KOULUSSA OPETETAAN OPPILASLÄHTÖISESTI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOULUSSA OPETETAAN OPPILASLÄHTÖISESTI"

Transkriptio

1 KOULUSSA OPETETAAN OPPILASLÄHTÖISESTI ipadilla/puhelimella opitaan parhaiten, koska sillä tiedonhaku on nopeaa ja helppoa. pitäisi olla kuulokkeet, joilla voisi kuunnella tietoa ilman häiriötekijöitä ipadilla voisi myös tehdä dokumentteja ja opetusvideoita. ipadilla/puhelimella voisi myös kommunikoida hiljaisesti. Kokeen aikana opettajat laittaisivat netin ja sovellukset lukkoon ettei pääsisi lunttaamaan. Kokeet tehtäisiin ipadilla. Opetetaan kaikkea, mitä seuraavalla luokalla Ideoita oppilailta, esim. piirtämistä. Kiipeillen puissa. Jos saisi käyttää ipadiä. 6-7 tunnin päivät. Aamuisin koulu loppuisi klo 12. Lukea, laskea. Käyden koulussa Oppilaita ei painosteta. Ei yhtään läksyjä. Lyhyemmät päivät. Saa olla välkät sisällä. Opetus ja harjoittelu iän mukaista (ikätasoista). Huomioidaan oppilasta. Koulussa opetetaan sen mukaan kuinka hyvä oppilas on tekemään asioita. Opetellaan vaiheittani. 1, 3, 9.luokille ei voi opettaa samoja asioita. Eri tasoisille opetetaan eri asioita. Opetetaan toisiamme. Opetetaan pienryhmissä. Ei voi antaa omaa kirjaa toiselle. Toinen ei saa näyttää vastauksia. Jos oppilas ei osaa kieltä, opettajan pitää antaa helpompia tehtäviä. Ykkösellä ei opeteta englantia. Kolmosella opetetaan englantia ja ykkösille nollan piirtämistä. Koulussa opetetaan tasaisesti oppilaita. Oppilaita opetetaan niin paljon, että he osaavat opetetun asian hyvin. Oppilaat saisivat vaikuttaa enemmän siihen, mitä ja miten asioita opetetaan ja opiskellaan. Jos joku oppilas ei osaa tiettyä asiaa, niin hän saa tukiopetusta. Huomioidaan oppilaiden tarpeet. Jos joku oppilas ei osaa jotain perustavoitteiden mukaisesti, hän pääsee tukiopetukseen. Jos järjestettäisiin tukiopetusta kaikille, jotka tarvitsee sitä. Kaikkia oppilaita pitää kohdella samalla lailla, että kaikki saa saman verran opetusta. Tehdään harjoittelusta hauskaa. Ei liikaa kirjasta. Kaverin apu Sinnikkyys Opitaan laulamalla.

2 (jatkoa KOULUSSA OPETETAAN OPPILASLÄHTÖISESTI) Opitaan vaihtelemalla harjoittelutapoja. Annetaan oppilaan vaikuttaa opetustyyleihin ja -tapoihin ja kuunnellaan oppilaiden mielipiteitä. Koulussa opetetaan niin, että ajatellaan oppilaan parasta ja huomioidaan oppilaan mielipidettä. Oppilas vaikuttaa heti alussa opetukseen ja heiltä kysytään, mitä he haluaisivat opiskella. Pienemmät ryhmäkoot. Kuunnellaan oppilaiden mielipiteitä. Keskustelemalla oppilaiden kanssa. Otetaan kaikki tasapuolisesti huomioon. Asiat opetetaan huolella, väärin menneet tehtävät korjataan ja kerrataan vanhoja asioita, hitaimmatkin oppilaat huomioiden. Tehtäisiin enemmän päiviä, jolloin oppilaat opettavat. Koulussa opetetaan ensin oppilaita. Koulussa opetetaan niin kuin pitääkin. Hyvin opettaminen. Kuunnellaan lasten mielipiteitä. Oppilas opettaa muita oppilaita. Parityöskentely. Oppilas opettaa oppilasta leipomaan ja tekemään jotain. 2-6.luokkalaiset saisivat tehdä ruokaa koululle keittiötädin kanssa. Jokainen saa tarvitsemansa kirjat. Mielenkiintoista tekemistä. Oppilaat etusijalla eli keskipisteessä. Oppilaat voivat vaikuttaa siihen, miten opetetaan. Oppilailla on kivempaa koulussa, kun hekin saavat vaikuttaa asioihin. Oppilaat opettavat toisiaan. Koulussa kuunnellaan, miten oppilaat haluavat oppia asian. Ei aina tarvita opettajan apua asioissa, joissa oppilaat pystyvät opettamaan toisiaan. Oppilaat huomioidaan eri oppiaineissa. Oppilaat osaavat kysyä toisiltaan neuvoa ja osaavat työskennellä yhdessä esim. vaikeassa tehtävässä. Jos oppilaita kiinnostaa jokin aihe hyvin paljon, voi sitä omatoimisesti opiskella vaikka kotona.

3 KOULUSSA OLLAAN JA KASVETAAN TURVALLISESTI Sellaisessa missä ei kiusata, missä on hyvät opettajat & missä on hyvä luokkahenki. Ja kaikki ovat reiluja toisilleen, ja siistiä eikä sotkuista. Suojellaan oppilaita ja kavereita Välkkävalvojat yrittävät auttaa. Noudatetaan sääntöjä. Ei saa tapella eikä kiusata. Ei saa ärsyttää. Ei saa kiivetä aidan yli. Ei saa satuttaa. Ei saa mennä kiellettyihin paikkoihin. Kukaan ei kiusaa KiVa koulu Koulussa ei käytetä väkivaltaa eikä kiroilla ts. ei sanallista kiusaamista. Ei saisi kiusata koulussa eikä netissä toisia. Käytöskoulua tarvitaan. Noudatettaisiin yhteisiä sääntöjä esim. ei juosta käytävillä tai rapuissa. Säännöt heijastimet Ei saa ajaa autolla koulun pihaan. Koulussa n turvallista, koska vaarallisille asioille tehdään heti jotain. Pyörällä ei saa ajaa välitunnilla. Tärkeää on noudattaa sääntöjä. Liikunnassa täytyy kuunnella. Koulussa voi olla turvallisempaa, jos jääliukumäet hiekoitetaan ajoissa ennen kuin tapahtuu vahinko. Allergikoilla on omat ruoat. Koulussa pidetään tulipaloharjoituksia. Toimitaan sääntöjen mukaisesti. Koulussa kasvetaan rauhalliseksi. Koulun alueelta ei saa poistua. Koulussa tehdään asiat turvallisesti. Ei tarvitse pelätä muita. Ei kiusata, ei satuteta, eikä olla ilkeitä muille. Koulussa on turvallista olla ja opiskella. Koulussa ei kiusattaisi, ettei myöhemmin pelkäisi muita. Ketään ei saa kiusata tai syrjiä, ettei kellekään tule paha mieli. Koulussa ollaan niin, että on turvallista olla. Ettie kukaan kiusaa muita. Kukaan ei kiusaa tai satuta toista. Jos joku kiusaisi muita menisin väliin ja sanoisin, että ei saa kiusata. Ketään ei saa kiusata ettei kukaan loukkaantuisi. Tarpeeksi opettajia, jotka huolehtivat hyvin oppilaista. Isot autot -> turvattomuutta pihalla. Valvontakamerat

4 (jatkoa KOULUSSA OLLAAN JA KASVETAAN TURVALLISESTI) Pihalle korkeat aidat. Loman jälkeen lyhyempi koulupäivä -> ei tule ikävä kotiin. Ei kiusata, kiroilla ja käyttäydytään hyvin. Että koulualue on turvallinen. Ei käytetä epäsopivia tai ahdistavia sisältöjä. Tehdään paloharjoituksia, puhutaan hätätilanteista ja miten niissä toimitaan. Terveydenhoitaja on aina paikalla. Puututaan kiusaamiseen. Puututaan ylipäätään tiukemmin asioihin, kuten kiusaamiseen jne. Turvalliset ulkotelineet ja välineet. Kerätään enemmän rahaa koululle. Koulussa on turvallista ja hyvä olla. Oppilaat noudattavat sääntöjä ja kuuntelevat opettajaa. Noudatetaan ohjeita. Tänne pääsee vain koulunväki eikä hullut. Opet pitävät huolta lapsista. Laitetaan valvontakamerat seinille. Ei kiusata. Noudatetaan sääntöjä. Ei karata koulusta. Ei rikota ikkunoita. Ei juosta käytävillä. Että on opettajia. Ei satuteta toisia. Autetaan ja tuetaan toisia. Ei uhkailla. Noudatetaan yhteisiä sääntöjä. Koulussa on hyvä olla, koska on turvallista. On sääntöjä, joita pitää noudattaa. Ei ole väkivaltaa. Koulussa ei kiusata ketään. Koulussa mietitään, mitä on turvallista opettaa lapsille Ei asioita, jotka voivat järkyttää). Käytetään pyöräilykypärää. Koulussa ei olisi väkivaltaa eikä henkistä kiusaamista, ettei tarvitse pelätä tulla kouluun. Koulussa on hyvät säännöt. Opettajat huolehtivat oppilaista välitunnilla. Noudatat sääntöjä, sillä yleensä ne on tehty turvallisuuden takia. Oppilailla on mukava olla toistennsa kanssa. Ystävällinen käytös. Säännöt myös koulumatkoilla.

5 KOULUSSA OSALLISTUTAAN YHDESSÄ Pääsiäis-juhlaan & halloween diskoon. Luokkaretkelle, leffaan, Lintsille. Kaikki osallistuu leikkiin tai yhteiseen tekemiseen. Osallistutaan kilpailuihin. Jos joku kutsuu jalkapalloturnaukseen, osallistutaan ja ollaan reilu tiimi. Leikkeihin ja kilpailuihin Kerhooon Jalkapallo Englannintunnilla ipadillä pelaamiseen Osallistutaan yhteisiin tapahtumiin. Kunnioitetaan toisten esityksiä. Kaikki otetaan mukaan esim. välitunneilla. Ei jätetä toisia ulkopuolelle. Lapset suunnittelivat pajoja ja olivat opettajina toisille oppilaille. Toivotaan lisää pajapäiviä. Lapset voisivat olla suunnittelemassa ja toteuttamassa useammin toimintaa. Paloharjoituksiin osallistuu koko koulu. Välitunnille osallistuu koko koulu. Retkille osallistuu kaikki 3. luokkalaiset. ja teattererihin. Koulussa opiskellaan yhdessä. Koulussa ollaan eri ryhmissä. Kaikki otetaan mukaan leikkiin. Juhlissa on koko koulu. Turnaukset, kisat, välkät, yleisurheilukisat. Luokissa tehdään ryhmätöitä ja paritöitä. Vapputalentti on kaikille Osaa olla yhdessä kilpailuissa. Luokkaretket. Kirkossakäynti yhdessä. Juhlat. Opiskellaan yhdessä kavereiden kanssa. Toimitaan yhdessä. Tehdään asioita monen ihmisen kanssa. Tehdään yhteistyötä. Opetellaan asiat ryhmissä. Tehdään töitä yhdessä eikä jätetä muita ulkopuolelle. Otetaan kaikkien mielipiteet huomioon. Että kaikki osallistuvat yhteisiin töihin. Olisi tylsää olla yksin. Koulussa toimitaan yhteisesti eikä jätetä ketään yksin. Välitunnilla ja ryhmätöissä otetaan kaikki mukaan ettei kukaan jää yksin. Kaikki ovat suvaitsevaisia. Koulussa tehdään töitä yhdessä ja ei jätetä ketään ulkopuolelle. Pajapäivänä kaverit pitäisivät fudispajaa ja kaikki päästäisiin mukaan.

6 (jatkoa KOULUSSA OSALLISTUTAAN YHDESSÄ) Se tarkoittaa, että kaikki otetaan mukaan ja työskennellään yhdessä. Käsitöitä tehdään ryhmissä. Kaikki otetaan huomioon. Osallistutaan Halloween-diskoon. Otetaan kaikki mukaan. Järjestetään yhteisiä tapahtumia, joissa tutustuu uusiin ihmisiin. Kannustetaan ja autetaan toisia. Tehdään enemmän pari- ja ryhmätöitä. Käsitellään asiat kaikkien kesken (eli puhutaan luokan kanssa yhdessä). Ollaan reiluja kaikille. Tehtäisiin ryhmätöitä. Enemmän ryhmäjuttuja. Osallistutaan aktiivisesti ja kunnioitetaan muita. Osallistutaan aktiivisesti tunnilla. Koulussa tehdään asioita yhdessä. Esim. käsitöitä. Päästetään toiset leikkiin. Päästetään samaan pöytään syömään. Kuunnellaan kaveria. Tehdään tehtäviä ryhmissä. Kaikki osallistuvat ja yhteistyö toimii. Oppilaita valmistetaan tulevaan elämään, koska he joutuvat tekemään erilaisten ihmisten kanssa yhteistyötä. Koulussa ollaan kavereita keskenään. kaikki osallistuvat aktiivisesti. Ryhmätöitä. Luokassa kaikki saavat vastata eikä vain yhdellä olisi puheenvuoro. Kaikki mukaan tekemiseen eikä ketään syrjitä. Työskentelen ryhmässä aktiivisesti, vaikka ryhmässä ei olisikaan sitä parasta kaveria. Toisen väärälle vastaukselle ei naureta. Oppilaat saavat tehdä yhdessä ja suunnitella tekemistä. Osallistutaan tapahtumiin: jalkapalloturnauksiin yms.

7 KOULUSSA OPISKELLAAN JA TEHDÄÄN ASIOITA MONELLA ERI TAVALLA Lukemalla, kirjoittamalla muistiinpanoja, tekemällä kirjan tehtäviä ja ipadilla. Lukemalla, ipadin avulla, kirjoittamalla. Tekemällä ryhmätöitä ja kyselemällä. Arviointi huolellisuuden ja taitotason mukaan. Eri oppiaineita. Voi tehdä saman asian eri tavalla kuin on ennen tehnyt. On eri uskontotunneilla ihmisiä. Ryhmätyöt, parityöt. Yhteistyö. Koripallolla. Ryhmissä. Hyvällä mielellä Arvostetaan toisten työtä. Itsenäinen työ Kirjoittamalla ipadillä Piirtämällä rakentamalla Arvioimalla Hyvällä työrauhalla Toivotaan yhtenä välituntina kännykän käyttömahdollisuutta. Yksi päivä tai aine viikossa, jolloin haettaisiin tietoa tietokoneelta/ipadiltä esim. yllintunnilla. Parityöskentelyssä voisi oppia enemmän. Oppimispelejä enemmän. Enemmän ryhmätyötä. Töitä voi tehdä ryhmässä tai yksin. Koulussa tehdään yhdessä ryhmätöitä. Koulussa voi opiskella yksin, ryhmissä ja kahdestaan. Opetellaan asioita eri tavoin. Opetellaan asioita elektroniikalla, kirjoilla, peleillä ja lauluilla. Kaikkea ei tehdä samalla tavalla. Esim. äikässä ei ole pelkkää tehtävien tekemistä vaan on myös lukemista ja tarinoiden kirjoittamista. Opetetaan kaikkia aineita että ei vain esim. matikkaa, jotta isona tietäisi jotain maailmasta. Oppii monta eri asiaa ja ainetta. Opettaja opettaa muitakin aineita kuin esim. matikkaa. Koulussa oppii ryhmätöitä eikä aina tarvitse olla yksin. Esim. koulussa ei opeteta pelkkää "rättikässää". Koulussa opetellaan äikkää tarinoiden tekemisellä ja tehtävillä. Opiskellaan oppiaineita eri tavoilla. Esim. yllissä ei tehdä aina tehtäviä vaan keskustellaan myös suullisesti. Lisää ipad Tietsikkaluokka

8 (jatkoa KOULUSSA OPISKELLAAN JA TEHDÄÄN ASIOITA MONELLA ERI TAVALLA) Rumpuluokka Enemmän liikuntaa Lisää futista ja sählyä Kannustava arviointi Hyviä pisteitä kokeista Virheet ei haittaa Itsearviointia lisää Tehdään esitelmiä. Tutustutaan muiden maiden opetustapoihin. Opiskellaan padeilla. Käytetään paljon eri opetustyylejä: kuuntelua/tekemistä/toiset oppilaat opettaa, opiskellaan ulkona ja sisällä, fykessä enemmän käytännön kokeita Opetettaisiin enemmän eri jutuista. Koulussa ei tarvitse opiskella pelkistä kirjoista. Monipuolista opiskelua. Koulussa tehdään muutakin kuin vain opiskellaan. Lauletaan kertolaskuja! Tehdään tehtäviä ja opiskellaan. Kaikki lapset saa rakentaa jotain. Opiskellaan Saa syödä herkkuja. Saa pelata puhelimella. Saa ottaa vesipyssyn ja ampua toisia. Tehdään läksyjä, tehdään koulussa tehtäviä. Ollaan hiljaa tunnilla, keskitytään tehtäviin. Käydään oppimassa myös koulun ulkopuolella. Esim. ei vain lueta kirjasta, vaan katsotaan kartasta. Tehdään töitä esim. ipadeilla ja suullisesti sekä kirjoitetaan. Koulussa käytetään sähköisiä oppimateriaaleja. Oppimisesta pitää tehdä monipuolista. Käytetään eri oppimismetodeja. Asiat voidaan opetella monen eri tavan kautta. Opettajat opettavat eri tavoin. Eri vaihtoehtoja ratkaista laskutoimitus. Harjoitellaan asioita mm. ipadilla. Käytetään oppimiseen monia eri tapoja mm. kirjoja, puhumista, tavaroita. Tehdään asioita teoriassa ja käytännössä. Voidaan opiskella netistä tai kirjan avulla. Monimuotoiset kokeet (ei vain paperikuulustelu).

9 KOULUOPETUKSESSA SUUNNATAAN KESTÄVÄÄN TULEVAISUUTEEN Puhtaassa, turvallisessa, teknologisessa, rauhallisessa, värikkäässä & ei olisi sotia. Ei kiusaamista. Kivempi koulu. Turvallinen. Hyvä koulu. Kaikilla hyvä olla. Rauhallisuus. Luokassa voisi olla laatikko, johon voisi kerätä sellaiset paperinpalat, joita voi vielä käyttää. Kierrätetään koulukirjoja. Lajitellaan roskat. Ei rikota yhteisiä tavaroita. Ympäristössä opetetaan, että ei saa roskata. Ei tuhota luontoa. Ei saa päästää saasteita ilmaan. Opetussuunnitelma pysyy samana. Jokaisessa koulussa opetetaan yhtä hyvin. Oppilaille opetetaan tarvittavat asiat, jotta he pääsevät aikuisena töihin. Että oppilaat saisivat paremman tulevaisuuden. Olisi kiva luokka ja kaikki olisivat kiltisti ja kaikki oppisivat kaikki asiat. Jos käyt koulua hyvin, niin sinulle tulee hyvä tulevaisuus. Hyvä koulunkäynti. Että suunnitellaan tulevaisuutta. Että saa puhua opettajan kanssa tulevaisuudesta. Että aikuisena pärjää maailmalla. Koulussa kaikki keskittyvät tunnilla. Koulussa opetellaan hyvin, että aikuisena pärjäisi. Kun käyttäytyy kunnolla, saa hyvän todistuksen ja menestyy koulussa. Elektroniikkaa lisää. Herkkuja Eläimet ystävinä turvallisuus Hyvää ruokaa, hyvää opetusta Saa päättää omasta elämästä. Ei kiirettä. Mukavaa. Koulussa opetetaan taitoja, joita tarvitaan myös tulevaisuudessa, esim. uutta teknologiaa. Opetetaan käyttämään luonnonvaroja (oikein). Puhutaan ilmastonmuutoksesta ja miten siihen voi vaikuttaa. Kannustetaan panostamaan kouluun. Tehtäisiin enemmän jostakin muusta kuin kirjoista. Koulussa pyritään pitämään tulevaisuus siistinä.

10 (jatkoa KOULUOPETUKSESSA SUUNNATAAN KESTÄVÄÄN TULEVAISUUTEEN) Kestävä tulevaisuus tarkoittaa sitä, että ei roskaa luontoa. Säästetään luontoa. Suojellaan luontoa ja opiskellaan ahkerasti. Kerää kaikki roskansa. Etsii kadonneet vaatteensa eli pitää huolta omaisuudestaan. Koulussa keskustellaan ammatinvalinnoista. Opetuksessa suunnataan oppilaiden tulevaisuuteen. Ympäristö pitää huomioida kaikessa toiminnassa. Koulussa pyritään opettamaan siten, että oppilas pärjää niillä tiedoilla tulevaisuudessa aikuisenakin. Oppilailla pitää olla tavoite riittävän korkealla. Koulussa opetetaan mm. taloudenhoitoa. Opetetaan henkistä kasvua. Oppilailla luotto siihen, että hän osaa tarpeelliset asiat mm. siirryttäessä alakoulusta yläkouluun. Koulussa pyritään kasvatukseen, jotta aikuisena voi saada töitä ja menestyä. Kouluun tulee uusia asioita niin, että ne voivat olla olemassa vielä viidenkin vuoden päästä (kiipeilytelineet mm.). Huomioidaan, mistä aineista oppilas on erityisen innostunut.

2. Mitä asioita haluaisit tehdä - yksin lukea, tehdä matematiikkaa kokeisiin lukeminen olla vessassa kokeet läksyt mennä kotiin

2. Mitä asioita haluaisit tehdä - yksin lukea, tehdä matematiikkaa kokeisiin lukeminen olla vessassa kokeet läksyt mennä kotiin OPPILAAT 14.2.2014 1. Mitkä ovat sinulle tärkeitä asioita koulussa? hyvä opetus liikunta, matematiikka, oppii lukemaan ruoka! työrauha välitunnit ja kaverit kivat opettajat hyvä luokkahenki saa oppia uutta

Lisätiedot

Oppilaskysely Opetuspalvelut

Oppilaskysely Opetuspalvelut Oppilaskysely 2019 Opetuspalvelut Taustatietoja Oppilaat vastasivat kyselyyn ajalla 25.4. 17.5.2019 saamansa linkin kautta Kyselyyn vastasi 3330 oppilasta 2019 kyselyyn vastasi 76% kaikista perusopetuksen

Lisätiedot

Tähän alle/taakse voi listata huomioita aiheesta Leikki ja vapaa aika.

Tähän alle/taakse voi listata huomioita aiheesta Leikki ja vapaa aika. Leikki ja vapaa-aika Lähes aina 1. Yhteisössäni minulla on paikkoja leikkiin, peleihin ja urheiluun. 2. Löydän helposti yhteisöstäni kavereita, joiden kanssa voin leikkiä. 3. Minulla on riittävästi aikaa

Lisätiedot

Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja

Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla tämän käytösaapisen

Lisätiedot

LAPSIVAIKUTUSTEN ARVIONTI HUITTISTEN KOULUVERKKOSELVITYKSESSÄ

LAPSIVAIKUTUSTEN ARVIONTI HUITTISTEN KOULUVERKKOSELVITYKSESSÄ LAPSIVAIKUTUSTEN ARVIONTI HUITTISTEN KOULUVERKKOSELVITYKSESSÄ KYSYMYKSET KOULULAISILLE 1. Millaisissa ympäristöissä on helppo ja kiva oppia? (Koulu, luokka, piha, lähiympäristö, retket) 2. Millaisissa

Lisätiedot

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio OPS-KYSELY Syksy 2015 Vetelin lukio KYSYMYKSET Mikä lukiossa on tärkeää? Millainen on unelmalukio? Missä ja miten opitaan parhaiten? VASTAAJAT 58 opiskelijaa 4 huoltajaa 7 opettajaa OPISKELIJAT Viihtyisät

Lisätiedot

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 41

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 41 Koulukysely oppilaille 1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 41 1/15 2/15 N Prosentti Hirvijärvi 41 100% Jurvan yhtenäiskoulu 0 0% Kangas 0 0% Keskikylä 0 0% Kirkonkylä 0 0% Koivisto 0 0% Koskue 0

Lisätiedot

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla

Lisätiedot

OPS 2016 - Kohti uudenlaista koulua

OPS 2016 - Kohti uudenlaista koulua OPS 2016 - Kohti uudenlaista koulua Runosmäen koulun oppilaiden ajatuksia syksyllä 2013 Mikä on koulun perustehtävä? - Paikka, jossa opettajat opettavat ja oppilaat oppivat - Tarjota oppimisympäristö,

Lisätiedot

(8) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2014 ALAKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa 2014 Lappeenranta 2014, 2013 ja 2012 KOULUN TILAT JA TOIMINTA

(8) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2014 ALAKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa 2014 Lappeenranta 2014, 2013 ja 2012 KOULUN TILAT JA TOIMINTA 16.6.2014 1 (8) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2014 ALAKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa 2014 Lappeenranta 2014, 2013 ja 2012 KOULUN TILAT JA TOIMINTA Samaa mieltä koko maa 2014 Samaa mieltä Lpr 2014 Samaa

Lisätiedot

Rytkyn koulun järjestyssäännöt

Rytkyn koulun järjestyssäännöt Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 MICROSOFT Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä,

Lisätiedot

Perusopetuksen maakunnallinen arviointi Koulun toiminta. Möysän koulun tulokset. Vastaajamäärät lk oppilasta

Perusopetuksen maakunnallinen arviointi Koulun toiminta. Möysän koulun tulokset. Vastaajamäärät lk oppilasta Perusopetuksen maakunnallinen arviointi 2016 Möysän koulun tulokset Vastaajamäärät 124 1.-2.lk oppilasta 120 3.-5.lk oppilasta 22 opetushenkilöä 83 huoltajaa, joista loppuun saakka vastasi 68 Koulun toiminta

Lisätiedot

Itsearviointi 1.lk Nimi päiväys

Itsearviointi 1.lk Nimi päiväys Itsearviointi 1.lk Nimi 1. Uskallan kysyä. 2. Osaan noudattaa ohjeita. 3. Osallistun luokan yhteiseen keskusteluun. 4. Tulen toimeen luokkatovereitteni kanssa. 5. Huolehdin läksyistäni ja tavaroistani.

Lisätiedot

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 45

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 45 Koulukysely oppilaille 1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 45 1/19 2/19 N Prosentti Hirvijärvi 0 0% Jurvan yhtenäiskoulu 0 0% Kangas 0 0% Keskikylä 0 0% Kirkonkylä 0 0% Koivisto 0 0% Koskue 0 0%

Lisätiedot

KARVIAN ALAKOULUJEN VANHEMPAINILLAN RYHMÄTYÖT, 3.- 4. LK

KARVIAN ALAKOULUJEN VANHEMPAINILLAN RYHMÄTYÖT, 3.- 4. LK KARVIAN ALAKOULUJEN VANHEMPAINILLAN RYHMÄTYÖT, 3.- 4. LK Mitä tarkoittaa positiivinen kannustaminen? - rohkaiseminen Miten sitä voidaan toteuttaa a) kotona - jos lapsi ei vielä ymmärrä tehtävää, niin vanhemmat

Lisätiedot

Auranlaakson koulu. Auranlaakson koulu Koulun hyvinvointiprofiili (alakoulu)

Auranlaakson koulu. Auranlaakson koulu Koulun hyvinvointiprofiili (alakoulu) Sivu 1/5 Auranlaakson koulu tulostusohje Tyttöjä: Poikia: 64 vastaajaa 32 (50 %) 32 (50 %) Koulun tilat ja toiminta Samaa mieltä Ei samaa eikä eri mieltä Eri mieltä Vastaajia Luokkahuone on riittävän tilava

Lisätiedot

Kuusiston koulu (Kaarina)

Kuusiston koulu (Kaarina) Sivu 1/5 Kuusiston koulu (Kaarina) tulostusohje Tyttöjä: Poikia: 101 vastaajaa 59 (58 %) 42 (42 %) Koulun tilat ja toiminta Samaa mieltä Ei samaa eikä eri mieltä Eri mieltä Vastaajia Luokkahuone on riittävän

Lisätiedot

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILIT 2015 ALAKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Lappeenranta 2015, 2014, 2013 koko maa 2015 KOULUN TILAT JA TOIMINTA

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILIT 2015 ALAKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Lappeenranta 2015, 2014, 2013 koko maa 2015 KOULUN TILAT JA TOIMINTA 1 (8) 5.5.2015 KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILIT 2015 ALAKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Lappeenranta 2015, 2014, 2013 koko maa 2015 KOULUN TILAT JA TOIMINTA Samaa mieltä koko maa 2015 Samaa mieltä Lpr 2015 Samaa mieltä

Lisätiedot

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILIT 2016 ALAKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Lappeenranta 2016, 2015, 2014 koko maa 2016 KOULUN TILAT JA TOIMINTA

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILIT 2016 ALAKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Lappeenranta 2016, 2015, 2014 koko maa 2016 KOULUN TILAT JA TOIMINTA 1 (8) 29.4.2016 KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILIT 2016 ALAKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Lappeenranta 2016, 2015, 2014 koko maa 2016 KOULUN TILAT JA TOIMINTA Samaa mieltä koko maa 2016 Samaa mieltä Lpr 2016 Samaa mieltä

Lisätiedot

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Päivämäärä.. Oppilaitos.. Nimi.. Tehtävä 1 Millainen kielenoppija sinä olet? Merkitse rastilla (x) lauseet, jotka kertovat sinun tyylistäsi oppia ja käyttää kieltä. 1. Muistan

Lisätiedot

Muonion, Kolarin ja Pellon 7. luokkien kysely kevät Kyselyn toteuttanut Hanna Vuorinen, tulokset koostanut Anna-Maiju Kaakkurivaara

Muonion, Kolarin ja Pellon 7. luokkien kysely kevät Kyselyn toteuttanut Hanna Vuorinen, tulokset koostanut Anna-Maiju Kaakkurivaara Muonion, Kolarin ja Pellon 7. luokkien kysely kevät 2012 Kyselyn toteuttanut Hanna Vuorinen, tulokset koostanut Anna-Maiju Kaakkurivaara Kyselyn täyttäneiden määrä Vastanneita jä Poikia Muonio 24 12 12

Lisätiedot

Kysely huoltajille ja oppilaille

Kysely huoltajille ja oppilaille Kysely huoltajille ja oppilaille Kysely huoltajille ja oppilaille tammikuussa 2013 Kysely lähetettiin kaikille 20 000 oppilaan huoltajille Wilman kautta Kyselyyn vastasi 3400 huoltajaa Sekä 2500 oppilasta

Lisätiedot

Koulujen yhdistyminen - lasten ajatuksia

Koulujen yhdistyminen - lasten ajatuksia Muhoksen Kirkonkylän koulu ja Honkalan koulu Koulujen yhdistyminen - lasten ajatuksia Vanhemmat 7 13-vuotiaiden lasten osallisuuden edistäjinä Kyselyn toteuttaminen Kysely tehtiin yhteistyössä rehtoreiden

Lisätiedot

- Arvokyselyn tulokset julkistettiin oppilaille Pikkuparlamentin Lava on vapaa, kyvyt esiin tapahtuman yhteydessä 2.5.2014. - Seuraavassa on kooste

- Arvokyselyn tulokset julkistettiin oppilaille Pikkuparlamentin Lava on vapaa, kyvyt esiin tapahtuman yhteydessä 2.5.2014. - Seuraavassa on kooste Pikkuparlamentin arvokysely oppilaille opetussuunnitelmatyötä varten Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu Marjatta Junkkaala Sirkku Myllyntausta 5.5.2014 Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulussa

Lisätiedot

Koulu. Hyrylän yläaste. Hyökkälän koulu. Jokelan yläaste. Kellokosken koulu. Kirkonkylän koulu. Klemetskogin koulu. Kolsan koulu.

Koulu. Hyrylän yläaste. Hyökkälän koulu. Jokelan yläaste. Kellokosken koulu. Kirkonkylän koulu. Klemetskogin koulu. Kolsan koulu. Koulu Hyrylän yläaste Hyökkälän koulu Jokelan yläaste Kellokosken koulu Kirkonkylän koulu Klemetskogin koulu Kolsan koulu Lepolan koulu Mikkolan koulu Nahkelan koulu Paijalan koulu Pertun koulu Riihikallion

Lisätiedot

Tähän alle/taakse voi listata huomioita aiheesta Leikki ja vapaa aika.

Tähän alle/taakse voi listata huomioita aiheesta Leikki ja vapaa aika. Leikki ja vapaa-aika Lähes aina 1. Yhteisössäni minulla on paikkoja leikkiin, peleihin ja urheiluun. 2. Löydän helposti yhteisöstäni kavereita, joiden kanssa voin leikkiä. riittävästi aikaa leikkiä ja

Lisätiedot

Kouluilta kerätyistä kriteeristöistä parastettuja malleja päivitettynä Hämeenlinnan perusopetuksen arviointiohjeita vastaaviksi /RH 2010-2012

Kouluilta kerätyistä kriteeristöistä parastettuja malleja päivitettynä Hämeenlinnan perusopetuksen arviointiohjeita vastaaviksi /RH 2010-2012 Työskentelyn ja käyttäytymisen arvioinnin kriteerit Kouluilta kerätyistä kriteeristöistä parastettuja malleja päivitettynä Hämeenlinnan perusopetuksen arviointiohjeita vastaaviksi /RH 2010-2012 Työskentelyn

Lisätiedot

Auranlaakson koulu Koulun hyvinvointiprofiili - (alakoulu) tulostusohje. Tytöt: 46% 38% 17% 24. Pojat: 61% 30% 9% 33. Tytöt: 63% 33% 4% 24

Auranlaakson koulu Koulun hyvinvointiprofiili - (alakoulu) tulostusohje. Tytöt: 46% 38% 17% 24. Pojat: 61% 30% 9% 33. Tytöt: 63% 33% 4% 24 Page 1 of 8 Auranlaakson koulu tulostusohje Tyttöjä: Poikia: 57 vastaajaa 24 (42 %) 33 (58 %) Koulun tilat ja toiminta Samaa mieltä Ei samaa eikä eri mieltä Eri mieltä Vastaajia Luokkahuone on riittävän

Lisätiedot

Nyhkälä 29.1.2015 luokat 4.-6. ohjaava opettaja Sari Metsäkivi 30.1.2015 luokat 1.-3. ohjaava opettaja Heidi Rouvali

Nyhkälä 29.1.2015 luokat 4.-6. ohjaava opettaja Sari Metsäkivi 30.1.2015 luokat 1.-3. ohjaava opettaja Heidi Rouvali Kaikkien Ahmoon koulun oppilaiden kuuleminen lukuvuonna 2014-2015 1. Oppilasneuvostojen kuuleminen Ahmoo 28.1.2015 Mukana Silja Silvennoinen ja Eija Pajarinen Nyhkälä 29.1.2015 luokat 4.-6. ohjaava opettaja

Lisätiedot

Opetussuunnitelmakysely - Oppilaat OPS-kysely, yhteenveto/kaikki koulut

Opetussuunnitelmakysely - Oppilaat OPS-kysely, yhteenveto/kaikki koulut Opetussuunnitelmakysely - Oppilaat OPS-kysely, yhteenveto/kaikki koulut Mäntsälä n = 1613 Oletko kokenut, että seuraavia asioita on mielestäsi enemmän, saman verran tai vähemmän kuin Oppitunnilla istutaan

Lisätiedot

Vetelin kunnan OPS-kyselyn yhteenveto. Arvoilta vanhempainilta

Vetelin kunnan OPS-kyselyn yhteenveto. Arvoilta vanhempainilta Vetelin kunnan OPS-kyselyn yhteenveto Arvoilta 24.3.2015 vanhempainilta 3.9.2015 Huoltajien ja henkilökunnan vastauksia yhteensä 91 kpl. Oppilaat vastasivat luokittain ja vastauksia tuli yhteensä 24. 1.

Lisätiedot

Tyytyväisyyskysely: huoltajat 2017

Tyytyväisyyskysely: huoltajat 2017 Tyytyväisyyskysely: huoltajat 2017 1. Vastaajan sukupuoli 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% 40% 45% 50% 55% 60% 65% 70% 75% 80% 85% Nainen 84% Mies 14% En halua sanoa 2% 2. Valitse koulu, jota oppilas käy

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

VIRVATULIKYSELY 12-13-VUOTIAILLE, kevät 2013

VIRVATULIKYSELY 12-13-VUOTIAILLE, kevät 2013 VIRVATULIKYSELY 12-13-VUOTIAILLE, kevät 2013 1. Perustiedot a) Ikä 12 vuotta 67 % 6 13 vuotta 33 % 3 b) Kuinka monetta vuotta olet oppilaana kuvataidekoulussa? 1. vuotta 22 % 2 3. vuotta 11 % 1 4. vuotta

Lisätiedot

Hyvinkään kaupunki Vuosiluokat 3 6 Lv ARVIOINTIKESKUSTELULOMAKE. Oppilas: Luokka: Keskustelun ajankohta:

Hyvinkään kaupunki Vuosiluokat 3 6 Lv ARVIOINTIKESKUSTELULOMAKE. Oppilas: Luokka: Keskustelun ajankohta: Hyvinkään kaupunki Vuosiluokat 3 6 Lv. 2018-2019 ARVIOINTIKESKUSTELULOMAKE Oppilas: Luokka: Keskustelun ajankohta: Tervetuloa arviointikeskusteluun! Arviointikeskustelun tehtävänä on ohjata ja kannustaa

Lisätiedot

22 vastausta. Tiivistelmä. Olen. Vuosiluokkani on. Alakouluni oli. Muokkaa tätä lomaketta. Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot

22 vastausta. Tiivistelmä. Olen. Vuosiluokkani on. Alakouluni oli. Muokkaa tätä lomaketta. Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot vastausta Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot vesa.raasumaa@gmail.com Muokkaa tätä lomaketta Tiivistelmä Olen 5% Tyttö 5 % Poika 5 % 5% Vuosiluokkani on 8,% 3,8% 7. 5 % 8. 8. % 9. 7 3.8 % 5% Alakouluni

Lisätiedot

Ajatuksia Maakunnallisesta Lasten Parlamentista sekä Nuorisofoorumista

Ajatuksia Maakunnallisesta Lasten Parlamentista sekä Nuorisofoorumista Ajatuksia Maakunnallisesta Lasten Parlamentista sekä Nuorisofoorumista Lasten ajatuksia osallisuudesta Oppilaat saavat vaikuttaa asioihin ja tapahtumiin suhteellisen hyvin, mutta osallistamista pitäisi

Lisätiedot

Kokemusten Keinu. Huoltajalle. Ohjeita Kokemusten Keinun käyttöön

Kokemusten Keinu. Huoltajalle. Ohjeita Kokemusten Keinun käyttöön Liite 2 Ohjeita n käyttöön Huoltajalle 1. Varaa tarpeeksi kiireetöntä aikaa. 2. Valitse ympäristö, jossa sinä ja lapsesi pystytte keskittymään kysymyksiin. 3. Mukauta kysymysten sanamuodot omalle lapsellesi

Lisätiedot

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2015 YLÄKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa Lappeenranta 2015, 2014 ja 2013 KOULUN OLOSUHTEET 1 1 (12)

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2015 YLÄKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa Lappeenranta 2015, 2014 ja 2013 KOULUN OLOSUHTEET 1 1 (12) 20.4.2015 KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2015 YLÄKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa 2015 - Lappeenranta 2015, 2014 ja 2013 KOULUN OLOSUHTEET 1 1 (12) -60 % -40 % -20 % 0 % 20 % 40 % 60 % 80 % 100 % Luokat ovat

Lisätiedot

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Perusopetuksen arviointi Koulun turvallisuus 2010 oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010 Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Kyselyn taustaa Zef kysely tehtiin tuotannon toimeksiannosta vuosiluokkien

Lisätiedot

Opetussuunnitelmakysely - Huoltajat 1-2 / 2019 yhteenveto/kaikki koulut Mäntsälä n = 666

Opetussuunnitelmakysely - Huoltajat 1-2 / 2019 yhteenveto/kaikki koulut Mäntsälä n = 666 Opetussuunnitelmakysely - Huoltajat yhteenveto/kaikki koulut Mäntsälä n = 666 Miten seuraavat asiat ovat välittyneet lapsenne koulun arjesta? Oppilas voi vaikuttaa opetuksen suunnitteluun. Säännöllisesti

Lisätiedot

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2016 YLÄKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa Lappeenranta 2016, 2015 ja 2014 KOULUN OLOSUHTEET 1 1 (12)

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2016 YLÄKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa Lappeenranta 2016, 2015 ja 2014 KOULUN OLOSUHTEET 1 1 (12) 20.4.2016 KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2016 YLÄKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa 2016 - Lappeenranta 2016, 2015 ja 2014 KOULUN OLOSUHTEET 1 1 (12) -60% -40% -20% 0% 20% 40% 60% 80% 100% Luokat ovat riittävän

Lisätiedot

Koulun nimi: Kunnaksen koulu

Koulun nimi: Kunnaksen koulu Koulun nimi: Kunnaksen koulu Miettikää ja kirjatkaa toimivia kodin ja koulun välisiä yhteistyömuotoja. - vanhempaintoimikunta -kommunikointi puolin ja toisin, niin hyvässä kuin pahassa -yhteistä vapaaehtoista

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyyskysely huoltajille Varhaiskasvatus, perusopetus, lukio

Asiakastyytyväisyyskysely huoltajille Varhaiskasvatus, perusopetus, lukio Asiakastyytyväisyyskysely huoltajille 2017 Varhaiskasvatus, perusopetus, lukio Nostoja tuloksista yleisellä tasolla Huoltajat arvostavat opetushenkilöstön työn korkealle Myös kodin ja kasvatusta/opetusta

Lisätiedot

OMAN VUORON ODOTTAMINEN. Materiaali 2018 Viitottu Rakkaus Kuvat MyCuteGraphics.com Diapohjat SlidesCarnival.

OMAN VUORON ODOTTAMINEN. Materiaali 2018 Viitottu Rakkaus   Kuvat MyCuteGraphics.com Diapohjat SlidesCarnival. OMAN VUORON ODOTTAMINEN Materiaali 2018 Viitottu Rakkaus www.viitotturakkaus.fi Kuvat MyCuteGraphics.com Diapohjat SlidesCarnival.com OMAN VUORON ODOTTAMINEN OMAN VUORON ODOTTAMINEN Oman vuoron odottaminen

Lisätiedot

KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 1/14. KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 2/14. KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 3/14

KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 1/14. KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 2/14. KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 3/14 KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 1/14 Tervetuloa täyttämään kysely! Koulutunnus: Oppilaiden tilannekartoitussalasana: Kirjaudu kyselyyn KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 2/14 Kukaan

Lisätiedot

Hyvinvointikysely 2017 Yläkoulu ja toinen aste Joensuun kaupunki

Hyvinvointikysely 2017 Yläkoulu ja toinen aste Joensuun kaupunki Hyvinvointikysely 2017 Yläkoulu ja toinen aste Joensuun kaupunki Tulkintaohjeita Tässä raportissa käytetty seuraavia värikoodeja: - Suorat jakaumat (kaikki vastaajat), keskiarvot 1,0 2,99 Heikko taso 3,0

Lisätiedot

Renkomäen koulun. järjestettiin torstaina klo

Renkomäen koulun. järjestettiin torstaina klo Renkomäen koulun järjestettiin torstaina 9.10.2014 klo 17.30-19.30. Iltaan oli kutsuttu oppilaskunnan jäsenet ja varajäsenet huoltajineen. Koulua edustivat rehtori, erityisopettaja, oppilaskuntatoiminnasta

Lisätiedot

E-oppimateriaalit. Opinaika vs. CD-verkko-ohjelmat

E-oppimateriaalit. Opinaika vs. CD-verkko-ohjelmat Nokian N8 puhelimessa Uutta Toimii netin kautta, ei ohjelmien asennuksia eikä ylläpitoa, koulun lisäksi käytettävissä myös kotona ja muualla 24/7, lisäksi muita opiskelua helpottavia verkko-opetuksen mahdollistavia

Lisätiedot

Turva Minulla on turvallinen olo. Saanko olla tarvitseva? Onko minulla huolehtiva aikuinen? Suojellaanko minua pahoilta asioilta? Perusturvallisuus on edellytys lapsen hyvän itsetunnon ja luottamuksellisten

Lisätiedot

Ajatuksia oppimisesta

Ajatuksia oppimisesta Ajatuksia oppimisesta Turun normaalikoulun kouluttajat Tampereen normaalikoulun 3. 6. sekä 7. 9. luokkalaiset Tampereen yliopiston 2.vsk luokanopettajaopiskelijat OPPIMINEN ON MUUTOS. Luonto ja opetus

Lisätiedot

OPPITUNTIMATERIAALIT MEDIAKASVATUS Netiketti Säännöt

OPPITUNTIMATERIAALIT MEDIAKASVATUS Netiketti Säännöt OPPITUNNIN KUVAUS OPPITUNNIN NIMI Sisältö Luokka-aste Suositeltu ohjelmiston kokemustaso Tavoitteet Kesto Tarvikkeet Tehtävän sanastoa Petra s Planet for Schools -ohjelmiston pelisäännöt Käydään läpi netikettiä

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT Välitämme ja vastaamme lapsesta, asetamme rajat Ohjaamme lapsiamme omatoimisuuteen Pyrimme kasvattamaan lapsiamme terveisiin elämäntapoihin huom! Esimerkin voima :) Tarjoamme

Lisätiedot

Alakoululaisten hyvinvointikysely 2017 Joensuun kaupunki

Alakoululaisten hyvinvointikysely 2017 Joensuun kaupunki Alakoululaisten hyvinvointikysely 2017 Joensuun kaupunki Tulkintaohjeita Tässä raportissa käytetty seuraavia värikoodeja: - Suorat jakaumat (kaikki vastaajat), keskiarvot 1,0 2,99 Heikko taso 3,0 3,19

Lisätiedot

Oppilaiden Vastanneita Vastaus-% Oppilaat 4. - 9.lk 570 108 18,9 % Vanhemmat 1061 33 3,1 %

Oppilaiden Vastanneita Vastaus-% Oppilaat 4. - 9.lk 570 108 18,9 % Vanhemmat 1061 33 3,1 % Oppilaiden lkm Vastanneita Vastaus-% Oppilaat 4. - 9.lk 570 108 18,9 % 1061 33 3,1 % Muu Oppilaan tausta ei ole taakka Vähemmistökulttuurien tuntemus Oman kulttuurin arvostaminen Yhteisen päätöksenteon

Lisätiedot

Galactor and the Codebreakers: - oppimispeli online maailman sudenkuopista

Galactor and the Codebreakers: - oppimispeli online maailman sudenkuopista Galactor and the Codebreakers: - oppimispeli online maailman sudenkuopista Eija Kuoppa-aho Opettaja Alajärven kaupunki Taina Mäntylä Ylitarkastaja Kuluttajavirasto Millainen peli on kyseessä? Kuluttajaviranomaisten

Lisätiedot

Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet on määritetty perusopetuslaissa (628/1998)

Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet on määritetty perusopetuslaissa (628/1998) Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet on määritetty perusopetuslaissa (628/1998) Siksi, että... - oppilas oppisi mahdollisimman paljon - oppivelvollisuus täyttyisi ja oppilas saisi hyvät mahdollisuudet jatko-opintoihin

Lisätiedot

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2015 LUKIOT KYSYMYKSITTÄIN LAPPEENRANTA 2015, 2014, (8) OPPILAITOKSEN OLOSUHTEET 1

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2015 LUKIOT KYSYMYKSITTÄIN LAPPEENRANTA 2015, 2014, (8) OPPILAITOKSEN OLOSUHTEET 1 15.4.2015 KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2015 LUKIOT KYSYMYKSITTÄIN LAPPEENRANTA 2015, 2014, 2013 1 (8) OPPILAITOKSEN OLOSUHTEET 1 Samaa tai täysin samaa mieltä Lpr 2013 Eri tai täysin eri mieltä Lpr 2015-150

Lisätiedot

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lukuvuosi 2017-2018 Oppilaan velvollisuudet Perusopetuslain 35 :n mukaan "Oppilaan tulee osallistua perusopetukseen jokaisena koulupäivänä. Oppilaan on suoritettava

Lisätiedot

(12) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2014 YLÄKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa 2014 Lappeenranta 2014, 2014 ja 2012 KOULUN OLOSUHTEET 1

(12) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2014 YLÄKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa 2014 Lappeenranta 2014, 2014 ja 2012 KOULUN OLOSUHTEET 1 13.6.2014 1 (12) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2014 YLÄKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa 2014 Lappeenranta 2014, 2014 ja 2012 KOULUN OLOSUHTEET 1-40 % -20 % 0 % 20 % 40 % 60 % 80 % 100 % Luokat ovat riittävän

Lisätiedot

(8) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2014 LUKIOT KYSYMYKSITTÄIN LAPPEENRANTA 2014, 2013, 2012 OPPILAITOKSEN OLOSUHTEET 1

(8) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2014 LUKIOT KYSYMYKSITTÄIN LAPPEENRANTA 2014, 2013, 2012 OPPILAITOKSEN OLOSUHTEET 1 5.6.2014 1 (8) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2014 LUKIOT KYSYMYKSITTÄIN LAPPEENRANTA 2014, 2013, 2012 OPPILAITOKSEN OLOSUHTEET 1-60% -40% -20% 0% 20% 40% 60% 80% 100% Luokat ovat riittävän tilavia Luokkien

Lisätiedot

(8) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2013 LUKIOT KYSYMYKSITTÄIN LAPPEENRANTA 2013, 2012, 2011 OPPILAITOKSEN OLOSUHTEET 1

(8) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2013 LUKIOT KYSYMYKSITTÄIN LAPPEENRANTA 2013, 2012, 2011 OPPILAITOKSEN OLOSUHTEET 1 18.6.2013 1 (8) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2013 LUKIOT KYSYMYKSITTÄIN LAPPEENRANTA 2013, 2012, 2011 OPPILAITOKSEN OLOSUHTEET 1-80% -60% -40% -20% 0% 20% 40% 60% 80% 100% 120% Luokat ovat riittävän tilavia

Lisätiedot

Sanallinen arviointi ja hyviä normien mukaisia arviointikäytänteitä. Pirjo Koivula Opetusneuvos

Sanallinen arviointi ja hyviä normien mukaisia arviointikäytänteitä. Pirjo Koivula Opetusneuvos Sanallinen arviointi ja hyviä normien mukaisia arviointikäytänteitä Pirjo Koivula Opetusneuvos 12 Sanallinen arviointi 2 Arviointi lukuvuoden päättyessä Opintojen aikainen arviointi sisältää myös oppimisprosessin

Lisätiedot

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla

Lisätiedot

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 43

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 43 Koulukysely oppilaille 1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 43 1/22 2/22 N Prosentti Hirvijärvi 0 0% Jurvan yhtenäiskoulu 0 0% Kangas 0 0% Keskikylä 0 0% Kirkonkylä 0 0% Koivisto 0 0% Koskue 0 0%

Lisätiedot

Lappeenrannan lukiokoulutuksen strateginen kehittämissuunnitelma Suomen paras lukiokoulutus 2022

Lappeenrannan lukiokoulutuksen strateginen kehittämissuunnitelma Suomen paras lukiokoulutus 2022 Lappeenrannan lukiokoulutuksen strateginen kehittämissuunnitelma Suomen paras lukiokoulutus 2022 Painopistealueet Kivijalka: Turvallinen oppisympäristö Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen Kannustava ilmapiiri

Lisätiedot

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä.

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä. Kalevankankaan koulu Henkilökuntakokous 25.5.2011 TURVALLINEN OPISKELUYMPÄRISTÖ JA JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE Perusopetuslain 29 :n mukaan opetukseen osallistuvilla

Lisätiedot

Koonti huoltajien OPS 2016 arvokeskustelusta 11.1.2014

Koonti huoltajien OPS 2016 arvokeskustelusta 11.1.2014 Koonti huoltajien OPS 2016 arvokeskustelusta 11.1.2014 1 a) Miksi lapsesi opiskelee koulussa? Oppiakseen perustietoja ja -taitoja sekä sosiaalisuutta Oppiakseen erilaisia sosiaalisia taitoja ja sääntöjä

Lisätiedot

Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntö 1 (4) Sisällysluettelo 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen... 2 2 Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet... 2 Oppilaiden yhdenvertaisuus

Lisätiedot

Oppilaskysely2017 Hatsalan klassillinen koulu

Oppilaskysely2017 Hatsalan klassillinen koulu Oppilaskysely07 Hatsalan klassillinen koulu 0.4.07 Taustatiedot I. Valitsesi oma koulusi seuraavista... Alavan koulu Haapaniemen koulu Hiltulanlahden koulu Juankosken koulu Jynkän koulu Kaislastenlahden

Lisätiedot

F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt

F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt OPETUSHALLITUKSEN OHJEIDEN MUKAISET JÄRJESTYSSÄÄNNÖT HÄMEENKYRÖN KUNTA F.E. Sillanpään lukio Sisällys 1 Koulun nimi... 3 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen...

Lisätiedot

Lapset Luotu :25

Lapset Luotu :25 Lapset 2017 Luotu 22.02.2017 14:25 Vastaajastatistiikat Nimi Arvioijat Vastaamassa Vastannut Kärkölä lapset 54 54 53 Yhteensä 54 54 53 Vastausprosentti 100% Lopettaneet 98.1% Kesken jättäneet 1.9% Eivät

Lisätiedot

KÄPPÄRÄN KOULUN HUOLTAJA-INFO valinnaisuus

KÄPPÄRÄN KOULUN HUOLTAJA-INFO valinnaisuus KÄPPÄRÄN KOULUN HUOLTAJA-INFO 15.2.2017 valinnaisuus A2 -KIELI Käytännön tietoa kielivalinnoista Vapaaehtoiseksi A2-kieleksi voi valita joko ranskan, ruotsin, saksan tai venäjän. Kouluun voi syntyä A2-kielen

Lisätiedot

Koulun nimi: Salpausselän koulu

Koulun nimi: Salpausselän koulu Toimintakulttuurin merkitys ja kehittäminen Voidaan kehittää Toimintakulttuuria muovaavat tiedostetut ja tiedostamattomat, joskus tahattomat tekijät Aikuisten tapa toimia välittyy oppilaille (arvot, asenteet,

Lisätiedot

Kemin kaupungin koulu- ja päiväkotiverkkojen tarveselvitys

Kemin kaupungin koulu- ja päiväkotiverkkojen tarveselvitys Kemin kaupungin koulu- ja päiväkotiverkkojen tarveselvitys Vastaajia yhteensä 261 kpl Naisia 195kpl (74,7%) Miehiä 66 kpl (25,3%) Vastanneiden ikä Mielestäni alakoulun (0-6 lk) oppilaan lähikoulun tulisi

Lisätiedot

Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulun Kestävän kehityksen kysely

Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulun Kestävän kehityksen kysely Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulun Kestävän kehityksen kysely Helmikuu 2013 Vastaajia yhteensä 539 Koonti Inkeri Ahvenisto Vastaajat alaluokkien kyselyssä: yht. 314 hlö Vastaajat yllun + henkilöstön

Lisätiedot

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1.8.2017 2 1. KOULUN NIMI: Euran Kirkonkylän koulu 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMINEN Koulun järjestyssääntöjen

Lisätiedot

Kivistön koulun hyvä fiilis

Kivistön koulun hyvä fiilis Kivistön koulun hyvä fiilis Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä. Yhdessä yhteistyöllä-toimintamalli Välittävä toimintakulttuuri - hyvinvoiva kasvuyhteisö Suunnitelma

Lisätiedot

Perusopetus. tuntee ja osaa kirjoittaa opetellut kirjaimet. lukee lyhyitä sanoja. kirjoittaa lyhyitä sanoja. Matematiikka

Perusopetus. tuntee ja osaa kirjoittaa opetellut kirjaimet. lukee lyhyitä sanoja. kirjoittaa lyhyitä sanoja. Matematiikka Välitodistus 1. luokka syyslukukausi tuntee ja osaa kirjoittaa opetellut kirjaimet lukee lyhyitä sanoja kirjoittaa lyhyitä sanoja Lisäksi oppilas on opiskellut seuraavia oppiaineita: ympäristö- ja luonnontieto,

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

Ops14 Askola KYSELY HUOLTAJILLE JA YLÄKOULUN OPPILAILLE ARVOISTA JA OPPIMISEN TAIDOISTA KEVÄT 2014

Ops14 Askola KYSELY HUOLTAJILLE JA YLÄKOULUN OPPILAILLE ARVOISTA JA OPPIMISEN TAIDOISTA KEVÄT 2014 Ops14 Askola KYSELY HUOLTAJILLE JA YLÄKOULUN OPPILAILLE ARVOISTA JA OPPIMISEN TAIDOISTA KEVÄT 2014 Oppilaille 269 viestiä vastasi 85, 32% Huoltajille 768 viestiä 97 ei lukenut viestiä Vastauksia 220, 27%

Lisätiedot

Yksinäisyys lasten silmin. Ida Spets, sosiaalityön opiskelija

Yksinäisyys lasten silmin. Ida Spets, sosiaalityön opiskelija Yksinäisyys lasten silmin Ida Spets, sosiaalityön opiskelija Tutkimusaihe ja tutkimuskysymykset Lasten yksinäisyys lasten näkökulmasta Sadutusmenetelmällä lasten tieto näkyviin 1) Mitä lapset kertovat

Lisätiedot

Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi kevät 2018

Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi kevät 2018 Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi kevät 208 Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnassa toteutettiin oma laadunarviointikysely toimintaan osallistuneille lapsille toukokuussa

Lisätiedot

Koulun nimi: Launeen koulu

Koulun nimi: Launeen koulu Koulun nimi: Launeen koulu OPS-iltaa vietettiin Launeen koululla maanantaina 6.10. Paikalla oli 11 oppilasta ja 10 huoltajaa sekä 5 opetushenkilöstön edustajaa. (oppilaskuntaan kuuluu 14 oppilasta) Aluksi

Lisätiedot

VALITSE LUKIO-OPINNOT

VALITSE LUKIO-OPINNOT VALITSE LUKIO-OPINNOT OVI MAHDOLLISUUKSIEN MAAILMAAN. Lukio on tärkeä ponnahduslauta tulevaisuuteesi. Se tarjoaa Sinulle hyvät valmiudet ja suoran väylän eri alojen jatko-opintoihin sekä lisäaikaa tulevaisuutesi

Lisätiedot

7,8 27,8 46,1 54,1 17,4. (oppilas, huoltaja ja opettaja) 27,5 45,7 50,6 25,4. (oppilas, huoltaja ja opettaja) 3,8 20,4 27,4 41,2 50,5 34,6

7,8 27,8 46,1 54,1 17,4. (oppilas, huoltaja ja opettaja) 27,5 45,7 50,6 25,4. (oppilas, huoltaja ja opettaja) 3,8 20,4 27,4 41,2 50,5 34,6 Arviointi lukuvuoden aikana Lukuvuoden aikana tehtävän arvioinnin tarkoituksena on arvioida, kuinka hyvin lapset ovat oppineet juuri opetetun asian ottaen huomioon oppilaiden erilaiset tavat oppia ja työskennellä.

Lisätiedot

Mitä arvioidaan ja milloin?

Mitä arvioidaan ja milloin? Koulun nimi: Ahtialan koulu Mitä arvioidaan ja milloin? Arviointi on monialaista ja jatkuvaa, sanallista arviointia ja arvosanoja annetaan lukukausittain. OPPIMINEN > välitön palaute onnistumisista ja

Lisätiedot

Kiusattu ei saa apua. Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskysely Kiusattu ei saa apua

Kiusattu ei saa apua. Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskysely Kiusattu ei saa apua Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskysely 2006 Kiusattu ei saa apua Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskysely 2006 Kiusattu ei saa apua Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskyselyyn

Lisätiedot

Kempeleen kunta Liite 1

Kempeleen kunta Liite 1 Kempeleen kunta Liite 1 Wilmassa KODIN KAAVAKE (1.-9. LK) LAPSEN NIMI 1. Miten lapsenne suhtautuu koulunkäyntiin? 2. Onko lapsellanne kavereita koulussa ja miten hän tulee toimeen kavereiden kanssa? 3.

Lisätiedot

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava JAKSON❶TAVOITTEET 1. Tutustu jaksoon 1. Kotona, koulussa ja kaupungissa. Mikä aiheista kiinnostaa sinua eniten? 2. Merkitse rastilla tärkein tavoitteesi tässä jaksossa.

Lisätiedot

Meri-Lapin seudullinen perusopetuksen ohjaussuunnitelma

Meri-Lapin seudullinen perusopetuksen ohjaussuunnitelma Meri-Lapin seudullinen perusopetuksen ohjaussuunnitelma SISÄLLYS 1 Ohjauksen järjestämisen rakenteet, sisällöt, tavoitteet ja toimintatavat... 4 1.1 Vuosiluokat 1-2... 4 1.1.1 Tavoitteet... 4 1.1.2 Sisällöt

Lisätiedot

Perustiedot - Kaikki -

Perustiedot - Kaikki - KMO 9 12-vuotiaille RTF Report - luotu 01.04.2015 14:54 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Käpylä 9 12-vuotiaat 87 44 31 Yhteensä 87 44 31 Perustiedot 1. Ikäni on (44) (EOS: 0) Ikäni on 2. Olen ollut

Lisätiedot

Tulevaisuuden Tampere

Tulevaisuuden Tampere Tulevaisuuden Tampere Tampereen Lasten Parlamentin kommentit Tampereen tulevaisuustyöhön 1 Kysymys 1: Mitkä ovat Tampereen nykyiset vahvuudet? Missä olemme hyviä, mistä olemme ylpeitä? Tampereen nykyiset

Lisätiedot

Kati Sarva. VÄLKKÄLIIKUNTA-AKTIVITEETTIEN VALMISTAMINEN Välkkäpäivään 29.5.

Kati Sarva. VÄLKKÄLIIKUNTA-AKTIVITEETTIEN VALMISTAMINEN Välkkäpäivään 29.5. VÄLKKÄLIIKUNTA-AKTIVITEETTIEN VALMISTAMINEN Välkkäpäivään 29.5. Opettajainfo klo 8-9 Viertokadun juhlasalissa Pajapäivät omissa kotiluokissa (5-9 lk) Työskentelyryhmien koko porukan mukaan klo 9.00 omaan

Lisätiedot

Voit lisätä tähän oman yksikkösi kuvan! Knuutilankankaan päiväkodin toimintasuunnitelma

Voit lisätä tähän oman yksikkösi kuvan! Knuutilankankaan päiväkodin toimintasuunnitelma Voit lisätä tähän oman yksikkösi kuvan! Knuutilankankaan päiväkodin toimintasuunnitelma 2017-2018 Toimintakulttuuri Pyrimme avoimeen ja lämpimään yhteistyöhön Muokkaamme leikki- ja oppimistiloja yhdessä

Lisätiedot

Koulupoissalokysely SRAS-R (Lapsi/nuori)

Koulupoissalokysely SRAS-R (Lapsi/nuori) Koulupoissalokysely SRAS-R (Lapsi/nuori) Lapsilla ja nuorilla on joskus erilaisia syitä jäädä pois koulusta. Joillakin on koulussa paha olla, joillakin on vaikeuksia toisten ihmisten kanssa, jotkut vain

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA Lukuvuodelle 2015-2016 Isokylän Koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Isokylän koulu tarjoaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia sekä tukee

Lisätiedot

OPPIMISEN ARVIOINTI. Perusopetuksen opetussuunnitelman päivitys 2017

OPPIMISEN ARVIOINTI. Perusopetuksen opetussuunnitelman päivitys 2017 OPPIMISEN ARVIOINTI Perusopetuksen opetussuunnitelman päivitys 2017 1 OPPIMISEN ARVIOINNIN KOKONAISUUS PL 22 Oppilaan arvioinnilla pyritään ohjaamaan ja kannustamaan opiskelua sekä kehittämään oppilaan

Lisätiedot