Muunnossarja etu/takapyörään

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Muunnossarja etu/takapyörään"

Transkriptio

1 Muunnossarja etu/takapyörään Käyttö ja asennusohje

2 Kiitos, että valitsit Greencycle muunnossarjan. Toivomme että vietät antoisia hetkiä uuden sähköpyöräsi kanssa. Ohessa muunnossarjan käyttö ja asennusohjeet, sekä hyödyllisä vinkkejä, joiden ansiosta saat kaiken hyödyn irti sähköpyörästäsi. Suosittelemme, että luet ohjeet kokonaan ennen käyttöönottoa. Ohje sisältää tärkeää tietoa pyörän oikeaoppisesta käytöstä. On tärkeää, että luet myös erilliset akun käyttöohjeet. Asennus: Lue asennusohjeet ennen muunnossarjan asennusta. Jos sinulla tulee kysyttävää asennuksesta, ole yhteydessä asiakaspalveluumme Ennen käyttöönottoa: -Akku toimitetaan esiladattuna. Akku tulee ladata täyteen ennen ensimmäistä käyttökertaa. Lue erilliset akun käyttöohjeet huolellisesti ennen ensimmäistä käyttökertaa. -Asennuksen jälkeen tarkasta, että sarja on varmasti asennettu oikein, eikä mikään johto pääse hankaamaan mihinkään ja että kaikki liitokset on kiinnitetty ja suojattu asianmukaisesti. -Tarkasta myös, että kaikki irroittamasi ruuvit,mutterit yms. on huolellisesti kiristetty ja että kaikki pyörän hallintalaitteet toimivat normaalisti -Ennenkuin lähdet ajamaan liikenteen sekaan, suosittelemme että harjoittelet ja tutustut pyörän toimintaan suljetulla alueella riittävästi.

3 Pyörän käyttö: -Pyörään asennetun poljinanturin ansiosta pyörällä ei voi lähteä liikenteeseen pyörää polkematta. (koskee 250w sarjoja) -Kytke päävirta akussa olevasta virta-avaimesta. Joissain akuissa voi olla lisäksi erillinen on/off katkaisin virta-avaimen lisäksi -Ohjaustankoon asennetusta led -ilmaisimen on/off napista kytketään virta muunnossarjalle. -Led -ilmaisimesta valitaan haluttu ns.perusavustuksen määrä. Tämä tarkoittaa avustuksen määrää silloin, kun kaasukahva ei ole käytössä. -Kun polkimet pyörivät riittävän nopeasti, lähtee moottori avustamaan polkemista perusavustuksen voimalla. Mitä nopeampaa polkimet pyörivät, sitä enemmän moottori avustaa mukana. Kaasuvivusta voidaan lisätä tarvittaessa avustuksen määrää portaattomasti. Kuitenkin max.25 km/h saakka, jolloin avustus kytkeytyy itsestään pois päältä (250w sarjat). -Kun lopetat polkemisen, moottori saattaa jatkaa pyörimistä vielä muutaman sekunnin kymmenesosan ajan. Tähän ominaisuuteen kannattaa totuttautua etukäteen, jottei se liikenteessä tule yllätyksenä. -Jarrukahvat on varustettu hätäkatkaisijalla, joka pysäyttää moottorin välittömästi kahvaa painettaessa Vinkkejä ja varoituksia: LUE HUOLELLISESTI, SILLÄ TÄMÄ SISÄLTÄÄ OLEELLISTA TIETOA MOOTTORIN JA AKUN PITKÄIKÄISYYDEN KANNALTA. LUE MYÖS ERILLISET AKUN KÄYTTÖ JA SÄILYTYSOHJEET ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA! -Koska pyöräsi paino on lisääntynyt, sinun täytyy ajaa varovaisemmin kuopista, kynnysten yli yms. -Lisääntyneen painon vuoksi pyörä pysähtyy hitaammin kuin ennen. Paino vaikuttaa myös muuhun pyörän käyttäytymiseen. Ota nämä seikat huomioon kun lähdet ajamaan. -Pyri rasittamaan moottoria ja akkua mahdollisimman vähän. ELÄ KOSKAAN LÄHDE PAIKOILTAAN PELKÄN MOOTTORIN AVULLA! Polje aina pyörä liikkeelle,ennenkuin käytät moottoria. -Vältä ylämäessä liiallista moottorin käyttöä. Polje ylämäessä aina itse mukana. Vältä pitkiä, yli 15 asteen nousuja. -Tarpeeton ja kova moottorin rasitus voi lyhentää akun elinikää ja voi pahimmillaan jopa rikkoa moottorin/akun. -Pitkiä aikoja "kaasu pohjassa" ajamista tulee välttää. -Akkua ei saa koskaan päästää täysin tyhjäksi. Normaalisti akun BMS katkaisee virran, ennenkuin akku on täysin tyhjä. Suosittelemme välttämään säännöllistä akun tyhjäksi ajamista, mutta sillointällöin akku on hyvä kuitenkin ajaa tyhjäksi asti. Litiumakulla ei ole ns. muisti-ilmiötä ja se voidaan ladata huoletta täyteen, vaikka se ei olisi tyhjä. -Akku on aina ladattava pidempiaikaista säilytystä varten (esim.talveksi) Akku purkautuu itsekseen hiljalleen ja jos tyhjäksi ajetun akun jättää lataamatta pitkäksi aikaa, voi kennot päästä purkautumaan täysin tyhjäksi, jolloin ne voivat hajota. -Elä säilytä akkua kuumalla ilmalla auringonpaisteessa. -Elä koskaan säilytä akkua pakkasessa tai lähde ajamaan kylmällä akulla. Akkua voidaan käyttää jopa -20 asteen pakkasella, koska akun käyttö lämmittää sitä. Jos kylmällä akulla lähdetään ajamaan, se menettää kapasiteettiään ja voi hajoittaa kennon/kennoja pysyvästi.

4 Joten pakkasilla akku tulee ottaa sisälle esim.työpäivän ajaksi. -Lue akun käyttö -ja säilytysohjeet huolellisesti. Oikein käytettynä Litiumakku on turvallinen ja pitkäikäinen käyttää. Mahdollisia vikatilanteita: Asensin sarjan, mutta moottori ei lähde pyörimään. -Tarkasta seuraavat asiat: -Onko päävirta kytketty päälle akusta ja led -ilmaisimesta? Ilmaisimeen pitäisi syttyä valot jos virta on kytketty. -Tarkasta seuraavaksi, että kaikki johdot ovat päällisin puolin kunnossa ja että kaikki liittimet ovat kunnolla kiinnitetty. - Tarkasta, ettei jarrukahvat ole vahingossa painettua yhtään ja ettei kahvan välissä ole mitään joka voisi jumittaa kahvoja. -Tarkasta, että poljinanturi on asennettu oikeinpäin ja suoraan. Anturin ja magneettikiekon väli pitäisi olla n.0,5-3mm. Anturi ei saa kuitenkaan koskea kiekkoon. Anturi ja kiekko pitää olla asennettuna suoraan. Jos esim kiekko on "kallellaan", voi moottori toimia pätkimällä tai olla kokonaan toimimatta. Jos et vieläkään saa moottoria toimimaan, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Rengas muljuaa tai ei pyöri suoraan. -Tarkasta että akseli on haarukan hahloissa tasaisesti. Pienikin vinous voi aiheuttaa renkaan väpättämistä/pompottamista tai muljuamista. -Varmista että sisä -ja ulkorengas on oikean kokoinen vanteelle ja että ulkorengas on kunnolla vanteella joka kohdasta. -Tarkasta että pinnat ovat oikein ja tasaisesti kiristetty. Joskus harvoin pinnat voivat päästä löystymään esim. tärinästä kuljetuksen aikana. Huom. Jos et tiedä kuinka pinnoja säädetään/kiristetään oikeaoppisesti, jätä tehtävä ammattilaisen hoidettavaksi. Väärin säädetyt pinnat voivat aiheuttaa mm. vanteen kieroontumista. Kaasu ei aina toimi -Sähköavusteiset muunnossarjat on varustettu polkutunnistimella, joka antaa moottorille käskyn pyöriä, kun polkimet pyörivät riittävän nopeasti. Joten jos polkimet eivät ajaessa pyöri riittävän nopeasti, ei moottorikaan rupea pyörimään. Toinen syy voi olla jarrukahvassa. Ne ovat varustettu katkaisijalla, joka lopettaa moottorin pyörimisen heti, kun jarrua painetaan. Katso ettet vahingossa paina jarrukahvaa ajaessasi. Pyörä rämisee ajettaessa -Joskus etenkin tarakka-akun kiinnitysteline saattaa löystyä käytössä. Tarakkatelineeseen kannattaa asentaa esim. pieni kumiletkun pätkä, joka estää akun heilumisen. Vuosihuollon yhteydessä kannattaa tarkastaa, että kaikki pyörän pultit ja mutterit ovat kireällä.

5 Muunnossarja sisältää: -Pinnoitettu Etu/taka napamoottori+vanne -Säänkestävä Antiwater -Ohajusyksikkö pikaliittimillä -Ohjainlaitteet: Kaasuvipu, 2xjarrukahvat tunnistimella, Led -ilmaisin -Polkutunnistin anturi ja magneettikiekko (PAS) -Kaapelit suojatuilla pikaliittimillä. -Nippusiteitä, tarranauhaa Asennuksessa tarvittavat työkalut ja tarvikkeet -Jakoavain -Kuusiokoloavaimia -Poljinkammen irroitustyökalu (kun asennetetaan poljintunnistin) -Nippusiteitä ja sähköteippiä Asennuksessa voidaan tarvita / voi olla hyödyksi myös: -Ruuvimeisseli tasa/ristipää -Keskiön prikkamutterin avaustyökalu -Takapakan irroitustyökalu (Takamoottorisarjat) -Sähköteippiä -kutistesukkaa -2 -komponenttiliimaa -Kuumaliimaa -Spriraaliputkea

6 Asennusohjeet: Vanne: -Aloita kääntämällä pyörä ylösalaisin ja poista eturengas. Vaihda sisuskumi ja rengas moottoroidulle vanteelle vanhasta eturenkaasta, tai vaihda kumit kokonaan uusiin. Muista asentaa vannenauha! Pyörän lisääntyneen painon vuoksi suosittelemme käyttämään laadukkaita renkaita! -Aseta uusi rengas haarukkaan niin, että keskiöstä tuleva kaapeli tulee pyörän oikealle (ketjujen) puolelle. Kaapelin hahlo akselissa tulee olla alaspäin pyörän ollessa oikein päin. Vedä kaapeli siten, että se lähtee akselista ensin hieman alaspäin (tehden J:n -muotoisen lenkin) ja sitten haarukkaa pitkin ylös. Tällä estetään sadeveden valuminen kaapelia pitkin suoraan moottoriin. -Huolehdi, että hahloprikat asettuvat haarukan hahloihin tiiviisti ja suoraan. Hahloprikan ja moottorin keskiön välissä on oltava vähintään yksi pikkuprikka. Laita tarvittaessa myös akseliin haarukan ulkopuolelle prikat, jotta kiristinmutteri kiristyy tasaisesti haarukkaan nähden. Muista kiristää akselin mutterit riittävän tiukasti. Laita akselin kumiset suojatulpat muttereiden päihin (tulpan reikä alaspäin) 500w ja isompien etumoottoroiden kanssa on hyvin suositeltavaa käyttää ns.torque armia eli vääntövartta, joka jakaa akselin kiinnityshahloihin kohdistuvan väännön suuremmalle alueelle. Tämä on erityisen tärkeää jos käyttää jousittamatonta alumiinihaarukkaa. Huom. Jos vanteen akseli ei mahdu etuhaarukan hahloihin, voit joutua viilaamaan haarukan hahloista tasaisesti pikkuisen pois. Takapyörään asennettaessa periaate on sama. Erona takarenkaaseen asennettaessa pyöritetään rataspakka vanteen akseliin. Joskus akseliin voi joutua laittamaan erillisen mutterin/holkin puoliksi takapakan sisään, jottei pakka pääse osumaan takahaarukkaan.

7 Polkutunnistin (PAS): Yleensä anturin voi asentaa poljinkeskiössä olevan ohuen prikkamutterin taakse : Irroita poljinkampi siihen soveltuvalla ulosvetäjällä ja kierrä prikkamutteri auki sopivalla työkalulla. Asenna anturi prikkamutterin taakse ja kiristä prikkamutteri. Asenna seuraavaksi magneettikiekko poljinakseliin. Anturin ja kiekon väli tulee olla n mm. Kiekko ei saa kuitenkaan osua anturiin pyöriessään. Vasemmalle puolelle asennettaessa kiekossa olevat nuolet tulevat ulospäin näkyviin ja näyttävät pyörimissuunnan. Oikealle puolelle asennettaessa nuolet tulevat sisäänpäin. Tarkasta, että magneettikiekko ei hankaa mihinkään ja että kiekko pyörii suorassa anturiin nähden. Voit halutessasi liimata magneettikiekon kevyesti keskiöakseliin esim.kuumaliimalla tms. Jos keskiö ei ole mutterilla kiristettäväää mallia, voit joutua esim. liimaamaan anturin keskiöön. Käytä liimaamiseen vain laadukasta metallille sopivaa liimaa. (esim.säänkestävää 2komponenttiliimaa)

8 Ohjainlaitteet: -Irroita tupit pyörän sarvista. Jos tupit on tiukassa, voit koettaa raottaa niitä esim. tasapäisellä ruuvimeisselillä ja suihkuttaa saippuavettä tupin sisään, jolloin se irtoaa helpommin sarvesta. Irroita jarru -ja vaihdevivut ja mahdolliset lisälaitteet (kello, matkamittari yms.) -Vaihda sarjan mukana tulevat jarrukahvat sarviin. Koeta kasata sarviin tulevat laitteet siten kun ne olivat, mutta joskus järjestystä joutuu muokkaamaan jotta kaikki pääsee liikkumaan esteettä. Vaihteenvalitsimen tyypistä riippuen kaasukahvan voi joutua laittamaan eri kohtaan, vasemmalle puolelle tai jopa ylösalaisin. Huolehdi että kaasukahva ei painettaessa hankaa mihinkään ja pääsee liikkumaan esteettä. Muutoin voi olla vaarana että kaasu jumittuu pohjaan kesken ajon. -Jos vaihteenvalitsimet ovat kiinteästi samaa osaa jarrukahvojen kanssa, suosittelemme vaihtamaan vaihteenvalitsimet esim. pyöritettävään malliin. Jos sarjan mukana tulevaa jarrukahvaa ei mitenkään ole mahdollista käyttää, voi yksittäisen jarrukahvan kaapelin katkaista, katsoa ettei sisällä menevät johdot ota toisiinsa ja suojata huolellisesti kosteudelta esim.kutistesukalla ja sähköteipillä. Jotkut mallit sisältävät erilliset liittimet jarrukahvoille+kaasulle, joten niiden irroittaminen/liittäminen on yksinkertaista eikä johtoja tarvitse katkaista. *Vinkki: Elä katkaise johtoa ihan juuresta, jotta sen voi halutessaan vielä liittää takaisin Kiinnitä huomiota johtojen järjestykseen, jotta ne eivät mene ristiin jarru/vaihdevaijereiden kanssa. Kohdista kaikki ohjainlaitteet oikeille kohdille ja varmista että ne liikkuvat normaalisti. Kiristä kevyesti. Testaa kiristämisen jälkeen uudestaan kaasukahvan jouheva toiminta.

9 Ohjausyksikkö: (kontrolleri) -Tutki pyörääsi ja etsi paras paikka kontrollerille. Pitkien johtojen ansiosta voit asentaa kontrollerin lähes minne tahansa. Pyri kuitenkin asentamaan ohjausyksikkö mahdollisimman kuivaan paikkaan pyörässä. Yleensä kontrollerin saa asennettua kätevästi esim. satulan runkoputken ja takalokasuojan väliin. Kiinnitä kontrolleri tukevasti nippusiteillä ja katso ettei mikään johto/liitin ole puristuksissa ja ettei kontrolleri pääse heilumaan paikoillaan. Kontrolleri ei saa olla kovassa puristuksessa. Voit laittaa kontrollerin ja rungon väliin esim palan kumiletkua estämään naarmuuntumista. -Muita suosittuja asennuspaikkoja ovat esimerkiksi ylärunkoputki, alarunkoputki, tarakka-akun kiinnikeraudat, kori...

10 Johdot: -Vedä kaapelit moottorilta, ohjainlaitteilta, polkutunnistimelta ja akulta ohjausyksikölle nippusiteitä käyttäen. Johdot on vedettävä ja tarvittaessa suojattava huolellisesti, jotta vältytään ongelmilta tulevaisuudessa. Tässä voidaan käyttää esim. sähköteippiä, kutistesukkaa, johtosuojaputkea (ns.spiraaliputkea) tms... Tarkasta huolellisesti, ettei mikään johto pääse hankaamaan tai ole liian tiukalla. Johtojen pitää päästä hieman elämään paikoillaan. -Kytke kaikki liittimet kontrolleriin. Voit halutessasi vielä suojata liitokset sähköteipillä / kutistesukalla. -Suojaa ja niputa ylimääräiset johdot siististi suojaisaan paikkaan esim.nippusiteillä, sähköteipillä ja kutistesukalla. -Nyt sinun tarvitsee enää kiinnittää ja kytkeä akku ja olet valmis. Hauskoja ajohetkiä!

Ennen ajamista 1. Aluksi

Ennen ajamista 1. Aluksi Ennen ajamista Lue nämä käyttöohjeet ja tarkista pyörän kaikkien osien kunto ennen ensimmäistä ajoa. Jos ajat vesi- tai lumisateessa hidasta vauhtia ja kasvata jarrutusmatkaa varmistaaksesi turvallisen

Lisätiedot

Liite: Polkupyörän huolto

Liite: Polkupyörän huolto Liite: Polkupyörän huolto Lähde: http://fi.wikibooks.org/wiki/polkupyörän_huolto_ja_korjaus Perushuolto Tarvittavat välineet Rätti ja vesisanko Öljypullo Pyörän pumppu Perushuollon toimenpiteet Pyörän

Lisätiedot

SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS

SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS Pyörän Omistajan Opas 9:s painos, 2007 Tämä opas täyttää EN Standardit 14764, 14765, 14766 ja 14781. TÄRKEÄÄ: Tämä opas sisältää tärkeitä tietoja, jotka koskevat pyörän

Lisätiedot

Maahantuoja: Oy Huntteri Ab Urusvuorenkatu 2 2030 Turku Puh. 020 7 1200 Fax 020 7 121 tuote.info@huntteri.fi www.huntteri.fi L IVE YOUR DREAM IVE YOUR DREAM SISÄLLYSLUETTELO TAKUUEHDOT UUSI PYÖRÄSI...

Lisätiedot

Maahantuoja: Oy Huntteri Ab Lukkosepänkatu 4 20320 Turku Puh. 020 7 1200 Fax 020 7 121 tuote.info@huntteri.fi www.huntteri.fi L IVE YOUR DREAM IVE YOUR DREAM SISÄLLYSLUETTELO TAKUUEHDOT UUSI PYÖRÄSI...

Lisätiedot

Maantiepyörän Asennusohjeet

Maantiepyörän Asennusohjeet n Asennusohjeet n Asennusohjeet I. Laatikon purkaminen 4 II. Etupyörän valmistelut 4 III. Etupyörän asennus 5 IV. Etupyörän kiinnitys haarukkaan 8 V. Ohjaustangon säätäminen 8 VI. Satulan asennus 9 VII.

Lisätiedot

ILMALÄMPÖPUMPPU. Yleisasennus- ja käyttöohje. Vers. 5.1

ILMALÄMPÖPUMPPU. Yleisasennus- ja käyttöohje. Vers. 5.1 ILMALÄMPÖPUMPPU Yleisasennus- ja käyttöohje Vers. 5.1 JOHDANTO Arvoisa Ultimate Ilmalämpöpumppuasiakkaamme LUE asennusohjeet huolellisesti AINA ENNEN ASENNUSTA ja pyydä myös asentajaasi tutustumaan asennusohjeisiin.

Lisätiedot

Croozer Kid for 1 Croozer Kid for 2. 3-in-1 KÄYTTÖOHJE. Kävelykärry Pyöräilykärry Lenkkeilykärry SUOMI. www.croozer.eu. Tuotenro: 124 001 114

Croozer Kid for 1 Croozer Kid for 2. 3-in-1 KÄYTTÖOHJE. Kävelykärry Pyöräilykärry Lenkkeilykärry SUOMI. www.croozer.eu. Tuotenro: 124 001 114 Croozer Kid for Croozer Kid for 3-in- Kävelykärry Pyöräilykärry Lenkkeilykärry KÄYTTÖOHJE SUOMI Tuotenro: 4 00 4 www.croozer.eu JULKAISUTIEDOT Julkaisija: Zwei plus zwei GmbH Oskar-Jäger-Str. 5 5085 Köln

Lisätiedot

MAANTIEKÄYTTÖÖN Tämä moottoripyörä on suunniteltu ainoastaan maantiekäyttöön.

MAANTIEKÄYTTÖÖN Tämä moottoripyörä on suunniteltu ainoastaan maantiekäyttöön. TÄRKEÄÄ TIETOA KULJETTAJA JA MATKUSTAJA Tämä moottoripyörä on suunniteltu kuljettajan ja yhden matkustajan kuljetukseen. Älä koskaan ylitä pyörän maksimikantavuutta, mukaan laskien lisävarusteet ja kuorma.

Lisätiedot

2006-2007 SPORTSMAN 450/X2/500/500 EFI/700/700 EFI/800 EFI OMISTAJAN KÄSIKIRJA

2006-2007 SPORTSMAN 450/X2/500/500 EFI/700/700 EFI/800 EFI OMISTAJAN KÄSIKIRJA 2006-2007 SPORTSMAN 450/X2/500/500 EFI/700/700 EFI/800 EFI OMISTAJAN KÄSIKIRJA 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 TAKUUEHDOT 3 TURVALLISUUSOHJEET 4-5 VAROITUSTARRAT 6-15 TAKUUKORTIN TÄYTTÖ 16 AJONEUVON

Lisätiedot

2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING

2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING 2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING OMISTAJAN KÄSIKIRJA 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 TAKUUEHDOT 3 TURVALLISUUSOHJEET 4-5 VAROITUSTARRAT 6-15 TAKUUKORTIN TÄYTTÖ 16 AJONEUVON VALMISTE-/MALLINUMEROT

Lisätiedot

Auto Mower. Käyttöohje 101 89 90-11. Lue käyttöohje huolellisesti ja tutustu sen sisältöön, ennen kuin alat käyttää Auto Mower.

Auto Mower. Käyttöohje 101 89 90-11. Lue käyttöohje huolellisesti ja tutustu sen sisältöön, ennen kuin alat käyttää Auto Mower. Auto Mower Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ja tutustu sen sisältöön, ennen kuin alat käyttää Auto Mower. 0 89 90- Haluamme onnitella sinua valittuasi Husqvarna Auto Mowerin. Toivomme, että valitsemasi

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. APRILIA SR 50 http://fi.yourpdfguides.com/dref/2931432

Käyttöoppaasi. APRILIA SR 50 http://fi.yourpdfguides.com/dref/2931432 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Tärkeää: Säilytä opas myöhempää käyttöä varten

Tärkeää: Säilytä opas myöhempää käyttöä varten Tärkeää: Säilytä opas myöhempää käyttöä varten Tämä opas sisältää turvallisuusohjeita pyöräilyyn. Vaikka olisit pyöräillyt useita vuosia, on tärkeää lukea kappale ennen uuden pyöräsi käyttöönottoa! Vanhempien

Lisätiedot

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B Omistajan käsikirja Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE Sisällysluettelo Turvaohjeita 4 Aloitus 4 Valmistelut 4 Käyttö

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B

KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B Suomi 2011 Handicare Kaikki oikeudet pidätetään. Tässä esitettyjä tietoja ei saa jäljentää eikä julkaista missään muodossa, painettuna, valokopiona, mikrofi lminä tai millään

Lisätiedot

03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001. Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Honda Motor Co., Ltd. 2003

03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001. Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Honda Motor Co., Ltd. 2003 03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001 Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA Honda Motor Co., Ltd. 2003 03/05/08 21:19:28 3FKRH600_002 TÄRKEÄÄ TIETOA KULJETTAJA JA MATKUSTAJA Tämä moottoripyörä on suunniteltu kuljettajan

Lisätiedot

Käyttöohje pyörätuolille Vermeiren 708 Delight

Käyttöohje pyörätuolille Vermeiren 708 Delight Käyttöohje pyörätuolille Vermeiren 708 Delight Maahantuonti ja myynti: Respecta Oy Tenholantie 12, 00280 Helsinki p.0207 649 748, myynti@respecta.fi www.respecta.fi Valmistaja: NV VERMEIREN BELGIUM Vermeirenplein

Lisätiedot

DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA

DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA tuotteensa valitsemisesta. Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen kuin ajat ajoneuvolla ensimmäistä kertaa. Se sisältää ajoneuvoosi käyttöön liittyvää tietoa, ehdotuksia ja varotoimia,

Lisätiedot

Sähköavusteinen TranzX PST (Power Support Technology) -polkupyörä

Sähköavusteinen TranzX PST (Power Support Technology) -polkupyörä 1 Sähköavusteinen TranzX PST (Power Support Technology) -polkupyörä TranzX PST (Power Support Technology) Sähköavusteinen polkupyörä Johdanto Onnittelut uuden TranzX PST:n hankinnasta. Sähköavusteisella

Lisätiedot

S I N U N L A A T U T A K U U S I

S I N U N L A A T U T A K U U S I ESIPUHE Aluksi haluamme kiittää päätöksestänne hankkia CPI mönkijä. Ennen ajoneuvonne käyttöönottoa pyydämme teitä tutustumaan tähän Omistajankäsikirja:an hyvin huolellisesti. Se sisältää paljon tärkeää

Lisätiedot

D-TEK Kylmäainevuodon etsin

D-TEK Kylmäainevuodon etsin D-TEK Kylmäainevuodon etsin Tuotteen kuvaus: - sähkökemiallisesti lämmitetty diodi anturi - No-reset toiminta CFC, HCFC ja HFC- kylmäaineille - Automaattikalibrointi - Joustava anturivarsi - Vaahtomuovisuodatin

Lisätiedot

Käyttö-, huolto- ja turvallisuusohjeet

Käyttö-, huolto- ja turvallisuusohjeet Ei tieliikennekäyttöön! Käyttö-, huolto- ja turvallisuusohjeet MÖNKIJÄ 250cc DAR0952 Lue ja perehdy tähän ohjeeseen ennen käyttöönottoa! Käännös alkuperäisohjeista Älä käytä tätä ajoneuvoa ennen kuin olet

Lisätiedot

2011 OUTLAW 50/90 SPORTSMAN 90

2011 OUTLAW 50/90 SPORTSMAN 90 2011 OUTLAW 50/90 SPORTSMAN 90 OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 ESIPUHE 3 TAKUUEHDOT 4 TAKUUKORTIN TÄYTTÖOHJE 5 AJONEUVON TUNNISTETIEDOT 6 TURVALLISUUS - Esipuhe 7 - Ajoneuvon

Lisätiedot

2008-2010 SPORTSMAN 300/400 4 x 4

2008-2010 SPORTSMAN 300/400 4 x 4 2008-2010 SPORTSMAN 300/400 4 x 4 OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 ESIPUHE 3 TAKUUEHDOT 3 TAKUUKORTIN TÄYTTÖOHJE 4 AJONEUVON TUNNISTETIEDOT 5 TURVALLISUUS 6-21 - Varoitustarrat

Lisätiedot

KÄYTÄ MIELUITEN SYNTEETTISTÄ 2-TAHTIÖLJYÄ, SEKOITUSSUHTEEN ON OLTAVA TARKKA! (20:1 ALLE 250KM = 5%) (25:1 > 250KM = 4%).

KÄYTÄ MIELUITEN SYNTEETTISTÄ 2-TAHTIÖLJYÄ, SEKOITUSSUHTEEN ON OLTAVA TARKKA! (20:1 ALLE 250KM = 5%) (25:1 > 250KM = 4%). 2-TAHTIMOOTTORIN ASENNUSOHJEET TAVALLISEEN MIESTENPYÖRÄÄN TEE ASENNUS HUOLELLA. SINÄ OLET VASTUUSSA ASENNUKSEN JA ITSESI TURVALLISUUDESTA!!!! ------TÄRKEÄÄ: 2-TAHTIMOOTTORIN BENSAAN LISÄTÄÄN ÖLJYÄ:------

Lisätiedot

2000-2012 LASTEN KELKKA 120 OMISTAJAN KÄSIKIRJA

2000-2012 LASTEN KELKKA 120 OMISTAJAN KÄSIKIRJA 2000 2012 LASTEN KELKKA 120 OMISTAJAN KÄSIKIRJA TERVETULOA POLARISTIIMIIN! Olet valinnut laadukkaan Polarisajoneuvon. Ne ovat luokissaan edelläkävijöitä ja tunnettuja laadustaan. Polaris Industries Inc.

Lisätiedot

Skimmer- peräpeilianturin asennusohjeet sekä yksi- ja kaksitaajuusmallit.

Skimmer- peräpeilianturin asennusohjeet sekä yksi- ja kaksitaajuusmallit. Skimmer- peräpeilianturin asennusohjeet sekä yksi- ja kaksitaajuusmallit. Lue tämä ohjeet huolella ennen kuin asennat anturia. Määritä mikä asennustapa on sopivin sinun veneellesi. Noudata erityistä huolellisuutta

Lisätiedot

ALKUPERÄISTEN OHJEIDEN KÄÄNNÖS (ISTRUZIONI ORIGINALI)

ALKUPERÄISTEN OHJEIDEN KÄÄNNÖS (ISTRUZIONI ORIGINALI) ALKUPERÄISTEN OHJEIDEN KÄÄNNÖS (ISTRUZIONI ORIGINALI) JOHDANTO Arvoisa Asiakas, Kiitämme tuotteidemme valinnasta ja toivomme että ruohonleikkurisi vastaa odotuksiasi kaikilta osin. Tämän käyttöoppaan tarkoituksena

Lisätiedot

2.0 ------- 2008. Maahantuoja: Assisting Automation Services Finland Oy, www.aas.fi Tuotteen kotisivut: www.ambrogio.fi

2.0 ------- 2008. Maahantuoja: Assisting Automation Services Finland Oy, www.aas.fi Tuotteen kotisivut: www.ambrogio.fi 1 Käyttäjän opas 2.0 ------- 2008 L300 Basic Ruohonleikkuurobotti 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 4 Käyttöohjeen tarkoitus... 4 Valmistajan ja laitteen tiedot... 4 Laitteen huolto... 4 Yleistä laitteesta...

Lisätiedot