Positiivi. Tässä numerossa. Kansi

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Positiivi. Tässä numerossa. Kansi"

Transkriptio

1 SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 3 / 2008

2 Saimaan kameraseura ry Positiivi PL Lappeenranta Saimaan kameraseuran jäsenlehti ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa. Lehti postitetaan kaikille seuran jäsenille. Sitä jaetaan KaakkoisSuomen valokuvakeskuksessa (Snellmanink. 13) ja lappeenrantalaisissa valokuvaliikkeissä. saimaan.kameraseura/ Saimaan kameraseura on Suomen kameraseurojen liiton jäsenseura. Hallitus 2008 Puheenjohtaja Tatu Kosonen p Sihteeri Anu Kosonen p Taloudenhoitaja Maarit Välikauppi p Kilpailusihteeri Marko Taimela p Kalustonhoitaja Tommi Kähärä p Varapuheenjohtaja Aulikki Korpela-Taimela p Varajäsenet Matti Jalkanen ja Juha Turunen 2. Seuraava numero ilmestyy joulu-tammikuussa. Tässä numerossa 3. Puheenjohtajalta 4. Liittokokous Helsingissä sekä muita uutisia 7. Valokuvausta ja särää Lemillä 8. Kilpolla on asiaa 10. Valokuvakeskuksen palsta 11. Tapahtumakalenteri Kansi Anu Kososen esikoisnäyttely Albumikuvia oli esillä valokuvakeskuksen pienessä galleriassa kesäkuussa.

3 Puheenjohtajalta Talvi tulee taas pian, vaikkei sitä keleistä ehkä voisi vielä uskoakaan. Vaikka kesällä hetkittäin pilkahdellut suora auringonvalo aiheuttikin sangen suuria vaikeuksia (ainakin muotokuvaajille), saattoi kesän aikana jäsenistömme kameralaukkuihin silti kesälläkin kertyä filmirullia tai kiintolevyille kansioita odottelemaan syksyn vesisateita ja kuvien jälkikäsittelyä. Saimaan kameraseura pyrkii tarjoamaan parhaimman mahdollisen apunsa kuvausharrastuksen laadun kehittämiseen. Tämä voi tarkoittaa erilaisia asioita; filliksen nostamista, teknisten taitojen kartuttamista, tai vaikkapa vain visuaalisten tekijöiden (kuten sommittelu tai värioppi) pohtimista. Teknisiä taitoja kartutetaan tietysti ensisijaisesti kursseilla, joita onkin tänä syksynä paljon. Haluaisimme kuitenkin kannustaa seuran jäsenistöä tuomaan omia valokuviaan muidenkin nähtäväksi. Mihin tahansa jäseniltaan on lupa ottaa kuvia mukaan. Kilpailutoiminta on tärkeää juuri sen vuoksi, että se tavallaan pakottaa kuvien esilletuomiseen, sijoittuminen on aina toisarvoista. Teemallisissa kilpailuissa korostuu myös se, miten eri tavalla eri kuvaajat lähestyvät samaa aihetta. Katselijat huomaavat kuvista asioita, joita niiden ottajat eivät ole tulleet ajatelleeksikaan. Kuvien katselusta taas saa hyvän vertailukohdan esim. teknisen laadun vaatimuksista. Tai sitten saa itsetuntoa hivelevän varmuuden siitä, että oma tekniikka on parempi kuin muilla. Puheenjohtajalla ainakin oli Leminkesäretkellä koko porukan isoin! Anu, Tatu ja Kaisa Kosonen, Matti Väänänen, Aulikki Korpela-Taimela, Ilkka Suni ja Marko Taimela. Kuvasta puuttuvat Lasse Kosonen (nukkui autossa), sekä Tommi ja Kata Kähärä (lähtivät avaamaan haminalaisille ovet valokuvakeskuksen näyttelytiloihin). 3.

4 Liittokokous Helsingissä Suomen kameraseurojen liiton syyskokous pidettiin Helsingissä 12. lokakuuta. Kokous sujui nopeasti Laajasalon valokuvaajien Pirkko Heiniön luotsaamana. Niin toimintasuunnitelma kuin talousarviokin hyväksyttiin sellaisinaan, eikä edes henkilövalinnoista jouduttu äänestämään. Oman seuramme Tatu Kosonen jatkaa liiton puheenjohtajana myös ensi vuonna. Erovuorossa olleista haminalainen Janne Leppänen ja raumalainen Marko Seppälä olivat ilmoittaneet, etteivät enää ole käytettävissä hallitukseen. Heidän tilalleen valittiin nuori forssalainen Lassi Puhtimäki, sekä kansainvälisellä puolella mainetta niittänyt Elisa Putti Hämeenlinnasta. Liiton pitkäaikainen jäsensihteeri Raimo Paukku valittiin jatkamaan hallituksessa samoin kuin ylöjärveläinen KVvastaava Leena-Maija Lindqvist. Liiton hallitus valitsi omassa kokouksessaan Vuoden 2008 kameraseuraksi Mielikuvitus ry:n Lempäälästä. Valintaperusteista painavin oli seuran toiminta liittotasolla, teemanäyttely 2007 oli nimittäin Mielikuvituksen järjestämä. Hallitus myönsi kokouksessaan Suomen kameraseurojen liiton kultaisen ansiomerkin Marko Seppälälle. Mies on jäsenistöllemme tuttu liiton kilpailuista, kursseista ja muista tapahtumista, mutta tietysti myös valokuvakeskuksen näyttelyistä. Perusteena ansiomerkille oli ansiokas työ hallituksessa jo kuuden vuoden ajan, sekä tietysti seitsemän Joutsenon opistolla järjestetyn liiton nuorisolle suuntaaman kesäkurssin kouluttajakokemus. Markohan on Joutsenon-kurssin kasvatti itsekin (vuodelta 2001). Teemanäyttely Luonto Suomen kameraseurojen liiton syksyinen teemanäyttely Luonto on esillä Helsingissä, kulttuurikeskus Stoassa, saakka. rojen liiton näyttelyvastaava Reino Havumäki ja Laajasalon valokuvaajien puheenjohtaja Maria HakokorpiJumppanen. Näyttelyn teema ei meistä kehäkolmosen ulkopuolella asuvista tunnu ehkä ihan luontevalta Helsinkiin, maamme kenties urbaaneimpaan kaupunkiin, mutta siitä huolimatta näyttely on sangen onnistunut. Avajaisissa juhlapuheita pitivät Laajasalon valokuvaajien varapuheenjohtaja Samuel Runolinna, tuomariston edustajana Kaija Keskinen sekä SKsL:n puheenjohtaja Tatu Kosonen. Näyttelyn raadissa olivat Suomen luonnonvalokuvaajien puheenjohtaja Kaija Keskinen, Suomen kameraseu4. Myöhemmin illallisilla kaikille osallistujille tuli tutuksi ainakin Ylämaa Nurmijärven itäisenä vastikkeena, ns. Volvo-kuntana.

5 Kursseja tulossa Saimaan kameraseura panostaa tänä vuonna koulutukseen. Avuksi on saatu Suomen kameraseurojen liitto, joka myönsi seuralle koulutustukea. Sen turvin on syyskaudelle on luvassa vielä ainakin kaksi kurssia. Molemmat kurssit ovat työpajatyyppisiä. Marraskuussa järjestetään valaisukurssi, jossa keskitytään erityisesti esineiden valaisuun. Kurssilla tutustutaan myös seuran omiin studiosalamalaitteistoihin ja annetaan niille käyttökoulutusta. Tämä kurssi oli tarkoitus pitää jo syyskuussa, mutta kouluttajaksi lupautuneen helsinkiläisen Marko Rantasen sairastumisen vuoksi se siirtyi. Syyskuussa opiskelimme seuran omia salamalaitteistoja Tommin johdolla. Kurssi sopii sekä digitaali-, että filmikuvaajille. Lauritsala-talon pimiö on käytettävissä koko viikonlopun ajan. Kiinnostuneet ilmoittakoot yhteystietonsa sihteerille, joka tiedottaa kurssista sen ajankohdan varmistuttua järjestetään perusteellinen mustavalkovedostuksen kurssi. Kurssille valmistaudutaan kuvaamalla vähintään yksi rullallinen Agfan APX 100 -filmiä (sisältyy kurssimaksuun). Kurssin tavoitteena on oppia tekemään teknisesti korkealaatuisia kuvia, alkaen filmien kehittämisellä ja jatkuen heti filmien kuivuttua kuvien vedostamisella. Kurssille mahtuu 10 nopeinta. Kouluttajana toimii Tatu Kosonen. Molemmat kurssit järjestetään Lauritsala-talolla (Hallituskatu 20) hintaan 20 euroa / osallistuja. Ilmoittautumiset sihteerille: Anu Kosonen, puh Yhteistyö tiivistyy Kaakkois-Suomessa Kaakkois-Suomessa toimivat kameraseurat ovat neuvotelleet yhteistyön tiivistämisestä. Avauksena yhteistyölle toimii lokakuussa järjestetty haastekilpailu, josta toivotaan jokavuotista. Aiemminhan seuramme kisasi vuosittain Imatran kameraseuran kanssa, mutta tuon yhteistyön hieman hiivuttua on kisaavien seurojen määrää hyvä lisätä. Kutsuimme kilpailuun mukaan (jonkinlaisessa maantieteellisessä järjestyksessä) Kotkan, Haminan, Kouvolan, Kuusankosken, Luumäen, Mikkelin ja Imatran kameraseurat sekä Lappeenrannan teekkareiden kamerakerhon. Kiinnostus yhteistyöhön on suuri, ja kaikki seurat ilmoittautuivat siihen mukaan. Alku tosin on aina vaikeaa, eli ihan heti eivät kaikki seurat ainakaan kilpailuun osallistuneet mutta tästä on hyvä jatkaa. Tavoitteena voidaan pitää SKsL:n 1980-luvulla toiminutta KaakkoisSuomen piiriä, joka ainoana liiton piirinä toimi ihan oikeasti eikä vain paperilla. 5.

6 Kevätkokous pisti tilit ojennukseen Huhtikuun jäsenilta oli samalla seuramme sääntömääräinen kevätkokous. Käsiteltäviä asioita oli vuosilta , ja hieman vanhempaakin toimintaa muisteltiin. Kokous sujui sopuisasti. Niinpä tili- ja vastuuvapaudet saatiin myönnettyä aikaisempien vuosien vastuuhenkilöille. Merkittäväksi kokouksen teki myös se, että seuran kirjanpito oikaistiin vastaamaan todellisuutta. Suurin virhe oli syntynyt kaluston arvossa, vaikka sen nuorimmatkin osat alkavat olla 20 vuotta vanhoja. Enää ei puutu kuin vastaus Lappeenrannan kerholta asemastamme sen osakkaana... Digitaalisen kuvan työpaja pidettiin Joutsenossa Toukokuiseen työpajaan Joutsenon opistolla osallistui 26 oppilasta, joista peräti 19 seuran ulkopuolelta. Ilmastointilaite yritti pitää huolen siitä, ettei kirkkaalta taivaalta porottanut kevätaurinko lämmittänyt liiaksi. Kouluttajana toiminut Juha Turunen innostui oppilaiden pyynnöstä lupautumaan kouluttajaksi myös myöhemmin pidettävään jatkotyöpajaan. Kannattaa siis seurata seuran tiedotusta. Puutarhurinkadun pimiö sulkeutui lopullisesti Lappeenrannan kaupunki irtisanoi säästösyistä kaupungin kerhokeskuksen vuokrasopimuksen. Samalla kameraseuraa 30 vuotta ansiolla palvellut pimiötila menetettiin. Suurin osa tavarasta löysi ottajan, mutta kaatopaikallekin jouduttiin pari peräkärrykuormallista vetämään varsinkin erilaisia lastulevyjä ja metalliputkia. Valojen sammuessa pimiöltä viimeisen kerran talkoomiesten mieliala oli varsin matala. Kiitos silti kaikille purkutalkoisiin osallistuneille, työ oli valtava ja siihen käytettävissä ollut aika rajallinen, mutta valmista tuli. Jatkossa kehittelemme ja vedostelemme vain Lauritsalan ja Sammontorin pimiöillä. Mutta saunailta pidettiin Saimaan kameraseuran saunailta vietettiin kesän aluksi valokuvakeskuksella. Perinteitä sähköistettiin tällä kertaa hieman modernimmiksi sekä sähkökiukaan että -grillin osalta, mutta löylyt saatiin ja makkarat syötiin 6. (miehet söivät sinapin kera), kuten hyvä tapa vaatii. Käydyt keskustelut sivusivat valokuvausta kaksi kertaa. Saatiinpa illan mittaan täytettyä myös seuran arkistoista löytynyttä Avointa kirjaa sanoin ja kuvin.

7 Valokuvausta ja särää Lemillä Kesäkuun ainoa sadepäivä piristi mukavasti helteiden välissä, kun kaksi täyteen ladattua suurta Volvoa suuntasi keulansa kohti Lemiä Saimaan kameraseuran jäsenretkelle Antikvariaatti-galleria Taikalyhdyn ovi aukeni samalla hetkellä, kun autot kaarsivat sen pihaan. Aapo Pekari esitteli Kivijärven höyrylaivaliikennettä koskevan näyttelyn, ja tietysti Taikalyhdyn toimintaa muutenkin. Välillä tosin jouduimme jonottamaan pankkiautomaatille, kun antikvariaatista löytyi vaikka mitä. Osa ostoksista päätyi yksityiskokoelmiin ja osa valokuvakeskuksen kirjastoon. Paljon jäi vielä myytävääkin. Aika kului niin nopeasti, että ruokaaika yllätti ja retkeläisten oli painuttava särälle. Paikalle ilmaantui myös vieraita Haminasta. Kaakkoisen Suomen lämpenemässä olevista yhteistyökuvioista keskusteltiin, ja tästä seuraa vielä epäilemättä jotakin. Osa seuralaisista jäi vielä kuvailemaan Lemiä, kun retken nuorimpien osallistujien päiväuniaika siirsi puolet porukasta jo kotimatkalle. Jatkoa kuitenkin seuraa SKsL:n vuosinäyttely 2009 järjestetään Saimaan kameraseuran toimesta Lemillä ensi toukokuussa. Aapo Pekari lupautui jo näyttelyn raatiin. Saamme siis esitellä muille kameraseuroille todella arvokkaan näyttelyn, raadin ja näyttelypaikan. Nekin, jotka eivät nyt retkelle ehtineetkään, pakotetaan silloin mukaan! Kuva: Ilkka Suni 7.

8 Kilpolla on asiaa GP-1: Luonto Vuoden ensimmäisen kilpailun teemana oli luonto. Arvostelijoina olivat uudet kunniajäsenemme Tapani Räsänen ja Esko Turkkila. Kilpailuun osallistui kuusi kilpailijaa yhteensä 32 teoksella. Kaikkiin kolmeen sarjaan osallistuttiin melko tasaisesti, mutta kuvaajia ja kuvia olisi kaivattu runsaasti lisää mukaan. Laskennallisesti eli kilpailusääntöjemme mukaan melkein kaikki osallistuneet kuvat näet olisivat sijoittuneet pisteille. Siksi pisteitä keränneiden kuvien lukumäärää vähennettiin kaikissa sarjoissa. Mustavalkovedosten sarja 1. Tatu Kosonen: Ylämaa 2. Anu Kosonen: Kivikko 3. Tatu Kosonen: Linnut 4. Tommi Kähärä Värivedosten sarja 1. Tatu Kosonen: Tromssa Soile Rinno Projisoitavien teosten sarja Tommi Kähärä 3. Tatu Kosonen: Madeira 4. Tommi Kähärä 5. Anu Kosonen: Päivänkakkara 6. Tatu Kosonen: Relaxing at Camarillo Näin ollen yhteispisteissä kärkeen kiilasi vanha mestari Tatu (42 p), perästä tulevat Tommi (25 p), Anu (18p) ja Soile (15p). Huom! Hallitus haluaa tämän kisan tiimoilta muistuttaa, että jatkossa kannattaa digikuvaajien tarjota otoksiaan myös projisoitavien sarjaan. Näin ei tarvitse kaikista kuvista tehdä printtejä. GP-2 ja Kaakkois-Suomen haastekilpailu Vuoden toinen osakilpailumme sai aiheekseen Etelä-Karjala ja kesä. Kuvat tähän kilpailuun on vastaanotettu, ja kuvia tuloksineen katsellaan lokakuun jäsenillassa. Samassa jäsenillassa kuullaan myös Kaakkois-Suomen kameraseurojen haastekilpailun tulokset. Tästä kisasta hieman lisätietoa sivulla 5. GP-3: Vuosikilpailu Vuoden viimeinen osakilpailu on aiheeltaan vapaa, mutta se ratkaisee vuoden kuvaajan tittelin haltijan. Tuttuun tapaan kilpailukuvat voi tuoda marraskuun jäseniltaan, tai ne voi toimittaa valokuvakeskukselle mennessä. Kuvat voi myös postittaa viimeistään osoitteella Saimaan kameraseura ry, PL 49, Lappeenranta. Tulokset kuullaan jäsenillassa joulukuun

9 9. Kuva: Tommi Kähärä: Haukkavuorella (projisoitavien sarjan voittajakuva)

10 Valokuvakeskuksessa tavataan! Lokakuun näyttely Tulevia näyttelyjä Tässä kuussa Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksessa on poikkeuksellisesti esillä vain yksi näyttely pienen galleriahuoneen ollessa tauolla. Suuressa tilassa nähdään helsinkiläisen Sanna Kanniston näyttely Strange Fascination / Yksityinen kokoelma. Marraskuussa valokuvakeskuksessa nähdään pääkaupunkiseudulla toimivien Klaus A. J. Riedererin ja Avril Styrmanin valokuvia. Riederer tuo suureen galleriaan yhteiskuntakriittisiä valokuvia näyttelyssään Mustavalkoisessa elämässäni (en ole koskaan...). Kyseisessä näyttelyssä taiteilija provosoi yleisöä ja kritisoi nyky-yhteiskuntaa välineenään kunkin teoksen kuva- ja tekstiosuus sekä niiden välinen ristiriita. Styrman puolestaan tutkii näyttelyssään Satumaista loistoa ja avaruussaastaa loskaa, katujen likaamaa lumen ja jään yhdistelmää, joka yleisesti katsotaan epämiellyttäväksi asiaksi Kannisto kertoo taiteestaan näin: Lähtökohtana työssäni on kulttuurin ja luonnon suhde. Pyrin valokuvan keinoin tutkimaan taustaoletuksia, joiden avulla me lähestymme luontoa taiteessa ja tieteessä. Pohdin työssäni ihmisen jatkuvaa uteliaisuutta sekä halua ymmärtää, luokitella ja dokumentoida näkemäänsä ja kokemaansa. Lainaan esittämisja työskentelytapoja luonnontieteestä, asetelmamaalausperinteestä sekä antropologisista ja arkeologisista kuvauskäytännöistä. Kannisto viettää säännöllisesti aikaa Väli- ja Etelä-Amerikan sademetsissä. Hän kerää tropiikin eläimiä ja kasveja sekä kuvaa niitä kevytrakenteisissa kenttästudioissa. Keskuksessa esillä olevan näyttelyn kuvat on kuvattu Costa Rican ja Ranskan Guayanan sademetsissä ja tutkimusasemilla vuosina Näyttely on esillä asti ke-pe klo ja la-su klo Marraskuun näyttelyt avataan keskiviikkona Sen jälkeen ne ovat esillä ti-pe klo ja la klo aina asti. Joulukuuksi valokuvakeskuksella on vielä hieman auki olevia suunnitelmia, sekä suuren galleriatilan että muualla sijaitsevien näyttelytilojen osalta. Keskuksen pienessä huoneessa nähdään kuitenkin joka tapauksessa Luumäen fotokerhon näyttely, joka avataan yhdessä suuren tilan näyttelyn kanssa keskiviikkona Joulukuisesta kameraseuranäyttelystä on näin ollen muodostumassa perinne. KAAKKOIS-SUOMEN VALOKUVAKESKUS Snellmaninkatu 13 A, Lappeenranta (käynti pihan puolelta)

11 Tapahtumakalenteri Lokakuu Joulukuu Jäsenilta Kaakkois-Suomen Hyvän MV-kuvan kurssi Lauvalokuvakeskuksella klo 18. ritsala-talolla, kouluttajana Tatu Kosonen. Hinta 20. GP-2 -kisan tulokset, Kaakkois-Suomen haastekililmoittautumiset sihteerille pailun tulokset mennessä. Tommi esittelee perustaman sa valokuvien tulostuspalvelun jälkeä suurten väritulosteiden osalta. Jäsenilta poikkeuksellisesti Lappeenrannan uimahallin takkahuoneella klo Neuvonnasta portaat alas. Kahvitarjoilu. Saunomista ja uimista. Kokeilemme osallistumista kansainvälisiin näyttelyihin, eli lähetämme yhteislähetyksen Al-Thanin näyttelyyn. Seura maksaa postimaksut. Vuosikilpailun tulokset. Marraskuu Kahvitarjoilu, makkaraa mahdollista paistaa takassa. Tammikuu 2009 Jäsenilta Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksella klo 18. Jäsenilta valokuvakeskuksellla klo 18. Juha Turunen esittelee digitaalisia valokuviaan. Ohjelma vielä avoin, riippuen siitä, mitä syyskokouksessa päätetään. Sääntömääräinen syyskokous, eli suunnitellaan ensi vuoden toimintaa ja valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle Kahvitarjoilu. N.-M.11. Valaisukurssi Lauritsalatalolla vetäjänä helsinkiläinen mainoskuvaaja Marko Rantanen. Hinta 20, paitsi syyskuiselle valaisukurssille osallistuneille ilmainen. Tarkemmin tai Kahvit. KUTSU Saimaan kameraseura ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksessa (Snellmaninkatu 13 A) maanantaina klo Tervetuloa! 11.

12 Liity jäseneksi! Saimaan kameraseura ry etsii uusia jäseniä, koska vanhoja on niin vähän. Jäseneksi kelpaavat kaikki valokuvauksesta kiinnostuneet, niin ammattilaiset kuin harrastajatkin. Jäseneksi on helppo liittyä. Helpoiten liittyminen onnistuu ottamalla yhteyttä sihteeriin: Anu Kosonen, p , Toimintaan pääset heti mukaan ilman sen kummempia muodollisuuksia. Voit myös liittyä maksamalla jäsenmaksun seuran tilille Handelsbanken ja merkitsemällä viestiosaan tiedoksi nimesi ja yhteystietosi (ainakin postiosoite). Jäsenmaksu sisältää myös Suomen kameraseurojen liiton jäsenmaksun. Nyt loppuvuosi puoleen hintaan uusille jäsenille: vain 10 e! Liittyminen ei ole enää hinnasta kiinni!

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 4 / 2009 Saimaan Kameraseura ry Saimaan kameraseura ry on Lappeenrannan kaupungin ja Etelä-Karjalan maakunnan asukkaille tarkoitettu yhdistys. Sen tarkoitus on ylläpitää

Lisätiedot

Positiivi. Tässä numerossa

Positiivi. Tässä numerossa SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 2 / 2008 Saimaan kameraseura ry Positiivi PL 49 (Huom! Uusi osoite) 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi Saimaan kameraseuran jäsenlehti ilmestyy neljä kertaa

Lisätiedot

Jäsentiedote 2 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 2 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 2 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Liiton hallituksen jäseniin saa ottaa yhteyttä Kesä alkaa olla lopuillaan, ja monet siirtyvät taas talveksi kameran takaa pimiöihin tai tietokoneiden

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 3 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Syyskokous Helsingissä 12.10.2008 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 12.10.2008

Lisätiedot

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 1 / 2009 Saimaan Kameraseura ry Saimaan kameraseura ry on Lappeenrannan kaupungin ja Etelä Karjalan maakunnan asukkaille tarkoitettu yhdistys. Sen tarkoitus on ylläpitää

Lisätiedot

Jäsentiedote 4/ 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 4/ 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 4/ 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsenkirjeet ovat julkisia Syyskokous Tampereella saatiin pidettyä. Minäkin sain taas vuoden jatkoaikaa liiton puheenjohtajana, kiitos vielä kerran

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 3 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Syyskokous Valkeakoskella 11.11.2007 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 11.11.2007

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 4 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 4 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 4 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Syyskokous Hämeenkyrössä 30.10.2005 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 30.10.2005

Lisätiedot

Positiivi. Tässä numerossa. Kansi

Positiivi. Tässä numerossa. Kansi SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 1 / 2008 Saimaan kameraseura ry Positiivi PL 49 (Huom! Uusi osoite) 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi Saimaan kameraseuran jäsenlehti ilmestyy neljä kertaa

Lisätiedot

Jäsentiedote 4 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 4 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 4 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Vuosinäyttely 2009 Lemillä Keväisen vuosinäyttelyn järjestelyistä vastaa Saimaan kameraseura ry. Aihe on vapaa, kuten vuosinäyttelyissä aina. Näyttelykuvat

Lisätiedot

Jäsentiedote 3 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 3 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 3 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Teemanäyttely Aika Naantalissa Suomen kameraseurojen liiton teemanäyttely järjestetään 28.11.- 31.12. Naantalissa. Näyttelyn järjestävät Raisiosta

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2011

Toimintakertomus vuodelta 2011 Saimaan Kameraseura ry 1 (5) Toimintakertomus vuodelta 2011 1.Yleistä Saimaan kameraseura ry on perustettu vuonna 1946, joten vuosi 2011 oli sen 66. toimintavuosi. Seuran jäsenistö oli erittäin aktiivista

Lisätiedot

KAMERASEURAN SÄÄNNÖT SEURAN SÄÄNNÖT

KAMERASEURAN SÄÄNNÖT SEURAN SÄÄNNÖT KAMERASEURAN SÄÄNNÖT SEURAN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Heinolan Kameraseura ry ja kotipaikka Heinolan kaupunki. Yhdistyksen aatteellisena tarkoituksena on edistää valokuvausharrastusta Heinolassa ja

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Yhteystiedot. Positiivi. Saimaan Kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta

Yhteystiedot. Positiivi. Saimaan Kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 1/2010 Yhteystiedot Saimaan Kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura Positiivi Saimaan Kameraseura ry:n jäsenlehti

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 3 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Syyskokous Tampereella 12.11.2006 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 12.11.2006

Lisätiedot

Vuosikertomus 2010. vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011. Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry. Yleistä

Vuosikertomus 2010. vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011. Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry. Yleistä vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011 Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry Vuosikertomus 2010 Yleistä Toiminnan tarkoitus Tukea yhdessä Lihastautiliiton kanssa neuromuskulaarisia tauteja sairastavien ja

Lisätiedot

Meilivälähdys1/2010. Loviisan Kameraseura ry Lovisa Kameraklubb rf. Kuvakilpailuiden aiheet vuoden kuvailtoja varten

Meilivälähdys1/2010. Loviisan Kameraseura ry Lovisa Kameraklubb rf. Kuvakilpailuiden aiheet vuoden kuvailtoja varten Meilivälähdys1/2010 Loviisan Kameraseura ry Lovisa Kameraklubb rf Kuvakilpailuiden aiheet vuoden kuvailtoja varten Elokuu (29.8): Hetki (projisoitavat), Meren äärellä (mustavalkokuvat) Syyskuu (26.9):

Lisätiedot

kirjattu 2010, pj. JÄSENTIEDOTE

kirjattu 2010, pj. JÄSENTIEDOTE kirjattu 2010, pj. JÄSENTIEDOTE KERHOTOIMINTA: Kannuksen kamerakerho kokoontuu kuukauskokoukseen aina kuukauden toinen maanantai, ellei vuosikokouksessa toisin sovita. Kokouspaikkana Takalon koulun käsityö-

Lisätiedot

SEURALAISEN KÄSIKIRJA

SEURALAISEN KÄSIKIRJA SEURALAISEN KÄSIKIRJA SAIMAAN KAMERASEURA RY PL 49 53101 Lappeenranta Sisällysluettelo Saimaan Kameraseura ry...4 Esittely...4 Sääntömääräiset kokoukset...4 Hallitus...5 Tilintarkastajat...5 Liittyminen

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma.

Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma. Rauman Kameraseura ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää

Lisätiedot

Espoon Urheilijat ry Judojaos

Espoon Urheilijat ry Judojaos Espoon Urheilijat ry Judojaos Toimintasuunnitelma ja budjetti 2017 1 1 Yhdistyksen kokoukset Emoseuran sääntömääräinen vuosikokous, sekä emoseuran hallituksen kokous tullaan pitämään jälleen keväällä.

Lisätiedot

Soukan Kamerat ry. 2014 1. Soukan Kamerat r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2014

Soukan Kamerat ry. 2014 1. Soukan Kamerat r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2014 Soukan Kamerat ry. 2014 1 Soukan Kamerat r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2014 Sisältö Johtokunta... 2 Tilintarkastajat... 2 Jäsenistö... 2 Jäsenmaksut... 2 Talous... 3 Projektit... 3 Koulutus... 3 Näyttelytoiminta...

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY Hallituksen sääntömuutosehdotus kevätkokoukseen 2012 7 Jäsenmaksut Yhdistyksen syyskokous päättää jäsenmaksuista hallituksen esityksen perusteella. A-, B- ja C-jäsenillä sekä kannatusjäsenillä voi olla

Lisätiedot

KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016

KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016 KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Kameraseura ry edistää valokuvaharrastusta monipuolisesti ja laadukkaasti ja tarjoaa yhteisöllisen tavan harrastaa valokuvausta sekä kehittää luovuutta. Kameraseura

Lisätiedot

Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa:

Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa: Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat r.y. Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa: Helsingin ja Turun kaupunkien esittämä haaste toimiin Itämeren tilan parantamiseksi: Tietoisuuden

Lisätiedot

SOMAKISS ry:n säännöt

SOMAKISS ry:n säännöt SOMAKISS ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on SOMAKISS ry ja kotipaikka, Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää somali- ja abessinialaiskissojen kasvatusta,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Haminanseudun Oloneuvokset ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Haminanseudun Oloneuvokset ry:ssä alkaa toiminnassa viideskymmenesensimmäinen vuosi. Toimintamme on hyvin monipuolista niin, että kaikilla

Lisätiedot

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT HYY seniorit ry, HUS seniorer rf SÄÄNNÖT Yhdistysrekisteri vahvistanut 27.10.2005 HYY-seniorit, HUS-seniorer rf SÄÄNNÖT 2 (5) 1 Nimi, kotipaikka ja kielet Yhdistyksen nimi on HYY-seniorit ry, HUS-seniorer

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 3 / 2009 Saimaan Kameraseura ry Saimaan kameraseura ry on Lappeenrannan kaupungin ja Etelä Karjalan maakunnan asukkaille tarkoitettu yhdistys. Sen tarkoitus on ylläpitää

Lisätiedot

Jäsentiedote 2 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 2 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 2 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Suomen kameraseurojen liitto 75 vuotta Suomen kameraseurojen liitolla on taas juhlavuosi. Liitto perustettiin vuonna 1932, joten vuonna 2007 on menossa

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf SÄÄNNÖT

Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf SÄÄNNÖT Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf Nämä sääännöt on hyväksytty piirin syyskokouksessa 28.10.2006 ja rekisteröity yhdistysreksiteriin 28.12.2006. SÄÄNNÖT Yhdistys ja sen tarkoitus

Lisätiedot

3 Seuran tunnuksena on merenkulkuhallituksen vahvistama lippu. Sen käyttämisestä määrätään tarkemmin lippuohjeissa.

3 Seuran tunnuksena on merenkulkuhallituksen vahvistama lippu. Sen käyttämisestä määrätään tarkemmin lippuohjeissa. 1 Yhdistyksen nimi on Kaarinan Veneseura ja kotipaikka Kaarinan kunta. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Seura toimii Työväen Urheiluliitto TUL ry:n jäsenseurana. 2 Seuran tarkoituksena

Lisätiedot

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os.

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os. KUTSU Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään maanantaina 21.11.2016 klo 16.45 alkaen Meijän Vintillä os. Savonkatu 11 A 6 Kokouksessa käsitellään sääntöjen 15 määräämät asiat. Luottamusvaalikokous

Lisätiedot

Lasten ja vapaaehtoistoimijoiden tapaturma- ja vastuuvakuutuksen voimassaolon varmistaminen ks. Yhdistysnetti

Lasten ja vapaaehtoistoimijoiden tapaturma- ja vastuuvakuutuksen voimassaolon varmistaminen ks. Yhdistysnetti MLL:n paikallisyhdistyksen hallinnon vuosikello (Lähde: MLL /Yhdistysnetti) TAMMIKUU Yhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokous Varan, sihteerin, rahastonhoitajan, jäsenvastaavan ja muiden vastuuhenkilöiden

Lisätiedot

Suomen Kameraseurojen Liiton koulutukset syksyn 2014 aikana

Suomen Kameraseurojen Liiton koulutukset syksyn 2014 aikana Suomen Kameraseurojen Liiton koulutukset syksyn 2014 aikana VALOKUVAUS Valokuvauksen opettajana toimii pitkän linjan valokuvaaja ja kouluttaja Timo Ripatti. Kursseilla on mallit ja heidän kustannuksensa

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 4/2015 Syystervehdys kaikille jäsenillemme! Syyskauden startin myötä olemme saaneet seuraamme jälleen paljon uusia jäseniä.

Lisätiedot

RL Nuorisojaoston avoin kokous 1/11

RL Nuorisojaoston avoin kokous 1/11 Aika 16.01.10 klo: 10:00 Paikka Siikaranta. Naruportintie 68, Espoo Käsiteltävät asiat Asia Otsikko 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 2. Työjärjestyksen hyväksyminen 3. Vpj. valinta 4. Raksanuoret

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 1 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 1 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 1 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Kevätkokous Haminassa 11.3.2007 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina 11.3.2007 klo

Lisätiedot

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY 1 EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2004 ja kevätkokouksessa 10.2.2005. Merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 5.5.2006. 1 Nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

Jäsentiedote 3 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 3 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 3 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Marinaa, purinaa ja nurinaa näyttelyistä Kahden liiton taloudellisella vastuulla järjestetyn näyttelyn: teemanäyttelyn "Romantiikka" syksyllä 2004

Lisätiedot

Yhdistys toimii Suomen Musiikinopettajien liitto ry:n alaisena valtakunnallisena jäsenyhdistyksenä.

Yhdistys toimii Suomen Musiikinopettajien liitto ry:n alaisena valtakunnallisena jäsenyhdistyksenä. VARHAISIÄN MUSIIKINOPETTAJAT ry SMÅBARNS MUSIKLÄRARE rf SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI TARKOITUS JA TOIMINTA 1 Yhdistyksen nimi on Varhaisiän musiikinopettajat ry, Småbarns Musiklärare rf. Yhdistyksen nimistä

Lisätiedot

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen Jäsentiedote 07.04.2009 JÄSENTIEDOTE 1/2009 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa: Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 Toiminta Hallitus Suomen Saksanpystykorva harrastaja Sapy ry:n tarkoituksena on tehdä eri saksanpystykorvia ja eri harrastusmuotoja tunnetuksi, tuoda rotujen harrastajat yhteen,

Lisätiedot

Saimaan kameraseura ry on perustettu vuonna 1946, joten vuosi 2014 oli sen 68. toimintavuosi.

Saimaan kameraseura ry on perustettu vuonna 1946, joten vuosi 2014 oli sen 68. toimintavuosi. Saimaan kameraseura ry:n toimintakertomus vuodelta 2014 1.Yleistä Saimaan kameraseura ry on perustettu vuonna 1946, joten vuosi 2014 oli sen 68. toimintavuosi. Seuran jäsenistö oli erittäin aktiivista

Lisätiedot

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri sekä kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri sekä kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina Kasvitieteellisen puutarhan ystävät ry Botaniska trädgårdens vänner rf PÖYTÄKIRJA 15.11.2013 SYYSKOKOUS Aika Torstai 7.11.2013 kello 17.30 18.10 Paikka Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, palmuhuonerakennus,

Lisätiedot

Heinäveden Moottorikelkkailijat ry. - yhdistyksen säännöt -

Heinäveden Moottorikelkkailijat ry. - yhdistyksen säännöt - Heinäveden Moottorikelkkailijat ry - yhdistyksen säännöt - 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Heinäveden Moottorikelkkailijat ry ja sen kotipaikka on Heinävesi. Yhdistyksen virallinen

Lisätiedot

V-S Jyty ry TIEDOTTAA

V-S Jyty ry TIEDOTTAA V-S Jyty ry TIEDOTTAA 24.10.2014 V-S Jyty ry:n tiedote 2/2014 K O K O U S K U T S U V-S Jyty ry:n syyskokous pidetään tiistaina 2.12.2014 klo 17.00 alkaen Linnateatterissa, 4. kerroksen teatterisali, Linnankatu

Lisätiedot

SEURALAISEN KÄSIKIRJA

SEURALAISEN KÄSIKIRJA SEURALAISEN KÄSIKIRJA SAIMAAN KAMERASEURA RY PL 49 53101 Lappeenranta Sisällysluettelo Saimaan Kameraseura ry...4 Esittely... 4 Sääntömääräiset kokoukset...4 Hallitus... 5 Tilintarkastajat... 5 Liittyminen

Lisätiedot

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo KUOPIO, TAMMIKUU 2013 16.1.2013 18-19.15 24.1.2013 18 19.15 klo Teemailta 1 Voimaa ja valoa talven sihteeri 29.1.2013 18 20 pimeyteen, Pirkko Ulmanen 30.1.2013 18 19.15 PIELAVESI, TAMMIKUU 2013 Maanantai

Lisätiedot

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 TURUN JYRYN Seuran toimintaa kehitetään koko ajan. Haluamme tarjota laadukasta ja virikkeellistä toimintaa liikunnasta kiinnostuneille. Seuraamme puhaltavat uudet tuulet, jos seuratoiminnan kehittämistukea

Lisätiedot

2. Toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä dopingaineiden käytön vastustaminen.

2. Toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä dopingaineiden käytön vastustaminen. SUOMEN PALLOLIITON KAAKKOIS-SUOMEN PIIRI RY:n SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi 1. Yhdistyksen nimi on Suomen Palloliiton Kaakkois-Suomen piiri ry ja sen kotipaikka on Lappeenranta 2. Näissä säännöissä yhdistystä

Lisätiedot

KyOn Päätösluettelo vuodelta 2012. - Hallituksen kokousten ja osakunnan kokousten päätökset sekä KyOn taloudelliset päätökset.

KyOn Päätösluettelo vuodelta 2012. - Hallituksen kokousten ja osakunnan kokousten päätökset sekä KyOn taloudelliset päätökset. KyOn Päätösluettelo vuodelta 2012. - Hallituksen kokousten ja osakunnan kokousten päätökset sekä KyOn taloudelliset päätökset. Osakunnan kokoukset: Tammikuun osakunnan kokous 19.1.2012 : - Kiitoskortti

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

SEURAN SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki.

SEURAN SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Seura toimii Suomen Hiihtoliitto ry:n, Suomen Ampumahiihtoliitto

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY HALLITUS Rauno Veijanen jatkoi yhdistyksen puheenjohtajana ja Pasi Juuti sihteerinä. Varapuheenjohtajana toimi Hannele Rintavaara

Lisätiedot

LATTOMERI 2/2009. Lattomeren Kyläyhdistys ry 2/2009

LATTOMERI 2/2009. Lattomeren Kyläyhdistys ry 2/2009 LATTOMERI :n sääntömääräinen Lattomeren koululla keskiviikkona 4.11.2009 klo 18.00 Käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Kahvitarjoilu. TERVETULOA! Länsi-Porin seurakunnan perhekerho Lattomeren kirkko

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa.

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 1(3) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 2. Yhdistyksen tarkoituksen on toimia omaishoitajien

Lisätiedot

TERVETULOA SUKELTAJALIITON SYYSKOKOUSVIIKONLOPPUUN!

TERVETULOA SUKELTAJALIITON SYYSKOKOUSVIIKONLOPPUUN! KOKOUSKUTSU 16.9.2008 TERVETULOA SUKELTAJALIITON SYYSKOKOUSVIIKONLOPPUUN! 30 vuotta täyttävä Keski-Uudenmaan Sukeltajat isännöi tänä vuonna Liiton syyskokousta. Ohjelmaa on luvassa koko viikonlopulle juhlaseminaarin,

Lisätiedot

K ymenlaakson Osakunta OSAKUNNAN HALLITUKSEN KOKOUS 1/2015 PÖYTÄKIRJA

K ymenlaakson Osakunta OSAKUNNAN HALLITUKSEN KOKOUS 1/2015 PÖYTÄKIRJA OSAKUNNAN HALLITUKSEN KOKOUS 1/2015 PÖYTÄKIRJA Aika 15.1.2015 klo 18:45 Paikka DG Osakuntatilat Läsnä 9 (Joonas Ollila, Jenni-Maria Käki, Sofia Rahikainen, Esa-Pekka Helanne, Pasi Pykälistö, Tiina Heikkilä,

Lisätiedot

www.vaasanteknillinenseura.fi jsa

www.vaasanteknillinenseura.fi jsa www.vaasanteknillinenseura.fi VAASAN TEKNILLINEN SEURA RY 5 Toimintasuunnitelma vuodeksi 2015 1 YLEISTÄ Kuten aikaisempinakin vuosina, myös vuoden 2015 aikana järjestämme useita erilaisia tilaisuuksia

Lisätiedot

Maankäyttötieteiden päivä 2014

Maankäyttötieteiden päivä 2014 30.10.2014 Tieteiden talo Sali 104 Maankäyttötieteiden päivä 2014 Maanmittaustieteiden Seura ry Suomen Maanmittausinsinöörien Liitto ry ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIEDOT Maankäyttötieteiden päivän 2014 normaalihintainen

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Lahden Formula K-kerho. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja toiminta-alue Lahden talousalue.

1 Yhdistyksen nimi on Lahden Formula K-kerho. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja toiminta-alue Lahden talousalue. Lahden Formula K-kerhon säännöt Lahden Formula K-kerho r.y. 1 Yhdistyksen nimi on Lahden Formula K-kerho. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja toiminta-alue Lahden talousalue. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Miksi jotain piti ja pitää tehdä?

Miksi jotain piti ja pitää tehdä? Miksi jotain piti ja pitää tehdä? kilpailijamäärät laskeneet rajusti viimeisen 25 vuoden aikana (huom. nuorten SM Kitee, Kotka 2012) lajin kotimainen kilpailutoiminta menettänyt seksikkyytensä lähes kokonaan

Lisätiedot

1/3 Syyskokous 8.12.2013. Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com

1/3 Syyskokous 8.12.2013. Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com 1/3 Willimiehen Disc Golf ry:n sääntömääräinen syyskokous 2013 Aika:!! klo 17.00 Paikka:! Skinnarilankatu 34, huone 7531, Lappeenranta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

Tapani Saarinen toivotti syyskokoukseen osallistuneet johtokunnan puolesta tervetulleiksi ja avasi syyskokouksen klo 18:05.

Tapani Saarinen toivotti syyskokoukseen osallistuneet johtokunnan puolesta tervetulleiksi ja avasi syyskokouksen klo 18:05. Kangasalan Melojat ry TYÖJÄRJESTYS Kangasalan Melojien syyskokous Aika: 22.11.2016 klo 18:00 Paikka: Vesaniemen takkahuone, Kangasala 1 Kokouksen avaus Tapani Saarinen toivotti syyskokoukseen osallistuneet

Lisätiedot

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 Sisällys Esityslista...1 Toimintakertomus 1.8.2013 31.7.2014...2 Esitys toimintasuunnitelmaksi 2014 2015...4 Tilinpäätös 31.7.2014...5 Talousarvio toimikaudelle 1.8.2014

Lisätiedot

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä Oulun Rajakylän koulun vanhempainyhdistys 1 Yhdistyksen nimi on OULUN RAJAKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS ry ja se toimii Rajakylän koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Oulu. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Tammikuu. Huhtikuu. Helmikuu. Toukokuu

Tammikuu. Huhtikuu. Helmikuu. Toukokuu Porstua 1997-2016 Tammikuu KAIKILLE AVOIN VALOKUVAKILPAILU Kilpailun aiheena on tällä kertaa Yhdessä. Kilpailuun osallistumiseen ei tarvita aikaisempaa kokemusta tai arvokasta kuvauskalustoa. Kilpailun

Lisätiedot

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen 4 Toiminnan tukeminen Yhdistyksen nimi on Oulun Insinööriopiskelijat

Lisätiedot

Saimaan kameraseura ry

Saimaan kameraseura ry Saimaan kameraseura ry 1946-2006 SAIMAAN KAMERASEURA Saimaan kameraseura ry:n 60-vuotisjuhlajulkaisu Reprot: Juha Turunen Ulkoasu ja taitto: Juha Turunen Historia: Tatu Kosonen Painopaikka: Lappeenrannan

Lisätiedot

Sääntömääräinen vaalikokous Esityslista 26.11.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen

Sääntömääräinen vaalikokous Esityslista 26.11.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen Esityslista 26.11.2013 Kokouksen asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Seuran nimi on Nils Gustaf Malmbergin sukuseura r.y. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toimialueena on koko maa.

Seuran nimi on Nils Gustaf Malmbergin sukuseura r.y. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toimialueena on koko maa. 1. pykälä Seuran nimi on Nils Gustaf Malmbergin sukuseura r.y. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toimialueena on koko maa. 2. pykälä Seuran tarkoituksena on vaalia suvun perinteitä, kerätä suvusta

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt. Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005.

Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt. Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005. Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005. 1. Yhdistyksen nimi on Lappeenrannan Taideyhdistys r.y., sen

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

TOIVAKAN AUTOURHEILUKERHO RY www.toivakkaauk.fi

TOIVAKAN AUTOURHEILUKERHO RY www.toivakkaauk.fi SYYSKOKOKOUS PÖYTÄKIRJA Aika: 9.10.2010 klo 15.15 Paikka: Läsnä: Hirsiaho, Toivakka Jukka Heinonen Kirsi Rutajärvi Venla Rutajärvi Juha Lampinen Heimo Nieminen Tuomas Hokkanen Sari Puikkonen Ronja Hokkanen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 SISÄLTÖ 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset... 3 1.1.4 Seuran toimisto... 3

Lisätiedot

Paikka Tallinnan risteily, Baltic Queen- laivan kokoustila kansi 5

Paikka Tallinnan risteily, Baltic Queen- laivan kokoustila kansi 5 KAUPAN ESIMIESVETERAANIT RY VUOSIKOKOUS Pöytäkirja Aika 1.9.2015 kello 18.30 Paikka Tallinnan risteily, Baltic Queen- laivan kokoustila kansi 5 Läsnä Liitteessä 6 mainitut 43 henkilöä 1. Kokouksen avaus

Lisätiedot

Hämeenlinnan Kameraseura ry säännöt.

Hämeenlinnan Kameraseura ry säännöt. Hämeenlinnan Kameraseura ry säännöt. 1. Yhdistyksen nimi on Hämeenlinnan Kameraseura ry, ja sen kotipaikka on Hämeenlinnan kaupunki. Seura toimii Hämeenlinnassa. 2. Seuran tarkoituksena on edistää ja kohottaa

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN KYLÄT RY:N SÄÄNNÖT

PÄIJÄT-HÄMEEN KYLÄT RY:N SÄÄNNÖT PÄIJÄT-HÄMEEN KYLÄT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Päijät-Hämeen kylät ry ja sen kotipaikka on Lahti. Yhdistyksen toimintaalueena on Päijät-Häme. Yhdistys on suomenkielinen.

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

KUUSAAN LATU ry. SÄÄNNÖT

KUUSAAN LATU ry. SÄÄNNÖT Kuusaan Latu ry / säännöt 1(5) KUUSAAN LATU ry. SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Kuusaan Latu ry. ja sen kotipaikka on Kouvola. Toimialueena yhdistyksellä on Kouvolan kaupunki ympäristöineen. 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

Jäsentiedote 5 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 5 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 5 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY LÄMPIMÄT KIITOKSET LUOTTAMUKSESTA JA YHTEISTYÖSTÄ! Vuoden viimeinen jäsentiedote on samalla viimeinen minun tekemäni. Olen joka syksy muistuttanut

Lisätiedot

Kokouksen esityslista

Kokouksen esityslista Kutsu sääntömääräiseen vuosikokoukseen Keski-Suomen Sukututkijat ry kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 25.3.2015 klo 17.00 alkaen Jyväskylän maakunta-arkistossa.

Lisätiedot

Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA

Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA Aika: lauantai 21.11.2015 Paikka: Satakuntatalon Kiltasali, Lapinrinne 1, Helsinki klo 9.30 klo10.45 klo 12.00 klo 13.00 Ilmoittautuminen ja kokousedustajien

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi.

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi. ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Paikka Järjestötalo, Paulan Sali, Seinäjoki Aika Ke 25.5.2016 klo 18.00 - Läsnä VUOSIKOKOUS 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen järjestäytyminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kumpulan Speksi ry 6. maaliskuuta 2015 1 Sisältö 1 Yleistä 3 2 Hallinto 3 3 Yhteistyö 3 4 Toiminta 3 4.1 Produktio 3 4.2 Ympäristötoiminta 3 4.3 Yhdenvertaisuustoiminta

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena"

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena" Nuorekas Jyväskylän KaupunkiMartat ry on perustettu vuonna 2003. Jäsenistömme koostuu eri ikäisistä

Lisätiedot

Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja

Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja kunniamainintoja Mahdollisuus hakea arvonimiä Saa vuosin saatossa

Lisätiedot