Nobina Finland West Oy Klovinpellontie Espoo Y-tunnus Toiminta ja sen sijainti. Lupamääräysten tarkistamisen peruste

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nobina Finland West Oy Klovinpellontie 5 02180 Espoo Y-tunnus 2175179-4. Toiminta ja sen sijainti. Lupamääräysten tarkistamisen peruste"

Transkriptio

1 1 ESPOON KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Dno 5584/ /2014 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 71 :n mukaisesta hakemuksesta ympäristölupamääräysten tarkistamiseksi, Nobina Finland West Oy linja-autovarikko. Hakija Nobina Finland West Oy Klovinpellontie Espoo Y-tunnus Toiminta ja sen sijainti Nobina Finland West Oy:n linja-autovarikko sijaitsee Mankkaalla (26. kaupunginosa) korttelin tontilla 1. Varikolla on tilat 250 linja-autolle. Varikolla on polttoaineen jakelupiste, polttoainevarasto, pesuhalli, huolto- ja korjaamotoimintaa, linja-autojen ulkosäilytysalue, yrityksen hallinto ja suunnitteluyksikkö, ruokala ja toimistotilaa. Varikkoalueen pinta-ala on noin 5,56 ha ja varikkorakennuksia on noin 5760 m 2. Espoon kaupunki omistaa kiinteistön. Kiinteistöllä toimii myös katsastusasema. Lupamääräysten tarkistamisen peruste Ympäristönsuojelulain (527/2014) 27 1 momentin ja liitteen 1 taulukon 2 kohdan 12c mukaan toiminta on ympäristöluvanvaraista. Hakemus on pantu vireille Espoon kaupungin ympäristölautakunnan antaman ympäristölupapäätöksen nojalla. Päätöksessä on määrätty tekemään hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi mennessä.

2 2 Lupaviranomaisen toimivalta Toimivaltainen ympäristölupaviranomainen on ympäristönsuojelulain 34 :n 2 momentin ja valtioneuvoston ympäristönsuojelusta antaman asetuksen (713/2014) 2 :n kohdan 11b mukaisesti kunnan ympäristönsuojeluviranomainen (ympäristölautakunta). Asian vireilletulo Hakemus on tullut vireille ympäristölautakunnalle osoitetulla hakemuksella Toimintaa koskevat luvat, sopimukset ja kaavoitustilanne Espoon ympäristölautakunta on myöntänyt ympäristönsuojelulain mukaisen luvan linja-autovarikolle. Polttoaineen jakelu ei ole nykyisin ympäristöluvanvaraista toimintaa, joten tässä ympäristöluvan tarkistuksessa ei anneta sitä koskevia lupamääräyksiä. Ympäristölupa on rauennut jakelutoiminnan osalta Polttoaineen jakelutoiminnassa on noudatettava valtioneuvoston asetusta 444/2010. Polttoaineen jakelutoiminta rekisteröidään ympäristöhallinnon tietojärjestelmään. Rekisteröinnistä ilmoitetaan toiminnanharjoittajalle. Uudenmaan ympäristökeskus on antanut päätöksen ympäristönsuojelulain (86/2000) 78 :n mukaisen pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen johdosta, dnro 0101Y Hakijalla on toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus Espoon kaupungin kanssa linja-autovarikkorakennuksista ja niihin liittyvästä varikkoalueesta. Tontti on vahvistetulla asemakaava-alueella Klovinportti. Asemakaavassa on merkintä KTM eli toimistorakennusten sekä moottoriajoneuvojen varikon korttelialue. Alueelle saa rakentaa toimistotiloja ja autohalleja linja-autojen säilytystä ja huoltoa varten. Hakijan arvio toiminnan muutoksista ja ympäristövaikutuksista Linja-autovarikon toiminnassa ja sen ympäristövaikutuksissa ei ole tapahtunut olennaisia muutoksia ympäristöluvan myöntämisen jälkeen ja toimintaa aiotaan jatkaa samanlaisena myös lähitulevaisuudessa.

3 3 Vuonna 2003 maaperään pääsi arviolta 550 kg moottoriöljyä. Maaperää puhdistettiin, mutta rakennuksen alle ja jätevedenpumppaamon läheisyyteen jäi öljyllä pilaantunutta maata noin 15 m 3. Toiminnan sijaintipaikka ja sen ympäristö Varikon pohjoispuolella sijaitsee Turunväylä ja varikon länsipuolella Kehä II. Varikon eteläpuolella on Klovinpellontie. Varikon itäpuolella on toimistorakennuskokonaisuus. Lähin asutus sijaitsee Klovinpellontien eteläpuolella noin 60 metrin etäisyydellä. Koulu on noin 300 metrin päässä Kehä II:n toisella puolella ja hoivakoti on noin 300 metriä varikosta etelään. Alueen ympäristöolosuhteet Maaperä Varikon alue on täyttömaata. Keskellä kiinteistöä, osittain varikkorakennuksen alla, on kallio. Muualla perusmaa on savea tai silttiä. Pinta- ja pohjavesiolosuhteet Alueen läheisyydessä ei sijaitse vesistöjä. Kiinteistön kuivatusja sadevedet johdetaan sadevesiviemärissä kiinteistön lounaiskulmaan ja siitä edelleen ojia pitkin Vanhan Stensinojan, Lukupuron ja Gräsanojan kautta Haukilahteen. Kiinteistön lähellä ei ole kaivoja. Alue ei ole vedenhankinnan kannalta merkittävää pohjavesialuetta eikä vesilaitostoiminnan suoja-aluetta. Lähin luokiteltu pohjavesialue on Puolarmetsän pohjavesialue, joka sijaitsee noin 4 kilometriä lounaaseen. Melu Alue sijaitsee Turunväylän ja Kehä II:n liitoskohdan kaakkoispuolella. Keskimääräinen arkivuorokausiliikenne syksyllä 2013 oli Turunväylällä ajoneuvoa ja Kehä II:lla ajoneuvoa. (Lähde Espoon kaupunkisuunnittelukeskus, Liikennesuunnittelu) Ilma Alueen ilmanlaatuun vaikuttavat merkittävimmin vilkkaasti liikennöidyt tiet Kehä II ja Turunväylä. Arvokkaat luontokohteet

4 4 Lähistöllä ei ole arvokkaita luontokohteita. Toiminnan kuvaus Hakija harjoittaa paikallisliikennöintiä pääkaupunkiseudulla. Linja-autovarikon toiminta on alkanut vuonna Varikolla on polttoaineen jakelupiste, polttoainevarasto, pesuhalli, huolto- ja korjaamotoimintaa, linja-autojen ulkosäilytysalue, yrityksen hallinto ja suunnitteluyksikkö, ruokala ja toimistotilaa. Varikolla on tällä hetkellä 181 linja-autoa, mutta tilat mahdollistavat 250 linja-auton sijoittamisen varikolle. Linjaautot ovat diesel-moottoreilla varustettuja. Kiinteistöllä on toimintaa ympäri vuorokauden. Linja-autot lähtevät liikenteeseen noin klo ja palaavat varikolle pääosin klo 22 mennessä (75% autoista on palannut.) Linjaautot huolletaan pääsääntöisesti klo Linja-auton päivittäinen huolto käsittää auton pesun, siivouksen, tankkauksen sekä auton moottoriöljyn, tuulilasinpesunesteen ja jäähdytinnesteen riittävyyden tarkistamisen. Kiinteistön ja sen käyttöveden lämmitykseen käytetään kevyttä polttoöljyä. Lämmitykseen käytettävä polttoöljy varastoidaan maanalaisessa 2-vaippaisessa säiliössä, jonka koko on 50 m 3. Säiliö on tarkastettu vuonna Linja-autojen polttoaineena käytetään vähärikkistä dieselöljyä, joka varastoidaan kolmessa maanalaisessa, 2-vaippaisessa, 50 m 3 -kokoisessa säiliössä. Säiliöt on tarkastettu vuonna 2011 ja ne kuuluvat luokkaan A. Säiliöt täytetään noin 50 kertaa vuodessa. Dieselöljyä kuluu 6,5 miljoonaa litraa. Moottori- ja vaihteistoöljyt, jäähdytysneste, lasinpesuneste ja autojen pesuaineet varastoidaan betonialtaissa olevissa terässäiliöissä kellarikerroksessa. Säiliöt täytetään kiinteistön ulkopuolella seinustalla olevista täyttöputkista. Yli 1000 litran toimitukset tulevat tankkiautolla ja pienemmät määrät kemikaalisäiliöissä, jotka oma henkilökunta tyhjentää täyttöputken kautta varastosäiliöön. Ympäristökuormitus ja sen rajoittaminen Päästöt ilmaan Päästöjä ilmaan aiheutuu varikkoliikenteen pakokaasuista sekä kiinteistön ja käyttöveden lämmityksestä.

5 5 Varikon vaikutukset alueen ilmanlaatuun arvioidaan pieniksi. Erityisesti pakkaskausina linja-autojen tyhjäkäynti voi aiheuttaa hetkellistä ilmanlaadun heikkenemistä varikon välittömässä läheisyydessä. Tyhjäkäyntiä on rajoitettu lohkolämmittimien käytöllä. Osa autoista on varustettu joutokäynnin estimellä, mikä sammuttaa moottorin muutaman minuutin tyhjäkäytön jälkeen. Päästöt maaperään Piha-alueet on asfaltoitu vuonna 1999, joten mahdolliset autojen öljyvuodot havaitaan nopeasti ja vuotanut öljy imeytetään imeytysaineeseen. Kemikaalisäiliöiden täyttöputkien ympärille on kesällä 2014 rakennettu uusi tiivis putkiyhdelaatikko. Em. laatikon rakentamisen yhteydessä tarkistettiin, ettei maaperä ollut pilaantunut öljystä. Moottori- ja vaihteistoöljyt varastoidaan 10 m 3 terässäiliöissä kellarissa. Säiliöissä on ylitäytönestin ja ne ovat betonialtaissa. Säiliöistä öljyt johdetaan korjaamolle. Varikkoalueella tapahtui moottoriöljysäiliön vuoto maaperään Maaperään arvioitiin päässeen 550 kg moottoriöljyä. Maaperää on puhdistettu, mutta kaikkea pilaantunutta maata ei ole voitu poistaa. Rakennuksen alle ja viereen arvioidaan jääneen voimakkaasti öljypilaantunutta maata ( mg/kg) noin 15 m 3 ja kiinteistön jätevedenpumppaamon läheisyyteen voimakkaasti öljypilaantunutta maata ( mg/kg) noin 15 m 3. Pilaantunut maa on eristetty kunnostetusta alueesta. Suotovesien keräilyjärjestelmä kuljettaa ajan kuluessa maaperään jäänyttä öljyä suotoveden mukana öljynerottimeen. Suotovesiä tarkkailtiin Uudenmaan ympäristökeskuksen hyväksymän suunnitelman mukaisesti, mutta tarkkailu on nyt heidän päätöksellään lopetettu tarpeettomana. Syynä tapahtuneeseen oli putkiston rakennevika. Onnettomuuden jälkeen moottoriöljyä ei ole enää johdettu putkistoa pitkin tankkauspaikalle. Moottoriöljyn lisäys autoihin tapahtuu ainoastaan korjaamolla. Jakelualueen pinnoitus on uusittu syyskuussa Hakija ei katso nykyisestä normaalitoiminnasta aiheutuvan päästöjä maaperään.

6 6 Päästöt veteen tai viemäriin Huolto- ja pesuhallin vedet johdetaan hiekan- ja öljynerottimen kautta pumppaamoon ja edelleen jätevesiviemäriin. Pesuvesien määrää on saatu vähennettyä uudella vuonna 2011 hankitulla harjakoneella. Linja-autojen pesuun käytetään noin 7 t pesuainetta. Kiinteistön vedenkulutus on m 3 /a. Kaikki jätevedet eli täyttö- ja jakelualueen vedet sekä huolto- ja korjaamohallin sekä pesuhallin vedet johdetaan hiekan- ja öljynerottimen kautta jätevesiviemäriin. Toiminnalla ei ole suoria vesistövaikutuksia, sillä sadeveden pintavalunnan mukana ei normaalitoiminnassa kulkeudu vaarallisia aineita vesistöihin. Jätteet ja niiden käsittely Ekokem Oy vastaa jätehuollon kokonaispalvelusta kiinteistöllä. Renkaista huolehtii Bridgestone. Romuakut hakee Kuusakoski Oy. Metallit ja SER-jätteen hakee Romu Keinänen. Sekajätettä ei juuri tule, koska kaikki jätteet lajitellaan ja kierrätetään. Biojätettä syntyy noin 5 t/a, keräyspaperia 40 t/a, pahvia 2 t/a ja metalliromua 30 t/a. Renkaat palautetaan rengasliikkeeseen. Sähkö- ja elektroniikkaromua syntyy 0,1 t/a. Autojen huollosta ja korjauksesta syntyy jäteöljyä 32 t/a, öljysuodattimia 5 t/a, loisteputkia 0,1 t/a sekä vähäisiä määriä liuotinjätettä, maaleja, liimoja ja lakkaa. Jäteöljy kerätään kahteen kellarikerroksessa sijaitsevaan 10 m 3 terässäiliöön, jotka ovat betonialtaassa. Säiliöissä on ylitäytönesto ja sisällön määrän osoittava mittari. Tasapainotuslyijyt käytetään uudelleen. Katalysaattorit toimitetaan Kuusakoski Oy:lle. Pesuhallin ja tankkauspaikan öljyn- ja hiekanerotuskaivot tyhjennetään tarvittaessa. Öljynerotuskaivojen (22 t/a) ja hiekanerotuskaivojen tyhjennysjätteet (22 t/a) toimitetaan vaarallisten jätteiden käsittelyyn. Loppuun käytetyt akut, noin 150 kpl/a, noutaa akkutoimittaja sopimuksen mukaan. Akut kerätään kannelliseen metallikonttiin, jota säilytetään ulkona. Tyhjät öljytynnyrit kerätään tietylle alueelle ulos ja toimitetaan keräykseen noin kerran vuodessa. Keittiön hälyttimellä varustettu rasvakaivo tyhjennetään 3-4 kuukauden välein. Melu ja tärinä

7 7 Varikon aiheuttamia melupäästöjä ei ole mitattu. Vieressä olevat Turunväylä ja Kehä II aiheuttavat varikon toimintaa suuremman taustamelun. Toiminta ei aiheuta tärinää. Liikenne Varikolta lähtevä ja tuleva linja-autoliikenne ohjataan pääsääntöisesti Klovinpellontien kautta Sinimäentielle. Linja-autot lähtevä liikenteeseen klo Noin klo 9 osa kuljettajista palaa varikolle tauolle. Ilta-ajoon linja-autot lähtevät klo ja paluu varikolle ajoittuu klo 17-3 välille. Lähtöjen määrä varikolta on tilanteessa arkisin 300 vuorokaudessa ja viikonloppuisin vuorokaudessa. Toiminnan vaikutukset ympäristöön ja riskinarviointi Hakijan mukaan toiminta ei aiheuta muita päästöjä kuin edellä mainitut vesi- ja pakokaasupäästöt. Varikolla on tapahtunut yksi öljyvahinko ja täyttöpaikalla yksi ylitäyttö vuonna Linja-autovarikon toiminnan kohtalaiset riskit liittyvät polttoainevuotoon tankkauksen yhteydessä, linja-autojen kone/putkistorikkoon, polttoainesäiliöiden palovaaraan tai ylitäyttöön, kemikaalisäiliöiden vuotoihin, palavien kemikaalien ja korjaamon tulitöiden palovaaraan. Kaikille tunnistetuille poikkeus- ja hätätilanteista aiheutuville ympäristövahinkoriskeille on olemassa hallintatoimenpiteet, jotka on kuvattu riskien arvioinnissa. Ympäristön pilaantumisen riskiä on vähennetty seuraavilla toimilla: - Polttoainesäiliöissä on koko toiminnan ajan ollut pinnanmittausjärjestelmä, järjestelmä on uusittu vuonna Polttoainesäiliöt on tarkastettu vuonna Polttoainesäiliöiden glykolivaipan ja pinnanmittausjärjestelmän sekä täyttö- ja jakelualueen öljynerottimen hälytys on kytketty tankkausalueen valvomoon. - Täyttöalue on rakennettu tiiviiksi vuonna Täyttö- ja jakelualue on viemäröity hiekan- ja öljynerottimen kautta jätevesiviemäriin. - Kemikaalien täyttöputkien suoja-allas eli putkiyhdelaatikko on uusittu vuonna Kaikki voiteluöljy- ja apuaineputket varikolta tankkauspaikalle on vaihdettu ja ne ovat yhden isomman putken sisässä, öljyn lisäys ja vaihto tehdään ainoastaan korjaamolla. - Huolto- ja pesuhallin öljynerotin on kytketty hälytyslaitteistoon, joka hälyttää korjaamotilassa, lähellä

8 8 työnjohtajan huonetta. - Kiinteistöllä on imeytysainetta. - Hakija käyttää ympäristöystävällisiä kemikaaleja ja pyrkii jatkuvasti vähentämään kemikaalien käyttöä. - Hakijalla on sertifioitu laatu- ja ympäristöjärjestelmä ISO 14001( alkaen 1998, auditoitu ). Toteutetut ympäristönsuojelutoimet pienentävät ympäristön pilaantumisen varaa, mutta kemikaalien varastointi ja polttonesteiden jakelu ovat aina riski ympäristölle. Rakennevirheet ja onnettomuudet voivat aiheuttaa ympäristön pilaantumisen varotoimista huolimatta. Lupahakemuksen käsittely Hakemuksesta tiedottaminen Hakemusta koskeva kuulutus oli nähtävänä Espoon kaupungin ilmoitustaululla ja internet-sivuilla Hakemuksesta tiedotettiin postitetulla kirjeellä seuraaville: Mankkaa-seura ry, Espoon Asunnot Oy, Asunto Oy Espoon Klovinkallio, Business Park Mankkaa Oy c/o Corbel Oy ja Business Park Mankkaa Oy c/o YIT Rakennus Oy. Muistutukset ja mielipiteet Muistutuksia ja mielipiteitä ei tullut. Lausunnot Lausunto pyydettiin mennessä Espoon kaupungin kaupunkisuunnittelukeskukselta, tonttiyksiköltä, Espoon seudun ympäristöterveydeltä, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta ja Uudenmaan ELY-keskukselta. Lausunnon antoivat pelastuslaitos ja kaupunkisuunnittelukeskus. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos antoi seuraavan lausunnon: Pelastuslaitos esittää ympäristöluvan lupamääräyksiksi seuraavia asioita:

9 voimaan tulleessa Valtioneuvoston asetuksessa vaarallisten kemikaalien teollisen käsittelyn ja varastoinnin turvallisuusvaatimuksista (856/2012) 77 :ssä velvoitetaan toiminnanharjoittajaa järjestämään torjuntaan (sammuttamiseen) käytetyn veden talteenottojärjestelmä, jos veden mukana maaperään, vesistöön tai viemäriin voi päästä kemikaaleja sellaisia määriä, että niistä voi aiheutua haittaa. Asetuksen siirtymäsäännösten mukaan selvitys tai suunnitelma toteutusaikatauluineen aiotuista toimenpiteistä on laadittava mennessä ennen asetuksen voimaantuloa aloittaneisiin laitoksiin. Polttoaineen jakeluaseman osalta nykyinen järjestelmä öljynerotuskaivoineen katsotaan riittäväksi järjestelyksi. Kellarikerroksessa sijaitsevat kemikaali- ja jäteöljysäiliöt tulee tarkastuttaa säännöllisesti. Kaupunkisuunnittelukeskus antoi seuraavan lausunnon: Kaupunkisuunnittelukeskus turvaa Klovin linja-autovarikon toiminnan kaavoituksessa ja maankäytön suunnittelussa. Varikko sijaitsee asemakaavassa toimistorakennusten sekä moottoriajoneuvojen varikon korttelialueella. Lisäksi Espoon eteläosien yleiskaavassa on alueelle osoitettu joukkoliikenteen varikko. Varikon sijainti keskeisellä paikalla Espoossa kahden pääväylän eritasoliittymän läheisyydessä on liikenteen ja maankäytön kannalta kaikin puolin hyvä. Espoon kaupunki sekä HSL ovat teettäneet Etelä-Espoon linjaautoliikenteen varikkoselvityksen ( Trafix). Työn tavoitteena oli arvioida varikkopaikkojen kokonaismäärä sekä turvata Etelä-Espoon linja-autoliikenteen toimintaedellytykset varikkojen näkökulmasta. Klovin linja-autovarikon osalta todettiin, että varikkotoiminta on syytä säilyttää nykyisellään. Hakijan kuuleminen ja vastine Hakija ei antanut vastinetta. Tarkastukset Ympäristötarkastaja Niko Torvela tarkasti varikon ja Tarkastuksista on tehty pöytäkirjat. Vanhat vuonna 2004 annetut lupamääräykset

10 10 Toiminnan ja päästöjen valvonta ja tarkkailu 1. Polttoaineiden jakelualue on rakennettava tiiviiksi mennessä. (YsL 43 ) 2. Toiminnanharjoittajan on selvitettävä Espoon ympäristökeskukselle, että varikon putkistot, säiliöt, jakelulaitteet, öljynerottimet ja ympäristönhaittojen ehkäisemiseen tarkoitetut rakenteet ovat siinä kunnossa, että varikon toiminnasta ei aiheudu maaperän tai pohjaveden pilaantumista varikon alueella tai sen ulkopuolella. Toiminnanharjoittajan on teetettävä selvitystä varten tarvittavat tutkimukset. Selvitys on toimitettava Espoon ympäristökeskukselle hyväksyttäväksi mennessä. (YsL 43 ) 3. Toiminnanharjoittajan on toimitettava tutkimustuloksiin perustuva selvitys täyttö- ja jakelualueen maaperän tai pohjaveden mahdollisesta pilaantuneisuudesta Espoon ympäristökeskukselle mennessä. (YsL 46 ) 4. Polttoaineen täyttö- ja jakelualueen vedet on johdettava hiekan- ja öljynerottimen ja sulkuventtiilillä varustetun tarkkailukaivon kautta jätevesiviemäriin mennessä. Suunnitelmapiirustukset on lähetettävä etukäteen tiedoksi Espoon ympäristökeskukseen ja Espoon Veteen. (YsL 43 ) 5. Hiekanerotuskaivoihin ja öljynerottimiin kertyneen sakan sekä öljyisen pintaosan määrä tulee mittauksin todeta vähintään kerran vuodessa sekä poistaa sakka ja öljyinen pintaosa tarpeen mukaan. Öljynerottimen jälkeen olevaan sulkuventtiilillä varustettuun tarkkailukaivoon on oltava joka tilanteessa esteetön pääsy. Öljynerottimien ja sitä seuraavan tarkkailukaivon kannet on maalattava keltaisiksi mennessä. Erottimien tarkastamisesta ja tyhjentämisestä tulee pitää kirjaa. Kirjanpito on pyydettäessä esitettävä Espoon ympäristökeskukselle. (YsL 46, YsA 19 ) 6. Polttonestesäiliöiden sisällön määrä tulee todeta mittauksin. Polttonesteen luovuttamisesta ja säiliöiden täytöstä tulee pitää päivittäistä kirjanpitoa mahdollisten säiliö- ja putkistovuotojen toteamiseksi. Kirjanpito on pyydettäessä esitettävä Espoon ympäristökeskukselle. (YsL 46, YsA 19 ) 7. Varikolle tulee nimetä henkilöt, jotka tarkastavat polttonesteiden jakelutoiminnan päivittäin jakelun ollessa käytössä. Espoon ympäristökeskukselle on ilmoitettava ajan tasalla olevat tiedot kyseisistä henkilöistä ja heidän yhteystiedoistaan. (YsL 46 )

11 11 8. Toiminnan ja siihen liittyvä liikenteen aiheuttama melu ei saa ylittää ulkona lähimmässä häiriintyvässä kohteessa melun A- painotetun ekvivalenttitasoa päiväohjearvoa 55 db(laeq) klo 7-22 eikä yöohjearvoa 50 db(laeq) klo (YsL 42, 43 ) 9. Linja-autojen pesussa tulee käyttää Öljy- ja Kaasualan keskusliiton hyväksymiä pesuaineita. (YsL 43 ) 10. Hälytys- ja turvalaitteet tulee pitää toimintakunnossa ja testata vähintään kerran vuodessa. Hälytyslaitteet on liitettävä ympärivuorokautiseen valvontaan, jos varikon toiminta-aika muuttuu. Varikolle on nimettävä henkilöt, joiden vastuulla turvallisuusjärjestelyt ovat. Espoon ympäristökeskukselle on ilmoitettava ajan tasalla olevat tiedot ko. henkilöistä ja heidän yhteystietonsa. (YsL 46 ) 11. Varikkoalueen, erityisesti jakelu- ja täyttöalueen, linjaautojen pysäköintialueen, kemikaalien ja tynnyrien varastoalueen, päällysteiden kunto tulee tarkastaa säännöllisesti ja mahdolliset vauriot on korjattava viipymättä. (YsL 46 ) 12. Yhteenveto edellisen vuoden toimintaa koskevasta kirjanpidosta on toimitettava vuosittain maaliskuun loppuun mennessä Espoon ympäristökeskukselle. Vuosiyhteenvedossa on raportoitava - kaikki kiinteistöltä kerätyt jätejakeet ja määrät - öljynerottimen tyhjennykset - öljynerottimeen kertyneen sakan sekä öljyisen pintaosan määrän mittauksien tarkastustulokset - ongelmajätteiden toimitukset, joista ilmenevät ongelmajätteen määrä ja laatu, kuljetuspäivämäärät, kuljettajat ja toimituskohteet - vuosittainen polttoaineiden läpivirtaus sekä mahdolliset päällysteiden korjaukset - hälytys- ja turvalaitteiden testaukset. (YsL 45, 46, 51, JA 22 ) 13. Toiminnanharjoittajan on toimitettava Espoon ympäristökeskukselle korkeintaan vuoden vanhoihin tutkimustuloksiin perustuva selvitys maaperän tai pohjaveden mahdollisesta pilaantuneisuudesta toiminnan päättyessä tai viimeistään mennessä. (YsL 46 ) Jätteitä koskevat määräykset 14. Hyötykäyttökelpoiset jätteet, kuten metalli, paperi ja pahvi sekä biojäte tulee toimittaa asianmukaiseen käsittelyyn

12 12 hyödynnettäviksi. Vain hyötykäyttöön kelpaamattomat jätteet voidaan toimittaa kaatopaikalle. Jätteiden keräysvälineet tulee sijoittaa siten, ettei niistä aiheudu turvallisuusriskiä. (JL 6 ) 15. Kemikaalit ja ongelmajätteet on varastoitava asianmukaisesti merkityissä astioissa tai säiliöissä. Erilaiset ongelmajätteet on pidettävä erillään toisistaan. Öljyjätteeseen ei saa sekoittaa muuta jätettä tai ainetta. Kemikaalien ja ongelmajätteiden pääsy maaperään, pohja- tai pintavesiin, sadevesiviemäriin ja yleiseen viemäriin on estettävä (JL 4, 6, 22, JA 5, 6, VNp 659/1996, VNp 101/1997) 16. Ongelmajätteet, kuten hiekan- ja öljynerotuskaivon tyhjennysliete, jäteöljy, öljyiset jätteet, loisteputket, akut, osienpesukoneen jäte ja kemikaalijätteet, tulee toimittaa ongelmajätteiden käsittelyluvan saaneeseen laitokseen. Ongelmajätteitä luovutettaessa on jätteiden siirrosta laadittava siirtoasiakirja, josta ilmenevät valtioneuvoston päätöksen 659/1996 mukaiset tiedot. (YsL 45, JL 6, 15, VNp 659/1996) 17. Varikkoalueen siisteydestä on huolehdittava eikä aluetta saa käyttää siten, että siitä aiheutuu roskaamista (YsL 46, JL 19 ) Poikkeuksellisia tilanteita koskeva määräys 18. Mahdollisista onnettomuuksista tai ylitäytöistä tulee ilmoittaa välittömästi öljyvahinkojen torjuntaviranomaiselle ja Espoon ympäristökeskukselle. Mikäli vahinkoja tankkauspaikalla tai päästöjä maastoon tai vesistöön havaitaan, jakeluaseman hoitajan on ryhdyttävä välittömästi toimiin vahingon korjaamiseksi. (YsL 76 ). Toiminnan muuttamista tai lopettamista koskevat määräykset 19. Jos varikon toiminta lopetetaan, pitää siitä ilmoittaa vähintään 3 kk ennen lopettamista Espoon ympäristökeskukselle mahdollisen maaperän pilaantumisen ja kunnostustarpeen selvittämiseksi (YsL 46, YsA 30 ). 20. Tontti on kunnostettava lupahakemuksen mukaisen toiminnan päättyessä.(ysl 45, 46 ).

13 13 Ympäristölautakunnan ratkaisu ja ratkaisun perustelut Ympäristölautakunta on tutkinut asian. Lautakunta tarkistaa ympäristösuojelulain 71 :n mukaisesti linja-autovarikon ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisen ympäristöluvan lupamääräyksiä seuraavasti: 1. Edellisen ympäristöluvan määräykset 1, 2, 3, 4, 6, 7, 12 ja 13 poistetaan, koska polttoaineen jakelu ei ole enää ympäristöluvan varaista toimintaa, määrätyt tarkistukset ja muutokset on tehty ja koska vuosiraporttien toimittamista ympäristökeskukselle ei katsota enää olevan tarpeellista. 2. Lisätään lupamääräys 2 ympäristönsuojelusta vastaavan henkilön nimeämisestä ja yhteystiedoista. 3. Lupamääräyksestä 5 on poistettu velvoite yhteyshenkilön nimeämisestä. Lupamääräykseen 5 on lisätty velvoite liittää hälytyslaitteet ympärivuorokautiseen valvontaan mennessä. 4. Lupamääräyksestä 7 on poistettu lause kaatopaikalle toimitettavista jätteistä, koska jätteet poltetaan nykyisin voimalassa, eikä niitä viedä kaatopaikalle. 5. Lisätään lupamääräys 13. Toiminnanharjoittajan on esitettävä suunnitelma sammutusvesien hallinnasta, keräämisestä ja käsittelystä mennessä. 6. Lisätään lupamääräys 12 imeytysaineista ja työkaluista, joilla voidaan estää polttoaine- tai kemikaalipäästön leviäminen ympäristöön. 7. Lupamääräykseen 9 on lisätty vaarallisten jätteiden kirjanpitoa koskeva velvoite. 8. Lisätään lupamääräys 14, jossa velvoitetaan ilmoittamaan viipymättä Espoon ympäristökeskukselle toiminnan valvonnan kannalta olennaisista muutoksista. 9. Aikaisemmissa lupamääräyksissä 15 ja 16 on käytetty termiä ongelmajäte. Kyseisiä jätteitä kutsutaan nykyisessä jätelainsäädännössä vaarallisiksi jätteiksi. Jätteisiin liittyvät lakiviittaukset on muutettu vastaamaan voimaan tulleita jätelakia (646/2011) ja valtioneuvoston asetusta jätteistä (179/2012). Toimintaa koskevien lausuntojen huomioon ottaminen Pelastuslaitoksen lausunto on otettu huomioon lupamääräyksessä no 13. Lupamääräykset tarkistamisen jälkeen

14 14 1. Hiekanerotuskaivoihin ja öljynerottimiin kertyneen sakan sekä öljyisen pintaosan määrä tulee mittauksin todeta vähintään kerran vuodessa sekä poistaa sakka ja öljyinen pintaosa tarpeen mukaan. Öljynerottimien jäljessä oleviin sulkuventtiileillä varustettuihin tarkkailukaivoihin on oltava joka tilanteessa esteetön pääsy. Öljynerottimien ja niitä seuraavien tarkkailukaivojen kannet on oltava keltaiset. Erottimien tarkastamisesta ja tyhjentämisestä tulee pitää kirjaa. Kirjanpito on pyydettäessä esitettävä Espoon ympäristökeskukselle. (YsL 62 ) 2. Espoon ympäristökeskukselle on ilmoitettava ajan tasalla olevat tiedot varikon ympäristönsuojelusta vastaavista henkilöistä ja heidän yhteystiedoistaan. (YsL 62 ) 3. Toiminnan ja siihen liittyvä liikenteen aiheuttama melu ei saa ylittää ulkona lähimmässä häiriintyvässä kohteessa melun A- painotetun ekvivalenttitasoa päiväohjearvoa 55 db(laeq) klo 7-22 eikä yöohjearvoa 50 db(laeq) klo (YsL 52 ) 4. Linja-autojen pesussa tulee käyttää Öljy- ja Kaasualan keskusliiton hyväksymiä pesuaineita. (YsL 52 ) 5. Hälytys- ja turvalaitteet tulee pitää toimintakunnossa ja testata vähintään kerran vuodessa. Testauksista on pidettävä kirjaa. Hälytyslaitteet on liitettävä ympärivuorokautiseen valvontaan mennessä. (YsL 62 ) 6. Varikkoalueen, erityisesti jakelu- ja täyttöalueen, linjaautojen pysäköintialueen ja kemikaalien varastoalueen päällysteiden kunto tulee tarkastaa säännöllisesti ja mahdolliset vauriot on korjattava viipymättä. (YsL 62 ) Jätteitä koskevat määräykset 7. Hyötykäyttökelpoiset jätteet, kuten metalli, paperi ja pahvi sekä biojäte tulee toimittaa asianmukaiseen käsittelyyn hyödynnettäviksi. Jätteiden keräysvälineet tulee sijoittaa siten, ettei niistä aiheudu turvallisuusriskiä. (YsL 58, JL 8 ja 15 ) 8. Kemikaalit ja vaaralliset jätteet on varastoitava asianmukaisesti merkityissä astioissa tai säiliöissä. Erilaiset vaaralliset jätteet on pidettävä erillään toisistaan. Öljyjätteeseen ei saa sekoittaa muuta jätettä tai ainetta. Kemikaalien ja vaarallisten jätteiden pääsy maaperään, pohjatai pintavesiin, sadevesiviemäriin ja yleiseen viemäriin on estettävä (JL 13, 15, 16, 17 ja 28, JA 7, 8 ja 9, YsL 58 )

15 15 9. Vaaralliset jätteet, kuten hiekan- ja öljynerotuskaivon tyhjennysliete, jäteöljy, öljyiset jätteet, loisteputket, akut, osienpesukoneen jäte ja kemikaalijätteet, tulee toimittaa vaarallisten jätteiden käsittelyluvan saaneeseen laitokseen. Vaarallisista jätteistä on pidettävä kirjaa. Vaarallisia jätteitä luovutettaessa on jätteiden siirrosta laadittava siirtoasiakirja. (YsL 58, JL 13, 29 ja , JA 24 ) 10. Varikkoalueen siisteydestä on huolehdittava eikä aluetta saa käyttää siten, että siitä aiheutuu roskaamista (YsL 62, JL 72 ) Poikkeuksellisia tilanteita koskeva määräys 11. Mahdollisissa onnettomuuksissa tai kemikaalivuodoissa toiminnanharjoittajan on ryhdyttävä toimenpiteisiin päästöjen estämiseksi ja niistä aiheutuvien vahinkojen torjumiseksi sekä ilmoittaa niistä välittömästi öljyvahinkojen torjuntaviranomaiselle ja Espoon ympäristökeskukselle. (YsL 8, 14, 52 ja 134 ). 12. Varikolla tulee olla imeytysainetta ja työkaluja, joilla voidaan estää polttoaine- tai kemikaalipäästön leviäminen ympäristöön. (YsL 52 ) 13. Toiminnanharjoittajan on esitettävä suunnitelma sammutusvesien hallinnasta, keräämisestä ja käsittelystä mennessä. (YsL 14 ja 15 ) Toiminnan muuttamista tai lopettamista koskevat määräykset 14. Toiminnanharjoittajan on viipymättä ilmoitettava Espoon ympäristökeskukselle toiminnan valvonnan kannalta olennaisista muutoksista. (YsL 170 ) 15. Jos varikon toiminta lopetetaan, pitää siitä ilmoittaa vähintään 3 kk ennen lopettamista Espoon ympäristökeskukselle mahdollisen maaperän pilaantumisen ja kunnostustarpeen selvittämiseksi (YsL 94 ). 16. Tontti on kunnostettava lupahakemuksen mukaisen toiminnan päättyessä. (YsL 94 ).

16 16 Ratkaisun perustelut Edellä annetut lupamääräykset ovat tarpeen, jotta toiminta täyttää ympäristönsuojelulaissa ja jätelaissa sekä niiden nojalla annetuissa asetuksissa säädetyt vaatimukset sekä ne vaatimukset, jotka luonnonsuojelulaissa ja sen nojalla on säädetty. Lupamääräysten tarkistamisen perusteet Tarkistetut lupamääräykset huomioon ottaen Nobina Finland West Oy:n linja-autovarikko toiminnasta ei aiheudu terveyshaittaa, merkittävää muuta ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa, maaperän, vesistöjen tai pohjaveden pilaantumista tai erityisten luonnonolosuhteiden huononemista, vedenhankinnan tai yleiseltä kannalta tärkeän muun käyttömahdollisuuden vaarantumista toimintojen vaikutusalueella. Toiminnasta ei myöskään aiheudu naapuruussuhteista annetussa laissa tarkoitettua kohtuutonta rasitusta naapureille. Määräyksiä annettaessa ja tarkistettaessa on otettu huomioon toiminnan sijainti, toimintojen aiheuttaman pilaantumisen todennäköisyys ja onnettomuusriski sekä alueen kaavamääräykset. Alue on 23 metriä merenpinnan yläpuolella, joten merennousun aiheuttamaa tulvariskiä ei ole. Alue ei kerää sadevesiä laajalta alueelta, joten sadetulvariskiä ei katsota olevan. Lupamääräysten yleiset perustelut Toiminnan ympäristöhaittojen ja niiden vaikutusten ehkäisemiseksi päästöjä ja jätteitä koskevien määräysten antaminen on tarpeellista. Lupamääräyksiä annettaessa ja tarkistettaessa on ympäristönsuojelulain 52 :n mukaisesti tässä päätöksessä otettu huomioon toiminnan luonne, vaikutusalueen luonne, toiminnan vaikutus ympäristöön kokonaisuutena, pilaantumisen ehkäisemiseksi tarkoitettujen toimien merkitys ympäristön kokonaisuuden kannalta sekä tekniset ja taloudelliset mahdollisuudet toteuttaa nämä toimet. Päästöjen ehkäisemistä ja rajoittamista koskevien määräysten tulee lisäksi perustua parhaaseen käyttökelpoiseen tekniikkaan. Toimittaessa tämän ympäristöluvan mukaisesti voidaan toiminnan katsoa edustavan parasta käyttökelpoista tekniikkaa. Lupamääräysten yksilöidyt perustelut Määräyksellä varmistetaan öljynerotuskaivon toiminta. (määräys1)

17 17 Kirjanpitomääräykset on annettu valvonnan toteuttamiseksi. (määräykset 1, 5 ja 9) Varikolla tulee olla henkilö, jonka vastuulla on ympäristönsuojeluun liittyvien järjestelyjen toimintakunto. (määräys 2) Melutasoa koskeva määräys on tarpeen melusta asuinalueelle aiheutuvien haittojen ehkäisemiseksi erityisesti ilta- ja yöaikaan, jolloin muu taustamelu on vähäisempää. (määräys 3) Määräyksellä varmistetaan öljynerotuskaivon toiminta. (määräys 4) Määräyksellä varmistetaan hälytys- ja turvalaitteiden toiminta. (määräys 5) Päällystetyltä pinnalta voidaan kemikaalivuodot havaita ja siivota helpommin. (määräys 6) Tavanomaiset jätteet on lajiteltava ja hyödynnettävä jätelain 8 :n mukaisen etusijajärjestyksen noudattamiseksi. (määräys 7) Jätteistä aiheutuvien ympäristöriskien ehkäisemiseksi vaaralliset jätteet on pidettävä erillään toisistaan, säilytettävä asianmukaisesti ja toimitettava säännöllisesti luvalliselle vastaanottajalle. (määräykset 8 ja 9) Yleinen siisteys helpottaa havaitsemaan ympäristövahingot. (määräys 10) Ilmoitusvelvollisuus häiriö- tai poikkeustilanteissa on annettu ympäristöhaittojen ehkäisemiseksi, tiedon saannin varmistamiseksi ja valvonnan tehostamiseksi. (määräys 11) Määräyksellä varmistetaan öljyvahingon torjuntakykyä. (määräys 12) Määräyksellä estetään haitallisten päästöjen leviäminen. (määräys 13) Määräys toiminnassa tapahtuvista muutoksista ilmoittamisesta on tarpeen, jotta valvontaviranomaisella on ajantasaiset tiedot toiminnasta. (määräys 14) Määräys toiminnan lopettamiseen liittyvistä toimista on tarpeen sen varmistamiseksi, että toiminnan päätyttyä ryhdytään tarvittaviin toimiin ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseksi, ympäristön kunnostamiseksi ja asianmukaisen jätehuollon toteuttamiseksi. (määräykset 15 ja 16)

18 18 Päätöksen voimassaolo ja lupamääräysten tarkistaminen Tämä päätös on voimassa toistaiseksi. Toiminnan olennaiseen laajentamiseen tai muuttamiseen on oltava lupa (YsL 29 ). Ympäristönsuojelulain (527/2014) 89 mukaisesti lupaviranomaisen on luvanhaltijan, valvontaviranomaisen, asianomaisen yleistä etua valvovan viranomaisen tai haitankärsijän taikka 186 :ssä tarkoitetun rekisteröidyn yhdistyksen tai säätiön hakemuksesta muutettava lupaa, jos: 1) toiminnasta aiheutuva pilaantuminen tai sen vaara poikkeaa olennaisesti ennalta arvioidusta; 2) toiminnasta aiheutuu tässä laissa kielletty seuraus; 3) parhaan käyttökelpoisen tekniikan kehittymisen vuoksi päästöjä voidaan olennaisesti vähentää ilman kohtuuttomia kustannuksia; 4) lupamääräyksen perusteiden havaitaan olevan virheelliset eikä määräyksen muuttamisesta aiheudu tarvetta harkita uudelleen luvan myöntämisen edellytyksiä; 5) toiminnan ulkopuoliset olosuhteet ovat luvan myöntämisen jälkeen olennaisesti muuttuneet ja luvan muuttaminen on tämän vuoksi tarpeen; 6) luvan muuttaminen on tarpeen luvan myöntämisen jälkeen laissa, valtioneuvoston asetuksessa tai Euroopan unionin säädöksessä annetun sitovan ympäristön pilaantumisen ehkäisemistä koskevan yksilöidyn vaatimuksen täyttämiseksi. Toiminnanharjoittajan on esitettävä hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi viimeistään Tässä hakemuksessa on esitettävä selonteko toiminnan aikana tapahtuneista polttoainevuodoista ja vahingoista sekä selvitys siitä, onko toiminnan laajuudessa tai muussa toiminnassa tapahtunut olennaisia muutoksia. (YsL 71 )

19 19 Asetuksen noudattaminen Jos asetuksella annetaan ympäristönsuojelulain tai jätelain nojalla jo myönnetyn luvan määräystä ankarampia säännöksiä tai luvasta poikkeavia säännöksiä luvan voimassaolosta tai tarkistamisesta, on asetusta luvan estämättä noudatettava. (YSL 70 ) Korvattavat päätökset Tämä päätös korvaa Espoon ympäristölautakunnan myöntämän ympäristöluvan. Päätöksen täytäntöönpano Tämä päätös on lainvoimainen , jos päätökseen ei haeta muutosta. (YsL 198 ) Käsittelymaksu ja sen määräytyminen Espoon kaupunginhallituksen hyväksymän Espoon kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen taksan 3 :n ja sen liitteen mukainen linja-autovarikon ympäristölupamaksu on 2260 euroa. Lupamääräysten tarkistamista koskevan hakemuksen käsittelystä peritään taksan 5 :n perusteella 50 % taksan mukaisesta maksusta. Tämän päätöksen käsittelystä perittävä maksu on 1130 euroa. Sovelletut oikeusohjeet Ympäristönsuojelulaki (527/2014) 8, 27, 34, 42-44, 52, 58, 62, 70, 71, 83-85, 94, 96, 134, 170, 190, 198, 205 ja 231. Valtioneuvoston asetus ympäristönsuojelusta (713/2014) 2, 14, 15 ja 21 Valtioneuvoston asetus tulvariskien hallinnasta 659/2010 Jätelaki (646/2011) 8, 13, 15, 16, 17, 28, 29, 72, Valtioneuvoston asetus jätteistä (179/2012) 7, 8, 9 ja 24

20 20 Espoon kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen taksa (kaupunginhallitus ) 3 ja 5 Päätöksestä tiedottaminen Päätöksen julkipanopäivä on ja antopäivä Päätöksestä kuulutetaan Espoon kaupungin ilmoitustaululla ja internetsivuilla. Päätöksestä lähetetään ote hakijalle, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle ja lausunnon antaneille. Muille tahoille, joilta pyydettiin lausuntoa tai joille tiedotettiin hakemuksesta, lähetään tiedote päätöksestä. Muutoksenhaku Tähän päätökseen ja siitä perittävään maksuun haetaan ympäristönsuojelulain (527/2014) 190 :n mukaisesti muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta. Valitusaika päättyy Valitusosoitus on liitteenä.

Ympäristölautakunta Dno 5522/11.01.00/2013 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2014

Ympäristölautakunta Dno 5522/11.01.00/2013 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2014 1 ESPOON KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Dno 5522/11.01.00/2013 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2014 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 55 :n mukaisesta hakemuksesta ympäristöluvan

Lisätiedot

Hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi on toimitettu Äänekosken kaupungin ympäristölautakunnalle 23.11.2009, jolloin se on tullut vireille.

Hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi on toimitettu Äänekosken kaupungin ympäristölautakunnalle 23.11.2009, jolloin se on tullut vireille. Ymp.ltk 16.3.2010 Liite nro 1 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Ympäristölupamääräysten PL 6 tarkistamisesta 44201 Suolahti Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 632 3318 Pvm 23.3.2010 Dnro

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

Oy Teboil AB:n ympäristölupahakemus

Oy Teboil AB:n ympäristölupahakemus TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 368 28.05.2002 1 Ymp 3118-2002 (235) Oy Teboil AB:n ympäristölupahakemus Ympkaalk 368 Ympäristönsuojelutoimisto 16.5.2002/EP 1. ASIA Oy

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.5.2002 Kokouspvm 16.5.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN LINJA OY:N HAKEMUS TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN YMPÄRISTÖLUVAN TARKISTAMISEKSI

NURMIJÄRVEN LINJA OY:N HAKEMUS TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN YMPÄRISTÖLUVAN TARKISTAMISEKSI NURMIJÄRVEN LINJA OY:N HAKEMUS TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN YMPÄRISTÖLUVAN TARKISTAMISEKSI KU-YK 69/12.5.2015 Päätös annetaan julkipanon jälkeen 18.5.2015 ASIA. Päätös ympäristönsuojelulain 71 :n mukaisesta

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75 Annettu julkipanon jälkeen 30.5.2007 ASIA Helsingin Sataman ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupahakemus, joka

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008.

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2009 Dnro PPO 2003 Y 391 111 ASIA LUVAN HAKI JA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:n jätevesilietteen

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Finnsteve Oy, ahtausliike, Huolintakatu 5

Ympäristölupahakemus / Finnsteve Oy, ahtausliike, Huolintakatu 5 TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 264 20.04.2004 1 Ymp 8416-2002 (235) Ympäristölupahakemus / Finnsteve Oy, ahtausliike, Huolintakatu 5 Ympkaalk 264 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 348 21.05.2002 3 Ymp 2731-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) Ympkaalk 348 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Toppilan sataman toiminnan lopettamista koskevan määräajan jatkaminen, Oulu Oulun kaupunki / Oulun

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 23.8.2004 Kokouspvm 19.8.2004 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011.

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 46/2012/1 Dnro ISAVI/106/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2012 ASIA HAKIJA Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b 1(6) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 35 YLO LOS-2003-Y-1335-111 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Wipro Infrastructure Engineering Oy:n ympäristönsuojelulain 58 :n mukaisesta muutoshakemuksesta,

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 PÄÄTÖS Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 ASIA HAKIJA Veljekset Brandt Nahkatehdas Oy:n ympäristöluvan raukeaminen, Kokkola Etelä-Pohjanmaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) Ympäristölautakunta Ysp/13 13.01.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) Ympäristölautakunta Ysp/13 13.01.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) 13 Kuusakoski Oy:n ympäristölupa-asia HEL 2014-012351 T 11 01 00 00 Päätösehdotus Hakija päättää Kuusakoski Oy:n ympäristölupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Turun kaupungin kiinteistölaitos

Ympäristölupahakemus / Turun kaupungin kiinteistölaitos TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 241 19.04.2005 1 Ymp 1451-2005 (235, 662) Ympäristölupahakemus / Turun kaupungin kiinteistölaitos Ympkaalk 241 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Lehtisen Linja Oy:n ympäristölupahakemus (Paattistentie 1041)

Lehtisen Linja Oy:n ympäristölupahakemus (Paattistentie 1041) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 264 15.04.2003 3 Ymp 8420-2002 (235, 222) Lehtisen Linja Oy:n ympäristölupahakemus (Paattistentie 1041) Ympkaalk 264 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa.

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2008 Dnro PPO 2005 Y 294 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee kaatopaikkatoimintaa. Vestia Oy PL 66, 84101

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 PÄÄTÖS Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 ASIA Boliden Kokkola Oy:n sinkkitehtaan ympäristöluvan (LSY-2003-Y-410) lupamääräyksen 33 mukaiselle

Lisätiedot

Veolia Transport Espoo Oy Hyljekuja 7 02270 Espoo Y-tunnus 0194105-6. Toiminta ja sen sijainti. Lupamääräysten tarkistamisen peruste

Veolia Transport Espoo Oy Hyljekuja 7 02270 Espoo Y-tunnus 0194105-6. Toiminta ja sen sijainti. Lupamääräysten tarkistamisen peruste 1 ESPOON KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Dno 1062/11.01.00/2014 Annettu julkipanon jälkeen 7.10.2014 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 55 :n mukaisesta hakemuksesta ympäristölupamääräysten

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Ympäristölautakunta Ypv/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Ympäristölautakunta Ypv/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2012 1 (5) 323 Helsingin Bussiliikenne Oy:n Koskelan linja-autovarikon ympäristöluvan raukeaminen HEL 2012-013997 T 11 01 00 00 Päätös Luvanhaltija päätti Helsingin Bussiliikenne

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä i. tarkistamisajan pidentäminen, Porvoo.

Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä i. tarkistamisajan pidentäminen, Porvoo. ASIA Etelä-Suomi t e l ä - S u o Päätös Nro 107/2014/1 Dnro ESAVI/124/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 2.6.2014 Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA

ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA 1 (5) JYVÄSKYLÄN MAALAISKUNTA Ympäristölautakunta Puistokatu 35 40200 JYVÄSKYLÄ PÄÄTÖS ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisesta lupahakemuksesta. ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA HAKIJA Osuuskauppa Keskimaa

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12.

Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Ympäristölautakunta Ysp/7 25.08.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Ympäristölautakunta Ysp/7 25.08.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Asia tulisi käsitellä 25.8.2015 283 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Helen Oy:n Patolan huippulämpökeskuksen ympäristölupa-asiassa HEL 2015-001987 T

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 90 :n mukaisesta suunnitelmasta, joka koskee höyryvoimalaitoksen toiminnan lopettamisen jälkeisiä toimia,

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 90 :n mukaisesta suunnitelmasta, joka koskee höyryvoimalaitoksen toiminnan lopettamisen jälkeisiä toimia, Etelä-Suomi Päätös Nro 9/2011/1 Dnro ESAVI/647/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.2.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 90 :n mukaisesta suunnitelmasta, joka koskee höyryvoimalaitoksen

Lisätiedot

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 "s» Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 Päätös jätehuoltorekisteriin hyväksymisestä LAPE LY/217/07.00/2013 Lappi 19.2.2014 ASIA Päätös jätelain 94 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta Annettu julkipanon jälkeen 25.8.2015. Nro N73/2015 Rak.- ja ymp. ltk. 18.8.2015 77 LIITE 7

Rakennus- ja ympäristölautakunta Annettu julkipanon jälkeen 25.8.2015. Nro N73/2015 Rak.- ja ymp. ltk. 18.8.2015 77 LIITE 7 LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT Rakennus- ja ympäristölautakunta YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 25.8.2015 Nro N73/2015 Rak.- ja ymp. ltk. 18.8.2015 77 LIITE 7 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 1 ASIA VR-Yhtymä Oy:n Oritkarin yhdistettyjen kuljetusten terminaalin ympäristölupapäätöksen PPO-2003-Y-20-111 rauettaminen,

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 8/2011/1 Dnro ESAVI/657/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA TTT-Aviation Oy Ltd:n Malmin lentoaseman autobensiinin jakelupaikan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/Upm-Kymmene Oyj Seikun Saha

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/Upm-Kymmene Oyj Seikun Saha YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/Upm-Kymmene Oyj Seikun Saha UPM-Kymmene Oyj Seikun saha hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta voimassa olevan ympäristöluvan lupamääräysten tarkistamista. Yj:n ehdotus: PL 80

Lisätiedot

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-444-1-90 osoitteessa Kirkkokatu

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-444-1-90 osoitteessa Kirkkokatu HAKIJA Akaan kaupunki PL 34 37801 AKAA KIINTEISTÖ Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-444-1-90 osoitteessa Kirkkokatu 14, 37830 AKAA Kiinteistön omistaa Viialan VPK VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

YMPA 13.05.2008, 130, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOKSOINTI OY. LUVAN HAKIJA Eloksointi Oy Vanha Raumantie 292 28600 Pori

YMPA 13.05.2008, 130, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOKSOINTI OY. LUVAN HAKIJA Eloksointi Oy Vanha Raumantie 292 28600 Pori YMPA 13.05.2008, 130, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOKSOINTI OY (RJ) ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta, joka koskee Eloksointi Oy:n toimintaa. Kyseessä on olemassa oleva

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 ASIA HAKIJA Ampumarataa koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Tervola Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunta Huolto-osasto

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Julkipanopvm 8.6.2007 Kokouspvm 5.6.2007 Diaarinro 971/607

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Julkipanopvm 8.6.2007 Kokouspvm 5.6.2007 Diaarinro 971/607 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Rakennus- ja ympäristölautakunta PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 8.6.2007 Kokouspvm 5.6.2007 Diaarinro

Lisätiedot

Kohteen maaperän pilaantuminen ei ollut etukäteen tiedossa.

Kohteen maaperän pilaantuminen ei ollut etukäteen tiedossa. Päätös annettu julkipanon jälkeen 14.5.2013 POSELY/166/07.00/2013 Pohjois-Savo ASIA YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 78 :N MUKAINEN ILMOITUS. PILAANTUNEEN MAAPERÄN PUHDISTAMINEN, IISALMEN PRISMA, PARKATINTIE 2, IISALMI

Lisätiedot

Mänttä-Vilppulan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 508-405-9-472 osoitteessa Uittosalmentie Mänttä-Vilppula

Mänttä-Vilppulan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 508-405-9-472 osoitteessa Uittosalmentie Mänttä-Vilppula HAKIJA Metsä Board Oyj PL 20 02020 METSÄ KIINTEISTÖ Mänttä-Vilppulan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 508-405-9-472 osoitteessa Uittosalmentie Mänttä-Vilppula VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT, PÄÄTÖKSET JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE

TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT, PÄÄTÖKSET JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä: 18.2.2011 Dnro: KARP 316/2011 ASIA Päätös Purku & Piikkaus Oy:n ympäristöluvan mukaisen toiminnan raukeamisesta.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1 4278/11.01.00/2014 116 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Fortum Power and Heat Oy:n Kivenlahden lämpökeskuksen toiminnan muutosta ja ympäristöluvan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2011 1 (5) Ympäristölautakunta Yvp/2 04.10.2011

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2011 1 (5) Ympäristölautakunta Yvp/2 04.10.2011 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2011 1 (5) 297 Lassila & Tikanoja Oyj:n ympäristöluvan rauetus HEL 2011-003854 T 11 01 00 00 Päätös päätti, että ympäristölautakunnan 20.6.2006 (223 ) Lassila & Tikanoja

Lisätiedot

Orion Oyj:n Turun tehtaan kemikaalien käsittelyn ja varastoinnin merkittävä

Orion Oyj:n Turun tehtaan kemikaalien käsittelyn ja varastoinnin merkittävä PÄÄTÖS 1 (4) Orion Oyj Hanna Nurmi PL 425 20101 TURKU Orion Oyj:n hakemus 10.1.2013 Asia Kohde ja sen sijainti Päätös Orion Oyj:n Turun tehtaan kemikaalien käsittelyn ja varastoinnin merkittävä muutos

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNNAN YMPÄRISTÖNSUOJELUMÄÄRÄYKSET

SIIKAISTEN KUNNAN YMPÄRISTÖNSUOJELUMÄÄRÄYKSET SIIKAISTEN KUNNAN YMPÄRISTÖNSUOJELUMÄÄRÄYKSET SIIKAISTEN KUNNAN YMPÄRISTÖNSUOJELUMÄÄRÄYKSET 1 LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Tavoite Ympäristönsuojelumääräysten tavoitteena on paikalliset olosuhteet huomioon

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 ASIA HAKIJAT Laiturin rakentaminen kiinteistön Pohjoiskorvanniemi 140 407 3 153 edustalle Porovedellä, Iisalmi

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta Lappi PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012 LAPELY/152/07.00/2012 07.00.03 10/2012 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ AA

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 ASIA HAKIJA Paineviemärin rakentaminen Raumanjuovan, Hevosluodonjuovan ja Luotsinmäenjuovan

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/RANJIA OY Ranjia Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottamista ja varastointia Porin Tuorsniemen kylässä osoitteessa

Lisätiedot

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY YMPA 09.12.2008, 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY (JK) Yj:n ehdotus: Elometalli Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa metalliromun käsittely-

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue.

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue. Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro ISAVI/74/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 12.3.2010 Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Annettu 25.6.2014. Multiantie 1 Dnro 97/11.01.00/2014

Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Annettu 25.6.2014. Multiantie 1 Dnro 97/11.01.00/2014 KEURUUN KAUPUNKI PÄÄTÖS Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Annettu 25.6.2014 Multiantie 1 Dnro 97/11.01.00/2014 42700 KEURUU ASIA Autopurkaamon ympäristölupa, Mänttä-Vilppula HAKIJA Martikainen S & V

Lisätiedot

Suonsaaren Auto-osat autopurkamon lopettaminen ja ympäristöluvan raukeaminen,

Suonsaaren Auto-osat autopurkamon lopettaminen ja ympäristöluvan raukeaminen, PÄÄTÖS Nro 93/2013/1 Dnro ISAVI/69/04.08/2013 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 24.10.2013 ASIA Suonsaaren Auto-osat autopurkamon lopettaminen ja ympäristöluvan raukeaminen, Mikkeli HAKIJA Etelä-Savon

Lisätiedot

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 ASIA HAKIJA Vesijohto- ja viemäriverkoston rakentamista Pohjois-Kustavin saariston merialueelle koskevan Länsi-Suomen

Lisätiedot

14 KUISMA MIKKO, ELÄINSUOJA / PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA. KU-YK 14/9.2.2010 Päätös annetaan julkipanon jälkeen 15.2.

14 KUISMA MIKKO, ELÄINSUOJA / PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA. KU-YK 14/9.2.2010 Päätös annetaan julkipanon jälkeen 15.2. Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 9.2.2010 51 Dno KYK:497 /2009 14 KUISMA MIKKO, ELÄINSUOJA / PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA KU-YK 14/9.2.2010 Päätös annetaan julkipanon jälkeen 15.2.2010

Lisätiedot

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-462-7-61 osoitteessa Tykkitie, 36240 KANGASALA

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-462-7-61 osoitteessa Tykkitie, 36240 KANGASALA HAKIJA Rakennusliike Lapti Mannerheimintie 107 00280 HELSINKI KIINTEISTÖ Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-462-7-61 osoitteessa Tykkitie, 36240 KANGASALA VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

Ammattimaista jätteenkäsittelyä koskevan ympäristöluvan tarkistaminen, Juankoski.

Ammattimaista jätteenkäsittelyä koskevan ympäristöluvan tarkistaminen, Juankoski. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 60/2012/1 Dnro ISAVI/114/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 21.8.2012 ASIA HAKIJA Ammattimaista jätteenkäsittelyä koskevan ympäristöluvan tarkistaminen, Juankoski. Eka-Palvelut

Lisätiedot

Jätevedenpuhdistamoiden ympäristöluvan muuttaminen

Jätevedenpuhdistamoiden ympäristöluvan muuttaminen Jätevedenpuhdistamoiden ympäristöluvan muuttaminen Yhdyskuntajätevedenpuhdistamoiden neuvottelupäivät, Kuopio 3.-4.2019 28.3.2019 YSL 29 Luvanvaraisen toiminnan olennainen muuttaminen "Ympäristöluvanvaraisen

Lisätiedot

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero 33101 TAMPERE 28.8.2008 PIR 2002 Y 426 119

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero 33101 TAMPERE 28.8.2008 PIR 2002 Y 426 119 Ympäristölupaosasto Annettu julkipanon jälkeen PL 297 Päivämäärä Diaarinumero 33101 TAMPERE 28.8.2008 PIR 2002 Y 426 119 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Puolustusvoimien

Lisätiedot

Ikaalisten kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 143-1-13-4 osoitteessa Pärkonkatu,

Ikaalisten kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 143-1-13-4 osoitteessa Pärkonkatu, HAKIJA Ikaalisten kaupunki, Tekniset palvelut Kolmen Airon katu 3 39500 IKAALINEN KIINTEISTÖ Ikaalisten kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 143-1-13-4 osoitteessa Pärkonkatu, Ikaalinen VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

Päätös. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36 00521 Helsinki

Päätös. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36 00521 Helsinki Päätös Etelä-Suomi Nro 27/2012/1 Dnro ESAVI/321/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.2.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Altia Oyj:n Rajamäen tehtaiden vanhan

Lisätiedot

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta Lappi PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2012 LAPELY/145/07.00/2012 07.00.03 2 pitää olla 8/2012 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2015 1 (12) Ympäristölautakunta Ysp/10 15.12.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2015 1 (12) Ympäristölautakunta Ysp/10 15.12.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 18/2015 1 (12) 10 Arkista Oy:n ympäristölupa-asia HEL 2015-010200 T 11 01 00 00 Päätösehdotus Hakija päättää Arkista Oy:n ympäristölupahakemuksen johdosta seuraavaa. Arkista

Lisätiedot

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina Etelä-Suomi Päätös Nro 125/2011/4 Dnro ESAVI/334/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.7.2011 ASIA HAKIJAT HAKEMUS Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla,

Lisätiedot

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 330 29.05.2001 1 Ymp 7289-2000 (662) Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Lisätiedot

Kalsiumoksidin varaston perustaminen Haminan satamaan

Kalsiumoksidin varaston perustaminen Haminan satamaan PÄÄTÖS 1 (5) Baltic Bulk Oy Ulkosatamantie 15 64260 KASKINEN Baltic Bulk Oy:n Haminan varaston perustamislupahakemus Asia Päätös Kalsiumoksidin varaston perustaminen Haminan satamaan Turvallisuus- ja kemikaalivirasto

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5 Tekninen lautakunta 4 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Maatalousyhtymä Myntille Teknltk 4 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Vanha Tampereentie 205)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Vanha Tampereentie 205) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 819 12.11.2002 6 Ymp 8535-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Vanha Tampereentie 205) Ympkaalk 819 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 1 ASIA LUVAN HAKIJA Oikaraisen sillan rakentamista ja Hanniojan uoman siirtämistä koskevan aluehallintoviraston päätöksen

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 1 PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 ASIA HAKIJA Lassila & Tikanoja Oyj, jätteiden käsittelykeskuksen ympäristölupa, KHO:n palauttama asia, Haukipudas, Punaisenladonkangas

Lisätiedot

Taulukko 2. Sammalniemen leiri- ja kurssikeskuksen maasuodattamon valvontanäytteiden tulokset vuosilta 2006-2011

Taulukko 2. Sammalniemen leiri- ja kurssikeskuksen maasuodattamon valvontanäytteiden tulokset vuosilta 2006-2011 PÄÄTÖS Nro 139/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/70/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 2.10.2012 ASIA HAKIJA Sammalniemen Leiri- ja kurssikeskuksen jätevesien käsittelyjärjestelmä ja jätevesien

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 101. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 101. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 35/2014/1 Dnro ESAVI/287/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA FinnHEMS Oy:n ympäristönsuojelulain 101 :n mukainen hakemus Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. Päätös Etelä-Suomi Nro 169/2013/1 Dnro ESAVI/170/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. LAITOS Auto-pläkkärit

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011

PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011 Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011 HAKIJA Säviän vesiosuuskunta ASIA Vesi- ja viemärijohtojen rakentaminen Nilakan Kärväslahteen

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013 ASIA LUVAN HAKIJAT Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muonio Rajander Sauli ja Jaana Kaalamanniementie

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA Siirtoviemärin ja yhdysvesijohdon rakentaminen Levijärven alitse, Kittilä Levin Vesihuolto Oy PL 35 99131

Lisätiedot

PÄÄTÖS 4.3.2013 13740/31/2011. A-Louhinta Oy. Rinnetie 70 21840 KARINAINEN. Hakemuksenne 23.12.2011

PÄÄTÖS 4.3.2013 13740/31/2011. A-Louhinta Oy. Rinnetie 70 21840 KARINAINEN. Hakemuksenne 23.12.2011 A-Louhinta Oy Rinnetie 70 21840 KARINAINEN Hakemuksenne 23.12.2011 Asia Kohde ja sen sijainti Päätös Päätöstä koskeva toiminta Räjähteiden pysyvä varastointi, laajennuslupa A-Louhinta Oy Kyrö (Pöytyä),

Lisätiedot

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 Etelä-Suomi Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 ASIA Aluehallintoviraston 10.11.2010 antaman vesialueen ruoppausta ym. vesialueelle rakentamista koskevan

Lisätiedot

Kaipolan tehtaiden ympäristölupapäätöksen muuttamista koskeva hakemusasia, Jämsä.

Kaipolan tehtaiden ympäristölupapäätöksen muuttamista koskeva hakemusasia, Jämsä. PÄÄTÖS Nro 48/05/1 Dnro ISY-2005-Y-46 Annettu julkipanon jälkeen 18.5.2005 HAKIJA Pekka Leppänen ASIA Kaipolan tehtaiden ympäristölupapäätöksen muuttamista koskeva hakemusasia, Jämsä. HAKEMUS Pekka Leppänen

Lisätiedot

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola Etelä-Suomi Päätös Nro 75/2010/2 Dnro ESAVI/282/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2010 1 ASIA HAKIJA Talvivaaran kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan muuttaminen tärinästä aiheutuvien haittojen estämiseksi,

Lisätiedot

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Pohjois-Savon ELY-keskus 10.10.2018 1 Kaivostoiminnan luvat Kaivostoiminta edellyttää useita lupia ja muita menettelyjä (KaivosL,YVAL,

Lisätiedot

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen PÄÄTÖS Nrot 1) 9/2013/1 2) 10/2013/1 Etelä-Suomi Dnrot 1) ESAVI/501/04.08/2010 2) ESAVI/275/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan

Lisätiedot

PÄÄTÖS 23.4.2015 6641/31/2014. Metarno Oy. Ahteentie 1 C 35300 ORIVESI. Hakemuksenne 12.9.2014 ja lisäselvitykset 15.2.2015

PÄÄTÖS 23.4.2015 6641/31/2014. Metarno Oy. Ahteentie 1 C 35300 ORIVESI. Hakemuksenne 12.9.2014 ja lisäselvitykset 15.2.2015 Metarno Oy Ahteentie 1 C 35300 ORIVESI Hakemuksenne 12.9.2014 ja lisäselvitykset 15.2.2015 Asia Kohde ja sen sijainti Päätös Päätöstä koskeva toiminta Räjähteiden pysyvä varasto, Hämeenlinna Kannila Metarno

Lisätiedot

Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta

Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta Ympla 16.6.2016 89 Riihimäen Metallikaluste Oy:lle on myönnetty ympäristölupa vuonna 2009 (Ympla 29.10.2009 151, Dnro 740/2009). Ympäristöluvan

Lisätiedot