Positiivi. Tässä numerossa. Kansi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Positiivi. Tässä numerossa. Kansi"

Transkriptio

1 SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 1 / 2008

2 Saimaan kameraseura ry Positiivi PL 49 (Huom! Uusi osoite) Lappeenranta Saimaan kameraseuran jäsenlehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehti postitetaan kaikille seuran jäsenille. Sitä jaetaan KaakkoisSuomen valokuvakeskuksessa (Snellmanink. 13) ja lappeenrantalaisissa valokuvaliikkeissä. saimaan.kameraseura/ Saimaan kameraseura on Suomen kameraseurojen liiton jäsenseura. Hallitus 2008 Puheenjohtaja Tatu Kosonen p Sihteeri Anu Kosonen p Taloudenhoitaja Maarit Välikauppi p Kilpailusihteeri Marko Taimela p Kalustonhoitaja Tommi Kähärä p Varapuheenjohtaja Aulikki Korpela-Taimela p Varajäsenet Matti Jalkanen ja Juha Turunen 2. Seuraava numero ilmestyy huhti-toukokuussa. Tässä numerossa 3. Puheenjohtajalta 4. Esko ja Tapani kunniajäseniksi sekä muita uutisia 10. Kilpolla on asiaa: euroa tarjolla 12. Uudet näyttelysäännöt 15. Linssilude 17. Kansainvälisiä näyttelyitä Tapahtumakalenteri Kansi Tatu Kosonen, sarjasta Moninainen

3 Puheenjohtajalta Vuoden juuri vaihtuessa alkoi toimikauteni Saimaan kameraseuran puheenjohtajana. Syyskokouksessahan oli pientä vallankaappauksen makua, kun siinä vaihdettiin samalla vauhdilla melkein koko hallitus. Vain Maarit ja Marko jäivät jäljelle, lisäksi edellinen pj. Juha Turunen ylipuhuttiin jatkamaan varajäsenenä. Uudistuksista huolimatta uutta hallitusta ei voi moittia kovin vihreäksi. Mukana on kaksi entistä puheenjohtajaa, ja melkein kaikki muutkin ovat kuuluneet hallitukseen myös aikaisempina vuosina. Tämä ei ole sattumaa, vaan hallitus valittiin nimenomaan sellaiseksi, että sillä on tänä vuonna paljon tekemistä. Alkavan vuoden tärkein asia on saada seura taas toimimaan aktiivisesti muutaman hieman hiljaisemman vuoden jälkeen. Toimintaa tulee olemaan paljon, ja uusien jäsenten hankkiminen on asetettu päätehtäväksi. Tämä ei tieten- kään tarkoita sitä, että vanhat jäsenet unohdettaisiin. Jotta perälauta ei vuotaisi, on jäsenpalveluiden tarjoaminen myös tärkeää. Tavoitteenamme on jäsenmäärän selkeä kasvu. Ensimmäinen toimi on jo toteutettu. Se oli tiedotuksen ajantasaistaminen. Jäsenlehtemme Positiivi palasi taas entistäkin tuoreempana, ja seuran kotisivut päivitettiin nykyaikaisemmiksi. Lehdistötiedotekin lähetettiin! Lopuksi haluan vielä lausua lämpimät onnittelut Eskolle ja Tapanille, jotka jatkavat jo edesmenneiden herrasmiesten Gunnar Grönqvistin, Erkki Niemelän ja Unto Oikkosen jalanjäljissä uusina kunniajäseninä. Tatu Kosonen puheenjohtaja Kuvassa uusi hallitus rellestämässä Lappeenrannan yössä: edessä vasemmalla Marko, taakse piiloutuu Maarit. Oikealla takaa lueteltuna Tatu, Anu, Aulikki ja edessä Tommi. 3.

4 Uusia kunniajäseniä Saimaan kameraseuran syyskokous 2007 päätti kutsua seuran kunniajäseniksi pitkän linjan veteraanit Tapani Räsäsen ja Esko Turkkilan. Kutsuperusteista mainittakoon pitkäaikainen, useiden vuosikymmenten mittainen ja yhä jatkuva toiminta seuran hyväksi. Tässä hyvin tiivistetyt ansioluettelot: Esko Turkkila (kuva: Tommi Kähärä) Esko Turkkila toimi seuran puheenjohtajana vuosina Lukuisia hallitusvuosia on mahdotonta edes arvioida, ja yhä edelleen Esko on tuttu näky seuramme tapahtumissa. Hän on myös toiminut kouluttajana ja Positiivin toimittajana, ja osallistunut ahkerasti seuran yhteisnäyttelyihin. Vuoden kuvaajaksi Esko nimitettiin vuonna 1991, AFIAP-arvo tuli 1996 ja SKsL:n hopeisen ansiomerkki samoin vuonna Omia näyttelyitä on takana kuusi. Tapani Räsänen on kerännyt mainetta ja kunniaa niin kotimaassa kuin kansainvälisissäkin yhteyksissä. Paitsi omia näyttelyitä ja kirjoja, Vuoden luontokuva -kilpailun voitto kahdesti (1991 ja 2000), Suomen kansainvälisin valokuvaaja , arvonimiä ainakin EFIAP, FRPS, HKCPAC... Saavutuksia riittää ja Tapanin kautta maineesta on ehkä saanut pienen siivun myös Saimaan kameraseura - ja eteläkarjalainen valokuvaus taatusti suuren siivun. Tapani Räsänen (kuva: Ilkka Räsänen) 4. Seuran aikaisemmat kunniajäsenet ovat olleet perustajajäsen Gunnar Grönqvist (1958), Erkki Niemelä (1976) ja Unto Oikkonen (1976).

5 Historia kaipaa täydennystä Saimaan kameraseura ry:n toimintakertomuksia puuttuu arkistoistamme. Jos olet sattumalta säästänyt niitä, niin ottaisimme erittäin mielellämme niistä kopiot, ja täydentäisimme kokoelmaa. Tällä hetkellä kadoksissa toimintakertomukset vuosilta 1971, 1972, 1976, 1977, 1978, 1980, 1991, 1992, 1993, 1994, 2002 ja ovat 1965, 1979, 1996, Samalla toimitamme kopion myös kaupunginarkistoon ja kotisivuille. Jos löydät itseltäsi jonkin näistä, ole ystävällinen ja ota yhteyttä puheenjohtajaan: Huom! Alkuperäistä tekstiä emme tarvitse, kopio riittää. Tatu Kosonen, tai p Korjauksia historiikkiin Saimaan kameraseura ry:n vuonna 2006 julkaistuun historiikkiin on tähän mennessä löytynyt kaksi oikaisua: 1. Vuoden 1950 puheenjohtajan nimeksi on varmistunut Kauko Tiili (historiikissa oli käytetty muotoa K.Tiili). 2. Vuonna 1986 Suomen kameraseurojen liiton hopeisen ansiomerkin sai kunniajäsenten Erkki Niemelän ja Unto Oikkosen lisäksi myös seuran entinen puheenjohtaja Mauri Kokkola. Pyydämme tekemään mainitut korjaukset omiin historiikkeihinne. Uudet kotisivut Saimaan kameraseuran uudet kotisivut julkaistiin vuoden alussa. Tarkoitus on pitää sivuja jatkossa yllä siten, että tiedot olisivat aina ajan tasalla. Kotisivuilta on siis mahdollista esim. tarkistaa kulloisenkin kuukauden jäsenillan aika, paikka ja esiintyjä. Sivuille on siirretty myös seuran 60vuotishistoriikki ja kaikki tallessa olevat toimintakertomukset vuosilta Kotisivut löytyvät osoitteesta 5.

6 SKsL:n vuosinäyttely 2009 Saimaan kameraseuralle Suomen kameraseurojen liitto on myöntänyt vuosinäyttelynsä 2009 järjestämisoikeuden Saimaan kameraseuralle. Näyttelyn järjestäminen on suuri projekti, ja se aloitetaan jo tänä vuonna. Niin mainostajista kuin talkooporukastakin on huutava pula mutta toiselta kantilta ajateltuna meillä on loistava tilaisuus korjata seuran talous taas kuntoon. Kun näyttelyn työt tehdään talkoilla, tämä onnistuu. Koska Lappeenrannassa pidettiin vuosinäyttely vasta hiljattain, keväällä 2006, on tämä seuraava näyttely tarkoitus järjestää jollain muulla paikkakunnalla. Vahvimpina vaihtoeh- ehtoina tällä hetkellä ovat Lemi ja Ylämaa, tässä järjestyksessä. Lemin etu on tietysti särä, ja yhteistyökuvioihin olemme kyselleet Taikalyhtyä. Jos se lähtee mukaan, olisi näyttelyllä arvokkaat puitteet. Näyttelystä tehdään värillinen luettelo, johon painetaan kaikki näyttelyyn hyväksytyt kuvat. Painokulujen rahoittamiseksi on kaikkein kiireisin asia nyt mainostajien löytäminen. Mainoshinnat julkaistaan kotisivuilla lähiaikoina. Valtakunnallisten näyttelyiden järjestäminen on meillä tuoreessa muistissa, ja Kaakkois-Suomen valokuvakeskus on luvannut tukea meitä. Uusi puheenjohtaja Saimaan kameraseuran uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2008 valittiin 29-vuotias Tatu Kosonen Ylämaalta. Valinta tehtiin seuran syyskokouksessa joulukuussa. - Koen tärkeimmäksi tehtäväkseni seuran toiminnan aktivoimisen. Hiljaisten vuosien jälkeen on taas aika toimia. Paikkakunnalle syntynyt valokuvakeskus on meille tärkeä yhteistyökumppani, samoin Suomen kameraseurojen liiton palvelut meidän kannattaa hyödyntää täysin. Kosonen on toiminut SKsL:n puheenjohtajana vuodesta 2005 lähtien. - Minulla on ollut etuoikeus seurata läheltä ja vertailla monien eri kameraseurojen toimintaa. - Meidän seuramme vahvuuksia ovat ennen kaikkea nuorekkuus, tasa-arvo ja ennakkoluulottomuus. Emme jämähdä rutiineihin, vaan keksimme omia juttuja - kuten tangoluennot. 6.

7 Teemanäyttely Mielikuvitus ja liittokokous Suomen kameraseurojen liiton teemanäyttely järjestettiin marraskuussa Lempäälässä, uudessa Piippokeskukseksi nimetyssä kulttuuritalossa. Näyttelyn raadin muodostivat valokuvataiteen museon johtaja Asko Mäkelä ja valokuvaaja Merja Ojala. Näyttelyn avajaisten yhteydessä vietettiin myös SKsL:n 75vuotisjuhlia, samoin järjestävän seuran Mielikuvitus ry:n 20vuotisjuhlia. Avajaisissa kuultiin petokuvauksesta väitelleen tohtori Juha Suonpään luento. Liiton syyskokous pidettiin Valkeakoskella. Suuria muutoksia ei tullut, vaan hallitus jatkaa suunnilleen vanhalla kokoonpanolla. Ainoa muutos oli se, että pois jääneen tamperelaisen Pekka Pakulan tilalle valittiin uutena jäsenenä Janne Leppänen Haminasta. Tämä on positiivista, koska pääkaupunkiseudulle ja Pirkanmaalle painottuneeseen liittohallitukseen saatin nyt toi- nenkin edustaja Kaakkois-Suomesta oman seuramme Tatu Kososen jatkaessa liiton puheenjohtajana. Hallituksessa jatkavat myös Reino Havumäki (Nurmijärvi), Leena-Maija Lindqvist (Hämeenkyrö), Sakari Mäkelä (Siuntio), Monica Nordling (Helsinki), Raimo Paukku (Valkeakoski) sekä Marko Seppälä (Rauma). Myös Kari Tolonen (Lempäälä) jatkaa liiton toiminnanjohtajana. Vielä erikseen on mainittava, kuinka hyvällä mallilla kulttuurin tekeminen on teemanäyttelypaikkakunnalla eli Lempäälässä. Kuntahan on kokoluokaltaan (noin asukasta) jotain Joutsenon ja Imatran välimaastosta. Pienistä resursseista huolimatta paikallisen liike-elämän ja kunnan yhteistyöllä paikkakunnalle on saatu hyvälle paikalle, aivan rautatieaseman viereen vanhasta teollisuusrakennuksesta muokattu kulttuurikeskus, josta ei tila lopu kesken. Tällaista ei satu meilläpäin! Itä-Länsi Haminan kirjaston galleriassa oli joulukuussa esillä neljän mustavalkokiihkoilijan kuvia yhteisnäyttelynä. Sami Tahko (Kotka) ja Tatu Kosonen edustivat ItäSuomea, Tommi Laitio (Hämeenlinna) ja Marko Seppälä (Rauma) länttä. 7.

8 Saimaan kameraseuran näyttely Retnografonomia oli esillä Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksessa Joulunäyttely Retnografonomia Saimaan kameraseura piti joulukuussa näyttelyn KaakkoisSuomen valokuvakeskuksessa. Näyttelyn nimenä oli Retnografonomia, ja siinä nähtiin kuvia seuran pitkäaikaisilta jäseniltä Matti Jalkaselta, Aulikki Korpela-Taimelalta, Anu Kososelta, Tatu Kososelta, Tommi Kähärältä, Marianne Stelanderilta ja Marko Taimelalta. 8. Kuvat oli koottu joulun tienoon kokoomanäyttelyn hengessä. Mukana oli sekä mustavalkoisia että värillisiä vedoksia. Koska näyttelyn järjestelyt kuitekin hoidettiin aika vauhdikkaasti, jäi innokkaita kuvaajia valitettavasti myös ulkopuolelle. Mutta ehkäpä vuonna 2008? Hyvä perinne on aluillaan...

9 Valokuvakeskuksessa tavataan! Tulevia näyttelyitä 9.1. klo 18 tammikuun näyttelyiden avajaiset Juha-Allan Ekholm: Replay - kaupunki roolipelin läpi (suuri tila) ja Esko Naskali: Pierre X (pieni tila), lisätietoja ohessa 6.2. klo 18 helmikuun näyttelyiden avajaiset Ismo Luukkonen (suuri tila) ja Marko Taimela (pieni tila) 5.3. klo 18 maaliskuun näyttelyiden avajaiset Arto Korhonen (suuri tila) ja Juha Partanen (pieni tila), molemmilta musiikkiaiheisia valokuvia (pääsiäisen ajan keskus suljettu) 9.4. klo 18 huhtikuun näyttelyiden avajaiset Seppo Kiljunen (suuri tila) ja Tuuli Truhponen (pieni tila) Valokuvakeskus avoinna näyttelyiden aikana ke-pe klo ja la-su Näyttelyihin on vapaa pääsy. Tammikuun näyttelyistä Valokuvakeskuksen suuressa tilassa nähdään tammikuussa turkulaisen JuhaAllan Ekholmin valokuvia. Ekholm tunnetaan parhaiten lähiöelämän kuvauksestaan, joka on nähty nimellä Keskipäivän haave myös Lappeenrannassa, galleria Pihatossa, vuonna Näyttelyssä Replay kaupunki roolipelin läpi kaupunki näyttäytyy totutusta poikkeavalla tavalla taiteilijan luoman roolipelin läpi katsottuna. Roolipeli paljastaa vaihtoehtoisia merkityksiä tutulle ja tunnistettavalle, rakentaen uusia kertomuksia. Välineinä taiteilijan luomassa roolipelissä ovat pelikortit, joita nähdään dataprojektoriesityksenä, sekä kehystetyt työt, triptyykit, jotka syntyivät pasianssin tuottamista kolmen kortin sarjoista digitaalikameralla kuvaten. Valokuvakeskuksen pienessä galleriassa nähdään valokuvia helsinkiläiseltä Esko Naskalilta. Naskali on itseoppinut valokuvauksen harrastaja, jonka päätyö on television puolella. Näyttelyn Pierre X kuvat ovat eräänlaisia reproduktioita suomalaisen nyky(taide)valokuvauksen keskeisistä teoksista. Näyttelyllään Naskali onkin halunnut kokeilla sekä taidevalokuvauksen normeja että sitä, onko tavallisen harrastajan mahdollista ottaa niin sanottu taidevalokuva. KAAKKOIS-SUOMEN VALOKUVAKESKUS Snellmaninkatu 13 A, Lappeenranta (käynti pihan puolelta) tj Anu Kosonen

10 Kilpolla on asiaa GP-1: Luonto Seuramme perinteinen GPosakilpailuiden sarja on päätetty elvyttää henkiin viiden vuoden tauon jälkeen. Hallitus laati uudet kilpailusäännöt. Ne ovat seuraavalla aukeamalla. Kilpailun lajityyppi on kai luontokuva. Hyviä luontokuvaajia seurastamme löytyy useampikin. Hallitus toivoo runsasta osallistumista! Vanhoihin sääntöihin eroa on siinä, että SKsL:n ja FIAP:n näyttelyihin osallistumisesta palkitaan nyt entistä paremmin. Myös kuvatiedostot on otettu sääntöihin mukaan. Kuvat voi tuoda jäseniltaan Tai toimittaa mennessä Kaakkois-Suomen valokuvakeskukseen (Snellmaninkatu 13 A, ke-pe 12-17, la-su 12-15) Vuoden ensimmäinen osakilpailu on perinteinen talvikuvakilpailu. Sen aiheeksi on valittu Luonto. Aihe on sattumalta sama kuin liiton teemanäyttelyssä ensi syksynä, eli hyvä tilaisuus sparrata jo oman porukan kesken sitä varten. Tai postittaa viimeistään osoitteella Saimaan kameraseura ry, PL 49, Lappeenranta Tuloksia katsellaan ja arvosteluja kuunnellaan huhtikuun jäsenillassa klo 18 keskuksella. Kilpailun aikataulu on seuraava: Nyt on aika tsempata (kuva: Tommi Kähärä) 10.

11 Suomen kameraseurojen liiton vuosinäyttely 2008 Vammalassa Kuvat lähetetään viimeistään osoitteella Vammalan kameraseura ry, PL 99, Vammala. Kolme sarjaa: A: mustavalkoiset ja värilliset kuvat ja kuvakokonaisuudet (maksimikoko 40x50 cm sis. paspiksen), B: projisoitavat teokset (diat ja kuvatiedostot), C: vapaa sarja (teokset, jotka eivät kuulu muihin sarjoihin). Lisäksi erityinen vuoden kuvaaja -sarja (tarkemmin alla). 29-v. ja nuoremmat puoleen hintaan. Sähköisen kuvat voi lähettää myös suoraan sähköpostitse osoitteeseen Osallistumismaksu on 4 euroa / teos, ja se maksetaan tilille Näyttely on esillä Vammalan Jaatsilla (Akseli Gallen-Kallelan lapsuudenkoti) , ma-pe ja la Näyttelyn avajaiset pidetään 1.3. klo 17.30, ja Vammalan kameraseuran 30-vuotisjuhlaillallinen Liekorannassa klo Hinta 35 eur/henkilö, varaukset Jaakko Lampimäki puh SKsL:n kevätkokous pidetään Liekorannassa su klo 10. Tarkemmin liiton kotisivuilla euroa?! Kaakkois-Suomen valokuvakeskukseen klo 17 mennessä tuodut kuvat lähetetään yhteislähetyksenä, seura maksaa postikulut. Haluatko tienata Suomen kameraseurojen liiton vuosinäyttelyn yhteydessä käydään tänä vuonna SKsL:n Vuoden kuvaaja -kisa aiemmasta poiketen omana sarjanaan. Siihen osallistutaan 3-5 kuvan kokoelmalla. Kuvakoko tai teosten ulkomitta on 40x50 cm. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kuvat on laitettava yhtenäisiin paspiksiin, joiden koko on 40 x 50 cm, tai tehtävä suoraan sen kokoisiksi. Kuvat voivat olla mustavalkoisia tai värillisiä. Osallistumismaksu on 4 euroa/kuva. Vuosinäyttelyn raati valitsee tarjotuista tietenkin Vuoden kuvaajan, mutta ei tässä vielä kaikki: Neljä parasta kuvakokonaisuutta pääsee edustamaan Suomen kameraseurojen liittoa Fotofinlandiakisaan, jonka kuvat ovat esillä Sanomatalossa Samalla nämä sarjat kisaavat Fotofinlandian pääpalkinnosta, joka on euroa rahaa. Aika hyvä syy kuulua jäsenenä paikalliseen kameraseuraan! Merkitse kuvien taakse selvästi kuvien esitysjärjestys: Vuoden kuvaaja -sarja 1/5, Vuoden kuvaaja -sarja 2/5, jne. 11.

12 Uudet kilpailusäännöt Voimassa alkaen 1. Yleistä Valokuvakilpailut ovat tärkeä osa Saimaan kameraseura ry:n (myöhemmin: seura) toimintaa. Ne kannustavat jäseniä tuomaan kuviaan kokouksiin nähtäviksi. Kuva-arvioinnin tulee olla tekniseen osaamiseen ja visuaaliseen ilmaisuun opastavaa, tarvittaessa myös kannustavaa. Kaikki esille tuotavat kuvat on arvioitava. 2. Kilpailut Seura järjestää vuosittain kolme GPosakilpailua. Ne on nimetty talvikuvakilpailuksi (järjestetään tammitoukokuussa), kesäkuvakilpailuksi (järjestetään elo-lokakuussa) sekä vuosi kilpailuksi (järjestetään joulukuussa). Talvi- ja kesäkuvakilpailuihin seuran hallitus valitsee aiheen, mutta vuosikilpailu kilpaillaan ilman aihetta. Talvikuvakilpailun aiheeksi pyritään valitsemaan Suomen kameraseurojen liiton kulloisenkin teemanäyttelyn aihe. Hallitus voi päättää, että kuukausittaisen jäsenillan yhteydessä järjestetään Kuukauden kuva -kilpailu. Siihen voi osallistua sellaisilla kuvilla, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet Kuukauden kuva -kilpailuun. Kilpailuun osallistuvien kuvien tulisi olla tuoreita. Kuva: Juha Turunen 12.

13 3. Sarjat Seuran GP-osakilpailuissa on kolme sarjaa: A. Mustavalkoiset vedokset ja kuvakokonaisuudet B. Värilliset vedokset ja kuvakokonaisuudet C. Projisoitavat teokset eli diat ja kuvatiedostot Kuukauden kuva -kilpailuissa ei ole sarjoja, vaan kaikki kuvat kilpailevat samassa sarjassa. 4. Osallistumisoikeus Seuran kilpailuihin on osallistumisoikeus kaikilla seuran jäsenillä heidän itse ottamillaan valokuvilla. GP-osakilpailuissa yhden henkilön osallistumisoikeus on kuitenkin rajattu maksimissaan neljään teokseen per sarja per kilpailu. GP-osakilpailuissa ei saa osallistua sellaisilla teoksilla tai niiden rinnakkaisteoksilla, jotka on aiemmin palkittu joko itsenäisinä teoksina tai osana kuvakokonaisuutta GPosakilpailuissa. Digitaalisesti koostettujen kuvien kaikkien kuvaoriginaalien tulee olla osallistujan itsensä kuvaamia ja koostamia. Kuvalähetysten mukaan suositellaan liitettäväksi kuvaluettelo. 5. Pisteet Seuran GP-osakilpailuissa jaetaan jokaisessa sarjassa pisteitä seuraavasti: 1) 15 pistettä, 2) 12 pistettä, 3) 10 pistettä, 4) 8 pistettä, 5) 6 pistettä, 6) 5 pistettä, 7) 4 pistettä, 8) 3 pistettä 9) 2 pistettä, 10) 1 piste. Jos sama henkilö sijoittuu yhdessä kilpailussa samassa sarjassa useammalla kuin yhdellä teoksella, saa hän parhaasta sijoituksesta normaalit pisteet, mutta muista sijoituksista vain yhden pisteen kustakin. Jokaisesta kuukauden kuvasta saa kolme pistettä. Seuran hallitus voi päättää, että jostain muusta kilpailusta (esim. perinteinen Lappeenranta-Imatra -kilpailu) jaetaan GP-pisteitä. Tällöin pisteitä jaetaan sijoituksista siten, kuin ne olisivat olleet sijoituksia GPosakilpailuissa. Suomen kameraseurojen liiton vuositai teemanäyttelyyn hyväksytystä teoksesta saa kolme GP-pistettä. Näyttelyssä saadusta kunniakirjasta saa toiset kolme pistettä lisää. SKsL:n vuoden kuvaajan tai vuoden nuoren kuvaajan arvonimestä saa 10 pistettä. Jos seura palkitaan näyttelyssä menestyneimpänä kameraseurana, saavat kaikki näyttelyyn kuviaan lähettäneet henkilöt yhden pisteen. Jokaisesta FIAP:n suojelemaan kansainväliseen näyttelyyn saadusta hyväksynnästä saa yhden pisteen. 6. Vuoden kuvaaja Vuoden kuvaajaksi nimetään se henkilö, joka yhden kalenterivuoden aikana kerää eniten GP-pisteitä. Kaikkien pisteiden mennessä tasan ratkaisee voittajien keskinäisen järjestyksen pelkissä GP-osakilpailuissa kerättyjen pisteiden lukumäärä. 13.

14 Jos nekin menevät tasan, ratkaisevat GP-osakilpailuiden sarjakohtaisten ykköstilojen lukumäärä, sen jälkeen kakkostilojen lukumäärä, jne. Jos Vuoden kuvaajaa ei vieläkään saada valittua, määrätään lopullinen järjestys arvalla. Vuoden kuvaaja nimitetään vuosikilpailun tulosten julkistamisen yhteydessä. FIAP:n näyttelyistä kerättyjä pisteitä laskettaessa otetaan huomioon vain ne, joiden tulokset on julkaistu ennen vuosikilpailun kuvien arvostelupäivää. Loput pisteet siirretään automaattisesti seuraavalle vuodelle. Osallistujien on itse ilmoitettava pisteet seuran hallitukselle ennen vuosikilpailun tulosten julkistamista. 7. Vedokset Vedosten etupuolella ei saa kuvaajan nimeä, ellei se olennaisena osana teokseen. olla liity Seuran varsinaisiin kilpailuihin osallistuvien vedosten tulee olla kooltaan 15x15-50x60 cm. Tämä mitta sisältää mahdollisen passepartout-kehyksen. Vedoksen maksimipaksuus passepartout ja pohjustus mukaanlukien on 3 mm. Vedosten taakse on merkittävä kuvaajan nimi ja yhteystiedot sekä mahdollinen teoksen nimi. Selvyyden vuoksi suositellaan merkitsemään myös sen kilpailun nimi ja sarja, johon teos osallistuu. Kuukauden kuva -kilpailuihin osallistuvilla vedoksilla ei ole kokorajoitusta. Koska kilpailijat ovat läsnä, ei tunnistetietojen merkitseminenkään ole pakollista Diat Diojen tulee olla kehystettyjä 5x5 cm kehykseen. Kehykseen tulee merkitä kuvaajan nimi sekä mahdollinen teoksen nimi. Tarrojen käyttäminen on sallittua edellyttäen, etteivät ne vaikeuta teoksen esittämistä. Dia, joka juuttuu projektoriin huonon kehystyksen vuoksi, voidaan hylätä. Kehykseen on merkittävä projisointimerkki (mieluimmin punainen ympyrä) kuvan vasempaan alakulmaan kuvaa oikein päin katsottaessa. Kaikkien kilpailua varten tehtyjen merkintöjen tulee olla kehyksen valkoisella puolella. 9. Kuvatiedostot Dataprojektorilla esitettävien kuvatiedostojen on oltava jpg-tiedostoja, kuvan mitat (vaaka x pysty) 1024 x 768 pikseliä. Mitoiltaan pienempi kuva on täydennettävä mustalla (tai muun värisellä) reunuksella mainitun kokoiseksi. Suurin sallittu tiedostokoko on 600 kilotavua. 10. Järjestäjän oikeudet ja velvollisuudet Seuralla on oikeus julkaista ilman palkittuja kuvia vapaasti seuran omissa julkaisuissa ja seuran kotisivuilla, sekä muutenkin kilpailutuloksiin liittyvän tiedottamisen yhteydessä. Kilpailuteokset on palautettava kuvaajille viim. toisessa jäsenillassa kilpailutulosten julkaisun jälkeen. Järjestäjä ja arvostelijat ovat velvollisia käsittelemään teoksia huolellisesti, mutta eivät ole korvausvelvollisia vahinkotai katoamistapauksissa.

15 Linssilude Anteeksi, minun pitäisi päästä tähän kuvaamaan OK, sori vaa Asia selvä, sir Pardon! Menin jo! klik! 15.

16 16.

17 Kansainvälisiä näyttelyitä 2008 Nyt uudetkin harrastajat lähettämään kuvia kansainvälisiin näyttelyihin! FIAP:n näyttelyistä entry formit (ilmoittautumiskaavakkeet) ja säännöt löytyvät nettisivulta lu/public/suyswill/index.html Sivustolle tipahtelee näyttelyjä lisää pikkuhiljaa, joten kannattaa käydä kurkkaamassa aina silloin tällöin. Talleta osoite vaikka suosikkeihisi! Lyhenteiden selityksiä: AV = äänidiaohjelmat, clo = closing day eli viimeinen sisäänjättöpäivä, JUR = raadituspäivä, NOT = näyttelyn järjestäjän lähettämien tulostietojen lähettämispäivämäärä, EXH = näyttelyn avajaispäivä, CAT = näyttelyluettelon taso/tähdet (0 = kuvaton, 1 = luettelomainen, vähän kuvia, 2 = vaatimaton painoasu, ei värikuvia, 3 = tyydyttävä, 4 = paljon kuvia, hieno painoasu, 5 = korkealuokkainen painoasu, CAT? = ei aikaisempaa luetteloa), IRC = postin kv. vastauskuponki, SEC = sections, sarjat (MP = mustavalkoiset ja monokromaattiset kuvat, CP = värivedokset, NP = luontovedokset, P-JP = fotojournalistiset vedokset - ei tarkoita lehtikuvia - HP = huumorivedokset, FFP = henkilömuotokuvavedokset, P-TP = matkailukuvavedokset, FSP = vapaat valokuvavedokset, DIG = digitaalisessa muodossa olevat kuvat, DIGP = digitaalisesti tehdyt vedokset, EXPP = Kuva: Tommi Laitio (näyttelystä ItäLänsi). Kuva on menestynyt maailmalla eli ei se kansainvälinen näyttelytoiminta tämän vaikeampaa ole! kokeelliset vedokset, CS = väridiat, EXPCS = kokeelliset väridiat, CON = nykykuvat, CR = luovat kuvat / muutettu todellisuus, NS = luontoväridiat, P-JS = fotojournalistiset väridiat, P-TS = matkailuväridiat, PFS = henkilömuotokuvaväridiat, HS = huumoriväridiat, SS = stereodiat. Kysy lisää Suomen kameraseurojen liiton kansainvälisten asioiden hoitaja neuvoo mielellään näissä asioissa. Yhteystiedot: Leena-Maija Lindqvist, Lemmenpolku 21, Kyröskoski, puh , sähköpostios. SKsL:n kotisivuille (http://www.sksl.fi/ ja alaotsikko näyttelyt) kootaan myös silloin tällöin listoja tulevista näyttelyistä, samoin Kamera-lehteen. Tässä esimerkkinä pari ensimmäistä: 2008/015 Maitland International Salon of Photography, sarjat M/CP/CS. Sarjoja 5 kpl. Open + Nature prints and slides. CLO: 07/01/2008. Maksut USD 14,- / first section; each sect. more USD 12,- / RG. JUR: 11/01/2008. INFO: Maitland Salon Committee, Mr. J. Thomson, P.O. Box 144, AU-2320 Maitland / Australie. NOT: 18/01/2008, EXH: 11/02/2008, RET: 22/02/2008, CAT: *** 2008/010 Swansea City Exhibition of International Photography, sarjat M & or CP/PI. Sarjoja 3 kpl. Prints = open, PI = Open, PT & NAT. CLO: 11/01/2008. Maksut 9,-; 12,- or 15,- (USD 13,-; 17,- or 21,-) for 1, 2 or 3 sect. + return postage. JUR: 18/01/2008. INFO: Swansea Camera Club, Mr. Philip Davies, Chapel House, Oxwich Green, SA3 1LU Gower / Pays de Galles. NOT: 25/01/2008, EXH: 01/02/2008, RET: 15/03/08 CAT****, 17.

18 MFIAP:ia hakemaan joukolla MFIAP-arvonimeä haetaan 20 kuvan portfoliolla. Kaikkien kuvien on oltava ennen julkaisemattomia. MFIAP:ia voi hakea, kun EFIAP:n myöntämisestä on kaksi vuotta. Suomeen tuli ensimmäinen MFIAP 2007, mutta meidänkin seurassamme on runsaasti kansainvälistä näyttelytoimintaa harrastavia, joilla on jo EFIAP-arvonimi. Hakemukset+portfoliot toimitetaan liiton FIAP-yhteyshenkilölle LeenaMaija Lindqvistille mennessä (yhteystiedot ed. sivulla). Nyt siis vain pohtimaan omaa portfoliota ja hakemus sisään, jotta saamme Suomeen useampiakin MFIAP-arvonimen haltijoita. SKsL:n ja FIAP:n arvonimien haku Suomen kameraseurojen liiton arvonimet ovat haettavana mennessä, ja FIAP:n arvonimet mennessä (paitsi MFIAP). Arvonimiä SKsLA*, SKsLB* ja SKsLC* haetaan liiton vuosinäyttelyn yhteydessä arvioitavalla työnäytteellä, jossa on 12 teosta. SKsL:n mestarin arvo (SKsLM): Arvonimeen vaaditaan kuvaajan teosten hyväksyminen SKsL:n vuositai teemanäyttelyyn väh. kuutena (6) eri vuonna, sekä vähintään 30 näyttelyistä kerättyä pistettä. 100 Kirjainlyhenteet edellä vastaavat liiton näyttelyiden sarjajakoa. Arvonimen hakijan on ilmoittauduttava etukäteen mennessä. Suurmestarin arvo (SKsLSM): Kuvaajan teosten hyväksyminen vuosi- tai teemanäyttelyyn vähintään 10 eri vuonna, sekä vähintään 60 näyttelyistä kerättyä pistettä, sekä mestarikuvaajan arvo. 150 Eminenssikuvaajan arvo (SKsLE): Kuvaajan teosten hyväksyminen vuosi- tai teemanäyttelyyn vähintään 13 eri vuonna, sekä vähintään 100 näyttelyistä kerättyä pistettä, sekä suurmestarikuvaajan arvo. 200 Pisteitä saa kaikista vuosinäyttelyistä, ja vuoden 2000 ja sen jälkeen pidetyistä teemanäyttelyistä. Tarkemmin 18. Artiste FIAP (AFIAP): Arvonimeä voi hakea sinä vuonna, jona tulee kuluneeksi viisi vuotta ensimmäisestä hyväksymisestä FIAP:n näyttelyyn. Hyväksymisiä tulee olla vähintään 10, vähintään viidellä eri kuvalla. Hyväksymiset pitää olla vähintään viidestä eri näyttelystä ja kolmesta eri maasta. Kiertonäyttely (circuit) lasketaan yhdeksi näyttelyksi. 150 Excellence FIAP (EFIAP): Arvonimeä voi hakea sinä vuonna, jona tulee kuluneeksi kolme vuotta AFIAP:n myöntämisestä. Hyväksymisiä tulee olla vähintään 50 kpl, 20 tai useammalla eri kuvalla. Hyväksymiset pitää olla vähintään kymmenestä eri näyttelystä ja viidestä eri maasta. 200

19 Tapahtumakalenteri Tammikuu Maaliskuu Kuvien viimeinen lähetyspäivä Vammalaan SKsL:n vuosinäyttelyyn. Kuvat lähetetään osoitteella Vammalan kameraseura ry, PL 99, Vammala SKsL:n vuosinäyttelyn avajaiset ja liiton sääntömääräinen kevätkokous Vammalassa. Jäsenilta Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksella (Snellmaninkatu 13 A) klo Tarkemmin Illan vieraana kunniajäsenemme Esko Turkkila, joka näyttää kuvia vuosien varrelta teemalla Vanhaa ja vielä vanhempaa. Jäsenilta Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksella (Snellmaninkatu 13 A) klo 18. Illan vieraana kunniajäsenemme Tapani Räsänen, joka näyttää luontokuvia. Kahvitarjoilu. Kahvitarjoilu Helmikuu Jäsenilta Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksella (Snellmaninkatu 13 A) klo 18. Kuvat joko jäseniltaan, valokuvakeskukseen tai postilokeroon (Saimaan kameraseura ry, PL 49, L:ranta). Illan vieraana Tommi Kähärä mustavalkoisine kuvineen. Kahvitarjoilu. KUTSU Saimaan kameraseura ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksessa (Snellmaninkatu 13 A, käynti pihan puolelta) maanantaina klo Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat vv Kuvien viimeinen lähetys-/ toimituspäivä talvikuvakilpailuun (GP-1). Huhtikuu Jäsenilta Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksella (Snellmaninkatu 13 A) klo 18. Kevätkokous, eli muistellaan mitä tapahtui vuosina Talvikuvakilpailun (GP-1) tulokset, kuvien katselua ja arvostelun kuuntelua. Kahvitarjoilu. 19.

20 Liity jäseneksi! Saimaan kameraseura ry etsii uusia jäseniä, koska vanhoja on niin vähän. Jäseneksi kelpaavat kaikki valokuvauksesta kiinnostuneet, niin ammattilaiset kuin harrastajatkin. Jäseneksi on helppo liittyä. Helpoiten liittyminen onnistuu ottamalla yhteyttä sihteeriin: Anu Kosonen, p , Toimintaan pääset heti mukaan ilman sen kummempia muodollisuuksia. Voit myös liittyä maksamalla jäsenmaksun seuran tilille ja merkitsemällä viestiosaan tiedoksi nimesi ja yhteystietosi (ainakin postiosoite). Jäsenmaksua vastaan saat 3-5 kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenlehden Positiivin, oikeuden käyttää seuran kalustoa ja tiloja, sekä mahdollisuuden ottaa osaa kaikkeen seuran toimintaan. Jäsenmaksu sisältää myös Suomen kameraseurojen liiton jäsenmaksun.

Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja

Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja kunniamainintoja Mahdollisuus hakea arvonimiä Saa vuosin saatossa

Lisätiedot

Jäsentiedote 4 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 4 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 4 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Vuosinäyttely 2009 Lemillä Keväisen vuosinäyttelyn järjestelyistä vastaa Saimaan kameraseura ry. Aihe on vapaa, kuten vuosinäyttelyissä aina. Näyttelykuvat

Lisätiedot

SUKELLUSKUVAUKSEN POHJOISMAISTEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT

SUKELLUSKUVAUKSEN POHJOISMAISTEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 1(5) SUKELLUSKUVAUKSEN POHJOISMAISTEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT Nämä säännöt on käännetty alkuperäisistä ruotsinkielisistä säännöistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sääntöjen alkuperäinen ruotsinkielinen

Lisätiedot

Näillä aiheilla Nikon haluaa rohkaista kuvaajia luovaan ilmaisuun ja kannustaa heitä kuvaamaan ihmisten iloa kaikkialla maailmassa.

Näillä aiheilla Nikon haluaa rohkaista kuvaajia luovaan ilmaisuun ja kannustaa heitä kuvaamaan ihmisten iloa kaikkialla maailmassa. Nyt saat tilaisuuden koskettaa maailmaa. Nikonin kansainvälinen valokuvauskilpailu 2008-2009 5.6.2008 Maailman tunnetuimpiin valokuvauskilpailuihin kuuluva Nikon Photo Contest International järjestetään

Lisätiedot

KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016

KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016 KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Kameraseura ry edistää valokuvaharrastusta monipuolisesti ja laadukkaasti ja tarjoaa yhteisöllisen tavan harrastaa valokuvausta sekä kehittää luovuutta. Kameraseura

Lisätiedot

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os.

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os. KUTSU Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään maanantaina 21.11.2016 klo 16.45 alkaen Meijän Vintillä os. Savonkatu 11 A 6 Kokouksessa käsitellään sääntöjen 15 määräämät asiat. Luottamusvaalikokous

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2009

Toimintakertomus vuodelta 2009 TAMPEREEN KAMERASEURA RY PL 218 33101 TAMPERE Toimintakertomus vuodelta 2009 1 JOHDANTO Seuran tavoitteena on ollut valokuvausta, valokuvausharrastusta ja valokuvailmaisua edistävän toiminnan järjestäminen

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma.

Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma. Rauman Kameraseura ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää

Lisätiedot

Suomen Coton de Tuléar ry:n hallitus. Tiedote. Suomen Coton de Tuléar ry. Vuoden Coton 2015 kilpailun pisteiden lasku. Hei,

Suomen Coton de Tuléar ry:n hallitus. Tiedote. Suomen Coton de Tuléar ry. Vuoden Coton 2015 kilpailun pisteiden lasku. Hei, Vuoden Coton 2015 kilpailun pisteiden lasku Hei, valitettavasti hallituksesta riippumattomista syistä Vuoden Coton kilpailun pisteiden lasku on tänä vuonna viivästynyt. Aikuisten ja veteraanien, sekä kasvattajien

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

Aika: Keskiviikko klo Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista. 143 Kokouksen avaus. 144 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Aika: Keskiviikko klo Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista. 143 Kokouksen avaus. 144 Laillisuus ja päätösvaltaisuus EDUSTAJISTON JOULUKUUN KOKOUS Aika: Keskiviikko 10.12.2014 klo 18.15 Paikka: Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista 143 Kokouksen avaus 144 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 145 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Jäsentiedote 1 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 1 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 1 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Tervehdys, ja hauska tutustua! Vuoden juuri vaihtuessa alkoi toimikauteni SKsL:n puheenjohtajana syyskokouksen näin päätettyä. Edellinen pj. Markku

Lisätiedot

Tämän muistion tarkoituksena on selventää jäsenistölle Liiton sääntömuutosta.

Tämän muistion tarkoituksena on selventää jäsenistölle Liiton sääntömuutosta. SÄÄNTÖMUUTOSMUISTIO 23.09.2009 Tämän muistion tarkoituksena on selventää jäsenistölle Liiton sääntömuutosta. Muistiossa on kirjattuna ensin nykyinen sääntökohta ja sen perään esitetty muutos perusteluineen.

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen.

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen. IKAALISTEN NUORISO-ORKESTERIN TUKI RY SÄÄNNÖT Yleistä 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on

Lisätiedot

ROCKTAIL NEWS. sekä sekalaista muuta tavaraa. kysy koulutus-kentällä Jannelta tai puhelimitse p tai sähköpostilla

ROCKTAIL NEWS. sekä sekalaista muuta tavaraa. kysy koulutus-kentällä Jannelta tai puhelimitse p tai sähköpostilla 3/2015 1 ROCKTAIL NEWS RockTail News ilmestyy kolme kertaa vuodessa. Mainosmyynti, artikkelit, ilmoitukset ja tiedustelut Anna-Riitta Forss, Vierutie 3 15560 Nastola 040-5956529 rocktail@netti.fi Lehden

Lisätiedot

Suomen Nuorisovaltuustojen Edustajisto Säännöt

Suomen Nuorisovaltuustojen Edustajisto Säännöt Suomen Nuorisovaltuustojen Edustajiston työvaliokunta/paavilainen Sääntömuutosehdotus Edustajiston sääntöihin Versio 280215 Edustajiston syksyn kasvokkaistapaamisen pohjalta Suomen Nuorisovaltuustojen

Lisätiedot

LTYHY ry SÄÄNNÖT s. 1 (5)

LTYHY ry SÄÄNNÖT s. 1 (5) LTYHY ry SÄÄNNÖT s. 1 (5) LAPPEENRANNAN TEKNILLISEN YLIOPISTON HENKILÖKUNTAYHDISTYS RY SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimenä on Lappeenrannan teknillisen yliopiston henkilökuntayhdistys ry. Yhdistyksen

Lisätiedot

Vuoden Beauceron -säännöt Yleisiä periaatteita

Vuoden Beauceron -säännöt Yleisiä periaatteita Vuoden Beauceron -säännöt Yleisiä periaatteita Kilpailukausi on kalenterivuosi Yhden suorituksen pisteet muodostuvat peruspisteistä (taulukoissa ilman +-merkkiä) ja mahdollisista arvokisalisäpisteistä

Lisätiedot

Vuoden Näyttelykoira-kilpailu

Vuoden Näyttelykoira-kilpailu Vuoden Näyttelykoira-kilpailu Säännöt voimassa??.2016 alkaen (edellinen päivitys 01.01.2010). Kilpailu on avoin kaikille. Kilpailun kiertopalkinnoista kilpailevat kuitenkin ainoastaan Suomen Pyreneläiset

Lisätiedot

VUODEN HAVANNANKOIRA-KILPAILUN SÄÄNNÖT. Alkaen (Kohtaa 4 tarkennettu, muuten säännöt ovat pysyneet ennallaan)

VUODEN HAVANNANKOIRA-KILPAILUN SÄÄNNÖT. Alkaen (Kohtaa 4 tarkennettu, muuten säännöt ovat pysyneet ennallaan) VUODEN HAVANNANKOIRA-KILPAILUN SÄÄNNÖT Alkaen 1.1.2017 (Kohtaa 4 tarkennettu, muuten säännöt ovat pysyneet ennallaan) 1. Kunkin Vuoden havannankoira kilpailun kilpailukausi käsittää kalenterivuoden aikana

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Tanssikas ry ja sen kotipaikka on Kouvola.

Yhdistyksen nimi on Tanssikas ry ja sen kotipaikka on Kouvola. SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Tanssikas ry ja sen kotipaikka on Kouvola. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoitus on taloudellista voittoa tavoittelematta toimia

Lisätiedot

SuLVIn toimiston työnjako ota rohkeasti yhteyttä!

SuLVIn toimiston työnjako ota rohkeasti yhteyttä! Pelisäännöt kuntoon SuLVIn toimiston työnjako ota rohkeasti yhteyttä! Operatiivinen johto: toiminnanjohtaja Tiina Strand tiina.strand@sulvi.fi, 040 505 5445 Viestintä, kotisivut, tapahtumat, some yms:

Lisätiedot

1) Seura ilmoittautuu MR-jäsenseuraksi netissä Lempäälän Kisan (LeKi) nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

1) Seura ilmoittautuu MR-jäsenseuraksi netissä Lempäälän Kisan (LeKi) nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Maksurengasjärjestelmää 2016-2017 koskevat ohjeet seuroille Maksurengas (MR)- jäsenseuran 10 tärkeintä toimenpidettä 1) Seura ilmoittautuu MR-jäsenseuraksi netissä Lempäälän Kisan (LeKi) nettisivuilta

Lisätiedot

Vuoden palkitut kilpailun säännöt ja pistelasku

Vuoden palkitut kilpailun säännöt ja pistelasku Vuoden palkitut kilpailun säännöt ja pistelasku Sisällys Vuoden Kerry ja Vuoden Vehnä -kilpailut... 2 Vuoden Kerry- ja Vehnäveteraani -kilpailu... Vuoden Kerry- ja Vehnäkasvattaja... Vuoden Agilitykoira...

Lisätiedot

IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S V E R

IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S V E R IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S 2 0 1 5 V E R 1 0. 3 Hallitus 2014 Pekka Mertakorpi, pj. 040-5176044 Tapani Peltola, vpj 044-2899226 Sami Ahola, siht 040-085 9670 Jouni Laurikainen,

Lisätiedot

HELSINGIN KEHITYSVAMMATUKI 57 RY:N SÄÄNNÖT

HELSINGIN KEHITYSVAMMATUKI 57 RY:N SÄÄNNÖT HELSINGIN KEHITYSVAMMATUKI 57 RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty 26.11.2009 Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry ja kotipaikka

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso

JÄSENTIEDOTE 2/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso JÄSENTIEDOTE 2/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Hyvät Rauhanturvaajat, Liiton uusi strategia 2016-2020 hyväksytään 17.10. liittokokouksessa Raumalla.

Lisätiedot

SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT

SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Sotaveteraaniliitto ry, ruotsiksi Finlands Krigsveteranförbund rf. Näissä säännöissä

Lisätiedot

2. Toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä dopingaineiden käytön vastustaminen.

2. Toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä dopingaineiden käytön vastustaminen. SUOMEN PALLOLIITON KAAKKOIS-SUOMEN PIIRI RY:n SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi 1. Yhdistyksen nimi on Suomen Palloliiton Kaakkois-Suomen piiri ry ja sen kotipaikka on Lappeenranta 2. Näissä säännöissä yhdistystä

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Hyvät Rauhanturvaajat, Taas on vuosi vaihtunut. Yhdistys piti syyskokouksensa ilman suurempia

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Päijät-Hämeen tutkimusseura ja kotipaikka Lahden kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Päijät-Hämeen tutkimusseura ja kotipaikka Lahden kaupunki. 1 PÄIJÄT-HÄMEEN TUTKIMUSSEURA R.Y:N SÄÄNNÖT Nimi 1 Yhdistyksen nimi on Päijät-Hämeen tutkimusseura ja kotipaikka Lahden kaupunki. Tarkoitus 2 Seuran tarkoituksena on toimia Päijät-Hämeeseen kohdistuvan

Lisätiedot

Hyvät Castrén-suvun jäsenet

Hyvät Castrén-suvun jäsenet Huhtikuussa 2015 Hyvät Castrén-suvun jäsenet ON KULUNUT viisi vuotta kun olimme koolla Helsingissä. Kuluvan kauden aikana julkaistiin ajantasainen sukukalenteri Castrén-suku 2012 ja aloitettiin uuden kirjan

Lisätiedot

Körpäkkäsanomat 2005

Körpäkkäsanomat 2005 Körpäkkäsanomat 2005 Taustaa Puuveneiden perinneseura Körpäkkä on vuonna 2003 rekisteröity yhdistys, jonka toimintatarkoituksena on puuveneiden perinteiden vaaliminen. Alun perin yhdistyksen perustana

Lisätiedot

Kilpailussa huomioidaan korkeintaan kuusi (6) parasta tulosta pennuilla, aikuisilla ja veteraaneilla.

Kilpailussa huomioidaan korkeintaan kuusi (6) parasta tulosta pennuilla, aikuisilla ja veteraaneilla. Pistelaskusäännöt - NN-kilpailu 2017 Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa näyttelyissä käyneet ja pisteitä keränneet norfolkin- ja norwichinterrierit sekä niiden kasvattajat. Ainoastaan Suomen

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt. 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta.

Yhdistyksen säännöt. 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta. ELÄKELIITON HÄMEEN YHDISTYS ry Yhdistyksen säännöt 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta. 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Hyväksytty yhdistyksen kevätkokouksessa 29.3.2014. 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Porin akateeminen nörttikulttuurin arvostusseura ja

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 19.02.2004 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 Kulunut vuosi oli kiltamme 39. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

EDUSTAJISTON JOULUKUUN KOKOUS. Esityslista. Aika: klo Turku-Sali, Rehtorinpellonkatu 4 A, Turku. 134 Kokouksen avaaminen

EDUSTAJISTON JOULUKUUN KOKOUS. Esityslista. Aika: klo Turku-Sali, Rehtorinpellonkatu 4 A, Turku. 134 Kokouksen avaaminen Page 1/5 EDUSTAJISTON JOULUKUUN KOKOUS Aika: 7.12.2016 klo 18.15 Paikka: Turku-Sali, Rehtorinpellonkatu 4 A, 20500 Turku Esityslista 134 Kokouksen avaaminen 135 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 136 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Vuoden Coton de Tuléar- kilpailu

Vuoden Coton de Tuléar- kilpailu Vuoden Coton de Tuléar- kilpailu Näyttelykilpailun säännöt Kilpailuun voi osallistua vakituisesti Suomessa asuvan Suomen Coton de Tuléar ry:n jäsenen omistuksessa oleva, Suomessa rekisteröity Coton de

Lisätiedot

SUOMEN RÖNTGENHOITAJALIITTO RY FINLANDS RÖNTGENSKÖTARFÖRBUND RF SÄÄNNÖT

SUOMEN RÖNTGENHOITAJALIITTO RY FINLANDS RÖNTGENSKÖTARFÖRBUND RF SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimenä on Suomen Röntgenhoitajaliitto ry, Finlands Röntgenskötarförbund rf. Kansainvälisissä yhteyksissä liitosta käytetään epävirallista nimeä The Society of Radiographers

Lisätiedot

AURAN NUUSKUT ry:n VUODEN KOIRA -PALKINNOT

AURAN NUUSKUT ry:n VUODEN KOIRA -PALKINNOT AURAN NUUSKUT ry:n VUODEN KOIRA -PALKINNOT Yleiset säännöt 1 Palkinnot jaetaan vuosittain huomioiden kalenterivuoden tulokset. Palkinnon tulee olla esinepalkinto, johon on kaiverrettu palkinnon nimi, vuosiluku

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti:

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti: SÄÄNNÖT YLEISTÄ JunnuGym on luokkien 1-5 pojille tarkoitettu telinevoimistelun henkilökohtainen- ja seurakilpailu. JunnuGym muodostuu kevään ja syksyn luokkakilpailuista, joille Suomen Voimisteluliitto

Lisätiedot

Kuluttajaekonomian ja ravitsemustieteen opiskelijat OIKOS ry:n SÄÄNNÖT I TARKOITUS JA TYÖMUODOT

Kuluttajaekonomian ja ravitsemustieteen opiskelijat OIKOS ry:n SÄÄNNÖT I TARKOITUS JA TYÖMUODOT Kuluttajaekonomian ja ravitsemustieteen opiskelijat OIKOS ry:n SÄÄNNÖT I TARKOITUS JA TYÖMUODOT 1 Yhdistyksen nimi on Kuluttajaekonomian ja ravitsemustieteen opiskelijat OIKOS ry, ja sen kotipaikka on

Lisätiedot

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt Kilpailut Suomen Kettuterrierit ry järjestää vuosittain: Vuoden Kettuterrieri, Vuoden Metsästyskettuterrieri, Vuoden Näyttelykettuterrieri (erikseen molemmille

Lisätiedot

SOMAKISS ry:n säännöt

SOMAKISS ry:n säännöt SOMAKISS ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on SOMAKISS ry ja kotipaikka, Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää somali- ja abessinialaiskissojen kasvatusta,

Lisätiedot

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1 MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry, jota näissä

Lisätiedot

Saimaan kameraseura ry on perustettu vuonna 1946, joten vuosi 2014 oli sen 68. toimintavuosi.

Saimaan kameraseura ry on perustettu vuonna 1946, joten vuosi 2014 oli sen 68. toimintavuosi. Saimaan kameraseura ry:n toimintakertomus vuodelta 2014 1.Yleistä Saimaan kameraseura ry on perustettu vuonna 1946, joten vuosi 2014 oli sen 68. toimintavuosi. Seuran jäsenistö oli erittäin aktiivista

Lisätiedot

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry, ruotsiksi Miljöstuderande MYY rf ja englanniksi The Association

Lisätiedot

MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY. Yhdistyksen säännöt

MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY. Yhdistyksen säännöt MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY Yhdistyksen säännöt Säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Maanmittauslaitoksen tekniset MATE ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä liitto. Sen kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Kristillinen Eläkeliitto ry

Kristillinen Eläkeliitto ry Kristillinen Eläkeliitto ry Piirin mallisäännöt Mallisäännöt Hyväksytty PRH 1 Sisällys I PERUSSÄÄNNÖKSET... 2 Nimi, kotipaikka... 2 Tarkoitus... 2 Toiminta... 2 II JÄSENYYS... 3 Jäsenet... 3 Jäsenen velvollisuudet...

Lisätiedot

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt

Suomen Kettuterrierit ry:n kilpailujen säännöt Kilpailut Suomen Kettuterrierit ry järjestää vuosittain: Vuoden Kettuterrieri, Vuoden Metsästyskettuterrieri, Vuoden Näyttelykettuterrieri (erikseen molemmille karvanlaaduille), Vuoden Agilitykettuterrieri,

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, De Högre Tjänstemännen YTN rf, josta myöhemmin näissä säännöissä käytetään lyhennettä YTN.

1 Yhdistyksen nimi on Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, De Högre Tjänstemännen YTN rf, josta myöhemmin näissä säännöissä käytetään lyhennettä YTN. YLEMMÄT TOIMIHENKILÖT YTN RY SÄÄNNÖT 1 Rek.n:ro 138.504 (27.5.2014) Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, De Högre Tjänstemännen YTN rf, josta myöhemmin näissä säännöissä

Lisätiedot

SÄÄNNÖT SUJUVA! RAKENNETTU YMPÄRISTÖ 2025 INFOGRAFIIKKAKILPAILU 1 KILPAILUN TARKOITUS KILPAILUTEHTÄVÄ INFOTYÖPAJAT...

SÄÄNNÖT SUJUVA! RAKENNETTU YMPÄRISTÖ 2025 INFOGRAFIIKKAKILPAILU 1 KILPAILUN TARKOITUS KILPAILUTEHTÄVÄ INFOTYÖPAJAT... SÄÄNNÖT Sujuva! Säännöt Sivu 2 (6) SUJUVA! RAKENNETTU YMPÄRISTÖ 2025 INFOGRAFIIKKAKILPAILU SÄÄNNÖT 1 KILPAILUN TARKOITUS... 3 2 KILPAILUTEHTÄVÄ... 3 3 INFOTYÖPAJAT... 4 4 SARJAT JA OSALLISTUJAT... 4 5

Lisätiedot

LÄÄKÄRIN VASTAANOTTO TIEDOTTAA! Torstaina 20.11.14 lääkärin vastaanotto suljettu klo 11.00 16.00 henkilökunnan koulutuksen vuoksi.

LÄÄKÄRIN VASTAANOTTO TIEDOTTAA! Torstaina 20.11.14 lääkärin vastaanotto suljettu klo 11.00 16.00 henkilökunnan koulutuksen vuoksi. KOKKOLAN KAUPUNKI TIEDOTTAA Lohtajalainen Lohtajan aluetoimiston tiedotuslehti 21/2014 16.11.2014 Kokkolan kaupungin Lohtajan aluetoimisto os. Lokaniituntie 1, 68230 Lohtaja Avoinna ma pe, klo 9 11 ja

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Reserviläisliitto - Reservistförbundet ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Reserviläisliitto - Reservistförbundet ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Vantaa, 23.1.2016 ESITYS RESERVILÄISLIITON SÄÄNTÖJEN MUUTOKSESTA NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE 1 Yhdistyksen nimi on Reserviläisliitto - Reservistförbundet ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Lisätiedot

SÄÄNNÖT SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY, BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF

SÄÄNNÖT SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY, BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF 1 SÄÄNNÖT SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY, BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF 1. Nimi ja tarkoitus Yhdistyksen nimi on Suomen hautaustoiminnan keskusliitto, Begravningsverksamhetens

Lisätiedot

6. Yhdistyksen hallitus voi tehdä muutoksia näihin sääntöihin.

6. Yhdistyksen hallitus voi tehdä muutoksia näihin sääntöihin. Salon Seudun Noutajat ry Kiertopalkintojen säännöt 9.1.2014 Valionarvomuisto Yhdistys jakaa vuosittain (vuosikokouksessa) kaikille menneenä vuonna valioarvon saavuttaneille koirille muistoesineen ja kunniakirjan

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310 Toimintasuunnitelma 2012 Joensuun seudun JHL 310 TOIMIHENKILÖT 2012 2013 2 (10) (: etunimi.sukunimi@jns.fi tai poikkeavat mainittu erikseen) Puheenjohtaja Helena Timoskainen.............. 050 452 0013

Lisätiedot

Heinäveden Moottorikelkkailijat ry. - yhdistyksen säännöt -

Heinäveden Moottorikelkkailijat ry. - yhdistyksen säännöt - Heinäveden Moottorikelkkailijat ry - yhdistyksen säännöt - 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Heinäveden Moottorikelkkailijat ry ja sen kotipaikka on Heinävesi. Yhdistyksen virallinen

Lisätiedot

Suomen Kylmäyhdistys ry Kylföreningen i Finland rf SÄÄNNÖT

Suomen Kylmäyhdistys ry Kylföreningen i Finland rf SÄÄNNÖT Suomen Kylmäyhdistys ry Kylföreningen i Finland rf SÄÄNNÖT PRH hyväksynyt 20.11.2006 1 Suomen Kylmäyhdistys ry:n säännöt 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Suomen Kylmäyhdistys ry, ruotsiksi Kylföreningen i Finland

Lisätiedot

A. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELET, TARKOITUS JA TOIMINTAMUOTO

A. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELET, TARKOITUS JA TOIMINTAMUOTO POHJOLA-NORDENIN NUORISOLIITTO RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty 1.4.1995 kevätkokouksessa Lappeenrannassa muutettu 31.10.1998 syyskokouksessa Helsingissä muutettu 3.4.2009 kevätkokouksessa Helsingissä muutettu

Lisätiedot

STUDIO KUUTIO. Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa

STUDIO KUUTIO. Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa STUDIO KUUTIO RY KURSSIT TYÖPAJAT SYYSKAUSI 2009 Elokuu - Joulukuu STUDIO KUUTIO Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa Studio Kuutio on oululaisten ammatti- ja harrastajavalokuvaajien yhdessä

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2017 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2017 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2017 KILPAILUKUTSU KUOPIO OPEN POOMSAE 2017 POHJANTIEN KOULU, KUOPIO 8.4.2017 JÄRJESTÄJÄ: KUOPION TAEKWONDO RY LIIKESARJAKILPAILU KUOPIO OPEN 2017 Kuopion Taekwondo ry järjestää

Lisätiedot

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta!

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta! Puheenjohtaja Sihteeri Taiteellinen johtaja Helena Toivanen Irma Pakarinen Rita Varonen Laulutalo, Kauppakatu 51 Laulutalo, Kauppakatu 51 Kilpisenkatu 14 a 13 80100 Joensuu 80100 Joensuu 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

SUOMEN LAMMASYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

SUOMEN LAMMASYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 (4) SUOMEN LAMMASYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Lammasyhdistys r.y., ruotsiksi Finlands Fårförening r.f. ja kotipaikka Helsingin kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoitus on edistää maamme

Lisätiedot

KÄPPÄRÄN KOULUN SENIORIT KÄPYSET RY SÄÄNNÖT

KÄPPÄRÄN KOULUN SENIORIT KÄPYSET RY SÄÄNNÖT KÄPPÄRÄN KOULUN SENIORIT KÄPYSET RY SÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Käppärän koulun Seniorit - KäpySet ry. Yhdistyksen kotipaikka on Porin kaupunki. Yhdistyksen kieli on Suomi.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

TURUNMAAN KENNELYHDISTYKSEN TÄHTIKOIRA- JA VUODEN KOIRA KILPAILUN SÄÄNNÖT

TURUNMAAN KENNELYHDISTYKSEN TÄHTIKOIRA- JA VUODEN KOIRA KILPAILUN SÄÄNNÖT TURUNMAAN KENNELYHDISTYKSEN TÄHTIKOIRA- JA VUODEN KOIRA KILPAILUN SÄÄNNÖT Turunmaan Kennelyhdistys Åbolands Kennelförening ry palkitsee vuosittain voitokkaimmat jäsentensä omistuksessa olevat koirat. Lisäksi

Lisätiedot

Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf SÄÄNNÖT

Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf SÄÄNNÖT Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf Nämä sääännöt on hyväksytty piirin syyskokouksessa 28.10.2006 ja rekisteröity yhdistysreksiteriin 28.12.2006. SÄÄNNÖT Yhdistys ja sen tarkoitus

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä piiri.

Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä piiri. 1 ELÄKELIITTO RY:N PIIRIEN MALLISÄÄNTÖ Yhdistysrekisterin ennakkotarkastus 26.4.2012 Hyväksytty XVII liittokokouksessa 6.6.2012.piirin säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri

Lisätiedot

RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT

RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT 1(6) RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Raudanmaan maa- ja kotitalousnaiset, joka toimii rekisteröimättömänä yleishyödyllisenä yhdistyksenä osana valtakunnallista

Lisätiedot

3 Seuran tunnuksena on merenkulkuhallituksen vahvistama lippu. Sen käyttämisestä määrätään tarkemmin lippuohjeissa.

3 Seuran tunnuksena on merenkulkuhallituksen vahvistama lippu. Sen käyttämisestä määrätään tarkemmin lippuohjeissa. 1 Yhdistyksen nimi on Kaarinan Veneseura ja kotipaikka Kaarinan kunta. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Seura toimii Työväen Urheiluliitto TUL ry:n jäsenseurana. 2 Seuran tarkoituksena

Lisätiedot

Rimmin Räpylä. Rimmilän kyläyhdistyksen tiedotuslehti 2/2015

Rimmin Räpylä. Rimmilän kyläyhdistyksen tiedotuslehti 2/2015 Rimmin Räpylä Rimmilän kyläyhdistyksen tiedotuslehti 2/2015 Puheenjohtajan palsta Vireä kyläyhdistyksemme on toiminut jo yli 13 vuotta ja aina vaan tekemistä riittää. Vappuna on yhteisiä menoja, äitienpäivän

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Suomen Metsäsertifiointi ry:n 26.5.2009 hyväksymät säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt 8.1.2010.

Suomen Metsäsertifiointi ry:n 26.5.2009 hyväksymät säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt 8.1.2010. Yhdistyksen säännöt Suomen Metsäsertifiointi ry:n 26.5.2009 hyväksymät säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt 8.1.2010. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Metsäsertifiointi

Lisätiedot

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan hallinnon opiskelijaedustajien hakuohjeistus Sisältö

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan hallinnon opiskelijaedustajien hakuohjeistus Sisältö Lapin yliopiston ylioppilaskunnan hallinnon opiskelijaedustajien hakuohjeistus 1 1 1 1 1 1 1 0 1 Sisältö I Yleistä... Soveltamisala... II Hakukelpoisuus... Ensisijaisen tutkinnonsuoritusoikeuden vaikutus...

Lisätiedot

Tammikuu. Huhtikuu. Helmikuu. Toukokuu

Tammikuu. Huhtikuu. Helmikuu. Toukokuu Porstua 1997-2016 Tammikuu KAIKILLE AVOIN VALOKUVAKILPAILU Kilpailun aiheena on tällä kertaa Yhdessä. Kilpailuun osallistumiseen ei tarvita aikaisempaa kokemusta tai arvokasta kuvauskalustoa. Kilpailun

Lisätiedot

Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry Yhdistyksen säännöt

Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry Yhdistyksen säännöt Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry Yhdistyksen säännöt 1 Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry josta näissä säännöissä käytetään nimitystä yhdistys ja jonka kotipaikka on

Lisätiedot

2. Tarkoituksensa toteuttamiseksi aluejärjestö:

2. Tarkoituksensa toteuttamiseksi aluejärjestö: Aluejärjestön säännöt 1 (5) 21. liittokokouksen hyväksymät säännöt 1 Nimi ja kotipaikka 2 Aluejärjestön tarkoitus ja tehtävät 1. Yhdistyksen nimi on Metallityöväen... aluejärjestö ry ja sitä nimitetään

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 1 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 1 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 1 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Kevätkokous Lappeenrannassa 5.3.2006 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina 5.3.2006

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana Omakotiyhdistyksen säännöt Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Saarenkylän Omakotiyhdistys ry. Sen kotipaikka on Rovaniemi ja toimialue on Saarenkylä. Näissä säännöissä käytetään nimitystä

Lisätiedot

TAMPEREEN TEKNILLISEN YLIOPISTON HENKILÖSTÖYHDISTYS (TTYHY) ry. SÄÄNNÖT 2015 (Hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa 18.6.

TAMPEREEN TEKNILLISEN YLIOPISTON HENKILÖSTÖYHDISTYS (TTYHY) ry. SÄÄNNÖT 2015 (Hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa 18.6. TAMPEREEN TEKNILLISEN YLIOPISTON HENKILÖSTÖYHDISTYS (TTYHY) ry SÄÄNNÖT 2015 (Hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa 18.6.2015) Yhdistyksen nimi on Tampereen teknillisen yliopiston henkilöstöyhdistys

Lisätiedot

Merkittiin tiedoksi lausunnot SUMU ry:lle ja Kennelliitolle. Liitteet 1 ja 2

Merkittiin tiedoksi lausunnot SUMU ry:lle ja Kennelliitolle. Liitteet 1 ja 2 1 Yhteenveto pöytäkirjoista 15-17/2013 Hallituksen kokous Aika: 7.9.2013 klo 11.00- Paikka Arkisto Läsnä: Puheenjohtaja Poissa: Jonna Laitinen Eeva Mattila varajäsen 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Hallitus ja hallituksen kokoukset 3. Jäsenet 4. Yhdistyksen toiminta 5. Näyttelyt, seminaarit ja muut tapahtumat 6. Muut toiminta 5.1

Lisätiedot

Vilppulan Seudun Urheiluautoilijat ry:n säännöt

Vilppulan Seudun Urheiluautoilijat ry:n säännöt Vilppulan Seudun Urheiluautoilijat ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimenä on Vilppulan Seudun Urheiluautoilijat ry, ja sen kotipaikkana on Vilppulan kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on autourheilun, auton

Lisätiedot

1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 4/13 Aika 10.4.2013 klo 17.30 Paikka Urheilukentän huoltorakennus Osallistujat Niina Kivinen (pj), Marke Paavola (si), Katri Paavola, Ari Kankkonen, Ari Pekkarinen, Pekka Nikula, Heli Sorvisto, Marjo Salminen,

Lisätiedot

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry. S ä ä n n ö t

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry. S ä ä n n ö t Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry S ä ä n n ö t Merkitty yhdistysrekisteriin 9.12.2005 Nimi Yhdistyksen nimi on Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas

Lisätiedot

KAAKKOIS-SUOMEN PELASTUSALANLIITTO RY

KAAKKOIS-SUOMEN PELASTUSALANLIITTO RY KAAKKOIS - SUOMEN PELASTUSALANLIITTO RY SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Kaakkois - Suomen Pelastusalanliitto. Yhdistystä nimitetään näissä säännöissä liitoksi. Liiton toiminta-alue on Kymenlaakson ja Etelä

Lisätiedot

SUOMEN URHELULIITTO ry:n HUOMIONOSOITUSSÄÄNNÖT Hyväksytty SUL hallituksen kokouksissa , ja

SUOMEN URHELULIITTO ry:n HUOMIONOSOITUSSÄÄNNÖT Hyväksytty SUL hallituksen kokouksissa , ja SUOMEN URHELULIITTO ry:n HUOMIONOSOITUSSÄÄNNÖT Hyväksytty SUL hallituksen kokouksissa 2.10.2008, 15.12.2012 ja 20.11.2015. 1 Suomen Urheiluliiton ansiomerkki, levyke, mitali ja standaari kotimaisille ja

Lisätiedot

Kokous oli kutsuttu koolle ajoissa ja paikalla oli päätösvaltainen määrä hallituslaisia. Todettiin kokous täten päätösvaltaiseksi.

Kokous oli kutsuttu koolle ajoissa ja paikalla oli päätösvaltainen määrä hallituslaisia. Todettiin kokous täten päätösvaltaiseksi. Informaatioverkostojen kilta Athene ry Hallituksen kokous 10/2013, 21.3.2013 klo 11.15 @T-talo Paikalla: Emmi Peltonen, Vesa Laakso, Otso Hannula, Tiitu Lahti, Lotta Ahonen, Pietari Keskinen, Sofia Ahanen,

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset)

SÄÄNNÖT. Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset) SÄÄNNÖT Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset) 1 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Toimintamuodot Yhdistyksen nimi on Lahden Seudun Insinöörit ry. Yhdistys on Insinööriliitto IL ry:n

Lisätiedot

SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY

SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY Säännöt 14.4.2016 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen katalyysiseura, ruotsiksi Finska katalyssällskapet

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015 Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015 Sisällysluettelo Yleistä Vuosikokous Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry:n jäsenet Hallitus, toiminnantarkastaja ja hallituksen toiminta Kilpailutoiminta

Lisätiedot

Sarjasäännöt. Rallin Suomen Juniorimestaruussarja 2015

Sarjasäännöt. Rallin Suomen Juniorimestaruussarja 2015 Sarjasäännöt Rallin Suomen Juniorimestaruussarja 2015 1. Yleistä Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan (myöhemmin Sarja), kaikki oikeudet ovat AKK- Motorsport ry:n (myöhemmin Liitto) omaisuutta. Sarjassa

Lisätiedot