Heinäveden hoivakotihankkeen KVR-urakkatarjousten jättöaika päättyi klo Määräaikaan mennessä jätettiin kaksi tarjousta seuraavasti:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Heinäveden hoivakotihankkeen KVR-urakkatarjousten jättöaika päättyi 27.1.2011 klo 12.00. Määräaikaan mennessä jätettiin kaksi tarjousta seuraavasti:"

Transkriptio

1 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto HOIVAKOTIHANKE 35/ /2011 KHALL 48 Valmistelija: kunnanjohtaja Riitta A. Tilus, Kermanrannantie 7, Heinävesi, gsm , fax (017) , Heinäveden hoivakotihankkeen KVR-urakkatarjousten jättöaika päättyi klo Määräaikaan mennessä jätettiin kaksi tarjousta seuraavasti: - Casatino Oy, Tampere - Rakennus Hassinen Oy, Joensuu. Molemmat tarjoukset sisälsivät erikseen suunnitelmatarjouskuoren ja erikseen hintatarjouskuoren tarjouspyynnön mukaisesti. Tarjousten avaamistilaisuus pidettiin , jolloin avattiin vain tarjousten suunnitelmatarjoukset. Tilaisuutta jatkettiin Tarjousten avaamiseen osallistunut raati päätti esittää kunnanhallitukselle, että hankinta keskeytetään, koska kumpikaan tarjous ei sisällöltään vastannut tarjouspyyntöä. Hintatarjouskuoria ei avattu. Pääasialliset puutteet: - Casatino Oy: Tarjouksen I-vaihe ei sisältänyt tarjouspyynnön mukaista 16 asunnon kokonaisuutta, vaan vain 13 asuntoa. Tilaohjelman vertailu ohjeelliseen tilaohjelmaan. Energiatodistukset puutteelliset. Kattoratkaisut eivät olleet tarjouspyynnön mukaiset. - Rakennus Hassinen Oy: Tarjouksesta puuttui pohjapiirustusten osalta toiminnallisuutta osoittavat toimintojen yhteensovittaminen ja tilaohjelmien vertailu ohjeelliseen tilaohjelmaan. Energiatodistukset puutteelliset. Kj: Toimeenpano: Tiedoksi: Kunnanhallitus keskeyttää hankinnan em. perusteilla ja käynnistää uuden hankintamenettelyn. Hyväksyttiin yksimielisesti päätösehdotus. kj KHALL 95 Valmistelija: kunnanjohtaja Riitta A. Tilus, Kermanrannantie 7, Heinävesi, gsm , fax (017) , riitta.a.tilus@heinavesi.fi Uudet tarjoukset on pyydetty kolmella eri toteutusaikatauluvaihtoehdolla. Tarjous on julkaistu HILMASSA.

2 Urakkatarjouspyyntö liitteenä nro 1. Rakennustapaselostus liitteenä nro 2. Muut urakkatarjouspyynnön liiteasiakirjat ovat rakennusohjelma, LVISAJ-järjestelmäselostus, työturvallisuusliite, ohjeelliset tilaluettelot, geotekniset suunnitelmat (pohjatutkimus ja karttaliite). Uusi tarjouskierros päättyi klo Määräaikaan mennessä jätettiin kolme tarjousta seuraavasti: - Casatino Oy, Tampere - Cramo Production Oy, Leppävirta - Rakennus Hassinen Oy, Joensuu. Kaikki tarjoukset sisälsivät erikseen suunnitelmatarjouskuoren ja erikseen hintatarjouskuoren tarjouspyynnön mukaisesti. Tarjousten avaamistilaisuus pidettiin kunnanvirastolla klo Tilaisuudessa käytiin läpi suunnitelma-asiakirjat ja todettiin, että ne ovat tarjouspyynnön mukaiset. Sovittiin, että perusturvan asiantuntijat Enni Ekberg ja Anu Väänänen tekevät tilojen toimivuuden osalta pisteytyskartoituksen ja Markku Venäläinen vertailun huonetilaohjelmasta ohjeelliseen tilaohjelmaan verrattuna seuraavaa kokousta varten. Kokouksessa päätettiin kutsua kaikkien tarjoajien edustajat erikseen kyselytilaisuuteen, jossa varmistetaan tarjoajilta, että ovat ymmärtäneet tarjouspyynnön liitteineen ja joista esitetään tarvittavia kysymyksiä. Työryhmäraati teki perusturvan asiantuntijoiden näkemysten pohjalta tilojen toimivuuden pisteytyksen ja energiatehokkuuden ja rakennuksen massoittelun ja ympäristöön soveltuvuuden osalta pisteytyksen. Kokouksessa kuultiin kaikkia tarjoajia seuraavassa järjestyksessä: Rakennus Hassinen Oy klo (muistio laadittu), Cramo Production Oy klo (muistio laadittu) ja Casatino Oy klo (muistio laadittu). Cramo Productio Oy:n edustaja Eija Hyvönen ilmoitti, että he eivät voi toimittaa tarjoamaansa kohdetta pyydetyn aikataulun mukaisesti. Asian on vahvistanut sähköpostilla myös yrityksen osalta Jarmo Vasankari, sähköpostikirjeellään. Työryhmäraati totesi jo Cramon edustaja Eija Hyvöselle, että ko. ilmoitus, että Cramo ei voi toimittaa tarjouksensa mukaista toimitusta tarjouspyynnön aikataulun mukaisesti, on tarjouksen hylkäämisperuste, joka ilmoitettiin puhelimitse myös Jarmo Vasankarille. Yhteenveto tarjouksista ja niiden pisteytyksestä tulee hankintapäätöksen asiakirjoihin. Vuoden 2011 talousarviossa on varattu tehostetun palveluasumisyksikön, joka on myöhemmin nimetty tarjouspyyntövaiheessa Heinäveden hoivakodiksi, rakentamiseen on määrärahaa euroa ja taloussuunnitelmassa vuodelle 2013 sama euroa. Tuolloin ajatuksena oli rahoittaa hanke lainoituksella. Tälle vuodelle varattu määräraha ei riitä hankkeen toteuttamiseen minkään

3 vaihtoehdon pohjalta. Lisäksi näyttää jätettyjen tarjousten perusteella siltä, että on tarkoituksenmukaista sekä taloudellisesti että vanhusten palveluasuntotarpeen perusteella, toteuttaa koko hanke yhdellä kertaa eli asunnon kokonaisuus yhteisine tiloineen. Rahoitus voidaan järjestää esim. niin, että euroa rahoitetaan tehtävällä investointivarauksella ja loppuosa n euroa lainoituksella. Hoivakoti on suunniteltu terveyskeskuksen nykyiselle parkkipaikka-alueelle rakennusaluetta kaavallisesti laajentamalla. Etelässä oleva metsikkö on kunnan omistamaa aluetta, joten sitä harventamalla saadaan myös maisemallisesti soveltuva rakennuspaikka. Parkkialue korvataan niin, että autopaikat sijoitetaan suunnittelijan osoittamalle alueelle ja loput palvelukeskuksen taakse. Autopaikkojen rakentaminen kuuluu kunnalle. Jätetyt KVR-urakkatarjoukset sisältävät suunnitelmat piirustuksineen eli ns. luonnospiirustukset, joita tarkennetaan rakennuttajan eli kunnan toiveiden mukaan, valitun KVR-urakkatarjouksen tekijän kanssa hankintapäätöksen jälkeen. Heinäveden kunnan hallintosäännön 42 :n 6. kohdan mukaan rakennustöiden huonetilaohjelman, kunnallisteknisten töiden rakennusohjelman, luonnospiirustukset ja alustavan kustannusarvion sekä rakennustapaselityksen hyväksyy valtuusto, joka voi antaa myös muita ohjeita hankkeelle. Lisäksi valtuusto myöntää hankekohtaiset määrärahat. Hoivakoti on oma hankkeensa, jonka toteuttamisesta päättää valtuusto. Kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen mukaan kokonaishankkeen (I ja II-vaihe) alustava kustannusarvio, joka sisältää KVR-urakkahinnan, sähkö-, vesi- ja aluelämpoliittymät, kaapelit, urakkaan kuulumattomat kalusteet, hoitajakutsujärjestelmän, autopaikkojen rakentamisen ja päällysteet, on n euroa. Kj: Kunnanhallitus esittää, että 1. valtuusto päättää, että Heinäveden hoivakotihanke toteutetaan esitetylle terveyskeskuksen parkkialuepaikalle sitä laajentaen, kartta liitteenä nro valtuusto hyväksyy kokonaistaloudellisesti edullisimman Casatino Oy:n KVR-urakkatarjouksessaan esittämät suunnitelmat; huonetilaohjelman ja luonnospiirustukset sekä tarjouspyynnön mukaisen rakennustapaselityksen, 3. hanke toteutetaan urakkatarjouspyynnön 2.vaihtoehdon mukaan eli I ja II vaihe rakennetaan yhtäaikaa ( asuntoa), 4. valtuusto hyväksyy hankkeen alustavan kustannusarvion euroa, 5. että valtuusto myöntää hankkeelle lisämäärärahaa vuodelle euroa.

4 Merkitään tiedoksi, että teknisen johtajan ilmoituksen mukaan parhaillaan tekeillä oleva Kirkonkylän asemakaavan päivitystyö mahdollistaa hankkeen toteuttamisen suunnitellulle rakennuspaikalle.tarpeelliset rakentamiseen liittyvät lupahakemukset pannaan vireille. Merkitään tiedoksi, että kunnanhallitus tekee lopullisen hankintapäätöksen valtuuston hyväksymän vaihtoehdon mukaisesti valtuuston päätöksen jälkeen. Merkitään tiedoksi, että Cramo Productio Oy:n tarjous tulee hylätä, koska he ovat tarjouksen jättämisen jälkeen ilmoittaneet, että he eivät voi toteuttaa hanketta tarjouspyynnön mukaisessa aikataulussa. Hyväksyttiin yksimielisesti päätösehdotus KHALL 104 Kj: Kunnanhallitus käsittelee em., tekemänsä esityksen valtuustolle hoivakotiasiassa uudelleen seuraavasti: 1. Valtuusto päättää, että Heinäveden hoivakotihanke toteutetaan esitetylle terveyskeskuksen parkkialuepaikalle sitä laajentaen mikäli kunnanhallitus tulee hankintapäätöksen asiassa tekemään. Kartta alueesta liitteenä nro valtuusto valtuuttaa kunnanhallituksen käsittelemään valtuuston puolesta hallintosäännön 42 :n 6. kohdan mukaiset valtuuston päätettäväksi merkityt asiat ja asiakirjat valtuuston puolesta, mikäli hoivakotihanke toteutetaan. Valtuusto antaa mahdollista hankintapäätöstä varten omat evästyksensä ja ohjeensa. Valtuusto hyväksyy kuitenkin alustavan kustannusarvion mahdollisen toteutuksen varalta. 3. Hanke toteutetaan urakkatarjouspyynnön 2. vaihtoehdon mukaan eli I ja II vaihe rakennetaan yhtäaikaa ( asuntoa yhteisine tiloineen). 4. Valtuusto hyväksyy hankkeen alustavan kustannusarvion euroa. 5. Että valtuusto myöntää hankkeelle lisämäärärahaa vuodelle euroa. 6. Merkitään tiedoksi, että teknisen johtajan ilmoituksen mukaan parhaillaan tekeillä olevan Kirkonkylän asemakaavan päivitystyö mahdollistaa hankkeen toteuttamisen suunnitellulle rakennuspaikalle. Tarpeelliset rakentamiseen liittyvät lupahakemukset pannaan vireille.

5 7. Merkitään vielä tiedoksi, että kunnanhallitus tekee lopullisen hankintapäätöksen valtuuston antamilla valtuuksilla ja ohjeilla. 8. Merkitään tiedoksi, että hankintapäätöksen vertailussa mukana olevat suunnitelmat esitellään kokouksessa. 9. Merkitään tiedoksi, että Cramo Productio Oy:n tarjous tulee hankintapäätöksen käsittelyn yhteydessä hylätä, koska he ovat tarjouksen jättämisen jälkeen ilmoittaneet, että he eivät voi toteuttaa hanketta tarjouspyynnön mukaisessa aikataulussa. 10. Merkitään tiedoksi, että perusturvan ilmoituksen mukaan vanhusten palveluasumisen paikkaa tavoittelevia on perusturvan listassa 44, joista kolme pariskuntaa. Nykyisiä tehostetun palveluasumisen ja ryhmäkodit-toimintayksikössä on paikkoja 40, jotka tarvitsevat väistötiloja siinä vaiheessa, kun palvelukeskuksen saneeraus alkaa. Hyväksyttiin yksimielisesti päätösehdotus VSTO 30 Valtuuston esityslistan liitteenä - nro 1 on urakkatarjouspyyntö - nro 2 on rakennustapaselostus - nro 3 on kartta alueesta Merkitään valtuuston tiedoksi, että kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneen Casatino Oy:n edustaja on pyydetty valtuuston kokoukseen esittelemään suunnitelmat. Keskustelun aikana valtuutettu Osmo Asikainen esitti, että pöytäkirjaan merkitään, että hän ei hyväksy näin lyhyttä rakennusaikaa, koska lattiat eivät ehdi kuivua. Lisäksi valtuutettu Osmo Asikainen esitti 11. kohdaksi, että pöytäkirjaan merkitään, että tulee tutkia varavoiman käyttömahdollisuus hoivakotiin ja terveyskeskukseen. Puheenjohtaja tiedusteli, voidaanko Osmo Asikaisen esitys varavoiman tutkimisesta hyväksyä merkittäväksi pöytäkirjaan 11. kohdaksi. Valtuutettu Osmo Asikaisen esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Muiltakin osin valtuusto päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanhallituksen uuden tekemän esityksen. Merkitään pöytäkirjaan, että myyntipäällikkö Tommi Riihimäki Casatino Oy:stä esitteli kokouksen alussa hoivakotisuunnitelmat

6 KHALL 128 Kj Kunnanhallitus käy läpi hoivakotihankkeen tämänhetkisen tilanteen käydään läpi tarkemmat urakkaneuvottelut, jonka jälkeen kunnanhallitus tekee lopullisen hankintapäätöksen. Hyväksyttiin yksimielisesti päätösehdotus KHALL 137 Kunnanhallituksen edustajat pj. ja kj. ja valtuuston pj. kävivät läpi perusturvalautakunnan edustajien; pj. ja perusturvajohtaja ja kotihoidon johtajan ja Casatino Oy:n edustajien kanssa läpi alustavat suunntelmat ja luonnospiirustukset Lopulliset suunnitelmat käydään läpi vielä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) kanssa ja esitetään sitten ARA:n hyväksyttäväksi heidän antamien ohjeiden ja säännösten mukaisesti. Ara on puhelimitse ilmoittanut tehneensä rahoituksen osalta ehdollisen varauksen Heinäveden kunnan investointiavustushakemuksen ja korkotukilainahakemuksen osalta erityisryhmien asuntojen rakentamista varten. Lopullista hankintapäätöstä kunnanhallitus ei ole vielä tehnyt, koska on odotettu ko. ilmoitusta mahdollisen ehdollisen rahoitusvarauksen osalta. Yhteenveto tarjouksista ja niiden pisteytyksestä esityslistan liitteenä KVR-urakkatarjouskilpailun mukaan ja pisteytetty kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous oli Casatino Oy:llä Pisteytyksen mukaan toiseksi tullut Cramo Productio Oy on ilmoittanut tarjouksen jättämisen jälkeen, että he eivät voi toteuttaa hanketta tarjouspyynnön mukaisessa aikataulussa, joten ko. tarjous tulee hylätä. Se on heille myös kerrottu ja he ovat myös ilmoittaneet, että tietävät, että heidän ilmoituksensa johtaa hylkäämiseen. Tarjouksia ei siinä vaiheessa oltu vielä pisteytetty. Kolmanneksi pisteytyksen mukaan tuli Rakennus Hassinen Oy. Kj: Kunnanhallitus päättää hylätä Cramo Productio Oy:n tarjouksen heidän ilmoituksensa perusteella, että he eivät voi toteuttaa hanketta tarjouspyynnön mukaisessa aikataulussa ja päättää hyväksyä kokonaistaloudellisesti edullisimman Casatino Oy:n urakkatarjouksen edellyttäen, että ARA sen hyväksyy. Casatino Oy:n tarjoama rakentamisen sunnitteluratkaisu ja siihen perustustuvat hyväksyttävät rakennuskustannukset edellyttävät Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n lopullista hyväksymistä ja muita ARA:n asettamien ehtojen täyttämistä, jotta ehdollisesti myönnetty varaus erityisryhmien asunto-olojen parantamiseen tarkoitettuna investointiavustuksena ja korkotukilainana voidaan kunnalle myöntää. Merkitään pöytäkirjaan ja ilmoitetaan valitulle KVR-urakoitsijalle, että Heinäveden kunta on voimaan tulleen lain mukaan jälkeen päätettyjen ja aloitettavien rakentamishankkeiden osalta ja siitä alkaen arvonlisäverolain 31 :n 3.momentin mukaan käänteisen arvonlisäveron alainen.

7 Kunnanhallitus päättää, että hankintaa koskevaa rakennusaikaa voidaan urakkasopimuksessa sopia jatkettavaksi enintään se aika, mikä menee ARA:n lopullisten rahoituspäätösten ja rakennussuunnitelmien ja rakentamiskustannusten hyväksymismenettelyyn, koska alunperin urakkatarjouspyynnössä mainitun hankkeen valmistumisajaksi määrätty aika viivästyy rakennuttajan eli Heinäveden kunnan rahoitushakemuksesta ja ARA:n varauspäätöksen odottamisesta ja valmistumisaikaan vaikuttavan hankintapäätöksen ratkaisuajan kuluminen ei ole ollut riippuvainen kokonaistaloudellisesti edullisimmaksi pisteytetyn KVR-urakkatarjouksen tekijästä. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan esityksen asiassa ja päätti, että pöytäkirja tarkastetaan ja asetetaan sen jälkeen nähtäville. Päätös lähetetään asianosaisille tiedoksi tarkastuksen jälkeen KHALL 173 Arkkitehtitoimisto Pekka Lassila on toimittanut Heinäveden hoivakodin pääpiirustukset liitteineen kunnanhallituksen käsittelyyn. Casatino Oy:n toimitusjohtaja Tino Nurmi esitteli piirustukset. Kj: Kunnanhallitus hyväksyy hoivakodin pääpiirustukset liitteineen, jotka lähetetään Asunto- ja kehittämisrahasto ARA:n hyväksyttäväksi (osavaiheen asiakirjojen kanssa). Rakennuslupaa haetaan päivättyjen ja julkisivujen osalta tarkennettavien piirustusten perusteella. Kunnanhallitus valtuuttaa hanketta valmistelleen ja sitä eteenpäin vieneen toimikunnan (valtuuston puheenjohtaja Aarno Happonen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Auvo Gustafsson, perusturvalautakunnan puheenjohtaja Veli-Pekka Hartikainen, teknisen lautakunnan puheenjohtaja Osmo Mikkonen, kunnanjohtaja Riitta A. Tilus, vs.perusturvajohtaja Enni Ekberg, kalusteita suunnitteleva vs.kotihoidon johtaja Anu Väänänen ja rakennusinsinööri Markku Venäläinen) tekemään piirustuksiin ja detaljisuunnitelmiin tarvittavat muutokset ja viemään hanketta eteenpäin. Julkisivujen osalta annetaan arkkitehdin tehtäväksi ulkovuorilaudoituksen muuttaminen ilmeikkäämpään muotoon esimerkiksi erilaisin katkaisulaudotuksin. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan esityksen asiassa. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta välittömästi kokouksessa. Toimeenpano: Tiedoksi: ao. toimikunta KHALL 212 Em. päätöksen jälkeen ja kunnanhallituksen antamin valtuuksin pääpiirustuksia on muutettu siten, että kattokaltevuus on 1:3. KVR-urakkasopimuksen katselmusneuvottelussa kirjattiin

8 piirustuksiin ja KVR-urakkasopimukseen tarjouspyyntöasiakirjoissa mainitut ja asiat, jotka puuttuivat ko. piirustusmerkinnöistä ja sopimusluonnoksesta. Kerrosalan laajennuksesta ja laitosmallin koneiden vuoksi rakennuttajan vaatimasta ilmastoinnin tedostamisesta sovittiin lisähintaa yhteensä 55000, jonka myös ARA on hyväksynyt avustettaviin ja korkotuettaviin kustannuksiin. Hoivakodin rakennusalueella olevan grillikatoksen ja jätekatos/varastorakennuksen osalta oli urakkasopimusasiakirjoissa/urakkaohjelma sovittu, ettäurakoitsijan velvollisuutena on siirtää ne rakennuttajan osoittamaan paikkaan. Urakkasopimuksen katselmusneuvottelussa Casatino Oy:n toimitusjohtaja esitti, että jos joku paikallinen esim. urheiluseura, kylätoimikunta haluaa niitä hyödyntää, voi siirtää em. "rakennukset" pois omalla kustannuksellaan. Grillikatos on siirretty talkoovoimin Vihtarin kylätalon pihaan ja kylätoimikunnan maksaman kuljetuksen avulla. Em. hankkeelle on Heinäveden tekninen lautakunta myöntänyt rakennusluvan Hoivakotihankkeen rahoituksen osalta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on päätöksellään antanut ehdollisen rahoituspäätöksen eli varauksen erityisryhmien investointiavustuksen myöntämiseen ja vuokra-asuntojen rakentamisen korkotukilainaksi hyväksymiseen. ARA on ehdollisesti varannut euroa avustuksen myöntämiseen ja euroa vuokra-asuntojen rakentamisen korkotukilainaksi hyväksymiseen. Em. jälkeen rahoituksen osalta on osapäätöstä varten eli rakennussuunnitelmien ja kustannusten hyväksymistä varten toimitettu korkotukilain ja -asetuksen ja investointiavustuslain mukaiset asiakirjat ARA:lle ARA on päätöksellään hyväksynyt kohteen em. rakennussuunnitelmat ja kustannukset (sis. alv:n) seuraavasti: Erityisasuntoja 30 kpl, 978,2 m asm2, palvelutiloja 238,0 hym2: - Rakennuskustannukset euroa - Liittymismaksut " - Hankinta-arvo " - Kokonaishankinta-arvo " - Korkotuettavat kustannukset (alv 0%) " - Avustettavat kustannukset (alv 0%) " - Päätöksen mukaan rakennustöille annettin aloituslupa heti. ARA suositteli haettavaksi investointiavustusta tämän päätöksen perusteella mahdollisimman pian. Investointiavustushakemus lähetettiin ARA:lle ARA antoi päätöksen dnro 32687/321/ , jonka mukaisesti se myönsi Heinäveden kunnalle avustuksen erityisryhmien asunto-olojen parantamiseksi (rakentaminen) Heinäveden hoivakoti ja avustettava

9 erityisryhmä: huonokuntoiset vanhukset. Päätöksen mukaan Asumisen rahoitusja kehittämiskeskus ARA on tällä päätöksellä hyväksynyt kohteen (Heinäveden hoivakoti) hankesuunnitelman ja myöntänyt kohteelle avustusta erityisryhmien asunto-olojen parantamiseksi euroa valtion vuoden 2011 talousarvion momentilta osoitetusta valtuudesta. Tämä päätös perustuu ARA:n tekemään suunnitelmien ja kustannusten hyväksymispäätökseen. Välittömästi kohteen valmistumisen jälkeen ARA:lle tulee ilmoittaa hankkeen toteutuneet kustannukset, joiden perusteella ARA vahvistaa hakemuksesta lopullisen rahoituksen. Avustuksen maksamisen edellytyksenä on, että ARA on tehnyt hankkeelle myös korkotukilainapäätöksen. Avustus maksetaan työn edistymisen perusteella, viimeistään kuitenkin Asuntoa, jonka rakentamiseen avustus on myönnetty, on käytettävä tässä päätöksessä mainittuun erityisryhmään kuuluvien vuokra-asuntona 20 vuotta avustuksen ensimmäisen erän maksamisesta lukien. ARA suosittelee, että kohde pidetään omana vuokranmääritysyksikkönä. Avustus maksetaan neljässä erässä seuraavasti: 1. erä, kun hankkeen valmiusaste on vähintään 30 %, 2.erä, kun hankkeen valmiusaste on vähintään 60 % ja 3. erä, kun hankkeen valmiusaste on vähintään 90 %. 4. erä 10 %, maksetaan, kun ARA on vahvistanut kohteen loppuhinnan ja hyväksynyt sitä koskevan korkotukilainan tarkistushakemuksen. Avustukset maksetaan rakennustarkastajan antaman työvaihetodistuksen mukaan. Työvaihetodistuksessa rakennuttajan tulee vakuuttaa suorittaneensa urakoitsijoille maksupostitaulukon mukaiset, kohteen valmiusastetta vastaavat urakkaerät. Vastaavasti urakoitsijoiden tulee vakuuttaa allekirjoituksin vastaanottaneensa urakkaerät kohteen valmiusasteen ja maksupostitaulukon mukaisesti. Rakennuttajan on joka tapauksessa maksettava erääntyneet urakkaerät sopimuksen mukaisesti kaikille avustuksensaajan kanssa suorassa sopimussuhteessa oleville urakoitsijoille. Avustukset maksetaan lainansaajan hankekohtaiselle tilille, jolla ne on pidettävä. Tililtä suoritetaan ainoastaan hankkeeseen liittyvät maksut, kuten maksuerätaulukon mukaiset suoritukset urakoitsijoille sekä suunnittelu- ja rakennuttamisaplkkiot. Muut nostot ja lainavarojen käyttö esim. muun kohteen menojen kattamiseen lyhytaikaisestikin ovat kiellettyjä. Kun hanke toteutetaan suoraan kunnan omistukseen, tulee lainansaajan pitää hankekohtaista kirjanpitoa rahaliikenteestä. Hakijan on aina ilmoitettava ARA:lle avustushankkeiden toteutuneet kustannukset, ts. haettava loppuhinnan hyväksymistä. Jos kohteen kustannukset ovat muuttuneet tai hakija on saanut kohteelle tai sen osalle arvonlisäveropalautukset, hakijan on myös haettava korkotukilaina- ja/tai avustuspäätöksen tarkistamista. Jos kohteen kustannukset ovat laskeneet, vähennetään avustuksen ja lainan määrää. Jos kohteen kustannukset ovat nousseet, lisätään korkotukilainan määrää. Avustuksen määrää ei lisätä. Hakijan tulee viimeisen erän maksatushakemuksensa yhteydessä vakuuttaa, että se on valinnut kohteen asukkaat avustushakemuksensa mukaisesti. Kj: Kunnanhallitus 1) merkitsee ARA:n rahoituspäätöksen tiedoksi ja saattaa sen valtuuston tiedoksi, 2) esittää valtuustolle, että se hyväksyy, että vuodelle 2011 talousarvion investointiosaan tehdään rahoituspäätöksen mukaiset

10 tulomäärärahakirjaukset = avustus kokonaisuudessaan hankkeelle euroa (94411), joka jakautuu hankkeen toteutumisasteen mukaan vuosille 2011 ja 2012 ja sen jakautuminen tuodaan valtuuston päätettäväksi vuoden loppuun mennessä samassa yhteydessä, kun määrärahajaosta päätetään itse hoivakodin ja paikoitusalueen osalta. 3) esittää valtuustolle, että se hyväksyy ARA:n hyväksymät hoivakodin hankintakustannukset; rakennuskustannukset euroa (sis. alv), liittymismaksut euroa eli hankinta-arvoksi euroa, 4) esittää valtuustolle, että se merkitsee tässäkin vaiheessa tiedoksi aiemmat päätöksensä, että vuoden 2011 talousarvioon on varattu hoivakotihankkeelle määrärahaa yhteensä euroa (94411) ja tarvittava koko hankkeeseen lisää tarvittava määräraha merkitään vuoden 2012 talousarvioon, koska hankkeen valmistumisaika ARA:n rahoituspäätöksen aikataulun myötä siirrettiin kunnanhallituksen aikaisemmin hyväksymän päätöksen mukaan helmikuuhun Em. vuoksi vain osa kustannuksista toteutuu vuonna 2012 valmiusasteen mukaan. Hoivakodissa tarvittavan kaluston ja muun irtaimiston määräraha, joka ei sisälly ARA:n hyväksymiin kustannuksiin kirjataan kuitenkin hoivakodin investointikohteelle sekä erikseen merkittävä koko palvelukeskuksen parkkipaikkojen ym. vastaavien ja arvaamattomien kustannusten aiheuttamille kustannuksille (nämä kustannukset eivät ole suoraan hoivakodin kustannuksia, vaan sen rakentamisesta ns. parkkipaikalle aiheutuvia seurannaiskustannuksia), avataan oma investointihanke: "Palvelukeskuksen paikotusalueen järjestely" (94703), jonka määräraha sisältyy em. vuoden 2011 talousarviossa olevaan euron määrärahaan katteena ja toteutuneiden kustannusten mukainen määrärahan kate siirretään kohteelle vuoden loppuun mennessä valtuuston erillisellä päätöksellä ja vuoden 2012 talousarviossa tarvittava määräraha hoivakodille ja palvelukeskuksen paikoitusalueen järjestely-kohteelle esitetään yksilöitynä vuoden 2012 talousarvioesityksessä. 5) merkitsee tiedoksi, että rakentamispalvelujen osalta Heinäveden kunta on käännetyn arvonlisäveron piirissä. Hyväksyttiin yksimielisesti päätösehdotus VSTO 48 Hyväksyttiin kunnanhallituksen esitys. Toimeenpano: kpito Tie dok si: kj, tekninen toimi

Heinäveden hoivakotihankkeen KVR-urakkatarjousten jättöaika päättyi 27.1.2011 klo 12.00. Määräaikaan mennessä jätettiin kaksi tarjousta seuraavasti:

Heinäveden hoivakotihankkeen KVR-urakkatarjousten jättöaika päättyi 27.1.2011 klo 12.00. Määräaikaan mennessä jätettiin kaksi tarjousta seuraavasti: Kunnanhallitus 48 07.02.2011 Kunnanhallitus 95 28.03.2011 Kunnanhallitus 104 04.04.2011 Valtuusto 30 04.04.2011 Kunnanhallitus 128 02.05.2011 Kunnanhallitus 137 06.05.2011 Kunnanhallitus 173 13.06.2011

Lisätiedot

Heinäveden hoivakotihankkeen KVR-urakkatarjousten jättöaika päättyi 27.1.2011 klo 12.00. Määräaikaan mennessä jätettiin kaksi tarjousta seuraavasti:

Heinäveden hoivakotihankkeen KVR-urakkatarjousten jättöaika päättyi 27.1.2011 klo 12.00. Määräaikaan mennessä jätettiin kaksi tarjousta seuraavasti: Kunnanhallitus 48 07.02.2011 Kunnanhallitus 95 28.03.2011 Kunnanhallitus 104 04.04.2011 HOIVAKOTIHANKE 35/10.03.02/2011 KHALL 48 Valmistelija: kunnanjohtaja Riitta A. Tilus, Kermanrannantie 7, 79700 Heinävesi,

Lisätiedot

Urakkatarjousten jättöaika päättyi 22.03.2010. Esityslistan liitteenä 32 /1 Vesihuoltolinjan sijaintia osoittava kartta.

Urakkatarjousten jättöaika päättyi 22.03.2010. Esityslistan liitteenä 32 /1 Vesihuoltolinjan sijaintia osoittava kartta. Tekninen lautakunta 32 23.03.2010 Kunnanhallitus 114 26.04.2010 Kunnanhallitus 181 21.06.2010 Kunnanhallitus 225 20.09.2010 VESIHUOLTOLINJAN SIVUHAARAN RAKENTAMINEN PALOKISSA TELA 32 Valmistelija: Tekninen

Lisätiedot

AIKA 28.03.2011 klo 16:00-20:15 Kokous keskeytettiin klo 17:20-19:30 väliseksi ajaksi.

AIKA 28.03.2011 klo 16:00-20:15 Kokous keskeytettiin klo 17:20-19:30 väliseksi ajaksi. HEINÄVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2011 166 Kunnanhallitus 28.03.2011 AIKA 28.03.2011 klo 16:00-20:15 Kokous keskeytettiin klo 17:20-19:30 väliseksi ajaksi. PAIKKA Kunnanvirasto valtuuston istuntosali KÄSITELLYT

Lisätiedot

Kh 26. HEINÄVEDEN KUNTA Viranomainen. Kunnanhallitus 21.1.2008 VALTUUSTOALOITE HAJA-ASUTUSALUEEN OSOITEJÄRJESTELMÄN MUUTTAMISES- TA

Kh 26. HEINÄVEDEN KUNTA Viranomainen. Kunnanhallitus 21.1.2008 VALTUUSTOALOITE HAJA-ASUTUSALUEEN OSOITEJÄRJESTELMÄN MUUTTAMISES- TA HEINÄVEDEN KUNTA Viranomainen Kunnanhallitus 21.1.2008 39 VALTUUSTOALOITE HAJA-ASUTUSALUEEN OSOITEJÄRJESTELMÄN MUUTTAMISES- TA Kh 26 Valmistelija: kunnansihteeri Sinikka Lappalainen, Kermanrannantie 7,

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2012. Aika: Torstai 7.6.2012 klo. 19.00-20.25. Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Läsnä: Markku Koskela puh.

TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2012. Aika: Torstai 7.6.2012 klo. 19.00-20.25. Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Läsnä: Markku Koskela puh. 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2012 Aika: Torstai 7.6.2012 klo. 19.00-20.25 Paikka: Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Marita Hietakoivisto

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

KIELOTIE -NIMISEN ASEMAKAAVATIEN PERUSKORJAUS / PÄÄLLYSTÄMINEN SEKÄ VALAISTUKSEN UUSIMINEN

KIELOTIE -NIMISEN ASEMAKAAVATIEN PERUSKORJAUS / PÄÄLLYSTÄMINEN SEKÄ VALAISTUKSEN UUSIMINEN Tekninen lautakunta 62 23.08.2011 Tekninen lautakunta 73 20.09.2011 KIELOTIE -NIMISEN ASEMAKAAVATIEN PERUSKORJAUS / PÄÄLLYSTÄMINEN SEKÄ VALAISTUKSEN UUSIMINEN TELA 62 TELA 53 TELA 32 TELA 22.02.2011 8

Lisätiedot

2) Parikkalan kunta (1913642-6), osoite: Harjukuja 6, 59100 Parikkala, jäljempänä Kunta.

2) Parikkalan kunta (1913642-6), osoite: Harjukuja 6, 59100 Parikkala, jäljempänä Kunta. 1 YHTEISTYÖSOPIMUS Sopijapuolet 1) Kiinteistö Oy Onnenlähde (2155834-5), Helsinki, osoite: Televisiokatu 1, 00240 Helsinki, jäljempänä Onnenlähde ja 2) Parikkalan kunta (1913642-6), osoite: Harjukuja 6,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 26.6.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 26.6.2014 klo 16.00 18.00 Pyhäniemi Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen Toni Aho

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00 Kokousaika 8.2.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Nuorten kesätyöpaikkatuki

Lisätiedot

Kansallinen hankintailmoitus: Haapajärven kaupunki : Ståhlberginkadun saneeraus

Kansallinen hankintailmoitus: Haapajärven kaupunki : Ståhlberginkadun saneeraus Sivu 1/3 Tutustu julkisiin hankintoihin Etsi ilmoituksia Täytä ilmoitus Kansallinen hankintailmoitus: Haapajärven kaupunki : Ståhlberginkadun saneeraus 17.05.2016 12:02 Ilmoituksen numero HILMA:ssa: 2016-013550

Lisätiedot

VUODEN 2012 TALOUSARVIO JA VUOSIA 2013-2014 KOSKEVA TALOUSSUUNNITELMA

VUODEN 2012 TALOUSARVIO JA VUOSIA 2013-2014 KOSKEVA TALOUSSUUNNITELMA Kunnanhallitus 321 01.12.2011 Kunnanhallitus 338 19.12.2011 Valtuusto 84 28.12.2011 VUODEN 2012 TALOUSARVIO JA VUOSIA 2013-2014 KOSKEVA TALOUSSUUNNITELMA KHALL 321 Valmistelijat: kunnanjohtaja Riitta A.

Lisätiedot

Toimintamme laajeneminen edellyttää runsaita kalusto- ym. hankintoja, joten emme tässä vaiheessa voi ryhtyä mittaviin rakennusinvestointeihin.

Toimintamme laajeneminen edellyttää runsaita kalusto- ym. hankintoja, joten emme tässä vaiheessa voi ryhtyä mittaviin rakennusinvestointeihin. Kunnanhallitus 165 20.06.2005 Tekninen lautakunta 60 28.06.2005 Tekninen lautakunta 63 14.07.2005 Kunnanhallitus 184 25.07.2005 Kunnanvaltuusto 56 01.08.2005 Tekninen lautakunta 67 15.08.2005 Kunnanhallitus

Lisätiedot

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 4/2016. Kokousaika 8.3.2016. Asiat :t 13. Asialista

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 4/2016. Kokousaika 8.3.2016. Asiat :t 13. Asialista ASIALISTA TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 4/2016 Kokousaika 8.3.2016 Paikka Valtuustosali Asiat :t 13 Asialista 13 MAHNALAN YMPÄRISTÖKOULUN RAKENNUSHANKE; URAKOITSIJAN VALINTA... 35 ILMOITUKSET... 37 PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA. Saarijärven ASPA -palvelutalo, Saarijärvi 16.6.2014 A R K K I T E H T U U R A O Y

HANKESUUNNITELMA. Saarijärven ASPA -palvelutalo, Saarijärvi 16.6.2014 A R K K I T E H T U U R A O Y HANKESUUNNITELMA Saarijärven ASPA -palvelutalo, Saarijärvi HANKESUUNNITELMA 2 (8) Saarijärven ASPA -palavelutalo HANKESUUNNITELMA Sisällysluettelo: 1. HANKKEEN YLEISTIEDOT JA YHTEYSHENKILÖT 2. TARVESELVITYS

Lisätiedot

Esityslista. Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta

Esityslista. Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta KIRKKONEUVOSTO 3/2016 1 (7) Aika Keskiviikko 4.5.2016 n. klo 17:20 - Kahvitarjoilu klo 16:45- Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen.

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen. Joutsan kunnanhallitus 167 09.06.2008 Kunnanvaltuusto 52 30.06.2008 Joutsan kunnanhallitus 202 07.07.2008 Joutsan kunnanhallitus 233 25.08.2008 Joutsan kunnanhallitus 92 16.03.2009 Kunnanvaltuusto 33 30.03.2009

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 2 18.02.2015 Tekninen lautakunta 17 06.05.2015 Tekninen lautakunta 23 03.06.2015 Kunnanhallitus 134 08.06.2015

Tekninen lautakunta 2 18.02.2015 Tekninen lautakunta 17 06.05.2015 Tekninen lautakunta 23 03.06.2015 Kunnanhallitus 134 08.06.2015 Tekninen lautakunta 2 18.02.2015 Tekninen lautakunta 17 06.05.2015 Tekninen lautakunta 23 03.06.2015 Kunnanhallitus 134 08.06.2015 MURTOSEN VESIASEMAN VEDEN RAUDANPOISTOLAITTEISTON RAKENTAMINEN SEKÄ SANEERAUS

Lisätiedot

URAKKA- HINTA. LISÄTYÖT URAKKA- SUMMA PÄÄURAKKA 2 788 000 3 080 185 Muutostyöt 83 533 Lisätyöt 115 235 Tilaajan. 93 415 lisätyöt

URAKKA- HINTA. LISÄTYÖT URAKKA- SUMMA PÄÄURAKKA 2 788 000 3 080 185 Muutostyöt 83 533 Lisätyöt 115 235 Tilaajan. 93 415 lisätyöt Tekninen lautakunta 136 12.11.2014 Tekninen lautakunta 148 10.12.2014 Tekninen lautakunta 65 20.05.2015 Kunnanhallitus 192 08.06.2015 Tekninen lautakunta 133 09.12.2015 Päiväkodin rakentaminen / taloudellinen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko 4.5.2016 klo 17:27-18:20 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto Järvinen Kaija

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko 4.5.2016 klo 17:27-18:20 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto Järvinen Kaija KIRKKONEUVOSTO 3/2016 1 (6) Aika Keskiviikko 4.5.2016 klo 17:27-18:20 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

Koko hankkeen laajuus on 2350 m2 ja kustannusarvio 4 025 000 (alv 0 %).

Koko hankkeen laajuus on 2350 m2 ja kustannusarvio 4 025 000 (alv 0 %). Joutsan kunnanhallitus 215 19.09.2011 Kunnanvaltuusto 55 26.09.2011 Joutsan kunnanhallitus 29 30.01.2012 Joutsan kunnanhallitus 120 21.05.2012 Joutsan kunnanhallitus 210 22.10.2012 Kunnanvaltuusto 35 29.10.2012

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 12.6.2017 klo 16.00 16.45 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN Sivistyslautakunta 52 27.09.2007 Joutsan kunnanhallitus 4 08.10.2007 Kunnanvaltuusto 57 22.10.2007 Sivistyslautakunta 5 19.02.2008 Joutsan kunnanhallitus 62 04.03.2008 Kunnanvaltuusto 18 10.03.2008 Joutsan

Lisätiedot

Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen energiamaksun korottaminen Talousarvion toteutuminen tammi-lokakuu 2015 Muut asiat

Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen energiamaksun korottaminen Talousarvion toteutuminen tammi-lokakuu 2015 Muut asiat SAVUKOSKEN KUNTA ASIALISTA Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 24.11.2015 klo 18.00 19.30 Paikka Savukosken kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t 27 28 29 30 Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS KOSKIEN KAAVATEIDEN JA ALUEIDEN TALVIKUNNOSSAPIDON URAKKATARJOUKSIA

OIKAISUVAATIMUS KOSKIEN KAAVATEIDEN JA ALUEIDEN TALVIKUNNOSSAPIDON URAKKATARJOUKSIA Tekninen lautakunta 79 27.11.2008 Tekninen lautakunta 84 18.12.2008 Tekninen lautakunta 25 25.02.2009 OIKAISUVAATIMUS KOSKIEN KAAVATEIDEN JA ALUEIDEN TALVIKUNNOSSAPIDON URAKKATARJOUKSIA Tekltk 79 Konetyö

Lisätiedot

Talousarvio ja vuosien 2012-2013 taloussuunnitelma

Talousarvio ja vuosien 2012-2013 taloussuunnitelma Vesihuoltolaitoksen johtokunta 4 19.01.2011 Vesihuoltolaitoksen johtokunnan käyttösuunnitelma vuodelle 2011 2/02.02.02/2010 VESI 4 Kuntalain mukaan kunnanvaltuuston hyväksymä talousarvio on kunnan kaikkia

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 1/2012 Tekninen lautakunta sivu 1

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 1/2012 Tekninen lautakunta sivu 1 KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 1/2012 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 11.01.2012 klo 15.00 16.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari Pantsar Antero, puheenjohtaja

Lisätiedot

VESIHUOLTOLAITOKSEN TALOUDEN TASAPAINOTTAMINEN / VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSAN TARKISTAMINEN

VESIHUOLTOLAITOKSEN TALOUDEN TASAPAINOTTAMINEN / VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSAN TARKISTAMINEN Tekninen lautakunta 28 21.04.2015 Tekninen lautakunta 37 26.05.2015 Tekninen lautakunta 63 27.11.2015 Kunnanhallitus 188 30.11.2015 Valtuusto 69 07.12.2015 VESIHUOLTOLAITOKSEN TALOUDEN TASAPAINOTTAMINEN

Lisätiedot

Urakka on toteutetaan jaettuna urakkana, jolloin sivu-urakat (LVIAS-urakat) ovat alistettu pääurakoitsijalle (rakennus-urakka).

Urakka on toteutetaan jaettuna urakkana, jolloin sivu-urakat (LVIAS-urakat) ovat alistettu pääurakoitsijalle (rakennus-urakka). Ympäristö- ja tekninen lautakunta 48 28.04.2014 Ympäristö- ja tekninen lautakunta 73 21.05.2014 Ympäristö- ja tekninen lautakunta 84 02.06.2014 LVIA-urakoitsijan valinta Päiväkoti Satuvakan muutostöihin

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 HENKILÖSTÖPALVELUIDEN VUODEN 2015 TALOUSARVIO 4 2 HENKILÖSTÖPALVELUIDEN VUODEN 2014

Otsikko Sivu 1 HENKILÖSTÖPALVELUIDEN VUODEN 2015 TALOUSARVIO 4 2 HENKILÖSTÖPALVELUIDEN VUODEN 2014 HEINÄVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Yhteistyötoimikunta 09.03.2015 AIKA 09.03.2015 klo 14:00-15:35 PAIKKA Kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 HENKILÖSTÖPALVELUIDEN

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 10.02.2015 1/2015. Jäsenet: Paikalla: Varajäsenet:

MERIJÄRVEN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 10.02.2015 1/2015. Jäsenet: Paikalla: Varajäsenet: PÖYTÄKIRJA KOKOUSAIKA Tiistai 10.02.2015 klo 19.00 20.30 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto Jäsenet: Paikalla: Varajäsenet: Saukko Hannu pj. Pudas Jaana Klasila Kauko vpj. x Lahti Kari Nivala Liisa Keskikorpi

Lisätiedot

Keskiviikko 20.04.2011 kello 17.00 19.03. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Keskiviikko 20.04.2011 kello 17.00 19.03. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4 / 2011 KOKOUSAIKA Keskiviikko 20.04.2011 kello 17.00 19.03 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 7.5.2015, Opetushallitus

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 7.5.2015, Opetushallitus Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 7.5.2015, Opetushallitus Valtionavustuslaki (688/2001) Valtionavustuslaki on yleislaki, jossa säädetään niistä

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA ISONNIITYN PÄIVÄKOTI MÄNTSÄLÄ HANKESUUNNITELMA 31.8.2015

MÄNTSÄLÄN KUNTA ISONNIITYN PÄIVÄKOTI MÄNTSÄLÄ HANKESUUNNITELMA 31.8.2015 ISONNIITYN PÄIVÄKOTI MÄNTSÄLÄ HANKESUUNNITELMA 31.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. PÄIVÄHOIDON JÄRJESTÄJÄ... 3 1.1 Päiväkoti... 3 1.2 Päivähoidon järjestäjä... 3 2. HANKESUUNNITELMAN LAATIJA JA YHDYSHENKILÖT...

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015. Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015

Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015. Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015 Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015 Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015 TEKLA 214 Valmistelija/lisätiedot: Tilakeskuksen johtaja vs. Pekka Oksman, puh. 040

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen:

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen: JÄÄLIIKUNTAKESKUS KARSTULA-AREENA OY:N TOTEUTTAMINEN Khall 113 17.05.2010 Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen: Jääliikuntakeskuksen

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 YHTEISTYÖTOIMIKUNNAN ESITYSLISTAN LÄHETTÄMINEN 4 2 YHTEISTYÖTOIMIKUNNAN PÖYTÄKIRJOJEN NÄHTÄVILLÄ

Otsikko Sivu 1 YHTEISTYÖTOIMIKUNNAN ESITYSLISTAN LÄHETTÄMINEN 4 2 YHTEISTYÖTOIMIKUNNAN PÖYTÄKIRJOJEN NÄHTÄVILLÄ HEINÄVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Yhteistyötoimikunta 21.03.2014 AIKA 21.03.2014 klo 13:00-14:05 PAIKKA Kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 YHTEISTYÖTOIMIKUNNAN

Lisätiedot

Keskiviikko 12.11.2014 klo 17.30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Keskiviikko 12.11.2014 klo 17.30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus RAUTALAMMIN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 12.11.2014 klo 17.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite nro Asia Laatimispäivä 06.10.2014 Nro 8/ 2014 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Kunnanvaltuusto hyväksyi karsitun hankeohjelman

Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Kunnanvaltuusto hyväksyi karsitun hankeohjelman Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 36 28.11.2013 Kunnanhallitus 530 09.12.2013 Kunnanhallitus 118 10.03.2014 KOIVU JA TÄHTI -HANKKEEN TOTEUTTAMINEN 1049/0/014/2011 Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 28.11.2013

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2014. 01.10.2014 klo 17.00 18.00

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2014. 01.10.2014 klo 17.00 18.00 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2014 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 01.10.2014 klo 17.00 18.00 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Kohtala

Lisätiedot

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa.

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa. Sivistyslautakunta 146 09.09.2014 Kaupunginhallitus 437 15.09.2014 Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistäminen 594/44.449/2011 SL 146 Selostus: Kulttuurijaoston esityslistalta 9.9.2014

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 5/ Paju Pekka, esittelijä, pöytäkirjanpitäjä Kössi Päivi khall.

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 5/ Paju Pekka, esittelijä, pöytäkirjanpitäjä Kössi Päivi khall. KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 5/2017 48 Kokousaika 3.8.2017 kello 18.00 18.50 Kokouspaikka Oripään kunnanvirasto Läsnä Pajula Tapio, Kiertonen Sanna, Auramaa Ville Kankare Tarmo Koivusaari

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 79 18.05.2016. 79 Asianro 3472/02.05.01.00/2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 79 18.05.2016. 79 Asianro 3472/02.05.01.00/2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 (1) 79 Asianro 3472/02.05.01.00/2016 Vesiosuuskuntien avustaminen vuonna 2016 Va. suunnittelujohtaja Martti Lätti Asemakaavoitus Tiivistelmä Kuopion kaupunki on varannut

Lisätiedot

Otsikko Sivu 137 HOIVAKOTIHANKE 258 138 KUNNANVIRASTON SULKEMINEN 3.6.2011 265 139 VESIJOHTOVERKOSTOON LIITTYMINEN JA TIENALITUS 266

Otsikko Sivu 137 HOIVAKOTIHANKE 258 138 KUNNANVIRASTON SULKEMINEN 3.6.2011 265 139 VESIJOHTOVERKOSTOON LIITTYMINEN JA TIENALITUS 266 HEINÄVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2011 256 Kunnanhallitus 06.05.2011 AIKA 06.05.2011 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 137 HOIVAKOTIHANKE 258

Lisätiedot

Mielenterveyskuntoutujien asunto- ja palvelutalohanke; Kiinteistöosakeyhtiö Riihimäen Inkilänrinteen

Mielenterveyskuntoutujien asunto- ja palvelutalohanke; Kiinteistöosakeyhtiö Riihimäen Inkilänrinteen Mielenterveyskuntoutujien asunto- ja palvelutalohanke; Kiinteistöosakeyhtiö Riihimäen Inkilänrinteen osakkeiden ostaminen Tekla 14.2.2012 58 Khall. 27.2.2012 90 Khall. 3.6.2013 292 Khall. 19.6.2013 316

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3. Tekninen lautakunta 27.3.2013

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3. Tekninen lautakunta 27.3.2013 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 27.3.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 27.3.2013 klo 16.30 17.15 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.3.2016

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.3.2016 Kokousaika Torstai 17. maaliskuuta 2016 kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet x Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x

Lisätiedot

Espoon Elä ja Asu Oy

Espoon Elä ja Asu Oy Espoon Elä ja Asu Oy Espoon Elä ja Asu Oy Rekisteröity 25.6.2013 Yhtiöjärjestykseltään keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö Espoon Kaupunki omistaa 100% yhtiön osakekannasta Hallitus: Olli Isotalo pj. Juha

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2013 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2013 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2013 1 Kunnanhallitus 25.06.2013 AIKA 25.06.2013 klo 14:00-17:26 PAIKKA Kunnanvirasto johtokeskus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 151 Kokouksen järjestäytyminen 3 152 Kunnanjohtajan

Lisätiedot

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille Kunnanvaltuusto 65 25.06.2013 Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille KVALT 65 Khsal 31 Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Kehitysvammaisten asumisyksikön rakentaminen / nimikilpailu 97/05.02.12/2013 TEK 07.05.2014 29

Kehitysvammaisten asumisyksikön rakentaminen / nimikilpailu 97/05.02.12/2013 TEK 07.05.2014 29 Tekninen lautakunta 29 07.05.2014 Perusturvalautakunta 67 20.05.2014 Perusturvalautakunta 114 16.09.2014 Perusturvalautakunta 147 18.11.2014 Perusturvalautakunta 153 16.12.2014 Perusturvalautakunta 10

Lisätiedot

Koulurakennuksen tarpeellisen remontoinnin lisäksi heillä on tarkoitus rakentaa tontille sepän paja.

Koulurakennuksen tarpeellisen remontoinnin lisäksi heillä on tarkoitus rakentaa tontille sepän paja. Kunnanhallitus 54 24.03.2003 Kunnanhallitus 67 09.04.2003 Kunnanvaltuusto 20 16.04.2003 Kunnanhallitus 110 26.06.2003 Kunnanhallitus 33 16.03.2004 Kunnanvaltuusto 11 24.03.2004 OSTOTARJOUS LÄNSIKYLÄN VANHASTA

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96 06.10.2014 Sivu 1 / 1 3797/02.07.00/2014 96 Yleisten rakennusten tontin vuokraus Kilosta Y-Säätiölle nuorisoasuntojen rakentamista varten kortteli 54144 tontti 10 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey,

Lisätiedot

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Jaana Airaksinen, asiantuntija Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Opetustoimen henkilöstökoulutus vuonna 2014 tiedotustilaisuus 1.11.2013, Opetushallitus Valtionavustuslaki (688/2001) Valtionavustuslaki

Lisätiedot

VALAMON JÄTEVEDENPUHDISTAMON LAAJENNUS JA PERUSKORJAUS/LISÄMÄÄRÄRAHA

VALAMON JÄTEVEDENPUHDISTAMON LAAJENNUS JA PERUSKORJAUS/LISÄMÄÄRÄRAHA Tekninen lautakunta 34 26.05.2015 Kunnanhallitus 105 15.06.2015 Valtuusto 36 15.06.2015 VALAMON JÄTEVEDENPUHDISTAMON LAAJENNUS JA PERUSKORJAUS/LISÄMÄÄRÄRAHA TELA 26.05.2015 34 Valmistelija; tekninen johtaja

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 1/2015 Aika Ti 13.01.2015 klo 18.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIALISTA Tiistaina 13.01.2015 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 1/2015 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KAUHAJOEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ. Aronkylän päiväkodin rakentaminen KVR urakkana

KAUHAJOEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ. Aronkylän päiväkodin rakentaminen KVR urakkana KAUHAJOEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Aronkylän päiväkodin rakentaminen KVR urakkana Kauhajoen kaupunki Tarjouspyyntö 2/5 Pyydämme KVR urakkatarjoustanne päiväkoti kohteestamme ohessa olevien määritysten ja

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 30. lokakuuta 2014 kello 18.00 19.50 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Tekninen lautakunta 27.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 27.3.2014 klo 16.30 17.20 Kunnanviraston kokoushuone Satu Hoffren Irja Keskinen Toni Aho

Lisätiedot

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 6/2012 Aika: Torstai 16.8.2012 klo. 19.00-20.50 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Veijo

Lisätiedot

19 Sote-palveluiden kilpailutus - kilpailutuksen käynnistäminen - esitys valtuustolle (ohm. 7)

19 Sote-palveluiden kilpailutus - kilpailutuksen käynnistäminen - esitys valtuustolle (ohm. 7) Kunnanhallitus 39 06.02.2017 Kunnanvaltuusto 19 20.02.2017 19 Sote-palveluiden kilpailutus - kilpailutuksen käynnistäminen - esitys valtuustolle (ohm. 7) Khall 06.02.2017 39 Sote-kilpailutukseen asetettu

Lisätiedot

48 LISÄMÄÄRÄRAHA / KISKOBUSSILIIKENTEEN YHTEYKSIEN PARANTAMISEN KUNTARAHAOSUUS... 98

48 LISÄMÄÄRÄRAHA / KISKOBUSSILIIKENTEEN YHTEYKSIEN PARANTAMISEN KUNTARAHAOSUUS... 98 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 SISÄLLYSLUETTELO 48 LISÄMÄÄRÄRAHA / KISKOBUSSILIIKENTEEN YHTEYKSIEN PARANTAMISEN KUNTARAHAOSUUS... 98 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 97 KUNNANHALLITUS Kokouksen paikka

Lisätiedot

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 104

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 104 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 104 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 7/2007 KOKOUSAIKA Tiistaina 24.04.2007 kello 16.06-17.06 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO Kunnanhallitus 61 21.02.2011 Valtuusto 23 28.03.2011 Kunnanhallitus 167 06.06.2011 Valtuusto 42 20.06.2011 KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO KHALL 61 Valmistelija:

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA ESITYSLISTA Kokousnumero 1/2015 Aika Ti 13.01.2015 klo 18.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIALISTA Tiistaina 13.01.2015 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 1/2015 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/2018 20 Kokousaika 17.9.2018 kello 18.00 18.13 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

Puhdistamohankeen rahoituksen lähtökohta 2008 ja kehitys 1/4

Puhdistamohankeen rahoituksen lähtökohta 2008 ja kehitys 1/4 Kaupunginvaltuusto 25.5.20015 Liite 1 56 Puhdistamohankeen rahoituksen lähtökohta 2008 ja kehitys 1/4 - Puhdistamohankkeen rahoituksesta on sovittu seuraavaa 2009. Veden käyttömaksuja korotetaan etukäteen

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 89

HEINÄVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 89 HEINÄVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 89 Valtuusto 22.08.2011 AIKA 22.08.2011 klo 20:25-21:30 PAIKKA Kunnanvirasto valtuuston istuntosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 46 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Asuntotuotantotoimikunta Tj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Asuntotuotantotoimikunta Tj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2011 1 (5) 227 Jakomäen Kiinteistöt Oy/Kankaretie 9 a ja b, peruskorjauksen urakkatarjoukset ja urakkasopimusten tekeminen HEL 2011-009630 T 02 08 03 00 Att 73148 Päätös

Lisätiedot

Otsikko Sivu 13 TEKNISEN LAUTAKUNNAN TILINPÄÄTÖS 2013 23 14 PALVELUKESKUKSEN B-OSAN/RAVINTOKESKUKSEN

Otsikko Sivu 13 TEKNISEN LAUTAKUNNAN TILINPÄÄTÖS 2013 23 14 PALVELUKESKUKSEN B-OSAN/RAVINTOKESKUKSEN HEINÄVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 21 Tekninen lautakunta 18.03.2014 AIKA 18.03.2014 klo 17:00-19:11 PAIKKA Kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 TEKNISEN LAUTAKUNNAN

Lisätiedot

10.1 Urakkatarjouksen pyytäminen

10.1 Urakkatarjouksen pyytäminen 10 Urakoitsijan ja urakkamuodon VAlinta 10.1 Urakkatarjouksen pyytäminen Urakkatarjouspyynnön valmistelee projektinjohtaja suunnittelijoiden teknisten asiakirjojen pohjalta. Tarjouspyyntö määrittelee muun

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6. Tekninen lautakunta 22.6.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6. Tekninen lautakunta 22.6.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 Tekninen lautakunta 22.6.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 22.6.2011 klo 16.30 18.33 Kihniön Eränkävijät ry maja Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

Otsikko Sivu 173 HOIVAKOTIHANKE 345 174 PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMIEN PÄIVITYS-

Otsikko Sivu 173 HOIVAKOTIHANKE 345 174 PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMIEN PÄIVITYS- HEINÄVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2011 343 Kunnanhallitus 13.06.2011 AIKA 13.06.2011 klo 17:00-19:00 PAIKKA Kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 173 HOIVAKOTIHANKE 345

Lisätiedot

Otsikko Sivu 204 EVÄSTYS HEINÄVEDEN ALUELÄMPÖ OY:N YHTIÖKO-

Otsikko Sivu 204 EVÄSTYS HEINÄVEDEN ALUELÄMPÖ OY:N YHTIÖKO- HEINÄVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/2011 405 Kunnanhallitus 15.08.2011 AIKA 15.08.2011 klo 17:00-20:45 PAIKKA Kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 204 EVÄSTYS HEINÄVEDEN

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 5.6.2014

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 5.6.2014 Kokousaika Torstai 5. kesäkuuta 2014 kello 18.00 21.10 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

Puhelin: 040 335 4220

Puhelin: 040 335 4220 URAKKATARJOUSPYYNTÖ URJALAN KUNTA / TEKNINEN PALVELUKESKUS YHDYSVESIJOHTO KYLMÄKOSKI - URJALA RAKENNUTTAJA TAI TILAAJA Nimi: Osoite: Pyydämme urakkatarjoustanne alla mainitusta urakasta liitteenä olevien

Lisätiedot

MAANRAKENNUSTYÖT, TARJOUSPYYNTÖ

MAANRAKENNUSTYÖT, TARJOUSPYYNTÖ 11.4.2014 Sivu 1/6 Tilaaja: Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ky PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Mustiala Uusi Navetta MAANRAKENNUSTYÖT, TARJOUSPYYNTÖ Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymä

Lisätiedot

AVAIN Palvelukodit Oy Yhteyshenkilö: Perttu Liukku, Toimitusjohtaja Y-tunnus 2422023-5 Lautatarhankatu 8 B 00580 HELSINKI

AVAIN Palvelukodit Oy Yhteyshenkilö: Perttu Liukku, Toimitusjohtaja Y-tunnus 2422023-5 Lautatarhankatu 8 B 00580 HELSINKI 1(6) ESISOPIMUS HOIVAKODIN VUOKRAAMISESTA Joensuun kaupungin Niinivaaran Hoivakoti Sireenipiha Sopijapuolet AVAIN Palvelukodit Oy Yhteyshenkilö: Perttu Liukku, Toimitusjohtaja Y-tunnus 2422023-5 Lautatarhankatu

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Tekninen lautakunta. Kokousnumero 5/2007 Aika Ti 19.06.2007 klo 18.00 Palokunnan kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Tekninen lautakunta. Kokousnumero 5/2007 Aika Ti 19.06.2007 klo 18.00 Palokunnan kokoushuone PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 5/2007 Aika Ti klo 18.00 Paikka Palokunnan kokoushuone KOKOUSKUTSU Tiistaina Palokunnan kokoushuone Nro 5/2007 ASIA LIITE 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 49 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Erityisryhmien rahoituksen mahdollisuudet ja vaihtoehdot

Erityisryhmien rahoituksen mahdollisuudet ja vaihtoehdot Erityisryhmien rahoituksen mahdollisuudet ja vaihtoehdot Erityisryhmien asuminen kunnan keskeinen rooli 7.-14.6.2013, Vantaa, Tampere, Turku, Rovaniemi, Mikkeli: Markku Aho, ARA Erityisryhmien palveluasuminen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 18.8.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.8.2010 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 Tekninen lautakunta Nro 3/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 8.5.2014 klo 17-18.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE

VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE 1/5 MÄNTTÄ - VILPPULAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS Seppälän puistotie 15 35800 Mänttä TARJOUSPYYNTÖ VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE 1 Tarjouspyynnön kohde Mänttä -

Lisätiedot

Talousarviomuutos 2015

Talousarviomuutos 2015 Kunnanhallitus 232 30.11.2015 Valtuusto 50 07.12.2015 Talousarviomuutos 2015 362/02.02.02/2015 Kunnanhallitus 30.11.2015 232 Valmistelija: kunnansihteeri Vuoden 2015 talousarvion muutosesitys perustuu

Lisätiedot

Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5 / 2012 KOKOUSAIKA Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Muonion kunta ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivistyslautakunta

Muonion kunta ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 28.1.2013 klo 16.00-16.45 Paikka Kunnantalo, valtuustosali ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAAMINEN 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29 Tekninen lautakunta Nro 4/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 14.8.2014 klo 17-17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Kuinka valtio kannustaa energiatehokkuuteen?

Kuinka valtio kannustaa energiatehokkuuteen? Kuinka valtio kannustaa energiatehokkuuteen? Riitta Kimari Ympäristöministeriö Ammattilaisseminaari 24.11.2009 Suhdanneluonteiset avustukset (ns. 10 %:n avustus) Suhdanneluonteiset energiapainotteiset

Lisätiedot

Yppärin koulun ja ryhmäperhepäiväkodin peruskorjaus/rakentaminen / Urakoitsijan valinta

Yppärin koulun ja ryhmäperhepäiväkodin peruskorjaus/rakentaminen / Urakoitsijan valinta Kunnanhallitus 102 25.02.2013 Kunnanhallitus 218 10.06.2013 Kunnanhallitus 241 24.06.2013 Kunnanhallitus 253 12.08.2013 Kunnanhallitus 401 02.12.2013 Valtuusto 139 18.12.2013 Kunnanhallitus 107 31.03.2014

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 4. heinäkuuta 2013 kello 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Jari Laurila pj Esko Syrjälä j. Kimmo Kupi j. Pirjo Leino j. Elina Rauhala

Lisätiedot

Perjantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Perjantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivä 8.6.2017 KOKOUSTIEDOT Aika Perjantai 09.06.2017 klo 13.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite nro Asia Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 29.8.2013

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 29.8.2013 Kokousaika Torstai 29. elokuuta 2013 kello 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 17.00 18.00 Kosken Op:n auditorio ( Htp:n valokuituesittely 18.00 n.18.30 ) Saapuvilla olleet jäsenet Jari Laurila pj Esko Syrjälä

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 07.09.2015 klo 17.00 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Kohtala Paavo

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 6/2011 Tekninen lautakunta sivu 76

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 6/2011 Tekninen lautakunta sivu 76 KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 6/2011 Tekninen lautakunta sivu 76 Kokousaika 8.6.2011 klo 15.00-16.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 27. elokuuta 2015 kello 15.45 17.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanvirasto Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Nro 8/2013. Torstai 7.11.2013 kello 17.30-18.15. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Tekninen lautakunta Nro 8/2013. Torstai 7.11.2013 kello 17.30-18.15. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone. RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Nro 8/2013 KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 7.11.2013 kello 17.30-18.15. Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite nro Asia nro Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Lisätiedot

Elinvoimavaliokunta Kunnanhallitus Valtuusto

Elinvoimavaliokunta Kunnanhallitus Valtuusto Elinvoimavaliokunta 6 01.03.2016 Kunnanhallitus 88 14.03.2016 Valtuusto 21 29.03.2016 LEADER HANKKEEN ANTOLAINA / KEMPELEEN NUORISOSEURA RY / MÄÄRÄRAHAN MUUTOS 694/02.05.01/2015 ELIVK 6 Valmistelija kehitysjohtaja

Lisätiedot

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä 03.06.2012

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä 03.06.2012 Lemin kunta 5/2012 7 Aika 30.05.2012 klo 20.00-20.10 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanvirasto I Pylkkö Osmo Huttunen Matti Värtö Veijo Lepistö Minttu puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot