OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN"

Transkriptio

1 OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUT PALVELUSOPIMUS - puiteosa tarkistusosa

2 2 PALVELUSOPIMUS ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUISTA PUITEOSA 1. Sopimusosapuolet 2. Määritelmät Sopimusosapuolet tässä palvelusopimuksessa ovat tilaajana Ylöjärven kaupunki (myöhemmin Tilaaja ) ja tuottajana Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy (myöhemmin Tuottaja ). Tilaajan yhteyshenkilöt: kaupunginjohtaja Pentti Sivunen toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki Tuottajan yhteyshenkilöt: toimitusjohtaja Päivi Myllykangas Tämä palvelusopimus (jäljempänä sopimus ) koostuu puiteosasta ja tarkistusosasta. Palvelusopimuksen puiteosa on tämän sopimuksen runko-osa, jossa sovitaan sopimuksen pysyväisluonteiset asiat. Palvelusopimuksen tarkistusosa on sopimuksen vuosittain tarkistettava osa, jossa sovitaan tuotteittain tilattavien palvelujen määristä ja hinnoista, laatu- ja vaikuttavuustavoitteista sekä mahdollisista muista yksityiskohdista. 3. Sopimuksen kohde ja tarkoitus Tällä sopimuksella sovitaan osapuolten välillä noudatettavat puiteosan kohdassa 5 esitettyjen elinkeino- ja matkailupalvelujen hankinnan ehdot. Sopimusosapuolilla ei ole oikeutta siirtää tätä sopimusta kolmansille osapuolille. Tämän sopimuksen kohteena olevaa palvelutilausta ja toimintaa ohjaavat seuraavat dokumentit - Tampereen kaupunkiseudun strategia Tredea Oy:n strategia - Tampereen ja Pirkanmaan elämystalouden strategia

3 3 4. Sopimuksen voimassaolo ja muuttaminen Tämä sopimus on puiteosaltaan voimassa Sopimuksen tarkistusosa on voimassa aina kalenterivuoden kerrallaan. Tarkistusosan voimassaoloaika näkyy tarkistusosassa. Sopimusta voidaan olosuhteiden olennaisen, odottamattoman muutoksen perusteella muuttaa, jolloin osapuolet neuvottelevat uusitun sopimuksen. Tilaaja toimii pääosin tämän sopimuksen palvelutilauksen osarahoittajana. Mikäli ulkopuolisen rahoituksen osalta tapahtuu sopimuskauden aikana sellaisia muutoksia, jotka vaikuttavat oleellisesti tämän sopimuksen tavoitteiden toteutumiseen, neuvotellaan tarvittaessa uusi sopimus. 5. Palvelujen sisältö ja laatu Tämän sopimuksen palvelutilauksen tuotteet hintoineen määritellään vuosittain sopimuksen tarkistusosassa. Tarkistusosassa esitetään lisäksi tilattavien tuotteiden palvelukuvaukset. Tuottaja vastaa siitä, että sillä on riittävä ja pätevä henkilökunta, tarkoituksenmukaiset tilat, laitteet ja välineet sekä toimivat prosessit palvelujen tuottamiseen. 6. Palvelujen tuotantotapa ja alihankinta Tuottajalla on oikeus tarvittaessa käyttää ulkoisia alihankkijoita palvelujen tuottamisessa. Tuottaja voi osallistua palveluja tukeviin kehittämishankkeisiin sopimuksen puitteissa. Mikäli kehittämishankkeet ovat useampivuotisia ja vaativat tilaajan rahoitusta, niistä on sovittava tilaajan kanssa Tredean ulkoisessa johtoryhmässä tai muussa yhteydessä. Tuottaja vastaa alihankkijoidensa toimista kuten omistaan. 7. Palveluihin liittyvä kehittämistoiminta Tuottaja vastaa palveluprosessiin ja palvelujen laatuun liittyvästä kehittämistyöstä ja palvelujen asiakaslähtöisyydestä. Tuottajan palveluprosessien kehittäminen sisältyy palvelujen hintaan. Tilaajan erillisrahoitusta vaativat kehittämishankkeet valmistellaan yhteistyössä Tilaajan ja Tuottajan kesken. 8. Palveluverkko, tilat ja suuret laiteinvestoinnit Tuottaja vastaa tilojen vuokra- ja ylläpitokustannuksista sekä laitteiden ja välineiden hankinnan ja ylläpidon kustannuksista. Nämä on otettu huomioon palvelun hinnassa.

4 4 9. Palveluihin liittyvä tiedottaminen Tilaaja ja Tuottaja vastaavat yhteistyössä palvelujen järjestämiseen liittyvästä julkisesta tiedottamisesta kuntalaisille ja yhteistyökumppaneille. Tilaaja vastaa valmistelun, päätöksenteon ja sen seurausten tiedottamisesta asianosaisille ja kuntalaisille. Tilaaja tiedottaa uusista palveluista ja vastaa palveluissa tapahtuvista sellaisten muutosten tiedottamisesta, joista Tilaaja on päättänyt. Tuottaja vastaa käytännön tason tiedottamisesta henkilöstölleen, asiakkailleen ja muille sidosryhmilleen. Tuottaja vastaa myös Internet sivustojensa ajantasaisuudesta. Osapuolet vastaavat palveluihin liittyvien muutosten tiedottamisesta toisilleen ja sidosryhmille edellä esitetyn työjaon mukaisesti. 10. Kuntalaisten osallistumis- ja vaikutusmahdollisuudet Tilaaja vastaa siitä, että kuntalaisille tarjotaan mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa kaupunkiseudun elinkeinojen edistämisen palvelujen suunnitteluun. Tuottaja vastaa palvelujen käyttäjien ja muiden sidosryhmien osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksista. Tuottaja hyödyntää säännöllisesti keräämäänsä asiakaspalautetta palvelujen kehittämisessä. Palvelujen käyttäjillä tulee olla halutessaan mahdollisuus kirjallisen palautteen antamiseen osana normaalia toimintakäytäntöä. 11. Sopimuksen seuranta ja laadunhallinta Tuottaja raportoi kirjallisesti Tilaajalle 2 kertaa vuodessa sopimuksen toteutumasta. Tuottaja vastaa siitä, että palveluihin liittyviin tietojärjestelmiin kirjataan kaikki tarpeellinen palvelun toteutukseen liittyvä suorite-, laatu- ja kustannustieto. Tuottajan omat laatujärjestelmät ovat tarkistusosassa sovitulla tavalla Tilaajan käytettävissä. Asiakaspalautteen keräämisestä ja käsittelystä sovitaan tarkistusosassa. Tilaajalla on oikeus suorittaa tarkastuskäyntejä arvioidakseen muun muassa palvelujen tuotantotapoja ja -prosesseja, tehokkuutta sekä lainmukaisuutta. Tuottajalla on oikeus toteuttaa omalla kustannuksellaan ulkopuolista auditointia ja muuta tarpeelliseksi katsomaansa toiminnallista ja taloudellista tarkastustoimintaa.

5 5 12. Vahingonkorvaus ja riskien hallinta Vahingonkorvausvastuussa on se, jonka vastuulla olevasta toiminnasta vahinkoa on aiheutunut. Alihankkijoidensa osalta Tuottaja huolehtii, että sille on toimitettu riittävät vakuudet vahinkojen korvaamiseksi. Tuottaja huolehtii siitä, että toiminnan vakuuttamisesta aiheutuvat kulut sisältyvät palvelujen hintaan. 13. Toimintaa koskeva lainsäädäntö Mikäli sopimuskauden aikana toimintaa koskevassa lainsäädännössä tai siihen perustuvassa muussa viranomaisohjauksessa tapahtuu olennaisia muutoksia, osapuolet sitoutuvat tarvittaessa neuvottelemaan uusitun sopimuksen. 14. Sopimuspoikkeamat ja erimielisyyksien ratkaiseminen 15. Salassapito Sopimusosapuolet sitoutuvat puuttumaan havaitsemiinsa sopimuspoikkeamiin välittömästi. Sopimuserimielisyydet ratkaistaan ensisijaisesti osapuolten välisin neuvotteluin. Mikäli osapuolet eivät pääse erimielisyydestä sopimukseen, asia jätetään viimekädessä Pirkanmaan käräjäoikeuden ratkaistavaksi. Tilaaja julkisyhteisönä noudattaa viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) sekä muissa laeissa ja asetuksissa olevia määräyksiä. Edellä mainittu lainsäädäntö määrittelee sen, mitkä Tilaajan hallussa olevat asiakirjat ovat julkisia ja mitkä salassa pidettäviä. Sopimusosapuolet toteavat, että tämän palvelutilauksen puitteissa ne joutuvat käsittelemään paljon yritysten liiketoimintaan liittyvää luottamuksellista materiaalia, minkä vuoksi salassapitosäädösten noudattamisessa ja luottamuksellisen tiedon levittämisessä tulee käyttää erityistä varovaisuutta. Sopimusosapuolet sitoutuvat pitämään salassa toisiltaan saamansa salassa pidettävät missä tahansa muodossa olevat aineistot ja tiedot, jotka on salaisiksi merkitty tai jotka on sellaisiksi ymmärrettävä sekä olemaan käyttämättä niitä muihin kuin sopimuksen mukaisiin tarkoituksiin. Sopimusosapuolet sitoutuvat luovuttamaan salassa pidettäviä tietoja palveluksessaan oleville henkilöille ainoastaan siinä laajuudessa kuin on katsottava välttämättömäksi osapuolten välisen sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi.

6 6 Sopimusosapuolet vastaavat siitä, että sen palveluksessa olevat henkilöt sekä mahdollisesti käyttämät alihankkijat sitoutuvat edellä mainittuihin salassapitosäännöksiin. Salassapitoa tai hyväksikäyttämisen kieltoa koskevat velvollisuudet eivät koske sellaisia tietoja, jotka ovat yleisesti saatavilla tai ovat muuten julkisia sopimusosapuoli on saanut erikseen kolmannelta osapuolelta ilman lakiin tai sopimukseen perustuvaa salassapitovelvollisuutta ovat olleet vastaanottavan Sopimusosapuolen hallussa ilman lakiin tai sopimukseen perustuvaa salassapitovelvollisuutta jo ennen kuin samat tiedot on saatu toiselta Sopimusosapuolelta viranomaistoiminnan julkisuutta koskevan lainsäädännön mukaan ovat julkisia. Tämän kohdan määräykset ovat voimassa myös palvelusopimuksen päättymisen jälkeen koskien tämän sopimuksen aikana kertyneitä salassa pidettäviä aineistoja. 16. Tekijänoikeudet ja muut oikeudet Tilaajalla on kaikki oikeudet tämän palvelutilauksen tuloksiin ja tämän palvelutilauksen suorina ratkaisuina syntyneisiin materiaaleihin, immateriaali- ja muihin oikeuksiin sekä yhteys-, asiakas- ja muihin tietoihin. Tietojen, materiaalien, immateriaalioikeuksien ja muiden tulosten käytössä Tilaaja sitoutuu niihin salassapito- ja muihin sopimuksiin, joihin Tuottaja on sitoutunut suhteessa kolmansiin osapuoliin. Tuottajalla ja sen alihankkijoilla säilyy oikeus niiden aiemmin kehittämiin tai muussa kuin tässä sopimuksessa määritellyssä yhteistyössä syntyneisiin tuotteisiin, palvelumuotoihin ja -tapoihin. Tilaajalla on oikeudet tämän sopimuksen voimassa ollessa syntyneisiin palvelukokonaisuutta hyödyntäviin asiakkuuksiin siltä osin kuin asiakassopimukset eivät rajoita oikeuksia. Tilaajalla on oikeus saada ajantasainen tieto palvelun toteuttamisen tilanteesta. Tuottaja siirtää nämä velvoitteet alihankkijoilleen niiden kanssa laadittavissa sopimuksissa. Edellä sanotun estämättä Tuottajalla on rajoittamaton oikeus käyttää, levittää, jakaa eri alustoilla, välittää, edelleen luovuttaa ja muokata mainittuja tuloksia ja muita oikeuksia vapaasti ilman erillistä korvausta omassa liiketoiminnassaan.

7 7 TARKISTUSOSA 1. Tilattavat tuoteryhmät ja tuotteet Tämän tarkistusosan voimassaoloaikana Tilaaja tilaa seuraavan taulukon mukaiset elinkeino- ja matkailupalvelujen tuotteet. Tuoteryhmä Elinkeino- ja matkailupalvelut Tuotteet Tampereen kaupunkiseutu on Suomen vetovoimaisin ja kansainvälisesti tunnettu matkailukaupunki ja alue - Matkailijoiden houkuttelu: seudun matkailutarjonnan markkinointi ja viestintä - Matkailuneuvonta ja tiedotus: monikanavainen neuvonta - Matkailun kehittäminen: yritysten palvelutarjonta ja tuotepaketointi Tampereen kaupunkiseutu on Suomen paras paikka yritysten synnylle, kasvulle ja kansainvälistymiselle - Yritysten kasvua ja innovatiivisuutta tukevan toimintaympäristön kehittäminen ja siitä viestiminen - Alkavien yritysten neuvonnan toiminnan kehittäminen ja jatkaminen. - Yritystoiminnan tukipalveluiden ja verkoston kehittäminen ja viestintä sekä seudun panostusten koordinointi. - Kohdennetut investointien houkuttelutoimenpiteet mukaan lukien markkinointi ja viestintä o Kotimaan houkuttelutoimet o Kv. houkuttelutoimet - Sijoittumispalvelut yrityksille - Seutumarkkinoinnin apu kaupungille ja yksittäisille yrityksille Valmistavan teollisuuden kehittymisen mahdollistava ekosysteemi on vahvistunut - Innovatiiviset kaupungit -ohjelman työpakettien toteutus, vuorovaikutus, ohjelman koordinointi, viestintä ja johtaminen - Investointien houkuttelutoimenpiteet perustuen seudun vahvoihin osaamiskärkiin ja teollisen tuotannon keskittymään Osaavan työvoiman saatavuutta on turvattu - Työnantajien neuvonta ja tuki työvoiman kansainvälistyessä sekä tuloksellista työntekoa edistävät palvelut. Aktiivisella edunvalvonnalla on turvattu elinkeinoelämän menestymistä ja parannettu alueen saavutettavuutta - Toteutetaan logistiikan pyöreän pöydän sovitut toimenpiteet - EU-rahoituksen suuntaaminen ja EU-toimisto - Lentoliikenteen markkinointitoimenpiteet

8 8 Alueen elinvoimaisuuden ja menestymisen tukena on vahva sidosryhmäyhteistyö ja verkostomainen toiminta - Yritysten pyöreän pöydän tapaamiset eri liiketoimintateemojen ympärillä - Laaditaan ja toteutetaan seudun elinkeinopoliittisen yhteistyön periaatteet - Toimialakohtaiset verkostotapaamiset yli kuntarajojen tavoitteena seudullisen verkoston luominen - Elinkeinopainotuksella toteutetut kuntakohtaiset Venäjätoimenpiteet - Viestintä PALVELUTILAUS YHTEENSÄ Lentoyhteyksien kehittäminen* *) Maksetaan siinä tapauksessa, että kaupunkiseudun yhteiset lentoyhteyksien kehittämistoimet toteutuvat Palvelukuvaukset Tampereen kaupunki on Suomen vetovoimaisin ja kansainvälisesti tunnettu matkailukaupunki ja alue Matkailijoiden houkuttelu: seudun matkailutarjonnan markkinointi ja viestintä Tampereen kaupunkiseudun matkailuyrityksien palveluita markkinoidaan ja myydään kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille keskittyen tuotemarkkinointiin. Ylöjärveltä nostetaan esiin erityisesti kärkiyrityksiä, kuten Hiking Travel HIT, Suojärven Suklaatila, Elämyslaari, Villa Näsirinne ym. edellyttäen, että yritykset osoittavat omaa halua ja aktiivisuutta yhteistyöhön. Kaupunkiseudun kuntien tuotepaketit ym. myyntimateriaali on esillä Visit Tampere Oy:n myynninedistämistilaisuuksissa. Aktiivista matkanjärjestäjäyhteistyötä tehdään ensisijaisesti Venäjälle. Suoralentokohteisiin (UK, Saksa ja Italia) tehtävistä toimenpiteistä huolehtii Tredean yhdessä koko maakunnan kanssa rahoittama Visit Tampere Region -hanke, mikäli ELY rahoittaa sitä vuonna Matkanjärjestäjät pyritään saamaan vierailuille tutustumaan kohteisiin. Lehdistö- ja matkanjärjestäjävierailujen suuntautuvat myös kaupunkiseudun kuntiin kunkin matkan teeman ja asiakkaiden mielenkiinnon mukaisesti. Tuotepohjaista myynninedistämismateriaalia tuotetaan suomeksi, venäjäksi, englanniksi ja saksaksi. Matkailuyhtiö Visit Tampere Oy aloittaa toimintansa ja se palvelee myös kaupunkiseudun yrityksiä uutena myyntikanavana. Matkailuportaalia kehitetään myynnin näkökulmasta osana All Bright -portaalia. Portaalin aktiivinen sisällöntuotanto kolmella kielellä. Kansainvälistä näkyvyyttä haetaan järjestämällä seudulle suuntautuvia lehdistövierailuja Saksasta ja Venäjältä. Venäläisiä matkailijoita houkutellaan seudulle markkinoimalla uuden vuoden ja loppiaisen ajan ohjelmaa erityisesti Pietarin alueella.

9 9 Matkailuneuvonta ja tiedotus: monikanavainen neuvonta Tampereen kaupunkiseudun nähtävyyksistä, kohteista ja tapahtumista sekä matkailuyritysten palveluista tiedotetaan ja neuvotaan monikanavaisesti. Uusimpana neuvontatyökaluna on reaaliaikainen chat -palvelu. Matkailuesite tuotetaan 6 kielellä matkailijoiden houkuttelemiseksi ja neuvonnan työkaluksi. Responsiivista visittampere.fi -portaalia ylläpidetään ja siihen tuotetaan sisältöä kolmella kielellä. Sosiaalista mediaa hyödynnetään aktiivisesti. Matkailuyrityksiä tiedotetaan Tampereen ja Pirkanmaan matkailun ajankohtaisista asioista ja heitä kannustetaan tuottamaan tietoa julkaistavaksi sosiaalisen median kanavissa. Henkilökunta pitää yllä ja parantaa tuotetuntemustaan aktiivisen vuoropuhelun ja yritysvierailujen kautta. Vuoden alussa jalkaudutaan kuntiin ja tiedotetaan Visit Tampereen suunnitelmista. Samalla pyydetään yrityksiä pitämään Visit Tampereen henkilökuntaa ajan tasalla tapahtumista, uudistuksista jne. Matkailun kehittäminen: yritysten palvelutarjonta ja tuotepaketointi Keskeisin kehittämistoimenpide on matkailuyhtiö Visit Tampere Oy:n toiminnan käynnistäminen (myyntijärjestelmän sisäänajo, henkilökunnan koulutus myymiseen ja uusiin järjestelmiin, tuotetarjonnan kartoitus, tuotteistaminen, sisällön syöttäminen myyntijärjestelmään, sopimusten teko tuottajien kanssa, Travel Shop toiminnan käynnistäminen). Laatuun kiinnitetään erityistä huomiota ja yrityksiä kannustetaan kriittiseen laaduntarkkailuun. Visitin tiedotteissa kerrotaan alan tapahtumista ja annetaan yrityksille impulsseja oman toimintansa kehittämiseen. Panostamme erityisesti digitaalisen matkailumarkkinoinnin, -neuvonnan ja - tiedotuksen kehittämiseen. Kehitämme -sivustoa edelleen kiinteänä osana Tampere All Bright! -portaalin toimenpiteitä. Aktivoimme ylöjärveläisiä matkailuyrityksiä täyttämään tuotekortteja ja näin näkymään visittampere.fi ja visittampere.ru -portaaleissa, jolloin tieto Ylöjärven matkailutarjonnasta leviää tehokkaasti kaikissa markkinointikanavissamme. Matkailun pyöreästä pöydästä haetaan yhteistyökumppaneiden näkemyksiä tärkeimmistä kehityskohteista. Osallistumme lentoyhteyksien kehittämiseen. Olemme mukana Pirkanmaan elämystalousstrategian mukaisten kehitystoimenpiteiden toteuttamisessa. Pietarin alueella tehdään uusia, aktiivisia markkinointitoimenpiteitä ja kehittämisen erityisalueena on hyvinvointimatkailu. Saksan markkinoilla jatkuu Nordic Marketingin vetämä mittava tuotteistus- ja myyntihanke, johon liittyy myös mm. some-markkinointia sekä lehdistö- ja matkanjärjestäjävierailu Tampereen kaupunkiseutu on Suomen paras paikka yritysten synnylle, kasvulle ja kansainvälistymiselle Yritysten kasvua ja innovatiivisuutta tukevan toimintaympäristön kehittäminen ja siitä viestiminen - Toimenpiteet keskittyvät teknologiateollisuuden pkyritysten liiketoiminnan, osaamisen ja innovaatioiden kehittämiseen. Lisäksi selvitetään teknologiateollisuuden pk-yritysten kehitystoimia potentiaalisesti osana Tampereen kaupunkiseudun Innovatiiviset kaupungit -ohjelman kärkeä. Tässä kokonaisuudessa Ylöjärven teollisuusyrityksillä on vahva profiili.

10 10 Vuoden kuluessa selvitetään ja tarvittaessa käynnistetään muita Tampereen kaupunkiseudun yrityksiin kohdistuvia toimia (esimerkiksi hyvinvointiala). Tampereen kaupunkiseutu on kumppanina myös Oulun INKA -ohjelmassa uudistuva terveys. Seudun osaaminen tuodaan näkyväksi monikanavaisella viestinnällä nostamalla esiin seudun ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia sekä rakentamalla seutuportaaliin älykäs alueen yrityksien, tutkimuksen ja osaajien hakutoiminto. Alueen yrityspalvelut uudistetaan asiakaslähtöiseksi palvelukokonaisuudeksi. Alkavien yritysten neuvonnan toiminnan kehittäminen ja jatkaminen - Yrityksen perustamista harkitseville henkilöille on tarjolla laadukas ja tarpeisiin vastaava alkavan yrityksen neuvonta lähtien, perusta-hankkeen päättyessä helmikuussa Yritystoiminnan tukipalveluiden ja verkoston kehittäminen ja viestintä sekä seudun panostusten koordinointi - Tampereen kaupunkiseudulla toimiville yrityksille on tarjolla monipuoliset ja asiakastarpeisiin vastaavat yrityspalvelut. Yritystoiminnan tukipalveluita ja verkostomaista toimintatapaa kehitetään asiakaslähtöisesti. Yrityspalvelut kootaan suomen- ja englanninkielisten nettisivuston kautta asiakkaille helposti löydettäviksi ja oikean palvelun valinta tehdään mahdollisimman helpoksi mm. kehitettävän broker -verkoston avulla. Investointien houkuttelulla toimiva ekosysteemi ja uusia yrityksiä Kohdennetut houkuttelutoimenpiteet mukaan lukien markkinointi ja viestintä jakautuvat kotimaisiin ja kansainvälisiin houkuttelutoimiin. Kotimainen houkuttelu kohdistuu Suomessa Tampereen kaupunkiseudun ulkopuolella oleviin osaamiskärkien mukaisiin yrityksiin ja/tai kaupan/logistiikan yrityksiin. Osaamiskärjet ovat valmistava teollisuus, älykkäät koneet, tietoala, terveysteknologia, lisäksi vahvaa osaamista on luovilla aloilla, cleantech ja energia sekä Nanoteknologia aloilla. Ylöjärven uudet tai laajentuvat yritysalueet (Siltatie, Kolmenkulma, Elovainio ja Teivo II) huomioidaan sijoittumista harkitseville yrityksille tarjottavissa tonttivaihtoehdoissa. Lisäksi Tampereen kaupunkiseudun potentiaaliset kiinteistökehityskohteita markkinoidaan sekä kotimaisille että kansainvälisille kiinteistökehittäjille (valmistuvan materiaalien kielinä suomi ja englanti). Maantieteellisesti kansainväliset houkuttelutoimenpiteet painottuvat Itämeren alueelle ja Venäjällä Pietarin lähialueelle. Osaamiskärkikohtaisesti maantieteellinen painotus voi myös poiketa tästä, perustuen toimialalle relevanttien yrityksien maailmanlaajuiseen sijaintiin. Houkuttelua tehdään mm. infoseminaarien avulla. Tavoitteena on järjestää yhteensä 5 infoseminaaria, mm. Pietarissa ja Baltian maissa. Infoseminaarien tehoa ja kiinnostavuutta vahvistetaan lisäämällä niihin cross marketingia esim. ottamalla mukaan kulloinkin ajankohtaisia, kiinnostavia matkailun high lightejä ja yhdistämällä infoseminaareihin mahdollisuuksien mukaan myös

11 11 lehdistömatkoja joko post- tai pre-toureina. Varaamme Ylöjärven yrityksille mahdollisuuden esitellä toimintaansa ainakin kahdella lehdistövierailulla. Ylöjärveläisellä, kansainväliset kriteerit täyttävillä, matkailun kärkiyrityksillä on mahdollisuus tulla esittelemään uusia palveluitaan ainakin yhden infoseminaarin yhteydessä. Matkakustannuksista vastaa esittelijä itse. Venäjän toiminnassa hyödynnetään Pietarissa sijaitsevan Helsinki-keskuksen resursseja mahdollisimman tehokkaasti. Autamme mm. mahdollisen Pietarissa järjestettävän Ylöjärvi-infotilaisuuden järjestelyissä, kuten tila- ja tarjoiluvaraukset ja tulkkien varaaminen. Kotimaiset ja kansainväliset markkinointitoimenpiteet - Seutumarkkinoinnin apu kaupungille ja yksittäisille yrityksille liittyy Tampereen kaupunkiseudun vetovoimatekijöitä, osaamiskärkiä ja liiketoimintaympäristön vahvuuksia korostaviin materiaaleihin, tapahtumiin, lehdistövierailuihin ja seudun markkinointiin. Osaamiskärkien markkinointimateriaalit ovat laajasti hyödynnettävissä (seudun julkiset toimijat, seudun yliopistot ja yritykset, Team Finland / kansalliset toimijat). Sijoittumispalvelut yrityksille Markkinoidaan Tampereen kaupunkiseudun yritysalueita sijoittumista harkitsevalle yritykselle. Tuodaan aktiivisesti esiin Ylöjärven tontti- ja toimitilatarjontaa uusilla tai laajentuvilla yritysalueilla (Siltatie, Kolmenkulma, Elovainio ja Teivo II). Tehostetaan viestintää paikallisissa ja kansallisissa medioissa yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Tarjotaan neuvontaa erilaisissa käytännön asioissa, esimerkkinä ulkomaisen yrityksen näkökulmasta yrityksen perustaminen, kirjanpidon järjestäminen, jne. Kaupunkiseudun laajuisesti koordinoidaan ja tiedotetaan yhteisistä toimenpiteistä, kuten seudun yhteiset houkuttelutoimenpiteet ja työkalut kuten tietokannat (yritysalueet, yritysrekisteri). Toiminta tapahtuu läheisessä yhteistyössä kuntien elinkeinojohtajien kanssa. Jälkihoito - Tampereen kaupunkiseudulle yleisesti lähivuosina sijoittuneiden ja seudulla jo pidempään toimineiden yritysten tarpeiden selvittäminen ja yrityskohtaisten uusien tarpeiden tunnistaminen. Yritysten palveleminen yhteistyössä kuntien elinkeinojohtajien kanssa Valmistavan teollisuuden kehittymisen mahdollistava ekosysteemi on vahvistunut Toteutetaan Innovatiiviset kaupungit -ohjelman (Älykäs kaupunki ja uudistuva teollisuus) toimenpiteitä erityisesti teollisuuden uudistumisen edistämiseksi Huolehditaan Innovatiiviset kaupungit -ohjelman uudistuva teollisuus osuuden koordinoinnista, teemapakettien vuorovaikutuksesta, ohjelman työpakettien toteutuksesta ja koko ohjelman viestinnästä. Huomioidaan kunnan yritykset INKA työpaketeissa ja arvioidaan vaikuttavuutta. Uudistuva teollisuus: Toimenpiteet kohdistuvat kunnan valmistavan teollisuuden yrityksiin sekä pk-yrityksiin, joille INKAan sisältyvät työpaketit ja kärkihankkeet ovat kiinnostavia. Älykäs kaupunki: Mahdollisia mm. kaupungin keskustan kehittämisen toimenpiteet Vahva valmistavan teollisuuden keskittymä hyödyttää koko kaupunkiseutua - Osana kaupunkiseudun tarjoamaa tuodaan esille sekä kaupunkiseudun yrityksiä että yliopistoja edistäen kansainvälisen tutkimus- ja tuotekehitysyhteistyön syntymistä.

12 12 Tästä mahdollisena pilottina Innovatiiviset kaupungit -ohjelmassa huomioidaan Ylöjärven lasiteollisuuden rooli ja erityisesti siihen liittyvä uudistumisen mahdollisuus. Konkreettiset jatkotoimenpiteet Innovatiiviset kaupungit ohjelmassa arvioidaan marraskuussa 2013 tapahtuvan lisäarvoa lasiin workshopin jälkeen. Investointien houkuttelussa huomioidaan valmistavan teollisuuden keskittymä osana seudun osaamiskärkiä, ja kohdeyrityksiä haetaan sekä Suomen rajojen sisä- että ulkopuolelta Osaavan työvoiman saatavuutta on turvattu Työnantajien neuvonta ja tuki työvoiman kansainvälistyessä sekä tuloksellista työntekoa edistävät palvelut - Työnantajat saavat neuvontaa ja palveluita kv. työvoiman hyödyntämisessä, ml. työpaikoille räätälöityjä suomen kursseja sekä työyhteisökoulutuksia. Kv. rekrytoinnin roadshow tilaisuuksia järjestetään yhdessä viranomaisten kanssa työnantajille ja sidosryhmille. Ylöjärveläisille yrityksille työntekijöiden työpaikkasuomen kursseja tarjotaan yritysten tarpeen mukaan, ja kursseja voidaan tarvittaessa järjestää myös työpaikoilla. Ylöjärven kaupungilta osallistui kevätkaudella 2013 työntekijöitä puhtaanapitoalan suomea kurssille. Mentorointiohjelma on tarjolla koko kaupunkiseudun alueella, ja ylöjärveläisten yritysten työntekijät voivat osallistua ohjelmaan. Ulkomaisen työvoiman houkuttelu - -sivustolla markkinoidaan aluetta kv. osaajille Living and Working in Tampere Region -näkökulmasta. Sivustoa kehitetään kiinteänä osana Tampere All Bright! portaalin toimenpiteitä. Hoitoalan kv. rekrytointeja toteutetaan tarpeen mukaan (EURES-yhteistyö) Aktiivisella edunvalvonnalla on turvattu elinkeinoelämän menestymistä ja parannettu alueen saavutettavuutta Toteutetaan logistiikan pyöreän pöydän sovitut toimenpiteet ja varmistetaan edustus ja tarpeiden tuominen esille elinkeinoelämää edistävien logistiikan tavoitteiden määrittämisessä. Vaikutetaan uuden EU-kauden rahoitusinstrumenttien suuntaamisessa kaupunkiseudun keskeisiin hankkeisiin. EU-toimiston toimenpiteet alueen kansainvälisyyden vahvistamisessa. Tehdään yhteistyötä eri toimijoiden kesken kansainvälisten lentoyhteyksien lisäämiseksi sekä Pietarin raideyhteyden ja eteläisen ohitusraiteen edistämiseksi. Suunnitellaan ja toteutetaan lentoliikenteen markkinointitoimenpiteet lentoliikenteen kasvattamiseksi ja sujuvoittamiseksi. Kansainvälistä lentomarkkinointiyhteistyötä jatketaan.

13 Alueen elinvoimaisuuden ja menestymisen tukena on vahva sidosryhmäyhteistyö ja verkostomainen toiminta Yritysten pyöreän pöydän tapaamiset ajankohtaisten liiketoimintateemojen ympärillä toimivat vuorovaikutuskanavan eräänä muotona. Huomioidaan kunnan yritykset temaattisten pyöreän pöydän tapaamisten suunnittelussa ja tuodaan näkyväksi pyöreissä pöydissä tunnistetut yritysten tarpeen kunnan päätöksentekoon. Kutsutaan mukaan aina myös kulloiseenkin teemaan sopivia ylöjärveläisiä yrityksiä. Laaditaan ja toteutetaan Ylöjärven ja kaupunkiseudun muiden kuntien kanssa yhteistyössä seudullisen elinkeinopoliittisen yhteistyön työnjako. Viestitään sidosryhmäyhteistyöstä aktiivisesti. Elinkeinopainotuksella toteutetut kuntakohtaiset Venäjä-toimenpiteet. Suunnitellaan yhdessä kaupunkiseudun kuntien kanssa yhteistyön toimintamalli, ja toimitaan mallin/prosessin toteuttajana. Etsitään kunnan kanssa neuvotellen kolme tärkeintä Venäjä-toimenpidettä ja toteutetaan ne joko kuntakohtaisesti tai yhdessä useamman kunnan kanssa Palvelujen tavoitteet. Elinkeino- ja matkailupalvelujen tavoitteet on esitetty seuraavassa taulukossa. Tavoitteiden toteumaa seurataan taulukoissa esitettyjen kriteerien sekä mittarien kautta. Tuottaja toimittaa mittariston mukaisen raportin kolme kertaa vuodessa. Osa mittareista raportoidaan vuositasolla PALVELU TAVOITE MITTARI Tampereen kaupunkiseutu on Suomen vetovoimaisin ja kansainvälisesti tunnettu matkailukaupunki ja alue Matkailijoiden houkuttelu: Seudun matkailutarjonnan markkinointi ja viestintä Matkailuneuvonta ja tiedotus: monikanavainen neuvonta Matkailun kehittäminen: yritysten palvelutarjonta ja tuotepaketointi Matkailupalveluilla tuetaan seudun elämystalouden vahvistumista. Markkinoinnin ja viestinnän tueksi selvitetään täällä matkailevien kv-asiakkaiden motiiveja ja tarpeita. Matkailuneuvonnan asiakkaat saavat tasokasta neuvontapalvelua Pirkanmaan elämystalouden liikevaihdon kasvu on kaksi prosenttiyksikköä suurempi kuin koko maan keskimääräinen kasvu. Matkailuyhtiön toiminta on käynnistynyt ja yhtiö on tunnettu maakunnassa. Seudun matkailutulo on kasvanut. Raportoidaan matkailun tulo- ja työllisyysselvityksen yhteydessä. Luodaan metodi järjestelmälliseen tiedonkeruuseen ja tietoa on saatavilla. Tähtiluokitus ja palvelujen saatavuuden kehittyminen. Henkilökohtaisesti palveltujen asiakkaiden määrä. Elämystalouden liikevaihdon kasvu. Myynti- ja opasvarausjärjestelmän ja Travel Shopin tilanne. Liikevaihdon kehitys Tehtyjen tarjousten määrä

14 14 Tampereen kaupunkiseutu on Suomen paras paikka yritysten synnylle, kasvulle ja kansainvälistymiselle Yritysten kasvua ja innovatiivisuutta tukevan toimintaympäristön kehittäminen ja siitä viestiminen Monikanavainen viestintä Osaamisportaalia on kehitetty kokonaisuutena Seudullisen elinkeinopolitiikan toimenpiteillä on vaikutettu yritysten perustamiseen, kasvuun, sijoittumiseen sekä investointien määrään Sähköisten kanavien vaikuttavuus ja kävijämäärien kehitys Yritysten t&k-investointien määrä Alkavien yritysten ja kasvuyritysten määrät kaupunkiseudulla Kohdennetut investointien houkuttelutoimenpiteet sekä markkinointi ja viestintä Sijoittumispalvelut yrityksille Kaupunkiseudulle tulleet investoinnit selvitetään (yhteistyössä kuntien elinkeinojohtajien) selvitetään ja raportoidaan Muita potentiaalisia mitattavia - Markkinointitoimenpiteiden laajuus (medioiden kohdeyleisö) - Yritysten lkm joiden kiinnostus alueeseen selvitetty/kontaktoitu Neuvonta käynnissä ja malli toimii Neuvonnan ja uusien yritysten määrä Alkavien yritysten neuvonta, yritysten tukipalvelut ja niistä viestiminen Valmistavan teollisuuden kehittymisen mahdollistava ekosysteemi on vahvistunut Innovatiiviset kaupungit (INKA) - ohjelman työpakettien toteutus, vuorovaikutus, ohjelman koordinointi ja viestintä Keskitetyn alkavien yritysten neuvontapalveluiden toiminnan käynnistäminen Uusyritysneuvonnassa on käyty läpi 2000 yritysideaa ja niistä on syntynyt 700 uutta yritystä 250 uutta osuustoiminta-asiakasta on neuvottu ja 10 uutta osuuskuntaa on perustettu Ohjelma organisoitunut ja ensimmäisen vaiheen kärkihankkeet käynnistyneet kaikissa työpaketeissa Yritykset vahvasti sitoutuneet toteutukseen (yrityslähtöiset hankkeet) Yhteiskokeilut käynnistyneet kansallisella tasolla sekä älykäs kaupunki osuuden kanssa Neuvottujen uusien asiakkaiden ja perustettujen osuuskuntien määrä Vähintään 4 Tampereen kaupunkiseutu vetoista kärkihanketta käynnissä Ulkopuolista hankerahoitusta vähintään 4 M Vähintään 2:ssa Horizon 2020 konsortiossa mukana kansallisella tasolla

15 15 Investointien houkuttelutoimenpiteet perustuen seudun vahvoihin osaamiskärkiin ja teollisen tuotannon keskittymään (INVEST) Osaavan työvoiman saatavuutta on turvattu Aktiivisella edunvalvonnalla on turvattu elinkeinoelämän menestymistä ja parannettu alueen saavutettavuutta Alueen elinvoimaisuuden ja menestymisen tukena on vahva sidosryhmäyhteistyö ja verkostomainen toiminta. Ks. edellä kohdennettujen investointien houkuttelutoimenpiteiden tavoitteet ja mittarit. Yrityksille sopivan työvoiman saatavuutta on edistetty Työperusteista maahanmuuttoa on edistetty Tampereen kaupunkiseudun yrittäjämyönteisyys on kehittynyt Alueen politiikan, yritysten ja muiden sidosryhmien yhteistyötä on säännönmukaistettu. Yritysten tarpeisiin sopivan työvoiman saatavuus (Yritysbarometri) Työperusteisen maahanmuuton edistämistoimenpiteiden toteuttaminen Yrittäjämyönteisyysselvitysten tulokset Pyöreän pöydän tapaamiset on järjestetty ja elinkeinopoliittisen yhteistyön periaatteet laadittu. 2. Sopimuksen seuranta ja raportointi 3. Laskutus 4. Muut ehdot Sopimuksen toteutuman seuranta vuonna 2014 sisältää edellä esitettyjen taulukoiden mukaisten tavoitteiden raportoinnin. Elinkeino- ja matkailupalvelujen osalta raportoidaan lisäksi soveltuvin osin seuraavat tunnusluvut: työpaikkojen määrän kehitys elinkeinoelämän rekrytointiongelmat yritysten määrän nettomuutos matkailijoiden yöpymisten määrä suorien lentoyhteyksien ja muiden erityskohteiden (suorien lentoyhteyksien lähialueet, Pietarin alue) tulevat matkailijamäärät Tampere-Pirkkalan lentoaseman matkailijamäärän kehitys Tredea Oy laskuttaa Tilaajaa ennakkoon kaksi kertaa vuodessa. Laskutus perustuu kuukausihintaan (=kokonaishinta/12). Mikäli toiminnassa jäädään suunnitelluista tavoitteista tai laajuudesta siten, että sillä on merkittäviä kustannuksia pienentäviä vaikutuksia, vaikuttaa se myös Tilaajalta laskutettavaan osuuteen. Tällöin osapuolet neuvottelevat asiasta erikseen. Tuottaja on velvollinen ottamaan asian esille sopimusseurantaryhmässä. Tämä palvelusopimus on ehdollinen. Sopimus raukeaa ilman irtisanomisia, mikäli Ylöjärven kaupunginvaltuuston tarkoitukseen myöntämät määrärahat muuttuvat kesken sopimuskauden.

16 16 Mikäli sopimus raukeaa edellä mainitusta syystä, ei osapuolilla ole raukeamisen johdosta toista osapuolta kohtaan mitään vaatimuksia. Tuottaja on velvollinen siirtämään alihankkijoilleen ja kumppaneilleen kaikki tämän sopimuksen ehdot ja velvoitteet niiden kanssa solmittavissa sopimuksissa. Sopimusta voidaan olosuhteiden olennaisen, odottamattoman muutoksen perusteella muuttaa, jolloin osapuolet neuvottelevat uusitun sopimuksen. Paikka, päiväys ja allekirjoitukset / 2014 YLÖJÄRVEN KAUPUNKI TREDEA OY Pentti Sivunen kaupunginjohtaja Päivi Myllykangas toimitusjohtaja

LENTOLIIKENTEEN KEHITTÄMINEN PALVELUSOPIMUS

LENTOLIIKENTEEN KEHITTÄMINEN PALVELUSOPIMUS LENTOLIIKENTEEN KEHITTÄMINEN PALVELUSOPIMUS Sopimus voimassa dd.mm.2016 31.12.2016 SOPIMUS LENTOLIIKENTEESTÄ 1 Sopimusosapuolet Sopimusosapuolet tässä palvelusopimuksessa ovat tilaajana Xxxxx kaupunki/kunta

Lisätiedot

OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN

OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUT PALVELUSOPIMUS - puiteosa 1.1.2015 31.12.2016 - tarkistusosa 1.1.2015 31.12.2015 2 PALVELUSOPIMUS ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUISTA

Lisätiedot

OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN

OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUT PALVELUSOPIMUS - Sopimus voimassa 1.1.2015 31.12.2015 2 PALVELUSOPIMUS ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUISTA PUITEOSA 1. Sopimusosapuolet

Lisätiedot

Tervetuloa! maailman parhaan maan vetovoimaisimmalle kaupunkiseudulle!

Tervetuloa! maailman parhaan maan vetovoimaisimmalle kaupunkiseudulle! Tervetuloa! maailman parhaan maan vetovoimaisimmalle kaupunkiseudulle! Tavoite: Tampereen kaupunkiseutu on Suomen vetovoimaisin ja kansainvälisesti tunnettu alue Matkailijoiden houkuttelu: Matkailumarkkinointi

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN KAUPUNKIN SOPIMUS VAMMAISPALVELULAIN MUKAISTEN KULJETUSPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ

YLÖJÄRVEN KAUPUNKIN SOPIMUS VAMMAISPALVELULAIN MUKAISTEN KULJETUSPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ YLÖJÄRVEN KAUPUNKIN SOPIMUS VAMMAISPALVELULAIN MUKAISTEN KULJETUSPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ puiteosa 1.4.2009 tarkistusosa 1.4.2009-31.12.2009 PUITEOSA 3 1. Sopimusosapuolet 3 2. Määritelmät 3 3. Sopimuksen

Lisätiedot

PALVELU TAVOITE MITTARI TOTEUMA 1-4/2014 Tampere kaupunkiseutu on Suomen vetovoimaisin ja kansainvälisesti

PALVELU TAVOITE MITTARI TOTEUMA 1-4/2014 Tampere kaupunkiseutu on Suomen vetovoimaisin ja kansainvälisesti Elinkeino- ja matkailupalvelut Laadulliset tavoitteet ja kehittämishankkeet LAATU LAATUOSION ELEMENTTI Palvelutarjonta PALVELU TAVOITE MITTARI TOTEUMA 1-4/2014 Tampere kaupunkiseutu on Suomen vetovoimaisin

Lisätiedot

Elinkeino- ja matkailupalvelut Laadulliset tavoitteet ja kehittämishankkeet

Elinkeino- ja matkailupalvelut Laadulliset tavoitteet ja kehittämishankkeet Elinkeino- ja matkailupalvelut Laadulliset tavoitteet ja kehittämishankkeet LAATUOSION ELEMENTTI Palvelutarjonta LAATU PALVELU TAVOITE MITTARI TOTEUMA 1-8/2014 Tampereen kaupunkiseutu on Suomen vetovoimaisin

Lisätiedot

TAHTOTILA VUOTEEN 2017

TAHTOTILA VUOTEEN 2017 TAHTOTILA VUOTEEN 2017 TREDEAN FOKUS 2015: Omistajan näkemys seuraaviin kokonaisuuksiin 1. Toimijakentän kokonaisuus alueen kehitysyhtiöiden roolit 2. Seudun markkinoinnin kokonaisuus 3. Matkailun rooli

Lisätiedot

Elinkeino-ohjelman painoalat

Elinkeino-ohjelman painoalat Elinkeino-ohjelman painoalat Elinkeino-ohjelman painoalat 1. Uudistuva teollisuus. Nykyinen rakennemuutos on mahdollista kääntää laadullisesti uudenlaiseksi kasvuksi panostamalla uusiin liiketoimintamalleihin

Lisätiedot

Elinkeino-ohjelma 2015-2020

Elinkeino-ohjelma 2015-2020 Elinkeino-ohjelma 2015-2020 Elinkeino-ohjelma 2015-2020 Painopisteet: Yrittäjyysmyönteisen ilmapiirin edistäminen Toimintaedellytysten luominen elinkeinoelämälle Seudullisen yhteistyön Yrittäjyysmyönteisen

Lisätiedot

Tämän sopimuksen osapuolet ovat Rovaniemen kaupunginhallituksen konsernijaosto ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy

Tämän sopimuksen osapuolet ovat Rovaniemen kaupunginhallituksen konsernijaosto ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy TULOSSOPIMUS VUODELLE 2018 MATKAILU JA MARKKINOINTIPALVELUT 1. Sopijaosapuolet Tämän sopimuksen osapuolet ovat Rovaniemen kaupunginhallituksen konsernijaosto ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy 2.

Lisätiedot

OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUT PALVELUSOPIMUS

OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUT PALVELUSOPIMUS OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUT PALVELUSOPIMUS - Sopimus voimassa 1.1.2016 31.12.2016 2 PALVELUSOPIMUS ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUISTA PUITEOSA 1. Sopimusosapuolet

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS UIMAOPETUS

PALVELUSOPIMUS UIMAOPETUS PALVELUSOPIMUS UIMAOPETUS Lukuvuodelle 2016-2017 Ohjaavan osan voimassaolo (1-4 vuotta) s. 1-3 Palveluosan voimassaolo (1 vuosi) s. 4-5 Hyväksymismerkinnät: Lasten ja nuorten lautakunta 18.5.2016 Liikelaitosten

Lisätiedot

Elinkeino-ohjelman yrityskysely. Niina Immonen, Johtaja, yrittäjyysympäristö

Elinkeino-ohjelman yrityskysely. Niina Immonen, Johtaja, yrittäjyysympäristö Elinkeino-ohjelman yrityskysely Niina Immonen, Johtaja, yrittäjyysympäristö 4.11.2016 Avaustyöseminaari 23.8.2016 60 osallistujaa Kansainvälistymistyöpaja 8.9.2016 n. 40 osallistujaa Jatkotyöseminaari

Lisätiedot

T U O T AN T O S O P I M U S

T U O T AN T O S O P I M U S Luonnos T U O T AN T O S O P I M U S X ja Y ja Z välillä paikka.. 17307 SISÄLLYSLUETTELO 1. Osapuolet... 1 2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus... 1 3. Ohjelma... 1 4. Hinta- ja maksuehdot... 2 5. y ja Tuottajan

Lisätiedot

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus 1 SUUN TERVEYDENHUOLLON ANESTESIAPALVELUN HANKINTA 1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupungin terveyskeskus PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki ja xxxxxxx (jäljempänä

Lisätiedot

Sopimusosapuolet sitoutuvat puuttumaan havaitsemiinsa sopimuspoikkeamiin välittömästi.

Sopimusosapuolet sitoutuvat puuttumaan havaitsemiinsa sopimuspoikkeamiin välittömästi. SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...2 1. YLEISET SOPIMUSASIAT...3 1.1 Sopimusosapuolet...3 1.2 Sopimuksen kohde...3 1.3 Sopimusosapuolten oikeudet ja vastuut...3 1.4 Sopimuspoikkeamat ja erimielisyyksien

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA

OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA Tämä osakassopimus (jäljempänä Sopimus) on solmittu seuraavien osapuolten välillä: 1. Helsingin kaupunki (Y-tunnus 0201256-6),

Lisätiedot

3.1 Karelia Expert matkailupalvelu Oy:n roolin ja aseman määrittäminen

3.1 Karelia Expert matkailupalvelu Oy:n roolin ja aseman määrittäminen JOENSUUN KAUPUNGIN MATKAILUPALVELUSOPIMUS 1. Osapuolet Palvelun tuottaja Karelia Expert matkailupalvelu Oy (0932125-7) Koskikatu 5, 80100 Edustaja Toimitusjohtaja Markku Litja Palvelun tilaaja Edustaja

Lisätiedot

Salassapitosopimus 2018

Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 1 / 4 1. Sopijapuolet ja sopimuksen kohde Alla mainitut sopijapuolet ovat tehneet salassapitoa koskevan sopimuksen tässä sopimuksessa sovituin ehdoin. 2.

Lisätiedot

Verkkokaupan kasvuohjelma tavoitteena globaali pk-yrittäjyys

Verkkokaupan kasvuohjelma tavoitteena globaali pk-yrittäjyys Verkkokaupan kasvuohjelma tavoitteena globaali pk-yrittäjyys Kari Pokkinen, Finpro 16.4.2015 2 Finpro Export Finland yritysten kansainvälistäjä Export Finland on suomalaisten yritysten kansainvälistäjä,

Lisätiedot

SEUDULLISET YRITYSPALVELUT SOPIMUS ETELÄ-PÄIJÄNTEEN SEUTU

SEUDULLISET YRITYSPALVELUT SOPIMUS ETELÄ-PÄIJÄNTEEN SEUTU SEUDULLISET YRITYSPALVELUT SOPIMUS ETELÄ-PÄIJÄNTEEN SEUTU Sopimuksen tausta Päijät-Hämeen seudullisen kehittämisyhtiörakenteen muuttuminen 1.1.2013 aiheuttaa muutoksia myös Seudullisten yrityspalvelujen

Lisätiedot

Elinvoimaa monialaisista maakunnista

Elinvoimaa monialaisista maakunnista Elinvoimaa monialaisista maakunnista Kasvupalvelu-uudistus TE-palvelut ja yrityspalvelut kootaan julkiseksi kasvupalveluksi alvelulla edistetään yritystoimintaa, yritysten kasvua, uudistumista ja kansainvälistymistä

Lisätiedot

KUUMA seutu liikelaitos (y tunnus 0127485-5) Kauppakaari 1-3 C 04200 Kerava

KUUMA seutu liikelaitos (y tunnus 0127485-5) Kauppakaari 1-3 C 04200 Kerava 1 SOPIMUS KUUMA -seutu liikelaitos tilaajana ja Oy toimittajana ovat tehneet seuraavan sopimuksen koskien Paikallisen kehittämisen ja lähidemokratian toimintamalli projektia. 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Tilaaja:

Lisätiedot

13.05.2013. 13.05.2013 Markku Savolainen. Jykesin Sijoittumispalvelut 7.5.2013. Markku Savolainen, yhteyspäällikkö

13.05.2013. 13.05.2013 Markku Savolainen. Jykesin Sijoittumispalvelut 7.5.2013. Markku Savolainen, yhteyspäällikkö 13.05.2013 Markku Savolainen Jykesin Sijoittumispalvelut 7.5.2013 Markku Savolainen, yhteyspäällikkö 1 Kiinnostaako seudulle sijoittuminen nyt tai ensi vuonna? Markkinatutkimus keväällä 2011: noin 3000

Lisätiedot

Innovaatiosetelin pilotointi Tampereen seudulla

Innovaatiosetelin pilotointi Tampereen seudulla Innovaatiosetelin pilotointi Tampereen seudulla 2016-2017 pilotoidaan konkreettisesti innovaatioseteliä pkyritysten kanssa yhteistyössä rakennetaan digitaalinen palvelualusta seteleiden hakemiseksi, myöntämiseksi

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS. Luonnos 1 26.3.2014

OSAKASSOPIMUS. Luonnos 1 26.3.2014 OSAKASSOPIMUS Luonnos 1 26.3.2014 Sisällys 1. Sopijapuolet... 2 2. Osakassopimuksen tarkoitus ja omistajatahto... 2 3. Yhtiön tarkoitus ja tehtävät... 3 4. Osakkeenomistajien keskinäiset suhteet... 3 5.

Lisätiedot

SOPIMUS ELINKEINOPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISESTÄ TREDEA OY

SOPIMUS ELINKEINOPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISESTÄ TREDEA OY SOPIMUS ELINKEINOPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISESTÄ TREDEA OY. Sopimus voimassa 1.1.2017-31.12.2017 Osaamis- ja elinkeinolautakunta 19.1.2017 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. YLEISET SOPIMUSASIAT...

Lisätiedot

Helsingin seudun paikallistelevisio Stadi.TV:n Projektisopimus

Helsingin seudun paikallistelevisio Stadi.TV:n Projektisopimus Helsingin seudun paikallistelevisio Stadi.TV:n Projektisopimus 1 Sopijapuolet 1. Helsingin kaupungin kaupunginkanslian tietotekniikka- ja viestintäosasto (jäljempänä Helsingin kaupunki ) 2. Forum Virium

Lisätiedot

SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ

SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ Kuopion kaupunki 1 (6) SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ Sopimuksen osapuolet Kuopion kaupunki Perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueet PL 227 70101 Kuopio Juankosken

Lisätiedot

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja )

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja ) KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: 0162193-3 PL 11, 53101 Lappeenranta ( Ostaja ) ja Lappeenrannan Kuntakiinteistöt Oy, Y-tunnus: 2836239-6 PL11, 53101 Lappeenranta ( Myyjä ) Myyjä

Lisätiedot

To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e. O h j a u s r y h m ä 1 3. 3.

To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e. O h j a u s r y h m ä 1 3. 3. To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e O h j a u s r y h m ä 1 3. 3. 2 0 1 4 L a h t i E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o

Lisätiedot

SOPIMUS KORKEASAAREN ELÄINTARHATOIMINNAN LUOVUTUKSESTA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖLLE HELSINGIN KAUPUNGIN KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖN

SOPIMUS KORKEASAAREN ELÄINTARHATOIMINNAN LUOVUTUKSESTA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖLLE HELSINGIN KAUPUNGIN KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖN SOPIMUS KORKEASAAREN ELÄINTARHATOIMINNAN LUOVUTUKSESTA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖLLE HELSINGIN KAUPUNGIN JA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖN välillä [. päivänä kuuta 2017] 1. OSAPUOLET 1.1 Luovuttaja

Lisätiedot

Leader ja maakuntauudistus. Uusia mahdollisuuksiako? Elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola

Leader ja maakuntauudistus. Uusia mahdollisuuksiako? Elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola Leader ja maakuntauudistus Uusia mahdollisuuksiako? 17.1.2017 Elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola Maakuntauudistuksella uusia markkinoita SOTE-markkinoista on puhuttu paljon Maaseudun palvelujen rakentaminen

Lisätiedot

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

Sopimuksiin perustuva toiminnan jatkuvuuden hallinta

Sopimuksiin perustuva toiminnan jatkuvuuden hallinta Sopimuksiin perustuva toiminnan jatkuvuuden hallinta Haasteena verkoston toimintavarmuuden kehittäminen Ohjaus heikkenee Häiriö toimijan toiminnassa vaikuttaa verkoston toiminnan jatkuvuuteen 2 Vaatimuksia

Lisätiedot

Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä

Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä Turun kauppakamarin strategia 18.11.2016, Minna Arve Varsinais-Suomi 2030 Paras paikka menestyä. Paras paikka onnistua. Paikka olla onnellinen. MENESTYS ONNISTUMINEN

Lisätiedot

Metropolialueen kasvusopimus ja Innovatiiviset kaupungit ohjelma (2014 2020) KUUMA-kuntien näkökulmasta

Metropolialueen kasvusopimus ja Innovatiiviset kaupungit ohjelma (2014 2020) KUUMA-kuntien näkökulmasta Metropolialueen kasvusopimus ja Innovatiiviset kaupungit ohjelma (2014 2020) KUUMA-kuntien näkökulmasta KUUMA-komission kokous 1.2.2013 Juha Leinonen Teknologiakeskus TechVilla Oy Teknologiateollisuus

Lisätiedot

RUOKATURVALLISUUSRATKAISUT Viennin vauhdittajina. Jukka Lähteenkorva 8.9.2014

RUOKATURVALLISUUSRATKAISUT Viennin vauhdittajina. Jukka Lähteenkorva 8.9.2014 RUOKATURVALLISUUSRATKAISUT Viennin vauhdittajina Jukka Lähteenkorva 8.9.2014 HANKKEEN TAVOITTEET Tavoitteena on avata markkinoita innovatiivisille ratkaisuille ja yhteistoimintamalleille, joilla yritykset

Lisätiedot

TOHOLAMMIN KUNNAN PERUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA PALVELUSOPIMUS 2015

TOHOLAMMIN KUNNAN PERUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA PALVELUSOPIMUS 2015 Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito ja -peruspalvelukuntayhtymä Peruspalveluliikelaitos JYTA Peruspalvelulautakunta TOHOLAMMIN KUNNAN PERUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA PALVELUSOPIMUS 2015 1. Sopimuksen

Lisätiedot

Matkailun strateginen kehittäminen Lapissa

Matkailun strateginen kehittäminen Lapissa Matkailun strateginen kehittäminen Lapissa Maakuntajohtaja Esko Lotvonen Lapin liitto Keski-Suomen matkailuparlamentti 12.11.2008 Matkailun strategiatyön merkitys Matkailustrategia ohjaa maakunnan matkailun

Lisätiedot

Strategia Päivitetty

Strategia Päivitetty Strategia 2020 Päivitetty 25.8.16 Visio Matkailun identiteettimme rakentuu luontaisista elementeistä, joita alueesta viestitään muutenkin Luonto, Aurinko, Onnellisuus, Energia, Kansainvälisyys Visio muodostuu

Lisätiedot

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa Sopimus lastensuojelulain mukaisesta ympärivuorokautisesta hoidosta. 1. Sopijapuolet Tilaaja PL 85 45101 Kouvola Y-tunnus 0161075-9 Yhteyshenkilö Palvelupäällikkö Sanna-Riitta Junnonen PL 85 45101 Kouvola

Lisätiedot

TULEVAISUUDEN KASVUPALVELUT

TULEVAISUUDEN KASVUPALVELUT TULEVAISUUDEN KASVUPALVELUT Kasvun eväät seminaari Joensuu 3.4.2017 Ritva Saarelainen Pohjois-Karjalan ELY-keskus Kasvupalvelujen tarvekategoriat 1. Osaavan työvoiman saatavuuden turvaaminen yrityksille

Lisätiedot

Osallistumissopimus. Finpro Oy

Osallistumissopimus. Finpro Oy 1 (7) Osallistumissopimus 2 (7) SOPIJAPUOLET JA SOPIJAPUOLTEN YHDYSHENKILÖT Sopijapuolet Osallistuvan yrityksen virallinen nimi: Y-tunnus: osoite: muut yhteystiedot: ja ( Finpro ), Export Finland Porkkalankatu

Lisätiedot

2.1 Yhteispalveluna tarjottavat avustavat asiakaspalvelutehtävät

2.1 Yhteispalveluna tarjottavat avustavat asiakaspalvelutehtävät 1 LOMAKE: YHTEISPALVELUSOPIMUS 9.2.2007; LUONNOS 1. Sopimusosapuolet 1.1. Toimeksisaaja(t) 1.2. Toimeksiantajat 1 2 3 4 5 6 2. Yhteispalveluntehtävät 2.1 Yhteispalveluna tarjottavat avustavat asiakaspalvelutehtävät

Lisätiedot

SEUDULLISEN KUNTAPALVELUTOIMISTON PUITESOPIMUS

SEUDULLISEN KUNTAPALVELUTOIMISTON PUITESOPIMUS Liite 1 Seutuhallitus 5.6.2008 SEUDULLISEN KUNTAPALVELUTOIMISTON PUITESOPIMUS Sivu 1 / 7 SEUDULLISEN KUNTAPALVELUTOIMISTON PUITESOPIMUS 1. Sopijapuolet Tilaaja kunta/kaupunki Tuottaja Oulunkaaren seutukunnan

Lisätiedot

PALVELUKUVAUS järjestelmän nimi versio x.x

PALVELUKUVAUS järjestelmän nimi versio x.x JHS 171 ICT-palvelujen kehittäminen: Kehittämiskohteiden tunnistaminen Liite 4 Palvelukuvaus -pohja Versio: 1.0 Julkaistu: 11.9.2009 Voimassaoloaika: Toistaiseksi PALVELUKUVAUS järjestelmän nimi versio

Lisätiedot

Kauppakamari yritysten tulevaisuuden tukijana

Kauppakamari yritysten tulevaisuuden tukijana YRITYKSISTÄ ELINVOIMAA 16.5. Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto Kauppakamari yritysten tulevaisuuden tukijana Anne Vänskä, toimitusjohtaja, Pohjois-Karjalan kauppakamari Kauppakamari julkisesta rahoituksesta

Lisätiedot

1. HYTE: 2. Matkailu: 3. Teollisuus 4. Kasvupalvelut:

1. HYTE: 2. Matkailu: 3. Teollisuus 4. Kasvupalvelut: Elinkeinostrategian valmisteluun ovat osallistuneet Keminmaan kunnan henkilöstön lisäksi luottamushenkilöt ja Keminmaan yrittäjiä. Elinkeinostrategiaan liittyen on järjestetty kaksi avointa työpajaa ja

Lisätiedot

Tredea Oy. Palvelukuvaukset palvelusopimuksiin/ LUONNOS

Tredea Oy. Palvelukuvaukset palvelusopimuksiin/ LUONNOS Tredea Oy Palvelukuvaukset palvelusopimuksiin/ LUONNOS Tavoite: Tampereen kaupunkiseutu on Suomen vetovoimaisin ja kansainvälisesti tunnettu alue Palvelut matkailijoille Palvelut yrityksille Kuntakohtaisten

Lisätiedot

KONSORTIOSOPIMUS TIETOJÄRJESTELMÄPALVELUN (avoinyliopisto.fi) JÄRJESTÄMISEKSI

KONSORTIOSOPIMUS TIETOJÄRJESTELMÄPALVELUN (avoinyliopisto.fi) JÄRJESTÄMISEKSI KONSORTIOSOPIMUS TIETOJÄRJESTELMÄPALVELUN (avoinyliopisto.fi) JÄRJESTÄMISEKSI Sivu 1 / 9 1. Sopimusosapuolet Aalto-yliopisto Helsingin yliopisto Itä-Suomen yliopisto Jyväskylän yliopisto Lapin yliopisto

Lisätiedot

3. Sopimuksen kohteena olevan verkkopalvelun ominaisuudet

3. Sopimuksen kohteena olevan verkkopalvelun ominaisuudet 1 Helsinki-Turku Finnishcourses.fi -yhteistyösopimus 1. Sopijapuolet ja yhteyshenkilöt Helsingin kaupunki Kaupunginkanslia PL 1 00099 Helsingin kaupunki Yhteyshenkilö: Eija Kyllönen-Saarnio, eija.kyllonen-saarnio@hel.fi,

Lisätiedot

KOUVOLAN STRATEGIAPOLULLA KINNON KASVUALUSTALLA

KOUVOLAN STRATEGIAPOLULLA KINNON KASVUALUSTALLA KOUVOLAN STRATEGIAPOLULLA KINNON KASVUALUSTALLA 29.3.2019 KAUPUNKISTRATEGIA 2030 KAUPUNGIN ELINVOIMAPOLITIIKKA YRITTÄJÄASIAKAS LÄHTÖKOHTA RAHTIKYLÄ BIOLAAKSO VISITKOUVOLA ALKAVAN YRITYKSEN PALVELUT TOIMIVAN

Lisätiedot

SOPIMUS TURUN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN TUOTTA- MISESTA 2013 (OPTS)

SOPIMUS TURUN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN TUOTTA- MISESTA 2013 (OPTS) LIITE 1 SOPIMUS TURUN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN TUOTTA- MISESTA 2013 (OPTS) 1. Sopimuksen tarkoitus Tällä operatiivisella palvelutuotantosopimuksella (OPTS) ydinprosesseja edustavat

Lisätiedot

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS Lisenssisopimus 1 (5) REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS 1 OSAPUOLET Tämä lisenssisopimus ( Sopimus ) on tehty seuraavien osapuolten välillä: 1. Trainer4You Revolution Oy, y-tunnus 2623516 6, Suomessa rekisteröity

Lisätiedot

Kasvupalvelut. Jarmo Paukku, Hämeen ELY-keskus

Kasvupalvelut. Jarmo Paukku, Hämeen ELY-keskus Kasvupalvelut Jarmo Paukku, Hämeen ELY-keskus 0295 025 083 jarmo.paukku@ely-keskus.fi Laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista (kasvupalvelulaki) Maakuntalaki Kasvupalvelulaki ml. Laki kasvupalveluiden

Lisätiedot

SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA. 1.4 Kauniaisten kaupunki Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen

SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA. 1.4 Kauniaisten kaupunki Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA 1 Osapuolet 1.1 Helsingin kaupunki PL 1, 00099 Helsingin kaupunki 1.2 Espoon kaupunki PL 5, 02771 Espoo 1.3 Vantaan kaupunki Asematie

Lisätiedot

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut Asiantuntijapalvelut SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Soveltaminen... 2 1.2 Työmenetelmät... 2 2 TOIMITTAJAN VELVOLLISUUDET... 2 2.1 Yleistä... 2 2.2 Tiedottaminen palvelun edistymisestä... 2 3 TILAAJAN

Lisätiedot

Infotilaisuus yrityspalveluista Tampereen kaupunkiseudulla. Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy

Infotilaisuus yrityspalveluista Tampereen kaupunkiseudulla. Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy Infotilaisuus yrityspalveluista Tampereen kaupunkiseudulla Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy Esityksen tavoite Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy

Lisätiedot

STRATEGIA, TAVOITTESIIN JA TOSUUN Green Energy Green Energy Show

STRATEGIA, TAVOITTESIIN JA TOSUUN Green Energy Green Energy Show STRATEGIA, TAVOITTESIIN JA TOSUUN 2.11.2016 Strategia Ensimmäisen kierroksen tavoite (Ohryssä 26.8.) Missio Visio Toimintaperiaatteet Painopistelinjauksia Toisen kierroksen tavoite (Ohryssä 21.10.) Tavoitteet

Lisätiedot

Tulevaisuuden Salo 2020 Elinkeinopoliittisen ohjelma

Tulevaisuuden Salo 2020 Elinkeinopoliittisen ohjelma Tulevaisuuden Salo 2020 Elinkeinopoliittisen ohjelma Mika Mannervesi 5.6.2014 Elinkeinopoliittisen ohjelman päivitys: taustamuuttujat Kaksi Salon tulevaisuuden kannalta merkittävää, toisistaan lähes riippumatonta

Lisätiedot

Kasvun polut ja kasvuyrittäjyys osana kaupunkiseudun elinvoimaa. Kaupunginvaltuuston seminaari 30.9.2013 Toimitusjohtaja Ari Hiltunen

Kasvun polut ja kasvuyrittäjyys osana kaupunkiseudun elinvoimaa. Kaupunginvaltuuston seminaari 30.9.2013 Toimitusjohtaja Ari Hiltunen Kasvun polut ja kasvuyrittäjyys osana kaupunkiseudun elinvoimaa Kaupunginvaltuuston seminaari 30.9.2013 Toimitusjohtaja Ari Hiltunen 3 000 Perustettujen yritysten lkm suurilla kaupunkiseuduilla 2006-2012

Lisätiedot

(LUONNOS) PALVELUSOPIMUS

(LUONNOS) PALVELUSOPIMUS 1 (5) 8.11.2016 (LUONNOS) PALVELUSOPIMUS Saimaan Tukipalvelut Oy:n Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän keskussairaalalle tuottamista kiinteistöjen huolto- ja kunnossapitopalveluista

Lisätiedot

26.1.2015 Ari Hiltunen

26.1.2015 Ari Hiltunen 26.1.2015 Ari Hiltunen Kilpailukyvyn ja elinkeinopolitiikan ohjaus- ja toimintakokonaisuus Selonteko Jyväskylän valtuustolle 26.1.2015 Toimitusjohtaja Ari Hiltunen 2. Jyväskylän Yritystehdas 3. Tehokkaat

Lisätiedot

Laki. julkisen hallinnon yhteispalvelusta annetun lain muuttamisesta

Laki. julkisen hallinnon yhteispalvelusta annetun lain muuttamisesta Laki julkisen hallinnon yhteispalvelusta annetun lain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan julkisen hallinnon yhteispalvelusta annetun lain (223/2007) 2 8, 10 ja 10 a, sellaisina kuin

Lisätiedot

1. Konserttisali 2. Konserttisalin lämpiö- ja aputilat 3. Taiteilijakahvio

1. Konserttisali 2. Konserttisalin lämpiö- ja aputilat 3. Taiteilijakahvio Salassa pidettävä kohtien 5, 6, 7 ja 8 osalta, JulkL 24 1 mom. 17 ja 20 kohta OSAKASSOPIMUS 1 Osapuolet 1.1 Helsingin kaupunki PL 1, 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus 0201256-6 1.2 Yleisradio Oy Radiokatu

Lisätiedot

: : HÄJY 011 : : Matkailun kehittämisprojekti Hämeen Järviylängön alueella

: : HÄJY 011 : : Matkailun kehittämisprojekti Hämeen Järviylängön alueella : : HÄJY 011 : : Matkailun kehittämisprojekti Hämeen Järviylängön alueella : : HÄJY 011 : : Matkailun kehittämisprojekti Hämeen Järviylängöllä Projektin nimi lyhentyy toteutusalueesta ja päättymisvuodesta:

Lisätiedot

Puitesopimus kehitysyhtiö Posintra Oy:n kanssa vuoteen 2020

Puitesopimus kehitysyhtiö Posintra Oy:n kanssa vuoteen 2020 ESITYS / Posintra Oy / 6.5.2015 Posintra Oy:n omistajakunnat: Porvoon ja Loviisan kaupungit Askolan, Myrskylän ja Lapinjärven kunnat Puitesopimus kehitysyhtiö Posintra Oy:n kanssa vuoteen 2020 Taustaa

Lisätiedot

Visit Tampere sopimusseuranta 1-8/2017

Visit Tampere sopimusseuranta 1-8/2017 Visit Tampere sopimusseuranta 1-8/2017 TAVOITE MITTARI SEURANTA TOTEUMA 1-8/2017 edistetään aluetalouden positiivista kehittymistä Matkailijoiden määrän kehitys Tampereella (kotimaiset, ulkomaiset) Matkailijatilastot

Lisätiedot

Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli)

Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli) Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli) Tämä sopimus ei ole virallinen sopimus, vaan malli, jonka pohjalle rakentaa sellainen. Huomioita; Kulttuurimatkailun viitekehyksessä on

Lisätiedot

ELINKEINOJEN JA YRITYSTOIMINNAN EDISTÄMISTÄ JA KEHITTÄMISTÄ KOSKEVAN SOPIMUKSEN TARKISTUS VUODELLE 2018

ELINKEINOJEN JA YRITYSTOIMINNAN EDISTÄMISTÄ JA KEHITTÄMISTÄ KOSKEVAN SOPIMUKSEN TARKISTUS VUODELLE 2018 Kaupunginhallitus 8.1.2018 Liite 1 6 ELINKEINOJEN JA YRITYSTOIMINNAN EDISTÄMISTÄ JA KEHITTÄMISTÄ KOSKEVAN SOPIMUKSEN TARKISTUS VUODELLE 2018 Sopijaosapuolet Palvelujen tuottaja: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei

Lisätiedot

SLN LOG SOPIMUS YHTEISTYÖN VAHVISTAMISESTA METSÄBIOTALOUDEN ALALLA SAVONLINNASSA ETELÄ-SAVOSSA DRAFT

SLN LOG SOPIMUS YHTEISTYÖN VAHVISTAMISESTA METSÄBIOTALOUDEN ALALLA SAVONLINNASSA ETELÄ-SAVOSSA DRAFT 1 SOPIMUS YHTEISTYÖN VAHVISTAMISESTA METSÄBIOTALOUDEN ALALLA SAVONLINNASSA ETELÄ-SAVOSSA DRAFT 15.6.2017 Sopijapuolet Luonnonvarakeskus, Y-tunnus 0244629-2 Osoite: Latokartanonkaari 9, 00790 Helsinki Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

U R H E I L I J A S O P I M U S

U R H E I L I J A S O P I M U S U R H E I L I J A S O P I M U S Sopimuksen tausta ja tavoitteet Suomen Ilmailuliitto ry (jäljempänä SIL ) ja (SIL:n jäsenmaksun maksanut jäsen, jäljempänä Urheilija, molemmat yhdessä jäljempänä Osapuolet

Lisätiedot

CREMA- rahoitushaku 2018 ( ) Kaupunkien palvelut ja vetovoimaisuus luovan yritystoiminnan alustana

CREMA- rahoitushaku 2018 ( ) Kaupunkien palvelut ja vetovoimaisuus luovan yritystoiminnan alustana CreMA on joustava määräraha, joka on tarkoitettu luovien alojen ja muiden toimialojen osaamisen yhdistämiseen sekä yhteistyön ja liiketoimintamallien kehittämiseen. AVEK jakaa CreMA-avustuksia opetus-

Lisätiedot

MAINOSTAJIEN LIITTO KAMPANJAKUVAUS

MAINOSTAJIEN LIITTO KAMPANJAKUVAUS 1/9 KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) TÄRKEÄÄ 1. Tallenna lomake ensin omalle koneellesi. 2. Täytä tallentamasi lomake. 3. Tallenna ja palauta. Täytä kampanjakuvaus huolella! Kampanjakuvaus on tuomareiden tärkein

Lisätiedot

Valkeakosken kaupunki Elinkeino-ohjelman tavoitteet 2017

Valkeakosken kaupunki Elinkeino-ohjelman tavoitteet 2017 Valkeakosken kaupunki Elinkeino-ohjelman tavoitteet 2017 2 Strategiaperusta Visio: Kasvava Valkeakoski on puhtaasta luonnosta ja asiakaslähtöisistä palveluista tunnettu kaupunki asukkaiden ja yritysten

Lisätiedot

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki Palvelusopimus Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä Kemin kaupunki 1.8.2014 ATERIAPALVELUSOPIMUS 2 (8) Sisällysluettelo: 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN KOHDE... 3 3 SOPIMUSASIAKIRJAT

Lisätiedot

Elinkeinojen edistämistä kunnassa vai kehittämisyhtiössä?

Elinkeinojen edistämistä kunnassa vai kehittämisyhtiössä? Elinkeinojen edistämistä kunnassa vai kehittämisyhtiössä? Case Kangasala Kaupunginjohtaja Oskari Auvinen 12.9.2018 Miksi elinkeinoyhtiö Kangasalan kaupunkikonserni tiivis ja tarkoituksenmukainen Tarkoituksenmukaisesti

Lisätiedot

LUOVUUDESTA KASVUA JA UUDISTUMISTA

LUOVUUDESTA KASVUA JA UUDISTUMISTA LUOVUUDESTA KASVUA JA UUDISTUMISTA - Luovaa taloutta edistävät julkiset toimet ja kehittämislinjaukset Rysä goes Luova Suomi, Mikkeli, 16.-17.10.2012 Tn Sakari Immonen TEM/Elinkeino- ja innovaatio-osasto

Lisätiedot

EUROOPAN TASA-ARVOINSTITUUTTI EUROOPAN UNIONIN PERUSOIKEUSVIRASTO. Yhteistyösopimus

EUROOPAN TASA-ARVOINSTITUUTTI EUROOPAN UNIONIN PERUSOIKEUSVIRASTO. Yhteistyösopimus EUROOPAN TASA-ARVOINSTITUUTTI JA EUROOPAN UNIONIN PERUSOIKEUSVIRASTO Yhteistyösopimus Johdanto Euroopan unionin perusoikeusvirasto (FRA) ja Euroopan tasa-arvoinstituutti (EIGE), joihin viitataan jäljempänä

Lisätiedot

Lappeenranta Itä ja länsi kohtaavat

Lappeenranta Itä ja länsi kohtaavat Lappeenranta strategia Lappeenranta Itä ja länsi kohtaavat Lappeenrannan kaupungin Kansainvälistymis- ja Venäjä 2015-16 Eloisassa, puhtaassa ja turvallisessa Lappeenrannassa on kaikenikäisten hyvä elää.

Lisätiedot

Maakuntahallitus 32 14.03.2016

Maakuntahallitus 32 14.03.2016 Maakuntahallitus 32 14.03.2016 Osallistuminen Smart & Clean -projektiin, edustajan nimeäminen sitä toteuttavan säätiön hallintoneuvostoon sekä valtion ja pääkaupunkiseudun välisen kasvusopimuksen 2016

Lisätiedot

Tuusulan kunnan elinkeino-ohjelma

Tuusulan kunnan elinkeino-ohjelma Tuusulan kunnan elinkeino-ohjelma 2017 2018 Tuusula on noin 40 000 asukkaan ja yli 2 700 yrityksen kasvuhakuinen, luova ja käytännönläheinen kulttuurikunta Keski-Uudellamaalla. Sijaintimme Helsinki- Vantaan

Lisätiedot

1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta

1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta Liite 1 Henkilötietojen käsittelyn ehtoihin Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta (Dnro

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS

YHTEISTOIMINTASOPIMUS 1 YHTEISTOIMINTASOPIMUS 1. Sopijaosapuolet Tämän sopimuksen osapuolina ovat: 1. Saimaan talous ja tieto Oy (y-tunnus 2245148-6) Valto Käkelän Katu 3b, 53130 Lappeenranta jäljempänä Saita Oy 2. Etelä-Karjalan

Lisätiedot

Vientikaupan ensiaskeleet 18.3.2014. Tea Laitimo 3/19/2014 www.kehy.fi

Vientikaupan ensiaskeleet 18.3.2014. Tea Laitimo 3/19/2014 www.kehy.fi Vientikaupan ensiaskeleet 18.3.2014 Tea Laitimo Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy Perustettu vuonna 1982, alansa pioneeri Osakkaana on yhteensä 33 yritystä ja yhteisöä Imatra, Rautjärvi, Ruokolahti Palvelua

Lisätiedot

Hämeen liiton rahoitus

Hämeen liiton rahoitus Kanta-Hämeen rahoitus- ja ohjelmapäivä Osmo Väistö 3.4.2014 Hämeen liiton rahoitus Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020, Suomen rakennerahasto-ohjelma Maakunnan kehittämisraha Kanta-Hämeen osuus Suomen rakennerahastoohjelmasta

Lisätiedot

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat):

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat): Luonnos 16.03.2012 Yhteistoimintasopimus jätehuoltoviranomaisena toimimisesta 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä

Lisätiedot

HANKEHAUN TEEMAT JA SISÄLLÖT Lähtökohdat keskustelun ja ideoinnin pohjaksi

HANKEHAUN TEEMAT JA SISÄLLÖT Lähtökohdat keskustelun ja ideoinnin pohjaksi HANKEHAUN TEEMAT JA SISÄLLÖT Lähtökohdat keskustelun ja ideoinnin pohjaksi 6.6.2014 Infotilaisuus, Oulu Sari Luostarinen, Ville Meloni Timo Nousiainen, Outi Rouru ja Juha Sirviö Painopistealueet 1. haku

Lisätiedot

SOPIMUS KIERTÄVÄN LASTENSUOJELUN ERITYISSOSIAALI- TYÖNTEKIJÄN PALVELUISTA

SOPIMUS KIERTÄVÄN LASTENSUOJELUN ERITYISSOSIAALI- TYÖNTEKIJÄN PALVELUISTA 1 (5) SOPIMUS KIERTÄVÄN LASTENSUOJELUN ERITYISSOSIAALI- TYÖNTEKIJÄN PALVELUISTA 1. Sopimuksen osapuolet Ostaja: Yhteyshenkilö: Tuottaja: Yhteyshenkilö: Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Raili Haaki

Lisätiedot

Palvelusopimus Paimion kaupungin ruokapalveluiden ja siivouspalveluiden tuottamisesta

Palvelusopimus Paimion kaupungin ruokapalveluiden ja siivouspalveluiden tuottamisesta 1 (6) Kauppakirjan liite 8: Palvelusopimus Paimion kaupungin ruokapalveluiden ja siivouspalveluiden tuottamisesta 1. Sopimuksen osapuolet Tilaaja Paimion kaupunki (Y-tunnus 0136169-2) PL 50 21531 Paimio

Lisätiedot

LTK:n es. TA 2018 TS 2019 TS Selite TA 2017 Raami 2018

LTK:n es. TA 2018 TS 2019 TS Selite TA 2017 Raami 2018 Budjettiyhteenveto Kehittämiskeskus Selite TA 2017 Raami 2018 LTK:n es. TA 2018 TS 2019 TS 2020 Ulkoiset ja sisäiset yht. Myyntituotot 779 960 223 297 190 796 164 025 149 727 Tuet ja avustukset 573 291

Lisätiedot

18.11.2014 ONLINE. Tampere All Bright!

18.11.2014 ONLINE. Tampere All Bright! ONLINE Tampere All Bright! 1 Visittampere.fi -verkkosivusto Visittampere.fi on Tampereen seudun virallinen matkailusivusto. Sivuston ydinsisältö koostuu suosituksista ja tapahtumien, kohteiden ja paikkojen

Lisätiedot

Siinä on ajatusta! Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa

Siinä on ajatusta! Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Siinä on ajatusta! Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Tekesin ohjelma 2012 2015 Julkiset hankinnat uudistamisen välineeksi Haluamme edistää uutta toimintakulttuuria, jossa palveluhankinnoissa

Lisätiedot

Älykkäitä tekoja Suomelle

Älykkäitä tekoja Suomelle Älykkäitä tekoja Suomelle Teknologiateollisuuden tavoitteet hallituskaudelle 2019-2023 TekojaSuomelle.fi Teknologiateollisuus Suomen merkittävin elinkeino 51 % Suomen viennistä 310 000 ihmistä työskentelee

Lisätiedot

Löydämme tiet huomiseen

Löydämme tiet huomiseen Saimaan amk 1(5) Saimaan ammattikorkeakoulun strategia 2016-2020 Löydämme tiet huomiseen Osakeyhtiön hallitus hyväksynyt 9.2.2016 Saimaan amk 2(5) Saimaan ammattikorkeakoulun visio 2025 Vuonna 2025 Saimaan

Lisätiedot

Tutkimusyhteistyösopimus

Tutkimusyhteistyösopimus Tutkimusyhteistyösopimus 1/5 1 Sopijapuolet Yrkeshögskolan Novia/Yrkeshögskolan vid Åbo Akademi (y-tunnus 2059910-2), Wolffskavägen 35 B, 65200, Vasa, (jäljempänä Novia ) ja Turun kaupunki (y-tunnus: 0204819-8),

Lisätiedot

KESTÄVÄ SEINÄJOEN SEUTU

KESTÄVÄ SEINÄJOEN SEUTU KESTÄVÄ SEINÄJOEN SEUTU - SEINÄJOEN SEUDUN ILMASTOSTRATEGIA - hankkeen toimenpiteiden toteuttaminen (kunnat, yritykset, kuluttajat) Mika Yli-Petäys projektipäällikkö, Lapuan kaupunki Toimitusjohtaja, Thermopolis

Lisätiedot

OKM:n ohjeistus vuodelle 2019

OKM:n ohjeistus vuodelle 2019 OKM:n ohjeistus vuodelle 2019 Kaakkois-Suomen luovien alojen kehittämisverkoston kokous 11.10.2018 Kehittämispäällikkö Ritva Kaikkonen, Kaakkois-Suomen ELY-keskus Yleistä Opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot