MATKA- JA PALVELUKETJUT LAPPIIN MATKUSTAVALLA KANSAINVÄLISELLE YKSILÖMATKAILIJALLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MATKA- JA PALVELUKETJUT LAPPIIN MATKUSTAVALLA KANSAINVÄLISELLE YKSILÖMATKAILIJALLE"

Transkriptio

1 lentoyhtiöiden rahoitus markkinointiinvestoinnit Yhteenveto hankkeen loppuraporteista: MATKA- JA PALVELUKETJUT LAPPIIN MATKUSTAVALLA KANSAINVÄLISELLE YKSILÖMATKAILIJALLE taloudellinen kestävyys lentokapasiteetti liityntäliikenne täyttöaste reittikehitys käyttöaste

2 1. Projektin lähtökohta, tavoitteet ja kohderyhmä Perinteisesti Lapin matkailu on perustunut charter-lentoihin ja ulkomaalaisten matkanjärjestäjien kautta organisoituihin matka- ja palveluketjuihin sekä henkilöautoiluun. Yksilömatkailun määrät ovat kuitenkin viime vuosina kasvaneet samalla vauhdilla kuin matkanjärjestäjien kautta tulevat varaukset ovat vähentyneet. Erityisesti rahaa käyttävät ja paljon matkustavat matkailijat matkustavat nykyään itsenäisesti. Lappi on elämyksien, luonnon ja imagonsa puolesta kohteena erittäin sopiva yksilömatkailijalle. Yhtä aikaa Lappi on useimpien matkailijoiden omasta elinympäristöstä poikkeava eksoottinen paikka, jossa potentiaalisten väärinymmärrysten määrä on suuri. Esimerkiksi matkailija helposti olettaa, että lentoasemalta on bussiyhteys kohteeseen, eikä sitä tarvitse varata etukäteen. Nykyisen matka- ja palveluketjuista saatavan tiedon valossa Lapin valitseminen yksilömatkailijan matkakohteeksi on epätodennäköistä. Uskaliaan matka voi myös muuttua pettymykseksi palveluiden puuttumisen takia. Matka- ja palveluketjun kehittämisen lisäksi matkailijan valmistaminen ja tiedon esittäminen sopivassa muodossa on ensiarvoisen tärkeää. Tietyt matkailuyrittäjät myyvät kapasiteettinsa loppuun sesonkiaikoina, mutta laajempi kansainvälisten matkailijoiden hyödyntäminen ja sesonkien pidentäminen on mahdotonta ilman yksilömatkailun kasvua ja matkaketjujen kehittämistä. Oleellisinta lienee kuitenkin se, että ilman saavutettavuuden parantumista matkailutuotteeseen ja matkailumarkkinointiin investoidut rahat eivät voi palautua aluetalouteen panostusten suhteessa. Hankkeen tavoitteena on löytää kustannustehokkaita, innovatiivisia ja matkailijan näkökulmasta mielenkiintoisia tapoja Lapin matka- ja palveluketjujen järjestämiseen. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa selvitettiin olemassa olevien matka- ja palveluketjujen tilanne sekä tutkitaan ratkaisuvaihtoehtoja kansainvälisten esimerkkien avulla. Hankkeen tärkeimmässä vaiheessa mietitään vaihtoehtoja tilanteen ratkaisemiseksi. Lopuksi tehtiin selkeä toimenpidelistaus sekä nopeasti toteutettavista toimenpiteistä että pitkän tähtäimen kokonaisratkaisun näkökulmasta. Hankkeessa keskityttiin erityisesti liityntäliikenteeseen lentoasemilta Lapin matkailukeskuksiin ja matkailijan liikkumiseen loman aikana. Hankkeen pääpaino oli Lapin oman kokonaisratkaisun löytämisessä, sillä olemassa olevat matkailu- ja markkinointikanavat ovat puutteellisia mm. liityntäliikenteen järjestämisen, paikallistuntemuksen ja paketoinnin osalta. Ilman toimivaa palvelukokonaisuutta ja etukäteistietoa matkailijan liikkeistä liityntäliikenteestä on myös vaikea rakentaa tehokasta ja kannattavaa. Liityntäliikenteen tulee palvella myös matkanjärjestäjiä ja matkailuyrittäjiä.

3 Hankkeen kohderyhmät ovat: Lapin kunnat, alueelliset matkailuorganisaatiot, liikenneyrittäjät, matkailuyrittäjät, palveluita tuottavat yritykset, lentoyhtiöt sekä lentoasemaoperaattori. Projektin tavoitteena oli myös muodostaa yhteistyöverkostoja pilotointeja, jatkohankkeita ja tulevaisuuden yritysyhteistyötä ajatellen. 2. Nykytila-arvio Tällä hetkellä Lapin matkailun kasvun suurin pullonkaula on Helsinki-Vantaan kautta lennettävien jatkolentoyhteyksien haasteet ja suorien lentoyhteyksien puuttuminen (Kuva 1). Selkeä syy Lapin matkailun sesonkiluonteisuuteen ja yksilömatkailun vähäisyyteen on lentomatkustuksen charter-painotteisuus ja reittilentojen kapasiteetin puute. Lentojen korkea hinta ja pitkät vaihtoajat vaikuttavat erityisesti yksilömatkailijan matkakohteen valintaan. Kuva 1. Lapin kansainvälisistä matkailijoista vain murto-osa saapuu Lappiin lentämällä. Lentoliikenteen haasteet vaikuttavat oleellisesti myös matka- ja palveluketjujen nykytilaan. Lentoasemien ja junaliikenteen liityntäliikenteen nykytila on esitetty kuvissa 2 ja 3. Kaiken kaikkiaan liityntäliikenne on järjestetty hajanaisesti ja merkittäviä yhteyksiä puuttuu. Kansainvälisen matkailijan näkökulmasta erityisen hankalaa on tiedon saaminen (Kuva 4).

4 Kuva 2. Lentoliikenteen liityntäliikenteen nykytila Lapissa. Kuvassa esitetyt vuorot eivät yhdisty kaikille lentovuoroille. (Lähde: Finavia, Finnair, Norwegian, Matkahuolto ja ELYkeskus). Kuva 3. Junaliikenteen liityntäliikenteen nykytila Lapissa. Kuvassa esitetyt vuorot eivät yhdisty kaikille junavuoroille. (Lähde: VR, Matkahuolto ja ELYkeskus).

5 Kuva 4. Lappiin saapuvan kansainvälisen matkailijan näkökulmasta oleellinen liikennetieto on hajautunut eri kanavien välille. Kokonaisuuden hahmottaminen on vaikeaa. (Lähde: Toimijoiden www-sivut). Lentoliikenteen liityntäliikenteen ongelmien takaa löydettiin selkeitä, mutta moninaisia syitä: 1) Lentoasemilta tulevien yksilömatkailijoiden määrä on ollut vähäinen ja linjaautoliikenteeseen ei ole syntynyt riittäviä volyymeja. Erilaisia kokeiluja on tehty vuosien varrella. 2) Linja-autoyhtiöiden ansaintalogiikka perustuu tällä hetkellä rautatieasemilta lähteviin vuoroihin ja pitkän matkan matkustajiin, joista bussiyrittäjä saa kilometriperusteisesti parhaan tuoton. Linja-autoyrittäjät ovat kyllä kiinnostuneita lentoasemien liityntäliikenteen järjestämisestä, jos liikenne saataisiin kannattavaksi. 3) Lapin alhainen väestömäärä ja -tiheys eivät itsessään mahdollista riittävää joukkoliikenteen palvelutasoa matkailijan näkökulmasta. Paikallisväestön ja kansainvälisen matkailijan tarpeet ovat myös huomattavan erilaiset. 4) Kiinnostavan matkaketjutuotteen luomiseksi tarvitaan alkuinvestointeja. Matkailupohjaisen joukkoliikennetuen toteutuminen on epätodennäköistä nykyisten liikennemäärärahojen näkökulmasta. Ansaintalogiikan luominen matkailutoimialan ympärille on oleellinen, mutta haastava tehtävä. 5) Lapin reittilentojen kapasiteetin puute sekä halpalentoyhtiöiden vähäisyys Suomen markkinassa eivät houkuttele riittävästi yksilömatkailijoita samalle lennolle. Tällä hetkellä jopa puolet Helsinki-Vantaalle tulevista kansainvälisistä matkailijoista, joiden lopullinen määränpää on Lappi, siirtyvät Lappiin muuten kuin lentämällä.. On luonnollista, että junaliikenteen matkaketjut toimivat tällä hetkellä paremmin. 6) Yksilömatkailijoiden liityntäliikenteen kysynnän ennakointi on hankalaa tai jopa mahdotonta, sillä matkailijoiden liikkeitä koskeva tieto on puutteellista. Tällä hetkellä esim.

6 lentoasemaoperaattori tai lentoyhtiöt eivät jaa tietoa liityntäliikennettä järjestäville tahoille saapuvista matkustajamääristä. Myös lappilainen myyntikanava, joka voisi tarjota tiedon matkailijan liikkumistarpeista, puuttuu. 7) Benchmarkkaus-tulokset osoittavat, että monissa maissa lentoasemat ja yhtiöt ovat ottaneet vahvan roolin matkaketjujen järjestämisessä. Tämä on loogista, sillä lentoyhtiöillä ja asemilla on paras tieto liikkuvista matkailijoista. 8) Lentoaikataulut muuttuvat nopeasti suhteessa linja-autoliikenteen aikatauluihin, jotka on sidottu juna- ja postiliikenteeseen. 9) Liityntäyhteyksien määrä ja laatu sekä englanninkielisen informaation saatavuus vaihtelevat suuresti, eikä sitä ole koottu yhteen paikkaan. 10) Liityntäliikenteen lippujen ostaminen internetistä on vaikeaa. Yhteislippujärjestelmät puuttuvat Suomesta ja nykyiset lippujärjestelmät eivät palvele kansainvälistä matkailijaa. Lippupalvelut eivät myöskään sisällä karttapohjaista tietoa. 11) Älyliikenteen ratkaisuja ei ole vielä saatu sovellettua käytäntöön tai matkailuliikenteeseen. 12) Kyytien yhdistely ja paluukuormien suunnittelu ei ole optimaalista tällä hetkellä ja niiden tehokas suunnittelu ilman kokonaisratkaisun löytymistä on vaikeaa. 13) Matkailuyrittäjien tai liikennetoimijoiden laajemman yhteistyön kehittämisessä on potentiaalia. 14) Useat liikenneyritykset ovat pieniä ja rakenne on hajanainen. Nykyisien liikenneyrittäjien ei ole välttämättä järkevää kasvattaa toimintaansa mm. yt-laista johtuen. 15) Lapin joukkoliikenne vapautuu kilpailulle Ennen sitä uusien reittien saaminen Lappiin voi olla vaikeaa, toisaalta kilpailun avautuminen voi myös heikentää tarjontaa. Yksilömatkailijan näkökulmasta Lapin matka- ja palveluketjussa on tällä hetkellä mm. seuraavia haasteita: a) Lapin matkasta unelmointivaiheen imagomarkkinointi on onnistunut erinomaisen hyvin, mutta matkan siirtäminen konkreettiselle tasolle on vaikeaa. b) Matkakohteita ja niiden saavutettavuutta koskevan tiedon löytäminen on haastavaa. Erityisesti pienempiä, kiinnostavia kohteita puuttuu olemassa olevista kanavista. c) Lapista ei ole olemassa matkaopasta. Lapland.fi-sivusto vahvistaa mielikuvia, mutta ei anna työkaluja matkan suunnitteluun. Sekä Trip Advisorin, Lapland Travel Infon, Visit Finlandin että Wikitravelin sivuilla on esitetty harhaanjohtavaa tietoa Lapissa liikkumisesta. Matkahuollon sivuilla ei ole palvelua kansainvälisen matkailijan näkökulmasta. d) Matkan suunnittelu ja eri palveluiden ketjuttaminen yhdeksi kokonaisuudeksi on lähes mahdotonta. Majoitus- ja elämyspalveluita joutuu etsimään ja varaamaan monista eri paikoista. Vaihtoehtojen vertailu ja niiden sijoittaminen kartalle sekä liikkuminen niiden välillä on hankalasta hahmotettavaa. Erityisesti pitkien välimatkojen ja niihin kuluvan ajan ymmärtäminen voi olla kansainväliselle matkailijalle haastavaa. e) Matkojen varaaminen ja ostaminen netistä on useimmissa kohteissa mahdotonta. Kielija kulttuuriversiot ovat puutteellisia.

7 f) Tiettyjen palveluiden osalta on myös puutteita. Monet palvelut pitää myös osata varata etukäteen. g) Julkisen liikenteen verkosto on epäselvä ja aikataulutietojen ja reittien löytäminen on vaikeaa. Eri liikennemuotojen aikataulut eivät ole yhteen sovitettavissa ja niistä ei ole tietoa samassa paikassa. h) Erityisesti Lapin sisäisestä tai paikallisliikenteestä on vähän tietoa tarjolla. Tällä hetkellä saatavilla oleva informaatio ei kannusta vierailemaan Lapissa useammassa paikassa samalla matkalla, mikä saattaa myös lyhentää Lapissa vietettävää aikaa. Spontaani liikkuminen paikasta toiseen on erityisen hankalaa. i) Lappikokemus jää vajaaksi, koska paikasta toiseen liikkuminen ja muun kuin matkailukeskusten kokeminen on vaikeaa. Liikkuminen majapaikan ja elämyskohteen, kauppojen sekä ravintoloiden välillä on hankalaa. j) Tiedon hankinta paikanpäällä ei ole yksinkertaista. k) Palveluiden vuodenaika-, aukiolo- ja paikkatieto ovat puutteellisia, vaikka ne ovat matkan kannalta yksi oleellisimmista tiedoista. l) Kaikilla Lapin liityntäyhteyksillä kustannukset eivät ole ennakoitavissa, reitti ei ole selkeä ja yhteydet eivät sovitu lentoaikatauluihin. m) Ulkomaalaisilla matkailijoilla voi olla kynnys auton vuokraamiseen talvella. n) Liikkuminen ei useimmiten ole tällä hetkellä elämys. Liikkumisesta tulee helposti stressaava kokemus ja se vie valmisteluineen liikaa aikaa. Haasteista huolimatta bussiyrittäjät ovat huomanneet, että kansainvälisten matkailijoiden määrä linja-autoreiteillä on kasvanut erityisesti internet-varauksissa kansainvälisten matkailijoiden osuus on merkittävä. Myös matkailuyrittäjät ovat raportoineet vahvasti yksilömatkailijoiden kasvusta. Yksilömatkailijan potentiaalin hyödyntäminen ja pullonkaulojen ratkaiseminen voi tuoda Lapin matkailuelinkeinolle aivan uudenlaisia mahdollisuuksia. Matka- ja palveluketjujen konseptien rakentaminen on erityisen tärkeää tilannetta varten, jolloin esim. halpalentoyhtiöt aloittavat liikennöinnin Lappiin. Tällä hetkellä yksittäiset matkailuyrittäjät järjestävät liikenteen omatoimisesti ja yhteistyö ja kustannustehokkuus ontuvat. Globaalin matkaketjun kehittäminen ei kuitenkaan tulisi olla yksittäisen matkailuyrittäjän tai matkailualueen asia vaan potentiaali tulisi hyödyntää laajalla rintamalla. Kokonainen ratkaisu on erityisen tärkeä asiakkaan kokemuksen näkökulmasta. 3. Kansainväliset esimerkit Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa benchmarkattiin useita kansainvälisiä esimerkkejä matka- ja palveluketjujen järjestämisestä. Lapin matka- ja palveluketjuratkaisun näkökulmasta oleellisempia esimerkkejä ovat: 1) Sveitsin malli ja 2) Hop on hop off bussit.

8 Kuva 5. Sveitsin malli: Swiss Travel System:ssä yhdistyy samalla lipulla kaikki liikennepalvelut ja osa matkailupalveluista. Järjestelmän takana on vahva yhteistyö liikennöitsijöiden ja Sveitsin matkailun välillä. Kuva 6. Hop on Hop off bussi-palveluissa on järjestetty liikkuminen, majoitus ja aktiviteetit saman brändin ja palvelun kautta. Kokonaisuuden organisoinnissa ja omistussuhteissa on sen sijaan selviä eroja. Liikenteen, digitaalisten ratkaisujen ja matkailun tarkempia benchmarkkaus-tuloksia on esitetty erillisissä loppuraporteissa.

9 4. Lapin matka- ja palveluketjujen kokonaisratkaisu Matkaketjujen kehittäminen on ennen kaikkea monitahoinen palapeli, joka vaatii vahvaa matkailu- ja liikennetoimialojen työn linkittämistä (Kuva 7). Erityisesti ansaintalogiikan löytäminen ja matkailijan joustavan liikkumisen järjestäminen on haasteellista ilman kokonaisratkaisun löytymistä. Liityntäliikenteen järjestäminen ei ole ainakaan alkuun liikenteenharjoittajalle kannattavaa, mutta on oleellinen osa kokonaiskannattavuutta. Toisaalta, ilman toimivaa matkailualan myyntikanavaa liityntäliikenteen myyminen on vaikeaa ja emme pysty ennakoimaan liityntäliikenteen tarvetta. Kustannustehokkaan ratkaisun löytyminen on myös haastavaa ilman, että yhteistyö lentoasemien ja -yhtiöiden kanssa muuttuu pitkäjänteisemmäksi. Matkailuliiketoiminnassa liikkuu kolmenlaisia virtoja: informaatiota, rahaa sekä matkustajia. Matkailupalvelut ovat järjestelmän ainoa aidosti lisäarvoa tuottavaa toimintaa. Lentoliikenne, lentoasemat ja maajoukkoliikenne ovat olemassa matkailupalveluiden ansiosta ja niiden vuoksi. Rahaa näiden toimijoiden välillä liikkuu tällä hetkellä ainoastaan lentoyhtiöiltä lentoasemalle. Informaatiota ei liiku juuri ollenkaan toimijoiden välillä. Kuva 7. Matkailu- ja palveluketjujen ratkaiseminen ilman, että kaikki eri osaset linkitetään toimivaksi kokonaisuudeksi on mahdotonta. Erityisesti matkailijan kokemuksen ja ansaintalogiikan näkökulmista kokonaisratkaisun tulee olla hyvin mietittynä.

10 Liityntäliikenteen toimivuuden parantaminen vaatii ensisijaisesti informaation jakamista eri osapuolten kesken ja liikennöitsijöiden riskien ja epävarmuuden pienentämistä. Toimintamalleja voitaisiin kehittää liikenteen harjoittamisen kannalta kannattavammaksi sillä, että matkailupalvelut kantaisivat osan kustannusriskeistä. Yhteistyöllä palvelun laatua ja matkailupalveluiden saavutettavuutta olisi mahdollista parantaa. Liityntäliikenne lentoasemalta lähimpään kuntaan tai matkailukeskukseen tulisi olla sidottuna myös lento- tai junalippuun, jolloin palveluun sisältyisi automaattisesti matkustajan huolehtiminen lopulliseen kohteeseen tai ainakin muiden liikennepalveluiden ulottuville. Sveitsin mallissa yhteistyötä on tehty jo 1800-luvulta asti onnistuneesti. Nykyisin digitaalisuuden tuomat mahdollisuudet helpottavat kokonaisratkaisun ja ansaintalogiikan rakentamista huomattavasti. Lentoasemien digitalisaatio-strategiat osoittavat, että asiaa tutkitaan nyt laajasti. Tutkimuksien mukaan asiakas käyttää lentoasemien matkaketjusovelluksia puolen vuoden ajan jaksolla, joka antaa paljon mahdollisuuksia sekä tiedon jakamisen mutta myös uusien liiketoimintamallien näkökulmasta. Digitaalisuuden tuomia mahdollisuuksia on pohdittu tarkemmin ko. loppuraportissa. 5. Jatkotoimenpiteet Matka- ja palveluketjujen ratkaisemisessa on yhtä paljon kyse liikenteellisten ongelmien ratkaisuista kuin tiedon järkevästä esittämisestä sekä palveluiden kytkemisestä yhdeksi kokonaisuudeksi. Erillisissä loppuraporteissa on esitetty erilisiä toimenpide-ehdotuksia. Työryhmä ehdottaa ensisijasiksi kärkitoimenpiteiksi: 1. Lentoliikenteen liityntäliikenteen tiedon esittäminen nettisivulla Lapin lentoasemien liityntäliikennettä koskien tulisi perustaa Lappi-tasoinen nettisivu. Nettisivuille tulisi tietoa liityntäliikenteestä, matkojen ostomahdollisuus tai tietoa siitä sekä mahdollisesti tietoa matkailutuotteesta. Lentoasema on luonnollinen hub matkailijalle sekä fyysisesti, mutta myös tiedonsaannin näkökulmasta. 2. Lentoasemilla matkailijaa palvelevan tiedon parempi esille tuominen Matkailija tarvitsee lentoasemalla tietoa, esim. liityntäliikenteestä/autovuokrasta, valuutasta, säästä ja/tai matkakohteesta. Hänellä voi olla myös monenlaisia tarpeita pitkän lentomatkan jälkeen. Lentoasema on käytännöllinen paikka matkailijaa helpottavan tiedon esittämiselle sekä liikenteen järjestäjän että matkailijan näkökulmasta. 3. Matkailupainotteisen matkakeskuksien perustaminen

11 Lentoasema voi palvella matkailijaa tietyn tiedon ja palveluiden tarjoamisessa, mutta se ei voi kuitenkaan olla hub, missä vietetään aikaa ja hankitaan tietoa matkan aikana. Yksi luonnollinen paikka matkailupainotteisin matkakeskuksen perustamisessa olisi Rovaniemi, sillä suuri osa kansainvälisistä yksilömatkailijoista aloittaa Lapin matkansa Rovaniemeltä. Matkailija olettaa, että hän voi Rovaniemeltä käsin helposti nähdä kaikki Lapin keskeiset kohteet ja paikan päällä tietoa on helposti saatavilla. 4. Matkailuinfona palvelevan bussireitin perustaminen lentoaseman ja matkakeskuksen/keskustan välille Liityntäbussissa matkailijan käyttämää aikaa voidaan käyttää myös matkailukohteeseen orientoitumiseen ja tiedon jakamiseen. Ensimmäisessä vaiheessa matkakeskuksen sijasta voidaan myös perustaa pelkkä matkailuinfona toimiva bussi, jonka toimintaa on myös helppo muokata tarpeen mukaan. 5. Lapin oma Hop on hop off bussin brändääminen ja toteuttaminen Hop-on hop-off matkustuspasseissa yhdistyy matkalippu, majoitukset ja aktiviteetit tietyllä reitillä, minkä sisällä matkailija voi tehdä vapaasti valintoja. Hankkeessa benchmarkattiin olemassa olevien mallien toimintatapoja, joita voi suoraan tai erikseen brändäämällä sovittaa Lapin matkailun tarpeisiin. 6. Älyliikenteen ja myyntikanavien digitalisten ratkaisujen yhdistäminen yhdeksi kokonaisuudeksi Linja-autoilla tehtävä runkolinjaliikenne ei ole ainoa tulevaisuuden vaihtoehto. Tulevaisuudessa voidaan olettaa, että matkailija saa yksilöllisen kutsukuljetuksen suoraan kohteeseen. Samalla myös matkatavarat kuljetetaan kätevästi kohteeseen. Matkojen varaaminen ja varausten muuttaminen tulisi olla mahdollista helposti netin välityksellä ja kuljetuksia yhdistettäisiin toimiviksi kokonaisuuksiksi. Tämä on tärkeää erityisesti Lapissa, missä mökkikapasiteetti sijaitsee hajanaisesti, toisaalta ne tarjoavat mielenkiintoisen kohteen yksilömatkailijalle. 7. Lapin kokonaisratkaisun jatkoselvitykset ja toteuttaminen Pitkän tähtäimen ratkaisuna on synnyttää yhteistyöverkosto ja uudenlaisia yhteistyömalleja, joiden avulla matkailijan arkeen vaikuttavat palaset ja toimijat saadaan nivottua helposti käytettäväksi kokonaisuudeksi. Ennen kaikkea kokonaisratkaisu mahdollistaa liityntäliikenteen tehokkaan järjestämisen sekä

12 kuljetusyrittäjän että matkailijan näkökulmasta. Tätä työtä jatketaan mm. Digi Aurora-työryhmän puitteissa.

TARJOUSPYYNTÖ MATKA- JA PALVELUKETJUT LAPPIIN MATKUSTAVALLE AASIALAISELLE HANKKEEN LIIKENNEPALVELUIDEN HANKINNASTA

TARJOUSPYYNTÖ MATKA- JA PALVELUKETJUT LAPPIIN MATKUSTAVALLE AASIALAISELLE HANKKEEN LIIKENNEPALVELUIDEN HANKINNASTA TARJOUSPYYNTÖ MATKA- JA PALVELUKETJUT LAPPIIN MATKUSTAVALLE AASIALAISELLE HANKKEEN LIIKENNEPALVELUIDEN HANKINNASTA Lapin liitto (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 30.5.2014

Lisätiedot

MATKAKETJUT JA SELVITYS LAPIN LENTOASEMIEN SAAVUTETTAVUUSALUEISTA

MATKAKETJUT JA SELVITYS LAPIN LENTOASEMIEN SAAVUTETTAVUUSALUEISTA Lapin liikennefoorumi 11.06.2013 MATKAKETJUT JA SELVITYS LAPIN LENTOASEMIEN SAAVUTETTAVUUSALUEISTA Elisa Aalto Pitkämatkainen joukkoliikenne Suomessa junaliikenteessä matkustajavirrat ovat vahvimmat Helsinki-Hämeenlinna-

Lisätiedot

PALAPELIÄ RAKENTAMAAN: Matka- ja palveluketjut matkailussa k

PALAPELIÄ RAKENTAMAAN: Matka- ja palveluketjut matkailussa k Lentoyhtiöiden tukeminen markkinointiresurssit matkan ideointi myynti matkan suunnittelu PALAPELIÄ RAKENTAMAAN: Matka- ja palveluketjut matkailussa k reittikehitys lentokapasiteetti täyttöaste Hanne Junnilainen

Lisätiedot

Mikä on Digi Aurora?

Mikä on Digi Aurora? Digi Aurora Mikä on Digi Aurora? Suunnitelma Lapin matkailutarjonnan ja liikenteen tehokkaammaksi linkittämiseksi ja digitaalisen myynnin ja markkinoinnin kehittämiseksi Digi Aurora - asiantuntijaryhmä

Lisätiedot

Itä-Suomen liikennestrategia. Itä-Suomen elinkeinoelämän ja asukkaiden tarpeita palveleva uuden sukupolven liikennejärjestelmä

Itä-Suomen liikennestrategia. Itä-Suomen elinkeinoelämän ja asukkaiden tarpeita palveleva uuden sukupolven liikennejärjestelmä Itä-Suomen liikennestrategia Itä-Suomen elinkeinoelämän ja asukkaiden tarpeita palveleva uuden sukupolven liikennejärjestelmä Ihmisten liikkuminen -näkökulma 1 Strategia on kaikkien toimijoiden yhteinen

Lisätiedot

Lentoliikennestrategia Lapin Liikennefoorumi 2013. 11.6.2013 Johtava asiantuntija Lassi Hilska

Lentoliikennestrategia Lapin Liikennefoorumi 2013. 11.6.2013 Johtava asiantuntija Lassi Hilska Lentoliikennestrategia Lapin Liikennefoorumi 2013 11.6.2013 Johtava asiantuntija Lassi Hilska Lentoliikennestrategia miksi? Lentoliikennestrategia on yksi liikennepoliittisen selonteon jatkotoimenpiteistä

Lisätiedot

Miksi HEILI-ohjelma 3.6.2003. Yli-insinööri Seppo Öörni Liikenne- ja viestintäministeriö

Miksi HEILI-ohjelma 3.6.2003. Yli-insinööri Seppo Öörni Liikenne- ja viestintäministeriö Miksi HEILI-ohjelma 3.6.2003 Yli-insinööri Seppo Öörni Liikenne- ja viestintäministeriö 1 HEILI Henkilöliikenteen info-ohjelma Edistää yhteistyötä henkilöliikenteen tiedotuspalveluiden ja joukkoliikenteen

Lisätiedot

ALUEELLISEN KYSELYN TULOKSET- KAJAANI

ALUEELLISEN KYSELYN TULOKSET- KAJAANI ALUEELLISEN KYSELYN TULOKSET- KAJAANI VASTAAJIEN TAUSTATIEDOT 146 vastaajaa (tilanne 5.11.2015) Koko organisaation osalta 67 vastausta Oman matkustuksen osalta 78 vastausta Yritykseni/organisaationi on:

Lisätiedot

Joensuun lentoaseman logistisen käytävän kehittämissuunnitelma

Joensuun lentoaseman logistisen käytävän kehittämissuunnitelma Joensuun lentoaseman logistisen käytävän kehittämissuunnitelma Kuva: Passenger Market Potential Analysis, Scan Of New Air Routes for the Airport of Joensuu, Finland (2013) MKmetric Gesellschaft für Systemplanung

Lisätiedot

Mitä kehittämishankkeilla on tehty tai voi tehdä? Marko Tanttu Etelä-Savon maakuntaliitto

Mitä kehittämishankkeilla on tehty tai voi tehdä? Marko Tanttu Etelä-Savon maakuntaliitto Mitä kehittämishankkeilla on tehty tai voi tehdä? Marko Tanttu Etelä-Savon maakuntaliitto KAMPISTA SAIMALLE Matkailuliikennepalveluiden kehittämis- ja tuotteistamispilotti Etelä-Savossa 2014 Matkailukohteiden

Lisätiedot

Henkilöliikenteen asemapaikkojen ja rata-alueiden kehittämistarpeet ylijohtaja Kari Ruohonen 14.5.2014

Henkilöliikenteen asemapaikkojen ja rata-alueiden kehittämistarpeet ylijohtaja Kari Ruohonen 14.5.2014 Henkilöliikenteen asemapaikkojen ja rata-alueiden kehittämistarpeet ylijohtaja Kari Ruohonen 14.5.2014 Kaupungit kasvaneet ja kehittyneet ratapihojen ympärille Asuminen ja muun maankäyttö sijaitsee ratapihojen

Lisätiedot

Itä- ja Pohjois-Suomen lentoliikenne pää pilvissä jalat maassa

Itä- ja Pohjois-Suomen lentoliikenne pää pilvissä jalat maassa Itä- ja Pohjois-Suomen lentoliikenne pää pilvissä jalat maassa LENTOLIIKENNE MUUTOKSEN PYÖRTEISSÄ Lentoliikenne muuttui rajusti 90 luvulla. Kilpailu vapautui > halpalentoyhtiöt tulivat markkinoille Jakelukanavat

Lisätiedot

Lentoliikenteen merkitys ja kehitysnäkymät Itämeren alueella

Lentoliikenteen merkitys ja kehitysnäkymät Itämeren alueella Helsinki, Itämeri, Eurooppa, Aasia Lentoliikenteen merkitys ja kehitysnäkymät Itämeren alueella Toimitusjohtaja Samuli Haapasalo Helsingin kaupungin kansainvälisen toiminnan kumppanuusseminaari 27.10.2010

Lisätiedot

PYÖRÄILYMATKAILUN TOIMENPIDESUUNNITELMA 2009-2013

PYÖRÄILYMATKAILUN TOIMENPIDESUUNNITELMA 2009-2013 PYÖRÄILYMATKAILUN TOIMENPIDESUUNNITELMA 2009-2013 Työryhmä: Merja Hart, TTE-The Travel Experience Matti Hirvonen, Pyöräilykuntien verkosto ry Pasi Korhonen, Pyöräilykuntien verkosto ry Aleksandra Kitacheva,

Lisätiedot

Digipalapeli saavutettavuus kuntoon

Digipalapeli saavutettavuus kuntoon Digipalapeli saavutettavuus kuntoon Kohteena Lappi - Lapin matkailun fyysisen ja digitaalisen saavutettavuuden kehittäminen Liisa Mäenpää Lapin matkailun digipalapeli 2-vuotinen kehittämishanke Toteuttaja:

Lisätiedot

Joensuun lentoaseman logistisen käytävän kehittämissuunnitelma

Joensuun lentoaseman logistisen käytävän kehittämissuunnitelma Joensuun lentoaseman logistisen käytävän kehittämissuunnitelma 18.2.2014 18.2.2014 Page 1 Sisältö Strategiakaavio Päivitetyt tavoitteet, visio ja toimenpide-esitykset 18.2.2014 Page 2 Strategiakaavio Tavoitteet

Lisätiedot

ALUEELLISEN KYSELYN TULOKSET KEMI-TORNIO

ALUEELLISEN KYSELYN TULOKSET KEMI-TORNIO ALUEELLISEN KYSELYN TULOKSET KEMI-TORNIO VASTAAJIEN TAUSTATIEDOT 149 vastaajaa (tilanne 25.1.2016) Koko organisaation osalta 77 vastausta Oman matkustuksen osalta 72 vastausta Kaikista vastaajista 76,5

Lisätiedot

Selvitys Joensuun lentosaavutettavuudesta

Selvitys Joensuun lentosaavutettavuudesta Selvitys Joensuun lentosaavutettavuudesta 2 JOHDANTO JA YHTEENVETO Korkeatasoinen ja toimiva lentoliikenne on merkittävä osa alueiden kilpailukykyä. Tämän vuoksi Pohjois- Karjalan maakuntaliitto osallistuu

Lisätiedot

Joukkoliikenteen uusi aika

Joukkoliikenteen uusi aika Joukkoliikenteen uusi aika 23.10.2014 Rauni Malinen 23.10.2014 Joukkoliikenteen merkittävin uudistus Suomalaisen joukkoliikenteen järjestämisessä on käynnissä merkittävin muutos vuosikymmeniin, kun markkinat

Lisätiedot

Alustavia havaintoja seudun liikkumisvyöhykkeistä

Alustavia havaintoja seudun liikkumisvyöhykkeistä Seutufoorumi 9.6.2011, Pauli Korkiakoski Alustavia havaintoja seudun liikkumisvyöhykkeistä ja yhdyskuntarakenteesta Kaakon suunta -hanke Mistä vyöhyketarkastelussa on kyse? Suomen ympäristökeskuksen (SYKE)

Lisätiedot

BOTNIA ARC LIIKENNESEMINAARI 19.2.2014. Liikenneväylien merkitys Suomen elinkeinoelämälle

BOTNIA ARC LIIKENNESEMINAARI 19.2.2014. Liikenneväylien merkitys Suomen elinkeinoelämälle BOTNIA ARC LIIKENNESEMINAARI 19.2.2014 Liikenneväylien merkitys Suomen elinkeinoelämälle Ylijohtaja Matti Räinä Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Valtionhallinnon muutokset koskien

Lisätiedot

Rautateiden henkilöliikennepaikat esteettömiksi Pysäkkien palvelutasoa kehitetään

Rautateiden henkilöliikennepaikat esteettömiksi Pysäkkien palvelutasoa kehitetään Rautateiden henkilöliikennepaikat esteettömiksi Pysäkkien palvelutasoa kehitetään Arja Aalto 3.6.2015 Liikennevirasto vastaa Suomen teistä, rautateistä ja vesiväylistä sekä liikennejärjestelmän kokonaisvaltaisesta

Lisätiedot

Julkinen VR & Liikennekaari

Julkinen VR & Liikennekaari Julkinen VR & Liikennekaari Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta 18.11.2016 Maisa Romanainen, Otto Lehtipuu Myynti keskittyy digitalisiin itsepalvelukanaviin Myyntikanavien osuuksien kehitys 60,1

Lisätiedot

Matkustajan kokemuksia junaliikenteessä

Matkustajan kokemuksia junaliikenteessä Matkustajan kokemuksia junaliikenteessä Antero Alku, Alkutieto Oy ProRautatie 15.3.2012 Junan merkitys kuluttajalle Juna on yksi tapa matkustaa o Juna tai: auto, bussi, lentokone Junalla on sille ominaisia

Lisätiedot

Ajankohtaista markkinoilta

Ajankohtaista markkinoilta Ajankohtaista markkinoilta Markkinointiedustaja Jukka-Paco Halonen 1.5.2013 31.10.2013 11.11.2013 Sisältö Mitkä seikat ovat vaikuttaneet kuluneen kauden tuloksiin, erityisesti Suomen kannalta? Mitkä ovat

Lisätiedot

Matkailu- ja ravitsemisalan (MARATA) erikoistumiskoulutus HUOMISEN MATKAILUKOHDE 30 op

Matkailu- ja ravitsemisalan (MARATA) erikoistumiskoulutus HUOMISEN MATKAILUKOHDE 30 op 0 Matkailu- ja ravitsemisalan (MARATA) erikoistumiskoulutus HUOMISEN MATKAILUKOHDE 30 op LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU Ammattikorkeakoulujen erikoistumiskoulutus 1 Erikoistumiskoulutus on uusi koulutusmuoto

Lisätiedot

Open Data Tampere Region Kickoff 20.2.2013 Avoimen datan käyttömahdollisuudet liikenteessä

Open Data Tampere Region Kickoff 20.2.2013 Avoimen datan käyttömahdollisuudet liikenteessä Open Data Tampere Region Kickoff 20.2.2013 Avoimen n käyttömahdollisuudet liikenteessä Liikenneinsinööri Mika Kulmala Tampereen kaupunki Tarvitaan uusia innovatiivisia ratkaisuja liikkumiseen ja liikenteeseen

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin lausunto Itä-Lapin alueella päättyvistä ostoliikenteistä vuonna 2016

Kemijärven kaupungin lausunto Itä-Lapin alueella päättyvistä ostoliikenteistä vuonna 2016 Lapin ELY-keskus Viite:.Lapely/265/2016 Kemijärven kaupungin lausunto Itä-Lapin alueella päättyvistä ostoliikenteistä vuonna 2016 Kemijärven kaupunginhallitus korostaa sitä, että valtionrahoitusta ei saa

Lisätiedot

Joukkoliikennevisio 2022 ja yhteiset kehittämisalueet

Joukkoliikennevisio 2022 ja yhteiset kehittämisalueet Joukkoliikennevisio 2022 ja yhteiset kehittämisalueet 2013 Lähtökohdat ja tavoitteet Liikennevirasto yhdessä muiden toimijoiden kanssa kehittää joukkoliikenteen kokonaispalveluja ja niistä viestintää Tehtävänä

Lisätiedot

Liikkumisen palveluiden valtakunnallinen palvelutaso

Liikkumisen palveluiden valtakunnallinen palvelutaso Liikkumisen palveluiden valtakunnallinen palvelutaso Marja Rosenberg 14.12.2015 Asiakkaan matkan kokonaisuus Tyytyväisyys ja palvelutason seuranta Liikkumis tarve Asiakkaan tarvitsemat tiedot matkustusmuodon

Lisätiedot

TOIMENPIDEOHJELMA 2014 2016 PÄHKINÄN KUORESSA

TOIMENPIDEOHJELMA 2014 2016 PÄHKINÄN KUORESSA TOIMENPIDEOHJELMA 2014 2016 PÄHKINÄN KUORESSA Tässä toimenpideohjelmassa paikallisella matkailulla tarkoitetaan Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan alueiden matkailua. Alueellinen matkailu tarkoittaa Etelä-Savon

Lisätiedot

Uusi liikennepolitiikka

Uusi liikennepolitiikka Uusi liikennepolitiikka Ylijohtaja Anne Herneoja 28.11.2012 Liikenteen VISIO 2030+ Kilpailukykyä ja hyvinvointia vastuullisella liikenteellä Valtioneuvoston liikennepoliittinen selonteko eduskunnalle n

Lisätiedot

Tehokkaan sujuva ja saavutettava Pirkanmaa. Professori Jorma Mäntynen

Tehokkaan sujuva ja saavutettava Pirkanmaa. Professori Jorma Mäntynen Tehokkaan sujuva ja saavutettava Pirkanmaa Professori Jorma Mäntynen Pysyvät ja muuttuvat tekijät Maantiede Ylivoimainen sijainti sisämaan keskuksena Helsinki-Tampere vyöhykkeellä Parin kolmen tunnin etäisyydellä

Lisätiedot

Vastuullisuus & markkinointiviestintä. Katariina Imporanta / House of Lapland 2018

Vastuullisuus & markkinointiviestintä. Katariina Imporanta / House of Lapland 2018 Vastuullisuus & markkinointiviestintä Katariina Imporanta / House of Lapland 2018 House of Lapland 8.10.2018 Lapin yhteinen markkinointi- ja viestintätalo. Tehtävämme on varmistaa, että Lappi näkyy, kuuluu

Lisätiedot

Lentoliikennestrategia ja matkailu? Rovaniemi 10.12.2014 Lassi Hilska, johtava asiantuntija

Lentoliikennestrategia ja matkailu? Rovaniemi 10.12.2014 Lassi Hilska, johtava asiantuntija Lentoliikennestrategia ja matkailu? Rovaniemi 10.12.2014 Lassi Hilska, johtava asiantuntija Visio Seurantaryhmä: Lentoliikenne tukee Suomen talouden kasvu- ja kehitysmahdollisuuksia sekä maamme kilpailukykyä.

Lisätiedot

Marja-radan liikennepalvelukonsepti

Marja-radan liikennepalvelukonsepti Marja-radan liikennepalvelukonsepti Marja-radan liikennepalvelukonsepti on YTV:n, Vantaan kaupungin, Liikenne- ja viestintäministeriön ja Ratahallintokeskuksen yhteinen projekti. Konsulttina työssä toimivat

Lisätiedot

LINJA-AUTOLIITTO.

LINJA-AUTOLIITTO. LINJA-AUTOLIITTO www.linja-autoliitto.fi Bussi palvelee Bussi on Suomen tärkein joukkoliikenneväline. Julkisen liikenteen matkustajista lähes 60 % on bussimatkustajia. Bussit tulevat sinnekin, missä muita

Lisätiedot

Joukkoliikenteen järjestäminen; rahoituksen riittävyys kehittämistarpeet ja -mahdollisuudet. Jenni Eskola, Liikennevirasto

Joukkoliikenteen järjestäminen; rahoituksen riittävyys kehittämistarpeet ja -mahdollisuudet. Jenni Eskola, Liikennevirasto Joukkoliikenteen järjestäminen; rahoituksen riittävyys kehittämistarpeet ja -mahdollisuudet Jenni Eskola, Liikennevirasto Joukkoliikenneuudistuksen vaikutukset Uudistuksen vaikutuksia Markkinaehtoinen

Lisätiedot

Matkailu ja lentoliikenne. Aviation day 20.10.2015 Wille Markkanen

Matkailu ja lentoliikenne. Aviation day 20.10.2015 Wille Markkanen Matkailu ja lentoliikenne Aviation day 20.10.2015 Wille Markkanen AIHEET - rajausta - Kuopio-Tahko alueen tilanne - ajatuksia, vastausten alkuja RAJAUSTA Matkailu, kuten myös lentomatkailu, jakaantuu karkeasti

Lisätiedot

Liikenteen muutosten hyödyntäminen maaseutumatkailussa

Liikenteen muutosten hyödyntäminen maaseutumatkailussa Liikenteen muutosten hyödyntäminen maaseutumatkailussa Heli Siirilä Vaasan yliopisto Levón-instituutti Valtakunnallinen tiedotushanke kuljetusten ja liikkumisen muutoksesta maaseudun näkökulmasta (1/2018-2/2020)

Lisätiedot

Loviisan joukkoliikenne tehdään yhdessä! Työpajan Yhteenveto

Loviisan joukkoliikenne tehdään yhdessä! Työpajan Yhteenveto Loviisan joukkoliikenne tehdään yhdessä! Työpajan Yhteenveto 7.6.2018 Loviisan joukkoliikenne tehdään yhdessä! Työpajan tausta Työpajan tavoitteena oli löytää ideoita Loviisan joukkoliikenteen parantamiseksi.

Lisätiedot

Click to edit Master title. Miten matkailua kehitetään uudessa maakunnassa? Kyselyn tulokset

Click to edit Master title. Miten matkailua kehitetään uudessa maakunnassa? Kyselyn tulokset 6/16/2017 Click to edit Master title Miten matkailua kehitetään uudessa maakunnassa? Kyselyn tulokset 1.6.2017 KYSYMYS 1: Edustamani taho? Vastauksia kaikkiaan 46, joista yrittäjiä 20 Huomattavan paljon

Lisätiedot

Ajankohtaista markkinoilta

Ajankohtaista markkinoilta Ajankohtaista markkinoilta Markkinointiedustaja Jyrki Oksanen 1.5.2013 31.10.2013 30.1.2014 Sisältö/ Saksa ja Sveitsi 2/2013 Mitkä seikat ovat vaikuttaneet kuluneen kauden tuloksiin, erityisesti Suomen

Lisätiedot

Asia Euroopan lentoasemien kapasiteettia, tehokkuutta ja turvallisuutta koskeva toimintasuunnitelma komission tiedonanto

Asia Euroopan lentoasemien kapasiteettia, tehokkuutta ja turvallisuutta koskeva toimintasuunnitelma komission tiedonanto Liikenne- ja viestintäministeriö E-KIRJELMÄ LVM2007-00260 LPY Siren Topi 24.06.2007 Eduskunta Suuri valiokunta Viite Asia Euroopan lentoasemien kapasiteettia, tehokkuutta ja turvallisuutta koskeva toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Rural Transport Solutions Maaseudun liikenneratkaisut

Rural Transport Solutions Maaseudun liikenneratkaisut Rural Transport Solutions Maaseudun liikenneratkaisut Liikenteen energiankäytön säästömahdollisuudet matkailualalla Jaakko Rintamäki Esityksen rakenne 1. RTS-hankkeen esittely ja käynnistyvät pilotit 2.

Lisätiedot

Liikenneinfrastruktuuri 2040 ja järjestöjen yhteishanke

Liikenneinfrastruktuuri 2040 ja järjestöjen yhteishanke Liikenneinfrastruktuuri 2040 ja 2030 - järjestöjen yhteishanke Hankekokonaisuuden tarkoitus Tarkastella liikenneverkon kehittämistarpeita erityisesti talouden, elinkeinoelämän ja yhdyskuntarakenteen näkökulmista.

Lisätiedot

Liikkumisen palveluiden tavoitteellinen palvelutaso Anna Saarlo

Liikkumisen palveluiden tavoitteellinen palvelutaso Anna Saarlo Liikkumisen palveluiden tavoitteellinen palvelutaso 25.1.2017 Anna Saarlo Raportti: http://www2.liikennevira sto.fi/julkaisut/pdf8/lts_ 2016-34_liikkumisen_palvelui den_web.pdf 2 Sisältö 1. Palvelurakenne

Lisätiedot

Digipalapeli saavutettavuus kuntoon. Liisa Mäenpää

Digipalapeli saavutettavuus kuntoon. Liisa Mäenpää Digipalapeli saavutettavuus kuntoon Liisa Mäenpää Finnish Lapland Tourist Board ry Finnish Lapland Tourist Board ry, Lapin Matkailuelinkeinon Liitto (LME) on perustettu syksyllä 2010. Sen tarkoituksena

Lisätiedot

Kaupunkikehitysryhmä Keskustahanke

Kaupunkikehitysryhmä Keskustahanke TAMPEREEN ASEMANSEUDUN HANKEKOKONAISUUS Tampereen ja keskustan kehittämisohjelma Tullin alueen visiotyö Tampereen kaupunkiseudun MAL-aiesopimus ja Asemakeskushanke Tampereen Asemakeskuksen suunnittelukilpailu

Lisätiedot

Lapin matkailu kasvaa Sakkaako saavutettavuus? Satu Luiro Matkailuasiantuntija Lapin liitto

Lapin matkailu kasvaa Sakkaako saavutettavuus? Satu Luiro Matkailuasiantuntija Lapin liitto 1 Lapin matkailu kasvaa Sakkaako saavutettavuus? Satu Luiro Matkailuasiantuntija Lapin liitto Esityksen sisältö Matkailun merkitys Lapin matkailun kehitys ja tavoitteet Lentoliikenteen merkitys matkailulle

Lisätiedot

Asiakirjayhdistelmä 2015

Asiakirjayhdistelmä 2015 63. Joukkoliikenteen palvelujen osto ja kehittäminen (siirtomääräraha 3 v) Talousarvioesitys HE 131/2014 vp (15.9.2014) Momentille myönnetään 98 899 000 euroa. Määrärahaa saa käyttää: 1) liikenteenharjoittajille

Lisätiedot

Tampereen seudun liikennejärjestelmäsuunnitelma

Tampereen seudun liikennejärjestelmäsuunnitelma Tampereen seudun liikennejärjestelmäsuunnitelma 1 R 100 R101 R303 R301 R 303 R1 00 R305 R304 R304 R302 R302 R 101 R301 R 305 Rakennesuunnitelma ja liikenne Liikennejärjestelmän kuvaus (palvelutaso) Maankäytön

Lisätiedot

SELVITYS MATKAILUA PALVELEVAN LIITYNTÄLIIKENTEEN ONGELMAKOHDISTA LAPISSA

SELVITYS MATKAILUA PALVELEVAN LIITYNTÄLIIKENTEEN ONGELMAKOHDISTA LAPISSA SELVITYS MATKAILUA PALVELEVAN LIITYNTÄLIIKENTEEN ONGELMAKOHDISTA LAPISSA 1. Toimeksianto Liikennejärjestelmän kehittämisessä kokonaisuuden hallinta ja eri liikennemuotojen yhteensovittaminen on entistä

Lisätiedot

Strategia Päivitetty

Strategia Päivitetty Strategia 2020 Päivitetty 25.8.16 Visio Matkailun identiteettimme rakentuu luontaisista elementeistä, joita alueesta viestitään muutenkin Luonto, Aurinko, Onnellisuus, Energia, Kansainvälisyys Visio muodostuu

Lisätiedot

Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan

Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan www.youtube.com/watch?v=ezb_svrt-30&feature=plcp No ordinary Destination Lapin matkailuparlamentti 3.10.2012 Hanna-Mari Pyry Talvensaari 3 Lapland The

Lisätiedot

Matkailun strateginen kehittäminen Lapissa

Matkailun strateginen kehittäminen Lapissa Matkailun strateginen kehittäminen Lapissa Maakuntajohtaja Esko Lotvonen Lapin liitto Keski-Suomen matkailuparlamentti 12.11.2008 Matkailun strategiatyön merkitys Matkailustrategia ohjaa maakunnan matkailun

Lisätiedot

Liikennepoliittinen selonteko ja esteettömyys

Liikennepoliittinen selonteko ja esteettömyys Liikennepoliittinen selonteko ja esteettömyys Ylijohtaja Anne Herneoja 21.3.2013 Liikenteen VISIO 2030+ Kilpailukykyä ja hyvinvointia vastuullisella liikenteellä Valtioneuvoston liikennepoliittinen selonteko

Lisätiedot

S A A V U T E T J A V A E U U S T A V I K L U S T E R I 1 8 0 5 M A T K A I L U. Liikenneasiantuntija Hanne Junnilainen Lapin liitto

S A A V U T E T J A V A E U U S T A V I K L U S T E R I 1 8 0 5 M A T K A I L U. Liikenneasiantuntija Hanne Junnilainen Lapin liitto S A A V U T E T J A V A E T A V U U S 1 8 0 5 M A T K A I L U R O V N I E M I K L U S T E R I Liikenneasiantuntija Hanne Junnilainen Lapin liitto UNWTO Airbus 60 000 000 60 000 000 50 000 000 50 000 000

Lisätiedot

Polkuja kestävän liikkumisen palveluihin Tampereen kestävät työasiamatkat. Tarpeet jaetuille takseille työasiamatkoilla

Polkuja kestävän liikkumisen palveluihin Tampereen kestävät työasiamatkat. Tarpeet jaetuille takseille työasiamatkoilla Polkuja kestävän liikkumisen palveluihin Tampereen kestävät työasiamatkat Tarpeet jaetuille takseille työasiamatkoilla Taustaa Tavoitteena oli selvittää tamperelaisten yritysten tarpeita työpäivän aikaiseen

Lisätiedot

Lentoasemien joukkoliikenneyhteydet NYKYTILAN ANALYYSI

Lentoasemien joukkoliikenneyhteydet NYKYTILAN ANALYYSI 2013 Lentoasemien joukkoliikenneyhteydet NYKYTILAN ANALYYSI Lentoasemien joukkoliikenneyhteydet Nykytilan analyysi Liikennevirasto Helsinki 2013 Kannen kuva: Liikenneviraston kuva-arkisto Verkkojulkaisu

Lisätiedot

Joukkoliikenteen markkinoiden toiminnan parantamisen kolme tärkeintä kohtaa suurilla kaupunkiseuduilla

Joukkoliikenteen markkinoiden toiminnan parantamisen kolme tärkeintä kohtaa suurilla kaupunkiseuduilla Joukkoliikenteen markkinoiden toiminnan parantamisen kolme tärkeintä kohtaa suurilla kaupunkiseuduilla Case pääkaupunkiseutu PLL ry:n vuosikokous 22.3.2012 Markku Tinnilä ja Jukka Kallio Perusteesi Joukkoliikenteen

Lisätiedot

Miten me kuljemme töihin? Keski-Suomen ELY-keskuksen työmatkaliikenteen henkilöstökyselyn tulokset

Miten me kuljemme töihin? Keski-Suomen ELY-keskuksen työmatkaliikenteen henkilöstökyselyn tulokset Miten me kuljemme töihin? Keski-Suomen ELY-keskuksen työmatkaliikenteen henkilöstökyselyn tulokset Ville Voltti 26.11.2014 Tutkimuksen perustiedot 174 vastausta, 706 työmatkaa Vastausaktiivisuus 68 % Tulokset

Lisätiedot

Viitostie. Matkailualueiden ja yritysten yhteismarkkinointikanavaksi. Kari Turunen 1 27.5.2014

Viitostie. Matkailualueiden ja yritysten yhteismarkkinointikanavaksi. Kari Turunen 1 27.5.2014 Viitostie Matkailualueiden ja yritysten yhteismarkkinointikanavaksi 1 VIITOSTIE Kehittyvin ja monipuolisin elämysreitti niin kotimaisille kuin ulkomailta saapuville automatkailijoille Suomessa 2 Viitostie

Lisätiedot

Työmatkaliikkumissuunnitelma kestävä liikkuminen osaksi yrityksen arkea

Työmatkaliikkumissuunnitelma kestävä liikkuminen osaksi yrityksen arkea Työmatkaliikkumissuunnitelma kestävä liikkuminen osaksi yrityksen arkea HSL:n ja Motivan työnantajaseminaari 14.3.2013 Päivi Huhtala Tuko Logistics Osuuskunta Valikoima-, hankinta- ja logistiikkapalveluyhtiö,

Lisätiedot

Saavutettavuus kilpailukykyä ja kotimaan toimivuutta. Johtaja, professori Jorma Mäntynen WSP Finland Oy

Saavutettavuus kilpailukykyä ja kotimaan toimivuutta. Johtaja, professori Jorma Mäntynen WSP Finland Oy Saavutettavuus kilpailukykyä ja kotimaan toimivuutta Johtaja, professori Jorma Mäntynen WSP Finland Oy Liikenne on johdettua kysyntää Kauppa Liikenne Teollisuus A Tie, rautatie, vesi, lento, tieto palvelu,

Lisätiedot

ASUKASKYSELY KYMENLAAKSON JOUKKOLIIKENTEEN PALVELUTASOMÄÄRITYS LIIDEA OY

ASUKASKYSELY KYMENLAAKSON JOUKKOLIIKENTEEN PALVELUTASOMÄÄRITYS LIIDEA OY ASUKASKYSELY KYMENLAAKSON JOUKKOLIIKENTEEN PALVELUTASOMÄÄRITYS LIIDEA OY Vastaajien määrät Vastaajia yhteensä 183 Naisia 77 %, Miehiä 23 % Ikäjakauma painottuu työikäisiin 81 % käy töissä kodin ulkopuolella

Lisätiedot

Kaikki vapaa-ajanyöpymiset* (tuhansia öitä)

Kaikki vapaa-ajanyöpymiset* (tuhansia öitä) 1 MATKAILUN EDISTÄMISKESKUS KESÄMATKAILUSTRATEGIA 2004-2006 1. Lähtökohtia Pohjana kesämatkailustrategialle on vuosille 2004 2007 laadittu MEKin toimintastrategia, jossa MEKin päätuoteryhmät määritellään.

Lisätiedot

HSL Työsuhdematkaliput Asiakas- ja potentiaalitutkimus Kesäkuu - elokuu 2011

HSL Työsuhdematkaliput Asiakas- ja potentiaalitutkimus Kesäkuu - elokuu 2011 HSL Työsuhdematkaliput Asiakas- ja potentiaalitutkimus Kesäkuu - elokuu 20 SFS-ISO 20252:2008 sertifioitu HSL Työsuhdematkaliput Asiakas- ja potentiaalitutkimus kesä-elokuussa 20 Tutkimuksen tarkoituksena

Lisätiedot

Polkuja kestävän liikkumisen palveluihin

Polkuja kestävän liikkumisen palveluihin Polkuja kestävän liikkumisen palveluihin Kuinka kestävän liikkumisen palveluiden edellytyksiä parannetaan? Kuvaukset erilaisista toimintamalleista, konsepteista ja/tai kehityspoluista, joilla saadaan kuntatasolla

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ MATKA- JA PALVELUKETJUT LAPPIIN MATKUSTAVALLE AASIALAISELLE HANKKEEN PALVELUMUOTOILUPALVELUIDEN HANKINNASTA

TARJOUSPYYNTÖ MATKA- JA PALVELUKETJUT LAPPIIN MATKUSTAVALLE AASIALAISELLE HANKKEEN PALVELUMUOTOILUPALVELUIDEN HANKINNASTA TARJOUSPYYNTÖ MATKA- JA PALVELUKETJUT LAPPIIN MATKUSTAVALLE AASIALAISELLE HANKKEEN PALVELUMUOTOILUPALVELUIDEN HANKINNASTA Lapin liitto (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 19.5.2014

Lisätiedot

Liikkuminen ja jakamistalous. Sonja Heikkilä Hankejohtaja, Liikkumisen palvelut OP Ryhmä, Uudet liiketoiminnat

Liikkuminen ja jakamistalous. Sonja Heikkilä Hankejohtaja, Liikkumisen palvelut OP Ryhmä, Uudet liiketoiminnat Liikkuminen ja jakamistalous Sonja Heikkilä Hankejohtaja, Liikkumisen palvelut OP Ryhmä, Uudet liiketoiminnat Liikenteessä on paljon parannettavaa Omistusauto on suuri investointi ja sen arvo laskee Yksityisautot

Lisätiedot

Työmatkaliikkumissuunnitelma kestävä liikkuminen osaksi yrityksen arkea

Työmatkaliikkumissuunnitelma kestävä liikkuminen osaksi yrityksen arkea Työmatkaliikkumissuunnitelma kestävä liikkuminen osaksi yrityksen arkea HSL:n ja Motivan työnantajaseminaari 14.3.2013 Päivi Huhtala Tuko Logistics Osuuskunta Päivittäistavarakaupan valikoima-, hankinta-

Lisätiedot

Katse tulevaisuuteen. VR:n kaukoliikenteen suuntaviivoja 2015-2019. Maisa Romanainen, VR, 16.12.2015

Katse tulevaisuuteen. VR:n kaukoliikenteen suuntaviivoja 2015-2019. Maisa Romanainen, VR, 16.12.2015 Katse tulevaisuuteen VR:n kaukoliikenteen suuntaviivoja 2015-2019 Maisa Romanainen, VR, 16.12.2015 Katsaus tulevaisuuteemme VR:n tavoite on, että junamatkustaminen on kaukoliikenteen halutuin matkustusmuoto.

Lisätiedot

Liikennekaari lausunnoille. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner 18.4.2016

Liikennekaari lausunnoille. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner 18.4.2016 Liikennekaari lausunnoille Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner 18.4.2016 Liikennekaari - vaikutukset Markkinoiden ja eri kulkumuotojen yksityiskohtaisesta sääntelystä siirrytään palvelujen laadun

Lisätiedot

Liikkumisen tuki. Vammaispalvelujen neuvottelupäivät 18.-19.2.2016 Riitta Hakoma

Liikkumisen tuki. Vammaispalvelujen neuvottelupäivät 18.-19.2.2016 Riitta Hakoma Liikkumisen tuki Vammaispalvelujen neuvottelupäivät 18.-19.2.2016 Liikkumisen tuki pilotti, miksi? Asiakkaiden tarve joustavampaan ja yksilöllisempään liikkumisen tukeen Liikkumisen tuen /kuljetuspalveluiden

Lisätiedot

Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan

Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan Lapland The North of Finland Matkailun imagomarkkinointi 8.5.2014 Eteläisen Suomen matkailuyhteistyöpaja II Hanna-Mari Pyry Talvensaari 2 Agenda Lapland

Lisätiedot

FLYBE FINLAND Lapin liikennefoorumi 2013, Rovaniemi. 11.6.2013 / Mikko Sundström

FLYBE FINLAND Lapin liikennefoorumi 2013, Rovaniemi. 11.6.2013 / Mikko Sundström FLYBE FINLAND Lapin liikennefoorumi 2013, Rovaniemi 11.6.2013 / Mikko Sundström 1 Yhtiön tausta pääpiirteissään 60%:40% yhteisyritys Flybe ja Finnair, Finncommin osto 18.8.2011 Flyben brandi korvasi täysin

Lisätiedot

DigiAurorapalapeli saavutettavuus kuntoon

DigiAurorapalapeli saavutettavuus kuntoon DigiAurorapalapeli saavutettavuus kuntoon Kohteena Lappi - Lapin matkailun fyysisen ja digitaalisen saavutettavuuden kehittäminen Liisa Mäenpää Lapin matkailuparlamentti 6.10.2016 Finnish Lapland Tourist

Lisätiedot

Uuteen Saloon sopiva taloudellinen ja kevyt liikenne- ja kuljetusjärjestelmä

Uuteen Saloon sopiva taloudellinen ja kevyt liikenne- ja kuljetusjärjestelmä Uuteen Saloon sopiva taloudellinen ja kevyt liikenne- ja kuljetusjärjestelmä Kaupunginarkkitehti Jarmo Heimo Uuden Salon taajamarakenne Kaupunginarkkitehti Jarmo Heimo Mittakaavaa 2200 km2 54 000 asukasta

Lisätiedot

Maaseutumatkailun suhdanteet ja kehittäminen. Kysely yrittäjille kesäkuu 2018

Maaseutumatkailun suhdanteet ja kehittäminen. Kysely yrittäjille kesäkuu 2018 Maaseutumatkailun suhdanteet ja kehittäminen Kysely yrittäjille kesäkuu 2018 Matkailijamäärät tammi-huhtikuussa 2018 verrattuna tammihuhtikuuhun 2017 maaseutumatkailuyrityksissä Arvio tulevasta kysynnästä

Lisätiedot

Innovatiivisen liikennejärjestelmän. tiekartta. Satu Innamaa, Elina Aittoniemi, Hanna Askola ja Risto Kulmala INTRANS-ohjelma, VTT

Innovatiivisen liikennejärjestelmän. tiekartta. Satu Innamaa, Elina Aittoniemi, Hanna Askola ja Risto Kulmala INTRANS-ohjelma, VTT Innovatiivisen liikennejärjestelmän operoinnin tiekartta Satu Innamaa, Elina Aittoniemi, Hanna Askola ja Risto Kulmala INTRANS-ohjelma, VTT 2 Tausta INTRANS-ohjelmalla tuetaan alan yhteisiä ponnisteluja

Lisätiedot

Uusien liikennepalveluiden haasteet ja ratkaisut Itä Suomessa. Itä Suomen lj päivät Petri Launonen

Uusien liikennepalveluiden haasteet ja ratkaisut Itä Suomessa. Itä Suomen lj päivät Petri Launonen Uusien liikennepalveluiden haasteet ja ratkaisut Itä Suomessa Itä Suomen lj päivät 02.11.2017 Petri Launonen Haasteet uudet liikennepalvelut ja henkilökuljetukset, koska erityisesti Itä Suomessa näitä

Lisätiedot

Matkailun alueelliset tietovarannot

Matkailun alueelliset tietovarannot Matkailun alueelliset tietovarannot MIKÄ MATKAILUN ALUEELLISET TIETOVARANNOT? VALTAKUNNALLINEN SÄHKÖINEN MATKAILUN TIEDONHALLINTAJÄRJESTELMÄ Sähköinen järjestelmä, jolla voidaan kerätä tietoa alueiden

Lisätiedot

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT TAMMIKUU 2016

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT TAMMIKUU 2016 HELSINGIN MATKAILUTILASTOT TAMMIKUU 2016 Yöpymiset lisääntyivät 8,1 prosenttia Tammikuussa 2016 Helsingissä yövyttiin 244 000 yötä, joista suomalaiset yöpyivät 116 000 yötä ja ulkomaalaiset 128 000 yötä

Lisätiedot

Merellisen saariston liikennepalveluja kehittävä kokeilu

Merellisen saariston liikennepalveluja kehittävä kokeilu Merellisen saariston liikennepalveluja kehittävä kokeilu Saaristoasiain neuvottelukunta 09.11.2016 Eeva Linkama Yhteysalusliikenne Saaristomerellä ja Suomenlahdella 2 Merellisen saariston nykyisen liikennepalvelukonseptin

Lisätiedot

Sähköiset ajoneuvot kehäradan syöttö- ja asiointiliikenteessä Käyttäjälähtöinen tutkimusosio

Sähköiset ajoneuvot kehäradan syöttö- ja asiointiliikenteessä Käyttäjälähtöinen tutkimusosio Sähköiset ajoneuvot kehäradan syöttö- ja asiointiliikenteessä Käyttäjälähtöinen tutkimusosio Sanna Ahonen Sirkku Wallin A Yhdyskuntasuunnittelun tutkimus- ja koulutuskeskus (YTK) Aalto-yliopisto SYÖKSY-hankkeen

Lisätiedot

LME:n kuulumisia Yhteistyöllä uutta toimintaa ja tulosta

LME:n kuulumisia Yhteistyöllä uutta toimintaa ja tulosta LME:n kuulumisia Yhteistyöllä uutta toimintaa ja tulosta Liisa Mäenpää Finnish Lapland Tourist Board ry Finnish Lapland Tourist Board ry, Lapin Matkailuelinkeinon Liitto (LME) on perustettu syksyllä 2010.

Lisätiedot

Päivittämistarpeen taustalla

Päivittämistarpeen taustalla Päivittämistarpeen taustalla Strategisten painopisteiden hahmottaminen Laajan toimenpidejoukon jäsentäminen ja selkeämpien kehittämiskokonaisuuksien muodostaminen niiden sisällä erilaisia ja eri toteuttamis-

Lisätiedot

Ajankohtaista markkinoilta

Ajankohtaista markkinoilta Ajankohtaista markkinoilta Senior Tourism Consultant Sanna Tuononen 1.10.2012 30.5.2013 10.6.2013 Puolivuotisraportti / Ranska SISÄLTÖ Mitkä seikat ovat vaikuttaneet kuluneen kauden tuloksiin, erityisesti

Lisätiedot

LIIKKUMISEN OHJAUKSEN OHJELMA LOHJELMA TULOSKORTTI

LIIKKUMISEN OHJAUKSEN OHJELMA LOHJELMA TULOSKORTTI Hanke: Karjaan matkakeskus ja Tammisaaren liikennekeskus Tausta ja tavoitteet Raaseporissa suunnitellaan Karjaalle matkakeskusta ja Tammisaareen liikennekeskusta, jotka sijoittuisivat nykyisten juna-asemien

Lisätiedot

Joukkoliikenteen perustietojärjestelmän toteuttaminen. Joukkoliikennehallinnon organisointi ja henkilöresurssien järjestäminen

Joukkoliikenteen perustietojärjestelmän toteuttaminen. Joukkoliikennehallinnon organisointi ja henkilöresurssien järjestäminen Henkilöliikenteen kehitystoimenpiteet Kouvolassa 2009-2013 Kaupunginhallituksen joulukuussa 2009 hyväksymään joukkoliikenteen kehittämisohjelmaan kirjattiin henkilöliikenteen kehitystoimenpiteitä. Toimenpiteet

Lisätiedot

VAINIKKALAN TIESUUNNAN HENKILÖKULJETUKSET

VAINIKKALAN TIESUUNNAN HENKILÖKULJETUKSET LUONNOS 15.4.2015 VAINIKKALAN TIESUUNNAN HENKILÖKULJETUKSET RAPORTTI 15.4.2015 VAINIKKALAN TIESUUNNAN HENKILÖKULJETUKSET Tarkastus [xx] Päivämäärä 15/04/2015 Laatija Tarkastaja Hyväksyjä Kuvaus Pekka Vähätörmä

Lisätiedot

Ajankohtaista markkinoilta

Ajankohtaista markkinoilta Ajankohtaista markkinoilta Markkinointiedustaja Jukka-Paco Halonen 1.10.2012 30.5.2013 10.6.2013 Puolivuotisraportti / ESPANJA SISÄLTÖ Mitkä seikat ovat vaikuttaneet kuluneen kauden tuloksiin, erityisesti

Lisätiedot

HARAVA kyselyn tulokset. Pyöräilystä ja kävelystä potkua Mikkelin kulmille!

HARAVA kyselyn tulokset. Pyöräilystä ja kävelystä potkua Mikkelin kulmille! HARAVA kyselyn tulokset Pyöräilystä ja kävelystä potkua Mikkelin kulmille! Vastaajat Vastaajat Yhteensä 252 vastausta Vastaajista 68 % naisia, 32 % miehiä Suurin osa vastaajista oli 18 64 vuotiaita, työikäisiä

Lisätiedot

Keski-Suomessa on ollut jo pitkään runsasta ja korkeatasoista kulttuuritarjontaa Maakunnan matkailukeskuksissa on tehty merkittäviä investointeja

Keski-Suomessa on ollut jo pitkään runsasta ja korkeatasoista kulttuuritarjontaa Maakunnan matkailukeskuksissa on tehty merkittäviä investointeja Keski-Suomessa on ollut jo pitkään runsasta ja korkeatasoista kulttuuritarjontaa Maakunnan matkailukeskuksissa on tehty merkittäviä investointeja Kulttuuritarjonnan tuotteistaminen on ollut vaihtelevaa

Lisätiedot

Lentoasemaverkoston kehittäminen. Toimitusjohtaja Kari Savolainen Lapin liikennefoorumi 2013 11.6.2013

Lentoasemaverkoston kehittäminen. Toimitusjohtaja Kari Savolainen Lapin liikennefoorumi 2013 11.6.2013 Lentoasemaverkoston kehittäminen Toimitusjohtaja Kari Savolainen Lapin liikennefoorumi 2013 11.6.2013 Finavia lyhyesti Finavia on palveluyritys, joka mahdollistaa sujuvan ja turvallisen lentoliikenteen

Lisätiedot

2.5.2013 292/00.04.00.02/2013. Jakelu: Liikenneministeri Merja Kyllönen Kansallisen lentoliikennestrategian seurantaryhmä ja projektiryhmä

2.5.2013 292/00.04.00.02/2013. Jakelu: Liikenneministeri Merja Kyllönen Kansallisen lentoliikennestrategian seurantaryhmä ja projektiryhmä LAPIN LIITTO KANNANOTTO 2.5.2013 292/00.04.00.02/2013 Jakelu: Liikenneministeri Merja Kyllönen Kansallisen lentoliikennestrategian seurantaryhmä ja projektiryhmä LAPLAND AIRPORTS LENTOASEMAT TUKEVAT KOKO

Lisätiedot

Liiketoiminta, logistiikka ja tutkimustarpeet

Liiketoiminta, logistiikka ja tutkimustarpeet VTT Älykkään liikenteen ja logistiikan seminaari Espoo 2.11.2010 Vuorineuvos, taloustiet. tri Kari Neilimo Liiketoiminta, logistiikka ja tutkimustarpeet Muuttuva elinkeinojen rakenne; kasvava ja monimuotoistuva

Lisätiedot

MATKAKETJUSELVITYS VAASA-SEINÄJOKI-KOKKOLA. Vastaanottaja Pohjanmaan liitto, Etelä-Pohjanmaan liitto, Keski-Pohjanmaan liitto

MATKAKETJUSELVITYS VAASA-SEINÄJOKI-KOKKOLA. Vastaanottaja Pohjanmaan liitto, Etelä-Pohjanmaan liitto, Keski-Pohjanmaan liitto Vastaanottaja Pohjanmaan liitto, Etelä-Pohjanmaan liitto, Keski-Pohjanmaan liitto Asiakirjatyyppi Selvitystyö Päivämäärä 02/2016 MATKAKETJUSELVITYS VAASA-SEINÄJOKI-KOKKOLA Tarkastus 29/02/2016 Päivämäärä

Lisätiedot

Tilastotietoa päätöksenteon tueksi. Nina Vesterinen 20.3.2015

Tilastotietoa päätöksenteon tueksi. Nina Vesterinen 20.3.2015 Tilastotietoa päätöksenteon tueksi Nina Vesterinen 20.3.2015 Yhdessä enemmän kasvua ja uudistumista Suomen matkailuun Matkailun tiekartta 2015 2025 Matkailun tiekartta www.tem.fi/matkailuntiekartta Markkinat

Lisätiedot