Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL Lappeenranta

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura"

Transkriptio

1 SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 1 / 2009

2 Saimaan Kameraseura ry Saimaan kameraseura ry on Lappeenrannan kaupungin ja Etelä Karjalan maakunnan asukkaille tarkoitettu yhdistys. Sen tarkoitus on ylläpitää ja edistää valokuvauksen ja valokuvataiteen harrastusta ja tasoa, sekä koota harrastajat yhteiseen toimintaan. Tarkoituksena on myös uudistaa ja kehittää kansalaisten käsitystä valokuvataiteesta. Seura on Suomen kameraseurojen liiton ja sitä kautta myös Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry:n ja Fédération Internationale de l'art Photographique:n jäsen. Seura on perustettu vuonna Positiivi Saimaan kameraseuran jäsenlehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehti postitetaan kaikille seuran jäsenille. Sitä jaetaan Kaakkois Suomen valokuvakeskuksessa (Snellmanink. 13) ja lappeenrantalaisissa valokuvaliikkeissä. Seuraava numero ilmestyy huhti toukokuussa. Kansikuva Skinnarilan fuksit koulutiellä, kuvannut Tatu Kosonen Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL Lappeenranta Hallitus 2009 Puheenjohtaja Tatu Kosonen p Varapuheenjohtaja Marko Taimela p Sihteeri Anu Kosonen p Taloudenhoitaja Maarit Välikauppi p Hallituksen jäsen Aulikki Korpela Taimela p Hallituksen jäsen Tommi Kähärä p Varajäsen Matti Jalkanen Varajäsen Eija Hirvi Talka 2.

3 Puheenjohtajalta Vuoden vaihtuminen meni niin vauhdik kaasti, ettei sitä oikein edes huomannut. Maaliskuu on kuitenkin koittanut ja sen mukana tuore Positiivi. Valokuvat tietysti ovat yksi meitä kiinnos tava asia, ja näyttelytoiminnan ohella myös hyviä yksittäiskuvia on mukava nähdä. Niitä varten ovat tarjolla kilpailut. Tänä vuonna kameraseura tulee painotta maan entistä enemmän perustoimintaa, kun tilit on oikaistu, säännöt rekisteröity ja toimintakin aktivoitunut ihan itsestään. Jotta uuden toiminnan luomiseen olisi mahdollisuus, on palaute jäsenistöltä ensi arvoisen tärkeää. Hallitus pyytääkin antamaan ideoita sen osalta, mitä kaikkea seuralta jatkossa toivotaan. Maaliskuussa on samana päivänä kolmen kilpailun toimitusaika, joten nyt on hyvä tilaisuus osallistua niihin kaikkiin. Niihin voi jopa tarjota samoja kuvia (kunhan tekee kerralla useamman kopion). Jäseniltaa odotellessa hyvää kalaonnea! Tatu Kosonen puheenjohtaja Uusi hallitus ottaa Saimaan kameraseuran kehittämisen vakavasti: takana vasemmalta lukien Aulikki, Tommi, Maarit ja Anu. Edessä vasemmalla Marko ja oikealla Tatu. 3.

4 SKsL:n vuosinäyttely Etelä Karjalassa Saimaan kameraseura järjestää Suomen kameraseurojen liiton valtakunnallisen vuosinäyttelyn Näyttely on vuosit tain Suomen suurin valokuvauksen harrastajien järjestämä näyttely. Näyttelyn tarkoituksena on toimia vuotui sena läpileikkauksena suomalaisen harrastajavalokuvauksen parhaista saavu tuksista. Järjestelyistä vastaavat paikalliset kameraseurat, ja sen vuoksi ne ovat joka vuosi eri paikkakunnalla. Saimaan kameraseura on valinnut näyttelypaikkakunniksi kolme eteläkar jalaista kuntaa; näyttely on esillä kesä kuussa Lemin Taikalyhdyssä, heinäkuussa Luumäen kunnantalolla ja elokuussa Parikkalan Valolla galleriassa. Näyttelyyn voi osallistua niin vedoksilla kuin projisoitavilla (diat tai kuvatiedostot) kuvilla. Sarjajako esitelty tarkemmin Positiivissa 4/2008 ja seuran kotisivuilla Näyttelyyn tullaan tarjoamaan noin 1000 teosta eri puolilta Suomea. Niistä SKsL:n hallituksen valitsema raati hyväksyy mukaan noin teosta. Näyttelyyn tarjottavat kuvat voi tuoda valokuvakeskukselle mennessä, esim. maaliskuun jäseniltaan. Kuvat voi myös lähettää viimeistään ko. päivämää rän postileimalla os. Saimaan kamera seura ry, PL 49, Lappeenranta. Kuoreen maininta Vuosinäyttely. Sähköi set kuvat voi lähettää seuran sähköposti osoitteella Osallistumismaksu on 4 euroa / teos, mutta sitä ei peritä Saimaan kameraseuran jäseniltä! Tämä on siis mahdollisuus kokeilla liiton näyttelyihin osallistumista, koska vain tällä kertaa se on ilmaista! Näyttelyn avajaiset pidetään Lemillä lauantaina ja SKsL:n kevätkokous Lappeenrannassa Avajaislauantaina on luvassa valokuvausaiheisia luentoja Lemillä, ja avajaiset huipennetaan Kippu rasarven särä kattaukseen klo 18. Lemille järjestetään bussikuljetus Lappeenrannasta, mahdollisesti Imatralta saakka. Kannattaa siis seurata seuran kotisivujen tapahtumakalenteriosiota. Myös seuraava Positiivi sisältää tarkem paa tietoa avajaisviikonlopun ohjelmasta. Osallistu talkoisiin! SKsL:n vuosinäyttely valmistuu kovaa vauhtia Saimaan kameraseuran hallituk sen voimin. Tähän asti suuremmalle työvoimalle ei vielä ole ollut tarvetta, mutta toukokuussa tilanne on toinen. Näyttelyiden kehystämisen + ripustamisen lisäksi on suoriuduttava avajaisista ja varsinkin niiden tarjoiluista. Kuvat, jotka 4. eivät pääse läpi näyttelyyn, on paketoita va, jotta avajaisvieraat voivat viedä oman sa mennessään. Ja paljon muutakin on tehtävä! Talkootöillä saamme säästettyä seuran kassaan rahaa omaa toimintaamme varten. Vapaaehtoisia pyydetään ilmoit tautumaan sihteerille: Anu Kosonen, puh tai

5 Mainostajia tarvitaan Suomen kameraseurojen liiton vuosinäyt telystä tullaan painamaan korkealaatuinen näyttelyluettelo. Luettelo painetaan värillisenä hyvälaatuiselle, kiiltävälle paperille painosmäärän ollessa 1000 kpl ja sivun kokona A4. Luettelo julkaistaan avajaisten yhteydessä Lemillä ja sitä jaetaan sen jälkeen ilmaiseksi kaikilla näyttelypaikoilla. Näyttelystä tehdään myös juliste, jota levitetään laajasti ympäri Etelä Karjalaa näyttelyiden aikana. Luettelon kustannukset katetaan näyttely luetteloon ja näyttelyjulisteeseen tulevien mainosten avulla. Mainosmyynnin yhteyshenkilönä toimii Tatu Kosonen, puh tai Mainokset on jaettu neljään luokkaan: 1. Koko sivun kokoinen värillinen mainos näyttelyluetteloon ja suuri värillinen liiketunnus näyttelyjulis teeseen. Hinta: 700 euroa. 2. Puolen sivun kokoinen värillinen mainos näyttelyluetteloon ja värillinen liiketunnus näyttelyjulis teeseen. Hinta: 400 euroa. 3. Neljäsosasivun kokoinen värillinen mainos näyttelyluetteloon ja yrityksen nimi mainittuna näyttelyjulisteessa. Hinta: 200 euroa. 4. Käyntikortti tyyppinen maininta näyttelyluettelossa. Hinta: 80 euroa. Maksu suoritetaan erikseen lähetetyn laskun perusteella etukäteen. Vuosinäyttelyn avajaiset Lappeenrannassa (Vesa Laitinen) 5.

6 Toimintakertomuksia kateissa Saimaan kameraseura ry:n toimintakerto muksia on kateissa. Saadaksemme arkistot täydellisiksi pyydämme vanhoja aktiiveja penkomaan kaappejaan. Tällä hetkellä kadoksissa ovat toiminta kertomukset vuosilta 1965, 1971, 1972, 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1991, 1992, 1993, 1994 ja Seura haluaisi ottaa löytyneistä toiminta kertomuksista valokopiot, alkuperäistä ei siis ole tarpeen luovuttaa. Jos löydät jonkin näistä, ota yhteyttä puheenjohtajaan: Tatu Kosonen, puh tai Uusi kerhohuone Saimaan kameraseura on vuokrannut Lappeenrannan opiskelija asuntosäätiöltä toimitilan Snellmaninkadulta. Uusi kerho huone on samassa rakennuksessa valokuvakeskuksen kanssa, mutta eri rapussa. Aluksi tilaa tarvitaan liiton vuosinäyttelyn kuvien säilytykseen, niitähän on melkoi nen määrä. Huoneessa on tilaa noin 20m². Maria on poissa Suomen kameraseurojen liiton puheen johtajana vuosina toiminut Maria Hakokorpi Jumppanen menehtyi helmikuussa vaikean sairauden uuvut tamana. Marian muistamme myös liiton pitkäaikaisena kansainvälisten asioiden yhteyshenkilönä, sekä ahkerana osallistu jana liiton toimintaan varsinaisen aktiivi kautensa jälkeenkin. SKsL myönsi viirinsä Saimaan kamera seuralle teemanäyttelyn 1996 avajaisissa galleria Pihatossa. Maria luovuttamassa, pj. Erkki Korhonen ottaa viirin vastaan. 6. Jatkossa huonetta tullaan käyttämään myös toimintaan. Tarkoituksena on hankkia huoneeseen muutamia kuvan käsittelyyn soveltuvia tietokoneita, ja miksei muutakin kalustoa. Tavoitteena on aktiivisesti toimiva kerhohuone, joka tukisi erityisesti nuorisotoimintaamme. Tilan rahoittamiseksi olemme hakeneet apurahoja.

7 Kesäretket Parikkalaan ja Raaseporiin Saimaan kameraseura järjestää kesällä kaksi valokuvausaiheista retkeä. Tavoit teena on kuvata ja katsella kuvia. Lyhyempi retkistä tehdään kesä heinäkuussa Parikkalaan. Kohteena on erityisesti perinteiseen valokuvaan eri koistunut Valolla galleria (kuvassa), jonka omistaja Kirmo Wilén on luvannut esitellä myös monipuolista kirjakokoelmaansa ja järjestää meille majoituksen sekä paikan yhteiselle illanvietolle. Pidempi retki tehdään elo syyskuussa. Kohteena on läntinen Uusimaa, Fiskarin ja Billnäsin ruukit, Galleria Zebra ja Knäppen Karjaalla, sekä Tammisaaren ja Hangon kuvaukselliset merenranta kaupungit. Tämä reissu saattaa kestää kolmekin päivää, ja tavoitteena on yhteinen kyyti esim. linja autolla. Tarkemmat tiedot varmistuvat vasta Positiivin seuraavaan numeroon. Koti sivujenkin tiedotusta kannattaa seurata. Joutsenossa nuorisokurssi Joutsenon taidekesän, Kaakkois Suomen valokuvakeskuksen ja Suomen kamera seurojen liiton järjestämä valokuvaus kurssi nuorille pidetään jo 10. kerran. Tämä saattaa kuitenkin olla viimeinen kerta tätä laatua; ainakin pimiöpuoli on näillä näkymin viimeistä kertaa mukana. Kurssi on ollut suosittu, ja erityisesti intensiivinen työskentely ja irroittautumi nen ulkomaailmasta on tuonut kehuja. Kurssi järjestetään Joutsenon opistolla Kohderyhmänä ovat noin vuotiaat, valokuvasta kiinnostuneet nuoret. Mukaan mahtuu niin vasta alkajia kuin pidemmälle ehtineitäkin. Kurssi sisältää paljon kuvausta. Kurssin hinta 150 euroa sisältää opetuk sen, kurssimateriaalit ja täysihoidon. Ilmoittautumiset tai puh

8 8.

9 Vuoden kuvaaja: Anu Kosonen Saimaan kameraseuran Vuoden kuvaajaksi valittiin vuoden 2008 lopuk si Anu Kosonen ensimmäisenä naisena koko kilpailun historiassa. On siis syytä tutustua henkilöön hieman paremmin. Miksi pärjäsit näin hyvin? Osallistuin aktiivisesti jokaiseen kilpai luun, ja pyrin laittamaan kuvia tarjolle kaikkiin sarjoihin. Määrä taisi vaikuttaa enemmän kuin laatu... Kuvasihan myös sijoittuivat hyvin? Muistamme ainakin Kaakkois Suomen haastekilpailun kakkossijan projisoita vien sarjassa. Koetin valita tarjolle sellaisia kuvia, joista itse pidän. Tyylini saattaa olla sopivan neutraali, en oikein osaa selittää tätä. Normaaliobjektiivi on suosikkini, enkä teknisestikään pyri mihinkään erikoiseen. Millä kuvaat? Nikon FA:lla. Se on mielestäni kotiäidin versio järjestelmäkamerasta. Valotusta voi käyttää automaatilla, mutta jos joskus on aikaa ja halua säätää, voi käyttää myös manuaaliasetuksia. Siis filmille? Joo. Saman hintaisten digitaalikameroiden laukaisuviive on liian pitkä minulle. Mieluiten kuvaan dialle, erityisesti Kodachromelle. Sen herkkyys ei kuiten kaan oikein tahdo riittää minulle. Muidenkin diafilmien saatavuus on Lappeenrannassa huono, eikä niiden kehityttäminen onnistu täällä, vaan filmit lähetetään muualle. Haaveenani on kunnollinen skanneri, jotta kuvien vedokseksi saaminen olisi helpompaa. Ehkäpä aihepiiri on se, mistä kuvani tunnistaa, tekniikkani sen sijaan taitaa olla ns. tavallista. Pidän myös mustavalkotekniikasta, mutta nykyisessä elämäntilanteessa minulla ei ole siihen mahdollisuutta. Mitä sitten kuvaat? Miksi kameraseurassa? Eniten lapsiani, tuttuja henkilöitä ja arkisia asioita. Paikkoja, joissa käyn. Onhan se mukava päästä välillä kotoa pois, varsinkin kun pääsee tapaamaan samanhenkistä porukkaa. Kuvani ovat sellaisia, joita voisin kuvitella laittavani myös kotialbumiin. Koetan kuitenkin kuvata ajatuksella, siis niin, etteivät kuvat jää roiskaisuiksi. Jo kuvatessa tähtään siihen, että myös muut käyttökohteet tulevat kysymykseen. On myös mukava katsella muiden ottamia kuvia, esimerkiksi juuri kilpailuissa. Mitäs muuta? Tässähän tuli ihan kuvausolo. Positiivissa julkaistiin vuonna artikkelisarja Mies ja ase, jossa haastateltiin seuran jäsenistöä. Tavoitteena oli esitellä eri tavalla kuvaavia jäseniämme. Sarja on nyt päätetty palauttaa lehteen, ja tämä artikkeli toimii avaajana. 9.

10 Kilpolla on asiaa GP 1: Aika GP kilpailumme järjestetään myös vuon na Kilpailusäännöt ovat muuttuneet sen verran, että värilliset ja mustavalkoiset vedokset kilpailevat jatkossa yhteisessä sarjassa. Sarjoja on siis kaksi: 1) vedokset ja 2) projisoitavat kuvat, siis diat ja kuva tiedostot. Vuoden ensimmäisessä osakilpailussa on aiheena Aika. Aihe on sattumalta sama kuin liiton teemanäyttelyssä ensi syksynä, eli hyvä tilaisuus jo kokeilla kepillä jäätä sen suhteen, mitkä kuvat saattavat menestyä. Anu Kosonen: Melkein ylettää 10. Kuvat voi tuoda jäseniltaan Tai toimittaa mennessä Kaakkois Suomen valokuvakeskuk seen (Snellmaninkatu 13 A, avoinna ti pe 12 17, la 12 15). Tai postittaa viimeistään postileimalla varustettuna osoittee seen Saimaan kameraseura ry, PL 49, Lappeenranta. Tuloksia katsellaan ja arvosteluja kuunnellaan huhtikuun jäsenillassa klo 18 valokuvakeskuksella.

11 Trierenberg Super Circuit Saimaan kameraseura osallistuu kansain väliseen näyttelyyn 18. Trierenberg Super Circuit yhteislähetyksellä. Seura maksaa postikulut ja porkkanana hyvien kuvien lähettämiseksi seura maksaa myös kaikkien sellaisten jäsenten osallistumismaksut, joiden kuva hyväksy tään sisälle näyttelyyn! Edellytyksenä maksulle on se, että kuvat ovat olleet mukana yhteislähetyksessä. Seura haluaa kannustaa osallistumaan useampiin sarjoihin, mutta kassatilanteen vuoksi vain se sarja kustannetaan, johon kuvia menee läpi. Tämä lasketaan siis siten, että jos osallistuu kahteen sarjaan mutta pääsee vain toiseen läpi, seura tarjoaa puolet osallistumismaksusta. Osallistumismaksut kerätään mukaan yhteislähetykseen, ja maksu palautetaan vasta jälkikäteen. Trierenbergin näyttelyn hyvä puoli on se, että kyseessä on kiertonäyttely (circuit). Läpimeno on siis huomattavasti todennä köisempää kuin yksittäisnäyttelyissä, koska näyttelypaikkoja on monta. Näyttelyn hyväksymisprosentti on n. 25. Näyttelyssä on neljä osallistumissarjaa: Vapaa aihe; mustavalkoiset vedokset, koko 30x40cm (taustapahvia voi käyttää, musta suositeltavin väri) Vapaa aihe; värilliset vedokset, koko 30x40cm. Vapaa aihe; diat TAI digikuvat, ei siis molempia yhdeltä tekijältä. Tiedostot vähintään 1600x1200 pikseliä, JPEG. Luontokuvat; diat TAI digikuvat. Manipulointia ei hyväksytä ja etusi jalla ns. puhdas luonto ilman ihmistä. Osallistumismaksu sisältää 1 4 kuvan osallistumisen, ts. jokaisen osallistujan kannattaa ladata täydet sarjat matkaan, koska hinta ei siitä muutu. Kaikki osallistujat saavat korkeatasoisen näyttelyluettelon. Yksi sarja: 35 euroa / osallistuja Kaksi sarjaa: 45 euroa / osallistuja Kolme sarjaa: 50 euroa / osallistuja Neljä sarjaa: 55 euroa / osallistuja Jos saamme mukaan vähintään 10 osallistujaa, hinnat pienenevät noin 5 / osallistuja. SKsL:n vuosinäyttely 2009 Liiton vuotuinen vuosinäyttely on tässä lehdessä uutisoitu myös muualla, mutta muistutettakoon vielä tässä, että siihenkin kannattaa osallistua. Kuvat mennessä, tänä vuonna osallistuminen on Saimaan kameraseuran jäsenille ilmaista! Normaalit sarjat: A) vedokset max. 40x50cm sis. paspis, B) projisoitavat eli diat ja digikuvat, C) vapaa sarja eli kuvat, jotka eivät sovi muihin sarjoihin ja D) erityinen vuoden kuvaaja sarja: 3 5 kuvan kokoelma kuvakoon ollessa tasan 40x50cm mahd. paspis mukaanlukien. 11.

12 Vuosikilpailu 2008 Vuosikilpailun (GP 3) oli aiheeton, kuten aina ennenkin. Arvostelijoina toimivat Raision Kamerat ry:n puheenjohtaja Pentti Silta aho apunaan saman seuran aktiivijäsenet Urpo Lehtimäki sekä Leila ja Arto Korhonen. Kilpailuun osallistui peräti seitsemän kilpailijaa, joka on vuoden 2008 osalta ennätysmäärä. Mustavalkovedosten sarja Tatu Kosonen: Rumpu (15 p) Aulikki Korpela Taimela: Ikkunalla (12 p) 3. Tatu Kosonen: Jarrulevy (1 p) 4. Soile Rinno: Ensilumi (8 p) 5. Tatu Kosonen: Pikku autoilija (1 p) 6. Anu Kosonen: Päivänkakkara (5 p) 7. Soile Rinno: Ludwig II (1 p) 8. Soile Rinno: Risteys (1 p) 9. Anu Kosonen: Kevättalven auringossa (1 p) 10. Tatu Kosonen: Nuori emäntä (1 p) Projisoitavien teosten sarja 1. Jarmo Mäntykangas: Kylänniemen kalastajat (15 p) 2. Anu Kosonen: Melkein ylettää (12 p) 3. Jarmo Mäntykangas: Uralin kyytiläinen toivoo apua (1 p) 4. Jarmo Mäntyk: Joutsentanssi (1 p) 5. Tatu Kosonen: Kurkistus (6 p) 6. Tatu Kosonen: Suursuo (1 p) 7. Aulikki Korpela Taimela: Caars (4 p) 8. Anu Kosonen: Huomenna vesille (1p) 9. Tatu Kosonen: Tuulista (1 p) 10. Jarmo Nieminen (1 p) Vuosikilpailu oli tämän vuoden osakilpai luista kai tasaisin. Peräti neljä kilpailijaa mahtui muutaman pisteen sisälle. Erityisesti toivotamme kisaan tervetul leiksi mukaan "uudet" osanottajat Jarmo Mäntykankaan ja Jarmo Niemisen! Värivedosten sarja Vuoden kuvaaja Vuosikilpailu ratkaisi samalla Vuoden kuvaajan tittelin, jonka tänä vuonna sai ensimmäisenä naisena koko seuran historiassa Anu Kosonen. Onnittelut! Soile Rinno: Tuulen jälkeen (15 p) Anu Kosonen: Automiehet (12 p) Soile Rinno: Maalaisarkkitehtuuria elämän mittaisella kokemuksella (1p) 4. Soile Rinno: Haaveissa kulta ja kuuluisuus (1 p) 5. Anu Kosonen: Pihatiellä (1 p) 6. Aulikki K T: Graalin malja (5 p) 7. Tatu Kosonen: Omakuva (4 p) 8. Tatu Kosonen: Kolumbus (1 p) 9. Marko Taimela: Graffititaiteilija (2 p) 10. Marko Taimela: Ken on maassa kaunehin (1 p) 12. Loppupisteiksi kisassa jäi: 1) Anu Kosonen 115 p, 2) Tatu Kosonen 106 p, 3) Tommi Kähärä 47 p, 4) Soile Rinno 42p, 5) Aulikki Korpela Taimela 41 p, 6) Jarmo Mäntykangas 17 p, 7) Matti Väänänen 5 p, 8) Marko Taimela 3 p, 9) Jarmo Nieminen 1 p.

13 SUURET VALOKUVAT NOPEASTI LAPPEENRANNASTA Kysy tarjous! Alennetut hinnat Saimaan Kameraseuran jäsenille. LAATUKUVAT Tommi Kähärä Hallituskatu 25, PL Lappeenranta puh

14 Valokuvakeskuksessa tavataan! Maaliskuun näyttely: Portfolioita Valokuvakeskuksessa on maaliskuussa esillä valikoima koti ja ulkomaista valokuvaa, kun nähtäväksi saadaan otteita Kirmo Wilénin kokoelmista. Wilén on valokuvaaja, joka kesäkuusta 2008 lähtien on pitänyt omaa Valolla galleriaa Parikkalassa. Gallerian pääpaino on niin sanotussa perinteisessä valokuvauksessa, ja Wilén onkin kerännyt kokoelmiinsa monia valokuvauksen klassikoita. Näyttelyssä Portfolioita nähdään monen laista valokuvaa. Esillä on muun muassa kolme kuvasalkkua: Kylässä, Portfolio I ja Hainan. Näistä ensimmäinen, Kylässä, on Kalervo Ojutkankaan kuvaama portfolio, jonka juuret ovat 1970 luvulla. Ojutkangas kertoo kuvanneensa tuolloin ihmisten tavallista elämää Pohjois ja Itä Suomessa, sellaisena kuin elämä eteen sattui: Kamerani pystyttämistä ehdotin aina kun arvioin, ettei talon väellä näyt tänyt olevan sellaisia kiireitä, joita touhua misellani häiritsisin. Samalla ilmeni, että askarointi kuvausjalustan ja mustan kankaan parissa oli valmistautumista johonkin juhlavaan. Kuva otettiin yhdessä kun niin oli päätetty. En yksin minä. Portfolio I on kuvasalkku, jonka on tuottanut Pro Luontokuva ry. Yhdistys on vuonna 2005 perustettu ammattimaisesti toimivien luontokuvaajien yhdistys, jonka toiminnassa on tärkeää myös luonnon ja ympäristönsuojelu. Myytävien kuvasalk kujen tuotot siirretäänkin lyhentämä ttöminä luonnonsuojeluun. Kaikki salkun kuvaajat ovat luovuttaneet kuvansa salkkuja varten korvauksetta. Hainan on portfolio, jonka kuvat on otettu Under the Same Sun Workshops valokuvatyöpajojen myötä Hainanin saarella Kiinassa. Työpajat pidettiin Oulun läänin ja Hainanin maakunnan yhteistyönä, ja kantavana ajatuksena niissä oli ystävyys ja uteliaisuus. Projektin vetäjä, valokuvaaja ja Oulun läänin valokuvauksen läänintaiteilija Hannele Pappila toteaa seuraavaa: Valokuvilla on ainutlaatuinen kyky välittää tietoa, kantaa visuaalista historiaamme sukupolvelta toiselle tai vain kertoa katkelmia kokemuksistamme. Mielenkiintoisten valokuvien ottaminen ei edellytä matkaa tuhansien kilometrien päähän, mutta se edellyttää yhden vahvan tekijän läsnäoloa; uteliaisuuden. Tulossa: Katerina Mistal, Jenni Munne Elina Relander, Katja Väänänen Markku Vanhalakka, Lauri Heino KAAKKOIS SUOMEN VALOKUVAKESKUS Snellmaninkatu 13 A, Lappeenranta (käynti pihan puolelta) kaakkois puh suomen.valokuvakeskus.fi/ Avoinna näyttelyiden aikaan ti pe klo 12 17, la klo

15 Tapahtumakalenteri Maaliskuu Toukokuu Digikuvauksen ja kuvankäsittelyn peruskurssi. Jäsenilta valokuvakeskuksella klo 18. Reino Pelkonen EFIAP kertoo osallistumisestaan kansainväliseen näyttelytoimintaan. Luvassa myös jutustelua siitä, mitä Imatran kameraseurassa on puuhattu. Kokoamme yhteislähetyksen Itävaltaan Trierenberg Super Circuit näyttelyyn. Ilmoittautumiset sihteerille: Anu Kosonen, p tai Kouluttajana Tommi Kähärä. Hinta: 20 euroa Kahvitarjoilu. Kahvitarjoilu Kuvien viimeinen toimituspäivä GP 1 kilpailuun Aika Kuvien viimeinen toimituspäivä SKsL:n vuosinäyttelyyn. Kuvat joko jäseniltaan Tai valokuvakeskukselle Tai seuran postilokeroon Suomen kameraseurojen liiton vuosinäyttelyn avajaiset Lemillä. Luentoja Viralliset avajaiset Säräkattaus klo 18 Bussikuljetus Lappeenrannasta, ehkä jopa Imatralta asti. Kuvat joko jäseniltaan Tai valokuvakeskukselle Tai seuran postilokeroon Jäsenilta valokuvakeskuksella klo Suomen kameraseurojen liiton sääntömääräinen kevätkokous Lappeenrannassa. Huhtikuu Kesällä ainakin Saunailta Lappeenrannassa (kesäkuussa) Jäsenilta valokuvakeskuksella klo 18. Jarmo Nieminen näyttää valo kuviaan ja kertoo ajatuksiaan väriopista. GP 1 kilpailun tulokset. Retki Parikkalaan (kesä heinäkuussa) Retki Raaseporin kaupunkiin (elo syyskuussa) Linnoituksen yö (elokuussa) Kahvitarjoilu. 15.

16 Liity jäseneksi! Saimaan kameraseura ry:n jäseneksi kelpaavat kaikki valokuvauksesta kiinnostuneet, niin ammattilaiset kuin harrastajatkin. Jäseneksi on helppo liittyä: maksa jäsenmaksu seuran tilille Handelsbanken ja merkitse viestiosaan tiedoksi nimesi ja postiosoitteesi. Jäsenmaksu sisältää myös Suomen kameraseurojen liiton jäsenmaksun. Liittyminen ei ole hinnasta kiinni! Jäsenmaksut vuonna 2009 ovat 20 euroa (normaali jäsenmaksu) tai 10 euroa (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, yms).

Meilivälähdys1/2010. Loviisan Kameraseura ry Lovisa Kameraklubb rf. Kuvakilpailuiden aiheet vuoden kuvailtoja varten

Meilivälähdys1/2010. Loviisan Kameraseura ry Lovisa Kameraklubb rf. Kuvakilpailuiden aiheet vuoden kuvailtoja varten Meilivälähdys1/2010 Loviisan Kameraseura ry Lovisa Kameraklubb rf Kuvakilpailuiden aiheet vuoden kuvailtoja varten Elokuu (29.8): Hetki (projisoitavat), Meren äärellä (mustavalkokuvat) Syyskuu (26.9):

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 4 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 4 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 4 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Syyskokous Hämeenkyrössä 30.10.2005 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 30.10.2005

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2011

Toimintakertomus vuodelta 2011 Saimaan Kameraseura ry 1 (5) Toimintakertomus vuodelta 2011 1.Yleistä Saimaan kameraseura ry on perustettu vuonna 1946, joten vuosi 2011 oli sen 66. toimintavuosi. Seuran jäsenistö oli erittäin aktiivista

Lisätiedot

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 4 / 2009 Saimaan Kameraseura ry Saimaan kameraseura ry on Lappeenrannan kaupungin ja Etelä-Karjalan maakunnan asukkaille tarkoitettu yhdistys. Sen tarkoitus on ylläpitää

Lisätiedot

Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja

Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja kunniamainintoja Mahdollisuus hakea arvonimiä Saa vuosin saatossa

Lisätiedot

kirjattu 2010, pj. JÄSENTIEDOTE

kirjattu 2010, pj. JÄSENTIEDOTE kirjattu 2010, pj. JÄSENTIEDOTE KERHOTOIMINTA: Kannuksen kamerakerho kokoontuu kuukauskokoukseen aina kuukauden toinen maanantai, ellei vuosikokouksessa toisin sovita. Kokouspaikkana Takalon koulun käsityö-

Lisätiedot

Positiivi. Tässä numerossa. Kansi

Positiivi. Tässä numerossa. Kansi SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 3 / 2008 Saimaan kameraseura ry Positiivi PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi Saimaan kameraseuran jäsenlehti ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa. Lehti

Lisätiedot

KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016

KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016 KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Kameraseura ry edistää valokuvaharrastusta monipuolisesti ja laadukkaasti ja tarjoaa yhteisöllisen tavan harrastaa valokuvausta sekä kehittää luovuutta. Kameraseura

Lisätiedot

Yhteystiedot. Positiivi. Saimaan Kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta

Yhteystiedot. Positiivi. Saimaan Kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 1/2010 Yhteystiedot Saimaan Kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura Positiivi Saimaan Kameraseura ry:n jäsenlehti

Lisätiedot

Pohjoismainen yhteistyö

Pohjoismainen yhteistyö Pohjoismainen yhteistyö Pohjoismainen valokuvausliitto / Nordiska Förbundet för fotografin NFFF Nordic Society of Photography Nordiska Förbundet för Fotografi Nordisk Forbund for Fotografi Pohjoismainen

Lisätiedot

Jäsentiedote 4 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 4 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 4 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Vuosinäyttely 2009 Lemillä Keväisen vuosinäyttelyn järjestelyistä vastaa Saimaan kameraseura ry. Aihe on vapaa, kuten vuosinäyttelyissä aina. Näyttelykuvat

Lisätiedot

Positiivi. Tässä numerossa. Kansi

Positiivi. Tässä numerossa. Kansi SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 1 / 2008 Saimaan kameraseura ry Positiivi PL 49 (Huom! Uusi osoite) 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi Saimaan kameraseuran jäsenlehti ilmestyy neljä kertaa

Lisätiedot

Positiivi. Tässä numerossa

Positiivi. Tässä numerossa SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 2 / 2008 Saimaan kameraseura ry Positiivi PL 49 (Huom! Uusi osoite) 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi Saimaan kameraseuran jäsenlehti ilmestyy neljä kertaa

Lisätiedot

Jäsentiedote 3 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 3 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 3 / 2009 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Teemanäyttely Aika Naantalissa Suomen kameraseurojen liiton teemanäyttely järjestetään 28.11.- 31.12. Naantalissa. Näyttelyn järjestävät Raisiosta

Lisätiedot

SEURALAISEN KÄSIKIRJA

SEURALAISEN KÄSIKIRJA SEURALAISEN KÄSIKIRJA SAIMAAN KAMERASEURA RY PL 49 53101 Lappeenranta Sisällysluettelo Saimaan Kameraseura ry...4 Esittely...4 Sääntömääräiset kokoukset...4 Hallitus...5 Tilintarkastajat...5 Liittyminen

Lisätiedot

Jäsentiedote 2 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 2 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 2 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Liiton hallituksen jäseniin saa ottaa yhteyttä Kesä alkaa olla lopuillaan, ja monet siirtyvät taas talveksi kameran takaa pimiöihin tai tietokoneiden

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 3 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Syyskokous Valkeakoskella 11.11.2007 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 11.11.2007

Lisätiedot

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura

Yhteystiedot Saimaan kameraseura ry PL 49 53101 Lappeenranta saimaan.kameraseura@sksl.fi www.sksl.fi/saimaan.kameraseura SAIMAAN KAMERASEURAN JÄSENLEHTI 3 / 2009 Saimaan Kameraseura ry Saimaan kameraseura ry on Lappeenrannan kaupungin ja Etelä Karjalan maakunnan asukkaille tarkoitettu yhdistys. Sen tarkoitus on ylläpitää

Lisätiedot

Näillä aiheilla Nikon haluaa rohkaista kuvaajia luovaan ilmaisuun ja kannustaa heitä kuvaamaan ihmisten iloa kaikkialla maailmassa.

Näillä aiheilla Nikon haluaa rohkaista kuvaajia luovaan ilmaisuun ja kannustaa heitä kuvaamaan ihmisten iloa kaikkialla maailmassa. Nyt saat tilaisuuden koskettaa maailmaa. Nikonin kansainvälinen valokuvauskilpailu 2008-2009 5.6.2008 Maailman tunnetuimpiin valokuvauskilpailuihin kuuluva Nikon Photo Contest International järjestetään

Lisätiedot

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee ISSN 0784-2503 6 1/2007 Kaikkien aikojen 100. Otteita vuosien varrelta proaprojekti etenee Martin Hildebrand PUHEENJOHTAJAN P A L S T A Monirunkovenelehdellä alkaa olla ikää. Käsissänne on lehtemme tasan

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 Toiminta Hallitus Suomen Saksanpystykorva harrastaja Sapy ry:n tarkoituksena on tehdä eri saksanpystykorvia ja eri harrastusmuotoja tunnetuksi, tuoda rotujen harrastajat yhteen,

Lisätiedot

Jäsentiedote 3 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 3 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 3 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Marinaa, purinaa ja nurinaa näyttelyistä Kahden liiton taloudellisella vastuulla järjestetyn näyttelyn: teemanäyttelyn "Romantiikka" syksyllä 2004

Lisätiedot

Kannuksen Kotiseutupäivät Kotiseutupäivillä yhdistystä edustivat Ritva Niemikorpi, Martti Määttä ja Leila Keski-Korpi.

Kannuksen Kotiseutupäivät Kotiseutupäivillä yhdistystä edustivat Ritva Niemikorpi, Martti Määttä ja Leila Keski-Korpi. Jäsentiedote 11.10.2010 Iloiset syksyn toivotukset jäsenistöllemme! Vaikka viimeiset lehdet putoilevatkin jo puista, ei yhdistyksemme siirry talviunille. Porhallamme iloisesti kohti joulua ja syksyn ja

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 3 / 2008 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Syyskokous Helsingissä 12.10.2008 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 12.10.2008

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 I YLEISTÄ Vuoden päätavoitteena on kasvavalle jäsenmäärälle kohdistettavan palvelutarjonnan kehittäminen. Panostetaan monipuoliseen koulutustarjontaan, nuorisotoimintaan sekä seurojen

Lisätiedot

Suomen Kameraseurojen Liiton koulutukset syksyn 2014 aikana

Suomen Kameraseurojen Liiton koulutukset syksyn 2014 aikana Suomen Kameraseurojen Liiton koulutukset syksyn 2014 aikana VALOKUVAUS Valokuvauksen opettajana toimii pitkän linjan valokuvaaja ja kouluttaja Timo Ripatti. Kursseilla on mallit ja heidän kustannuksensa

Lisätiedot

Soukan Kamerat ry. 2014 1. Soukan Kamerat r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2014

Soukan Kamerat ry. 2014 1. Soukan Kamerat r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2014 Soukan Kamerat ry. 2014 1 Soukan Kamerat r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2014 Sisältö Johtokunta... 2 Tilintarkastajat... 2 Jäsenistö... 2 Jäsenmaksut... 2 Talous... 3 Projektit... 3 Koulutus... 3 Näyttelytoiminta...

Lisätiedot

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Hyvinkään Keilailuliitto ry. Sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. 2 Liiton tarkoituksena on johtaa

Lisätiedot

Saimaan kameraseura ry on perustettu vuonna 1946, joten vuosi 2014 oli sen 68. toimintavuosi.

Saimaan kameraseura ry on perustettu vuonna 1946, joten vuosi 2014 oli sen 68. toimintavuosi. Saimaan kameraseura ry:n toimintakertomus vuodelta 2014 1.Yleistä Saimaan kameraseura ry on perustettu vuonna 1946, joten vuosi 2014 oli sen 68. toimintavuosi. Seuran jäsenistö oli erittäin aktiivista

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma.

Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma. Rauman Kameraseura ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Rauman Kameraseura ry ja sen kotipaikka on Rauma. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

Haapaveden Opiston lyhytkurssit 2012 (maalis-kesäkuu)

Haapaveden Opiston lyhytkurssit 2012 (maalis-kesäkuu) Haapaveden Opiston lyhytkurssit 2012 (maalis-kesäkuu) Huom! Muutokset mahdollisia. Uusimmat tiedot löydät osoitteesta www.haapop.fi MAALISKUU 2012 SUOMI TUTUKSI -VIIKONLOPPUKURSSI: KIRJALLISUUS 30. 31.3.2012

Lisätiedot

PIMIÖPUUHAT. Vuosikilpailuprojisoitava 1. sija: Kalevi Koskela Huoneen taulut. Vuosikilpailuvedos 1. sija: Ari Laine Sastamala

PIMIÖPUUHAT. Vuosikilpailuprojisoitava 1. sija: Kalevi Koskela Huoneen taulut. Vuosikilpailuvedos 1. sija: Ari Laine Sastamala PIMIÖPUUHAT 2010 Vuosikilpailuprojisoitava 1. sija: Kalevi Koskela Huoneen taulut Vuosikilpailuvedos 1. sija: Ari Laine Sastamala Keravan Kameraseura ry Perustettu 1951, SKsL:n jäsen Puheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Jäsentiedote 1 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 1 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 1 / 2005 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Tervehdys, ja hauska tutustua! Vuoden juuri vaihtuessa alkoi toimikauteni SKsL:n puheenjohtajana syyskokouksen näin päätettyä. Edellinen pj. Markku

Lisätiedot

STUDIO KUUTIO. Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa

STUDIO KUUTIO. Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa STUDIO KUUTIO RY KURSSIT TYÖPAJAT SYYSKAUSI 2009 Elokuu - Joulukuu STUDIO KUUTIO Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa Studio Kuutio on oululaisten ammatti- ja harrastajavalokuvaajien yhdessä

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY Hallituksen sääntömuutosehdotus kevätkokoukseen 2012 7 Jäsenmaksut Yhdistyksen syyskokous päättää jäsenmaksuista hallituksen esityksen perusteella. A-, B- ja C-jäsenillä sekä kannatusjäsenillä voi olla

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

1. Yleistä Nämä säännöt koskevat Kameraseura ry:n (jatkossa Kameraseura tai Seura) sisäisiä valokuvakilpailuja.

1. Yleistä Nämä säännöt koskevat Kameraseura ry:n (jatkossa Kameraseura tai Seura) sisäisiä valokuvakilpailuja. KAMERASEURA RY:N KILPAILUSÄÄNNÖT Voimassa 1.9.2011 alkaen YLEISET SÄÄNNÖT 1. Yleistä Nämä säännöt koskevat Kameraseura ry:n (jatkossa Kameraseura tai Seura) sisäisiä valokuvakilpailuja. Kameraseuran hallitus

Lisätiedot

EI MIKÄÄN NÄISTÄ. KUVITETTU MINI-MENTAL STATE EXAMINATION Ohjeet viimeisellä sivulla. 1. Mikä vuosi nyt on? 2. Mikä vuodenaika nyt on?

EI MIKÄÄN NÄISTÄ. KUVITETTU MINI-MENTAL STATE EXAMINATION Ohjeet viimeisellä sivulla. 1. Mikä vuosi nyt on? 2. Mikä vuodenaika nyt on? POTILAS: SYNTYMÄAIKA: TUTKIJA: PÄIVÄMÄÄRÄ: 1. Mikä vuosi nyt on? 2000 2017 2020 1917 EI MIKÄÄN NÄISTÄ 2. Mikä vuodenaika nyt on? KEVÄT KESÄ SYKSY TALVI 3. Monesko päivä tänään on? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Lisätiedot

KAMERASEURAN SÄÄNNÖT SEURAN SÄÄNNÖT

KAMERASEURAN SÄÄNNÖT SEURAN SÄÄNNÖT KAMERASEURAN SÄÄNNÖT SEURAN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Heinolan Kameraseura ry ja kotipaikka Heinolan kaupunki. Yhdistyksen aatteellisena tarkoituksena on edistää valokuvausharrastusta Heinolassa ja

Lisätiedot

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo KUOPIO, TAMMIKUU 2013 16.1.2013 18-19.15 24.1.2013 18 19.15 klo Teemailta 1 Voimaa ja valoa talven sihteeri 29.1.2013 18 20 pimeyteen, Pirkko Ulmanen 30.1.2013 18 19.15 PIELAVESI, TAMMIKUU 2013 Maanantai

Lisätiedot

Vuoden 2013 Tammikuu - Heinäkuu ampumavuorot ja tapahtumat

Vuoden 2013 Tammikuu - Heinäkuu ampumavuorot ja tapahtumat Vuoden 2013 Tammikuu - Heinäkuu ampumavuorot ja tapahtumat Vuoro / 4 pvm klo rata tapahtuma ilmoittaudu Numero TAMMIKUU Vuoroja pistooli r2 12.1.2013 klo.9-12 pist2 viikkovuoro Ke 9.1 0400 13 12004 1 pistooli

Lisätiedot

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Nykytila: Yhdistyksemme jäsenmäärä kasvoi 14.11.1013 lähes kaksinkertaiseksi, kun Helsingin sosiaaliviraston henkilöstö

Lisätiedot

Joulu uusivuosi 2015. tulevaa tapahtumaa: JM--jäsentenväliset 18.10 Jäsensaunaillanistujaiset 18.10 Syyskokous 25.11 Joulukahvitus palkitseminen

Joulu uusivuosi 2015. tulevaa tapahtumaa: JM--jäsentenväliset 18.10 Jäsensaunaillanistujaiset 18.10 Syyskokous 25.11 Joulukahvitus palkitseminen Jäsenlehti, jäsenkirje, jäseneuutiset..ihan miten haluat. tulevaa tapahtumaa: JM--jäsentenväliset 18.10 Jäsensaunaillanistujaiset 18.10 Syyskokous 25.11 Joulukahvitus palkitseminen Joulu uusivuosi 2015

Lisätiedot

Kokouksen esityslista

Kokouksen esityslista Kutsu sääntömääräiseen vuosikokoukseen Keski-Suomen Sukututkijat ry kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 25.3.2015 klo 17.00 alkaen Jyväskylän maakunta-arkistossa.

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA YLEISTÄ

1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA YLEISTÄ 1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 1. YLEISTÄ SF-Caravan Ydin-Häme ry on perustettu Tuusulassa 19.11.2011 Kantele Caravan nimellä. Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin

Lisätiedot

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Yleistä Fiskars kyläseuran toiminta tukeutuu yhdistyksen sääntöihin ja vuosittain vahvistettavaan toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Vuosi Nro Kpl KansiotVarakpl Yht. Sivua Huomioita. Pentti Kemppinen, versio 1 ja 2 Lauri Hirvonen, versio 3. 1947 Kameraseura edustaa Suomea UNICA:ssa

Vuosi Nro Kpl KansiotVarakpl Yht. Sivua Huomioita. Pentti Kemppinen, versio 1 ja 2 Lauri Hirvonen, versio 3. 1947 Kameraseura edustaa Suomea UNICA:ssa Vuosi Nro Kpl KansiotVarakpl Yht. Sivua Huomioita Pentti Kemppinen, versio 1 ja 2 Lauri Hirvonen, versio 3 1947 Kameraseura edustaa Suomea UNICA:ssa 1952 Helsingin Kameraseurassa toimi ns. "kengänauhakerho",

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

Lappeen Kotiseutuyhdistys ry. vuodelle 2017

Lappeen Kotiseutuyhdistys ry. vuodelle 2017 Lappeen Kotiseutuyhdistys ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Lappeen Kotiseutuyhdistys ry on vuonna 1991 uudelleen perustettu kotiseutuyhdistys, joka toimii Lappeenrannan kaupungissa. Suurin osa jäsenistä

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki. Kososten Sukuseura ry:n SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki. 2. Yhdistyksen tarkoituksena on: 1) ylläpitää yhteyttä Kososten suvun jäsenten

Lisätiedot

Jäsentiedote 2 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 2 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 2 / 2007 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Suomen kameraseurojen liitto 75 vuotta Suomen kameraseurojen liitolla on taas juhlavuosi. Liitto perustettiin vuonna 1932, joten vuonna 2007 on menossa

Lisätiedot

Körpäkkäsanomat 1/2006

Körpäkkäsanomat 1/2006 Körpäkkäsanomat 1/2006 Taustaa Puuveneiden perinneseura Körpäkkä on vuonna 2003 rekisteröity yhdistys, jonka toimintatarkoituksena on puuveneiden perinteiden vaaliminen. Alun perin yhdistyksen perustana

Lisätiedot

SEURALAISEN KÄSIKIRJA

SEURALAISEN KÄSIKIRJA SEURALAISEN KÄSIKIRJA SAIMAAN KAMERASEURA RY PL 49 53101 Lappeenranta Sisällysluettelo Saimaan Kameraseura ry...4 Esittely... 4 Sääntömääräiset kokoukset...4 Hallitus... 5 Tilintarkastajat... 5 Liittyminen

Lisätiedot

pääkirjoitus KAI HÄMÄLÄINEN

pääkirjoitus KAI HÄMÄLÄINEN 1:2008 pääkirjoitus KAI HÄMÄLÄINEN 2 3 4 !" ; ; : ; :! * ; 8 ; :; 5 #!$ % 8:. C@@DDD 9 @0 D ;; 8:!! 8: " $ D $, +E $, -E $ 8:! /& /5 +, @! $ 6 7 8 9 10 11 12 IIRO SAIRANEN http://personal.inet.fi/surf/deepsky

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 19.3.2012

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 19.3.2012 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 19.3.2012 Keminmaan kevätkarkelot 24.3.2012 Teatteriretken maksu Liikunta- ja kulttuuriavustus (likura) Harjoittelijasopimus Luottamusmiehet (OAJ) 1.8.2011 31.7.2014

Lisätiedot

IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S V E R

IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S V E R IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S 2 0 1 5 V E R 1 0. 3 Hallitus 2014 Pekka Mertakorpi, pj. 040-5176044 Tapani Peltola, vpj 044-2899226 Sami Ahola, siht 040-085 9670 Jouni Laurikainen,

Lisätiedot

Jäsentiedote 4/ 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote 4/ 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote 4/ 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsenkirjeet ovat julkisia Syyskokous Tampereella saatiin pidettyä. Minäkin sain taas vuoden jatkoaikaa liiton puheenjohtajana, kiitos vielä kerran

Lisätiedot

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY

Jäsentiedote. ja kokouskutsu 3 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY Jäsentiedote ja kokouskutsu 3 / 2006 SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY KUTSU Syyskokous Tampereella 12.11.2006 Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 12.11.2006

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet Järjestötoiminta Edustajistovaalit - sähköinen tiedotus jäsenille vaaleista - mahd. yhdistyksen ehdokkaan oma alasivu yhdistyksen sivuilla Avustetaan yhdistyksen jäsentä vaalityössä tiedottamalla asiasta/mainostamalla

Lisätiedot

Metsästysseura Espoon Ähöttäjät RY. Esityslista 1/2017 iivisniemenkuja 4 e Espoo

Metsästysseura Espoon Ähöttäjät RY. Esityslista 1/2017 iivisniemenkuja 4 e Espoo YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Aika 8.4.2017 Klo 18:00 Paikka Luomannotko 2 saunatila. 1. KOKOUKSEN AVAUS 2. JÄRJESTÄYTYMINEN 2.1 Valittaneen kokoukselle puheenjohtajaksi Mikko Lang sihteeriksi

Lisätiedot

Hotelli Scandic Rosendahl, Pyynikintie 13. Pyynikin kesäteatteri, Jalkasaarentie 3

Hotelli Scandic Rosendahl, Pyynikintie 13. Pyynikin kesäteatteri, Jalkasaarentie 3 1 Hotelli Scandic Rosendahl, Pyynikintie 13 1 Pyynikin kesäteatteri, Jalkasaarentie 3 1 1 Hotelli Scandic Rosendahl, Pyynikintie 13 1 Pyynikin kesäteatteri, Jalkasaarentie 3 Majoitus Olemme tehneet seuraavat

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 1/2017 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällys Sääntömääräinen Kevätkokous... 2 Kirpputori matka Poriin

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous 2017 Selkeä esityslista lista on kokouksen ohjelma. Siinä kerrotaan kokouksessa päätettävät asiat. esityslista 1. Kokouksen avaus Liittokokous

Lisätiedot

SeaHorse Week. Suomen aurinkoisin esteratsastuskilpailu jo vuodesta 1997

SeaHorse Week. Suomen aurinkoisin esteratsastuskilpailu jo vuodesta 1997 SeaHorse Week Suomen aurinkoisin esteratsastuskilpailu jo vuodesta 1997 SeaHorse Week 2017 20-vuotisjuhlakilpailu Suomi 100 ja Mahdollisuuksien hevonen tapahtuma kaupungin läpi kulkeva paraati tekee paluun

Lisätiedot

Kiuruveden JHL ry toimintasuunnitelma 2016

Kiuruveden JHL ry toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksen toiminnallisen tilan kuvaus Yhdistyksen jäsenmäärä 311 Jäsenten työpaikat Kiuruveden kaupunki, Iisalmen kaupunki, Seurakunta, Yksityiset hoivakodit, Fysikaaliset hoitolaitokset, Toimi-säätiö

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 /Nuorisojaosto Ajankohtaista: Oletko kiinnostunut lähtemään yhden yön retkelle syyskuun viikonloppuna? Mukaan sunnuntain 28.6. Gullö Rundiin Tammisaareen?

Lisätiedot

TOIMINTALINJA RATSUTEAM

TOIMINTALINJA RATSUTEAM TOIMINTALINJA RATSUTEAM 3. joulukuuta 2014 SISÄLLYSLUETTELO RATSASTUSSEURAN VISIO... 1 Ratsastusseuran arvot ja eettiset linjaukset... 1 Ratsastusseuratoiminnan tavoitteet... 2 Käytännön toiminta ja periaatteet...

Lisätiedot

Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf SÄÄNNÖT

Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf SÄÄNNÖT Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf Nämä sääännöt on hyväksytty piirin syyskokouksessa 28.10.2006 ja rekisteröity yhdistysreksiteriin 28.12.2006. SÄÄNNÖT Yhdistys ja sen tarkoitus

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 4/2015 Syystervehdys kaikille jäsenillemme! Syyskauden startin myötä olemme saaneet seuraamme jälleen paljon uusia jäseniä.

Lisätiedot

Yhteenveto pöytäkirjoista 18-20/2013

Yhteenveto pöytäkirjoista 18-20/2013 1 Yhteenveto pöytäkirjoista 18-20/2013 PÖYTÄKIRJA 18/2013 Hallituksen sähköpostikokous Aika: 2.-4.11.2013 Osallistujat: Puheenjohtaja Soili Niskanen Eeva Mattila varajäsen Asia 1 Sopimuksen tekeminen Nettihotellin

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Lahden Formula K-kerho. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja toiminta-alue Lahden talousalue.

1 Yhdistyksen nimi on Lahden Formula K-kerho. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja toiminta-alue Lahden talousalue. Lahden Formula K-kerhon säännöt Lahden Formula K-kerho r.y. 1 Yhdistyksen nimi on Lahden Formula K-kerho. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja toiminta-alue Lahden talousalue. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014 sivu 2 / 8 Toimintasuunnitelma ja talousarvioehdotus vuodelle 2014 SISÄLLYSLUETTELO 3. VUODEN 2014 TOIMINNAN PAINOPISTEET 1. PARANNETAAN NUORISOVALTUUSTON

Lisätiedot

Suomen Coton de Tuléar ry:n hallitus. Tiedote. Suomen Coton de Tuléar ry. Vuoden Coton 2015 kilpailun pisteiden lasku. Hei,

Suomen Coton de Tuléar ry:n hallitus. Tiedote. Suomen Coton de Tuléar ry. Vuoden Coton 2015 kilpailun pisteiden lasku. Hei, Vuoden Coton 2015 kilpailun pisteiden lasku Hei, valitettavasti hallituksesta riippumattomista syistä Vuoden Coton kilpailun pisteiden lasku on tänä vuonna viivästynyt. Aikuisten ja veteraanien, sekä kasvattajien

Lisätiedot

ROCKTAIL NEWS. Ilmoitushinnat: Toistuvaisilmoitus 4 X ilmoitushinta koon mukaan 25% Rivi-ilmoitus (5 riviä)

ROCKTAIL NEWS. Ilmoitushinnat: Toistuvaisilmoitus 4 X ilmoitushinta koon mukaan 25% Rivi-ilmoitus (5 riviä) 3/2014 1 ROCKTAIL NEWS RockTail News ilmestyy kolme kertaa vuodessa. Mainosmyynti, artikkelit, ilmoitukset ja tiedustelut Anna-Riitta Forss, Vierutie 3 15560 Nastola 040-5956529 rocktail@netti.fi Lehden

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

Lehtojärvellä PÖYTÄKIRJA 1/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS

Lehtojärvellä PÖYTÄKIRJA 1/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS Lehtojärvellä 21.3.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja,, avasi kokouksen klo 16.00 ja toivotti kaikki tervetulleeksi Haavikon

Lisätiedot

Osallisuuskysely 2015 Alle 25-vuotiaat vastaajat. Elina Antikainen (Esitetty: Nuorten ohjaus- ja palveluverkosto )

Osallisuuskysely 2015 Alle 25-vuotiaat vastaajat. Elina Antikainen (Esitetty: Nuorten ohjaus- ja palveluverkosto ) Osallisuuskysely 2015 Alle 25-vuotiaat vastaajat Elina Antikainen (Esitetty: Nuorten ohjaus- ja palveluverkosto 27.10.2015) 1. Ikäsi Yhteensä 31 vastaajaa, koko kyselyssä 332 2. Sukupuoli 3. Asuinalue

Lisätiedot

LATTOMERI 2/2009. Lattomeren Kyläyhdistys ry 2/2009

LATTOMERI 2/2009. Lattomeren Kyläyhdistys ry 2/2009 LATTOMERI :n sääntömääräinen Lattomeren koululla keskiviikkona 4.11.2009 klo 18.00 Käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Kahvitarjoilu. TERVETULOA! Länsi-Porin seurakunnan perhekerho Lattomeren kirkko

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

JOHDANTO. Suvi Nieminen / suvin.kuvat.fi

JOHDANTO. Suvi Nieminen / suvin.kuvat.fi 1 SISÄLTÖ JOHDANTO. 3 RATSASTUSSEURAN VISIO... 4 RATSASTUSSEURAN ARVOT... 4 RATSASTUSSEURATOIMINNAN TAVOITTEET... 5 KÄYTÄNNÖN TOIMINTA JA PERIAATTEET... 5 Vakiintunut vuosittainen toiminta... 5 Seuran

Lisätiedot

SÄÄNNÖT SUJUVA! RAKENNETTU YMPÄRISTÖ 2025 INFOGRAFIIKKAKILPAILU 1 KILPAILUN TARKOITUS KILPAILUTEHTÄVÄ INFOTYÖPAJAT...

SÄÄNNÖT SUJUVA! RAKENNETTU YMPÄRISTÖ 2025 INFOGRAFIIKKAKILPAILU 1 KILPAILUN TARKOITUS KILPAILUTEHTÄVÄ INFOTYÖPAJAT... SÄÄNNÖT Sujuva! Säännöt Sivu 2 (6) SUJUVA! RAKENNETTU YMPÄRISTÖ 2025 INFOGRAFIIKKAKILPAILU SÄÄNNÖT 1 KILPAILUN TARKOITUS... 3 2 KILPAILUTEHTÄVÄ... 3 3 INFOTYÖPAJAT... 4 4 SARJAT JA OSALLISTUJAT... 4 5

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan järjestöasiain neuvottelukunta 23.3.2012. Ville Elonheimo Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys / Moi

Pohjois-Karjalan järjestöasiain neuvottelukunta 23.3.2012. Ville Elonheimo Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys / Moi Järjestöt ja monikulttuurisuus Pohjois-Karjalan järjestöasiain neuvottelukunta 23.3.2012 Ville Elonheimo Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys / Moi Mikä tuo Pohjois-Karjalaan TYÖ OPIS- KELU PERHE PAKO

Lisätiedot

TIEDOTTAA /

TIEDOTTAA / Keilaseura POLE ry TIEDOTTAA 2008-2009 / 3 29.01.09 POLE tiedottaa 2008-2009 / 3 29.01.09 1(4) Tiedottajan palsta Helmikuun kk-kisa käydään Talissa la 21.2. klo 13:30 alkaen, ohjeet tarkemmin tässä tiedotteessa.

Lisätiedot

Finnish Sports Car Drivers ry. Suomen UrheiluAutoilijat. MUSEOT ja KOULUT. Finnish Sports Car Drivers ry. www.sua.fi

Finnish Sports Car Drivers ry. Suomen UrheiluAutoilijat. MUSEOT ja KOULUT. Finnish Sports Car Drivers ry. www.sua.fi . MUSEOT ja KOULUT . Urheiluautoilijat Vanajanlinnassa 25/8 2012 Suomen Urheiluautoilijat kutsuu Suomen urheiluauto- ja klassikkoautoharrastajia, -kerhoja, -yhtiöitä ja muita asiaan liittyviä tahoja viettämään

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Joensuun seudun JHL 310 ry Vahva edunvalvonta Työyhteisöja jäsenlähtöinen toiminta Osaava ja toimiva yhdistys Tiedottaminen ja monipuoliset edut TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 (9)

Lisätiedot

1/3 Syyskokous 8.12.2013. Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com

1/3 Syyskokous 8.12.2013. Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com 1/3 Willimiehen Disc Golf ry:n sääntömääräinen syyskokous 2013 Aika:!! klo 17.00 Paikka:! Skinnarilankatu 34, huone 7531, Lappeenranta

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n 20. liittokokous

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n 20. liittokokous Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n 20. liittokokous Liittokokous pidettiin Lappeenrannassa 14. 15. kesäkuuta 2017 Holiday Club Saimaalla. Kuvakooste osa-5 ; 1 (9) Kokouksen neuvottelutauko. Kuvassa kokousvirkailijat

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY HALLITUS Rauno Veijanen jatkoi yhdistyksen puheenjohtajana ja Pasi Juuti sihteerinä. Varapuheenjohtajana toimi Hannele Rintavaara

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

Vuoden 2011 parhaat haussa!

Vuoden 2011 parhaat haussa! Vuoden 2011 parhaat haussa! Pian on taas käsillä se hetki, jolloin PON-kerho voi ylpeänä onnitella menestyneitä jäseniään! Tietoja Paras PON 2011 -pisteistä kerätään heti vuoden alusta ja tulokset julkistetaan

Lisätiedot

Tammikuu. Huhtikuu. Helmikuu. Toukokuu

Tammikuu. Huhtikuu. Helmikuu. Toukokuu Porstua 1997-2016 Tammikuu KAIKILLE AVOIN VALOKUVAKILPAILU Kilpailun aiheena on tällä kertaa Yhdessä. Kilpailuun osallistumiseen ei tarvita aikaisempaa kokemusta tai arvokasta kuvauskalustoa. Kilpailun

Lisätiedot