Positiivi. Tässä numerossa. Kansi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Positiivi. Tässä numerossa. Kansi"

Transkriptio

1 SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 1 / 2008

2 Saimaan kameraseura ry Positiivi PL 49 (Huom! Uusi osoite) Lappeenranta Saimaan kameraseuran jäsenlehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehti postitetaan kaikille seuran jäsenille. Sitä jaetaan KaakkoisSuomen valokuvakeskuksessa (Snellmanink. 13) ja lappeenrantalaisissa valokuvaliikkeissä. saimaan.kameraseura/ Saimaan kameraseura on Suomen kameraseurojen liiton jäsenseura. Hallitus 2008 Puheenjohtaja Tatu Kosonen p Sihteeri Anu Kosonen p Taloudenhoitaja Maarit Välikauppi p Kilpailusihteeri Marko Taimela p Kalustonhoitaja Tommi Kähärä p Varapuheenjohtaja Aulikki Korpela-Taimela p Varajäsenet Matti Jalkanen ja Juha Turunen 2. Seuraava numero ilmestyy huhti-toukokuussa. Tässä numerossa 3. Puheenjohtajalta 4. Esko ja Tapani kunniajäseniksi sekä muita uutisia 10. Kilpolla on asiaa: euroa tarjolla 12. Uudet näyttelysäännöt 15. Linssilude 17. Kansainvälisiä näyttelyitä Tapahtumakalenteri Kansi Tatu Kosonen, sarjasta Moninainen

3 Puheenjohtajalta Vuoden juuri vaihtuessa alkoi toimikauteni Saimaan kameraseuran puheenjohtajana. Syyskokouksessahan oli pientä vallankaappauksen makua, kun siinä vaihdettiin samalla vauhdilla melkein koko hallitus. Vain Maarit ja Marko jäivät jäljelle, lisäksi edellinen pj. Juha Turunen ylipuhuttiin jatkamaan varajäsenenä. Uudistuksista huolimatta uutta hallitusta ei voi moittia kovin vihreäksi. Mukana on kaksi entistä puheenjohtajaa, ja melkein kaikki muutkin ovat kuuluneet hallitukseen myös aikaisempina vuosina. Tämä ei ole sattumaa, vaan hallitus valittiin nimenomaan sellaiseksi, että sillä on tänä vuonna paljon tekemistä. Alkavan vuoden tärkein asia on saada seura taas toimimaan aktiivisesti muutaman hieman hiljaisemman vuoden jälkeen. Toimintaa tulee olemaan paljon, ja uusien jäsenten hankkiminen on asetettu päätehtäväksi. Tämä ei tieten- kään tarkoita sitä, että vanhat jäsenet unohdettaisiin. Jotta perälauta ei vuotaisi, on jäsenpalveluiden tarjoaminen myös tärkeää. Tavoitteenamme on jäsenmäärän selkeä kasvu. Ensimmäinen toimi on jo toteutettu. Se oli tiedotuksen ajantasaistaminen. Jäsenlehtemme Positiivi palasi taas entistäkin tuoreempana, ja seuran kotisivut päivitettiin nykyaikaisemmiksi. Lehdistötiedotekin lähetettiin! Lopuksi haluan vielä lausua lämpimät onnittelut Eskolle ja Tapanille, jotka jatkavat jo edesmenneiden herrasmiesten Gunnar Grönqvistin, Erkki Niemelän ja Unto Oikkosen jalanjäljissä uusina kunniajäseninä. Tatu Kosonen puheenjohtaja Kuvassa uusi hallitus rellestämässä Lappeenrannan yössä: edessä vasemmalla Marko, taakse piiloutuu Maarit. Oikealla takaa lueteltuna Tatu, Anu, Aulikki ja edessä Tommi. 3.

4 Uusia kunniajäseniä Saimaan kameraseuran syyskokous 2007 päätti kutsua seuran kunniajäseniksi pitkän linjan veteraanit Tapani Räsäsen ja Esko Turkkilan. Kutsuperusteista mainittakoon pitkäaikainen, useiden vuosikymmenten mittainen ja yhä jatkuva toiminta seuran hyväksi. Tässä hyvin tiivistetyt ansioluettelot: Esko Turkkila (kuva: Tommi Kähärä) Esko Turkkila toimi seuran puheenjohtajana vuosina Lukuisia hallitusvuosia on mahdotonta edes arvioida, ja yhä edelleen Esko on tuttu näky seuramme tapahtumissa. Hän on myös toiminut kouluttajana ja Positiivin toimittajana, ja osallistunut ahkerasti seuran yhteisnäyttelyihin. Vuoden kuvaajaksi Esko nimitettiin vuonna 1991, AFIAP-arvo tuli 1996 ja SKsL:n hopeisen ansiomerkki samoin vuonna Omia näyttelyitä on takana kuusi. Tapani Räsänen on kerännyt mainetta ja kunniaa niin kotimaassa kuin kansainvälisissäkin yhteyksissä. Paitsi omia näyttelyitä ja kirjoja, Vuoden luontokuva -kilpailun voitto kahdesti (1991 ja 2000), Suomen kansainvälisin valokuvaaja , arvonimiä ainakin EFIAP, FRPS, HKCPAC... Saavutuksia riittää ja Tapanin kautta maineesta on ehkä saanut pienen siivun myös Saimaan kameraseura - ja eteläkarjalainen valokuvaus taatusti suuren siivun. Tapani Räsänen (kuva: Ilkka Räsänen) 4. Seuran aikaisemmat kunniajäsenet ovat olleet perustajajäsen Gunnar Grönqvist (1958), Erkki Niemelä (1976) ja Unto Oikkonen (1976).

5 Historia kaipaa täydennystä Saimaan kameraseura ry:n toimintakertomuksia puuttuu arkistoistamme. Jos olet sattumalta säästänyt niitä, niin ottaisimme erittäin mielellämme niistä kopiot, ja täydentäisimme kokoelmaa. Tällä hetkellä kadoksissa toimintakertomukset vuosilta 1971, 1972, 1976, 1977, 1978, 1980, 1991, 1992, 1993, 1994, 2002 ja ovat 1965, 1979, 1996, Samalla toimitamme kopion myös kaupunginarkistoon ja kotisivuille. Jos löydät itseltäsi jonkin näistä, ole ystävällinen ja ota yhteyttä puheenjohtajaan: Huom! Alkuperäistä tekstiä emme tarvitse, kopio riittää. Tatu Kosonen, tai p Korjauksia historiikkiin Saimaan kameraseura ry:n vuonna 2006 julkaistuun historiikkiin on tähän mennessä löytynyt kaksi oikaisua: 1. Vuoden 1950 puheenjohtajan nimeksi on varmistunut Kauko Tiili (historiikissa oli käytetty muotoa K.Tiili). 2. Vuonna 1986 Suomen kameraseurojen liiton hopeisen ansiomerkin sai kunniajäsenten Erkki Niemelän ja Unto Oikkosen lisäksi myös seuran entinen puheenjohtaja Mauri Kokkola. Pyydämme tekemään mainitut korjaukset omiin historiikkeihinne. Uudet kotisivut Saimaan kameraseuran uudet kotisivut julkaistiin vuoden alussa. Tarkoitus on pitää sivuja jatkossa yllä siten, että tiedot olisivat aina ajan tasalla. Kotisivuilta on siis mahdollista esim. tarkistaa kulloisenkin kuukauden jäsenillan aika, paikka ja esiintyjä. Sivuille on siirretty myös seuran 60vuotishistoriikki ja kaikki tallessa olevat toimintakertomukset vuosilta Kotisivut löytyvät osoitteesta 5.

6 SKsL:n vuosinäyttely 2009 Saimaan kameraseuralle Suomen kameraseurojen liitto on myöntänyt vuosinäyttelynsä 2009 järjestämisoikeuden Saimaan kameraseuralle. Näyttelyn järjestäminen on suuri projekti, ja se aloitetaan jo tänä vuonna. Niin mainostajista kuin talkooporukastakin on huutava pula mutta toiselta kantilta ajateltuna meillä on loistava tilaisuus korjata seuran talous taas kuntoon. Kun näyttelyn työt tehdään talkoilla, tämä onnistuu. Koska Lappeenrannassa pidettiin vuosinäyttely vasta hiljattain, keväällä 2006, on tämä seuraava näyttely tarkoitus järjestää jollain muulla paikkakunnalla. Vahvimpina vaihtoeh- ehtoina tällä hetkellä ovat Lemi ja Ylämaa, tässä järjestyksessä. Lemin etu on tietysti särä, ja yhteistyökuvioihin olemme kyselleet Taikalyhtyä. Jos se lähtee mukaan, olisi näyttelyllä arvokkaat puitteet. Näyttelystä tehdään värillinen luettelo, johon painetaan kaikki näyttelyyn hyväksytyt kuvat. Painokulujen rahoittamiseksi on kaikkein kiireisin asia nyt mainostajien löytäminen. Mainoshinnat julkaistaan kotisivuilla lähiaikoina. Valtakunnallisten näyttelyiden järjestäminen on meillä tuoreessa muistissa, ja Kaakkois-Suomen valokuvakeskus on luvannut tukea meitä. Uusi puheenjohtaja Saimaan kameraseuran uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2008 valittiin 29-vuotias Tatu Kosonen Ylämaalta. Valinta tehtiin seuran syyskokouksessa joulukuussa. - Koen tärkeimmäksi tehtäväkseni seuran toiminnan aktivoimisen. Hiljaisten vuosien jälkeen on taas aika toimia. Paikkakunnalle syntynyt valokuvakeskus on meille tärkeä yhteistyökumppani, samoin Suomen kameraseurojen liiton palvelut meidän kannattaa hyödyntää täysin. Kosonen on toiminut SKsL:n puheenjohtajana vuodesta 2005 lähtien. - Minulla on ollut etuoikeus seurata läheltä ja vertailla monien eri kameraseurojen toimintaa. - Meidän seuramme vahvuuksia ovat ennen kaikkea nuorekkuus, tasa-arvo ja ennakkoluulottomuus. Emme jämähdä rutiineihin, vaan keksimme omia juttuja - kuten tangoluennot. 6.

7 Teemanäyttely Mielikuvitus ja liittokokous Suomen kameraseurojen liiton teemanäyttely järjestettiin marraskuussa Lempäälässä, uudessa Piippokeskukseksi nimetyssä kulttuuritalossa. Näyttelyn raadin muodostivat valokuvataiteen museon johtaja Asko Mäkelä ja valokuvaaja Merja Ojala. Näyttelyn avajaisten yhteydessä vietettiin myös SKsL:n 75vuotisjuhlia, samoin järjestävän seuran Mielikuvitus ry:n 20vuotisjuhlia. Avajaisissa kuultiin petokuvauksesta väitelleen tohtori Juha Suonpään luento. Liiton syyskokous pidettiin Valkeakoskella. Suuria muutoksia ei tullut, vaan hallitus jatkaa suunnilleen vanhalla kokoonpanolla. Ainoa muutos oli se, että pois jääneen tamperelaisen Pekka Pakulan tilalle valittiin uutena jäsenenä Janne Leppänen Haminasta. Tämä on positiivista, koska pääkaupunkiseudulle ja Pirkanmaalle painottuneeseen liittohallitukseen saatin nyt toi- nenkin edustaja Kaakkois-Suomesta oman seuramme Tatu Kososen jatkaessa liiton puheenjohtajana. Hallituksessa jatkavat myös Reino Havumäki (Nurmijärvi), Leena-Maija Lindqvist (Hämeenkyrö), Sakari Mäkelä (Siuntio), Monica Nordling (Helsinki), Raimo Paukku (Valkeakoski) sekä Marko Seppälä (Rauma). Myös Kari Tolonen (Lempäälä) jatkaa liiton toiminnanjohtajana. Vielä erikseen on mainittava, kuinka hyvällä mallilla kulttuurin tekeminen on teemanäyttelypaikkakunnalla eli Lempäälässä. Kuntahan on kokoluokaltaan (noin asukasta) jotain Joutsenon ja Imatran välimaastosta. Pienistä resursseista huolimatta paikallisen liike-elämän ja kunnan yhteistyöllä paikkakunnalle on saatu hyvälle paikalle, aivan rautatieaseman viereen vanhasta teollisuusrakennuksesta muokattu kulttuurikeskus, josta ei tila lopu kesken. Tällaista ei satu meilläpäin! Itä-Länsi Haminan kirjaston galleriassa oli joulukuussa esillä neljän mustavalkokiihkoilijan kuvia yhteisnäyttelynä. Sami Tahko (Kotka) ja Tatu Kosonen edustivat ItäSuomea, Tommi Laitio (Hämeenlinna) ja Marko Seppälä (Rauma) länttä. 7.

8 Saimaan kameraseuran näyttely Retnografonomia oli esillä Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksessa Joulunäyttely Retnografonomia Saimaan kameraseura piti joulukuussa näyttelyn KaakkoisSuomen valokuvakeskuksessa. Näyttelyn nimenä oli Retnografonomia, ja siinä nähtiin kuvia seuran pitkäaikaisilta jäseniltä Matti Jalkaselta, Aulikki Korpela-Taimelalta, Anu Kososelta, Tatu Kososelta, Tommi Kähärältä, Marianne Stelanderilta ja Marko Taimelalta. 8. Kuvat oli koottu joulun tienoon kokoomanäyttelyn hengessä. Mukana oli sekä mustavalkoisia että värillisiä vedoksia. Koska näyttelyn järjestelyt kuitekin hoidettiin aika vauhdikkaasti, jäi innokkaita kuvaajia valitettavasti myös ulkopuolelle. Mutta ehkäpä vuonna 2008? Hyvä perinne on aluillaan...

9 Valokuvakeskuksessa tavataan! Tulevia näyttelyitä 9.1. klo 18 tammikuun näyttelyiden avajaiset Juha-Allan Ekholm: Replay - kaupunki roolipelin läpi (suuri tila) ja Esko Naskali: Pierre X (pieni tila), lisätietoja ohessa 6.2. klo 18 helmikuun näyttelyiden avajaiset Ismo Luukkonen (suuri tila) ja Marko Taimela (pieni tila) 5.3. klo 18 maaliskuun näyttelyiden avajaiset Arto Korhonen (suuri tila) ja Juha Partanen (pieni tila), molemmilta musiikkiaiheisia valokuvia (pääsiäisen ajan keskus suljettu) 9.4. klo 18 huhtikuun näyttelyiden avajaiset Seppo Kiljunen (suuri tila) ja Tuuli Truhponen (pieni tila) Valokuvakeskus avoinna näyttelyiden aikana ke-pe klo ja la-su Näyttelyihin on vapaa pääsy. Tammikuun näyttelyistä Valokuvakeskuksen suuressa tilassa nähdään tammikuussa turkulaisen JuhaAllan Ekholmin valokuvia. Ekholm tunnetaan parhaiten lähiöelämän kuvauksestaan, joka on nähty nimellä Keskipäivän haave myös Lappeenrannassa, galleria Pihatossa, vuonna Näyttelyssä Replay kaupunki roolipelin läpi kaupunki näyttäytyy totutusta poikkeavalla tavalla taiteilijan luoman roolipelin läpi katsottuna. Roolipeli paljastaa vaihtoehtoisia merkityksiä tutulle ja tunnistettavalle, rakentaen uusia kertomuksia. Välineinä taiteilijan luomassa roolipelissä ovat pelikortit, joita nähdään dataprojektoriesityksenä, sekä kehystetyt työt, triptyykit, jotka syntyivät pasianssin tuottamista kolmen kortin sarjoista digitaalikameralla kuvaten. Valokuvakeskuksen pienessä galleriassa nähdään valokuvia helsinkiläiseltä Esko Naskalilta. Naskali on itseoppinut valokuvauksen harrastaja, jonka päätyö on television puolella. Näyttelyn Pierre X kuvat ovat eräänlaisia reproduktioita suomalaisen nyky(taide)valokuvauksen keskeisistä teoksista. Näyttelyllään Naskali onkin halunnut kokeilla sekä taidevalokuvauksen normeja että sitä, onko tavallisen harrastajan mahdollista ottaa niin sanottu taidevalokuva. KAAKKOIS-SUOMEN VALOKUVAKESKUS Snellmaninkatu 13 A, Lappeenranta (käynti pihan puolelta) tj Anu Kosonen

10 Kilpolla on asiaa GP-1: Luonto Seuramme perinteinen GPosakilpailuiden sarja on päätetty elvyttää henkiin viiden vuoden tauon jälkeen. Hallitus laati uudet kilpailusäännöt. Ne ovat seuraavalla aukeamalla. Kilpailun lajityyppi on kai luontokuva. Hyviä luontokuvaajia seurastamme löytyy useampikin. Hallitus toivoo runsasta osallistumista! Vanhoihin sääntöihin eroa on siinä, että SKsL:n ja FIAP:n näyttelyihin osallistumisesta palkitaan nyt entistä paremmin. Myös kuvatiedostot on otettu sääntöihin mukaan. Kuvat voi tuoda jäseniltaan Tai toimittaa mennessä Kaakkois-Suomen valokuvakeskukseen (Snellmaninkatu 13 A, ke-pe 12-17, la-su 12-15) Vuoden ensimmäinen osakilpailu on perinteinen talvikuvakilpailu. Sen aiheeksi on valittu Luonto. Aihe on sattumalta sama kuin liiton teemanäyttelyssä ensi syksynä, eli hyvä tilaisuus sparrata jo oman porukan kesken sitä varten. Tai postittaa viimeistään osoitteella Saimaan kameraseura ry, PL 49, Lappeenranta Tuloksia katsellaan ja arvosteluja kuunnellaan huhtikuun jäsenillassa klo 18 keskuksella. Kilpailun aikataulu on seuraava: Nyt on aika tsempata (kuva: Tommi Kähärä) 10.

11 Suomen kameraseurojen liiton vuosinäyttely 2008 Vammalassa Kuvat lähetetään viimeistään osoitteella Vammalan kameraseura ry, PL 99, Vammala. Kolme sarjaa: A: mustavalkoiset ja värilliset kuvat ja kuvakokonaisuudet (maksimikoko 40x50 cm sis. paspiksen), B: projisoitavat teokset (diat ja kuvatiedostot), C: vapaa sarja (teokset, jotka eivät kuulu muihin sarjoihin). Lisäksi erityinen vuoden kuvaaja -sarja (tarkemmin alla). 29-v. ja nuoremmat puoleen hintaan. Sähköisen kuvat voi lähettää myös suoraan sähköpostitse osoitteeseen Osallistumismaksu on 4 euroa / teos, ja se maksetaan tilille Näyttely on esillä Vammalan Jaatsilla (Akseli Gallen-Kallelan lapsuudenkoti) , ma-pe ja la Näyttelyn avajaiset pidetään 1.3. klo 17.30, ja Vammalan kameraseuran 30-vuotisjuhlaillallinen Liekorannassa klo Hinta 35 eur/henkilö, varaukset Jaakko Lampimäki puh SKsL:n kevätkokous pidetään Liekorannassa su klo 10. Tarkemmin liiton kotisivuilla euroa?! Kaakkois-Suomen valokuvakeskukseen klo 17 mennessä tuodut kuvat lähetetään yhteislähetyksenä, seura maksaa postikulut. Haluatko tienata Suomen kameraseurojen liiton vuosinäyttelyn yhteydessä käydään tänä vuonna SKsL:n Vuoden kuvaaja -kisa aiemmasta poiketen omana sarjanaan. Siihen osallistutaan 3-5 kuvan kokoelmalla. Kuvakoko tai teosten ulkomitta on 40x50 cm. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kuvat on laitettava yhtenäisiin paspiksiin, joiden koko on 40 x 50 cm, tai tehtävä suoraan sen kokoisiksi. Kuvat voivat olla mustavalkoisia tai värillisiä. Osallistumismaksu on 4 euroa/kuva. Vuosinäyttelyn raati valitsee tarjotuista tietenkin Vuoden kuvaajan, mutta ei tässä vielä kaikki: Neljä parasta kuvakokonaisuutta pääsee edustamaan Suomen kameraseurojen liittoa Fotofinlandiakisaan, jonka kuvat ovat esillä Sanomatalossa Samalla nämä sarjat kisaavat Fotofinlandian pääpalkinnosta, joka on euroa rahaa. Aika hyvä syy kuulua jäsenenä paikalliseen kameraseuraan! Merkitse kuvien taakse selvästi kuvien esitysjärjestys: Vuoden kuvaaja -sarja 1/5, Vuoden kuvaaja -sarja 2/5, jne. 11.

12 Uudet kilpailusäännöt Voimassa alkaen 1. Yleistä Valokuvakilpailut ovat tärkeä osa Saimaan kameraseura ry:n (myöhemmin: seura) toimintaa. Ne kannustavat jäseniä tuomaan kuviaan kokouksiin nähtäviksi. Kuva-arvioinnin tulee olla tekniseen osaamiseen ja visuaaliseen ilmaisuun opastavaa, tarvittaessa myös kannustavaa. Kaikki esille tuotavat kuvat on arvioitava. 2. Kilpailut Seura järjestää vuosittain kolme GPosakilpailua. Ne on nimetty talvikuvakilpailuksi (järjestetään tammitoukokuussa), kesäkuvakilpailuksi (järjestetään elo-lokakuussa) sekä vuosi kilpailuksi (järjestetään joulukuussa). Talvi- ja kesäkuvakilpailuihin seuran hallitus valitsee aiheen, mutta vuosikilpailu kilpaillaan ilman aihetta. Talvikuvakilpailun aiheeksi pyritään valitsemaan Suomen kameraseurojen liiton kulloisenkin teemanäyttelyn aihe. Hallitus voi päättää, että kuukausittaisen jäsenillan yhteydessä järjestetään Kuukauden kuva -kilpailu. Siihen voi osallistua sellaisilla kuvilla, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet Kuukauden kuva -kilpailuun. Kilpailuun osallistuvien kuvien tulisi olla tuoreita. Kuva: Juha Turunen 12.

13 3. Sarjat Seuran GP-osakilpailuissa on kolme sarjaa: A. Mustavalkoiset vedokset ja kuvakokonaisuudet B. Värilliset vedokset ja kuvakokonaisuudet C. Projisoitavat teokset eli diat ja kuvatiedostot Kuukauden kuva -kilpailuissa ei ole sarjoja, vaan kaikki kuvat kilpailevat samassa sarjassa. 4. Osallistumisoikeus Seuran kilpailuihin on osallistumisoikeus kaikilla seuran jäsenillä heidän itse ottamillaan valokuvilla. GP-osakilpailuissa yhden henkilön osallistumisoikeus on kuitenkin rajattu maksimissaan neljään teokseen per sarja per kilpailu. GP-osakilpailuissa ei saa osallistua sellaisilla teoksilla tai niiden rinnakkaisteoksilla, jotka on aiemmin palkittu joko itsenäisinä teoksina tai osana kuvakokonaisuutta GPosakilpailuissa. Digitaalisesti koostettujen kuvien kaikkien kuvaoriginaalien tulee olla osallistujan itsensä kuvaamia ja koostamia. Kuvalähetysten mukaan suositellaan liitettäväksi kuvaluettelo. 5. Pisteet Seuran GP-osakilpailuissa jaetaan jokaisessa sarjassa pisteitä seuraavasti: 1) 15 pistettä, 2) 12 pistettä, 3) 10 pistettä, 4) 8 pistettä, 5) 6 pistettä, 6) 5 pistettä, 7) 4 pistettä, 8) 3 pistettä 9) 2 pistettä, 10) 1 piste. Jos sama henkilö sijoittuu yhdessä kilpailussa samassa sarjassa useammalla kuin yhdellä teoksella, saa hän parhaasta sijoituksesta normaalit pisteet, mutta muista sijoituksista vain yhden pisteen kustakin. Jokaisesta kuukauden kuvasta saa kolme pistettä. Seuran hallitus voi päättää, että jostain muusta kilpailusta (esim. perinteinen Lappeenranta-Imatra -kilpailu) jaetaan GP-pisteitä. Tällöin pisteitä jaetaan sijoituksista siten, kuin ne olisivat olleet sijoituksia GPosakilpailuissa. Suomen kameraseurojen liiton vuositai teemanäyttelyyn hyväksytystä teoksesta saa kolme GP-pistettä. Näyttelyssä saadusta kunniakirjasta saa toiset kolme pistettä lisää. SKsL:n vuoden kuvaajan tai vuoden nuoren kuvaajan arvonimestä saa 10 pistettä. Jos seura palkitaan näyttelyssä menestyneimpänä kameraseurana, saavat kaikki näyttelyyn kuviaan lähettäneet henkilöt yhden pisteen. Jokaisesta FIAP:n suojelemaan kansainväliseen näyttelyyn saadusta hyväksynnästä saa yhden pisteen. 6. Vuoden kuvaaja Vuoden kuvaajaksi nimetään se henkilö, joka yhden kalenterivuoden aikana kerää eniten GP-pisteitä. Kaikkien pisteiden mennessä tasan ratkaisee voittajien keskinäisen järjestyksen pelkissä GP-osakilpailuissa kerättyjen pisteiden lukumäärä. 13.

14 Jos nekin menevät tasan, ratkaisevat GP-osakilpailuiden sarjakohtaisten ykköstilojen lukumäärä, sen jälkeen kakkostilojen lukumäärä, jne. Jos Vuoden kuvaajaa ei vieläkään saada valittua, määrätään lopullinen järjestys arvalla. Vuoden kuvaaja nimitetään vuosikilpailun tulosten julkistamisen yhteydessä. FIAP:n näyttelyistä kerättyjä pisteitä laskettaessa otetaan huomioon vain ne, joiden tulokset on julkaistu ennen vuosikilpailun kuvien arvostelupäivää. Loput pisteet siirretään automaattisesti seuraavalle vuodelle. Osallistujien on itse ilmoitettava pisteet seuran hallitukselle ennen vuosikilpailun tulosten julkistamista. 7. Vedokset Vedosten etupuolella ei saa kuvaajan nimeä, ellei se olennaisena osana teokseen. olla liity Seuran varsinaisiin kilpailuihin osallistuvien vedosten tulee olla kooltaan 15x15-50x60 cm. Tämä mitta sisältää mahdollisen passepartout-kehyksen. Vedoksen maksimipaksuus passepartout ja pohjustus mukaanlukien on 3 mm. Vedosten taakse on merkittävä kuvaajan nimi ja yhteystiedot sekä mahdollinen teoksen nimi. Selvyyden vuoksi suositellaan merkitsemään myös sen kilpailun nimi ja sarja, johon teos osallistuu. Kuukauden kuva -kilpailuihin osallistuvilla vedoksilla ei ole kokorajoitusta. Koska kilpailijat ovat läsnä, ei tunnistetietojen merkitseminenkään ole pakollista Diat Diojen tulee olla kehystettyjä 5x5 cm kehykseen. Kehykseen tulee merkitä kuvaajan nimi sekä mahdollinen teoksen nimi. Tarrojen käyttäminen on sallittua edellyttäen, etteivät ne vaikeuta teoksen esittämistä. Dia, joka juuttuu projektoriin huonon kehystyksen vuoksi, voidaan hylätä. Kehykseen on merkittävä projisointimerkki (mieluimmin punainen ympyrä) kuvan vasempaan alakulmaan kuvaa oikein päin katsottaessa. Kaikkien kilpailua varten tehtyjen merkintöjen tulee olla kehyksen valkoisella puolella. 9. Kuvatiedostot Dataprojektorilla esitettävien kuvatiedostojen on oltava jpg-tiedostoja, kuvan mitat (vaaka x pysty) 1024 x 768 pikseliä. Mitoiltaan pienempi kuva on täydennettävä mustalla (tai muun värisellä) reunuksella mainitun kokoiseksi. Suurin sallittu tiedostokoko on 600 kilotavua. 10. Järjestäjän oikeudet ja velvollisuudet Seuralla on oikeus julkaista ilman palkittuja kuvia vapaasti seuran omissa julkaisuissa ja seuran kotisivuilla, sekä muutenkin kilpailutuloksiin liittyvän tiedottamisen yhteydessä. Kilpailuteokset on palautettava kuvaajille viim. toisessa jäsenillassa kilpailutulosten julkaisun jälkeen. Järjestäjä ja arvostelijat ovat velvollisia käsittelemään teoksia huolellisesti, mutta eivät ole korvausvelvollisia vahinkotai katoamistapauksissa.

15 Linssilude Anteeksi, minun pitäisi päästä tähän kuvaamaan OK, sori vaa Asia selvä, sir Pardon! Menin jo! klik! 15.

16 16.

17 Kansainvälisiä näyttelyitä 2008 Nyt uudetkin harrastajat lähettämään kuvia kansainvälisiin näyttelyihin! FIAP:n näyttelyistä entry formit (ilmoittautumiskaavakkeet) ja säännöt löytyvät nettisivulta lu/public/suyswill/index.html Sivustolle tipahtelee näyttelyjä lisää pikkuhiljaa, joten kannattaa käydä kurkkaamassa aina silloin tällöin. Talleta osoite vaikka suosikkeihisi! Lyhenteiden selityksiä: AV = äänidiaohjelmat, clo = closing day eli viimeinen sisäänjättöpäivä, JUR = raadituspäivä, NOT = näyttelyn järjestäjän lähettämien tulostietojen lähettämispäivämäärä, EXH = näyttelyn avajaispäivä, CAT = näyttelyluettelon taso/tähdet (0 = kuvaton, 1 = luettelomainen, vähän kuvia, 2 = vaatimaton painoasu, ei värikuvia, 3 = tyydyttävä, 4 = paljon kuvia, hieno painoasu, 5 = korkealuokkainen painoasu, CAT? = ei aikaisempaa luetteloa), IRC = postin kv. vastauskuponki, SEC = sections, sarjat (MP = mustavalkoiset ja monokromaattiset kuvat, CP = värivedokset, NP = luontovedokset, P-JP = fotojournalistiset vedokset - ei tarkoita lehtikuvia - HP = huumorivedokset, FFP = henkilömuotokuvavedokset, P-TP = matkailukuvavedokset, FSP = vapaat valokuvavedokset, DIG = digitaalisessa muodossa olevat kuvat, DIGP = digitaalisesti tehdyt vedokset, EXPP = Kuva: Tommi Laitio (näyttelystä ItäLänsi). Kuva on menestynyt maailmalla eli ei se kansainvälinen näyttelytoiminta tämän vaikeampaa ole! kokeelliset vedokset, CS = väridiat, EXPCS = kokeelliset väridiat, CON = nykykuvat, CR = luovat kuvat / muutettu todellisuus, NS = luontoväridiat, P-JS = fotojournalistiset väridiat, P-TS = matkailuväridiat, PFS = henkilömuotokuvaväridiat, HS = huumoriväridiat, SS = stereodiat. Kysy lisää Suomen kameraseurojen liiton kansainvälisten asioiden hoitaja neuvoo mielellään näissä asioissa. Yhteystiedot: Leena-Maija Lindqvist, Lemmenpolku 21, Kyröskoski, puh , sähköpostios. SKsL:n kotisivuille (http://www.sksl.fi/ ja alaotsikko näyttelyt) kootaan myös silloin tällöin listoja tulevista näyttelyistä, samoin Kamera-lehteen. Tässä esimerkkinä pari ensimmäistä: 2008/015 Maitland International Salon of Photography, sarjat M/CP/CS. Sarjoja 5 kpl. Open + Nature prints and slides. CLO: 07/01/2008. Maksut USD 14,- / first section; each sect. more USD 12,- / RG. JUR: 11/01/2008. INFO: Maitland Salon Committee, Mr. J. Thomson, P.O. Box 144, AU-2320 Maitland / Australie. NOT: 18/01/2008, EXH: 11/02/2008, RET: 22/02/2008, CAT: *** 2008/010 Swansea City Exhibition of International Photography, sarjat M & or CP/PI. Sarjoja 3 kpl. Prints = open, PI = Open, PT & NAT. CLO: 11/01/2008. Maksut 9,-; 12,- or 15,- (USD 13,-; 17,- or 21,-) for 1, 2 or 3 sect. + return postage. JUR: 18/01/2008. INFO: Swansea Camera Club, Mr. Philip Davies, Chapel House, Oxwich Green, SA3 1LU Gower / Pays de Galles. NOT: 25/01/2008, EXH: 01/02/2008, RET: 15/03/08 CAT****, 17.

18 MFIAP:ia hakemaan joukolla MFIAP-arvonimeä haetaan 20 kuvan portfoliolla. Kaikkien kuvien on oltava ennen julkaisemattomia. MFIAP:ia voi hakea, kun EFIAP:n myöntämisestä on kaksi vuotta. Suomeen tuli ensimmäinen MFIAP 2007, mutta meidänkin seurassamme on runsaasti kansainvälistä näyttelytoimintaa harrastavia, joilla on jo EFIAP-arvonimi. Hakemukset+portfoliot toimitetaan liiton FIAP-yhteyshenkilölle LeenaMaija Lindqvistille mennessä (yhteystiedot ed. sivulla). Nyt siis vain pohtimaan omaa portfoliota ja hakemus sisään, jotta saamme Suomeen useampiakin MFIAP-arvonimen haltijoita. SKsL:n ja FIAP:n arvonimien haku Suomen kameraseurojen liiton arvonimet ovat haettavana mennessä, ja FIAP:n arvonimet mennessä (paitsi MFIAP). Arvonimiä SKsLA*, SKsLB* ja SKsLC* haetaan liiton vuosinäyttelyn yhteydessä arvioitavalla työnäytteellä, jossa on 12 teosta. SKsL:n mestarin arvo (SKsLM): Arvonimeen vaaditaan kuvaajan teosten hyväksyminen SKsL:n vuositai teemanäyttelyyn väh. kuutena (6) eri vuonna, sekä vähintään 30 näyttelyistä kerättyä pistettä. 100 Kirjainlyhenteet edellä vastaavat liiton näyttelyiden sarjajakoa. Arvonimen hakijan on ilmoittauduttava etukäteen mennessä. Suurmestarin arvo (SKsLSM): Kuvaajan teosten hyväksyminen vuosi- tai teemanäyttelyyn vähintään 10 eri vuonna, sekä vähintään 60 näyttelyistä kerättyä pistettä, sekä mestarikuvaajan arvo. 150 Eminenssikuvaajan arvo (SKsLE): Kuvaajan teosten hyväksyminen vuosi- tai teemanäyttelyyn vähintään 13 eri vuonna, sekä vähintään 100 näyttelyistä kerättyä pistettä, sekä suurmestarikuvaajan arvo. 200 Pisteitä saa kaikista vuosinäyttelyistä, ja vuoden 2000 ja sen jälkeen pidetyistä teemanäyttelyistä. Tarkemmin 18. Artiste FIAP (AFIAP): Arvonimeä voi hakea sinä vuonna, jona tulee kuluneeksi viisi vuotta ensimmäisestä hyväksymisestä FIAP:n näyttelyyn. Hyväksymisiä tulee olla vähintään 10, vähintään viidellä eri kuvalla. Hyväksymiset pitää olla vähintään viidestä eri näyttelystä ja kolmesta eri maasta. Kiertonäyttely (circuit) lasketaan yhdeksi näyttelyksi. 150 Excellence FIAP (EFIAP): Arvonimeä voi hakea sinä vuonna, jona tulee kuluneeksi kolme vuotta AFIAP:n myöntämisestä. Hyväksymisiä tulee olla vähintään 50 kpl, 20 tai useammalla eri kuvalla. Hyväksymiset pitää olla vähintään kymmenestä eri näyttelystä ja viidestä eri maasta. 200

19 Tapahtumakalenteri Tammikuu Maaliskuu Kuvien viimeinen lähetyspäivä Vammalaan SKsL:n vuosinäyttelyyn. Kuvat lähetetään osoitteella Vammalan kameraseura ry, PL 99, Vammala SKsL:n vuosinäyttelyn avajaiset ja liiton sääntömääräinen kevätkokous Vammalassa. Jäsenilta Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksella (Snellmaninkatu 13 A) klo Tarkemmin Illan vieraana kunniajäsenemme Esko Turkkila, joka näyttää kuvia vuosien varrelta teemalla Vanhaa ja vielä vanhempaa. Jäsenilta Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksella (Snellmaninkatu 13 A) klo 18. Illan vieraana kunniajäsenemme Tapani Räsänen, joka näyttää luontokuvia. Kahvitarjoilu. Kahvitarjoilu Helmikuu Jäsenilta Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksella (Snellmaninkatu 13 A) klo 18. Kuvat joko jäseniltaan, valokuvakeskukseen tai postilokeroon (Saimaan kameraseura ry, PL 49, L:ranta). Illan vieraana Tommi Kähärä mustavalkoisine kuvineen. Kahvitarjoilu. KUTSU Saimaan kameraseura ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksessa (Snellmaninkatu 13 A, käynti pihan puolelta) maanantaina klo Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat vv Kuvien viimeinen lähetys-/ toimituspäivä talvikuvakilpailuun (GP-1). Huhtikuu Jäsenilta Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksella (Snellmaninkatu 13 A) klo 18. Kevätkokous, eli muistellaan mitä tapahtui vuosina Talvikuvakilpailun (GP-1) tulokset, kuvien katselua ja arvostelun kuuntelua. Kahvitarjoilu. 19.

20 Liity jäseneksi! Saimaan kameraseura ry etsii uusia jäseniä, koska vanhoja on niin vähän. Jäseneksi kelpaavat kaikki valokuvauksesta kiinnostuneet, niin ammattilaiset kuin harrastajatkin. Jäseneksi on helppo liittyä. Helpoiten liittyminen onnistuu ottamalla yhteyttä sihteeriin: Anu Kosonen, p , Toimintaan pääset heti mukaan ilman sen kummempia muodollisuuksia. Voit myös liittyä maksamalla jäsenmaksun seuran tilille ja merkitsemällä viestiosaan tiedoksi nimesi ja yhteystietosi (ainakin postiosoite). Jäsenmaksua vastaan saat 3-5 kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenlehden Positiivin, oikeuden käyttää seuran kalustoa ja tiloja, sekä mahdollisuuden ottaa osaa kaikkeen seuran toimintaan. Jäsenmaksu sisältää myös Suomen kameraseurojen liiton jäsenmaksun.

SEURALAISEN KÄSIKIRJA

SEURALAISEN KÄSIKIRJA SEURALAISEN KÄSIKIRJA SAIMAAN KAMERASEURA RY PL 49 53101 Lappeenranta Sisällysluettelo Saimaan Kameraseura ry...4 Esittely... 4 Sääntömääräiset kokoukset...4 Hallitus... 5 Tilintarkastajat... 5 Liittyminen

Lisätiedot

Jäsentiedote 5 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 5 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 5 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY LÄMPIMÄT KIITOKSET LUOTTAMUKSESTA JA YHTEISTYÖSTÄ! Vuoden viimeinen jäsentiedote on samalla viimeinen minun tekemäni. Olen joka syksy muistuttanut

Lisätiedot

Jäsentiedote 5 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 5 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 5 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Tiedottaminen jatkuu Tiedotustoiminta taitaa olla edelleen kuumimpia kysymyksiä SKsL:n osalta, Klik-lehden jäätyä unholaan. Vuoden 2005 ehkä tärkeimpiä

Lisätiedot

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 4 / 2009 Saimaan Kameraseura ry Saimaan kameraseura ry on Lappeenrannan kaupungin ja Etelä-Karjalan maakunnan asukkaille tarkoitettu yhdistys. Sen tarkoitus on ylläpitää

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 1 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 1 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 1 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Kevätkokous Lappeenrannassa 24.5.2009 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina 24.5.2009

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 4 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 4 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 4 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Syyskokous Naantalissa 29.11.2009 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous sunnuntaina 29.11.2009 klo 10.00

Lisätiedot

Syys-loka 4 / 2007. Uutiset

Syys-loka 4 / 2007. Uutiset Syys-loka 4 / 2007 Uutiset Kerhojen kuulumiset - Avautuvat näyttelyt - Tulevat kurssit Kannen kuva Mikael Rantalainen Kameraseuran jäsen Mikael Rantalainen näytti kuviaan Uudesta Seelannista Opintokerhon

Lisätiedot

LOVIISAN KAMERASEURA ry LOVISA KAMERAKLUBB rf TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 PUHEENJOHTAJAN KATSAUS TOIMINTAVUOTEEN 2010

LOVIISAN KAMERASEURA ry LOVISA KAMERAKLUBB rf TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 PUHEENJOHTAJAN KATSAUS TOIMINTAVUOTEEN 2010 LOVIISAN KAMERASEURA ry LOVISA KAMERAKLUBB rf TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 PUHEENJOHTAJAN KATSAUS TOIMINTAVUOTEEN 2010 Loviisan Kameraseuralla oli edessään uusi haaste. Järjestimme Suomen Kameraseurojen

Lisätiedot

Nyt viisi vuotta oltuani toiminnanjohtajana, että paljon hyvää on tapahtunut näiden vuosien aikana. Koko tämän

Nyt viisi vuotta oltuani toiminnanjohtajana, että paljon hyvää on tapahtunut näiden vuosien aikana. Koko tämän TAMMI- HELMIKUU UUTISET 1/2013 PÄÄKIRJOITUS Olen valokuvannut pikkutytöstä lähtien. Kameraseurassa aloitin 90- luvun puolessa välissä. Pimiökurssin käytyäni vietin suuren osan vapaa-ajastani mustavalkokuvia

Lisätiedot

tapaan elokuussa. ponnistelut tuottivat hyviä tuloksia keväästä 2013 alkaen, kun ensimmäiset

tapaan elokuussa. ponnistelut tuottivat hyviä tuloksia keväästä 2013 alkaen, kun ensimmäiset TAMMI- HELMIKUU UUTISET 1 / 2014 PUHEENJOHTAJALTA LYHYT KATSAUS YHDIS- TYKSEN VUODEN 2013 TOIMINTAAN. Kameraseura ry:n seuratoiminta oli vuonna 2013 aktiivista, toiminnan periaatteiden säilyessä vakiintuneissa

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 3 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Syyskokous Valkeakoskella 11.11.2007 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 11.11.2007

Lisätiedot

1/2012. VUODEN KUVAAJA -kilpailu käynnistyi Kuusamon kutsu Lähdetään Setusenmaalle! ja paljon muuta luettavaa

1/2012. VUODEN KUVAAJA -kilpailu käynnistyi Kuusamon kutsu Lähdetään Setusenmaalle! ja paljon muuta luettavaa 1/2012 Rauman Kameraseura ry:n jäsenlehti VUODEN KUVAAJA -kilpailu käynnistyi Kuusamon kutsu Lähdetään Setusenmaalle! ja paljon muuta luettavaa 2 SISÄLTÖ 4 Päätoimittajan mietteitä 5 Puheenjohtajalta 6

Lisätiedot

SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY THE ASSOCIATION OF FINNISH CAMERA CLUBS Tässä lehdessä: Kohti juhlavuotta 2012 s.2 FIAP:n arvonimet, Finland Circuit s.2 FIAP:n biennaalit, Vuosinäyttely s.3 Nuorten kuvia

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 3 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Syyskokous Helsingissä 12.10.2008 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 12.10.2008

Lisätiedot

2/2012 R a u m a n K a m e r a s e u r a r y : n j ä s e n l e h t i 1

2/2012 R a u m a n K a m e r a s e u r a r y : n j ä s e n l e h t i 1 2/2012 Rauman Kameraseura ry:n jäsenlehti 1 4th Finland Circuit: 1st Rauma Salon KILPAILUKUTSU KAIKILLE VALOKUVAAJILLE Maailmalla suuren suosion saanut circuitvalokuvakilpailu järjestetään nyt Suomessa

Lisätiedot

pahtumamme ansiosta. Valokuvauksen parasta antia on ilo itselle sekä muille.

pahtumamme ansiosta. Valokuvauksen parasta antia on ilo itselle sekä muille. MARRAS- JOULUKUU UUTISET 5/2011 Kerhojen kuulumiset - Avautuvat näyttelyt - Tulevat kurssit PÄÄKIRJOITUS Kameraseuran 90-vuotisjuhlavuosi on tarjonnut hienoja tapahtumia sekä jäsenille että kaikille valokuvauksesta

Lisätiedot

Kerholehti nro 1, Helmikuu 2011

Kerholehti nro 1, Helmikuu 2011 Kerholehti nro 1, Helmikuu 2011 1 Rakkaudesta harrasteeseen! Lahden Radiokerhon jäsenmäärä on kasvanut tasaiseen tahtiin. Uusia jäseniä tulee - jos ei ihan viikoittain niin ainakin keskimäärin joka toinen

Lisätiedot

KAMERALEHTI, KAMERASEURA R.Y. KERTOMUS TOIMINNASTA 2013

KAMERALEHTI, KAMERASEURA R.Y. KERTOMUS TOIMINNASTA 2013 KAMERALEHTI, KAMERASEURA R.Y. KERTOMUS TOIMINNASTA 2013 Pääkirjoitus Kameraseura ry:n seuratoiminta oli vuonna 2013 aktiivista, toiminnan periaatteiden säilyessä vakiintuneissa ja hyväksi koetuissa muodoissaan.

Lisätiedot

tuoreempiin ovat jo hyvää vauhtia liikkeellä. Reilut 12 kuukautta kestänyt ja toimintaamme

tuoreempiin ovat jo hyvää vauhtia liikkeellä. Reilut 12 kuukautta kestänyt ja toimintaamme TOUKO- ELOKUU UUTISET 3/2013 PÄÄKIRJOITUS Vuoden 2012 Toimintakertomuksen pääkirjoitus Juhlavuosien jälkeen vuosi 2012 kului remonttien ja suurempien visiomietintöjen parissa.vuosi alkoi jäsenille kohdistetulla

Lisätiedot

PÄÄKIRJOITUS - URPO VÄISÄNEN

PÄÄKIRJOITUS - URPO VÄISÄNEN MAALIS- HUHTIKUU UUTISET 2/2011 Kerhojen kuulumiset - Avautuvat näyttelyt - Tulevat kurssit PÄÄKIRJOITUS - URPO VÄISÄNEN Kamera-lehti juhli viime vuonna 60 vuotista taivaltaan Suomen suurimpana valokuvausalan

Lisätiedot

OHJELMA. Kokoukset pidetään Kamera-galleriassa alkaen klo 18.00 lukuun ottamatta Lauantaikameroita ja poikkeuksia

OHJELMA. Kokoukset pidetään Kamera-galleriassa alkaen klo 18.00 lukuun ottamatta Lauantaikameroita ja poikkeuksia ELO- LOKAKUU UUTISET 4 / 2014 PUHEENJOHTAJALTA OHJELMA Kokoukset pidetään Kamera-galleriassa alkaen klo 18.00 lukuun ottamatta Lauantaikameroita ja poikkeuksia Kirjoitan tätä keskikesän koleudessa odotellen

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

KAMERALEHTI, KAMERASEURA R.Y. KERTOMUS TOIMINNASTA 2014

KAMERALEHTI, KAMERASEURA R.Y. KERTOMUS TOIMINNASTA 2014 KAMERALEHTI, KAMERASEURA R.Y. KERTOMUS TOIMINNASTA 2014 Pääkirjoitus Kameraseuran toimintaan antoivat kertomusvuonna leimansa talouden yleiset kehitystrendit ja seuran toimintaympäristön digitalisoituminen.

Lisätiedot

BirdLifen paikallistoimintamalli

BirdLifen paikallistoimintamalli BirdLifen paikallistoimintamalli ohjeita paikalliseen lintuharrastustoimintaan alueellisen lintuyhdistyksen sisällä Käyttöohje: Jos dokumentti näyttää pitkältä, lue aluksi sisällysluettelo ja kappaleet

Lisätiedot

Kameraseura ry:n vuosikokouksessa 8.3.2011 jaettiin P.K. Jaskari-stipendejä neljälle eri taholle yhteensä 1000 euroa.

Kameraseura ry:n vuosikokouksessa 8.3.2011 jaettiin P.K. Jaskari-stipendejä neljälle eri taholle yhteensä 1000 euroa. KERTOMUS TOIMINNASTA 2011 Vuonna 2011 juhlittiin 90 vuotta täyttävää Kameraseura ry:tä. Juhlavuoden ensimmäinen tapahtuma oli valokuvanäyttely Neljä väriä ja jokeri, jonka avajaisia vietettiin Kamera-galleriassa

Lisätiedot

Kerholehti nro 1, Helmikuu 2011

Kerholehti nro 1, Helmikuu 2011 Kerholehti nro 1, Helmikuu 2011 1 Rakkaudesta harrasteeseen! Lahden Radiokerhon jäsenmäärä on kasvanut tasaiseen tahtiin. Uusia jäseniä tulee - jos ei ihan viikoittain niin ainakin keskimäärin joka toinen

Lisätiedot

OH3AC News, kerholehti 1/2011, osa 2, sivut 20-38 Hallituksen kokousuutisia. Hallituksen kokous 7.2.2011. www.oh3ac.fi? Loput radiokamat kirpputorille

OH3AC News, kerholehti 1/2011, osa 2, sivut 20-38 Hallituksen kokousuutisia. Hallituksen kokous 7.2.2011. www.oh3ac.fi? Loput radiokamat kirpputorille Hallituksen kokous 7.2.2011 Kerhon hallitus kokoontui maanantaina 7.2.2011 kerholla avoimeen kokoukseen. Jäseniä sinkoilikin asemahuoneen ja kokoushuoneen välillä kuuntelemassa keskustelua ja antamassa

Lisätiedot

Muutoksia sosiaaliturvaan vuoden 2007 alusta. Esittelyssä Kirurgisen sairaalan osasto 5.

Muutoksia sosiaaliturvaan vuoden 2007 alusta. Esittelyssä Kirurgisen sairaalan osasto 5. Uumunen 1/2007 1 2 Uumunen 1/2007 09 Elinsiirtotoimisto hoitaa siirron kaikki käytännön järjestelyt. 22 15 08 Muutoksia sosiaaliturvaan vuoden 2007 alusta Esittelyssä Kirurgisen sairaalan osasto 5. Lomadialyysi

Lisätiedot

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2/2009. Luottamustoimia haettavana!

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2/2009. Luottamustoimia haettavana! Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2/2009 Luottamustoimia haettavana! Pirkanmaan Ekonomit ry Puheenjohtajan puheenvuoro Puheenjohtaja omaa rahaa iskemässä Hyvä Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsen! Toivottavasti

Lisätiedot

F i LM A A J A. FiLMi- JA ViDEOKUVAUKSEN ERiKOiSLEHTi 1/2012

F i LM A A J A. FiLMi- JA ViDEOKUVAUKSEN ERiKOiSLEHTi 1/2012 F i LM A A J A FiLMi- JA ViDEOKUVAUKSEN ERiKOiSLEHTi 1/2012 JULKAISIJA: Filmi-ja Videokuvaajien Liitto ry Film- och Videoamatörförbundet ry (FVL) TOIMITUS: Pentti Kemppinen TAITTO: Päivi Mäkelä Kirkkonummen

Lisätiedot