Sähkömoottorin asennus etupyörään (Huom. Toimitus ei sisällä akkuja eikä akkukoteloa)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sähkömoottorin asennus etupyörään (Huom. Toimitus ei sisällä akkuja eikä akkukoteloa)"

Transkriptio

1 Asennusohje page 1 ( 10 ) Etuvanne jossa 250W/24 VDC moottori Sähkömoottorin asennus etupyörään (Huom. Toimitus ei sisällä akkuja eikä akkukoteloa) Akkulaturi. Huom ainoastaan sisäkäyttöön Säädinyksikkö Akulle menevä virtapiuha (ruskea sulakkeellinen) 24 VDC Kaasukahva ja kädensija Ei pakollista asentaa PAS-sensori moottori käynnistyy poljettaessa. Akun varauksen ilmaisin ei pakollinen asentaa Virtakytkin Ei pakollinen asentaa Jarrukahvat 2 kpl virrat katkeaa moottorista kun painaa jarrua

2 Asennusohje page 2 ( 10 ) Yleistä tielainsäädöstä. 19 Moottorittomat ajoneuvot Polkupyörällä tarkoitetaan yhden tai useamman henkilön tai tavaran kuljettamiseen valmistettua, vähintään kaksipyöräistä, polkimin tai käsikammin varustettua moottoritonta ajoneuvoa. Polkupyöräksi katsotaan myös sellainen enintään 250 W:n tehoisella sähkömoottorilla varustettu ajoneuvo, jonka moottori toimii vain poljettaessa ja kytkeytyy toiminnasta viimeistään nopeuden saavuttaessa 25 kilometriä tunnissa. Eli kyseinen sähköpyöräsetti on lainsäädösten mukainen jos ei asenna kaasukahvaa, vaan moottorin sensorina toimii PAS-sensori joka tulee kampeen kiinni. Tällä tavoin moottori lähtee käyntiin silloin kun poljetaan. Kun kaasukahva on asennettuna pystyy pyörällä lähtemään moottorin avustuksella ilman polkemista. Akkujen kokoa kannattaa miettiä oman tarpeen mukaan. (Kuin pitkiä pyörälenkkejä haluaa tehdä) Moottorin ottama teho täydellä kuormituksella on n. 10 Ah, eli jos haluat akkujen kestävän noin tunnin, käytä 2 kpl 12 voltin ja 10 ampeeritunnin akkuja sarjassa. Mukana tuleva akkulaturi on yhteensopiva kuiva/lyijyakkujen lataukseen. (Li-on akkuista ei ole tietoa voiko kyseisellä laturilla niitä ladata. ) Moottoroitu etuvanne on leveydeltään samaa luokkaa kuin olemassaolevat pyörän vanteet. Joissain tapauksissa on ollut ongelmana läpiakselin meneminen pyörän U- haarukkaan. Läpiakseli on ollut paksumpi kuin haarukan U-kolo. On joutunut joskus rälläköimään haarukan seinämiä hieman isommiksi. Kuitenkin tiukka sovitus olisi hyvästä koska moottori tekee jatkuvan jännityksen akseliin. Pyörämerkkejä on monenlaisia, mutta yleensä sähköpyörän asennus sujuu ongelmitta. Teknistä tietoa sähköpyöräsetistä. Moottori 24 VDC /250 W HUB moottori. Tässä moottorissa ei ole muovisia hammasrattaita kuin monessa muissa versioissa. Täysin huoltovapaa. Vanne 26/28 tuuman koolla tuplakehällä oleva vanne. Säädin 24 VDC / 250 W (käy ainoastaan HUB-moottorille) Käyttölämpötila celsiusta. (alhainen lämpötila talvella voi vahingoittaa johtoja jotka joutuvat taitokseen ohjaustangossa. Myös akkujen kapasiteetti heikkenee kylmyyden johdosta)

3 Asennusohje page 3 ( 10 ) Malliesimerkkinä on normaali 28 tuumainen miesten rumpuvaihteinen pyörä. Pura pyöräsetti pahvilaatikosta.

4 Asennusohje page 4 ( 10 ) 3. Poista suojukset komponenttien ympäriltä. Kytkennät on valmiiksi paikoillaan, jotta näet miten ne lopussa kytketään. Kuitenkaan ei ole mahdollista kytkeä väärin koska on värijärjestys ja liittimet on erikokoisia. 4. Poista alkuperäinen pyöränvanne. Voi olla että joissakin polkupyörämalleissa joutuu joko rälläkällä tai viilalla avartamaan hiukkasen näitä U- haarukoita.mittaa U-haarukat ja etuvanteen akseli jotta et työstä liikaa.

5 Asennusohje page 5 ( 10 ) 5. Asenna paikoilleen sähköavusteinen pyöränvanne. Huomioi oikea suunta, ettei pyörä pyöri väärinpäin. Moottorin ohjausjännitejohto tulee päältäpäin katsottuna tulla ulos pyörän vasemmalta puolen. 6. Huomioi että yksi prikka tulee haarukan sisäpuolelle ja kaksi prikkaa tulee mutterin puolelle. Huomioi myös että lukitusprikat mutterinpuolelle tulee niin että lukitusosa tulee ylöspäin (kuvan osoittamalla tavalla) 1 prikka Lukitusprikka ja normaali prikka 7. PAS sensorin asennus. (Pedal assistant) Poista pyörän vasemmanpuoleinen kampi.

6 Asennusohje page 6 ( 10 ) 8. Pas sensori kuuluisi asentaa kuvan mukaisesti mutta kyseiseen pyörään ei saatu sitä lukittua paikoilleen. 9. Katsoimme helpommaksi asentaa passensori nippusiteillä tukirunkoon.

7 Asennusohje page 7 ( 10 ) Asenna magneettilevy pyörän kampeen. Jos sovitus on liian tiukka poraa reikää isommaksi. HUOM. Huomioi magneetilevyssä olevat nuolet. Jos sensori asennetaan tukirunkoon niinkuin kuvassa täytyy magneetilevyn olla niinpäin että nuolet ovat sisäpuolella. Eli toisinpäin kuin kuvassa. Muuten sensori ei reagoi magneettilevyyn. Siis magneettilevyssä olevat nuolet on oltava sensoriin päin. Asenna kampi takaisin paikoilleen. 12. Kaasukahvan ja jarrukahvojen asennus. Poista alkuperäiset kädensijat ja jarrukahvat.

8 Asennusohje page 8 ( 10 ) 13. Asenna kaasukahva paikoilleen ja kiristä kuusiokoloavaimella. Jos pyörässäsi on kahvalliset etu,- ja takajarrut, poista myös vaihteenvalitsin ja laita jarrukahva ensimmäisenä paikoilleen ohjaustangon oikealle puolen. HUOM. Suomen tieliikennelain mukaan tätä EI saa asentaa paikoilleen. 14. Jarrukahva ja kädensija asennettuna vasemmalle puolen. (Kytke myös jarruvaijeri paikoilleen ja säädä jarrut) Huom. Pyöräsetissä on liittimelle kytketty kaksi jarrukahvaa. Jos pyörässäsi on vain yksi jarrukahva, esim eturenkaalle ja rumpujarru takana, et tarvi silloin kuin yhden jarrukahvan. Toisen ylimäärisen jarrukahvan voi sivuleikkureilla katkaista liittimen juuresta pois. (valkoinen liitin joka menee ohjainyksikköön). 15. Akun varaustilan ilmaisin. Kiinnitä akun varausilmaisin esim, ohjaustankoon tai muulle sopivalle paikalle. Ei ole pakollinen asentaa.

9 Asennusohje page 9 ( 10 ) 16. Akkukotelo. Pyöräsetin mukana tulee toimittajan kankaasta tehty akkukotelo, joka raatin mielestä ei ole kovinkaan luotettava, Pyöräliikkeistä löytyy muutamilla eurolla jämerämpiä pyöräkoteloita / satulalaukkuja joihin akut ja säätimen voi sijoittaa. Akkukotelo kannattaa suunnitella akkujen koon mukaan. Esimerkkitapauksessa löytyi biltemasta halpa pehmustettu pussukka kahdelle 7.2 amppeeritunnin akuille. 17. Tässä vaiheessa kun kaikki komponentit on laitettu paikoilleen, kannattaa johtoja alkaa nippusiteillä siistimään paikoilleen ja kuljettamaan akkukoteloa päin. Huomioi ohjaustangossa että johdot ovat tarpeeksi löysällä kun ohjaustankoa käännetään molempiin ääriasentoihin. 18. Kuvassa johdot tulossa akkukoteloon ja säätimelle. Kytke liittimet oikeille paikoille. Huom. Vaikka säädin vaikuttaa vesitiiviiltä paketilta suositellaan sen laittamista kuitenkin kotelon sisälle. Liitä moottorin jännitejohdot samoihin väreihin. (sininen / vihreä ja keltainen)

10 Asennusohje page 10 ( 10 ) 19. Asenna akut paikoilleen. Akut joudut sarjoittamaan jotta saat 24 VDC käyttöjännitteeksi. Kyseisissä 7.2 ampeeritunnin Panasonicin akkuissa on abikoliittimet. Tee välijohto akkujen sarjoittamiseksi ja kytke myös virtakaapeli akkuihin. Ruskea kaapeli joka menee sulakkeelle on + Sininen kaapeli on Sulje akkukotelo ja varmista että akut on kunnolla paikoillaan eivätkä pääse heilumaan / irroittamaan muita johtoja. Tarvittaessa voi akkukoteloon laittaa jotain pehmustetta että paketti pysyy kasassa ja kestää isompaa tärryytystä. 21. Kyseiseen asennukseen emme laittaneet avaimellista virtakytkintä joka tuli setissä mukana. Mielestämme oli helpompaa käyttää olemassaolevaa XLR liitintä jolla virta sammutetaan pyörästä. Samaa liitintä joutuu kuitenkin irroittamaan kun akut laitetaan lataukseen. Muutenkin virran säästämiseksi on parempi irroittaa liitin aina kun lopettaa ajamisen. Mukavan leppoisia pyöräilyhetkiä (äänettömiä ja saasteettomia sellaisia) toivoo Green Choicen poppoo.

Ennen ajamista 1. Aluksi

Ennen ajamista 1. Aluksi Ennen ajamista Lue nämä käyttöohjeet ja tarkista pyörän kaikkien osien kunto ennen ensimmäistä ajoa. Jos ajat vesi- tai lumisateessa hidasta vauhtia ja kasvata jarrutusmatkaa varmistaaksesi turvallisen

Lisätiedot

Maantiepyörän Asennusohjeet

Maantiepyörän Asennusohjeet n Asennusohjeet n Asennusohjeet I. Laatikon purkaminen 4 II. Etupyörän valmistelut 4 III. Etupyörän asennus 5 IV. Etupyörän kiinnitys haarukkaan 8 V. Ohjaustangon säätäminen 8 VI. Satulan asennus 9 VII.

Lisätiedot

HUVIVENEIDEN 12 V SÄHKÖJÄRJESTELMÄ

HUVIVENEIDEN 12 V SÄHKÖJÄRJESTELMÄ Huviveneiden 12 VDC sähköjärjestelmät 1 (23) HUVIVENEIDEN 12 V SÄHKÖJÄRJESTELMÄ Sisältö HUVIVENEIDEN 12 V SÄHKÖJÄRJESTELMÄ 1 1. Yleistä... 2 2. Sähkökeskus... 2 3. Pääsähköjakelu... 4 4. Kaapelointi...

Lisätiedot

ILMALÄMPÖPUMPPU. Yleisasennus- ja käyttöohje. Vers. 5.1

ILMALÄMPÖPUMPPU. Yleisasennus- ja käyttöohje. Vers. 5.1 ILMALÄMPÖPUMPPU Yleisasennus- ja käyttöohje Vers. 5.1 JOHDANTO Arvoisa Ultimate Ilmalämpöpumppuasiakkaamme LUE asennusohjeet huolellisesti AINA ENNEN ASENNUSTA ja pyydä myös asentajaasi tutustumaan asennusohjeisiin.

Lisätiedot

Sähköavusteinen TranzX PST (Power Support Technology) -polkupyörä

Sähköavusteinen TranzX PST (Power Support Technology) -polkupyörä 1 Sähköavusteinen TranzX PST (Power Support Technology) -polkupyörä TranzX PST (Power Support Technology) Sähköavusteinen polkupyörä Johdanto Onnittelut uuden TranzX PST:n hankinnasta. Sähköavusteisella

Lisätiedot

60 Warn Industries, Inc.

60 Warn Industries, Inc. 60 Warn Industries, Inc. Varoitukset ja varo-ilmoitukset VAROITUS Lukiessasi näitä ohjeita näet huomautuksia ja varoituksia, jotka on merkitty otsikoilla VAROITUS, VARO, HUOMIO ja HUOMAUTUS. Kullakin viestityypillä

Lisätiedot

2.0 ------- 2008. Maahantuoja: Assisting Automation Services Finland Oy, www.aas.fi Tuotteen kotisivut: www.ambrogio.fi

2.0 ------- 2008. Maahantuoja: Assisting Automation Services Finland Oy, www.aas.fi Tuotteen kotisivut: www.ambrogio.fi 1 Käyttäjän opas 2.0 ------- 2008 L300 Basic Ruohonleikkuurobotti 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 4 Käyttöohjeen tarkoitus... 4 Valmistajan ja laitteen tiedot... 4 Laitteen huolto... 4 Yleistä laitteesta...

Lisätiedot

JC 50 Q-7 OMISTAJAN KÄSIKIRJA

JC 50 Q-7 OMISTAJAN KÄSIKIRJA JC 50 Q-7 OMISTAJAN KÄSIKIRJA ONNEKSI OLKOON HIENOSTA VALINNASTASI Olet nyt hyvin suunnitellun ja laadukkaasti valmistetun JINCHENG:n omistaja. Jotta voisit nauttia parhaiten uudesta mopostasi, lue tämä

Lisätiedot

Ohjekirja 2003. Royal 720 GXL Royal 780 TDL Royal 780 GLE Royal 780 GXL

Ohjekirja 2003. Royal 720 GXL Royal 780 TDL Royal 780 GLE Royal 780 GXL Ohjekirja 2003 SF Royal 720 GXL Royal 780 TDL Royal 780 GLE Royal 780 GXL ONNEA UUDELLE KABE-MATKAILUVAUNULLENNE Onnea valintanne johdosta. Olemme täysin vakuuttuneita siitä, että matkailuvaunu vastaa

Lisätiedot

Vehicle Technology QUALITY FOR LIFE. Asennus- ja käyttöohjeet. Sähkökäyttöinen Comfort-tukijärjestelmä (E.C.S) 1361478_a

Vehicle Technology QUALITY FOR LIFE. Asennus- ja käyttöohjeet. Sähkökäyttöinen Comfort-tukijärjestelmä (E.C.S) 1361478_a Vehicle Technology QUALITY FOR LIFE Asennus- ja käyttöohjeet Sähkökäyttöinen Comfort-tukijärjestelmä (E.C.S) 1361478_a _ Pikaohje E.C.S. (sähkökäyttöinen Comfort-tukijärjestelmä) Järjestelmän käynnistys:

Lisätiedot

Liite: Polkupyörän huolto

Liite: Polkupyörän huolto Liite: Polkupyörän huolto Lähde: http://fi.wikibooks.org/wiki/polkupyörän_huolto_ja_korjaus Perushuolto Tarvittavat välineet Rätti ja vesisanko Öljypullo Pyörän pumppu Perushuollon toimenpiteet Pyörän

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B

KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B Suomi 2011 Handicare Kaikki oikeudet pidätetään. Tässä esitettyjä tietoja ei saa jäljentää eikä julkaista missään muodossa, painettuna, valokopiona, mikrofi lminä tai millään

Lisätiedot

SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS

SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS Pyörän Omistajan Opas 9:s painos, 2007 Tämä opas täyttää EN Standardit 14764, 14765, 14766 ja 14781. TÄRKEÄÄ: Tämä opas sisältää tärkeitä tietoja, jotka koskevat pyörän

Lisätiedot

D-TEK Kylmäainevuodon etsin

D-TEK Kylmäainevuodon etsin D-TEK Kylmäainevuodon etsin Tuotteen kuvaus: - sähkökemiallisesti lämmitetty diodi anturi - No-reset toiminta CFC, HCFC ja HFC- kylmäaineille - Automaattikalibrointi - Joustava anturivarsi - Vaahtomuovisuodatin

Lisätiedot

Mukavamman mökkielämän puolesta!

Mukavamman mökkielämän puolesta! TUOTELUETTELO 2015 / 2016 ï $XULQNRSDQHHOLM UMHVWHOP W ï.ddvxodlwwhhw ï 2PD9RLPDODUDWNDLVXW ï 0 NNLN \P O W ï 9 M NDDSLW ï 0 NLQ O PPLW\V Mukavamman mökkielämän puolesta! Sisällysluettelo 5 ENERGIA 8 15

Lisätiedot

MAANTIEKÄYTTÖÖN Tämä moottoripyörä on suunniteltu ainoastaan maantiekäyttöön.

MAANTIEKÄYTTÖÖN Tämä moottoripyörä on suunniteltu ainoastaan maantiekäyttöön. TÄRKEÄÄ TIETOA KULJETTAJA JA MATKUSTAJA Tämä moottoripyörä on suunniteltu kuljettajan ja yhden matkustajan kuljetukseen. Älä koskaan ylitä pyörän maksimikantavuutta, mukaan laskien lisävarusteet ja kuorma.

Lisätiedot

Posiplan-vaihteen suunnittelijan opas

Posiplan-vaihteen suunnittelijan opas Posiplan-vaihteen suunnittelijan opas Vaihde pieni, välitys suuri Sisältö Vaihde pieni, välitys suuri...3 Mitä tämä opas sisältää?...3 Kenelle tämä opas on tarkoitettu?...3 Millaisiin sovelluksiin Posiplan

Lisätiedot

Akkulaturi PLN-24CH12 and PRS-48CH12. Asennus- ja käyttöopas

Akkulaturi PLN-24CH12 and PRS-48CH12. Asennus- ja käyttöopas Akkulaturi PLN-24CH12 and PRS-48CH12 fi Asennus- ja käyttöopas Akkulaturi Sisällysluettelo fi 3 Sisällysluettelo 1 Turvaluokitus 5 2 Tietoja lyhyesti 6 2.1 Oppaan tarkoitus 6 2.2 Digitaalinen asiakirja

Lisätiedot

SmartStart. Käyttö - ja asennusohje. www.defa.com

SmartStart. Käyttö - ja asennusohje. www.defa.com SmartStart Käyttö - ja asennusohje www.defa.com SISÄLLYS SMARTSTART 3 YLEISESTI KÄYTTÖOHJEESTA 3 TOIMINTOPERIAATE 4 NÄYTTÖ 4 SYMBOLIT 5 NÄYTÖN PÄÄKUVAT 6 ASETUKSET 7 KELLO 7 PÄIVÄMÄÄRÄ 7 TEHDASASETUKSET

Lisätiedot

Z-Tech Alpan käyttö- ja huolto-ohje sekä takuuehdot

Z-Tech Alpan käyttö- ja huolto-ohje sekä takuuehdot Maahantuoja: Advantage Engineering Oy Skand.fi Z-Tech Alpan käyttö- ja huolto-ohje sekä takuuehdot Olet tehnyt hyvän valinnan ostaessasi ZTech-sähköpyörän! ZTechin sähköpyörät ovat Euroopan parhaissa pyöräilymaissa

Lisätiedot

HUOLTO- OPAS FRYMASTER BIELA14 SERIES GEN II LOV SÄHKÖTOIMINEN RASVAKEITIN

HUOLTO- OPAS FRYMASTER BIELA14 SERIES GEN II LOV SÄHKÖTOIMINEN RASVAKEITIN HUOLTO- OPAS FRYMASTER BIELA14 SERIES GEN II LOV SÄHKÖTOIMINEN RASVAKEITIN Tämä laitetta käsittelevä osio on liitettävä laitekäsikirjan rasvakeitintä koskevaan kohtaan. TURVALLISUUSOHJE Tämän tai minkään

Lisätiedot

03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001. Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Honda Motor Co., Ltd. 2003

03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001. Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Honda Motor Co., Ltd. 2003 03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001 Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA Honda Motor Co., Ltd. 2003 03/05/08 21:19:28 3FKRH600_002 TÄRKEÄÄ TIETOA KULJETTAJA JA MATKUSTAJA Tämä moottoripyörä on suunniteltu kuljettajan

Lisätiedot

KÄYTÄ MIELUITEN SYNTEETTISTÄ 2-TAHTIÖLJYÄ, SEKOITUSSUHTEEN ON OLTAVA TARKKA! (20:1 ALLE 250KM = 5%) (25:1 > 250KM = 4%).

KÄYTÄ MIELUITEN SYNTEETTISTÄ 2-TAHTIÖLJYÄ, SEKOITUSSUHTEEN ON OLTAVA TARKKA! (20:1 ALLE 250KM = 5%) (25:1 > 250KM = 4%). 2-TAHTIMOOTTORIN ASENNUSOHJEET TAVALLISEEN MIESTENPYÖRÄÄN TEE ASENNUS HUOLELLA. SINÄ OLET VASTUUSSA ASENNUKSEN JA ITSESI TURVALLISUUDESTA!!!! ------TÄRKEÄÄ: 2-TAHTIMOOTTORIN BENSAAN LISÄTÄÄN ÖLJYÄ:------

Lisätiedot

Auto Mower. Käyttöohje 101 89 90-11. Lue käyttöohje huolellisesti ja tutustu sen sisältöön, ennen kuin alat käyttää Auto Mower.

Auto Mower. Käyttöohje 101 89 90-11. Lue käyttöohje huolellisesti ja tutustu sen sisältöön, ennen kuin alat käyttää Auto Mower. Auto Mower Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ja tutustu sen sisältöön, ennen kuin alat käyttää Auto Mower. 0 89 90- Haluamme onnitella sinua valittuasi Husqvarna Auto Mowerin. Toivomme, että valitsemasi

Lisätiedot

E6000-sarja. Jälleenmyyjän opas SC-E6000 SW-E6000 FC-E6000 SM-CRE60 DU-E6000 DU-E6001 SM-DUE01 BT-E6000 BT-E6010 SM-BME60 SM-BME61 SM-BCE60 TL-FC38

E6000-sarja. Jälleenmyyjän opas SC-E6000 SW-E6000 FC-E6000 SM-CRE60 DU-E6000 DU-E6001 SM-DUE01 BT-E6000 BT-E6010 SM-BME60 SM-BME61 SM-BCE60 TL-FC38 (Finnish) DM-SP000-03 Jälleenmyyjän opas E6000-sarja SC-E6000 SW-E6000 FC-E6000 SM-CRE60 DU-E6000 DU-E600 SM-DUE0 BT-E6000 BT-E600 SM-BME60 SM-BME6 SM-BCE60 TL-FC38 SISÄLLYSLUETTELO TÄRKEÄ TIEDOTE... 4

Lisätiedot

SW ENERGIA OY TUOTELUETTELO 2013/2014. Tykistökatu 4 D 20520 Turku Puh. 010 666 7696. info@swenergia.fi www.swenergia.fi. SW Energia Oy 2013-2014

SW ENERGIA OY TUOTELUETTELO 2013/2014. Tykistökatu 4 D 20520 Turku Puh. 010 666 7696. info@swenergia.fi www.swenergia.fi. SW Energia Oy 2013-2014 SW ENERGIA OY Tykistökatu 4 D 20520 Turku Puh. 010 666 7696 info@swenergia.fi www.swenergia.fi TUOTELUETTELO 2013/2014 SW Energia Oy 2013-2014 Sisällysluettelo SW ENERGIA 5 ENERGIA 8 Aurinkopaneelijärjestelmät

Lisätiedot

RUISKUTUS- JA KASTELUJÄRJESTELMÄT BRAVO 201

RUISKUTUS- JA KASTELUJÄRJESTELMÄT BRAVO 201 ARAG RUISKUTUS- JA KASTELUJÄRJESTELMÄT BRAVO 201 HUOMIO! Lue huolto- ja käyttöopas huolellisesti. ARAG ei vastaa vaurioista jotka aiheutuvat virheellisestä asennuksesta tai käytöstä. VAROITUS! Taataksesi

Lisätiedot

Maahantuoja: Oy Huntteri Ab Lukkosepänkatu 4 20320 Turku Puh. 020 7 1200 Fax 020 7 121 tuote.info@huntteri.fi www.huntteri.fi L IVE YOUR DREAM IVE YOUR DREAM SISÄLLYSLUETTELO TAKUUEHDOT UUSI PYÖRÄSI...

Lisätiedot

Subwoofervahvistin aktiivisella suotimella

Subwoofervahvistin aktiivisella suotimella Markku Kauppinen Subwoofervahvistin aktiivisella suotimella Näiden ohjeiden avulla voi rakentaa edullisen ja kompaktin subwoofervahvistimen, joka sisältää kaikki komponentit CAsisääntulosta aina kaiutinulostuloon.

Lisätiedot

Tieto ja esitystekniikan pikaopas opettajille

Tieto ja esitystekniikan pikaopas opettajille 2011 kevät Tieto ja esitystekniikan pikaopas opettajille Tervetuloa Tämä opas on tarkoitettu Helsingin kaupungin opettajille, jotka kaipaavat opastusta atk laitteiden käyttöön luokissaan. Toivottavasti

Lisätiedot