Vammaispalvelujen valtakunnallisen kehittämishankkeen Kainuun osahankkeen ohjausryhmä. Kajaani, Urho Kekkosen katu 2-4, 2. krs:n neuvotteluhuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vammaispalvelujen valtakunnallisen kehittämishankkeen Kainuun osahankkeen ohjausryhmä. Kajaani, Urho Kekkosen katu 2-4, 2. krs:n neuvotteluhuone"

Transkriptio

1 1 (6) Vammaispalvelujen valtakunnallisen kehittämishankkeen Kainuun osahankkeen ohjausryhmä Aika klo Paikka Kajaani, Urho Kekkosen katu 2-4, 2. krs:n neuvotteluhuone Osallistujat: Aholainen Anne, Kajaanin yksikön johtaja, videoyhteyden välityksellä Kainulainen Anna-Liisa, perhepalvelupäällikkö, puheenjohtaja Komulainen Marja-Liisa, perhepalvelujohtaja Mikkonen Veijo, vammaisasiain neuvottelukunnan edustaja Määttä Tuomo, ylilääkäri, erityishuollon poliklinikka Okkonen Helena, suunnittelija, AIKOPA, poissa Parttimaa Eija, Kainuun Kehitysvammaisten tukipiiri ry:n edustaja, poissa Pietikäinen Marjo, osastonhoitaja, aikuisten mielenterveyspalvelut, poissa Pikkarainen Marita, kehittämisjohtaja, poissa Ronkainen Tauno, sosiaali- ja terveyslautakunnan edustaja Me Itse ry:n edustaja, poissa Korkeala Nina, Vammaispalveluiden kehittämishankkeen Kainuun osahankkeen kehittämissuunnittelija Karjalainen Anna-Mari, sihteeri Asiat: 1 Kokouksen avaus Kehittämissuunnittelija Nina Korkeala avasi kokouksen, toivotti osallistujat tervetulleiksi ja esitteli uuden puheenjohtajan, perhepalvelupäällikkö Anna-Liisa Kainulaisen. Ohjausryhmän jäsenet esittäytyivät puheenjohtajalle. Me Itse ry:n edustaja on edelleen nimeämättä. 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi. Enemmän kuin puolet ohjausryhmän jäsenistä on paikalla, joten kokous on päätösvaltainen. 3 Kokouksen esityslistan hyväksyminen Esityslista hyväksyttiin esitetyssä muodossa. 4 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen Hyväksyttiin kokoontuneen ohjausryhmän pöytäkirja muutoksitta.

2 2 (6) 5 Hankkeen talouskatsaus Käytiin läpi hankkeen taloudellinen tilanne. Kainuun osahankkeen toteutuneet kustannukset ajalta olivat ,80. Vuoden 2009 määrärahaa jäi Kainuun osahankkeella käyttämättä 546 euroa, mutta koko hankkeella määräraha tuli käytettyä kokonaisuudessaan. Tarkasteltiin osahankkeen kustannusarviota ja todettiin, että rahaa jää todennäköisesti käyttämättä. Tosin syksylle ja talvelle on luvassa paljon erilaista koulutusta ja tilaisuuksia joista aiheutuu kustannuksia. Merkittiin tiedoksi, että maksatushakemus on laadittu ja lähetetty Etevaan. Maksatushakemus hyväksytään maksuun. 6 Hankkeen tilannekatsaus Kehittämissuunnittelija esitteli hankkeen tilanteen kehittämisteemoittain. Esitys on pöytäkirjan liitteenä. Asuminen Asumisen arkea ja unelmia -keskusteluilloissa tutustutaan toukokuussa tehdyn kyselyn tuloksiin. Kysely lähetettiin kaikille 313 lapsuuden kodissa asuvalle kehitysvammaiselle henkilölle. Kyselyn vastausprosentti oli 47 %. Keskusteluiltoja järjestetään Kuhmossa, Kajaanissa, Sotkamossa ja Suomussalmella. Niissä on tarkoitus jatkaa keskustelua tulevaisuuden asumisen tarpeista ja määritellä käsitteitä tarkemmin. Yhteistyökumppanina illoissa on Kehitysvammaisten palvelusäätiön Asumisen yksilölliset tukimallit hanke. Kyselyn tuloksia käytetään myös pohjana meneillään olevassa strategiatyössä. Kuhmon ilta avasi keskusteluiltojen sarjan. Siellä keskusteluissa ehdotettiin asumisvalmennusta pakolliseksi kaikille kehitysvammaisille henkilöille. Seuraavan viiden vuoden sisällä kyselyn perusteella on Kainuussa 50 asunnon tarvitsijaa. Vaihtoehtoja asumiseen toivotaan, mutta ei osata sanoa millaista. Keskusteluillat ovat myös osa strategiatyötä. Asumisstrategian työstäminen on aloitettu. Kesän aikana on laadittu asumisen nykytilan kuvaus jota käytetään työskentelyn pohjana. Perhepalvelujohtajan, -päällikön ja vammaispalvelupäälliköiden kanssa on asumisen asioita työstetty yhteisissä palavereissa. Syksyn aikana tehdään IVA -arviointi lautakunnan käsittelyn

3 3 (6) pohjaksi. Strategiaa on tarkoitus tehdä eri kokoonpanoilla jotta saadaan eri näkökulmat hyvin esille. Kehitysvammapalveluihin on perustettu oma moniammatillinen SAS-työryhmä, joka keskittyy asumisen asioihin. Mallia on otettu vanhuspalveluista. Asumisen seminaari järjestetään Kajaanissa Seminaarin työnimenä on Näkökulmia kehitysvammaisten henkilöiden asumiseen. Tarkoituksena on tuoda esille asumisen eri vaihtoehtoja ja herättää keskustelua asumisen asioista. Puhujina ovat m. projektipäällikkö Tuija Anttila Vammaispalveluhankkeesta, kehittämissuunnittelija Susanne Tuure Kårkulla samkommunista sekä kehittäjä-suunnittelija Sari Mehtälä Kolpeneelta. Lisäksi puheenvuoroa on pyydetty Autismi ja Aspergerliiton projektipäällikkö Sanna Tiitiseltä ja Kehitysvammaliiton projektipäällikkö Elina Antikaiselta. Seminaari ohjelma vahvistuu lähiaikoina. Seminaari on tarkoitettu kaikille asumisen asioista kiinnostuneille. Päätettiin, että seminaariin kutsutaan osanottajia myös Kainuun ulkopuolelta. Itä-Suomen osaamiskeskuksen kautta voi levittää tietoa seminaarista. Nina Korkeala lähettää ohjelman. Henkilökohtainen apu asiakaskehittäjäryhmät toimivat Kajaanissa ja Suomussalmella. sisäinen auditointi järjestettiin keväällä tulossa henkilöstölle järjestettävä koulutus päätöksenteon tueksi. Kouluttajana on Mervi Valta Aspa:sta. Lisäksi työntekijöiden on mahdollista osallistua videoyhteyden välityksellä Kolpeneen osahankkeen järjestämään koulutukseen jossa kouluttajina toimivat Kynnys ry:n lakimiehet. henkilökohtaisen avun päivät Helsingissä, Kainuulta on pyydetty kommenttipuheenvuoroa henkilökohtaisen avun kehittämiseen liittyen. Osaaminen Aki-aktiiviasiakas hankkeen sekä kuntouttavan työtoiminnan kanssa tehdään yhteistyötä kainuulaisen palveluohjausmallin luomiseksi.

4 4 (6) tällä hetkellä kolme opinnäytetyötä tekeillä (2 Kajaanin ja 1 Jyväskylän ammattikorkeakoulussa) palvelutarpeen arviointi koulutus järjestettiin tulossa osaamiskartoitus asumisen henkilökunnalle sekä yhteistyöpalaveri KVPS:n Yksi naapureista hankkeen projektipäällikön kanssa koskien laitoshoidon hajauttamista. henkilöstölle järjestetään marraskuussa koulutusta yksilöllisen elämän suunnittelun työkaluista. Koulutukset järjestetään seuduittain. lisäksi Kuusanmäen henkilöstölle järjestetään koulutusta laitoksen hajauttamisprosessiin liittyen. Palveluohjaus palveluohjaajien työnkuvan tarkastelua on jatkettu lisäksi on pohdittu palveluohjaajan roolia kehitysvammaisen henkilön palvelupolussa kaksiosainen palvelusuunnitelmalomake työstetty yhdessä moniammatillisen työryhmän kanssa hankkeen palveluohjaustiimissä on pohdittu käsitteiden määrittelyä uusi palvelusuunnitelma jakaantuu palvelun tarpeen arviointi osioon sekä varsinaiseen palvelusuunnitelmaan Rakenteet keskitettyjen vammaispalvelujen roolin avaaminen tärkeää yhteistyö eri hankkeiden (mm. Ikääntymispoliittinen strategia) kanssa toiminut hyvin, hanke ollut osallisena mm. mielenterveys- ja päihdestrategian luomisessa tärkeäksi kehittämiskohteeksi on noussut tilapäishoidon kehittäminen asumisen asioiden kehittämisen yhteydessä osallisuuden lisäämiseksi on mm. lisätty keskustelua kehitysvammapalveluiden ja vammaispalveluiden työntekijöiden kesken, henkilökunta on otettu aktiivisesti mukaan kehittämistyöhön, lisäksi mukaan on kutsuttu erilaisia asiakaskehittäjiä ja kommentoijia. Hankehenkilöstö on miettinyt erilaisia työkaluja/toimintatapoja osallisuuden lisäämiseksi. Asiakkaiden osallisuuden lisäämiseksi kehitettiin Kyllä- ja Ei -Peukut, joiden avulla voi esittää kommentteja käsiteltäviin asioihin. Mahdollistaa kaikkien osallistumisen. Peukuista on jo saatu hyvää palautetta.

5 5 (6) palvelutarpeen arvioinnin tarpeellisuus on noussut esille palvelukokonaisuuksia ja prosesseja kehitettäessä. Palvelutarpeen arviointiin toivotaan työkaluja ja yhteistä toimintamallia Kainuuseen. Tällä hetkellä ei ole mitään yhteistä työkalua olleessa koulutuspäivässä tuli esille hyviä käytänteitä ja keskustelun toivottiin jatkuvan. käytettyjä mittareita mm. Asta, henkilökohtaisen avun päiväkirja ja Toimi. Ongelmana se, että samat mittarit eivät käy kaikille. Käytössä pitäisi olla vähintään kaksi mittaria, joista mitataan keskiarvo. Asumiseen toivottiin omaa mittaria. Hankkeen toimesta kootaan eri vaihtoehtoja joiden pohjalta jatketaan keskustelua yhtenäisen käytännön syntymiseksi. syksyn aikana otetaan käyttöön uusi palvelusuunnitelma lomake, jossa erillinen osio palvelutarpeen arviointiin tammikuussa 2012 järjestetään Vammaisfoorumi kainuulaisten vammaisalan toimijoiden yhteistyötapaaminen yhdessä ISOn kanssa. Tarvetta tällaiselle laajemmalle tapaamiselle on. Keskustelun aiheet ovat mietinnän alla. Nina Korkeala kertoi kuulumiset järjestetystä kansanedustaiien kyselytunnista. Kysymyksiin olivat vastaamassa Eero Suutari (Kok), Raimo Piirainen (Sdp) ja Pentti Kettunen (Ps). Ilta oli erittäin onnistunut. Kysymyksiä tuli niin paljon ettei kaikkia ehditty käsitellä. Sovittiin, että järjestetään uusi tilaisuus keväällä Hankkeen jatko hankkeessa on noussut esille jatkovuosi mahdollisuus, jota haetaan syksyn 2011 aikana asiasta keskusteltiin hankkeen työntekijöiden työkokouksessa Jyväskylässä. Jatkoa mietittäessä koko hankkeen kärkenä pidettiin palvelurakenteiden kehittämistä jonka alle menevät mm. asuminen, palveluohjaus, palvelutarpeen arviointi, palvelut, osallisuus-näkökulma ja osaamisen kehittäminen. tarvetta jatkolle on sillä kehittämiskohteita nousee koko ajan esille lisää. asia viedään valtakunnallisen hankkeen ohjausryhmään ja sieltä sitten eteenpäin.

6 6 (6) 7 Keskustelua hankkeen päätösseminaarin järjestämisestä Hankkeen sisällä on käyty keskustelua loppuseminaarin järjestämisestä. Esille on noussut ehdotus, että järjestetään yksi valtakunnallinen loppuseminaari keväällä 2012 Helsingissä sekä osahankkeiden omat alueelliset seminaarit. Nina Korkeala kysyi ohjausryhmän mielipidettä. Ohjausryhmä totesi, että mikäli hanke saa jatkovuoden, seminaari on tällöin väliseminaari. Jos seminaari järjestetään, on oltava hyvä teema ja järjestettävä erilainen seminaari: toiminnallinen, yhteisöllinen, kutsutaan asiakkaita mukaan, työpajoja Järjestetään esimerkiksi marssi/kulkue, jolla saataisiin näkyvyyttä. Seminaarin pitää jollakin tavoin erottua massasta. Asia laitetaan mietintään, ehdotuksia voi laittaa Ninalle. 8 Muut asiat Anne Aholainen kertoi tulossa olevasta Kainuun sosiaalialan foorumista, joka järjestetään Kajaanissa Bio-Rexissä klo Päivän tarkoituksena on tuoda esiin toimintaympäristön muutosta sosiaalityössä ja hyvinvoinnin edistämisessä. Muutos nostaa esiin mahdollisuuden tehdä työtä yli sektorirajojen. Esiin nousee myös asiakkaan oman asiantuntijuuden ja osallisuuden kokemusten merkitys. Seminaarin ohjelma: 9 Seuraava kokous Nina Korkeala muistutti, että hankkeen järjestämät tulevat (ja menneetkin) tapahtumat löytyvät osahankkeen verkkosivuilta. Seuraava kokous pidetään torstaina klo Kauppakatu 1, 2. kerroksen neuvotteluhuoneessa. 10 Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja kiitti osallistujia ja päätti kokouksen klo Anna-Liisa Kainulainen puheenjohtaja Anna-Mari Karjalainen sihteeri LIITTEET: Hankkeen tilanne

Vammaispalvelujen valtakunnallisen kehittämishankkeen Kainuun osahankkeen ohjausryhmä. Scandic Kajanuksen kokoustila 9, Koskikatu 3 Kajaani

Vammaispalvelujen valtakunnallisen kehittämishankkeen Kainuun osahankkeen ohjausryhmä. Scandic Kajanuksen kokoustila 9, Koskikatu 3 Kajaani 1 (5) Vammaispalvelujen valtakunnallisen kehittämishankkeen Kainuun osahankkeen ohjausryhmä Aika 7.12.2010 klo 12.00 14.40 Paikka Osallistujat: Scandic Kajanuksen kokoustila 9, Koskikatu 3 Kajaani Horttana

Lisätiedot

Vammaispalvelujen valtakunnallisen kehittämishankkeen Kainuun osahankkeen ohjausryhmä. Kajaani, Kauppakatu 1, 2. krs:n neuvotteluhuone Kanerva

Vammaispalvelujen valtakunnallisen kehittämishankkeen Kainuun osahankkeen ohjausryhmä. Kajaani, Kauppakatu 1, 2. krs:n neuvotteluhuone Kanerva 1 (7) Vammaispalvelujen valtakunnallisen kehittämishankkeen Kainuun osahankkeen ohjausryhmä Aika Torstai 7.6.2012 klo 10.00 12.03 Paikka Kajaani, Kauppakatu 1, 2. krs:n neuvotteluhuone Kanerva Osallistujat:

Lisätiedot

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 Työsuojelutoimikunta 13.01.2014 Aika 13.01.2014 klo10:30-12:00 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5B, Kiviharjuntie 11,

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 9 191 50521, fax +358 9 191 50522 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

Lisätiedot

Julkisen alan tiedottajat ry:n vuosikokous 2014

Julkisen alan tiedottajat ry:n vuosikokous 2014 PÖYTÄKIRJA 1 (5) Julkisen alan tiedottajat ry:n vuosikokous 2014 Aika klo 16.05 17.15 Paikka Läsnä Helsingin seudun liikenne (HSL), Opastinsilta 6 A, 2. krs, kokoushuone ReittiOpas, Helsinki Janina Himberg,

Lisätiedot

Nuorisopalvelut PL 23 Pöytäkirja 4/15 38201 Sastamala. Nuorisovaltuuston kokous

Nuorisopalvelut PL 23 Pöytäkirja 4/15 38201 Sastamala. Nuorisovaltuuston kokous Sastamalan kaupunki Nuorisopalvelut PL 23 Pöytäkirja 4/15 38201 Sastamala Nuorisovaltuuston kokous Aika: TIISTAINA 17.3.2015 klo 16.00 Paikka: Kasvatus- ja Opetuskeskus Uosso, (Asemakatu 9, 2 krs.) Aino

Lisätiedot

Paikka: Urho Kekkosen katu 2-4, 2. krs neuvotteluhuone, Kajaani

Paikka: Urho Kekkosen katu 2-4, 2. krs neuvotteluhuone, Kajaani Kainuun ikäihmisten neuvottelukunta (2009-2012) Muistio 1/2010 Aika: 11.2.2010 klo 10.30 13.10 Paikka: Urho Kekkosen katu 2-4, 2. krs neuvotteluhuone, Kajaani 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU Kokous n:o 1 / 2016

KOKOUSKUTSU Kokous n:o 1 / 2016 Kokous n:o 1 / 2016 Pvm 28.1.2016 Kello 17.00 Sivu1/5 PUHEENJOHTAJA 1. Eero Tammentie JÄSENET 2. Timo Isotalo (vpj ) 3. Lea Lehtonen 4. Eila Saari 5. Sylvi Silander 6. Ilkka Soukka 7. Anna-Liisa Ääri LÄSNÄ

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 7/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 17.8.2005

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 7/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 17.8.2005 1(5) Aika 17.8.2005 Paikka Läsnä Poissa Asianajotoimisto Susiluoto Oy:n toimitilat, Helsinki Janne Nyman, hallituksen puheenjohtaja Salla Tuominen, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen, kohdasta

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston kokous. Kasvatus- ja Opetuskeskus Uosso, (Asemakatu 9, 2 krs.)

Nuorisovaltuuston kokous. Kasvatus- ja Opetuskeskus Uosso, (Asemakatu 9, 2 krs.) Sastamalan kaupunki Nuorisopalvelut PL 23 PÖYTÄKIRJA 2/15 38201 Sastamala Nuorisovaltuuston kokous Aika: KESKIVIIKKONA 11.2. KELLO 16.00 Paikka: Kasvatus- ja Opetuskeskus Uosso, (Asemakatu 9, 2 krs.) Aino

Lisätiedot

Kainuun maakunta -kuntayhtymä, Kauppakatu 1, neuvotteluhuone 2. krs, Kajaani. Kainuun ikäihmisten neuvottelukunta Sosiaali- ja terveyslautakunta

Kainuun maakunta -kuntayhtymä, Kauppakatu 1, neuvotteluhuone 2. krs, Kajaani. Kainuun ikäihmisten neuvottelukunta Sosiaali- ja terveyslautakunta Ikääntymispoliittinen strategia -esiselvityshanke 1.5. 31.10.2010 PL 400 87070 Kainuu OHJAUSRYHMÄN 2. KOKOUS Aika: tiistai 3.8.2010 kello 9.06 11.07 Paikka:, Kauppakatu 1, neuvotteluhuone 2. krs, Kajaani

Lisätiedot

Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus

Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Koske Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Vammaispalveluiden sosiaalityön ja verkostoituneen erityisosaamisen kehittäminen -hanke v. 2006-2008 12.9.2008 Projektipäällikkö Mirva Vesimäki mirva.vesamaki@koske.jyu.fi

Lisätiedot

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 31.5.2016

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 31.5.2016 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2016 26 Aika Maanantaina 23.5.2016 klo 17 Paikka Läsnä Lagus Timo Määttä, puheenjohtaja Juhani Alaranta, poissa Jukka Hautala Kirsi Herranen-Somero Marja Himanka,

Lisätiedot

Aika: 25.8.2014 klo 15.00-17.30 Paikka: Kiinteistölautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 B Osallistujat: (x) Pirkko Kuusela puh.joht.

Aika: 25.8.2014 klo 15.00-17.30 Paikka: Kiinteistölautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 B Osallistujat: (x) Pirkko Kuusela puh.joht. PÖYTÄKIRJA 7/2014 1 (5) VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 7/2014 Aika: 25.8.2014 klo 15.00-17.30 Paikka: Kiinteistölautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 B Osallistujat: (x) Pirkko Kuusela puh.joht. () Tuula

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11.12. 2012 Kirkkovaltuusto 5/2012 53-65 /2012

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11.12. 2012 Kirkkovaltuusto 5/2012 53-65 /2012 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika 11.12.2012 klo 18.00-19.30 Paikka Rusk seurakuntakeskus Läsnä: Lähteenmäki Antero puheenjohtaja Hartman Taina varapuheenjohtaja Himala Milja Hovi Anna Hurme-Kouki Päivi Kankare

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 1 Kokoustiedot Aika: 7.5.2014 klo 9.10 12.02 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

33 Kokouksen pöytäkirjan tarkastajat Kokouksen pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Jari Kärkkäinen ja Jari Malkamäki.

33 Kokouksen pöytäkirjan tarkastajat Kokouksen pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Jari Kärkkäinen ja Jari Malkamäki. Hallituksen kokous 1 (5) Aika 9.4.2016 klo 9.00 Paikka Valteri- koulu, Onerva, Jyväskylä Läsnä Jaana Aaltonen puheen Outi Ahonen Elina Blundin poissa Cecilia Hanhikoski poistui kohdan 45 käsittelystä Jari

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastus ÄHTÄRIN SEURAKUNTA

Pöytäkirjan tarkastus ÄHTÄRIN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto 7.1.2015 1/2014 1 ÄHTÄRIN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PIDETÄÄN KESKIVIIKKONA 7.1.2015 KELLO 19.00 SEURAKUNTAKESKUKSESSA. Käsiteltävät asiat: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8 Kirkkovaltuusto 15.05.2009 PÖYTÄKIRJA 27.05.2009 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8 Kirkkovaltuusto 15.05.2009 PÖYTÄKIRJA 27.05.2009 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona klo 19.00 20.45 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Pauli Hujanen

Lisätiedot

MUISTIO. Tampereen kaupunkiseudun työpoliittisen kehittämisohjelman 2012 2016 seutuohjausryhmä

MUISTIO. Tampereen kaupunkiseudun työpoliittisen kehittämisohjelman 2012 2016 seutuohjausryhmä MUISTIO Tampereen kaupunkiseudun työpoliittisen kehittämisohjelman 2012 2016 seutuohjausryhmä Kokous: 19.12.2012 kello 13 15.00 Paikka: Työllisyydenhoidon palveluyksikön kokoustila Omena, os. Hammareninkatu

Lisätiedot

Ylöjärven seurakuntakeskus, kahvion laajennus (lammastarha)

Ylöjärven seurakuntakeskus, kahvion laajennus (lammastarha) YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja LÄHETYSTYÖN JOHTOKUNTA 1/ 2016 Aika 13.1.2016 klo 18, aloitellaan kahvilla klo 17.45 Paikka Ylöjärven seurakuntakeskus, kahvion laajennus (lammastarha) Paikalla: Antila

Lisätiedot

Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja terveyspalvelut kehittämisrakenne ja toimintamalli neuvottelukunnan kokous 2/2009

Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja terveyspalvelut kehittämisrakenne ja toimintamalli neuvottelukunnan kokous 2/2009 Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ PÖYTÄKIRJA 2/2009 Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 28.8.2009 Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 14

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 14 KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 14 Vanhusneuvosto 11.04.2016 AIKA 11.04.2016 klo 13:00-14:55 PAIKKA Helmiranta, Kauhava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 12 Kokouksen avaus 16 13 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 56 Kirkkoneuvosto 5/2015 27.10.2015

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 56 Kirkkoneuvosto 5/2015 27.10.2015 56 53 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto 27.10.2015 53 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle

Lisätiedot

Paikalla Juha Fränti Oulun kaupunki Auvo Kilpeläinen Rovaniemen kaupunki Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä

Paikalla Juha Fränti Oulun kaupunki Auvo Kilpeläinen Rovaniemen kaupunki Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 19.2.2009 POHJOIS-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUKSEN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika torstai 19.2.2009 klo 13.00 15.00 Paikka Poske, Pohjois-Pohjanmaan toimintayksikkö, Oulun seudun ammattikorkeakoulu,

Lisätiedot

Pöytäkirja 12/15 1 (13)

Pöytäkirja 12/15 1 (13) Pöytäkirja 12/15 1 (13) Nuorisovaltuuston pöytäkirja Aika klo 18.00 Paikka Nuorisotila Zentra 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen 3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4. Esityslistan

Lisätiedot

Uraseurantahankkeiden ohjausryhmän 1. kokous

Uraseurantahankkeiden ohjausryhmän 1. kokous Uraseurantahankkeiden ohjausryhmän 1. kokous Helsinki 12.1.2016 Merja Ukkola Ohjausryhmän kokoonpanosta tavoitteena mahdollisimman laaja-alainen asiantuntemus valinta asiantuntemuksen perusteella ja läheltä

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston pöytäkirja

Nuorisovaltuuston pöytäkirja Pöytäkirja 7/11 1 (5) Nuorisovaltuuston pöytäkirja Aika Maanantai 13.6.2011 klo 16:53 19:23 Paikka Kaupungintalon kahvio, Raatihuoneenkatu 9, 06150 Porvoo Asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen sihteerin

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto 9.5.2016 5/2016. Seurakuntakeskuksen neuvotteluhuone, Papintie 2-6, Kerava Maanantaina 9.5.2016 klo 18.00-18.12

Kirkkoneuvosto 9.5.2016 5/2016. Seurakuntakeskuksen neuvotteluhuone, Papintie 2-6, Kerava Maanantaina 9.5.2016 klo 18.00-18.12 Pöytäkirja Seurakuntakeskuksen neuvotteluhuone, Papintie 2-6, Kerava Maanantaina 9.5.2016 klo 18.00-18.12 Osallistujat: Essi Haukkavaara Ossi Honkasalo (vpj) Liisa Hynynen Antti Jaatinen Aarne Kiiski Kirkkovaltuuston

Lisätiedot

Jari Lindh. misyksikkö Kolpeneen palvelukeskus. VASKI - Pohjois-Suomen vammaispalvelujen kehittämisyksikkö

Jari Lindh. misyksikkö Kolpeneen palvelukeskus. VASKI - Pohjois-Suomen vammaispalvelujen kehittämisyksikkö Kartoitus vammaisten palvelujen nykytilasta ja kehittämistarpeista Pohjois-Suomessa. - Kuntakyselyn alustavia tuloksia vammaisten palvelujen toimivuudesta Kainuussa, Lapissa ja Pohjois-lla Jari Lindh VASKI

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 2016-01 1 / 5

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 2016-01 1 / 5 1 / 5 Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina klo 17.00 18.00 Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Maunukselantie 3 läsnä / poissa Osanottajat Asioiden esittelijä: Ylikangas Kimmo,

Lisätiedot

Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää?

Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Nykytilan haasteita, mahdollisen kehittämisen aikataulu ja vaihtoehtoja OKM/KTPO 2.6.2016 Tulevat haut ja kehittämisen aikajanaa

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 2941 50521 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS 1/16 PÖYTÄKIRJA AIKA

Lisätiedot

26.9.2011. Kainuun alueen koheesio- ja kilpailukykyohjelman ohjausryhmän kokous

26.9.2011. Kainuun alueen koheesio- ja kilpailukykyohjelman ohjausryhmän kokous Kainuun alueen koheesio- ja kilpailukykyohjelman ohjausryhmän kokous Aika pe 23.9.2011 klo 9.00 11.00 Paikka Kajaanin kaupungintalon kokoustila Brahe Läsnä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Okkonen,

Lisätiedot

Tutkimusdatanhallinnan suunnittelu ja DMPTuuli-työkalu

Tutkimusdatanhallinnan suunnittelu ja DMPTuuli-työkalu Tutkimusdatanhallinnan suunnittelu ja DMPTuuli-työkalu KIRJASTON NEUVOTTELUKUNNAT MARI ELISA (MEK) KUUSNIEMI, TUULIN PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ, TUTKIMUKSEN PALVELUT, HELSINGIN YLIOPISTON KIRJASTO Tutkimusprojektin

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 3.2.2016 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 3.2.2016 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.25 Kokouspaikka Poltinahon seurakuntatalon kerhohuone 123 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen Paula Paavola

Lisätiedot

Tietojohtajakilta PÖYTÄKIRJA Sivu 1/5 Tampereen teknillinen yliopisto PL 589 33101 Tampere 14.02.2012

Tietojohtajakilta PÖYTÄKIRJA Sivu 1/5 Tampereen teknillinen yliopisto PL 589 33101 Tampere 14.02.2012 Tietojohtajakilta PÖYTÄKIRJA Sivu 1/5 Man@ger Tampereen teknillinen yliopisto PL 589 33101 Tampere manager@tut.fi 14.02.2012 TIETOJOHTAJAKILTA MAN@GERIN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS Aika Tiistai 14.02.2012

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEUTUKUNTAYHDISTYS SEUTUVALTUUSTO 1/08

YLIVIESKAN SEUTUKUNTAYHDISTYS SEUTUVALTUUSTO 1/08 1 YLIVIESKAN N KEVÄTKOKOUS 2008 Kokousaika: 29.5.2008, kahvi alkaa 8.30 ja varsinainen kokous klo 9.00 Kokouspaikka: Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu, Ylivieskan yksikkö, auditorio, Vierimaantie 7,

Lisätiedot

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS Aika Maanantai 9.5.2016 klo 12.00 Paikka Tampereen yhteiskoulun lukio, auditorio, Hallituskatu 30, Tampere (kartta) Asiat 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen puheenjohtajan

Lisätiedot

Valtakunnallisen työpajayhdistyksen alueellinen toiminta 2015. Palautekyselyn tuloksia. www.tpy.fi

Valtakunnallisen työpajayhdistyksen alueellinen toiminta 2015. Palautekyselyn tuloksia. www.tpy.fi Valtakunnallisen työpajayhdistyksen alueellinen toiminta 2015 Palautekyselyn tuloksia Alueellinen toiminta TPY:ssä Yhdistyksen alueelliseen toimintaan lukeutuvat alueelliset koulutukset ja työpajojen alueellisten

Lisätiedot

8.9.2010 VANH 12 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 13 VANH 13 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 13

8.9.2010 VANH 12 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 13 VANH 13 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 13 3/2010 8.9.2010 Asiat VANH 12 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 13 VANH 13 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 13 VANH 14 VANHUSTENVIIKON 3.-10.10.2010 OHJELMAN SUUNNITTELU 14 VANH 15 MUUT ASIAT 15 3/2010

Lisätiedot

Kemiönsaari Parainen-yhdistymisselvitys

Kemiönsaari Parainen-yhdistymisselvitys PÖYTÄKIRJA Ohjausryhmä 1 / 2013 14.11.2013 1 Kokousaika: Torstai 14. marraskuuta 2013 klo 16.00 18.10 Kokouspaikka: Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo Kutsutut: x Ted Bergman x Cornelius Colliander, klo

Lisätiedot

Matkalla naapuruuteen -seminaari Eduskunnan terveiset. Kansanedustaja, TtT Merja Mäkisalo-Ropponen

Matkalla naapuruuteen -seminaari Eduskunnan terveiset. Kansanedustaja, TtT Merja Mäkisalo-Ropponen Matkalla naapuruuteen -seminaari Eduskunnan terveiset Kansanedustaja, TtT Merja Mäkisalo-Ropponen Vammaisten palveluista hallitusohjelmassa Jatketaan vammaispoliittisen ohjelman (VAMPO) toimeenpanoa. Erityisenä

Lisätiedot

Rovaniemi, Kolpeneen palvelukeskuksen ky, Myllärintie 35, Monitoimitila

Rovaniemi, Kolpeneen palvelukeskuksen ky, Myllärintie 35, Monitoimitila Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ ESITYSLISTA Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 4.6.2010 PaKaste - Lapin -osahankkeen ohjausryhmän kokous

Lisätiedot

2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Todettiin kokous laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Todettiin kokous laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirja 2/2012 1(5) Hallituksen kokous Aika 26.1.2012 klo 17.00 Paikka Itä-Suomen yliopisto, AU101 Osallistujat: Petri Makkonen Jenni Soininen Eeva Kalliomaa Petteri Lauronen Iina Ahokas Mira Tahvanainen

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2016 1. Nimi Tehtävä Läsnäolo Ryyynänen-Karjalainen toiminnanjohtaja, puheenjohtaja 1-7

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2016 1. Nimi Tehtävä Läsnäolo Ryyynänen-Karjalainen toiminnanjohtaja, puheenjohtaja 1-7 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2016 1 17.06.2016 Itä-Suomen yliopiston hallitus Aika 17.06.2016, 10:30-13:10 Paikka Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kampus, Melania-rakennus, ME201 Osallistujat Nimi Tehtävä

Lisätiedot

POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2 Lapin osahankkeen OHJAUSRYHMÄN KOKOUS

POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2 Lapin osahankkeen OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ PÖYTÄKIRJA 2/2011 Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 12.10.2011 POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2

Lisätiedot

DIAKONIAJOHTOKUNTA 18.03.2015 2/2015

DIAKONIAJOHTOKUNTA 18.03.2015 2/2015 DIAKONIAJOHTOKUNTA 18.03.2015 2/2015 Aika: Keskiviikko 18.03.2015 klo 17.00-18.55 Tarjoilu klo 16.45 alkaen Paikka: Kirkonkulman sali, Kirkkotie 6 liite sivu 14 13 KOKOUKSEN AVAUS 15 13 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

SÄÄKSMÄEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o 11 / 2015. KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (9) Valkeakosken seurakuntatalo, Valkeakoskenkatu 27, Valkeakoski

SÄÄKSMÄEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o 11 / 2015. KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (9) Valkeakosken seurakuntatalo, Valkeakoskenkatu 27, Valkeakoski SÄÄKSMÄEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o 11 / 2015 Sivu 1 (9) Kokousaika Tiistai 20.10.2015 kello 17:00 19:50 Kokouspaikka Valkeakosken seurakuntatalo, Valkeakoskenkatu 27, Valkeakoski Läsnä Antola, Markku

Lisätiedot

Kainuun maakunta -kuntayhtymä, Kauppakatu 1, neuvotteluhuone 2. krs, Kajaani. Kainuun ikäihmisten neuvottelukunta Sosiaali- ja terveyslautakunta

Kainuun maakunta -kuntayhtymä, Kauppakatu 1, neuvotteluhuone 2. krs, Kajaani. Kainuun ikäihmisten neuvottelukunta Sosiaali- ja terveyslautakunta Ikääntymispoliittinen strategia -esiselvityshanke 1.5. 31.10.2010 PL 400 87070 Kainuu OHJAUSRYHMÄN 3. KOKOUS Aika: torstai 26.8.2010 kello 9.01 10.56 Paikka:, Kauppakatu 1, neuvotteluhuone 2. krs, Kajaani

Lisätiedot

4 Tutkintotodistusten hyväksyminen ja kirjaaminen

4 Tutkintotodistusten hyväksyminen ja kirjaaminen SÄHKÖALAN PERUSTUTKINNON TUTKINTOTOIMIKUNNAN (8316) KOKOUS Pöytäkirja Aika: 30.9.2011 klo 8:00-12:15 Paikka: Optima Läsnä: Kalle Heikkinen OP paikalla www.sakky.fi Kari Hännikäinen OP paikalla www.tao.tampere.fi

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 10 Kirkkovaltuusto 03.06.2011 PÖYTÄKIRJA 13.06.2011

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 10 Kirkkovaltuusto 03.06.2011 PÖYTÄKIRJA 13.06.2011 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 10 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Maanantaina klo 18.30 20.42 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Matti Solehmainen puheenjohtaja Margit Ruotsalainen varapuheenjohtaja Erja Blom

Lisätiedot

VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 7/2015

VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 7/2015 Sivu 1/6 PÖYTÄKIRJA 7/2015 19.10.2015 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 7/2015 Aika Torstai 15.10.2015 klo 14.00-15.50 Paikka Kaupungintalo, Tornikabinetti Läsnä Liisa Karvinen jäsen, puheenjohtaja Pirjo Hoikkanen

Lisätiedot

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2016. Asia Otsikko Sivu

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2016. Asia Otsikko Sivu AIKA 16.5.2016 klo 10:07 14.32 PAIKKA Kainuun liitto, Kauppakatu 1, 2. krs kokoushuone Kanerva KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Läsnäolijoiden toteaminen ja esittäytyminen 5 3

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 4.4.2016, LIITE 1.

Tarkastuslautakunta 4.4.2016, LIITE 1. Tarkastuslautakunta 4.4.2016, LIITE 1. HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (8) TARKASTUSLAUTAKUNTA AIKA 21.03.2016 klo 8:30-11:15 PAIKKA Pohjoinen Rautatiekatu 23, Hotelli Helka, kokoushuone Koivu

Lisätiedot

TIKKAKOSKEN ALUEEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA

TIKKAKOSKEN ALUEEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA TIKKAKOSKEN ALUEEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA Tikkakosken varhaiskasvatuspalvelut 41160 Tikkakoski SISÄLLYS 1. TIKKAKOSKEN VARHAISKASVATUSPALVELUT 2 2. TOIMINTA-AJATUS JA TOIMIVA ARKI......3 3. HYVINVOIVA

Lisätiedot

VARVEKA 2005-2007. Varhaisvuosien erityiskasvatuksenhanke KOKO LÄÄNIN HANKE

VARVEKA 2005-2007. Varhaisvuosien erityiskasvatuksenhanke KOKO LÄÄNIN HANKE VARVEKA 2005-2007 Varhaisvuosien erityiskasvatuksenhanke KOKO LÄÄNIN HANKE 11.8.2006 alkaen Tuija Palosaari, projektipäällikkö Palvelujärjestelmän kehittäminen Mallinnus toteutettu / aloitettu Työryhmässä

Lisätiedot

Valtuuston sääntömääräinen kevätkokous

Valtuuston sääntömääräinen kevätkokous Valtuusto 13.5.2016 Sivu 1 / 5 Valtuuston sääntömääräinen kevätkokous Aika: perjantai 13.5.2015 klo 16.00 Paikka: Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto, Helena-sali, Alvar Aallon katu 9, Jyväskylä Osanottajat

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 1/2016 9.2.2016

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 1/2016 9.2.2016 1 1 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 9.2.2016 1 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 3/2016 22

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 3/2016 22 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 3/2016 22 Kokousaika 13.4.2016 kello 18.00 18.32 Kokouspaikka Oripään koulun atk-luokka Läsnä Kulmanen Matti, puheenjohtaja Isotalo Päivi, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Väli- ja loppuraportointi

Väli- ja loppuraportointi Väli- ja loppuraportointi Hyvän raportin merkitys hankkeen tulosten kuvaamisessa Sari Ahvenainen ESR-koordinaattori 25.5.2011 Uudenmaan ELY-keskus Väliraportti (1/8) Miksi väliraportti tehdään? - Tarkoituksena

Lisätiedot

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 2016 Västankvarns skola/ Tukiyhdistys Almus ry.

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 2016 Västankvarns skola/ Tukiyhdistys Almus ry. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 06 Västankvarns skola/ toteutti perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan seurantakyselyn lapsille ja huoltajille huhtikuussa 06. Vuoden 06

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.3.2016

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.3.2016 Kokousaika Torstai 17. maaliskuuta 2016 kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet x Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 3/2007 HALLITUKSEN KOKOUS 19.3.2007. Asianajotoimisto Castrén & Snellman, Erottajankatu 5 A

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 3/2007 HALLITUKSEN KOKOUS 19.3.2007. Asianajotoimisto Castrén & Snellman, Erottajankatu 5 A 1(6) Aika 19.3.2007 Paikka Läsnä Poissa Asianajotoimisto Castrén & Snellman, Erottajankatu 5 A Mikko Salo, hallituksen puheenjohtaja Une Tyynilä, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen Jan Hjelt,

Lisätiedot

Aika lauantai 14.11.2015 klo 12.05-12.55 Paikka Ruissalon Kylpylä, Ruissalon puistotie 640, Turku

Aika lauantai 14.11.2015 klo 12.05-12.55 Paikka Ruissalon Kylpylä, Ruissalon puistotie 640, Turku 16.11.2015 1(5) YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika lauantai 14.11.2015 klo 12.05-12.55 Paikka Ruissalon Kylpylä, Ruissalon puistotie 640, Turku 1 Kokouksen avaus 2 Läsnäolijoiden toteaminen 3

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, Perussuomalaisten ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Paikka Valtuustotalo, Perussuomalaisten ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 11.02.2015 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 11.02.2015 keskiviikko klo 17:30-19:55 Paikka Valtuustotalo, Perussuomalaisten ryhmätila, Espoonkatu

Lisätiedot

Mielenterveyskuntoutujien asumisen kansainvälisiä näkymiä Sinikka Törmä

Mielenterveyskuntoutujien asumisen kansainvälisiä näkymiä Sinikka Törmä Mielenterveyskuntoutujien asumisen kansainvälisiä näkymiä Sinikka Törmä Mielenterveyskuntoutujien asumisen kehittämishanke Pilottikuntatyön aloitusseminaari 13.5.13 ja 22.5.2013 Asumista ja arjen tukea.

Lisätiedot

Pöytäkirja ylei- Kirkkoherranvirastossa viraston aukioloaikana sesti nähtävänä 09.09.-14.09.2015

Pöytäkirja ylei- Kirkkoherranvirastossa viraston aukioloaikana sesti nähtävänä 09.09.-14.09.2015 JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 / 2015 1 AIKA To 27.8.2015 klo 17.00. PAIKKA Huhtasuon kirkko Nevakatu 6 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2 / 71 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 / 72

Lisätiedot

KOKOUSTOIMINTA/ KOKOUSTEKNIIKKA

KOKOUSTOIMINTA/ KOKOUSTEKNIIKKA LAATUA RAAKA-AINEIDEN JALOSTAMISEEN Elintarvike- ja poroalan koulutushanke KOKOUSTOIMINTA/ KOKOUSTEKNIIKKA Niilo Hoikkala KOKOUKSEN KULKU Kokouksen avaus Järjestäytyminen Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO 10.3.2015 TOIMINTASUUNNNITELMA 2015 2017. 1. Johdanto

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO 10.3.2015 TOIMINTASUUNNNITELMA 2015 2017. 1. Johdanto AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO 10.3.2015 TOIMINTASUUNNNITELMA 2015 2017 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Toiminnan tavoitteet ja teemat 4. Kehittämisverkoston

Lisätiedot

ULKOMAISEN HENKILÖSTÖN TUKIPALVELUIDEN SEURANTARAPORTTI LUOVUTETTU 27.4.2012 KEHITTÄMISTYÖRYHMÄ JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO

ULKOMAISEN HENKILÖSTÖN TUKIPALVELUIDEN SEURANTARAPORTTI LUOVUTETTU 27.4.2012 KEHITTÄMISTYÖRYHMÄ JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO ULKOMAISEN HENKILÖSTÖN TUKIPALVELUIDEN KEHITTÄMISTYÖRYHMÄ SEURANTARAPORTTI LUOVUTETTU JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO SISÄLLYS Johdanto...1 1 Toimenpide-ehdotusten toteutuminen ja kv-henkilöstöpalveluiden kehittyminen...2

Lisätiedot

Vastaava esittelijä: Puheenjohtaja Pertti Torstila + pääsihteeri Kristiina Kumpula +

Vastaava esittelijä: Puheenjohtaja Pertti Torstila + pääsihteeri Kristiina Kumpula + 1 SUOMEN PUNAINEN RISTI Keskustoimisto HALLITUS PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kokousaika: perjantai 20.5.2016 klo 10.04 12.32 Kokouspaikka: Hotelli Haaga, Helsinki Läsnä: Vastaava esittelijä: Puheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta 05.05.2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta 05.05.2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika maanantai klo 14:00-16:55 Paikka Saunakabinetti, kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

ARA-PAJA 19.3.2014 Laitoshoidon purku ja asumisen kehittäminen

ARA-PAJA 19.3.2014 Laitoshoidon purku ja asumisen kehittäminen ARA-PAJA 19.3.2014 Laitoshoidon purku ja asumisen kehittäminen Asumisen ja asuntoverkostojen kehittäminen Mitä teemme tällä hetkellä: - Olemme Kymenlaaksossa sitoutuneet kehittämään laitoshoidon tilalle

Lisätiedot

Asiakkaiden osallisuus mitä. Asta Niskala ja Annikki Paajanen 31.10.12 Oulu

Asiakkaiden osallisuus mitä. Asta Niskala ja Annikki Paajanen 31.10.12 Oulu Asiakkaiden osallisuus mitä se tarkoittaa kehittämistyössä? i t ä? Asta Niskala ja Annikki Paajanen 31.10.12 Oulu Tavoitteena kehittämishankkeissa jo koko 2000 luvun ajan Asiakkaiden osallisuuden kehittäminen

Lisätiedot

Aika: Torstai 10.3.2016 klo 16.45 18.20

Aika: Torstai 10.3.2016 klo 16.45 18.20 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstai 10.3.2016 klo 16.45 18.20 Paikka: Terveyskeskus/ Vanha alasairaala, Kokoustila Kapseli, Alasairaalankatu 3, 37100 Nokia Läsnä: Vilho Siltanen puheenjohtaja Pentti

Lisätiedot

Rovaniemellä 22.8.2012 PÖYTÄKIRJA 2/2012 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS

Rovaniemellä 22.8.2012 PÖYTÄKIRJA 2/2012 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS Rovaniemellä 22.8.2012 PÖYTÄKIRJA 2/2012 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja, Pekka Haavikko, avasi kokouksen klo 18.32 ja toivotti kaikki tervetulleeksi

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015

KEMIJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 KOKOUSTIEDOT Kokousaika 2.6.2015 klo 16.30-18.15 Kokouspaikka Ailangan leirikeskus, Ailanka Osallistujat Päätöksentekijät Varsinaiset jäsenet Pentti Tepsa, puheenjohtaja Tarja Perälä, vpj Timo Alaräisänen

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2015 1/9 KIRKKOVALTUUSTO 13.1.2015

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2015 1/9 KIRKKOVALTUUSTO 13.1.2015 ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2015 1/9 KOKOUSAIKA 13.1.2015 klo 18 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila, puheenjohtaja Mononen Liisa varapuheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Lehikoinen

Lisätiedot

Maanantaina 9. toukokuuta 2016 klo. Kunnantalo, Pännäinen

Maanantaina 9. toukokuuta 2016 klo. Kunnantalo, Pännäinen 9.5.2016 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Maanantaina 9. toukokuuta 2016 klo. Kunnantalo, Pännäinen Päättäjät Boström, Kaj Sandberg, Henrik Svenfors, Stefan Henriksson, Anna-Maja Boström, Peter Stenman, Kristina

Lisätiedot

PYKÄLÄ RY. Opintovaliokunnan kokous 9/2013 AIKA: 03.10.2013. PAIKKA: Aleksis Kiven katu 48 F 159

PYKÄLÄ RY. Opintovaliokunnan kokous 9/2013 AIKA: 03.10.2013. PAIKKA: Aleksis Kiven katu 48 F 159 PYKÄLÄ RY Opintovaliokunnan kokous 9/2013 AIKA: 03.10.2013 PAIKKA: Aleksis Kiven katu 48 F 159 LÄSNÄ: Niina Karjunen, puheenjohtaja Katariina Vuorela, sihteeri Anni Laitinen, opintopiirivastaava Iida Mäkimattila

Lisätiedot

Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA 9-2011 1. Fabritius Markku poistui kokouksesta klo 19.30 149 aikana

Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA 9-2011 1. Fabritius Markku poistui kokouksesta klo 19.30 149 aikana Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA 9-2011 1 MYRSKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9 2011 Kirkkoneuvosto Aika: 17.11.2011 klo 17.00 Paikka: Seurakuntakoti Jäsenet: Nurminen Anja puheenjohtaja Päivi

Lisätiedot

Aika tiistai 13.11.2012 klo 9.00 10.40 Savonia-ammattikorkeakoulu, Sairaalakatu 6-8, Kuopio rakennus 1, 1 krs, neuvotteluhuone 1-1016

Aika tiistai 13.11.2012 klo 9.00 10.40 Savonia-ammattikorkeakoulu, Sairaalakatu 6-8, Kuopio rakennus 1, 1 krs, neuvotteluhuone 1-1016 Pöytäkirja 1 / 5 SIMULAATIOPEDAGOGIIKAN KEHITTÄMINEN SIMUPEDA (S12013) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 1/2012 Aika tiistai 13.11.2012 klo 9.00 10.40 Paikka Savonia-ammattikorkeakoulu, Sairaalakatu 6-8, Kuopio rakennus

Lisätiedot

Esityslistaa muokattiin. Ops-asiat lisättiin kohtaan 6. Tämän jälkeen esityslista hyväksyttiin.

Esityslistaa muokattiin. Ops-asiat lisättiin kohtaan 6. Tämän jälkeen esityslista hyväksyttiin. Nefa-Jyväskylä Ry. Esityslista Historian ja etnologian laitos 6/2014 Historica PL 35 40014 Jyväskylän yliopisto nefa-hallitus@lists.jyu.fi 7.5.2014 Hallituksen kokous Aika: 7.5.2014 Klo 16.00 Paikka: Yliopiston

Lisätiedot

Vanhempien näkemyksiä alle kouluikäisen neurologista kuntoutusta ja ohjausta saavan lapsen kuntoutuksesta sekä heidän osallisuudestaan siihen

Vanhempien näkemyksiä alle kouluikäisen neurologista kuntoutusta ja ohjausta saavan lapsen kuntoutuksesta sekä heidän osallisuudestaan siihen Vanhempien näkemyksiä alle kouluikäisen neurologista kuntoutusta ja ohjausta saavan lapsen kuntoutuksesta sekä heidän osallisuudestaan siihen Mäntykangas 2 Kysely toteutettiin strukturoidulla lomakkeella

Lisätiedot

PL 57 00531 HELSINKI ESITYSLISTA p. 09 2340 3600

PL 57 00531 HELSINKI ESITYSLISTA p. 09 2340 3600 3.2.2014 1 (7) PL 57 00531 HELSINKI ESITYSLISTA p. 09 2340 3600 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 2/2014 Kokousaika: Tiistai 4.2.2014 kello 18.00 Paikka: Kallion kirkon Kappelisali, Itäinen papinkatu 2 Jäsenet:

Lisätiedot

Asteen verran paremmin

Asteen verran paremmin yhdessä paremmmin Asteen verran paremmin Humap361 perustuu moderniin systeemiseen johtamisajatteluun, jonka lähtökohtana on yhteistyösuhteiden ja koko työyhteisön kehittäminen. me lupaamme Vastuullinen

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 13

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Vanhusneuvosto 22.04.2015 AIKA 22.04.2015 klo 10:00-12:00 PAIKKA Tupasvilla, Kortesjärvi KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Tupasvillan tehostettuun palveluasumiseen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 16.06.2014. 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014. Kaupunginhallitus 19.5.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 16.06.2014. 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014. Kaupunginhallitus 19.5. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014 Maaninka-neuvottelukunnan jäsenet Kaupunginhallitus 19.5.2014 178: Kuopion ja Maaningan yhdistymishallitus 5.5.2014 11: Maaningan

Lisätiedot

Paikka Oulun yliopisto, Yliopistokatu 9, C ovi, tila KTK 112

Paikka Oulun yliopisto, Yliopistokatu 9, C ovi, tila KTK 112 Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI PÖYTÄKIRJA 26.5.2010 Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja terveyspalvelut

Lisätiedot

15 SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHDAN SOPIMINEN

15 SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHDAN SOPIMINEN PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 6.2.2019 Aika: 16.00 Paikka : Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Ehkäisevä päihdetyö nyt ja tulevaisuudessa

Ehkäisevä päihdetyö nyt ja tulevaisuudessa Ehkäisevä päihdetyö nyt ja tulevaisuudessa Hyvinvointi hakusessa - riippuvuus riskinä -hanke Kainuun hankeosion seminaari 23.1.2014 23.1.2014 1 Sisältö Ehkäisevän päihdetyön rakenteet Kainuussa laatu tulevaisuus

Lisätiedot

Kohderyhmä Rooli Viestinnän tavoite Viestinnän väline/vastuuhenkilöt

Kohderyhmä Rooli Viestinnän tavoite Viestinnän väline/vastuuhenkilöt 1. VIRTA OULUNKAAREN ALAHANKKEEN VIESTINTÄ Taulukko 1. Sisäinen viestintä. Kohderyhmä Rooli Viestinnän tavoite Viestinnän väline/vastuuhenkilöt Koordinaatiohankkeen ja alahankkeiden työntekijät Oulunkaaren

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 2/2012

SEURAKUNTANEUVOSTO 2/2012 SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 2/2012 Kokousaika 7.3.2012 klo 18.00 21.30 Kokouspaikka srk-talo, Nikkilä Läsnä: Tuomas Alaterä Georg Bergström Raila Degerholm Juha Gustafsson

Lisätiedot

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous 5.8.2016

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous 5.8.2016 KOKOUSKUTSU Helsinki 19.5.2016 Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous 5.8.2016 Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous pidetään perjantaina 5.8.2016 klo 14.00 Kajaanissa. Kokouspaikka on Kaukametsän kongressi-

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunta Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 5/2015 25.11.2015

Tyrnävän seurakunta Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 5/2015 25.11.2015 TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON ESITTELYLISTA-PÖYTÄKIRJA 5/2015 Kokousaika Keskiviikko 25.11.2015 klo 18.00.-20.55. Kokouspaikka Temmeksen seurakuntatalo Läsnä Veli-Matti Hietikko Jussi-Pekka Honkanen

Lisätiedot

Rakensimme myynnille jo omansa, joka toimii. Nyt on huollon vuoro. HUOLLON UUSI VALMENNUS- OHJELMA. yhteistyössä:

Rakensimme myynnille jo omansa, joka toimii. Nyt on huollon vuoro. HUOLLON UUSI VALMENNUS- OHJELMA. yhteistyössä: Rakensimme myynnille jo omansa, joka toimii. Nyt on huollon vuoro. HUOLLON UUSI VALMENNUS- OHJELMA yhteistyössä: Yhteistyössä räätälöimme tekniselle kaupalle Huollon uuden valmennusohjelman Emme ole myyjiä

Lisätiedot

Perhe- ja sosiaalipalvelut sekä terveyspalvelut -tulosalueiden organisaatiomuutos

Perhe- ja sosiaalipalvelut sekä terveyspalvelut -tulosalueiden organisaatiomuutos Perhe- ja sosiaalipalvelut sekä terveyspalvelut -tulosalueiden organisaatiomuutos Sosiaali- ja terveyslautakunta/tiedoksi 24.5.2016 Sekä perhe- ja sosiaalipalvelut -tulosalueella että terveyspalvelut t

Lisätiedot

Peruskoulujen tasa-arvo hanke

Peruskoulujen tasa-arvo hanke Peruskoulujen tasa-arvo hanke Peruskoulujen tasa-arvo hanke Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, joka kohdennetaan koulutuksellista tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin Hankekokonaisuus,

Lisätiedot