Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL Lappeenranta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura"

Transkriptio

1 SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 4 / 2009

2 Saimaan Kameraseura ry Saimaan kameraseura ry on Lappeenrannan kaupungin ja Etelä-Karjalan maakunnan asukkaille tarkoitettu yhdistys. Sen tarkoitus on ylläpitää ja edistää valokuvauksen ja valokuvataiteen harrastusta ja tasoa, sekä koota harrastajat yhteiseen toimintaan. Tarkoituksena on myös uudistaa ja kehittää kansalaisten käsitystä valokuvataiteesta. Seura on Suomen kameraseurojen liiton ja sitä kautta myös Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry:n ja Fédération Internationale de l'art Photographique:n jäsen. Seura on perustettu vuonna Positiivi Saimaan kameraseuran jäsenlehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehti postitetaan kaikille seuran jäsenille. Sitä jaetaan Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksessa (Snellmanink. 13) ja lappeenrantalaisissa valokuvaliikkeissä. Seuraava numero ilmestyy maaliskuussa. Kansikuva Juna kulkee Lappeenrannan kirkon ohitse; Gunnar ja Heikki Grönqvistin kilpailukuvakokoelmista, Etelä-Karjalan museo. Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL Lappeenranta Hallitus 2010 Puheenjohtaja Tatu Kosonen p Hallituksen jäsen Anu Kosonen p Hallituksen jäsen Aulikki Korpela-Taimela p Hallituksen jäsen Olli Räty p Hallituksen jäsen Marko Taimela p Hallituksen jäsen Tommi Kähärä p Varajäsen Eija Hirvi-Talka Varajäsen Maarit Välikauppi 2.

3 Puheenjohtajalta Vuosi lähestyy jälleen loppuaan, ja ainakin itsestäni tuntuu, että se tapahtuu aivan ennätysnopeasti. Ikinä ei yksi vuosi ole mennyt niin nopeasti ja tuntunut niin lyhyeltä ajalta, kuin nyt vuonna Saimaan kameraseurassa on tätä nykyä 70 jäsentä, joka on ennätys koko sinä aikana, kun olen itse seuraan kuulunut. Korkeammalla koko seuran historiassa ollaan itse asiassa oltu vain 1980-luvun hurjina vuosina! Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö seuraamme mahtuisi vielä uusia jäseniä. Säännöllisen pienryhmätoiminnan kehittämiseksi sopiva jäsenmäärä liikkuu omasta mielestäni noin tienoilla, ja erityisesti aktiivijäsenistön lukumäärän kasvattaminen edelleen on haasteemme. Hallituksessa tapahtui vain pieniä muutoksia vuoden 2010 osalta, ja niinpä valitulla reitillä on edelleen hyvä jatkaa. Ensi vuoden toiminta noudattelee vuosien mallia, mutta toki pyrimme kehittämään toimintaamme edelleen yhä paremmin jäsenistömme näköiseksi. Joka tapauksessa lämpimät kiitokset jatkokaudesta koko hallituksen puolesta! Tatu Kosonen puheenjohtaja Puheenjohtaja nautti suunnattomasti Vanhaa ja uutta Lappeenrantaa -näyttelystä, ja on mielissään sen saamasta näkyvyydestä paikallismediassamme. Hyvä syy kuvata lisää! 3.

4 Näkymä linnoituksesta satamaan marraskuussa 2009 Vanhaa ja uutta Lappeenrantaa Näyttelyvuotemme huipentui odotetusti Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen ja Etelä-Karjalan museon kanssa yhteistyössä toteutettuun suurprojektiin Vanhaa ja uutta Lappeenrantaa. Kyseessä on varsinainen herkkupala ainakin kaupungin asukkaille, ja mukana on kuvia 1930luvulta kirjaimellisesti nykypäivään asti. Tuoreimmat kuvat on nimittäin kuvattu samana päivänä, kun näyttely avattiin. Projekti on jatkunut Saimaan kameraseuran osalta jo 40 vuotta, jopa kauemmin. Ainakin silloinen puheenjohtajamme Aarne Mikonsaari kierteli lukujen taitteessa kaupungilla kuvaamassa sellaisia rakennuksia, joiden tiesi olevan purku-uhan alla. Näyttelyitä on pidetty 1970luvun alusta alkaen silloin tällöin, viimeksi Pihatossa Nyt näkökulma kuitenkin on dokumentaarisempi. Lappeenrannan ensimmäinen vesitorni on rakennettu vuosina Nykyinen vesitorni rakennettiin vuonna 1955 entisen ympärille. Vesitornin korkeus maan pinnasta on noin 40 metriä ja meren pinnasta yli 155 metriä. Sen tilavuus on 3500 kuutiometriä, joka vastaa neljännestä kaupungin yhden vuorokauden kulutuksesta. Vesitornia käytetään veden jakelun häiriöiden estämiseksi. Vesi vaihtuu koko ajan; noin puolet vedestä käytetään päivittäin. Säiliö täytetään öisin, kun sähkö on halvempaa. 4.

5 Kauppakatua suunnilleen samoilta jalansijoilta 1930-luvulla ja Näiden kuvien välisenä aikana paikalla ehti välillä sijaita myös kivinen ns. Yhtymän talo. 5.

6 Valtakatua (Kirkkokadun ja Raatimiehenkadun välistä) kesällä Projektia on tarkoitus jatkaa vielä näyttelyn jälkeenkin. Lopullisena tarkoituksena on samalla otsikolla julkaistu kirja, joka sisältäisi myös Lappeenrantaa koskevia kertomuksia ja tarinoita. Nykyisen Lappeenrannan kuvaamista luonnollisesti jatketaan, mutta myös arkistoja, kuvakokoelmia yms. pengotaan edelleen. Näyttelyssä on kuvia 14 kuvaajalta. Saimaan kameraseuran perustaja Gunnar Grönqvist ja hänen poikansa Heikki Grönqvist ovat kuvanneet niistä vanhimmat. Heidän liikkeensä Studio Valotuksen kokoelmista kuvat ovat siirtyneet Etelä-Karjalan museolle. Joukossa on seuramme vanhoja kilpailukuvia, joten ihan täyttä varmuutta ei ole siitä, kenen kuvia mitkäkin ovat. Nykyisistä jäsenistä mukana ovat Lauri Heino, Eija Hirvi-Talka, Aulikki KorpelaTaimela, Anu Kosonen, Tatu Kosonen, Tommi Kähärä, Vesa Laitinen, Ari Nakari, Jarmo Nieminen, Olli Räty, Marko Taimela ja Esko Turkkila. Näkymä Lappeenrannan kirkon valleilta kohti keskustaa 1940-luvulta 6.

7 Teemanäyttely ja liittokokous Naantalissa Suomen kameraseurojen liiton teemanäyttely Aika on asti esillä Naantalin taidehuoneella. Näyttelyn järjestelyistä vastasivat yhteistyössä Raision kamerat ry ja Vapaavalo ry. Näyttelyn avajaisia vietettiin taidehuoneella Tunnelma oli upea, kun vanhan talon kivijalan galleriatilassa oli kymmeniä näyttelyvieraita, tarjoilua ja oikea jazz-yhtye. Bassosta ja pianosta koostuneen yhtyeen taitava soitto kuului hiljaisessa vanhassakaupungissa kauas! Liiton (samalla oman seuramme) puheenjohtaja Tatu Kosonen jakoi kunniakirjoja ja tiedotti iisalmelaisen Ilkka Niskasen saaneen SKsL:n eminenssikuvaajan (SKsLE) arvon. Se on vasta toinen Suo- messa; aiemmin sellainen on ollut vain helsinkiläisellä Veikko Wallströmillä. SKsL:n syyskokous pidettiin Naantalin kylpylässä Kokouksen aluksi Tatu Kosonen ilmoitti, että viisi vuotta on jo niin pitkä aika, että urautumisen estämiseksi on tullut aika vaihtaa liiton puheenjohtajaa. Tatu muisteli kulunutta aikaa ja totesi, että liiton toiminta tuntuu parantuneen kaikilla sen osa-alueilla. Tästä osoituksena jäsenmäärä on pysynyt samana ollen tämän vuoden lopussa 91 jäsenseuraa aivan kuten oli vuoden 2005 alussa. Puheenjohtajan merkitystä vähätellen muu hallitus sai lämpimät kiitokset kuluneesta ajasta. Reino Havumäki SKsL:n puheenjohtajaksi Suomen kameraseurojen liiton puheenjohtajaksi vuodelle 2010 valittiin liiton nykyinen varapuheenjohtaja, nurmijärveläinen Reino Havumäki, 48. Liiton syyskokous oli valinnasta yksimielinen. Havumäki on ammatiltaan valokuvaaja ja työskentelee suurehkossa alan yrityksessä kuvauspäällikkönä. Havumäki on toiminut liiton hallituksessa eri tehtävissä vuodesta 2004 asti. Helsinkiläisessä Kameraseura ry:ssä hän on toiminut mm. kerhojen, kurssien vetäjänä, puheenjohtajana ja toiminnanjohtajana. SKsL:n hallitukseen valittiin uutena jäsenenä Riina Karvonen Varkaudesta, sekä entiset Sakari Mäkelä ja Monica Nordling (pääkaupunkiseudulta) uudelleen. Lisäksi hallitukseen valittiin Tatu Kosonen, joka jatkaa työtään liiton näyttelyvastaavana ja jäsenpalvelimen ylläpitäjänä. "Reiska" on luvannut ensi vuonna tulla johonkin jäseniltaamme esittäytymään oikein henkilökohtaisesti. 7.

8 Mies ja ase Haastateltavana Olli Räty Sinut saatiin ylipuhuttua seuramme hallitukseen. Miksi se oli niin helppoa? Heh, eipä siinä paljon rohkeutta tarvittu. Olen ollut hallituksessa aiemminkin, olisikohan 10 vuotta sitten, ja kun seuran nykyinen aktiiviporukka on tuttua ja sellaista, että tullaan hyvin toimeen, niin oli ihan helppoa suostua mukaan. Milloin liityit kameraseuraan? Osallistuin SKsL:n kesäkurssille Iloa valokuvauksesta vuonna 1997, ja siellä kouluttajat suosittelivat paikalliseen kameraseuraan liittymistä. Otin yhteyttä Toppilan Esaan, joka siihen aikaan oli kameraseuran sihteeri, ja liityin jäseneksi. Tuohon aikaan seuran toiminta oli aika räiskyvää, ainakin eri kameramerkkien paremmuudesta oli kovasti keskusteluja. Hyvä porukka on kuitenkin pitänyt minut mukana seuran toiminnassa, vaikka vuorotyö pyrkiikin osallistumistani välillä häiritsemään. Tavoitteenani on osallistua kaikkeen toimintaan niin paljon, kuin mahdollista. Aina siitä jotain omaankin käteen jää. Mitä kuvaat? Kuvaan aika paljon luontoa, sen tarkemmin määrittelemättä - laidasta laitaan siis. Kamera on usein hyvä syy lähteä ulkoilemaan. Moottoriurheilua kuvaan paljon, ja myös makrokuvausta tulee harrastettua. Oman näyttelyn järjestämistä on tullut harkittua, mutta onhan se aika suuri urakka taloudellisestikin tarkastellen. 8. Millä kuvaat? Tuorein hankintani on Canon 50d, joka saapuu ensi tiistaina. Silloin tämä nykyinen 1000d siirtyy vararungoksi. Filmikameroita kameralaukustani löytyy pari kappaletta, Canon EOS 1N ja EOS 5. Objektiivien yhteensopivuus on ollut peruste pysytellä Canonissa. Niitä on nimittäin kertynyt vuosien varrella varsin mittava määrä; sekä kiinteäpolttovälisiä että zoomeja. Filmikameroiden kanssa suosikkini on Canonin 2,8-valovoimainen 24-millinen. Lisäksi minulla on setäni vanha Zeisikonmerkkinen paljekamera 1930-luvulta. Sillä kuvailen silloin-tällöin 6x9cm negatiivikoolla mustavalkofilmille, apunani 1990-luvun lopun seleenikennoinen valotusmittari. Milloin kuvaat filmille? Filmille kuvaaminen on minulle sellainen fiilistelyjuttu... On ihan toista ottaa painava filmirunko ja siihen painava objektiivi, kuin kuvata näillä kevyillä ja heppoisilla digijärkkäreillä (sen vuoksi Ollin ilmekin vetää hieman vakavaksi, - toim. huom.) - nämä ovat mielestäni jopa hieman naurettavan näköisiäkin... Mutta kustannukset digipuolella puoltavat uudemman tekniikan käyttöä. Sen vuoksi kinofilmien lukumäärä jää vuodessa noin kolmeen-neljään rullalliseen värinegaa. Mitä muuta? Ei muuta.

9 9.

10 1st Carelia Salon Dare Turnsek: Nearby (Lähellä) 1st Carelia Salonin paras teos (tuomariston mielestä) 10.

11 Mitja Roser: City of God (Jumalan kaupunki) Saimaan kameraseura osallistui Suomen kameraseurojen liiton kiertonäyttelyyn 1st Finland Digital Circuit. Meidän osanäyttelymme nimi oli 1st Carelia Salon. Kaikki kiertonäyttelyn viisi osanäyttelyä arvosteltiin samanaikaisesti Vantaalla Meidän osanäyttelymme tuomariston muodostivat Tommi Kähärä, Tatu Kosonen ja Ari Nakari AFIAP. Tuomaristomme sai kiitosta yhdenmukaisesta työskentelystä sekä tavanomaisesta poikkeavasta linjasta kuvien valinnan suhteen; huikeasti saturoidut ja mahtavasti terävöidyt kuvat jäivät auttamatta rannalle. Kritiikkiä muut tuomaristot esittivät selvästi alhaisemmista pistemääristä muihin verrattuna. me protestin koko kiertonäyttelyn parhaaksi valitusta kuvasarjasta, joka ei alunperin päässyt edes läpi meidän osanäyttelyymme! Vihreä ihonväri kun ei ollut esteetikkojemme mieleen... Kiertonäyttelyyn tarjottiin noin 5000 teosta, joista meille mukaan mahtui 800. Näyttely oli esillä valokuvakeskuksessa marraskuussa. Tommi, Tatu ja Naksu. Kuva: Elisa Putti. Emme ehkä allekirjoita tätä, koska kansainväliseen näyttelyyn hyväksyttyjen kuvien tulee olla korkeatasoisia myös tekniikkansa osalta. Samasta syystä jätim- 11.

12 Kilpolla on asiaa GP-2: Kaupunki Syksyisen teemakilpailumme arvosteli tällä kertaa Tampereen naapurissa Ylöjärvellä kotipaikkaansa pitävä, vuonna 2008 rekisteröity Kameraseura Mielikuva ry puheenjohtajansa Leena-Maija Lindqvistin johdolla. Leena-Maija on samalla SKsL:n kansainvälisten asioiden vastuuhenkilö. Kilpailun teemana oli Kaupunki, jonka tarkoituksena oli toimia myös loppuvuoden Lappeenranta-näyttelymme kirittäjänä. Kaikkiaan kuvia oli katseltavana 10 vedosta kolmelta kuvaajalta, ja 20 projisoitavaa kuvaa kuudelta kuvaajalta. Molemmissa sarjoissa viisi parasta erottui arvostelijoiden mielestä selkeästi, mutta seuraavien viiden osalta mielipiteet menivät ristiin ja sijoja pidettiin hyvin tasaväkisinä. Sen vuoksi arvostelijat toivoivat sijojen pisteet ( = 15) jaettavaksi tasan, eli jaetusta kuudennesta sijasta sai kolme pistettä. Raati piti vedossarjaa paljon korkeatasoisempana, kuin projisoitavien sarjaa, jossa tosin silti oli muutamia todella hyviä kuvia. Projisoitavien sarjassa oli kuitenkin useita sellaisiakin, jotka eivät yltäneet sille tasolle, mitä vedosarja ja projisoitavien kärki sisälsi. Vedokset 1. Tatu Kosonen: Praha 1-4 (15 p) 2. Anu Kosonen: Kesäpv Krissessä (12 p) 3. Olli Räty: Kaupungin valot (10 p) 4. Tatu Kosonen: Koht. kadulla (1 p) 5. Tatu Kosonen: Champs-Elysées (1 p) 6. Olli Räty: (1 p) 7. Anu Kosonen: (1 p) 8. Anu Kosonen: (1 p) 9. Anu Kosonen: (1 p) 10. Tatu Kosonen: (1 p) Projisoitavat 1. Eija Hirvi-Talka: Ikkuna 2 (15 p) 2. Jarmo Mäntykangas: Kaupungissa saa enemmän (12 p) 3. Jarmo Mäntykangas: Kaupunki houkuttelee (1 p) 4. Anu Kosonen: Terveiset täältä... (8 p) 5. Tatu Kosonen: Yo-kylä (6 p) 6. Olli Räty: Silloin ennen (3 p) 7. Olli Räty: Illan valot (1 p) 8. Anu Kosonen: Kuollut lähiö (1 p) 9. Anu Kosonen: Vihreä sydän (1 p) 10. Tatu Kosonen: Kaupungin valot (1 p) Kuvamaraton-voittajamme Eija HirviTalka nousi siis kerralla osakilpailuvoittajaksi projisoitavien osalta ja samalla kokonaiskilpailun viitoseksi. Kaakkois-Suomen haastekilpailu Kouvolan kameraseura järjesti tämänvuotisen Kaakkois-Suomen haastekilpailun. Viime vuoden osallistujaporukkaa oli kasvatettu Loviisan kameraseuralla, joka osoittautui vikatikiksi; loviisalaiset voittivat koko kisan. ;-) 12. Vierailimme kouvolalaisten kerhoillassa kuuntelemassa tuloksia ihan suorana lähetyksenä. Oma seuramme jäi tänä vuonna toiseksi viimeiseksi, ja ainoat pisteet saalisti Tatu projisoitavien sarjan neljännellä sijalla.

13 Vuosinäyttely Loviisassa Suomen kameraseurojen liiton vuosinäyttely järjestetään Loviisan museossa (Puistokatu 2) Loviisan kameraseuran toimiessa järjestäjänä. Avajaiset pidetään lauantaina klo 17 ja SKsL:n sääntömääräinen kevätkokous hotelli Degerbyssä sunnuntaina klo 10. Paikka on sama, jossa pidettiin myös kevätkokous Kuvia voi tarjota kolmessa sarjassa: sarjaan A tarjotaan vedoksia, sarjaan B projisoitavia teoksia eli dioja tai tiedostoja, ja sarjaan C teoksia, jotka eivät noudata A- ja B-sarjojen rajoituksia. Viiden kuvan sarjat osallistuvat samalla Vuoden kuvaaja- ja Fotofinlandia -kilpailuihin. Näyttelysäännöt liiton kotisivuilla. Näyttelyyn tarjottavien teosten viimeinen postituspäivä on keskiviikko (postileiman päiväys riittää). Kuvat toimitetaan osoitteella Loviisan kameraseura ry / Heikki Arola, Laivanrakentajantie 18, Valko. Kuvapakettiin on myös liitettävä kuitti maksetuista osallistumismaksuista, joka on 4 euroa/teos, paitsi näyttelyn avajaispäivänä 30-vuotiailta ja nuoremmilta 2 euroa/teos. Maksut maksetaan tilille Nordea Kuvia voi lähettää myös sähköisesti osoitteeseen Viestiin merkittävä selvästi tiedot kuvaajasta ja kuvista. Yhteislähetys kootaan tammikuun jäsenillassa Olli Räty: Tuskin muistan aikaa (GP-1 -kisan ykkössija projisoitavien sarjassa) 13.

14 Valokuvakeskuksessa tavataan! Tammikuun 2010 näyttelyt Uusi vuosi alkaa valokuvakeskuksessa luontokuvan merkeissä, kun esille saadaan kuvia Antti Leinoselta ja Matti Snellmanilta sekä Kai Hypéniltä. Snellman ja Leinonen tuovat suureen galleriatilaan Kansallismaisemanäyttelyn, jonka idea on esittää yksi näkemys 2000-luvun suomalaisesta kansallismaisemasta. Näyttely pyrkii myös antamaan aihetta keskustelulle metsiemme hoidosta ja tulevaisuudesta. - Ajatus tästä näyttelystä syntyi 2007 oltuani Greenpeacen toteuttamalla hakkuiden kartoituslennolla. Lennolla kuvaamieni hakkuiden laajuus oli uskomatonta. Ihmisillä on romanttisia mielikuvia Lapin luonnontilaisista metsistä, mutta kansallispuistojen ulkopuolella koko Lappi näytti parturoidulta, kertoo valokuvaaja Matti Snellman. - Ilmakuvien ympärille keräsin kuvia luonnontilaisista metsistä sekä vanhojen metsien hakkuista. Pyysin näyttelyyn mukaan myös Antti Leinosta, jonka upeat eläinkuvat metsien asukkaista täydentävät kokonaisuuden. Näyttelyssään Luonnollisesti Hypén tuo esille luontoaiheita eri vuodenaikoina. - Näyttelyn kuvat ovat parhaimmistoani vuosilta Hyvällä tuurilla on luontokuvauksessa suuri merkitys, esim. vikkelästi liikkuvia kohteita kuvatessa, mutta hyvän luonnontuntemuksen avulla voi parantaa onnistumisen edellytyksiä. Minulle on ollut hyötyä mm. nuorena aloitetusta lintubongausharrastuksesta. Näyttelyt ovat esillä valokuvakeskuksen aukioloaikoina. Tammikuun taiteilijatapaaminen: Lauantaina klo 14 alkaen Matti Snellman kertoo valokuvakeskuksella pitkään jatkuneesta työstään Greenpeacen valokuvaajana. Lisäksi Greenpeacen Sini Harkki esittelee järjestön metsäkampanjaa. - Näyttelyllämme on vahva ympäristönsuojelullinen viesti, muistuttaa Matti Snellman. Tulossa myöhemmin: Jaakko Repo, Janne Leppänen Hannu Siitonen, Veijo Kantele Pienessä galleriahuoneessa nähdään Kai Hypénin luontokuvia. KAAKKOIS-SUOMEN VALOKUVAKESKUS Snellmaninkatu 13 A, Lappeenranta (käynti pihan puolelta) puh Avoinna näyttelyiden aikaan ti-pe klo 12-18, la klo

15 Tapahtumakalenteri HUOM! Jäsenillat ensi vuonna TIISTAISIN! Joulukuu Tammikuu 2010 Sääntömääräiset pikkujoulut, samalla joulukuun jäsenilta Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksessa (Snellmaninkatu 13 A) klo Vuosikilpailun tulokset. Kahvi- ja piparitarjoilu Saimaan kameraseuran yhteisnäyttely Morjehdus esillä Kouvolan kirjaston taidenäyttelytila. Mukana 10 kuvaajaa Näyttely Vanhaa ja uutta Lappeenrantaa esillä KaakkoisSuomen valokuvakeskuksessa. Mukana 14 kameraseuralaista, joista peräti 12 elävää... Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille jäsenillemme! Esa Toppila näyttää valokuviaan ja kertoo kuulumisiaan, sekä esittelee Faces-etnofestivaalin. Kokoamme paketin liiton vuosinäyttelyyn Loviisaan. Huom! Viimeinen postituspäivä on eli tällä kertaa paketti todellakin kootaan juuri jäsenillassa! Kokoamme myös toisen paketin FIAP:n värivedosbiennaaliin Irlantiin. Suomen kokoelmaan tarjottava tasan 30x40cm kuvia. Kahvitarjoilu Helmikuu Jäsenilta Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksessa klo Juha Turunen näyttää kuvasarjan Kiinasta, jossa työskenteli 6kk Sääntömääräinen kevätkokous Ja miksei muillekin! Kahvitarjoilu KUTSU Saimaan kameraseura ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksessa (Snellmaninkatu 13 A) tiistaina klo Tervetuloa! Jäsenilta Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksessa (Snellmaninkatu 13 A) klo Kuvien viimeinen toimituspäivä GP-1 -kilpailuun teemana Hetki. Kuvat totutusti jäseniltaan, valokuvakeskukselle tai postilokeroon. Maaliskuu Jäsenilta valokuvakeskuksessa klo Kahvitarjoilu 15.

16 Liity jäseneksi! Saimaan kameraseura ry:n jäseneksi kelpaavat kaikki valokuvauksesta kiinnostuneet, niin ammattilaiset kuin harrastajatkin. Jäseneksi on helppo liittyä: maksa jäsenmaksu seuran tilille EKSP ja merkitse viestiosaan tiedoksi nimesi ja postiosoitteesi. Jäsenmaksu sisältää myös Suomen kameraseurojen liiton jäsenmaksun. Liittyminen ei ole hinnasta kiinni! Jäsenmaksut vuonna 2010 ovat 20 euroa (normaali jäsenmaksu) tai 10 euroa (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, varusmiehet, yms). HUOM! UUSI TILINUMERO!

Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja

Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja kunniamainintoja Mahdollisuus hakea arvonimiä Saa vuosin saatossa

Lisätiedot

Jäsentiedote 4 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 4 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 4 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Vuosinäyttely 2009 Lemillä Keväisen vuosinäyttelyn järjestelyistä vastaa Saimaan kameraseura ry. Aihe on vapaa, kuten vuosinäyttelyissä aina. Näyttelykuvat

Lisätiedot

ROCKTAIL NEWS. sekä sekalaista muuta tavaraa. kysy koulutus-kentällä Jannelta tai puhelimitse p tai sähköpostilla

ROCKTAIL NEWS. sekä sekalaista muuta tavaraa. kysy koulutus-kentällä Jannelta tai puhelimitse p tai sähköpostilla 3/2015 1 ROCKTAIL NEWS RockTail News ilmestyy kolme kertaa vuodessa. Mainosmyynti, artikkelit, ilmoitukset ja tiedustelut Anna-Riitta Forss, Vierutie 3 15560 Nastola 040-5956529 rocktail@netti.fi Lehden

Lisätiedot

KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016

KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016 KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Kameraseura ry edistää valokuvaharrastusta monipuolisesti ja laadukkaasti ja tarjoaa yhteisöllisen tavan harrastaa valokuvausta sekä kehittää luovuutta. Kameraseura

Lisätiedot

Saimaan kameraseura ry on perustettu vuonna 1946, joten vuosi 2014 oli sen 68. toimintavuosi.

Saimaan kameraseura ry on perustettu vuonna 1946, joten vuosi 2014 oli sen 68. toimintavuosi. Saimaan kameraseura ry:n toimintakertomus vuodelta 2014 1.Yleistä Saimaan kameraseura ry on perustettu vuonna 1946, joten vuosi 2014 oli sen 68. toimintavuosi. Seuran jäsenistö oli erittäin aktiivista

Lisätiedot

Oman toiminnan esittely Eläkeliiton Joutsan yhdistys ry. Kumppanuuspöytä Maija Salonen

Oman toiminnan esittely Eläkeliiton Joutsan yhdistys ry. Kumppanuuspöytä Maija Salonen Oman toiminnan esittely Eläkeliiton Joutsan yhdistys ry Kumppanuuspöytä 08.11.2016 Maija Salonen Eläkeliitto numeroina Kattojärjestö Eläkeliitto - jäsenmäärä 130000 jäsentä - 20 piiriä - 403 paikallisyhdistystä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma.

Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma. Rauman Kameraseura ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää

Lisätiedot

LÄÄKÄRIN VASTAANOTTO TIEDOTTAA! Torstaina 20.11.14 lääkärin vastaanotto suljettu klo 11.00 16.00 henkilökunnan koulutuksen vuoksi.

LÄÄKÄRIN VASTAANOTTO TIEDOTTAA! Torstaina 20.11.14 lääkärin vastaanotto suljettu klo 11.00 16.00 henkilökunnan koulutuksen vuoksi. KOKKOLAN KAUPUNKI TIEDOTTAA Lohtajalainen Lohtajan aluetoimiston tiedotuslehti 21/2014 16.11.2014 Kokkolan kaupungin Lohtajan aluetoimisto os. Lokaniituntie 1, 68230 Lohtaja Avoinna ma pe, klo 9 11 ja

Lisätiedot

Jäsentiedote 1 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 1 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 1 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Tervehdys, ja hauska tutustua! Vuoden juuri vaihtuessa alkoi toimikauteni SKsL:n puheenjohtajana syyskokouksen näin päätettyä. Edellinen pj. Markku

Lisätiedot

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI vko 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 7.1. 12.1. 21.1. 26.1. 4.2. 9.2. 18.2. 23.2. 3.3. 8.3. 16.3. 14.1. 28.1. 9. -10.2. 25.2. 10.3. 17.3.

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2009

Toimintakertomus vuodelta 2009 TAMPEREEN KAMERASEURA RY PL 218 33101 TAMPERE Toimintakertomus vuodelta 2009 1 JOHDANTO Seuran tavoitteena on ollut valokuvausta, valokuvausharrastusta ja valokuvailmaisua edistävän toiminnan järjestäminen

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

(Varsinais-S) (Vaasa)

(Varsinais-S) (Vaasa) T 3 Yritysdemokratiatyöryhmä Eero Joutsijoki (1.11.1979 asti) Matti Lipiäinen (14.12.1979 lähtien) Martti Koivisto Aulis Alamattila Martti Salo (Satakunta) SÄÄN TÖVAL IOKUNTA Martti Hoffren (Kuopio) Esko

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Hyvät Rauhanturvaajat, Taas on vuosi vaihtunut. Yhdistys piti syyskokouksensa ilman suurempia

Lisätiedot

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta!

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta! Puheenjohtaja Sihteeri Taiteellinen johtaja Helena Toivanen Irma Pakarinen Rita Varonen Laulutalo, Kauppakatu 51 Laulutalo, Kauppakatu 51 Kilpisenkatu 14 a 13 80100 Joensuu 80100 Joensuu 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Satutunti UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

Kansainvälinen epilepsiapäivä 8.2.

Kansainvälinen epilepsiapäivä 8.2. Jäsenkirje 1/2016 Kansainvälinen epilepsiapäivä 8.2. Teemana, Epilepsia on muutakin kuin kohtauksia. Toimittajat jäsenillassa 01.02. Julkaisut Uudenkaupungin ja Laitilan sanomissa ti 9.2. Tällä tavoin

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 1 Kokouksen avaus VUOSIKOKOUS 12.2.2007 ESITYSLISTA 2 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta 5 Vuoden 2006

Lisätiedot

Sääntömääräinen syyskokous

Sääntömääräinen syyskokous Sääntömääräinen syyskokous Aika: 28.11.2009 klo 9.00 Paikka: Läsnä: Luontokapinetti Kopan koulu Jorma Kaarto (Viikkolehti), Päivi Erävesi, Ulla Helmisaari, Jari Helmisaari, Arimo Helmisaari, Timo Hämäläinen,

Lisätiedot

SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016

SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016 SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016 Kesä on tullut, pääskyset ovat jälleen täällä! Suuret kiitokset kaikille ohjaajille menneestä kerhokaudesta. Olette tehneet arvokasta ja tärkeää työtä!! Kesä tuo tulleessaan

Lisätiedot

Oman toiminnan esittely Eläkeliiton Joutsan yhdistys ry. Kumppanuuspöytä Maija Salonen

Oman toiminnan esittely Eläkeliiton Joutsan yhdistys ry. Kumppanuuspöytä Maija Salonen Oman toiminnan esittely Eläkeliiton Joutsan yhdistys ry Kumppanuuspöytä 08.11.2016 Maija Salonen Eläkeliitto numeroina Kattojärjestö Eläkeliitto - jäsenmäärä 130000 jäsentä - 20 piiriä - 403 paikallisyhdistystä

Lisätiedot

Körpäkkäsanomat 1/2007

Körpäkkäsanomat 1/2007 Körpäkkäsanomat 1/2007 Taustaa Puuveneiden perinneseura Körpäkkä on vuonna 2003 rekisteröity yhdistys, jonka toimintatarkoituksena on puuveneiden perinteiden vaaliminen. Alun perin yhdistyksen perustana

Lisätiedot

RovaniemenYrittäjät r.y.

RovaniemenYrittäjät r.y. RovaniemenYrittäjät r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2005 PUHEENJOHT AJAN KATSAUS Kulunut toimintavuosi oli yhdistyksemme 18. Yrittäjyyden merkitystä yhteiskunnan hyvinvoinnille korostettiin niin kuntalaisille kuin

Lisätiedot

Marraskuun tapahtumat

Marraskuun tapahtumat Marraskuu on jo onnellisesti takanapäin ja joulu on ihan kohta ovella. Marraskuun tapahtumat Ennen syyskokouksen alkua Tuulia Alanen-Brandt piti mielenkiintoisen luennon vartalon mittalinjoista ja esitteli

Lisätiedot

EXTRA JÄRJESTÖSEKTORIN. tulevaa vuotta 2011. Iloisin mielin kohti. Sisällys. 4 Henkilöstöedustajien yhteystiedoista. Joulukuu 2010

EXTRA JÄRJESTÖSEKTORIN. tulevaa vuotta 2011. Iloisin mielin kohti. Sisällys. 4 Henkilöstöedustajien yhteystiedoista. Joulukuu 2010 JÄRJESTÖSEKTORIN EXTRA Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry Ratavartijankatu 2 00520 Helsinki www.ytn.fi > Järjestösektori Iloisin mielin kohti tulevaa vuotta 2011 Joulukuu 2010 Näin joulun alla on hyvä pysähtyä

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU Sunnuntaina 4.10.2015 CLASSIC MTB SPRINT ENDURO 2X4 SALO, HALIKKO, MÄRYNUMMI

KILPAILUKUTSU Sunnuntaina 4.10.2015 CLASSIC MTB SPRINT ENDURO 2X4 SALO, HALIKKO, MÄRYNUMMI KILPAILUKUTSU Sunnuntaina 4.10.2015 CLASSIC MTB SPRINT ENDURO 2X4 SALO, HALIKKO, MÄRYNUMMI Habanero Mountainbikers (HHCMB) järjestää MTB-endurokisan perinteiseen tyyliin Halikon Märynummen vuoristoalueella.

Lisätiedot

Kiuruveden JHL ry toimintasuunnitelma 2016

Kiuruveden JHL ry toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksen toiminnallisen tilan kuvaus Yhdistyksen jäsenmäärä 311 Jäsenten työpaikat Kiuruveden kaupunki, Iisalmen kaupunki, Seurakunta, Yksityiset hoivakodit, Fysikaaliset hoitolaitokset, Toimi-säätiö

Lisätiedot

www.netnic.fi/tklk 1/2013 Kuvia Turun pienoisrautatiepäiviltä 2012 Suomalaisia öljy-yhtiöiden säiliöautoja

www.netnic.fi/tklk 1/2013 Kuvia Turun pienoisrautatiepäiviltä 2012 Suomalaisia öljy-yhtiöiden säiliöautoja www.netnic.fi/tklk 1/2013 Kuvia Turun pienoisrautatiepäiviltä 2012 Suomalaisia öljy-yhtiöiden säiliöautoja TENDERI on Turun Kiskoliikennekerho ry:n jäsenlehti, joka ilmestyy vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 3/2012 LAHTI 5.5.2012 JÄRJESTÄJÄ: TAEKWONDO LAHTI RY LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 Taekwondo Lahti Ry järjestää liikesarjojen SM- liigan kolmannen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 Toimintakertomus 2012 Leena Roivas Puheenjohtaja 2011-2014 TOIMINTA-AJATUS Liitto on ammatillisesti ja yhteiskunnallisesti vastuunsa tuntevien naisten puolueisiin sitoutumaton järjestö, joka on aktiivisesti

Lisätiedot

STUDIO KUUTIO. Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa

STUDIO KUUTIO. Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa STUDIO KUUTIO RY KURSSIT TYÖPAJAT SYYSKAUSI 2009 Elokuu - Joulukuu STUDIO KUUTIO Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa Studio Kuutio on oululaisten ammatti- ja harrastajavalokuvaajien yhdessä

Lisätiedot

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin,

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin, Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry TOIMISTO AVOINNA: Vartiokuja 1 20700 TURKU tiistai keskiviikko 9:00 15:00 Puh. (02) 231 9632 torstai 9:00 17:00 e-mail: toimisto@tsey.fi Internetsivut: www.tsey.fi torstaikerhoiltaisin

Lisätiedot

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry Yhdistysrekisteritunnus 169.671 TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2008 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry SISÄLLYSLUETTELO Tilinpäätös 1.1. - 31.12.2008 Sivut TOIMINTAKERTOMUS 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

Kaikille avoin, jokamiesluokan Maisema-Triathlon Hämeenkyrössä 26.7.2015 klo 12.00.

Kaikille avoin, jokamiesluokan Maisema-Triathlon Hämeenkyrössä 26.7.2015 klo 12.00. Kaikille avoin, jokamiesluokan Maisema-Triathlon Hämeenkyrössä 26.7.2015 klo 12.00. Kilpailukeskus: Laitilan sillan pielessä, ent. Meijerin tontilla, os. Trossitie Sarjat ja matkat: Miehet yleinen, Naiset

Lisätiedot

ESPOON ILMAILUKERHO RY. HALLITUKSEN KERTOMUS VUODEN 2010 TOIMINNASTA

ESPOON ILMAILUKERHO RY. HALLITUKSEN KERTOMUS VUODEN 2010 TOIMINNASTA ESPOON ILMAILUKERHO RY. HALLITUKSEN KERTOMUS VUODEN 2010 TOIMINNASTA Yleistä Vuosi oli kerhon 48. toimintavuosi. Hallitus kokoontui vuoden aikana 8 kertaa. Kerhon hallitus vuonna 2010: Riku Rissanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Joen Yawaran harjoitukset keväällä 2009

Joen Yawaran harjoitukset keväällä 2009 Joen Yawara ry:n tiedote 1/2009 Joen Yawaran harjoitukset keväällä 2009 HARJOITUSPAIKAN OSOITE JOENSUUN URHEILUTALO, KOSKIKATU 12. TATAMIT I JA II 2 KRS. PUNTTISALI URHEILUTALON ALAKERRASSA. PV AIKA PAIKKA

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 4/2015 Syystervehdys kaikille jäsenillemme! Syyskauden startin myötä olemme saaneet seuraamme jälleen paljon uusia jäseniä.

Lisätiedot

Körpäkkäsanomat 2005

Körpäkkäsanomat 2005 Körpäkkäsanomat 2005 Taustaa Puuveneiden perinneseura Körpäkkä on vuonna 2003 rekisteröity yhdistys, jonka toimintatarkoituksena on puuveneiden perinteiden vaaliminen. Alun perin yhdistyksen perustana

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 4/2005 HALLITUKSEN KOKOUS Suomen Lakimiesliiton Ylähuone, Helsinki

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 4/2005 HALLITUKSEN KOKOUS Suomen Lakimiesliiton Ylähuone, Helsinki 1(5) Aika 6.4.2005 Paikka Läsnä Poissa Suomen Lakimiesliiton Ylähuone, Helsinki Janne Nyman, hallituksen puheenjohtaja Salla Tuominen, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen Olli Kärkkäinen, hallituksen

Lisätiedot

* 1930 * OH3AC NEWS. Lahden Radioamatöörikerho ry:n jäsenlehti 2/2009 PUHEENJOHTAJALLA ON ASIAA

* 1930 * OH3AC NEWS. Lahden Radioamatöörikerho ry:n jäsenlehti 2/2009 PUHEENJOHTAJALLA ON ASIAA OH3AC Jäsenkirje 2/2009 s. 1/5 * 1930 * OH3AC NEWS Lahden Radioamatöörikerho ry:n jäsenlehti 2/2009 PUHEENJOHTAJALLA ON ASIAA Taas on lopultakin kevät koittanut ja pitkä talvi takana päin. Kerhon hallituksen

Lisätiedot

Kyläyhdistyksen terveiset 3. Jäsenmaksu 3. Kyläyhdistys vuokraa 4. 100 -vuotias koulumme 5. 30 -vuotias kyläyhdistys 6. Nettisivut 7.

Kyläyhdistyksen terveiset 3. Jäsenmaksu 3. Kyläyhdistys vuokraa 4. 100 -vuotias koulumme 5. 30 -vuotias kyläyhdistys 6. Nettisivut 7. VUOSITIEDOTE 2009 Levikki 400 kpl 1 Sisältö: Kyläyhdistyksen terveiset 3 Jäsenmaksu 3 Kyläyhdistys vuokraa 4 100 -vuotias koulumme 5 30 -vuotias kyläyhdistys 6 Nettisivut 7 Tapahtumat 7-9 Hallituksen jäsenet

Lisätiedot

Vihdin Yrittäjät - merkkipäiviä 2011-2014, arkisto

Vihdin Yrittäjät - merkkipäiviä 2011-2014, arkisto Vihdin Yrittäjät - merkkipäiviä 2011-2014, arkisto Taru-Kalusteen Tarja Siivonen toiminut yrittäjänä 40 vuotta Nummelan Kenttälässä toimivan Taru-Kalusteen yrittäjä Tarja Siivoselle on kertynyt yrittäjyysvuosia

Lisätiedot

Meikäläisiä Satakunnasta

Meikäläisiä Satakunnasta Meikäläisiä Satakunnasta syystiedote 2014 päivitys 17.9.2014 Meikäläisiä Satakunnassa on kehitysvammaisten Me Itse ry:n aktivistien sekä MEKA TV toiminnoissa osallistuvien meikäläisten yhteinen työnimi.

Lisätiedot

liittyä liittoon kuulua yhdistykseen Helsingin kunnallisten koulujen henkilökunta JHL ry 133

liittyä liittoon kuulua yhdistykseen Helsingin kunnallisten koulujen henkilökunta JHL ry 133 Helsingin kunnallisten koulujen henkilökunta JHL ry 133 Ammattina hyvinvointi Tiedotuslehti Lehden toimitus: Levikki: Kohderyhmä: Merja Patokoski Vesa Vento 200 kpl Opetustoimen henkilöstö, pois lukien

Lisätiedot

SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU

SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU SALPALINJA Salpalinja rakennettiin uuden itärajan turvaksi talvisotaa seuranneen välirauhan aikana v. 1940-41. Keskeneräisen puolustusaseman linnoittamista jatkettiin

Lisätiedot

Vuosikokouksen pöytäkirja

Vuosikokouksen pöytäkirja Vuosikokouksen pöytäkirja Lähettänyt Sivujen ylläpitäjä 07.08.2008 Viimeksi päivitetty 05.11.2009 PÖYTÄKIRJA 1(3) VUOSIKOKOUS Aika la 19.7.2008 klo 13.00-14.35 Paikka Iisalmi, hotelli-ravintola Seurahuone

Lisätiedot

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen Jäsentiedote 07.04.2009 JÄSENTIEDOTE 1/2009 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa: Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Lisätiedot

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Kokouksen aluksi annettiin Pertti Tenhuselle tälle myönnetty liiton kultainen ansiomitali.

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Kokouksen aluksi annettiin Pertti Tenhuselle tälle myönnetty liiton kultainen ansiomitali. Aika 21.8.2014 klo 11:00 1/6 Paikka Jämin ilmailukeskus, Reima Center LÄSNÄ: HALLITUS Vainio Kai puheenjohtaja Tervakangas Matti Tenhunen Pertti Haapala Heikki Haikonen Markku Lehtonen Esko Lehtonen Kalle

Lisätiedot

Imatran Ju-jutsuseura Jäsentiedote Vuoden 2017 toiminta ja yhteystiedot

Imatran Ju-jutsuseura Jäsentiedote Vuoden 2017 toiminta ja yhteystiedot Imatran Ju-jutsuseura Jäsentiedote 2017 Vuoden 2017 toiminta ja yhteystiedot Puheenjohtajalta: Vuosi on vaihtunut ja Imatran Ju-jutsuseuran 27.toimintavuosi on käynnissä hyvää vauhtia. Olen seuran luottamuksen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

Riihimäen Rakennusmestarit ja insinöörit AMK ry 77 vuotta

Riihimäen Rakennusmestarit ja insinöörit AMK ry 77 vuotta Riihimäen Rakennusmestarit ja insinöörit AMK ry 77 vuotta 15.12.2017 www.rkl.fi KUUKAUSIKOKOUS NRO: 1/2017 PÖYTÄKIRJA Aika 25.01.2017 klo 19.00 1(2) Paikka Scandic Hotels, Hämeenaukio 1, Riihimäki Läsnä

Lisätiedot

Me haapavetiset ry:n pikkujoulujuhla Ostrobotnian baarikabinetissa

Me haapavetiset ry:n pikkujoulujuhla Ostrobotnian baarikabinetissa Pikkujoulussa oli teemana Haapavesi 150-vuotta Me haapavetiset ry:n pikkujoulujuhla Ostrobotnian baarikabinetissa 11.11.2016 Pikkujoulua vietettiin 11.11.2016 Helsingissä Ostrobotnialla. Ostrobotnia on

Lisätiedot

Iloa yhteistyöstä. Mielekäs ja tuloksekas koiraharrastus. Kati Kuula

Iloa yhteistyöstä. Mielekäs ja tuloksekas koiraharrastus. Kati Kuula Iloa yhteistyöstä Mielekäs ja tuloksekas koiraharrastus Kati Kuula 8.10.2016 Koirilla on oikeus hyvään elämään Meillä kaikilla on oikeus hyvään elämään Mitä kaikkea hyvää koiraharrastustoimintaan osallistumisesta

Lisätiedot

Kokous oli kutsuttu koolle ajoissa ja paikalla oli päätösvaltainen määrä hallituslaisia. Todettiin kokous täten päätösvaltaiseksi.

Kokous oli kutsuttu koolle ajoissa ja paikalla oli päätösvaltainen määrä hallituslaisia. Todettiin kokous täten päätösvaltaiseksi. Informaatioverkostojen kilta Athene ry Hallituksen kokous 10/2013, 21.3.2013 klo 11.15 @T-talo Paikalla: Emmi Peltonen, Vesa Laakso, Otso Hannula, Tiitu Lahti, Lotta Ahonen, Pietari Keskinen, Sofia Ahanen,

Lisätiedot

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 Tervehdys Turun NNKY jäsen Taas saimme käyntiin uuden toimintavuoden. Tämä vuosi on juhlavuotemme.

Lisätiedot

Esityslistaa muokattiin. Ops-asiat lisättiin kohtaan 6. Tämän jälkeen esityslista hyväksyttiin.

Esityslistaa muokattiin. Ops-asiat lisättiin kohtaan 6. Tämän jälkeen esityslista hyväksyttiin. Nefa-Jyväskylä Ry. Esityslista Historian ja etnologian laitos 6/2014 Historica PL 35 40014 Jyväskylän yliopisto nefa-hallitus@lists.jyu.fi 7.5.2014 Hallituksen kokous Aika: 7.5.2014 Klo 16.00 Paikka: Yliopiston

Lisätiedot

IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S V E R

IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S V E R IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S 2 0 1 5 V E R 1 0. 3 Hallitus 2014 Pekka Mertakorpi, pj. 040-5176044 Tapani Peltola, vpj 044-2899226 Sami Ahola, siht 040-085 9670 Jouni Laurikainen,

Lisätiedot

Jousiammuntaseura Artemis ry eilen, tänään ja ylihuomenna

Jousiammuntaseura Artemis ry eilen, tänään ja ylihuomenna Jousiammuntaseura Artemis ry eilen, tänään ja ylihuomenna 4.2.2017 Sisältö Artemiksen visio ja missio Artemis eilen - miten kaikki alkoi? Artemis tänään mitä olemme tehneet vuoden aikana? Artemis ylihuomenna

Lisätiedot

AIKAMUODOT. Perfekti

AIKAMUODOT. Perfekti AIKAMUODOT Perfekti ???! YLEISPERFEKTI Puhumme menneisyydestä YLEISESTI, mutta emme tiedä tarkasti, milloin se tapahtui Tiesitkö, että Marja on asunut Turussa? Minä olen käynyt usein Kemissä. Naapurit

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 19.02.2004 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 Kulunut vuosi oli kiltamme 39. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Pörssin Alumnit ry www.porssinalumnit.fi Yleistä Yleistoiminta Jäsenhankinta Kokoukset Opinto ja koulutustoiminta JSBE:n luennot Helsingissä Yritysvierailut/ esittelyt Yhteistoiminta Jyväskylän yliopiston

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoituksena on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina

Lisätiedot

2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia..

2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia.. 2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia.. Pääkirjoitus. Hei vaan kaikki lukijat, tässä olisi nyt toinen numero lehdestä jolla on nyt nimikin.

Lisätiedot

KUTSU Vuoden Viinit 2016 kilpailuun

KUTSU Vuoden Viinit 2016 kilpailuun KUTSU Vuoden Viinit 2016 kilpailuun Vuoden Viinit kilpailu ry:llä on kunnia kutsua Suomen viiniedustajat maamme ainoaan, jo 19. kertaa järjestettävään Vuoden Viinit -kilpailuun. Edelliseen kilpailuun osallistui

Lisätiedot

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri sekä kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri sekä kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina Kasvitieteellisen puutarhan ystävät ry Botaniska trädgårdens vänner rf PÖYTÄKIRJA 15.11.2013 SYYSKOKOUS Aika Torstai 7.11.2013 kello 17.30 18.10 Paikka Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, palmuhuonerakennus,

Lisätiedot

Merenkulkija 4/2014. Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Sisältö:

Merenkulkija 4/2014. Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Sisältö: Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net Merenkulkija 4/2014 Sisältö: Johtokunnan yhteystiedot Kommodorin palsta Tärkeät päivämäärät Talvisäilytysmaksut ja korjaus talvisäilytyshinnastoon Veneiden

Lisätiedot

Näillä aiheilla Nikon haluaa rohkaista kuvaajia luovaan ilmaisuun ja kannustaa heitä kuvaamaan ihmisten iloa kaikkialla maailmassa.

Näillä aiheilla Nikon haluaa rohkaista kuvaajia luovaan ilmaisuun ja kannustaa heitä kuvaamaan ihmisten iloa kaikkialla maailmassa. Nyt saat tilaisuuden koskettaa maailmaa. Nikonin kansainvälinen valokuvauskilpailu 2008-2009 5.6.2008 Maailman tunnetuimpiin valokuvauskilpailuihin kuuluva Nikon Photo Contest International järjestetään

Lisätiedot

Kaikkia uutisia ei todellakaan tule luettua, mutta jos otsikko antaa kipinää vaikkapa autopuolen sopimuksista, niin luen silloin koko uutisen...

Kaikkia uutisia ei todellakaan tule luettua, mutta jos otsikko antaa kipinää vaikkapa autopuolen sopimuksista, niin luen silloin koko uutisen... 1) Luetko uutiskirjettä? 1. aina 66,3 % 2. useimmiten 28,2 % 3. joskus 3,9 % 4. harvemmin 1 % 5. en juuri koskaan 0,6% 2) Miten tarkoin luet läpi uutiskirjeen artikkelit? 1. Luen aina kaikki uutiset 19,4

Lisätiedot

TOIVAKAN AUTOURHEILUKERHO RY

TOIVAKAN AUTOURHEILUKERHO RY SYYSKOKOKOUS PÖYTÄKIRJA Aika: 11.10.2014 klo 15:30 Paikka: Nuorisotalo, Toivakka Läsnä: Niina Ikonen Kirsi Hokkanen Juha Lampinen Heimo Nieminen Arto Virtanen Topi Saareleinen Hanna-Kaisa Mäki-Kulmala

Lisätiedot

Oikaristen sukuseura ry:n

Oikaristen sukuseura ry:n Oikaristen sukuseura ry:n toimintakertomus 2015 Kuva: Sirpa Heikkinen 2015 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 24.11.2015 Oikaristen 16-vuotias sukuseura toimi aktiivisesti. Seuran tavoitteena on

Lisätiedot

lehtipajaan! Oppilaan aineisto

lehtipajaan! Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja

Lisätiedot

avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland

avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland Taitaja9 täytti maaliskuussa 10 vuotta. Kilpailun isä, Pekka Ruokomäki sai idean kilpailusta syksyllä 2001. Espoon Matinkylässä

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Hyvät Castrén-suvun jäsenet

Hyvät Castrén-suvun jäsenet Huhtikuussa 2015 Hyvät Castrén-suvun jäsenet ON KULUNUT viisi vuotta kun olimme koolla Helsingissä. Kuluvan kauden aikana julkaistiin ajantasainen sukukalenteri Castrén-suku 2012 ja aloitettiin uuden kirjan

Lisätiedot

Merenkulkija 4/2013. Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Sisältö:

Merenkulkija 4/2013. Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Sisältö: Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net Merenkulkija 4/2013 Sisältö: Johtokunnan yhteystiedot Kommodorin palsta Tärkeät päivämäärät Sähkönkäyttö talviaikana Talvisäilytys ja pukkiaitaus Talvisäilytysmaksut

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

Kuopion kampuksen koulutuspoliittisen jaoston kokous 7/2014

Kuopion kampuksen koulutuspoliittisen jaoston kokous 7/2014 KOKOUSKUTSU Kokouskutsu Kuopion kampuksen koulutuspoliittisen jaoston kokous 7/2014 Aika: 24.11.2014 klo 16.00 Paikka: Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kampus Snellmania 204. ASIALISTA 1. Kokouksen avaus

Lisätiedot

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1987:13. Tiivistelmä A oli seuramatkoja tuottavan matkatoimiston markkinointisihteerinä työskennellessään

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1987:13. Tiivistelmä A oli seuramatkoja tuottavan matkatoimiston markkinointisihteerinä työskennellessään TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1987:13 Asia Hakija Oikeus valokuvaan A Annettu 17.11.1987 Tiivistelmä A oli seuramatkoja tuottavan matkatoimiston markkinointisihteerinä työskennellessään kuvannut omalla

Lisätiedot

Keski-Suomen Yrittäjänaiset:

Keski-Suomen Yrittäjänaiset: Tervehdys kaikille ihanat Yrittäjänaiset. Vuosi alkaa olla lopuillaan ja on aika pikkuhiljaa rauhoittua Joulun viettoon, kukin tavallaan. Mennyt vuosi yhdistyksellämme oli varsin vaiherikas lukuisine tapahtumineen

Lisätiedot

SÄÄNNÖT SUJUVA! RAKENNETTU YMPÄRISTÖ 2025 INFOGRAFIIKKAKILPAILU 1 KILPAILUN TARKOITUS KILPAILUTEHTÄVÄ INFOTYÖPAJAT...

SÄÄNNÖT SUJUVA! RAKENNETTU YMPÄRISTÖ 2025 INFOGRAFIIKKAKILPAILU 1 KILPAILUN TARKOITUS KILPAILUTEHTÄVÄ INFOTYÖPAJAT... SÄÄNNÖT Sujuva! Säännöt Sivu 2 (6) SUJUVA! RAKENNETTU YMPÄRISTÖ 2025 INFOGRAFIIKKAKILPAILU SÄÄNNÖT 1 KILPAILUN TARKOITUS... 3 2 KILPAILUTEHTÄVÄ... 3 3 INFOTYÖPAJAT... 4 4 SARJAT JA OSALLISTUJAT... 4 5

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry S i v u 2 DIABETESHOITAJAT RY VUOSIKERTOMUS 2014 SISÄLTÖ 1.YHDISTYS... 2 3.HALLINTO... 3 5.2. Yhteistyö... 4 5.3. Tiedotus... 4 5.4. Toimikuntatyöskentely... 5 6.1.

Lisätiedot

Viestiupseeriyhdistys ry. www.viestiupseeriyhdistys.fi

Viestiupseeriyhdistys ry. www.viestiupseeriyhdistys.fi Viestiupseeriyhdistys ry www.viestiupseeriyhdistys.fi Toiminnan tarkoitus Viestiupseeriyhdistys on viesti- ja tietotekniikka-alan upseerien, opistoupseerien, erikoisupseerien tai sähköisen viestialan johto-

Lisätiedot

KATUKIIT TIEDOTUSLEHTI 1/99

KATUKIIT TIEDOTUSLEHTI 1/99 KATUKIIT TUKIITÄJÄ JÄT TIEDOTUSLEHTI 1/99 www.katukiitajat.fi.fi Hei taas kaikki vanhat ja uudet jäsenet! Taas on yksi luisteluvuosi takana ja pikkujoulut juhlittu. Porukkaa olikin mukavasti paikalla.

Lisätiedot

Jarmo Solja, Kommodori

Jarmo Solja, Kommodori Jarmo Solja, Kommodori Kommodorin mietteitä Vuoden viimeistä Puuskaa eetteriin! Tällä kertaa palstatilan valtaa kuvat, kun kauden ylivoimainen päätapahtuma, 50-vuotisjuhla, vietettiin Teatteriravintolassa

Lisätiedot

Classic Motocross Sipoo Kierrosajat 35 (54) Jukka Lahti (A)

Classic Motocross Sipoo Kierrosajat 35 (54) Jukka Lahti (A) 1 (118) 35 (54) Jukka Lahti (A) 1 0:36,56 2 2:49,70 0:00,00 3 2:51,92 0:02,22 1 0:14,71 2 2:46,62 0:00,37 3 2:46,25 0:00,00 4 2:55,04 0:08,79 5 2:55,30 0:09,05 6 2:48,96 0:02,71 1 0:15,91 2 2:51,75 0:00,00

Lisätiedot

Poniuutisia Englannista Laloushkat valloittavat. Kurkista pelitutkijan kaappiin

Poniuutisia Englannista Laloushkat valloittavat. Kurkista pelitutkijan kaappiin Numero 3 2014 10,00 Coquettenuket Voiko nuken rakastaa loppuun, VAI ONKO BARBIELLA TOIVOA LEIKIN JÄLKEEN? Poniuutisia Englannista Laloushkat valloittavat Terri Davisin tie NUKKETAITEILIJAKSI Kurkista pelitutkijan

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS. EETANET RY. TOIMINTAKERTOMUS 2010 Järjestökatu POSTITOIMIPAIKKA

TOIMINTAKERTOMUS. EETANET RY. TOIMINTAKERTOMUS 2010 Järjestökatu POSTITOIMIPAIKKA 1 TOIMINTAKERTOMUS 2 Sisällysluettelo TOIMINTAKERTOMUS...1 1. Katsaus edellisvuoteen...3 2. Edunvalvonta...4 2.1 Edunvalvonnan päätavoitteen toteutuminen...4 2.2. Edunvalvonnan sekundaarinen tavoite...5

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 Päijät-Hämeen Metsänomistajat ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 1. HALLINTO Hallituksen jäsenet ja vastuuhenkilöt: Liisa Korpela, puheenjohtaja, tiedotusvastaava, edustukset sidosryhmiin, yhteydet. yhteistyökumppaneihin

Lisätiedot

Viestiupseeriyhdistys ry.

Viestiupseeriyhdistys ry. Viestiupseeriyhdistys ry Toiminnan tarkoitus Viestiupseeriyhdistys on viesti- ja johtamisjärjestelmäalalla sekä sähköisen viestialan tehtävissä toimivien ja toimineiden yhteinen maanpuolustusjärjestö.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Hallitus ja hallituksen kokoukset 3. Jäsenet 4. Yhdistyksen toiminta 5. Näyttelyt, seminaarit ja muut tapahtumat 6. Muut toiminta 5.1

Lisätiedot

Henkilökohtainen kilpailu ls Tulokset - Sarja Y

Henkilökohtainen kilpailu ls Tulokset - Sarja Y Henkilökohtainen kilpailu 10 + 10 ls Tulokset - Sarja Y Osanottajia yhteensä 36 Sija Nimi Yhdistys Sarja Tulos 1. srj 2. srj Napa 10 9 1 Tiihonen Tommi Kymenlaakson RT Y 187 94 93 3 6 9 2 Palo Timo Porvoon

Lisätiedot

Merimasku-Seura ry. Merimasku-Seura ry:n toimintakertomus vuodelta 2015

Merimasku-Seura ry. Merimasku-Seura ry:n toimintakertomus vuodelta 2015 Merimasku-Seura ry:n toimintakertomus vuodelta 2015 Yleistä Merimasku-Seura ry:n toiminta vuonna 2015 oli painottunut Kollolan ympäristöön, rakentamiseen ja vanhan kunnostamiseen. Yleiset kokoukset Seuran

Lisätiedot

1.1. Alkuerä Kaikki kuljettajat mahtuvat mukaan yhteen alkuerälähtöön, koska enimmäisosallistujamäärä lähdössä on tuo 10.

1.1. Alkuerä Kaikki kuljettajat mahtuvat mukaan yhteen alkuerälähtöön, koska enimmäisosallistujamäärä lähdössä on tuo 10. 1. Luokassa enintään 10 kuljettajaa Tässä tapauksessa luokassa ajetaan kaksi (2) lähtöä, yksi (1) alkuerä ja yksi (1) finaali. 1.1. Alkuerä 1.1.1. Kaikki kuljettajat mahtuvat mukaan yhteen alkuerälähtöön,

Lisätiedot

Espoon Maanpuolustusnaiset ry Jäsentiedote 1/2016

Espoon Maanpuolustusnaiset ry Jäsentiedote 1/2016 Espoon Maanpuolustusnaiset ry Jäsentiedote 1/2016 Hyvä Maanpuolustusnainen Tähän jäsentiedotteeseemme on kerätty muut kevätkauden tapahtumat. Jos et löydä etsimääsi maanpuolustustoimintaa tästä jäsentiedotteesta,

Lisätiedot