SATU järjestelmässä asiointi: Uudet toiminnallisuudet. Yli-insinööri Jani Torniainen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SATU järjestelmässä asiointi: Uudet toiminnallisuudet. Yli-insinööri Jani Torniainen"

Transkriptio

1 SATU järjestelmässä asiointi: Uudet toiminnallisuudet Yli-insinööri Jani Torniainen

2 Esityksen sisältö Yleistä ja uutta SATU:ssa Lomakkeiden perusrakenne Todentajan sivu Maksatushakemukset SATU:ssa Maksatushakemuksien varmentaminen SATU:ssa Todentajan vuosittainen toimintaselvitys SATU:ssa Automaattisähköpostit Muuta SATU:un liittyvää Yhteystiedot

3 Yleistä ja uutta SATU:ssa SATU = Sähköinen asiointijärjestelmä tuotantotuelle SATU:n infosivu löytyy osoitteesta Infosivun vasemman valikon kautta löydät SATU:n käyttöohjeet Infosivun kautta kirjaudutaan SATU:un Kirjautuminen tapahtuu omilla henkilökohtaisilla TUPASpankkitunnuksilla SATU:a käytetään web-selainohjelman avulla (testattu Mozilla Firefoxilla ja Internet Explorerilla) Uutta (alla olevat on jo päivitetty SATU:un): Tuen maksatus-osio (maksatushakemuksien jättäminen ja käsittely) Ennakkotietohakemuksien jättäminen ja käsittely Todentajan vuosittaisen toimintaselvityksen jättäminen ja käsittely Monia pieniä teknisiä uudistuksia, joiden avulla yritetty parantaa käytettävyyttä (esim. etusivujen hakumuisti)

4 Lomakkeiden perusrakenne 1/3 Hakemuksen/ilmoituksen/varmennuksen/selvityksen lomakesivuista käytetään nimeä Tietokortti Tietokortilta toiselle pääsee siirtymään Seuraava - ja Edellinen -painikkeiden avulla Seuraavalle tietokortille pääsee vasta kun kaikkiin tietokortilla oleviin pakollisiin kysymyksiin on vastattu (lähes kaikki kysymykset ovat pakollisia) Tietokorteissa on ns. dynaaminen rakenne. Järjestelmä avaa/sulkee kysymyksiä sen mukaan mitä vastauksia edellisiin kysymyksiin on annettu. Useimmissa kysymyksissä on ns. online-ohjeet, jotka opastavat tarkemmin mitä kysymys tarkoittaa ja mitä siihen tulee vastata. Online-ohjeeseen pääsee kysymyksen edessä olevan vihreän kysymysmerkin kautta. Jokaisen tietokortin yläosassa on painikerivi. Esimerkiksi: Tallenna mahdollisimman useasti jos lisäät/muutat tietoja! Tallenna aina kun siirryt seuraavalle tietokortille tai poistut lomakkeelta. Jokaisen tietokortin yläosassa näkyy lomakkeen esim. hyväksymishakemuksen Tila (esim. Tila: Odottaa hyväksyntää ). Tämän avulla näet missä prosessin vaiheessa kyseinen hakemus on.

5 Lomakkeiden perusrakenne 2/3 Lomakkeiden tiedot voi tarvittaessa tulostaa Tulosta-painikkeen avulla. Listattavien asioiden tiedot kysytään Lisää uusi -painikkeen avulla. Tietokortilla on Lisää uusi -painike, jonka kautta lomakkeelle voi lisätä uuden elementin tiedot (esim. laitoskäynnin tiedot). Lisää uusi -painike avaa oman tietokortin, jonne voidaan syöttää kyseisen laitoskäynnin tiedot. Lomakkeiden perusrakenteisiin ei ole tullut muutoksia. Liitteet: Liitteiden lisääminen onnistuu liitekentän avulla. Liitettä lisättäessä tulee valita oikea liitetiedoston tyyppi pudotusvalikosta (monesti vain yksi tyyppi eli ei tarvitse valita). Lisäksi voit kirjoittaa kuvauksen liitetiedostosta. Liitteiden tulee olla useimmiten PDF-muodossa, jotta ne voi lisätä tietokortille. Toivomme että lomakkeille lisätään vain pyydettyjä, ohjeistuksen mukaisia liitteitä nopeuttaa käsittelyä. Lisäksi olisi toivottavaa, ettei liitteiden tiedostokoot olisi kauhean suuria.

6 Lomakkeiden perusrakenne 3/3 Allekirjoitus: Lomakkeet allekirjoitetaan sähköisesti! Kun olet painanut Allekirjoita -painiketta, niin odota niin kauan kunnes allekirjoitus-kohta muuttuu edellä kuvatun mukaisesti. Lisäksi lomakkeen tila muuttuu. Tämän jälkeen voit poistua lomakkeelta. SATU osaa kirjata allekirjoitus-kohtaan allekirjoittajan nimen, koska kyseinen henkilö on sisäänkirjautunut SATU:un TUPAS-tunnistuksen kautta.

7 Todentajan sivu Uutta vain Vuosittainen selvitys -painike Perustietoja voi päivittää milloin haluaa (pl. todentajan nimi, y-tunnus, kotipaikka ja hallinto-oikeus) Jos päivität tietoja, niin muista TALLENTAA! SATU:n lähettämät automaattisähköpostit lähetetään todentajan yhteyshenkilön sähköpostiosoitteeseen tai - osoitteisiin. Energiamarkkinavirasto voi lähettää todentajan yhteyshenkilölle sähköpostitse myös tiedotteita, kehotuksia ja muistutuksia. Sähköpostikenttään kannattaa lisätä myös yhteyshenkilön varahenkilön sähköpostiosoite (osoitteet tulee erottaa kaksoispilkun (;) avulla) Todentajan hyväksymishakemuksen tai hyväksymispäätöksen muutoshakemuksen tai vuosittaisen selvityksen pääsee aloittamaan/jättämään sivun yläosassa olevan painikkeen avulla jos painike on aktiivinen/vihreä. Sivun yläosassa olevasta Hakemusten tilat - kohdasta voit tarkistaa missä prosessin vaiheessa hakemus/selvitys on. Kyseisen tilan kuvauksen kautta pääsee myös kyseiselle lomakkeelle (paina vihreää ja alleviivattua tekstiä esim. Odottaa hyväksyntää ) Sivu näkyy vain kyseisen todentajan rekisteröityneille käyttäjille.

8 Maksatushakemukset SATU:ssa 1/4 Maksatushakemus sisältää kolme tietokorttia: Ensimmäisellä tietokortilla on sähkön tuottajan ja voimalaitoksen perustiedot (SATU täyttää nämä automaattisesti) ja maksatusjakso (tariffijakso(t) tai kalenterivuosi), jota hakemus koskee Toisella tietokortilla on varsinainen tuotantoselvitys ja muistiotiedot (lähinnä käsittelijän avuksi tarkoitettuja tietoja hyväksytystä hyväksymishakemuksesta tai rekisteröitymis-ilmoituksesta) Kolmannelle tietokortille on mahdollista jättää lisätietoja ja liitteitä. Lisäksi tietokortilla valitaan tuotantoselvityksen varmentava todentaja, ja kun todentaja on jättänyt varmennuksen niin sähkön tuottaja pääsee katsomaan varmennusta tietokortilla olevan linkin kautta. Hakemus myös jätetään varmennettavaksi/allekirjoitetaan 3. tietokortin kautta. Esimerkki kiinteän tuen maksatushakemuksen tuotantoselvityksestä:

9 Maksatushakemukset SATU:ssa 2/4 Esimerkki syöttötariffin maksatushakemuksen tuotantoselvityksestä:

10 Maksatushakemukset SATU:ssa 3/4 Maksatushakemus koskee joko syöttötariffijärjestelmään hyväksyttyä voimalaitosta (syöttötariffin maksatushakemus) tai kiinteään tukeen rekisteröityä voimalaitosta (kiinteän tuen maksatushakemus). Tariffijaksolta voi jättää vain yhden maksatushakemuksen (kiinteän tuen kohdalta voi jättää vain yhden maksatushakemuksen per kalenterivuosi) Maksatushakemukseen sisältyvä tuotantoselvitys (huom! muistiotiedot eivät kuulu tuotantoselvitykseen, joten niitä ei tarvitse varmentaa) tulee varmentaa sähkön tuotantotukeen hyväksytyllä todentajalla

11 Maksatushakemukset SATU:ssa 4/4 Syöttötariffin maksatushakemuksen tuotantoselvityksestä: Metsähakevoimalaitokset voivat jättää maksatushakemuksen koskien 1-4 perättäistä tariffijaksoa. Tiedot tuotantoselvitykseen syötetään tariffijaksoittain. Kokonaishyötysuhteeseen liittyviä tietoja kysytään vain puupolttoainevoimalaitoksilta ja lämpöpreemiollisilta biokaasuvoimalaitoksilta. Tuulivoimalaitoksen tuotantoselvitys pitää sisällään vain kysymyksen: Sähkön tuotantomäärä vähennettynä voimalaitoksen omakäyttölaitteiden kuluttamalla sähköenergialla [MWh] Tuotantoselvityksen polttoainetaulukon polttoaineet generoituvat automaattisesti hyväksytystä seurantasuunnitelmasta. Sähkön tuottajan tulee syöttää jokaisen polttoaineen (sähkön tuotantoon kuuluvien käyttökohteiden käyttämä) polttoaine-energia megawattitunteina tuotantoselvitykseen. Kun sähkön tuotantomäärä ja kaikki polttoaine-energiat on merkattu, niin SATU laskee automaattisesti tukeen oikeutetun sähkön tuotannon määrän. SATU pyöristää luvut 2-desimaalin tarkkuuteen.

12 Maksatushakemuksien varmentaminen SATU:ssa 1/5 Kun sähkön tuottaja jättää SATU:n kautta maksatushakemuksen varmennettavaksi, niin SATU lähettää todentajan yhteyshenkilölle asiasta sähköpostin. Todentajan etusivulle ilmestyy kyseisen varmennettavan maksatushakemuksen datarivi. Kun datariviltä painaa diaarinumerokohtaa (kohdassa lukee Ei diaaria, koska maksatushakemus saa diaarin vasta kun se jätetään Energiamarkkinaviraston käsiteltäväksi), niin aukeaa todentajan varmennuksen tietokortit. Todentajan etusivulta voi hakea varmennuksia (tai toimintaselvityksiä tai todentajan hyväksymiseen liittyviä hakemuksia) hakutoimintojen avulla (mm. sähkön tuottajan nimen, voimalaitoksen nimen tai lomaketyypin perusteella). Eri lomaketyyppejä on nyt viisi: Laitoksen hyväksymishakemus Todentajan hyväksymishakemus Todentajan toimintaselvitys Kiinteän tuen maksatushakemus Syöttötariffin maksatushakemus

13 Maksatushakemuksien varmentaminen SATU:ssa 2/5

14 Maksatushakemuksien varmentaminen SATU:ssa 3/5

15 Maksatushakemuksien varmentaminen SATU:ssa 4/5 Maksatushakemuksien varmennukset koostuvat kolmesta tietokortista. 1. tietokortti: Sähkön tuottajan ja voimalaitoksen perustiedot (SATU täyttää nämä automaattisesti) Avaa maksatushakemus -linkki (tämän kautta pääsee katsomaan maksatushakemuksen/tuotantoselvityksen tiedot). Linkin kautta katsottavat maksatushakemuksen tiedot eivät ole kolmella tietokortilla vaan kaikkien tietokorttien tiedot näytetään järjestyksessä alakkain yhdellä tietokortilla. Tieto tariffijakso(i)sta tai kalenterivuodesta, jota varmennettava maksatushakemus koskee Tiedot todentamiseen osallistuneista todentajan henkilöistä (todentaja merkkaa) 2. tietokortti: Kysymys: Tuotantoselvityksessä esitetyt tiedot ovat asianmukaisia ja oikeita. Vastausvaihtoehdot: Kyllä/Ei. Jos vastaa Ei, niin aukeaa Selvitys virheistä ja epäasianmukaisuuksista tekstikenttä. Kysymys: Todentaja on tarkistanut laitoksen varmennuksen yhteydessä. Vastausvaihtoehdot: Kyllä/Ei. Jos vastaa Kyllä, niin laitoskäynnin tarkastuspäivämäärä ja tarkastuksen suorittaja(t) tulee ilmoittaa. Mahdollisille laitoskäyntiin liittyville lisähuomioille on myös varattu oma tekstikenttä (lisähuomioita ovat mm. "Tarkastukseen osallistui myös todentajaharjoittelija Harri Harjoittelija" tai "Tarkastus koski vain x-osaa laitoksesta ). Havaittuja virheitä ei tule ilmoittaa Lisähuomioita - kohdassa.

16 3. tietokortti: Maksatushakemuksien varmentaminen SATU:ssa 5/5 Mahdolliset lisätiedot ja liitteet. Todentajan toimenpide kohta. Valitaan joko "Jätetään varmennus" tai "Palauta maksatushakemus täydennettäväksi". Palauta maksatushakemus täydennettäväksi jos huomaat sähkön tuottajan kirjaamissa tiedoissa virheitä tai täydennettävää. Kun todentaja palauttaa maksatushakemuksen täydennettäväksi, niin SATU-järjestelmä lähettää sähkön tuottajan yhteyshenkilöille automaattisähköpostin asiasta. Sähköpostiin kirjautuu myös "Syy palautukseen"- kohdan vastaus. "Syy palautukseen"-kohta aktivoituu kun valitsee vaihtoehdon "Palauta maksatushakemus täydennettäväksi". Valitsemalla Jätetään varmennus aukeaa varmennuksen allekirjoituskohta. Varmennus jätetään painamalla Allekirjoita -painiketta. Jos tuotantoselvityksen tiedoissa on selkeitä kirjoitusvirheitä (esim. joku luku on merkitty väärässä yksikössä), niin todentaja voi palauttaa maksatushakemuksen sähkön tuottajalle täydennettäväksi. Kun sähkön tuottaja on korjannut kirjoitusvirheen ja jättänyt maksatushakemuksen uudelleen todentajalle varmennettavaksi, niin todentajan ei tarvitse kirjata korjattua kirjoitusvirhettä varmennukseen. Kun varmennus on jätetty/allekirjoitettu, niin sähkön tuottaja saa asiasta automaattisähköpostin. Täydellinen maksatushakemus (sis. varmennuksen) tulee allekirjoittaa vielä sähkön tuottajan toimesta. Vasta tämän jälkeen hakemus siirtyy Energiamarkkinaviraston käsiteltäväksi.

17 Todentajan vuosittainen toimintaselvitys SATU:ssa Selvityksen voi aloittaa todentajan sivulta Kuten muistakin lomakkeista, niin selvityksestäkin voi poistua milloin vain ja palata takaisin joko todentajan sivun tai etusivun kautta (muista tallentaa kun poistut lomakkeelta) Selvitys sisältää neljä tietokorttia: 1. tietokortti: todentajan perustiedot ja toimintavuosi (SATU täyttää) 2. tietokortti: yleiskuvaus todentajan toiminnasta toimintavuonna ja luetellaan asiakkaat 3. tietokortti: kysytään tietoja suoritettujen varmennuksien lukumäärästä, laitoskäyntien lukumäärästä, havaituista puutteista, reklamaatioista jne. 4. tietokortti: mahdolliset lisätiedot ja liitteet; julkisuus-kysymys; allekirjoituskohta EMV voi palauttaa selvityksen täydennettäväksi EMV ei tee toimintaselvityksestä päätöstä

18 Automaattisähköpostit SATU lähettää EMV:lle, sähkön tuottajille ja todentajille automaattisähköposteja Sähköpostit lähetetään sähkön tuottajan tai todentajan yhteyshenkilö(i)lle SATU lähettää sähköposteja mm. kun: Todentaja on palauttanut varmennuksen täydennettäväksi tai jättänyt varmennuksen (sähköposti sähkön tuottajalle) Sähkön tuottaja jättää hakemuksen todentajalle varmennettavaksi (sähköposti todentajalle) Todentaja jättää vuosittaisen toimintaselvityksen (sähköposti EMV:lle) Automaattisähköpostien lähettäjä-kentässä lukee Jos saatte epäselviä (teksti on sekava tai ette ymmärrä viestin tarkoitusta) sähköposteja osoitteesta niin pyydämme lähettämään ne takaisin kyseiseen osoitteeseen ja mainitsemaan viestissä mikä mielestänne oli epäselvää. EMV tarkistaa asian ja ottaa yhteyttä. Todentajien kannattaa aina väliajoin käydä SATU:sta tarkistamassa onko sähkön tuottajat jättäneet hakemuksia varmennettavaksi (todentajan etusivulta voi hakea tilassa Odottaa todentajan varmennusta olevia hakemuksia). Monista SATU:sta johtumattomista syistä sähköpostit eivät aina tavoita vastaanottajaa.

19 Muuta SATU:un liittyvää Maksatushakemukset (ml. varmennukset) jätetään ja käsitellään tästä lähin SATU:n kautta. Järjestelmän kirjautumissivun ulkoasu tulee hieman muuttumaan loppuvuoden aikana. Seurantasuunnitelmissa havaittu ongelmia: Syöttötariffijärjestelmän hyväksymispäätöksien liitteenä olevissa seurantasuunnitelmissa on havaittu virheellisesti määritetty jaksotusasettelu (kysymysteksti ei täysin vastaustekstin kohdalla) Asia koskee noin 10 päätöstä. Lisäksi yhdestä seurantasuunnitelmasta puuttuu muutama kysymys- /vastauskohta. Puutteet ja jaksotusasettelu pyritään korjaamaan mahdollisimman pikaisesti. Seurantasuunnitelmista tehdään uudet versiot ja lähetetään sähkön tuottajille.

20 KIITOS! Tuotantotukitiimin sähköpostiosoite: Jani Torniainen Puh Lintulahdenkuja 4, Helsinki

Ajankohtaista tuotantotukitodentamisesta

Ajankohtaista tuotantotukitodentamisesta Energiamarkkinaviraston infotilaisuus todentajille Ajankohtaista tuotantotukitodentamisesta 15.12.2011 Energiamarkkinavirasto Tuotantotuki Tekninen asiantuntija Maiju Seppälä Tekninen asiantuntija Mari

Lisätiedot

Maksatusohje. Uusiutuvilla energialähteillä tuotettavan sähkön tuotantotuen maksatuksen hakeminen ohje sähkön tuottajalle

Maksatusohje. Uusiutuvilla energialähteillä tuotettavan sähkön tuotantotuen maksatuksen hakeminen ohje sähkön tuottajalle Maksatusohje Uusiutuvilla energialähteillä tuotettavan sähkön tuotantotuen maksatuksen hakeminen ohje sähkön tuottajalle 947/702/2013 30.3.2016 Versiohistoria Version Pvm Keskeisimmät muutokset numero

Lisätiedot

Polttoaineen määrittely metsähakevoimalaitoksilla

Polttoaineen määrittely metsähakevoimalaitoksilla Uusiutuvan energian syöttötariffijärjestelmän ajankohtaispäivät Polttoaineen määrittely metsähakevoimalaitoksilla 15.1.2013 Energiamarkkinavirasto Uusiutuva Energia Tekninen asiantuntija Mari Tenhovirta

Lisätiedot

Maksatusohje. Uusiutuvilla energialähteillä tuotettavan sähkön tuotantotuen maksatuksen hakeminen ohje sähkön tuottajalle

Maksatusohje. Uusiutuvilla energialähteillä tuotettavan sähkön tuotantotuen maksatuksen hakeminen ohje sähkön tuottajalle Maksatusohje Uusiutuvilla energialähteillä tuotettavan sähkön tuotantotuen maksatuksen hakeminen ohje sähkön tuottajalle 947/702/2013 18.9.2015 Versiohistoria Version numero Pvm Keskeisimmät muutokset

Lisätiedot

Maksatusohje. Uusiutuvilla energialähteillä tuotettavan sähkön tuotantotuen maksatuksen hakeminen ohje sähkön tuottajalle

Maksatusohje. Uusiutuvilla energialähteillä tuotettavan sähkön tuotantotuen maksatuksen hakeminen ohje sähkön tuottajalle Maksatusohje Uusiutuvilla energialähteillä tuotettavan sähkön tuotantotuen maksatuksen hakeminen ohje sähkön tuottajalle 947/702/2013 2.2.2015 Versiohistoria Version numero Pvm Keskeisimmät muutokset 1

Lisätiedot

SATU - käyttöohje sähkön tuottajalle ja todentajalle

SATU - käyttöohje sähkön tuottajalle ja todentajalle SATU käyttöohje Dnro 20/702/2014 SATU - käyttöohje sähkön tuottajalle ja todentajalle Versio 1.5 20.10.2014 2 Versiohistoria Version Pvm Keskeisimmät muutokset numero 1.4 8.1.2014 Viraston nimenvaihdoksen

Lisätiedot

Todentajien hyväksyminen tuotantotukijärjestelmään

Todentajien hyväksyminen tuotantotukijärjestelmään Todentajien hyväksyminen tuotantotukijärjestelmään Infotilaisuus tuotantotuesta 9.11.2010 Anne Backman Lakimies Todentajan tehtävät Varmentaa, että voimalaitos täyttää laissa säädetyt edellytykset voimalaitoksen

Lisätiedot

Energiamarkkinavirasto. Maksatusohje. Uusiutuvilla energialähteillä tuotettavan sähkön tuotantotuen maksatuksen hakeminen ohje sähkön tuottajalle

Energiamarkkinavirasto. Maksatusohje. Uusiutuvilla energialähteillä tuotettavan sähkön tuotantotuen maksatuksen hakeminen ohje sähkön tuottajalle Energiamarkkinavirasto Maksatusohje Uusiutuvilla energialähteillä tuotettavan sähkön tuotantotuen maksatuksen hakeminen ohje sähkön tuottajalle 1.2.2013 2 Sisällysluettelo 1 Määräajat... 3 2 Syöttötariffin

Lisätiedot

Hakeutuminen syöttötariffijärjestelmään ja asiointi SATU-järjestelmässä. Perämeren tuulivoima-alueen infopäivä 28.8.

Hakeutuminen syöttötariffijärjestelmään ja asiointi SATU-järjestelmässä. Perämeren tuulivoima-alueen infopäivä 28.8. Hakeutuminen syöttötariffijärjestelmään ja asiointi SATU-järjestelmässä Perämeren tuulivoima-alueen infopäivä 28.8.2014 Outi Vilén Esityksen sisältö Tukitasot Säädökset ja ohjeet Todentajan rooli Toiminnallisten

Lisätiedot

SATU käyttöohje Dnro 20/702/2014. SATU - käyttöohje tuotantotuen sähkön tuottajalle, kompensaatiotuen toiminnanharjoittajalle ja todentajalle

SATU käyttöohje Dnro 20/702/2014. SATU - käyttöohje tuotantotuen sähkön tuottajalle, kompensaatiotuen toiminnanharjoittajalle ja todentajalle SATU käyttöohje Dnro 20/702/2014 SATU - käyttöohje tuotantotuen sähkön tuottajalle, kompensaatiotuen toiminnanharjoittajalle ja todentajalle Versio 1.6 14.7.2017 2 Versiohistoria Version Pvm Keskeisimmät

Lisätiedot

Maksatusohje. Uusiutuvilla energialähteillä tuotettavan sähkön tuotantotuen maksatuksen hakeminen ohje sähkön tuottajalle

Maksatusohje. Uusiutuvilla energialähteillä tuotettavan sähkön tuotantotuen maksatuksen hakeminen ohje sähkön tuottajalle Maksatusohje Uusiutuvilla energialähteillä tuotettavan sähkön tuotantotuen maksatuksen hakeminen ohje sähkön tuottajalle 947/702/2013 1.1.2014 Versiohistoria Version Pvm numero 1 1.1.2014 Keskeisimmät

Lisätiedot

Syöttötariffijärjestelmä prosessina. Uusiutuvan energian syöttötariffijärjestelmän ajankohtaispäivät. Johtava asiantuntija Kari Lavaste 15.1.

Syöttötariffijärjestelmä prosessina. Uusiutuvan energian syöttötariffijärjestelmän ajankohtaispäivät. Johtava asiantuntija Kari Lavaste 15.1. Syöttötariffijärjestelmä prosessina Uusiutuvan energian syöttötariffijärjestelmän ajankohtaispäivät Johtava asiantuntija Kari Lavaste 15.1.2013 2 SYÖTTÖTARIFFIJÄRJESTELMÄÄN HAKEUTUMISEN VAIHEET TUULIVOIMAHANKKEEN

Lisätiedot

Ajankohtaista tuotantotukitodentamisessa. Todentajien infopäivä Maiju Seppälä

Ajankohtaista tuotantotukitodentamisessa. Todentajien infopäivä Maiju Seppälä Ajankohtaista tuotantotukitodentamisessa Todentajien infopäivä 11.9.2015 Maiju Seppälä Syöttötariffijärjestelmän sulkeminen tuulivoiman osalta Tuotantotukilain muutos vireillä, jossa 2500 MVA:n kiintiö

Lisätiedot

Selvityspyyntö puutteellisista varmennuksista ja kuuleminen huomautuksen antamisesta dnro 1419/731/2015

Selvityspyyntö puutteellisista varmennuksista ja kuuleminen huomautuksen antamisesta dnro 1419/731/2015 Päätös 1 (6) 27.8.2015 Dnro 1419/731/2015 Inspecta Sertifiointi Oy PL 1000 00581 Helsinki Selvityspyyntö puutteellisista varmennuksista ja kuuleminen huomautuksen antamisesta dnro 1419/731/2015 Asia Asianosainen

Lisätiedot

SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA

SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA 21.01.2019 Tämä ohjedokumentti kertoo, miten sähköisiä avustushakemuksia haetaan Oma Vantaa - palvelussa. Ohje koskee yhdistyksiä, työ- ja toimintaryhmiä, yrityksiä

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Mikäli opintojaksolla käytetään tenttiakvaariotenttiä, avoinna olevat tenttiperiodit löytyvät SoleOPSista opintojaksoselosteelta. Kaikilla opintojaksoilla ei käytetä tenttiakvaariota.

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkaohjaajasi kanssa

Lisätiedot

Hyvinvointipalvelujen OmaTalous -palvelu. Käyttöohje

Hyvinvointipalvelujen OmaTalous -palvelu. Käyttöohje Hyvinvointipalvelujen OmaTalous -palvelu Käyttöohje Tuetut selaimet Täyden tuen selaimet ovat kaksi tuoreinta pääversiota seuraavista selaimista: Internet Explorer Firefox Crome Osittaisen tuen selaimiin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Yhdistystilin luominen/rekisteröityminen Avustushakemukset

KÄYTTÖOHJE Yhdistystilin luominen/rekisteröityminen Avustushakemukset KÄYTTÖOHJE Yhdistystilin luominen/rekisteröityminen Avustushakemukset Huomioithan, että yhdistyksen nimenkirjoittajan on ensimmäisellä kerralla tunnistauduttava henk.koht. verkkopankki- tai mobiilivarmenteella

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle

HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle 1 (8) HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle Huomio! Käsittely Käytä mielellään Firefox selainta, myös Google Chromea on testattu. Huolehdi jo tietoturvankin vuoksi, että selaimen päivitys on ajan

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (10) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (21) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

Todentajan toiminta maksatushakemuksen dnro 2033/720/2015 varmennuksessa

Todentajan toiminta maksatushakemuksen dnro 2033/720/2015 varmennuksessa Päätös 1 (6) 12.10.2015 Dnro 2063/731/2015 ÅF-Consult Oy Bertel Jungin aukio 9 02600 Espoo Selvityspyyntö puutteellisista varmennuksista dnro 2063/731/2015 Asia Asianosainen Vireilletulo Todentajan toiminta

Lisätiedot

Hakulomakkeen täyttöohjeet

Hakulomakkeen täyttöohjeet Hakulomakkeen täyttöohjeet - tekninen ohjeistus kansalliskomiteoiden hakemustietokannan käyttöön (1.10.2014) 1 Mene selaimellasi osoitteeseen https://pro.tsv.fi/juva/taj_hakemus/index.php ja KIRJAUDU sisään

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1 Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Mozilla Firefox 3.5. tai

Lisätiedot

ARTO TIINA TELLERVO. Simo Nurmi

ARTO TIINA TELLERVO. Simo Nurmi 24.11.2017 ARTO TIINA TELLERVO Simo Nurmi 23.11.2017 24.11.2017 Päätös 1 (8) Enemi Oy Martti Muurinen Rautatienkatu 19 A 15110 Lahti Selvityspyyntö maksatushakemuksien puutteellisista varmennuksista ja

Lisätiedot

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Näissä ohjeissa: Ohjeet What matters to me verkkopalvelun käyttöönottoon niille asiakkaille, jotka aikovat tilata itselleen myös EU:n Vammaiskortin Palvelun

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

Paperiton näyttösuunnitelma

Paperiton näyttösuunnitelma Paperiton näyttösuunnitelma Käyttöohje opettajalle ja työpaikkaohjaajalle Koonnut: Jarkko Lehmuskenttä Turun sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut 18.10.2015 Versio 2.0 Ohje on koottu OPH:n

Lisätiedot

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi Omapalvelun käyttöohje 1 Sisällys Johdanto... 2 Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista, ota yhteyttä

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

CEREMP-järjestelmän käyttöönotto

CEREMP-järjestelmän käyttöönotto CEREMP-järjestelmän käyttöönotto Ohje energian tukkumarkkinoiden markkinaosapuolille CEREMP-järjestelmän käyttöönottoon ja markkinaosapuolen ensimmäisen vaiheen rekisteröintiin Versio 1.0 Mikä on CEREMP?

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkakouluttajasi kanssa

Lisätiedot

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely Lupapiste käyttöönottokoulutus Palvelun esittely Valmistelut Tarkista, että käytössäsi on riittävän tuore selainversio Tuetut selainversiot: Internet Explorer 9 tai uudempi Mozilla Firefox 16 tai uudempi

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013 http://www.wordle.net Opiskelijan ohje 1.9.2013 Opiskelijan ohje 2 (9) n käyttöohje tutkinnon suorittajalle Ohjeen sisältö TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan ssa, jonka osoite on /tupa. Jokainen TIEKEn tutkintoa

Lisätiedot

Pikaopas Maksatushakemus

Pikaopas Maksatushakemus Pikaopas Maksatushakemus Versio 2016-11-16 Pikaopas Maksatushakemus Johtava tuensaaja laatii maksatushakemuksen sähköisessä Min ansökan-palvelussa. Ennen aloittamista Täyttääksesi maksatushakemuksen tarvitset:

Lisätiedot

ENERGIAMARKKINAVIRASTO PÄÄTÖS Dnro 87/715/2011

ENERGIAMARKKINAVIRASTO PÄÄTÖS Dnro 87/715/2011 ASIA HAKIJA Lain uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön tuotantotuesta (1396/2010) 39 :n mukainen todentajan hyväksyminen ÅF-Consult Oy PL 61 01601 Vantaa 1800189-6 TODENTAJAN HYVÄKSYMINEN Energiamarkkinavirasto

Lisätiedot

Ajankohtaista tuotantotuesta. Todentajapäivä Aino-Mari Keskinen

Ajankohtaista tuotantotuesta. Todentajapäivä Aino-Mari Keskinen Ajankohtaista tuotantotuesta Todentajapäivä 27.10.2016 Aino-Mari Keskinen Sisältö 1. Ajankohtaista tuotantotukitodentamisessa 2. Voimalaitosten verkkoliityntä 3. Muutoshakemusten varmentaminen 4. Metsähakkeen

Lisätiedot

1. Kalenterin omistajan käyttöohje

1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1.1. Kielen vaihtamien Ajanvarausjärjestelmässä kielen vaihtaminen tapahtuu painamalla sivun ylälaidassa olevia lippuja. 1.2. Kirjautuminen Kirjautumissivulla käyttäjä

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa. 3.Tietosuojavastaavan yhteystiedot

Tietosuojaseloste. 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa. 3.Tietosuojavastaavan yhteystiedot 1.Rekisterinpitäjä 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa 3.Tietosuojavastaavan yhteystiedot Nimi: Energiavirasto Y-tunnus: 1738354-6 Osoite: Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki Muut yhteystiedot:

Lisätiedot

OHJE. Nuorisoavustusten hakeminen sähköisesti nuortenjoensuu.fi sivuston kautta. Joensuun kaupunki Nuorisopalvelut JP Mattila

OHJE. Nuorisoavustusten hakeminen sähköisesti nuortenjoensuu.fi sivuston kautta. Joensuun kaupunki Nuorisopalvelut JP Mattila OHJE Nuorisoavustusten hakeminen sähköisesti nuortenjoensuu.fi sivuston kautta Joensuun kaupunki Nuorisopalvelut JP Mattila Yleistä Nuorisopalveluiden avustukset haetaan sähköisesti www.nuortenjoensuu.fi

Lisätiedot

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje Datahub-tukipalvelu ServiceNow Käyttöohje Ota Datahub-tukipalvelu käyttöön Ota datahub-tukipalvelu käyttöön osoitteessa: https://support.datahub.fi/fingrid 1. tai siirry tukipalveluun EDIELfi-portaalin

Lisätiedot

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen 26.1.2017 Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen Voit varata vanhan venepaikkasi uudestaan seuraavalle kaudelle kaupungin uudessa sähköisessä varauspalvelussa seuraamalla tätä ohjetta. Nämä toimenpiteet

Lisätiedot

11.9.2012 Sinkka Projekti Sivu 1 (9) Asiakas- ja Hallinto dokumentti

11.9.2012 Sinkka Projekti Sivu 1 (9) Asiakas- ja Hallinto dokumentti 11.9.2012 Sinkka Projekti Sivu 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. PALAUTTEEN ANTAJALLE... 2 1.1 Käyttöohjeet... 2 2. YLLÄPITÄJÄLLE... 3 2.1 YLEISTÄ... 3 2.2 Yhteystietojen hallinnointi... 3 3. HALLINTASIVUT...

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

Alkuperämenettelyt seurantasuunnitelmassa ja muutoshakemuksen jättäminen. Suvi Koikkalainen, Tekninen asiantuntija

Alkuperämenettelyt seurantasuunnitelmassa ja muutoshakemuksen jättäminen. Suvi Koikkalainen, Tekninen asiantuntija Alkuperämenettelyt seurantasuunnitelmassa ja muutoshakemuksen jättäminen Suvi Koikkalainen, Tekninen asiantuntija Sisältö 1. Taustaa 2. Seurantasuunnitelman päivitys 3. Hakemustilanne 2 Taustaa Ohjeet

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE

KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE (Hakemuksen täyttöohje http://www.liikennevirasto.fi/ammattimerenkulku/kauppamerenkulun-tuet) Palvelu toimii yleisimmillä selaimilla (Internet Explorer, Firefox,

Lisätiedot

EUSA-järjestelmä - uudet ominaisuudet -vinkit maksatushakemuksien laatimiseen. Elina Sillanpää 6.2. ja

EUSA-järjestelmä - uudet ominaisuudet -vinkit maksatushakemuksien laatimiseen. Elina Sillanpää 6.2. ja EUSA-järjestelmä - uudet ominaisuudet -vinkit maksatushakemuksien laatimiseen Elina Sillanpää 6.2. ja 12.2.2019 Miten etenemme? 1. EUSA-järjestelmän uudet ominaisuudet 2. Vinkit maksatushakemuksien laatimiseen

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn Web-portaalin käyttöohjeet Seuraavilla sivuilla esiteltävien käyttöohjeiden yhteenveto: Sisäänkirjautuminen Uuden tai vaihtosalasanan hankkiminen.

Lisätiedot

QR-koodi Vammaiskorttiin

QR-koodi Vammaiskorttiin QR-koodi Vammaiskorttiin Tämä on EU:n Vammaiskortti. Löydettäessä pyydetään lähettämään Vammaiskorttitoimisto PL xxx, 00000 Tampere www.vammaiskortti.fi Oikeudet muutoksiin pidätetään. QR-koodi Esimerkki:

Lisätiedot

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen 1. Rekisteröityminen Kirjaudu palveluun sivuston oikeasta yläkulmasta luomalla itsellesi Laji.fi - tunnus tai kirjautumalla Facebook- tai Google-tunnuksilla. Laji.fi-tunnuksella rekisteröityminen 1. Valitse

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

SOPIMUSKONEEN SOPIMUSTEN SÄHKÖINEN ALLEKIRJOITTAMINEN PALVELUN TILAAMINEN JA KÄYTTÖ

SOPIMUSKONEEN SOPIMUSTEN SÄHKÖINEN ALLEKIRJOITTAMINEN PALVELUN TILAAMINEN JA KÄYTTÖ SOPIMUSKONEEN SOPIMUSTEN SÄHKÖINEN ALLEKIRJOITTAMINEN PALVELUN TILAAMINEN JA KÄYTTÖ Halutessasi käyttöösi Sopimuskoneen sähköisen allekirjoituksen, voit klikata Sopimuskoneen etusivun yläkulmassa näkyvää

Lisätiedot

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen Osaamispalvelut 1.2.2008 2 (9) Ohje tutkinnon suorittajan rekisteröitymiseen Tutkintopalveluun TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan Tutkintopalvelussa, jonka osoite

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

Maksatuksen hakeminen EUSAjärjestelmässä Elina Sillanpää

Maksatuksen hakeminen EUSAjärjestelmässä Elina Sillanpää Maksatuksen hakeminen EUSAjärjestelmässä 7.8.2018 Elina Sillanpää Mallilomakkeet Kokoa tiedot aina myös erilliselle excel-lomakkeelle Uudet lomakkeet löytyvät: http://eusa-rahastot.fi/tuen-saajalle Lomake

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 2 (12) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 5 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan vaihtaminen...

Lisätiedot

Omapalvelun ka ytto ohjeet

Omapalvelun ka ytto ohjeet Omapalvelun ka ytto ohjeet 1 Sisällys Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen... 4 Liitteiden täydentäminen jälkikäteen... 5 Hakemuksen

Lisätiedot

OHJE KÄYTTÄJILLE 2019

OHJE KÄYTTÄJILLE 2019 LAPPILAISET.FI -JÄRJESTÖTIETOPALVELU LYHYESTI Lappilaiset.fi - järjestötietopalvelu on maksuton tiedotus- ja viestintäkanava Lapissa toimiville järjestöille, yhdistyksille ja yhteisöille. Sivusto kokoaa

Lisätiedot

PAS-ilmo eli "Xaltotun" Käyttöohje Riku Kalinen

PAS-ilmo eli Xaltotun Käyttöohje Riku Kalinen PAS-ilmo eli "Xaltotun" Käyttöohje 23.1.2019 Riku Kalinen Sisällys Johdanto...2 Yleiskuva järjestelmästä...2 Käyttäjäryhmät...2 Käyttötapaukset...2 Käyttäjän ohje...2 Käynnistys...2 Käyttöliittymä...3

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte vai ei. Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE

PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE HELSINKI: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 KIRJAUDU JÄRJESTELMÄÄN Siirry PSOP-järjestelmän sivuille: https://parastapalvelua.fi/ Valitse Kirjaudu sisään PSOP kirjautuminen:

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku YTOL-HAKEMUSPALVELU Käyttöohje 2018 1 Sisällys Yleistä Ytol-hakemuspalvelun käytöstä... 2 Ota yhteyttä... 2 Näin käytät YTOL-hakemuspalvelua... 3 YTOL-hakemuspalvelun osoite... 3 Kirjautumislinkin tilaaminen...

Lisätiedot

Käyttöohje. Versiohistoria: 1.0 7.5.2003 1. versio Mari 1.1 9.5.2003 Kommenttien perusteella korjattu versio

Käyttöohje. Versiohistoria: 1.0 7.5.2003 1. versio Mari 1.1 9.5.2003 Kommenttien perusteella korjattu versio Otus- projektinhallintatyökalu Käyttöohje Versiohistoria: 1.0 7.5.2003 1. versio Mari 1.1 9.5.2003 Kommenttien perusteella korjattu versio Mari Tampere 9. toukokuuta 2003 Kimmo Airamaa, Andreas Asuja,

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 226.10.2017 2 (11) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 6 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan

Lisätiedot

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21)

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21) Oppilaan opas Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy Versio 0.2 (2008-01-21) Versio Päivämäärä Kuvaus 0.1 2005-01-16 Ensimmäinen versio. 0.2 2008-01-21 Korjattu kuvatiedostojen maksimiresoluutio ja muutamia

Lisätiedot

Kirjaudu sivulla Syötä käyttäjätunnus ja salasana.

Kirjaudu sivulla   Syötä käyttäjätunnus ja salasana. KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE Palvelu toimii yleisimmillä selaimilla (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari). Suosittelemme käyttämään tarpeeksi uutta selainversiota, enintään pari vuotta

Lisätiedot

Valitse Siirry palveluun

Valitse Siirry palveluun Valitse Siirry palveluun Valitse tämä kohta mikäli haluat perustaa pääkäyttäjän organisaatiolle Pääkäyttäjätunnuksen voi luoda vain allekirjoituksen omaava henkilö. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava

Lisätiedot

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Tuusulan kunta Päivitetty 29.2.2016 Kasvatus- ja sivistystoimi Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Sisällys Rekisteröityminen yksityishenkilönä... 2 Organisaation (rekisteröityneen seuran ja yhdistyksen)

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Päivähoitohakemus ja esikouluun ilmoittautuminen asioijan käyttöohje

Päivähoitohakemus ja esikouluun ilmoittautuminen asioijan käyttöohje Päivähoitohakemus ja esikouluun ilmoittautuminen asioijan käyttöohje 00180 Helsinki sähköposti info@tiera.fi Kotipaikka Helsinki 1/17 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1 Yleistä... 3 1.1 Liikkuminen

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien

Lisätiedot

EUSA-järjestelmän uudet ominaisuudet. Elina Sillanpää 7.11./

EUSA-järjestelmän uudet ominaisuudet. Elina Sillanpää 7.11./ EUSA-järjestelmän uudet ominaisuudet Elina Sillanpää 7.11./14.11.2018 Mikä muuttuu järjestelmäpäivityksen myötä? Viestitoiminnallisuus: Tukipäätöksen muutoksien hakeminen Yhteystietojen päivittäminen Oikaisun

Lisätiedot

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE www.nettirassi.fi Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen ja rekisteröityminen... 4 2. Omat jutut kansio... 8 2.1. Omat tiedostot:... 8 2.2. Omat seurannat... 9 3. Omat terveystiedot...

Lisätiedot

mtuutori Opiskelijan ohje v 2.0-1.2.2011

mtuutori Opiskelijan ohje v 2.0-1.2.2011 mtuutori Opiskelijan ohje v 2.0-1.2.2011 1 Sisältö Mobiiliominaisuuksien käyttöönotto mtuutorin lataaminen ja asentaminen mtuutoriin kirjautuminen Mobiilimateriaalin katseleminen Mobiilikyselyihin vastaaminen

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

Käyttöohje 1 (8) Kontakti Tiedonsiirto Käyttöohje. Posti Oy. Helsinki PL POSTI

Käyttöohje 1 (8) Kontakti Tiedonsiirto Käyttöohje. Posti Oy. Helsinki PL POSTI Käyttöohje 1 (8) Käyttöohje Käyttöohje 2 (8) Sisällysluettelo 1 Palvelun kuvaus... 3 1.1 Toiminnot... 3 1.2 Käyttö ilman Kontakti kirjautumista... 3 1.3 Käyttö kirjautunena Kontaktin käyttäjätunnuksilla...

Lisätiedot

Sähköinen Express Import -palvelu

Sähköinen Express Import -palvelu Sähköinen Express Import -palvelu opas vastaanottajalle TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi. Express

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot