Muunnossarja etu/takapyörään

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Muunnossarja etu/takapyörään"

Transkriptio

1 Muunnossarja etu/takapyörään Käyttö ja asennusohje

2 Kiitos, että valitsit Greencycle muunnossarjan. Toivomme että vietät antoisia hetkiä uuden sähköpyöräsi kanssa. Ohessa muunnossarjan käyttö ja asennusohjeet, sekä hyödyllisä vinkkejä, joiden ansiosta saat kaiken hyödyn irti sähköpyörästäsi. Suosittelemme, että luet ohjeet kokonaan ennen käyttöönottoa. Ohje sisältää tärkeää tietoa pyörän oikeaoppisesta käytöstä. On tärkeää, että luet myös erilliset akun käyttöohjeet. Asennus: Lue asennusohjeet ennen muunnossarjan asennusta. Jos sinulla tulee kysyttävää asennuksesta, ole yhteydessä asiakaspalveluumme Ennen käyttöönottoa: -Akku toimitetaan esiladattuna. Akku tulee ladata täyteen ennen ensimmäistä käyttökertaa. Lue erilliset akun käyttöohjeet huolellisesti ennen ensimmäistä käyttökertaa. -Asennuksen jälkeen tarkasta, että sarja on varmasti asennettu oikein, eikä mikään johto pääse hankaamaan mihinkään ja että kaikki liitokset on kiinnitetty ja suojattu asianmukaisesti. -Tarkasta myös, että kaikki irroittamasi ruuvit,mutterit yms. on huolellisesti kiristetty ja että kaikki pyörän hallintalaitteet toimivat normaalisti -Ennenkuin lähdet ajamaan liikenteen sekaan, suosittelemme että harjoittelet ja tutustut pyörän toimintaan suljetulla alueella riittävästi.

3 Pyörän käyttö: -Pyörään asennetun poljinanturin ansiosta pyörällä ei voi lähteä liikenteeseen pyörää polkematta. (koskee 250w sarjoja) -Kytke päävirta akussa olevasta virta-avaimesta. Joissain akuissa voi olla lisäksi erillinen on/off katkaisin virta-avaimen lisäksi -Ohjaustankoon asennetusta led -ilmaisimen on/off napista kytketään virta muunnossarjalle. -Led -ilmaisimesta valitaan haluttu ns.perusavustuksen määrä. Tämä tarkoittaa avustuksen määrää silloin, kun kaasukahva ei ole käytössä. -Kun polkimet pyörivät riittävän nopeasti, lähtee moottori avustamaan polkemista perusavustuksen voimalla. Mitä nopeampaa polkimet pyörivät, sitä enemmän moottori avustaa mukana. Kaasuvivusta voidaan lisätä tarvittaessa avustuksen määrää portaattomasti. Kuitenkin max.25 km/h saakka, jolloin avustus kytkeytyy itsestään pois päältä (250w sarjat). -Kun lopetat polkemisen, moottori saattaa jatkaa pyörimistä vielä muutaman sekunnin kymmenesosan ajan. Tähän ominaisuuteen kannattaa totuttautua etukäteen, jottei se liikenteessä tule yllätyksenä. -Jarrukahvat on varustettu hätäkatkaisijalla, joka pysäyttää moottorin välittömästi kahvaa painettaessa Vinkkejä ja varoituksia: LUE HUOLELLISESTI, SILLÄ TÄMÄ SISÄLTÄÄ OLEELLISTA TIETOA MOOTTORIN JA AKUN PITKÄIKÄISYYDEN KANNALTA. LUE MYÖS ERILLISET AKUN KÄYTTÖ JA SÄILYTYSOHJEET ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA! -Koska pyöräsi paino on lisääntynyt, sinun täytyy ajaa varovaisemmin kuopista, kynnysten yli yms. -Lisääntyneen painon vuoksi pyörä pysähtyy hitaammin kuin ennen. Paino vaikuttaa myös muuhun pyörän käyttäytymiseen. Ota nämä seikat huomioon kun lähdet ajamaan. -Pyri rasittamaan moottoria ja akkua mahdollisimman vähän. ELÄ KOSKAAN LÄHDE PAIKOILTAAN PELKÄN MOOTTORIN AVULLA! Polje aina pyörä liikkeelle,ennenkuin käytät moottoria. -Vältä ylämäessä liiallista moottorin käyttöä. Polje ylämäessä aina itse mukana. Vältä pitkiä, yli 15 asteen nousuja. -Tarpeeton ja kova moottorin rasitus voi lyhentää akun elinikää ja voi pahimmillaan jopa rikkoa moottorin/akun. -Pitkiä aikoja "kaasu pohjassa" ajamista tulee välttää. -Akkua ei saa koskaan päästää täysin tyhjäksi. Normaalisti akun BMS katkaisee virran, ennenkuin akku on täysin tyhjä. Suosittelemme välttämään säännöllistä akun tyhjäksi ajamista, mutta sillointällöin akku on hyvä kuitenkin ajaa tyhjäksi asti. Litiumakulla ei ole ns. muisti-ilmiötä ja se voidaan ladata huoletta täyteen, vaikka se ei olisi tyhjä. -Akku on aina ladattava pidempiaikaista säilytystä varten (esim.talveksi) Akku purkautuu itsekseen hiljalleen ja jos tyhjäksi ajetun akun jättää lataamatta pitkäksi aikaa, voi kennot päästä purkautumaan täysin tyhjäksi, jolloin ne voivat hajota. -Elä säilytä akkua kuumalla ilmalla auringonpaisteessa. -Elä koskaan säilytä akkua pakkasessa tai lähde ajamaan kylmällä akulla. Akkua voidaan käyttää jopa -20 asteen pakkasella, koska akun käyttö lämmittää sitä. Jos kylmällä akulla lähdetään ajamaan, se menettää kapasiteettiään ja voi hajoittaa kennon/kennoja pysyvästi.

4 Joten pakkasilla akku tulee ottaa sisälle esim.työpäivän ajaksi. -Lue akun käyttö -ja säilytysohjeet huolellisesti. Oikein käytettynä Litiumakku on turvallinen ja pitkäikäinen käyttää. Mahdollisia vikatilanteita: Asensin sarjan, mutta moottori ei lähde pyörimään. -Tarkasta seuraavat asiat: -Onko päävirta kytketty päälle akusta ja led -ilmaisimesta? Ilmaisimeen pitäisi syttyä valot jos virta on kytketty. -Tarkasta seuraavaksi, että kaikki johdot ovat päällisin puolin kunnossa ja että kaikki liittimet ovat kunnolla kiinnitetty. - Tarkasta, ettei jarrukahvat ole vahingossa painettua yhtään ja ettei kahvan välissä ole mitään joka voisi jumittaa kahvoja. -Tarkasta, että poljinanturi on asennettu oikeinpäin ja suoraan. Anturin ja magneettikiekon väli pitäisi olla n.0,5-3mm. Anturi ei saa kuitenkaan koskea kiekkoon. Anturi ja kiekko pitää olla asennettuna suoraan. Jos esim kiekko on "kallellaan", voi moottori toimia pätkimällä tai olla kokonaan toimimatta. Jos et vieläkään saa moottoria toimimaan, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Rengas muljuaa tai ei pyöri suoraan. -Tarkasta että akseli on haarukan hahloissa tasaisesti. Pienikin vinous voi aiheuttaa renkaan väpättämistä/pompottamista tai muljuamista. -Varmista että sisä -ja ulkorengas on oikean kokoinen vanteelle ja että ulkorengas on kunnolla vanteella joka kohdasta. -Tarkasta että pinnat ovat oikein ja tasaisesti kiristetty. Joskus harvoin pinnat voivat päästä löystymään esim. tärinästä kuljetuksen aikana. Huom. Jos et tiedä kuinka pinnoja säädetään/kiristetään oikeaoppisesti, jätä tehtävä ammattilaisen hoidettavaksi. Väärin säädetyt pinnat voivat aiheuttaa mm. vanteen kieroontumista. Kaasu ei aina toimi -Sähköavusteiset muunnossarjat on varustettu polkutunnistimella, joka antaa moottorille käskyn pyöriä, kun polkimet pyörivät riittävän nopeasti. Joten jos polkimet eivät ajaessa pyöri riittävän nopeasti, ei moottorikaan rupea pyörimään. Toinen syy voi olla jarrukahvassa. Ne ovat varustettu katkaisijalla, joka lopettaa moottorin pyörimisen heti, kun jarrua painetaan. Katso ettet vahingossa paina jarrukahvaa ajaessasi. Pyörä rämisee ajettaessa -Joskus etenkin tarakka-akun kiinnitysteline saattaa löystyä käytössä. Tarakkatelineeseen kannattaa asentaa esim. pieni kumiletkun pätkä, joka estää akun heilumisen. Vuosihuollon yhteydessä kannattaa tarkastaa, että kaikki pyörän pultit ja mutterit ovat kireällä.

5 Muunnossarja sisältää: -Pinnoitettu Etu/taka napamoottori+vanne -Säänkestävä Antiwater -Ohajusyksikkö pikaliittimillä -Ohjainlaitteet: Kaasuvipu, 2xjarrukahvat tunnistimella, Led -ilmaisin -Polkutunnistin anturi ja magneettikiekko (PAS) -Kaapelit suojatuilla pikaliittimillä. -Nippusiteitä, tarranauhaa Asennuksessa tarvittavat työkalut ja tarvikkeet -Jakoavain -Kuusiokoloavaimia -Poljinkammen irroitustyökalu (kun asennetetaan poljintunnistin) -Nippusiteitä ja sähköteippiä Asennuksessa voidaan tarvita / voi olla hyödyksi myös: -Ruuvimeisseli tasa/ristipää -Keskiön prikkamutterin avaustyökalu -Takapakan irroitustyökalu (Takamoottorisarjat) -Sähköteippiä -kutistesukkaa -2 -komponenttiliimaa -Kuumaliimaa -Spriraaliputkea

6 Asennusohjeet: Vanne: -Aloita kääntämällä pyörä ylösalaisin ja poista eturengas. Vaihda sisuskumi ja rengas moottoroidulle vanteelle vanhasta eturenkaasta, tai vaihda kumit kokonaan uusiin. Muista asentaa vannenauha! Pyörän lisääntyneen painon vuoksi suosittelemme käyttämään laadukkaita renkaita! -Aseta uusi rengas haarukkaan niin, että keskiöstä tuleva kaapeli tulee pyörän oikealle (ketjujen) puolelle. Kaapelin hahlo akselissa tulee olla alaspäin pyörän ollessa oikein päin. Vedä kaapeli siten, että se lähtee akselista ensin hieman alaspäin (tehden J:n -muotoisen lenkin) ja sitten haarukkaa pitkin ylös. Tällä estetään sadeveden valuminen kaapelia pitkin suoraan moottoriin. -Huolehdi, että hahloprikat asettuvat haarukan hahloihin tiiviisti ja suoraan. Hahloprikan ja moottorin keskiön välissä on oltava vähintään yksi pikkuprikka. Laita tarvittaessa myös akseliin haarukan ulkopuolelle prikat, jotta kiristinmutteri kiristyy tasaisesti haarukkaan nähden. Muista kiristää akselin mutterit riittävän tiukasti. Laita akselin kumiset suojatulpat muttereiden päihin (tulpan reikä alaspäin) 500w ja isompien etumoottoroiden kanssa on hyvin suositeltavaa käyttää ns.torque armia eli vääntövartta, joka jakaa akselin kiinnityshahloihin kohdistuvan väännön suuremmalle alueelle. Tämä on erityisen tärkeää jos käyttää jousittamatonta alumiinihaarukkaa. Huom. Jos vanteen akseli ei mahdu etuhaarukan hahloihin, voit joutua viilaamaan haarukan hahloista tasaisesti pikkuisen pois. Takapyörään asennettaessa periaate on sama. Erona takarenkaaseen asennettaessa pyöritetään rataspakka vanteen akseliin. Joskus akseliin voi joutua laittamaan erillisen mutterin/holkin puoliksi takapakan sisään, jottei pakka pääse osumaan takahaarukkaan.

7 Polkutunnistin (PAS): Yleensä anturin voi asentaa poljinkeskiössä olevan ohuen prikkamutterin taakse : Irroita poljinkampi siihen soveltuvalla ulosvetäjällä ja kierrä prikkamutteri auki sopivalla työkalulla. Asenna anturi prikkamutterin taakse ja kiristä prikkamutteri. Asenna seuraavaksi magneettikiekko poljinakseliin. Anturin ja kiekon väli tulee olla n mm. Kiekko ei saa kuitenkaan osua anturiin pyöriessään. Vasemmalle puolelle asennettaessa kiekossa olevat nuolet tulevat ulospäin näkyviin ja näyttävät pyörimissuunnan. Oikealle puolelle asennettaessa nuolet tulevat sisäänpäin. Tarkasta, että magneettikiekko ei hankaa mihinkään ja että kiekko pyörii suorassa anturiin nähden. Voit halutessasi liimata magneettikiekon kevyesti keskiöakseliin esim.kuumaliimalla tms. Jos keskiö ei ole mutterilla kiristettäväää mallia, voit joutua esim. liimaamaan anturin keskiöön. Käytä liimaamiseen vain laadukasta metallille sopivaa liimaa. (esim.säänkestävää 2komponenttiliimaa)

8 Ohjainlaitteet: -Irroita tupit pyörän sarvista. Jos tupit on tiukassa, voit koettaa raottaa niitä esim. tasapäisellä ruuvimeisselillä ja suihkuttaa saippuavettä tupin sisään, jolloin se irtoaa helpommin sarvesta. Irroita jarru -ja vaihdevivut ja mahdolliset lisälaitteet (kello, matkamittari yms.) -Vaihda sarjan mukana tulevat jarrukahvat sarviin. Koeta kasata sarviin tulevat laitteet siten kun ne olivat, mutta joskus järjestystä joutuu muokkaamaan jotta kaikki pääsee liikkumaan esteettä. Vaihteenvalitsimen tyypistä riippuen kaasukahvan voi joutua laittamaan eri kohtaan, vasemmalle puolelle tai jopa ylösalaisin. Huolehdi että kaasukahva ei painettaessa hankaa mihinkään ja pääsee liikkumaan esteettä. Muutoin voi olla vaarana että kaasu jumittuu pohjaan kesken ajon. -Jos vaihteenvalitsimet ovat kiinteästi samaa osaa jarrukahvojen kanssa, suosittelemme vaihtamaan vaihteenvalitsimet esim. pyöritettävään malliin. Jos sarjan mukana tulevaa jarrukahvaa ei mitenkään ole mahdollista käyttää, voi yksittäisen jarrukahvan kaapelin katkaista, katsoa ettei sisällä menevät johdot ota toisiinsa ja suojata huolellisesti kosteudelta esim.kutistesukalla ja sähköteipillä. Jotkut mallit sisältävät erilliset liittimet jarrukahvoille+kaasulle, joten niiden irroittaminen/liittäminen on yksinkertaista eikä johtoja tarvitse katkaista. *Vinkki: Elä katkaise johtoa ihan juuresta, jotta sen voi halutessaan vielä liittää takaisin Kiinnitä huomiota johtojen järjestykseen, jotta ne eivät mene ristiin jarru/vaihdevaijereiden kanssa. Kohdista kaikki ohjainlaitteet oikeille kohdille ja varmista että ne liikkuvat normaalisti. Kiristä kevyesti. Testaa kiristämisen jälkeen uudestaan kaasukahvan jouheva toiminta.

9 Ohjausyksikkö: (kontrolleri) -Tutki pyörääsi ja etsi paras paikka kontrollerille. Pitkien johtojen ansiosta voit asentaa kontrollerin lähes minne tahansa. Pyri kuitenkin asentamaan ohjausyksikkö mahdollisimman kuivaan paikkaan pyörässä. Yleensä kontrollerin saa asennettua kätevästi esim. satulan runkoputken ja takalokasuojan väliin. Kiinnitä kontrolleri tukevasti nippusiteillä ja katso ettei mikään johto/liitin ole puristuksissa ja ettei kontrolleri pääse heilumaan paikoillaan. Kontrolleri ei saa olla kovassa puristuksessa. Voit laittaa kontrollerin ja rungon väliin esim palan kumiletkua estämään naarmuuntumista. -Muita suosittuja asennuspaikkoja ovat esimerkiksi ylärunkoputki, alarunkoputki, tarakka-akun kiinnikeraudat, kori...

10 Johdot: -Vedä kaapelit moottorilta, ohjainlaitteilta, polkutunnistimelta ja akulta ohjausyksikölle nippusiteitä käyttäen. Johdot on vedettävä ja tarvittaessa suojattava huolellisesti, jotta vältytään ongelmilta tulevaisuudessa. Tässä voidaan käyttää esim. sähköteippiä, kutistesukkaa, johtosuojaputkea (ns.spiraaliputkea) tms... Tarkasta huolellisesti, ettei mikään johto pääse hankaamaan tai ole liian tiukalla. Johtojen pitää päästä hieman elämään paikoillaan. -Kytke kaikki liittimet kontrolleriin. Voit halutessasi vielä suojata liitokset sähköteipillä / kutistesukalla. -Suojaa ja niputa ylimääräiset johdot siististi suojaisaan paikkaan esim.nippusiteillä, sähköteipillä ja kutistesukalla. -Nyt sinun tarvitsee enää kiinnittää ja kytkeä akku ja olet valmis. Hauskoja ajohetkiä!

Greencycle muunnossarjan asennusohje etu/takapyörään

Greencycle muunnossarjan asennusohje etu/takapyörään Greencycle muunnossarjan asennusohje etu/takapyörään Vanne: -Aloita poistamalla eturengas pyörästä. Vaihda vannenauha, sisuskumi ja rengas uudelle vanteelle vanhasta etuvanteesta, tai vaihda kumit kokonaan

Lisätiedot

Greencycle muunnossarjan asennusohje ja käyttöohje

Greencycle muunnossarjan asennusohje ja käyttöohje Greencycle muunnossarjan asennusohje ja käyttöohje Tässä asennusohjeessa asennetaan 250w muunnossarja eturenkaaseen. Asennusperiaate on sama myös muilla 250w ja 500w Greencycle muunnossarjoilla, joten

Lisätiedot

CSEasyn toimintaperiaate

CSEasyn toimintaperiaate CSEasyn toimintaperiaate Pultti (6x) Rajoitinkappale Tavallinen vanne CSEasy-rengas CSEasy-sovitin Puristuslevy Sisäsovitin koostuu kolmesta esiasennetusta lohkosta ja yhdestä esiasennetusta kumisesta

Lisätiedot

Lithiumakun oikeanlainen käyttö ja säilytys.

Lithiumakun oikeanlainen käyttö ja säilytys. Lithiumakun oikeanlainen käyttö ja säilytys. Laadukas Lithiumakku on turvallinen ja pitkäikäinen, kun sitä käytetään ja säilytetään oikein. Oikeanlaisella käytöllä ja säilytyksellä akun käyttöikää voi

Lisätiedot

Maastopyörän Asennusohjeet

Maastopyörän Asennusohjeet n Asennusohjeet n asennusohjeet I. Laatikon purkaminen 4 II. Etupyörän valmistelut 4 III. Etupyörän asennus 5 IV. Etupyörän kiinnitys haarukkaan 8 V. Ohjaustangon säätäminen 9 VI. Satulan asennus 9 VII.

Lisätiedot

Sähkömoottorin asennus etupyörään (Huom. Toimitus ei sisällä akkuja eikä akkukoteloa)

Sähkömoottorin asennus etupyörään (Huom. Toimitus ei sisällä akkuja eikä akkukoteloa) Asennusohje page 1 ( 10 ) Etuvanne jossa 250W/24 VDC moottori Sähkömoottorin asennus etupyörään (Huom. Toimitus ei sisällä akkuja eikä akkukoteloa) Akkulaturi. Huom ainoastaan sisäkäyttöön Säädinyksikkö

Lisätiedot

Sähköpyörätuolin asennus ja käyttöohjeet Pyörätuolin käyttöönotto: Pyörätuolin käyttö:

Sähköpyörätuolin asennus ja käyttöohjeet Pyörätuolin käyttöönotto: Pyörätuolin käyttö: Sähköpyörätuolin asennus ja käyttöohjeet Hei. Kiitos että valitsit Greeencycle pyörätuolin. Lue asennus ja käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöönottoa Pyörätuolin käyttöönotto: -Lataa akku täyteen mukana

Lisätiedot

Maantiepyörän Asennusohjeet

Maantiepyörän Asennusohjeet n Asennusohjeet n Asennusohjeet I. Laatikon purkaminen 4 II. Etupyörän valmistelut 4 III. Etupyörän asennus 5 IV. Etupyörän kiinnitys haarukkaan 8 V. Ohjaustangon säätäminen 8 VI. Satulan asennus 9 VII.

Lisätiedot

Arctic Cat ZR200 / Yamaha Snoscoot ohjauksen muutos

Arctic Cat ZR200 / Yamaha Snoscoot ohjauksen muutos 1 Arctic Cat ZR200 / Yamaha Snoscoot 2018 2019 ohjauksen muutos Kelkan alkuperäinen ohjaustanko on kiinnitetty ohjausakseliin hitsaamalla, eikä ajoasentoa voi muuttaa. Lisäksi ohjaustanko on hyvin korkealla

Lisätiedot

BQ-POLTIN KETJUVETOISEKSI BEQUEM 20-POLTIN KETJUVETOISEKSI ASENNUSOHJE

BQ-POLTIN KETJUVETOISEKSI BEQUEM 20-POLTIN KETJUVETOISEKSI ASENNUSOHJE BQ-POLTIN KETJUVETOISEKSI BeQuem 20 BEQUEM 20-POLTIN KETJUVETOISEKSI ASENNUSOHJE YLEISTÄ Lue asennusohje huolellisesti läpi ennen työn aloittamista ja seuraa sitä tarkasti vaihe vaiheelta työn etenemisen

Lisätiedot

Samsung tarakka-akku Asennusohje

Samsung tarakka-akku Asennusohje Samsung tarakka-akku Asennusohje (voidaan soveltaa myös muihin tarakka-akkuihin) Kiinnitysosat: Asennus: Huom. Koska pyöriä on erilaisia, on nämä ohjeet suuntaa antavia. Lue ohjeet läpi ennen asennusta.

Lisätiedot

Asennusohje. Fast Trac jääketjut

Asennusohje. Fast Trac jääketjut Asennusohje Fast Trac jääketjut Arvoisa lukija Tämä kirja sisältää ohjeet TRYGG Fast Trac jääketjujen asentamiseksi. Noudata aina näitä ohjeita, kun asennat jääketjut ensimmäisen kerran traktorin pyöriin.

Lisätiedot

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 FI SUOMI 1 YLEISTÄ Tämä kuvake tarkoittaa VAROITUS. Ohjeita on

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. BeQuem 30-poltin ketjuvetoiseksi

ASENNUSOHJE. BeQuem 30-poltin ketjuvetoiseksi ASENNUSOHJE BeQuem 30-poltin ketjuvetoiseksi YLEISTÄ Lue asennusohje huolellisesti läpi ennen työn aloittamista ja seuraa sitä tarkasti vaihe vaiheelta työn etenemisen aikana Varmista, että olet saanut

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. BeQuem 50-poltin ketjuvetoiseksi

ASENNUSOHJE. BeQuem 50-poltin ketjuvetoiseksi ASENNUSOHJE BeQuem 50-poltin ketjuvetoiseksi 2 OSAT JA TYÖKALUT YLEISTÄ Lue asennusohje huolellisesti läpi ennen työn aloittamista ja seuraa sitä tarkasti vaihe vaiheelta työn etenemisen aikana Varmista,

Lisätiedot

Retki-, Kaupunki- & Hybridipyörän Asennusohjeet

Retki-, Kaupunki- & Hybridipyörän Asennusohjeet Retki-, Kaupunki- & Hybridipyörän Asennusohjeet Retki-, kaupunki- ja hybridipyörän asennusohjeet I. Laatikon purkaminen 4 II. Etupyörän valmistelut 4 III. Etupyörän asennus 6 IV. Etupyörän kiinnitys haarukkaan

Lisätiedot

SÄHKÖPYÖRÄ. Käyttöohje

SÄHKÖPYÖRÄ. Käyttöohje SÄHKÖPYÖRÄ Käyttöohje Käyttöohje Crescent /Monark sähköpyörä Teknisiä tietoja Moottori Bafang SWXK, max teho 250 W Akku (Crescent) 37V / 11 Ah Phylion Smart BMS (Monark) 37V / 8,8 Ah Phylion Smart BMS

Lisätiedot

Pavonin tiivisteiden vaihto

Pavonin tiivisteiden vaihto Pavonin tiivisteiden vaihto kuvitettu ohje Kuvat ja teksti: Teemu Pihlatie Taitto: Olli Orkoneva 2 Säästä rahaa ja vaihda Pavonin tiivisteet itse Teme @ www.ristretto.fi Vaikka netistä löytyykin englanniksi

Lisätiedot

PIKAOPAS E6000/8000-sarja

PIKAOPAS E6000/8000-sarja PIKAOPAS E6000/8000-sarja SISÄLLYSLUETTELO Akun lataaminen... 4 Akun asennus... 9 Akun irroittamien... 10 Pyörätietokoneen kiinnittäminen ja irrottaminen... 12 Virran kytkeminen päälle/pois... 13 Polkupyörällä

Lisätiedot

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 1 AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 1 PAKKAUS JA VARASTOINTI 2 TEKNISET TIEDOT. 3 ASENNUS.

Lisätiedot

HOME TRAINER MALLI B480

HOME TRAINER MALLI B480 HOME TRAINER MALLI B480 KUVA 1 ETUOSAN ALATUEN ASENNUSOHJE Kohta 1. Irrota esiasennetut mutterit (L3) ja prikat (L2) Kohta 2. Asenna etuosan tuki (B) paikalleen rungon (A) kanssa käyttäen pultteja (L1),

Lisätiedot

X-TRE Power Box. 1. Asennus

X-TRE Power Box. 1. Asennus X-TRE Power Box Asennus ja käyttöohje Malli XT-S01 Tuote käy seuraaviin SUZUKIN moottoripyöriin: GSX-R600 (2006-2010), GSX-R750 (2006-2010), GSX-R1000 (2005-2010), GSX1300R Hayabusa (2008-2010), B-King

Lisätiedot

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL 1. Käyttö Vinssi on tehty käytettäväksi varastoissa, rakennuksilla jne. Vinssejä on sekä 230V että 400V käyttöjännitteelle,

Lisätiedot

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE Oikeus teknisiin muutoksiin pidätetään Z oom työtelineet ovat paljon enemmän kuin pelkkä työteline. Telineen kiinniytspaloja voidaan liikuttaa portaattomasti pöytäurissa ja pöydän

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain, kumivasara ja pihdit. Kun asennat kuntolaitetta käytä

Lisätiedot

KÄYTT YTTÖOHJEET VAROITUS

KÄYTT YTTÖOHJEET VAROITUS VAROITUS KÄYTT YTTÖOHJEET Älä jätä eläintä peräkärryyn ilman valvontaa. Aja aina varovasti. Peräkärryn maksimaalinen kantokyky on 40 kg. Älä aja nopeammin kuin 16 km/h. Varmista peräkärryn riittävä tuuletus

Lisätiedot

Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg

Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg ICF Group Oy Myrttitie 1 Tel. 09-346 2574 www.icf.fi 01300 Vantaa Fax. 09-346 2576 KOKOAMINEN Huom! Nostin on tarkoitettu ainoastaan henkilöiden nostamiseen

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä Hase Trets soveltuu käytettäväksi tavallisena nojapyöränä tai peräpyöränä toiseen polkupyörään kiinnitettynä. Rungon pituutta voidaan muuttaa, joten pyörä

Lisätiedot

Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa.

Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa. Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa. RÄJÄYTYSKUVA OSALUETTELO KÄYTÄ TÄTÄ LUETTELOA APUNA ASENNUKSEN AIKANA. Osan numero Kuvaus Määrä/kpl 1

Lisätiedot

Nokia polkupyörälaturi. 3.0. painos

Nokia polkupyörälaturi. 3.0. painos Nokia polkupyörälaturi 2 3 6 1 4 5 8 7 9 10 11 3.0. painos 12 13 15 14 16 17 18 20 19 21 22 SUOMI 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto Nokia polkupyörälaturilla voit ladata yhteensopivan

Lisätiedot

B C I Y C C Y L C E T A R I A L I E L R

B C I Y C C Y L C E T A R I A L I E L R BICYCLE TRAILER VAROITUS KÄYTT YTTÖOHJEET Älä jätä eläintä peräkärryyn ilman valvontaa. Aja aina varovasti. Peräkärryn maksimaalinen kantokyky on 40 kg. Älä aja nopeammin kuin 16 km/h. Varmista peräkärryn

Lisätiedot

MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen

MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen (Finnish) DM-HB0003-04 Jälleenmyyjän opas MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 TÄRKEÄ TIEDOTE Tämä jälleenmyyjän opas on tarkoitettu ensisijaisesti

Lisätiedot

Kuituvalon asennusohje - ECO

Kuituvalon asennusohje - ECO Kuituvalon asennusohje - ECO Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi Huom! Kuituja ei saa taivutella kylmänä. (jos niitä on varastoitu tai kuljetettu pakkasessa,

Lisätiedot

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Ominaisuudet Tilava siirrettävä työpiste auttaa pitämään työkalut järjestyksessä ja nopeuttaa työntekoa. Kestävät pyörät liikuttavat työpistettä

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Draisin Capitän Duo -tandem

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Draisin Capitän Duo -tandem KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Draisin Capitän Duo -tandem Draisin Capitän Duo on sähköavusteinen, kolmipyöräinen tandem, jossa on avustettavalle pyöräilijälle monipuoliset tuet ja säädöt. Oikeiden säätöjen

Lisätiedot

Polkupyöränpidin, kattoasennus

Polkupyöränpidin, kattoasennus Ohje nro Versio Osa nro 30664232 1.0 Polkupyöränpidin, kattoasennus Sivu 1 / 6 Varuste A0000162 J8903383 Sivu 2 / 6 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit

Lisätiedot

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen ja huoltoon.

Lisätiedot

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat.

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat. Asennus Irralliset osat Form No. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: 30454 Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu. Kuvaus Määrä Käyttökohde

Lisätiedot

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B AP-550 Servon asennusohje Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B B1 Johdanto GoldCruise on laatutuote jonka Gold Automotive

Lisätiedot

NENTUOTETUKIp.0400244780

NENTUOTETUKIp.0400244780 PÄÄTÄI STUMAKORKEUSENNENASENNUSTA! TEKNI NENTUOTETUKIp.0400244780 SCHWAB ASENNUSOHJE Ennen asennusta: Tarkista, ettei tuotteessa ole kuljetuksen aikana tulleita halkeamia tai kolhuja. Märkätilassa elementti

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

DM-SL (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Vaihdevipu. RAPIDFIRE Plus 11-vaihteinen SL-RS700

DM-SL (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Vaihdevipu. RAPIDFIRE Plus 11-vaihteinen SL-RS700 (Finnish) DM-SL0006-02 Jälleenmyyjän opas MAANTIE MTB Retkipyöräily City Touring/ Comfort-pyörä URBAN SPORT E-BIKE Vaihdevipu RAPIDFIRE Plus 11-vaihteinen SL-RS700 SISÄLLYSLUETTELO TÄRKEÄ TIEDOTE... 3

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE ASENNUSOHJE SAFERA Siro IN-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 080 V..0 FIN SIRO IN-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys. Lisävaruste:

Lisätiedot

Ennen asennuksen aloittamista:

Ennen asennuksen aloittamista: Asennusopas Asennusopas Ennen asennuksen aloittamista: 1. Ennen asennuksen aloittamista varmistu että olet hankkinut oikean lukkopesän, joka sopii lukkoon. Yleisesti käytössä oleviin oviin oikeat lukkopesät

Lisätiedot

Midwest PetGate koiraportti

Midwest PetGate koiraportti Midwest PetGate koiraportti Asennusohje malleihin 2929sw gl, 2939sw gl 2929sg gl, 2939sg gl. TÄRKEÄÄ TIETOA Pura kaikki osat laatikosta. Säilytä laatikko ja pakkausmateriaalit, kunnes tuote on kasattu.

Lisätiedot

Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen)

Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen) (Finnish) DM-HB0001-05 Jälleenmyyjän opas Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen) MAANTIE HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800 retkipyöräily HB-T670

Lisätiedot

Tervetuloa iloiseen Kickbike potkulautailijoiden joukkoon!

Tervetuloa iloiseen Kickbike potkulautailijoiden joukkoon! Tervetuloa iloiseen Kickbike potkulautailijoiden joukkoon! Tämä on kokoonpano ja säätöohje, jota noudattamalla saat potkulaudastasi parhaan käyttönautinnon turvallisesti. Ohjeessa neuvotaan havainnollisesti

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat ja terassinovet Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen

Lisätiedot

Asennusohjeet malleille:

Asennusohjeet malleille: Asennusohjeet malleille: 968999306/IZC Leikkuulaitteena: 96899934 TRD48 TunnelRam-leikkuulaite tai 968999347 CD48 Combi-leikkuulaite Asennus Pura kone pakkauksesta. Renkaat Asenna takapyörät napoihin asennettujen

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

Allround-silta. ARS-asennusohje LAYHER -TELINEJÄRJESTELMÄ RAKENNAMME TURVALLISET TYÖOLOSUHTEET

Allround-silta. ARS-asennusohje LAYHER -TELINEJÄRJESTELMÄ RAKENNAMME TURVALLISET TYÖOLOSUHTEET Allround-silta LAYHER -TELINEJÄRJESTELMÄ ARS-asennusohje RAKENNAMME TURVALLISET TYÖOLOSUHTEET 1 1. JOHDANTO Asennuksessa on käytettävä ainoastaan Layherin alkuperäisosia. Ennen asennusta tarkasta huolella

Lisätiedot

E-kelojen johdinsarja Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö. Koneen valmistelu VAARA. Asennusohjeet

E-kelojen johdinsarja Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö. Koneen valmistelu VAARA. Asennusohjeet E-kelojen johdinsarja Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö Mallinro: 131-8758 Form No. 3394-599 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja,

Lisätiedot

Door View Cam -ovisilmäkamera

Door View Cam -ovisilmäkamera Door View Cam -ovisilmäkamera Malli: G63R9A Lataa mukana toimitettu akku. Lataa akku ensin täyteen. Akku löytyy Door View Kit -pakkauksesta, jossa on mukana myös sovitin ja kiristysmutteri. Liitä se USB-virtalähteeseen

Lisätiedot

Lamelliverhojen asennusohjeet

Lamelliverhojen asennusohjeet 9728BFI Lamelliverhojen asennusohjeet 2017-08 Willab Garden AB pidättää oikeuden materia muutoksiin, ohjeisiin ja muotoiluun. 2017-08-30/ml Tomtaholmsvägen 11 Östra Karup 269 21 Båstad RUOTSI Puh. 09 615

Lisätiedot

TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja

TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja Takuuasiat, neuvonta ja varaosat: puh. 0201 222 600 asiakaspalvelu@bikeservice.fi KÄYTTÖÖNOTTO Uuden Solifer Tupla-Potkupyörän käyttöönotto on helppoa. Nosta pyörän

Lisätiedot

Asennusohje SH4KIT-UNI johtosarjalle

Asennusohje SH4KIT-UNI johtosarjalle Asennusohje SH4KIT-UNI johtosarjalle Käytä tätä sarjaa seuraavissa laitteissa: APRILIA RS125, RS250, RSV Mille, Dorsoduro, Shiver, Tuono, Falco, etc.. DUCATI ST3s ABS (2006-2007), ST4s ABS (2004-2005),

Lisätiedot

käyttöönotto-ohje Muunnossarjan asennus ja Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka teet omasta polkupyörästäsi sähköpyörän Greencycle muunnossarjan avulla.

käyttöönotto-ohje Muunnossarjan asennus ja Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka teet omasta polkupyörästäsi sähköpyörän Greencycle muunnossarjan avulla. Muunnossarjan asennus ja käyttöönotto-ohje l Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka teet omasta polkupyörästäsi sähköpyörän Greencycle muunnossarjan avulla. Oikein ja huolellisesti tehtynä sähköpyörä toimii

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31337686 Versio 1.2 Osa nro 31337677, 31310791, 31357750 Handsfree, bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, bluetooth- 31337686 - V1.2 Sivu 1 / 74 Materiaali

Lisätiedot

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 0457350/6 IM-P045-10 CH Issue 6 BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 1. Suositeltava asennus 2. Asennus ja huolto 3. Varaosat 4. Ulkoinen impulssiputki IM-P045-10 CH Issue 6 Copyright 20001

Lisätiedot

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä. Kuomun asennusohje Turvallisuus Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.! kuomun nostaminen, siirtäminen ja kääntäminen kevennysjousien asentaminen tuulihaan asentaminen varmistettava peräkärryn

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W ASENNUSOPAS Koristepaneeli BYCQ40D7W BYCQ40D7WW 4 9 8 7 4 6 4 4 4 4 4 4+6 a g a c e f d g g h 6 mm 6 4 8 7 9 4 6 BYCQ40D7W Koristepaneeli BYCQ40D7WW Asennusopas Englanninkielinen teksti on alkuperäinen

Lisätiedot

Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle TURVALLISUUSTIETOJA

Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle TURVALLISUUSTIETOJA Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle Pidätämme kaikki oikeudet teknisten tietojen muutoksiin, emme myöskään vastaa mahdollisista teksti

Lisätiedot

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA Form No. Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo Mallinro: 131-3457 3386-220 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen

Lisätiedot

Radion kauko-ohjaus ohjauspyörässä

Radion kauko-ohjaus ohjauspyörässä Ohje nro Versio Osa nro 9172666 1.0 Radion kauko-ohjaus ohjauspyörässä M3903274 Sivu 1 / 8 Varuste A0000162 A0000161 M8802509 Sivu 2 / 8 M3903275 Sivu 3 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

E-kelojen johdinsarja 2011 Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö. Koneen valmistelu VAARA. Asennusohjeet

E-kelojen johdinsarja 2011 Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö. Koneen valmistelu VAARA. Asennusohjeet Form No. E-kelojen johdinsarja 2011 Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö Mallinro: 132-6967 3396-470 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN

KÄYTTÖOHJE ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN ICF GROUP OY 1 ( 6 ) NOSTIN ON TARKOITETTU VAIN HENKILÖIDEN NOSTAMISEEN JA SE ON SUUNNITELTU SITEN, ETTÄ NOSTAMINEN ON MAHDOL- LISTA YHDEN AVUSTAJAN TOIMESTA. NOSTO MAKSIMIKUORAMA

Lisätiedot

MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ. Omistajan käsikirja

MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ. Omistajan käsikirja MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ Omistajan käsikirja HUOMIO! Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä tämä käsikirja tulevaa käyttöä varten. Laitteen yksityiskohdan saattavat erota käsikirjan

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

SOLKUNGEN 600 & 1200 ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

SOLKUNGEN 600 & 1200 ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET SOLKUNGEN 600 & 1200 ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET Solkungen tekniset tiedot - SUN 600: Pinta-ala 0,75m2 Koko 1000 x 750 x 80mm Asennus Pysty- tai vaakatasoon Tuulettimen teho n. 40m3/h Maksimiteho 600W Vuosituotto

Lisätiedot

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 V asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan). 2. Akut. Kaksi

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet, Fiat 500 1,2 l, moottorikoodi 169 A4.000 ContiTech kertoo, miten vältät virheet hihnanvaihdon yhteydessä Hammashihnan

Lisätiedot

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta.

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta. Asennusohje Oven pyörästö korokeholkki Päätystopparit Hypynestin Korokelauta seinäkiinnitykseen korokelaudan kanssa Vasen Oikea seinäkiinnitykseen Kisko Vedin Alaohjurit lattiakiinnitteinen Alaohjuri seinäkiinnitteinen

Lisätiedot

Näyttöyksikkö (LED-tyyppi)

Näyttöyksikkö (LED-tyyppi) q LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI LÄPI! Se sisältää tärkeää tietoa turvallisuudesta. Näyttöyksikkö (LED-tyyppi) KÄÄNNÖS ALKUPERÄISESTÄ OHJEESTA TUOTTEEN KUVAUS 1 1. Näyttöyksikkö (LED-tyyppi) SÄHKÖPOLKUPYÖRÄT

Lisätiedot

Levyjarrunapa maantieajoon

Levyjarrunapa maantieajoon (Finnish) DM-HB0004-01 Jälleenmyyjän opas Levyjarrunapa maantieajoon HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 TÄRKEÄ TIEDOTE Tämä jälleenmyyjän opas on tarkoitettu ensisijaisesti ammattitaitoisten pyörämekaanikkojen

Lisätiedot

Asennusohjeet malleille:

Asennusohjeet malleille: Asennusohjeet malleille: 96899930/LZ5C joissa on jokin seuraavista leikkuulaitteista: 968999343 TRD5 TunnelRam -leikkuulaite, 968999344 TRD6 TunnelRam -leikkuulaite, 968999348 CD5 Combi -leikkuulaite,

Lisätiedot

Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla.

Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla. Speedohealer V4 Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla. 1. Esipuhe Onnittelemme sinua Speedohealer laitteen oston johdosta. HealTech Electronics Ltd. on omistautunut

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1.

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1. Installation instructions, accessories Ohje nro 31359457 Versio 1.0 Osa nro 31359437 Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. IMG-265587 Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

Aurinkovedenlämmitin Warmtech

Aurinkovedenlämmitin Warmtech Aurinkovedenlämmitin Warmtech Käyttöohje / ver.1.1 Nettimyynti.fi / Säästötalo X.3.2018 Sivu 1 Yleinen kuvaus Aurinkovedenlämmitin on tarkoitettu käyttöveden lämmittämiseen aurinkokeräimien avulla esim.

Lisätiedot

Versio 5 FIN 06-2015 ROHS. Sähkönumero 71 660 10. teknisen tukkukaupan asiantuntija

Versio 5 FIN 06-2015 ROHS. Sähkönumero 71 660 10. teknisen tukkukaupan asiantuntija Asennus- ja käyttöohje vuoto- ja kosteushälytin Vahinkovakuutusyhtiöiden hyväksymä 2 ROHS Vakuutusyhtiöt suosittavat sekä voivat antaa maksu- tai muita etuja. Sähkönumero 71 660 10 teknisen tukkukaupan

Lisätiedot

Nostopöytä 250 ja 500 kg

Nostopöytä 250 ja 500 kg Nostopöytä 250 ja 500 kg Käyttöohje Osaluettelo Nostopöytä 250 ja 500kg käyttö ja huolto ohje Ennen nostopöydän käyttöä lue tämä ohje huolellisesti läpi. 1. Varoitukset 1. Älä laita jalkaa tai kättä saksimekanismiin

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden noudattamatta jättäminen tai laitteen

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008 Radio-ohjattava vene RC FT008 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella. Lähde ottamaan ulapasta mittaa tämän heti käyttövalmiin, huippuhauskan radioohjattavan veneen kanssa! RC FT008 on täydellinen

Lisätiedot

Asennus. 12 V:n pistokesovitinsarja Workman MDE Apuajoneuvo Mallinro: Sarjanro: tai suurempi. Koneen valmistelu.

Asennus. 12 V:n pistokesovitinsarja Workman MDE Apuajoneuvo Mallinro: Sarjanro: tai suurempi. Koneen valmistelu. 12 V:n pistokesovitinsarja Workman MDE Apuajoneuvo Mallinro: 07318 Sarjanro: 310000001 tai suurempi Form No. 3363-444 Rev A Asennusohjeet Asennus Irralliset osat Tarkista alla olevasta taulukosta, että

Lisätiedot

ISKU AIR SEINÄN KOKOAMINEN.

ISKU AIR SEINÄN KOKOAMINEN. Sivu 1 / 15 Sivu 2 / 15 ISKU AIR SEINÄN KOKOAMINEN. Tarkista että toimitus sisältää pakkauslistan mukaiset tarvikkeet. Tarvittavat työkalut kokoamisessa ovat: Kuusiokolo 3mm, 5mm ja 6mm kiintoavaimet 13mm

Lisätiedot

INFORMATION DELLORTO SYTYTYS JÄRJESTELMÄ KUINKA VÄLTTÄÄ TOIMINTAHÄIRIÖT

INFORMATION DELLORTO SYTYTYS JÄRJESTELMÄ KUINKA VÄLTTÄÄ TOIMINTAHÄIRIÖT INFORMATION DELLORTO SYTYTYS JÄRJESTELMÄ KUINKA VÄLTTÄÄ TOIMINTAHÄIRIÖT Moottori ei käy puhtaasti Moottori alkaa pätkiä yli 10.000 rpm Moottori antoi ensin korkean rpm lukeman, mutta pudotti sen äkillisesti

Lisätiedot

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin:

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin: Näin asennat SUKA90S suihkukaapin: Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille

Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille 12428 Radio-ohjattava 4WD Buggy WLtoys 1:12 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille Tuotteen

Lisätiedot

8. Irrota välikappaleet. Niitä ei enää tarvita (Kuva 3). 9. Irrota tasaajan kotelo (Kuva 4).

8. Irrota välikappaleet. Niitä ei enää tarvita (Kuva 3). 9. Irrota tasaajan kotelo (Kuva 4). Form No. 3408-710 Rev A Tiivistesarja Greensmaster 800/1000/1010/1600/1610 -tasaajan vetojärjestelmä Mallinro: 136-7200 Asennusohjeet Huomaa: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta

Lisätiedot

RENGASKONE. Käsikäyttöinen rengaskone. Käyttöopas

RENGASKONE. Käsikäyttöinen rengaskone. Käyttöopas RENGASKONE Käsikäyttöinen rengaskone Käyttöopas PIDÄ KÄYTTÖOPAS TURVALLISESSA PAIKASSA. Käyttöopas antaa tietoja tuotteen kokoamisesta, käytöstä, turvallisuudesta ja osista. KOKOAMISOHJEET 1. Etsi ja

Lisätiedot

TH-FLWBL läpivientianturin asennusohjeet. TH-FLWBL on 11, 200kHz anturi joka on suunniteltu Lowrance laitteisiin jotka käyttävät sinistä liitintä.

TH-FLWBL läpivientianturin asennusohjeet. TH-FLWBL on 11, 200kHz anturi joka on suunniteltu Lowrance laitteisiin jotka käyttävät sinistä liitintä. TH-FLWBL läpivientianturin asennusohjeet TH-FLWBL on 11, 200kHz anturi joka on suunniteltu Lowrance laitteisiin jotka käyttävät sinistä liitintä. Lue ohjeet huolella ennenkuin asennat anturin. Muista että

Lisätiedot

Suppilon tärytinsarja ProPass-katelevitin ja MH-400-levitysyksikkö

Suppilon tärytinsarja ProPass-katelevitin ja MH-400-levitysyksikkö Suppilon tärytinsarja ProPass-katelevitin ja MH-400-levitysyksikkö Mallinro: 44723 Form No. 3397-936 Rev A Asennusohjeet Turvaohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää

Lisätiedot

CROSSTRAINER (Model E 7000P)

CROSSTRAINER (Model E 7000P) CROSSTRAINER (Model E 7000P) Kuva 1 Poista pultit (C4) tiivisterenkaat (C5) ja mutterit (C6) takavakaajasta (C). Laita kaksi pulttia (C4) takavakaajan läpi, kiinnittääksesi kannattimen laitteeseen (A),

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE

JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE 1/8 KÄYTÖN ALOITUS Täyttö Kierrä tankin yläosa irti vastapäivään pitämällä toisella kädellä kiinni tankista ja tarttumalla toisella kädellä päädyn uritettuun osaan. Varo, ettei

Lisätiedot

Kitkapalat, tiivistysrengas, välilevy, pyöreä jousi, rullalaakerit ja ruuvi

Kitkapalat, tiivistysrengas, välilevy, pyöreä jousi, rullalaakerit ja ruuvi RAKENNUSOHJE Kitkapalat, tiivistysrengas, välilevy, pyöreä jousi, rullalaakerit ja ruuvi 325 Lehden nro 77 mukana sait osat, joita tarvitset mittakaavan 1:7 F2007-autosi kytkimen rakentamiseen. Uudet osat

Lisätiedot

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2013 VilliHelmi Oy

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2013 VilliHelmi Oy 1 Yhteen (avain)kaulakoruun tarvitset: 1-2 m 0,6 tai 0,8 mm metallilankaa (valitse paksuus helmien reikäkoon mukaan) erilaisia ja kokoisia helmiä, riipuksia, korunosia, renkaita kalotteja, mikäli käytät

Lisätiedot

KASVIHUONE PRE-440 YLEISET TAKUUEHDOT

KASVIHUONE PRE-440 YLEISET TAKUUEHDOT KASVIHUONE PRE-440 YLEISET TAKUUEHDOT Tuotteella on kahdentoista (60) kuukauden materiaali ja valmistusvirhetakuu. Takuu edellyttää, että tuote on koottu ja asennettu paikalleen asianmukaisella tavalla

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41 Installation instructions, accessories Ohje nro 31310099 Versio 1.2 Osa nro 31285547 Handsfree, Bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310099 - V1.2 Sivu 1 / 41 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot