TERVETULOA KIRJASTOON! Jokioisten kirjasto 140 vuotta. Näyttely Jokioisten kunnankirjastossa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TERVETULOA KIRJASTOON! Jokioisten kirjasto 140 vuotta. Näyttely Jokioisten kunnankirjastossa 14.2. 15.3.2013"

Transkriptio

1 TERVETULOA KIRJASTOON! Jokioisten kirjasto 140 vuotta Näyttely Jokioisten kunnankirjastossa

2 KIRJASTON ALKUVAIHEET 1864 Jokioisten poika esitti kirjaston perustamista Sanomia Turusta lehdessä Opettaja Matti Kahilainen ehdotti kirjaston perustamista. Lainakirjasto päätettiin perustaa kunnallislautakunnan kokouksessa Sitä varten koottiin vapaaehtoisia lahjoituksia rahassa ja luonnossa. Kirjasto sai kunnalta avustusta viinaverorahoista vuotta sitten: kirjasto perustettiin. Opettaja Kahilainen hoiti kirjastoa. Kahilaisen muutettua paikkakunnalta kirjaston hoitoon ei paneuduttu ja toiminta hiipui Jokioisten kansakoulun yhteyteen perustettiin erityinen lastenkirjasto, että lapset ahkerasti lainaisivat koulun lastenkirjastosta ja lukisivat niitä kotonaan, jotta vanhemmissakin siten heräisi tiedonharrastusta ja halua hankkimaan lapsilleenkin tietoa ja taitoa luvulla Nuorisoseuralla oli kirjasto ja lukutupa, jota jotkut väheksyvästi nimittelivät tehtaan työväen kirjastoksi nuorisoseuran kirjasto ja vanhempi kirjasto yhdistettiin ja näin syntynyttä kirjastoa kutsuttiin Jokioisten Työväen Lainakirjastoksi luvun alussa Jänhijoen ja Kiipun koulujen yhteyteen perustettiin kirjastot. Ennen ensimmäistä maailmansotaa Jokioisilla oli siis työväenkirjasto, lastenkirjasto sekä Kiipun ja Jänhijoen kirjastot. Myös Vaulammilla oli jonkinlainen kirjakokoelma. Itsenäisyyden kauden alkaessa Jokioisten kirjastoasiat olivat rempallaan.

3 Vuonna 1913 valmistuneessa palokunnantalossa toimi mm. Työväen Lainakirjasto. Kirjaston 1400 nidettä tuhoutui palokunnantalon tulipalossa vuonna 1920 eivätkä vakuutukset vastanneet menetystä.

4 KANTA- JA PIIRIKIRJASTOT 1921 Kunnanvaltuustossa päätettiin kantakirjaston perustamisesta. Tarkoitusta varten myönnettiin 5000 mk. Jokioisten Työväen Lainakirjasto osallistui perustamiskustannuksiin palokuntatalon tulipalosta saamistaan vakuutusrahoista. Osuuskaupanhoitaja A. Karttunen valittiin kirjastonhoitajaksi. Pian kirjasto kuitenkin uskottiin kanttori Juho Nisulan haltuun Kirjasto oli avoinna uudella palokuntatalolla perjantaiiltaisin kaksi tuntia kerrallaan. Vuoden kuluessa kirjastoa käytti 56 henkilöä ja lainaksi annettiin 190 nidettä. Oikeus lainata kirjastosta oli kaikilla, jotka maksoivat määrätyn vuosimaksun (5 mk vuodelta) Kunnanvaltuusto ryhtyi perustamaan kantakirjaston sääntöjen edellyttämiä piirikirjastoja jokaiseen koulupiiriin Jokioisten ja Kalakosken piirejä lukuun ottamatta. Kouluille saatiin pienet kirjakokoelmat, mutta kunnollisten tilojen puute vaikeutti kirjastojen kehittämistä ja 1940 luvuilla Jokioisilla toimivat Kiipun, Terävän, Vaulammin ja Luodesuon lainausasemat perustettiin Kiipun piirikirjasto ja Rehtijärven lainausasema, 1945 Kuuman lainausasema vuotta sitten: kirjasto muutti kunnantalon (nykyisen kirjastotalon) yläkertaan oltuaan pari vuotta kansakoululla Rehtijärvelle tuli toinen lainausasema maanviljelijä Himasen kotiin.

5 Uusi palokuntatalo valmistui vuonna Jokioisten Kantakirjasto toimi palokunnantalolla

6 Vuonna 1953 kirjasto sai uudet tilat kunnantaloksi kunnostelusta vanhasta kansakoulusta. Kirjasto sai käyttöönsä oman huoneen, tilaa oli 42 m². Sanomalehdessä kirjastotilaa kuvattiin näin: Lisäksi avara kirjastohuone on sijoitettu yläkertaan ja sen viereen on rakennettu myös kirjastonhoitajan huone, jonne lainaajat ovat yhteydessä suurehkon suljettavan ja lasilla varustetun luukun kautta.

7 1960- JA LUVUILLA 1962 Jokioisten kantakirjasto muuttui Jokioisten Pääkirjastoksi. Luotiin pieni lastenosasto ja käsikirjasto. Kirjastolla oli useampia lainausasemia, joista kaksi yksityiskodissa. Hannes Nisula, Juho Nisulan poika, tuli sivutoimiseksi kirjastonhoitajaksi luvulla alettiin laatia asiakortistoa ja kehiteltiin tietopuolisen kirjallisuuden luokitusta. Kirjastoon alettiin järjestää luokka-käyntejä, kirjallisuusiltaakin vietettiin. Vuosikymmenen loppupuolella kirjasto oli avoinna kolmena päivänä viikossa, yhteensä 10 tuntia Kirjasto sai lisätilaa kunnanviraston yläkerrasta. Entiset 42 m²:n tilat laajenivat 90 m²:iin Vappu Nisula piti ensimmäisen satutunnin Ensimmäinen päätoiminen kunnankirjastonhoitaja Birgitta Hacklin aloitti työnsä. Kirjasto oli avoinna 22 tuntia viikossa. Lainausjärjestelmä muutettiin Detroit järjestelmäksi luvun lopulta lähtien kirjastossa järjestettiin yhä enemmän muuta toimintaa: kirjallisuusnäyttelyjä, kirjailijavierailuja, luokkakäyntejä ja satutunteja. Kesäsiirtoloihin ja vanhainkotiin toimitettiin siirtokirjakokoelmia.

8 1980- JA LUVUILLA 1986 Entistä kunnanvirastoa alettiin peruskorjata kirjastoksi. Kirjasto toimi väliaikaisissa tiloissa Kirjasto muutti takaisin peruskorjattuun kirjastotaloon. Kirjaston käytössä olevat tilat nelinkertaistuivat. Lapset ja nuoret saivat oman osaston ja henkilökunta omat työtilat. Kirjastoon saatiin musiikinkuuntelupaikat ja käsikirjastoon työpiste mikrofilmien lukulaitetta varten luvun loppuun mennessä henkilökunta oli kasvanut: kirjastonjohtajan lisäksi kirjastossa työskenteli kaksi kirjastovirkailijaa ja järjestelyapulainen. Kirjasto oli avoinna 36 tuntia viikossa Siirryttiin atk-lainaukseen Jokioisten kirjasto liittyi Louna-kirjastojen yhteiseen atkjärjestelmään Forssan ja Tammelan kirjastojen kanssa Asiakkaiden käyttöön saatiin internet-yhteys ja erillinen cd-rom asema, joiden käytön sai varata yhdeksi tunniksi kerrallaan Kirjasto sai oman kotisivun. Kaikkien Louna-kirjastojen (Jokioinen, Humppila, Forssa, Tammela ja Ypäjä) aineistokokoelmatiedot siirrettiin internetiin. Asiakkaat saivat uusia ja varata aineistoa webkirjastossa.

9 Vuonna 1987 kirjaston vihkiäisissä juhlivat mm. kirjastolautakunnan jäsenet, vas. Eino Allén, Sulo Taskinen, Matti Harju, Sirkka Saaristo, Eeva Erkko, Eila Rantanen ja kirjastonjohtaja Birgitta Hacklin.

10 Satutunnin vilskettä vuonna Satutunnin piti Kristiina Kankaanpää. Kuva: Mika Rantala. Musiikkisadun kuuntelua vuonna Kuva: Mika Rantala.

11 KOHTI NYKYAIKAA 2003 Kaikki Louna-kirjastot (Jokioinen, Humppila, Forssa, Tammela ja Ypäjä) siirtyivät samaan kirjastojärjestelmään. Louna-kirjastot teettivät yhteisen lainaajakortin Louna-kirjastojen yhteisesti hankkimat, ensimmäiset sähköiset kirjat (27 kpl) olivat asiakkaiden lainattavissa Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat tietokanta julkistettiin. Alkuvaiheessa tietokannassa oli nähtävissä tiedot sellaisesta kaunokirjallisuudesta, joka on julkaistu jonkin kustantamon kautta ja jonka sisältö liittyy Lounais- Hämeeseen tai sen kirjoittaja asuu tai on asunut Lounais- Hämeessä teosta kirjoittaessaan Louna-kirjastot laativat seudullisen Lukudiplomin alueen peruskoululaisten käyttöön Kirjaston asiakkaille tuli mahdollisuus kuunnella musiikkia internetissä Naxos Music Library musiikinkuuntelupalvelun kautta. Kaikkien Louna-kirjastojen välinen kuljetuspalvelu aloitettiin. Asiakkaat voivat palauttaa lainansa mihin tahansa Louna-kirjastoon riippumatta siitä, mistä Lounakirjastosta ne on lainattu. Asiakkaan tekemät varaukset kohdistuvat jokaisen Louna-kirjaston aineistoon Kirjasto muutti kirjastorakennuksen peruskorjauksen ja laajennuksen ajaksi väliaikaisiin tiloihin.

12 Kirjasto sai remontin ajaksi väliaikaisiksi tiloikseen entiset Nordean pankkitilat.

13 JOKIOISTEN KIRJASTO VUONNA 2013 Ystävänpäivänä 14. helmikuuta 2013 kirjasto avattiin peruskorjatuissa ja laajennetuissa tiloissa. Kirjaston taakse on rakennettu 264 m²:n laajennusosa. Peruskorjattua tilaa on 303 m². Kirjastotilat sijaitsevat rakennuksen alakerrassa. Tilaa on siis käytössä yhteensä 567 m², mikä on opetus- ja kulttuuriministeriön laatusuositusten mukainen pinta-ala Jokioisten kokoiselle kunnalle. Remontin myötä kirjastoon on saatu lisää oleskelutiloja ja tilaa lasten- ja nuortenosastoille. Asiakaskoneita on hankittu lisää ja lehtienlukua varten kirjastossa on oma huone.

14 KIRJASTOREMONTIN VAIHEITA Jokioisten kunnankirjasto on toiminut vuodesta 1987 rakennuksessa, joka valmistui 1889 kansakouluksi. Kirjaston sijoittaminen rakennettavaan Tietotaloon oli esillä , mutta lopulta kirjasto jäi pois suunnitelmista. Jo 1996 oli väläytetty ideaa kirjaston sijoittamisesta MTT:n peruskorjattavaan päätilan navettaan eli nykyiseen kunnan omistamaan Tietotaloon.

15 Ryhdyttiin suunnittelemaan nykyisen kirjaston laajentamista. Rahoitushakemus valtionapua varten lähetettiin Tällöin ehdotettiin 500 m2:n uudisrakennusta ja nykyisen rakennuksen 385 m2 peruskorjausta. Hakemus uudistettiin vuosittain. Opetusministeriön rahoitussuunnitelmassa hyväksyttiin Jokioisten hanke vuodelle Hanke nousi seuraavassa rahoitussuunnitelmassa vuodelle Rakennustoimikunta perustettiin Toimikunta katsoi, että vanha arvokas rakennus tulee ottaa huomioon suunnitelmissa. Arkkitehti Mauri Turkan tekemistä vaihtoehdoista valittiin luonnos, jossa 500 m2:n uudisrakennus oli erillisenä ratkaisuna peruskorjattavan rakennuksen kyljessä. Valtuusto hyväksyi 2008 kirjastohankkeen kunnan investointisuunnitelmaan. Huhtikuussa 2010 ELY-keskus teki päätöksen valtionavustuksen myöntämisestä hankkeelle. Valtuusto päätti joulukuussa 2010 siirtää hankkeen käsittelyn vuodelle 2015.

16 Rakennuksen vaatima peruskorjaus ja myönnetty valtionosuus piti esillä hanketta. Helmikuussa 2011 perustettiin uusi rakennustoimikunta. Esillä oli kirjaston saneeraaminen tai toiminnan siirtäminen muihin tiloihin. Tietotalo oli tällöin jälleen vaihtoehtona, mutta kirjaston sijoittaminen sinne ei saanut kannatusta. Arkkitehti teki uudet piirustukset, joissa laajennus on 264 peruskorjattavat tilat 303 eli tilat yhteensä 567m2, mikä on opetusministeriön laatusuositusten mukainen pinta-ala Jokioisten kokoiselle kunnalle. Valtuusto hyväksyi toukokuussa 2011 rakennushankkeen toteutettavaksi. ELY-keskus teki marraskuussa 2011 muutospäätöksen valtionosuuteen, koska hanke pienentyi.

17 Rakennustyöt tuli aloittaa valtionosuussäännösten mukaan vuoden 2011 puolella, joten kirjaston muutto väliaikaisiin tiloihin alkoi Kirjaston henkilökunta on yhdessä arkkitehdin kanssa suunnitellut kirjaston tilojen käyttöä koko suunnitteluprosessin ajan. Syksystä 2011 käynnistyi yksityiskohtaisen sisustuksen suunnittelu henkilökunnan ja sisustussuunnittelija Päivi Pylkkönen-Palmin kanssa. Vanhoja hyllyjä ja kalusteita käytettiin niin paljon kuin mahdollista. Uudet tilat ja tilaratkaisut vaativat myös uusia kalusteita. Kunnanhallitus päätti helmikuussa 2012 rakennus- ja muiden siihen kuuluvien urakkatarjousten hyväksymisestä. Rakennustyöt alkoivat huhtikuussa 2012 ja valmistuivat joulukuussa Rakennusurakoitsijana toimi Ojarannan Rakennus Oy.

18 Suunnittelua syksyllä Vasemmalta: rakennusmestari Heikki Sillanpää, sisustussuunnittelija Päivi Pylkkönen-Palm, arkkitehti Mauri Turkka ja kirjastonjohtaja Birgitta Hacklin.

19 Laajennetun ja peruskorjatun kirjastotalon huonesuunnitelma

20 Kuvat: Jokioisten kunta Tiedot kunnan arkistosta ja Olavi Anttilan kirjasta Kartanosta kunnaksi: Jokioisten historia.

JOKIOISTEN KUNNANKIRJASTO TOIMINTAKERTOMUS V. 2014

JOKIOISTEN KUNNANKIRJASTO TOIMINTAKERTOMUS V. 2014 JOKIOISTEN KUNNANKIRJASTO TOIMINTAKERTOMUS V. 2014 KOKO KUNNAN KIRJASTOLAITOKSEN TIEDOT TOIMINTAYKSIKÖT PÄÄKIRJASTO Aukioloajat Pääkirjasto on ollut avoinna viitenä päivänä viikossa: maanantaista perjantaihin

Lisätiedot

LAIHIAN KIRJASTOLAITOKSEN SYNTY

LAIHIAN KIRJASTOLAITOKSEN SYNTY LAIHIAN KIRJASTOLAITOKSEN SYNTY Laihian kirjaston syntysanat lausui pastori J.Cederberg Laihian kirkossa 6.6.1858 ja tätä kyseistä kirkkokuulutusta pidetään Laihian lainakirjaston perustuskirjana: Niillä

Lisätiedot

Olga Ruoho. Nakkilan kunnankirjasto 150 vuotta

Olga Ruoho. Nakkilan kunnankirjasto 150 vuotta Olga Ruoho Nakkilan kunnankirjasto 150 vuotta 1 Olga Ruoho Nakkilan kunnankirjasto 150 vuotta 2 Kustantaja Nakkilan kunta / kunnankirjasto Nakkila Painopaikka: Multiprint 2013 ISBN 978-952-68053-0-6 (nid.)

Lisätiedot

HISTORIA KIRJASTON SYNTY

HISTORIA KIRJASTON SYNTY HISTORIA KIRJASTON SYNTY Heinäveden ensimmäinen kirkkoherra Karl Gustav Wargentin toi ensi kerran kirjastoasian esille Heinäveden pitäjäkokouksessa 11.3.1860, jolloin pitäjään perustettiin lainakirjasto.

Lisätiedot

TURUN YLIOPISTO UNIVERSITY OF TURKU TURUN YLIOPISTON KIRJASTO TURKU UNIVERSITY LIBRARY

TURUN YLIOPISTO UNIVERSITY OF TURKU TURUN YLIOPISTON KIRJASTO TURKU UNIVERSITY LIBRARY TURUN YLIOPISTO UNIVERSITY OF TURKU TURUN YLIOPISTON KIRJASTO TURKU UNIVERSITY LIBRARY Liisa Hilander TURUN YLIOPISTON KIRJASTO 1970-LUVULTA 2000-LUVULLE TURKU 2009 Julkaistu sähköisessä muodossa. Saatavana

Lisätiedot

23.2.2006 Jyväskylän kaupunginkirjasto - Keski-Suomen maakuntakirjasto www.jyvaskyla.fi/kirjasto

23.2.2006 Jyväskylän kaupunginkirjasto - Keski-Suomen maakuntakirjasto www.jyvaskyla.fi/kirjasto Halssilan kirjaston historiikki Perhekirjasto täyttää 50 vuotta Halssilan kirjaston historiikki Sisällysluettelo Perhekirjasto täyttää 50 vuotta... 2 Lainausasema herttaisen Jänönkujan varrelle... 3 Lukutuvasta

Lisätiedot

KUNNALLISEN TOIMINNAN AIKA

KUNNALLISEN TOIMINNAN AIKA 168 KUNNALLISEN TOIMINNAN AIKA Kunnan perustaminen ja kunnankokousten aika Vuonna 1865 annetulla asetuksella perustettiin maahamme maalaiskunnat. Niiden toimipiiriin määrättiin huoltotoimi ja terveydenhoito,

Lisätiedot

Kaupunginkirjaston toiminta-ajatuksena on tarjota savonlinnalaisille monipuoliset ja nykyaikaiset kirjasto- ja tietopalvelut. Palveluihin kuuluvat:

Kaupunginkirjaston toiminta-ajatuksena on tarjota savonlinnalaisille monipuoliset ja nykyaikaiset kirjasto- ja tietopalvelut. Palveluihin kuuluvat: 1. TOIMINTA-AJATUS Kaupunginkirjaston toiminta-ajatuksena on tarjota savonlinnalaisille monipuoliset ja nykyaikaiset kirjasto- ja tietopalvelut. Palveluihin kuuluvat: Kirjojen ja muun aineiston lainaaminen

Lisätiedot

Seinäjoen kaupunginkirjastomaakuntakirjasto

Seinäjoen kaupunginkirjastomaakuntakirjasto Seinäjoen kaupunginkirjastomaakuntakirjasto toimintakertomus 2008 Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, Koulukatu 21, 60100 Seinäjoki puh. 06-416 2318, fax. 06-416 2315, www.seinajoki.fi SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

1.1 Vanha kakkonen 4 1.2 Lohjan kirjastoautohistorian tallentaminen 4 2. LOHJAN KIRJASTOAUTOJEN HALLINTO JA TALOUS 5

1.1 Vanha kakkonen 4 1.2 Lohjan kirjastoautohistorian tallentaminen 4 2. LOHJAN KIRJASTOAUTOJEN HALLINTO JA TALOUS 5 1 Sisällys JOHDANTO 3 1. 50 VUOTTA KIRJASTOAUTOTOIMINTAA LOHJAN SEUDULLA 4 1.1 Vanha kakkonen 4 1.2 Lohjan kirjastoautohistorian tallentaminen 4 2. LOHJAN KIRJASTOAUTOJEN HALLINTO JA TALOUS 5 2.1 Lohjan

Lisätiedot

Toimintakertomus 2009

Toimintakertomus 2009 Toimintakertomus 2009 Seinäjoen kaupunginkirjastomaakuntakirjasto SEINÄJOEN KAUPUNKI Kaupunginkirjastomaakuntakirjasto SISÄLLYSLUETTELO Vuosi 2009 2 Suunnittelun vuosi 3 Kasvojenpesua ja nuorennusleikkauksia

Lisätiedot

Katsaus Suomen Taiteilijaseuran ateljeesäätiön historiaan

Katsaus Suomen Taiteilijaseuran ateljeesäätiön historiaan Katsaus Suomen Taiteilijaseuran ateljeesäätiön historiaan Suomen Taiteilijaseuran ateljeesäätiö Lemuntie 4 D 21 00510 Helsinki www.ateljeesaatio.fi asiamies (09) 7268 0470, tuula.paalimaki@ateljeesaatio.fi

Lisätiedot

Varkauden kaupunginkirjasto. Toimintakertomus

Varkauden kaupunginkirjasto. Toimintakertomus Varkauden kaupunginkirjasto Toimintakertomus 1 SISÄLLYS o Kirjastotoimenjohtajan katsaus. 2 o Kirjaston palvelut 3 Lainauspalvelut. 3 Kirjat kotiin -palvelu.. 5 Aineistokokoelma.. 5 Tilat, laitteet ja

Lisätiedot

Lantulan koulun historia

Lantulan koulun historia Lantulan koulun historia Historian tutkielma Kalle Hanhijärvi Vammalan yläaste 8 C Kevät 2007 2 Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Koulunkäynti Lantulan seudulla ennen omaa koulua... 4 2.1 Kiertokoulut... 4

Lisätiedot

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kiinteistöjen vaiheita

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kiinteistöjen vaiheita Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kiinteistöjen vaiheita Teksti: Kaisa Ikola Kuvat: Timo Hautamäki Julkaisija: Lapuan Tuomiokirkkoseurakunta / Matkailutyöryhmä 2008 [] ESIPUHE Tämän julkaisun tarkoitus on

Lisätiedot

Katsaus kirjaston toimintaan 2010... 1 Kirjastoverkko: Kouvolan kirjastot... 3

Katsaus kirjaston toimintaan 2010... 1 Kirjastoverkko: Kouvolan kirjastot... 3 Sisällysluettelo Katsaus kirjaston toimintaan 2010... 1 Kirjastoverkko: Kouvolan kirjastot... 3 Kouvolan pääkirjasto... 3 Kattoremontti varjosti lähes koko vuotta... 3 Uusilla kokeiluilla menestystä...

Lisätiedot

Hämeenlinnan. kaupungin historiallinen. Hämeen maakuntamuseo

Hämeenlinnan. kaupungin historiallinen. Hämeen maakuntamuseo Toimintakertomus 2008 Hämeenlinnan kaupungin historiallinen museo Kanta- Hämeen maakuntamuseo SISÄLLYS: 1. Katsaus vuoteen 2008 3 2. Museokohteet ja toimitilat 4 Hämeenlinnan kaupungin historiallinen museo

Lisätiedot

Hyypän koulun historiikki

Hyypän koulun historiikki Hyypän koulun historiikki Kansan lukemaan ja kirjoittamaan opettaminen oli aikaisempina vuosisatoina kirkon tehtävänä. Aina Mikael Agricolan ABC-kirjasta eli aapisesta, joka ilmestyi 1543, on kirkon ajatuksena

Lisätiedot

PUKINMÄEN VPK 90 VUOTTA PALOKUNTATOIMINTAA PUKINMÄELLÄ 1912-2002

PUKINMÄEN VPK 90 VUOTTA PALOKUNTATOIMINTAA PUKINMÄELLÄ 1912-2002 PUKINMÄEN VPK 90 VUOTTA PALOKUNTATOIMINTAA PUKINMÄELLÄ 1912-2002 PALOKUNNAN JOHDON TERVEHDYS On kulunut 15 vuotta siitä, kun edellisen kerran juhlistimme syntymäpäiviämme. Aikaa on kulunut, ja toiminta

Lisätiedot

KESKUSTAKIRJASTON TARVESELVITYS

KESKUSTAKIRJASTON TARVESELVITYS KESKUSTAKIRJASTON TARVESELVITYS 1 N KIRJASTOVERKKO... 1 1.1 Historiallinen tausta... 1 1.2 Nykyinen kirjastoverkko... 1 1.2.1 Kantakaupungin kirjastopalvelut... 2 1.2.2 Lähiöiden kirjastopalvelut... 2

Lisätiedot

Vuosisadan koulutarina Haukkamäen koulu 1899-1999

Vuosisadan koulutarina Haukkamäen koulu 1899-1999 Vuosisadan koulutarina Haukkamäen koulu 1899-1999 Tuure Hasselman Kirsti Salmi-Niklander 1 Kannen kuvat Karkkilan kaupungin arkisto. Etukannessa Haukkamäen koulun oppilaita ja opettajia vuosisadan vaihteessa,

Lisätiedot

Lisan koulusta Tieteiden taloksi Hannu Heikkilä

Lisan koulusta Tieteiden taloksi Hannu Heikkilä Lisan koulusta Tieteiden taloksi Hannu Heikkilä Säätytalon peruskorjauksen yhteydessä 1990-luvun alussa alkoi yhä useammin kuulua kannanottoja, etteivät tieteelliset seurat sopisikaan enää entistä ehompaan

Lisätiedot

KESKUSTAKIRJASTO TARVESELVITYS 2006

KESKUSTAKIRJASTO TARVESELVITYS 2006 KESKUSTAKIRJASTO TARVESELVITYS 2006 1 HANKKEEN TAUSTA...2 2 KESKUSTAKIRJASTON TARVE...3 2.1 Mitä kaupunginkirjasto tarjoaa kaupungille ja helsinkiläisille?...3 2.2 Asiakaslähtöistä peruspalvelua kaikille...5

Lisätiedot

Jorma Hacklin Jorma Hacklin

Jorma Hacklin Jorma Hacklin Jokioisten kunta Kokouskutsu Valtuusto 31600 Jokioinen 13.6.2014 3/2014 Kokousaika Keskiviikko kello 18.00 - Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Pykälä Sivu Liite 20 2 21 3 22 4 TP, TTK 23 8 AK 24 9 om. 25

Lisätiedot

JOENSUUN SEUTUKIRJASTON KOKOELMIEN ARVIOINTI JASKA

JOENSUUN SEUTUKIRJASTON KOKOELMIEN ARVIOINTI JASKA JOENSUUN SEUTUKIRJASTON KOKOELMIEN ARVIOINTI JASKA 1 Tiivistelmä Joensuun seutukirjaston kokoelmien arviointi = JASKA. Joensuu : Joensuun seutukirjasto, 2011. 118 s. : kuv., taul. + liitteet. PDF Tässä

Lisätiedot

Sivistyslautakunta nro 2/2011 8.3.2011 SISÄLLYSLUETTELO

Sivistyslautakunta nro 2/2011 8.3.2011 SISÄLLYSLUETTELO nro 2/2011 SISÄLLYSLUETTELO SIVLTK 17 SIVLTK 18 SIVLTK 19 SIVLTK 20 SIVLTK 21 Kokouksen järjestäytyminen Viranhaltijoiden päätösten laillisuusvalvonta Perusopetuksen oppilaan lähikoulun osoittamista koskevan

Lisätiedot

SEUDULLINEN KIRJASTOSELVITYS. Enonkoski Heinävesi JJR-kirjasto Kerimäki Punkaharju Savonlinna Sulkava

SEUDULLINEN KIRJASTOSELVITYS. Enonkoski Heinävesi JJR-kirjasto Kerimäki Punkaharju Savonlinna Sulkava SEUDULLINEN KIRJASTOSELVITYS Enonkoski Heinävesi JJR-kirjasto Kerimäki Punkaharju Savonlinna Sulkava Savonlinnan kaupunginkirjasto HuK Hanna Pitkänen 19.10.2009 18.1.2010 Eräänlaista oravanpyörästä hyppäämistä

Lisätiedot

MUSEO KÄSITYÖLLE! Suomen käsityön museon historiaa 110-vuoden ajalta (1888-1998) Seija Heinänen

MUSEO KÄSITYÖLLE! Suomen käsityön museon historiaa 110-vuoden ajalta (1888-1998) Seija Heinänen 1 MUSEO KÄSITYÖLLE! Suomen käsityön museon historiaa 110-vuoden ajalta (1888-1998) Seija Heinänen Suomen käsityön museolla on monivaiheinen ja mielenkiintoinen historia, joka liittyy läheisesti koko käsityöalan

Lisätiedot

~ 2 ~ Kirjastopalveluiden-päällikkö Asko Rossi

~ 2 ~ Kirjastopalveluiden-päällikkö Asko Rossi ~ 0 ~ ~ 1 ~ Joulukuun alku uudessa työpaikassa Porvoon kirjastossa oli tiivistelmä kirjastopalvelupäällikön arjesta. Nopeasti kävi ilmi, että moni asia Porvoossa ja koko Uudellamaalla on suurien muutoksen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013. Kotkan kaupunginkirjasto

Toimintakertomus 2013. Kotkan kaupunginkirjasto Toimintakertomus 2013 Kotkan kaupunginkirjasto Tekstit: Katariina Kupiainen (Kirjaston vuosi 2013) Anne Ruonala (Pääkirjasto - Aikuistenosasto) Saara Leskinen (Pääkirjasto - Tietopalvelu) Tarja Mäkinen

Lisätiedot