PALVELUSOPIMUSNEUVOTTELUT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PALVELUSOPIMUSNEUVOTTELUT"

Transkriptio

1 Kokousmuistio 1 (6) PALVELUSOPIMUSNEUVOTTELUT Eksote ja Savitaipaleen kunta Aika Perjantai klo Paikka Osallistujat Toimistotalo Ruori C6 kokoushuone Lappeenranta Eksote Toimitusjohtaja Pentti Itkonen, puheenjohtaja Terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja Tuula Karhula Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Marja Kosonen Palvelupäällikkö Tuomas Yliruka Hallintojohtaja Keijo Siiskonen Talousjohtaja Liisa Mänttäri Johtaja ylilääkäri Johanna Tulonen-Tapio Johdon assistentti Sari Ikonen, sihteeri Savitaipale kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kyösti Kylliäinen kunnanvaltuuston I varapuheenjohtaja Leena Saramies kunnanvaltuuston II varapuheenjohtaja Juhani Kylliäinen kunnanhallituksen puheenjohtaja Janne Hölsä kunnanhallituksen I varapuheenjohtaja Maiju Hölsä Kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen Hallintojohtaja Virpi Myllyharju Palvelujohtaja Kristiina Pihlajamäki Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen. 2 Eksoten talousarvio ja jäsenkuntaosuudet vuodelle 2018 Liisa Mänttäri totesi, että talousarvion valmistelu on tapahtunut Lappeenrannan kaupunginhallituksen tekemän linjauksen mukaisesti, jossa talousarvio ei sisällä mitään varausta palkankorotuksiin ja kunnat maksavat palkankorotukset erillisrahoituksena Eksotelle sitten, kun tiedetään palkankorotukset. Tätä

2 Kokousmuistio 2 (6) lähtökohtaa käsiteltiin ja se hyväksyttiin myös kuntajohtajien neuvottelukunnan kokouksessa Eksoten hallitus päätti talousarvion lähtökohdista edellä mainittujen linjausten mukaisesti. Viimeisimmässä kuntajohtajien neuvottelukunnan kokouksessa esitettiin kuitenkin, muiden kuin Lappeenrannan kaupungin toimesta, että Eksote kattaisi mahdolliset palkankorotukset vuonna 2018 ensisijaisesti asiakasmaksuja korottamalla. Talousarviota tasapainottavina elementteinä on käytetty muun muassa kehittämismenojen aktivointia, investointirahaston poistoerokirjauksia sekä irtaimen käyttöomaisuuden myyntiä merkittäviltä osin rahoitusyhtiölle ja takaisinvuokrauksen poistoaikoja pidempien taloudellisten pitoaikojen mukaisina. Savitaipaleen jäsenmaksuosuus ilman palkankorotuksia on ,00 euroa. Palkankorotuksien vaikutus on noin ,00 euroa. Puheenjohtaja totesi, että kuntien linjaus on vähän erilainen palkankorotusasiaan. Lappeenranta, Imatra ja Ruokolahti ovat tehneet päätökset asiasta. Eksoten hallitus on myös tehnyt oman linjauksensa. Savitaipaleen kunnanhallitus käsittelee talousarviota kokouksessaan. Hallintojohtaja Keijo Siiskonen totesi, että nykyiset palkkasopimukset päättyvät , joten tieto palkankorotuksista pitäisi tulla tammikuun loppuun mennessä tai ainakin lähellä tuota ajankohtaa. Kunta toi esille, että jos palvelutaso heikkenee, niin silloin on neuvoteltava uudelleen kunnan kanssa. Puheenjohtaja tiedusteli, onko kunta tehnyt jotain linjauksia palvelujen ja toimitilojen suhteen. Eksoten hallituksessa on keskusteltu kiinteistön liikelaitoksen perustamisesta. Yksityiset palveluntuottajat ovat lähestyneet kuntaa, mutta mitään päätöksiä ei ole vielä tehty. Kunta toi esille, että koko yhdyskuntasuunnittelu olisi oltava taustalla, kun suunnitellaan palveluja. Hyvinvointiaseman ympärillä on käyty keskusteluja, koska kiinteistö on huonossa kunnossa. Selvitykset on tehty, alakerrasta henkilöstö siirtyy väistötiloihin. Eksote on voimakkaasti ja vahvasti tuonut esille, että koko hyvinvointiaseman kuntotutkimukset on tehtävä. Kuntotutkimukset alkavat nyt joulukuussa ja valmistuvat maaliskuun lopulla. Eksotelta toivotaan palvelulupaus tai näkemys siitä, mitkä ovat palvelut kunnan alueella ja mitä tiloja tarvitaan seuraavan 10 vuoden aikana. Toimintakeskus Suvannon palvelut ovat siirtymässä Eksoten palveluiksi.

3 Kokousmuistio 3 (6) 3 Vastuualuekohtaiset muutokset vuodelle 2018 Puheenjohtaja totesi, että kiinteistöasiasta ollaan vielä yhteydessä kuntiin. Terveys- ja vanhustenpalvelut Tuula Karhula esitteli muutoksia vuodelle Lähipalvelut ovat tärkeitä ja niitä toteutetaan integroituina yhteistyössä yksityisten palveluntuottajien kanssa. Suuria muutoksia ei ole tulossa vuoden 2018 aikana. Tuula Karhula totesi, että toimintakeskus Suvannon kanssa keskustelua jatketaan hoivapalvelujen siirtämisestä mahdollisesti Eksoten toiminnaksi. Vuodeosaston lakkauttaminen tulee mahdollisesti kysymykseen silloin, jos kunnat päättävät, että palkankorotuksia ei huomioida, vaan ne pitäisi tulla Eksoten budjetista. Tällöin voidaan joutua miettimään palvelujen karsimista. Sisäilma-asioista tulee erillinen selvitys ja silläkin voi olla vaikutusta ensi vuoden aikana. Johanna Tulonen-Tapio kertoi, että tehostetun palveluasumisen ja vuodeosastojen lääkäripalvelut on kilpailutettu. Attendo Oy oli ainut tarjoaja ja valittiin palveluntuottajaksi. Sopimukseen on laitettu kiertoaikataulu Eksoten lääkärien mukaisesti, joten palvelu jatkuu ennallaan. Kunnassa on käynnistetty etälääkäritoimintaa. Kunnassa on yksi virkalääkäri, joka tekee puolikasta työaikaa (0,5) ja lisäksi käytetään ostopalvelulääkäreitä. Tämän lisäksi Armilan lääkäreille on maksettu erikseen siitä, että he käyvät Savitaipaleella. Avoterveydenhuollon lääkäripalveluihin ei ole suunniteltua muutoksia vuodelle Kunta toi esille, että se voisi auttaa lääkärirekrytoinnissa. Lähipalveluita tarvitaan nykyisten etäpalvelujen lisäksi myös tulevaisuudessa. Kotihoitotilanne puhututtaa ja asiakkaiden määrä on absoluuttisesti vähentynyt. Pitkällä aikavälillä on naapureilta tullut palautetta, että he ovat kuormittuneet naapureiden huolehtimisesta. Tuula Karhula totesi, että kunnassa säännöllistä kotihoitoa tarvitsevia yli 75- vuotiaita on 10 %. Kotihoitoon on lisätty panostusta. Lisäksi ensihoidon työaikalakimuutos tuo lisäpanostusta kotihoitoon. Lakimuutoksen myötä ensihoitajat eivät voi tehdä enää 24 tunnin työvuoroja vaan ovat 12 tuntia aktiivisessa työssä. Kunta toi esille, että huonokuntoisia on kotona tällä hetkellä ja että sairaanhoitajia on suhteessa vähemmän, mikä vaikuttaa siihen, ettei aina tehdä oikeita havaintoja ikäihmisen tilasta.

4 Kokousmuistio 4 (6) Perhe- ja sosiaalipalvelut Marja Kosonen esitteli muutoksia vuodelle Perhe- ja sosiaalipalvelujen alueella Peiponpesä ja Koivukoti ovat ARA-rahoituksella toteutettuja hankkeita, jolloin toimintaa ei voi kovin joustavasti nykysäännöksin uudistaa. LAPE -hankkeessa selvitetään Wilma-auton käyttöönottoa lasten ja nuorten psykososiaalisiin palveluihin. Wilma-autoon osallistuisivat kasvatus- ja opetustoimen sekä lasten ja nuorten palvelujen henkilöstöä mukaan lapsien ja nuorien tarpeiden mukaisesti. Lappeenrannan Lasten ja nuorten talon, aikuisten keskuksen ja Iso apu -palvelukeskuksen palvelut ovat käytettävissä. Lähipalveluihin ei ole suunnitteilla muutoksia vuodelle Yhteispalvelu Kelan kanssa jatkuu hyvinvointiasemalla. Perhekeskustoimintamallia osana LAPE - muutosohjelmaa olisi hyvä suunnitella kunnan alueelle nykyisiä tiloja hyödyntäen. Savitaipaleen kunta on halukas lähtemään mukaan perhekeskustoimintamallin pilottiin mukaan. On huomioitava, että perussosiaalityön tulee olla kunnossa ja toimia ennen kuin lähdetään kehittämään uutta. Kunta toi esille, että Morova on ollut yhteydessä heihin ja yhdistys on huolissaan toiminnan jatkosta. Morova ei pysty toteuttamaan palveluja Eksoten hinnoilla, mutta samaan aikaan kuitenkin tarve lisääntyy. Eksoten palveluseteleitä ei anneta paikallisille toimijoille tarpeeksi. Marja Kosonen totesi, että palveluseteli on otettu käyttöön, ettei kuntouttavaa työtoimintaa tarvitsisi kilpailuttaa. Samalla on mahdollisuus varautua tuleviin muutoksiin ja asiakkaiden valinnanvapauteen mahdollisten asiakassetelin suhteen. Lisäksi on otettu käyttöön korotettu ohjauskorvaus 20 euroa ajastuksella, että yhdistykset tuottaisivat kevyempää kuntouttavaa työtoimintaa. Pääosa 3. sektorin toimijoista on ottanut vastaan asiakkaita tähän saakka 10,09 euron päiväkorvauksella. Näillä näkymin koulukuraattori- ja psykologipalvelut ovat jäämässä kuntien vastuulle sote- ja maakuntauudistuksessa. Vaihtoehtoisesti maakunta voinee kuitenkin järjestää palvelut kaikkien kuntien yhteisellä sopimuksella. Alustavasti on valmisteltu kuntien kanssa solmittavaa puitesopimusta, jonka lähtökohtana ovat nykytason mukaiset resurssit. Toiminnan laajentamiseen ei ole mahdollisuutta ensi vuoden aikana talousarviotilanteen vuoksi. Savitaipaleella on psykologipalveluja 0,07 per 100 oppilasta kohden ja kuraattoripalveluja 0,16 per 100 oppilasta kohden. Koulukuraattori- ja psykologipalvelut pidetään lähipalveluina jatkossakin. Nuorten palveluja voitaisiin keskittää jatkossa Ohjaamon ympärille.

5 Kokousmuistio 5 (6) Tavoitteena on laatia kuntakohtaiset työllistymisen toimenpidesuunnitelmat, joissa määritellään konkreettisesti toimenpiteet, mitä voidaan tehdä yhdessä työllisyyden parantamiseksi. Sosiaali- ja terveysalan järjestöjen avustamisen osalta todettiin, että myöhemmin on selvitettävä, miten avustuksien kanssa jatkossa tehdään, jos sote- ja maakuntauudistus toteutuu esitetyssä muodossa. Kuntoutus Tuomas Yliruka esitteli toimintaa vuonna Kuntoutuksen toiminta on ollut hyvin kehityspainotteista. Valtakunnallinen kuntoutuskomitea on laatinut kuntoutuksen kokonaisuudistusta ja se on saatu valmiiksi, kuntoutusjohtaja Markku Hupli on ollut valmistelussa mukana. Eksote on ollut myös mukana valtakunnallisessa apuvälinepalvelujen yhtenäistämishankkeessa. Lisäksi kuntoutus on mukana OTE -kärkihankkeessa. Sähköisiä palveluja on kehitetty ja esimerkkeinä näistä palveluista ovat muun muassa apuvälineiden asentamiseen liittyvät videot, jumppakotiharjoitevideot ja lisäksi puheterapiapuolella on sähköisiä palveluja käytössä esimerkiksi s-, r- ja l-harjoitteiden osalta. 4 Sote- ja maakuntauudistus Armilan kuntoutuskeskuksesta osastot 1 ja 3 siirtyvät uuteen K-sairaalaan ja muut osastot jatkavat Armilassa. Selvitetään muistihoitajien kotikäyntien vähäistä määrää, mistä vähäiset käyntimäärät johtuvat. Puheterapiassa on ongelmia, 185 lasta odottaa arviota Lasten ja nuorten talolla ja 131 lasta odottaa arviota lastenneurologialla. Ongelmia on koko Suomessa, ei vain Eksotessa. Puheenjohtaja totesi, että Eksoten hallitus linjasi valinnanvapauslakiesityksestä annettavaa lausunto seuraavasti: 1. Valinnanvapaus ei voi koskea erikoissairaanhoitoa, koska se vaarantaisi laajan päivystyksen sairaalan toimintaedellytykset ja ylipäätään pitkällä aikavälillä Suomen erinomaisen julkisen erikoissairaanhoidon 2. Lakiehdotuksessa mainittuja erikoislääkäripalveluja ei tule sisällyttää sotekeskusten palveluvalikoimaan, koska erikoislääkärien saaminen yliopistosairaaloiden ulkopuolelle keskussairaaloihinkin on erityisen vaikeaa. Lakiehdotus johtaisi siihen, että Etelä-Karjalassa voisi olla vain yksi julkinen sotekeskus, joka sijaitsisi keskussairaalalla.

6 Kokousmuistio 6 (6) 5 Kunnan esille tuomat asiat Röntgenhoitajan sijaisuudet Tuula Karhula totesi, ettei röntgenhoitajia ole saatavilla riittävästi tarpeeseen nähden. Kunta toivoi vielä lopuksi, että informaatio olisi avointa ja joustavaa, jos jotain muutoksia palveluihin on tulossa. Liitteet TA2018 valmistelu Vastuualuekohtaiset muutokset vuodelle 2018 Jakelu Osallistujat

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 16.4.2018 14:00-15:15 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 3 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Muistio. Osoite: Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta

Muistio. Osoite: Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta PALVELUSOPIMUSNEUVOTTELU Eksote ja Rautjärven kunta Aika Perjantai 29.11.2013 klo 9:00-10:44 Paikka Osallistujat Toimistotalo Ruori C6 kokoushuone Valto Käkelän katu 3 (6. krs) 53130 Lappeenranta Eksote

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 24.10.2018 15:00 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO

SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO 31.3.2017 Keijo Siiskonen etunimi.sukunimi@ekarjala.fi www.ekarjala.fi 1 SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET TYÖRYHMÄN TOIMEKSIANTO / Kuvaus ja hahmotelma siitä,

Lisätiedot

TA2018 valmistelu Palvelusopimusneuvottelut syksy 2017

TA2018 valmistelu Palvelusopimusneuvottelut syksy 2017 TA2018 valmistelu Palvelusopimusneuvottelut syksy 2017 TA2018 valmistelu Lappeenrannan kaupunginhallituksen 4.9.2017 linjauksen ja kuntajohtajien neuvottelukunnassa aiemmin käydyn keskustelun pohjalta

Lisätiedot

PÄÄTÖSLUETTELO :06 PÄÄTÖSLUETTELO

PÄÄTÖSLUETTELO :06 PÄÄTÖSLUETTELO Hakuehto Arvo Viranhaltija Viranhaltijan päätöstyyppi Toimielin päivämääräväli Virkanimike Päätöksen tila Otto-oikeus, Viranhaltija Tyhjä Otto-oikeus, Toimenpide Hallitus (28.6.2017-31.12.2021) 1 2 Akkanen

Lisätiedot

PÄÄTÖSLUETTELO :57 PÄÄTÖSLUETTELO

PÄÄTÖSLUETTELO :57 PÄÄTÖSLUETTELO 1 Hakuehto Arvo Viranhaltijan päätöstyyppi päivämääräväli 4.3.2019-14.3.2019 Päätöksen tila Otto-oikeus, Toimenpide Hallitus (28.6.2017-31.12.2021) 2 Heikkilä Helena Palvelupäällikkö, kotihoito 7.3.2019

Lisätiedot

Palvelusopimusneuvottelut kevät Valtakunnallisten palkankorotusten vaikutus maksuosuuksiin vuoden 2018 talousarvion toteutuminen -

Palvelusopimusneuvottelut kevät Valtakunnallisten palkankorotusten vaikutus maksuosuuksiin vuoden 2018 talousarvion toteutuminen - Palvelusopimusneuvottelut kevät 2018 - Valtakunnallisten palkankorotusten vaikutus maksuosuuksiin 2018 - vuoden 2018 talousarvion toteutuminen - vuoden 2019 talousarvion näkymät TA2018 ja palkkaratkaisun

Lisätiedot

Eksoten palvelusopimuksen 2018 hyväksyminen IMR/316/ /2018. Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus

Eksoten palvelusopimuksen 2018 hyväksyminen IMR/316/ /2018. Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus Eksoten palvelusopimuksen 2018 hyväksyminen IMR/316/05.00.00.01/2018 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 42 12.2.2018 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus 42 Valmistelija: Heino Kaisa Etelä-Karjalan sosiaali-

Lisätiedot

PÄÄTÖSLUETIELO :36 PÄÄTÖSLUETTELO

PÄÄTÖSLUETIELO :36 PÄÄTÖSLUETTELO 1 Hakuehto Viranhaltija Viranhaltijan päätöstyyppi Toimielin Arvo PÄÄTÖSLUETTELO Siiskonen Keijo, Akkanen Jari, Hakorna Riitta, Heinonen Merja, Itkonen Pentti, Kähäri Tuula, Karhula Tuula, Korhonen Anne,

Lisätiedot

PÄÄTÖSLUETTELO :12 PÄÄTÖSLUETTELO

PÄÄTÖSLUETTELO :12 PÄÄTÖSLUETTELO 1 Hakuehto Viranhaltija Viranhaltijan päätöstyyppi Toimielin Arvo Siiskonen Keijo, Akkanen Jari, Haapakorva Marja-Liisa, Hakoma Riitta, Heinonen Merja, Hokkanen Sari, Inna Miia, Itkonen Pentti, Jaako Taina,

Lisätiedot

Kuntakohtaiset muutokset Taipalsaari

Kuntakohtaiset muutokset Taipalsaari Kuntakohtaiset muutokset 2017 - Taipalsaari Terveys- ja vanhustenpalvelut Valmistelussa Omais- ja perhehoidon lisääminen ja toiminnan kehittäminen Uusi asumisyksikkö valmistuu 2.5.2017 (15 tehostetun palveluasumisen

Lisätiedot

PÄÄTÖSLUETTELO :34 PÄÄTÖSLUETTELO

PÄÄTÖSLUETTELO :34 PÄÄTÖSLUETTELO 1 PÄÄTÖSLUETTELO Hakuehto Viranhaltija Viranhaltijan päätöstyyppi Toimielin Arvo Siiskonen Keijo, Akkanen Jari, Hakoma Riitta, Heinonen Merja, Hokkanen Sari, Inna Miia, Itkonen Pentti, Jaako Taina, Järvelin

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 18.4.2018 15:00 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kuntakohtaiset muutokset Savitaipale

Kuntakohtaiset muutokset Savitaipale Kuntakohtaiset muutokset 2017 - Savitaipale Terveys- ja vanhustenpalvelut Valmistelussa Omais- ja perhehoidon lisääminen ja toiminnan kehittäminen Asumishankkeelle rahoitus ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA

Lisätiedot

Liitteet 1. Ennuste 2018 palkankorotukset huomioitu ja jäsenkuntien maksuosuudet

Liitteet 1. Ennuste 2018 palkankorotukset huomioitu ja jäsenkuntien maksuosuudet Talousarvion 2018 muuttaminen EKS/1220/02.02.00.07/2018 Hallitus Valmistelijat puh. (Yhteydenotot sähköpostilla: etunimi.sukunimi@eksote.fi) Talousjohtaja Mänttäri Liisa 040 524 3167 Terveys- ja vanhustenpalvelujen

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 3/2015 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Vanhusneuvosto Aika Paikka 25.08.2015 klo 10:00-12:15 Toimintakeskus Suvanto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Lisätiedot

PÄÄTÖSLUETTELO :50 PÄÄTÖSLUETTELO

PÄÄTÖSLUETTELO :50 PÄÄTÖSLUETTELO 1 Hakuehto Arvo Viranhaltijan päätöstyyppi päivämääräväli 18.1.2019-31.1.2019 Päätöksen tila Otto-oikeus, Toimenpide Hallitus (28.6.2017-31.12.2021) 2 Itkonen Pentti Toimitusjohtaja 22.1.2019 3 / 2019

Lisätiedot

Kuntakohtaiset muutokset Lappeenranta

Kuntakohtaiset muutokset Lappeenranta Kuntakohtaiset muutokset 2017 - Lappeenranta Terveys- ja vanhustenpalvelut Valmistelussa Omais- ja perhehoidon lisääminen ja toiminnan kehittäminen Ostopalvelut Tehostetun palveluasumisen vähentäminen

Lisätiedot

Kohti maakunnallisia integroituja palvelukokonaisuuksia muutosagentin toimintamallia Eksotesta. Kehitysjohtaja Merja Tepponen, TtT

Kohti maakunnallisia integroituja palvelukokonaisuuksia muutosagentin toimintamallia Eksotesta. Kehitysjohtaja Merja Tepponen, TtT Kohti maakunnallisia integroituja palvelukokonaisuuksia muutosagentin toimintamallia Eksotesta Kehitysjohtaja Merja Tepponen, TtT Etelä Karjalan sosiaali ja terveydenhuollon ky, Eksote järjestää maakunnan

Lisätiedot

Valtiovarainvaliokunta perjantai / HE 15/2017. Tuula Karhula, terveys- ja vanhustenpalelujen johtaja

Valtiovarainvaliokunta perjantai / HE 15/2017. Tuula Karhula, terveys- ja vanhustenpalelujen johtaja Valtiovarainvaliokunta perjantai 27.04.2018/ HE 15/2017 Tuula Karhula, terveys- ja vanhustenpalelujen johtaja Toimintakykyisenä kotona Toimintakykyisenä kotona Tuula Karhula, vs tj 27.4.18 Nettotoimintamenojen

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 3.4.2019 14:00 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS MUISTIO Aika: tiistai 15.3.2016 kello 10.00 12.15 Paikka: Etelä-Karjalan liiton toimisto, kokoustila Koivikko 4. krs, Kauppakatu 40 D., Lappeenranta

Lisätiedot

Kuntakohtaiset muutokset Ruokolahti

Kuntakohtaiset muutokset Ruokolahti Kuntakohtaiset muutokset 2017 - Ruokolahti Terveys- ja vanhustenpalvelut Valmistelussa Perhehoidon lisääminen ja omais- ja perhehoidon toiminnan kehittäminen Päivätoimintaa nyt 1 pv viikossa, jatkossa

Lisätiedot

Kuntoutus ja maakunta- ja soteuudistus Eksoten kannalta. Markku Hupli, LT, fysiatrian ylilääkäri Kuntoutusjohtaja

Kuntoutus ja maakunta- ja soteuudistus Eksoten kannalta. Markku Hupli, LT, fysiatrian ylilääkäri Kuntoutusjohtaja Kuntoutus ja maakunta- ja soteuudistus Eksoten kannalta Markku Hupli, LT, fysiatrian ylilääkäri Kuntoutusjohtaja Sidonnaisuudet STM kuntoutuksen uudistamiskomitean varsinainen jäsen (prof Mauri Kallinen

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungin omistajaohjaus

Lappeenrannan kaupungin omistajaohjaus Hallitus 57 22.03.2017 Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden osto 382/02.07.03.04/2017 EKSTPHAL 57 Etelä-Karjalan Työkunto Oy Etelä-Karjalan Työkunto Oy (jäljempänä Työkunto Oy) on Eksoten ja Lappeenrannan

Lisätiedot

Miten on järjestetty Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalvelut?

Miten on järjestetty Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalvelut? Miten on järjestetty Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalvelut? Antti Turunen toimialuejohtaja 16.11.2017 Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Vastaanottopalvelut (kiireellinen

Lisätiedot

PÄÄTÖSLUETTELO :44 PÄÄTÖSLUETTELO

PÄÄTÖSLUETTELO :44 PÄÄTÖSLUETTELO 1 Hakuehto Arvo Viranhaltijan päätöstyyppi päivämääräväli 3.12.2018-14.12.2018 Päätöksen tila Otto-oikeus, Toimenpide Hallitus (28.6.2017-31.12.2021) 2 Inna Miia Palvelupäällikkö, hoiva- ja palveluasuminen

Lisätiedot

Uuden soten kulmakivet

Uuden soten kulmakivet Mikä ihmeen SOTE? Uuden soten kulmakivet 1. Palvelut järjestää tulevaisuudessa 18 maakuntaa 2. Palvelut tarpeen mukaan 3. Valinnanvapaus 4. Kustannusten kasvun hillintä 5. Digitalisaatio VIDEO: Mikä SOTE?

Lisätiedot

KH 127 Valmistelija/lisätiedot: II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh

KH 127 Valmistelija/lisätiedot: II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh Kaupunginhallitus 127 23.03.2015 Tuula Partasen ym. valtuustoaloite vuosittaisen määräärahan varaamiseksi Lappeenrannan kaupungin testamenttirahaston varoista kolmannen sektorin toimijoiden tekemän hyvinvoinnin

Lisätiedot

PÄÄTÖSLUETTELO :59 PÄÄTÖSLUETTELO

PÄÄTÖSLUETTELO :59 PÄÄTÖSLUETTELO 1 Hakuehto Arvo Viranhaltijan päätöstyyppi päivämääräväli 18.2.2019-28.2.2019 Päätöksen tila Otto-oikeus, Toimenpide Hallitus (28.6.2017-31.12.2021) 2 Heikkilä Helena Palvelupäällikkö, kotihoito 21.2.2019

Lisätiedot

Maakunnan sote-valmistelun tilanne: valmistautumista järjestämisvastuun muutoksiin. Juha Kinnunen, shp johtaja

Maakunnan sote-valmistelun tilanne: valmistautumista järjestämisvastuun muutoksiin. Juha Kinnunen, shp johtaja Maakunnan sote-valmistelun tilanne: valmistautumista järjestämisvastuun muutoksiin Juha Kinnunen, shp johtaja Viimeinen sopimusohjauksen kehysseminaari? Vuoden 2018 talousarvion suunnittelu viimeinen tässä

Lisätiedot

Kuntoutuspäivät Määrätietoisesti kehittäen, aktiivisesti ja yhdessä

Kuntoutuspäivät Määrätietoisesti kehittäen, aktiivisesti ja yhdessä Kuntoutuspäivät 2017 Määrätietoisesti kehittäen, aktiivisesti ja yhdessä Yksityiset kuntoutuspalvelut uudistuvassa palvelujärjestelmässä Työryhmä 5 Kuntoutuspäivät 2017 1 Ohjelma 9.00 Avaussanat Mika Pekkonen,

Lisätiedot

PoSoTe Tuotantotyöryhmä. Loppuraportti

PoSoTe Tuotantotyöryhmä. Loppuraportti PoSoTe Tuotantotyöryhmä Loppuraportti Loppuraportti 1 (6) Sisällys 1 Johdanto 2 1.1 Työryhmän tehtävä 4 1.2 Työryhmä 5 2 Ehdotukset ja tulokset 6 3 Huomiot jatkovalmistelusta 6 Loppuraportti 2 (6) Johdanto

Lisätiedot

Hallitus Talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma / /2016 EKSTPHAL 189

Hallitus Talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma / /2016 EKSTPHAL 189 Hallitus 189 09.11.2016 Talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma 2017-2019 298/02.02.00.00/2016 EKSTPHAL 189 Hallintosäännön 36 :n mukaan valtuusto hyväksyy kuntayhtymälle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvion.

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.09.2017 klo 13:00-15:40 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 23.1.2019 14:00 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kuntakohtaiset muutokset vuodelle Taipalsaari

Kuntakohtaiset muutokset vuodelle Taipalsaari Kuntakohtaiset muutokset vuodelle 2018 Taipalsaari Terveys- ja vanhustenpalvelut Integroitu maakunnallinen palvelukokonaisuus Sairaala 24h/h hoiva 24 h Iso apu, Aik. kesk,lasten ja nuorten talo Asiakkuuden

Lisätiedot

VUODEN 2016 KUMPPANUUSSOPIMUSNEUVOTTELUIHIN LIITTYVÄ INFORMAATIO- JA KES- KUSTELUTILAISUUS / KUNTAINFO

VUODEN 2016 KUMPPANUUSSOPIMUSNEUVOTTELUIHIN LIITTYVÄ INFORMAATIO- JA KES- KUSTELUTILAISUUS / KUNTAINFO MUISTIO 1 (4) VUODEN 2016 KUMPPANUUSSOPIMUSNEUVOTTELUIHIN LIITTYVÄ INFORMAATIO- JA KES- KUSTELUTILAISUUS / KUNTAINFO Aika klo 14.45 16.00 Paikka Osallistujat Satakunnan keskussairaalan auditorio, N2 liite

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 2.9.2016 kello 11.38 12.25 Paikka: Kokoustila C6, Toimistotalo Ruori, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta Läsnä/jäsenet:

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus Keskeiset muutokset lainsäädäntöön sote- ja maakuntauudistuksesta sekä asiakkaan valinnanvapaudesta

Sote- ja maakuntauudistus Keskeiset muutokset lainsäädäntöön sote- ja maakuntauudistuksesta sekä asiakkaan valinnanvapaudesta Sote ja maakuntauudistus Keskeiset muutokset lainsäädäntöön sote ja maakuntauudistuksesta sekä asiakkaan valinnanvapaudesta 17.2.2017 Soteuudistuksen tavoitteet Asukkaille yhdenvertaiset ja nykyaikaiset

Lisätiedot

Kuntakohtaiset muutokset Parikkala

Kuntakohtaiset muutokset Parikkala Kuntakohtaiset muutokset 2017 - Parikkala Terveys- ja vanhustenpalvelut Valmistelussa Perhehoidon lisääminen ja omais- ja perhehoidon toiminnan kehittäminen Saaren palvelutalo, Kotirinne (tehostettu palveluasuminen)

Lisätiedot

Riskikartoitus. Hallitus

Riskikartoitus. Hallitus kartoitus Hallitus 4.4.2018 enhallintasuunnitelma Hallituksen päätös 20.12.2017 Tavoitteiden, indikaattorien seurannan ja toiminnan yhteydessä tehtyjen havaintojen perusteella laaditaan riskikartoitus,

Lisätiedot

VANHUSTEN PALVELUT JOUTSENOSSA

VANHUSTEN PALVELUT JOUTSENOSSA VANHUSTEN PALVELUT JOUTSENOSSA ASUKASFOORUMI 15.3.2011 Minna-Maria Behm, Teija Malinen, Erja Inkiläinen & Eeva-Liisa Saarinen Vanhusten palvelut Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksotessa Vanhusten

Lisätiedot

Maakuntavaltuuston seminaari Yhteiset- ja työikäisten palvelut

Maakuntavaltuuston seminaari Yhteiset- ja työikäisten palvelut Maakuntavaltuuston seminaari 24.2.2017 Yhteiset- ja työikäisten palvelut JANNE FORSBERG, ryhmän pj. janne.forsberg(at)ylasavonsote.fi p. 040 712 1040 POSOTE PALVELUKOKONAISUUDET vs. KANSALLISET PALVELUPAKETIT

Lisätiedot

Valinnanvapauspilotit, SOTE-keskus ja henkilökohtainen budjetti

Valinnanvapauspilotit, SOTE-keskus ja henkilökohtainen budjetti Hallitus 108 14.06.2017 Valinnanvapauspilotit, SOTE-keskus ja henkilökohtainen budjetti 2017 2022 749/00.04.00.01/2017 EKSTPHAL 108 Hakuilmoitus Hakuilmoituksen 29.5.2017 mukaan valinnanvapauspilottien

Lisätiedot

Asiakkaan valinnanvapaus

Asiakkaan valinnanvapaus Asiakkaan valinnanvapaus Hallituksen esitysluonnoksen ja valinnanvapauslinjausten mukaisesti 19.10.2017 1 19.10.2017 - Muutoksia perustuslakivaliokunnan lausunnon perusteella Muun muassa: Maakunnan ei

Lisätiedot

30 Selvitys ikääntyvien palveluasumisen järjestämisestä ja toteuttamisesta

30 Selvitys ikääntyvien palveluasumisen järjestämisestä ja toteuttamisesta Mäntyharju Ote pöytäkirjasta 5/2016 1 (6) Perusturvalautakunta, 7, 28.01.2016 Kunnanhallitus, 20, 08.02.2016 Perusturvalautakunta, 30, 20.04.2016 30 Selvitys ikääntyvien palveluasumisen järjestämisestä

Lisätiedot

Eksoten vammaispalvelut: organisaatio, palvelupaketit ja mittarit 26.4.2016

Eksoten vammaispalvelut: organisaatio, palvelupaketit ja mittarit 26.4.2016 Eksoten vammaispalvelut: organisaatio, palvelupaketit ja mittarit 26.4.2016 Eksoten palvelurakenteen muutos Nettotoimintamenot 100 % 90 % 80 % 70 % 60 % 50 % 40 % 30 % 20 % 10 % 0 % 2011 2012 2013 2014

Lisätiedot

Savitaipaleen kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen rakennusten myynti ja kiinteistöjä koskeva maanvuokraus

Savitaipaleen kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen rakennusten myynti ja kiinteistöjä koskeva maanvuokraus Kunnanhallitus 73 18.06.2018 Kunnanhallitus 83 03.09.2018 Kunnanhallitus 91 24.09.2018 Kunnanhallitus 132 17.12.2018 Kunnanhallitus 76 27.05.2019 Kunnanvaltuusto 22 03.06.2019 Savitaipaleen kunnan sosiaali-

Lisätiedot

Sote tulee - ole valmis, näe mahdollisuus

Sote tulee - ole valmis, näe mahdollisuus Sote tulee ole valmis, näe mahdollisuus Sinikka Salo Sotemuutosjohtaja, STM Marraskuu 2017 1 3.12.2017 Sosiaali ja terveysministeriö Innostava elinvoimakunta 2 3.12.2017 Kuvitellen Oy Sosiaali ja terveysministeriö

Lisätiedot

1.7.2 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

1.7.2 Talouden tasapainottamistoimenpiteet Strategian toimeenpanon valmistelun aloittaminen EKS/2154/00.01.08.06/2018 Käsittelyhistoria Hallitus 80 17.4.2019 Valtuusto 5 8.5.2019 Strategia- ja tulevaisuusjaosto 3 22.5.2019 Aiempi käsittely: Hallitus

Lisätiedot

Asiakkaan valinnanvapaus

Asiakkaan valinnanvapaus Asiakkaan valinnanvapaus Hallituksen esitysluonnoksen mukaisesti Tehyn kutsuseminaari 24.11 hallitussihteeri, STM 1 2 3 Sote-keskuksen valinta Sosiaali- ja terveyskeskukset aloittavat toimintansa 1.1.2021.

Lisätiedot

SOTEUTTAMO. Maakunta- ja sote-uudistus palveluntuottajien näkökulmasta Muutosjohtaja Jussi Lehtinen

SOTEUTTAMO. Maakunta- ja sote-uudistus palveluntuottajien näkökulmasta Muutosjohtaja Jussi Lehtinen SOTEUTTAMO Maakunta- ja sote-uudistus palveluntuottajien näkökulmasta 7.11.2018 Muutosjohtaja Jussi Lehtinen Sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajat julkisesti rahoitettuja sosiaali- ja terveyspalveluja

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4 Vanhusneuvosto 2/2015 56100 Ruokolahti

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4 Vanhusneuvosto 2/2015 56100 Ruokolahti Vanhusneuvoston kokous 2/2015 Aika Tiistai 21.4.2015 kello 9.00 11.30 Paikka Läsnä Poissa Puheenjohtaja Sihteeri Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Toivo Ruohonen, Eläkeliiton Ruokolahden yhdistys

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistus. näe mahdollisuus. Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM. Joulukuu Sosiaali- ja terveysministeriö

Maakunta- ja soteuudistus. näe mahdollisuus. Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM. Joulukuu Sosiaali- ja terveysministeriö Maakunta- ja soteuudistus tulee - näe mahdollisuus Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM Joulukuu 2017 Sosiaali- ja terveysministeriö Innostava elinvoimakunta 2 13.12.2017 Kuvitellen Oy Sosiaali- ja terveysministeriö

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ja lasten ja nuorten palvelut

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ja lasten ja nuorten palvelut Sosiaali ja terveydenhuollon uudistus ja lasten ja nuorten palvelut (2/3) Koulu ja oppilaitos lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena 29.11.2017 Helsinki Nvm Marjaana Pelkonen ja nvm Maire Kolimaa, STM 1

Lisätiedot

Tammi-heinäkuun tulos 2017

Tammi-heinäkuun tulos 2017 Tammi-heinäkuun tulos Eksote Heinäkuun tulos ja ennuste EKSOTE Tammi-heinäkuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 256,8 256,8 0,0 440,2 440,2 0,0 Nettotoimintamenot

Lisätiedot

Turvallisuus osana ikäihmisten palveluiden kehittämistä. Kehitysjohtaja Merja Tepponen, TtT

Turvallisuus osana ikäihmisten palveluiden kehittämistä. Kehitysjohtaja Merja Tepponen, TtT Turvallisuus osana ikäihmisten palveluiden kehittämistä Kehitysjohtaja Merja Tepponen, TtT Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa - kärkihankkeen tavoitteet Kärkihanke

Lisätiedot

Asiakkaan valinnanvapaus

Asiakkaan valinnanvapaus Asiakkaan valinnanvapaus Hallituksen esitysluonnoksen ja valinnanvapauslinjausten mukaisesti LAPE -päivät 22.11.2017 erityisasiantuntija Virva Juurikkala, STM 1 27.11.2017 - - 3 27.11.2017 - Sote-keskuksen

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys vuosille

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys vuosille Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 628/00.04.01/2019 87 Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys vuosille 2019-2020 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

Lisätiedot

Hallitus Talousarvio 2018 ja taloussuunnitelma / /2017 EKSTPHAL 196

Hallitus Talousarvio 2018 ja taloussuunnitelma / /2017 EKSTPHAL 196 Hallitus 196 22.11.2017 Talousarvio 2018 ja taloussuunnitelma 2018-2020 657/02.02.00.00/2017 EKSTPHAL 196 Hallintosäännön 36 :n mukaan valtuusto hyväksyy kuntayhtymälle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvion.

Lisätiedot

Perusturvan toimiala

Perusturvan toimiala Perusturvan toimiala perehdytystilaisuus 14082017 Ulla Kuittu toimialajohtaja http://www.jyvaskyla.fi/info/talous/ta- 2017/final/kayttotalous/perusturva Toimialan vahva tukipalvelu konsernista Talouspäällikkö

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 22.8.2018 15:00-15:50 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 119 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 120 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Missä mennään? Sisäministeri Paula Risikko

Sote- ja maakuntauudistus. Missä mennään? Sisäministeri Paula Risikko Sote ja maakuntauudistus Missä mennään? Sisäministeri Paula Risikko 12.5.2017 1 Uusi soterakenne 1.1.2019 2 Lähde:www.alueuudistus.fi Maakuntien tehtävät ja uusi soterakenne 1.1.2019 Valtakunnallinen lupa

Lisätiedot

Raportointi jäsenkunnille. Tammi-maaliskuu 2015

Raportointi jäsenkunnille. Tammi-maaliskuu 2015 Raportointi jäsenkunnille Tammi-maaliskuu 2015 Eksoten tulos Q1 2015 Kausi Jäsenkuntien maksuosuudet Toimintakate Tulos Alijäämä Raportointikokous BUDJ TOT/ENN BUDJ TOT/ENN BUDJ TOT/ENN BUDJ TOT/ENN 3/2014

Lisätiedot

Sote-uudistus ja valinnanvapaus

Sote-uudistus ja valinnanvapaus Sote-uudistus ja valinnanvapaus Eetu Salunen Toimitusjohtaja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä 23.5.2017 Maakuntien rahoitus 1 (1/2) Valtio rahoittaa maakuntien toiminnan. Lisäksi maakunnat saavat asiakas-

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus

Maakunta- ja sote-uudistus Maakunta- ja sote-uudistus Hallituksen esitysluonnoksen ja eduskuntakäsittelyssä tehtyjen muutosten mukaisesti 1 2 Maakunnat perustetaan voimaanpanolain voimaantullessa (viimeistään joulukuu 2018). Maakunnan

Lisätiedot

Vaikutusten ennakkoarviointi kunnallisessa päätöksenteossa Ennakkoarvioinnin käyttöönotto kunnissa: ESTER-hankkeen tuki toteuttamiselle

Vaikutusten ennakkoarviointi kunnallisessa päätöksenteossa Ennakkoarvioinnin käyttöönotto kunnissa: ESTER-hankkeen tuki toteuttamiselle Vaikutusten ennakkoarviointi kunnallisessa päätöksenteossa Ennakkoarvioinnin käyttöönotto kunnissa: ESTER-hankkeen tuki toteuttamiselle Seinäjoen Areena 29.11.2011 Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 15/2016 Kokousaika ti klo 9.30-11.57 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

Asiakkaan valinnanvapaus

Asiakkaan valinnanvapaus Asiakkaan valinnanvapaus Hallituksen esitysluonnoksen ja valinnanvapauslinjausten mukaisesti 19.10.2017 1 19.10.2017 - 2 19.10.2017 - Sote-keskuksen valinta Sosiaali- ja terveyskeskukset aloittavat toimintansa

Lisätiedot

Palvelut asiakaslähtöisiksi -kärkihanke (PASI) Palvelusetelikokeilu -osahanke Kick off -päivät Tampere

Palvelut asiakaslähtöisiksi -kärkihanke (PASI) Palvelusetelikokeilu -osahanke Kick off -päivät Tampere Palvelut asiakaslähtöisiksi -kärkihanke (PASI) Palvelusetelikokeilu -osahanke Kick off -päivät Tampere 5.- 6.2.2018 Vuokko Lehtimäki, hankepäällikkö, STM VN:n Kärkihankkeet Kokonaisuus 3, STM koordinaatio

Lisätiedot

Siun sote tehdään NYT. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Siun sote tehdään NYT. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sote tehdään NYT Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Sote-uudistus Pohjois-Karjalassa Siun sote yhdistää Pohjois-Karjalan kaikkien 14 kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut sekä

Lisätiedot

Tammi-lokakuun tulos 2016

Tammi-lokakuun tulos 2016 Tammi-lokakuun tulos Eksote Tammi-lokakuun tulos ja ennuste EKSOTE Tammi-lokakuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 376,0 375,7 0,3 451,1 450,8 0,3 Nettotoimintamenot

Lisätiedot

Aika: Keskiviikko klo Kokoushuone 201, Virastotalo Harjukatu 21, Nokia

Aika: Keskiviikko klo Kokoushuone 201, Virastotalo Harjukatu 21, Nokia VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 5.4.2017 klo 16.45 Paikka: Kokoushuone 201, Virastotalo Harjukatu 21, 37100 Nokia Läsnä: Vilho Siltanen puheenjohtaja Pentti Matikka varapuheenjohtaja (poistui

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kokous. Titta Roslakka, Eksoten edustaja

Vanhusneuvoston kokous. Titta Roslakka, Eksoten edustaja Kokous Vanhusneuvoston kokous Aika, paikka Keskiviikko 29.11.2017 kello 15.00-16.50 Osallistujat Kulttuuritalo Virta, tutustuminen kokoontumistiloihin Kokoustila Vallinkoski (h 138) Sinikka Poskiparta,

Lisätiedot

Yhtymähallituksen puheenjohtaja Juha Vasama avasi kokouksen. Vasama esitteli päivän agendan ja toivotti osallistujat tervetulleiksi.

Yhtymähallituksen puheenjohtaja Juha Vasama avasi kokouksen. Vasama esitteli päivän agendan ja toivotti osallistujat tervetulleiksi. MUISTIO 1 (3) 26.2.2014 KUNTAINFO Aika 26.2.2014 klo 13.00-15.15 Paikka Osallistujat Satakunnan keskussairaalan auditorio liite 1. Tilaisuuden avaus Yhtymähallituksen puheenjohtaja Juha Vasama avasi kokouksen.

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 21.3.2018 15:00 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kuntakohtaiset muutokset vuodelle Parikkala

Kuntakohtaiset muutokset vuodelle Parikkala Kuntakohtaiset muutokset vuodelle 2018 Parikkala Integroitu maakunnallinen palvelukokonaisuus Sairaala 24h/h hoiva 24 h Iso apu, Aik. kesk,lasten ja nuorten talo Asiakkuuden halllinta Yhden oven periaate

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2015 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2015 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2015 1 Vanhusneuvosto Aika Paikka 12.05.2015 klo 10:00-12:00 Toimintakeskus Suvanto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-)

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 20/15.10.2012 299 Kokousaika 15.10.2012 klo 17.00 20.24 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Tammi-syyskuun tulos 2016

Tammi-syyskuun tulos 2016 Tammi-syyskuun tulos Eksote Tammi-syyskuun tulos ja ennuste EKSOTE Tammi-syyskuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 338,4 338,1 0,2 451,1 450,8 0,3 Nettotoimintamenot

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2017 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 Vanhusneuvosto Aika Paikka 20.12.2017 klo 09:00-11:05 Toimintakeskus Suvanto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Lisätiedot

141 Aloite / toisen ottoautomaatin saaminen Mäntyharjun keskustaan

141 Aloite / toisen ottoautomaatin saaminen Mäntyharjun keskustaan Mäntyharju Pöytäkirja 15/2015 1 (7) Aika 07.12.2015, klo 16:00-16:28 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 138 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 139 Pöytäkirjan tarkastus 140 Lainan

Lisätiedot

Talousarvion 2018 muuttaminen EKS/1220/ /2018. Aiempi käsittely: Hallitus 91

Talousarvion 2018 muuttaminen EKS/1220/ /2018. Aiempi käsittely: Hallitus 91 Talousarvion 2018 muuttaminen EKS/1220/02.02.00.07/2018 Aiempi käsittely: Hallitus 91 Eksoten toiminta on ollut kustannustehokasta. THL julkaiseman tilaston mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon tarvevakioidut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 20/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 20/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 20/2016 1 (6) Päätöshistoria Sosiaali- ja terveysvirasto Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut Osastopäällikkö 20.10.2016 57 HEL 2016-006352 T 02 08 02 00 Päätös Sosiaali-

Lisätiedot

Mitä valinnanvapaus tarkoittaa minulle?

Mitä valinnanvapaus tarkoittaa minulle? Mitä valinnanvapaus tarkoittaa minulle? Valinnanvapauslain luonnoksen mukaisesti 1 Valinnanvapaus lyhyesti Voin vaikuttaa nykyistä enemmän palveluihini. Voin valita vapaammin kenen tarjoamia sosiaali ja

Lisätiedot

KOTIUTUSHOITAJAT EKSOTESSA

KOTIUTUSHOITAJAT EKSOTESSA KOTIUTUSHOITAJAT EKSOTESSA Raija Saikko SAS ja palvelutarpeenarvio kotiutushoitaja sh amk tp. 0400 639 798 raija.saikko@eksote.fi Raija Saikko 12.9.2017 12.9.2017 12.9.2017 12.9.2017 Eksoten kotiutushoitajat

Lisätiedot

Tammi-maaliskuun tulos 2016

Tammi-maaliskuun tulos 2016 Tammi-maaliskuun tulos 2016 Eksote yhteensä EKSOTE 1000 EUR 2016 Tammi-maaliskuu 2016 Koko vuosi TP Muutos E2016 vs. TP Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Toteuma EUR % TOIMINTATUOTOT Myyntituotot

Lisätiedot

Asiakkaan valinnanvapaus maakunnan ja palvelujen tuottajan näkökulmasta. Hallituksen esitys valinnanvapaudesta

Asiakkaan valinnanvapaus maakunnan ja palvelujen tuottajan näkökulmasta. Hallituksen esitys valinnanvapaudesta Asiakkaan valinnanvapaus maakunnan ja palvelujen tuottajan näkökulmasta Hallituksen esitys valinnanvapaudesta 9.5.2017 9.5.2017 Hallituksen esitys valinnanvapauslaiksi Mikä on asiakasseteli? Sotekeskus,

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote ja maakuntauudistus Keskeiset muutokset lainsäädäntöön sote ja maakuntauudistuksesta asiakkaan valinnanvapaus Kirsi Varhila, STM 1.3.2017 Soteuudistuksen tavoitteet Asukkaille yhdenvertaiset ja nykyaikaiset

Lisätiedot

Tammi-elokuun tulos 2017

Tammi-elokuun tulos 2017 Tammi-elokuun tulos Eksote Elokuun tulos ja ennuste EKSOTE Tammi-elokuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 293,5 293,5 0,0 440,2 440,2 0,0 Nettotoimintamenot

Lisätiedot

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 1/2011 23.2.2011 Asiat VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 3 VANH 4 KANGASALAN KUNNAN PALVELUVERKON

Lisätiedot

Keskussairaalan päivystys- ja vuodeosastoinvestoinnin toteuttaminen

Keskussairaalan päivystys- ja vuodeosastoinvestoinnin toteuttaminen 253 03.12.2014 268 17.12.2014 6 14.01.2015 11 28.01.2015 Valtuusto 5 12.02.2015 Keskussairaalan päivystys- ja vuodeosastoinvestoinnin toteuttaminen 1221/10.03.02.01.00.01/2013 EKSTPHAL 253 Investointiesityksen

Lisätiedot

Tammi-toukokuun tulos 2017

Tammi-toukokuun tulos 2017 Tammi-toukokuun tulos 2017 Eksote Toukokuun tulos ja ennuste 2017 EKSOTE 2017 Tammi-toukokuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 183,4 183,4 0,0 440,2

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, Norppa -kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, Norppa -kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 22.5.2019 10:00-11:04 PAIKKA Toimistotalo Ruori, Norppa -kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KOTIKUNTOUTUS EKSOTESSA Kuntoutus ikääntyneen tukena palvelupolun joka vaiheessa Riikka Lehmus, kotikuntoutuksen vastaava

KOTIKUNTOUTUS EKSOTESSA Kuntoutus ikääntyneen tukena palvelupolun joka vaiheessa Riikka Lehmus, kotikuntoutuksen vastaava KOTIKUNTOUTUS EKSOTESSA 2010-2015 Kuntoutus ikääntyneen tukena palvelupolun joka vaiheessa 20.10.2015 Riikka Lehmus, kotikuntoutuksen vastaava Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kotikuntoutus (EKSOTE)

Lisätiedot

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO AIKA tiistai 4.2.2014 klo 14.00-15.10 PAIKKA Naantalin kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 10) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 10) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 7/2018 1 ( 10) Aika 19.12.2018, klo 17:00-18:06 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 40 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

PÄÄTÖSLUETTELO :18

PÄÄTÖSLUETTELO :18 1 PÄÄTÖSLUETTELO Viranhaltijan päätöstyyppi päivämääräväli 24.9.2018-5.10.2018 Päätöksen tila Otto-oikeus, Toimenpide Hallitus (28.6.2017-31.12.2021) 2 Aralinna Virpi Palvelupäällikkö, terapiapalvelut

Lisätiedot