JOKIOISTEN KUNNANKIRJASTO TOIMINTAKERTOMUS V. 2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JOKIOISTEN KUNNANKIRJASTO TOIMINTAKERTOMUS V. 2014"

Transkriptio

1 JOKIOISTEN KUNNANKIRJASTO TOIMINTAKERTOMUS V. 2014

2 KOKO KUNNAN KIRJASTOLAITOKSEN TIEDOT TOIMINTAYKSIKÖT PÄÄKIRJASTO Aukioloajat Pääkirjasto on ollut avoinna viitenä päivänä viikossa: maanantaista perjantaihin klo Arkipyhien aattoina ja juhannusaaton aattona kirjasto oli avoinna klo Kesäperjantaisin kirjasto oli avoinna klo Muutokset aukioloajoissa v. 2014: - Kirjasto on viisi kertaa vuoden aikana avattu kaksi tuntia myöhemmin tai suljettu aikaisemmin henkilöstön yhteisten koulutusten ja pikkujoulun vuoksi. - Kirjasto oli suljettuna yhden päivän henkilöstön koulutuksen vuoksi. - Lehtienlukutilaa pidettiin avoinna maanantai-aamuisin kello 9 alkaen kokeiluna ajalla Kokeilua ei jatkettu.. Aukiolotunteja oli v yhteensä (v ). LAINAUSASEMAT (Muut palvelupaikat) VAULAMMIN LAINAUSASEMA Lainausasema toimii Vaulammin koululla ja on ollut avoinna oppilaille kouluaikana perjantaisin klo HANKKEET Kirjasto sai Opetus- ja kulttuuriministeriöltä kohdeavustusta 5300 euroa hankkeeseen Lasten ja nuorten kirjastokäynnit nousuun. Hankkeessa on edistetty koulun ja päiväkotien sekä kirjaston yhteistyötä. Hanketyöntekijän tehtävissä on ollut Pauliina Hartikainen. Hankerahalla on palkattu sijainen. Hanke jatkuu vuoden 2015 puolelle. Edellisen vuoden hankeraportti toimitettiin ELY-keskukseen ja sen voi lukea hankerekisteristä: hankkeet.kirjastot.fi

3 LOUNA-KIRJASTOT YLEISTÄ Louna-kirjastoihin kuuluvat Forssan kaupunginkirjasto sekä Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän kunnankirjastot. Kirjastot ovat samassa kirjastojärjestelmässä ja kirjastoilla on yhteiset käyttösäännöt. Kirjastojen yhteisellä lainaajakortilla voi lainata kaikista Louna-kirjastoista. Kirjat voi myös palauttaa mihin tahansa Louna-kirjastoon. Louna-kirjastojen johtajat kokoontuivat v yhteensä 16 kertaa. Kokouksissa käsiteltiin mm. kirjaston tietojärjestelmäasioita, sähköisiä kokoelmia, yhteisiä tapahtumia ja koulutuksia, verkkopalveluita, uusia yhteisiä nettisivuja, käyttösääntöjä ja maksuja, lukudiplomia, yhteisiä hankkeita (ikä ei ole este hanke) ja markkinointia. Lounakirjastojen johtajisto: Laura From Humppila, Maarit Järveläinen, Forssa, Satu Leppälahti (va. kirjastonjohtaja) Ypäjä, Soili Ojanen Tammela, Sirkka Ylander Jokioinen. YHTEISTÄ TOIMINTAA JA YHTEISIÄ PALVELUITA YHTEISET VERKKOSIVUT Louna-kirjastot ovat tehneet yhteisiä nettisivuja, joiden tekninen toteutus on Mainostoimisto Synergian. KULJETUSPALVELU Louna-kirjastojen välinen kuljetuspalvelu on jo vakiintunutta toimintaa. Jokioisten kirjaston kuljetuspäivät ovat maanantai ja torstai. Jokioisten lainaustiskiltä lainattiin 3904 naapurikirjastojen kirjaa tai muuta teosta, jotka kulkivat kuljetuspalvelulla. YHTEINEN IKÄ EI OLE ESTE HANKE Hankkeessa kehitettiin kirjastojen kotipalvelua sekä lisättiin aineistotarjontaan Celiapalvelut lukemisesteisille. Lisäksi järjestettiin senioriviikko LOUNAIS-HÄMEEN KOTISEUTUKIRJAILIJAT TIETOKANTA Tietokantaa täydennettiin uusien kirjailijoiden ja aineistojen tiedoilla. NAXOS MUSIC LIBRARY MUSIIKINKUUNTELUPALVELU Naxos-verkkomusiikkipalvelu on alkaen ollut käytettävissä maksutta Lounakirjastojen vuonna 2003 tai sen jälkeen käyttöön otetuilla kirjastokorteilla kotona tai kirjastossa. Palvelua voi käyttää samanaikaisesti viisi kuuntelijaa. Louna-kirjastojen asiakkaat kuuntelivat palvelusta vuoden aikana 243 raitaa.

4 SEUDULLINEN LUKUDIPLOMI Syksyllä 2008 aloitettua lukudiplomitoimintaa on jatkettu Louna-kirjastoissa. Lukudiplomeja on käyty esittelemässä Jokioisten kouluissa syksyllä 2013 ja vuonna 2014 lukudiplomia on käsitelty tapaamisissa opettajien kanssa. HÄME-WIKI Häme-Wiki on hämäläisten yhteinen verkkotietokanta, joka on syntynyt osana isompaa Tietoyhteiskunnan tilat ja sisällöt projektia. EBOOKING ASIKASTIETOKONEIDEN VARAUSJÄRJESTELMÄ Louna-kirjastoissa on käytössä tietokoneiden varausjärjestelmä, joka on yhteydessä kirjastojärjestelmä Origoon. Järjestelmä helpottaa asiakastietokoneiden hallintaa ja varausten seurantaa. ELLIBS-VERKKOKIRJASTO Louna-kirjastoilla on yhteinen sopimus ellibs-palveluun, josta voi hankkia kirjastoon lainattavaksi sähköisiä kirjoja. YHTEISIÄ KOULUTUKSIA JA RETKIÄ Koulutusta Celian palveluihin, osaamishankkeen koulutuspäivät, koulutusta kaunokirjallisuudesta ja kirjaston palvelujen laadusta. Tutustumista eri kirjastotietojärjestelmiin. Yhteinen pikkujoulu ja retki Viipuriin. MUUTA Louna-kirjastot aloittivat yhteisen hankkeen, jossa laaditaan kirjastojen yhteinen osaamiskartta, jota mm. osaamisen kehittämisessä. Digitointilaitteet kiersivät kirjastoissa.

5 KIRJASTON HENKILÖKUNTA VIRAT JA TOIMET vuodesta Kirjastonjohtaja Sirkka Ylander 2011 (johtajana 2013) (40 % opintovapaa ) Kirjastovirkailija Pauliina Hartikainen 2002 > kirjastonhoitaja alkaen Kirjastovirkailija Anitta Lehti 1981 > erikoiskirjastovirkailija alkaen (Vuorotteluvapaalla , sijaisena Riitta Mäkilä) Kirjastotyöntekijä Raija Pessinen 1989 SIJAISET JA TILAPÄISET TYÖNTEKIJÄT ajalla Vs. kirjastovirkailija Riitta Mäkilä Kirjastovirkailija Kirjastovirkailija Kirjastovirkailija Kirjastovirkailija Kesätyöntekijät Eeva-Liisa Nurminen vuosilomasijaisuuksia Päivi Jääskeläinen opintovapaan ja projektin aikaisia sijaisuuksia Taru Pirttimäki sijaisuuksia Suvi Oksanen projektin aikaisia sijaisuuksia, vuosilomasijaisuuksia Fanny Suominen ja Jenny Ripatti LAINAUSASEMANHOITAJA Vaulammi Jaana Nieminen kouluvuoden aikana TYÖPAIKKAKOKOUKSET Vuonna 2014 pidettiin 9 työpaikkakokousta.

6 KIRJASTON TAPAHTUMAT JA TOIMINTA SATUTUNNIT ja SATUPUUHAT Satutunteja pidettiin 15 kertaa. Niihin osallistui yhteensä 105 lasta. Kokeiltiin myös satupuuhatoimintaa neljän keskiviikkoaamuna. Molemmissa vetäjänä Mannerheimin lastensuojeluliiton Jokioisten yhdistys. KOULULAISILLE Koululaisille järjestettiin monenlaista toimintaa kirjastossa: kirjavinkkausta, lukukampanja sekä monipuolisesti erilaisia ryhmäohjauksia. Lisäksi lasten tekemiä näyttelyitä oli esillä kirjastossa. PÄIVÄKODEILLE Päiväkodeille/perhepäivähoitajille järjestettiin kirjaleikkejä sekä ohjattuja ryhmäkäyntejä. Kirjastovirkailija Pauliina Hartikainen kehitti opinnäytetyönään päiväkodeille Satupassin, joka täydentää lukudiplomitoimintaa päiväkoteihin ulottuvaksi. Lisäksi päiväkodeille pidettiin lainauskäyntejä varten avoimet ovet maanatai-aamuisin ennen kirjaston avaamista. PELI-ILLAT Nuorisotoimen kanssa yhteistyössä järjestettiin peli-iltoja 11 kertaa. Osallistujia oli yhteensä 64 henkilöä. ANNA PERHON KIRJAILIJAVIERAILU Kirjailijavieraana Anna Perho (Kuva kannessa). Osallistujia oli peräti 63 henkilöä. LUKUPIIRI Lukupiirejä pidettiin 9 kpl. Vetäjinä vuorottelivat alkuvuoden ajan kirjaston henkilökunnasta Sirkka Ylander ja Pauliina Hartikainen. Syyskuusta alkaen lukupiirivetäjänä on toiminut Soili Rukko. SENIORIVIIKKO YHDESSÄ LOUNAKIRJASTOJEN KANSSA Jokioisissa esiintyi kirjailijavieraana Heikki Luoma. Jokivarsien lausujat esiintyivät Muistihoitaja Kirsi Uusimäki luennoi Koko viikon ajan oli esittelyssä Celian palvelut lukemisesteisille. MUUT TAPAHTUMAT Poistokirjojen myyntitapahtuma Sähköiset aineistot esittelyssä 7.2. Joulupukki ja glögitarjoilu Kaksi eläkekerhotapaamista. NÄYTTELYT Kirjaston aulassa on pidetty erilaisia näyttelyitä 7 kertaa. Lisäksi lasten ja nuorten osastojen katossa on ripustusristikot, joissa on ollut koulujen ja päiväkotien tekemiään näyttelyitä. (kuva Maaja kotitalousnaisten jouluisesta näyttelystä Puusta on moneksi).

7 KIRJASTON HENKILÖKUNNAN KOULUTUSTOIMINTA JA RETKET / TAPAHTUMAT Kirjaston henkilökunta osallistui tammikuussa työyhteisövalmenukseen, jossa käytiin läpi mm. työyhteisön yhteisiä pelisääntöjä. Asiantuntijana Jutta Ikonen Faktiasta. Kirjastohenkilökunta osallistui Helsingin kirjamessuille lokakuussa. Koulutusta saatiin seuraavista aiheista: Celian palvelujen käyttöönotto, tutustumista kirjastotietojärjestelmiin, Kirjastopalvelujen laatu (vetäjänä Hanna Kaisti), uudet verkkosivut, uutuuskirjallisuus, lastenkirjallisuus, mediakasvatus, kirjastojen hanketoiminta, työoikeusjuridiikka ja KVTES, kunnan vakuutukset, office-paketin ohjelmat. Koulutus ja seminaaripäiviä oli yhteensä 36 henkilötyöpäivää Lisäksi Louna-kirjastojen ja Vanamo-kirjastojen henkilökuntaa oli Tutustumismatkalla Viipurin kirjastoon (omakustanne) toukokuussa. MUUTA Kirjastonjohtaja on Yleisten kirjastojen neuvoston jäsen vuosina ja osallistui neuvoston kevätkokoukseen Lahdessa Jokioisten kirjasto liittyi Yleisten kirjastojen konsortioon.

8 KIRJASTOLAUTAKUNTA Lautakunnan nimi muuttui uudella valtuustokaudella kulttuuritoimen lautakunnasta kirjastolautakunnaksi. Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsen Jäsen Jäsen Kunnanhallituksen edustaja Esittelijä Satu Saarinen Leena Järvi Juha-Matti Heino Juha Juhola Auli Linjama Jyrki Kanerva Sirkka Ylander, kirjastonjohtaja Lautakunta piti 3 kokousta vuonna Kirjaston pöytäkirjat julkaistaan kunnan internet-sivuilla ja kirjaston käsikirjastossa.

9 Jokioisten kunnankirjaston tilastotiedot vuodelta 2014 (Vertailu vuoteen 2013)

10

11

12

13

14

15 KIRJASTON KÄYTTÄJÄT 2014 Asukasluku LAINAAJAT yhteensä yhteensä AIKUISET LAPSET MUUT muutos PÄÄKIRJASTO ,00 % VAULAMMI yhteensä ,47 % Asukasluvusta oli lainaajia 38,34 % (v ,48 %). FYYSISET KÄYNNIT muutos PÄÄKIRJASTO ,15 % VAULAMMI ,67 % yhteensä ,00 % Käyntimäärä/asukas oli 6,5 (v ,71 ). Käyntimäärä/aukiolotunti oli 17,38 (v ,56 ). TAPAHTUMAT Tapahtumien määrä Kävijät yhteensä NÄYTTELYT Näyttelyitä yhteensä 7 10 KÄYTTÄJÄKOULUTUKSET (koulut, pv-kodit, muut) Koulutuksia yhteensä Osallistujamäärä NAXOS MUSIC LIBRARY Verkkoasioinnit / Jokioinen Verkkoasioinnit / Louna 243 LOUNA-KIRJAILIJAT-TIETOKANTA Verkkoasioinnit yhteensä / Louna-kirjastot Verkkoasioinnit / Jokioinen VERKKOKÄYNNIT Kotisivut, verkkokirjasto, naxos ja Lounakirjailija tietokanta, Yhteensä FACEBOOK Tykääjiä

16 Vierailulla Viipurin kirjastossa yhdessä Louna- ja Vanamo-kirjastojen henkilökunnan kanssa

17 Lainan päivä Jokioisten kirjastossa Esittelyssä kirjaston sähköiset aineistot E-aineistojen käyttöön asiakas tarvitsee salasanan. Sama salasana käy sekä verkkokirjastoon, Ellibspalvelussa olevien e-kirjojen lukemiseen että Naxos-musiikkikirjastoon. Salasanan saa käymällä kirjastossa. E-Pressin lehtiä sekä Aleksi-viitetietokantaa voi käyttää ainoastaan kirjaston koneilta. Lounais- Hämeen kotiseutukirjailijat tietokanta on julkinen sivusto. Verkkokirjasto ( Verkkokirjastossa voi tunnuksillaan uusia lainat ja tehdä varauksia. Ilman tunnuksia verkkokirjastossa voi selata Louna-kirjastojen aineistoja ja tarkistaa mm. teosten saatavuuden. e-kirjat ( Louna-kirjastoilla on e-kirjoja tällä hetkellä noin 100 kpl. Kirjan voi lainata omalle koneelleen joko kahden tai seitsemän päivän ajaksi. Ellibs-palveluun pääsee Web Origo verkkokirjaston kautta. Tarkempi ohje on kirjaston kotisivuilla. Naxos-musiikkikirjasto (forssa.naxosmusiclibrary.com) Naxos-musiikkikirjasto on laaja, jatkuvasti täydentyvä levykokoelma (noin kappaletta). Kuukausittain palveluun lisätään noin 800 CD-levyä. Palvelu sisältää pääosin klassista musiikkia, mutta myös jonkin verran mm. jazzia, bluesia ja etnomusiikkia. Sivuilta löytyy myös runsaasti musiikkitietoutta englannin kielellä. Naxospalvelua voi käyttää kotikoneilta verkkokirjastotunnuksilla. Yhden kirjautumisen kesto on max. kaksi tuntia. Palvelussa voi olla viisi yhtäaikaista käyttäjää Louna-kirjastoista. Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat tietokanta ( Tietokanta esittelee alueella asuneita ja siitä kirjoittaneita kirjailijoita sekä kokoaa yhteen ja nostaa esiin teoksia, joiden kautta lukijalle avautuu erilaisia näkökulmia Lounais-Hämeeseen. Mukana on siten runsaasti kirjallisuuden eri lajeja romaaneista kuvateoksiin ja tutkimuksiin. Kirjoittajien tuotannosta on esitelty tarkemmin ne teokset, jotka sisällöltään liittyvät ko. seutuun tai jotka on kirjoitettu tekijän asuessa seudulla. Häme-Wiki ( Häme-Wiki on vapaasti muokattava tietopankki Kanta-Hämeestä! Häme-Wikissä on tällä hetkellä runsaat 1200 artikkelia. Rekisteröitymisen jälkeen voit kirjoittaa Häme-Wikiin uusia artikkeleja, täydentää aloitettuja sivuja ja liittää siihen kuvia. -sähköiset lehdet ( epress-palvelussa on tarjolla lukuisia sanomalehtiä sähköisinä näköispainoksina. Käytettävissä vain kirjastossa. Palvelussa voi olla viisi yhtäaikaista käyttäjää Louna-kirjastoissa. artikkeliviitetietokanta (aleksi.btj.fi) Aleksi on monialainen keskeisten kotimaisten lehtien ja muiden kausijulkaisujen artikkeliviitetietokanta. Mukana myös tärkeimmät kotimaiset eri tieteenalojen pääjulkaisut. Viitteitä myös kirjallisuusarvosteluista. Aikakauslehtiartikkelit v lähtien, sanomalehtiartikkelit 1996 lähtien ja kirjallisuusarvostelut 1998 lähtien. Käytettävissä toistaiseksi vain kirjastossa. Press Display sähköisiä ulkomaalaisia lehtiä (library.pressdisplay.com) Tietokannassa on yli 2000 ulkomaalaista lehteä 100 maasta 60 eri kielellä. Käytettävissä toistaiseksi vain kirjastossa, tulossa mahdollisuus etäkäyttöön kirjastokortilla!

18 Henkilökohtaista ohjausta senioreille tietokoneen tai tabletin käyttöön ja verkkoasiointiin Asiakkaan tarpeen mukaan aiheina esim. sähköpostin käyttö tai verkkoasiointi eri palveluissa. (Huom! Pankki- ja rahoituspalvelujen käyttöä emme ohjaa). Tarvittaessa mahdollisuus myös Internetin käytön perusopastukseen tai tabletin käytön opastukseen. Jokioisten kunnankirjastossa SenioriSurf-päivänä kello 9-11 ja kello Varaa 45 minuutin aika kirjaston neuvonnasta p. (03) , ilmoita nimesi, ikäsi ja puhelinnumerosi

19 Lapissa kaikki kukkii nopeasti Ruislinnun laulu korvissani, tähkäpäiden päällä täysikuu Palavaan taloon me astumme käsi kädessä NYT VOIT KUULLA TOIVERUNOSI LAUSUTTUNA! JOKIVARSIEN LAUSUJAT TOTEUTTAA TOIVEET SENIORIVIIKOLLA JOKIOISTEN KIRJASTOSSA KE KLO 16 ALKAEN Ikä ei ole este

JOKIOISTEN KUNNANKIRJASTO

JOKIOISTEN KUNNANKIRJASTO JOKIOISTEN KUNNANKIRJASTO TOIMINTAKERTOMUS V. 2013 KOKO KUNNAN KIRJASTOLAITOKSEN TIEDOT TOIMINTAYKSIKÖT PÄÄKIRJASTO Aukioloajat Pääkirjasto on ollut avoinna viitenä päivänä viikossa: maanantaista perjantaihin

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa!

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa! KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT Tervetuloa! LAINAUS Kirjastosta voi lainata kirjoja, lehtiä, nuotteja, äänitteitä, kielikursseja, DVDlevyjä, konsolipelejä ym. Aineiston laina-aika on 4 viikkoa.

Lisätiedot

Kirjastopalvelut. Toimintakertomus 2014. www.ylojarvi.fi

Kirjastopalvelut. Toimintakertomus 2014. www.ylojarvi.fi Kirjastopalvelut Toimintakertomus www.ylojarvi.fi Lainaus, kävijät ja aukiolotunnit Ylöjärven kirjaston kokonaislainaus oli 676 562 ja se nousi hieman edellisestä vuodesta. Yksiköistä kirjastoauto ja pääkirjasto

Lisätiedot

JOKIOISTEN KUNNANKIRJASTO TOIMINTAKERTOMUS 2015

JOKIOISTEN KUNNANKIRJASTO TOIMINTAKERTOMUS 2015 JOKIOISTEN KUNNANKIRJASTO TOIMINTAKERTOMUS 2015 KOKO KUNNAN KIRJASTOLAITOKSEN TIEDOT TOIMINTAYKSIKÖT PÄÄKIRJASTO Aukioloajat Pääkirjasto oli avoinna viitenä päivänä viikossa, maanantaista perjantaihin.

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa!

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa! KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT Tervetuloa! KUHMON KIRJASTON LAINA-AJAT JA MAKSUT LAINA-AJAT DVD:t, videot Konsolipelit Lehdet Kysytty uutuusaineisto Kirjat ja muu aineisto 4 viikkoa MAKSUT:

Lisätiedot

Tervetuloa Huittisten kaupunginkirjastoon

Tervetuloa Huittisten kaupunginkirjastoon Tervetuloa Huittisten kaupunginkirjastoon Lokakuu 2015 Huittisten kaupunginkirjastoon kuuluvat Huittisten pääkirjasto ja Vampulan kirjasto. Huittisten kaupunginkirjasto kuuluu Satakirjastoihin. Satakirjastoihin

Lisätiedot

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä. Asiakaskysely kirjastopalveluista Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Lisätiedot

Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek

Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek TÄRKEYS = Palvelujen tärkeys minulle TOIMIVUUS = Miten kirjasto on onnistunut Kirjaston käyttäjäkysely 2013

Lisätiedot

Jokioisten kunnankirjasto 27.5.2013

Jokioisten kunnankirjasto 27.5.2013 Jokioisten kunnankirjasto 27.5.2013 Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 1. ARVIOITAVA KIRJASTO - 1.1 Arvioin seuraavan toimipisteen palveluja Jokioisten pääkirjasto 10 2 4 6 8 10 Jokioinen

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa

Lisätiedot

Suomen yleisten kirjastojen tilastot

Suomen yleisten kirjastojen tilastot http://tilastot.kirjastot.fi/?orgs=15&years=,&stats=1,33,100,10... 1 / 5 5.4.2017 10:45 Suomen yleisten kirjastojen tilastot Statistik för allmänna biblioteken i Finland Finnish Public Libraries Statistics

Lisätiedot

Ikä ei ole este. Ikäihmisten palvelut Louna-kirjastoissa. Syyskuu 2013 joulukuu 2014. Tuula Luoma Forssan kaupunginkirjasto 11.9.

Ikä ei ole este. Ikäihmisten palvelut Louna-kirjastoissa. Syyskuu 2013 joulukuu 2014. Tuula Luoma Forssan kaupunginkirjasto 11.9. Ikä ei ole este Ikäihmisten palvelut Louna-kirjastoissa. Syyskuu 2013 joulukuu 2014 Tuula Luoma Forssan kaupunginkirjasto 11.9.2014 Lähtötilanne ikäihmisten osuus kirjastonkäyttäjistä kasvaa ikäihmisten

Lisätiedot

Sivistysjohtaja Erkki Seitajärvi. Toiminnalliset tavoitteet

Sivistysjohtaja Erkki Seitajärvi. Toiminnalliset tavoitteet Peruskoulutus Sivistysjohtaja Erkki Seitajärvi Uudistetut opetussuunnitelmat on otettu käyttöön perusopetuksessa. Niihin sisältyvät erityisen tuen osalta valtakunnallisesti uudet toimintamallit ja ohjeet.

Lisätiedot

TERVETULOA KIRJASTOON! Jokioisten kirjasto 140 vuotta. Näyttely Jokioisten kunnankirjastossa 14.2. 15.3.2013

TERVETULOA KIRJASTOON! Jokioisten kirjasto 140 vuotta. Näyttely Jokioisten kunnankirjastossa 14.2. 15.3.2013 TERVETULOA KIRJASTOON! Jokioisten kirjasto 140 vuotta Näyttely Jokioisten kunnankirjastossa 14.2. 15.3.2013 KIRJASTON ALKUVAIHEET 1864 Jokioisten poika esitti kirjaston perustamista Sanomia Turusta lehdessä.

Lisätiedot

KOKOELMAT ESIIN PIENESSÄ KIRJASTOSSA. Sari Kanniainen, kirjastonjohtaja, Hankasalmen kunnankirjasto

KOKOELMAT ESIIN PIENESSÄ KIRJASTOSSA. Sari Kanniainen, kirjastonjohtaja, Hankasalmen kunnankirjasto KOKOELMAT ESIIN PIENESSÄ KIRJASTOSSA Sari Kanniainen, kirjastonjohtaja, Hankasalmen kunnankirjasto Johdannoksi Ei riitä, että kirjastolla on hyvät kokoelmat. Lisäksi asiakkaiden tulisi löytää niiden luo.

Lisätiedot

Opastusta ja inspiraatiota - Lahden kaupunginkirjaston pedagogiset palvelut

Opastusta ja inspiraatiota - Lahden kaupunginkirjaston pedagogiset palvelut Opastusta ja inspiraatiota - Lahden kaupunginkirjaston pedagogiset palvelut Salla Palmi-Felin Johtava informaatikko, Media- ja musiikkipalvelut Lastukirjastot.fi Palvelua kaikenikäisille Ketkä opastavat?

Lisätiedot

Porvoon kaupunginkirjasto: vastukset 2013

Porvoon kaupunginkirjasto: vastukset 2013 Porvoon kaupunginkirjasto: vastukset 2013 Vastauksia kielen mukaan Svar enligt språk Kieli - Språk swe fin 0 50 100 150 Vastaustapa - Svarsmetod Paperivastaus - papperssvar Sähköinen vastaus - elektroniskt

Lisätiedot

Sukelletaan Lummeverkkokirjastoon

Sukelletaan Lummeverkkokirjastoon Sukelletaan Lummeverkkokirjastoon Asioita Lumme-Finna & verkkokirjasto Lumme-Finnan etusivu Hakutoiminnot Omat tiedot ja lainaustoiminnot Lumme-Finna ja Finna.fi Suomen kansalliskirjasto ylläpitää hakupalvelua,

Lisätiedot

Sisällys Palvelut... 3 Kaukopalvelut... 3 Tietopalvelu... 3 Laitteisto... 3 Asiakastietokoneet... 3 Kopiokone... 3 Mikrofilmin ja -korttien

Sisällys Palvelut... 3 Kaukopalvelut... 3 Tietopalvelu... 3 Laitteisto... 3 Asiakastietokoneet... 3 Kopiokone... 3 Mikrofilmin ja -korttien Sisällys Palvelut... 3 Kaukopalvelut... 3 Tietopalvelu... 3 Laitteisto... 3 Asiakastietokoneet... 3 Kopiokone... 3 Mikrofilmin ja -korttien lukulaitteet... 3 Tilat... 4 Kokoushuone... 4 Sukututkimustyöpiste...

Lisätiedot

Kirjasto- ja kulttuuripalvelut LAINAUS muutos muutos% Pääkirjasto ,3. Kirjastoauto ,5

Kirjasto- ja kulttuuripalvelut LAINAUS muutos muutos% Pääkirjasto ,3. Kirjastoauto ,5 Kirjasto- ja kulttuuripalvelut 2017 as.luku 1.1.2018 42 176 1.1.2017 42 024 TILASTOTIETOJA 2017 KIRJASTOPALVELUT LAINAUS 2017 2016 muutos muutos% Pääkirjasto 218 332 233 136-14 804-6,3 Kirjastoauto 71

Lisätiedot

VASKI ja järjestelmäuudistus Asiakkaan kysymyksiä Vaskista

VASKI ja järjestelmäuudistus Asiakkaan kysymyksiä Vaskista VASKI ja järjestelmäuudistus Asiakkaan kysymyksiä Vaskista Uusi Vaski 2.5.2012 Milloin Vaski laajenee? Milloin oma kirjasto on osa Vaskia? Laajentunut Vaski avaa ovensa 2.5.2012. Miksi Vaski laajenee?

Lisätiedot

Mikkelin seutukirjasto

Mikkelin seutukirjasto Mikkelin seutukirjasto Tarinoita, tietoa, taitoja, tiloja Kevät 2018 15.3.2018 s. 1 Kirjastot Suomessa Kaikille avoimia: - Yleiset kirjastot (kaupunkien ja kuntien omia tai yhteisiä) - Tieteelliset kirjastot

Lisätiedot

Asialista. Aika 13.8.2014 klo 11:35-13:00. Paikka Jokioisten kunnantalo. 1. Pj. avasi kokouksen klo 11.35.

Asialista. Aika 13.8.2014 klo 11:35-13:00. Paikka Jokioisten kunnantalo. 1. Pj. avasi kokouksen klo 11.35. 1 2 Sivistyspalvelut- työryhmä Kokous 2/2014 Aika 13.8.2014 klo 11:35-13:00 Paikka Jokioisten kunnantalo Läsnä: Jokelainen Martti, Tammelan kunta, puheenjohtaja, martti.jokelainen@tammela.fi Keskitalo

Lisätiedot

Kaikkien kirjasto. Näin käytät kirjastoa. Selkoesite

Kaikkien kirjasto. Näin käytät kirjastoa. Selkoesite Kaikkien kirjasto Näin käytät kirjastoa Selkoesite Kaikkien kirjasto Tämä esite on julkaistu osana Kaikkien kirjasto -kampanjaa. Kampanjan toteuttavat Selkokeskus, Kulttuuria kaikille -palvelu ja Suomen

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyys Arviointikysely Vähintään tyydyttävällä tasolla (kouluarvosanalla > 8.5)

Asiakastyytyväisyys Arviointikysely Vähintään tyydyttävällä tasolla (kouluarvosanalla > 8.5) Tulosalue: **HALLINTO Tavoitteen määrittely Mittari Tavoite Toteuma Asiakastyytyväisyys Arviointikysely Vähintään tyydyttävällä (kouluarvosanalla > 8.5) Toteuma 8,3. Tavoite ei Avoimuus, julkisuus Todentaminen

Lisätiedot

Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote

Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote Vastaajaryhmä Työttömät Painettu sana ei koskaan kuole, jos sillä on lukijansa. Kiitos Suomalaiselle Kirjastolle. Vastaajat Vastaajia 19, joista naisia

Lisätiedot

Tervetuloa Hämeenlinnan kirjastoihin! Kysymyksiä ja vastauksia kirjaston käytöstä

Tervetuloa Hämeenlinnan kirjastoihin! Kysymyksiä ja vastauksia kirjaston käytöstä Tervetuloa Hämeenlinnan kirjastoihin! Kysymyksiä ja vastauksia kirjaston käytöstä Käyttöoikeus ja kirjastokortti Kuka saa käyttää Hämeenlinnan kaupunginkirjastoa? Jokainen mutta kirjastokortin haltijat

Lisätiedot

Kuiluanalyysi kertoo, kuinka hyvin tarkasteltu organisaatio on onnistunut vastaamaan vastaajien odotuksiin.

Kuiluanalyysi kertoo, kuinka hyvin tarkasteltu organisaatio on onnistunut vastaamaan vastaajien odotuksiin. 7/2013 Nokian kaupunginkirjaston tuloksia Kirjastojen kansallisessa käyttäjäkyselyssä 2013 Kirjastojen yhteinen kysely toteutettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Kyselyä koordinoi kirjastosektorien yhteinen

Lisätiedot

VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen

VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen Kysymyksiä ja vastauksia (muutokset mahdollisia) Milloin Vaski laajenee? Milloin oma kirjasto on osa Vaskia? Laajentunut Vaski avaa ovensa

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston tuotteistaminen

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston tuotteistaminen Hämeenlinnan kaupunginkirjaston tuotteistaminen Irmeli Isokivijärvi Palvelupäällikkö Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Hämeen maakuntakirjasto 25.3.2011 Kuntaliitoksen myötä kaupunki siirtyi tilaaja-tuottaja

Lisätiedot

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Tämä on pääkirjasto. Kokkolassa on myös lähikirjastoja: Koivuhaan, Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kirjastot. Keskussairaalassa on laitoskirjasto, joka on potilaiden

Lisätiedot

Elämäniloa ja sivistystä. Lahden kaupunginkirjasto maakuntakirjasto

Elämäniloa ja sivistystä. Lahden kaupunginkirjasto maakuntakirjasto Elämäniloa ja sivistystä Lahden kaupunginkirjasto maakuntakirjasto Elämäniloa ja sivistystä Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden hankkia tietoa ja elämyksiä. Toimintamme edistää luku-, kirjallisuus-

Lisätiedot

E-kirjan lainaaminen ja lukeminen

E-kirjan lainaaminen ja lukeminen E-kirjan lainaaminen ja lukeminen Missä ne ovat LAKIA-KIRJASTOJEN E-KIRJAT OVAT ELLIBS-KIRJAKAUPAN SIVULLA. VOIT HAKEA NIITÄ KAHDELLA TAVALLA: 1. LAKIA-TIETOKANNASTA ETSIMÄLLÄ TIETTYÄ KIRJAA TAI KAIKKIA

Lisätiedot

Ari Kettunen Ari Kettunen

Ari Kettunen Ari Kettunen Kokouskutsu Nro Vapaa-aikalautakunta 15.12.2017 5 Kokousaika Torstai 21.12.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Miinan koulun opettajien huone Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Nautitaan e-aineistoista

Nautitaan e-aineistoista Nautitaan e-aineistoista - Millaisia kirjoja, lehtiä ja äänilevyjä voit käyttää tietokoneella tai tabletilla? http://kirjasto.mikkeli.fi Mikkelin seutukirjasto 7.12.2018 Tervetuloa tietotunnille! Tunnin

Lisätiedot

Kysy kirjastonhoitajalta. Linkkikirjasto. Tiedonhaun portti. Frank-monihaku. kirjastot.fi>

Kysy kirjastonhoitajalta. Linkkikirjasto. Tiedonhaun portti. Frank-monihaku. kirjastot.fi> Kysy kirjastonhoitajalta Linkkikirjasto Tiedonhaun portti Frank-monihaku kirjastot.fi> : Tiedonhaku-kanava Kaikki hakupalvelut ja hakutavat { www.kirjastot.fi/tiedonhaku Tiedonhaku-kanava kokoaa yhteen

Lisätiedot

FSD2805. Kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely: yleiset kirjastot 2010. Koodikirja

FSD2805. Kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely: yleiset kirjastot 2010. Koodikirja FSD80 Kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely: yleiset kirjastot 00 Koodikirja YHTEISKUNTATIETEELLINEN TIETOARKISTO c Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto, 0 Tämän koodikirjan viittaustiedot: Kirjastojen

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 1 Vanhusneuvosto 26.09.2016 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 19 Museonjohtaja Leena Koskelan ja kirjastovirkailija Pirkko Karjalaisen puheenvuoro 20 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

Ko u v o l a n. Kyytiin Kouvolassa. Kaupunginkirjasto. maakuntakirjasto

Ko u v o l a n. Kyytiin Kouvolassa. Kaupunginkirjasto. maakuntakirjasto Kyytiin Kouvolassa Ko u v o l a n Kaupunginkirjasto maakuntakirjasto Toimipisteet Kouvolan pääkirjasto Salpausselänkatu 33, PL 33 45100 KOUVOLA puh. lainaus/palautus/uusinta 020 615 5232 ja 020 615 6106

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013, yleisten kirjastojen sektoriraportti

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013, yleisten kirjastojen sektoriraportti Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013, yleisten kirjastojen sektoriraportti Kirjasto Vastauksia Akaan kaupunginkirjasto 35 Alavieskan kunnankirjasto 10 Alavuden kaupunginkirjasto 49 Asikkalan

Lisätiedot

Tavoitteen määrittely Mittari Tavoite ja sen toteutuminen. Vaikuttavuus Asiakastyytyväisyys Arviointikysely Arviointia ei ole tehty

Tavoitteen määrittely Mittari Tavoite ja sen toteutuminen. Vaikuttavuus Asiakastyytyväisyys Arviointikysely Arviointia ei ole tehty Tulosalue: **HALLINTO ja sen toteutuminen Asiakastyytyväisyys Arviointikysely Arviointia ei ole tehty Avoimuus, julkisuus Todentaminen Pöytäkirjat julkaistaan verkossa Resurssien hallinta Kustannusten

Lisätiedot

Kirjastosta juuret elämään projektit. Ulla-Maija Maunu Yleisten kirjastojen neuvoston kokous, Kokkola

Kirjastosta juuret elämään projektit. Ulla-Maija Maunu Yleisten kirjastojen neuvoston kokous, Kokkola Kirjastosta juuret elämään projektit Ulla-Maija Maunu 10.11.2016 Yleisten kirjastojen neuvoston kokous, Kokkola Kolme projektia 1. Kirjastosta juuret elämään - AVI:n rahoittama - Rahoitus 85.000-1.8.2012-31.1.2014

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Syksy 2017 VILLA ARTTU SYKSY 2017 OHJELMA VILLA ARTUN NÄYTTELYT Yhdessä Together 4.10.2017 19.1.2018 Villa Artun galleria ja käytävägalleria A Game. Petr Tichshenko

Lisätiedot

YLEISTEN KIRJASTOJEN YHTEINEN VIESTINTÄ JA VIESTINTÄKETJU

YLEISTEN KIRJASTOJEN YHTEINEN VIESTINTÄ JA VIESTINTÄKETJU YLEISTEN KIRJASTOJEN YHTEINEN VIESTINTÄ JA VIESTINTÄKETJU Marraskuu 2016 Päivi Litmanen-Peitsala Viestinnänsuunnittelija, Yleisten kirjastojen keskuskirjasto - Kirjastot.fi YKN:n viestintäryhmä Mukana:

Lisätiedot

Oripään kirjaston käyttösäännöt. Oripään kunnankirjasto ja muut Loimaan seutukunnan kirjastot muodostavat yhdessä Loisto-kirjastot.

Oripään kirjaston käyttösäännöt. Oripään kunnankirjasto ja muut Loimaan seutukunnan kirjastot muodostavat yhdessä Loisto-kirjastot. Oripään kirjaston käyttösäännöt Oripään kunnankirjasto ja muut Loimaan seutukunnan kirjastot muodostavat yhdessä Loisto-kirjastot. Käyttöoikeus Kirjasto on kaikille avoin. Kokoelmia, palveluita ja yleisötiloja

Lisätiedot

Ratamo-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 2016

Ratamo-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 2016 Ratamo-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 2016 1. Vastaajan sukupuoli: Vastaajien määrä: 267 23% mies 13% 19% 77% nainen 87% 81% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Hyvinkään pääkirjasto

Lisätiedot

Palaute FinELibin e- kirjakilpailutuksesta

Palaute FinELibin e- kirjakilpailutuksesta Palaute FinELibin e- kirjakilpailutuksesta Arja Tuuliniemi Kirjastoverkkopalvelut/FinELib Hankkeen tausta FinELib käytti vuoden 2010 ylijäämästä varoja kotimaisten e-kirjojen hankintaan Hankinnan tavoitteena

Lisätiedot

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Satutunti UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

laina-aika lukusali aikakauslehti, sanomalehti tietopalvelu kaukolaina tilaus varaus > varata, tehdä varaus dekkari elämäkerta romaani

laina-aika lukusali aikakauslehti, sanomalehti tietopalvelu kaukolaina tilaus varaus > varata, tehdä varaus dekkari elämäkerta romaani KIRJASTOSSA Keskiviikkona Maija lähtee poikansa Villen kanssa pääkirjastoon. Maijan täytyy palauttaa vanhat lainakirjat ja lainata uusia kirjoja. Ville menee satutunnille. Satutunnilla kirjastonhoitaja

Lisätiedot

Kosken Tl kulttuurilautakunta

Kosken Tl kulttuurilautakunta 1 KULTTUURILAUTAKUNNAN KOKOUS Pöytäkirja 4/2013 Aika: Torstai 5.9.2012 klo 17.00 Paikka: Kosken Tl Kirjasto Läsnä: Almgren Lassi (x) Hämäläinen Risto ( ) Julla Hans (x) Laakso Matti ( ) Ojala Seija ( )

Lisätiedot

Kirjaston palvelulupaus 2017

Kirjaston palvelulupaus 2017 Kirjaston palvelulupaus 2017 Mikä on palvelulupaus? Julkinen sitoutuminen palveluun, tästä pidämme kiinni. Oltava konkreettinen ja mitattavissa. Palvelulupaus yhdistää asiakkaan tarpeet ja tarjotun palvelun.

Lisätiedot

Kirjastojen verkkoaineistoja opetukseen

Kirjastojen verkkoaineistoja opetukseen Kirjastojen verkkoaineistoja opetukseen Suomalaiset kirjastot, museot ja arkistot ovat tuoneet verkkoon vapaasti käytettäviä tekstejä, kuvia, tietoja ja videoita. Niiden hyödyntäminen vaikkapa ilmiöitä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) johtaja 26 Helmet-kirjastoyhteistyösopimuksen allekirjoittaminen HEL 2017-011085 T 00 01 06 Päätös Päätöksen perustelut johtaja päätti allekirjoittaa Helsingin kaupungin

Lisätiedot

Yhteistyötä yli rajojen, Turun linna 10.5.2012 Asko Hursti. - yhteisjärjestelmä ä

Yhteistyötä yli rajojen, Turun linna 10.5.2012 Asko Hursti. - yhteisjärjestelmä ä Yhteistyötä yli rajojen, Turun linna 10.5.2012 Asko Hursti isatakirjastott - yhteisjärjestelmä ä Satakunnan kunnat Asukasmäärä Eura 12 500 Eurajoki 5 900 Harjavalta 7 500 Honkajoki 1 900 Huittinen 10 700

Lisätiedot

Minun ja sinun. - meidän kirjastomme. Sisältää ETUKUPONKEJA kirjaston palveluihin, katso s.6!

Minun ja sinun. - meidän kirjastomme. Sisältää ETUKUPONKEJA kirjaston palveluihin, katso s.6! Minun ja sinun - meidän kirjastomme Sisältää ETUKUPONKEJA kirjaston palveluihin, katso s.6! Minun ja sinun 2 meidän kirjastomme Kokemuksia, ideoita ja tunteita Kirjastossa on säpinää ja hiljaisuutta, vanhoja

Lisätiedot

Tiekkö-kirjastojen uusi palvelukulttuuri suunnitelma Tiekön toiminnan kehittämiseksi Pirjo Tuomimäki

Tiekkö-kirjastojen uusi palvelukulttuuri suunnitelma Tiekön toiminnan kehittämiseksi Pirjo Tuomimäki Tiekkö-kirjastojen uusi palvelukulttuuri suunnitelma Tiekön toiminnan kehittämiseksi 6.10.2015 Pirjo Tuomimäki Nivalan kaupunginkirjaston hallinnoima hanke Yhteistyökumppaneina muut Tiekkö-kirjastot Vuoden

Lisätiedot

Vaski-kirjastojen e-kirjojen lainaaminen

Vaski-kirjastojen e-kirjojen lainaaminen Vaski-kirjastojen e-kirjojen lainaaminen Vaski-kirjastojen kokoelmiin kuuluu sekä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Selkeyden vuoksi tässä ohjeessa puhutaan e-kirjoista, mutta samat asiat pätevät suurimmaksi

Lisätiedot

Ratamo-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 2016

Ratamo-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 2016 Ratamo-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 2016 1. Vastaajan sukupuoli: Vastaajien määrä: 1237 mies 19% 22% 16% 22% 24% nainen 81% 78% 84% 78% 76% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% Hausjärvi

Lisätiedot

Kirjastoinfo TuKKK Pori Porin tiedekirjasto

Kirjastoinfo TuKKK Pori Porin tiedekirjasto www.tut.fi/kirjasto/pori kirjasto-pori@tut.fi facebook.com/porintiedekirjasto 040 826 2780 Kirjastoinfo TuKKK Pori Porin tiedekirjasto Kalvot myös netissä: Porin tiedekirjasto > Koulutus Porin tiedekirjaston

Lisätiedot

Kirjastojen käyttäjäkysely arvioinnin työvälineenä Turussa

Kirjastojen käyttäjäkysely arvioinnin työvälineenä Turussa Kirjastojen käyttäjäkysely arvioinnin työvälineenä Turussa Opetus- ja kulttuuriministeriön kirjastopäivät 28.11.2013 Ulla-Maija Maunu Turun kaupunginkirjasto Turun kaupunginkirjasto lukuina: - Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Kirjasto mediakasvattajana Rebekka Pilppula, kirjastotoimen johtaja, Joensuun kaupunki

Kirjasto mediakasvattajana Rebekka Pilppula, kirjastotoimen johtaja, Joensuun kaupunki Kirjasto mediakasvattajana Rebekka Pilppula, kirjastotoimen johtaja, Joensuun kaupunki Dia 1 Yleensä ajatellaan, että kirjastojen mediakasvatuksen kohteena ovat lapset ja nuoret ja heidän opettajansa.

Lisätiedot

Terveystieteiden. kokoelmat ja palvelut

Terveystieteiden. kokoelmat ja palvelut Terveystieteiden osastokirjasto Tertion tilat, kokoelmat ja palvelut 18.8.20118 Terveystieteiden osastokirjasto Tertio Lääkärinkatu 1 Arvo-rakennusrakennus Avoinna: ma-to 9-17 pe 9-16 Oppimiskeskus: 24/7

Lisätiedot

Kirjaston käyttöoikeus sisältää lainausoikeuden sekä oikeuden käyttää kirjaston muita palveluja ja yleisötiloja.

Kirjaston käyttöoikeus sisältää lainausoikeuden sekä oikeuden käyttää kirjaston muita palveluja ja yleisötiloja. VIHDIN KUNNANKIRJASTO KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA MAKSUT Kirjasto tarjoaa kirjoja ja muita tallenteita lainattavaksi ja kirjastossa käytettäväksi, antaa tietopalvelua sekä opastaa aineiston ja kirjaston käytössä.

Lisätiedot

Tammelan kirjasto. Kumppanuuspöytä kirjastopalveluiden kehittämiseksi

Tammelan kirjasto. Kumppanuuspöytä kirjastopalveluiden kehittämiseksi Tammelan kirjasto Kumppanuuspöytä kirjastopalveluiden kehittämiseksi Kumppanuuspöydän työskentely Sivistyslautakunta päätti 25.10.2017: kumppanuuspöytä perustetaan 31.1.2018 ideointia ja jäsenten valinta

Lisätiedot

ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA 27.10.2015. KOKOUSAIKA 27.10.2015 klo 17.30. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite 33 34 35 36 37 38 39 1 40 2-3 41 42 43 44

ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA 27.10.2015. KOKOUSAIKA 27.10.2015 klo 17.30. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite 33 34 35 36 37 38 39 1 40 2-3 41 42 43 44 KOKOUSAIKA 27.10.2015 klo 17.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite 33 34 35 36 37 38 39 1 40 2-3 41 42 43 44 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus ja ääntenlaskijat

Lisätiedot

1. Vastaajan sukupuoli:

1. Vastaajan sukupuoli: RATAMO-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 5. 18.11. ASIAKASKYSELYN VASTAUKSET: NURMIJÄRVI Vastaajia oli Nurmijärven kirjastoissa yhteensä 281 (vuonna vastaajia oli 209). Tässä yhteenvedossa vastaukset

Lisätiedot

KYSELYLOMAKE: FSD2873 KIRJASTOJEN KANSALLINEN KÄYTTÄJÄKYSELY: YLEISET KIR- JASTOT 2013

KYSELYLOMAKE: FSD2873 KIRJASTOJEN KANSALLINEN KÄYTTÄJÄKYSELY: YLEISET KIR- JASTOT 2013 KYSELYLOMAKE: FSD2873 KIRJASTOJEN KANSALLINEN KÄYTTÄJÄKYSELY: YLEISET KIR- JASTOT 2013 QUESTIONNAIRE: FSD2873 NATIONAL USER SURVEY OF FINNISH PUBLIC LIBRARIES 2013 Tämä kyselylomake on osa yllä mainittua

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014

Toimintakertomus 2014 Toimintakertomus 2014 1 Sisällysluettelo 1. Kirjaston käyttö ja kokoelmat... 2 2. Talous... 5 3. Tapahtumat... 6 4. Henkilöstö... 7 5. Kehittämishankkeet... 9 6. Maakuntakirjastotoiminta... 10 2 1. Kirjaston

Lisätiedot

EMAGZ- AIKAKAUSLEHTIPALVELUN ETÄKÄYTTÖPILOTTI HELMET-KIRJASTOISSA

EMAGZ- AIKAKAUSLEHTIPALVELUN ETÄKÄYTTÖPILOTTI HELMET-KIRJASTOISSA KL2 KL11 EMAGZ- AIKAKAUSLEHTIPALVELUN ETÄKÄYTTÖPILOTTI HELMET-KIRJASTOISSA LAURA KÄRPIJOKI Informaatikko Helsingin kaupunginkirjasto 21.4.2016 Dia 1 KL2 KL11 Esittely: kuka olen, titteli, missä työskentelen,

Lisätiedot

Kun tavallinen kirja ei riitä - Celian aineistot, äänikirjat, selkokirjat

Kun tavallinen kirja ei riitä - Celian aineistot, äänikirjat, selkokirjat Kun tavallinen kirja ei riitä - Celian aineistot, äänikirjat, selkokirjat Pohjois-Suomen kirjastoautohenkilöstön koulutuspäivä 6.6.2014 Helena Kokko Rovaniemen kaupunginkirjasto Lapin maakuntakirjasto

Lisätiedot

Toimintakertomus 2011

Toimintakertomus 2011 Toimintakertomus 20 Toimintakertomus 2011 1 Sisällysluettelo 1. Kirjaston käyttö ja kokoelmat... 2 2. Talous... 4 3. Tapahtumat... 5 4. Henkilöstö... 6 5. Projektit... 7 Kirjasampo.fi Boksampo.fi... 7

Lisätiedot

Kulttuurit kuuluviin! Monikulttuurinen kirjastotyö Turun kaupunginkirjastossa

Kulttuurit kuuluviin! Monikulttuurinen kirjastotyö Turun kaupunginkirjastossa Kulttuurit kuuluviin! Monikulttuurinen kirjastotyö Turun kaupunginkirjastossa Kirjaston monikulttuurinen palvelukonsepti Open Zone -hankkeen aikana 2008-2011 syntyneet hyvät käytännöt, joista on tullut

Lisätiedot

Palveluksessasi 24/7. www.savonia.fi/kirjasto

Palveluksessasi 24/7. www.savonia.fi/kirjasto Palveluksessasi 24/7 www.savonia.fi/kirjasto Tekijä: Anne Mikkanen Iisalmen kampuskirjasto Savonia-amk:n kirjasto- ja tietopalvelut Iisalmessa Iisalmen kampuskirjasto Kuopiossa Microkadun kampuskirjasto

Lisätiedot

Pääkirjastossa tapahtuu. Kevät 2019

Pääkirjastossa tapahtuu. Kevät 2019 Pääkirjastossa tapahtuu Kevät 2019 Lukupiirissä pääset keskustelemaan kirjallisuudesta ja jakamaan kokemuksiasi luetuista teoksista. Lukupiiri kokoontuu klo 17:00 lehtialueella Teemana psykologiset romaanit

Lisätiedot

Pääkirjastossa tapahtuu

Pääkirjastossa tapahtuu Pääkirjastossa tapahtuu Syksy 2018 Salon kaupunginkirjasto Keskustelua ylikulutuksesta ja elämäntavan kohtuullistamisesta lehtialueella ti 4.9. klo 16:00 19:00 Paikalla mm. Eeva-Stiina Lönnemo, Paula Lönnemo

Lisätiedot

Kirjastojen verkkoaineistoja opetukseen

Kirjastojen verkkoaineistoja opetukseen Kirjastojen verkkoaineistoja opetukseen educa-esite-fi.indd 1 13.1.2017 8:54:49 Suomalaiset kirjastot, museot ja arkistot ovat tuoneet verkkoon vapaasti käytettäviä tekstejä, kuvia, tietoja ja videoita.

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ ( 12) Sivistyslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 63 Pöytäkirjan tarkastus

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ ( 12) Sivistyslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 63 Pöytäkirjan tarkastus Mäntyharju Pöytäkirja 8/2018 1 ( 12) Aika 18.09.2018, klo 18:02-19:55 Paikka Käsitellyt asiat Kunnantalo, kokoushuone Lahna 62 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 63 Pöytäkirjan tarkastus 64 Talousarvion

Lisätiedot

Asiakaskysely Jos valitsitte vaihtoehdon "En lainkaan", miksi? (Text) 1. Kuinka usein käytätte kirjastoauton palveluja?

Asiakaskysely Jos valitsitte vaihtoehdon En lainkaan, miksi? (Text) 1. Kuinka usein käytätte kirjastoauton palveluja? 1. Kuinka usein käytätte kirjastoauton palveluja? Asiakaskysely 2008 Kysymykseen vastanneet: 335 (ka: 0) En lainkaan 49% 164 Kerran viikossa 16,7% 56 2-3 kertaa kuukaudessa 20,3% 68 Harvemmin 14% 47 2.

Lisätiedot

Aikuisten lukemista edistävä toimintamalli

Aikuisten lukemista edistävä toimintamalli Oulun kaupunginkirjasto maakuntakirjasto, Pudasjärven kaupunginkirjasto ja Iin kunnankirjasto Lukuiloa kaikille hanke, Isa Kotilaine 2016 Aikuisten lukemista edistävä toimintamalli Toimintamallin lähtökohdat

Lisätiedot

Ohjeita Heili-kirjastojen Rockway.fi-palvelun käyttäjälle

Ohjeita Heili-kirjastojen Rockway.fi-palvelun käyttäjälle Ohjeita Heili-kirjastojen Rockway.fi-palvelun käyttäjälle Oppitunteja seurataan nettiselaimilla Youtube-tyylisen video-ohjelman kautta, eikä mitään erillistä ohjelmaa tarvitse asentaa. Palvelua voi käyttää

Lisätiedot

Käytsä täällä usein? Käyttäjätutkimus Turun pääkirjaston käytöstä

Käytsä täällä usein? Käyttäjätutkimus Turun pääkirjaston käytöstä Käytsä täällä usein? Käyttäjätutkimus Turun pääkirjaston käytöstä Yleisten kirjastojen neuvosto Inkeri Näätsaari 8.10.2012 Palaute, asiakaskyselyt, käyttäjätutkimukset Asiakaspalveluhenkilökunnan kokemukset

Lisätiedot

Alavieskan kunnankirjasto

Alavieskan kunnankirjasto 2016 Alavieskan kunnankirjasto Ulla-Mari Kivi Alavieskan kunnan kirjastotoimen toimintakertomus ja tilastot vuodelta 2016 Kirjaston käyttäjät ja käyttö Alavieskan kirjastoa käytti 1510 lainaajaa vuonna

Lisätiedot

VIHDIN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS 2012

VIHDIN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS 2012 VIHDIN KUNNANKIRJASTON TOIMINTAKERTOMUS 2012 Vihdin kunnankirjaston vuosi 2012 oli toiminnallisesti erittäin hyvä. Keskimäärin hyvin pienellä henkilöstöresurssilla ja jo useamman vuoden samana pysyneellä

Lisätiedot

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Kirjastoverkkopalvelut Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Yleiset kirjastot Kysely yleisten kirjastojen palveluista 1.1 Maakunta ( Minkä kunnan / kaupunginkirjaston palveluja arvioit ) 1.2 Kirjastot

Lisätiedot

kirjastot biblioteken libraries Vaski-askelmerkit kirjoja kulttuuria kohtaamisia

kirjastot biblioteken libraries Vaski-askelmerkit kirjoja kulttuuria kohtaamisia kirjastot biblioteken libraries Vaski-askelmerkit kirjoja kulttuuria kohtaamisia 2 Vaski-kirjastot yhdellä kortilla Voit asioida kaikissa Vaski-kirjastoissa samalla kortilla. Käytössäsi on entistä laajemmat

Lisätiedot

Tervetuloa kursseillemme! Kursseista tietoa myös verkkosivulla lastukirjastot.fi/ajankohtaista

Tervetuloa kursseillemme! Kursseista tietoa myös verkkosivulla lastukirjastot.fi/ajankohtaista Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Loka-joulukuu 2015 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa

Lisätiedot

LUMON KIRJASTON UUTISKIRJE

LUMON KIRJASTON UUTISKIRJE LUMON KIRJASTON UUTISKIRJE TAMMIKUU 2016 TAMMIKUUN LUKUPIIRI Tammikuun Lukupiiri Satunurkassa ti 12.1. klo 12-14 HeidiKöngäs:Dora,Dora(Otava,2012) KeväänaloittaaHeidiKönkäänDora,Dora(Otava,2012).IdeantähänkirjaanHeidi

Lisätiedot

Lähihoitajaopiskelijat kirjastopalveluiden lähettiläinä

Lähihoitajaopiskelijat kirjastopalveluiden lähettiläinä Lähihoitajaopiskelijat kirjastopalveluiden lähettiläinä Päivi Pahkasalo Kirjastovirkailija Kemin kaupunginkirjasto paivi.pahkasalo(at)gmail.com 040 631 2801 Kirjasto ja digimaailma kotipalveluasiakkaiden

Lisätiedot

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta 1 Sisäänkirjautuminen ja omat sivut osio: Eri kirjautumistavat verkkokirjastoon, unohtuneet käyttäjätunnukset

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus 14.3.2016

HUMPPILAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus 14.3.2016 KOKOUSAIKA Maanantai 14.3.2016 klo 18:00-19:25 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 62 63 64 65 Liite 12 66 67 68 69 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi merkittävät

Lisätiedot

Kirjasto kaikille. Projektipäällikkö Rauha Maarno

Kirjasto kaikille. Projektipäällikkö Rauha Maarno Kirjasto kaikille Projektipäällikkö Rauha Maarno Opetus- ja kulttuuriministeriön kirjastopäivät 13.11.2014 Celian asiakas Antti Vuori heittää haasteen kirjastoille: https://www.dreambroker.com/cha nnel/0eoxq4uz/77ya3wv5

Lisätiedot

Asiakaskyselyn tuloksia

Asiakaskyselyn tuloksia Asiakaskyselyn tuloksia Ratamo-kirjastojen (,, ja ) sekä Lopen kirjaston yhteinen asiakaskysely Tässä raportissa tarkastellaan 5.-8..0 järjestetyn asiakaskyselyn tuloksia n kirjaston näkökannalta. Jakaumat

Lisätiedot

Porvoon Nuorisovaltuuston kokous

Porvoon Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 7/2010 1 (5) Porvoon Nuorisovaltuuston kokous Aika torstai 10.8 klo 17.30 Paikka Nuorisotila Zentra, Mannerheiminkatu 20 Läsnä Jerry Forslund poistui 19.58 Ripsa Heiskanen sihteeri Sara Henriksson

Lisätiedot

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi Kirjastostartti, hammaslääketiede, lääketiede, ravitsemustiede, ergonomia, kansanterveystiede, liikuntalääketiede 6.9.2012, palvelupäällikkö Tuulevi Ovaska Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi

Lisätiedot

1. viikko alkaen 10.8.2015

1. viikko alkaen 10.8.2015 1. viikko alkaen 10.8.2015 Maanantai * Vuotso koulu 11.40 12.40 Elokuu 10, 24 Purnumukka 13.00 13.20 Syyskuu 7, 21 Tankavaara Kultakylä 13.30 13.50 Lokakuu 5, 19 Kuusikiekerö Saamen kielipesä 14.00 14.20

Lisätiedot