PALAUTE- JA VASTINERAPORTTI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PALAUTE- JA VASTINERAPORTTI"

Transkriptio

1 TAMPEREEN KAUPUNKI KISSANMAA, HIPPOSKYLÄ, Asemakaava nro 8549 Diaarinumero: TRE:1198/ /2017 PALAUTE- JA VASTINERAPORTTI Valmisteluvaiheesta nähtävilläoloaikana saadut mielipiteet (yhteensä 18 kpl)

2 TIIVISTELMÄ PALAUTTEESTA VASTINE TOIMENPITEET Mielipide 1: - Alueelle korkeintaan 6-kerroksisia kerrostaloja - Hippospuiston länsipäähän korkeammat ja itäpäähän matalammat talot, jos erikorkuisia kerrostaloja on alueelle tulossa - Vanhoja 2-kerroksisia taloja säilytettäisiin 5 kpl, talot jotka ovat Hippoksenkadun varressa ja kadun suuntaisia - Vaihtoehdoista kehittämisen arvoinen on vaihtoehto 1 - Ympärillä pitää olla viheralueita Kaavoittajan vastine mielipiteeseen 1: Kasvun ja täydentämisen tavoitteet, joita asemakaavahankkeelle tulee ylempien kaavatasojen suunnitelmista ja strategioista, heijastuvat kaavaratkaisuun. Sekä Pirkanmaan maakuntakaavassa 2040 että Tampereen kantakaupungin yleiskaavassa 2040 suunnittelualueeseen kohdistuu tavoitteita yhdyskuntarakenteen täydentämisestä. Tampereen kaupunkistrategiassa on ilmaistu kaupungin kasvutavoite noin 3000 uudella asukkaalla vuosittain. Kaupunkistrategian mukaisesti 80 prosenttia kaavoitettavasta asuinkerrosalasta tulee sijoittua joukkoliikennevyöhykkeille ja aluekeskuksiin. Hipposkylä sijaitsee joukkoliikennevyöhykkeellä. Suunnittelualue on tunnistettu arvokkaana rakennettuna ympäristönä sekä maakunta- että yleiskaavassa. Yhtenä keskeisenä arvona on pidetty vanhojen puukerrostalojen rajaamaa Hippoksenkadun katunäkymää. Molemmissa asemakaavan luonnosvaihtoehdoissa pääosa kadun varren taloista oli esitetty säilytettäviksi. Asemakaavaehdotuksessa Hippoksenkadun varren kuudesta vanhasta puukerrostalosta on säilytetty neljä ja niiden lisäksi kolme taloa tontin sisäosassa. Suunnittelualueelle esitetyt uudet rakennukset ovat korkeintaan 6-kerroksisia.

3 Ratkaisu pohjautuu yhdyskuntalautakunnassa käytyyn keskusteluun ja ohjausryhmän linjauksiin. Pirkanmaan maakuntamuseo on tuonut ohjausryhmätyöskentelyssä esiin, että asemakaavaehdotuksessa suojeltavien rakennusten määrä ei vastaa maakuntamuseon näkemystä riittävästä suojelun tasosta. Asemakaavaehdotuksessa on esitetty määräys suunnittelualueen vanhan puuston säilyttämisestä ja suojaamisesta rakentamisen aikana. Hipposkylän säilytettävien rakennusten pihaalueet on esitetty asemakaavaehdotuksessa suojeltaviksi. Mielipide 2: - As Oy Kissankellon (Kissanmaankatu 28 32) viereen ei saa rakentaa kuin max 6- kerroksisia taloja - Kattomuoto ei saa nostaa korkeutta - Korkeat talot on rakennettava Hippoksenkadun reunaan ja rakennukset on rakennettava alueen länsipäähän = yläpäähän - As Oy Kissankello rajan viereen ei saa rakentaa korkeita taloja - Talot oltava kaukana rajasta - Taloyhtiöiden väliin rakennettava umpiaita - Estettävä läpikulku As Oy Kissankello alueen läpi - Rakennettava meluaita myös As Oy Kissankello kohdalle Kaavoittajan vastine mielipiteeseen 2: Asemakaavassa uudet rakennukset ovat enintään kuusikerroksisia. Kattomuoto on pääasiallisesti harjakatto. Tonttien väliset raja-aidat ovat taloyhtiöiden keskenään sovittavissa. Asemakaavassa esitettyä meluseinää ei toteuteta kaupungin kustannuksella, vaan sen toteutuksesta sopivat keskenään uusien rakennusten rakentajat. As. Oy Kissankello ei kuulu tämän asemakaavan suunnittelualueeseen ja sitä koskevat asiat ratkaistaan omassa Suunnittelualueelle esitetyt uudet rakennukset ovat korkeintaan 6-kerroksisia.

4 kaavahankkeessaan. Mielipide 3: - Liikenne ja liikkuminen Hipposkylän uuden asutuksen liikennevaikutusten takia liikenteen, liikkumismuotojen yhteensovituksen, liikenneturvallisuuden ja katuympäristöjen suunnittelua on tarpeen tehdä rinnan asemakaavan jatkosuunnittelun kanssa ja riittävän laajalla alueella. - Asemakaava-aluetta esitetään laajennettavaksi katualueiden osalta niin, että kriittisten kohtien ratkaisut voidaan osoittaa asemakaavassa ajoneuvoliikenteen rauhoittamiseen ja muuhun katurakentamiseen ohjaavina asemakaavamerkintöinä - Uuden katuyhteyden tutkiminen Hervannan valtaväylän yli tai ali - Liikenneturvallisuuden kehittäminen - Hippoksenkadun kehittäminen: Katu voisi jatkossa olla luonteeltaan kaupunginosan identiteettiä vahvistava pääkatu - Liikenneturvallisuuden parantaminen: (esim. koulun ja päiväkodin saatto- ja Kaavoittajan vastine mielipiteeseen 3: Asemakaavahankkeen yhteydessä laadittu liikenneverkkotarkastelu kattaa Kissanmaan alueen Teiskontielle saakka. Tarkastelun perusteella täydennysrakentamisen tuottamat liikennemäärät ja sen liikenteelliset vaikutukset on todettu melko vähäisiksi. Hakametsän alueen yleispiirteisemmässä suunnittelussa on esitetty Rieväkadun pohjoinen jatke, Jäähallinkaari, yhdistämään Kalevan ja Kissanmaan alueita. Hervannan valtaväylälle toteutetaan uusi valo-ohjattu liittymä nykyisen jäähallin liittymän pohjoispuolelle, johon kytketään Jäähallinkaari ja Kissanmaankadun jatke. Asemakaavahankkeeseen liittyvässä Hippoksenkadun katuyleissuunnitelmassa on ollut tavoitteena liikenneturvallisuuden ja kadun viihtyisyyden parantaminen. Suunnitelmassa Hippoksenkadulle esitetään länsireunaan erotettu pyörätie ja jalkakäytävä, pysäköintitaskujen ja katupuiden toteuttaminen ajoradan itä- ja länsireunaan. Kissanmaan koulun edustalla olevaa kääntöpaikkaa kehitetään Asemakaavahankkeeseen liittyy Hippoksenkadun katuyleissuunnitelma, jossa on ollut tavoitteena liikenneturvallisuuden ja kadun viihtyisyyden parantaminen. Hippoksenkadun yleissuunnitelmassa esitetyn katupoikkileikkauksen perusteella on myös tarkistettu suunnittelualueen korttelirajaukset Hippoksenkadun puolella. Asemakaavassa on esitetty Hervannan valtaväylän suuntainen kävely- ja pyöräily-yhteys Puolimatkanpolku, joka välittää liikennettä Kaupin suuntaan. Osa ehdotetuista toimenpiteistä koskee asemakaavan suunnittelualuetta laajempaa kokonaisuutta.

5 muu autoliikenne, erotettu pyöräkaista ja jalkakäytävä, katupuita) - Koko Hippoksenkatu ja liittyvien asuntokatujen (Sudenkatu ja Karhunkatu) päät tulisi liittää asemakaava-alueeseen. Tarvitaan katusuunnitelmat asemakaavan korttelirajausten pohjaksi ja varmistamaan Hipposkadun katualueen ja poikkileikkauksen mitoitus, ehdotusvaiheen asemakaavakartassa katualueena täsmällisesti osoitettavaksi. 5. Karhunkadun ja Karhunkadun- Hippoksenkadun risteysalueen kehittäminen: - Tällä hetkellä onnettomuusriski Karhunkadulla on erittäin suuri. Nykyisin katujärjestelyin lisää läpikulkevaa ajoneuvoliikennettä ei tule sinne ohjata. Karhunkadun liikenneturvallisuuden parantaminen on välttämätöntä esim.: - katkaisemalla ajoneuvoliikenteen läpiajo Karhunkadulta Hippoksenkadulle kokonaan - lisäämällä hidastavia katurakenteita ja korjaamalla nykyiset vaurioituneet hidasteet - jalkakäytävän ja ehkä myös pyöräkaistan rakentaminen, Karhunkadun muuttaminen pihakaduksi Kissanmaankadun ja Hippoksenkadun välillä - näkemiltään hankalimpiin risteyksiin/liittymiin katupeilit tai pysäköinnin rajoittaminen välittömässä tuntumassa näkemien parantamiseksi turvallisemmaksi ja Karhunkadun liittymäjärjestelyjä parannetaan. Myös Sudenkadun ja Hippoksenkadun risteysalueen liikennejärjestelyjä parannetaan risteyksen turvallisuuden lisäämiseksi. Asemakaavaehdotuksessa korttelialueen rajan sijainti on sovitettu katusuunnitelmassa esitettyyn Hippoksenkadun poikkileikkaukseen. Meluntorjunnan osalta on noudatettu Tampereen kaupungin meluntorjuntasuunnitelman linjauksia. Viheryhteyksiä on esitetty kehitettäväksi Tampereen kantakaupungin yleiskaava 2040:n osoittamalla tavalla. Rakennusten korkeuden ja alueelle osoitetun rakentamisen määrän osalta ks. vastine 1.

6 - Teiskontien melusuojausten toteuttaminen, minkä jälkeen itälänsisuuntaisen pyöräily- ja jalankulku- ja ulkoiluvirtojen ohjaaminen ja houkutteleminen melusuojatulle puistoalueelle Teiskontien varressa, - yhdistelmät edellisestä tai jokin muu kehitetty liikenteen ohjauksen tai rauhoittamisen ratkaisu 6. Sudenkadun ja Hippoksenkadun risteysalueen kehittäminen: Risteys on huonosti havaittavissa ja vaarallinen. Sudenkadun kautta tulevan läpiajon voisi alistaa, hidastaa tai katkaista. Aluetta voisi kehittää esim. Majavakadulle ulottuvana katuaukiona/pihakatuna, jonka kautta läpiajoa ei olisi Hipposkylään. Asemakaavaluonnoksessa esitetty Hipposkylän uuden tonttikatuliittymän paikka Sudenkadun kohdalla ei ole hyvä, ellei risteysalueen katurakenteita paranneta merkittävästi. Hipposkylän uuden tonttikadun tai ajoyhteyden sijaintia voisi harkita siirrettäväksi lähemmäksi Kissanmaankatua, mikä olisi liikenteen ohjauksen kannalta parempi. 7. Ulkoreitit ja viherympäristöt 8. Laajemman viher- ja ulkoiluverkoston kehittäminen, erityiskysymyksenä Kaupin suunta

7 Hipposkylän täydennysrakentaminen osana Kissanmaata: 9. Alueen kehittäminen tervetullutta 10. Rakentamisen luonnosvaihtoehdot ja luonnossuunnittelun jatkaminen Asemakaava-alue, vaikutusalue ja osalliset: 11. Asemakaava-alueen laajentaminen - Aluetta ehdotetaan laajennettavaksi liikennesuunnittelullisista syistä Hippoksenkadun katualueille ja sitä risteäville Karhukadun ja Sudenkadun katualueille. Viherympäristöön ja meluntorjuntaan liittyvistä syistä aluetta ehdotetaan laajennettavaksi Kissanmaan koulun molemmin puolin oleville puisto- ja viheralueille. 12. Lähivaikutusalueen ja osallisjoukon laajentaminen 13. Osalliseksi ilmoittautuminen Mielipide 4: - Ehdotetaan uusien rakennusten siirtoa, että ne eivät olisi Kissanmaankatu 30 ja 32 asukkaiden maisemissa. - As Oy Kissankellon mieliestä esitettyjen kahden vaihtoehdon yhdistelmä olisi paras - Onko kulkutie suunniteltu Kaavoittajan vastine mielipiteeseen 4: Kissanmaankatu 30 ja 32 (As. Oy Kissankello) kohdalla olevat uudet rakennusalat on saadun palautteen johdosta siirretty olemassa olevien talojen pohjoispäädyn kohdalle. Vuoden 2018 aikana tarkistetussa Uusia rakennuksia on siirretty mielipiteessä ehdotetulla tavalla. Kahdeksankerroksisia rakennuksia ei esitetä kaavaehdotuksessa lainkaan. As. Oy Kissankellon lisärakentamissuunnitelmat on pyritty huomioimaan asemakaavaratkaisussa.

8 yhteiskäyttöiseksi Kissankellon kanssa - As Oy Kissankellon lisärakentamissuunnitelmat tulee huomioida asemakaavaehdotuksessa kortteliratkaisussa noudatellaan Hipposkylän nykyistä korttelirakennetta. Uusien talojen kerrosluku on korkeintaan kuusi. Ylimmän kerroksen yläpuolelle, harjakaton alle, saa toteuttaa asukkaiden saunaja yhteistiloja sekä ilmastointikonehuoneen. Suunnittelualueen itäpäässä olevaa ajoväylää ei asemakaavassa ole esitetty yhteisenä Hipposkylän ja As Oy Kissankellon tonteille. As Oy Kissankellon suunnittelukysymykset ratkaistaan kyseisen asemakaavan yhteydessä. Mielipide 5: Kehittämisehdotuksena toivotaan toimenpiteitä, joilla korjattaisiin Hervannan valtaväylän aiheuttamia estevaikutuksia liikuttaessa Kalevan ja Kissanmaan kaupunginosien välillä. - Esitetään uuden liikenneyhteyden toteuttamista sillalla Hipposkylästä Kalevaan. Kaavoittajan vastine mielipiteeseen 5: Hakametsän alueen yleispiirteisemmässä suunnittelussa on esitetty Rieväkadun pohjoinen jatke, Jäähallinkaari, yhdistämään Kalevan ja Kissanmaan alueita. Hervannan valtaväylälle toteutetaan uusi valo-ohjattu liittymä nykyisen jäähallin liittymän pohjoispuolelle, johon kytketään Jäähallinkaari ja Kissanmaankadun jatke. Ehdotettu alue jää tämän asemakaavan suunnittelualueen ulkopuolelle, mutta tilanteeseen on esitetty parannuksia muissa suunnitelmissa. Mielipide 6: - Hippoksenkadun alkupäätä ei tulisi rakentaa kovin tiiviisti. - Korkeat talot sopisivat taaemmas - Jäähallin käytön muuttuminen areenahankkeen myötä huomioitava Kaavoittajan vastine mielipiteeseen 6: Ohjausryhmän linjauksen mukaisesti Hippoksenkadun itäpäässä vanhat kerrostalot on esitetty korvattaviksi uusilla ja länsipäässä säilytetty vanhaa korttelirakennetta. Asemakaavahankkeeseen liittyvässä Hippoksenkadun varrelle esitetyt uudet rakennukset ovat hieman vinottain kadun toisella puolella oleviin rakennuksiin nähden. Uusien talojen ja Hippoksenkadun väliin on lisäksi esitetty asemakaavassa vyöhyke, jolle istutetaan puita.

9 alueen kokonaissuunnittelussa - Ulkopuolisten pysäköintiä toivotaan rajoitettavaksi - Ajotie ja pyörätie ja jalankulku toivotaan selvästi erotettavaksi liikenneturvallisuuden ja riittävän tilan takia - Alueelle teema, esim. viljelysmahdollisuuksia Mielipide 7: - Kompromissi kaavasta 1 ja 2 vähentäisi vanhaa rakennuskantaa - Kaikki talot pitäisi säästää ja kehittää aluetta siitä lähtökohdasta - Myös nykyiset asukkaat tulee huomioida - Sosiaalinen suunnitelma pitäisi kulkea mukana kaavaehdotuksen rinnalla alusta alkaen - Kaupungin kannalta alueen muutosten tulee olla sosiaalisesti vastuullisia - Kooltaan suurempi tai arkkitehtuuriltaan moderni rakennus ei kuulu Kissanmaalle. - Kysymyksiä pidettävään tilasuuteen (esim.): Hippoksenkadun katuyleissuunnitelmassa on tavoitteena liikenneturvallisuuden ja kadun viihtyisyyden parantaminen. Suunnitelmassa Hippoksenkadulle esitetään erotettu pyörätie ja jalkakäytävä, parannettu kadunvarsipysäköinti ja katupuita. Kissanmaan koulun edustalla olevaa kääntöpaikkaa kehitetään turvallisemmaksi. Myös Sudenkadun ja Hippoksenkadun risteysalueen katurakenteita parannetaan risteyksen turvallisuuden lisäämiseksi. Asemakaavaehdotuksessa korttelialueen rajan sijainti on sovitettu katusuunnitelmassa esitettyyn Hippoksenkadun poikkileikkaukseen. Kaavoittajan vastine mielipiteeseen 7: Kasvun ja täydentämisen tavoitteet, joita asemakaavahankkeelle tulee ylempien kaavatasojen suunnitelmista ja strategioista, heijastuvat kaavaratkaisuun. Sekä Pirkanmaan maakuntakaavassa 2040 että Tampereen kantakaupungin yleiskaavassa 2040 suunnittelualueeseen kohdistuu tavoitteita yhdyskuntarakenteen täydentämisestä. Tampereen kaupunkistrategiassa on ilmaistu kaupungin kasvutavoite noin 3000 uudella asukkaalla vuosittain. Kaupunkistrategian mukaisesti 80 prosenttia kaavoitettavasta asuinkerrosalasta tulee sijoittua joukkoliikennevyöhykkeille ja aluekeskuksiin. Hipposkylä sijaitsee joukkoliikennevyöhykkeellä. Hippoksenkadulle on laadittu yleissuunnitelma ja korttelialueiden rajauksella on varmistettu Hippoksenkadun kehittämisen mahdollisuudet. Asemakaavassa esitetyt uudet rakennukset noudattelevat Hipposkylän olemassa olevaa korttelirakennetta. Hyvinvoinnin palvelualue (psykososiaalisen tuen palvelulinja) on ollut edustettuna asemakaavatyön ohjausryhmässä.

10 - Miksi kaksi kaavaehdotusta? - miksi museoviraston kannanottoa ei huomioida? - Miksi kaikkia rakennuksia ei peruskorjata? - Miksi korkeita kerrostaloja? Mielipide 8: - Hippoksenkadun suuntaisesti voitaisiin rakentaa suhteellisen pitkä, esim. 6- kerroksinen kerrostalo - Kaikkien rakennettavien talojen tulee olla julkisivultaan puusta yleisilmeen säilymisen takia Suojelutason suhteen luonnosvaihtoehtoon 1 perustunut asemakaavaehdotus palautettiin valmisteluun yhdyskuntalautakunnan päätöksellä Vuoden 2018 aikana valmisteltu asemakaavaratkaisu pohjautuu yhdyskuntalautakunnassa käytyyn keskusteluun, ohjausryhmän linjauksiin ja uusiin viitesuunnitelmiin. Pirkanmaan maakuntamuseo on tuonut ohjausryhmätyöskentelyssä esiin, että asemakaavaehdotuksessa suojeltavien rakennusten määrä ei vastaa maakuntamuseon näkemystä riittävästä suojelun tasosta. Päätökset säilytettävien rakennusten sisätilojen osalta tekee rakennuksen omistaja. Asemakaavalla ei ole mahdollista ottaa kantaa siihen, kenelle tai millaisille asukkaille vanhojen talojen peruskorjatut asunnot osoitetaan. Asemakaavoituksen toimesta on pidetty asukastilaisuuksia kaavan aloitus- ja valmisteluvaiheissa. Myös asemakaavaehdotusta koskeva yleisötilaisuus järjestetään kaavan nähtävilläoloaikana. Kaavoittajan vastine mielipiteeseen 8: Asemakaavatyön aikana on tutkittu erilaisia rakennevaihtoehtoja. Alueelle osoitetun rakentamisen määrän osalta ks. vastineet 1 ja 7. Asemakaavamääräykset mahdollistavat puun käytön julkisivumateriaalina.

11 Asemakaavan mukaisesti julkisivumateriaalina on mahdollista käyttää puuta tai rappausta. Uusien rakennusten sijoittelussa on mukailtu Hipposkylän nykyistä korttelirakennetta. Kaavoittajan vastine mielipiteeseen 9: Mielipide 9: - Vaihtoehto 2 ei ole suotava, koska se hajottaa Hipposkylän kokonaisuuden - Hipposkadun katunäkymän säilyminen on tärkeää - Alueen arvoja ei tulisi heikentää liian laajalla uudisrakentamisella - Alueen arvot on todettu Pirkanmaan maakuntamuseon inventoinnissa Suojelutason suhteen luonnosvaihtoehtoon 1 perustunut asemakaavaehdotus palautettiin valmisteluun yhdyskuntalautakunnan päätöksellä Vuoden 2018 aikana valmisteltu asemakaavaratkaisu pohjautuu yhdyskuntalautakunnassa käytyyn keskusteluun, ohjausryhmän linjauksiin ja uusiin viitesuunnitelmiin. Pirkanmaan maakuntamuseo on tuonut ohjausryhmätyöskentelyssä esiin, että asemakaavaehdotuksessa suojeltavien rakennusten määrä ei vastaa maakuntamuseon näkemystä riittävästä suojelun tasosta. Uudisrakentamisen osalta on kehitetty vaihtoehto, joka noudattelee Hipposkylän nykyistä korttelirakennetta. Rakentamisen määrän osalta ks. vastineet 1 ja 7. Mielipide 10: - Kumpikaan kaavaluonnoksista ei palvele riittävästi alueen rakennuskulttuurisen ja - historiallisen kerroksellisuuden Kaavoittajan vastine mielipiteeseen 10: Kasvun ja täydentämisen tavoitteet, joita asemakaavahankkeelle tulee ylempien kaavatasojen suunnitelmista ja strategioista, heijastuvat kaavaratkaisuun. Sekä Pirkanmaan Muutoksen vaikutukset kulttuuriympäristön arvoihin on todettu asemakaavaselostuksen vaikutusten arvioinnissa. Uudessa rakentamisessa on mukailtu Hipposkylän nykyistä korttelirakennetta.

12 säilyttämistä ehjänä. - Ehdotetut rakennukset liian korkeita ja tyyliltään aivan erilaisia - Kaikki nykyiset Hipposkylän 14 asuinrakennusta tulisi kuulua A29/ssuojelumerkinnän alueelle, jotta alueen kokonaisuus säilyy selkeänä historiallisena kerroksena. - Hippospuistoa ei ole mielekästä supistaa asuntorakentamisella maakuntakaavassa 2040 että Tampereen kantakaupungin yleiskaavassa 2040 suunnittelualueeseen kohdistuu tavoitteita yhdyskuntarakenteen täydentämisestä. Tampereen kaupunkistrategiassa on ilmaistu kaupungin kasvutavoite noin 3000 uudella asukkaalla vuosittain. Kaupunkistrategian mukaisesti 80 prosenttia kaavoitettavasta asuinkerrosalasta tulee sijoittua joukkoliikennevyöhykkeille ja aluekeskuksiin. Hipposkylä sijaitsee joukkoliikennevyöhykkeellä. Hipposkylän 1940-luvun puukerrostalojen määrä vähenee ja vaikutukset on todettu asemakaavaehdotuksen vaikutusten arvioinnissa. Suojelutason suhteen luonnosvaihtoehtoon 1 perustunut asemakaavaehdotus palautettiin valmisteluun yhdyskuntalautakunnan päätöksellä Vuoden 2018 aikana valmisteltu asemakaavaratkaisu pohjautuu yhdyskuntalautakunnassa käytyyn keskusteluun, ohjausryhmän linjauksiin ja uusiin viitesuunnitelmiin. Pirkanmaan maakuntamuseo on tuonut ohjausryhmätyöskentelyssä esiin, että asemakaavaehdotuksessa suojeltavien rakennusten määrä ei vastaa maakuntamuseon näkemystä riittävästä suojelun tasosta. Uudessa rakentamisessa on mukailtu Hipposkylän nykyistä korttelirakennetta.

13 Mielipide 11: - Alue säilyy luonnosvaihtoehto 1:n pohjalta ehdottomasti paremmin - Autopaikkojen riittävyys huolestuttaa - Asuinalueen kiireettömän luonteen toivotaan säilyvän Kaavoittajan vastine mielipiteeseen 11: Suojelutason suhteen luonnosvaihtoehtoon 1 perustunut asemakaavaehdotus palautettiin valmisteluun yhdyskuntalautakunnan päätöksellä Vuoden 2018 aikana valmisteltu asemakaavaratkaisu pohjautuu yhdyskuntalautakunnassa käytyyn keskusteluun, ohjausryhmän linjauksiin ja uusiin viitesuunnitelmiin. Pirkanmaan maakuntamuseo on tuonut ohjausryhmätyöskentelyssä esiin, että asemakaavaehdotuksessa suojeltavien rakennusten määrä ei vastaa maakuntamuseon näkemystä riittävästä suojelun tasosta. Uudisrakentamisen osalta on kehitetty vaihtoehto, joka noudattelee Hipposkylän nykyistä korttelirakennetta. Asemakaavaratkaisussa on pyritty varmistamaan autopaikkojen riittävyys. Asemakaavahankkeeseen liittyvässä Hippoksenkadun katuyleissuunnitelmassa on tavoitteena liikenneturvallisuuden ja kadun viihtyisyyden parantaminen. Suunnitelmassa Hippoksenkadulle esitetään erotettu pyörätie ja jalkakäytävä, parannettu kadunvarsipysäköinti ja katupuita. Kissanmaan koulun edustalla olevaa kääntöpaikkaa kehitetään turvallisemmaksi. Myös Sudenkadun ja Hippoksenkadun risteysalueen katurakenteita parannetaan risteyksen turvallisuuden lisäämiseksi.

14 Mielipide 12: - AA-ryhmän vakiintunut toiminta alueella toivotaan otettavaksi huomioon - Haluttaisiin säilyttää toiminta entisissä tiloissa säilyttäen liikenne- ja pysäköintitilaisuudet - Tilojen mahdollisesti poistuessa toivotaan sijoittumista alueen uusiin tiloihin Mielipide 13: - Pyöräliikenteen reitityksen linjausta mietittävä sujuvan pyöräliikenteen ja jalankulun kannalta - Aluereitin luokituksen säilyttämistä tulisi harkita - VE2 linjaus sopii paremmin jalankulun ja polkupyöräliikenteen väylälle alueen halki - VE1:ssä tarpeeton kaavamerkintä ohjeellinen yleiselle jalankululle ja polkypyöräilylle varattu alueen osa - Tonttikadun pyöräliikenne turvallisinta ja luontevinta ohjata ajoradalle, josta se ohjataan kadun päässä erilliselle viheralueen pyörätielle - Tonttikatu tulisi käsitellä pihakatuna - Pyöräliikenteen olosuhteita tulee kehittää korvaamalla nykyinen, jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden keskinäisille konflikteille altistava yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie erillisillä jalkakäytävillä ja yksisuuntaisilla pyöräteillä/pyöräkaistoilla. - Kaavassa tulisi olla myös laadulliset Kaavoittajan vastine mielipiteeseen 12: Rakennus osoitteessa Hippoksenkatu 14 on esitetty asemakaavassa säilytettäväksi. Pysäköintimahdollisuus Hippoksenkadulla säilyy edelleen pysäköintijärjestelyjen muutoksista huolimatta. Kaavoittajan vastine mielipiteeseen 13: Kaavaehdotuksessa alueen eteläreunalla säilytetään Hervannan valtaväylän suuntainen, suora pyöräilyn ja kävelyn reitti. Sudenkadun kohdalle tulevalla uudella tonttikadulla Hippoksenkujalla pyöräily on osoitettu ajoradalle. Hippoksenkadun yleissuunnitelmassa on esitetty, että myös Sudenkadulla pyöräily sijoitetaan ajoradalle. Hippoksenkadun yleissuunnittelussa arvioitiin erilaisia pyöräilyväylän toteuttamisvaihtoehtoja ja päädyttiin kaksisuuntaiseen, eroteltuun pyöräilyja kävelyväylään, jolla kadun liittymäratkaisut saadaan ratkaistua luontevimmin. Polkupyöräpysäköintiä koskevia määräyksiä on tarkistettu asemakaavan ehdotusvaiheessa. Kyseistä rakennusta ei esitetä purettavaksi asemakaavaehdotuksessa. Hippoksenkadun varrella on jatkossakin tarjolla pysäköintipaikkoja. Hipposkylän eteläreunalla säilytetään Hervannan valtaväylän suuntainen, suora pyöräilyn ja kävelyn reitti. Hippoksenkadun varrella pyöräilyn ja kävelyn olosuhteita parannetaan nykyisestä. Polkupyöräpysäköintiä koskevia määräyksiä ja ohjeita on tarkistettu asemakaavan ehdotusvaiheessa.

15 vaatimukset esim. paikkojen kattamisesta - Rakentamistapaohjeeseen olisi syytä laittaa hahmotelma polkupyöräkatoksista, jotka sopivat merkinnän A-29/s alueille. - Hipposkylän liikenneselvityksessä pääreitin on oltava käyttökelpoinen ympäri vuoden - vaatii kestopäällysteen myös puistossa - Pyöräliikenteelle jää suunnitelmassa verkostollisia puutteita - Sudenkatu huomioitu laadultaan riittämättömäksi pyöräväyläksi - Selvityksessä esitettyä mallia Hakametsän alueen pyöräilyn tavoiteverkoksi ei hyväksytä (mm. purkaa nykyistä pyöräliikenteen infraa, rajoittaa mahdollisuuksia liikkua alueella ilman autoa, pidentää pyöräiltäviä matkoja) Mielipide 14: - Asemakaavan muutoshakemuksessa tavoitteena oli kaikkien jo elinkaarensa lopussa olevien vanhojen rakennusten purkaminen. - Rakennetun ympäristön ja ekologisten arvojen suojelun takia asemakaavan muutoshakemuksessa asumiseen ehdotettu alue on pienentynyt huomattavasti. - Hyväksyttävää on enintään viiden vanhan asuinrakennuksen säilyttäminen. - Uusien rakennusten tulisi olla muodoltaan Rakentamistapaohjeessa on lisäksi esitetty määritelmä suojeltaville A-29/s- korttelialueille sopivista polkupyöräkatoksista. Hakametsän alueen pyöräilyn tavoiteverkko ei kuulu tämän asemakaavan suunnittelualueeseen. Kaavoittajan vastine mielipiteeseen 14: Vuoden 2018 asemakaavaehdotus on laadittu ohjausryhmän linjausten perusteella. Mielipiteen esittäjä TVA on ollut edustettuna ohjausryhmässä.

16 taloudellisia toteuttaa. - Rakenteellista pysäköintiä tulisi siitä aiheutuvien kustannusten takia välttää. Mielipide 15: - Tulevien asuinkerrostalojen ei tulisi olla kuutta kerrosta korkeampia. - Uusien rakennusten tulisi sijaita Hippospuiston länsipäässä. - Kaavaluonnoksista vaihtoehto 1 on parempi. - Kissanmaankatu 32:n taloista tulisi säilyttää puistonäkymä. Mitä peremmälle länteen uudet rakennukset saadaan sijoitettua sen parempi Kaavoittajan vastine mielipiteeseen 15: Suojelutason suhteen luonnosvaihtoehtoon 1 perustunut asemakaavaehdotus palautettiin valmisteluun yhdyskuntalautakunnan päätöksellä Vuoden 2018 aikana valmisteltu asemakaavaratkaisu pohjautuu yhdyskuntalautakunnassa käytyyn keskusteluun, ohjausryhmän linjauksiin ja uusiin viitesuunnitelmiin. Pirkanmaan maakuntamuseo on tuonut ohjausryhmätyöskentelyssä esiin, että asemakaavaehdotuksessa suojeltavien rakennusten määrä ei vastaa maakuntamuseon näkemystä riittävästä suojelun tasosta. Uudisrakentamisen osalta on kehitetty vaihtoehto, joka noudattelee Hipposkylän nykyistä korttelirakennetta. Asemakaavaehdotuksessa esitetyt uudet rakennukset ovat korkeintaan kuusikerroksisia. Asemakaavaehdotuksessa esitetyt uudet rakennukset ovat korkeintaan kuusikerroksisia. Ylimmän kerroksen yläpuolelle, harjakaton alle, saa toteuttaa asukkaiden sauna- ja yhteistiloja sekä ilmastointikonehuoneen. Suunnittelualueen länsipäässä Hippospuistoa on asemakaavassa säilytetty viheralueena luontoarvojen takia. Asemakaavan mukainen

17 rakentaminen tuo muutoksia Hipposkylään ja sen lähialueille, mutta suunnittelulla on pyritty luomaan uudenlaista laadukasta asuinympäristöä. Mielipide 16: - Ei haluta uusia korkeita kivitaloja aivan Hippoksenkadun varteen - Oleskelupihoja etupihalle Kaavoittajan vastine mielipiteeseen 16: Rakennusten korkeuden, alueelle osoitetun rakentamisen määrän ja suojelutavoitteiden osalta ks. vastineet 1 ja 7. Hippoksenkadun varrella ei ole Museoviraston suojelemia rakennuksia (rakennussuojelulaki), vaan rakennukset on suojeltu asemakaavalla. Hipposkylä kuuluu samaan maakunnallisesti arvokkaaseen alueeseen kuin Kissanmaa. Asemakaavaehdotuksessa Hippoksenkadun varrelle osoitetut uudet talot ovat kadun puolella korkeintaan nelikerroksisia. Hippoksenkadun ja rakennusten välissä oleva puusto on esitetty säilytettävänä ja tarvittaessa istutuksin kehitettävänä. Sekä säilytettäville että uusille asuintaloille on osoitettu oleskelupihat. Uuden asemakaavan mukainen rakentaminen tuo muutoksia Hipposkylään ja sen lähialueille, mutta suunnittelulla on pyritty luomaan uudenlaista laadukasta asuinympäristöä. Hippoksenkadun varrelle osoitetut uudet talot ovat kadun puolella korkeintaan nelikerroksisia. Sekä säilytettäville että uusille asuintaloille on osoitettu oleskelupihat.

18 Mielipide 17: - Viherkatot ja -seinät - Portaittaista rakentamista, jolloin esim. kattoviljely / laatikkoviljely mahdollistuu. - Ylös ja korkealle saa rakentaa, mutta väljyys ja puistot huomioiden. - Puurakentaminen (kivijalat?), materiaalit ja olemassa olevien hippostalojen arkkitehtuuri huomioiden. - Asukkaiden toiveet ja resurssit hyötykäyttöön (remontointi, puistojen työstö) - Maltillinen väritys (maanläheisten värin suosiminen) - Sisäpihat - yhteisöllisyys Mielipide 18: - Hippospuistoa ei saisi pienentää. - Puistossa tulee säilyttää kulkureitti kävelijöille ja pyöräilijöille Hervannan valtaväylän rinnalla. - Kaavaan tulee sisällyttää sekä vuokraettä omistusasuntoja. Kaavoittajan vastine mielipiteeseen 17: Asemakaava ei estä viherpintojen rakentamista uusille korttelialueille tai kaupunkiviljelyä. Rakentamisen määrän osalta ks. vastine 1. Säilytettävien rakennusten pihoilla väljyys ja vehreys säilyy. Kissanmaalla kerrostalojen julkisivumateriaalina on tyypillisesti rappaus ja Hipposkylän talojen julkisivut ovat puuta. Asemakaavan mukaan uudisrakennuksissa voidaan käyttää julkisivumateriaalina rappausta ja puuta. Asemakaavamääräyksiä on tarkennettu julkisivuvärien osalta. Määräyksissä todetaan, että rakennuksissa tulee käyttää murrettuja maavärejä. Kortteleihin muodostuu laajoja, yhtenäisiä pihaalueita. Kaavoittajan vastine mielipiteeseen 18: Viheraluetta säilyy suunnittelualueella noin 2 ha. Asemakaavassa on osoitettu Hippospuiston läpi Hervannan valtaväylän suuntainen pyöräilyn ja kävelyn reitti. Vanhoja rakennuksia ja niiden vehreitä, väljiä piha-alueita säilytetään. Asemakaavan mukaisesti uudisrakennuksissa voidaan käyttää julkisivumateriaalina rappausta ja puuta. Asemakaavamääräyksiä on tarkennettu julkisivuvärien osalta. Määräyksissä todetaan, että rakennuksissa tulee käyttää murrettuja maavärejä. Kortteleissa on laajoja, yhtenäisiä piha-alueita. Asemakaavassa on osoitettu Hippospuiston läpi Hervannan valtaväylän suuntainen pyöräilyn ja kävelyn reitti. Kaavan mukaisesti on mahdollista rakentaa pysäköintihalli Hervannan valtaväylän viereen.

19 - Riittävän suuria asuntoja. - Kaavaan tulisi sisällyttää riittävän suuri leikkipuisto lapsille. Sellaista ei ole alueella. - Kaavaluonnos 1 on parempi lähtökohta kehittämiselle. - Autotallien sijaan parkkihalli. - Vanhojen talojen osalta riittää Hippoksenkadun varren säilyttäminen. - Rakentaminen lisää liikennettä Kissanmaankadulla. Alueen kehittämisen tavoitteena on monipuolinen asuntojakauma ja omistuspohja. Asemakaavalla ei kuitenkaan voida määritellä asuntojen kokoja tai omistusmuotoa. Lähialueella on useita leikkipuistoja, joten suunnittelualueelle sellaista ei ole esitetty. Korttelipihoille voidaan rakentaa taloyhtiöiden yhteisiä leikkipaikkoja.

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin Kaleva, Pellervon koulun ja Tredun tontit, Pellervonkatu 20 ja Sammonkatu 45, katu- ja virkistysaluetta. Asemakaava nro 8297 Diaarinumero: TRE: 4152/10.02.01/2017 Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin

Lisätiedot

HIPPOKSENKATU YLEISSUUNNITELMA Luonnos

HIPPOKSENKATU YLEISSUUNNITELMA Luonnos HIPPOKSENKATU YLEISSUUNNITELMA Luonnos 5.12.2017 TYÖN SISÄLTÖ Nykyiset poikkileikkaukset Liikenneverkon vaihtoehdot Poikkileikkausvaihtoehdot Vaihtoehtojen vertailu Kissanmaan koulun saattoliikenne Yleissuunnitelma

Lisätiedot

TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS

TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS Sanna Seppänen I maankäytön suunnittelija I 4.2.2019 SISÄLTÖ Tavoitteet Lähtötiedot Kaavaluonnos Kaavaprosessi ja vaikuttaminen TAVOITTEET Tavoitteet:

Lisätiedot

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin TAMPEREEN KAUPUNKI 7.5.2018 PETSAMO, Saukonpuiston koulu, Kaupinkatu 30, asemakaavan muutos Asemakaava nro 8569 Diaarinumero: TRE: 5287/10.02.01/2014 Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet

Lisätiedot

Kaavahankkeen yleiskuvaus:

Kaavahankkeen yleiskuvaus: Kaavahankkeen yleiskuvaus: Rakennushanke käsittää 2 kadunvarteen sijoittuvaa, 6-kerroksista asuinrakennusta. Hippoksenkadun ja Kissanmaankadun kulmaan sijoittuvan rakennuksen 1.kerrokseen on varattu liiketilaa

Lisätiedot

HIPPOSKYLÄN LIIKENTEELLINEN TARKASTELU. Nykytila-analyysi ja tavoiteverkot

HIPPOSKYLÄN LIIKENTEELLINEN TARKASTELU. Nykytila-analyysi ja tavoiteverkot HIPPOSKYLÄN LIIKENTEELLINEN TARKASTELU Nykytila-analyysi ja tavoiteverkot 15.5.2017 1 TYÖN TARKOITUS Työ liittyy Tampereen kaupungin asemakaavaan nro 8549, jossa tutkitaan Hipposkylän eteläpuolen, Hipposkylän

Lisätiedot

Myyrmäki Pyöräliikenneverkko

Myyrmäki Pyöräliikenneverkko Myyrmäki Pyöräliikenneverkko PYÖRÄLIIKENNE- VERKON HIERARKIA Myyrmäen alueen pyöräliikenneverkon muodostamisen periaatteena on ollut luoda suunnittelualueelle pyöräilyn kannalta kilpailukykyinen verkko.

Lisätiedot

RAKENNUSTAPAOHJEET. Muutoksen kuvaus:

RAKENNUSTAPAOHJEET. Muutoksen kuvaus: 1 RAKENNUSTAPAOHJEET Muutoksen kuvaus: Asemakaavamuutoksessa on poistettu kaksi rivitalotonttia ja osoitettu niiden tilalle kolme pientalotonttia sekä virkistysaluetta. Alueen pohjoisosaan Pihakadun varrelle

Lisätiedot

PALAUTE- JA VASTINERAPORTTI

PALAUTE- JA VASTINERAPORTTI PAPPILA, 5593-3 ja -4, Pappilankatu sekä RISTINARKKU katualuetta, Sammon valtatie. JANKAN TILA. Asemakaava nro 8646. Diaarinumero: TRE: 3186/10.02.01/2016 PALAUTE- JA VASTINERAPORTTI Valmisteluvaiheen

Lisätiedot

HIPPOKSENKADUN YLEISSUUNNITELMA

HIPPOKSENKADUN YLEISSUUNNITELMA HIPPOKSENKADUN YLEISSUUNNITELMA 27.11.2018 TYÖN TARKOITUS Työ liittyy Tampereen kaupungin asemakaavaan nro 8549, jossa tutkitaan Hipposkylän eteläpuolen, Hipposkylän ja Hippospuiston alueen maankäytön

Lisätiedot

HIPPOSKYLÄN LIIKENNESUUNNITELMA. Nykytila-analyysi ja tavoiteverkot

HIPPOSKYLÄN LIIKENNESUUNNITELMA. Nykytila-analyysi ja tavoiteverkot HIPPOSKYLÄN LIIKENNESUUNNITELMA Nykytila-analyysi ja tavoiteverkot 27.11.2018 1 TYÖN TARKOITUS Työ liittyy Tampereen kaupungin asemakaavaan nro 8549, jossa tutkitaan Hipposkylän eteläpuolen, Hipposkylän

Lisätiedot

Palaute- ja vastineraportti

Palaute- ja vastineraportti TAMPEREEN KAUPUNKI 29.05.2017 Kaleva, Pellervon koulun ja Tredun tontit. Pellervonkatu 20 ja Sammonkatu 45. Katu- ja virkistysaluetta, käyttötarkoituksen muutos ja rakennusoikeuden lisääminen. Asemakaava

Lisätiedot

SEPÄNKATU 15 JA 17 ASEMAKAAVAN MUUTOS

SEPÄNKATU 15 JA 17 ASEMAKAAVAN MUUTOS Asukastilaisuus 17.2.2015 SEPÄNKATU 15 JA 17 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVAHANKKEEN TAUSTAA Tavoite keskustan täydennysrakentamisesta ja uusien asukkaiden saamisesta keskustan palveluiden äärelle: keskustan

Lisätiedot

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.11.2007 Nähtävillä oloaika: 16.11.-7.12.2007 Mielipide 1, 2 7.12.2007, dnro: YPA: 9937/611/2007 Lahtinen Nora, 2 kpl Mielipide

Lisätiedot

http://nurxcity/webmap/content/result.htm

http://nurxcity/webmap/content/result.htm Sivu 1/6 KIRKONKYLÄ, Krannila Määräysnumero Ulkoasu 2.000 2.001 3.000 5.001 8.000 10.000 selitys Asuinkerrostalojen korttelialue. Rakennusten ensimmäiseen kerrokseen saa sijoittaa liiketiloja ja julkisia

Lisätiedot

NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI)

NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI) Ympa 31.10.2002 Ympa liite VIHDIN KUNTA NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI) RAKENTAMISOHJE KORTTELEILLE 417 JA 457 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖKESKUS 31.10.2002

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI

TAMPEREEN KAUPUNKI TAMPEREEN KAUPUNKI 14.11.2016 VUORES, ISOKUUSI III, POHJOISOSAN ASUINKORTTELIT Asemakaava nro 8639 Diaarinumero: TRE: 2398/10.02.01/2016 Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta nähtävilläoloaikana 28.4.

Lisätiedot

67 Asemakaavaehdotuksen asettaminen nähtäville, III (Nalkala), Hämeenpuisto 37 ja 39, asemakaava nro Valmistelija / lisätiedot: Elina Karppinen

67 Asemakaavaehdotuksen asettaminen nähtäville, III (Nalkala), Hämeenpuisto 37 ja 39, asemakaava nro Valmistelija / lisätiedot: Elina Karppinen Tampere Ote pöytäkirjasta 7/2016 1 (5) 67 Asemakaavaehdotuksen asettaminen nähtäville, III (Nalkala), Hämeenpuisto 37 ja 39, asemakaava nro 8584 TRE:7568/10.02.01/2014 Valmistelija / lisätiedot: Elina

Lisätiedot

POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA

POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA Natalia Musikka Maankäytön suunnittelija 26.6.2019 KAAVAHANKKEEN LÄHTÖTIETOJA Tontti sijaitsee Koulukadun ja Pohjoiskadun risteyksessä Kaavamuutoksen hakijana

Lisätiedot

Suunnitelmavaihtoehto 1 sovitettuna kaupunkimalliin. Suunnitelmavaihtoehto 2 sovitettuna kaupunkimalliin

Suunnitelmavaihtoehto 1 sovitettuna kaupunkimalliin. Suunnitelmavaihtoehto 2 sovitettuna kaupunkimalliin Suunnitelmavaihtoehto 1 sovitettuna kaupunkimalliin Suunnitelmavaihtoehto 2 sovitettuna kaupunkimalliin Taimiston ja Tuomarinkadun alue, asemakaava 8539 Valmisteluvaiheen suunnitteluaineisto, tiivistelmä

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. luonnos KUTALANTIE 1, kaupunginosa Hätilä, kortteli 86, tontti 1 ja osa puistosta Kutalantie 1

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. luonnos KUTALANTIE 1, kaupunginosa Hätilä, kortteli 86, tontti 1 ja osa puistosta Kutalantie 1 ASEMAKAAVAN SELOSTUS luonnos 30.11.2016 KUTALANTIE 1, 2528 15. kaupunginosa Hätilä, kortteli 86, tontti 1 ja osa puistosta Kutalantie 1 dnro YHLA 2040/2016 Päivi Saloranta tilaajajohtaja yhdyskunta-, ympäristö-

Lisätiedot

Asemakaavan muutos 62. kaupunginosa, Lippajärvi Osa korttelia ja katualue. Mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet

Asemakaavan muutos 62. kaupunginosa, Lippajärvi Osa korttelia ja katualue. Mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet 1 (1) Asianumero 4737/10.02.03/2015 Aluenumero 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos 62. kaupunginosa, Lippajärvi Osa korttelia 62028 ja katualue Mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet Liittyy kaupunkisuunnittelujohtajan

Lisätiedot

RAKUUNAMÄKI OSAYLEISKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

RAKUUNAMÄKI OSAYLEISKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS RAKUUNAMÄKI OSAYLEISKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Asukastilaisuus 5.4.2018 Taustaa - Rakuunamäen ydinalue poistumassa Puolustusvoimien käytöstä toimintojen siirtyessä Leirikentän alueelle > Asema- ja yleiskaavan

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tarkistettu

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tarkistettu TAMPERE Yhdyskuntasuunnittelu Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.3.2010, tarkistettu 30.8.2010 PELTOLAMMI-5954-2 SEKÄ PUISTO-, LIIKENNE- (PYSÄKÖIMISALUE) JA KATUALUE, SÄÄSTÄJÄNKUJA

Lisätiedot

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 Asemakaavan muutos koskee 3. kaupunginosan korttelin 52 tonttia 23 Kaavan päiväys: 26.5.2008 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI YHDYKUNTATOIMI / KAUPUNKISUUNNITTELUOSASTO

Lisätiedot

ILOLA / T A I K A P U I S T O 3 Rakentamisohjeet kaupungin omistamille ao-tonteille Taikurintiellä ja Loitsukujalla kortteleissa 71200-71202

ILOLA / T A I K A P U I S T O 3 Rakentamisohjeet kaupungin omistamille ao-tonteille Taikurintiellä ja Loitsukujalla kortteleissa 71200-71202 ILOLA / T A I K A P U I S T O 3 Rakentamisohjeet kaupungin omistamille ao-tonteille Taikurintiellä ja Loitsukujalla kortteleissa 71200-71202 Taikapuisto 3 käsittää 19 omakotitonttia, joille kullekin saa

Lisätiedot

Palojoen varsi. Asemakaava ja rakennustapaohjeet Kaavoitus /Tanner

Palojoen varsi. Asemakaava ja rakennustapaohjeet Kaavoitus /Tanner Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet Kaavoitus 5.4.2018/Tanner Metsäkalteva Palojoen varren alue on osa Metsäkaltevan kaupunginosaa, tulevaa yli 6 000 asukkaan asuinaluetta Rakentamista ohjaavat:

Lisätiedot

Kirkkokatu 9. Asemakaavan muutos, 689. Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6.

Kirkkokatu 9. Asemakaavan muutos, 689. Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6. Kirkkokatu 9 Asemakaavan muutos, 689 Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6.2015 Tontin sijainti Heinolan keskustassa Lähtökohdat Korttelin 20 tontille

Lisätiedot

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue Yleisten rakennusten korttelialue.

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue Yleisten rakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.011 Asuinkerrostalojen korttelialue. Alueelle sallitaan palveluasuminen. 1.04 Erillispientalojen

Lisätiedot

Palomääräykset Rakentamisessa noudatetaan Suomen rakentamismääräyskokoelman osaa E1 Rakennusten paloturvallisuus, määräykset ja ohjeet ( ).

Palomääräykset Rakentamisessa noudatetaan Suomen rakentamismääräyskokoelman osaa E1 Rakennusten paloturvallisuus, määräykset ja ohjeet ( ). ESPOO / ÅMINNE KORTTELISUUNNITELMA JA RAKENNUSTAPAOHJEET Korttelit 45085, 45087, 45088 ja 45089 Yleistä Korttelisuunnitelma käsittää rakentamistapaohjeet ja korttelisuunnitelmakartan. Korttelisuunnitelmalla

Lisätiedot

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (6) ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 13.11.2018 ASEMAKAAVAN NUMERO 815 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Asema KORTTELI KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Kaupunkisuunnittelu Kivistön asemakaavayksikkö Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10.3.2014 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002221. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavamuutos

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue,

Lisätiedot

Asuinkerrostalojen korttelialue. Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

Asuinkerrostalojen korttelialue. Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Ulkoasu selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: TONTTI NRO 10-43-3 Asuinkerrostalojen korttelialue. Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Liikerakennusten korttelialue, jolle saa rakentaa matkailua

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2016 1 (5) 224 Länsimäentie välillä Niittipolku-Nastapolku, Sinkilätie, Sinkiläpolku, Naulakalliontie välillä Mellunmäentie-Huhtakivenkuja, Untamalantie välillä Viitankruununtie-Länsimäentie,

Lisätiedot

Kissanmaa, Tampere. Janina Hedström Maria Karjalainen H3 Raportti

Kissanmaa, Tampere. Janina Hedström Maria Karjalainen H3 Raportti Janina Hedström 535481 Maria Karjalainen 536066 H3 Raportti Kissanmaa, Tampere Suunnittelualueen lyhyt esittely, lähtökohdat ja tavoitteet, asemakaavasuunnitelman kuvaus (korttelialueet, viher- ja virkistysalueet,

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AP AO AO-24 AL VP VL VK ET E-3 Asuinpientalojen korttelialue. Erillispientalojen korttelialue. Erillispientalojen korttelialue. Kullekin tontille saa rakentaa enintään

Lisätiedot

HAUKILUOMA II 8360 KESKUSTAKORTTELEIDEN TÄYDENNYSRAKENTAMINEN VIITESUUNNITELMALUONNOS

HAUKILUOMA II 8360 KESKUSTAKORTTELEIDEN TÄYDENNYSRAKENTAMINEN VIITESUUNNITELMALUONNOS HAUKILUOMA II 8360 KESKUSTAKORTTELEIDEN TÄYDENNYSRAKENTAMINEN VIITESUUNNITELMALUONNOS 8.6.2015 HAUKILUOMA II - VIITESUUNNITELMALUONNOKSET Viitesuunnitelma koskee Haukiluoman kaupunginosaan Länsi-Tampereella

Lisätiedot

Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet. Tontti-info Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen

Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet. Tontti-info Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet Tontti-info 20.4.2017 Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen Palojoen varren alue on osa laajempaa Metsäkaltevan yli 6000 asukkaan tulevaa asuntoaluetta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5187 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 25.10.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 47 tonttia 1 ja korttelin

Lisätiedot

KAUPPAKATU 13. asemakaavan muutos ASUKAS- TILAISUUS Mauri Hähkiöniemi, kaavasuunnittelija (Jyväskylän kaupunki)

KAUPPAKATU 13. asemakaavan muutos ASUKAS- TILAISUUS Mauri Hähkiöniemi, kaavasuunnittelija (Jyväskylän kaupunki) KAUPPAKATU 13 asemakaavan muutos ASUKAS- TILAISUUS 16.1.2019 Mauri Hähkiöniemi, kaavasuunnittelija (Jyväskylän kaupunki) tilaisuuden kulku 1. Asemakaavahankkeen esittely - lähtökohdat - tavoitteet - suunnittelu-

Lisätiedot

1(3) A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE.

1(3) A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE. A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1(3) 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE. 3 KULTTUURI JA OPETUSTOIMINTAA PALVELEVIEN RAKENNUSTEN KORTTELIALUE, JOLLA YMPÄRISTÖKUVA

Lisätiedot

Untolan alueen rakentamistapaohjeet, korttelit

Untolan alueen rakentamistapaohjeet, korttelit Untolan alueen rakentamistapaohjeet, korttelit 2729-2733 Untolan alue sijaitsee Littoisten kaupunginosassa, Paaskunnan ja Lähteenmäen asuinalueiden välissä. Alueen rakennuskanta on pääasiassa uudehkoa.

Lisätiedot

TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA

TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA VIITASAAREN KAUPUNKI Maankäyttö 10.3.2010 TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA KORTTELIT 270-274 SEKÄ NIIHIN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA KATUALUEET RAKENNUSTAPAOHJEET TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVAN RAKENNUSTAPAOHJEET 2 KORTTELI

Lisätiedot

SUORAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVAKUJA

SUORAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVAKUJA KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (7) SUORAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVAKUJA 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 13.11.2018 ASEMAKAAVAN NUMERO 827 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Lentola KORTTELI 539 KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.010 Asuinkerrostalojen ja yleistenrakennusten korttelialue, jolle saa sijoittaa palveluasuinrakentamista.

Lisätiedot

Liite ELY-keskuksen lausunto (PIRELY/905/07.01/2010)

Liite ELY-keskuksen lausunto (PIRELY/905/07.01/2010) Liite 8 Muistutukset, lausunnot ja vastineet. Kaava nro 8246, Teiskontien ja Kuntokadun liikennejärjestelyt sekä TAYS:n pääsisäänkäynnin pysäköintijärjestelyt. Kaavaehdotus nro 8246 oli virallisesti nähtävillä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SIUNTIO ASEMAKAAVA BOTÅKER OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 12.6.2014 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen alkaessa osana

Lisätiedot

Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola Jyrki Oinaanoja

Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola Jyrki Oinaanoja 1 (5) 03/06/2016 Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola Jyrki Oinaanoja KATUSUUNNITELMIEN SELOSTUS KAAVA-ALUEET: KATUJEN NIMET: Niittykummun keskus Niittykatu,

Lisätiedot

Poikluomantien varren asemakaavojen muutos A3283

Poikluomantien varren asemakaavojen muutos A3283 Poikluomantien varren asemakaavojen muutos A3283 rakentamistapaohjeet Kaavoitus Rakentamistapaohjeet 12.9.2012 Lisätiedot: Jukka Latokylä, p. 588 4810 Pasi Aromäki, p. 588 4805 Jani Laasanen, p. 588 4806

Lisätiedot

Rakentamistapaohjeet koskevat ek-merkinnällä osoitettuja tontteja: 405-1, 406-1, 406-24, 485-2 5, 490-1 4 sekä Avainkimpunmäen palstaviljelyaluetta.

Rakentamistapaohjeet koskevat ek-merkinnällä osoitettuja tontteja: 405-1, 406-1, 406-24, 485-2 5, 490-1 4 sekä Avainkimpunmäen palstaviljelyaluetta. Rakentamistapaohjeet Rakentamistapaohjeet koskevat ek-merkinnällä osoitettuja tontteja: 405-1, 406-1, 406-24, 485-2 5, 490-1 4 sekä Avainkimpunmäen palstaviljelyaluetta. Korttelien ja tonttien numerot

Lisätiedot

2.080 Urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 3.00 Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

2.080 Urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 3.00 Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 2.08 Hevosurheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 2.080 Urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 3.00

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue.

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.0111 1.0112 1.0113 1.022 1.023 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue.

Lisätiedot

Kuhilaspellon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit ja kortteleiden 6406, 6421 ja 6453 osat

Kuhilaspellon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit ja kortteleiden 6406, 6421 ja 6453 osat Kuhilaspellon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit 6441-6443 ja kortteleiden 6406, 6421 ja 6453 osat Kuhilaspellon alue sijaitsee Voivalan kaupunginosassa, pääasiassa Koronniityntien länsipuolella.

Lisätiedot

Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra m² k-m² valmius (ind. 8/2015) Aurinkokuja 1 a valmis 2 935

Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra m² k-m² valmius (ind. 8/2015) Aurinkokuja 1 a valmis 2 935 95 Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra m² k-m² valmius (ind. 8/2015) 41041 11 Aurinkokuja 1 a 453 120 valmis 2 935 Kaavan mukaisesta rakentamisesta mm: Rakennuksen kerrosluku:

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

1.04 Erillispientalojen korttelialue.

1.04 Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. Alueella tulee ottaa huomioon ympäristön kulttuurihistorialliset tekijät niin uudisrakentamisessa

Lisätiedot

Hyvä kaupunki työpaja Lahti YHTEENVETO

Hyvä kaupunki työpaja Lahti YHTEENVETO Hyvä kaupunki työpaja Lahti 15.11.2017 YHTEENVETO Kokonaisverkkokartat Kokonaisverkkokartat Kokonaisverkkokartat Vesijärvenkatu 1 Tulevaisuuden visio ohitustien valmistuttua 1. Toteutetaan keskustan kehä:

Lisätiedot

ASEMAKAAVA NO 7546 HOLVASTI RAKENTAMISTAPAOHJEET

ASEMAKAAVA NO 7546 HOLVASTI RAKENTAMISTAPAOHJEET ASEMAKAAVA NO 7546 HOLVASTI RAKENTAMISTAPAOHJEET ro-7546-1, tontit 5741-1 4 Talotyyppi: Tontit ovat erillispientalojen korttelialuetta (AO). Kerrosluku: Kerrosluku on kaksi. Asuinrakennukseen on rakennettava

Lisätiedot

KEMPELEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / KIRKONKYLÄN KOULUKESKUS Luonnosvaiheen mielipiteet, lausunnot ja kaavoittajan esitys vastineiksi

KEMPELEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / KIRKONKYLÄN KOULUKESKUS Luonnosvaiheen mielipiteet, lausunnot ja kaavoittajan esitys vastineiksi KEMPELEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / KIRKONKYLÄN KOULUKESKUS Luonnosvaiheen mielipiteet, lausunnot ja kaavoittajan esitys vastineiksi Suunnittelualue sijaitsee Kempeleen keskustan tilastoalueen (101) Kirkonseudun

Lisätiedot

HYHKY JA HYHKYN TILA RN:O 1:120, PISPALAN VALTATIE 66 JA 68, PIENTEOLLISUUSTONTIN MUUTTAMINEN ASUIN- JA LIIKERAKENNUSTEN TON- TIKSI.

HYHKY JA HYHKYN TILA RN:O 1:120, PISPALAN VALTATIE 66 JA 68, PIENTEOLLISUUSTONTIN MUUTTAMINEN ASUIN- JA LIIKERAKENNUSTEN TON- TIKSI. Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 10.11.2011. HYHKY-1104-9 JA HYHKYN TILA RN:O 1:120, PISPALAN VALTATIE 66 JA 68, PIENTEOLLISUUSTONTIN MUUTTAMINEN ASUIN- JA LIIKERAKENNUSTEN TON-

Lisätiedot

AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153

AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153 AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153 LIIKENTEELLISET VAIKUTUKSET EHDOTUSVAIHEEN TARKASTELU (päivitetty 23.3.2007) 1. NYKYINEN

Lisätiedot

Kissanmaa, Hipposkylä

Kissanmaa, Hipposkylä Kissanmaa, Hipposkylä Asemakaavan selostus Luonnos 11.9.2017 Asemakaava nro 8549 TRE:1198/10.02.01/2017 2 KISSANMAA, HIPPOSKYLÄ ASEMAKAAVA NRO 8549 Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 11.9.2017

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS LENTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUUNTAMONTIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 17.5.2017 ASEMAKAAVAN NUMERO 799 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE LINTURINNE/5 KORTTELIT 860 osa ja

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue.

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue. ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AR AO VL VL-7 VV LV ET /s W 0040000 Rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue. 0050000 Erillispientalojen korttelialue. 0340000 Lähivirkistysalue.

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(7) KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tark

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tark TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.9.2011, tark. 25.5.2015 KISSANMAA, ASEMAKAAVAN TARKISTAMINEN, YMPÄRISTÖN SÄILYTTÄMINEN. KAAVA NRO 8186. Kaava-alue, lähivaikutusalue

Lisätiedot

Lepola IV Asemakaavaluonnos. Yleisötilaisuus Ratsastuskeskus Ainossa

Lepola IV Asemakaavaluonnos. Yleisötilaisuus Ratsastuskeskus Ainossa Lepola IV Asemakaavaluonnos Yleisötilaisuus 12.6.2019 Ratsastuskeskus Ainossa Tilaisuuden kulku Avaus Tiivistetysti kaavahankkeen taustat Kaavaluonnoksen esittely Kunnallistekniikka Kaupunkimalli Kysymyksiä

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA 1 SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUKOHDE... 2 Taustaa... 2 Kaavatilanne... 2 2. LIIKENNEVERKKO... 3 Autoliikenne... 3 Jalankulku

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Ulkoasu selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen korttelialue, jolle saa sijoittaa liike- ja toimistotiloja enintään 10 prosenttia kerrosalasta. Asuin-, liike- hotelli- ja toimistorakennusten

Lisätiedot

1.02 Asuinpientalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue.

1.02 Asuinpientalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.02 Asuinpientalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 5.02 Lähivirkistysalue. 5.03 6.011 Lähivirkistysalue,

Lisätiedot

Pyörätie. Pyörätie voidaan osoittaa joko yksi- tai kaksisuuntaiseksi.

Pyörätie. Pyörätie voidaan osoittaa joko yksi- tai kaksisuuntaiseksi. Pyörätie Pyörätiellä tarkoitetaan polkupyöräliikenteelle tarkoitettua, liikennemerkillä osoitettua, ajoradasta rakenteellisesti erotettua tien osaa taikka erillistä tietä. Pyörätie voidaan osoittaa joko

Lisätiedot

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi kerrotaan,

Lisätiedot

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (7) ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 9.4.2019 ASEMAKAAVAN NUMERO 815 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Asema/18 KORTTELI 5039

Lisätiedot

3 Valmisteluvaihe L47 ORTHEX 29. KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 1 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVA, ASEMAKAAVAN JA TONTTIJAON MUUTOS

3 Valmisteluvaihe L47 ORTHEX 29. KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 1 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVA, ASEMAKAAVAN JA TONTTIJAON MUUTOS Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus KLå 18.06.2015 3 Valmisteluvaihe L47 ORTHEX 29. KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 1 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVA, ASEMAKAAVAN JA TONTTIJAON MUUTOS 2 VALMISTELUVAIHE

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2014 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kemijärven

Lisätiedot

L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos

L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos 27.11.2015 Lohjan 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 tonttien 7, 8, ja 9 maanomistajat edustajanaan Mikko Uusitalo

Lisätiedot

KIHINTÖYRÄÄN ASEMAKAAVA-ALUE

KIHINTÖYRÄÄN ASEMAKAAVA-ALUE KIHINTÖYRÄÄN ASEMAKAAVA-ALUE Rakentamistapaohje 14.02.2012 Kihintöyrään asemakaava-alue Yleistä Alueen luonne Rakennustapaohjeiden tarkoitus on ohjata rakentamista Kihintöyrään alueelle niin että syntyy

Lisätiedot

Nunnan radanvarren asemakaavan rakentamistapaohjeet (korttelit ja kortteli 21060), yleiset määräykset

Nunnan radanvarren asemakaavan rakentamistapaohjeet (korttelit ja kortteli 21060), yleiset määräykset Nunnan radanvarren asemakaavan rakentamistapaohjeet (korttelit 21050-21051 ja kortteli 21060), yleiset määräykset Nunnan radanvarren asemakaava-alue sijaitsee likimääräisesti Littoistentien, Nunnanpellon

Lisätiedot

RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI

RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI YLEISTÄ Rakennusten sijoittelussa on pyritty mahdollisuuksien mukaan siihen, että rakennusmassat rajaisivat oleskelupihaa, jolloin naapurin asuinrakennuksesta ei olisi suoraa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS ALUEEN ORTOKUVA 2011 1 Kohde Kaavan lähtökohdat ja tavoitteet Vireilletulo Maakuntakaavojen yhdistelmä Asemakaavan muutos Korkeavaha I B Aloite: Kupungin

Lisätiedot

Asemakaavan muutos nro 12228, korttelin tontti 16

Asemakaavan muutos nro 12228, korttelin tontti 16 Asemakaavan muutos nro 12228, korttelin 49076 tontti 16 KAAVAKARTAN MÄÄRÄYKSIÄ Tontti on asuinkerrostalojen korttelialuetta. Kerrosluku V 8600 kerros-m 2. 32 dba us-linjoja Reiherintien ja Gunillantien

Lisätiedot

Länsikatu. rp23. Sepänkatu. rp24. rp26 LOUHELANKATU. rp25 LÄNSIKATU. Louhelankatu III le p. rp28. rp27 68 IV SEPÄNKATU III.

Länsikatu. rp23. Sepänkatu. rp24. rp26 LOUHELANKATU. rp25 LÄNSIKATU. Louhelankatu III le p. rp28. rp27 68 IV SEPÄNKATU III. 1 4 2 1 1 Louhelankatu Länsikatu I I 4 Sepänkatu 20 1 1 1 1 20 0 20 21 2 2 24 22 3 2 1 1 rp2 rp2 rp24 rp23 rp rp2 0 30 40 0 20 0 a le p I 0 SEPÄNKATU LOUHELANKATU LÄNSIKATU 43300 400 43400 400 IV AK ASEMAKAAVAMERKINNÄT

Lisätiedot

PISPALA. Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla

PISPALA. Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla 2.10.2013 Pispalan asemakaavojen uudistaminen, I-vaihe, kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tark

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tark TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.2.2013, tark. 20.6.2016 HÄRMÄLÄ, VIHURINKATU 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, VALMETINKATU 12 SEKÄ OSA TEHTAANKALLIONPUISTOA. ASEMAKAAVA

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 2.00 Yleisten rakennusten korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 2.00 Yleisten rakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.05 Asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Liike- ja toimistotilaa saa olla 10

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti punaisella rajauksella. Pohjakartta Maanmittauslaitos. KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 KANNUKSEN KAUPUNKI SISÄLLYS 1 1 Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alue.

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alue. ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AKR AP AO AO-33 YL VL VL-7 ET W 0020500 Asuinkerros- ja rivitalojen korttelialue. 0030000 Asuinpientalojen korttelialue. 0050000 Erillispientalojen korttelialue. 0050033

Lisätiedot

Vastineet koskien Taipalsaaren kirkonkylän asemakaavan muutosta tila Ahjo 831-417-5-137 (Kirkonkylän koulun tontin asemakaavan muutos)

Vastineet koskien Taipalsaaren kirkonkylän asemakaavan muutosta tila Ahjo 831-417-5-137 (Kirkonkylän koulun tontin asemakaavan muutos) Vastineet koskien Taipalsaaren kirkonkylän asemakaavan muutosta tila Ahjo 831-417-5-137 (Kirkonkylän koulun tontin asemakaavan muutos) Kaavaluonnoksesta saadut huomautukset ja niihin laaditut vastineet

Lisätiedot

m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva.

m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.011 1.021 1.041 1.0411 1.042 1.0421 2.07 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Mikäli rakennuksen pituus on yli 12 metriä,

Lisätiedot

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS 8.12.2015 ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Salon kaupunki Tehdaskatu 1, 24100 SALO PL 77, 24101 SALO www.salo.fi sa lo@salo.fi Y-tunnus: 0139533-1 2

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIITE 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA UUSIKYLÄ II J ASEMAKAAVAN MUUTOS OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA (KAAVA-ALUEEN RAJAUS) JA ILMAKUVA 1 Teema: Forssa Tasot:

Lisätiedot

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH 10.10.2013 Sisältö 1 Lähtökohdat... 7 2 Nykytila... 9 3 Suunnitelman sisältö... 14 3.1 Toimenpiteet... 14 3.2 Liikennejärjestelyt: nykyiset

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA (KAAVA-ALUEEN RAJAUS) JA ILMAKUVA 1 UUSIKYKÄ III A ASEMAKAAVAN MUUTOS Kohde Asemakaavamuutok-sen tarkoitus Kaavoitus tilanne Asemakaava ja asemakaavan muutos: Uusikylä III A:

Lisätiedot

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 28.2.2017 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT:.. 2017 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 28. PÄIVÄNÄ HELMIKUUTA 2017 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1 PERUS-

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 3.00 Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 3.00 Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.05 Asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Prosenttiluku ilmaisee kuinka suuren osan rakennusoikeudesta saa rakentaa

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro TRE: 9261/10.02.01/2012 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 10.10.2013. PAPPILA-5571-20, LUHTAANKATU 11-23, ASUINTONTIN KERROSALAN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8492. Kaava-alue lähivaikutusalueineen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) 9 Munkkiniemen Kartanontie 22:n asemakaavan muuttaminen (nro 12255, tontti 30008/22) HEL 2011-006696 T 10 03 03 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut

Lisätiedot