritellään ne periaatteet, joiden mukaan Kempeleen kunta järjestää maksuttomaan kuljetukseen,

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Lahti Sirpa Eskola Tanja Kotiranta Anna-Maija Ojala Jouni Pelto Juha-Pekka Saarinen Heikki.

Kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Lahti Sirpa Eskola Tanja Kotiranta Anna-Maija Ojala Jouni Pelto Juha-Pekka Saarinen Heikki. Viranomainen No 2/2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 20 KOKOUSAIKA Keskiviikko 22.4.2015 klo 17.30 18.52 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Mäntyharjun kunnan sivistyspalveluiden palvelualue jakautuu vastuuyksiköihin seuraavasti:

Mäntyharjun kunnan sivistyspalveluiden palvelualue jakautuu vastuuyksiköihin seuraavasti: JOHTOSÄÄNTÖ / SIVISTYSPALVELUT Hyväksytty Kv 28.3.2013 6 Voimaantulo 1.1.2013 1 Luku SIVISTYSPALVELUIDEN PALVELUALUE 1 Organisaatio Mäntyharjun kunnan sivistyspalveluiden palvelualue jakautuu vastuuyksiköihin

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 5/2010 62 Sivistyslautakunta. tiistai 7.9.2010 klo 18.00 20.35. Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 5/2010 62 Sivistyslautakunta. tiistai 7.9.2010 klo 18.00 20.35. Kunnanvirasto 1, valtuustosali 5/2010 62 Sivistyslautakunta tiistai 7.9.2010 klo 18.00 20.35 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Minna Värtö Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa

Lisätiedot

Koulumatka mitataan kotipihalta koulun tai päiväkodin pihalle lyhintä mahdollista kulkukelpoista reittiä (pyörä- ja kävelytiet mukaan lukien) pitkin.

Koulumatka mitataan kotipihalta koulun tai päiväkodin pihalle lyhintä mahdollista kulkukelpoista reittiä (pyörä- ja kävelytiet mukaan lukien) pitkin. 1 ESI- JA PERUSOPETUKSEN KOULUKULJETUSPERIAATTEET (KULJETUSSÄÄNTÖ) 1.8.2011 ALKAEN YLEISET PERIAATTEET Perusopetuslain 32 :n mukaan koulumatkoilla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen, mikäli - perusopetusta

Lisätiedot

KILPAILUTUKSEN KOHTEENA OLEVAT KOULUKULJETUSREITIT LUKUVUONNA

KILPAILUTUKSEN KOHTEENA OLEVAT KOULUKULJETUSREITIT LUKUVUONNA LEMIN KUNTA Liite 2 Sivistystoimisto Toukkalantie 2, 54710 LEMI puh. 040 631 2605 (sivistystoimenjohtaja) 28.3.2019 1/6 puh. 040 724 7176 (kanslisti) leminkunta@lemi.fi KILPAILUTUKSEN KOHTEENA OLEVAT KOULUKULJETUSREITIT

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 7/2010 93 Sivistyslautakunta. maanantai 8.11.2010 klo 18.00 19.06. Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 7/2010 93 Sivistyslautakunta. maanantai 8.11.2010 klo 18.00 19.06. Kunnanvirasto 1, valtuustosali 7/2010 93 Sivistyslautakunta maanantai 8.11.2010 klo 18.00 19.06 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen puheenjohtaja Mervi Rings varapuheenjohtaja Minna Värtö jäsen Jari Heikka jäsen Hannu Hakonen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Sivistyslautakunta 28.5.2013

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Sivistyslautakunta 28.5.2013 PÖYTÄKIRJA 4/2013 Sivistyslautakunta 28.5.2013 Käsiteltävät asiat 36. Saapuneet kirjeet...61 37. Liikuntajärjestöjen yleisavustusten ja kyläkenttien rakentamis- ja kunnossapitoavustusten jakaminen...62

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA ALKAEN

KITEEN KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA ALKAEN 1/1 KITEEN KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2013 ALKAEN 1. Taustaa Kiteen kaupungin sivistystoimi on järjestänyt perusopetuslain 8 a luvun mukaista aamu- ja

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013 Aika 13.6.2013 klo 19.00 19.40 Paikka Karvian kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 HYVINVOINTILAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 HYVINVOINTILAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 SISÄLLYSLUETTELO 19 PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN... 39 20 VUODEN 2016 TALOUSARVIO / TALOUDEN RAPORTTI AJ. 1.1.2016-30.6.2016 / SIVISTYSTOIMEN VASTUUALUE...

Lisätiedot

Muonion kunta/sivistystoimi KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISEN PERIAATTEET

Muonion kunta/sivistystoimi KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISEN PERIAATTEET Muonion kunta/sivistystoimi KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISEN PERIAATTEET Sivistyslautakunta 6.8.2012 Sisällys 1. JOHDANTO...3 2. PERUSOPETUS...3 2.1 OPETUKSEN JÄRJESTÄMINEN...3 2.2 OPPILAAT...3 2.3 OPPILASKULJETUKSET...4

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 1/2010 1 Tekninen lautakunta Torstai 14.01.2010 klo 18.00-19.55 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri Riku

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivistyslautakunta. 11. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivistyslautakunta. 11. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivistyslautakunta Käsiteltävät asiat 11. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus ajalta 1.1. - 16.5.2018...15 12. Liikuntajärjestöjen yleisavustusten ja kyläkenttien rakentamis-

Lisätiedot

KOULUKULJETUSTEN JA MATKA-AVUSTUSTEN MYÖNTÄMISTÄ KOSKEVAT LINJAUKSET

KOULUKULJETUSTEN JA MATKA-AVUSTUSTEN MYÖNTÄMISTÄ KOSKEVAT LINJAUKSET Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 18.3.2015 Voimaan 1.8.2015 Muutettu opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 17.8.2017 Voimaan 1.9.2017 KOULUKULJETUSTEN JA MATKA-AVUSTUSTEN MYÖNTÄMISTÄ KOSKEVAT LINJAUKSET

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 4 41

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 4 41 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 4 41 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.6.2008 klo 19.00 21.04 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Oittilan Hirviranta Vanhala Jari A., puheenjohtaja

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNGIN KOULUKULJETUSPERIAATTEET

PARAISTEN KAUPUNGIN KOULUKULJETUSPERIAATTEET 1 PARAISTEN KAUPUNGIN KOULUKULJETUSPERIAATTEET Paraisten kaupungin sivistyslautakunta vahvisti 14.11.2012 ( 56) seuraavat periaatteet koskien esiopetuksen ja perusopetuksen koulukuljetuksia. Päivitetty

Lisätiedot

12. Valinnaisuus perusopetuksessa

12. Valinnaisuus perusopetuksessa 12. Valinnaisuus perusopetuksessa Valinnaisten opintojen yhteisenä tehtävänä on syventää oppimista, laajentaa opintoja ja vahvistaa jatkoopintovalmiuksia. Valinnaiset opinnot tarjoavat oppilaille mahdollisuuden

Lisätiedot

Uudenkaupungin koulukuljetus- ohjeistus

Uudenkaupungin koulukuljetus- ohjeistus Uudenkaupungin koulukuljetus- ohjeistus Perusopetuslaissa ja Uudenkaupungin kaupungin koulutoimen periaatepäätöksissä määritellään ne ehdot joiden mukaan kunta järjestää oppilaalle koulukuljetuksen. Muiden

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivistyslautakunta Sivu 19 KOKOUSAIKA

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivistyslautakunta Sivu 19 KOKOUSAIKA ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivu 19 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Torstaina 20.3.2014 kello 18.30 20.58 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18

Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 5/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (12) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Muonion kunta AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Sivistyslautakunta 3.4.2012 59 Sisällys 1. TOIMINTA-AJATUS JA TOIMINNAN TAVOITTEET... 3 2. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SUUNNITTELU JA SISÄLTÖ...

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 2 1. KONNEVEDEN VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT JA LASKUTUKSEN PERIAATTEET 1.8.2018 ALKAEN Siv.ltk 18 Valmistelija: Pauliina Oittinen, päivähoidon ohjaaja p. 040 702 8601 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 88/2003 vp

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 88/2003 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 88/2003 vp Hallituksen esitys laeiksi perusopetuslain, opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain sekä lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/11 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta

TUUSNIEMEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/11 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/11 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta KOKOUSAIKA 26.4.2011 KELLO 17.00-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Väliaikaiset nuorisotilat, Poikkitie, Tuusniemi Juha Pitkänen,

Lisätiedot

KAARINAN KAUPUNKI PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2014-2015. 1. Soveltamisala

KAARINAN KAUPUNKI PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2014-2015. 1. Soveltamisala KAARINAN KAUPUNKI 1 PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2014-2015 1. Soveltamisala Lasten aamu- ja iltapäivätoimintaa säätelee Perusopetuslaki (628/1998). Mikäli kunta

Lisätiedot

Lappeenrannan kristillinen kasvatus ry:n lausuntopyyntö kristillisen koulun perustamislupaa varten

Lappeenrannan kristillinen kasvatus ry:n lausuntopyyntö kristillisen koulun perustamislupaa varten Lasten ja nuorten lautakunta 24 15.08.2017 Lasten ja nuorten lautakunta 36 25.09.2017 Lappeenrannan kristillinen kasvatus ry:n lausuntopyyntö kristillisen koulun perustamislupaa varten 772/00.04.02.00/2017

Lisätiedot

Uusi kunnantalo, kokoushuone Kohonen Tarja puheenjohtaja. Hakonen Hannu jäsen Haiko Matti jäsen. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Uusi kunnantalo, kokoushuone Kohonen Tarja puheenjohtaja. Hakonen Hannu jäsen Haiko Matti jäsen. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Käsiteltävät asiat 1. Saapuneet kirjeet...2 2. Asiakirjojen käsittely ja hävitys...3 3. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen v. 2013...4 4. Sivistyslautakunnan pöytäkirjojen

Lisätiedot

No 3/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 23. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

No 3/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 23. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 3/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 23 KOKOUSAIKA 28.5.2015 klo 18-18.43 KOKOUSPAIKKA MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

Lisätiedot

1. Nuorisotyö, nuorisotoiminta ja nuorisopolitiikkaan liittyvät yhteydenpitotehtävät.

1. Nuorisotyö, nuorisotoiminta ja nuorisopolitiikkaan liittyvät yhteydenpitotehtävät. SIVISTYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Sivistystoimen tehtävänä on luoda edellytykset tietojen, taitojen ja myönteisten asenteiden avulla kuntalaisten henkiseen ja fyysiseen aktiivisuuteen ja kasvuun.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto hallinto-oikeudelle iltapäivätoiminnan erityisavustuksen palauttamista koskevassa asiassa

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto hallinto-oikeudelle iltapäivätoiminnan erityisavustuksen palauttamista koskevassa asiassa 17.05.2017 Sivu 1 / 1 3385/2016 05.10.00 100 Lausunto hallinto-oikeudelle iltapäivätoiminnan erityisavustuksen palauttamista koskevassa asiassa Valmistelijat / lisätiedot: Miia Loisa-Turunen, puh. 050

Lisätiedot

Lautakunnan esittelijänä toimii vapaa-aikatoimenjohtaja.

Lautakunnan esittelijänä toimii vapaa-aikatoimenjohtaja. 1 SIMON KUNTA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty Simon kunnanvaltuusto 15.6.2015 36 Voimaantulo 1.8.2015 1 Toiminta-ajatus Sivistystoimen tehtävänä on varhaiskasvatuksen, koulutuksen

Lisätiedot

MUURAMEN KOULUKULJETUSSÄÄNTÖ

MUURAMEN KOULUKULJETUSSÄÄNTÖ 1 Muuramen kunta/opetuspalvelut Hyvinvoinnin ja palveluiden lautakunta 19.3.2019 21 /LIITE P 1 MUURAMEN KOULUKULJETUSSÄÄNTÖ 2 1. Lainsäädäntö 1.1. Perusopetuslaki 6 /Oppilaan koulupaikan määräytyminen

Lisätiedot

KOULUKULJETUS- OPAS 2011

KOULUKULJETUS- OPAS 2011 KOULUKULJETUS- OPAS 2011 Hyväksytty kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa 28.6.2011 RAUMAN KAUPUNGISSA NOUDATETTAVAT KOULUKULJETUSTEN YLEISET PERIAATTEET KOULUMATKOJA KOSKEVA LAINSÄÄDÄNTÖ Perusopetuslaki

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Sivistyslautakunta 3.12.2014

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Sivistyslautakunta 3.12.2014 PÖYTÄKIRJA 7/2014 Sivistyslautakunta 3.12.2014 Käsiteltävät asiat 76. Viranhaltijapäätökset...115 77. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus...116 78. Muutos Lemin pääkirjaston aukioloaikoihin...118

Lisätiedot

Edellytykset avustuksen saamiselle:

Edellytykset avustuksen saamiselle: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 30 20.04.2017 Liikunta- ja nuorisojärjestöjen harkinnanvaraiset avustukset 2017 836/02.03.01/2017 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 20.04.2017 30 Iitin kunta on julistanut

Lisätiedot

Muonion kunta Sivistystoimi AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

Muonion kunta Sivistystoimi AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Muonion kunta Sivistystoimi AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Sivistyslautakunta 30.11.2016 2 Sisällys 1. Toiminta-ajatus ja toiminnan tavoitteet 3 2. Aamu- ja iltapäivätoiminnan suunnittelu

Lisätiedot

No 5/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

No 5/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 5/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1 KOKOUSAIKA 9.8.2017 klo 18.36 19.00 KOKOUSPAIKKA Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo JÄSEN: VARAJÄSEN: Antti Waris, pj

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2014. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2014. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2014 Sivistyslautakunta 18.03.2014 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 18.03.2014 klo 18.00 19.15 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 2 1. KOULUPAIKAN MYÖNTÄMINEN KIRKONKYLÄN KOULUUN Siv.ltk 24 Valmistelija: sivistystoimenjohtaja Mari Jämsen p. 040 1579405 Esityslistan liite 1 nähtävillä kokouksessa Perusopetuslain 6 mukaan kunta osoittaa

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN JA SIVISTYSOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ

SIVISTYSLAUTAKUNNAN JA SIVISTYSOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ Astuu voimaan 1.8.2011 SIVISTYSLAUTAKUNNAN JA SIVISTYSOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ I LUKU SIVISTYSLAUTAKUNTA 1 Sivistyslautakunta ja jaostot Sivistystoimen toimialalla on sivistyslautakunta. Sivistyslautakunnalla

Lisätiedot

KILPAILUTUKSEN KOHTEENA OLEVAT KOULUKULJETUSREITIT LUKUVUONNA

KILPAILUTUKSEN KOHTEENA OLEVAT KOULUKULJETUSREITIT LUKUVUONNA LEMIN KUNTA Liite 2 Sivistystoimisto Toukkalantie 2, 54710 LEMI puh. 040 631 2605 (osastopäällikkö) 30.3.2017 1/6 puh. 040 724 7176 (kanslisti) leminkunta@lemi.fi Fax: 05 414 6004 KILPAILUTUKSEN KOHTEENA

Lisätiedot

Lautakunta edustaa kuntaa ja käyttää kunnan puhevaltaa toimialaansa kuuluvissa asioissa.

Lautakunta edustaa kuntaa ja käyttää kunnan puhevaltaa toimialaansa kuuluvissa asioissa. 29 Koululautakunnan tehtävät ja toimivalta Koululautakunta johtaa ja kehittää alaistaan toimialaa ja vastaa palveluiden tuloksellisesta järjestämisestä. Lautakunta seuraa ja arvioi palvelujen vaikuttavuutta

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 3/2014 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 3/2014 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 14.5.2014 klo 18-19.20 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Asiat 33 Kokouksen avaaminen 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013 KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / 2013 VAPAA-AJANLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Tiistaina 11.6.2013 klo 18.00-20.07 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto Läsnä: läsnä poissa Puheenjohtaja: Timo Toivonen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34 Tekninen lautakunta Nro 3/ 2012 KOKOUSAIKA Torstai 29.3.2012 klo 18.00-18.39 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2012

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2012 KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / 2012 VAPAA-AJANLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Maanantaina 28.5.2012 klo 19.30-21.22 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto Läsnä: läsnä poissa Puheenjohtaja: Jarmo Anttila

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN OPETUKSEN TULOSYKSIKÖN VIRANHALTIJOIDEN OPETUSLAINSÄÄDÄN TÖÖN PERUSTUVA RATKAISUVALTA

ESPOON KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN OPETUKSEN TULOSYKSIKÖN VIRANHALTIJOIDEN OPETUSLAINSÄÄDÄN TÖÖN PERUSTUVA RATKAISUVALTA ESPOON KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN OPETUKSEN TULOSYKSIKÖN VIRANHALTIJOIDEN OPETUSLAINSÄÄDÄN TÖÖN PERUSTUVA RATKAISUVALTA Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 10.12.2013 Voimaan 1.1.2014 ESPOON KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN

Lisätiedot

Maanantai 17.6.2013 klo 19.00. Kunnanvirasto, kokoushuone 2

Maanantai 17.6.2013 klo 19.00. Kunnanvirasto, kokoushuone 2 Koululautakunta Maanantai 17.6.2013 klo 19.00 Kunnanvirasto, kokoushuone 2 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 3/2014. KOKOUSAIKA Keskiviikko klo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE

Sivistyslautakunta 3/2014. KOKOUSAIKA Keskiviikko klo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 3/2014 KOKOUSAIKA Keskiviikko 02.04.2014 klo 18.00 19.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Kunnantalo LIITE 20 Koulujen tuntikehykset lv. 2014-2015 21 Liikunta-

Lisätiedot

Kulttuuriavustusten myöntäminen 2015

Kulttuuriavustusten myöntäminen 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 21 Kulttuuriavustusten myöntäminen 2015 Asianro 295/02.05.01/2015 Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Tiina Salon valmistelu 4.5.2015: Kulttuuripalveluiden talousarviossa

Lisätiedot

SOTKAMON KUNTA Sivistystoimi

SOTKAMON KUNTA Sivistystoimi Sivistystoimen lautakunta 19.6.2018, liite 52 SOTKAMON KUNTA Sivistystoimi Delegoitu erityispäätäntävalta VIRANHALTIJAT Sivistysjohtaja kansalaisopiston rehtori Sivistystoimen taloussuunnittelu ja taloudenhoito,

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2012 Kokousaika Tiistai 24.7.2012 klo 17.00 17.56 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan kunta, valtuustosali

Lisätiedot

26 23.04.2015. Edellytykset avustuksen saamiselle:

26 23.04.2015. Edellytykset avustuksen saamiselle: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 26 23.04.2015 Liikunta- ja nuorisojärjestöjen toiminta- ja kohdeavustukset 480/02.03.01/2014 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 26 Iitin kunta on julistanut haettavaksi

Lisätiedot

7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita

7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita 7 ESIOPETUKSEEN HAKEMINEN 7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita Kunta on velvollinen järjestämään alueellaan asuville oppivelvollisuusikäisille perusopetusta sekä oppivelvollisuuden

Lisätiedot

Keskiviikko klo

Keskiviikko klo RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4/ 2016 Sivistyslautakunta Sivu 1 (13) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 20.4.2016 klo 16.00-17.30 Rautalammin lukio Anu Hotti Helena Hänninen

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan pöytäkirjan pitäjänä toimii sivistystoimenjohtajan määräämä henkilö.

Sivistyslautakunnan pöytäkirjan pitäjänä toimii sivistystoimenjohtajan määräämä henkilö. Heinolan kaupunki Kunnallinen johtosääntö III/SIV Sivistystoimi Kaupunginvaltuuston 11.11.2013 hyväksymä Kaupunginvaltuuston 17.2.2014 hyväksymä Kaupunginvaltuuston 24.8.2015 hyväksymä Sivistystoimen johtosääntö

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 28.10.2011 Kokousaika Torstai 3.11.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Emmi Romppainen Emmi Romppainen

Emmi Romppainen Emmi Romppainen Kokouskutsu Nro Koulutuslautakunta 21.3.2019 2 Kokousaika TORSTAI 28.3.2019 KLO 18.00 Kokouspaikka Miinan koulun opettajien huone Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 7 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Sivistyslautakunta

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2014 Sivistyslautakunta 26.3.2014 Käsiteltävät asiat 11. Sivistyslautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodeksi 2014...21 12. Vapaa-aikatoimen järjestöavustusten, kyläkenttäavustusten

Lisätiedot

TERVOLAN KUNNAN KOULUKULJETUS- OPAS

TERVOLAN KUNNAN KOULUKULJETUS- OPAS TERVOLAN KUNNAN KOULUKULJETUS- OPAS Sivistyslautakunta 17.6.2014 1. TURVALLINEN KOULUMATKA Koulukuljetusoppaassa on Tervolan kunnan koulukuljetusten periaatteet ja käytänteet. Oppaan avulla huoltajat,

Lisätiedot

Maksuton koulukuljetus koulutien vaarallisuuden perusteella lukien

Maksuton koulukuljetus koulutien vaarallisuuden perusteella lukien Koulutuslautakunta 40 14.05.2014 Koulutuslautakunta 47 11.06.2014 Maksuton koulukuljetus koulutien vaarallisuuden perusteella 1.8.2014 lukien 358/12.01.03/2014 Koulutuslautakunta 14.05.2014 40 Perusopetuslaki

Lisätiedot

SIVISTYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

SIVISTYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 MERIKARVIAN KUNTA Hyväksytty: kv 9.11.2015 57 Voimaantulo: 11.11.2015 SIVISTYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 TOIMINTA-AJATUS Sivistystoimi vastaa opetukseen, koulutukseen, päivähoitoon ja esiopetukseen, virkistykseen

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Sivu 42. Yttilän Otta Lahti Sirpa Pelttari Marko Kotiranta Anna-Maija Ojala Jouni Saarinen Heikki Ilola Anne.

Sivistyslautakunta Sivu 42. Yttilän Otta Lahti Sirpa Pelttari Marko Kotiranta Anna-Maija Ojala Jouni Saarinen Heikki Ilola Anne. Viranomainen No 4/2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 42 KOKOUSAIKA Tiistai 18.6.2013 klo 17.30 18.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Yttilän

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2010. Sivistyslautakunta 23.03.2010 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2010. Sivistyslautakunta 23.03.2010 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2010 Sivistyslautakunta 23.03.2010 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 23.03.2010 klo 18.00 19.05 Kunnanviraston kokoushuone Räsänen Jesse Jokioja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2015. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2015. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Sivistyslautakunta 24.03.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 24.03.2015 klo 18.00 19.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli

Lisätiedot

Taiteen perusopetuksen yhteydessä voidaan järjestää myös muuta taiteen edistämiseen liittyvää toimintaa.

Taiteen perusopetuksen yhteydessä voidaan järjestää myös muuta taiteen edistämiseen liittyvää toimintaa. Op 401 L taiteen perusopetuksesta 21.8.1998/633 1. Taiteen perusopetuksen tarkoitus. Taiteen perusopetus on tavoitteellista tasolta toiselle etenevää ensisijaisesti lapsille ja nuorille järjestettävää

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 Aika 29.5.2012 klo 19.18 20.29 Paikka Saran koulu Läsnä Niskala Jorma puheenjohtaja Mustasilta Timo varapuheenjohtaja Haavisto Jonna jäsen Hietikko

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2016. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2016. Sivistyslautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Sivistyslautakunta 17.03.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 17.03.2016 klo 18.00 19.10 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivistyslautakunta 19.2.2014

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivistyslautakunta 19.2.2014 PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivistyslautakunta 19.2.2014 Käsiteltävät asiat 1. Saapuneet kirjeet...2 2. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen v. 2014...3 3. Sivistyslautakunnan pöytäkirjojen

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 14.11.2011 Viimeksi muutettu Valtuusto 26.1.2015 Voimaan 26.1.2015 ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN

Lisätiedot

SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TERVOLA Myönteisiä mahdollisuuksia SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ Kunnanvaltuusto hyväksynyt 11.6.2015 36 Voimaantulo 1.8.2015 2 SISÄLTÖ 1 TOIMINTA-AJATUS... 3 2 PÄÄVASTUUALUEEN TOIMIELIMET,

Lisätiedot