Varsinais-Suomen ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen hankintasuunnitelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Varsinais-Suomen ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen hankintasuunnitelma"

Transkriptio

1 Päivitetty Varsinais-Suomen ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen hankintasuunnitelma Yleistä Tässä hankintasuunnitelmassa kuvataan karkealla tasolla, mitä joukkoliikennettä Varsinais-Suomen ELY-keskus (myöh. ELY-keskus) on lähivuosina hankkimassa. Suunnitelmassa pyritään myös tuomaan esille liikenteet, joiden ensisijaisesti oletetaan järjestyvän markkinaehtoisesti. Suunnitelma ei ole tyhjentävä ja sitä tarkennetaan tarpeen mukaan. Suunnitelman tarkoitus on kertoa liikenteenharjoittajille tulevista hankinnoista ja antaa informaatiota reittiliikenteen potentiaalisista alueista ja yhteysväleistä. Kaikista hankintoihin tai markkinaehtoisen liikenteen lupa-asioihin liittyvistä kysymyksistä voi olla yhteydessä ELY-keskukseen. Toimialue Varsinais-Suomen ELY-keskus järjestää joukkoliikennettä Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa omalla, joukkoliikennelaissa mainitulla, toimivalta-alueellaan. Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa on myös muita toimivaltaisia viranomaisia, jotka vastaavat oman toimivalta-alueensa sisäisen joukkoliikenteen järjestämisestä. Näitä ovat: Salon kaupunki omassa kunnassaan Turun kaupunki Kaarinan, Liedon, Naantalin, Raision, Ruskon ja Turun kuntien muodostamalla alueella Rauman kaupunki omassa kunnassaan Porin kaupunki Harjavallan, Kokemäen, Nakkilan, Porin ja Ulvilan kuntien muodostamalla alueella. Varsinais-Suomen ELY-keskuksen alueella on myös pitempimatkaista, maakuntarajat ylittävää, joukkoliikennettä, jonka järjestämisestä vastaa se ELY-keskus jonka toimivaltaalueella suurin osa reitin kilometreistä on. Esimerkiksi Turku-Helsinki pikavuoroliikenteestä vastaa Varsinais-Suomen ELY-keskus, mutta Pori-Helsinki pikavuoroliikenteestä Uudenmaan ELY-keskus.

2 Päivitetty Kuva 1. Viranomaisten toimivalta-alueet Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa

3 Päivitetty Liikenteen järjestämistavat Joukkoliikennelain ja Euroopan Unionin palvelusopimusasetuksen (PSA) johdosta liikennöitsijöille myönnetyt linjaliikenneluvat on muutettu siirtymäajan liikennöintisopimuksiksi. Sopimukset päättyvät asteittain aikavälillä Tämän jälkeen liikenteet järjestetään uuden lainsäädännön mukaisilla tavoilla. Järjestämistavat ovat: 1. palvelusopimusasetuksen (PSA) mukaan järjestetty liikenne ja 2. markkinaehtoisesti järjestetty liikenne. PSA:n mukaan järjestettävässä liikenteessä toimivaltaisella viranomaisella on mahdollisuus vaikuttaa aikatauluihin, reitteihin ja joukkoliikennematkan hinnoitteluun. Liikenne pääsääntöisesti kilpailutetaan. Markkinaehtoisessa liikenteessä liikenteenharjoittaja määrittelee liikenteen aikataulun, reitin ja lipun hinnat. Reittiliikenne järjestyy reittiliikenneluvilla. Varsinais-Suomen ELY-keskus järjestää toimivalta-alueensa joukkoliikenteen lähtökohtaisesti PSA:n mukaisesti, jos: a) kunnassa tehdään nykyisin seutu- ja työmatkaliikenteen lipuilla vähintään matkaa vuodessa b) kuntaparin välillä työmatkapendelöinnin määrä on vähintään 400 työssäkävijää suuntaansa tai c) silloin, kun toisen asteen opiskelijat ovat ottaneet huomattavan määrän opiskelupaikkoja vastaan kotipaikkakunnan ulkopuolisesta kunnasta. PSA-liikenteen järjestämiseen voivat vaikuttaa myös muut asiat kuten esim. joukkoliikenteen tavoitteelliset palvelutasotavoitteet sekä nykyisen joukkoliikenteen tarjonta silloin, kun liikenteelle on kysyntää. PSA-liikenne turvaa merkittävimmille kaupunkiseuduille yhtenäisen ja todennäköisesti myös asiakkaille markkinaehtoista liikennettä edullisemman lippujärjestelmän. Niillä alueilla ja yhteysväleillä, joissa edellä mainitut kohdat a)-c) eivät toteudu, ensisijainen tavoite on markkinaehtoinen liikenne. Tyypillisiä markkinaehtoiseksi ohjattavia liikenteitä ovat mm. nykyistä pikavuoroliikennettä vastaava liikenne sekä kuntien sisäiset, lähinnä koululaisliikennettä palvelevat, joukkoliikenneyhteydet. Näihin yhteyksiin ei tälläkään hetkellä ole ohjautunut merkittäviä kuntien ja valtion maksamia seutu- tai työmatkalipputukia.! Seuraavan sivun karttakuvassa on esitetty karkealla tasolla liikenteen järjestämistavat eri alueilla.

4 Päivitetty

5 Päivitetty Päättyvät sopimukset Varsinais-Suomen ELY-keskuksella oli vuoden 2013 alussa: 74 siirtymäajan liikennöintisopimusta yhteensä 25 eri liikennöitsijän tai liikennöitsijöiden muodostaman yhteenliittymän kanssa 46 ostoliikenteen sopimusta yhteensä 16 eri liikennöitsijän tai liikennöitsijöiden muodostaman yhteenliittymän kanssa. Sopimukset päätyvät asteittain vuosina Vuosina 2014 ja 2016 liikennettä päättyy suhteellisesti eniten. ELY-keskus ei tule kilpailuttamaan ja hankkimaan kaikkea alueella nykyisin olevaa liikennettä. Liikennettä on tarkoitus syntyä myös markkinaehtoisesti sinne, missä valtion ja kuntien seutu- tai työmatkalipputuella ei tänäkään päivänä ole ollut suurta taloudellista merkitystä. a) Merkittävimpien yhteysvälien liikenne ELY-keskuksen alueelle on muodostettu yhteensä 18 ns. pääkohdetta, joiden liikenne palvelee alueen suurempien kaupunkien/ keskusten välistä liikkumista. Kohteet sekä niihin kuuluvat sopimukset, vuorot ja sopimusten päättymisajat näkyvät liitteessä 1. Kohteisiin kuuluvat liikenteet pääsääntöisesti hankitaan kilpailuttamalla. Huom! Tiettyjen kohteiden osalta liikenne voidaan järjestää myös markkinaehtoisesti, jos liikenteenharjoittaja hakee palvelutason täyttävän vuorotarjonnan ja hyväksyy viranomaisen määrittelemät seutuliput ja tulevaisuudessa käyttöön otettavat ns. Piletti-liput asiakashinnoin sekä hyväksyy, että reitille voi tulla muitakin liikenteenharjoittajia samoin edellytyksin (ks. s 4). Kokonaisuuksiin kuuluu eri aikoina päättyvää liikennettä. Liikenteet hankitaan kilpailuttamalla vaiheittain. Siirtymäajan jälkeen käynnistyvä liikenne ei välttämättä ole aikataulultaan täsmälleen sama kuin päättyvän siirtymäajan- tai ostosopimusliikenteen nykyinen aikataulu. b) Muut hankittavat liikenteet ELY-keskuksen alueella on nykyisin jonkin verran ostosopimuksilla järjestettyä liikennettä, jotka eivät kuulu edellä mainittuihin pääkohteisiin. Ostosopimuksin hankittu liikenne mitä todennäköisimmin kilpailutetaan ja hankitaan jatkossakin. Kyseessä olevan liikenteen osalta harkitaan liikennetarvetta tarkkaan, joten nykyisissä sopimuksissa olevaa liikennettä ei automaattisesti hankinta sopimuksen päättymisen jälkeen. Liitteessä 2 on mainittu tässä luvussa mainitut, nykyisin ostosopimuksin tai käyttöoikeussopimuksin, järjestetyt liikenteet. Huom! Tiettyjen kohteiden osalta liikenne voidaan järjestää myös markkinaehtoisesti, jos liikenteenharjoittaja hakee palvelutason täyttävän vuorotarjonnan ja hyväksyy viranomaisen määrittelemät seutuliput ja tulevaisuudessa käyttöön otettavat ns. Piletti-liput asiakashinnoin sekä hyväksyy, että reitille voi tulla muitakin liikenteenharjoittajia samoin edellytyksin (ks. s 4).

6 Päivitetty c) Markkinaehtoinen liikenne Nykyisissä siirtymäajan sopimuksissa on liikennettä, jossa ei kuljeta merkittävissä määrin seutu- tai työmatkalipuilla ja sitä kautta liikenteen hoitamiseen ei ohjaudu valtion ja kuntien maksamaan seutu- tai työmatkalipputukea. Tällaisten liikenteiden oletetaan jatkossa järjestyvän markkinaehtoisesti reittiliikenneluvilla. Tämän hetken näkemyksen mukaan nykyisestä siirtymäajan liikenteestä markkinaehtoiseksi liikenteeksi ovat jäämässä liitteessä 3 mainitut sopimukset. Vaiheistus ja aikataulu Ne liikenteet, jotka on päätetty järjestää PSA:n mukaan ja jotka päättyvät vuonna 2014, hankitaan kilpailuttamalla syksyn 2013 ja kevään 2014 aikana. Hankintamenettelyt Varsinais-Suomen ELY-keskus ilmoittaa kynnysrajat ylittävät hankinnat HILMAjärjestelmässä. Lisäksi se informoi käynnistyvistä kilpailuista sähköpostitse niitä liikenteenharjoittajia, joilla on joukkoliikennelupa ja joiden rekisteröity kotipaikka on Varsinais-Suomessa tai Satakunnassa. ELY-keskus kilpailuttaa pääkohteiden ja muiden kohteiden liikenteet avoimella menettelyllä. Rajoitettu menettely tulee kyseeseen tietyissä lainsäädännön osoittamissa tilanteissa. Sopimusmallit PSA-liikenteen järjestämisessä Varsinais-Suomen ELY-keskus aikoo käyttää ainakin reittipohjaista ja alueellista käyttöoikeussopimusta. Reittikohtaista käyttöoikeussopimusta käytetään todennäköisesti silloin, kun kahden kohteen välillä liikenne keskittyy tietylle reitille. Alueellista käyttöoikeussopimusta käytetään todennäköisesti silloin, kun kahden kohteen välillä (yleensä kuntaparien välinen liikenne) ajetaan useampaa reittiä. Toimintamalli on soveltuva myös sellaisella alueella, jossa nykyisin ajetaan paljon ostoliikennettä. Hinnoitteluperiaatteet Tarjouskilpailun yhteydessä ELY-keskus ilmoittaa käytettävän lipputuotteen (seutulippu tai käyttöön otettava ns. PILETTI-lippu) asiakashinnat ja siitä yrittäjälle ohjautuvan kertakorvauksen. ELY-keskus ilmoittaa jo tehtyjen matkustajalaskentojen perusteella arvion matkustajamääristä. Liikenteenharjoittajan tulee annettujen tietojen perusteella arvioida asiakastulon osuus. Tarjoushinnaksi muodostuu siten summa, jonka liikenteenharjoittaja katsoo tarvitsevansa oletetun asiakastulon lisäksi.

7 Päivitetty Hankintojen yhteyshenkilöt Kilpailutusten ollessa käynnissä, varsinaisia keskusteluja kilpailuista ei voida käydä. Tarkentavat kysymykset tulee esittää kirjallisesti ELY-keskuksen kirjaamoon ja niihin vastataan julkisesti www-sivuilla. Perustiedoista toki (kilpailun kesto, kohteet tms.) voi tarvittaessa olla yhteydessä. Varsinais-Suomen ELY-keskuksessa hankintojen yhteyshenkilöt ovat: Joukkoliikenneasiantuntija Pertti Postinen p Joukkoliikenneasiantuntija Soile Koskela p Joukkoliikenteen assistentti Maija Alapaattikoski p Joukkoliikenteen assistentti Pirkko Forss p

8 Liite 1 Sivu 1 (1) PÄÄKOHTEET 1. PÄÄKOHDE TURKU-PARAINEN 2. PÄÄKOHDE: TURKU-RAUMA 3. PÄÄKOHDE: TURKU-AURA 4. PÄÄKOHDE: TURKU-LOIMAA 5. PÄÄKOHDE: TURKU-VINKKILÄ-UKI 6. PÄÄKOHDE: PORI-KANKAANPÄÄ 7. PÄÄKOHDE: TURKU-KORPPOO 8. PÄÄKOHDE: TURKU-SAUVO-KEMIÖ 9.PÄÄKOHDE: TURKU-MYNÄMÄKI 10.PÄÄKOHDE: TURKU-PAIMIO 11. PÄÄKOHDE: TURKU-SALO 12. PÄÄKOHDE: PORI-RAUMA 13. PÄÄKOHDE: UUSIKAUPUNKI-RAUMA 14. PÄÄKOHDE: TURKU-SOMERO 15. PÄÄKOHDE SALO-SOMERO 16. PÄÄKOHDE: PORI-LUVIA 17. PÄÄKOHDE: RAUMA-EURA-SÄKYLÄ 18. PÄÄKOHDE: MERIKARVIA-PORI

9 LUONNOS 1. PÄÄKOHDE TURKU-PARAINEN (vuorotiedot Vallu-järjestelmästä ) Sivu 1 (3) LIIKHARJ_NIMI LUPASOPTUNNUS REITTINIMI KAUSI VUORO LAHTOAIKAPERILLÄRE_LOP_PV Liikennekokonaisuus J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-P Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-P Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-P Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN TALVI M-P Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN TALVI M-P Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN TALVI M-P Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen

10 Sivu 2 (3) J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA LS Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA LS Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-P Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-P Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-P Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-P Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN TALVI M-P Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN TALVI M-P Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN TALVI M-P Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN TALVI M-P Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen

11 Sivu 3 (3) J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-L Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN AINA M-S Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN TALVI M-P Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN TALVI M-P Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN TALVI M-P Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN TALVI M-P Turku-Parainen J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - PARAINEN TALVI M-P Turku-Parainen

12 LUONNOS 2. PÄÄKOHDE: TURKU-RAUMA (vuorotiedot Vallu-järjestelmästä ) Sivu 1 (2) LIIKHARJ_NIMI LUPASOPTUNNUS REITTINIMI AJOSUUKAUSI VUOROMERKLAHTOAIKA PERILLÄRE_LOP_PVM Liikennekokonaisuus LINJA-AUTOLIIKENNE J. SALMINEN OSTO LAITILA - RAUMA M KOULPVKOULP Turku-Rauma LINJA-AUTOLIIKENNE J. SALMINEN OSTO LAITILA - RAUMA P KOULPVKOULP Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY OSTO LAITILA-RAUMA M AINA M-P Turku-Rauma J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA M AINA M-S Turku-Rauma J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA M AINA M-S Turku-Rauma J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA P AINA M-S Turku-Rauma LINJA-AUTOLIIKENNE J. SALMINEN SIIRTYMÄ RAUMA - MYNÄMÄKI - TURKU M AINA M-S Turku-Rauma LINJA-AUTOLIIKENNE J. SALMINEN SIIRTYMÄ RAUMA - MYNÄMÄKI - TURKU P AINA M-S Turku-Rauma LINJA-AUTOLIIKENNE J. SALMINEN SIIRTYMÄ RAUMA - LAITILA M AINA M-P Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ RAUMA - TURKU M AINA M-L Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ RAUMA - TURKU P AINA M-P Turku-Rauma OY POHJOLAN LIIKENNE AB SIIRTYMÄ TURKU - LAITILA - RAUMA PIKA M AINA M-P Turku-Rauma OY POHJOLAN LIIKENNE AB SIIRTYMÄ TURKU - LAITILA - RAUMA PIKA M AINA M-PSS Turku-Rauma OY POHJOLAN LIIKENNE AB SIIRTYMÄ TURKU - LAITILA - RAUMA PIKA P AINA M-P Turku-Rauma OY POHJOLAN LIIKENNE AB SIIRTYMÄ TURKU - LAITILA - RAUMA PIKA P AINA M-PSS Turku-Rauma OY POHJOLAN LIIKENNE AB SIIRTYMÄ TURKU - LAITILA - RAUMA PIKA P AINA M-S Turku-Rauma OY POHJOLAN LIIKENNE AB SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI - RAUMA M AINA M-L Turku-Rauma OY POHJOLAN LIIKENNE AB SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI - RAUMA M AINA M-S Turku-Rauma OY POHJOLAN LIIKENNE AB SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI - RAUMA P AINA M-L Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA M AINA M-S Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA M AINA M-S Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA M AINA L Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA M AINA M-P Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA M AINA L Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA M TALVI M-P Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA M TALVI M-P Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA M AINA L Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA P KESÄ M-P Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA M AINA M-P Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA M AINA S Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA P AINA M-S Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA P TALVI M-P Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA P TALVI M-P Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA P AINA M-P Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA P AINA L Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA P AINA M-L Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA P AINA M-S Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA P KESÄ LS Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA P TALVI M-S Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA P AINA S Turku-Rauma

13 Sivu 2 (2) SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA P AINA M-P Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA M AINA M-S Turku-Rauma SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - RAUMA PIKA M AINA M-P Turku-Rauma

14 LUONNOS 3. PÄÄKOHDE: TURKU-AURA (vuorotiedot Vallu-järjestelmästä ) Sivu 1 (2) LIIKHARJ_NIMI LUPASOPTUNNU REITTINIMI OSUUNTKAUSIUOROMERLAHTOAIKAPERILLÄRE_LOP_PVMLiikennekokonaisuus LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - AURA - ORIPÄÄ P KESÄ M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - AURA - ORIPÄÄ P TALVI L Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - AURA - ORIPÄÄ P TALVI S Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - AURA - ORIPÄÄ P TALVI M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - AURA - ORIPÄÄ P KESÄ M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - AURA - ORIPÄÄ P KESÄ L Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - AURA - ORIPÄÄ P KESÄ S Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - AURA - ORIPÄÄ P KESÄ M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - AURA - ORIPÄÄ P KESÄ M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - AURA - ORIPÄÄ P TALVI M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - AURA - ORIPÄÄ P TALVI M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - AURA - ORIPÄÄ M TALVI M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - AURA - ORIPÄÄ M KESÄ M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - AURA - ORIPÄÄ M TALVI M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - AURA - ORIPÄÄ M TALVI LS Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - AURA - ORIPÄÄ M TALVI S Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - AURA - ORIPÄÄ M KESÄ M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - AURA - ORIPÄÄ M KESÄ LS Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - LIETO - AURA M TALVI M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - PÖYTYÄ M KESÄ M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - PÖYTYÄ M TALVI M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - PÖYTYÄ M TALVI S Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - PÖYTYÄ P KESÄ M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - PÖYTYÄ P TALVI M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - PÖYTYÄ P TALVI S Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - RIIHIKOSKI P TALVI M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - RIIHIKOSKI P TALVI LS Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - RIIHIKOSKI P KESÄ LS Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - RIIHIKOSKI M TALVI M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - RIIHIKOSKI M KESÄ L Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - RIIHIKOSKI M TALVI LS Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - RIIHIKOSKI M KESÄ S Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - SÄÄSTÖKALLIO M TALVI M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - SÄÄSTÖKALLIO M KESÄ L Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - SÄÄSTÖKALLIO M KESÄ M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - SÄÄSTÖKALLIO M TALVI M-P Turku-Aura

15 Sivu 2 (2) LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - SÄÄSTÖKALLIO M TALVI M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - SÄÄSTÖKALLIO M KESÄ M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - SÄÄSTÖKALLIO M TALVI M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - SÄÄSTÖKALLIO M TALVI M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - SÄÄSTÖKALLIO M KESÄ M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - SÄÄSTÖKALLIO M TALVI M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - SÄÄSTÖKALLIO M KESÄ M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - SÄÄSTÖKALLIO M KESÄ M-P Turku-Aura LEINIÖN LIIKENNE OY KÄYTTÖ TURKU - SÄÄSTÖKALLIO M TALVI M-P Turku-Aura

16 LUONNOS 4. PÄÄKOHDE: TURKU-LOIMAA (vuorotiedot Vallu-järjestelmästä ) Sivu 1 (1) LIIKHARJ_NIMI LUPASOPTUNNUS REITTINIMI AJOSUKAUSI VUOROMERKLAHTOAIKAPERILLÄ RE_LOP_PVMLiikennekokonaisuus SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ KYRÖ TH - KYRÖ M KOULPV KOULP Turku-Loimaa VUORISEN LIIKENNE OY OSTO * HIRVIKOSKI - LOIMAA - TURKU M KOULPV KOULP Turku-Loimaa VUORISEN LIIKENNE OY OSTO * HIRVIKOSKI - LOIMAA - TURKU P TALVI M-P Turku-Loimaa VUORISEN LIIKENNE OY OSTO * HIRVIKOSKI - LOIMAA - TURKU M KE/TA M-P Turku-Loimaa VUORISEN LIIKENNE OY OSTO * HIRVIKOSKI - LOIMAA - TURKU M KE/TA M-P Turku-Loimaa VUORISEN LIIKENNE OY OSTO * HIRVIKOSKI - LOIMAA - TURKU P KE/TA M-P Turku-Loimaa VUORISEN LIIKENNE OY OSTO * HIRVIKOSKI - TURKU M KOULPV KOULP Turku-Loimaa VUORISEN LIIKENNE OY OSTO * TURKU - LOIMAA M KOULPV KOULP Turku-Loimaa SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ HIRVIKOSKI - TURKU SATAMA M KOULPV KOULP Turku-Loimaa SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ KYRÖ - TURKU SATAMA M KOULPV KOULP Turku-Loimaa SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ LOIMAA - HIRVIKOSKI M KOULPV KOULP Turku-Loimaa SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ LOIMAA - HIRVIKOSKI P KOULPV KOULP Turku-Loimaa SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ LOIMAA - KYRÖ TH M KOULPV KOULP Turku-Loimaa SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - ALASTARO M KOULPV KOULP Turku-Loimaa SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - HIRVIKOSKI M KOULPV KOULP Turku-Loimaa SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - HIRVIKOSKI M KOULPV KOULP Turku-Loimaa SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - LOIMAA P KOULPV KOULP Turku-Loimaa SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - LOIMAA M KOULPV KOULP Turku-Loimaa SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - LOIMAA M KOULPV KOULP Turku-Loimaa LEHTISEN LINJA OY KÄYTTÖ TURKU-LOIMAA M KE/TA M-P Turku-Loimaa LEHTISEN LINJA OY KÄYTTÖ TURKU-LOIMAA M KE/TA M-P Turku-Loimaa LEHTISEN LINJA OY KÄYTTÖ TURKU-LOIMAA P KE/TA M-P Turku-Loimaa LEHTISEN LINJA OY KÄYTTÖ TURKU-LOIMAA-HIRVIKOSKI M KE/TA M-P Turku-Loimaa LEHTISEN LINJA OY KÄYTTÖ TURKU-LOIMAA-HIRVIKOSKI P KE/TA M-P Turku-Loimaa LEHTISEN LINJA OY KÄYTTÖ TURKU-LOIMAA-HIRVIKOSKI P KE/TA M-P Turku-Loimaa

17 LUONNOS 5. PÄÄKOHDE: TURKU-VINKKILÄ-UKI (vuorotiedot Vallu-järjestelmästä ) Sivu 1 (1) LIIKHARJ_NIMI LUPASOPTUNNUS REITTINIMI AJOSUUKAUSI VUOROLAHTOAIKAPERILLÄ RE_LOP_PVM Liikennekokonaisuus J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU SATAMA - VINKKILÄ - UUSIKAUPP AINA M-S Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU SATAMA - VINKKILÄ - UUSIKAUPP AINA M-S Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI M AINA M-S Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI P AINA M-P Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI P AINA M-L Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI P AINA M-L Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI P AINA M-S Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI P AINA M-P Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI P AINA M-S Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI P AINA M-P Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI M TALVI M-P Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI M AINA M-P Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI M AINA M-L Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI P AINA M-L Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI M AINA M-L Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI M AINA M-L Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI M AINA M-S Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI M AINA M-P Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI M TALVI M-P Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI P AINA M-P Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI P TALVI M-P Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI P AINA M-L Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI M AINA M-P Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI M AINA M-S Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI M AINA M-L Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - VINKKILÄ - UUSIKAUPUNKI M AINA M-S Turku-Vinkkilä-Uusikaupunki

18 LUONNOS 6. PÄÄKOHDE: PORI-KANKAANPÄÄ (vuorotiedot Vallu-järjestelmästä ) Sivu 1 (1) LIIKHARJ_NIMI LUPASOPTUNNUS REITTINIMI AJOSUKAUSI VUOROMELAHTOAIPERILLÄRE_LOP_PV Liikennekokonaisuus SATAKUNNAN LIIKENNE OY OSTO KANKAANPÄÄ - PORI M AINA M-P Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY OSTO KANKAANPÄÄ - PORI P KESÄ M-P Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY OSTO KANKAANPÄÄ - PORI P TALVI M-P Pori-Kankaanpää VEOLIA TRANSPORT OY KÄYTTÖ * KANKAANPÄÄ - NOORMARKKU - M KESÄ M-P Pori-Kankaanpää VEOLIA TRANSPORT WEST OY KÄYTTÖ * KANKAANPÄÄ - NOORMARKKU - M KESÄ M-P Pori-Kankaanpää VEOLIA TRANSPORT WEST OY KÄYTTÖ * KANKAANPÄÄ - NOORMARKKU - M KESÄ M-P Pori-Kankaanpää VEOLIA TRANSPORT WEST OY KÄYTTÖ * KANKAANPÄÄ - NOORMARKKU - P KESÄ M-P Pori-Kankaanpää VEOLIA TRANSPORT WEST OY KÄYTTÖ * KANKAANPÄÄ - NOORMARKKU - P KESÄ M-P Pori-Kankaanpää VEOLIA TRANSPORT WEST OY KÄYTTÖ * KANKAANPÄÄ - NOORMARKKU - P KESÄ M-P Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - KANKAANPÄÄ M TALVI M-P Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - KANKAANPÄÄ P TALVI M-P Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - KANKAANPÄÄ P AINA SS Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - KANKAANPÄÄ P TALVI M-P Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - KANKAANPÄÄ P AINA M-P Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - KANKAANPÄÄ P AINA M-L Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - KANKAANPÄÄ P AINA L Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - KANKAANPÄÄ P AINA M-P Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - KANKAANPÄÄ M AINA M-P Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - KANKAANPÄÄ M AINA M-P Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - KANKAANPÄÄ M AINA M-P Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - KANKAANPÄÄ M TALVI M-P Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - KANKAANPÄÄ M AINA L Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - KANKAANPÄÄ M TALVI M-P Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - KANKAANPÄÄ M TALVI M-P Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - KANKAANPÄÄ M AINA L Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - KANKAANPÄÄ M AINA M-P Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - NIINISALO M AINA M-PSS Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - NIINISALO P AINA M-P Pori-Kankaanpää SATAKUNNAN LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PORI - NIINISALO M TALVI M-P Pori-Kankaanpää * Optio saakka.

19 LUONNOS 7. PÄÄKOHDE: TURKU-KORPPOO (vuorotiedot Vallu-järjestelmästä ) Sivu 1 (2) LIIKHARJ_NIMI LUPASOPTUNNUS REITTINIMI AJOSUU KAUSI VUOROMERKLAHTOAIKAPERILLÄ RE_LOP_PVM Liikennekokonaisuus AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPOSTRÖM M KESÄ M-L Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPOSTRÖM M KESÄ M-S Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPOSTRÖM M KESÄ M-L Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPOSTRÖM M AINA M-P Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPOSTRÖM M KESÄ LS Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPOSTRÖM M KESÄ M-S Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPOSTRÖM M KESÄ M-L Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPOSTRÖM P KESÄ M-L Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPOSTRÖM P KESÄ M-S Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPOSTRÖM P KESÄ M-S Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPOSTRÖM P KESÄ M-S Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPOSTRÖM P KESÄ S Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPOSTRÖM P KESÄ M-L Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPPOO M TALVI M-P Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPPOO M TALVI M-S Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPPOO M TALVI LS Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPPOO M AINA M-PS Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPPOO M KESÄ L Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPPOO M TALVI M-P Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPPOO M KE/TA SS Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPPOO M KESÄ P Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPPOO P TALVI M-P Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPPOO P KESÄ M-L Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPPOO P TALVI L Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPPOO P TALVI M-S Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPPOO P TALVI S Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPPOO P TALVI M-P Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ TURKU - KORPPOO P AINA S Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ GALTBY - TURKU M KESÄ M-L Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ GALTBY - TURKU M TALVI M-P Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SASIIRTYMÄ KORPPOO - GALTBY M AINA M-P Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAOSTO GALTBY - TURKU M TALVI L Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAOSTO GALTBY - TURKU M TALVI L Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAOSTO KORPPOO - TURKU M TALVI M-P Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAOSTO KORPPOO - TURKU P TALVI L Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAOSTO KORPPOO - TURKU P TALVI M-ToL Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAOSTO TURKU - KORPPOO - KORPOP TALVI M-P Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAOSTO TURKU - KORPPOO - KORPOM TALVI P Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAOSTO TURKU - KORPPOO - KORPOM TALVI M-P Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAKÄYTTÖ GALTBY - MOSSALA P KESÄ L Turku-Korppoo

20 AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAKÄYTTÖ GALTBY - MOSSALA M AINA Sivu 2 (2) P Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAKÄYTTÖ GALTBY - MOSSALA M KESÄ L Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAKÄYTTÖ HOUTSKARI - GALTBY P AINA M-TOL Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAKÄYTTÖ HOUTSKARI - GALTBY P AINA M-P Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAKÄYTTÖ HOUTSKARI - GALTBY P TALVI TALVI - L Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAKÄYTTÖ HOUTSKARI - GALTBY M AINA M-L Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAKÄYTTÖ HOUTSKARI - GALTBY M AINA M-P Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAKÄYTTÖ HOUTSKARI - GALTBY M TALVI TALVI - L Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAKÄYTTÖ HOUTSKARI - KITTUIS M AINA SS Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAKÄYTTÖ KITTUIS-MOSSALA - KITTUIS M AINA SS Turku-Korppoo AB SKÄRGÅRDSVÄGEN - SAKÄYTTÖ KITTUIS-MOSSALA - KITTUIS P AINA SS Turku-Korppoo

21 LUONNOS 8. PÄÄKOHDE: TURKU-SAUVO-KEMIÖ (vuorotiedot Vallu-järjestelmästä ) Sivu 1 (1) LIIKHARJ_NIMI LUPASOPTUNNUS REITTINIMI KAUSI VUOROLAHTOAIKAPERILLÄ RE_LOP_PVM Liikennekokonaisuus J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU-KEMIÖ TALVI M-P Turku-Sauvo-Kemiö J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU-KEMIÖ AINA M-P Turku-Sauvo-Kemiö J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - SAUVO TALVI M-P Turku-Sauvo-Kemiö J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - SAUVO AINA M-P Turku-Sauvo-Kemiö J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ SAUVO-TURKU AINA M-P Turku-Sauvo-Kemiö J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ SAUVO-TURKU AINA M-P Turku-Sauvo-Kemiö J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ SAUVO-TURKU AINA M-P Turku-Sauvo-Kemiö J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PAIMIO-KEMIÖ TALVI M-P Turku-Sauvo-Kemiö J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TAALINTEHDAS-TURKU TALVI M-P Turku-Sauvo-Kemiö J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ PAIMIO-KEMIÖ AINA M-P Turku-Sauvo-Kemiö J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU-KEMIÖ TALVI M-P Turku-Sauvo-Kemiö J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU-KEMIÖ AINA M-P Turku-Sauvo-Kemiö J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ SAUVO-KEMIÖ TALVI M-P Turku-Sauvo-Kemiö J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ KEMIÖ-TURKU SATAMA TALVI M-P Turku-Sauvo-Kemiö J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TAALINTEHDAS-TURKU SATAMA AINA M-P Turku-Sauvo-Kemiö

22 LUONNOS 9.PÄÄKOHDE: TURKU-MYNÄMÄKI (vuorotiedot Vallu-järjestelmästä ) Sivu 1 (4) LIIKHARJ_NIMI LUPASOPTUNNUS REITTINIMI AJOSUUNT KAUSI VUOROMELAHTOAIKAPERILLÄ RE_LOP_PVM Liikennekokonaisuus J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU SATAMA - LAITILA - UM AINA M-S Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU SATAMA - LAITILA - UM AINA M-S Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ UUSIKAUPUNKI - LAITILA - TUM AINA M-S Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ UUSIKAUPUNKI - LAITILA - TUM AINA M-S Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI P AINA M-L Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI P TALVI M-P Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI P AINA M-P Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI P AINA M-L Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI M TALVI M-P Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI M TALVI M-P Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI M TALVI M-P Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI M AINA M-L Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI P TALVI M-P Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI M TALVI M-P Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI M AINA M-P Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI M AINA M-P Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI M TALVI M-P Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI M TALVI M-P Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI M TALVI M-P Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI M AINA M-P Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI P TALVI M-P Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI P AINA M-P Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI P TALVI M-P Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI P TALVI M-P Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI P TALVI M-P Turku-Mynämäki J VAINION LIIKENNE OY SIIRTYMÄ TURKU - MYNÄMÄKI P TALVI M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MYNÄ P TALVI M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MYNÄ M AINA PL Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MYNÄ M TALVI PL Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M KESÄ M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P KESÄ M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P KESÄ M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M AINA M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M TALVI M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M KESÄ M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M TALVI M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M AINA M-L Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M AINA L Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M AINA M-L Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M AINA M-L Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M AINA M-P Turku-Mynämäki

23 Sivu 2 (4) LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M AINA M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M TALVI M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M TALVI M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M TALVI M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M AINA M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M AINA M-L Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M AINA M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M TALVI M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M AINA M-L Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M AINA M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M TALVI M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M AINA M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS M AINA L Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P TALVI M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P TALVI M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P AINA M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P AINA M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P TALVI M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P KESÄ M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P AINA M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P AINA M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P KESÄ M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P TALVI M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P AINA M-L Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P AINA M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P AINA M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P AINA M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P AINA M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P AINA M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P TALVI M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P TALVI M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P AINA M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P TALVI M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P TALVI M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P AINA M-L Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P AINA L Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P AINA M-L Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P TALVI M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - MÄKS P AINA L Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - RÄST M AINA M-L Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - RÄST M AINA L Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - RÄST M AINA S Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - RÄST M KESÄ M-P Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - RÄST M AINA S Turku-Mynämäki LINJALIIKENNE NYHOLM OY & T SIIRTYMÄ TURKU KAUPPATORI - RÄST M AINA L Turku-Mynämäki

KASELY/418/ /

KASELY/418/ / Kaakkois-Suomi KASELY/418/06.10.02/2012 11.10.2013 KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUKSEN JÄRJESTÄMISTAPAPÄÄTÖSTÄ TÄYDENTÄVÄ HANKINTASUUNNITELMA Kaakkois-Suomen ELY-keskus on päätöksessään 5.6.2012 (KASELY/418/06.10.02/2012)

Lisätiedot

Keski-Suomen ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen hankintasuunnitelma

Keski-Suomen ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen hankintasuunnitelma Keski-Suomen ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen hankintasuunnitelma Yleistä Keski-Suomen ELY-keskus on vahvistanut 21.12.2011 toimialueellaan joukkoliikennelain 4 :ssä tarkoitetun tavoitteellisen

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen hankintasuunnitelma

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen hankintasuunnitelma 26.9.2013 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen hankintasuunnitelma Yleistä: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on vahvistanut 21.12.2011 toimialueelleen joukkoliikennelain 4 :ssä

Lisätiedot

Infotilaisuus Keski-Suomen ELY-keskus

Infotilaisuus Keski-Suomen ELY-keskus Infotilaisuus 27.11.2012 Keski-Suomen ELY-keskus 25.11.2012 Eri viranomaisten toimivallassa olevan liikenteen sovittava yhteen Keski-Suomen ELY-keskuksen vastuulla oleva Keski- Suomen sisäinen liikenne

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN ELY-KESKUS JOUKKOLIIKENTEEN JÄRJESTÄMISTAPASUUNNITELMA REIJO VAARALA 2013/04/09

KESKI-SUOMEN ELY-KESKUS JOUKKOLIIKENTEEN JÄRJESTÄMISTAPASUUNNITELMA REIJO VAARALA 2013/04/09 KESKI-SUOMEN ELY-KESKUS JOUKKOLIIKENTEEN JÄRJESTÄMISTAPASUUNNITELMA SUUNNITTELUN TAVOITE Keski-Suomen ELY-keskuksella on suunnittelun päättyessä tiedossa, millä järjestämistavalla kunkin alueen liikenteet

Lisätiedot

VAINION LIIKENNE. LIIKENNEMUUTOKSET 3.6.2013 alkaen

VAINION LIIKENNE. LIIKENNEMUUTOKSET 3.6.2013 alkaen VAINION LIIKENNE LIIKENNEMUUTOKSET 3.6.2013 alkaen LIIKENNEMUUTOKSET 3.6.2013 alkaen Aikataulu- ja reittimuutokset 3.6.2013 alkaen: Länsi-Uusimaa: 07.15 M-S 280 Helsinki Taalintehdas Kasnäs. Ajetaan vain

Lisätiedot

Joukkoliikenteen järjestäminen: Turku-Masku-Nousiainen- Mynämäki. 7.4.2015, Nousiainen

Joukkoliikenteen järjestäminen: Turku-Masku-Nousiainen- Mynämäki. 7.4.2015, Nousiainen Joukkoliikenteen järjestäminen: Turku-Masku-Nousiainen- Mynämäki 7.4.2015, Nousiainen Miksi täällä tänään? Mynämäki-Masku-Nousiainen-Raisio-Turku liikennettä koskevat liikennöintisopimukset (3kpl) ovat

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN ELY-KESKUS JOUKKOLIIKENTEEN JÄRJESTÄMISTAPASUUNNITELMA

KESKI-SUOMEN ELY-KESKUS JOUKKOLIIKENTEEN JÄRJESTÄMISTAPASUUNNITELMA KESKI-SUOMEN ELY-KESKUS JOUKKOLIIKENTEEN JÄRJESTÄMISTAPASUUNNITELMA TÄMÄ KALVOSARJA ESITTÄÄ TILANNEKATSAUKSEN JA RATKAISUIHIN (MM. LIIKENNEKOKONAISUUKSIIN) VOI TULLA MUUTOKSIA. Työ valmistuu maaliskuussa

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) n:o 1370/ ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2016

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) n:o 1370/ ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2016 Raportti 1 (8) EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) n:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2016 Raportti 2 (8) Sisältö sivu Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2012

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2012 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2012 SISÄLTÖ 1 Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus... 3 2 Kouvolan kaupungin

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2010

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2010 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2010 SISÄLTÖ 1 Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus... 3 2 Kouvolan kaupungin

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2010

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2010 PIRKANMAAN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2015

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2015 PIRKANMAAN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue

KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

Joukkoliikenteen tilannekatsaus Marja Rosenberg johtava joukkoliikenneasiantuntija

Joukkoliikenteen tilannekatsaus Marja Rosenberg johtava joukkoliikenneasiantuntija Joukkoliikenteen tilannekatsaus Marja Rosenberg johtava joukkoliikenneasiantuntija 12.9.2012 Sisältö 1.Liikenteen kilpailuttaminen 2.Lippu- ja maksujärjestelmä 3.Kunta-Ely sopimukset Liikenteen kilpailuttaminen

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunkiseutu Askeleet joukkoliikenteessä vuoteen 2014

Jyväskylän kaupunkiseutu Askeleet joukkoliikenteessä vuoteen 2014 Jyväskylän kaupunkiseutu Askeleet joukkoliikenteessä vuoteen 2014 Lähtökohta Jyväskylän seutu Jyväskylä, Laukaa ja Muurame ovat muodostaneet 1.1.2012 alkaen kaupunkiseudun joukkoliikenteen toimivaltaisen

Lisätiedot

KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue

KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2012

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2012 PIRKANMAAN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

Maaseudun lippu ja maksujärjestelmät 13.2.2013. Henriika Weiste WayStep Consulting

Maaseudun lippu ja maksujärjestelmät 13.2.2013. Henriika Weiste WayStep Consulting Maaseudun lippu ja maksujärjestelmät 13.2.2013 Henriika Weiste WayStep Consulting SELVITYKSEN TAVOITTEENA löytää ratkaisu Mitkä ovat markkinaehtoisessa joukkoliikenteessä käytettävät tuetut liput ja niiden

Lisätiedot

Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi

Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi LTE 1 (1/62) Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi mukaan (

Lisätiedot

SOPIMUS HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ REITIN TURKU-LIETO-AURA-PÖYTYÄ-ORIPÄÄ JOUKKOLIIKENTEEN JÄRJESTÄMISESSÄ

SOPIMUS HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ REITIN TURKU-LIETO-AURA-PÖYTYÄ-ORIPÄÄ JOUKKOLIIKENTEEN JÄRJESTÄMISESSÄ VARELY/2239/06.10.01/2013 1 (3) 5.12.2013 SOPIMUS HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ REITIN TURKU-LIETO-AURA-PÖYTYÄ-ORIPÄÄ JOUKKOLIIKENTEEN JÄRJESTÄMISESSÄ Varsinais-Suomen ELY-keskus (ELY-keskus) ja Turun kaupunkiseudun

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2011

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2011 PIRKANMAAN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

Joukkoliikenteen järjestämistavat siirtymäajan jälkeen, ELY:n toimivalta-alue. Porin tiedotus- ja keskustelutilaisuus 29.1.2013

Joukkoliikenteen järjestämistavat siirtymäajan jälkeen, ELY:n toimivalta-alue. Porin tiedotus- ja keskustelutilaisuus 29.1.2013 Joukkoliikenteen järjestämistavat siirtymäajan jälkeen, ELY:n toimivalta-alue Porin tiedotus- ja keskustelutilaisuus 29.1.2013 Roolit Liikenne- ja viestintäministeriö Liikennepolitiikka poliittiset linjaukset

Lisätiedot

KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä

KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä Period: 1/8/2012-31/8/2012 Auton asemapaikka Tilauksen lähtö Tilauksen kohde Tapahtumia ASKAINEN LEMU MYNÄMÄKI 3 ASKAINEN LEMU RAISIO 2 ASKAINEN LEMU TURKU 1 ASKAINEN

Lisätiedot

Poliklinikkakäynnit osastoittain, käyntityyppi/käyntityypin tarkenne

Poliklinikkakäynnit osastoittain, käyntityyppi/käyntityypin tarkenne 50230K TURUN YLIOPISTOLLINEN KESKUSSAIRAALA Poliklinikkakäynnit osastoittain, käyntityyppi/käyntityypin tarkenne 1-9 2 015 SU34L 01 PKLKÄYNTI 03 ETÄHOITO 04 MUU KÄYNTI 06 VARAUS Summa: Akaa Akaa Summa:

Lisätiedot

Kohti uudenlaista joukkoliikennettä

Kohti uudenlaista joukkoliikennettä Kohti uudenlaista joukkoliikennettä Joukkoliikenne on osa liikennejärjestelmää Liikenteellä ja liikennejärjestelmällä on yhteiskunnassa merkittävä rooli elinkeino elämän kilpailukyvylle ja kansalaisten

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2012

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2012 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2012 Jyväskylässä 6.5.2013 1. Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus

Lisätiedot

I ATA L A K U UT SATAKUNNAN LIIKENNE SATAKUNNAN LIIKENNE

I ATA L A K U UT SATAKUNNAN LIIKENNE SATAKUNNAN LIIKENNE SATAKUNNAN LIIKENNE R SATAKUNNAN LIIKENNE R I ATA L A K U UT 6.8. 31.12.2018 AIKATAULUT 6.8. 31.12.2018 Puhelin 010 820 6200 Puinnintie 8 28360 Pori Posthaantie 11 26510 Rauma Risto Rytin katu 39 32700

Lisätiedot

Joukkoliikenteen järjestäminen. Kehto- foorumi Pori 21.3.2013 Silja Siltala liikenneinsinööri

Joukkoliikenteen järjestäminen. Kehto- foorumi Pori 21.3.2013 Silja Siltala liikenneinsinööri Joukkoliikenteen järjestäminen Kehto- foorumi Pori 21.3.2013 Silja Siltala liikenneinsinööri Linja-autoliikenteen järjestäminen ja rooli tulevaisuudessa Liikenne- ja viestintävaliokunta kuuleminen 8.3.2013/

Lisätiedot

Myönnetyt valtionavustukset

Myönnetyt valtionavustukset Lähes 4 miljoonaa euroa toiminnan järjestämiseksi lapsille ja nuorille vuoden 2018 määrärahoista Lounais-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt valtionavustusta 3 820 000 euroa nuorten tukemiseen. Etsivään

Lisätiedot

VIEMÄRIIN KUULUMATTOMAT KIINTEISTÖT KUNTAKOHTAISESTI

VIEMÄRIIN KUULUMATTOMAT KIINTEISTÖT KUNTAKOHTAISESTI VIEMÄRIIN KUULUMATTOMAT KIINTEISTÖT KUNTAKOHTAISESTI AURA Paattinen 21330 0 0 1 0 0 0 1 Tortinmäki 21340 1 2 29 8 0 0 40 Lieto As 21360 0 4 32 4 0 0 40 Aura Kk 21370 1 14 178 12 0 0 205 Aura 21380 2 25

Lisätiedot

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2016

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2016 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2016 Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus Tämä

Lisätiedot

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2017

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2017 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2017 Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus Tämä

Lisätiedot

toiminnanjohtaja Pekka Aalto, Suomen Paikallisliikenneliitto ry 15.1.2013

toiminnanjohtaja Pekka Aalto, Suomen Paikallisliikenneliitto ry 15.1.2013 JOUKKOLIIKENTEEN KILPAILUTTAMISEN KRIITTISET PISTEET, kun vaihtoehtoina ovat markkinaehtoinen liikenne ja PSAvaihtoehtoina bruttomalli sekä käyttöoikeussopimukset toiminnanjohtaja Pekka Aalto, Suomen Paikallisliikenneliitto

Lisätiedot

Siirtymäajan jälkeisen liikenteen järjestäminen (reittipohjaiset joukkoliikennepalvelut) Asian valmistelija: hallintojohtaja Juha Rinta-Jouppi

Siirtymäajan jälkeisen liikenteen järjestäminen (reittipohjaiset joukkoliikennepalvelut) Asian valmistelija: hallintojohtaja Juha Rinta-Jouppi Kunnanhallitus 175 02.06.2014 Siirtymäajan jälkeisen liikenteen järjestäminen (reittipohjaiset joukkoliikennepalvelut) 77/08.01.00/2013 KHALL 175 Asian valmistelija: hallintojohtaja Juha Rinta-Jouppi Asian

Lisätiedot

Arvio PSA-suojan poiston taloudellisista vaikutuksista

Arvio PSA-suojan poiston taloudellisista vaikutuksista Arvio PSA-suojan poiston taloudellisista vaikutuksista 1.12.2015 Copyright Tempo Economics Oy Äyritie 12 B, 01510 Vantaa www.tempoeconomics.fi Havaintoja julkisen liikenteen tunnusluvuista Henkilöauton

Lisätiedot

Lippu- ja maksujärjestelmien kuvaus liikenteenharjoittajan tarjoama lippu- ja maksujärjestelmä

Lippu- ja maksujärjestelmien kuvaus liikenteenharjoittajan tarjoama lippu- ja maksujärjestelmä VARELY/4110/2016 LIITE 5: ELY-KESKUKSEN LIPPU-JA MAKSUJÄRJESTELMÄKUVAUKSET 12.12.2016 Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tarjouskilpailu 2016/6 reittipohjaisista joukkoliikennepalveluista.

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2016 2017 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 1.6.2016 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2014, joulukuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 21.1.2015 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Pohjanmaa. Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa. Kanta-Häme Varsinais-Suomi

Pohjanmaa. Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa. Kanta-Häme Varsinais-Suomi TYÖLLISYYSKEHITYS VAROVAISEN POSITIIVISTA Varsinais-Suomen työllisyystilanne on kuluvan syksyn aikana kehittynyt hiljalleen positiivisempaan suuntaan. Maakunnan työttömyysaste laski lokakuussa koko maan

Lisätiedot

SATAKUNNAN LIIKENNE SATAKUNNAN LIIKENNE.

SATAKUNNAN LIIKENNE SATAKUNNAN LIIKENNE. SATAKUNNAN LIIKENNE R SATAKUNNAN LIIKENNE R AIKATAULUT 88.. 311. 2.2016 POR I - RAUMA PORI - OLKILUOTO PORI - KANKAANPÄÄ Puheli n 010 820 6200 Puinnintie 8 28360 Pori Posthaantie 11 26510 Rauma Risto Rytin

Lisätiedot

TIETOISKU 7.5.2014 VALTAOSA VARSINAIS-SUOMEN MAAHANMUUTOSTA PERÄISIN EUROOPASTA

TIETOISKU 7.5.2014 VALTAOSA VARSINAIS-SUOMEN MAAHANMUUTOSTA PERÄISIN EUROOPASTA VALTAOSA VARSINAIS-SUOMEN MAAHANMUUTOSTA PERÄISIN EUROOPASTA Yli kaksi kolmasosaa Varsinais-Suomen vuonna 2013 saamasta muuttovoitosta oli peräisin maahanmuutosta. Maakuntaan ulkomailta muuttaneista puolestaan

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2015, maaliskuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 5.6.2015 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Linja-autoliikenteen järjestäminen ja rooli tulevaisuudessa. Liikenne- ja viestintävaliokunta kuuleminen 8.3.2013

Linja-autoliikenteen järjestäminen ja rooli tulevaisuudessa. Liikenne- ja viestintävaliokunta kuuleminen 8.3.2013 Linja-autoliikenteen järjestäminen ja rooli tulevaisuudessa Liikenne- ja viestintävaliokunta kuuleminen 8.3.2013 Joukkoliikenteen rooli tulevaisuudessa Joukkoliikenne on osa valtion, seutujen ja kuntien

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2017 2018 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 26.5.2017 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2018

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2018 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2018 Käyntiosoite Postiosoite Puhelinvaihde Sähköposti & internet

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2016, maaliskuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 18.05.2016 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

TIETOISKU VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen

TIETOISKU VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen Valtionosuusjärjestelmän tarkoituksena on taata kuntien vastuulla olevien julkisten palvelujen järjestäminen ja niiden

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Joulukuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist

Turun väestökatsaus. Joulukuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väestökatsaus Joulukuu 2018 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun ennakkoväkiluku kasvoi 1 995 hengellä vuonna 2018 Elävänä syntyneet 1 710 Kuolleet 1 881 Syntyneiden

Lisätiedot

Turku-Uusikaupunki joukkoliikenteen työmatkapilotti

Turku-Uusikaupunki joukkoliikenteen työmatkapilotti Turku-Uusikaupunki joukkoliikenteen työmatkapilotti Kysymyksiä ja vastauksia Mikä Turku-Uusikaupunki joukkoliikenteen työmatkapilotti on? Varsinais-Suomen ELY-keskus, Valmet Automotive ja Turun kaupunki

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Lokakuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist

Turun väestökatsaus. Lokakuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väestökatsaus Lokakuu 2018 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väkiluku kasvoi tammi-lokakuussa 2 068 hengellä Elävänä syntyneet 1 446 Kuolleet 1 554 Syntyneiden enemmyys

Lisätiedot

Joukkoliikenteen valtakunnalliset indikaattorit

Joukkoliikenteen valtakunnalliset indikaattorit Joukkoliikenteen valtakunnalliset indikaattorit Toni Bärman, Joukkoliikenteen palvelut yksikkö, Liikennevirasto 10.9.2015 Joukkoliikenteen valtakunnalliset indikaattorit Joukkoliikenteen muutokset & toimivaltaiset

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/ ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2017

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/ ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2017 POHJOIS-SAVON ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Marraskuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist

Turun väestökatsaus. Marraskuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väestökatsaus Marraskuu 2018 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väkiluku kasvoi tammi-marraskuussa 2 068 hengellä Elävänä syntyneet 1 570 Kuolleet 1 714 Syntyneiden

Lisätiedot

KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue

KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

Lippu- ja maksujärjestelmien kuvaus liikenteenharjoittajan tarjoama lippu- ja maksujärjestelmä

Lippu- ja maksujärjestelmien kuvaus liikenteenharjoittajan tarjoama lippu- ja maksujärjestelmä VARELY/920/2017 LIITE 5: ELY-KESKUKSEN LIPPU-JA MAKSUJÄRJESTELMÄKUVAUKSET 27.3.2017 Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tarjouskilpailu 2017/3 reittipohjaisista joukkoliikennepalveluista.

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Helmikuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist

Turun väestökatsaus. Helmikuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väestökatsaus Helmikuu 2019 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun ennakkoväkiluku kasvoi tammi-helmikuussa 67 hengellä Elävänä syntyneet 250 Kuolleet 292 Syntyneiden

Lisätiedot

MERI-LAPIN JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLINEN KUNNALLINEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN

MERI-LAPIN JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLINEN KUNNALLINEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN MERI-LAPIN JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLINEN KUNNALLINEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) n:o 1370/2007 7 artiklan 1. kohdan mukainen JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Syyskuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist

Turun väestökatsaus. Syyskuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väestökatsaus Syyskuu 2018 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väkiluku kasvoi tammi-syyskuussa 1 830 hengellä Elävänä syntyneet 1 302 Kuolleet 1 406 Syntyneiden enemmyys

Lisätiedot

JOUKKOLIIKENTEEN JÄRJESTÄ- MISTAPASUUNNITELMA

JOUKKOLIIKENTEEN JÄRJESTÄ- MISTAPASUUNNITELMA Vastaanottaja Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Asiakirjatyyppi Raporttiluonnos Päivämäärä Maaliskuu 2013 KYMENLAAKSON JA ETELÄ- KARJALAN JOUKKOLIIKENTEEN JÄRJESTÄ- MISTAPASUUNNITELMA

Lisätiedot

SOPIMUS HENKILÖKULJETUSTEN JÄRJESTÄMISEN YHTEISTYÖSTÄ, JOUKKOLIIKENTEEN LIPPU- JA MAKSUJÄRJESTELMÄSTÄ JA JOUKKOLIIKENTEEN KUSTANNUSTEN JAKAMISESTA

SOPIMUS HENKILÖKULJETUSTEN JÄRJESTÄMISEN YHTEISTYÖSTÄ, JOUKKOLIIKENTEEN LIPPU- JA MAKSUJÄRJESTELMÄSTÄ JA JOUKKOLIIKENTEEN KUSTANNUSTEN JAKAMISESTA Pohjois-Pohjanmaa Luonnos 4.6.2014 SOPIMUS HENKILÖKULJETUSTEN JÄRJESTÄMISEN YHTEISTYÖSTÄ, JOUKKOLIIKENTEEN LIPPU- JA MAKSUJÄRJESTELMÄSTÄ JA JOUKKOLIIKENTEEN KUSTANNUSTEN JAKAMISESTA 1. Sopijapuolet Joukkoliikenteen

Lisätiedot

Tietoisku Työttömyyden kasvu hidastunut edelleen

Tietoisku Työttömyyden kasvu hidastunut edelleen Työttömyyden kasvu hidastunut edelleen Työttömyyden kasvun hidastuminen jatkuu Varsinais-Suomessa. Varsinais-Suomen työttömyysaste oli syyskuussa 2013 hieman maan keskiarvoa korkeampi. Työttömyysaste oli

Lisätiedot

Yhteiskäsittelyn alueet Kustannukset

Yhteiskäsittelyn alueet Kustannukset ARX Ympäristö Oy LTE 2 (1/5) Yhteiskäsittelyn alueet Kustannukset mukaan (

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2017, kesäkuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 4.08.2017 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Porin seudun joukkoliikenne

Porin seudun joukkoliikenne Porin seudun joukkoliikenne Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Joukkoliikenneviranomainen ennen Porissa toimivaltainen joukkoliikenneviranomainen oli Porin kaupunki Ulvilassa, Nakkilassa, Harjavallassa ja

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Maaliskuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist

Turun väestökatsaus. Maaliskuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väestökatsaus Maaliskuu 2019 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Vuoden 2018 väestönkasvu oli Turussa 1 662 Väestö 31.12. Väkiluvun Muutos, % 0-14-vuot. 15-64-vuot. 65+ vuot.

Lisätiedot

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO POSELY/387/2016 22.3.2016 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

Liikennekaaren vaikutukset hankintalakiin

Liikennekaaren vaikutukset hankintalakiin Liikennekaaren vaikutukset hankintalakiin Liikenne- ja viestintävaliokunta 13.10.2016 Esityksen sisältö 1. Hankintaan liittyvät lainsäädännön soveltamisalakysymykset 2. Liikennekaaren mukaiset hankinnan

Lisätiedot

Pori - Rauma - Turku Pori - Olkiluoto Pori - Kankaanpää Kankaanpään seutu Huittisten seutu

Pori - Rauma - Turku Pori - Olkiluoto Pori - Kankaanpää Kankaanpään seutu Huittisten seutu SATAKUNNAN LIIKENNE R SATAKUNNAN LIIKENNE R AIKATAULUT AIKATA ULUT 7.8. 31. 12. 2017 7.8. 311. 22. 017 Puhelin 010 820 6200 Puinnintie 8 28360 Pori Posthaantie 11 26510 Rauma Risto Rytin katu 39 32700

Lisätiedot

Mitä joukkoliikenteen muutos tuo tullessaan tausta ja kuntien rooli. Kuntamarkkinat 2013 Silja Siltala liikenneinsinööri

Mitä joukkoliikenteen muutos tuo tullessaan tausta ja kuntien rooli. Kuntamarkkinat 2013 Silja Siltala liikenneinsinööri Mitä joukkoliikenteen muutos tuo tullessaan tausta ja kuntien rooli Kuntamarkkinat 2013 Silja Siltala liikenneinsinööri Joukkoliikenteen rooli tulevaisuudessa Joukkoliikenne on osa valtion, seutujen ja

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Joulukuu Kymmenen suurimman väestönkasvun ja väestötappion kuntaa vuonna Väestönmuutos.

Turun väestökatsaus. Joulukuu Kymmenen suurimman väestönkasvun ja väestötappion kuntaa vuonna Väestönmuutos. Kymmenen suurimman väestönkasvun ja väestötappion kuntaa vuonna 2016 Väestönmuutos 2016 Ennakkoväkiluku 2016 Kaupunki Helsinki 7 383 635 591 Vantaa 4 720 219 196 Espoo 4 591 274 522 Tampere 3 055 228 173

Lisätiedot

VAASAN TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI EU:n palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen

VAASAN TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI EU:n palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen VAASAN TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2018 EU:n palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen Sisällys 1. Raportin taustaa... 3 2. Vaasan kaupungin viranomaisalue... 3 3.

Lisätiedot

Väestönmuutos Pohjolassa

Väestönmuutos Pohjolassa Väestönmuutos Pohjolassa Urbaanimpi ja vanheneva väestö (?) Photo: Johanna Roto Johanna Roto 130 125 120 115 110 105 100 EU28 Denmark Finland Sweden Iceland Norway Norden Väestönmuutos 1990-2014 Indeksi

Lisätiedot

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2014

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2014 EU:N PALVELUSOPIMUSASETUKSEN 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. Raportin tausta... 4 2. Kuopion kaupungin toimivalta-alue...

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2013

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2013 POHJOIS-SAVON ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

Lausuntopyyntö Keski-Uudenmaan kuntien ja Uudenmaan ELY-keskuksen henkilöliikenneselvityksestä ja joukkoliikenteen palvelutasomäärittelystä

Lausuntopyyntö Keski-Uudenmaan kuntien ja Uudenmaan ELY-keskuksen henkilöliikenneselvityksestä ja joukkoliikenteen palvelutasomäärittelystä Lausuntopyyntö Keski-Uudenmaan kuntien ja Uudenmaan ELY-keskuksen henkilöliikenneselvityksestä ja joukkoliikenteen palvelutasomäärittelystä KUUMA-johtokunta 5.10.2016 / Jukka-Matti Laakso Joukkoliikenteen

Lisätiedot

Turku. Keskusverkkoselvitys 1:800 000. Tarkastelualueella keskustaajamassa työssäkäyviä on n. 116 000 (työmatka keskustaajamaan korkeintaan 200 km)

Turku. Keskusverkkoselvitys 1:800 000. Tarkastelualueella keskustaajamassa työssäkäyviä on n. 116 000 (työmatka keskustaajamaan korkeintaan 200 km) Pirkkala Nakkila Harjavalta ssa työssäkäyvienkokemäki asuinpaikat vuonna 2007 Eurajoki Le Vesilahti Rauma Köyliö Eura Pyhäranta Säkylä Akaa Punkalaidun Urjala Laitila Kustavi Vehmaa Naantali Ta Taivassalo

Lisätiedot

Joukkoliikenteen järjestäminen; rahoituksen riittävyys kehittämistarpeet ja -mahdollisuudet. Jenni Eskola, Liikennevirasto

Joukkoliikenteen järjestäminen; rahoituksen riittävyys kehittämistarpeet ja -mahdollisuudet. Jenni Eskola, Liikennevirasto Joukkoliikenteen järjestäminen; rahoituksen riittävyys kehittämistarpeet ja -mahdollisuudet Jenni Eskola, Liikennevirasto Joukkoliikenneuudistuksen vaikutukset Uudistuksen vaikutuksia Markkinaehtoinen

Lisätiedot

VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ. Selvitysalueella toimivat yhteistoiminta-alueet

VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ. Selvitysalueella toimivat yhteistoiminta-alueet VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ 4.3.2014 KUNTAYHTYMÄT, JOIHIN KAIKKI ALUEEN KUNNAT KUULUVAT VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ VARSINAIS-SUOMEN

Lisätiedot

Turun väestökatsaus maaliskuu 2017

Turun väestökatsaus maaliskuu 2017 Turun väestökatsaus maaliskuu 2017 Tilastokeskuksen tietojärjestelmämuutosten vuoksi maaliskuun väestönmuutostiedot viivästyivät runsaalla kuukaudella. Huhtikuun tilastot valmistuvat 16.6., toukokuun 22.6.

Lisätiedot

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Kanta-Häme. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Kanta-Häme. Varsinais-Suomi TYÖTTÖMYYDEN KASVU KIIHTYI TOUKOKUUSSA Varsinais-Suomen työttömyyden kasvu nousi toukokuussa selvästi viime kuukausia korkeammalle tasolle. Työttömyyden kasvun pieneneminen onkin ollut varsin hidasta.

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2017, maaliskuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 20.06.2017 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 21.5.2015 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Toukokuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist

Turun väestökatsaus. Toukokuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väestökatsaus Toukokuu 2019 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun ennakkoväkiluku kasvoi tammi-toukokuussa 130 hengellä Elävänä syntyneet 638 Kuolleet 740 Luonnollinen

Lisätiedot

Jäsenkysely 2014 ( )

Jäsenkysely 2014 ( ) (25.9.2014) 1.10.2014 1. Vastaajan taustatiedot Vastanneiden yritysten määrä 55 yritystä Kattavuus automäärällä mitattuna n. 35% 1. Vastaajan taustatiedot : Osasto Helsingin osasto 16% Itä-Suomen osasto

Lisätiedot

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2013

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2013 EU:N PALVELUSOPIMUSASETUKSEN 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. Raportin tausta... 3 2. Kuopion kaupungin toimivalta-alue...

Lisätiedot

MERI-LAPIN JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLINEN KUNNALLINEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN

MERI-LAPIN JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLINEN KUNNALLINEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN MERI-LAPIN JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLINEN KUNNALLINEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) n:o 1370/2007 7 artiklan 1. kohdan mukainen JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme

Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme TYÖTTÖMYYDEN KASVU HIDASTUU EDELLEEN Varsinais-Suomen työttömyysasteen kasvu on hiipunut tasaisesti jo noin vuoden ajan. Merkittävin tekijä työttömyyden kasvuvauhdin hidastumisessa on Vakka-Suomen valoisa

Lisätiedot

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO Liite 1. POSELY/1773/06.10.02/2013 Käyttöoikeussopimusmalli Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

Loimaan seutukunnan joukkoliikennesuunnitelma

Loimaan seutukunnan joukkoliikennesuunnitelma 2011 Loimaan seutukunnan joukkoliikennesuunnitelma Auran kunta Koski Tl kunta Loimaan kaupunki Marttilan kunta Oripään kunta Pöytyän kunta Tarvasjoen kunta Varsinais-Suomen ELY-keskus Insinööritoimisto

Lisätiedot

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi Vakka-Suomen Työllisyystilanne valoisa Vakka-Suomen työttömyysaste laski merkittävästi tammikuussa. Tämä johtui erityisesti myönteisestä työllisyyskehityksestä Uudessakaupungissa, jossa työttömyysaste

Lisätiedot

SATAKUNNAN LIIKENNE SATAKUNNAN LIIKENNE. Pori - Rauma - Turku Pori - Olkiluoto Pori - Kankaanpää Kankaanpään seutuliikenne Huittisten seutuliikenne

SATAKUNNAN LIIKENNE SATAKUNNAN LIIKENNE. Pori - Rauma - Turku Pori - Olkiluoto Pori - Kankaanpää Kankaanpään seutuliikenne Huittisten seutuliikenne SATAKUNNAN LIIKENNE R SATAKUNNAN LIIKENNE R AIKATAULUT 1.1. 3.6.2018 AIKATAU LUT 1.1. 3.6.2018 Puhelin 010 820 6200 Puinnintie 8 28360 Pori Posthaantie 11 26510 Rauma Risto Rytin katu 39 32700 Huittinen

Lisätiedot

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO LIITE 1 KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36,

Lisätiedot

Itä-Suomen henkilöliikennestrategia. Joukkoliikenteen järjestämistavat POS-ELYn toimivalta-alueella

Itä-Suomen henkilöliikennestrategia. Joukkoliikenteen järjestämistavat POS-ELYn toimivalta-alueella Itä-Suomen henkilöliikennestrategia Joukkoliikenteen järjestämistavat POS-ELYn toimivalta-alueella Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 1 NELJÄ OSAPROJEKTIA ITÄ-SUOMEN HENKILÖLIIKENNESTRATEGIA

Lisätiedot

VAASAN TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI EU:n palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen

VAASAN TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI EU:n palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen VAASAN TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2017 EU:n palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen Sisällys 1. Raportin taustaa... 3 2. Vaasan kaupungin viranomaisalue... 3 3.

Lisätiedot

TYÖIKÄINEN VÄESTÖNMÄÄRÄ KASVAA PÄÄASIASSA TURUN SEUDUN ITÄISISSÄ KUNNISSA KUNTIEN VÄESTÖNKASVU MALTILLISTUU UUDEN TRENDILASKELMAN MUKAAN

TYÖIKÄINEN VÄESTÖNMÄÄRÄ KASVAA PÄÄASIASSA TURUN SEUDUN ITÄISISSÄ KUNNISSA KUNTIEN VÄESTÖNKASVU MALTILLISTUU UUDEN TRENDILASKELMAN MUKAAN KUNTIEN VÄESTÖNKASVU MALTILLISTUU UUDEN TRENDILASKELMAN MUKAAN Tuoreimman tulevaisuuden väestökehitystä arvioivan Tilastokeskuksen trendilaskelman mukaan nykyisten väestöltään kasvavien kuntien väestönkasvu

Lisätiedot

TARJOUS Asikkalan kunta/ Hartolan kunta/ Padasjoen kunta / Sysmän kunta JOUKKOLIIKENTEEN ASIANTUNTIJAPALVELUT

TARJOUS Asikkalan kunta/ Hartolan kunta/ Padasjoen kunta / Sysmän kunta JOUKKOLIIKENTEEN ASIANTUNTIJAPALVELUT 1 TARJOUS 22.4.2013 Asikkalan kunta/ Hartolan kunta/ Padasjoen kunta / Sysmän kunta JOUKKOLIIKENTEEN ASIANTUNTIJAPALVELUT Viitaten puhelinkeskusteluun 19.4.2013 Marketta Kitkiöjoki/ Timo Ahokanto, tarjoan

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Elokuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist

Turun väestökatsaus. Elokuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun väestökatsaus Elokuu 2019 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/kalervo Blomqvist Turun ennakkoväkiluku kasvoi tammi-elokuussa 1 343 hengellä Elävänä syntyneet 1 060 Kuolleet 1 198 Luonnollinen

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2016, joulukuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 31.01.2017 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

EU:n Palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen Lahden seudun joukkoliikenneviranomaisen yhdistelmäraportti

EU:n Palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen Lahden seudun joukkoliikenneviranomaisen yhdistelmäraportti EU:n Palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen Lahden seudun joukkoliikenneviranomaisen yhdistelmäraportti 2 (8) Sisällys Raportin tausta ja tarkoitus... 3 Lahden toimivaltaisen viranomaisen

Lisätiedot