TIEDEKULMA 2017 CAREER CORNER TAUSTAMATERIAALIA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TIEDEKULMA 2017 CAREER CORNER TAUSTAMATERIAALIA"

Transkriptio

1 TIEDEKULMA 2017 CAREER CORNER TAUSTAMATERIAALIA

2 CAREER CORNER TIETO MUUTTUU TYÖURAKSI CAREER CORNER Career Corner mahdollistaa HY:n opiskelijoiden kiinnittymisen työelämään opintojen kautta. Sen kautta opiskelijat saavat tärkeitä työelämävalmiuksia ja kontakteja yliopiston ulkopuolelle, mikä auttaa ainevalinnoissa ja urakehityksessä. PALVELUITA ESIMERKIKSI: Uraohjausta ja mentorointia pienryhmissä Talent matching -uraklinikka, jossa opiskelijat ja työnantajat kohtaavat Pro gradu -toimeksiannot Poikkitieteelliset projektikurssit, joissa tehdään toimeksiantoja yhteistyökumppaneille Opastusta oman osaamisen tuotteistamisessa houkuttelevaksi CV:ksi ja osaamisesta viestimisessä monikanavaisesti Helsinki Think Companyn toiminta ja palvelut Faktoja: xx % opiskelijoista tekee gradun toimeksiantona, määrä voisi olla paljon suurempi valtaosa koki kaipaavansa toimintaa työnantajien kanssa jo opiskeluaikana

3 CAREER CORNER PALAUTE

4 CAREER CORNER Työantajien ja opiskelijoiden verkostoitumistapahtumia, videohakemuksen tekemistä ja sparraamista Think Companyn tyyppinen "labra" myös eiyrittäjäsuuntautuneille.! walk-in ura-avusta aina pidempiin projekteihin.! Tärkeää olisi luoda konsepti, joka palvelisi! mahdollisimman monipuolisesti erityyppisiä opiskelijoita. Yrityspuolen lisäksi yhteistyö alueen korkeakoulujen ja ammattikorkeakoulujen kanssa.! Yrityksiä ja yritysjärjestöjä, esim. Helsingin Yrittäjät, julkishallinnon edustajia ja muita! potentiaalisia työnantajia, yliopiston menestyneitä alumneja, EK jne. Jne.! HR-ammattilainen antamaan ajankohtaisia vinkkejä. Career corneriin vaihtuva "vierailijayritys", jolle tehtäisiin projektia, se antais neuvoa paikanpäällä ja esittelis itteensä, konsepti vois näin hahmottua ulkopuolisillekkin vähän selkeämmin? :D

5 HELSINGIN YLIOPISTON VETOVOIMAN KASVATTAMINEN Rahoitushaku tuurin kauppaa, kilpailu niin kovaa. Reilu 10% hakijoista saa rahaa, niin saa tehdä tosissaan töitä. EU-rahoitusta oon yrittänyt hakea, mutta ei onnistunut, ihan kauhea prosessi. Työn löytämispalveluita, parempia tiedon löytämispalveluita. En tiedä yhtään mitä täällä tutkitaan, kaikki pidetään salassa ja kuulee vaan, jos joku kaveri on päässyt johonkin projektiin sisään. Hyvää opintopolkuun olisi tietää, millainen on työllistymistilanne, jos tykkää jostain aiheesta ja onkin huono työllistymistilanne. Olisi kiva tietää tarkemmin millaista opiskelu on. On kiva kuulla vanhemmilta opiskelijoilta, mitä ovat tehneet tai mihin päätyneet töihin. Voi olla, että päätyy ihan eri alalle, mitä on opiskellut. Poikkitieteelliset infot kiinnostaa, koska olen edelleen hukassa. Miten joku tutkija on päätynyt tutkimaan eri tutkimusryhmiin. Tuleeko yliopistosta paljon patentteja?

6 HELSINGIN YLIOPISTON VETOVOIMAN KASVATTAMINEN Kv-palvelutarjonnassa pitää olla kieli englanniksi. Post doc -vaiheessa ollaan vähän yksinäisiä. Maakohtaiset eristyneet ryhmät kannattaisi purkaa, esimerkiksi kiinalaiset tutkijat eivät integroidu muiden kanssa vaan ovat keskenään, kun suomalaisilla ihan omat kuviot. Jos haluat pärjätä tutkijana, henkilökohtaisille kontakteille ja suhteille ei ole substituutteja. Pyrin aina kaikissa tilaisuuksissa luomaan mahdollisimman paljon kontakteja, joista voisi olla hyötyä urallani. Aim day toimisi hyvin sellaisille, jotka eivät ole niin hyviä verkottumaan itse. Minullakin on paljon tutkimusideoita: en oikein tiedä, missä niihin saisi palautetta, että mistä kannattaa alkaa tehdä artikkeleita.

7 CAREER CORNER IDEAT

8 Tule ja koe OPINTOPOLKU Luo paikkasi tiedemaailmassa urakonepelin avulla OPINTOPOLKU ON PELIMÄINEN OPINTO-OPAS, JOKA AVAA YLIOPISTON MAAILMAA JA MAHDOLLISUUKSIA. OPINTOPOLULLA SELVITETÄÄN TULEVAISUUDEN SUUNTA HAUSKIMMALLA MAHDOLLISELLA TAVALLA.

9

10

11

12 OPINTOPOLKU

13 POIKKITIETEELLINEN URAPOLKU (MYÖS JATKO OP.) Arvolupaus! Poikkitieteellinen oppiminen mahdollistaa laajempia uramahdollisuuksia Kiteytys! Yhdessä urapalveluiden kanssa toteutettu poikkitieteellisen oppimisen palvelu, jonka avulla opiskelija näkee hyödyt ja mahdollisuudet yhdistää tutkintoonsa oman laitoksen ulkopuolisia kursseja. Motiivi opiskelijalle: Löytää omaa osaamista parhaiten tukeva kombinaatio Motiivi urapalveluille: Laajentaa toimintaa poikkitieteelliseen oppimisen pariin.! Kriittisin hypoteesi Poikkitieteellisen oppimisen mahdollisuudet saadaan koottua selkeäksi kokonaisuudeksi. Kuka organisoi Urapalvelut yhdessä tiedekulman yhteisömanagerin kanssa.

14 TEEMOITETUT POIKKITIETEELLISET PROJEKTIKURSSIT Kohderyhmä(t) Arvolupaus Opiskelijat Projektimaisen, ketterän opiskelutavan oppiminen, kontaktit tulevaisuuden työpaikkoihin. Kiteytys! Projektimaiset kurssit, joissa aina mukana kumppani. Tiedekulman rooli on toimia HY:n poikkitieteellisimpänä paikkana oppimiselle. Tavoitteena saada kaikki poikkitieteellisestä oppimisesta kiinnostuneet kurssit järjestämään opetusta tiedekulmassa. Poikkitieteelliseen oppimiseen hyödynnetään opettajien akatemiaa, joka voi tarjota uusia näkökulmia ja käytäntöjä oppimiseen ja toisaalta soveltaa ja kokeilla omaa tietämystään. Kurssit tiedekulman teeman mukaisesti. Motiivi opiskelijalle: oppimistekniikan kehittyminen, kontaktit, uramahdollisuudet Motiivi järjestäjälle: Kriittisin hypoteesi/ Onnistumisen edellytykset Saada opiskelijat motivoitua paremmin oppimaan, saada uusia menetelmiä opettamiseen (opettajien akatemia) Tiedekulman tulee tarjota projektikurssin järjestäjälle niin merkittävää lisäarvoa, että he haluavat itsenäisesti järjestää opetusta tiedekulmassa. Toteutusmalli, rooli & Tarvittava osaaminen Tarvittavat resurssit (tilatarve / henkilötarve / tietotekniikkatarve)

15 TEEMOITETUT URAKLINIKAT Arvolupaus! Oppia yrityksiltä käytännön työelämätaitoja osallistumalla rekrytointiin. Kiteytys! Yritykset järjestävät tiedekulmassa yhteistyössä urapalveluiden kanssa tilaisuuksia, joissa opiskelijoita pyydetään toteuttamaan ryhmässä tehtävä. Tilaisuus, jossa pääsee näyttämään oman osaamisensa käytännön kautta ja oppimaan yrityksiltä työelämässä tarvittavia taitoja. Tiedekulman teema määrittelee klinikassa mukana olevat tahot. Motiivi opiskelijalle: Kontaktit yrityksiin, mahdollisuus työpaikkaan Motiivi yritykselle: Löytää tulevaisuuden tekijät ja saada samalla tuoretta näkemystä opiskelijoilta. Kriittisin hypoteesi Yritysten tulee kokea, että uraklinikkaan investoitu aika tuottaa parempia rekrytointipäätöksiä, kuin esimerkiksi rekrymessut. Kuka organisoi Urapalvelut yhdessä tiedekulman yhteisömanagerien kanssa.

16 CAREER CORNER MUISTIINPANOT

17 Opiskelijapalvelut Halutaanko tänne opiskelijat? Uraohjauksen tyyppiset syväpalvelut korostuvat Kovat palvelut: vaihto ja rahoitus kirjastoon? Opintosuoritusote. Kirjasto vs. Aallon oppimiskeskus. Nyt Aleksandriaa ei ole kukaan ottanut omakseen. Miten opiskelu muuttuu: uraohjaus ja kansainvälinen. Russian tea room, opojen kahvitukset OTM:n itsepalvelupisteet; tulosta itse opinto- ote Fiilis on tärkeä; haluaako liittyä tähän yhteisöön? Tekninen toimivuus on tärkeää! Infografiikan hyödyntämien Itsetunnon vahvistaminen, voivat hakea samoja paikkoja kuin aaltolaiset Tiedekulman verkostomarkkinointi: kahvilappujen jako Palvelujohtajat ja toimialajohtajat: keskusteltava muutostarpeista 80 henkilötyövuotta, 140 henkilöä à missä tekevät työn?: Rekisteri ja opetusteknologia voivat olla back officessa työpistettä monitilaympäristössä + piste Aleksandriassa Harjoittelijat ja coachaukset à implementointiin. Opetusteknologia ja rekisterit sekaisin. UAF Metsätaloon. Hakijapalvelut: Neuvonta/hakijat à hallinnollispainotteista Puhelimitse ja sähköpostitse. Halutaanko pitää vastaanottoaikoja? Ipadeilla voi selata koulutustarjontaa. Lisätietoja tältä ihmisestä. Opiskelija ambassadorit, jotka ottavat lukiolaisia vastaan, esittelijät (juridiset rajattu ulos) Summer schoolin oma lounge ei toiminut, kun ei ollut palveluita tai vetovoimaa ja ohjelmaa. Mikä saa lukiolaisen tulemaan ja aloittamaan tutustumisen? Kampusseikkailujen pelinohjaajat Vanhempien info, päättäjien mielikuvat Työnkuvien muutokset ovat suuria, moniosaajat Kutsuvuus tärkeää Mitä valintoja teet lukiossa? Neuvonta: coachaus ja mentorointi Ohjaaminen vaihtoon ja ammattiin Sivuainevalinnat vaikuttavat tulevaan uraan, muttei nähdä tiedekunnassa kuin hallinnollisesti Tälle on kova kysyntä ja oma akilleenkantapää Itsetuntemus on tärkeää. Omat mahdollisuudet. Laajuus voi olla opiskelijan kannalta ahdistavaa. Ovat yksityisvastaanottoja. Koppi, josta pitää päästä ulos kahdesta ovesta. Paikka, jossa voi rauhassa purkaa omia ajatuksiaan. Myös 5-6 henkilön urasparrausryhmiä KV- vaihto

18 Kv- vaihto on tapa tuoda partnerit esiin, 700 vaihtoehtoa, 400 erasmus ja 80 omaa. Haluaako kv- paikat partneiksi? Keitä on jo? Among the best: Kiinan 5 parasta, yksi ekslusiivinen Japanin paikka, Jenkkien parhaat. Vastavuoroista tai auttavaa (kehitysyhteystyö). Kaikki mantereet ja kaikki tiedekunnat tulee Suomeen ja 1000 lähtee. Venäjään kovat suhteet, Etelä- Afrikka suosittuja, Singapore ja Hongkong suosittuja. Asia partners illat tms. Elävä tila; johon vieraat tulisivat myös antamaan jotain omaa Saapumiswebinaarit ja orientaatiot: KV- hakijoille ennakkoinfoa. Euroviisuajatus Neuvonta ja raha kovia palveluita Tapahtumat: Russian tea room jne Infosessiot à vaihdossa olevilta opiskelijoilta sisältöjä KV- opiskelijoiden keskinäiset ryhmät: esim japanilaisten opiskelijoiden kuoro KV- henkilökunta, jotka pitävät parin viikon kurssin. Miten voisivat kertoa omasta yliopistostaan. ISEW Summer school elokuussa: tapahtumalähdöt suomalaisia (30%) ja muutama sata ulkkaria. Tarvitsee backofficea, kun käteistä ja atk- luvat raskaita, läsnäoloa vaativia palveluista. Tekevät paljon ryhmätöitä ja esityksiä. 2 vkoa sosiaalinen ohjelma ja vika viikko stagella esitykset. Tämä toisi opettajat esiin ja näkyvyyttä. HY:n opettajien kansainväliset näytekurssit. Missä Erasmus- cafeeta voisi kokeilla? Opettajien palveluita: opetusteknologiakeskus. Antero Aunesluoma ja Sari. Opetuksen murros: opettajat pyrkivät samaan DOO opinder: Tuoma Naakka perustuu henkilöstöjärjestelmiin. Optime tilavaraus. DOO: rakenna oma verkkopalvelusi avoimen datan perusteella Uusi OTM Suunnittele itsellesi tutkinto tai täydennyskoulutus. Tietovaranto, saa paljon tietoa ja dataa: läsnäolevat opiskelijat Opintopisteitä tapahtumista? Opiskelijan hyväksilukuprosessi. Tapahtumat osaksi kurssia à opettajien varassa nivoa kolme oppimispäiväkirjaa Tiedekulmassa Tutkintovaatimustaso on pidempiä hallinnollisia Opiskelijan ja opettajan jatkuvaa keskustelua. Pitää informoida oppiaine vastaavat, joita informoida, että kertovat. Verkostomarkkinointi osana suunnitteluprosessia. Mitä oppiainetta koskee, puhujat voivat identifioida. Pitäisikö seurata Tiedekulmassa tehtyjä opintopisteitä? Oma motivaatio vs. Pakollinen Rekisterissä opetustarjonta eli kurssit Opetustapahtumat ja klick Urapalvelut Rekrynet: gradutoimeksiannot: Demoksen kanssa testausta gradu- pitchaus- tapahtuma. Siemensin gradutoimeksiannot: laitosjohtajan ok:hon jää. Think company ja YritysHelsinki, yrittäjyysneuvonta Nopeat kommentit CV:hen jne. Vertaistuki on tärkeää. Ryhmämentorointi mentoria, kiitostilaisuudet yliopiston tukemaa harjoittelupaikkaa Opettajat

19 Opettajien verkottaminen työelämäkytkyt Projektikurssit opetuksena tarvitsevat työtiloja ja työnantajien kanssa yhteistyössä Optimea lukujärjestyksentekotyökalu UHOpeople? Palvelujohtajat Tutkas- foorumin haastattelu: Yliopiston ja Eduskunnan päätöksenteko Tutkijapalvelut Kaupallistaminen on tärkeää, vaikuttaa maineeseen. Kuka hoitaa suhteita sijoittajiin. HIS ja Spinoutit CCC coffee, cash & croissant And Impact Clinicit Rahoitusneuvonta Vastaanottotilat ja tapaamiset? Palvelupiste yrityksille Eu- rahoituksesta, Hgin kaupungin EU- asiantuntijat. Naapurustosta Technology transfer Mitä tutkijalle tutkijan uran kehittymisen kannalta? > Haetaan KV- konferensseista. Tämä palvelu puuttuu? Miten akateemista uraa voi edistää tai kaupallistaa? Tieteen päivät, täällä kohtaa uusia ajatuksia Ongelma: ei tiedetä, mitä toisilla aloilla tehdään. Spontaanit kohtaamiset milloin on toiveissa, että löytyy Miten profiilit ja palvelut kohtaavat Tutkimuspalvelut + HIS 35 henkilöä Päivystyspiste esim. kerran viikossa, palvelut monipuolisesti Point of contact yrityksille: sopii tapaamisia henkilöiden kanssa, joista voisi olla hyötyä Tutkijoiden rohkaisu omassa toiminnassaan, sisäänheittäjä, miten tutkimustulosta voisi hyödyntää, solmukohta, jossa ihmiset kuulevat toisistaan Networking syy olla Tiedekulmassa, muuten tutkijapalvelut lähipalveluina Matala kynnys palveluihin Kovaa IP:tä syntyy pääasiassa muualta paitsi keskustakampukselta. Sosiaaliset innovaatiot vaativat verkostomaista lähestymistapaa HIS menee tutkijan luokse Palveluiden paketointi esim. viestintäsuunnitelma, rahoitus, start- up tapaamiset tai kvestuuriin Tsekkaa His.fi

20 CAREER CORNER MUU MATERIAALI

21 OPISKELIJAPALVELUT

22 MOTIIVIT JA PALVELUT LUONNOS! TUTKIJA OPISKELIJA KUMPPANI PIIPAHTAJA Mikä on muuttunut Tiedekulman myötä 2020? Oma painoarvo kasvaa: henkilöbrändäys- ja viestintäosaaminen Parempi poikkitieteellinen ymmärrys: verkostojen luominen helpompaa, oma niche selkeä, opin parhaita (tutkimus-) käytäntöjä Tutkimuksesta viestitään aktiivisesti koko hankkeen ajan Oman osaamisen ymmärrys: Personal branding & CVajattelu, ymmärrys työelämän monimuotoisuudesta, ylpeys tutkinnosta Luontevia kontakteja työnantajiin ja tiedeyhteisöön Uudenlaisia toimintamalleja johtavien ja puolueettomien asiantuntijoiden kanssa Innovatiivinen ympäristö Helsingin keskustassa Hyödyllisiä sisältöjä kiireiselle Helsingin kiinnostavin nähtävyys tiedon ja tieteen ympärillä Löydän merkityksellisiä & uusia näkökulmia tieteeseen, nykyisyyteen, tulevaisuuteen ja menneisyyteen Elinikäinen oppiminen houkuttelee Motiivi olla tekemisissä Helsingin yliopiston kanssa Halu muuttaa maailmaa ja yhteiskuntaa Paikka tehdä tutkimusta ja tiedettä Työpaikan ja kiinnostavan uran saaminen Monipuolinen ja arvostettu tutkinto Oppiminen Puolueettoman asiantuntemuksen saaminen Oman osaamisen täydentäminen Muutoksen aikaansaaminen Uteliaisuus, sivistys, elinikäinen oppiminen, tieto Ymmärryksen lisääntyminen & elämykset Osallistuminen tutkimuksiin MUST-PALVELUT Henkilökohtainen hyöty IMPACT CORNER Tutkimuksen vaikuttavuuden parantaminen (vuorovaikutus) Rahoituksen saaminen (Suomi, EU) Digitaalisen jalanjäljen kasvattaminen: Tiedeviestintähitit & megafoni, oma näkyvyys Tuloksista lisenssituloja ja patentteja URAKULMA Coaching ja mentorointi: mitä kannattaa opiskella, missä olen hyvä? Yritysprojektit ja yrittäjyys OPPIMINEN Opintopisteet tapahtumista VUOROVAIKUTUS SYVÄN ASIANTUNTEMUKSEN ÄÄRELLÄ Innovatiiviset ryhmätyö- ja osallistamistilat (vrt Minervatori) Kontaktipiste yhteistyölle, opiskelijarekrylle tai opinnoille Uusien osaamisverkostojen syntyminen HY-perehdytys vierailijalle UTELIAISUUS & KEHITTYMINEN Halu nähdä uutta ja oppia, tiedeuutiset. Lähden ajatusta rikkaampana Henkilökohtainen fyysinen ja henkinen hyvinvointi: oppiminen ja yhteisö TIEDEKULMAN IDENTITEETTI Yhteisö, johon haluaa kuulua PEDACORNER Opetuksen ja oppimisen huippuosaaminen Tutkimusmenetelmien ja osallistamisen huippuosaaminen POIKKITIEDEKULMA Verkostoituminen tiettyjen missioiden/teemojen ympärille PEDACORNER Opetuksen ja oppimisen huippuosaaminen Tutkimusmenetelmien ja osallistamisen huippuosaaminen PEDACORNER Oppimisen ja osallistamisen huippuosaaminen POIKKITIEDEKULMA Verkostoituminen tiettyjen missioiden/teemojen ympärille Monialaista yhteistyötä vaativat hankkeet TIEDEPULSSI: pysyy perillä, mitä tutkimuksessa tapahtuu POIKKITIEDEKULMA Verkostoituminen tiettyjen missioiden/teemojen ympärille Tekoja yhteisen hyvän puolesta NICE TO HAVE Syy poiketa & kivaa kokeilla Kiinnostavat tapahtumat ja kävijät Unisport Tiedebaari BIG DATA: HY-perehdytys vierailijalle Unisport Summer School HY-perehdytys vierailijalle TIEDEPULSSI: pysyy perillä, mitä tutkimuksessa tapahtuu TIEDESIRKUS: kiinnostavat tapahtumat ja näyttelyt TIEDESIRKUS: kiinnostavat tapahtumat ja näyttelyt tutkimukseen vaikuttaminen HY-perehdytys vierailijalle

TIEDEKULMA 2017 MEDIA CORNER TAUSTAMATERIAALIA

TIEDEKULMA 2017 MEDIA CORNER TAUSTAMATERIAALIA TIEDEKULMA 2017 MEDIA CORNER TAUSTAMATERIAALIA MEDIA CORNER TIEDESISÄLTÖJEN KV- NÄKYVYYDEN MAKSIMOINTI MEDIA CORNER Media Cornerista löydät apua ja työvälineitä tiedesisältöjen omatoimiseen tuottamiseen

Lisätiedot

TIEDEKULMA 2017 VISITOR CORNER TAUSTAMATERIAALIA

TIEDEKULMA 2017 VISITOR CORNER TAUSTAMATERIAALIA TIEDEKULMA 2017 VISITOR CORNER TAUSTAMATERIAALIA VISITOR CORNER OVI YLIOPISTOON VISITOR CORNER Visitor Corner toivottaa kaikki tieteen ystävät tervetulleeksi akateemiseen yhteisöön. Se on Helsingin yliopiston

Lisätiedot

TIEDEKULMA 2017 UNISPORT TAUSTAMATERIAALIA

TIEDEKULMA 2017 UNISPORT TAUSTAMATERIAALIA TIEDEKULMA 2017 UNISPORT TAUSTAMATERIAALIA WELLNESS CORNER HENKINEN JA FYYSINEN HYVINVOINTI UNISPORT Ajattelu vaatii vastapainoksi myös fyysistä rasitusta. Unisport toivottaa kaikki tervetulleiksi pitämään

Lisätiedot

TIEDEKULMA 2017 EXPERIENCE CORNER TAUSTAMATERIAALIA

TIEDEKULMA 2017 EXPERIENCE CORNER TAUSTAMATERIAALIA TIEDEKULMA 2017 EXPERIENCE CORNER TAUSTAMATERIAALIA EXPERIENCE CORNER TIEDE JA TUTKIMUS ELÄMYKSELLISESTI EXPERIENCE CORNER Experience Corner on Tiedekulman monikanavainen, vuorovaikutteinen ajankohtais-

Lisätiedot

TIEDEKULMA 2017 PARTNERSHIP CORNER TAUSTAMATERIAALIA

TIEDEKULMA 2017 PARTNERSHIP CORNER TAUSTAMATERIAALIA TIEDEKULMA 2017 PARTNERSHIP CORNER TAUSTAMATERIAALIA IMPACT CORNER VAIKUTTAVUUTTA TUTKIMUKSELLA IMPACT CORNER Impact Corner saattaa tutkimuksen tekijät ja tutkimustuloksia hyödyntävät ja rahoittavat osapuolet

Lisätiedot

TIEDEKULMA 2017 FOOD & DRINK TAUSTAMATERIAALIA

TIEDEKULMA 2017 FOOD & DRINK TAUSTAMATERIAALIA TIEDEKULMA 2017 FOOD & DRINK TAUSTAMATERIAALIA FOOD & DRINK CORNER KAUPUNGIN KIINNOSTAVIN RAVINTOLA JA KLUBI FOOD & DRINK CORNER Tiedekulman ravintola kerää ihmiset kahvin, lounaan tai oluen äärellä. Corner

Lisätiedot

TIEDEKULMA 2017 VISITOR CORNER TAUSTAMATERIAALIA

TIEDEKULMA 2017 VISITOR CORNER TAUSTAMATERIAALIA TIEDEKULMA 2017 VISITOR CORNER TAUSTAMATERIAALIA VISITOR CORNER OVI YLIOPISTOON VISITOR CORNER Visitor Corner toivottaa kaikki tieteen ystävät tervetulleeksi akateemiseen yhteisöön. Se on Helsingin yliopiston

Lisätiedot

TIEDEKULMA 2017 PALVELULUPAUS

TIEDEKULMA 2017 PALVELULUPAUS TIEDEKULMA 017 PALVELULUPAUS Helsingin kansainvälisin ja aktiivisin tieteen ystävien verkosto, jossa kohtaat kiinnostavia ihmisiä sekä tiedemaailman sisä- että ulkopuolelta. Aktiivinen yhteisöllisen kehittämisen

Lisätiedot

HARJOITTELUINFO URAPALVELUT Urapalvelut

HARJOITTELUINFO URAPALVELUT Urapalvelut HARJOITTELUINFO 26.1.2018 URAPALVELUT HARJOITTELUINFO 31.10.2017 Urapalvelut Harjoitteluinfo/ Urapalvelut 29/01/2018 1 URAPALVELUT Asiantuntemus Palvelut Harjoittelu Urasuunnittelu Uraseuranta Työnhaku

Lisätiedot

Kilpailu- ja valmennustoiminnan hyödyt ja hyödyntäminen. EuroSkills2016-koulutuspäivä Eija Alhojärvi

Kilpailu- ja valmennustoiminnan hyödyt ja hyödyntäminen. EuroSkills2016-koulutuspäivä Eija Alhojärvi Kilpailu- ja valmennustoiminnan hyödyt ja hyödyntäminen EuroSkills2016-koulutuspäivä 9.6.2016 Eija Alhojärvi 1. Skills-toiminnan haasteet - strategiset painopistealueet 2. Kilpailu- ja valmennustoiminnan

Lisätiedot

Digiohjausta kaikille!

Digiohjausta kaikille! Digiohjausta kaikille! 2018-2020 Osatoteuttajat Hankkeen toimijat Oulun yliopisto Centria-amk Osao Päätoteuttaja PP-ELOverkosto Yhteistyökumppanit Erilaisten oppijoiden liitto Oulun lukioverkosto Oulun

Lisätiedot

Taitajakilpailutoiminta. ammatillisessa koulutuksessa

Taitajakilpailutoiminta. ammatillisessa koulutuksessa Taitajakilpailutoiminta ammatillisessa koulutuksessa Skills Finland ry Vuonna 1993 perustettu yleishyödyllinen yhdistys Tavoitteena suomalaisen ammattikoulutuksen ja ammattiosaamisen kehittäminen (vetovoima

Lisätiedot

Tarvitaan kokonaisvaltainen näkökulma työllistyvyyteen!

Tarvitaan kokonaisvaltainen näkökulma työllistyvyyteen! Tarvitaan kokonaisvaltainen näkökulma työllistyvyyteen! Työelämästä korkeakoulutukseen ja takaisin elinikäistä oppimista käytännössä (15.6.2011) HY:n urapalvelut, suunnittelija Eric Carver Urapalvelut/

Lisätiedot

Kaksoisura (Dual Career) Haaga-Heliassa

Kaksoisura (Dual Career) Haaga-Heliassa Opiskelun anti Tasapainoa arkeen Ammatillinen kehittyminen Identiteetti urheilijana ja opiskelijana Jatkuva kehittyminen ja oppiminen Uudet tavoitteet Urheilusta siirrettävät osaamiset näkyväksi Mahdollisuus

Lisätiedot

RYHMÄMENTOROINTI. Jyväversitas-projektin esittely

RYHMÄMENTOROINTI. Jyväversitas-projektin esittely RYHMÄMENTOROINTI Jyväversitas-projektin esittely 19.12. PROJEKTISSA MUKANA: Minna Lapakko Marianne Peltola Anna Mäkelä Yhteistyössä: Student Life, Kielten laitos ja Työelämäpalvelut Haaveiletko työurasta,

Lisätiedot

Tohtoreiden uraseurannan tulokset. Urapalvelut

Tohtoreiden uraseurannan tulokset. Urapalvelut Tohtoreiden uraseurannan tulokset Urapalvelut Aarresaaren uraseuranta Aarresaari-verkosto on suomalaisten yliopistojen ura- ja rekrytointipalveluiden yhteistyöverkosto, johon kuuluu 12 yliopistoa Aarresaari

Lisätiedot

Opetustoiminnan johtaminen Opetuksen asema ja arvostus

Opetustoiminnan johtaminen Opetuksen asema ja arvostus Opetustoiminnan johtaminen Opetuksen asema ja arvostus Jukka Kola Professori, Vararehtori Valtakunnalliset opintoasiainpäivät 11.-12.10.2012 Helsingin yliopisto 18.10.2012 1 Opetustoiminnan johtaminen

Lisätiedot

Ammattiin opiskelevat määrätietoisia tekijöitä

Ammattiin opiskelevat määrätietoisia tekijöitä Ammatillisen koulutuksen mielikuvatutkimus 20..2007 Opetusministeriö Kohderyhmä: TYÖELÄMÄ Ammattiin opiskelevat määrätietoisia tekijöitä Ammatillinen koulutus kiinnostaa yhä useampaa nuorta. Ammatilliseen

Lisätiedot

Reflektoiva oppiminen harjoittelussa Insinööritieteiden korkeakoulu Seija Leppänen

Reflektoiva oppiminen harjoittelussa Insinööritieteiden korkeakoulu Seija Leppänen Reflektoiva oppiminen harjoittelussa Insinööritieteiden korkeakoulu 28.9.2017 Seija Leppänen uraohjaus@aalto.fi Mitä reflektointi on? Miten reflektointia voi tehdä? Reflektointiprosessi aloittaa oppimisen

Lisätiedot

Get a Life tulevaisuussuuntautunut uraohjaus korkeakouluopiskelijoille

Get a Life tulevaisuussuuntautunut uraohjaus korkeakouluopiskelijoille Get a Life tulevaisuussuuntautunut uraohjaus korkeakouluopiskelijoille Johanna Ollila ja Mikko Vähätalo Pedamessut 22.5.2012 Turun yliopisto & Åbo Akademi Get a Life -hanke Tuottaa korkeakouluopiskelijoille

Lisätiedot

Anna Kuusala

Anna Kuusala Anna Kuusala Tarkoituksena oli selvittää ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen välisen yhteistyön nykyistä laajuutta tekniikan alan koulutuksessa sekä tulevia yhteistyösuunnitelmia korkeakouluissa. Korkeakoulujen

Lisätiedot

Kaksoisura (Dual Career) Haaga-Heliassa

Kaksoisura (Dual Career) Haaga-Heliassa Opiskelun anti Tasapainoa arkeen Ammatillinen kehittyminen Identiteetti urheilijana ja opiskelijana Jatkuva kehittyminen ja oppiminen Uudet tavoitteet Urheilusta siirrettävät osaamiset näkyväksi Mahdollisuus

Lisätiedot

Ajankohtaista lukiokoulutuksesta

Ajankohtaista lukiokoulutuksesta Ajankohtaista lukiokoulutuksesta Kuntamarkkinat 12. Kuntatalo 12.9.2018 Kyösti Värri Suomen Kuntaliitto Lukiokoulutuksessa tapahtumassa Lukion erityisen koulutustehtävän uudistus 1.8.2018 Menossa tuntijakokokeilu

Lisätiedot

Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus. Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille. Hyväksytty 1.0/27.8.

Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus. Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille. Hyväksytty 1.0/27.8. Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille Hyväksytty 1.0/27.8.2009 Johtoryhmä Opetussuunnitelma 2.0/24.06.2010 2 (20) Sisällysluettelo 1 Tietoa Ammattiopisto

Lisätiedot

TAKAISIN SATEESEEN Onnistunut palaaminen oman koulutusohjelman opintoihin kv-vaihdon jälkeen. Janne Hopeela Riitta Vihuri

TAKAISIN SATEESEEN Onnistunut palaaminen oman koulutusohjelman opintoihin kv-vaihdon jälkeen. Janne Hopeela Riitta Vihuri TAKAISIN SATEESEEN Onnistunut palaaminen oman koulutusohjelman opintoihin kv-vaihdon jälkeen Janne Hopeela Riitta Vihuri Taustaa Oma ja opiskelijoiden kokemus siitä, että vaihdon jälkeen oman koulutusohjelman

Lisätiedot

Yhteisöllisen oppimisen työpaja 9.12.2010 Reflektori 2010 Tulokset

Yhteisöllisen oppimisen työpaja 9.12.2010 Reflektori 2010 Tulokset Yhteisöllisen oppimisen työpaja 9.12.2010 Reflektori 2010 Tulokset Fasilitointi: Kati Korhonen-Yrjänheikki, TEK; Dokumentointi työpajassa: Ida Mielityinen, TEK; Fläppien dokumentointi tulosraporttia varten:

Lisätiedot

Helena Rasku-Puttonen, Jyväskylän yliopisto Miten työllistymisen laatua arvioidaan? yliopistojen maisteriuraseurannan tulosten julkistustilaisuus

Helena Rasku-Puttonen, Jyväskylän yliopisto Miten työllistymisen laatua arvioidaan? yliopistojen maisteriuraseurannan tulosten julkistustilaisuus Helena Rasku-Puttonen, Jyväskylän yliopisto Miten työllistymisen laatua arvioidaan? yliopistojen maisteriuraseurannan tulosten julkistustilaisuus 3.5.2017 Mihin tarkoitukseen uraseuranta? Korkeakoulujen

Lisätiedot

Reflektoiva oppiminen harjoittelussa Insinööritieteiden korkeakoulu

Reflektoiva oppiminen harjoittelussa Insinööritieteiden korkeakoulu Reflektoiva oppiminen harjoittelussa 17.9.2015 Insinööritieteiden korkeakoulu Psykologi, uraohjaaja Seija Leppänen Reflektointiprosessi aloittaa oppimisen 1. Orientoituminen ja suunnittelu: millainen tehtävä

Lisätiedot

Q1 Olen. Koulutuskysely kevät / 47. Answered: 2,264 Skipped: 0. Mies. Nainen 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 15.55% 352.

Q1 Olen. Koulutuskysely kevät / 47. Answered: 2,264 Skipped: 0. Mies. Nainen 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 15.55% 352. Q1 Olen Answered: 2,264 Skipped: 0 Mies Nainen Mies Nainen 15.55% 352 84.45% 1,912 Total 2,264 1 / 47 Q2 Ikäni on Answered: 2,264 Skipped: 0 15 17 vuotta 18 20 vuotta 21 25 vuotta 26 30 vuotta yli 31 vuotta

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

Selkoesite. Kiinni työelämään. te-palvelut.fi

Selkoesite. Kiinni työelämään. te-palvelut.fi Selkoesite Kiinni työelämään te-palvelut.fi Kiinni työelämään Etsitkö työpaikkaa? Haluatko vaihtaa työpaikkaa? Mietitkö, mitä taitoja sinun pitää opetella, jotta saat kiinnostavan työpaikan? Haluatko perustaa

Lisätiedot

HARJOITTELUINFO URAPALVELUT HARJOITTELUINFO Urapalvelut

HARJOITTELUINFO URAPALVELUT HARJOITTELUINFO Urapalvelut HARJOITTELUINFO 8.11.2017 URAPALVELUT HARJOITTELUINFO 31.10.2017 Urapalvelut Harjoitteluinfo/ Urapalvelut 13/11/2017 1 URAPALVELUT Asiantuntemus Palvelut Harjoittelu Urasuunnittelu Uraseuranta Työnhaku

Lisätiedot

oppilaille ja kaikille koulussa työskenteleville.

oppilaille ja kaikille koulussa työskenteleville. etwinning on eurooppalainen kansainvälistymisen verk kotyökalu opettajille, oppilaille ja kaikille koulussa työskenteleville. Satojentuhansien opettajien joukosta löydät helposti kollegoita, joiden kanssa

Lisätiedot

Uraohjaus ja ennakoiva pedagogiikka Savon ammattiopistossa. Marjo Jalkala opinto-ohjaaja Uraohjaus2020-hanke

Uraohjaus ja ennakoiva pedagogiikka Savon ammattiopistossa. Marjo Jalkala opinto-ohjaaja Uraohjaus2020-hanke Uraohjaus ja ennakoiva pedagogiikka Savon ammattiopistossa Marjo Jalkala opinto-ohjaaja Uraohjaus2020-hanke Uraohjaus Uraohjauksella tarkoitetaan opiskelijan ja ohjaajan välistä yhteistyöprosessia, jonka

Lisätiedot

INNOSTAVA & VAIKUTTAVA

INNOSTAVA & VAIKUTTAVA INNOSTAVA & VAIKUTTAVA Sidosryhmäyhteistyö kumppanit mukana järjestötoiminnan kehittäjänä ja voimavarana HYYn virityspäivä 22.2.2018 Innostava & Vaikuttava/ Alumnipalvelut 1 LUVASSA Esittelyt Sidosryhmien

Lisätiedot

Yrittäjyyskasvatuksen toimintamalli Koulutuskeskus Salpauksessa. Hanna Salminen Projektipäällikkö

Yrittäjyyskasvatuksen toimintamalli Koulutuskeskus Salpauksessa. Hanna Salminen Projektipäällikkö Yrittäjyyskasvatuksen toimintamalli Koulutuskeskus Salpauksessa Hanna Salminen Projektipäällikkö Rocket 2020 Rohkeasti Amis TAVOITE 1 Yli tutkintorajojen ja koulutusmuotojen välisen joustavuuden lisääminen

Lisätiedot

Opetusmenetelmien valinnan perusteita. Strateginen rasti Markku Ihonen

Opetusmenetelmien valinnan perusteita. Strateginen rasti Markku Ihonen Opetusmenetelmien valinnan perusteita Strateginen rasti 26.1.2012 Markku Ihonen Alustuksen osaamistavoitteita Alustuksen jälkeen osallistuja tunnistaa ja osaa eritellä keskeiset opetusmenetelmien valintaan

Lisätiedot

Kansainvälisyysinfo opiskelijoille

Kansainvälisyysinfo opiskelijoille Kansainvälisyysinfo opiskelijoille CAREERIASSA KANNUSTETAAN KANSAINVÄLISYYTEEN, KOSKA SE: kehittää omaa osaamista ja itseluottamusta parantaa kielitaitoa ja laajentaa näkemystä opiskeltavasta alasta lisää

Lisätiedot

Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Leikola

Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Leikola Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu Leikola 4.1.2019 Verkkopalvelut TOP 3 WebOodi (oodi.aalto.fi/a) ilmoittautumiset, kurssikuvaukset, suoritukset MyCourses (mycourses.aalto.fi) Kurssien kotisivut,

Lisätiedot

Osallisuutta, osaamista, työtä ja hyvinvointia

Osallisuutta, osaamista, työtä ja hyvinvointia Osallisuutta, osaamista, työtä ja hyvinvointia Euroopan sosiaalirahasto ESR Porvoo 7.2.2019 Hämeen ELY-keskus Merja Rossi Euroopan sosiaalirahasto ESR EU -ohjelman ja Euroopan sosiaalirahaston ESR tavoitteena

Lisätiedot

Valintoja ja optioita! Valinnaisten opintojen info

Valintoja ja optioita! Valinnaisten opintojen info Valintoja ja optioita! Valinnaisten opintojen info www.helsinki.fi/yliopisto 8.11.2018 1 Tilaisuuden sisältö Miksi valinnaisia pitäisi / voi suorittaa ja minkä verran? Eli tietoa tutkintorakenteista ja

Lisätiedot

Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012

Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012 Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012 Urapalvelut/ Susan Blomberg Yliopisto tukee opiskelijoidensa työharjoittelua myöntämällä harjoittelutukea tutkintoon sisällytettävään

Lisätiedot

Yhteisöllisyyden toteuttaminen verkko-opetuksessa

Yhteisöllisyyden toteuttaminen verkko-opetuksessa Liiketoiminta kehittyy kehity sinäkin. Yhteisöllisyyden toteuttaminen verkko-opetuksessa Tieturi Oy / Arja Sipola HTC Santa Maria, Tammasaarenkatu 5, 00180 Helsinki, Finland www.tieturi.fi (09) 431 551

Lisätiedot

Ilman taitavia, innovatiivisia ja ammatillisesti sivistyneitä onnistujia maailma ei tule toimeen

Ilman taitavia, innovatiivisia ja ammatillisesti sivistyneitä onnistujia maailma ei tule toimeen Ilman taitavia, innovatiivisia ja ammatillisesti sivistyneitä onnistujia maailma ei tule toimeen Ammattiosaaminen 2025 visio, AMKEn tulevaisuusvaliokunta Visio voi toteutua, jos 1. ammatillinen koulutus

Lisätiedot

Ohjaava opettaja -osaajamerkki

Ohjaava opettaja -osaajamerkki Ohjaava opettaja -osaajamerkki Osaajamerkkikuvake Kriteerit Ohjaava opettaja -osaamismerkki koostuu seitsemästä osaamismerkistä. Saavutettuasi osaamismerkkien taitotasot saat Ohjaava opettaja -osaajamerkin.

Lisätiedot

Oikotie Työpaikat asiakastilaisuus , Joonas Pihlajamaa Johtaja, Oikotie Työpaikat

Oikotie Työpaikat asiakastilaisuus , Joonas Pihlajamaa Johtaja, Oikotie Työpaikat Oikotie Työpaikat asiakastilaisuus 5.12.2017, Joonas Pihlajamaa Johtaja, Oikotie Työpaikat Johtopäätökset vuodelle 2017* revisited 1. Rekrytointiprosessin mittaaminen tuo kanaviin läpinäkyvyyttä, joka

Lisätiedot

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Päivämäärä.. Oppilaitos.. Nimi.. Tehtävä 1 Millainen kielenoppija sinä olet? Merkitse rastilla (x) lauseet, jotka kertovat sinun tyylistäsi oppia ja käyttää kieltä. 1. Muistan

Lisätiedot

Terveys- ja hoitoalan ammattilaisia ja monipuolista yhteistyötä. Metropolia Ammattikorkeakoulu Hoitotyön koulutusohjelma: Kätilö

Terveys- ja hoitoalan ammattilaisia ja monipuolista yhteistyötä. Metropolia Ammattikorkeakoulu Hoitotyön koulutusohjelma: Kätilö Terveys- ja hoitoalan ammattilaisia ja monipuolista yhteistyötä Metropolia Ammattikorkeakoulu Hoitotyön koulutusohjelma: Kätilö Kätilö (AMK) Opintojen kesto nuorisokoulutuksessa on 4,5 vuotta ja laajuus

Lisätiedot

TÄÄLTÄ TULEVAISUUTEEN TYÖLLISTYVYYS, URATAIDOT JA ASIANTUNTIJAKSI KASVU

TÄÄLTÄ TULEVAISUUTEEN TYÖLLISTYVYYS, URATAIDOT JA ASIANTUNTIJAKSI KASVU TÄÄLTÄ TULEVAISUUTEEN TYÖLLISTYVYYS, URATAIDOT JA ASIANTUNTIJAKSI KASVU Minna-Rosa Kanniainen, uraohjauksen asiantuntija Helsingin yliopiston urapalvelut 20.5.2016 10 MINUUTISSA 1. Mikä olennaista työelämärelevanssissa

Lisätiedot

Uraohjaus korkeakouluopinnoissa 01.12.2011 Valmis tutkinto työelämävalttina -hankkeenpäätösseminaari, Oulu

Uraohjaus korkeakouluopinnoissa 01.12.2011 Valmis tutkinto työelämävalttina -hankkeenpäätösseminaari, Oulu Uraohjaus korkeakouluopinnoissa 01.12.2011 Valmis tutkinto työelämävalttina -hankkeenpäätösseminaari, Oulu Uraryhmä toiminta Taiteiden tiedekunnassa - Uraryhmä aloitti syksyllä 2010 - Osallistujia 6-8

Lisätiedot

Ohjatusti onnistuneisiin yliopistoopintoihin. työelämään

Ohjatusti onnistuneisiin yliopistoopintoihin. työelämään Ohjatusti onnistuneisiin yliopistoopintoihin ja osaavana oppijana työelämään Kaisa Karhu, Koulutuspalvelut, Opiskelun tuki .. Ja siitä se ajatus sitten lähti.. Opiskelun merkitys Opiskelutaidot 2 Mikä

Lisätiedot

SUJUVA OPINTOPOLKU LUKIOLAISESTA AKATEEMISEKSI ASIANTUNTIJAKSI

SUJUVA OPINTOPOLKU LUKIOLAISESTA AKATEEMISEKSI ASIANTUNTIJAKSI SUJUVA OPINTOPOLKU LUKIOLAISESTA AKATEEMISEKSI ASIANTUNTIJAKSI Millaista yhteistyötä lukion henkilökunta toivoo yliopistojen kanssa? Loppukysely hankkeen yhteistyölukioiden henkilökunnalle Hankeraportti

Lisätiedot

Tutkinnon perusteista OPSiin, HOPSiin ja HOJKSiin

Tutkinnon perusteista OPSiin, HOPSiin ja HOJKSiin YHDESSÄ Tutkinnon perusteista OPSiin, HOPSiin ja HOJKSiin AMISTO 2.1.2014 Anu Raudasoja HAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu 1.1.2014 YHDESSÄ Teemat: 1. Tutkinnon perusteista OPSiin 2. OPSista HOPSiin

Lisätiedot

Erasmus+ -ohjelman linjaukset

Erasmus+ -ohjelman linjaukset Erasmus+ -ohjelman linjaukset CIMO, ammatillinen koulutus 2013 Mitä Erasmus+ tarjoaa ammattikoulutukselle Liikkuvuus (KA1) Opiskelijoiden liikkuvuus Vastavalmistuneiden liikkuvuus Opettajien ja muun henkilöstön

Lisätiedot

etwinning Opettajien eurooppalainen verkosto

etwinning Opettajien eurooppalainen verkosto etwinning Opettajien eurooppalainen verkosto Tervetuloa mukaan! etwinning on eurooppalainen kansainvälistymisen verkkotyökalu opettajille ja päiväkotien henkilökunnalle. etwinning soveltuu kaikkiin koulumuotoihin

Lisätiedot

Työpajapäivät Rokualla

Työpajapäivät Rokualla Työpajapäivät Rokualla 14.-15.11.2017 Kohti uutta ammatillista koulutusta Kati Pääkkönen Uusi ammatillinen koulutus 1.1.2018 Miten tähän on tultu? Mitä amisreformi tarkoittaa? Miten se näkyy meidän kaikkien

Lisätiedot

Työyhteisöjen vapaaehtoisohjelmat

Työyhteisöjen vapaaehtoisohjelmat Learning Café 2: Työyhteisöjen vapaaehtoisohjelmat Meri-Lapin vapaaehtoistoimijoiden verkostotilaisuus, Keminmaa 18.11.2009 Työyhteisöjen vapaaehtoisohjelmat työnantajan tukemaa työntekijöidensä vapaaehtoistoimintaa

Lisätiedot

Nimeni on MOOC Digiloikka challenge Ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelma

Nimeni on MOOC Digiloikka challenge Ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelma Nimeni on MOOC Digiloikka challenge Ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelma 15.6.2017 Chiara Lombardini YET-kandiohjelman johtaja chiara.lombardini@helsinki.fi Miten nyt? Kolme haastetta HAASTE

Lisätiedot

Ratkaisuja omissa organisaatioissa muutoksiin tieto-, neuvonta- ja ohjausjärjestelyihin

Ratkaisuja omissa organisaatioissa muutoksiin tieto-, neuvonta- ja ohjausjärjestelyihin Ratkaisuja omissa organisaatioissa muutoksiin tieto-, neuvonta- ja ohjausjärjestelyihin ELO-tavoitteiden saavuttamiseksi Digitaaliset palvelut ja kopase.fi Etelä- Savossa lyhyt tilannekuva Marjaana Kivelä,

Lisätiedot

TAMPERE3 INNOVATION SCOUT 2017 TURUN AMK TAMK KIMMO VÄNNI

TAMPERE3 INNOVATION SCOUT 2017 TURUN AMK TAMK KIMMO VÄNNI TAMPERE3 INNOVATION SCOUT 2017 TURUN AMK 18.1.2017 TAMK KIMMO VÄNNI TAMK:N TYÖPAKETIT Y-MAKERS ALUSTA TIIMIVALMENNUKSEEN PERUSTUVA KASVUYRITTÄJYYSOHJELMA TUOTE-, PALVELU- JA TUTKIMUSIDEOIDEN TESTAAMINEN

Lisätiedot

Urapalvelut opiskelijoille

Urapalvelut opiskelijoille Urapalvelut opiskelijoille Lukuvuosi 2019-2020 Uraohjaajat Kirsi Vallius-Leinonen, Outi Suorsa, Saara Puittinen ja Janne Saarela Henkilökohtainen uraohjaus Uraohjauksen tavoitteena on tukea sinua rakentamaan

Lisätiedot

Savonian suomen opinnot

Savonian suomen opinnot Savonian suomen opinnot Mavasuomi B1.2 Muut suomen kurssit suomi Työelämän suomi B1.1 Suullinen suomi suomi B1.2 Pääsykoevalmennus suomi B2 Työkokeilu Suullinen suomi B2 suomi C1 Sairaanhoitajan suomi

Lisätiedot

Yksilölliset erilaiset oppimispolkut URPO EPPA TOPI. LapinAMK RKK/LAO RKK (LAMO) RKK/LAO LAPPIA PTO YHTEISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Yksilölliset erilaiset oppimispolkut URPO EPPA TOPI. LapinAMK RKK/LAO RKK (LAMO) RKK/LAO LAPPIA PTO YHTEISET YHTEISTYÖKUMPPANIT Ura- ja opintoohjaus LAY Yksilölliset erilaiset oppimispolkut URPO EPPA TOPI YHTEISET YHTEISTYÖKUMPPANIT Oppiminen ja osaamisen hankkiminen työelämässä LapinAMK RKK/LAO RKK (LAMO) RKK/LAO LAPPIA PTO LAY

Lisätiedot

TAUSTATIEDOT. 1. Ikäryhmä. 2. Sukupuoli. 3. Äidinkieli. 4. Maakunta, jossa opiskelet

TAUSTATIEDOT. 1. Ikäryhmä. 2. Sukupuoli. 3. Äidinkieli. 4. Maakunta, jossa opiskelet TAUSTATIEDOT Tervetuloa kehittämään ammatillisen koulutuksen digitalisaation tulevaisuutta! Kyselyllä saadaan tietoa siitä, kuinka digitalisaation vaikutukset näkyvät ammatillisessa koulutuksessa opiskelijan

Lisätiedot

SUKUPUOLENTUTKIMUKSE STA TYÖELÄMÄÄN

SUKUPUOLENTUTKIMUKSE STA TYÖELÄMÄÄN SUKUPUOLENTUTKIMUKSE STA TYÖELÄMÄÄN Aino-Maija Hiltunen, Outi Pajala & Tuija Saresma Sukupuolentutkimuksen verkosto Hilma 26.8.2010 klo 13.30-15 Pedaforum, Lapin yliopisto, LS 18 TYÖPAJAN RAKENNE INTRO:

Lisätiedot

VOIMAA HOIVAAN II 2011-2013 MIESNÄKÖKULMAA SOTE-ALALLE

VOIMAA HOIVAAN II 2011-2013 MIESNÄKÖKULMAA SOTE-ALALLE VOIMAA HOIVAAN II 2011-2013 MIESNÄKÖKULMAA SOTE-ALALLE VOIMAA HOIVAAN II Voimaa Hoivaan II on osa Valtava -kehittämisohjelmaa, jota Työ-ja elinkeinoministeriö koordinoi Helsingin Diakoniaopisto(Hdo) toteuttajana

Lisätiedot

Parempaa huomista ihmisille. Yhdistykset ja Euroopan sosiaalirahasto

Parempaa huomista ihmisille. Yhdistykset ja Euroopan sosiaalirahasto Parempaa huomista ihmisille Yhdistykset ja Euroopan sosiaalirahasto Porvoo 20.4.2016 Hämeen ELY-keskus Merja Rossi Yhdistykset hyvinvointia luomassa EU -ohjelman ja Euroopan sosiaalirahaston ESR tavoitteena

Lisätiedot

Opintojen ohjaus. Opetuksen kehityspäällikkö Eeva Kuoppala Opetuksen palvelujohtaja Olli Ervaala

Opintojen ohjaus. Opetuksen kehityspäällikkö Eeva Kuoppala Opetuksen palvelujohtaja Olli Ervaala Opintojen ohjaus Opetuksen kehityspäällikkö Eeva Kuoppala Opetuksen palvelujohtaja Olli Ervaala Taustaa Opintojen ohjaaminen on strategisesti yksi kriittisimmistä prosesseistamme. Laadukkaalla ohjausprosessilla

Lisätiedot

HARALD HERLIN - OPPIMISKESKUS. Tulevaisuutta tehdään täällä

HARALD HERLIN - OPPIMISKESKUS. Tulevaisuutta tehdään täällä HARALD HERLIN - OPPIMISKESKUS Tulevaisuutta tehdään täällä Tervetuloa Harald Herlin - oppimiskeskukseen! Oppimiskeskus on osa Aalto-yliopistoa, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Opi

Lisätiedot

Yliopistostamme valmistuu rohkeita, akateemisia asiantuntijoita, jotka kehittävät maailmaa vastuullisesti.

Yliopistostamme valmistuu rohkeita, akateemisia asiantuntijoita, jotka kehittävät maailmaa vastuullisesti. Jyväskylän yliopistosta valmistuvat ovat vastuullisia, akateemisia asiantuntijoita, jotka muuttavat maailmaa. Koulutustarjontamme on vetovoimaista, monialaista ja vastaa globaaleihin osaamistarpeisiin.

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen ja työelämän kehittyvä yhteistyö (ryhmä 2)

Ammatillisen koulutuksen ja työelämän kehittyvä yhteistyö (ryhmä 2) Ammatillisen koulutuksen ja työelämän kehittyvä yhteistyö (ryhmä 2) Puheenjohtajana kehittämispäällikkö Helena Miettinen, Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry Havainnoija erityisasiantuntija Minna

Lisätiedot

AMMATILLINEN OSAAMISKARTOITUS rakennus- ja LVI-ala. Pasi Ollikainen

AMMATILLINEN OSAAMISKARTOITUS rakennus- ja LVI-ala. Pasi Ollikainen AMMATILLINEN OSAAMISKARTOITUS rakennus- ja LVI-ala Pasi Ollikainen 28.3.2017 Amiedu yli 40 vuoden kokemus koulutuksesta Osaamiskartoituksia vuonna 2016 Rakentaminen, pintakäsittely ja LVI Hoito- ja hoiva-ala

Lisätiedot

Uran rakennuspuita ja toimintasuunnitelma hyvinvointiin

Uran rakennuspuita ja toimintasuunnitelma hyvinvointiin Uran rakennuspuita ja toimintasuunnitelma hyvinvointiin 4.11.2016 klo 15-16 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Seija Leppänen psykologi, uraohjaaja Aalto-yliopiston oppimispalvelut,

Lisätiedot

OPO-ops T Tavoitealue 7. lk sisältöalueet 8. lk sisältöalueet T1 auttaa oppilasta

OPO-ops T Tavoitealue 7. lk sisältöalueet 8. lk sisältöalueet T1 auttaa oppilasta OPO-ops 7.11.2015 T Tavoitealue 7. lk sisältöalueet 8. lk sisältöalueet T1 auttaa oppilasta Osallisuus ja S1: Oppiminen ja opiskelu muodostamaan kokonaiskäsitys aktiivinen toiinta vuosiluokkien 7-9 -Nivelvaihe

Lisätiedot

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio OPS-KYSELY Syksy 2015 Vetelin lukio KYSYMYKSET Mikä lukiossa on tärkeää? Millainen on unelmalukio? Missä ja miten opitaan parhaiten? VASTAAJAT 58 opiskelijaa 4 huoltajaa 7 opettajaa OPISKELIJAT Viihtyisät

Lisätiedot

Tarvitseeko työelämä kansainvälistä osaajaa?

Tarvitseeko työelämä kansainvälistä osaajaa? Tarvitseeko työelämä kansainvälistä osaajaa? Mika Saarinen Ykiskön päällikkö Ammatillinen koulutus CIMO Sisältö Hieman taustaa Mitä kansainvälisyys työelämässä on nyt? Mitä kansainvälinen osaaminen on

Lisätiedot

Opiskelumotivaatio 12.11.2015. Tiina Kerola

Opiskelumotivaatio 12.11.2015. Tiina Kerola Opiskelumotivaatio 12.11.215 Tiina Kerola Motivaatiosta yleisesti Motivaatiolla viitataan yleisesti ottaen syyhyn, syihin tai perusteluihin, miksi joku tekee jonkin teon tai suorituksen Opiskelussa: perustelu

Lisätiedot

Tavoitteena innovatiivinen insinöörin ammattitaito

Tavoitteena innovatiivinen insinöörin ammattitaito Tavoitteena innovatiivinen insinöörin ammattitaito Insinöörikoulutuksen foorumi 2012 TkT Olli Mertanen ja KTT Liisa Kairisto-Mertanen Innovaatiopedagogiikan avulla pyritään tuottamaan ammattitaitoa, joka

Lisätiedot

Uudistunut ammatillinen koulutus tarjoaa yrityksille monia mahdollisuuksia. 10 askelta onnistumiseen

Uudistunut ammatillinen koulutus tarjoaa yrityksille monia mahdollisuuksia. 10 askelta onnistumiseen Uudistunut ammatillinen koulutus tarjoaa yrityksille monia mahdollisuuksia 10 ta onnistumiseen Elinkeinoelämän järjestöt yhteistyössä ammatillisen koulutuksen uudistumisen tukena #UUSIAMIS on tervetullut

Lisätiedot

Kansalaisjärjestöt ja Euroopan sosiaalirahasto ESR

Kansalaisjärjestöt ja Euroopan sosiaalirahasto ESR Kansalaisjärjestöt ja Euroopan sosiaalirahasto ESR Porvoo 1.2.2018 Hämeen ELY-keskus Merja Rossi Järjestöt hyvinvointia luomassa EU -ohjelman ja Euroopan sosiaalirahaston ESR tavoitteena mm. Ihmisten hyvinvointi-,

Lisätiedot

Uraohjaus2020 palvelumallihahmotelma

Uraohjaus2020 palvelumallihahmotelma Uraohjaus2020 palvelumallihahmotelma Uraohjausta opintoihin integroituneena! Hankkeen tavoitteena on luoda Pohjois-Savon alueen ammatillisen koulutuksen ja ammattikorkeakoulutuksen yhteinen koulutusprosessiin

Lisätiedot

Viestintä tukee muutosta

Viestintä tukee muutosta Viestintä tukee muutosta Johdon seminaari 21.3. Viestintäasiantuntija Heidi Mäenpää HS AMIKSESTA SANOTTUA VIESTI KOHDERYHMÄN MUKAAN Sisäiset kohderyhmät (opettajat ja muu henkilöstö, opiskelijat) Ulkoiset

Lisätiedot

#DIGI. Haastaa meidät kyseenalaistamaan olemassa olevat toimintatavat ja luomaan ne uudelleen, entistä toimivammiksi ja joustavammiksi.

#DIGI. Haastaa meidät kyseenalaistamaan olemassa olevat toimintatavat ja luomaan ne uudelleen, entistä toimivammiksi ja joustavammiksi. #DIGI Haastaa meidät kyseenalaistamaan olemassa olevat toimintatavat ja luomaan ne uudelleen, entistä toimivammiksi ja joustavammiksi. #DIGILOIKKA Digitalisaation hyötyjen ja mahdollisuuksien konkretisoiminen

Lisätiedot

TIEDONHANKINNAN JA HALLINNAN OPETUS AVOIMEN TIEDON KESKUKSESSA

TIEDONHANKINNAN JA HALLINNAN OPETUS AVOIMEN TIEDON KESKUKSESSA TIEDONHANKINNAN JA HALLINNAN OPETUS AVOIMEN TIEDON KESKUKSESSA Mirja Laitinen Tietopalvelupäällikkö, pedagoginen johtaja 4.10.2016 Tiedonhankinnan ja hallinnan opetuksen tavoitteet OPS2017 Rehtorin linjaukset:

Lisätiedot

#DIGI. Haastaa meidät kyseenalaistamaan olemassa olevat toimintatavat ja luomaan ne uudelleen, entistä toimivammiksi ja joustavammiksi.

#DIGI. Haastaa meidät kyseenalaistamaan olemassa olevat toimintatavat ja luomaan ne uudelleen, entistä toimivammiksi ja joustavammiksi. #DIGI Haastaa meidät kyseenalaistamaan olemassa olevat toimintatavat ja luomaan ne uudelleen, entistä toimivammiksi ja joustavammiksi. #DIGIKYVYKKYYS Opiskelijan kyky toimia sujuvasti digitalisoituvissa

Lisätiedot

VPK ja maahanmuuttajat Vieraalla maalla kaukana. Miten kohdata vieraasta kulttuurista tulevan?

VPK ja maahanmuuttajat Vieraalla maalla kaukana. Miten kohdata vieraasta kulttuurista tulevan? VPK ja maahanmuuttajat Vieraalla maalla kaukana Miten kohdata vieraasta kulttuurista tulevan? Erilaisia maahanmuuttajia Työperäinen maahanmuutto sekundäärimaahanmuuttajat Pakolaiset Turvapaikanhakijat

Lisätiedot

06-TPAJA: Mitä hyötyä laadunhallinnasta

06-TPAJA: Mitä hyötyä laadunhallinnasta 06-TPAJA: Mitä hyötyä laadunhallinnasta on opettajan työssä? Peda-Forum 20.8.2013 Vararehtori Riitta Pyykkö, TY, Korkeakoulujen arviointineuvoston pj. Yliopettaja Sanna Nieminen, Jyväskylän AMK Pääsuunnittelija

Lisätiedot

Johdatus opiskeluun ti Oppimispalvelut Virpi Riissanen ja Mari Martinmaa

Johdatus opiskeluun ti Oppimispalvelut Virpi Riissanen ja Mari Martinmaa Johdatus opiskeluun ti 5.9.2017 Oppimispalvelut Virpi Riissanen ja Mari Martinmaa Ohjelma 9:15-9:30 ajankohtaiset asiat, orientaatioviikko ja orientaatiokurssi (oppimistehtävät ja portfolio) Virpi Riissanen

Lisätiedot

TTY:n palvelut yrityksille. Opiskelijayhteistyön mahdollisuudet

TTY:n palvelut yrityksille. Opiskelijayhteistyön mahdollisuudet TTY:n palvelut yrityksille Opiskelijayhteistyön mahdollisuudet Miksi yhteistyöhön? Yhteistyö opiskelijoiden kanssa on yrityksille ainutlaatuinen tilaisuus hyödyntää tuoreinta asiantuntemusta ja ratkaista

Lisätiedot

YLIOPISTOT JA KORKEAKOULUT OVAT MURROKSESSA

YLIOPISTOT JA KORKEAKOULUT OVAT MURROKSESSA #TAMPERE3 Mitä ny? YLIOPISTOT JA KORKEAKOULUT OVAT MURROKSESSA INTERNET VIE KOULUILTA MONOPOLIN KANSAINVÄ LISYYS ON MUST KOE JA TEE- AIDOT YMPRISTÖT RAJAT YLITTÄVÄ TUTKIMUS PÄTEVYYDET TUOVAT TUTKINNON

Lisätiedot

Kokemuksia ja havaintoja työelämäläheisyydestä korkeakouluissa

Kokemuksia ja havaintoja työelämäläheisyydestä korkeakouluissa Kokemuksia ja havaintoja työelämäläheisyydestä korkeakouluissa Peda Forum-päivät Turussa 15.-16.8.2018 Jenni Koponen Metropolia AMK & Eetu Heikkinen Oulun yliopisto Esityksen runko Ketä me ollaan? Mitä

Lisätiedot

Kaksi sykliä kehittyvät ohjauksen rakenteet

Kaksi sykliä kehittyvät ohjauksen rakenteet Kaksi sykliä kehittyvät ohjauksen rakenteet Tutkinnonuudistus osana Bolognan prosessia tavoitteena eurooppalainen korkeakoulualue: yliopistojen rooli Euroopan kehittäjänä yhtenäinen tutkintorakenne ymmärrettävyys

Lisätiedot

KAKSI PÄÄTOIMISTA OPINTO-OHJAAJAA

KAKSI PÄÄTOIMISTA OPINTO-OHJAAJAA KAKSI PÄÄTOIMISTA OPINTO-OHJAAJAA n. 275 ohjattavaa / opo 13/14ABC-ryhmät ja 15DEF-ryhmät Tapani Pikkarainen Wilma-viesti tapani.pikkarainen(at)espoo.fi 0438245895 13/14DEF-ryhmät ja 15ABC-ryhmät Sami

Lisätiedot

Työnjohtokoulutuskokeilu Kaupan lähiesimies. Intoa ja inspiraatiota ammattikorkeakouluyhteistyöstä - vaan kenelle?

Työnjohtokoulutuskokeilu Kaupan lähiesimies. Intoa ja inspiraatiota ammattikorkeakouluyhteistyöstä - vaan kenelle? Työnjohtokoulutuskokeilu Kaupan lähiesimies Intoa ja inspiraatiota ammattikorkeakouluyhteistyöstä - vaan kenelle? Puustinen 19.4.2012 Kokeiluohjelmasta poimittua Tavoitteet ammattikorkeakouluyhteistyölle

Lisätiedot

LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA HYVÄ OPETTAMINEN

LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA HYVÄ OPETTAMINEN LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA HYVÄ OPETTAMINEN Mitä laaja-alainen osaaminen tarkoittaa? Mitä on hyvä opettaminen? Miten OPS 2016 muuttaa opettajuutta? Perusopetuksen tavoitteet ja laaja-alainen osaaminen

Lisätiedot

Osoite. Kansalaisuus Äidinkieli. Vanhempien / huoltajan luona Jos vain toisen huoltajan luona, kumman? Yksin omassa asunnossa Muuten, miten?

Osoite. Kansalaisuus Äidinkieli. Vanhempien / huoltajan luona Jos vain toisen huoltajan luona, kumman? Yksin omassa asunnossa Muuten, miten? TULOHAASTATTELULOMAKE Tämän lomakkeen tarkoituksena on helpottaa opiskelusi aloitusta ja suunnittelua. Luokanvalvojasi keskustelee kanssasi lomakkeen kysymyksistä ja perehdyttää Sinut ammatillisiin opintoihin.

Lisätiedot

Kaipaako työnantaja kansainvälistä osaajaa?

Kaipaako työnantaja kansainvälistä osaajaa? Kaipaako työnantaja kansainvälistä osaajaa? Vuoden 2005 selvityksen perusteella vain puolet työnantajista arvosti kansainvälistä kokemusta. Ulkomaankokemusta pidettiin jopa rasitteena. Työelämä muuttuu,

Lisätiedot

Näkökulmia verkostoituneen opetuksen tuottamiseen & toteuttamiseen

Näkökulmia verkostoituneen opetuksen tuottamiseen & toteuttamiseen Näkökulmia verkostoituneen opetuksen tuottamiseen & toteuttamiseen Torus-verkosto www.torus.oulu.fi Oulun yliopisto Historian laitos suunnittelija & koordinaattori Anita Honkala anita.honkala@oulu.fi Mikä

Lisätiedot

Sinustako tulevaisuuden opettaja?

Sinustako tulevaisuuden opettaja? Sinustako tulevaisuuden opettaja? Esityksen sisältö Sinustako tulevaisuuden opettaja? Aineenopettajaksi Kielten aineenopettajaksi Opettajankoulutuksessa Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaisessa

Lisätiedot