PSYKIATRISEN PALVELUASUMISEN JA TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUKUVAUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "8.7.2013 PSYKIATRISEN PALVELUASUMISEN JA TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUKUVAUS"

Transkriptio

1 1(10) PSYKIATRISEN PALVELUASUMISEN JA TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUKUVAUS Palveluntuottajan tulee sopimusta allekirjoitettaessa (ja pyydettäessä sopimuskaudella) esittää kaupungille palvelukuvauksessa vaaditut asiakirjat. Lisäksi ennen sopimuksen allekirjoittamista tulee palveluntuottajan toimittaa kuvaus tietosuoja- ja tietoturvaperiaatteiden käytännön toteuttamisesta ja asiakirjahallinnasta. 1. Toiminnan organisointi, toimintaedellytysten turvaaminen ja asiakasrakenne 1.1. Toiminta-ajatus Toimintayksiköllä tulee olla toimintasuunnitelma, johon on kirjattu tarkoin, mille asiakasryhmille palvelu on tarkoitettu. Palveluntuottajan tulee laatia omavalvontasuunnitelma, johon on kirjattu toiminta-ajatus, toimintaa ohjaavat arvot ja toimintaperiaatteet sekä toimintayksikölle hyväksytyt laatupolitiikan periaatteet Asiakkaan ohjaaminen palveluihin Sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista annetun lain (Asiakaslaki) mukaisesti kaupungin työntekijä tekee asiakkaalle palveluasumisesta päätöksen, josta käy ilmi, mitä palveluja on myönnetty, mistä alkaen palvelut on myönnetty sekä kaupungin perimät asiakasmaksut. Asiakkaan palveluntarve selvitetään ennen päätöksentekoa, ja siinä huomioidaan asiakkaan toivomukset, mielipide, etu ja yksilölliset tarpeet sekä äidinkielensä ja kulttuuritaustansa. Asumisyksikköön muuttaminen valmistellaan yhteistyössä Espoon kaupungin edustajan, asiakkaan ja hänen luvallaan omaisensa tai edunvalvojan kanssa. Heidän toiveensa otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon asiakkaan asumisyksikön sijainnista päätettäessä. Asiakkaalle valitaan paikka, jossa hän saa tarvitsemansa palvelut. Siirtymiset asuinpaikasta toiseen tehdään aina yhteistyössä Espoon kaupungin edustajan ja palveluntuottajan kanssa. Asumisyksikön tulee sijaita Espoossa tai Espoon välittömässä läheisyydessä, kuten naapurikunnissa Toiminnan johtaminen Palveluntuottajalla tulee olla AVI:n myöntämä toimilupa tai ilmoituksen varaisesta toiminnasta on tehty asianmukainen ilmoitus AVIiin.

2 2(10) 1.4. Laadunhallinta Yksityisessä sosiaalihuollon yksikössä on oltava kelpoisuusehdot täyttävä vastuuhenkilö. Vastuuhenkilön kelpoisuusehdoista on säädetty laissa yksityisistä sosiaalipalveluista (922/2011) sekä kelpoisuuslaissa (272/2005). Talouden suunnittelu ja seuranta on järjestelmällistä. Talous on suunniteltu niin, että asumisyksikön toiminta jatkuu keskeytyksettä ja laatu säilyy sopimuksen mukaisena koko sopimuskauden. Laadunhallinnalta edellytetään toiminnan johtamista, suunnittelua ja arviointia sekä toiminnan kehittämistä siten, että sille asetetut laatutavoitteet saavutetaan. Asumispalveluyksiköllä tulla olla laadittuna omavalvontasuunnitelma, jolle on nimetty vastuuhenkilö. Omavalvontasuunnitelman tulee olla julkisesti nähtävänä. Palveluntuottajan yhteistyö kaupungin, asiakkaan, omaisten ja muiden yhteistyötahojen kanssa on säännöllistä ja toimii. Palveluntuottaja ja kaupunki seuraavat yhteistyössä esim. itsenäiseen asumiseen siirtyjien määrää, sairaalahoitojaksoja, työtoiminnassa/opiskelussa olevien määrää, lääkityksessä ilmeneviä ongelmia, asiakaspalautetta jne. Espoon kaupunki on laatinut valvontasuunnitelman, jonka perusteella kaupunki valvoo asumispalvelutoimintaa. 2. Henkilökunta 2.1. Henkilökunnan määrä ja rakenne Asumisyksiköltä edellytetään mitoituksen mukaista omaa, sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saanutta henkilökuntaa, jolla on kokemusta ja koulutusta mielenterveys- ja päihdetyöstä. Henkilöstömitoitusta laskettaessa, henkilökuntaan kuuluvaksi huomioidaan hoitoon ja kuntoutukseen osallistuvat sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saaneet työntekijät, jotka tekevät työtä asiakkaiden kanssa yli 50 % työajastaan.

3 3(10) Henkilökuntamitoitus: Palveluasuminen, hoitohenkilökunnan mitoitus vähintään 0,3/asiakas (lasketaan virallisen paikkaluvun mukaan) Tehostettu palveluasuminen, hoitohenkilökunnan mitoitus vähintään 0,5/asiakas (lasketaan virallisen paikkaluvun mukaan) Hoitohenkilökunnan työvuorot tulee järjestää tarkoituksenmukaisesti eri vuorokauden aikoihin asiakkaiden tarpeiden mukaisesti, niin että henkilökuntaa on paikalla riittävästi ohjaamaan ja avustamaan asiakkaita päivittäisissä toiminnoissa. Sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saanutta henkilökuntaa on työssä kaikissa työvuoroissa. Asumisyksikkö voi hankkia tukipalvelut (esim. siivous- ja cateringpalvelut) alihankkijalta. Palveluntuottajan tulee ilmoittaa sopimuksen yhteyshenkilölle käyttämänsä alihankkijat. Palveluntuottaja on vastuussa alihankkijan työstä kuten omastaan. Kaupunki voi perustellusta syystä kieltää palveluntuottajaa käyttämästä tiettyä alihankkijaa. Kuvaus henkilökunnan määrästä ja rakenteesta liitetään tarjoukseen liitteelle Henkilökunnan osaaminen ja ammattitaito Palveluntuottajan vastuuhenkilöllä on oltava kelpoisuuslain 10 4 momentin mukainen kelpoisuus (soveltuva korkeakoulututkinto (esim. AMK- tai aikaisempi opistoasteen tutkinto) ja riittävä työkokemus mielenterveys- ja päihdetyöstä sekä johtamisesta. Riittäväksi työkokemukseksi mielenterveys- ja päihdetyön osalta katsotaan vähintään kolmen vuoden aktiivinen työssäolo. Yksikön vastuuhenkilön tulee olla työssä toimintayksikössä. Asumisyksiköltä edellytetään mitoituksen mukaista sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saanutta, vakinaista henkilökuntaa, jolla on kokemusta ja koulutusta mielenterveys- ja päihdetyöstä. Asumisyksikössä tulee olla terveyshuollon koulutuksen saanutta henkilökuntaa, joka vastaa asiakkaiden lääkehuollosta. Henkilökunnalta edellytetään hyvää suomenkielen taitoa. Ruotsinkielen taidosta tulee kertoa liitteellä 6.

4 4(10) 2.3. Henkilökunnan osaamisen kehittäminen ja työhyvinvointi Asumisyksikössä tulee olla kirjallinen perehdytysohjelma, joka tarkistetaan vuosittain tai tarvittaessa. 3. Toimitilat Asumisyksikössä tulee olla kirjallinen koulutussuunnitelma, joka tehdään vuosittain ja jonka toteutumista seurataan. Vuosittaisen täydennyskoulutuksen määrä on riippuvainen työntekijän peruskoulutuksen pituudesta, toimenkuvasta ja sen muuttumisesta, työn vaativuudesta ja ammatillisesta kehittymistarpeista. Asumisyksikössä seurataan täydennyskoulutuksen toteutumista. Henkilökunnan työterveyshuolto tulee olla järjestetty lain mukaisesti. Henkilöstön päihdehoitoonohjausta, väkivalta- ja häirintätilanteita ja epäasiallista käytöstä varten on kirjalliset ohjeet. Henkilökunnalle annetaan työnohjausta vähintään kerran kuussa työssäjaksamiseen ja työhön liittyvien ongelmien selvittämiseen. Asumisyksikössä on kirjallinen työhyvinvointiohjelma, joka tarkastetaan vuosittain Asumisyksikön sijainti Asumisyksikkö sijaitsee Espoossa tai Espoon välittömässä läheisyydessä, kuten naapurikunnissa Asuinhuoneet, yhteiset tilat ja henkilökohtaiset asunnot Pääsääntöisesti jokaisella asiakkaalla on yhden hengen huone. Asiakkaan toiveesta voidaan asuminen järjestää myös kahden hengen huoneissa. Yhden hengen huone on kooltaan vähintään 15 m2, kahden hengen huone on vähintään 20 m2.. Asukashuoneissa tulee olla lukitusmahdollisuus, jokaisella asiakkaalla tulee olla avain omaan huoneeseensa ja yksikön ulko-oveen. Lähtökohtana on, että jokaisella asiakkaalla on oma WC, mutta vähintään 1 WC/kph enintään kolmea asiakasta kohden. Asiakkaiden käytettävissä on riittävä määrä peseytymistiloja. Asumisyksikössä tulee olla kaikille asiakkaille tarkoitetut asianmukaiset ruokailu- ja oleskelutilat.

5 5(10) Asiakkailla on mahdollisuus pyykinpesuun, siivoukseen ja ruuanlaittoon. Asiakkaan käytettävissä on päivittäisissä toiminnoissa tarvittavat kodinkoneet ja välineet sekä työkalut ulkotöitä varten. Asiakkailla on mahdollisuus tuoda omat kalusteensa huoneeseensa/asuntoonsa. Tarvittaessa palveluntuottaja järjestää kustannuksellaan peruskalustuksen (sänky, patja, pöytä, tuoli, vaatekaappi, lukittu säilytysmahdollisuus). Asiakkailla on mahdollisuus säilyttää palveluntuottajan tiloissa omia kalusteita kohtuullisessa määrin Turvallisuus Asumisyksikössä tulee olla tehtynä riskienkartoitus. Asumisyksikössä tulee olla laadittuna kirjallinen pelastussuunnitelma sekä poistumisturvallisuusselvitys (pelastuslaki 379/2011 ja -asetus 407/2011). Palotarkastukset tehdään säännöllisesti, paloturvallisuusvälineistö on riittävä ja sammutusharjoituksia on pidetty säännöllisesti. Asumisyksikössä on laadittu suunnitelma väkivallan uhkan varalle sekä ensiapusuunnitelma. Tapaturma- ja vaaratilanteet kirjataan ja arvioidaan säännöllisesti. Toimintayksikön johto huolehtii siitä, että henkilökunnalla on ajan tasalla olevat ensiapuvalmiudet Siisteys Asumisyksikössä tulee olla kirjallinen siivoussuunnitelma, jossa on määritelty puhtaustaso, vastuut, tehtävät ja siivousaikataulu. Siivousta hoitavalla henkilökunnalla on riittävä osaaminen. Asumisyksikön yhteisten tilojen sekä asukashuoneiden yleisilme on siisti. Asukkaat osallistuvat kuntonsa mukaan yhteisten tilojen siivoukseen. Tämä on kirjattu kuntoutussuunnitelmaan. Asukkaat saavat tarvitessaan tukea ja opastusta siivouksessa ja liinavaatehuollossa.

6 6(10) 4. Asiakkaan asema ja oikeudet Asiakkaan palvelutarpeen arvioinnin perustana on hänen toimintakykynsä arviointi. Toimintakyvyn muutoksia seurataan ja arvioidaan säännöllisesti moniammatillisesti. Asiakaslain 4 :n mukaan asiakkaalla on oikeus hyvää kohteluun. Itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, perustuslain mukainen liikkumisvapaus, yksityiselämän suoja ja oikeus henkilökohtaiseen turvallisuuteen ovat asiakkaan perusoikeuksia. Rajoitteita voidaan käyttää vain tahdosta riippumattomassa hoidossa. Yksikössä voi olla yhteisiä sääntöjä ja sopimuksia (esim. päihteiden käytön kieltäminen), jotka ovat kaikille samat. Niillä edistetään kuntoutumista ja ne ovat osa hoitoa. 5. Asiakkaan hoito, huolenpito ja kuntoutus 5.1. Hoito- ja palvelusuunnitelma Yksikössä on käytössä asiakkaan omaehtoista elämää tukeva työote ja asiakkaan on mahdollisuus osallistua toimintakykyä ylläpitävään ja edistävään toimintaan. Asiakkaan hoito- ja palvelusuunnitelman lähtökohtana ovat asiakkaan omat voimavarat. Näin taataan toimintakyvyn ja elämänlaadun säilyminen. Henkilökunta kannustaa ja tukee asiakasta kaikissa toimissa hänen omien voimavarojensa käyttöön. Keskeistä on mahdollisuus nauttia elämästä sairauksista huolimatta. Jokaisella asiakkaalla on vain yksi hoito- ja palvelusuunnitelma, joka laaditaan yksilöllisesti ja jonka laatimisesta vastaa palveluntuottaja. Asiakas osallistuu aina oman hoito- ja palvelusuunnitelmansa laatimiseen ja suunnitelma kirjataan. Myös asiakkaan lähiverkostolla /tukihenkilöllä on mahdollisuus osallistua suunnitelman tekoon. Lisäksi suunnitelman laatimiseen osallistuu hoito-vastuutahon edustaja. Hoito- ja palvelusuunnitelma, joka sisältää kuntoutussuunnitelman, laaditaan kaikille asiakkaille 1 kk:n sisällä saapumisesta. Ensimmäisen suunnitelman laatimiseen osallistuu myös kaupungin edustaja, joka seuraa jatkossakin asiakkaan kuntoutumisen edistymistä. Suunnitelma tarkastetaan aina asiakkaan tilanteen muuttuessa, kuitenkin vähintään 6 kk:n välein. Asiakas osallistuu aina suunnitelmansa tarkastamiseen. Mikäli palveluntuottaja järjestää päivä- tai työtoimintaa, on toiminta kuvattava ja hinnoiteltava tarjouksen liitteenä ( /pvä). Päivä- /työtoimintaan osallistumisesta sovitaan kunkin asiakkaan kohdalla

7 7(10) yksilöllisesti. Osallistuminen tulee kirjata asiakkaan hoito- ja palvelusuunnitelmaan Muutokset palveluissa Asumiseen liittyvien palvelujen tulee edistää kuntoutujan siirtymistä palveluasumisesta tai tehostetusta palveluasumisesta itsenäisempiin asumisen muotoihin. Tärkeimmät palvelujen muutokset sovitaan yhdessä kaupungin edustajan kanssa. Palveluntuottaja toimittaa asiakaskohtaisen hoito- ja palvelusuunnitelman pyydettäessä Espoon kaupungille. Palveluntuottaja huolehtii asiakkaan tietojen siirtämisestä hänen suostumuksellaan vastaanottavalle yksikölle, asiakkaan poistuessa palveluista ja avustaa tarvittaessa muissa muuttoon liittyvissä asioissa. Mikäli asiakkaan vointi asumisen aikana heikkenee, palveluntuottaja neuvottelee asiakkaan, hoidosta vastaavan tahon sekä kaupungin edustajan kanssa mahdollisesta siirrosta toiseen palvelumuotoon. Asiakkaan voinnin kohentuessa siirtyminen kevyempään palvelumuotoon valmistellaan asiakkaan ja hänen läheistensä, hoitotahon ja kaupungin edustajan kanssa tutustumalla uuteen paikkaan, tai palveluohjaukseen ennen päätöksen tekemistä Omahoitaja Asiakkaalle tulee olla nimetty omahoitaja/omaohjaaja ja hänen sijaisensa. Omahoitajan tehtävät on määritelty kirjallisesti. Asiakas ja hänen omaisensa tietävät ja tuntevat omahoitajan ja hänen tehtävänsä Hygienia, vaatetus, raha-asiat Asiakasta neuvotaan ja ohjataan hygieniasta ja asianmukaisesta vaatetuksesta huolehtimisessa. Asiakkaan tarvitsemat hoitotarvikkeet (esim. vaipat ja haavahoitotuotteet) sisältyvät palvelumaksuun, samoin normaalit hygieniatuotteet, kuten WC-paperi. Asiakasta tuetaan ja opastetaan raha-asioiden hoidossa. Tarvittaessa toimitaan yhteistyössä edunvalvojan kanssa. Jos edunvalvojaa ei ole määrätty, ja palveluntuottaja auttaa asiakasta raha-asioiden hoidossa, tulee tästä olla tehtynä tarkka kirjanpito Vapaa-aika ja sosiaalinen elämä Henkilökunta edistää asiakkaiden kiinnostusta ympäristöönsä ja asuinyhteisöönsä ja tukee asiakasta liikkumiseen asumisyksikön ulkopuolella, tarvittaessa saattaa asiakasta asiointitilanteissa.

8 8(10) Asuinympäristö on virikkeellinen ja asumisyksikkö liittyy saumattomasti muuhun asuinyhteisöön. Sosiaali- ja terveystoimen palvelut ovat tarvittaessa asiakkaan saavutettavissa. Asiakkaan harrastukset ja sosiaaliset tarpeet otetaan huomioon. Asumisyksikössä järjestetään yhteisiä juhlahetkiä. Henkilökunta edistää asiakkaan yhteydenpitoa hänen sosiaalisiin verkostoihinsa. Asumisyksikön toimesta luodaan mahdollisuuksia vertaistukiryhmien käynnistymiselle ja monipuolistumiselle. Kulttuuri- ja viriketoiminnan järjestämisestä on kirjallinen suunnitelma. Asumisyksikössä on nimetty työtekijä, joka vastaa viriketoiminnasta. Asukkailla tulee olla päivittäin mahdollisuus käyttää puhelinta, internetyhteyttä sekä sähköpostia Omaiset Omaisten osallistumista asiakkaan arkipäivään ja hoitoon tuetaan perehdyttämällä omaiset hoitokodin toimintatapoihin. Asumisyksikössä järjestetään omaisten tapaaminen vähintään kerran vuodessa Terveyden- ja sairaanhoito Asiakkaat käyttävät julkisen terveyshuollon palveluja. Asiakkaat käyvät perusteellisessa terveystarkastuksessa ja suunhoidon tarkastuksessa tulotilanteessa, ja sen jälkeen säännöllisesti tarpeen mukaan, vähintään 3 vuoden välein. Asiakkaille on järjestettävä tarvittavat palvelut ja hoito, kuten lääkärin tutkimukset ja muu hoito sekä akuuteissa että pitkäaikaisissa sairauksissa. Näihin on järjestettävä tarvittavat kuljetukset, maksut ja saattaja. Asiakkaita tuetaan sovittujen tapaamisten järjestämisessä ja toteutumisessa terveydenhuollon henkilöstön kanssa. Ensimmäiselle käynnille osallistuu myös palveluntuottajan edustaja (omahoitaja), samoin vuositarkastukseen. Palveluntuottaja huolehtii siitä, että lääkärin määräämät, psykiatriseen lääkitykseen liittyvät laboratoriokokeet toteutuvat. Palveluntuottaja huolehtii myös siitä, että asiakkaat osallistuvat esim. papa- ja mammografia-seulontoihin. Asiakkaita kannustetaan noudattamaan terveellisiä elämän-tapoja (tupakoinnin lopettaminen, terveelliset ruokailu-tottumukset jne.). Yksikössä on kirjalliset ohjeet keskeisistä asioista, kuten hygieniaohjeet henkilökunnalle, ohjeet tapaturman sattuessa ja ohje menettelytavoista

9 9(10) asiakkaan voinnin heikentyessä. Yksikössä käytetään yleisesti hyväksyttyjä hoito-ohjeita kuten Käypä hoito -suosituksia, Sairaanhoitajan käsikirjan ohjeita ja Kansanterveyslaitoksen ohjeita Lääkehoito Kaikkien lääkehoitoa antavien toimintayksiköiden on laadittava STM:n oppaan 2005;32 Turvallinen lääkehoito -mukainen lääkehoitosuunnitelma, jossa määritellään eri henkilöstö-ryhmien vastuut ja oikeudet lääkehoidon antamisessa. Lääkehoitosuunnitelman liitteenä tulee olla yksikön työntekijöille myönnetyt lääkkeenantoluvat, jotka palveluntuottaja tulee hankkia. Lääkkeet on säilytettävä lukittavissa, vaikeasti murrettavissa kaapeissa ja tilassa, jonka ovi voidaan lukita. Sairaanhoitaja vastaa asumisyksikön lääkehuollosta (esimerkiksi lääkkeiden turvallinen säilytys lukitussa tilassa, lääkkeiden jako annoksiin, valvonta ja vaikutusten seuranta). Pääsääntöisesti asiakas hankkii ja maksaa lääkkeensä, ja huolehtii lääkityksestään itse, tarvittaessa henkilökunnan tukemana. Jos asiakas ei siihen pysty, lääkkeiden antamisesta asiakkaille huolehtii lääkehoitoon koulutuksen saanut sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilö ja poikkeustapauksessa lääkehoitoon peruskoulutukseltaan kouluttamaton henkilö sosiaali- ja terveysministeriön oppaan mukaisesti. Lääkepoikkeamia koskien on määritelty kirjallinen toimintamalli, joka on kaikkien työntekijöiden tiedossa. Osana kokonaiskuntoutumista ja omaehtoista elämää tukevaa työotetta, asiakkaita kannustetaan ja tuetaan mahdollisuuksien mukaan vastaamaan ja huolehtimaan itsenäisesti omasta lääkehoidostaan Ravitsemus Asumisyksikössä tarjotaan ravitsemussuositusten mukainen ravinto, joka päivittäin sisältää aamupalan, lounaan, päiväkahvin, päivällisen, iltapalan (tarvittaessa yöpalan). Asumisyksikössä tarjotaan lääkärin määräämät erityisruokavaliot. Aterioiden suunnittelusta ja ruoanvalmistuksesta vastaavalla henkilökunnalla on riittävä osaaminen. Asukkaat ovat mukana suunnittelemassa ruokalistoja, jotka ovat ennakkoon nähtävillä. Asukkailla on oikeus, ei velvollisuutta, valmistaa ateriansa ja niin halutessaan osallistua yhteisten aterioiden valmistamiseen. Asumisyksikössä on Elintarvikelain mukainen omavalvontasuunnitelma. Ruoan valmistuksessa mukana olevalla henkilökunnalla on

10 10(10) hygieniaosaamistodistus ja koko henkilöstö on perehdytetty omavalvontaan (Elintarvikelaki /23) 6. Asiakirjahallinta ja dokumentointi Palveluntuottajaa sitoo laissa säädetty salassapito- ja vaitiolovelvollisuus sosiaalihuoltolain mukaisten palvelujen tuottamisesta. Yksikössä tulee tehdä asiakkaan hoidon kannalta riittävät ja asianmukaiset kirjaukset. Asiakastietojen käsitellään tietosuoja- ja tietoturvasäännösten mukaisesti. 7. Asiakaspalaute Asiakaspalautejärjestelmä tulee olla kuvattuna kirjallisesti. Asumisyksikkö osallistuu Espoon kaupungin toteuttamaan asiakastyytyväisyyskyselyyn ja muihin hoidon laadun mittauksiin. Kyselyn tulokset käsitellään kaupungin edustajan kanssa ja päätetään mahdollisista jatkotoimenpiteistä. Olen tutustunut yllä olevaan psykiatrisen asumispalvelun palvelukonseptiin. Allekirjoituksellani sitoudun tuottamaan palveluja vähintään edellä edellytetyn palvelukonseptin mukaisesti. Päiväys ja palveluntuottajan edustajan allekirjoitus / 2013 Allekirjoitus Nimenselvennys Yritys

Kunnan sosiaali- ja terveystoimen tarkastukset (yksityisillä

Kunnan sosiaali- ja terveystoimen tarkastukset (yksityisillä OHJAUS- JA VALVONTA- SEKÄ TARKASTUSKÄYNNIN KERTOMUS Tabulaattorilla pääsee liikkumaan täytettävissä lomakekohdissa kätevästi seuraavaan täydennettävään ruutuun. Mielenterveys- ja päihdehuollon asumispalvelut

Lisätiedot

Ympärivuorokautiseen asumispalveluun liittyvä palvelukonsepti

Ympärivuorokautiseen asumispalveluun liittyvä palvelukonsepti 1 (7) YMPÄRIVUOROKAUTISTEN ASUMISPALVELUJEN PALVELUKONSEPTI Tarjouksen hyväksymisen edellytyksenä on näiden kriteereiden täyttäminen. Palveluntuottaja Yhteyshenkilö ja puhelinnumero Palvelun tulee täyttää

Lisätiedot

ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos

ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. OMAAN TOIMINTAAN TILAT... 3 3. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 4 4. OMAVALVONTAVELVOITE... 5 5. TURVALLISUUS JA TAPATURMIEN

Lisätiedot

OMAVALVONTA SOSIAALI JA TERVEYDENHUOLLON LAINSÄÄDÄNNÖSSÄ. Riitta Husso, Valvira 25.8.2015

OMAVALVONTA SOSIAALI JA TERVEYDENHUOLLON LAINSÄÄDÄNNÖSSÄ. Riitta Husso, Valvira 25.8.2015 OMAVALVONTA SOSIAALI JA TERVEYDENHUOLLON LAINSÄÄDÄNNÖSSÄ Riitta Husso, Valvira 25.8.2015 1 Omavalvonta Palveluntuottaja vastaa siitä, että palvelu täyttää sille asetetut vaatimukset. Omavalvonnalla tarkoitetaan

Lisätiedot

SOSIAALIHUOLLON YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIDON JA PALVELUJEN VALVONTA

SOSIAALIHUOLLON YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIDON JA PALVELUJEN VALVONTA Itä-Suomen aluehallintovirasto/kuopion kaupunki TARKASTUSKERTOMUS SOSIAALIHUOLLON YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIDON JA PALVELUJEN VALVONTA TARKASTUSKOHDE Kaupunki / Kunta Palveluntuottaja Kuopion kaupunki Toimintayksikkö

Lisätiedot

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri Perusterveydenhuollon yksikkö. 12.6.2015 Teija Horsma

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri Perusterveydenhuollon yksikkö. 12.6.2015 Teija Horsma Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri Perusterveydenhuollon yksikkö 12.6.2015 Teija Horsma 1 Omavalvonta Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen valvonnassa korostetaan palveluntuottajien omaa vastuuta toiminnan

Lisätiedot

Työpaikka/työ- tai päivätoimintapaikka:

Työpaikka/työ- tai päivätoimintapaikka: KUNTAYHTYMÄ KAKSINEUVOINEN Palvelusuunnitelma 1 (5) Palvelusuunnitelma Palvelusuunnitelma on asiakkaan tai asiakkaan ja hänen edustajansa kanssa yhteistyössä tehty yhteenveto hänen elämänsä tämänhetkisestä

Lisätiedot

2. Perhehoidossa oleva henkilö saa perheenomaista hoitoa ja läheisiä ihmissuhteita

2. Perhehoidossa oleva henkilö saa perheenomaista hoitoa ja läheisiä ihmissuhteita Perhehoidon laatuvaatimukset 1. Perhehoito on lakien ja määräysten mukaista ja valvottua 2. Perhehoidossa oleva henkilö saa perheenomaista hoitoa ja läheisiä ihmissuhteita 3. Perhehoito on asiakaslähtöistä:

Lisätiedot

YKSITYISEN PALVELUASUMISEN VALVONTA- SUUNNITELMA

YKSITYISEN PALVELUASUMISEN VALVONTA- SUUNNITELMA YKSITYISEN PALVELUASUMISEN VALVONTA- SUUNNITELMA 1.1.2014 SISÄLTÖ 1. JOHDANTO 2. ASUMINEN 2.1Valvonnan painopistealueet 2.2 Omavalvonta 2.3 Valvontakäynti 2.4 Suunnitellun valvontakäynnin prosessi 3. TIEDOT

Lisätiedot

PALVELUKUVAUS HELSINGIN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO. PALVELUKUVAUS Osallistumispyyntö HEL 2013-001540. LIITE 1 1(x) XX.Y.

PALVELUKUVAUS HELSINGIN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO. PALVELUKUVAUS Osallistumispyyntö HEL 2013-001540. LIITE 1 1(x) XX.Y. 1(x) ASUNNOTTOMIEN TUETTU ASUMINEN PALVELUNTUOTTAJAN JÄRJESTÄMÄSSÄ ASUNNOSSA JA PÄIHDEHUOLLON ASUMIS- PALVELUT PUITEJÄRJESTELYLLÄ, JONKA KAIKKI EHDOT VAH- VISTETAAN 1. Hankinnan taustaa 2. Hankittavat

Lisätiedot

SOSIAALIASIAMIES- TOIMINTA. Huhtikuu 2014 / ms

SOSIAALIASIAMIES- TOIMINTA. Huhtikuu 2014 / ms SOSIAALIASIAMIES- TOIMINTA Huhtikuu 2014 / ms 1. Palvelun asiakkaat Palvelun ostaja: Sopimuskunnat: Hyvinkää, Lohja, Siuntio sekä perusturvakuntayhtymä Karviainen (Vihti ja Karkkila) ja Mustijoen (Mäntsälä

Lisätiedot

LAPSEN/NUOREN LÄÄKEHOIDON SUUNNITELMA PÄIVÄHOITOA/KOULUA VARTEN

LAPSEN/NUOREN LÄÄKEHOIDON SUUNNITELMA PÄIVÄHOITOA/KOULUA VARTEN i Hyvinvointipalvelut Päivähoito ja perusopetus 30.8.2013 Huoltaja vastaa siitä, että lapsen/nuoren lääkehoidon tarve ja lääkehoidon kannalta kaikki tarvittava tieto on käytettävissä. Huoltaja vastaa myös

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE Z 1 (6) Kelpoisuusehdot LUONNOS XXXX/XXX/2013 2013. Autismin kirjon asiakkaiden asumispalvelujen hankinta.

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE Z 1 (6) Kelpoisuusehdot LUONNOS XXXX/XXX/2013 2013. Autismin kirjon asiakkaiden asumispalvelujen hankinta. TARJOUSPYYNTÖ / LIITE Z 1 (6) Autismin kirjon asiakkaiden asumispalvelujen hankinta Tarjoaja Tarjoajan posti- ja sähköpostiosoite (päätöksen tiedoksiantoa varten) Tarjousten vertailuvaiheeseen pääsevät

Lisätiedot

HAKEMUS TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI

HAKEMUS TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI Palvelusetelituottajaksi hakeudutaan tällä hakemuslomakkeella. Hakeminen on mahdollista ympäri vuoden. Kaikki sääntökirjan edellytyksiin sitoutuneet ja pyydetyt, asianmukaiset ja kriteerit täyttävät liitteet

Lisätiedot

VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISTEN PALVELUJEN VALVONTA Valviran kysely palvelua tuottaville yksiköille maalis-huhtikuussa 2010

VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISTEN PALVELUJEN VALVONTA Valviran kysely palvelua tuottaville yksiköille maalis-huhtikuussa 2010 Raportti 1 (2) 1882/05.01.05.07/2010 22.06.2010 VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISTEN PALVELUJEN VALVONTA Valviran kysely palvelua tuottaville yksiköille maalis-huhtikuussa 2010 Valviran ja Aluehallintovirastojen

Lisätiedot

Yksikkömme tarjoaa: päivätoimintaa. Yksikössämme näitä paikkoja on yhteensä Päivätoiminta on tarkoitettu seuraaville asiakasryhmille:

Yksikkömme tarjoaa: päivätoimintaa. Yksikössämme näitä paikkoja on yhteensä Päivätoiminta on tarkoitettu seuraaville asiakasryhmille: 1 (6) Päivätoiminta on vanhuksille tarkoitettu määräaikainen tukipalvelu, jolla tuetaan vanhuksen omatoimisuutta ja estetään toimintakyvyn vajeesta johtuvaa syrjäytymistä. Päivätoiminnan tarkoituksena

Lisätiedot

Asiakas Sukunimi ja etunimet Henkilötunnus. Lääkitys (mihin tarkoitukseen/lääkityksestä vastaava taho)

Asiakas Sukunimi ja etunimet Henkilötunnus. Lääkitys (mihin tarkoitukseen/lääkityksestä vastaava taho) PALVELUSUUNNITELMA Päiväys: Asiakas Sukunimi ja etunimet Henkilötunnus Puhelinnumero Lähiomainen Sukunimi ja etunimi Suhde asiakkaaseen Puhelinnumero Muut perheen jäsenet ja lähiverkosto Edunvalvoja Sukunimi

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON LAITTEET OSANA OMAVALVONTAA. ohjauksella saatuja kokemuksia. Riitta Husso, LM, Valvira 6.5.2015

TERVEYDENHUOLLON LAITTEET OSANA OMAVALVONTAA. ohjauksella saatuja kokemuksia. Riitta Husso, LM, Valvira 6.5.2015 TERVEYDENHUOLLON LAITTEET OSANA OMAVALVONTAA ohjauksella saatuja kokemuksia Riitta Husso, LM, Valvira 6.5.2015 1 OMAVALVONTA SOS.HUOLLOSSA Omavalvonnalla tarkoitetaan palvelujen tuottajan omatoimista laadun

Lisätiedot

Ajankohtaisia asioita lakiuudistuksesta ja kehitysvammahuollon valvonnasta

Ajankohtaisia asioita lakiuudistuksesta ja kehitysvammahuollon valvonnasta Ajankohtaisia asioita lakiuudistuksesta ja kehitysvammahuollon valvonnasta Kehitysvammahuollon yhteistyökokous 8.11.2011 23.11.2011 1 Laki yksityisistä sosiaalipalveluista voimaan 1.10.2011 Lain keskeisimmät

Lisätiedot

OSTOPALVELUSOPIMUS. Asiakas Kittilän kunta ja Mikeva Oy (myyjä) ovat sopineet Mikeva Haukiputaan asumispalvelun tuottamisesta seuraavaa:

OSTOPALVELUSOPIMUS. Asiakas Kittilän kunta ja Mikeva Oy (myyjä) ovat sopineet Mikeva Haukiputaan asumispalvelun tuottamisesta seuraavaa: 1 OSTOPALVELUSOPIMUS Sopimuksen osapuolet Asiakas Kittilän kunta ja Mikeva Oy (myyjä) ovat sopineet Mikeva Haukiputaan asumispalvelun tuottamisesta seuraavaa: Asukas: xxxxxxxxxxxxxxxxx Henkilötunnus: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Lisätiedot

Kotihoidon sisältö ja myöntämisperusteet. Johdanto

Kotihoidon sisältö ja myöntämisperusteet. Johdanto Kotihoidon sisältö ja myöntämisperusteet 1 (5) Kotihoidon sisältö ja myöntämisperusteet Johdanto n ja Imatran kaupungin kotihoidon toiminta perustuu lakiin sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista,

Lisätiedot

Erityisryhmien asiakasmaksut 1.1.2015 alkaen

Erityisryhmien asiakasmaksut 1.1.2015 alkaen Erityisryhmien asiakasmaksut 1.1.2015 alkaen Päihde- ja mielenterveyskuntoutus Palvelumaksu Ateriat ta huomioitavaa Palveluasuminen ja tehostettu palveluasuminen Asiakkaan nettotulojen ja hyväksyttävien

Lisätiedot

Ampumahiihdon sinettiseurakriteerit

Ampumahiihdon sinettiseurakriteerit Ampumahiihdon sinettiseurakriteerit 2005 - 1. Seuralla on nuorisovastaava ja hänellä tukihenkilö. Seuralla tulee olla nuorisotoiminnasta vastaava henkilö ja hänellä nimetty tukihenkilö. Nuorisovastaavalla

Lisätiedot

VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA

VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA 1 VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA KV 11.11.2013 Voimaan 1.1.2014 VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Soveltamisala 1 Sosiaali- ja terveyslautakunnan alaisen sosiaali-

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNGINVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ

ULVILAN KAUPUNGINVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ ULVILAN KAUPUNGINVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 25.8.2008 Voimaantulo: 1.9.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1 LUKU 2 SOVELTAMISALA 2 1 Soveltamisala 2 2 LUKU 2 TOIMINTA-AJATUS JA JOHTAMINEN 2 2 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

Mtp jory , Aikuisten sosiaalipalvelujen jory Peso Jory

Mtp jory , Aikuisten sosiaalipalvelujen jory Peso Jory ESPOON MIELENTERVEYS- JA PÄIHDEPALVELUJEN JA AIKUISTEN SOSIAALIPALVELUJEN YMPÄRIVUOROKAUTISTEN LAITOS-JA ASUMISPALVELUIDEN VALVONTARAPORTTI 2015 Mtp jory 23.2.2016, Aikuisten sosiaalipalvelujen jory 23.3.2016

Lisätiedot

27.3.2014 SOPIMUS MIELENTERVEYS- JA PÄIHDEKUNTOUTUJIEN ASUMISPALVELUISTA JA ASUMISEN TUKIPALVELUISTA SEKÄ TYÖ- JA PÄIVÄTOIMINNASTA

27.3.2014 SOPIMUS MIELENTERVEYS- JA PÄIHDEKUNTOUTUJIEN ASUMISPALVELUISTA JA ASUMISEN TUKIPALVELUISTA SEKÄ TYÖ- JA PÄIVÄTOIMINNASTA Sopimusluonnos 1 (16) 27.3.2014 SOPIMUS MIELENTERVEYS- JA PÄIHDEKUNTOUTUJIEN ASUMISPALVELUISTA JA ASUMISEN TUKIPALVELUISTA SEKÄ TYÖ- JA PÄIVÄTOIMINNASTA SOPIJAOSAPUOLET Kirkkonummen kunta (jäljempänä tilaaja)

Lisätiedot

Erityistä tukea tarvitsevat asiakkaat sosiaali- ja terveydenhuollossa

Erityistä tukea tarvitsevat asiakkaat sosiaali- ja terveydenhuollossa Erityistä tukea tarvitsevat asiakkaat sosiaali- ja terveydenhuollossa SHL 3 erityistä tukea tarvitsevalla henkilöllä ja asiakkaalla tarkoitetaan henkilöä, jolla on erityisiä vaikeuksia hakea ja saada tarvitsemiaan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunta 25.2.2016 2 SIILINJÄRVEN KUNTA LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET JA OHJEET 1.3.

Sosiaali- ja terveyslautakunta 25.2.2016 2 SIILINJÄRVEN KUNTA LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET JA OHJEET 1.3. Sosiaali- ja terveyslautakunta 25.2.2016 2 SIILINJÄRVEN KUNTA LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET JA OHJEET 1.3.2016 ALKAEN 1(4) 1 Lapsiperheiden kotipalvelun ja kriteerien tarkoitus Lapsiperheiden

Lisätiedot

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemista sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista - pääkohtia

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemista sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista - pääkohtia Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemista sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista - pääkohtia Satu Loippo 27.3.2013 Satu Loippo 1 Vanhuspalvelulain tarkoitus 1 Tuetaan ikääntyneen väestön

Lisätiedot

Sosiaalihuollon valvonta ja valtakunnalliset valvontaohjelmat Valvirassa

Sosiaalihuollon valvonta ja valtakunnalliset valvontaohjelmat Valvirassa Sosiaalihuollon valvonta ja valtakunnalliset valvontaohjelmat Valvirassa Elina Uusitalo,ylitarkastaja Valvira 2.3.2011 Elina Uusitalo 1 Sosiaalihuolto Valvirassa Sosiaalihuollona valvonta ja ohjaus osaksi

Lisätiedot

Kangasalan kunta/ Varhaiskasvatus 18.11.2014 Sääntökirja päivähoidon palvelusetelipalvelujen tuottamisesta Sääntökirjan erityinen osa Liite 1

Kangasalan kunta/ Varhaiskasvatus 18.11.2014 Sääntökirja päivähoidon palvelusetelipalvelujen tuottamisesta Sääntökirjan erityinen osa Liite 1 PÄIVÄHOITOTOIMINNAN EHDOTTOMAT KELPOISUUSEHDOT JA LAATUVAATIMUKSET Palveluntuottajan on täytettävä kaikki kohdissa 1-3 laadulle asetetut laatukriteerit. Kelpoisuusehtoihin sisältyvät lainsäädännön vaatimukset

Lisätiedot

Matkalla naapuruuteen -seminaari Eduskunnan terveiset. Kansanedustaja, TtT Merja Mäkisalo-Ropponen

Matkalla naapuruuteen -seminaari Eduskunnan terveiset. Kansanedustaja, TtT Merja Mäkisalo-Ropponen Matkalla naapuruuteen -seminaari Eduskunnan terveiset Kansanedustaja, TtT Merja Mäkisalo-Ropponen Vammaisten palveluista hallitusohjelmassa Jatketaan vammaispoliittisen ohjelman (VAMPO) toimeenpanoa. Erityisenä

Lisätiedot

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi Tervetuloa asumaan Kotisiipi Päivärinteen palvelutalon Kotisiipi on turvallinen ryhmäkoti kuudelle ikäihmiselle. Toiminta-ajatus Kotisiipi on Päivärinteen palvelutalossa sijaitseva kuuden asukkaan ryhmäkoti.

Lisätiedot

SOPIMUS KEHITYSVAMMAISTEN YMPÄRIVUOROKAUTISESTA ASUMISPALVELUSTA

SOPIMUS KEHITYSVAMMAISTEN YMPÄRIVUOROKAUTISESTA ASUMISPALVELUSTA SOPIMUS KEHITYSVAMMAISTEN YMPÄRIVUOROKAUTISESTA ASUMISPALVELUSTA 1. Sopimuksen osapuolet Palvelun tilaaja Kinnulan kunta/perusturva Keskustie 45 43900 Kinnula Y-tunnus: 0242816-6 Yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

Esitelmä saattohoidosta 22.9.2015

Esitelmä saattohoidosta 22.9.2015 Esitelmä saattohoidosta 22.9.2015 Esitelmä Lapin sairaanhoitopiirin asiakasraadille Lapin keskussairaalassa tapahtuvasta saattohoidosta Tarja Huumonen Diakonissa-sairaanhoitaja AMK Saattohoito Saattohoidolla

Lisätiedot

Opiskelijavastaavan ja lähiohjaajan tehtävät. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri 2015

Opiskelijavastaavan ja lähiohjaajan tehtävät. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri 2015 Opiskelijavastaavan ja lähiohjaajan tehtävät Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri 2015 Opiskelijavastaavan tehtävät Koordinoi ja vastaa laadukkaasta näyttöön perustuvasta opiskelijan harjoittelujakson suunnittelusta,

Lisätiedot

Tampereen kaupunki Ikäihmisten palvelut Hakemus vanhusten palveluasumisen palvelusetelituottajaksi

Tampereen kaupunki Ikäihmisten palvelut Hakemus vanhusten palveluasumisen palvelusetelituottajaksi 1(9) Palveluasuminen tarkoittaa sosiaalihuoltolain 17 :n 1 momentin 4 kohdassa tarkoitettuja asumispalveluja vanhuksille palveluntuottajan ylläpitämissä palvelukodssa. Palveluasuminen sisältää asukkaan

Lisätiedot

Henkilökohtainen tutkintotilaisuuden suunnitelma. Osaamisala SAIRAANHOITO JA HUOLENPITO. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Lähihoitaja

Henkilökohtainen tutkintotilaisuuden suunnitelma. Osaamisala SAIRAANHOITO JA HUOLENPITO. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Lähihoitaja Henkilökohtainen tutkintotilaisuuden suunnitelma Osaamisala SAIRAANHOITO JA HUOLENPITO Näyttötutkinnon suorittaja: Tutkintotilaisuuden paikka ja aika: Työpaikka ja työpaikkakoodi: Tutkintotilaisuuden ajankohta

Lisätiedot

Järjestämissuunnitelma hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työvälineenä. TERVESOS 2012 Tampere 9.5.2012

Järjestämissuunnitelma hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työvälineenä. TERVESOS 2012 Tampere 9.5.2012 Tampere-talo 8. 9.5.2012 Järjestämissuunnitelma hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työvälineenä TERVESOS 2012 Tampere 9.5.2012 Terveydenhuoltolaki Lain tarkoituksena on edistää ja ylläpitää väestön

Lisätiedot

Hakemukseen tulee liittää seuraavat liitteet, jotka saavat olla enintään 3 kk vanhoja: Pvm, jolloin annettu/ laadittu

Hakemukseen tulee liittää seuraavat liitteet, jotka saavat olla enintään 3 kk vanhoja: Pvm, jolloin annettu/ laadittu 1 Tehostettu palveluasuminen vanhuksille tarkoittaa sosiaalihuoltolain 17 :n 1 mom.4-kohdassa tarkoitettuja asumispalveluja palveluntuottajan ylläpitämissä palvelukodssa. Palveluasumisen palvelusetelituottajaksi

Lisätiedot

Kunnan sosiaali- ja terveystoimen tarkastukset (yksityisillä

Kunnan sosiaali- ja terveystoimen tarkastukset (yksityisillä VALVONTAKÄYNNIN KERTOMUS Tabulaattorilla pääsee liikkumaan täytettävissä lomakekohdissa kätevästi seuraavaan täydennettävään ruutuun. Vammaisten henkilöiden asumispalvelut Valvonnan ajankohta [pvm] Tarkastuksen

Lisätiedot

HAKEMUS TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI

HAKEMUS TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI 1 (10) HAKEMUS TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI Tehostettu palveluasuminen tarkoittaa sosiaalihuoltolain 17 :n 1 momentin 4 kohdassa tarkoitettuja asumispalveluja pääsääntöisesti ikääntyneille

Lisätiedot

Niinhän ne väittää, että me ollaan normaaleja vuokralaisia. Nimi Ovessa - hankkeen kokemusasiantuntijaryhmän suositukset

Niinhän ne väittää, että me ollaan normaaleja vuokralaisia. Nimi Ovessa - hankkeen kokemusasiantuntijaryhmän suositukset Osallisuus pitkäaikaisasunnottomien asunto ensin mallin asumisessa Ympäristöministeriö 30.3.2012 Paavo 2- starttiseminaari Sanna Lehtonen, Vailla vakinaista asuntoa ry Niinhän ne väittää, että me ollaan

Lisätiedot

ILMOITUS PALVELUSETELIYRITTÄJÄKSI

ILMOITUS PALVELUSETELIYRITTÄJÄKSI ILMOITUS PALVELUSETELIYRITTÄJÄKSI PL 4 (Pohjolankatu 21) 74101 Iisalmi puh. 017-272 41 (vaihde) Haku palveluseteliyrittäjäksi on jatkuva. Hakemusten palauttaminen liitteineen - sähköpostitse palautettava

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUHAKEMUS

VAMMAISPALVELUHAKEMUS 1 VAMMAISPALVELUHAKEMUS Hakijan henkilötiedot Sukunimi Etunimet Henkilötunnus Osoite Ammatti Puhelinnumero Haettavat palvelut (Huomioi, että hakemus täytetään vain niiden palveluiden osalta, joita haetaan)

Lisätiedot

Hyväksytty Petultk 20.09.2011 24 KH 18.10.2011 240 Valt. 16.11.2011 37

Hyväksytty Petultk 20.09.2011 24 KH 18.10.2011 240 Valt. 16.11.2011 37 Perusturvalautakunnan esitys VALTIMON KUNNAN S O S I A A L I T O I M E N P Ä Ä V A S T U U A L U E E N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty Petultk 20.09.2011 24 KH 18.10.2011 240 Valt. 16.11.2011 37 Voimaantulo 1.1.2012

Lisätiedot

Kunnan sosiaali- ja terveystoimen tarkastukset (yksityisillä

Kunnan sosiaali- ja terveystoimen tarkastukset (yksityisillä 29.12.2015 OHJAUS- JA VALVONTA -SEKÄ TARKASTUSKÄYNNIN KERTOMUS Tabulaattorilla pääsee liikkumaan täytettävissä lomakekohdissa kätevästi seuraavaan täydennettävään ruutuun. Vammaisten henkilöiden ympärivuorokautiset

Lisätiedot

OMAVALVONTASUUNNITELMA. (päivitetty ) Tmi Elämännälkä/ Marjo Vento Puh

OMAVALVONTASUUNNITELMA. (päivitetty ) Tmi Elämännälkä/ Marjo Vento Puh OMAVALVONTASUUNNITELMA (päivitetty 8.6.2017) PALVELUNTUOTTAJAA KOSKEVAT TIEDOT Palveluntuottajan nimi: Marjo Vento, sosionomi(amk), muistikoordinaattori, TunteVa-hoitaja Y-tunnus: 2331306-9 Puh: 040 5910987

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 2014 / Vertailutaulukko esityksestä - Kehitysvammalain mukaiset palvelut

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 2014 / Vertailutaulukko esityksestä - Kehitysvammalain mukaiset palvelut N Pitkäaikainen laitoshoito Pitkäaikainen perhehoito Tulojen mukainen kuukausimaksu (85 % nettotuloista), käyttövara 15 %, vähintään 105 euroa/kk Lapselle kohdentuvat etuudet hoidon korvauksena. Tulojen

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALA PALVELUSETELITUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

POHJOIS-KARJALA PALVELUSETELITUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN HAKEMUKSEN TUNNISTE 2015/2 HAKEMUS LÄHETETTY KÄSITELTÄVÄKSI 22.02.2015 PALVELUNTUOTTAJAN TIEDOT POGOSTAN ARJENAPU Y-Tunnus 2644362-7 Toimipaikka Osoite Rajatie 2b 82900 YHTEYSHENKILÖN TIEDOT Etunimi Jorma

Lisätiedot

Kemijärven kaupunki Sosiaali- ja terveysosasto 24.11.2014 1

Kemijärven kaupunki Sosiaali- ja terveysosasto 24.11.2014 1 24.11.2014 1 1. Järjestettävät palvelut Kemijärven kaupunki (kaupunki) ja Kemijärven Palvelukeskus ry (yhdistys) ovat sopineet tehostetun palveluasumisen järjestämisestä seuraavaa: Sopimus koskee sosiaalihuoltolain

Lisätiedot

Ikäihmisten koti- ja tukipalveluiden, sekä asumispalveluiden maksut

Ikäihmisten koti- ja tukipalveluiden, sekä asumispalveluiden maksut Ikäihmisten koti- ja tukipalveluiden, sekä asumispalveluiden maksut Ensisijaisena toimenpiteenä ennen hoitomaksun alentamista edellytetään aina, että asiakas anoo Kelalta ne etuudet, joihin yleensä kotihoidon

Lisätiedot

TYÖIKÄISTEN ASUMISPALVELUPAIKAN MYÖNTÄMINEN JA PÄÄTÖSPROSESSI

TYÖIKÄISTEN ASUMISPALVELUPAIKAN MYÖNTÄMINEN JA PÄÄTÖSPROSESSI 1 Kyh 17.5.2011 66 Kyh liite 1 Kyh 22.9.2011 105 Kyh liite 4 TYÖIKÄISTEN ASUMISPALVELUPAIKAN MYÖNTÄMINEN JA PÄÄTÖSPROSESSI 2 Sisällysluettelo Asumispalvelut 3 Asumispalveluiden hakeminen 3 Palvelutarpeen

Lisätiedot

AMHA eli Laki sosiaalihuollon ammattihenkilöistä

AMHA eli Laki sosiaalihuollon ammattihenkilöistä AMHA eli Laki sosiaalihuollon ammattihenkilöistä Miten tähän on tultu? Mikä muuttuu? Historiaa. Ammattitaitovaatimus ja koulutus kulkeneet käsi kädessä 1991 SOSTL esitti terv- ja sos.huollon ammatinharjoittamiseen

Lisätiedot

1 Hankinnan sisältö ja vähimmäisvaatimukset

1 Hankinnan sisältö ja vähimmäisvaatimukset Kuopion kaupunki Vanhusten tehostettu asumispalvelu 1 (5) 1 Hankinnan sisältö ja vähimmäisvaatimukset 1.1 Lait ja viranomaismääräykset Palvelun tulee täyttää lakien ja viranomaistenmääräysten asettamat

Lisätiedot

Ikääntyneiden perhehoidon laatu. Oulunkaaren kuntayhtymä

Ikääntyneiden perhehoidon laatu. Oulunkaaren kuntayhtymä Ikääntyneiden perhehoidon laatu Oulunkaaren kuntayhtymä Palvelutuotantolautakunta hyväksytty 04.06.2014 Sisältö 1. PERHEHOIDON LAATUVAATIMUKSET... 3 2. PERHEHOIDON ARVOT JA TOIMINTAPERIAATTEET... 3 3.

Lisätiedot

Selvitys palveluvastaavan suunnitellusta koulutuksesta ja työkokemuksesta riittää.

Selvitys palveluvastaavan suunnitellusta koulutuksesta ja työkokemuksesta riittää. 1 HELSINGIN KAUPUNGIN HANKINTAKESKUS Osallistumispyyntö H045-13/ HEL 2013 001542 VASTAUKSET MIELENTERVEYSASIAKKAIDEN ASUMISPALVELUJEN KILPAILUTUKSEN TARKENTAVIIN KYSYMYKSIIN 1. Henkilöstölomake: Mikäli

Lisätiedot

TERVETULOA PALVELUKESKUS JOUSEEN

TERVETULOA PALVELUKESKUS JOUSEEN Sitten, kun en enää muista nimeäni, sitten, kun tämä päivä on sekoittunut eiliseen, sitten, kun aikuiset lapseni ovat kasvaneet muistoissani pieniksi jälleen, sitten, kun en enää ole tuottava yksilö. Kohdelkaa

Lisätiedot

1 (6) LAHDEN KAUPUNKI. Hakemus säännöllisen tai tilapäisen kotihoidon palvelusetelituottajaksi ja hyväksymiskriteerit

1 (6) LAHDEN KAUPUNKI. Hakemus säännöllisen tai tilapäisen kotihoidon palvelusetelituottajaksi ja hyväksymiskriteerit 1 (6) Kotihoidon tavoitteena on antaa hyvää ja turvallista hoivaa ja hoitoa kaupungin kotihoidon kriteerit täyttävälle asiakkaalle. Hoitoa toteutettaessa tuetaan asiakkaan omaa toimintakykyä ja mahdollisimman

Lisätiedot

Sosiaalialan hankintojen laatukriteerit lupaja valvontaviranomaisen näkökulmasta

Sosiaalialan hankintojen laatukriteerit lupaja valvontaviranomaisen näkökulmasta Sosiaalialan hankintojen laatukriteerit lupaja valvontaviranomaisen näkökulmasta Hankintaseminaari 16.10.2012 Hanna Ahonen sosiaalineuvos Valvira 16.10.2012 Hanna Ahonen 1 Sosiaalihuollon lähtökohdat Suomen

Lisätiedot

Kuntoutussuunnitelma Palvelusuunnitelma

Kuntoutussuunnitelma Palvelusuunnitelma Kuntoutussuunnitelma Palvelusuunnitelma Kuntoutussuunnitelma ja palvelusuunnitelma Ideaalitilanne on, että palvelusuunnitelma ja kuntoutussuunnitelma tukevat toisiaan palvelujen järjestämisessä. Niiden

Lisätiedot

VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015)

VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015) VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015) 2 S I S Ä L L Y S L U E T T E L O Sivu 1 SOVELTAMISALA... 3 2 KOKOUSPALKKIOT... 3 3 SAMANA PÄIVÄNÄ PIDETYT KOKOUKSET... 4

Lisätiedot

palveluiden suunnittelun apuna

palveluiden suunnittelun apuna Vanhuspalvelulain seuranta palveluiden suunnittelun apuna Minna-Liisa Luoma Vanhustyön seminaari 2. 3.9.2014, Minna-Liisa Luoma 1 Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali-

Lisätiedot

ARA-PAJA 19.3.2014 Laitoshoidon purku ja asumisen kehittäminen

ARA-PAJA 19.3.2014 Laitoshoidon purku ja asumisen kehittäminen ARA-PAJA 19.3.2014 Laitoshoidon purku ja asumisen kehittäminen Asumisen ja asuntoverkostojen kehittäminen Mitä teemme tällä hetkellä: - Olemme Kymenlaaksossa sitoutuneet kehittämään laitoshoidon tilalle

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 2014 / Vertailutaulukko esityksestä Vammaispalvelut/Taloushallinto - VpL- ShL- ja OhL-palvelut

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 2014 / Vertailutaulukko esityksestä Vammaispalvelut/Taloushallinto - VpL- ShL- ja OhL-palvelut N Vammaispalvelulain palveluasuminen ravintomenoista. Asumisvalmennus, VpL Vuokra ja käyttökustannukset Asuntoon liittyvät keskitetyt hankinnat ja yhteiskäyttö a) Ateriamaksu kun tarjotaan keskitetyt ateriapalvelut

Lisätiedot

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista Lakiesitys (980/2012) annettu eduskunnalle 28.12.2012 Laki tulee voimaan 1.7.2013. HE 160/2012 StVM 27/2012

Lisätiedot

Tehostetun palveluasumisen palveluseteli

Tehostetun palveluasumisen palveluseteli Tehostetun palveluasumisen palveluseteli Ent. ympärivuorokautisen palveluasumisen palveluseteli Paula Kekola 20.8.2018 Palvelusetelin myöntämisperusteet Palvelusetelillä järjestettävä palvelu vastaa myöntämisen

Lisätiedot

OMAVALVONNAN PERUSPERIAATTEET

OMAVALVONNAN PERUSPERIAATTEET OMAVALVONNAN PERUSPERIAATTEET tavoitteet ja liittymäpinnat omavalvontasuunnitelman sisältö keskeisiä ongelmakohtia Riitta Husso, LM, Valvira 28.9.2015 1 OMAVALVONNAN TAVOITTEET laadukkaat ja asiakasturvalliset

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. 1 (12) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Viestintä- ja markkinointisuunnitelman tekeminen ja toteuttaminen Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen.

Lisätiedot

VALVONNAN JA OHJAUKSEN MERKITYS VANHUSPALVELUJEN LAATUUN, VAIKUTTAVUUTEEN JA TULOKSELLISUUTEEN

VALVONNAN JA OHJAUKSEN MERKITYS VANHUSPALVELUJEN LAATUUN, VAIKUTTAVUUTEEN JA TULOKSELLISUUTEEN VALVONNAN JA OHJAUKSEN MERKITYS VANHUSPALVELUJEN LAATUUN, VAIKUTTAVUUTEEN JA TULOKSELLISUUTEEN Tiina Piirilä-Laiho sosiaalihuollon ylitarkastaja Lapin aluehallintovirasto Lapin aluehallintovirasto 5.2.2013

Lisätiedot

12.1.2015. 1. Palvelu on helposti saatavaa, asiakaslähtöistä ja turvallista

12.1.2015. 1. Palvelu on helposti saatavaa, asiakaslähtöistä ja turvallista 1 (4) HOITO- JA HOIVATYÖN TOIMINTAOHJELMA 2015-2016 Väestön ikääntyminen, palvelu- ja kuntarakenteen muutos, palveluiden uudistamistarve, väestön tarpeisiin vastaavuus, kilpailu osaavasta työvoimasta ja

Lisätiedot

NURMEKSEN KAUPUNGIN PALVELUSETELI

NURMEKSEN KAUPUNGIN PALVELUSETELI NURMEKSEN KAUPUNGIN PALVELUSETELI Palvelusetelituottajaksi hakeudutaan tällä hakulomakkeella. Hakeminen on mahdollista ympäri vuoden. Kaikki sääntökirjan edellytyksiin sitoutuneet sekä pyydetyt, asianmukaiset

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelut TEHOSTETTU PALVELUASUMINEN. Visiomme: Meille asiakas on keskiössä! Olo on kaikin puolin kodikas.

Ikäihmisten palvelut TEHOSTETTU PALVELUASUMINEN. Visiomme: Meille asiakas on keskiössä! Olo on kaikin puolin kodikas. Ikäihmisten palvelut TEHOSTETTU PALVELUASUMINEN Visiomme: Meille asiakas on keskiössä! Olo on kaikin puolin kodikas. RANUAN KUNTA/Perusturva Yleinen info. 1 Tervetuloa palveluasumiseen! Asukasvalintakäsittely

Lisätiedot

Ikäihmisten sosiaaliturva. Marja Palmgren, YTM, Vanhustyön lehtori Lapin AMK

Ikäihmisten sosiaaliturva. Marja Palmgren, YTM, Vanhustyön lehtori Lapin AMK Ikäihmisten sosiaaliturva Marja Palmgren, YTM, Vanhustyön lehtori Lapin AMK Yleistä Ikäihmisten sosiaaliturva koostuu sosiaali- ja terveyspalveluista ja toimeentuloturvasta Kunnat järjestävät ikäihmisten

Lisätiedot

Terveydenhuollon laitteet ja tarvikkeet omavalvonnan osana myös sosiaalihuollon palveluissa

Terveydenhuollon laitteet ja tarvikkeet omavalvonnan osana myös sosiaalihuollon palveluissa Terveydenhuollon laitteet ja tarvikkeet omavalvonnan osana myös sosiaalihuollon palveluissa Valtakunnallinen Sosiaali- ja terveydenhuollon omavalvontaseminaari Ylitarkastaja Tarja Vainiola Omavalvontasuunnitelma

Lisätiedot

HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunnan kokous 8.3.2016 Oheismateriaali B HYKS-SAIRAANHOITOALUE TULOKSET HENKILÖSTÖRYHMITTÄIN

HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunnan kokous 8.3.2016 Oheismateriaali B HYKS-SAIRAANHOITOALUE TULOKSET HENKILÖSTÖRYHMITTÄIN HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunnan kokous 8.3.2016 Oheismateriaali B HYKS-SAIRAANHOITOALUE TULOKSET HENKILÖSTÖRYHMITTÄIN Löydätte yksikkönne tulokset kalvosarjan alussa ja tämän jälkeen vertailut. Erot

Lisätiedot

Liite 1 (6) 27.1.2015

Liite 1 (6) 27.1.2015 Liite 1 (6) Liite 1 Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi lukiolain, ammatillisesta peruskoulutuksesta annetun lain, ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain sekä vapaasta sivistystyöstä annetun

Lisätiedot

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen Tehostettu palveluasuminen Miten asutaan? Tehostetussa palveluasumisessa asiakkaat asuvat omissa kodeissaan työntekijöiden ja asiakkaiden yhteistilan välittömässä läheisyydessä. Asiakkaan kotona tapahtuvassa

Lisätiedot

HAKEMUS JA PÄÄTÖS VAMMAISPALVELUIDEN JA KEHITYSVAMMAHUOLLON PALVELUSETELITUOTTAJAKSI.

HAKEMUS JA PÄÄTÖS VAMMAISPALVELUIDEN JA KEHITYSVAMMAHUOLLON PALVELUSETELITUOTTAJAKSI. HAKEMUS JA PÄÄTÖS VAMMAISPALVELUIDEN JA KEHITYSVAMMAHUOLLON PALVELUSETELITUOTTAJAKSI. Vammaispalveluiden ja kehitysvammahuollon asumispalveluiden sääntökirja ja valvontasuunnitelma on hyväksytty Sastamalan

Lisätiedot

PUITESOPIMUS TEHOSTETUSTA PALVELUASUMISESTA

PUITESOPIMUS TEHOSTETUSTA PALVELUASUMISESTA PUITESOPIMUS TEHOSTETUSTA PALVELUASUMISESTA 1. SOPIJAOSAPUOLET Ostaja: Palvelun tuottaja: Lapinlahden kunta Savolan Aurorakoti Oy Peruspalvelulautakunta Tossavanlahdentie 452 Asematie 4 76200 Keitele 73100

Lisätiedot

Sosiaalilautakunta 5.5.2015 27 NURMEKSEN KAUPUNKI. Omaishoidon tuen ohje

Sosiaalilautakunta 5.5.2015 27 NURMEKSEN KAUPUNKI. Omaishoidon tuen ohje Sosiaalilautakunta 5.5.2015 27 NURMEKSEN KAUPUNKI Omaishoidon tuen ohje SISÄLLYS 1. Yleistä... 1 2. Omaishoidon tuen myöntäminen... 1 2.1. Tuen hakeminen... 1 2.2. Tuen myöntämisedellytykset... 1 3. Hoitopalkkio...

Lisätiedot

Laadukasta saattohoitoa jo vuodesta 1988. Kun ei ole enää mitään tehtävissä, on vielä paljon tekemistä.

Laadukasta saattohoitoa jo vuodesta 1988. Kun ei ole enää mitään tehtävissä, on vielä paljon tekemistä. Laadukasta saattohoitoa jo vuodesta 1988. Kun ei ole enää mitään tehtävissä, on vielä paljon tekemistä. Pirkanmaan Hoitokoti Pirkanmaan Hoitokoti on Tampereella sijaitseva 24-paikkainen saattohoitokoti.

Lisätiedot

Työtön eri palveluissa Kuntoutus työllistymisen tukena

Työtön eri palveluissa Kuntoutus työllistymisen tukena Työtön eri palveluissa Kuntoutus työllistymisen tukena Sirpa Syrjäläinen asiantuntija, kuntoutuspalvelut Varsinais-Suomen TE-toimisto 1 TE-palvelut www.te-palvelut.fi 2 1 Ammatillisen kuntoutuksen tarpeen

Lisätiedot

at pyörötuolin ja kävelytelineen mahdollistav käytön. Jos tilat ovat useassa

at pyörötuolin ja kävelytelineen mahdollistav käytön. Jos tilat ovat useassa 1. Palvelujen tuottajaa koskevat ylset edellytykset 1.1. Palveluntuottaja täyttää yksityisten sosiaalipalvelujen valvonnasta annetussa laissa ja yksityisestä terveydenhuollosta annetussa laissa asetetut

Lisätiedot

Kotihoidon tukipalvelujen palvelusisältö ja myöntämisen perusteet 1.1.2015 lukien

Kotihoidon tukipalvelujen palvelusisältö ja myöntämisen perusteet 1.1.2015 lukien Kotihoidon tukipalvelujen palvelusisältö ja myöntämisen perusteet 1.1.2015 lukien Ikäihmisten lautakunta 25.11.2014 81 Kotihoidon tukipalvelujen palvelusisältö ja myöntämisen perusteet 1.1.2015 Sisällysluettelo

Lisätiedot

/ 201 Kotihoito Palveluasuminen Tehostettu palveluasuminen. Hakijan tiedot Sukunimi ja Etunimet Henkilötunnus

/ 201 Kotihoito Palveluasuminen Tehostettu palveluasuminen. Hakijan tiedot Sukunimi ja Etunimet Henkilötunnus Saapumispäivämäärä: HAKEMUS VANHUSPALVELUIHIN / 201 Kotihoito Palveluasuminen Tehostettu palveluasuminen Hakijan tiedot Sukunimi ja Etunimet Henkilötunnus Osoite Puhelinnumero Kotikunta Sotaveteraani Kyllä

Lisätiedot

27.3.2014. Niina Kaukonen, vanhuspalvelujen johtaja Tapio Anttonen, vanhuspalvelujen ylilääkäri

27.3.2014. Niina Kaukonen, vanhuspalvelujen johtaja Tapio Anttonen, vanhuspalvelujen ylilääkäri 27.3.2014, vanhuspalvelujen johtaja Tapio Anttonen, vanhuspalvelujen ylilääkäri Veteraanien lukumäärä Mikkelin PTY( Mikkeli, Hirvensalmi ja Puumala) 274, (Mikkeli 214, Hirvensalmi 9, Puumala 24), joista

Lisätiedot

Luovissa saat olla oma itsesi. Opintoja omien tavoitteiden mukaan. Luovuus

Luovissa saat olla oma itsesi. Opintoja omien tavoitteiden mukaan. Luovuus Lyhyesti Luovista Luovissa saat olla oma itsesi Luovi on valtakunnallisesti toimiva ammatillinen erityisoppilaitos. Luovin henkilöstö huomioi jokaisen opiskelijan yksilönä. Luovilaiset ymmärtävät, että

Lisätiedot

Hakemus säännöllisen kotihoidon palveluntuottajaksi

Hakemus säännöllisen kotihoidon palveluntuottajaksi Hakemus säännöllisen kotihoidon palveluntuottajaksi Palvelun tuottaja Y-tunnus Toimintayksikön nimi Toimintayksikön postiosoite Postinumero Postitoimipaikka Puhelin Toiminnasta vastaavan henkilön nimi

Lisätiedot

Pelastusviranomaisten tarkastus * Terveydensuojeluviranomaisten tarkastus * Aluehallintoviraston viimeisin tarkastus * Työsuojelupiirin tarkastus *

Pelastusviranomaisten tarkastus * Terveydensuojeluviranomaisten tarkastus * Aluehallintoviraston viimeisin tarkastus * Työsuojelupiirin tarkastus * Kuopion kaupunki Perusturvan palvelualue OHJAUS- JA VALVONTA- SEKÄ TARKASTUSKÄYNNIN KERTOMUS Lastensuojelun ympärivuorokautiset palvelut Tarkastuksen ajankohta Tarkastuksen peruste Valvontatarkastus Lisätiedot

Lisätiedot

MIELENTERVEYS- JA PÄIHDEONGELMAISTEN ASUMISPALVELUISTA

MIELENTERVEYS- JA PÄIHDEONGELMAISTEN ASUMISPALVELUISTA MIELENTERVEYS- JA PÄIHDEONGELMAISTEN ASUMISPALVELUISTA Sosiaali- ja terveystoimen vastuu: -Sosiaalihuoltolain (1301/2014) 21 :n mukainen asumispalvelu tarkoittaa kokonaisuutta, jossa asunto ja asumista

Lisätiedot

Laki yksityisistä sosiaalipalveluista

Laki yksityisistä sosiaalipalveluista Laki yksityisistä sosiaalipalveluista 17.2.2012 Tutkija, MMM Taija Härkki 1 18.2.2012 copyright@taija Härkki.2012. Koulutuksissa mukana olleet Tässä perusmateriaalia yhdessä läpikäymästämme. Ottakaa mielellään

Lisätiedot

Yhteistyö sekä yhtymäkohdat Ammattistartin ja Kotitalousopetuksen koulutukseen, opetukseen ja ohjaukseen. 3.12.2009 Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi

Yhteistyö sekä yhtymäkohdat Ammattistartin ja Kotitalousopetuksen koulutukseen, opetukseen ja ohjaukseen. 3.12.2009 Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi Yhteistyö sekä yhtymäkohdat Ammattistartin ja Kotitalousopetuksen koulutukseen, opetukseen ja ohjaukseen 3.12.2009 Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi L 630/98 3 Vammaisille opiskelijoille voidaan järjestää

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMINEN JA AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖ. Tutkinnon osa: Yrityksessä toimiminen 15 osp Tavoitteet:

TYÖSSÄOPPIMINEN JA AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖ. Tutkinnon osa: Yrityksessä toimiminen 15 osp Tavoitteet: TYÖSSÄOPPIMINEN JA AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖ Tutkinnon osa: Yrityksessä toimiminen 15 osp Tavoitteet: arvioi oman alan tarjontaa ja uusien asiakkaiden löytymistä tuotteistamisen lähtökohdista. täsmentää

Lisätiedot

Kun palveluasumisen asuinhuoneistossa asuu enemmän kuin yksi asukas, asuinhuoneistosta perittävä vuokra jaetaan asukkaiden kesken.

Kun palveluasumisen asuinhuoneistossa asuu enemmän kuin yksi asukas, asuinhuoneistosta perittävä vuokra jaetaan asukkaiden kesken. Tehostetun palveluasumisen maksut Tehostetun palveluasumisen asukasmaksu koostuu seuraavista osa-alueista: 1) Vuokra 2) Hoidon ja hoivan kuukausimaksu 3) Ateriamaksu 4) Tukipalvelumaksu 5) Muut asukkaan

Lisätiedot

PÄIHDEHOITOYKSIKÖN LAATUARVIO AVOHOITO YKSIKÖN PERUSTIEDOT. Sähköposti:etunimi.sukunimi@a-klinikka-fi

PÄIHDEHOITOYKSIKÖN LAATUARVIO AVOHOITO YKSIKÖN PERUSTIEDOT. Sähköposti:etunimi.sukunimi@a-klinikka-fi PÄIHDEHOITOYKSIKÖN LAATUARVIO AVOHOITO LOMAKE TÄYTETÄÄN SOVELTUVIN OSIN YKSIKÖN PERUSTIEDOT Täyttöpäivämäärä 18.11.2004 Nimi: Katuosoite: Postinumero: Postitoimipaikka: Toimintakeskus-Yhteisökoti Asemakatu

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNKI PÄIVÄKESKUS KRITEERIT

SUONENJOEN KAUPUNKI PÄIVÄKESKUS KRITEERIT 2014 SUONENJOEN KAUPUNKI PÄIVÄKESKUS KRITEERIT SUONENJOEN KAUPUNGIN PÄIVÄKESKUKSEN TOIMINTA-AJATUS: Iloa ja eloa ikääntyneen arkeen. Omien voimavarojen mukaan, yhdessä ja yksilöllisesti. PÄIVÄKESKUS JOHDANTO

Lisätiedot

Kotiin annettavaa lomitusta myönnetään 18 tuntia kuukaudessa 3 x 6 tunnin jaksoissa.

Kotiin annettavaa lomitusta myönnetään 18 tuntia kuukaudessa 3 x 6 tunnin jaksoissa. 1(8) Omaishoidon tuella tarkoitetaan omaishoidon tuesta annetun lain 2 :n mukaan vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön kotona tapahtuvan hoidon tai muun huolenpidon turvaamiseksi annettavaa hoitopalkkiota

Lisätiedot

Nimi Ovessa hanke Kehittämisverkoston teema tapaaminen Vapautuvan vangin asumisen järjestäminen Tampereella eli Tampereen malli

Nimi Ovessa hanke Kehittämisverkoston teema tapaaminen Vapautuvan vangin asumisen järjestäminen Tampereella eli Tampereen malli Nimi Ovessa hanke Kehittämisverkoston teema tapaaminen Vapautuvan vangin asumisen järjestäminen Tampereella eli Tampereen malli 14.09.2011 Hietaniemenkadun palvelukeskus Sampo Järvelä Kimmo Talvi Tampereen

Lisätiedot