Tredea Oy. Palvelukuvaukset palvelusopimuksiin/ LUONNOS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tredea Oy. Palvelukuvaukset palvelusopimuksiin/ LUONNOS"

Transkriptio

1 Tredea Oy Palvelukuvaukset palvelusopimuksiin/ LUONNOS

2 Tavoite: Tampereen kaupunkiseutu on Suomen vetovoimaisin ja kansainvälisesti tunnettu alue Palvelut matkailijoille Palvelut yrityksille Kuntakohtaisten kärkimatkailutuotteiden nostot matkailijoille suunnatuissa kanavissa, kuten sivustolla sekä Visit Tampereen somekanavissa. Matkailutuotteet: Kangasala: Kangasala-talo, Mobilia, Vehoniemen automuseo, Ramppi-teatteri Lempäälä: Ideapark ja Funpark, Vaihmalanhovi, Birgitan polku, Villa Hakkari, Koskikellujat Nokia: Rantasipi Eden, Nokian Työväen Teatteri, Tapsan tahdit, Up & Under, River Golf, tehtaanmyymälät Orivesi: Purnu, Rönnin lava ja kesäteatteri, Oriveden suvi Pirkkala: Taikametsä, Reipin museo ja tila, Pirkkala Golf Ylöjärvi: Hiking Travelin ja Vihreän sydämen aktiviteetit, Suojärven suklaatila, Villa Urpo, Villa Näsirinne, Elämyslaari, Seitseminen, mahdollisuuksien mukaan myös Teivon ravirata ja Kauppakeskus Elo Vesilahti: Rämsöön kesäteatteri, Hukianhovi, Laukon kartano Aktivoidaan tiiviillä yhteydenpidolla matkailuyrityksiä yhteisiin toimiin, mm. uutiskirjeet. Koulutukset ja tapaamiset matkailuyritysten kanssa, mm. Matkailuparlamentti, nettisivuinfot. Kuntien viestintä- ja markkinointihenkilöiden ja Visit Tampereen/Tredean vastaavien yhteistapaaminen, aiheena Visit Tampereen/Tredean viestinnän vuosisuunnitelma ja keskinäinen yhteistyö.

3 Tavoite: Tampereen kaupunkiseutu on Suomen paras paikka yritysten synnylle, kasvulle ja kansainvälistymiselle Kohdennetut investointien houkuttelutoimenpiteet ja palvelut, myynti, markkinointi ja viestintä Kotimaan houkuttelutoimet Tampereen kaupunkiseudun ja muun Suomen yrityksien toimitila- ja tonttitarpeet tunnistetaan (tarve laajentua tai muuttaa), ja yrityksille haetaan sijoittumisratkaisut yhteistyössä kunnan elinkeinotoimen kanssa. Kotimaisiin, jo aiemmin tunnistettuihin ja arvioituihin yrityksiin (n kpl syksyllä 2015) toteutetaan kohdennettua markkinointia. Lisäksi selvitetään seudulla pidettävien messujen osallistujat ja kontaktoidaan yrityksiä messujen yhteydessä. Kansainväliset houkuttelutoimet Sijoittumispalvelut ja jälkihoito yrityksille Kansainvälisten yrityksien houkuttelutoimet painottuvat korkean teknologian yrityksiin. Markkinointitoimenpiteillä (uutiskirjeet, yritysvideot, toimittajavierailut ym.) kasvatetaan Tampereen kaupunkiseudun tunnettuutta potentiaalisena sijoittumiskohteena kansainvälisten yritysten päättäjille Kunnan yritysaluetarjonta on ajan tasalla seudun yritysaluekartassa. Yrityksille tarjotaan asiakkaan tarpeen mukaisia tontteja ja toimitiloja. Yrityksen kiinnostuessa kunnan (alueella) tarjolla olevista kohteista, ohjataan yritys kunnan elinkeinotoimeen Muu neuvontaa yrityksen/yksikön perustamiseen liittyen.

4 Tavoite: Tampereen kaupunkiseutu on Suomen paras paikka yritysten synnylle, kasvulle ja kansainvälistymiselle Kohdennetut investointien houkuttelutoimenpiteet ja palvelut, myynti, markkinointi ja viestintä Kuntakohtaiset huomiot Kangasala: Myydään Kangasalan tontti- ja toimitilatarjontaa, kuten Kallion ja Pikonlinnan yritysalueet. Sijoittuvan yrityksen ollessa terveysalan yritys, huomioidaan Pikonlinnan seudullinen erityisprofiili yritysalueena. Kangasalan Kallion mahdollisuuksia konesalitoimijoille markkinoidaan Finpron Invest in Finland-toiminnan kautta. Kangasalan yritysaluesuunnitelmat Tarastenjärven läheisyydessä huomioidaan ja sisällytetään syntyvään cleantechelinkeinovyöhykkeeseen (Kolmenkulma + Tarastenjärvi). Mahdollisesti myös sairaanhoitopiiriltä vapautuvia kiinteistöjä tarjotaan sijoittumisvaihtoehtona. Lempäälä: Myydään Lempäälän tontti- ja toimitilatarjontaa, erityisesti vetovoimaisella Marjamäen alueella. Nokia: Myydään Nokian tontti- ja toimitilatarjontaa, kuten Kolmenkulma, sekä muita, pienempiä yritystonttialueita. Sijoittuvan yrityksen ollessa hyvinvointialan yritys, huomioidaan Pitkäniemen seudullinen erityisprofiili. Tampereen kaupunkiseudulle, Kolmenkulman ja Tarastenjärven yritysalueille muodostettavalle cleantech -elinkeinovyöhykkeelle on syntymässä Suomen ensimmäinen Eco Industrial Park. Käynnistymistä vauhditetaan kaksivuotisella hankkeella.

5 Tavoite: Tampereen kaupunkiseutu on Suomen paras paikka yritysten synnylle, kasvulle ja kansainvälistymiselle Kohdennetut investointien houkuttelutoimenpiteet ja palvelut, myynti, markkinointi ja viestintä Kuntakohtaiset huomiot Orivesi: Myydään Oriveden tontti- ja toimitilatarjontaa uusilla tai laajentuvilla yritysalueilla (Oripohja, Lehdistö, Nero sekä aseman seutu). Pirkkala: Myydään Pirkkalan tontti- ja toimitilatarjontaa uusilla tai laajentuvilla yritysalueilla (Lentokenttä, Linnakallio, Partola ja Vähä-Vaitti). Osallistutaan lentokentän alueen kehittämiseen. Vesilahti: Myydään Vesilahden tontti- ja toimitilatarjontaa uusilla tai laajentuvilla yritysalueilla. Tarvittaessa kunnalta vapautuvia tiloja otetaan markkinoinnin piiriin. Ylöjärvi: Myydään Ylöjärven tontti- ja toimitilatarjontaa uusilla tai laajentuvilla yritysalueilla (Siltatie, Kolmenkulma, Elovainio ja Teivo II, mahdollisesti myös sairaanhoitopiiriltä vapautuva(t) kiinteistö(t)). Kolmenkulman Cleantechelinkeinovyöhykkeen suhteen edetään kaksivuotisen hankkeen puitteissa. Tampere: Tampereen seudullisesti merkittävät ja laajentuvat yritysalueet huomioidaan sijoittumispalveluissa. Tampereen toimialakohtaiset kampukset nostetaan vahvuuksineen esille erityisesti osaamiskärkien sijoittuville yrityksille.

6 Tavoite: Tampereen kaupunkiseutu on Suomen paras paikka yritysten synnylle, kasvulle ja kansainvälistymiselle Alkavien yritysten neuvonnan kehittäminen ja jatkaminen Yrityksen perustamista harkitseville henkilöille on tarjolla laadukas ja tarpeisiin vastaava alkavan yrityksen neuvonta (Ensimetri ja Yrityskummit)

7 Tavoite: Tampereen kaupunkiseutu on Suomen paras paikka yritysten synnylle, kasvulle ja kansainvälistymiselle Innovaatio- ja yrityspalveluiden kehittäminen ja skaalaaminen sekä viestintä Innovaatioalustat Kytketään innovaatioalustat osaksi alueellista yrityspalvelujärjestelmää. Pilotoidaan uusia yritysten tarpeesta lähteviä palveluja. Edistetään kytkeytymistä osaksi yritysten kansainvälistymistä ja kasvua tukevia palveluja (TeamFinland) Edistetään erityisesti pk-yritysten ja tutkimuslaitosten/korkeakoulujen uusia yhteistyön avauksia (nopeat kokeilut ja pilotoinnit), työkaluna pilotoidaan innovaatioseteliä Tampere: Kehitetään alueella sijaitsevia innovaatioalustoja (Uusi tehdas/demola ja Startup Programme, Mediapolis, Finnmedi/Healthhub, TreStart, oppilaitos/kampusalustat mm. Y-kampus, TTY kampusalue, Tay). Lisäksi pyritään tukemaan yrityslähtöisten innovaatioalustojen toimintaa. Ylöjärvi: Tiedotetaan kaupunkiseudulla toimivista innovaatioalustoista ja pyritään ohjaamaan yrityksiä yhteistyöhön alustojen kanssa koko Ylöjärven alueelta. Tehdään yhteistyötä alueella sijaitsevan oppilaitoslähtöisen innovaatioalustan Ylötehtaan kanssa. Nokia, Pirkkala, Lempäälä, Vesilahti, Kangasala, Orivesi: Tiedotetaan kaupunkiseudulla toimivista innovaatioalustoista ja pyritään ohjaamaan yrityksiä yhteistyöhön alustojen kanssa koko kaupunkiseudun alueelta. Innovatiiviset hankinnat Edistetään erityisesti pk-yritysten osallistumista innovatiivisiin hankintoihin (avoimen datan liiketoimintaympäristö, innovatiiviset hankintaprosessit). Testataan yrityspalveluseteliä pk-yritysten aktivoinnin työkaluna sekä hankintoihin että erilaisiin hankevalmisteluihin ja nopeisiin kokeiluihin liittyen. Toteutetaan kuntien kanssa konkreettisia pilotteja älykkääseen kaupunkiseutuun liittyen.

8 Innovaatio- ja yrityspalveluiden kehittäminen ja skaalaaminen sekä viestintä Avoimen datan palveluiden kehittäminen sekä viestintä Perustetaan datapohjaista liiketoimintaa harjoittavien yritysten osaamista ja näkyvyyttä parantava verkkopalvelu DataBusiness.fi, jossa mm. viestitään yritysten menestystarinoista. Kehitetään datan jakeluratkaisuja, joita kunnat voivat hyödyntää datan avaamistyössään ja joista yritykset ja muut datan hyödyntäjät löytävät tarvitsemansa datan helposti. Jaetaan parhaita käytäntöjä datan avaamisesta, standardeista ja harmonisoinnista, jotta kunnat pystyvät tehokkaammin ja paremmin avaamaan omia tietovarantojaan sekä palvelemaan datan hyödyntäjien, kuten yritysten, tarpeita. Kartoitetaan yrityksiltä mitä dataa ne kaipaavat ja edistetään ko. tietojen avaamista. Yrityspalvelut ja tiedotus TAMPERE, YLÖJÄRVI, NOKIA, PIRKKALA, LEMPÄÄLÄ, VESILAHTI, KANGASALA, ORIVESI Tuotetaan alueen yritysten liiketoimintaa monipuolisesti tukevia digitaalisia palveluja koko kaupunkiseudun alueelle. Yritystulkki-palvelu seudun aloittaville ja toimiville yrityksille tarjoaa sähköisiä työkalua ja selkeitä oppaita ja ohjeita yritystoiminnan tueksi. Kehitetään uuta yritys- ja innovaatiopalvelut sivustoa, jonne kootaan sivusto sekä uutena innovaatiopalveluiden anti yrityksille (FIN/ENG). seudun yrityksille tarjoaa yhden luukun palvelun yrityksille löytää kiinnostavat ja ajankohtaiset tapahtumat ja koulutukset kaikilta alueen julkisilta yrityspalvelutoimijoilta yhteen paikkaan koottuna. LinkedIn Tampereen kaupunkiseudun yrityspalveluiden kehittämisraati, tarjoaa yrityksille mahdollisuuden antaa palautetta ja käydä keskustelua yrityspalveluiden kehittämisestä avoimesti. Tehostetaan yrityksille suunnattua viestintää yrityspalveluista koordinoimalla julkisten yrityspalveluita tuottavien tahojen viestinnän yhteistyötä.

9 Innovaatio- ja yrityspalveluiden kehittäminen ja skaalaaminen sekä viestintä Kuntakierrokset ja tiedottaminen YLÖJÄRVI, NOKIA, PIRKKALA, KANGASALA, ORIVESI, VESILAHTI, LEMPÄÄLÄ Järjestetään yrityksille tilaisuuksia (yrityspalveluinfo), joissa kerrotaan alueen yrityspalveluista (kevät-syksy). Järjestetään erityisesti kuntapäättäjille/virkamiehille suunnattu tilaisuus innovatiivisten hankintojen toteuttamisesta ja pk-yritysten aktivoimisesta hankintoihin. Kunnan yrityksille kohdennetaan viestintää pääasiassa toimialoittain. TAMPERE Järjestetään yrityksille tilaisuuksia (yrityspalveluinfo) joissa kerrotaan alueen yrityspalveluista (kevät-syksy). Kohdennetaan tilaisuudet erityisesti innovaatioalustoihin. Jatketaan liikkuvan yrityspalvelupisteen konseptien testausta (aktivointi ja klinikka) yritysten tarpeiden mukaisesti. Järjestetään erityisesti kuntapäättäjille/virkamiehille suunnattu tilaisuus innovatiivisten hankintojen toteuttamisesta ja pk-yritysten aktivoimisesta hankintoihin. Kunnan yrityksille kohdennetaan viestintää pääasiassa toimialoittain.

10 Uudistuvan teollisuuden palveluiden kehittäminen tukemaan yritysten kasvua ja kansainvälistymistä Teollisuuden uudistuminen ja kasvu Tredean toimintaan kuuluu yritysvetoisten tutkimus- ja tuotekehityshankkeiden aktivointi, rahoitusmahdollisuuksista(mm. Horizon 2020/TEKES) tiedottaminen yrityksille, pyöreän pöydän tapaamisten järjestäminen kansainvälisyyteen, kasvuun ja digitalisaation hyödyntämiseen liittyen ja erilaisten osaajien törmäyttäminen yritysten kanssa. edistää julkisen rahoituksen ja tutkimuslaitosten (VTT, yliopistot) asiantuntemuksen hyödyntämistä yritysryhmissä. Keskeisenä toimenpiteenä yllä olevissa on kasvu- ja innovaatiosetelin kehittäminen. Tredea hallinnoi innovatiiviset kaupungit (INKA) -ohjelman uudistuva teollisuus osuutta siltä osin kuin ohjelman toimenpiteet edellyttävät.

11 Tavoite: Osaavan työvoiman saatavuutta on turvattu Kansainvälisen osaamisen hyödyntäminen seudulla Kuntakohtaiset toimenpiteet Alueella asuvien kv. osaajien ammatillista integroitumista edistävät toimenpiteet, ml. tapahtumat, palvelupilotit ja yritysyhteistyö. Yritysten ja osaajien palveluiden koonti ja markkinointi talenttampere.fi-sivustolla. Yritys- ja osaajatarinat talenttampere.fi-sivustolla ja visittampere.fi-sivuston välkkyä elämää - osiossa. Esimerkkejä: Ylöjärveläinen yrittäjä Tampere AllBright! Ambassadors -lähettiläiden keulakuvana, tiivis yhteistyö kv. osaamisen näkyväksi tekemisessä (Gloria Zuñiga, Decoark Oy). Yritys- ja osaajatarinoiden esiintuominen, esimerkki Lempäälästä: Yi Fang / Robit. Yhteistyömuodot Agco Powerin kanssa, ml. Talenttampere.fi-sivuston kehittäminen yritysten tarpeita vastaavaksi, yritys- ja osaajatarinat, esim. Yhteistyö vesilahtelaisen Tampere AllBright Ambassadors -lähettilään kanssa alueen tunnettuuden nostamiseksi osaajien kv. verkostoissa, esim. Palvelupilotit työnantajille ja kv. osaajille (esim. 1 osallistuja englanninkielisellä yrittäjäkurssilla Orivedeltä). Yritys- ja osaajatarinat visittampere.fi-sivuston välkkyä elämää -osiossa, esimerkki Kangasalta:

12 Tavoite: Osaavan työvoiman saatavuutta on turvattu Työpaikkojen luominen kokeneiden ja koulutettujen työnhakijoiden yhteisöllisen innovoinnin avulla (TreStart) Kuntakohtaiset toimenpiteet Työttömyyden hoitoon tarjotaan uudenlainen aktivoiva menetelmä, jonka kautta viranomaisten työ vähenee. Järjestetään yrityksille mahdollisuuksia verkottua kokeneiden ja osaavien työnhakijoiden kanssa. Yhteistyön pääpaino on liiketoiminnan kehittämisessä ja kasvun sekä työpaikkojen luomisessa. TreStart-hanke aktivoi työtä vailla olevat osaajat kehittämään itselleen työtä ja toimeksiantoja paikallisiin yrityksiin. Työnhakijat tunnistavat yhdessä yrityksen kanssa kasvun mahdollisuudet, innovoivat niihin konkreettisia toimenpiteitä ja lopuksi vielä toteuttavat suunnitelmat kyseisissä yrityksissä.

13 Tavoite: Aktiivisella edunvalvonnalla on turvattu elinkeinoelämän menestymistä ja parannettu alueen saavutettavuutta Alueen lentoyhteyksien kehittäminen Kuntakohtaiset Lentoyhtiöiden evaluointi sekä houkuttelu uusien reittien aloittamiseksi, vanhojen reittien säilyttäminen. Aktiivinen kontaktointi ja myyntityö matkatoimistoihin/matkanjärjestäjiin päin sekä tilaus- että reittilennot. Uusien reittien analysointi ja suunnittelu. Kohdevalikoimaan sopivien kohdeasemien kontaktointi ja yhteistyön käynnistäminen reittien avaamiseksi. Neuvottelut sidosryhmien kanssa toimivien syöttöliikenneyhteyksien järjestämiseksi sekä matkaketjujen muodostamisesta.

Tredea Oy. Palvelusopimuksen 2016 Liitteeksi. Palvelukuvaukset palvelusopimuksiin kuntakohtaisin nostoin

Tredea Oy. Palvelusopimuksen 2016 Liitteeksi. Palvelukuvaukset palvelusopimuksiin kuntakohtaisin nostoin Tredea Oy Palvelusopimuksen 2016 Liitteeksi Palvelukuvaukset palvelusopimuksiin kuntakohtaisin nostoin Tavoite: Tampereen kaupunkiseutu on Suomen vetovoimaisin ja kansainvälisesti tunnettu alue Palvelut

Lisätiedot

Tervetuloa! maailman parhaan maan vetovoimaisimmalle kaupunkiseudulle!

Tervetuloa! maailman parhaan maan vetovoimaisimmalle kaupunkiseudulle! Tervetuloa! maailman parhaan maan vetovoimaisimmalle kaupunkiseudulle! Tavoite: Tampereen kaupunkiseutu on Suomen vetovoimaisin ja kansainvälisesti tunnettu alue Matkailijoiden houkuttelu: Matkailumarkkinointi

Lisätiedot

Älykäs kaupunki ja innovatiiviset hankinnat Innovaatioseteli

Älykäs kaupunki ja innovatiiviset hankinnat Innovaatioseteli Älykäs kaupunki ja innovatiiviset hankinnat Innovaatioseteli 21.6.2016 Kansainvälinen ja kansallinen yhteistyö Lempäälä Ylöjärvi Pirkkala Orivesi Vesilahti alustat 6Aika AOA Nokia Tampere Kangasala Kaupunkien

Lisätiedot

Millainen osaaminen saa uudet yritykset siirtymään Tampereelle?

Millainen osaaminen saa uudet yritykset siirtymään Tampereelle? Millainen osaaminen saa uudet yritykset siirtymään Tampereelle? Oula Välipakka / Tredea Oy Nääsvillen oliopäivät 02.12.2015 Tredea Oy Elinkeinokehityksen kokoava voima Toiminta käynnistyi 1.1.2009 Osakkaat:

Lisätiedot

Innovaatiosetelin pilotointi Tampereen seudulla

Innovaatiosetelin pilotointi Tampereen seudulla Innovaatiosetelin pilotointi Tampereen seudulla 2016-2017 pilotoidaan konkreettisesti innovaatioseteliä pkyritysten kanssa yhteistyössä rakennetaan digitaalinen palvelualusta seteleiden hakemiseksi, myöntämiseksi

Lisätiedot

Elinkeino-ohjelman yrityskysely. Niina Immonen, Johtaja, yrittäjyysympäristö

Elinkeino-ohjelman yrityskysely. Niina Immonen, Johtaja, yrittäjyysympäristö Elinkeino-ohjelman yrityskysely Niina Immonen, Johtaja, yrittäjyysympäristö 4.11.2016 Avaustyöseminaari 23.8.2016 60 osallistujaa Kansainvälistymistyöpaja 8.9.2016 n. 40 osallistujaa Jatkotyöseminaari

Lisätiedot

TAHTOTILA VUOTEEN 2017

TAHTOTILA VUOTEEN 2017 TAHTOTILA VUOTEEN 2017 TREDEAN FOKUS 2015: Omistajan näkemys seuraaviin kokonaisuuksiin 1. Toimijakentän kokonaisuus alueen kehitysyhtiöiden roolit 2. Seudun markkinoinnin kokonaisuus 3. Matkailun rooli

Lisätiedot

työryhmä Harri Airaksinen (pj), Jaana Koivisto-Virtanen, Jari Heiniluoma, Jukka Alasentie, Kristiina Karppi Taustaa

työryhmä Harri Airaksinen (pj), Jaana Koivisto-Virtanen, Jari Heiniluoma, Jukka Alasentie, Kristiina Karppi Taustaa SOTE- JA ALUEHALLINTOUUDISTUS n aluehallintoryhmän 7.3.2016 kokouksen toimeksiannon mukaisesti n elinkeinopalveluiden kokonaisuus, nykytilakuvaus työryhmä Harri Airaksinen (pj), Jaana Koivisto-Virtanen,

Lisätiedot

OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN

OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUT PALVELUSOPIMUS - Sopimus voimassa 1.1.2015 31.12.2015 2 PALVELUSOPIMUS ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUISTA PUITEOSA 1. Sopimusosapuolet

Lisätiedot

OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUT PALVELUSOPIMUS

OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUT PALVELUSOPIMUS OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUT PALVELUSOPIMUS - Sopimus voimassa 1.1.2016 31.12.2016 2 PALVELUSOPIMUS ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUISTA PUITEOSA 1. Sopimusosapuolet

Lisätiedot

Elinkeino-ohjelman painoalat

Elinkeino-ohjelman painoalat Elinkeino-ohjelman painoalat Elinkeino-ohjelman painoalat 1. Uudistuva teollisuus. Nykyinen rakennemuutos on mahdollista kääntää laadullisesti uudenlaiseksi kasvuksi panostamalla uusiin liiketoimintamalleihin

Lisätiedot

JATKOSUUNNITELMAT ECO INDUSTRIAL PARK

JATKOSUUNNITELMAT ECO INDUSTRIAL PARK JATKOSUUNNITELMAT ECO INDUSTRIAL PARK Elinkeinovyöhykkeen tavoitteena on olla Suomen ensimmäinen Eco Industrial Park Eco Industrial Park on samalla yritysalueella sijaitsevien valmistavan teollisuuden

Lisätiedot

OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN

OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUT PALVELUSOPIMUS - puiteosa 1.1.2015 31.12.2016 - tarkistusosa 1.1.2015 31.12.2015 2 PALVELUSOPIMUS ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUISTA

Lisätiedot

Älykäs kaupunki ja uudistuva teollisuus

Älykäs kaupunki ja uudistuva teollisuus Älykäs kaupunki ja uudistuva teollisuus 27.10.2016 Tampereen kaupungin innovaatiopolitiikka Tampere on kaupunkistrategiansa ja elinvoimasuunnitelman mukaisesti lähtenyt voimakkaasti uudistamaan elinkeino-,

Lisätiedot

Kutsu tekniseen vuoropuheluun: Team Finland -kasvuohjelmien asiantuntijapalvelut.

Kutsu tekniseen vuoropuheluun: Team Finland -kasvuohjelmien asiantuntijapalvelut. Kutsu tekniseen vuoropuheluun: Team Finland -kasvuohjelmien asiantuntijapalvelut. Tieto Versio 1 URL http://dk.mercell.com/permalink/47559712.aspx Ulkoinen hankinta ID 377336-2014 Hankinnan tyyppi Ennakkoilmoitus

Lisätiedot

Missio KERAVA ON VIHERKAUPUNKI, JOSSA KAIKKIEN ON HYVÄ OLLA KERAVA ON METROPOLIALUEEN YRITYSYSTÄVÄLLISIN KUNTA

Missio KERAVA ON VIHERKAUPUNKI, JOSSA KAIKKIEN ON HYVÄ OLLA KERAVA ON METROPOLIALUEEN YRITYSYSTÄVÄLLISIN KUNTA 1. Keravan kaupungin visio KERAVA ON METROPOLIALUEEN KÄRJESSÄ KULKEVA, VETO-VOIMAINEN, ROHKEA, MENESTYVÄ JA UUTTA LUOVA KAUPUNKI, JOSSA PALVELUT JA LUONTO OVAT JOKAISTA LÄHELLÄ Missio KERAVA ON VIHERKAUPUNKI,

Lisätiedot

Infotilaisuus yrityspalveluista Tampereen kaupunkiseudulla. Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy

Infotilaisuus yrityspalveluista Tampereen kaupunkiseudulla. Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy Infotilaisuus yrityspalveluista Tampereen kaupunkiseudulla Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy Esityksen tavoite Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy

Lisätiedot

Team Finland pähkinänkuoressa

Team Finland pähkinänkuoressa Team Finland pähkinänkuoressa Team Finland -verkosto kokoaa yhteen yrityksille suunnatut valtiorahoitteiset kansainvälistymispalvelut Tarjolla on palveluita neuvonnasta rahoitukseen ja yhteiskuntasuhteiden

Lisätiedot

W E B I N A A R I T W A L L O F T A L E N T S P Y Ö R E Ä P Ö Y T Ä

W E B I N A A R I T W A L L O F T A L E N T S P Y Ö R E Ä P Ö Y T Ä INTERNATIONAL BUSINESS POWERED BY TALENTS I N N O V A A T I O A L U S T A Y R I T Y S P A L V E L U I D E N K E H I T T Ä M I S T Y Ö P A J A T W E B I N A A R I T W A L L O F T A L E N T S P Y Ö R E Ä

Lisätiedot

STRATEGIA, TAVOITTESIIN JA TOSUUN Green Energy Green Energy Show

STRATEGIA, TAVOITTESIIN JA TOSUUN Green Energy Green Energy Show STRATEGIA, TAVOITTESIIN JA TOSUUN 2.11.2016 Strategia Ensimmäisen kierroksen tavoite (Ohryssä 26.8.) Missio Visio Toimintaperiaatteet Painopistelinjauksia Toisen kierroksen tavoite (Ohryssä 21.10.) Tavoitteet

Lisätiedot

13.05.2013. 13.05.2013 Markku Savolainen. Jykesin Sijoittumispalvelut 7.5.2013. Markku Savolainen, yhteyspäällikkö

13.05.2013. 13.05.2013 Markku Savolainen. Jykesin Sijoittumispalvelut 7.5.2013. Markku Savolainen, yhteyspäällikkö 13.05.2013 Markku Savolainen Jykesin Sijoittumispalvelut 7.5.2013 Markku Savolainen, yhteyspäällikkö 1 Kiinnostaako seudulle sijoittuminen nyt tai ensi vuonna? Markkinatutkimus keväällä 2011: noin 3000

Lisätiedot

OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN

OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUT PALVELUSOPIMUS - puiteosa 1.1.2014 31.12.2014 - tarkistusosa 1.1.2014 31.12.2014 2 PALVELUSOPIMUS ELINKEINO- JA MATKAILUPALVELUISTA

Lisätiedot

Lentoliikenteen pitkäjänteinen kehittäminen Tampereen kaupunkiseudulla. Ehdotus kunnille, kjk 2.4 ja sh 29.4

Lentoliikenteen pitkäjänteinen kehittäminen Tampereen kaupunkiseudulla. Ehdotus kunnille, kjk 2.4 ja sh 29.4 Lentoliikenteen pitkäjänteinen kehittäminen Tampereen kaupunkiseudulla Ehdotus kunnille, kjk 2.4 ja sh 29.4 Esityksen tavoitteena kuntien sitouttaminen yhteiseen kehittämiseen 1. Millainen on kuntien tahtotila

Lisätiedot

AIKO Uudistuva Teollisuus. Oula Välipakka, Tredea Oy

AIKO Uudistuva Teollisuus. Oula Välipakka, Tredea Oy AIKO Uudistuva Teollisuus Oula Välipakka, Tredea Oy 6.4.2017 AIKO Uudistuva teollisuus Teema 1: Valmistavan teollisuuden uudistuminen ja digitalisaatio Työpaketti 1: Teollisen internetin alustat ja tuotteiden

Lisätiedot

Kuntaraportti Vesilahti. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Vesilahti. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Vesilahti Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Ylöjärvi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Ylöjärvi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Ylöjärvi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Lempäälä. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Lempäälä. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Lempäälä Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Pirkkala. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Pirkkala. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Pirkkala Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Kangasala. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kangasala. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kangasala Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Nokia. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Nokia. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Nokia Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Orivesi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Orivesi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Orivesi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Tampere Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Virrat. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Virrat. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Virrat Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Valkeakoski. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Valkeakoski. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Valkeakoski Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Sastamala. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Sastamala. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Sastamala Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Hämeenkyrö. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Hämeenkyrö. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Hämeenkyrö Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Pälkäne. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Pälkäne. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Pälkäne Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Urjala. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Urjala. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Urjala Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Ruovesi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Ruovesi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Ruovesi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Punkalaidun. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Punkalaidun. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Punkalaidun Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Kihniö. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kihniö. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kihniö Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Juupajoki. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Juupajoki. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Juupajoki Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Mänttä-Vilppula. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Mänttä-Vilppula. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Mänttä-Vilppula Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Parkano. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Parkano. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Parkano Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020. EAKR-rahoitus Etelä-Suomessa. Mari Kuparinen

Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020. EAKR-rahoitus Etelä-Suomessa. Mari Kuparinen Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 EAKR-rahoitus Etelä-Suomessa Mari Kuparinen Uudenmaan liitto Ohjelmarakenne Toimintalinja Temaattinen tavoite Investointiprioriteetti Erityistavoite EAKR:n toimintalinjat

Lisätiedot

Elinvoimaa turvaamassa läpi rakennemuutosvuosien

Elinvoimaa turvaamassa läpi rakennemuutosvuosien Elinvoimaa turvaamassa läpi rakennemuutosvuosien Kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi Salon kaupunki 26.9.2018 Mika Mannervesi www.sijoitusaloon.fi Salon verotulot 2000-2018 Älykkään teknologian Salo

Lisätiedot

Elinkeino-ohjelma 2015-2020

Elinkeino-ohjelma 2015-2020 Elinkeino-ohjelma 2015-2020 Elinkeino-ohjelma 2015-2020 Painopisteet: Yrittäjyysmyönteisen ilmapiirin edistäminen Toimintaedellytysten luominen elinkeinoelämälle Seudullisen yhteistyön Yrittäjyysmyönteisen

Lisätiedot

BIO- JA KIERTOTALOUDEN YRITYSALUE NOKIALLA. Miten ECO3 oli mahdollinen toteuttaa?

BIO- JA KIERTOTALOUDEN YRITYSALUE NOKIALLA. Miten ECO3 oli mahdollinen toteuttaa? BIO- JA KIERTOTALOUDEN YRITYSALUE NOKIALLA. Miten ECO3 oli mahdollinen toteuttaa? 23.5.2018 1 ECO3 TIIVISTETYSTI 2 Keskeinen sijainti kasvavalla kaupunkiseudulla Nokia ja Pirkanmaa Pirkanmaalla asuu yli

Lisätiedot

Sujuvan elämän seutukaupungit Katsaus käynnistyviin seutukaupunkien osaavan työvoiman saatavuutta edistäviin hankkeisiin

Sujuvan elämän seutukaupungit Katsaus käynnistyviin seutukaupunkien osaavan työvoiman saatavuutta edistäviin hankkeisiin Sujuvan elämän seutukaupungit Katsaus käynnistyviin seutukaupunkien osaavan työvoiman saatavuutta edistäviin hankkeisiin Antti Kuopila Erityisasiantuntija Hallitus panostaa 3 milj. euroa nopeasti toteutettaviin

Lisätiedot

Terveysalan tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kasvustrategia

Terveysalan tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kasvustrategia Terveysalan tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kasvustrategia Sosiaali- ja terveysvaliokunta 10.10.2017 Teollisuusneuvos Antti Valle Elinkeino- ja innovaatio-osasto #kasvustrategia @tem_uutiset Terveystoimialojen

Lisätiedot

KERAVA ONNELLINEN JA HYVÄNMAKUINEN KAUPUNKI Elinkeino-ohjelma

KERAVA ONNELLINEN JA HYVÄNMAKUINEN KAUPUNKI Elinkeino-ohjelma KERAVA ONNELLINEN JA HYVÄNMAKUINEN KAUPUNKI Elinkeino-ohjelma SISÄLTÖ Visio & Missio... Elinkeino-ohjelman tavoitteet... Vahvuudet... Painopistealueet... Keskustan kehittäminen Keravasta seudullinen kaupankeskus...

Lisätiedot

Painopiste Tavoite Toimenpide-ehdotus Mittari Vastuutahot

Painopiste Tavoite Toimenpide-ehdotus Mittari Vastuutahot Yhteenveto Painopiste Tavoite Toimenpide-ehdotus Mittari Vastuutahot Työpaikkaomavaraisuuden kasvattaminen Tunnistetaan entistä enemmän kunnassa jo toimivien yritysten tarpeet. Tonttien luovutuksessa pyritään

Lisätiedot

Strategia Päivitetty

Strategia Päivitetty Strategia 2020 Päivitetty 25.8.16 Visio Matkailun identiteettimme rakentuu luontaisista elementeistä, joita alueesta viestitään muutenkin Luonto, Aurinko, Onnellisuus, Energia, Kansainvälisyys Visio muodostuu

Lisätiedot

Tulevaisuuden Salo 2020 Elinkeinopoliittisen ohjelma

Tulevaisuuden Salo 2020 Elinkeinopoliittisen ohjelma Tulevaisuuden Salo 2020 Elinkeinopoliittisen ohjelma Mika Mannervesi 5.6.2014 Elinkeinopoliittisen ohjelman päivitys: taustamuuttujat Kaksi Salon tulevaisuuden kannalta merkittävää, toisistaan lähes riippumatonta

Lisätiedot

PAIKKATIETOPOHJAISEN YHDYSKUNTARAKENTEEN SUUNNITTELUMENETELMÄN KEHITTÄMINEN

PAIKKATIETOPOHJAISEN YHDYSKUNTARAKENTEEN SUUNNITTELUMENETELMÄN KEHITTÄMINEN TYÖSUUNNITELMA PAIKKATIETOPOHJAISEN YHDYSKUNTARAKENTEEN SUUNNITTELUMENETELMÄN KEHITTÄMINEN Avainsanoja: kartta- ja paikkatiedot, tiedolla johtaminen, yhdyskuntarakenteen eheytyminen, karttapohjainen tieto,

Lisätiedot

Saarijärven elinkeinostrategia.

Saarijärven elinkeinostrategia. Saarijärven elinkeinostrategia www.ssypkehitys.fi Sisällys 1. Strategian iso kuva 2. Visio 3. Asiakkaat 4. Toiminnan tärkeimmät fokukset 5. Toimintatapa 6. Isot strategiset muutokset 7. Strategian sisällölliset

Lisätiedot

Jykes tulevaisuuden tekijä! Ari Hiltunen, toimitusjohtaja

Jykes tulevaisuuden tekijä! Ari Hiltunen, toimitusjohtaja Jykes tulevaisuuden tekijä! Ari Hiltunen, toimitusjohtaja Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy Perustettu vuonna 1996 Henkilöstömäärä: 34 (2015) Liikevaihto vuonna 2014: 6,1 milj. euroa, josta kuntarahan

Lisätiedot

Tampereen kaupunkiseutu Älykäs kaupunki ja uudistuva teollisuus

Tampereen kaupunkiseutu Älykäs kaupunki ja uudistuva teollisuus Tampereen kaupunkiseutu Älykäs kaupunki ja uudistuva teollisuus Sisältö INKA yleisesti Älykäs kaupunki ja uudistuva teollisuus Kaupungin rooli Rahoitus Esimerkkiprojekteja Mikä INKA on? Tausta Tavoitteena

Lisätiedot

Kokemuksia seudullisten yrityspalvelujen yhteistyöstä

Kokemuksia seudullisten yrityspalvelujen yhteistyöstä Kokemuksia seudullisten yrityspalvelujen yhteistyöstä Yritys-Suomi yhteistyö Pirkanmaalla Jukka Ojala, Pirkanmaan ELY-keskus 29.10.2013 silloin ennen Ruovesi HÄMEENKYRÖN YRITYSPALVELUT OY KAAKKOIS-PIRKANMAAN

Lisätiedot

Kangasala. Kuntaraportti

Kangasala. Kuntaraportti Kangasala Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

SOPIMUS PALVELUIDEN TUOTTAMISESTA

SOPIMUS PALVELUIDEN TUOTTAMISESTA 1 (6) SOPIMUS PALVELUIDEN TUOTTAMISESTA 1. Sopijapuolet Lappeenrannan kaupunki (y-tunnus 0162193-3), Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta (jäljempänä Kaupunki ) (y-tunnus 1565217-5),, (jäljempänä Wirma

Lisätiedot

Valkeakoski. Kuntaraportti

Valkeakoski. Kuntaraportti Valkeakoski Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Vaikuttavuusindikaattorit INKA-kaupungeissa. INKA-ohjelman kevätseminaari 17.3.2015 Vaasa Ville Valovirta

Vaikuttavuusindikaattorit INKA-kaupungeissa. INKA-ohjelman kevätseminaari 17.3.2015 Vaasa Ville Valovirta Vaikuttavuusindikaattorit INKA-kaupungeissa INKA-ohjelman kevätseminaari 17.3.2015 Vaasa Ville Valovirta Innovaatio, käyttöönotto ja leviäminen 25.3.2015 2 Seuranta- ja arviointimalli Panokset Toiminta

Lisätiedot

Miten tukea pienten yritysten kansainvälistymisen haasteita?

Miten tukea pienten yritysten kansainvälistymisen haasteita? 1 Miten tukea pienten yritysten kansainvälistymisen haasteita? Yritysrakenne Suomessa 0,2 0,2 Suuryritykset: Suuryritykset 623 (250- hlöä) 623 0,9 Keskisuuret yritykset: 2 479 5,7 Pienyritykset: 15 175

Lisätiedot

Hämeenkyrö. Kuntaraportti

Hämeenkyrö. Kuntaraportti Hämeenkyrö Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Mänttä-Vilppula. Kuntaraportti

Mänttä-Vilppula. Kuntaraportti Mänttä-Vilppula Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Siinä on ajatusta! Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa

Siinä on ajatusta! Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Siinä on ajatusta! Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Tekesin ohjelma 2012 2015 Julkiset hankinnat uudistamisen välineeksi Haluamme edistää uutta toimintakulttuuria, jossa palveluhankinnoissa

Lisätiedot

Tekesin rahoitus startup-yrityksille

Tekesin rahoitus startup-yrityksille Tekesin rahoitus startup-yrityksille DM 1506263 10-2015 Tähtää korkealle Rahoitamme yrityksiä, joilla on halu ja kyky kasvaa. DM 1506263 4-2016 Intoa ja osaamista Loistava tiimi Omaa rahaa Kansainvälinen

Lisätiedot

Kasvukäytävän pohjoinen keskus. Suomen kasvukäytävän elinvoimakartasto 2014.

Kasvukäytävän pohjoinen keskus. Suomen kasvukäytävän elinvoimakartasto 2014. MAL-sidosryhmäfoorumi 2.10.2015 Kasvukäytävän pohjoinen keskus Suomen kasvukäytävän elinvoimakartasto 2014. 1. Varaudumme väestön kasvuun 2. Tiivistämme yhdyskuntarakennetta 3. Kehitämme keskustoja ja

Lisätiedot

Kohti kasvupalvelukoulutuksia

Kohti kasvupalvelukoulutuksia Kohti kasvupalvelukoulutuksia Omia polkuja kohti työtä osaamisen kehittämistä työelämän tarpeisiin seminaari 14.11.2018 Santa Claus Rovaniemi 12.11.2018 Mitä kasvupalveluilla tavoitellaan? Yhteiskunnalliset

Lisätiedot

Tampereen kaupunkiseudun kansainvälistä tunnettuutta rakentamassa. Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy

Tampereen kaupunkiseudun kansainvälistä tunnettuutta rakentamassa. Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy Tampereen kaupunkiseudun kansainvälistä tunnettuutta rakentamassa Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy TAHTOTILA 2018

Lisätiedot

Älykkään ja vihreän kasvun kaupungit. Seutukaupunkipilotin tilannekatsaus Timo Vesiluoma, SEK 22.5.2013 Salo

Älykkään ja vihreän kasvun kaupungit. Seutukaupunkipilotin tilannekatsaus Timo Vesiluoma, SEK 22.5.2013 Salo Älykkään ja vihreän kasvun kaupungit Seutukaupunkipilotin tilannekatsaus Timo Vesiluoma, SEK 22.5.2013 Salo Seutukaupunkipilotit, yleistä: Pilottimenettely perustuu Kaupunkipoliittisen toimenpideohjelman

Lisätiedot

Tekesin kuulumiset Linkosuon Leipomo. Nuppu Rouhiainen

Tekesin kuulumiset Linkosuon Leipomo. Nuppu Rouhiainen Tekesin kuulumiset 24.01.2017 Linkosuon Leipomo Nuppu Rouhiainen 10-2015 Tähtää korkealle Rahoitamme yrityksiä, joilla on halu ja kyky kasvaa kohti kansainvälisiä markkinoita. Intoa ja osaamista Loistava

Lisätiedot

Team Finland -esittely

Team Finland -esittely Team Finland -esittely Arktisuus elintarvikeviennin mahdollisuutena 16.11.2016 Kirsi Kosunen Etelä-Savon Team Finland koordinaattori 14/11/2016 Team Finland -viestintä, syyskuu 2016 2 Team Finland pähkinänkuoressa

Lisätiedot

Innovatiiviset julkiset hankinnat yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan. Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi 12.5.2015

Innovatiiviset julkiset hankinnat yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan. Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi 12.5.2015 Innovatiiviset julkiset hankinnat yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi 12.5.2015 Haasteet vesialalla Monet yritykset pieniä kansainvälisen kasvun kynnyksellä

Lisätiedot

Fiksu kaupunki 2013-2017. Kokonaislaajuus 100 M, josta Tekesin osuus noin puolet

Fiksu kaupunki 2013-2017. Kokonaislaajuus 100 M, josta Tekesin osuus noin puolet Fiksu kaupunki 2013-2017 Kokonaislaajuus 100 M, josta Tekesin osuus noin puolet Energiatehokas ja kestävä Uusien ratkaisujen testaus Käyttäjät mukaan Rakentuu paikallisille vahvuuksille Elinvoimainen elinkeinoelämä

Lisätiedot

Liiketoimintamallin muutoksella kohti uusia markkinoita Isto Vanhamäki

Liiketoimintamallin muutoksella kohti uusia markkinoita Isto Vanhamäki Liiketoimintamallin muutoksella kohti uusia markkinoita Isto Vanhamäki 19.11.2015 Liiketoimintamallin muutoksella kohti uusia markkinoita Hankkeen toimenpiteet MIKSI?: Päijät-Hämeen maakuntaohjelmassa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Orivesi. Kuntaraportti

Orivesi. Kuntaraportti Orivesi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Ylöjärvi. Kuntaraportti

Ylöjärvi. Kuntaraportti Ylöjärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Lempäälä. Kuntaraportti

Lempäälä. Kuntaraportti Lempäälä Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Lappeenranta Itä ja länsi kohtaavat

Lappeenranta Itä ja länsi kohtaavat Lappeenranta strategia Lappeenranta Itä ja länsi kohtaavat Lappeenrannan kaupungin Kansainvälistymis- ja Venäjä 2015-16 Eloisassa, puhtaassa ja turvallisessa Lappeenrannassa on kaikenikäisten hyvä elää.

Lisätiedot

Nokia. Kuntaraportti

Nokia. Kuntaraportti Nokia Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Team Finland Mukaan globaaliin liiketoimintaan!

Team Finland Mukaan globaaliin liiketoimintaan! Team Finland Mukaan globaaliin liiketoimintaan! 3.11.2015 Pauli Berg Team Finland koordinaattori Sisältö Mikä Team Finland? Miksi koottu? Miten toimii? DM 1272687 Mikä Team Finland? tarjoaa kansainväliseen

Lisätiedot

KESTÄVÄN KASVUN VAUHDITTAJA ISKO LAPPALAINEN

KESTÄVÄN KASVUN VAUHDITTAJA ISKO LAPPALAINEN KESTÄVÄN KASVUN VAUHDITTAJA ISKO LAPPALAINEN MIKSI LADEC ON OLEMASSA? LADEC auttaa uusia yrityksiä syntymään sekä olemassa olevia yrityksiä uusiutumaan, kehittymään ja kasvamaan Lahden seudulla. Näin alueelle

Lisätiedot

Vesilahti. Kuntaraportti

Vesilahti. Kuntaraportti Vesilahti Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Tekesin innovaatiorahoitus tutkimusorganisaatioille 2013. visioita, osaamista ja mahdollisuuksia tutkimuksen keinoin

Tekesin innovaatiorahoitus tutkimusorganisaatioille 2013. visioita, osaamista ja mahdollisuuksia tutkimuksen keinoin Tekesin innovaatiorahoitus tutkimusorganisaatioille 2013 visioita, osaamista ja mahdollisuuksia tutkimuksen keinoin Kaupallisesti tai yhteiskunnallisesti uudella tavalla hyödynnettävä tieto ja osaaminen

Lisätiedot

Pirkkala. Kuntaraportti

Pirkkala. Kuntaraportti Pirkkala Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Sillanrakentaja-pilotti Yrityspalvelut -tilaisuus

Sillanrakentaja-pilotti Yrityspalvelut -tilaisuus Sillanrakentaja-pilotti Yrityspalvelut -tilaisuus EGR-rahoitus Sillanrakentaja -pilotissa Sillanrakentaja on Broadcom yhtiöstä irtisanottujen työllisyystilanteen parantamiseen perustuvan EGR-hankkeen toimenpide

Lisätiedot

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Akaa Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Parkano. Kuntaraportti

Parkano. Kuntaraportti Parkano Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Pälkäne. Kuntaraportti

Pälkäne. Kuntaraportti Pälkäne Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Jämsän elinvoimapalvelut

Jämsän elinvoimapalvelut Jämsän elinvoimapalvelut 26.4.2017 Markkinointi lukuina 2016 481 Jämsekin uutiskirjeen tilaajaa 97 102 Sivun katselua 30 969 Käyttäjää Suosituin sivu yrityshakemisto 52 766 sivun katselua 35 600 Messukävijää

Lisätiedot

Team Finland palvelut yrityksille

Team Finland palvelut yrityksille Team Finland palvelut yrityksille Team Finland 29.5.2018 Jari Kauppila, Team Finland koordinaattori ELY-keskus Varsinais-Suomi Team.Finland.fi TeamFinland Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita

Lisätiedot

26.1.2015 Ari Hiltunen

26.1.2015 Ari Hiltunen 26.1.2015 Ari Hiltunen Kilpailukyvyn ja elinkeinopolitiikan ohjaus- ja toimintakokonaisuus Selonteko Jyväskylän valtuustolle 26.1.2015 Toimitusjohtaja Ari Hiltunen 2. Jyväskylän Yritystehdas 3. Tehokkaat

Lisätiedot

Team Finland -palvelut kansainvälistymiseen Kajaani 24.5.2016

Team Finland -palvelut kansainvälistymiseen Kajaani 24.5.2016 Team Finland -palvelut kansainvälistymiseen Kajaani 24.5.2016 Tuula Väisänen palveluneuvoja, Team Finland koordinaattori, Kainuu puh. 0295 023 590 tuula.vaisanen@tekes.fi Mikä Team Finland? tarjoaa kansainväliseen

Lisätiedot

18.11.2014 ONLINE. Tampere All Bright!

18.11.2014 ONLINE. Tampere All Bright! ONLINE Tampere All Bright! 1 Visittampere.fi -verkkosivusto Visittampere.fi on Tampereen seudun virallinen matkailusivusto. Sivuston ydinsisältö koostuu suosituksista ja tapahtumien, kohteiden ja paikkojen

Lisätiedot

1. YRITYSTEN OSUUDET ERI TOIMIALOILLA

1. YRITYSTEN OSUUDET ERI TOIMIALOILLA 1. YRITYSTEN OSUUDET ERI TOIMIALOILLA Teollisuus (1-37) 12 Rakentaminen (4) 13 21 Kauppa (-2) 22 24 Palvelut (, 6-63, 7-74, 9-93) 37 42 Muut 6 13 2 3 4 6 7 8 9 % 2. HENKILÖKUNNAN MÄÄRÄN MUUTOSODOTUKSET

Lisätiedot

1. YRITYSTEN OSUUDET ERI TOIMIALOILLA

1. YRITYSTEN OSUUDET ERI TOIMIALOILLA 1. YRITYSTEN OSUUDET ERI TOIMIALOILLA Teollisuus (D) 9 1 Rakentaminen (F) 13 12 Kauppa (G) 2 22 Palvelut (H, I, K, O) 42 46 Muut 13 13 1 2 3 4 6 7 8 9 1 % 2. HENKILÖKUNNAN MÄÄRÄN MUUTOSODOTUKSET SEURAAVAN

Lisätiedot

1. YRITYSTEN OSUUDET ERI TOIMIALOILLA

1. YRITYSTEN OSUUDET ERI TOIMIALOILLA 1. YRITYSTEN OSUUDET ERI TOIMIALOILLA Teollisuus (D) 12 Rakentaminen (F) 13 14 Kauppa (G) 22 21 Palvelut (H, I, K, O) 4 42 Muut 13 13 2 3 4 5 6 7 8 9 % 2. HENKILÖKUNNAN MÄÄRÄN MUUTOSODOTUKSET SEURAAVAN

Lisätiedot