KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUKSEN PALAUTE- JA NEUVOTTELUVAIHE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUKSEN PALAUTE- JA NEUVOTTELUVAIHE"

Transkriptio

1 KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUKSEN PALAUTE- JA NEUVOTTELUVAIHE Aika klo Paikka Osallistujat Ulvilan kaupungin kaupungintalo Heljä Misukka, valtiosihteeri, pj. Martti Lähteinen, sosiaalineuvos STM Auli Valli-Lintu, lainsäädäntöneuvos, VM Ulvilan kaupungin edustajat: Sirkka Saari, valtuuston puheenjohtaja Ari Ruoho, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Saarinen, kaupunginjohtaja Tuula Huumonen, henkilöstön edustaja, ylihoitaja Helena Huhtanen, talousjohtaja Sanna-Tuulia Lehtomäki, sosiaali- ja terveysjohtaja Kyösti Lemmetty, terveyskeskusylilääkäri Noormarkun kunnan edustajat: Ilmo Marttila, vs. kunnanjohtaja Helvi Walli, kunnanhallituksen pj Pomarkun kunnan edustaja: Hannu Majamaa, sosiaalijohtaja Porin kaupungin edustajat: Mikko Elo, kaupunginhallituksen pj. Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja Pentti Kilkku, kaupunginhallituksen vpj. Pekka Träskelin, kaupunginhallituksen vpj. Aulis Laaksonen, apulaiskaupunginjohtaja Merikarvian kunnan edustajat: Kosti Isotalo, valtuuston pj. Pentti Ala-Luopa, kunnanjohtaja Altti Mäntylä, kunnanhallituksen jäsen Luvian kunnan edustajat: Erkki Staff, kunnanhallituksen pj. Kari Ojalahti, kunnanjohtaja Ismo Anttila, kunnanhallituksen edustaja Esa Talasma, kunnanhallituksen edustaja

2 1. Neuvottelun avaus Puheenjohtaja Misukka kävi läpi puitelakia koskevat hallituksen linjaukset. Hallituksen iltakoulun linjauksien perusteella neuvottelumenettelyssä on tällä hetkellä vain Ulvilan kaupunki, jonka kanssa neuvotteluprosessi on aloitettu jo joulukuussa. Koska kaupunki on neuvottelemassa yhteistoiminta-aluetta Porin, Luvian, Noormarkun, Pomarkun ja Merikarvian kanssa Ulvilan kaupungin kanssa pidettävään neuvotteluun on kutsuttu muut yhteistoiminta-alueen kunnat. 2. Puitelain velvoitteet ja kuntien suunnitelmat Ulvila Sirkka Saari kertoi Ulvilan valtuuston päättäneen 3.3 kokouksessaan, että kaupunki ryhtyy neuvottelemaan yhteistoiminta-alueen perustamisesta Porin, Noormarkun, Luvian, Pomarkun ja Merikarvian kanssa. Yhteistoiminta-alueelle siirrettäisiin kaikki sosiaalihuollon palvelut lukuun ottamatta lasten päivähoitoa. Yhteistoiminta toteutettaisiin isäntäkuntamallilla. Toteutusaikataulusta ei ole päätöstä mutta neuvottelut muiden kuntien kanssa on aloitettu. Saari katsoi, että kaupunki tekee lopulliset päätökset asetettujen valmisteluryhmien työn jälkeen. Tässä vaiheessa yhteistoiminnan sisällöstä, esimerkiksi kustannusten korvausperiaatteista, ei ole vielä tarpeeksi tietoa, jotta kaupunki voisi tehdä asiasta lopullisia päätöksiä. Arto Saarinen kertoi, että kunnat ovat 13.2 pitämässään kokouksessa sopineet valmistelun organisoitumisesta. Saarinen katsoi, että yhteistoiminnan suunnittelussa tulisi ottaa huomioon, että Pori rakentaa järjestelmäänsä siten, että toiminta aloitetaan vuoden 2009 alusta lukien. Alueen yhteistoiminta on toiminut hyvin viranhaltijatasolla. Pori Mikko Elo kertoi kaupungin tarkoituksesta yhdistää sosiaali- ja terveystoimi 2009 alkaen ja tämän valmistelu on parhaillaan käynnissä kunnassa. Elo painotti, että muiden kuntien kannalta olisi tärkeää, että ne olisivat mukana alusta lukien, jolloin ne voisivat vaikuttaa toimintaprosesseihin. Pori on sitoutunut aikatauluun eikä asiasta ole poliittisia erimielisyyksiä. Aulis Laaksonen kertoi kuntien yhteistoiminnan taustoista. Seudullinen yhteistoiminta on ollut aktiivista 1999 lukien ja vuonna 2002 pyrkimyksenä oli jo tarkoitus lisätä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyötä. Kunnanjohtajat muodostavat ns. Karhukunta-toimikunnan, jonka yhtenä tehtävänä on koordinoida yhteistyötä. Puitelain jälkeen pyrkimyksenä oli ensin antaa Karhukuntien eli 8 (nykyiset 6 + Siikainen ja Nakkila) kunnan yhteinen vastaus puitelain velvoitteiden täyttämisestä.

3 Tavoitteena oli toteuttaa kuntaliitos ensisijaisena vaihtoehtona ja toissijaisena saada aikaan laaja-alainen yhteistoiminta-alue. Tämä ei kuitenkaan edennyt. Laaksonen kertoi, että nyt käynnistettyjen neuvottelujen tavoitteena on toteuttaa perusturvayhteistyö isäntäkuntamallilla. Henkilöstö siirtyisi Porin kaupungin palvelukseen ja yhteistoiminta-alue muodostaisi asukkaan palvelukokonaisuuden. Laaksonen kertoi, että yhteistoiminnan valmistelussa on päätetty tähän mennessä vain valmistelun organisoinnista mutta muut kysymykset ovat jääneet avoimiksi. Porissa valmistelusta vastaa neljä päätoimista henkilöä. Laaksonen painotti, että kuntien tulisi päättää uudesta lautakunnasta, toimintaorganisaatiosta ja yhteisistä toimintaperiaatteista. Alueelle tulisi luoda yhtenäinen palvelukonsepti, jossa olisi määritelty lähipalvelut ja keskitetyt palvelut. Työssä tulisi nopeasti päästä toimintaprosesseihin. Laaksonen katsoi, että yhteistyön aloittamisessa tulisi olla tavoitteena Muussa tapauksessa muut kunnat joutuvat sopeutumaan Porin kaupungin tekemiin valmiisiin ratkaisuihin. Laaksonen katsoi, että valmisteluun tulisi sitoutua nykyistä vahvemmin. Laaksonen kertoi, että kaupunki on neuvottelemassa myös kuntaliitoksesta Noormarkun kanssa. Aino-Maija Luukkonen kertoi, että valmistelutyön on tarkoitus edetä siten, että kaupunki hyväksyisi uuden perusterveydenhuollon johtosäännön toukokuussa. Perusterveydenhoidon johtajan virka laitetaan avoimeen hakuun ja muut virat on tarkoitus täyttää yhteistoimintaan osallistuvien kuntien kanssa sisäisellä haulla. Luukkonen katsoi, että alueella oleva kansanterveystyön kuntayhtymä voidaan purkaa siten, että kaupungin esittämä aikataulu olisi mahdollinen. Kuntayhtymään jääneet kunnat ovat kaikki niitä kuntia, jotka olisivat mukana uudessa yhteistoiminta-alueessa. Luvia Kari Ojalahti kertoi, että kunta on ilmoittanut valtioneuvostolle antamassaan lisäselvityksessä olevansa mukana perustamassa yhteistoiminta-aluetta. Aikataulu on kunnalla kuitenkin avoinna. Ojalahti piti aikataulua haasteellisena. Merikarvia Pentti Ala-Luopa kertoi, että kunta on tehnyt valtuustossa päätöksen, että se ryhtyy neuvottelemaan yhteistoiminta-alueen perustamisessa alueen muiden kuntien kanssa. Toteutuksen aikataulu on jätetty avoimeksi. Ala- Luopa totesi, että toteutusaikataulua haittaa se, että kunta on mukana kansanterveystyön kuntayhtymässä ja perussopimuksen mukaan kuntayhtymä ei ole purettavissa esitetyssä aikataulussa. Toisaalta tämän kuntayhtymän muut kunnat ovat mukana valmisteltavassa yhteistoimintaalueessa.

4 Ala-Luopa katsoi, että kunnan kannalta on yhteistoiminta-alueen osalta tärkeää lähipalvelujen määrittely. Noormarkku Helmi Walli viittasi siihen, että kunta uskoi aiemmin, että nykyisen kansanterveyskuntayhtymän väestöpohja olisi riittänyt täyttämään puitelain kriteerit. Kunta on lisäselvityspalautteen jälkeen päättänyt, että se lähtee mukaan yhteistoiminta-alueen valmisteluun alueen muiden kuntien kanssa. Toteutuksen aikataulusta kunnalla ei ole päätöstä. Kunnan toisena harkinnassa olevana vaihtoehtona on ollut yhteistoiminta-alue Kankaanpään kanssa, mutta kunta on päättänyt, ettei tämä vastaa kuntalaisten luontaista asiointisuuntaa tai tahtoa. Kunta selvittää kuntaliitosta erikseen kahden kumppanin kanssa: Pori- Noormarkku että Noormarkku-Pomarkku. Kuntaliitoksista päätetään toukokuussa. Kunnan taloudellinen asema on heikko mutta kunnan asukasmäärä on kasvusuunnassa. Pomarkku Hannu Majamaa kertoi, että kunta mukana alueen kuntien yhteistoimintaalueselvityksessä mutta kunta selvittää myös yhteistoiminta-aluetta Kankaanpään kanssa. Kunnalla on nykyisin yhteistoimintaa Kankaanpään kanssa mm. opetustoimessa. Molemmat vaihtoehdot ovat avoinna. Kunta on mukana kansanterveystyön kuntayhtymässä ja kuntayhtymän purkaminen on aikataulullisesti ongelmallinen. Majamaa pyysi selvennystä, mihin perustuu tulkinta, jonka mukaan sosiaalihuollon palvelut tulisi siirtää lähes kokonaisuudessaan yhteistoiminta-alueelle. Majamaa viittasi siihen, että aiemmin tulkintana perusterveydenhuoltoon kiinteästi liittyvissä sosiaalitoimen palveluissa on ollut lähinnä vanhusten laitoshoito. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut muodostavat 60 prosenttia kunnan budjetista, joten päätökset ovat kunnan kannalta merkittäviä. Pomarkun kunta selvittää yhteistoiminnan lisäksi kuntaliitosta Noormarkun kanssa. Ulvilan kaupungin henkilöstö Kyösti Lemmetty katsoi, että yhteistoiminta Porin kaupungin kanssa on toiminut hyvin ja Porin kaupunki on kantanut vastuuta monesta keskeisestä asiasta. Ulvilan väestö käy työssä ja asioi Porissa. Lemmetty katsoi, että loppuvuosi riittää uudistuksen toteuttamiseen, jos on tahtoa.

5 Lemmetty kertoi, ettei kunnalla ole vielä ollut terveydenhoidossa ostopalvelutarvetta. Rekrytoiminen on kuitenkin jo vaikeutunut. Jos epäselvä tilanne jatkuu kauan, rekrytointivaikeudet lisääntyvät ja kunnan on vaikea pitää kiinni osaavasta työvoimasta. Lemmetty katsoi, että tällä hetkellä eniten vaarassa oleva alue on suun terveydenhuolto. Terveyskeskuksen toimintakyky edellyttää nopeita päätöksiä. Henkilöstö toivoo tehtävän nopeasti päätöksiä. Lemmetty katsoi sote-integraatio on tulevaisuuden työtapa ja kuntien tulisi olla keskeisesti mukana, kun uutta työtapaa muovataan. Porin mallit eivät saisi olla valmiita, kun yhteistoiminnasta päätetään. Ulvilan kaupungilla on valmiita mallinnuksia, joita voitaisiin työssä käyttää hyödyksi. Helena Huhtanen katsoi, että palvelujen järjestämisessä on kaksi kategoriaa: lähipalvelut ja ne palvelut, jotka tulee hoitaa keskitetysti. Kustannusrakenteessa Porilla ja Ulvilalla ei ole paljonkaan eroavaisuuksia. Suurin ero on Porin sairaalakustannuksista. Huhtanen katsoi, että kustannusten jakaantumiskysymykseen voidaan ottaa kantaa vasta palveluprosessien jälkeen. Kustannukset on mahdollista kohdentaa aiheuttamisperiaatteen mukaisesti. Sanna-Tuulia Lehtomäki katsoi, ettei lasten päivähoitoa tulisi jättää pois siirrettävistä tehtävistä, vaan seudullinen palvelurakenne tulisi luoda myös varhaiskasvatuksessa. Valtioneuvoston edustajat Martti Lähteinen kertoi, että sote-integraation toteutumisen minimi puitelain mukaan on, että kaikki yhteistoiminta-alueen kunnat ovat siirtäneet yhden yhteisen sosiaalihuollon tehtäväalueen, esimerkiksi vanhustenhuollon, yhteistoiminta-alueen hoidettavaksi. Viime kädessä velvoite täsmentyy erityislainsäädännössä, jota ollaan parhaillaan valmistelemassa. Lähteinen piti myönteisenä, että alueen kunnat ovat siirtämässä sosiaalihuollon palveluja yhteistoiminta-alueelle laajasti, joten sote-integraatiolle on hyvät mahdollisuudet. Auli Valli-Lintu kertoi, että sote-integraatiovaatimus on nostettu hallituksen iltakoululinjauksissa keskeisesti esille, koska kuntien vastauksissa useassa kunnassa asiaa ei oltu otettu huomioon riittävästi. Valli-Lintu oli huolissaan siitä, ettei alueella ole sitouduttu edes tavoitteelliseen aikatauluun ja joillakin kunnilla on avoimena vielä useita vaihtoehtoja. Tässä vaiheessa kunnilla tulisi olla päätökset yhteistoiminta-alueista. Kuntayhtymän kaikki kunnat ovat yhteistoiminta-alueselvityksessä mukana, joten kuntayhtymän purkamiselle ei ole esitettyjä esteitä. Valli-Lintu painotti, ettei Ulvilan kaupungin kannalta vielä riitä, että perustetaan yhteistoiminta-alue. Uuden yhteistoiminta-alueen pitäisi pystyä hyödyntämään suuruuden ekonomiaa ja järjestämään palvelut nykyistä tehokkaammin. Tähän työhön pitäisi päästä mahdollisimman nopeasti.

6 Heljä Misukka veti yhteen käydyn keskustelun. Posiitivista on kaupungin ja alueen muiden kuntien päätös ryhtyä selvittämään yhteistoimintaaluetta, jossa sote-integraatio toteutuisi. Suunnitelmat täyttävät puitelain vaatimukset, mutta Ulvilan kaupungilta puuttuu vielä päätös puitelain mukaisten suunnitelmien toteuttamisesta. Lisäksi kaupungilla ei ole päätöstä toteuttamisen aikataulusta. Misukka kertoi, että yhteistoiminta-aluesuunnitelmien toteuttamista tullaan seuraamaan, mutta kaupungin kanssa ei sovita uusia neuvottelutapaamisia. Jos suunnitelmien toteuttamisessa tapahtuu muutoksia, voidaan neuvotteluprosessi käynnistää uudelleen. Kaupungin tulee informoida valtiovarainministeriön kuntaosastoa mahdollisista muutoksista. Ulvilan kaupungin tilanteesta tullaan raportoimaan edellä esitettyjen linjausten mukaisesti. Puheenjohtaja Heljä Misukka Sihteeri Auli Valli-Lintu

KARHUKUNTATOIMIKUNTA : PÖYTÄKIRJA 4/2006

KARHUKUNTATOIMIKUNTA : PÖYTÄKIRJA 4/2006 1/5 KARHUKUNTATOIMIKUNTA : PÖYTÄKIRJA 4/2006 Paikka: POSEK Oy, Pori Aika: 10.03.2006, klo 13.00 15.02 Läsnä: Luukkonen, Aino-Maija (pj) (X) Juusela, Olli ( ) Pitkänen, Pasi (siht) (X) ( ) Rosendahl, Tapio

Lisätiedot

Nykytilan kuvaus /Palvelujenjärjestämistavat. Sote kokoavat rakenteet sekä lähipalveluiden järjestäminen työryhmien väliraportti

Nykytilan kuvaus /Palvelujenjärjestämistavat. Sote kokoavat rakenteet sekä lähipalveluiden järjestäminen työryhmien väliraportti Kuntajakoselvityksen työvaliokunta 17.1.2014 Sote kokoavat rakenteet sekä lähipalveluiden järjestäminen työryhmien väliraportti Jaana Karrimaa ja Aulis Laaksonen Nykytilan kuvaus /Palvelujenjärjestämistavat

Lisätiedot

Yhteistoiminta-alueen luominen sosiaali- ja terveydenhuoltoon puitelain edellyttämällä tavalla

Yhteistoiminta-alueen luominen sosiaali- ja terveydenhuoltoon puitelain edellyttämällä tavalla Yhteistoiminta-alueen luominen sosiaali- ja terveydenhuoltoon puitelain edellyttämällä tavalla SOSTERV 19.5.2011 22 Eduskunnalle annettiin 26.11.2010 hallituksen esitys laeiksi kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta

Lisätiedot

Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali

Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät 3.-4.10.07 Naantali Kunta- ja palvelurakenneuudistuksen vaikutus vammaispalveluiden järjestämiseen ja vammaisten ihmisten asemaan kunnassa Martti Lähteinen 1 Norjan

Lisätiedot

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO Kunnanhallitus 61 21.02.2011 Valtuusto 23 28.03.2011 Kunnanhallitus 167 06.06.2011 Valtuusto 42 20.06.2011 KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO KHALL 61 Valmistelija:

Lisätiedot

Härkätien sosiaali- ja terveyspalvelut

Härkätien sosiaali- ja terveyspalvelut YHTEISTOIMINTASOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISESTÄ HÄRKÄTIEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA 1.1.2015 31.12.2016 1. Sopimuksen osapuolet Tämän yhteistoimintasopimuksen

Lisätiedot

Pohjois-Satakunnan kuntarakenneselvitys

Pohjois-Satakunnan kuntarakenneselvitys Pohjois-Satakunnan kuntarakenneselvitys Valtuustojen tahdonilmaisu Yhdistymisselvitysprosessin kuvaus Tilastoanalyysia -Talous -Toimintaympäristö -Väestö Taustoittamisen vaihe Lähtötilanne - Palvelurakenne

Lisätiedot

Toimintakyky ja sosiaalinen turvallisuus työryhmän nykytilan kuvaus

Toimintakyky ja sosiaalinen turvallisuus työryhmän nykytilan kuvaus Toimintakyky ja sosiaalinen turvallisuus työryhmän nykytilan kuvaus Väliraportti 14.1.2014 Keski-Satakunnan kuntajakoselvitys Sosiaalijohtaja Alpo Komminaho 4.2.2014 Terveydenhuollon palveluiden järjestämistapa

Lisätiedot

STM Eeva Kyrönviita Kunnanjohtaja

STM Eeva Kyrönviita Kunnanjohtaja STM 24.8.2018 Eeva Kyrönviita Kunnanjohtaja Ruoveden kunnanvaltuuston päätökset Ruoveden kunnanvaltuuston 2.7.2018 päätöksen 20 esittelytekstissä todetaan,että yhteistoimintasopimuksen irtisanomisaika

Lisätiedot

Sote kokoavat rakenteet sekä lähipalveluiden järjestäminen työryhmien väliraportti

Sote kokoavat rakenteet sekä lähipalveluiden järjestäminen työryhmien väliraportti Kuntajakoselvityksen puheenjohtajapalaveri 10.1.2014 Sote kokoavat rakenteet sekä lähipalveluiden järjestäminen työryhmien väliraportti Jaana Karrimaa ja Aulis Laaksonen Nykytilanteen kuvaus Toimintaympäristö

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 4/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 4/2016 Muistio 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 4/2016 Aika 11.4.2016 kello 09:00-11.00 Paikka Porin perusturvakeskuksen auditorio, Maantiekatu 31, 28120 Pori Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. SOTEJORY, 22.2.2016 16:00, Esityslista 1

SISÄLLYSLUETTELO. SOTEJORY, 22.2.2016 16:00, Esityslista 1 i SISÄLLYSLUETTELO SOTEJORY, 22.2.2016 16:00, Esityslista 1-2 Läsnäolijat... 1 1 Kokouksen avaus... 2 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 3 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 4 4 Johtoryhmän

Lisätiedot

Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous

Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous Aika: 7.2.2014 klo 13.00-15.50 Paikka: Merikarvian kunnatalo Läsnä: Jaana Laitinen-Pesola, pj x Aino-Maija Luukkonen x Pori Leena Jokinen-Anttila

Lisätiedot

Porin kaupunkiseudun PARAS-hankkeen (2007) meta-analyysi

Porin kaupunkiseudun PARAS-hankkeen (2007) meta-analyysi Porin kaupunkiseudun PARAS-hankkeen (2007) meta-analyysi Kunnille on annettu historiallinen mahdollisuus seutukunnan elinvoiman ja hyvinvoinnin kehittämiseen yhteistyössä keskenään. Se mahdollisuus pitää

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 65 13.3.2013 Asianro 302/00.04.02/2013 155 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä

Lisätiedot

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen 28.2.2014 Tehtävä Selvittäjän on suoritettava kuntarakennelain 16a :ssä tarkoitettu erityinen kuntajakoselvitys Erityinen kuntajakoselvitys

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 81 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot

- Karhukuntatoimikunta: pöytäkirja 1/2010-1/5

- Karhukuntatoimikunta: pöytäkirja 1/2010-1/5 1/5 KARHUKUNTATOIMIKUNTA: PÖYTÄKIRJA 1/2010 Paikka: Porin kaupungintalo, KH:n huone (1. krs.) Aika: 17.2.2010, klo 12.16-13.45 Läsnä: Luukkonen, Aino-Maija (X) Marttila, Ilmo ( ) Pitkänen, Pasi (X) ( )

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 8/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 8/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 8/2016 Aika 10.10.2016 kello 09:00 Paikka Läsnäolijat Rauman kaupungintalo, Kanalinranta 3, valtuuston kokoushuone, sisäänkäynti kanaalin

Lisätiedot

-2, SOTEOHRY :00 Sivu 2

-2, SOTEOHRY :00 Sivu 2 -2, SOTEOHRY 14.3.2016 9:00 Sivu 2 Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 3/2016 Aika 14.3.2016 kello 09:00 Paikka Läsnäolijat Huittisten kaupungintalo, Risto Rytin katu 36, Huittinen Euran kunta Eurajoen

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 6/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 6/2016 Muistio 1 (11) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 6/2016 Aika 13.6.2016 kello 09:00-10:17 Paikka Karviatalo, Tyyni Tuulionk.12, Karvia Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Maija Arola sihteeri

Lisätiedot

PORIN SEUDUN YHDISTYMISSELVITYS

PORIN SEUDUN YHDISTYMISSELVITYS Merikarvia Siikainen PORIN SEUDUN YHDISTYMISSELVITYS Työryhmien toimeksianto II Uuden kunnan palvelujen järjestäminen, organisointi ja kehittäminen Luvia Pori Nakkila Pomarkku Ulvila Harjavalta Lavia 17.1.2014

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS JA PARAS-PUITELAKI ASIANAJOTOIMISTO HEIKKI PENTTILÄ OY

YHTEISTOIMINTASOPIMUS JA PARAS-PUITELAKI ASIANAJOTOIMISTO HEIKKI PENTTILÄ OY YHTEISTOIMINTASOPIMUS JA PARAS-PUITELAKI ASIANAJOTOIMISTO HEIKKI PENTTILÄ OY YHTEISTOIMINTASOPIMUKSEN PÄÄTTÄMINEN Ruoveden kunnan ja Virtain kunnan yhteistoimintasopimuksen 18.6.2012 purkamis- ja irtisanomisehdon

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen YHDISTYMISHALLITUS 110 28.11.2012 YHDISTYVÄN RAAHEN 23 10.12.2012 KAUPUNGINVALTUUSTO Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen 1667/06/0600/2012 YHALL 110 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. SOTEOHRY, :00, Esityslista 1

SISÄLLYSLUETTELO. SOTEOHRY, :00, Esityslista 1 i SISÄLLYSLUETTELO SOTEOHRY, 23.1.2017 9:00, Esityslista 1-2 Läsnäolijat... 1 1 Kokouksen avaus ja esityslistan hyväksyminen... 2 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen... 3 3 Satasoten ohjausryhmän

Lisätiedot

PORIN SELVITYSALUEEN KUNTAUUDISTUS. Poliittisen ohjausryhmän jäsenet

PORIN SELVITYSALUEEN KUNTAUUDISTUS. Poliittisen ohjausryhmän jäsenet PORIN SELVITYSALUEEN KUNTAUUDISTUS Poliittisen ohjausryhmän jäsenet Poliittisen ohjausryhmän jäsenet kategorioittain (3) 1. Ohjausryhmän jäsenet kunnittain Harjavalta, Kokemäki, Lavia, Luvia, Merikarvia,

Lisätiedot

Henkilöstöprosessittyöryhmä

Henkilöstöprosessittyöryhmä Henkilöstöprosessittyöryhmä Puheenjohtajakokous 9.1.2014 Helena Metsälä 10.1.2014 Työryhmä kokoonpano Helena Metsälä Nina Merilahti Pori, pj Pomarkku Olli Luoma Harjavalta Inkeri Tiitinen Bella Ahto Luvia

Lisätiedot

PIKASSOS 10 v. Dialoginen paneeli SOSIAALIALAN KEHITTÄMISEN YDINILMIÖT. Juhlaseminaari 1.12.2011 Tampere-talo

PIKASSOS 10 v. Dialoginen paneeli SOSIAALIALAN KEHITTÄMISEN YDINILMIÖT. Juhlaseminaari 1.12.2011 Tampere-talo PIKASSOS 10 v. Dialoginen paneeli SOSIAALIALAN KEHITTÄMISEN YDINILMIÖT Juhlaseminaari 1.12.2011 Tampere-talo Puheenjohtajina erityissuunnittelija Seija Junno & kehittämispäällikkö Mervi Janhunen Sekä dialogisen

Lisätiedot

Terveydenhuolto Etelä-Kymenlaaksossa

Terveydenhuolto Etelä-Kymenlaaksossa Terveydenhuolto Etelä-Kymenlaaksossa l Maakuntatilaisuus 22.4.2010 Kouvola Tauno Telaranta Palvelujohtaja Kotkan kaupunki 0400 659925 tauno.telaranta@kotka.fi Etelä-Kymenlaakso 87 371 asukasta 2 279 2,6%

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 2/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 2/2016 Muistio 1 (13) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 2/2016 Aika 16.2.2016 kello 16:00-17:22 Paikka Porin perusturvakeskus, hallintorakennus auditorio Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Maija

Lisätiedot

HYVINVOIVA SUOMI HUOMENNAKIN. Kunta- ja palvelurakenneuudistus sosiaali- ja terveydenhuollossa

HYVINVOIVA SUOMI HUOMENNAKIN. Kunta- ja palvelurakenneuudistus sosiaali- ja terveydenhuollossa HYVINVOIVA SUOMI HUOMENNAKIN Kunta- ja palvelurakenneuudistus sosiaali- ja terveydenhuollossa Kaikille oikeus terveelliseen ja turvalliseen elämään Kunta- ja palvelurakenneuudistuksen lähtökohtana ovat

Lisätiedot

Uuden kunnan sote Porin seudulla Työryhmän loppuraportin keskeiset asiat

Uuden kunnan sote Porin seudulla Työryhmän loppuraportin keskeiset asiat Uuden kunnan sote Porin seudulla Työryhmän loppuraportin keskeiset asiat Työvaliokunta 6.6.2015 Aulis Laaksonen Uusi Sote Keskeiset tavoitteet Yhdenvertaisten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen turvaaminen

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitusneuvos Pekka Järvinen

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitusneuvos Pekka Järvinen SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitusneuvos 8.8.2018 Pekka Järvinen VALTIONEUVOSTON PÄÄTÖS PYHÄJÄRVEN KAUPUNGIN VELVOITTAMISESTA JATKAMAAN PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN JÄSENENÄ Asia

Lisätiedot

Porin seudun kuntajako-selvitys

Porin seudun kuntajako-selvitys Porin seudun kuntajako-selvitys Pomarkku Alustavan suunnitelma yhdistymissopimusneuvotteluvaiheen prosessista, toteuttamisesta ja aikataulusta Pori Ulvila Luvia Nakkila Lavia 13.10.2014 Kehitysjohtaja

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 65 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot

Läntinen sote-alue. Valmistelun organisointi:

Läntinen sote-alue. Valmistelun organisointi: Läntinen sote-alue Valmistelun organisointi: Kuntajohdon tapaaminen, Turku 29.1.2015 Maija Kyttä Läntinen sote-alue Valmistelun organisointi Valtakunnallinen tuki Alustava valmistelu Länsi-Suomen alueella

Lisätiedot

KUNTAJAON MUUTTAMISEN VALMISTELU LEIVONMÄEN JA JOUTSAN KESKEN

KUNTAJAON MUUTTAMISEN VALMISTELU LEIVONMÄEN JA JOUTSAN KESKEN Kunnanhallitus 72 19.02.2007 Kunnanhallitus 87 12.03.2007 Kunnanvaltuusto 12 26.03.2007 KUNTAJAON MUUTTAMISEN VALMISTELU LEIVONMÄEN JA JOUTSAN KESKEN 165/01/019/2005 Khall 72 Leivonmäen kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä

Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä Pöytäkirja 3/2015 Aika Keskiviikko 3.6.2015 klo 16.00-18.30 Paikka Mäntsälän kunnantalo Valtuustosali Heikinkuja 4, Mäntsälä 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 1/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 1/2016 Pöytäkirja 1 (12) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 1/2016 Aika 22.2.2016 kello 16:00-17:40 Paikka Porin kaupunginhallituksen kokoushuone, Hallituskatu 12 Muistion vakuudeksi Juha Vasama puheenjohtaja

Lisätiedot

Liite perussopimukseen, Osajäsenyyssopimus

Liite perussopimukseen, Osajäsenyyssopimus Pohjois-Satakunnan Peruspalvelu-Liikelaitoskuntayhtymä (PoSa) Liite perussopimukseen, Osajäsenyyssopimus Hyväksytty: PoSan jäsenkunnat: Honkajoen kunnanvaltuusto 30.3.2009 17 Jämijärven kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (-) Riitta Voutila Virpi Piispanen Rauni Kauppinen Manu Pasanen Jorma Teini

(x) (x) (x) (x) (-) Riitta Voutila Virpi Piispanen Rauni Kauppinen Manu Pasanen Jorma Teini KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 7/2011 51 Kokousaika Keskiviikko 24.8.2011 klo 17.00 19.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Rahoituskulut ja tuotot Vuosikate

Rahoituskulut ja tuotot Vuosikate HARJAVALTA 2012 2017e 2021e 2025e Veroprosentti 18,75 19,75 19,75 19,75 Päivähoito ja esiopetus 4 3111 3219 3137 3167 Perusopetus ja lukio 6195 6149 6136 6191 Vanhusten hoito 5 8 524 10 302 12 522 15 523

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto Valtuusto 4.3.2013 39 1. LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA Kh. 20.2.2013 51 Esityslistan liitteet 1-4 Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen hallitusohjelmaan mukaan hallitus toteuttaa koko maan laajuisen

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi eräiden kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta annetussa laissa säädettyjen velvoitteiden soveltamisesta annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Lisätiedot

SATAKUNTA NYT JA KOHTA

SATAKUNTA NYT JA KOHTA SATAKUNTA NYT JA KOHTA Tunnuslukuja Satakunnan kehityksestä (Osa II Palvelurakenneuudistuksen kantokykymittarit Satakunnan kunnissa) VTT, kehittämispäällikkö Timo Aro Porin kaupunki 25.10.2013 S I S Ä

Lisätiedot

Kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki avasi kokouksen klo 14.00 Todettiin osallistujat liitteen 1 mukaisesti.

Kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki avasi kokouksen klo 14.00 Todettiin osallistujat liitteen 1 mukaisesti. Aika: 6.10.2015 klo 14.00 15.00 Paikka: Seinäjoki Areena, Kirkkokatu 23, 60220 Seinäjoki Kokoustila 140B Läsnä: läsnäolijat (liite 1) 1. Kokouksen avaus / todetaan läsnäolijat Kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki

Lisätiedot

Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013

Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013 Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013 Turun kaupunkiseudun kuntakokous Kokousaika Tiistai 27.8.2012 klo 16.30 Kokouspaikka Turun kaupungintalo, Aurakatu 2 Asialuettelo 1 Avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä)

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä) Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 3/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 9.5.2011 klo 10.00 11.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LAUSUNTOPYYNTÖ PARAS-LAIN VELVOITTEIDEN JATKAMISESTA

LAUSUNTOPYYNTÖ PARAS-LAIN VELVOITTEIDEN JATKAMISESTA LAUSUNTOPYYNTÖ PARAS-LAIN VELVOITTEIDEN JATKAMISESTA Sosiaali- ja terveysministeriö on valmistellut esityksen laiksi Paras-lain velvoitteiden jatkamisesta. Kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta annetussa

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 2/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 2/2016 Pöytäkirja 1 (8) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 2/2016 Aika 1.3.2016 kello 18:00-19:10 Paikka n kaupunginvaltuuston istuntosali Allekirjoittajat Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen sihteeri

Lisätiedot

Kokouskutsu. Nilsiän ja Kuopion kaupunkien kuntaliitosselvityksen poliittinen ohjausryhmä

Kokouskutsu. Nilsiän ja Kuopion kaupunkien kuntaliitosselvityksen poliittinen ohjausryhmä Kokouskutsu Nilsiän ja Kuopion kaupunkien kuntaliitosselvityksen poliittinen ohjausryhmä AIKA: Maanantai 28.11.2011 klo 17.30 - PAIKKA: Kuopion kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu

Lisätiedot

Sote-ohjausryhmä. Ote pöytäkirjasta 5/2015. Aika Tiistai klo

Sote-ohjausryhmä. Ote pöytäkirjasta 5/2015. Aika Tiistai klo Sote-ohjausryhmä Ote pöytäkirjasta 5/2015 4 Aika Tiistai 1.12.2015 klo 18.00 20.00 Paikka Helsingin kaupungintalo, Ryhmähuone 331 Aleksanterinkatu 20, 3. krs. 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Työvaliokunnan kokous

Työvaliokunnan kokous Merikarvia Siikainen PORIN SEUDUN YHDISTYMISSELVITYS Työvaliokunnan kokous 15.9.2014 Luvia Pori Nakkila Pomarkku Ulvila Harjavalta Lavia Kokemäki Kehitysjohtaja Jarmo Asikainen FCG Konsultointi MML, 2012

Lisätiedot

Nurmes-Valtimo kuntaliitosselvitys. Esittelyä henkilöstölle ja kuntalaisille Kunnanjohtaja Leena Mustonen Kaupunginjohtaja Asko Saatsi

Nurmes-Valtimo kuntaliitosselvitys. Esittelyä henkilöstölle ja kuntalaisille Kunnanjohtaja Leena Mustonen Kaupunginjohtaja Asko Saatsi Nurmes-Valtimo kuntaliitosselvitys Esittelyä henkilöstölle ja kuntalaisille Kunnanjohtaja Leena Mustonen Kaupunginjohtaja Asko Saatsi Aikataulu Kuntaliitoksen mahdollinen ajankohta on 1.1.2020. Aikataulusta

Lisätiedot

Sisäasiainministeriö on lähettänyt kunnille päivätyn kirjeen, joka koskee voimaan tulleen ns. puitelain säädösten toimeenpanoa.

Sisäasiainministeriö on lähettänyt kunnille päivätyn kirjeen, joka koskee voimaan tulleen ns. puitelain säädösten toimeenpanoa. Kunnanhallitus 179 19.03.2007 Kunnanhallitus 225 02.04.2007 Kunnanhallitus 343 28.05.2007 Valtuusto 104 20.06.2007 KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUS 187/00/000/2007 KHALL 179 Sisäasiainministeriö on lähettänyt

Lisätiedot

NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous. puheenjohtaja (X = paikalla) Heini Jalkanen Jarkko Kanerva

NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous. puheenjohtaja (X = paikalla) Heini Jalkanen Jarkko Kanerva 1 NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous Aika 1.4.2008 kello 18.00 19.00 Paikka Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Osallistujat Jäsenet: Naantali: Markku

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus. Harjavalta, Kokemäki, Lavia, Luvia, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Siikainen, Ulvila

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus. Harjavalta, Kokemäki, Lavia, Luvia, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Siikainen, Ulvila Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus Harjavalta, Kokemäki, Lavia, Luvia, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Siikainen, Ulvila Korkeakouluharjoittelija Mia Lindfors ja kehittämispäällikkö

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 13/2018 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 13/2018 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 13/2018 1 Kunnanhallitus Aika 27.08.2018 17:00-19:20 Paikka Ruoveden kunnanviraston valtuustosali Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 108 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

Lisätiedot

KAUPUNKISEUTU- SUUNNITELMAT. Siuntio Johtaja Seija Vanhanen

KAUPUNKISEUTU- SUUNNITELMAT. Siuntio Johtaja Seija Vanhanen KAUPUNKISEUTU- SUUNNITELMAT Siuntio 9.10.2007 Johtaja Seija Vanhanen 2 MAL-SUUNNITTELU Maankäyttö- ja rakennuslaki Vapaaehtoinen suunnittelu Laki kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta Valtioneuvoston asetus

Lisätiedot

Kunta- ja palvelurakenneuudistukseen perustuvien yhteistoimintavelvoitteiden jatkaminen

Kunta- ja palvelurakenneuudistukseen perustuvien yhteistoimintavelvoitteiden jatkaminen Luonnos 13.2.2014 Kunta- ja palvelurakenneuudistukseen perustuvien yhteistoimintavelvoitteiden jatkaminen Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislakia koskevaa esitysluonnosta ehdotetaan täydennettäväksi

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (9) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00 Paikka Läsnäolijat Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Euran kunta Eurajoen kunta Harjavallan kaupunki

Lisätiedot

Sosiaalialan eritysosaaminen ja konsultaation näkymät. Kaisa Kostamo-Pääkkö 17.11.2008

Sosiaalialan eritysosaaminen ja konsultaation näkymät. Kaisa Kostamo-Pääkkö 17.11.2008 Sosiaalialan eritysosaaminen ja konsultaation näkymät Kaisa Kostamo-Pääkkö 17.11.2008 Sosiaalihuollon erityispalvelut osana kunta- ja palvelurakenneuudistusta Erityispalvelujen järjestämistä säätelee tällä

Lisätiedot

Toimialakohtaisten työryhmien ja alaryhmien jäsenet

Toimialakohtaisten työryhmien ja alaryhmien jäsenet Toimialakohtaisten työryhmien ja alaryhmien jäsenet 1. Sosiaali- ja terveysryhmä Aulis Laaksonen, pj. Pori Terttu Nordman Eija Kuokka Hanna-Leena Markki Harjavalta Jaana Karrimaa Eero Mattsson Pomarkku

Lisätiedot

, klo 8.00 taloustoimisto, Riihikosken terveysasema

, klo 8.00 taloustoimisto, Riihikosken terveysasema Yhtymävaltuusto 10.12.2014 26 Kokousaika 10.12.2014 klo 17.00 18.53 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Muut osallistujat Kajander Rauno Kallio Reino Ketola

Lisätiedot

HE 28/2008 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi uuden

HE 28/2008 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi uuden Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kuntajakolain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi uuden kunnan valtuuston toimikautta ja järjestelytoimikunnan asettamista

Lisätiedot

Sisäasiainministeriö on lähettänyt kunnille päivätyn kirjeen, joka koskee voimaan tulleen ns. puitelain säädösten toimeenpanoa.

Sisäasiainministeriö on lähettänyt kunnille päivätyn kirjeen, joka koskee voimaan tulleen ns. puitelain säädösten toimeenpanoa. Kunnanhallitus 179 19.03.2007 Kunnanhallitus 225 02.04.2007 Kunnanhallitus 343 28.05.2007 Valtuusto 104 20.06.2007 Kunnanhallitus 457 20.08.2007 Valtuusto 124 29.08.2007 KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUS

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. SOTEJORY, :00, Esityslista 1

SISÄLLYSLUETTELO. SOTEJORY, :00, Esityslista 1 i SISÄLLYSLUETTELO SOTEJORY, 1.3.2016 18:00, Esityslista 1-2 Läsnäolijat... 1 1 Kokouksen avaus... 2 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 3 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 4 4 Edellisen

Lisätiedot

KSY-seminaari 19.11.2013 Mitä opittavaa kuntaliitosprosesseista?

KSY-seminaari 19.11.2013 Mitä opittavaa kuntaliitosprosesseista? KSY-seminaari 19.11.2013 Mitä opittavaa kuntaliitosprosesseista? Seminaarin avaus Toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma Ne käynnissä olevat kuntajakoselvitykset, joista on tehty valtuuston päätös selvityksessä

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Porin seudun kuntarakenneselvitys

Porin seudun kuntarakenneselvitys Porin seudun kuntarakenneselvitys Poliittisen ohjausryhmän kokous 25.9.2013 Kehitysjohtaja Jarmo Asikainen FCG Konsultointi Oy 26.9.2013 Page 1 Merikarvia Siikainen Pomarkku Pori Lavia Ulvila Luvia Nakkila

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus Ajankohtaiskatsaus 23.11.2012 Sinikka Näätsaari Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakennetta koskevat linjaukset 15.11.2012 Lähtökohdat Palvelutavoite

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 3/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 3/2016 Muistio 1 (11) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 3/2016 Aika 14.3.2016 kello 09:00-10:02 Paikka Huittisten kaupungintalo, Risto Rytin katu 36, Huittinen Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja

Lisätiedot

KESKI-SATAKUNNAN KUNTAJAKOSELVITYS

KESKI-SATAKUNNAN KUNTAJAKOSELVITYS 1 KESKI-SATAKUNNAN KUNTAJAKOSELVITYS TYÖVALIOKUNNAN KOKOUS / 2 AIKA: 20.1.2014 klo 9.00 PAIKKA: Luvian kunnantalo TYÖVALIOKUNNAN KOKOONPANO Jaana Karrimaa, Harjavalta Markku Rauta, Harjavalta Reijo Nummikari,

Lisätiedot

KESKI-SATAKUNNAN SELVITYSPROSESSIN ETENEMINEN

KESKI-SATAKUNNAN SELVITYSPROSESSIN ETENEMINEN KESKI-SATAKUNNAN SELVITYSPROSESSIN ETENEMINEN Hallinnon erityissuunnittelija Kokemäki KUNTAJAKOSELVITYKSEN SISÄLTÖ JA VAIHEET NYKYTILA KARTOITUS (1.VAIHE) arvioidaan kuntien palveluiden nykytila selvitetään

Lisätiedot

Henkilöstöprosessittyöryhmä

Henkilöstöprosessittyöryhmä Henkilöstöprosessittyöryhmä Työvaliokunta 17.1.2014 Helena Metsälä Työryhmän kokoonpano Helena Metsälä Nina Merilahti Pori, pj Pomarkku Olli Luoma Harjavalta Inkeri Tiitinen Bella Ahto Luvia Kari Ojalahti

Lisätiedot

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspiiri

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspiiri Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspiiri Miten turvataan sosiaalipalvelujen osuus sosiaali- ja terveyspiirissä? Anu Olkkonen-Nikula Koti- ja asumispalvelujen johtaja Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Uuden sukupolven organisaatio

Uuden sukupolven organisaatio Uuden sukupolven organisaatio - valmisteluun liittyvät järjestelyt ja vastuutukset sekä aikataulut Organisaatiotoimikunta 27.09.2010 Muutosjohtaja Risto Kortelainen Strategiajohtaja Sakari Möttönen Uuden

Lisätiedot

KAARINAN JA PIIKKIÖN KUNTALIITOS

KAARINAN JA PIIKKIÖN KUNTALIITOS KAARINAN JA PIIKKIÖN KUNTALIITOS Hyvinvointipalvelut Info 29.2.2008 Mitä muutos tarkoittaa Minulle? (Niskanen ja Murto 2000) Mitkä ovat muutoksen vaikutukset minuun? Miten muutos vaikuttaa työhöni? Miten

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Valtuusto

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus 315 26.05.2008 Kunnanhallitus 334 03.06.2008 Valtuusto 72 12.06.2008 Kunnanhallitus 481 15.09.2008 Valtuusto 103 24.09.2008 PERUSSOPIMUKSEN MUUTOKSET / SEUTUKUNNALLISEN SOSIAALI- JA TERVEYS-

Lisätiedot

Kaupunginjohtaja Jaana Karrimaa

Kaupunginjohtaja Jaana Karrimaa Kaupunginjohtaja Jaana Karrimaa } Erikoissairaanhoito ja kehitysvammaisten erityishuolto Satakunnan sairaanhoitopiirin ky:stä } Kunnat Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän jäsenkuntia Väestöpohja

Lisätiedot

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakennetyöryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakennetyöryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista Kunnanhallitus 69 26.03.2012 Kunnanvaltuusto 14 11.04.2012 Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakennetyöryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 17/10/101/2012 KH 69

Lisätiedot

Keskiviikko 24.1.2007 klo 18.00 Terveyskeskuksen neuvotteluhuone

Keskiviikko 24.1.2007 klo 18.00 Terveyskeskuksen neuvotteluhuone MUHOKSEN KUNTA Sosiaali- ja terveyslautakunta KOKOUSKUTSU A KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no 17 18 19 Keskiviikko 24.1.2007 klo 18.00 Terveyskeskuksen neuvotteluhuone Asia Sosiaali- ja

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Muistio 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00-10:53 Paikka Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Toimialakohtaisten työryhmien ja alaryhmien jäsenet

Toimialakohtaisten työryhmien ja alaryhmien jäsenet Toimialakohtaisten työryhmien ja alaryhmien jäsenet 1. Sosiaali- ja terveysryhmä Aulis Laaksonen, pj. Pori Terttu Nordman Eija Kuokka Hanna-Leena Markki Harjavalta Jaana Karrimaa Eero Mattsson Pomarkku

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Aika: Keskiviikko klo Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Sisällysluettelo. Aika: Keskiviikko klo Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PAKETTI KUNTIEN PALVELURAKENTEIDEN KEHITTÄMISPROJEKTI Ohjausryhmä 3/2010 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 14.35 15.30 Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (7) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (7) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (7) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 2.2.2016 kello 18.00-18.45 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

KESKI-SATAKUNNAN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELUTYÖRYHMÄT

KESKI-SATAKUNNAN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELUTYÖRYHMÄT KESKI-SATAKUNNAN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELUTYÖRYHMÄT Hallinnon erityissuunnittelija Kokemäki SELVITYKSEN ORGANISAATIO POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ Jokaisen mukana olevan kunnan / kaupungin valtuuston poliittisten

Lisätiedot

Lausunto hallituksen linjauksista itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi

Lausunto hallituksen linjauksista itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi Kaupunginhallitus 4 11.01.2016 Kaupunginvaltuusto 4 18.01.2016 Kaupunginhallitus 36 01.02.2016 Lausunto hallituksen linjauksista itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi 1294/00.04.00/2015

Lisätiedot

OSAAVA SATAKUNNAN SEUDULLINEN TÄYDENNYSKOULUTUSSOPIMUS. 1. Sopijapuolet. 2. Sopimuksen sisältö. 3. Hallinto ja talous

OSAAVA SATAKUNNAN SEUDULLINEN TÄYDENNYSKOULUTUSSOPIMUS. 1. Sopijapuolet. 2. Sopimuksen sisältö. 3. Hallinto ja talous OSAAVA SATAKUNNAN SEUDULLINEN TÄYDENNYSKOULUTUSSOPIMUS 1. Sopijapuolet Tämän täydennyskoulutuksen sopijapuolet ovat kunta ja Porin kaupunki. Tähän sopimukseen sitoutuneet kunnat ovat Pori, Ulvila, Nakkila,

Lisätiedot

Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto

Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto Kunnanhallitus 10 18.01.2016 Kunnanvaltuusto 1 26.01.2016 Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto 557/05.00.00/2015 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Vs. stj:n esitys: Lautakunta käy lähetekeskustelun Sivistystoimen strategian toimeenpanon suunnittelua varten.

Vs. stj:n esitys: Lautakunta käy lähetekeskustelun Sivistystoimen strategian toimeenpanon suunnittelua varten. Sivistyslautakunta 22 26.02.2015 Sivistyslautakunta 52 28.04.2015 Sivistyslautakunta 66 28.05.2015 Sivistyslautakunta 78 27.08.2015 Sivistystoimen strategian toimeenpano 3356/01.017/2014 SIVLK 22 Siikajoen

Lisätiedot

TYÖRYHMÄN ESITYS A-KLINIKAN JA TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN MIELENTERVEYSPALVELUJEN YHDISTYMISEN TOISESTA VAIHEESTA

TYÖRYHMÄN ESITYS A-KLINIKAN JA TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN MIELENTERVEYSPALVELUJEN YHDISTYMISEN TOISESTA VAIHEESTA TYÖRYHMÄN ESITYS A-KLINIKAN JA TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN MIELENTERVEYSPALVELUJEN YHDISTYMISEN TOISESTA VAIHEESTA Perusturvalautakunta 28.4.2015 ( 39): Riihimäen seudun terveyskeskuksen yhtymähallitus

Lisätiedot

Suomen malli Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle

Suomen malli Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle Suomen malli Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle Sosiaali- ja terveysministeriö Pekka Järvinen 2.4.2014 Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistaminen Tavoitteet Lyhyt historia Uusi palvelurakenne

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 23.3.2015 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 22

Lisätiedot

Noormarkun seurakuntaneuvoston esityslistapöytäkirja 1/2016. Seurakuntaneuvoston kokous ke Noormarkun pappilassa klo

Noormarkun seurakuntaneuvoston esityslistapöytäkirja 1/2016. Seurakuntaneuvoston kokous ke Noormarkun pappilassa klo Noormarkun seurakuntaneuvoston esityslistapöytäkirja 1/2016 Seurakuntaneuvoston kokous ke 13.1.2016 Noormarkun pappilassa klo 18.00-18.56. Kari Penttinen Kristiina Huhtanen puheenjohtaja, poissa 7, 8 kohdalla

Lisätiedot

KARHUKUNTATOIMIKUNTA : PÖYTÄKIRJA 8/2005

KARHUKUNTATOIMIKUNTA : PÖYTÄKIRJA 8/2005 1/5 KARHUKUNTATOIMIKUNTA : PÖYTÄKIRJA 8/2005 Paikka: Nakkilan kunnanvirasto Aika: 18.08.2005 klo 12.02 14.00 Läsnä: Luukkonen, Aino-Maija (pj) (X) Juusela, Olli ( ) Pitkänen, Pasi (siht) (X) Rosendahl,

Lisätiedot

Kuntayhtymän nimi on Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Kuntayhtymän kotipaikka on Ylivieskan kaupunki.

Kuntayhtymän nimi on Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Kuntayhtymän kotipaikka on Ylivieskan kaupunki. Peruspalvelukuntayhtymä Kallion PERUSSOPIMUS I YLEISTÄ Tällä sopimuksella Alavieskan kunta, Nivalan kaupunki, Sievin kunta ja Ylivieskan kaupunki sopivat kunta- ja palvelurakenneuudistusta koskevan puitelain

Lisätiedot

Kunnanhallitus varautuu pitämään tätä varten ylimääräisen kokouksen ennen olevaa valtuuston kokousta.

Kunnanhallitus varautuu pitämään tätä varten ylimääräisen kokouksen ennen olevaa valtuuston kokousta. Kunnanhallitus 315 26.05.2008 Kunnanhallitus 334 03.06.2008 Valtuusto 72 12.06.2008 Perusturvalautakunta 30 19.02.2009 Kunnanhallitus 133 02.03.2009 Valtuusto 54 11.03.2009 Seutukunnallisen sosiaali- ja

Lisätiedot

.XQWDMDSDOYHOXUDNHQQHXXGLVWXV

.XQWDMDSDOYHOXUDNHQQHXXGLVWXV 16.8.2007/RLÖ/hul.XQWDMDSDOYHOXUDNHQQHXXGLVWXV Kunta- ja palvelurakenneuudistusta koskevan lain 10 :n mukaisen selvityksen ja toimeenpanosuunnitelman keskeisten tietojen toimittaminen valtioneuvostolle

Lisätiedot