OSASTON SUUNNITTELU. Liikkuvien seinille, kattoon ym. heijastettavien logojen tulee pysyä oman osaston rajojen sisäpuolella.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OSASTON SUUNNITTELU. Liikkuvien seinille, kattoon ym. heijastettavien logojen tulee pysyä oman osaston rajojen sisäpuolella."

Transkriptio

1 OSASTON SUUNNITTELU Seuraavat asiat teidän tulisi ottaa huomioon messuille valmistautuessanne. Huom! Jos yrityksenne käyttää ulkopuolista rakentajaa, käykää heidän kanssaan läpi osastoon suunnitteluun, rakentamiseen ja purkuun liittyvät asiat sekä lähettäkää heille rakennuskirje, joka lähetetään teille marraskuussa 2010 sähköpostilla. Kaikki tiedot ovat saatavilla myös Matkamessujen verkkosivuilla. Osaston sijainti hallissa ja osastonumero Osastonne sijainti hallissa käy selville erillisestä piirroksesta, jonka olemme lähettäneet teille aikaisemmin. Piirroksesta näette myös osastonumeronne sekä mahdollisten lattiakaivojen ja pilareiden sijainnit. Suomen Messut kiinnittää osastonumerot otsalautaan tai sen puuttuessa seinään. Paloturvallisuusmääräysten mukaisesti osastojen väliin jääviä, piirroksessa vinoviivoitettuja alueita sekä osaston takaseinän ja hallin seinän väliin jääviä tiloja ei saa käyttää varastointiin. Palopostit on jätettävä vapaiksi sijoituspiirroksen mukaisesti (merkitty karttaan PP). Osaston korkeus Suomen Messuilta tilattujen osastorakenteiden vakiokorkeus on 250 cm ja otsalaudan 30 cm (profiilirakenteisen otsalaudan käytettävissä olevan vapaan tilan korkeus on 20 cm). Kaikille 250 cm ylittäville rakenne- ja somisteratkaisuille sekä ripustuksille tarvitaan Suomen Messujen teknisen neuvojan lupa. Ylikorkeat rakennelmat sijoitetaan vähintään kahden (2) metrin päähän naapuriosaston rajasta, ellei näytteilleasettaja itse naapuriosaston kanssa toisin kirjallisesti sovi. Tämä ei koske näyttelyesineitä. Liikkuvien seinille, kattoon ym. heijastettavien logojen tulee pysyä oman osaston rajojen sisäpuolella. Osaston yleisilme Siisti ja hyvin suunniteltu osasto houkuttelee kävijät tutustumaan yrityksenne tuotteisiin ja helpottaa osastollanne työskentelevien toimintaa. Jotta näyttelyn yleisilme olisi asiakasystävällinen, osastojen näkyvissä olevien rakenteiden, somisteiden yms. on oltava siistejä ja koko messujen ajan moitteettomassa kunnossa. Osastolle kuuluvat tavarat on pidettävä sen rajojen sisäpuolella. Edes esitteiden jakaminen osaston ulkopuolella ei ole mahdollista. Vapaita jakopisteitä voitte tiedustella myyntipäällikkö Anita Mäkelältä. Kaksikerrosrakennelmista lisänäkyvyyttä Kaksikerrosrakennelmat tuovat yrityksellenne paitsi lisätilaa myös lisänäkyvyyttä. Toisen kerroksen pinta-alasta veloitetaan 50 % lattiatilan korkeimmasta neliövuokrasta. Kaksikerrosrakennelmien pystyttämiseen tarvitaan aina Suomen Messujen ja viranomaisten ennakkolupa. Toimittakaa suunnitelmat lujuuslaskelmineen näyttelyn tekniselle neuvojalle viimeistään 45 päivää ennen rakennusajan alkamista.

2 Pilarit Hallin pilareiden ympärille voi pystyttää korkeintaan viiden (5) metrin korkuisia rakenteita. Pilareihin tai hallin muihin kiinteisiin rakenteisiin ei saa kiinnittää mitään. Kaasuilmapallot Kaasutäytteiset ilmapallot eivät ole sallittuja. Ripustaminen hallien katosta Somisteet Ripustaminen tehdään aina Suomen Messujen toimesta. Jos haluatte osastollenne ripustuksia, toimittakaa niistä tiedot ja tarvittavat piirrokset tekniselle neuvojalle viimeistään 45 päivää ennen näyttelyn alkua: Mika Olasmaa, Nanna Ihamäki, faksi , Kevyiden somisteiden ripustaminen on mahdollista: - hallissa 2 - hallissa 3 - hallissa 6 Hallissa 1 ripustaminen ei ole mahdollista. Hinnat ripustuspistettä kohden: - max 15 kg / piste alv 23 % / ensimmäinen ripustuspiste 95 + alv 23 % / kpl lisäripustuspisteet samalle osastolle Trussi- ja valopuomiripustukset Trussi- ja valopuomiripustukset tilataan Suomen Videoviestintä SVV Oy:ltä, puh , faksi Ne maksavat alv 23 % / ripustuspiste. Myös lisätiedot hallikohtaisista ripustusmahdollisuuksista Suomen Videoviestintä SVV Oy:ltä. Mahdollisesti tarvittavat ripustusmateriaalit yms. veloitetaan erikseen. Maton kiinnitys Osaston maton voi kiinnittää hallien lattiaan heikkoliimaisella teipillä (lattiasta vaikeasti irtoavien teippien käyttö on Helsingin Messukeskuksessa kielletty). Kaikki teipit on messujen jälkeen poistettava lattiasta. Korotettu lattia Jos osaston lattiaa korotetaan yli 12 cm, avoimet sivut on porrastettava tai niihin on rakennettava kaide. Raskaat näyttelyesineet Käynnissä esiteltävät raskaat koneet on varustettava painoa jakavalla alustalla. Näyttelyesineitä osastolle sijoittaessanne tulee varmistaa, että yleisö pääsee tutustumaan niihin turvallisesti ja vaivattomasti. Palo- ja muu turvallisuus osastolla

3 Osaston somistus- ym. materiaalien tulee olla paloluokiteltuja tai ne tulee palosuojata. Ohjeet perustuvat Suomen rakentamismääräyskokoelmaan sekä palo- ja pelastustoimesta annettuihin lakeihin ja asetuksiin. Lisätietoja paloturvallisuusasioissa antaa hallimestari, puh , Jos osastollanne on työnäytöksiä, näytösalueen tulee olla valvottu ja selkeästi rajattu kävijöiden turvallisuutta ajatellen. Lisätietoja työturvallisuusasioista antaa työnjohtaja Jari Hallamaa, puh Muistattehan lukea myös ohjeet näyttelyrakentamisesta ja turvallisuudesta Messukeskuksessa. Vesi-, viemäri- ja paineilmaliitännät Liitännät vaativat lattiakaivon osastolla tai sen läheisyydessä. Viemäreihin ei saa laskea kiinteitä, syövyttäviä tai ongelmajätteiksi katsottavia aineita. Mikäli osastollanne on elintarvikkeiden myyntiä, valmistusta tai tarjoatte maistiaisia kävijöille, toimintanne saattaa vaatia veden ja viemäröinnin. Ks. lisätietoja kohdasta luvat ja vakuutukset. Tekniset tilaukset - Messupalvelut Messupalvelut-esitteessämme ja FairNet -palvelussa kerrotaan tarkemmin Suomen Messujen tarjoamista suunnittelu-, rakentamis- ja vuokrauspalveluista sekä yhteistyökumppaneidemme tarjoamista palveluista. Käyttäkää sitä hyödyksenne omaa messuosastoa suunnitellessanne! Teknisiä tilauksia ovat: - Osastorakenteet, -kalusteet, matot, sähköt, kevyet ripustukset: Suomen Messut - Osaston siivous ja jätehuolto: SOL Siivouspalvelut Oy - Teksti- ja somistuspalvelut: Standiman Oy - Viherkasvit: Ambius, Viherkasvipalvelut - AV-palvelut, trussiripustukset: Suomen Videoviestintä SVV Oy - Nettiliittymät osastolle, Tele- ja tietoliikennepalvelut: Suomen Videoviestintä SVV Oy - Vesi, viemäröinti ja paineilma: ARE Oy - Logistiikkapalvelut (trukkipalvelut, huolinta- ja varastointipalvelut): Niemi Messulogistiikka Kaikissa teknisissä asioissa voitte ottaa yhteyttä näyttelyn tekniseen neuvojaan. Yksittäisiä tuotteita, kuten rakenteita, kalusteita, mattoa ja sähköjä voi tilata FairNetin kautta. Vuokrausehdot löytyvät sekä FairNetista että Messupalvelutesitteestä. Messujen aikana katkaistaan sähkö osastoilta yön ajaksi. Jos tarvitsette yösähköä esim. atk-laitteisiin tai jääkaappiin, muistakaa tilata pistorasia jatkuvalla virralla. Suomen Messuilta tilatut matot imuroidaan ennen näyttelyn avaamista. HUOM! Teknisten tilausten palautuspäivä on Muistattehan, että tilauksiin on liitettävä asennuspiirrokset.

4 Viimeistään 30 päivää ennen näyttelyä saapuneet tilaukset toimitetaan hinnastohinnoin. Tilaukset kannattaa tehdä ajoissa, sillä tätä myöhemmin saapuneisiin tilauksiin ja muutostöihin lisäämme 50 %:n hinnankorotuksen. Kaikkiin hintoihin lisätään arvonlisävero 23 %.

5 OSASTON RAKENTAMINEN Rakennusaika: klo 7 22 Osastojen on oltava rakenteiltaan valmiina sähkötöitä varten viimeisenä rakennuspäivänä klo mennessä. Jokaisella osastolla on oltava omat osastoa rajaavat seinät. Osastosi rajalla jo olevia naapuriosaston seiniä ei voi käyttää julisteiden kiinnittämiseen. Vakioseinä- ja profiilirakenteita ei voi yhdistää. Osastoille saapuvat tavaralähetykset Mikäli toimitatte lähetyksiä postin kautta kannattaa käyttää Kotipakettia tai Ovelle-pakettia, sillä silloin paketti toimitetaan suoraan osastollenne. Jos vastaanottajaa ei tavoiteta osastolta, tuodaan lähetyksen saapumisilmoitus Näytteilleasettajapalveluun ja itse paketti viedään postin toimipaikkaan (K-Market Pasaati, Asemapäällikönkatu 3), josta sen voi noutaa saapumisilmoitusta vastaan. Postipaketti ja Helposti-paketti on aina noudettava itse postista, kirjelähetykset toimitamme suoraan osastoille. Mikäli käytätte omaa kuljetusliikettä, huolitsijaa tai lähettipalvelua tavaran toimittamiseen, on vastaanottajan hyvä olla osastolla kuittaamassa lähetys. Suomen Messujen henkilökunta ei voi kuitata lähetystä vastaanotetuksi puolestanne. Jos vastaanottajaa ei tavoiteta, saattaa tavaran tuoja joutua viemään lähetyksen takaisin omiin varastoihinsa tai jättää tavarat osastolle ilman kuittausta. Lähetysosoite merkitään seuraavasti: Helsingin Messukeskus MATKA 2011 Näytteilleasettajan nimi + osastonumero Messuaukio HELSINKI Voitte myös tilata huolinnan Helsingin Messukeskuksessa toimivalta huolitsijaltamme Niemi Messulogistiikalta, jolloin huolintahenkilökunta hoitaa tavaran lähettämisen ja kuittaamisen. Tällöin osoite merkitään seuraavasti: Niemi Messulogistiikka Helsingin Messukeskus MATKA 2011 Näytteilleasettajan nimi + osaston numero Messuaukio HELSINKI Niemi Messulogistiikan huolinta- ja lähetysohjeet löytyvät FairNetista ja tästä näytteilleasettajakansiosta. Ajoneuvolla ajo halleissa Messujen rakennus- ja purkuaikoina näyttelyhalleihin voi ajaa pakettiautoilla ja sitä suuremmalla kuljetuskalustolla. Ajo halliin on sallittu vain tavaroiden kuljettamista varten. Tavarat on purettava pikaisesti, ja auto ajettava pois hallista viipymättä. Autojen tyhjäkäynti halleissa on kielletty.

6 Henkilöautoilla saa ajaa halliin sisälle ainoastaan silloin, kun auto vetää esimerkiksi peräkärryä. Hallin oville on varattu kuljetuskärryjä tavaran osastoille kuljettamista varten. Autolla ajo halleissa päättyy viimeisenä rakennuspäivänä klo Pidättehän huolen siitä, että yrityksenne kuljetuskalustoa tai matkailuajoneuvoja ei säilytetä Messukeskuksen pysäköintialueella messujen aikana. Näin messuvieraille jää paremmin pysäköintitilaa. Reklamaatiot Mahdolliset huomautukset osastorakenteista, kalusteista ja vastaavista tehdään kirjallisesti näytteilleasettajapalvelussa näyttelyn aikana.

7 OSASTON HUOLTAMINEN MESSUJEN AIKANA Messujen aikana osastojen huoltoajat ja ovet: to - pe klo 7-9, ovet 3.6, 6.6 ja 6.12 la - su klo 8-10, ovet 3.6, 6.6 ja 6.12 Muina aikoina tavaroita voidaan kuljettaa osastoille yleisösisäänkäyntien kautta. Jotta näyttelyn yleisilme olisi asiakasystävällinen, on osastojen näkyvissä olevien rakenteiden, somisteiden yms. oltava siistejä koko messujen ajan. OSASTON PURKAMINEN Purkuajat: klo klo 7 18 Osastojen purkamisen saa aloittaa vasta messujen sulkeuduttua. Näyttelytilat on luovutettava takaisin Suomen Messuille samassa kunnossa kuin ne olivat näytteilleasettajan käyttöön annettaessa. Suomen Messuilta tilatut rakenteet ja kalusteet puretaan Suomen Messujen toimesta näyttelyn päätyttyä. Halliin jääneet näytteilleasettajan tavarat siirretään huolitsijan (Niemi Messulogistiikka) toimesta pois näyttelyn purkuajan päätyttyä. Tavarat ovat noudettavissa huolitsijan varastosta syntyneitä kustannuksia vastaan kuukauden kuluessa. Välttyäksenne varkauksilta kannattaa viedä kaikki helposti irrotettavat tavarat pois heti näyttelyn sulkemisen jälkeen. Kaikki sähkövirta, myös jatkuva virta, katkaistaan osastoilta messujen sulkeuduttua. Jos tarvitsette osastollanne sähkövirtaa vielä tämän jälkeen, voitte sopia asiasta ennakkoon sähköpäivystäjän kanssa, puh Tapahtumapäivän päätyttyä näytteilleasettaja voi: 1. siivota osastonsa itse ja toimittaa lajittelemansa jätteet tapahtumaalueella oleviin Ekopisteisiin, 2. tilata siivousliikkeeltä osastonsa siivouksen (maksullinen palvelu), jolloin siivousliike tyhjentää osaston roska-astiat. Osaston siivouksen voi tilata FairNet-palvelun kautta tai sähköpostitse

HYVÄN TUULEN MESSUT 25. - 26.5.2013 JÄMSÄN JÄÄHALLIN JA PAUNUN KOULUN ALUEELLA LÄHIRUOKA- JA OUTLETMYYNTIPAIKKOJEN HINNAT

HYVÄN TUULEN MESSUT 25. - 26.5.2013 JÄMSÄN JÄÄHALLIN JA PAUNUN KOULUN ALUEELLA LÄHIRUOKA- JA OUTLETMYYNTIPAIKKOJEN HINNAT HYVÄN TUULEN MESSUT 25. - 26.5.2013 JÄMSÄN JÄÄHALLIN JA PAUNUN KOULUN ALUEELLA LÄHIRUOKA- JA OUTLETMYYNTIPAIKKOJEN HINNAT LÄHIRUOKA-JA OUTLETMYYNTIPAIKAT MYYDÄÄN PAKETTEINA, JOIHIN SISÄLTYY VALITTU ILMOITUS

Lisätiedot

TÄRKEITÄ LISÄOHJEITA GARDENIA-SALIN VUOKRAAJALLE

TÄRKEITÄ LISÄOHJEITA GARDENIA-SALIN VUOKRAAJALLE TÄRKEITÄ LISÄOHJEITA GARDENIA-SALIN VUOKRAAJALLE VARAAMINEN JA MAKSAMINEN Asiakas voi ensin tehdä alustavan varauksen, jonka hän vahvistaa tai peruu erikseen sovittuun aikaan mennessä. Jos samalle illalle

Lisätiedot

Tapahtumajärjestäjän C. 57

Tapahtumajärjestäjän C. 57 Tapahtumajärjestäjän opas C. 57 Tapahtumajärjestäjän opas Julkaisija: Etelä-Pohjanmaan liitto Julkaisu: C:57 ISBN 978-951-766-118-8 ISSN 1237-9948 Taitto: Mainostoimisto Jukka Kaminen Emme vastaa oppaan

Lisätiedot

WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT

WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT Näitä toimitusehtoja sovelletaan, kun Wippies, joka on osa Saunalahti Group Oyj:tä, tai sen kanssa samaan konserniin kuuluva yhtiö (jäljempänä Wippies, me ja niiden johdannaiset)

Lisätiedot

Asuinhuoneiston tavanomainen kuluminen ja asunnon siivous

Asuinhuoneiston tavanomainen kuluminen ja asunnon siivous Ohje vuokravälittäjälle, vuokranantajalle, vuokralaiselle ja isännöitsijälle Asuinhuoneiston tavanomainen kuluminen ja asunnon siivous Mitä on tavanomainen kuluminen? Yleiset periaatteet Tavanomaisella

Lisätiedot

Mikko Hollmén, Lauri Solin, Taru Tumi. Jaana Kivipelto ja Marika Venäläinen. Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry 2001

Mikko Hollmén, Lauri Solin, Taru Tumi. Jaana Kivipelto ja Marika Venäläinen. Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry 2001 Kisavartion opas Tekstit Mikko Hollmén, Lauri Solin, Taru Tumi Toimittajat Jaana Kivipelto ja Marika Venäläinen Piirrokset Tommi Lukinmaa Taittaja Eppu Lahtinen Julkaisija Suomen Partiolaiset - Finlands

Lisätiedot

Mitä teknisten tilojen mitoitusta käytetään? Teknisten tilojen koko määräytyy suunnitteluratkaisun mukaisesti.

Mitä teknisten tilojen mitoitusta käytetään? Teknisten tilojen koko määräytyy suunnitteluratkaisun mukaisesti. Kysymys 1. Mikä on ehdoton välituntipihan minimikoko tontilla? Välituntipihalle ei ole ehdotonta minimikokoa. Suosituksissa mainitaan miniminä 5 m2/oppilas. Keskusta-alueilla ei tällaiseen mitoitukseen

Lisätiedot

Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallin asiakkaille, henkilökunnalle ja järjestöille

Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallin asiakkaille, henkilökunnalle ja järjestöille Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallin asiakkaille, henkilökunnalle ja järjestöille Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry 2013 Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallien asiakkaille,

Lisätiedot

ISÄNNÖINTI 2015. Huoneiston muutostyöt ja valvonta taloyhtiössä

ISÄNNÖINTI 2015. Huoneiston muutostyöt ja valvonta taloyhtiössä ISÄNNÖINTI SAARINEN ISÄNNÖINTI SAARINEN - Laatua ja luotettavuutta - www.isannointisaarinen.fi Huoneiston muutostyöt ja valvonta taloyhtiössä Tässä lehdessä: Talonmies, huoltoliike, huoltoyhtiö Mikä on

Lisätiedot

Elintarvikemyymälän tai -kioskin perustaminen Käytännön neuvoja, jotka nopeuttavat perustamista ja toiminnan aloittamista.

Elintarvikemyymälän tai -kioskin perustaminen Käytännön neuvoja, jotka nopeuttavat perustamista ja toiminnan aloittamista. Elintarvikemyymälän tai -kioskin perustaminen Käytännön neuvoja, jotka nopeuttavat perustamista ja toiminnan aloittamista. Hyvä suunnittelu nopeuttaa käynnistämistä Tähän oppaaseen on koottu käytännön

Lisätiedot

Asuntovaunuja, peräkärryjä yms. ei yleensä saa säilyttää taloyhtiön pysäköintialueilla.

Asuntovaunuja, peräkärryjä yms. ei yleensä saa säilyttää taloyhtiön pysäköintialueilla. AUTOPAIKAT Taloyhtiön vapaita autopaikkoja voit tiedustella toimistostamme. Yhtiön omistamista pylväspaikoista, katoksista ja talleista peritään pääsääntöisesti vuokraa ja niille pysäköinti ilman varausta

Lisätiedot

Kiinteistön omistajan ja haltijan velvollisuudet

Kiinteistön omistajan ja haltijan velvollisuudet Kiinteistön omistajan ja haltijan velvollisuudet 1.9.2011 tätä opasta päivitetään ajoittain. uusin versio on saatavilla if vahinkovakuutuksen kotisivuilta if.fi Tähän oppaaseen on koottu kiinteistöjen

Lisätiedot

Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallin asiakkaille

Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallin asiakkaille Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallin asiakkaille Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry 2013 Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallien asiakkaille Oppaan on laatinut Suomen Uimaopetus-

Lisätiedot

KAUPPIAAN ABC - OPAS

KAUPPIAAN ABC - OPAS Torit - Markkinat - Messut - Festit KAUPPIAAN ABC - OPAS kaikille tori- ja tapahtumaelinkeinossa työskenteleville selkeästi osa-alueittain esitettynä sekä kattavasti huomioiden elintarvikkeiden ulkomyynnin

Lisätiedot

FIN TIETOA KÄYTTÄJILLE. www.toll-collect.de SAKSAN TIEMAKSUJÄRJESTELMÄ. Päivitetty painos. Toimeksiantaja

FIN TIETOA KÄYTTÄJILLE. www.toll-collect.de SAKSAN TIEMAKSUJÄRJESTELMÄ. Päivitetty painos. Toimeksiantaja FIN SAKSAN TIEMAKSUJÄRJESTELMÄ TIETOA KÄYTTÄJILLE Päivitetty painos 2014 Toimeksiantaja www.toll-collect.de SISÄLLYS Johdanto... 1 1 Yleistä... 2 2 Tiemaksuvelvollisuus... 4 2.1 Tiemaksuvelvollisuuteen

Lisätiedot

Hyvinvoiva, turvallinen ja ympäristöystävällinen talli - opas vastuulliseen tallitoimintaan. Pesonen, I., Virtanen, H. & Jansson, H. (toim.

Hyvinvoiva, turvallinen ja ympäristöystävällinen talli - opas vastuulliseen tallitoimintaan. Pesonen, I., Virtanen, H. & Jansson, H. (toim. Hyvinvoiva, turvallinen ja ympäristöystävällinen talli - opas vastuulliseen tallitoimintaan Pesonen, I., Virtanen, H. & Jansson, H. (toim.) Hyvinvoiva, turvallinen ja ympäristöystävällinen talli - opas

Lisätiedot

Määräykset on hyväksytty. Hangossa, Siuntiossa. ja Vihdissä.

Määräykset on hyväksytty. Hangossa, Siuntiossa. ja Vihdissä. JÄTEHUOLTOMÄÄRÄYKSET Nämä jätehuoltomääräykset on annettu jätelain 91 :n no- jalla. Määräykset on hyväksytty nassa 5.2. 2015, 3. Länsi-Uudenmaann jätelautakun- Jätehuoltomääräykset ovat voimassa a 1.3.2015

Lisätiedot

Kotisatamaa hoitaa ja sen kehittämistä suunnittelee satamatoimikunta jota valvoo Turun Pursiseuran hallitus.

Kotisatamaa hoitaa ja sen kehittämistä suunnittelee satamatoimikunta jota valvoo Turun Pursiseuran hallitus. TURUN PURSISEURA KOTISATAMAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Seuraavien sääntöjen ja ohjeiden tarkoituksena on kotisataman alueella liikkuvien seuran jäsenten ja heidän vieraidensa vapaa-ajan toimien ja yleisen viihtyvyyden

Lisätiedot

Sähköinen Express Import -palvelu

Sähköinen Express Import -palvelu Sähköinen Express Import -palvelu opas vastaanottajalle TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi. Express

Lisätiedot

URAKKAMAAILMA.FI PALVELU- JA SOPIMUSEHDOT

URAKKAMAAILMA.FI PALVELU- JA SOPIMUSEHDOT URAKKAMAAILMA OY Voimassa 15.1.2015 lukien 1 (10) URAKKAMAAILMA.FI PALVELU- JA SOPIMUSEHDOT 1. SOVELTAMINEN JA KOHDE 1.1 Näitä Sopimusehtoja sovelletaan Urakkamaailma Oy:n (Urakkamaailma on Remonttibulevardi

Lisätiedot

YT10 YRITYKSEN KÄYNNISTÄMISTOIMET

YT10 YRITYKSEN KÄYNNISTÄMISTOIMET YT10 YRITYKSEN KÄYNNISTÄMISTOIMET businessoulu.com 2015 2 YT10 YRITYKSEN KÄYNNISTÄMISTOIMET SISÄLTÖ SIVU 1. YLEISTÄ 3 2. YRITTÄJÄN VAKUUTUKSET 3 2.1 Yrittäjän eläkevakuutus eli YEL 3 2.2 Yrittäjän muut

Lisätiedot

Suomen toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry on vahvistanut nämä rakennusurakan. jotka on valmisteltu yhteistyössä Rakennusteollisuuden

Suomen toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry on vahvistanut nämä rakennusurakan. jotka on valmisteltu yhteistyössä Rakennusteollisuuden RT 16-10660 LVI 03-10277 Ratu 417-T KH 20-00241 ohjetiedosto maaliskuu 1998 1 (19) RAKENNUSURAKAN YLEISET SOPIMUSEHDOT Allmänna avtalsvillkor för byggnadsentreprenader General conditions for building contracts

Lisätiedot

VERKONKUTOJAN KÄSIKIRJA nro 2 Miten toteuttaa kylän, seutukunnan tai maakunnan kattava valokuituverkko?

VERKONKUTOJAN KÄSIKIRJA nro 2 Miten toteuttaa kylän, seutukunnan tai maakunnan kattava valokuituverkko? VERKONKUTOJAN KÄSIKIRJA nro 2 Miten toteuttaa kylän, seutukunnan tai maakunnan kattava valokuituverkko? Tuija Riukulehto Suomen Seutuverkot ry Maaseudun verkkorakenteet hanke 2007 SISÄLLYSLUETTELO: 1

Lisätiedot

LVI-suunnitelmien tarkastusasiakirja Erno Sjögren

LVI-suunnitelmien tarkastusasiakirja Erno Sjögren Metropolia Ammattikorkeakoulu Talotekniikan koulutusohjelma LVI-suunnitelmien tarkastusasiakirja Erno Sjögren Insinöörityö: 30.05.2010 Ohjaaja: rakennuttajainsinööri Pekka Talonpoika Ohjaava opettaja:

Lisätiedot

Hyödyllistä tietoa Sinun ja perheesi turvaksi.

Hyödyllistä tietoa Sinun ja perheesi turvaksi. Hyödyllistä tietoa Sinun ja perheesi turvaksi. KOTISI TURVALLISUUS on sinun vastuullasi Me kaikki vaikutamme oman elinympäristömme turvallisuuteen. Onnettomuudet tulevat aina yllätyksenä, eikä niitä kaikkia

Lisätiedot

Kysymys 1. Mistä tiedän verkkokaupasta ostaessani, toimiiko paketinohjauspalvelu juuri kyseisen

Kysymys 1. Mistä tiedän verkkokaupasta ostaessani, toimiiko paketinohjauspalvelu juuri kyseisen Usein kysyttyjä kysymyksiä ohjauspalvelusta 26.3.2015 Kysymys 1. Mistä tiedän verkkokaupasta ostaessani, toimiiko paketinohjauspalvelu juuri kyseisen verkkokaupan lähetysten kohdalla? Miten ranskalaisen

Lisätiedot

tempo LIIGAT & LASTI Näin valitaan oikea WMS Britax: Varastointi ja kuljetukset samalta kumppanilta TEEMA TEKNIIKKA

tempo LIIGAT & LASTI Näin valitaan oikea WMS Britax: Varastointi ja kuljetukset samalta kumppanilta TEEMA TEKNIIKKA Britax: Varastointi ja kuljetukset samalta kumppanilta tempo Logistiikkalehti Tempo. Posten Logistikin yrityslehti. 2.2013 LIIGAT & LASTI TEEMA Käteisen käyttö vähenee: Tavarantoimitusketjut kiinnostavat

Lisätiedot

Skanskan työturvallisuus-, ympäristö- ja logistiikkavaatimukset (STYL aliurakassa)

Skanskan työturvallisuus-, ympäristö- ja logistiikkavaatimukset (STYL aliurakassa) Skanskan työturvallisuus-, ympäristö- ja logistiikkavaatimukset (STYL aliurakassa) 1.1.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 VAATIMUKSET TYÖTURVALLISUUDESTA JA YMPÄRISTÖSTÄ... 2 Työn vaarojen arviointi ja hallinta...

Lisätiedot

MAJOITUSPALVELUJEN VARAUSEHDOT

MAJOITUSPALVELUJEN VARAUSEHDOT MAJOITUSPALVELUJEN VARAUSEHDOT Yleiset sopimusehdot Posioshop.com -verkkokaupassa olevat majoitusyrittäjät (jäljempänä omistaja) noudattavat vuokraamisessa seuraavia ehtoja. Nämä ehdot tulevat kumpaakin

Lisätiedot

Hyväksytty yhteisessä kirkkovaltuustossa huhtikuun 19. päivänä 2012 ja vahvistettu Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulissa kesäkuun 13. päivänä 2012.

Hyväksytty yhteisessä kirkkovaltuustossa huhtikuun 19. päivänä 2012 ja vahvistettu Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulissa kesäkuun 13. päivänä 2012. HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ HAUTAUSTOIMEN OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty yhteisessä kirkkovaltuustossa huhtikuun 19. päivänä 2012 ja vahvistettu Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulissa kesäkuun 13. päivänä 2012.

Lisätiedot